אני חושבת שיש פה שני עניינים שכל אחד מהם דורש יחס אחר.
אחד זה הקושי למצוא תחומי עניין משותפים.
והשני זה מריבות תכופות בין הילדים.
לגבי תחומי עניין משותפים - זה באמת שלב של גילאים שנראה לי יותר מאתגר למצוא משהו שמתאים לכולם. במיוחד כשיש פה גם מינים שונים (אצלנו יש בן 9 ובן 6 שכן יש להם הרבה תחומי עניין משותפים. אבל בת ה-11 כבר מזמן עם תחומי עניין מאוד שונים משלהם. וגם הקטנה בת שנתיים לא ממש משתלבת איתם במשחקים...).
אני חושבת שזה לא בהכרח משהו שאפשר יותר מידי לשלוט בו.
זה כן נחמד למצוא מידי פעם פעילות משותפת שכן יכולה להתאים לכולם.
טיולים למקומות נחמדים זה בדרך כלל חוויה שמתאימה לכל המשפחה.
הכנת אוכל ביחד יכולה להיות גם מתאימה לשתף ילדים בגילאים שונים.
אולי גם יצירה משפחתית (נגיד שלט גדול לכבוד הקיץ, ואז הגדולה יכולה לכתוב משהו בגדול, האמצעי לקשט, והקטנה להדביק מדבקות).
לפעמים אפשר גם לעשות פעילות ספורטיבית ביחד.
וגם משחקי קופסא שיכולים להתאים לגילאים שונים (הקטנה יכולה להיות ביחד איתך, אצלנו זה לפעמים עובד).
אבל בסופו של דבר זה באמת הגיוני שלא כל פעילות תתאים לכולם, ושהם יצטרכו למצוא דרכים שונות להעסיק את עצמם לפי תחומי העניין שלהם.
לגבי מריבות תכופות -
קודם כל, אני מזדהה ממש.
ממה שאני שומעת, וגם קוראת פה בפורום, נשמע לי שבתקופה הזו יש הרבה יותר מריבות, ובכלל ילדים הפוכים, ברוב הבתים.
ותכלס, זה די מובן, אחרי מה שהילדים שלנו עברו בשבועות האחרונים.
אז קודם כל - פשוט לקחת נשימה עמוקה, ולהתפלל שנצליח לצלוח את התקופה הזו כמה שיותר בטוב, להגיב כמה שיותר נכון, ולעזור לילדים להתאפס על עצמם בחזרה...
וכמה דברים שבכל זאת עזרו לנו -
(אני כרגע עם שני האמצעיים בלי קייטנות, ביחד עם התינוק שגם איתנו. לקטנה יש קייטנה בגן, והגדולה בקייטנת אמהות. התחלנו ממש גרוע עם הרבה מריבות ובלגן, למרות שהם דווקא יודעים לשחק ממש טוב ביחד. אבל היום היה כבר הרבה יותר טוב, אז אני משתפת בכמה דברים שעשיתי שאני חושבת שעזרו לנו. בתקווה שזה יחזיק גם להמשך...).
- מסגרת ברורה.
אין לנו לו"ז קבוע לגמרי. אבל כן דיברנו ביחד על זמן שבו צריכים להיות מוכנים בבוקר. זמן מסך שאני מרשה לכל אחד, וברגע שנגמר אז מסיימים. זמן לימוד - ומה רוצים ללמוד בזמן הזה. אני הרגשתי שזה מאוד איפס אותם הוריד הרבה חיכוכים (זה כביכול לא דברים שקשורים למריבות ביניהם. אבל הוריד גם חיכוכים מולי, וגם נראה לי שאיפס אותם בכללי ועזר להוריד גם חיכוכים ביניהם).
- 'מבצע חופש' -
משהו שעשיתי גם בשנים קודמות, והם בקשו לחזור על זה שוב.
אני מצרפת תמונה כדי שיהיה יותר ברור.
ציירתי את זה על שני בריסטולים, שמתי בתוך ניילוניות, ותלינו על הדלת. ככה זה בעצם כמו לוח מחיק, וכל פעם כשמסיימים את הסיבוב - אפשר למחוק ולהתחיל מחדש.
באמצע אני כותבת את ההפתעה שנעשה כשהם יסיימו את כל הסיבוב (כל פעם משהו אחר. דברים שגם ככה הייתי עושה איתם בקייטנה, אבל ככה הם מרגישים שהם 'מרוויחים' את זה).
ואני כותבת שם כל דבר שאני רוצה לעודד - ויתורים והתגמשות, הקשבה לאמא, עזרה בבית, התארגנות בזמן בבוקר, ועוד...
בהצלחה רבה!🩷