למה עושים הפסקת אש???רועישםטוב

סוף סוף אחרי עשרות שנים מכים בהם כמו שצריך ויש הזדמנות לעקור את הבעיה מהשורש, ודווקא בשיא ההכאה

עוצרים את הכל ומפסיקים??? 

בשביל מה??? שעוד 3-5 שנים כל זה יתחיל שוב פעם, והפעם הם ידעו יותר טוב איך להתגונן ואיך לתקוף???

למה לא להשלים את העבודה???????

..רועישםטוב

עוד כמה שנים טראמפ לא יהיה ואולי יהיה איזה טמבל כמו ביידן או קמלה והם יבנו שוב פעם אלפי טילים או גרעין ויהיה יותר גרוע

כי הם ילמדו את כל הלקחים. אני לא מבין מה ההגיון, הכל עקום.

מה ההגדרה שלך ל"להשלים את העבודה"?ברגוע
לחסל את כל החיילים והנשק של איראן? זה יכול לקחת שנים
שתי מטרות היו למלחמה: השמדת הגרעין, ואיום הטיליםאיתן גיל

השמדת הגרעין הושלמה, אבל לא בלתי אפשרי שהמוטיבציה להקים הכל מחדש הוסרה אף היא, אחת ולתמיד.

כך או כך, כל עוד נתניהו מחזיק בהגה, סביר שלא תהיה פצצה גרעינית.

לעניין איום הטילים נוצר מאזן אימה, וסביר להניח שהאירנים שהפסידו בפועל יחשבו מסלול מחדש.

זה לא או אוהסטורי

בלבנון לדוגמא, יש הפסקת אש כבר חצי שנה ובמהלכה אנחנו משלימים את העבודה.

מחסלים ומפציצים שם פעם/פעמיים/שלוש בשבוע, בלי נפגעים מצידנו.

לא חושב שזה יהיה גם באיראןברגוע
בלבנון אנחנו תוקפים ארגון טרור, לא מדינה 
זה לא מאוד משנההסטורי
כל עוד שהעליונות שלנו, אנחנו החזקים בסיפור.
זה מאוד משנהאיתן גיל

מרחק אוירי תל אביב ביירות- 210 ק"מ

מרחק אוירי תל אביב טהרן- 1600 ק"מ.

עבור ביירות וסביבותיה, המטוסים שהצטייד בהם חיל האויר הם לכתחילה, בעוד שלטיפול באיום האירני הם בדיעבד, מה שמחייב תדלוק אחד לפחות באויר, וסיכון בינוני גבוה לטייסים שלנו.

מטוסי חיל האויר שלנו הם מסוג F (פייטר) ולא מסוג B (בומבר), ולאור האיומים המתמשכים, טוב יעשה חיל האויר שלנו אם יצייד את עצמו בכמה טייסות כאלה.

זאת ועוד, במקום מטוסי B. יש לנו את התנועה לאיכות השלטון (קפלן) שבכל רגע נתון עלול ועשוי לקבל סעד פוליטי מבג"ץ שיהפוך את ההישגים ההירואיים עד כה. 

אולי מספיק עם הנהי והייללת??הסטורי
המטוסים שלנו הגיעו היטב לטהרן ואף מזרחה ממנה. במשך 12 יום המטוסים שלנו שלטו לחלוטין בשמי אירן. גם את הכורים שבסוף ארהב הפציצה, יכלנו להשבית עם מה שיש לנו, רק שזה היה לוקח יותר זמן וממילא יותר אבדות.

המפציצים הספציפיים שמסוגלים לטוס 37 שעות רצוף ולהטיל פצצות שחודרות בונקרים עמוק בהר, הם מפציצים שהחוק האמריקאי אוסר למכור למדינות זרות ואין לאף מדינה חוץ מארה"ב כאלו. אגב, בד"כ ארה"ב שחוששת לאבד אותם, שולחת אותם אך ורק אחרי כמה ימים שהמטוסים הרגילים *שלה* מנקים את השטח מנ"מ. פעם ראשונה שהם סמכו על צבא זר שניקה את השטח. זה בהחלט מעיד שהגענו לרמה של מעצמה איזורית.

העובדה שעדיין יש לצבא ארה"ב יתרון מסויים עלינו, לא מפחיתה מגודל ההישג. אירן חטפה מכה קשה, המסר הועבר גם לטורקיה, מצרים וכל מי שמתכנן לאיים.

