סקירה מוקדמת בלי הבעל/ מלווהאנונימית בהו"ל

אני ממש חוששת, שקיפות תקינה והריונות קודמים תקינים, אין באמת סיבה ממשית. סתם אני דאגנית.

בעלי היה אמור לבוא איתי ונדחה לו משהו חשוב של איזה פרוייקט בעבודה בגלל האיראנים והוא לא יכול להגיע איתי.

רק הוא ואמא שלי יודעים על ההריון כרגע, והיא גרה רחוק.

כמה זה נורא להיות בסקירה בלי הבעל? הייתן מבקשות מאמא שתבוא למרות שזה טרחה/ מספרות לחברה כדי שתבוא איתכן?

הוא גם לא יוכל להיות זמין תוך כדי

זה כנראה אינדיבידואלי, בעיני זה לא נורא בכללקופצת רגע
אז בעיני ממש בסדר ללכת לבד( אפילו מלכתחילה) וכמובן אין צורך לבקש ממישהו אחר אם בעלי לא יכול.

אם את מרגישה שחשוב לך שעוד מישהו יהיה, אז זו כן סיבה לגיטימית לבקש מאמא או חברה

בהריון הראשון הלכתי עם בעלי לכל הבדיקות האלההשקט הזה
בשני ובשלישי הוא כבר לא בא לאף בדיקה.

מבינה את החשש, אבל אני משתדלת להאמין שהכל בסדר.. וגם יודעת שהרופא שאני הולכת אליו מקסים וגם אם משהו חריג, הוא יודע להגיד את זה בצורה עדינה.

בהריון הנוכחי בגלל שיצא פער גדול בין הדופק לשקיפות וחששתי לשמוע שבזמן הזה ח"ו קרה משהו לקחתי איתי את חמותי.. 

אני ברוב ההריונות הלכתי לבדיעל מהדרום

לק"י

מבחינתי זה בסדר.

אבל אם יש לך צורך רציני לא להיות לבד, אז למה לא לספר לחברה טובה, ושתהיה איתך?

אני הלכתי לבדבוקר אור
אחרי ההריון הראשון..
הייתי הולכת לבדאמאשוני
לא רואה סיבה להטריח מישהו לבוא איתי.
אני לא הייתי מרגישה בנוח עם אדם זר בבדיקה הזאתשושנושי

זר הכוונה היא כל מי שהוא לא בעלי.

אני מבינה אותך שלא באתלך ללכת לבד - אני בשתי ההריונות לא הלכתי לבד לסקירות או שקיפות. זה המעט שהוא צריך להיות בו חלק חחח

אם אין ברירה כמו במקרה הזה, לא הייתי מתחרפנת (קל להגיד. בפועל? הוא היה מגיע איתי)

אני הלכתי לבד לכל הבדיקות בהריון הזה, חוץ מבדיקההתייעצות הריון
אחת.. פשוט לא השתלם לנו שהוא ייצא מהעבודה במיוחד בשביל זה.. ב"ה עבר בטוב..
כותבת ישיר- איך את תרגישי אם תקבלי בשורות לא טובותמקרמה

ותהיי לבד

לפי זה הייתי מחליטה

לגמרי אינדיבידואליפה לקצת

בעלי לא מגיע לשום בדיקה בהריון, לא רואה למה זה קריטי ואין לי בייביסיטר לילדים

אפילו לחדר לידה הוא עושה טובה שמגיע ;)

(לא באמת, אצלנו הבעל לא נמצא בחדר לידה אז הוא נכנס רק אחרי שהתינוק יוצא. וגם אז אני לא מרשה שיכנס עד שמנקים את החדר)

לגמרי אינדיבידואליפה לקצת

בעלי לא מגיע לשום בדיקה בהריון, לא רואה למה זה קריטי ואין לי בייביסיטר לילדים

אפילו לחדר לידה הוא עושה טובה שמגיע ;)

(לא באמת, אצלנו הבעל לא נמצא בחדר לידה אז הוא נכנס רק אחרי שהתינוק יוצא. וגם אז אני לא מרשה שיכנס עד שמנקים את החדר)

אם את ממש חוששת ומעדיפה שתהיה איתך מישהי, אז הייתי מספרת למישהי שאני יודעת שיש סיכוי תוכל להגיע איתי. ברור.

אמאלההההההשושנושי

על זה שלא נכנס עד שמנקים את החדר

איך הוא מסכים לוותר על החוויה הזאת?

בעלי יהיה שם גם בלעדיי, לפניי חחח

ממש ממש מעניין

לא יודעת איך להתייחס לזה 

חח בעלי לא מסוגל לראות אותי סובלתפה לקצת

אם אני עצבנית קשה לו, אז לראות אותי בלידה עם זירוז בלי אפידורל? הוא לא יעמוד בזה...

מספיק לו לשמוע אותי מחוץ לדלת

ואני לא מוכנה שיכנס כשהכל מלוכלך, אם כבר לא ראה אז שגם לא יראה מה קורה שם באמת.

יש רגעים שזה מבאס אותי, אבל רוב הזמן אני לגמרי בסדר עם זה כי מבינה את הרעיון שמאחורי זה.

לא הבנתייערת דבש

הוא כל הלידה בחוץ?

ולא חסרה לך התמיכה שלו?

לרוב בני הזוג קשה לראות את האישה שלהם סובלת אבל מתגברים ורוצים להיות שם איתה ...

גם האישה סובלת

סובלים יחד 😝

אם מדובר בתמיכה פיזיתמחי

אז אנחנו בכל מקרה נוהגים לא לגעת אחד בשני ליד אנשים אחרים.

וגם הרבה פעמים נאסרים בשלב מוקדם.

תמיכה נפשית - הידיעה שהוא אומר תהילים מחוץ לחדר הלידה וחושב עלי כל הזמן מספיקה לי

אם הואיערת דבש

בגדר חבר נפש מבחינתי, ובן זוגי לחיים ואב התינוק כמובן,

אז רוצה שיהיה איתי ממש ויחווה איתי כל רגע

נפשית בעיקר ( פיזית רק אם התמיכה של הדולה לא מספקת/ שהיא לא נמצאת)

לא מבינה איך אמירת תהילים חשובה ככל שתהיה מספקת את כל זה

תהילים שבני המשפחה המורחבת יגידו

את התינוק אנחנו יולדים יחד, 2 בני הזוג,

בהרבה מובנים

ברור לי שיש צורות שונות

הן של תמיכה והן של אהבה וזוגיות

אבל באמת לא מצליחה להבין את זה

נשגב מבחינתי🤔

ולתת לו להכנס לחדר סטרילי כביכול התינוק הגיע מהחסידה או מאנשהו 🫢🤔

אני מבינה שזה יכול להישמע מוזר למי שלא רגילמחי

אבל אם היית רגילה מאז ומתמיד שלפי הפסיקה שלכם הבעל לא יכול להיות בחדר לידה, אז גם לא היית מצפה לזה.

בהחלט יש צורות שונות של תמיכה, אהבה וזוגיות וזה בסדר לא להבין

להיכנס לחדר סטרילי זה כבר תלוי בכל זוג, אצלנו הוא בהחלט ראה חדר לא סטרילי 😉

הבעל לא נמצא בכלל בחדר לידה או רק בזמן הלידה?יעל מהדרום
לק"י

כי גם אם מהצד הנפשי מספיק שהוא מתפלל, אני אישית צריכה עזרה טכנית- להביא משהו, לקרוא לצוות (שלא תמיד מגיע כשלוחצים על הכפתור).

(אז מי שבאה איתה עוד אשה, אז יש לה עזרה. מי שרק עם הבעל, אז היא ממש לבד שם. וזה נשמע לי מוזר).

