שואלת בעיקר אמהות שלוקחות להרבה חוגים, רוצה לקבל פרופורציה אולי אני מגזימה.
יש לנו 4 ילדים, הגדולה בת 7 הקטן פחות משנה. השנה הגדולה הייתה בשני חוגים- אחד במרחק 10 דקות נסיעה, השני במרחק חצי שעה נסיעה.
האמצעית הייתה גם כן בחוג, במרחק 10 דקות נסיעה.
חמותי התנדבה להסיעה את הגדולה לחוג הרחוק, ובסה"כ יום בשבוע הייתה יוצאת ב4 וחצי (כשאני חוזרת מהעבודה רק ב4) וחוזרת ב7 (חמותי הייתה נמרחת איתה כי ראתה בזה זמן איכות איתה) אני רק רציתי שתחזור כבר כדי לדבר איתה קצת לפני ארוחת ערב מקלחת שינה.
את שני החוגים במרחק 10 דקות נסיעה הצלחתי לאחד, העברתי את האמצעית קבוצה, כך שרק יום אחד נסענו כולנו (וזה אומר שאני מטעינה ופורקת את כולם מהאוטו) לחוג.
היה מתיש אך צלחנו.
לקראת השנה הקריבה, בעלי רוצה להוסיף לאמצעית גם את החוג הרחוק ושחמותי תסיע את שתיהן לחוג. שהוא לא בהכרח יצא באותו יום כמובן, כלומר יכול להיות יומיים של חוג רחוק, כל יום אחת מהן לא בבית מ-4 וחצי עד 7. בנוסף הוא רוצה להוסיף לאמצעי בן 4 חוג במרחק 10 דקות נסיעה, כלומר עוד יום שבו אני לוקחת את כל הארבעה באוטו. כל זה בנוסף למה שהיה השנה.
לסיכום מי שלא אחזה- הוא רוצה 5 חוגים סה"כ, שבאופן תיאורטי יכולים להתפרס על בין 2 ל-5 ימים בשבוע, תלוי בלוז החוגים שעוד לא פורסם.
כל התענוג הזה אמור לעלות לנו כאלף שח בחודש.
אני מתנגדת בתוקף. השנה הרגשתי שאני נחנקת והוא רוצה ששנה הבאה יהיה אפילו יותר עמוס. מה עם להכין שיעורי בית? מטלות קריאה? הזמנת חברים? ימי הולדת מזדמנים ביקור סבתות וכו'? שלא לדבר על זה שהוא גם רוצה שילכו לפעילויות בסניף.. אמרתי לו שהן ילדות ולא צריכות לוז כמו של פוטין.
הלוז חוגים שהוא מציע מרגיש לי שיסתום את כל החיים.
אבל אולי אני מגזימה וכולם ככה, מה אתן אומרות?