כמובן, אסור לנוח על זרי הדפנה. בדיוק כמו בלבנון צריך לעמוד על המשמר ולהבהיר, גם צבאית, שלא נסבול התעצמות מחודשת.

עושים הפסקת אש מתוך מכלול אילוצים, עלות ותועלתפ.א.

ברור שמצב אידיאלי היה להמשיך ולהכות בצורר האירני, להשמיד ולפרק את השלטון האיסלאמי השיעי הקיצוני.  

מצד אחד הגענו להישגים יפים במלחמה. בפרט בנושא הגרעין.  

מאידך - מלחמה עולה הרבה מאוד כסף.  עשרות מיליארדים של שקלים בשבוע.  

עלות ישירה של הפעלת הצבא, חימושים, מטוסים, טילים, עלויות עקיפות עצומות של השבתת המשק והכלכלה, השבתת נמל התעופה, עלויות עצומות של הרס בתים ושכונות ואז שיקום ובניה מחדש שיימשכו שנים, מימון ממשלתי של האלפים שפונו מבתיהם, בהמשך התדרדרות מצב המשק והכלכלה ככל שהמלחמה תימשך..

איך בעלות הברית לא הגיעו למסקנה הזאת?shaulreznik
והמשיכו להשמיד את הרייך השלישי?
יפה כתבת - בעלות הברית, כל המדינות שנלחמו.פ.א.

ולא מדינה אחת לבדה. 

ובעיקר הנטל - ארה"ב. 

שתי המטרות הראשונות הושגו, בשביל מה להמשיך?פשוט אני..
אני לא בטוחזוזיק העכבר

שבאמת המטרות הושגו לטווח הארוך. ברור שפגעו ביכולת להשיג פצצת אטום בטווח המיידי. בטווח הארוך זה לא ברור. אותו דבר ביכולת לייצר טילים בליסטיים תוך שנה שנתיים יתכן והם יכולים לשקם את כל המלאי. אני לא יודע מה המצב ויש לי הרגשה שגם נתניהו לא באמת יודע, כי יש כאן הרבה נעלמים. 

למשל: סבירות גבוהה שכן הצליחו האיראנים לשמור על האורניום שכבר מועשר לרמה של 60 אחוז. מדובר על כמה מאות ק"ג חומר שלא אמור להיות מסובך מדי לשנע ולהסתיר אותו. 

להבנתי, בהינתן ויש להם צנטריפוגות - תוך פחות מחודש הם יכולים להעשיר אותו לרמה של פצצה. אם האיראנים משקמים את ההגנה האווירית שלהם . אולי גם הסורים יצליחו לעשות זאת בסיוע הרוסים ואז הנתיב הפתוח דרך המדינה שלהם נסגר ויהיה הכל הרבה יותר מורכב. 

בקיצור, להערכתי אין לנו שום וודאות שהבעיה באמת נפתרה לטווח של 5 שנים קדימה. ניצחון של הדמוקרטים גם ייצור בעיה רצינית. 

זה לא שאני יודע מה אפשר לעשות אחרת, ולא בטוח שיש פתרונות אמיתיים למצב כזה מורכב. הדרך היחידה שתשנה את המצב מן היסוד זה שיקרה מה שקרה בסוריה והמלחמה תעורר הפיכה. 

מאוד לא בעד ההפסקה אבל באו ננסה גישה חיוביתשרופה על העם

1 המשיח יגיע

2 לא יצליחו לבנטות גרעין ב20 שנה הקרובות

3 לא נצטרך את ארצות הברית כדי להגן על עצמנו

תוסיפו בעצמכם... תתרגלו לגישה חיובית...שרופה על העם
פעם הבאהרועישםטוב

פעם הבאה:

* איראן בונה כורים אך ורק בעומק 150 מטר מתחת האדמה כאשר הכל מלמעלה פלדה + בית חולים כך שאין שום דרך

בעולם הזה להפציץ.

* איראן בכלל לא מתעסקת עם כטבמים ושיוט, הכל טילים בליסטיים עם חומרי נפץ מתפזרים במשקל 2 טונה,

עם שכלולים חדשים כדי להתחמק מיירוטים. בונה 20-30 אלף כאלו ואלפי משגרים ששמה בתת קרקע מבוצר עם פתחי יציאה מבוצרים

שאין דרך להפציץ או שקשה מאד להפציץ.

* איראן מחמשת את חיזבאלה, החותים ועוד באלפי טילים בליסטיים המשוכללים הנ"ל.