בזמן הלידה עצמהמחי
אני מבינה את החוסר הבנהסבב ולא סבבה

גם מבחינתי עצם הנוכחות שלו זה המון

אפילו אם בזמן הלחיצות אני בכלל לא רואה אותו כי עסוקה בללחוץ והוא עומד בצד ולפעמים אפילו מאחורי וילון

אבל מרגיהש שהוא לידי.. הוא גם מעודד אותי תוך כדי ..וכן לרוב מתמקם כך שרואה את הפנים ויש לי קשר עין איתו..

ולפעמים מנגן

וגם כשלא

פשוט מבחינתי איך הז שלא יהיה חלק מהרגעים המטורפים האלה

'ל הכאב המטורף והמאמץ.והעוד קצת והנה תכף תלחצי רק עוד פעם..והראש יוצא

ואז בכי כזה...והתרגשות

הז משהו שאי אפשר לספר אחר כך

זה חוויה כזאת שפשוט מרגישים מי שבחדר

וזה הילד שלנו יחד

אז איך אעבור חוויה כזאת לבד

בחיים לא אצליח לתאר לו

ובאמת לא מבינה מה הבעיה לעמוד מאחורי וילון אפילו

זה אמנם לא אותו הדבר כמו כשלידי אבל עדיין הוא נוכח בחדר ושומע הכל ושותף

וגם קהש לי כשכל כך מפחדים עליו שקשה לו והוא לא מסוגל

ולי לא קשה?

חלק מהתהליך להיות הורים בעיני הז לעבור את זה

ויחד עם זה- מבינה שכשיש נורמות מקובלותסבב ולא סבבה

אז מסתכלים על זה אחרת ולא מצפים לזה

לא מזדהה

אבל לא חושבת שזה אומר משהו על הזוגיות או על חוסר שותפות

פשוט לזה רגילים וזה מובן מאליו

אני לא סותרת אותךהשקט הזה

רק אומרת שעד לפני כמה עשורים זה לא היה כזה מקובל שהבעל נכנס לחדר לידה.

סבתא שלי סיפרה לי שרק בזכות זה שעבדה בבי"ח יחד עם הרופא שיילד אותה הוא הרשה לה שסבא שלי ייכנס לחדר לידה.

וזה בסדר שלא כל הזוגות מרגישים את הצורך הזה גם היום. אמנם זה רגע של ילד משותף שבא לעולם אבל זה גם רגע מאד נשי וזה לגיטימי אם אשה מרגישה שרוצה סביבה ברגע הזה רק נשים

פעם נראה לי גם שהתייחסו למטופלים יותר בפטרוניותיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"ה 14:03

לק"י

ב"ה שזה השתנה.

אבל פה מדובר על משהו אחר. אני מבינה שזה מנהג חב"ד.

ונראה לי שאישית הייתי הכי שמחה ללדת לבד לבד. אבל מאחר וזה לא שניה וגמרנו, ועלולים להיות סיבוכים, אז לא נעשה את זה😅

נכון. פעם גם ילדו עם וילון בין יולדת ליולדתהשקט הזה

קיצור הרבה דברים השתנו ואני חושבת שגם סגנון ההורות והזוגיות השתנה ועדיין לא רואה בזה דבר כזה הזוי שהבעל לא בלידה.

נגיד לא מצליחה לחשוב על אבא שלי בסיטואציה של לידה (והוא אכן לא היה עם אמא שלי בלידות.. הוא נשאר איתנו בבית)

זה לא כי התינוק הגיע מחסידהפה לקצת

וזה לא שהוא יתעלף מלראות חדר לא סטרילי

פשוט מבחינתי אם הוא גם ככה לא היה בשלב של כל הסירחון, אז אני מעדיפה שיחכה עוד 3 דקות ויראה אותי ואת כל הסביבה במצב קצת יותר נעים.

מותר לך לא להבין, זה לא עושה את זה לא בסדר או לא תקין 🤷🏻‍♀️

אצלי הוא רוב הלידה לא נמצא, לפעמים מצליח לקפוץ לכמה דקות אם מצליחים למצוא סידור קטן לילדים. לרוב לא מתאמצים על זה כי באמת אין לנו עזרה אז אין מי שיהיה עם הילדים....

ואני יותר שקטה לדעת שבעלי עם הילדים מאשר שבעלי איתי ולא יודעת איך הילדים מסתדרים עם מישהו זר במשך שעות.

בעלי חווה איתי את ההיריון 9 חודשים ותומך בכל רגע וכל דקה וכל כאב.

לא חסרה לי התמיכה דווקא בחדר לידה, יודעת כמה הוא איתי וכמה הןא דואג והוא מתקשר ומתעניין כל כמה זמן.

ולנו זה מספיק, לא צריכה לראות אותו לידי (בלי שום יכולת לתמוך פיזית) כדי להרגיש שהוא איתי....

(ואני גם לא צריכה תמיכה פיזית של אף אחד, אגב. לא אוהבת שנוגעים בי, קל וחומר כשכואב לי. חוץ מבעלי כמובן)

ולא מפחיד אותך להיות לבד?יעל מהדרום

לק"י

בצד הטכני. או שאת יולדת מהר?😅

אני צריכה לפעמים שיקראו למישהו מהצוות, כי לא תמיד הם באים כשלוחצים על הכפתור.

(בשתי לידות היתה איתי גם דודה שלי, אבל בשתי לידות רק בעלי).

אני לא לבד, אמא שלי איתיפה לקצת
הלוואי והיתה אופציה כזאת שיהיה שם בלעדי🤣יעל מהדרום

לק"י

לא מדברת על מצב של ניתוח חירום שמטיסים את האשה לחדר ניתוח, והבעל נשאר בחדר לידה.

אלא על זה שהתינוק יוולד בלי כל הסבל של הלידה (אני יודעת שיש כאלה שנהנות מזה, אני לא🤷‍♀️).

אני ככבשורות משמחות

לחוצה במהלך טיפול רפואי כלשהו בטח ובטח!!

לפני כל לידה אני מזכירה לו למה הוא איתי, ובעיקר זה כדי לשמור עליי!!!! ולוודא שהצוות מתייחס אליי יפה וראוי ותקין ולצפות שלא נותנים לי דברים שאני לא רוצה קיצור בעלי שומר עלייייי בלידה בעיקר חח

מצטרפת לאינדבידואלינועה נועה
בעלי היה איתי רק בסקירה המוקדמת בהריון הראשון, מאז שנינו הבנו שבדיקות הריון זה לא בשבילו... הוא לא מתחבר לתמונה על מסך, לא נוחה לו הסיטואציה, פשוט בזבוז זמן בשבילו. מאז עברתי גם בדיקות שקיבלתי בהן בשורות רעות, ועדיין גם בהריונות שאחריהם הלכתי לבד. להפך, הרגשתי שכבר עברתי את זה בשלום וראיתי שלא איבדתי את זה, אז הבנתי שאני יכולה להסתדר. אבל אם הייתי חושבת שאני לא מסוגלת, הוא היה הופך עולמות להיות איתי. אבל הלו"ז שלו קצת יותר גמיש. רק עם משהו ממש קריטי היינו מוותרים, ואני חושבת שאז כן הייתי מנסה לבקש מאמא או לספר לחברה. אבל כאמור, אני מקבלת את זה בנחת.

ואם כבר... ככה גם קיבלתי לבד בשורה שיש שלושה עוברים ותאמיני לי שזה במובן מסוים היה יותר מורכב לעבור לבד מאשר הבשורות הרעות😅והנה, גם את זה עשיתי

יואו... מדמיינת את הבשורה הזאת באולטרסאונד ראשוןבאתי מפעם
אמאאאא
אני בעיקרון תכננתי ללכת בלי אף אחד למוקדמתלפניו ברננה!

באותו יום החלטתי שבא לי מישהו איתי והזמנתי את גיסתי להצטרף (לומדת קרוב לאיפה שנבדקתי ואנחנו בקשר קרוב). היא כבר ידעה על ההריון (כי ראתה בעצמה..)

אבל זה ממש לא היה הכרחי..

