כתבתי כאן לפני כמה זמן.
הקטן בן כמעט 5 חודשים. בגיל 3 חודשים הפסיק לינוק. בצורה הדרגתית ואיטית, שלא גרמה לי לגודש, אבל גם גרמה לי לא להבין כמה המצב חמור וכמה מעט הוא באמת יונק. זה הוביל לירידה דרסטית בתפוקה.
כרגע לא יונק בכלל. אני שואבת הרבה, אבל מצליחה לייצר מעט חלב. נניח 150 מ"ל ביום (כלומר איחוד השאיבות של כל היום). לוקחת כל תוסף אפשרי בערך…
שאר הזמן לוקח תמ"ל.
האמת שכבר איבדתי את התקווה לחזור להניק. בעיניי הבעיה העיקרית כרגע היא שאין לי מספיק, גם אם הוא ינסה לא יהיה מספיק, הוא סתם יתעצבן ולא ירצה לנסות יותר. אז אני לא מציעה.
אמרתי לעצמי שאנסה להגיע לגיל חצי שנה עם השאיבות, לתת מה שאני יכולה, ונראה אז מה קורה ונחליט.
אבל זה מאוד קשה ומסתכל שלמרות שאני שואבת המון התפוקה שלי כל כך נמוכה. יש עוד ילדים בבית, מרגישה שהרעש וההמולה והסטרס של בית עם ילדים משפיעים עליי לא טוב.
ואז התחלתי לחשוב… שאולי אם כן היה יונק, את המעט שיש לי, זה כן היה מעודד ייצור נוסף. הרי תינוק שיונק זה לא כמו משאבה ששואבת.
אז רציתי לשמוע מכן אם זה בכלל אפשרי, אם מישהי הצליחה להחזיר תינוק לינוק בגיל כזה "מבוגר".
אני מתבאסת מאוד על המצב. מנסה לא להיות קשה עם עצמי כי לא הכל תלוי בי ואני באמת עושה מה שאני יכולה, אבל זה קשה לי לחשוב שהיתרונות בהנקה נמנעים ממנו.
- לא ילד ראשון, הנקתי את השאר תקופה ארוכה (הכי הרבה היה גיל 3). כך שיש לי ניסיון בהנקה (שלא עזר לי הפעם לצערי הרב)
- כבר עברתי שתי יועצות הנקה. שתיהן קצת עצבנו אותי 😂 לא מחפשת עצה מקצועית, רק לשמוע מאמהות אחרות ומהניסיון שלהן אם זה בכלל אפשרי… אם כן כנראה אחזור לאחת היועצות.