* איראן מחמשת את הפרוקסיז בפצצות גרעין אמיתיות שתצליח לייצר או בפצצות "מלוכלכות"

שאותן היא יכולה לייצר כבר עכשיו.

* איראן מחכה לאיזה נשיא אמריקאי מטומטם עויין ישראל כדוגמת קמלה.

ואז... בלילה מר אחד... הכל יתחיל. ומי שיישאר בחיים יגיד (אם יזכור) "אה וואלה

אני זוכר שמישהו כתב שזה יקרה בפוסט בפורום של ערוץ 7"

את כל זה אפשר למנוע בעבודה של שבועיים-שלוש עכשיו. אבל, כמו שנהוג אצל ביבי שלא מנצח שום דבר - 

לא יקרה.

אתה אמיתי???הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ח בסיוון תשפ"ה 23:59

בזמן שאתה גיבור מקלדת שכמותך כתבת כאן הודעות ממורמרות - נתינהו פירק את כל טבעת האש שנבנתה סביבנו. לא בונים כורים גרעיניים ביום אחד ולולי אובמה ימ"ש אירן היתה מתפרקת מהסנקציות לפני חמש עשרה שנה.

כמובן, אם יש לקח משמחת תורה שעבר הוא שאסור לתת לאוייב להגיע לרגע. אנחנו עושים זאת בלבנון טוב מאוד. נכון לכרגע, למעלה מחצי שנה אחרי - הפסקת האש בלבנון היא כזאת שאנחנו אוכפים אותה באש, בלי נפגעים מצידנו בכלל ועם כמה נפגעים כל שבוע בצד שלהם. המבצע הזה היה 'היום פקודה' שבשבילו סולמני שר"י בנה סביבנו את כל הטבעת. חוץ מטיל חות'י אחד ביום - כל הפרוקסיז מפורקים לחלוטין והסתפקו בהודעות גינוי...

לולי הדאגה (המוגזמת מבחינת שיקול דעת לאומי) לחטופים, גם הסיפור של החמאס היה נגמר מזמן. כרגע רצועת עזה בדרך להפוך לארגז חול.

כמובן - אסור לנוח על זרי הדפנה, אסור להוריד את העיניים. אבל, אחרי אחד המבצעים המזהירים בתולדות העולם, כשהשגנו שליטה אווירית מוחלטת בשמי מדינה עויינת וגדולה מאיתנו בהרבה ובכל הדרך אליה (בזכות זה שהשמדנו את צבא סוריה!) לזלזל ככה במנהיג שהוביל זאת, זה עיוורון מוחלט.

לא הבנתי למה אתה מצפהפשוט אני..

גם אם נשמיד את כל איראן ונהפוך אותה לארגז חול,

ויישארו שם כמה מיליוני תושבים בחיים,

הם יוכלו לבנות מתקן גרעיני בעומק 150 מטר וכו'.

השמדנו מתקנים שהם בנו במשך עשרות שנים, והוציאו עליהם מיליארדים, וחטפו בגללם סנקציות שריסקו אותם.

האם איראן תנסה שוב ללכת להרפתקה כזאת? ימים יגידו. מה שבטוח זה שהניסיון האחרון שלהם כאב להם מאוד מאוד, ובכל מקרה אין שום דרך למנוע את הדברים שאתה כתבת עכשיו, מלבד יישום באש של הפסקת האש (כמו בלבנון).

אוי זה מעולהפשוט אני..

יחי ההבדלshaulreznik
ה' היה עם משה (ועל הדרך כמה וכמה פעמים הציע לו למחוק את עם ישראל הסורר וליצור עם חדש). היום אנחנו חיים בהסתר פנים, עם מנהיגים שאינם שומרי תורה ומצוות.
עוד 10-15 שנים מעכשיורועישםטוב

בעשר עד חמש עשרה השנים שחלפו איראן עם כל הידע המתקדם וכל הלקחים שלמדו בנו במהירות

מפעלים ומתקנים עמוק באדמה איפה שאפילו מפצחי הבונקרים לא מגיעים ומעליהם בנו בתי חולים

כהגנה נוספת ממדינות להפציץ.

במפעלים ובמתקנים המשיכו בייצור פצצות הגרעין (חומר מועשר כבר קיים) וטילים בליסטיים.

בתאריך 25.06.36 (אחרי 10 שנים )או 25.06.41 (אחרי 15 שנה):

לאיראן יש 20,000 טילים בליסטיים של 2-3 טון כל אחד.