גם הלכתי למיון פעמיים לבד (כי מישהו צריך להיות עם הילדים...) והיה לי בסדר גמור.

השאלה היא איפה את נמצאת בנפש ואיך זה מרגיש לך..

תודה יקרות, אני אחרי ב"האנונימית בהו"ל

עבר בשלום. הזמנתי את אמא שלי אליי לשמור על אחד הילדודס שחולה ואז היא זו שתהיה בבית ותקבל את פניי אח''כ במידה וח"ו משהו יהיה לא תקין ובע"ה שהכל יהיה תקין תהיה איתי שם כדי להתרגש. פחות הרגשתי בנוח שמישהו שהוא לא בעלי יהיה איתי בבדיקה כזאת.

עכשיו שאלה אחרת - תכננו לספר למשפחות אחרי הסקירה. ב"ה הכל יצא תקין, אבל לא ראו את הלב כ"כ טוב והרופאה ביקשה לחזור אליה עוד שבועיים לראות שוב את הלב בצורה יותר מוצלחת.

מצד שני בבדיקה כל מה שהיא ראתה, היה תקין:

מבט 4 חדרי, טרכיאה, מוצא כלי דם גדולים, מסתם טריקוספידלי, מסתם מיטרלי, קשת אבי העורקים, וריד נבוב תחתון, אבי העורקים הבטני.

יש עוד משהו שהיא הייתה אמורה לראות ולא ראתה? זאת רופאה פרטית מאוד יסודית ואני סומכת עליה.

אני בשבוע 14+4, עוד לא רואים עליי. השאלה אם למשוך את זה עוד שבועיים לפחות, אני כבר אגיע לשבוע 17 וגם מרגיש לי מאוחר וגם יכול להיות שכבר יראו.

הייתן מספרות כי סה"כ הכל תקין? או מחכות לעוד שבועיים ויותר, לראות שההשלמה של הבדיקה תקינה?

הלכתי לבד. אבל זה לא הכי נכון בעיני. אילוץ...אורוש3
אם הכל טוב בע''ה אז אחלה. אם פחות אז זה פחות מוצלח... 
בעי י לא נורא. גם הלכתי לבד לפעמיםסבב ולא סבבה
באופן אישי - הייתי מעדיפה לבד מאשר עם חברהבארץ אהבתי
אם ח"ו מתגלה משהו לא תקין, לא הייתי מרגישה בנוח שחברה תדע לפני בעלי. מעדיפה לשמוע על זה לבד ואז לעבד את זה איתו בבית, מאשר שעוד מישהי תדע בלי שהחלטנו ביחד אם מתאים לנו לשתף החוצה, ועוד לפני שהבעל בכלל יודע...

אבל זה באמת אישי. ובעז"ה רוב הסיכויים שהכל יהיה תקין, וזה רק כדי שיהיה מישהו להתרגש איתו...

(אני עברתי כמה בדיקות שלא הכל היה מושלם, בעלי לא היה איתי, וזה היה בסדר מבחינתי, גם אם הייתי מעדיפה אותו איתי. בכל מקרה מבחינתי עיקר העיבוד אחר כך היה בבית. אבל זה לא אומר שלכל אחת זה יתאים).

למה כל כך חוששת?ים...

בהריון האחרון בעלי בכלל לא בא איתי לשום דבר.
רק בסוף לסקירה שלישית ביקשתי שיבוא איתי, כי זו הזדמנות אחרונה בשבילו לראות את העובר לפני הלידה

אני הלכתי לאחת הסקירותעוד מעט פסח

עם הבת שלי, שהיתה בת 12.

דווקא היתה אחלה חוויה.

אני הלכתי לבדפרח חדש

מכל מיני סיבות לא הסתדר שבעלי יבוא איתי

אני רק מעלה נקודה, באמת לא מתוך רצון להלחיץ אלא לעמתיכון ועד מעוןאחרונה

לעיתים בבדיקה יש ממצאים שהם לא תקינים, זה הרי המטרה, לבדוק אם הכל תקין או לא.

לכן כדאי לקחת את האפשרות הזו בחשבון ולבדוק מה יתאים לך במידה וחלילה לא הכל יהיה תקין

זורמות על פניני ילדים? לכבוד זה שאני זוכרת 😉אולי בקרוב

הבת שלי בת 3 וחצי רוצה שאני אעזור לה להתפשט: אמא תפָשְטי אותי

היא רצתה להגיד משהו שכל הילדים יהיו אמא ואבא שבת (לא הבנתי אם זה איזה חלום שלה או פעילות ליום ירושלים) אז היא אמרה משהו כל הבנות יהיו אמהיות שבתיות וכל הבנים אבאים שבתים

יש לה הרבה אמירות בסגנון של פעם כשאני יהיה תינוקת ואני לא אדע לזחול אז (מה שבא לה לעשות באותו רגע 😅)

יש לה גם כל מיני אמירות אבל זה יהיה קצת אאוטינג אז בנתיים שומרת לעצמי 🫣

איזה מתוקהפילה
תודה! 😊אולי בקרוב
יש! יש לי כמה!פצלשהריון

החמוד בן השנתיים עבר למיטת מעבר וכל פעם יוצא מהמיטה בתירוץ אחר... התירוץ הכי טוב שלו: "אמא טליה בוכה אבל! (אחותו בת החצי שנה) אלכת עזור לה" (שם בדוי כמובן)😂

היא זחלה ויתרה מהשטיח,הוא מנסה להרים  אותה חזרה לשטיח: "כבד מידי" (בנענוע ראש)😂

הוא כל הזמן מדבר על עצמו בגוף נוכח. שיחקתי לו בשיער וזה הציק לו, אז הוא אומר לי: "לא נעים לך!".

אמרתי לו סליחה אז הוא מזדקף בגאווה: "סלחתי!" 😅

הוא הולך לאנשים ברחוב: מי זה? זה איש. מי זה? זה סבא (כל אדם עם שיער לבן זה סבא).  במדרגות של הבנין: מי זה? זה שכן חמוד! (נשפכתי). רואה אישה סוחבת תינוק: מי זה? זה אמא שלו!!! 😀😀

חמוד! 😃 זה דיבור כזה חמוד בגיל הזה!אולי בקרוב
אוי חמוד! אצל הבן שלי זה "מה זה?" על כל בן אדםשמש בשמיים

כל מישהו שהולך לידנו ברחוב, הבן שלי "מה זה?" (זה טוב כי אם זה מביך מדי אז אני מקווה שהבן אדם לא קלט שהשאלה "מה זה?" הייתה עליו)

ועוד שיבוש חמוד שלו "מה את אמרה לאבא?"

הוא עשה בשירותים אז אמרתי לו "נלך להביא לך שוקולד צ'יפס" והוא ענה "לא, קודם ננקח (נקנח) אותי" הצחיק אותי שאני אמרתי בגוף ראשון רבים אז הוא גם אמר ככה, ובכללי הוא תמיד אומר "תנקחי אותי" שזה ממש מתוק.

חח אופס 🤭 זה באמת יש מביך לפעמים..אולי בקרוב
וואו. מדבר יפה! מתוק ממשבאתי מפעם
חח קורעת ממששש!! כיף לקרוא!!אוהבת את השבת
תודה! 😃אולי בקרוב
יש לה עוד יציאות חמודות כאלה אבל עד שהיא הולכת לישון ואני מתפנה לכתוב אני שוכחת אותם 😔
יש לירקאני

של אחיינית, מותר?