ל-3 פרוקסיז מסביב יש 5,000 טילים כאלו כל אחד.

ל-2 פרוקסיז יש לכל אחת פצצת גרעין אחת (או שתיים) אמיתית או מלוכלכת.

באמריקה יש נשיא חלש ומבולבל כמו ביידן או עויין ממש כמו אובמה או קמלה.

ואז בלילה אחד מפציצים את כל מדינת ישראל עם כל מה שיש.

שליש עד חצי מהמדינה נמחק כמעט לחלוטין, ויש כ-2 מיליון הרוגים.

ואז כולם יגידו - וואי, אם רק ב25.6.26 היו ממשיכים שבועיים להפציץ 

כל זה היה נמנע.

לך לישוןפשוט אני..
לא יקרה. נקסט.הסטורי
מה שרואים מאוסטרליה לא רואים מפה.איתן גיל
כי ביביshaulreznik
האיש הוא אלוף בלא לסיים מלחמות
אתה צודק, היה צריך לכבוש את כל אירןאיתן גיל

ולהקים בה חיל מצב, ומינהל אזרחי.

לא אמרתי זאתshaulreznik

די ברור שבגלל הצעקות והקללות של טראמפ ישראל לא סיימה להפציץ את בנק המטרות המקורי.

את בנק המטרות המקורי, ישראל סיימה לחלוטין.הסטורי
פגענו לדברי אנשים ישרים שגם יודעים מבפנים, במאה ועשרים אחוז מהמטרות. היה אפשר יותר, גם ליותר הזה היה מחיר גם בדם יהודי.

היתה התלבטות האם להמשיך במטרה לערער את המשטר עוד יותר, צעד שלא היה במטרות המקוריות של המבצע - לבקשת טראמפ עצרו כאן. חשוב לומר, עם כל ההישגים המדהימים שלנו, צריך הכרת הטוב לטראמפ על תרומתו ללחימה ויש מקום גם להתחשב בבקשותיו.

ישנן עוד דרכים להמשיך לערער את המשטר שם, שכבר חטף מכות קשות מאוד. כחותינו ימשיכו בהם גם אם לא במבצע רשמי (שגורם גם לעורף שלנו לספוג אבדות קשות ולמשק לשלם הרבה מאוד), כמו שממשיכים ללא הפסקה לכסאח את שרידי חיזבאלה שממשיכים להשתקם.

ממש לאshaulreznik

תקשיב לסוף הראיון:

המטרות שהוא הציב שם אינן מטרות המבצעהסטורי
אלא המטרות שלדעתו צריך להציב, בשביל לסיים את שלטון האיטולות. נחמד, אבל לא קשור למטרות המבצע.

מטרות המבצע, כפי שהקבינט הציב לצה"ל מולאו לחלוטין והרבה יותר מזה.

מה אתה רוצה שהוא עוד יעשה?שרופה על העם

להזכירך לאיראן יש קצת יותר כוח מלנו ונשק...

אנחנו תלויים בטראפ ואם הוא אמר לגמור אנחנו צריכים

השמדנו את האיום שאיים עלינו... להקים מדינה בטהראן לא יקרה כי אנחנו לא נצליח להשמיד אותה גם אם מאוד מואד נרצה

אחרי 4 ההרוגים בב"ש...shaulreznik

צה"ל היה לעשות הרבה מעבר להשמדת מכ"ם אחד בודד.

אני גרה בבאר שבע נראלי אני מבינה את זה הכי טובשרופה על העם

ב, הוא לא יכול לצאת נגד העוזר היחיד שיש לו מה נעשה?! 
גם אני הייתי רוצה שטרמפ לא ישלוט בביבי ובי אבל עד באת המשיח כנראה זה מה שיקרה ונצטרך לעשות את הבקשות של טרמפ.
חוץ מזה המכ''ם הבודד שחוסל זה מה שאתה רואה.. מאמינה ומקווה שהמוסד עושה עוד דברים במעמקי איראן

גם אני הייתי רוצה אחרת שלא תחשובשרופה על העם

אבל נראלי שהבנו אחרי שבועיים בבית שצריך לנסות להוציא מכל דבר את הטוב והסתכל על הצד החיובי... לא אשקר שהיום בכיתילחברה שלי על זה ששילמנו מחירים כל כך כבדים ובסוף לא חיסלנו אותם לגמרי אבל מאז מנסה להרים את הראש ולהסתכל על הצד הטוב
1. חזרנו לשיגרה מאמינה שכל ההורים שפה מברכים על זה
2. השמדנו את הדבר שבאמת איים עלינו

ו3. צריך תפילות אין מה לעשות עדיין יש חטופים עדיין יש מלחמהוהכי חשוב עדיין לא הגיע המשיח

טראמפ מודה שתוכננה תגובה עוצמתיתshaulreznik
מה אתה רוצה שנעשה?שרופה על העם
לא הבנתי את הכותרתפשוט אני..
איך מגורים בבאר שבע מקנים לך הבנה שאין לתושבי חולון או תל אביב או טירת צבי או אילת או מנהטן?

הרגשת שייכות גדולה יותרשרופה על העם

אבל לא בהכרח הוא פשוט דיבר על באר שבע

3 תשובותפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ט בסיוון תשפ"ה 22:13

א.

קודם כתבת שאת יותר מבינה, כלומר שכל,

עכשיו את מדברת על תחושת שייכות שזה רגש.

כמובן מדובר בשני דברים שונים לחלוטין.

כשהבן שלי צרח מכאבים בגלל אפנדציטיס הייתה לי תחושת שייכות עצומה והזדהות עם הכאב כמו שמעולם לא הזדהיתי עם כאב, אבל זה לא אומר שהייתה לי הבנה כלשהי איך לטפל בזה. בשביל יש הלכתי לרופאים.

ב.

אם כבר, תחושת שייכות פוגעת בשיקול הדעת.

היית רוצה ששופט ישפוט את מי שפגע בבן שלו?

ששר הביטחון יחליט על מינוי בנו לאלוף?

שראש ממשלה יחליט כמה אסירים נשחרר תמורת בנו החטוף?

ג.

ומכל מקום, עצוב לי מאוד שאת חושבת שתושבי באר שבע יותר עצובים או יותר שייכים מאשר תושבי עיר אחרת.

לא לזה התכוונתישרופה על העם

וקצת עצוב שדווקא לדבר השולי בהודעה הכי התייחסת

חחח זאת הייתה הכותרתפשוט אני..
הכותרת היא הדבר הכי שולי?
זאת היתה התגובה למה שהוא כתבשרופה על העם

וחוץ מזה אני חושבת שעם אני גרה רחוב וחצי משמה אני יותר שייכת

אי אפשר להשיג הכלshindov

רצית עזרה אמריקאית. צריך לשלם על זה. ככה זה עובד. צודק או לא צודק.

הם יכולים לחזור ולהעשיר אורניום תוך מספר חודשים בורועישםטוב

למה עצרו??? איזה טמטום מוחלט!!!

עוד כמה שבועות והיו עוצרים את זה מהשורש.

https://edition.cnn.com/2025/06/29/world/iaea-iran-enriched-uranium-intl 

וישראל יכולה לתקוף תוך כמה שעותפשוט אני..
שנתייםרועישםטוב

12 ימים של עשרות הרוגים, מאות פצועים, מעל 10 אלף חסרי בית,

22 מיליארד שקל ועוד לא יודע כמה נזקים עקיפים, בשביל מה - בשביל משהו

שיקח שנתיים לשקם???!!!???!!!!!!!!

וכל זה יכול להמנע אם רק ימשיכו עוד כמה שבועות להפציץ שם את הכל.

אם לא - יוני 2027 שוב פעם, והפעם ידעו ***הרבה יותר טוב*** איך לשים

את הכל הרבה יותר עמוק באדמה, ידעו איך לבצר יותר טוב, איך להגן יותר טוב,

איך להתקיף יותר טוב וכו' וכו'.

כמה אנשים ימותו בפעם הבאה? כמה יפצעו? כמה חסרי בית? כמה מיליארדים

זה יעלה? כמה טמטום זה לעצור עכשיו???!!!????

נו די אתה לא רציניפשוט אני..

א. באיזה תנאי זה ייקח להם שנתיים?

בתנאי שישראל וארצות הברית יאפשרו להם לעשות זאת, ולא יתקפו תוך כדי.

אחרי מה שאני רואה בלבנון, אני סומך סוף סוף על המדינה שלי שהיא לא תאפשר לזה לקרות.

ב. מאיפה אתה מביא את זה שאם המבצע היה נמשך, אז זה היה מרחיק אותם זמן משמעותי נוסף מפצצה?

ג. למה אתה חושב שהם עכשיו יבנו ''הרבה יותר עמוק באדמה''? אם זה היה פשוט אז הם היו עושים זאת כבר קודם.