הם היו אצלנו שבת וישנו בדירה והבקבוק שלה נשאר בדירה

היא רצתה אותו בסעודה ולאף אחד לא היה כוח ללכת להביא

היא התחילה לבכות "הבוקי שלי בוכההה הוא בוכההה" חחחחח הרגה אותי מצחוק

מתוקה!!!שמש בשמיים
ברור שמותר! 😃חח חמודה איזה מניפולציה רגשית 😅אולי בקרוב
אוי גם לי יש😂חמדמדה

בת שלוש וחצי היתה איתי במיטה בבוקר בדרך להתעורר והקטנה בחדר ליד בלול, וכנראה הפילה משהו היה רעש

הגדולה ישר

שרי (בדוי כמובן חח)?? מה קרה? רגע אני באה אלייך

הלכה לחדר שלהם ואני שומעת אותה אל תדאגי זה רק נפל זה שקית של מדבקות את רוצה מדבקה? הנה כל הכבודדד ושמה לה מדבקה על הפיגמה 🥹🥹

חמודה! 😊אולי בקרוב
גם לי ישעלמא22
שהגדולה שלי הייתה בת 3.5-4, פחות או יותר, היא אמרה לי היא רוצה אח גדול 😂

במקום להגיד 'פחדתי' בת ה- 5 אומרת 'פיחדתי', והיא לא מוכנה להגיד נכון, מתעקשת להגיד ככה

בעלי הביא לקטנה (בת שנתיים) לאכול טוסט, ועשה לה פו  על האוכל, והיא רצתה לעשות גם, ועשתה נשיפה חזקה מהאף (כמו שמוציאים נזלת). חח

בת ה- 5 שלי כל הזמן 'מתווכחת' איתי שהקטנה שלנו שלה ולא של אמא, והיא תאכל אותה ולא תשאיר לנו כלום, היא לא מסכימה לנו לאכול אותה בעצמנו 

איזה חמודות! 😊אולי בקרוב
הבן שלי בן שנתיים וחציהשם שלי

אמרתי לו שאני רוצה לאכול אותו

הוא אומר לי- לא

אמרתי לו- רק ביס קטן

הוא אומר לי- לא, ביס גדול

כשהוא מדבר על עצמו הוא מדבר בלשון נקבה.

אם אני אומרת לו- אתה הולך

הוא אומר- אני הולכת

אולי אני אזכר אחר כך בעוד.

חח אני תמיד אומרת לה אח"כ שהיא לא אוכלאולי בקרוב
ואני לא מרשה לאכול אותה, אני רוצה שהיא תישאר לי 😉
בת שנה וחודש שיח סוד

יושבת עלי, משחקת איתה בבובה שלוחצים על הבטן והיא עושה קולות - הקטנטונת זורמת. ברגע שהבובה מגיעה למילה "אמא" הפנים של בת השנה אוחזות בבהלה ונצמדת אלי לחיבוק חזק.

כאילו חוששת שהבובה רוצה לקחת אותי ממנה 🥹🤣

מותק! ☺️אולי בקרוב
הבת שלי בת שנה ושבעאנונימית בהריון

מדברת מילים בקטנה

בבוקר שאלתי אותה אם היא רוצה מים והיא בהתרגשות "מים"

אני מביאה לא את הבקבוק והיא מסמנת לי לא עם האצבע , 

הולכת לארון של הבקבוקים,

פותחת ומביאה לי את הבקבוק של התרכיז.

וואייי נמסתי

חח חכמה!אולי בקרוב
בת שנתיים ורבעטארקו

היא שופעת אבל הרבה זה עניין של טוניציה.. אז קשה לצטט.

היא ביקשה שאקריא לה "אריה תות!" והביאה אותו מהחדר..

אז הקראתי לה..

"תשמע חמוד, אין תות, ביער שלנו אין-"(עצרתי לתת לה להשלים) "חגיגה!!"

אתמול היא החמיאה לי שאני גדולה כי הלכתי לעשות פיפי בשירותים(עושה פיפי? כן? ואו! אמא גדולה! הפתעה?)

היא קוראת לי ואני באמצע משהו "אמא בואי! אני מקריאה(קוראת) לך! בואי אמאאא! אחד שתיים שלוש ארבע חמש שש שבע...."

חמודה 😊 לבת שלי יש ציטוטים כאלה של הגננת 😅אולי בקרוב
הבת שלירקאני

כל פעם שאני מכניסה צלחת למיקרוגל

היא מתחילה לעשות עם האצבעות 

ויחד אני סופרת איתה עד עשר 

בעשר היא צועקת בהתלהבות ומחכה לצלחת

בן 5אמאשוניאחרונה

אמא את יכולה לנעול נעליים עם סוללה ולעלות איתי לעליית הגג?

(נעליים עם סוליה חח, להדגיש לא כפכפים)

הי, אני השרשור לפני כמה ימים על הריון תאומים-דימוםלכובע שלי

הי

אז כיום בשבוע 8. התחיל לי אתמול שטף של דימום אחד עם כאכי בטן תחתון, הלכתי מיד למוקד, ראו דופק לשתי העוברים וכן צוואר סגור בלי סיבה לדימום.

אחכ חזרתי הביתה ושוב היה לי נזילה לא ידעתי מה לעשות כי לא קבלתי הוראות מהרופא וחזרתי הפעם לביח.

גם הם באולטרגאונד פנימי וניגלי לא המטומה, לא ראו בעצם סיבה לדימום. כרגע אין דימום פעיל,שוכבת כל הזמן.

הרופא לא המליץ לי על התרופה ולא על שכיבה רק לא להתאמץ וכאלה.

כמובן שאני שוכבת ולא זזה

שאלתי

האם יש סכוי להריון הזה?

האם יש משהו שחשוב שאדרוש מהרופאים?

מה התהליך שאני אמורה לעבור בכלל

מבובלת...

תודה על ההקשבה

היייהלוםנוצץ

מבחינת סיכוי כמובן שיש, מכירה לא מעט מקרים.

לדעתי להשתדל לנוח עד שזה חולף. בגדול אני שמעתי מרופאים שאין מה לעשות עם זה, רופא אחד אמר שאפשר לקחת פרוגסטרון אבל לא בטוח שזה יעזור (אבל צריך לבדוק לאיזה שלב בהיריון זה מתאים).

בפעם הבאה שתהיי אצל רופא תשאלי את כל השאלות וגם אם אין תשובה לפחות תדעי שבדקת, אפשר גם טלפונית.

מקווה שיחלוף לך במהירות ובשורות טובות בעזרת ה'♡

תודה לך,שאלתי אתמול בבית חוליםלכובע שלי
לא דברו ברור ואמרו שהרופאים סקפטים לגבי תרופות בענין הזה.
אני גם פגשתי רופא כזהשושנושי

לא כולם בעד תרופות ו-או מנוחה.

היה לי המטומה משבוע 9, תינוקי נולד בשבוע 41

בשורות טובות

חיבוק על החרדות אני ממש מבינה אותך 💓

בשורות טובות 🙏🙏מוריה
קרה לקרובת משפחה שלי. עבר והכל היה תקין. עם תאומיםאורוש3
תודה רבה על החיזוק. אשמח לשמוע מעודלכובע שלי
אולי יש משהו שאני יכולה לקחת לשמור עליהם
אצלה זה היה הריון ivf אז היתה עם תמיכה בכל מקרהאורוש3
לא יודעת לומר לך מה ברגיל 
אני רקרקאני

קחי חיבוק 🫂🫂🫂

תודה על זה🙂לכובע שלי
תודה רבהלכובע שלי
לי אחד ההריונות התחיל עם דימומיםעדינה אבל בשטח
בהתחלה לא ראו, אבל אח''כ אבחנו שליית פתח
מענין לחשוב על כזה כיוןלכובע שלי
בשבוע 8 עדין אא לדעת? באיזה שבוע גילו לך?
אם אני לא טועהעדינה אבל בשטח
אחרי שבוע 15 ידעו בוודאות להגיד לי, ורק אז הדימום היה מסיבי, לפני כן היה דימום בקטנה, מקווה בשבילך שזה לא הסיפור ,יש גם דימומים שהם סתם לא מוסברים, הלוואי שזה המצב, שהיה ונגמר , שימשיך לך בטוב ובשלווה ובידיים מלאות💖
ליDoughnut

היה דימום מטורף ולא ראו כלום. נחתי כל הזמן.