ד. תיאורטית, אין עומק שהפצצות האמריקאיות לא יכולות לחדור, אם מטילים אותן אחת אחרי השנייה לאותה הנקודה בדיוק.

ה. ההישג הגדול של המלחמה הזאת הוא לא ההפצצות עצמן, אלא הצהרת הכוונות של ישראל וארצות הברית: אתם בניתם במשך שנים, השקעתם מיליארדי דולרים שאין לכם, הרעבתם את האוכלוסייה שלכם, ספגתם סנקציות שהשפילו אתכם והורידו את רמת החיים שלכם את מתחת לרוסיה הקומוניסטית וכו' וכו' - ואת כל זה השמדנו תוך 12 ימים. 

לא בטוח שהאיראנים ירצו שוב ללכת על ההרפתקה הזאת, ואם כן - אז אני מחזיר אותך לסעיף א.

כיוונתי לדעת גדוליםפשוט אני..אחרונה

שאלות שכל אדם חושב צריך לשאול את עצמו על כיפת ברזלסביר11

💡שאלות שכל אדם סביר צריך לשאול את עצמו לגבי כיפת ברזל וטיל החץ:

1. האם ראיתם אי פעם בעיניים שלכם- כשנאלצתם להיות בחוץ בזמן אזעקה -יירוט אמיתי של רקטה או טיל שעף בצורה אופיינית, וכיפת ברזל שמזנקת אליו ואכן פוגעת בו באמת? לא ראיתם.

ואם ראיתם סרטון כזה- כל איש מולטימדיה שעוסק בעיבוד סרטים ובפוטושופ יכול להראות שהסרט הוא מפוברק, אולי ברמה מקצועית יותר מהסרט המפוברק של שדה תימן, אך נוצר במסך המחשב ולא במציאות.

( יש ברשת כמה סרטים מפוברקים של פגיעה ,עם הסברים משכנעים של איש מקצוע שמראים שהם מפוברקים והפגיעה לא קרתה)

2. טילי תמוז ,גיל ,וכל טיל מכובד,  מראה צלב שהטיל מצלם בעצמו כיצד הוא מתקרב למטרה,

שהולכת וגדלה, עד שהמסך שחור כשהוא מפוצץ אותה.

האם ראיתם אי פעם סרטון כזה מכיפת ברזל?

אני בטוח שלא ראיתם.

ואם כן, איש מקצוע כנ"ל -יוכל להראות לכם שזה סרט מפוברק.

וכן לגבי יירוט של טיל על ידי טיל חץ.

האם לדעתכם קיימים סרטים של יירוט, אלא שמסתירים אותם מהציבור?

לא הגיוני לחשוב כך, כי סרטים כאלה יכולים רק להועיל ולהגביר את אמון הציבור במערכות.

3. 📢מדוע ,כשמתפרסם שהגיע טיל=רקטה לאיזור מסוים, ושהוא יורט בהצלחה, נשמעים באזור כמה פיצוצים .למה יותר מפיצוץ אחד,

כמה פעמים יכולה רקטה של האויב להתפוצץ?

הרי לאחר הפיצוץ הראשון הרקטה כבר לא קיימת יותר. אולי זה חתול בעל תשע נשמות?

4. ידוע שארהב השתתפה ומשתתפת בפיתוח  כיפת ברזל והחץ . האם אין לה אינטרס להגן על עצמה? הרי היא נמצאת בסכנת ירי טילים מכל ספינה רוסית שמתקרבת לחופי ארה"ב גם ממרחק גדול, כגון אלף/ אלפיים קילומטר.

אם כן ,למה ארה"ב לא רוכשת טילי כיפת ברזל או חץ מישראל?

ולהיפך, היא ביטלה עסקאות רכישה של הכיפה מישראל. למשל חפשו בגוגל : "ארה"ב לא תרכוש את מערכת כיפת".

מה שאומר שאין לארה"ב אמון 🤏 בטילים שהיא מייצרת על ידי ישראל.

🐣אבל לקידום מכירות- למה לא? כלומר ארה"ב, שמושקעת בכיפת ברזל וב- חץ,  יש לה אינטרס שמדינות שונות ירכשו מישראל את המערכות הללו, והיא תגזור קופון ברווח , מה שיכול להסביר מדוע גרמניה רכשה לאחרונה חץ3,

ומי יכול לשלול את הטענה שזהו תרגיל של איש העסקים טראמפ , שנתן לגרמניה את הכסף לרכישה?

אגב, גם סינגפור, שסיכמה שתרכוש מערכת כיפת ברזל מישראל- חזרה בה ולא ולא רכשה. חפשו בגוגל "סינגפור לא תרכוש כיפת".

כן ראיתי. פיזית.נקדימוןאחרונה
ולא אכפת לי איך קוראים לזה - זה פוגע ומציל חיים.
ענין טכני פשוט -למה כדאי ליועמשיט והחבר'ה למרוחסביר11

לעיל בדקה 24:00 בימים אלה של  תחילת ואמצע דצמבר  מתבצע מהלך רוחבי של מחיקת כל השיחות וההתכתבויות

ביניהם ,כנראה כולל נשיא העליון והיועמשית,

פרט לכך שבווטסאפ הרבה התכתבויות מוגדרות למחיקה אוטומטית אחרי חודש עד שלושה , ולזה בדיוק הם מחכים ,שיעברו חודש עד שלושה חודשים מאוקטובר

ממילא לא ימצא שופט חוקר להחליף את היועמשיתכמו🐌תמס

שעומד בדרישות של השר לוין ושל בגץ גם יחד

כך או כך הפרשה ירדה מסדר היום הציבורי

מקווה שהפצר החדש יעשה ניקיון בפצריה

או לפחות תשתנה שם רוח המפקד

אבל תודה שהחזרת את הנושא החשוב הזה לדיון

ספוילרזיויק
לא יקרה
כבר קורה הם מגלגלים כולם אחריות על הפצריתכמו🐌תמסאחרונה

ומתנערים מזה.

עכשיו יש להם מפקד חדש

עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח

חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.

אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.

במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.

אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.

אז תכפה אותם להיות חילוניםנקדימון

אה, רגע, בעצם זה לא יעבוד. ברור שלא, כי מדובר פה בסוגיה שבשורה התחתונה היא בנפשם.

חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
…על תאונות הדרכים הקטלניות. 
בהחלט הגיע הזמן לדוןשדמות בחולות

גם בזה.

השאלה היא כמה יש עוד לחדש?

מיותר. נתחיל ישר מזריקות בוץנקדימון

אין מה לדון בזה.

צריך עובדות הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם, צריך אכיפה (ועובדות לגביה הן ביחס לישראל והן ביחס לעולם), וצריך שכל אחד יחנך בבית את עצמו ואת ילדיו.

נגמר. הלאה לפוליטיקה הזולה הבאה.

נוראזיויק
מה אכפת לנו מה קורה באוסטרליה?איתן גיל
חבל שלא מכבדים וכותבים בפורום כשכאן שבת...הסטורי
וואי לא שמתי לבזיויק
ועוד ניק עם שם כזה... מזעזע
הוא כותבקעלעברימבאר
מאוסטרליה , כשהוא כתב היה שם יום חול עדיין. הוא דתי שומר שבת
לא עדיין, אלא כבר יצאה שם שבת. וזה לא מכבדהסטורי
שזה יופיע כך בפורום שכתב היום ב16:15. לא בכל הודעה הוא מציין שהוא יורד שירד לאוסטרליה.
מנהלי ערוץ 7 לא יכולים לסגור את האתר והפורום בשבת?קעלעברימבאר
לא יודע וזה לא משנההסטורי
מינימום של דרך ארץ מצד יורד, זה לא לנפנף.
אהזיויק

מה יהודי עושה בחוץ לארץ?? 🤨

האמת שגם מי שבחלל מעל ארץ ישראל אז השמש אצלו יכולהקעלעברימבאר
לשקוע בשעה אחרת. השאלה איך מתחשבים בזמנים הלכתית בחלל, והאם להיות בחלל מעל הארץ זה נחשב יציאה מהארץ
אגב, מי שגר סמוך לקו התאריך יכול בגלל לדלג על שבת.ספקאחרונה

לפי חלק מהדעות, לפחות... נדמה לי שבתקופת מלחמת העולם השניה, יהודים שברחו ליפן לא ידעו באיזה יום לשמור שבת... 

זה לא הנושא אבל אנחנו עדין בגלות…סיעתא דשמייא1

… אנחנו מתפללים שלש פעמים ביום באופן הזה.

עוד לא החליטו לשנות את הנוסח.

זה ממש לא תירוץ להשאר בחו"ל. האם בגללקעלעברימבאר

שאנחנו מתפללים השיבה שופטינו אז זה מתיר לעוות צדק ומשפט?