רק אחרי שבוע של דימום (בו עשיתי פעמיים או"ס) ראו המטומה. היה ממש שטף דם רציני מאד. נחתי המון וילדתי במועד ברוך השם.

חיבוק. מציעה לעשות מה שאפשראנונימית בהו"ל

הרבה מים, מנוחה הכי גדולה, תפילה, להגיד בקול שאני רוצה את התאומים ולדבר אליהם ולה', צדקה, ולבקש תמיכה תרופתית מהרופאים ליתר ביטחון (לא סגורה מה לוקחים לתמיכה, אולי פרוגסטרון? לשאול את הרופא ולבקש תמיכה ליתר ביטחון). (סליחה שמאנונימי לא הצלחתי זמנית להתחבר מהניק)

חיבוק!!!חושבת לעצמיאחרונה

גם לי, בהריון תאומים היה דימום בשבוע 8.

האמת שאני לא זוכרת כל כך, אבל היה לי אקטרופיון שדימם.

בדקו לך גם בדיקה פנימית חוץ מאולטרסאונד? 

צריכה לפרוק.שאלה והלכתי..

בעיקר קוראת פה. אבל ממש מרגישה צורך לפרוק.

אני דוסית! אפילו מאוד! מאמינה במוסד הרבני ובשאלות רב.

מגדירה אותי עצמי אפילו קצת שוביניסטית 🤭

לא יודעת מה מטרת הפריקה. מתפללת שזה לא יוסיף דיבור רע בעולם. אבל היה לי ממש מעצבן ומרגישה צורך לפרוק.

אנחנו נשואים כבר הרבה מאוד שנים. יצא לי לטבול כמובן מלא פעמים, אני ממש בסדר עם המצווה הזו. חוץ מהחלק של הציפורנים🤭 אוהבת מאוד לגדל ציפורניים, בהריונות אני פורחת. כל פעם מחדש מתבאס לגזור אותן לפני המקווה.

החלטתי לעשות שאלת רב אם אפשר להפסיק לגזור (אני יודעת שיש כאלה שלא גוזרות, אבל בגלל שעד עכשיו כל פעם גזרתי הנחתי שיש קצת בעייתיות פתאום להפסיק לגזור) אז הרב אמר שאם מקפידים שהציפורנים נקיות לחלוטין ושכמובן אין לי כוונה לגזור ישר אחרי המקווה אין בעיה להשאיר, ובגלל שעד עכשיו השארתי פשוט לעשות התרת נדרים.

הוא גם שאל לפני אם זה ממניעים של כאב/חוסר נוחות לגזור, או ממניעים של יופי, ואמרתי לו שזה ממניעים של יופי.

ואז הוא הוסיף: "וכמובן שזה צריך להיות בתיאום ובהסכמה של בעלך, כי בסופו של דבר את צריכה להיות יפה בשבילך בעלך!"

וזה ממש עיצבן אותי!!!

בואו, אני אוהבת את בעלי, מאוד. וברור לי שאני ר-ו-צ-ה (לא צריכה) להיות יפה בשבילו. ואני מתלבטת איתו על דברים שאני עושה ולובשת כי אני ר-ו-צ-ה שיגיד לי את דעתו, אני רוצה לדעת שאני יפה בשבילו. אני משקיעה בשבילו.  אבל בסופו של דבר התחתנתי עם גבר שמבחינתו אני יכולה לקשור חיתול על הראש ואני אהיה יפה בעיניו🤦🏼‍♀️ לא מבין כלום ביופי, לא מעניין אותו בקושי. מבחינתו אני תמיד יפה (הפעם היחידה שראיתי אותו קצת מגמגם הייתה כשהלכתי איתו לקניות ומדדתי בכוונה בגד מכוער בקטע פסיכי, יצאתי מהתא מדידה ושאלתי אותו איך זה, הוא הסתכל בשוק ואמר, לא יודע😬 תמיד בסוף כשאת שמה מטפחת ותכשיטים מתאימים זה נראה יפה😅😅 מסכן, כמעט עבר התקף לב)

וממש לא מעניין אותו הציפורנים שלי. לא מזיז לו אם יש לי ציפורנים ארוכות או לא!

אז לא! אני עושה את זה בשבילי! כי לי זה עושה טוב! למה להוסיף את העניין שזה צריך להיות בשבילו??

מהרגע שהתחתנתי אני לא יכולה לעשות דברים בשביל עצמי? למה לצאת מנקודת הנחה שכל תיפול שאני עושה זה בשבילו??

מבינה את העצבים שלךשוקולד פרה.

חושבת שהוא התכוון שאם זה לחוץ או לבעלך- אז שיהיה עבור בעלך. 
הוא כאילו ראה כמובן מאליו שאת עושה את זה בשביל עצמך קודם כל.

יש הרבה נשים שמתייפיפות לחוץ, אבל בבית לא מקפידות על מראה... אשרייך שאת מקפידה על מראה נעים לבעלך

🧡🧡 מבינה אותך מאדכורסא ירוקה
רוצה להגיב לדברי הרבנפש חיה.

א. אני מסכימה איתך שאישה צריכה להרגיש יפה קודם כל בשביל עצמה!

כמו שאומרים- את הכי יפה כשנוח *לך* (ממליצה להניח בצד את המשפט של הרב, ולא להתייחס אליו כפשוטו, מאד ייתכן שזאת תשובה שבלונית שהוא עונה באופן כללי , וענה גם לך)

ב. מתייחסת לדברי הרב- כדי לכתוב מה שאני הבנתי מזה - במסגרת נישואין, האיש הוא האדם הכי קרוב אל אשתו, וממילא כדאי שגם הוא יהיה שותף להנאה הזאת של יופיה.

מה גם שהאיש הוא האדם היחיד שיכול ומותר לו להינות בהיתר מהיופי של האדם הכי קרוב אליו.

ג. ממילא כשהיופי מחבר, מקשר בין בני הזוג לבדם-

יש שמחה אמיתית, הקשר ביניהם מתהדק בעוד זווית, יש שכינה בבית, יש קודש בבית!

וזה דבר מאוד גדול!  

זה ככה מה שעלה לי. 

ממש מבינה את הכעס שלךרק רגע קט
ובאמת לדעתי האמירה הזאת לא רלוונטית, ומבינה למה זה מעצבן.

ולא יצא לי ללמוד לעומק, אבל לפי מה שאני יודעת, אחת ההגדרות לחציצה היא מה ש*האישה* מקפידה עליהם. באמת שזה לא קשור לבעלך.

גם לי יצא להתקשר לשאול רב באנינימיות איפה שהואאוהבת את השבת
ולא אהבתי חלק מהסגנון של איך דיבר..

סליחה שאני אומרת,, אבל לא כל אחד שעשה הסמכה לרבנות ראוי לזה.. קראתי אתמול איזה התחלה של כתבה של רב שהוסמך אבל אורח חייו ממש אבל ממש לא תואם...  צריך לסנן דברים שאנשים אומרים, גם אם עשו הסמכה...... וכמובן ממש ממש לא מתכוונת לזלזל בתלמידי חכמים חלילה וחס, אלא להיפך- פשוט להאיר את הנקודה שצריכה להיות לנו הפרדה בראש ולא להתייחס כמכלול לכל גורם שקשור למוסד ההלכתי...

וכמובן חיבוק!!!!!!

בעיניי סתם אמירה מיותרתשלומית.
קחי את זה בתור סתם אמירה חסרת טקט שיצאה לו ותמשיכי הלאה
באמת מעצבןנעמי28
בכלל מצווה רגישה וכל אמירה לא במקום במיוחד מגברים, מעצבנת פי אלף❤️
שיתוף כנהסטודנטית אלופה

אני טובלת עם לק ג'ל וציפורניים יחסית ארוכות כבר תקופה ארוכה ואומר בכנות שבעלי לא הכי אוהב את המראה, מבחינתו ציפורניים חלקות יפה יותר..

ובכל אופן אני טובלת כך כי לי זה עושה טוב ולו חשוב שיהיה לי טוב.

אז לפי הגישה הזו, זה חציצה?! בעיניי ממש לא!!

זו הלכה שקשורה אלינו וגם ככה היא לעיתים מורכבת וקשה יותר, לשון ההלכה "מה שהאשה מקפידה עליו"..

לכן תרגישי הכי בנוח וכנראה זו אמירה רוטינית שהרב אומר או שסתם יצאה לו בלי כוונה 

לי ברגע הראשון לפני התגובותאונמר

היה נשמע שהוא התכוון על עצם המעבר ללהיות עם לק, לא לקטע של הטבילה.

לא מתחבר לי לחלק של 'מותר לטבול ככה רק אם זה לבעלך'

או 'אם את כבר עושה דבר כזה תספרי לבעלך כשישידע להנות מיזה כי אחרת מה הועלנו'

יותר בכיוון של, את רוצה כי זה יפה לך ואת אוהבת, אז לכן מותר והתיר לך ואמר מה שאמר בתנאים של זה.

ואז הבין שאולי בעלך בכלל לא בקטע אז שתקחי בחשבון לחבר אותו לזה.

לא ידעת. נשמע לי לא היסטרי.

כמובן שאם כן אז היתי מתבאסת בדיוק כמוך, כי באמת את לא עושה את זה בשבילו. את עושה את זה בשבילך.

ודווקא בקטע הזה ההלכה והיהדות מאד בעד. מלא דברים אומרים שזה רק בתנאי שלאישה זה סבבה ולאישה זה טוב, ודברים נקבעים לפי מה שלאישה,

ומלא הלכות במקווה ינסו להתיר אם לאישה זה לא טוב או שמרגיש לה לא בנוח.

יש הרבה אמירה ואוירה של 'הכי חשוב שלך יהיה טוב בסאגה הזאת'

אבל באמת מובן התחושה ❤️

לי אם כבר מפריע שהוא אמר *לך* את זהמתואמת

בעיניי זה גובל קצת בחוסר צניעות... (כלומר, אם רבנית הייתה אומרת לך את זה, זו הייתה בעיניי מעין הדרכה טובה לחיי נישואין, וזהו...)

אני דווקא מסכימה עם זה שאישה צריכה להיות יפה בעיני בעלה בעבר לבשתי סוג מסוים של מטפחות, ובעלי זרק לי פעם שהוא פחות אוהב את הסגנון הזה (והוא גם האחרון ששם לב לדברים כאלה בדרך כלל... לא אכפת לו מה אני לובשת כל עוד זה צנוע), אז הפסקתי לחבוש את המטפחות האלה (ומכיוון שלי עצמי לא כזה אכפת היופי של הבגדים שלי כל עוד הם צנועים ונוחים - זה לא היה לי נורא).

בקיצור, אל תיקחי קשה את הגישה שהרב הציג לך... זו גישה שקיימת, לא צריך להסכים איתה, אבל גם לא צריך להיבהל ממנה...

מסכימה איתך לגמריעדינה אבל בשטח

אולי זה משהו מתוך הלכות טהרה שהוא צריך להוסיף או לוודא? לא יודעת, בכל אופן, אני מתייפה קודם כל בשביל עצמי. שאני אדע שכשרואים אותי, רואים משהו יפה, מטופח ולא מוזנח, כמובן שבעלי מוזמן להנות גם, וכמובן שהשמחה הכי גדולה שלי זה שהוא חושב שאני יפה, אבל לא רק בשבילו אני מתייפה , בסוף רב הוא רק בנאדם, (ובמיוחד בדורינו) ויכול להיות שהוא אמר את זה בכוונה מסוימת או בלי כוונה מסוימת, אני מאמינה שכל מה שאדם שומע רואה וכו', יש לזה סיבה מבורא עולם, תראי מה את יכולה לקחת לעצמך, אולי רק את העצבים? ואם לא, אולי עצם זה שהעלית את זה פה, וזה גרם למישהי להתחזק ? הכל מנותב ומסובב משמים לצורך סיבה מסוימת.

אבל שורה תחתונה אני מסכימה איתך, לא קשור.. זה כמו שהרבנים אומרים כל הזמן: יש נשים שמתייפות לבחוץ ובבית הן עם חלוק וכתמים. אני לא מסכימה עם זה. ז"א אני חושבת שאישה צריכה להיות יפה ומטופחת מעצם היותה אישה, אבל מרגיש לי מידי חדירה לפרטיות איך בדיוק אני נראית בבית. הבית שלי הוא מבצרי, ואם אני מטופחת בסיסית, ובא לי לשים נעלי בית ובגד נוח (לא קרוע או מוכתם) אז מה קרה? אני צריכה לשים פאה (לצורך העניין , יש כאלו שעל זה מדברים , מטפחת מעוצבת,  איפור מלא ועקבים כדי שבעלי יהיה מרוצה? למה איך הוא נראה בבית? יושב עם החליפה / עניבה/ נעלי שבת/ שטריימל/ גל בשיער וכו'? כולם רוצים נוחות בבית, טוב, חרגתי קצת מהנושא, מקווה שהבנתי 😅

איזה עצביםנעומית
מקווה שזו פליטת פה חסרת טקט בסך הכל
בלתקהמקוריתאחרונה

הרב לא יודע את כל מה שכתבת, זו כנראה הנחיה כללית שהוא נוהג לתת וצריך לקחת אותה בערבון מוגבל

שקיפות עורפית לבדתותית11

הי

אני אצטרך להיות בשקיפות השבוע בלי בעלי (מילואים)

לא קל לי ללכת בלעדיו אבל לא הייתי רוצה אף אחד אחר איתי שם.

חברה שאלה אותי למה לא לעשות שיחת וידאו או טלפון שיהיה חלק.

לא יודעת מה אני חושבת על זה

קשה לי להעביר סיטואציה אישית ופרטית כזו בטלפון.

מישהי חוותה?

רעיונות? תובנות?

תודה 💛

אין לי בעיה לעשות לבדהשם שלי

יצא לי פעמיים או שלוש (מתוך 4).

לא ניסיתי להביא מישהו אחר, או לשתף את בעלי בטלפון.

יצא לי לעשות לבד נראה לי בשניים מתוך שלושה הריונותבוקר אור
וזה היה ממש בסדר. הייתי קצת בלחת שיגלו משהו לא בסדר אבל לא היה עוזר לי שיחת וידאו נראה לי
לא חוויתי עם הטלפוןהשקט הזה

אבל כן הלכתי לבד וזה היה לי בסדר.

בעלי היה איתי בשיחת וידאו ב2 סקירותטארקו

כי הוא היה בצבא ולא יכל לבוא

לי זה היה ממש טוב שהוא היה לפחות ככה..

טריגר- סוף לא טוב.חזקה בעורף

התלבטתי מאוד אם לכתוב, כי הדבר האחרון שאנחנו צריכות לשמוע בהריון זה סיפורים עם סוף לא טוב. אז אם ייעשה לך לא טוב. תקראי רק את ההתחלה😉

במהלך השנים וההריונות יצא לי הרבה מאוד פעמים לעבור שקיפות / סקירה / בדיקות שגרתיות לבד. בכל הפעמים היה ממש בסדר גמור. מאמינה שזה גם סוג של אופי🤷🏽‍♀️

.

.

.

.

.

לצערי בהריון לפני האחרון, הלכתי לבד לבדיקה בשלב יחסית מתקדם, ולא היה דופק. זה היה טראומתי מאוד. המזל הגדול שהוא היה לי זמין אח"כ להכיל ולהתמודד.

תכלס, אין לך ברירה אחרת. הוא לא יכול להיות ולא כדאי לוותר על הבדיקה, אז ההמלצה שלי  שברמת האפשר הוא כן יהיה זמין לך, ואם יש אפשרות בשיחת וידיאו אז ברור שכדאי!