גם אין קשר בין שינוי הנוסח לשאלה אם אנחנו בגלות. כן נפסק לא לקרוע על ערי יהודה וירושלים כי הם בשלטון ישראל, ונפסק לומר הלל בברכה ביום העצמאות כי יצאנו בו מעבדות לחירות (כלומר סיום שעבוד מלכויות סיום הגלות)

לא רוצה לפתח את הנושא כאן אבל על כל…סיעתא דשמייא1
… מה שכתבת יש עדין חילוקי דעות בתוכינו ולאף אחד אין מונופול על האמת לכן עובדתית המציאות לא כל כך תואמת למה שהצגת.
גם אם אנחנו תיאורטית בגלות, עדיין יהודיקעלעברימבאר

צריך לגור בארץ.

גם סטמר לא נמנעים מלגור בארץ

מוכן לשים כסף שהוא לא דתיארץ השוקולד
וגם לא באוסטרליה
הוא דתי מאוסטרליה, אתה יכול לבקש ממנוקעלעברימבאר
פירוט בפרטי גם
בא נתערב על כרטיס טיסה.סיעתא דשמייא1
כרטיס חד כיווני לארץ ישראל🙂קעלעברימבאר
זה היה בטעות מן הסתםקעלעברימבאר
זו לא פעם ראשונה וכבר העירו לו על זההסטורי
פשוט פתח צי את הטלפון….סיעתא דשמייא1

… עם יציאת השבת וקראתי חדשות נוראות על מוות בתאונת דרכים של איש יקר שזכיתי להכיר אותו ואת משפחתו בביקורי בארץ ובאופן ספונטני כתבתי את מה שכתבתי מתוך סערת רגשות. מצטער אם גרמתי למישהו עגמת נפש.

לגופו של עניין תרבות הנהיגה בארץ היא זוועתית, האכיפה רשלנית וקורבנות תאונות הדרכים בארץ זה לא גזרה מהשמיים.

כשליחנו (או שליח השטן) לאוסטרליהאיתן גיל

מצופה ממך לעדכן אותנו, איך נאכפים חוקי התנועה בארץ הקנגורו.

יש הרבה יותר אכיפה…סיעתא דשמייא1

…ניידות ממושבות נמצאות בכל פינה לזהות נהגים שנוסעים ללא רשיון , ללא משמעת נתיבים, ללא נתינת זכות קדימה וכדומה. . מצלמות מהירות ונסיעה באור אדום יש בכל פינה .

הכל עניין של הפניית תקציבים למקומות הנכונים.

אני שומע כל הזמן פרסומות חסרות תכלית של הרלב"ג ושואל את עצמי למה להוציא תקציבי פרסום יקרים במקום לתקצב יותר ניידות, מצלמות ועוד אמצעים יעילים לפתרון הבעיה.

תמונה AI של סופת ביירון. מה דעתכם על זה?נ א

אהבתיסודיתאחרונה
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
מה ה-בעיה המרכזית של עם ישראל שצריך לפתור?
כמה טמטום - בישראל מעריכים שכ-75% מתושבי עזה כבר לרועישםטוב

ממש כמו המשפט של איינשטין שאי שפיות זה לעשות אותו דבר שוב ושוב ולצפות לתוצאה שונה

בשביל מה היה כל המלחמה הזאת???

התוכנית הטורקית-קטארית שישראל מנסה לסכל, והנתון: "75% בעזה לא רוצים חמאס"

טורקיה וקטאר הן מדינות עויינות בהגדרהאיתן גילאחרונה

ולכן כל מתווה שמזוהה עם אחת משתי מדינות אלה פסול מעיקרו

אתם בעד עונש מוות למחבלים? זה לא מזעזע? ככה להרוג?זיויק
סתאאאםםםם בכיףףףף ☺️
בטח נוחבות דינם כמו אייכמןכמו🐌תמס
הפחד שלינקדימון
הוא שזה לא יופעל רק נגד אויבים, אלא חלילה גם על חלוצים מבית. אני בעד חוק עונש מוות נקודתי נגד הנאצים החדשים, כמו החוק לעשיית דין בנאצים ועוזריהם. כל אופציה אחרת היא סכנה, במיוחד לאור המערכות המסורטנות שלנו.
גם שלי לכן כתבתי נוחבותכמו🐌תמסאחרונה
רק למי שמבצע רצח עם

אולי יעניין אותך