מוסיפה שגם בהריון האחרון (שהיה אחרי ההפלה הטראומטית) יצא לי ללכת להרבה בדיקות לבד, כי זה היה בזמן המלחמה והוא היה יותר במילואים מאשר בבית😵‍💫 זה היה קשוח, אפילו מאוד. אבל מסתבר שיש לנו הרבה יותר כוחות ממה שאנחנו חושבות שיש לנו💪🏻

שיהיה בהצלחה ובידיים מלאות❤️ (ושבעלך יקבל שיחרור בהפתעה לבדיקה🤫)

תודה לך על השיתוף !תותית11
חיבוק! 
יש אפשרות ללכת עם מישהו אחר תומך?מתיכון ועד מעון

אמא? אחות? חברה?

אם הכל בעז"ה בסדר, אז באמת אין שום צורך, אבל אם חלילה משהו לא בסדר כדאי שיהיה עוד מישהו איתך

נראה לי משמעותי שיהיה זמין עם אפשרישיפור
היה לי בדיוק ככה(אהבת עולם)

בפועל כמעט את כל הבדיקות באותו הריון עשיתי לבד (הוא היה רק באו"ס אחד, לא שקיפות או סקירה).

הי קצת מאתגר, גם הרופאה הייתה לא נחמדה בכלל, אבל יחסית לכל מה שעברנו עם המילואים זה בקטנה...

אני הייתי צריכהקטנה67
ללכת לסקירה לבד בזמן המלחמה אז שמתי אותו על וידאו כל הבדיקה וזה היה משמעותי גם לו וגם לי, ברור שזה לא כמו כשהוא ממש נוכח אבל זה יותר טוב מאשר לגמרי לבד
תמיד הלכתי לבדפילה

או שהוא שמר על ילדים או היה בעבודה.

אבל בטח בגלל מילואים זה מרגיש אחרת. אז חיבוק. 

יש נטיה לחשוב שבדיקות בהריון זה רק מרגש ומקבלים דשמקרמה

מהתינוק

אבל לא תמיד זה כך

ועם כמה שלא רוצים לחשוב שלילי- אני כן הייתי לוקחת בחשבון מה אם...

ומי הייתי רוצה שיהיה שם איתי למקרה ו...

וכן לפעמים יש אילוצים לא תמיד הבן זוג יכול להכיע

אנחנו בתקופה כזאת...

ועדין לחשוב על סדרי עדיפויות והאם באמת זה בלתי אפשרי שיגיע...

יצא לי ללכת לשקיפות ביחד מתוך תמימות שבטוח הכל בסדר וקיבלנו בשורות קשות

וגם יצא לי ללכת לבד (היה בעזה...) כי לא רציתי אפחד איתי ליעוץ שידעתי שהוא יחרוץ את גורל ההריון (בסוף בעלי הגיע בהפתעה באמצע... והפרחח הזה עכשיו מבלגן לי את המטבח...)

אבל נלקח בחשבון גם מה אם...

לי יצא להיות לבד גם כשלא הכל היה חלק (טריגר...)אנונימית בהו"ל

פעם אחת בבדיקה בתחילת הריון שהגעתי בעקבות דימום ובבדיקה ראו שאין דופק (יצאתי באמצע העבודה בגלל הדימום, לא היה לבעלי איך להצטרף אלי).

ופעם אחת בשקיפות עורפית שיצאה גבוהה (נסענו ביחד אבל בעלי נשאר בחוץ עם הקטנה).

ברור שהיה יכול להיות יותר נעים אם הוא היה איתי. אבל שרדתי את זה גם ככה...

(אבל כן, בהחלטה האם הבעל גם צריך להיות צריך לקחת בחשבון גם אופציה כזו, ובעז"ה שהכל יהיה תקין...)

אומנם בעלי לא היה במילואיםטרמפולינה

ולא היה איתי בשום בדיקה גם לא בבדיקת דופק הראשונה

הוא באמת לא מבין למה הןא צריך להיות נוכח בבדיקות האלה וגם אני האמת

ככה היה ב3 הריונות כשהאחרון הריון תאומים

הייתי מראה לו את התמונות מהאןלטרסאונד וזהו

זה בגלל שלפעמים מודיעים במצב הזה שאין היריון יותרירושלמית במקור
והרבה נשים מעדיפות שהוא יהיה שותף לחוויה הזו של שמיעת הבשורה. זה משהו שמשחזרים אחר כך.
כי יש סיטואציותרקאני

שפתאום אין דופק

או שיש מום כלשהו

ולקבל בשורה קשה לבד זה לא פשוט

כשלי אמרו שאין דופק לא הייתי שורדת את זה לבד

הרופאה הייתה לא אמפטית בכלל

נס שבעלי היה איתי

נכון וגם כשיש אמפטיה זה לא כיף...ירושלמית במקור
@טרמפולינה מאחלת לך להמשיך לא לדעת מה הביג דיל לבוא לבד אבל עברתי 3 פעמים לבד קבלת בשורת הפלה, וכל כמה שהרופא היה אמפטי, היה מבאס 3 פעמים לבכות לבד בחדר ההמתנה לאישור הסופי.

לצערי אמשיך לבוא לבד אבל הצורך מובן לגמרי.

הלכתי לבד כי החיים וכו'אורוש3

אבל האמת שאם משהו לא תקין אז זה קשוח.

תחשבי אם חלילה חלילה את מעדיפה לבד או עם אחות או חברה או משהו? לפי זה תחליטי.

שיחת וידאו נשמע לי מעצבן לתפעל בסיטואציה קצת. אבל תראי אם זורם לך.

חיבוק גדול!!! 

תודה לכולן על התגובות !תותית11
בהצלחה!רקאני

ותודה לכם❣️

אני הרבה פעמים יצא לי ללכת לבדכובע לבן
מאז המלחמה ילדתי פעמים ב"ה ובעלי מחא במילואים
מבינה ממש❤️^כיסופים^

פעמיים הייתי בתחילת הריון כשבעלי במילואים, אין קשה כזה.. הבדידות, הבדיקות לבד, החששות.. וכשאנשים עוד לא יודעים

לא יודעת אם רלוונטי אצלך אבל השתדלתי לתאם בדיקות עם היציאות שלו או לקבוע ליד הבסיס כך שיצא רק לכמה דקות ולא הפריע לפעילות

אז אני אחריתותית11

תודה לאל הבדיקה עברה בשלום

היה לי קשה נפשית בעיקר ההמתנה עד הבדיקה והפחד לקבל בשורה לא טובה

וכן זה מצטרף לקושי הכללי של מילואים.

תודה לכל מי שהגיבה, חיזקתן אותי 

איזה כיף להיות אחרי בטוב🥳חזקה בעורףאחרונה
שימשיך בקלות ובשיעמום✌🏼

ועם הרבה יציאות טובות❤️

וחיבוק על הקושי של המילואים! אלופים אתם!!

איך אתן מוצאות או שומרות שרשורים חשובים שפתחתן?אוהבת את השבת

וקיבלתן עצות ממש טובות?

פתחתי שרשור על הבת שלי לפני חצי נשה או שנה בערך ומנסה למצוא ללא הצלחה, הכרטיס אישי שלי זה שלושה חודשים אחרוה פחות או יותר

יש דרך לראות יותר?

חיפוש בגוגל גם לא עבד... באסוש

אני שומרת לעצמי קישורים בפתקים של הטלפוןמתואמת
ניסית לחפש מילות מפתח מהשרשור ולהוסיף גם "ערוץ 7 פורום הריון ולידה"?
נזכרתי במושגים שהשתמשתי בהם ומצאתי חלקאוהבת את השבת

אבל שרשור אחד לא.. והוא חשוב לי..

פתחתי עליה כמה חחח....

אולי תנסי לבקש מה-AI עזרה?🤭מתואמת
תודה!! עזרה במה? לאתר את השרשור? לא ככ הבנתי..אוהבת את השבת
כן, תכתבי לו: אני מחפשת שרשור בפורום הריון ולידהמתואמת

בערוץ 7 שפתחה הניקית "אוהבת את השבת" ודובר בו על (תשלימי).

לפעמים הוא מוצא דברים טוב יותר מגוגל...

מגניב ! לא הכרתי את הכיוון הזה. ממש תודה!אוהבת את השבת
ניסית? מעניין אותי אם הצליח לך🤭מתואמת
ראיתי אחר כך שכתבת שהשרשור הזה היה באנונימי, אז אולי יהיה מסובך יותר למצוא אותו...
האמת לא ניסיתי עדיין.. התעצלתי.. אעדכןאוהבת את השבת
הכול בסדרמתואמתאחרונה
דווקא מגניב לשמוע מישהי שאומרת שהתעצלה להשתמש בבינה המלאכותית - כי בעיקרון היא נועדה לעצלנים
מה שאני יודעת מתי פתחתי אני מדפדפת אחורה בפורוםשמש בשמיים

עד לסביבות התאריך הזה ואז מחפשת בתאריך הספציפי עד שמוצאת.

קרה לי פעם על שרשור שפתחתי בניק האנונימי ואחרי שנה בערך נזכרתי בו ורציתי ממש לראות אותו

הצלחת לדפדף שנה? וואו את אלופה!!אוהבת את השבת

אני גם פתחתי את אותו אחד שאני מחפשת מאנונימי לדעתי

לכן עוד יותר קשה למצוא..

טוב אלמד לשמור לי בע"ה

יש דרך לשמור על כרטיס אישי או משהו כזה כשרק אני רואה? זכור לי שיש...

בשורה למעלה, ליד הf58 של הפורום אז אפשר לעשות -1שמש בשמיים

אז הגעתי ככה לאיזה -50, לא זוכרת... פשוט שיניתי מספרים בשורה שם עד שהגעתי לאיזור הזמן המבוקש, אבל זה באמת עבודת נמלים 😂

טוב, 50 זה לפני כמה חודשים, 250 זה לפני שנהשמש בשמיים

פורום הריון ולידה (עמוד 251) | ערוץ 7

ככה זה נראה בשורה של החיפוש, אז עמדתי על זה ושיניתי מספרים.

אבל בשביל זה צריך לדעת מתי בערך הייתה התגובה האחרונה בשרשור וגם אז יש כמה וכמה דפים לחפש שהיו בתאריכים האלה ואם את לא זוכרת זמן מדוייק אז יהיה קשה יותר למצוא ככה

תודה על ההסבר! דרך המחשב הכוונה?אוהבת את השבת
כן, אבל גם בדפדפן בטלפון יש שורה של כתובתשמש בשמיים

אני רק במחשב, בטלפון מחקתי את הדפדפן (ממליצה בחום!)

עכשיו אני רואה שהוא הפך את זה לקישורשמש בשמיים

אז ככה זה נראה https://w ww.inn.co.il/forum/f58-250 (תמחקי את הרווח בין הW ואז זה יהיה כתובת תקינה)

תודה יקרה!אוהבת את השבת
טיפול אקוויליבריורוני_רון

מישהי עשתה? יודעת להמליץ? או לספר לי על החוויה קצת?

משו אחר מומלץ בסוף ההריון כדי להגיע ללידה קצת פחות כאובה?

אני עם סימפי, ב"ה טוב יותר מההריון הקודם, אבל ממש מוגבלת בתנועה וכאובה.

תוהה לעצמי אם יש משו שיכול לעזור או להקל קצת

@אוהבת את השבת אני מחוברת לקבוצה של ריקי, איבדתי ידיים ורגליים מרוב המלצות ודברים סותרים שם.

אם זה מנחם לא הרגשתי אותו בלידההמקורית
ולא עשיתי שום טיפול כזה 
זאת לא היתה החוויה שלירוני_רון

בפעם הקודמת...

היה לי כאבי איוב לעלות למיטה בסוף הלידה ברמה שזה לקח לי לפחות 20 דקות להצליח
ובכללי מאז שהוציאו אותי מהמקלחת ממש ממש ממש סבלתי

נכון באמת מבלבל.. הבנתי שלקראת לידה מאוד מומלץאוהבת את השבת

טיפול מכין, לכל אחת לאזן את האגן אבלי בטחון לסימפיות

אקווליבריו אוסטאופתיה  או כירופרקטיקה

אני העדפתי אוסטאופתיה

עשיתי אצל ליליאן בבנייני האומה והיה לי טוב

הבנתי שכירופרקט יש תותח בצפת וברודי התותחית בירושלים

אקווליבריו אחרי ששמעתי שיש טוענים שיש בזה סיכון העדפתי לא לעשות, למרות ששמעתי כמה שאמרו שהיה להם מדהים..

תודה!!רוני_רון

את יכולה לפרט לי קצת על הטיפול עצמו? מה הוא כולל? מתאים לך?

על איזה טיפול? מה שעשיתי?אוהבת את השבת

עשיתי אוסטאופתיה אצל ליליאן, בכללי אוסטאופתיה זה יותר מסאז' עדין וכירופרקטיקה יותר "אגרסיבי " ככה הבנתי..

ליליאן עושה עיסוי בשמנים,  שואלת אותך אם את רוצה עם בגדים או בלי )מתכסים בסדין) עוברת על כל הגוף ועובדת ממש קשה לשחרר הכל בעומק של הגוף

למדה הרבה תחומים ויש לה ידע רחב..

עובדת ממש ממש ממש מקצועי. לי היה ממש טוב!.

עשיתי לפני הלידה וגם אחריה.

וב"ה הייתה לידה קלה, היתה סיעתא דשניא כמובן בלידה אבל לדעתי זה קשור גם לטיפול.. אז סיעתא דשמיא שהלכתי ...

יש עוד משהו?

הבנתי שיש שממליצות ללכת קודם לברודי שהיא כירופרקטיקה שתסדר את העצמות והיא מקבלת בסנטר 1 ב200 ש"ח ואז לאוסטאופתיה כדי לסדר את הרקמות והשרירים שמסביב..

בהצלחה גדולה יקרה!!

מטורף שאת כבר בשלב הזה...!!

תודה!!רוני_רון

באמת מטורף... ב"ה!!

תודה על הפירוט!

אני מתקשה לשער כמה נוח יהיה לי בטיפול כזה.

על פניו אני לא אוהבת מגע זר, בטח לא במקומות אינטימיים..

דווקא להיות בלי בגדים לא מלחיץ אותי, אין לי ככ בעיה עם החשיפה.

זה יותר המגע...
לא הרגשת שזה אינטימי מדי?

בקשר ללידה-רוני_רון

את הלידה הראשונה ילדתי ב37+4, לידה קלה ומהירה. היתה לי חוויה מדהימה..

בלידה השניה ילדתי ב40+4, אחרי די הרבה שעות של צירים, 2 סטריפינג, וכאבים ממש גדולים.

הרגשתי איך פיזית אני עצורה וחסומה, וכל האגן קפוץ לי...

בתחושה שלי זה הפריע לגוף שלי להתחיל ולקדם לידה.

הייתי ממש כאובה כבר מתחילת השליש השלישי, מה שהלך והחמיר כל הזמן.

לכן כן חשוב לי לשחרר קצת מה שאפשר באגן, ולהגיע ללידה בסיטואציה יותר נינוחה

אני עשיתי אבל בלי סימפיDoughnut

היה מדהים! הליגה הכי טובה שהיתה לי. הטיפול עצמו היה מרגיע ומפנק, היא היתה עדינה ורגישה ונהניתי מאד.

הלכתי למישהי בפתח תקווה, אם רלוונטי לך אכתוב המלצה.

תודה! רחוק לירוני_רון

מבאס כי ממש אשמח להמלצה...

לא היה לך מביך הטיפול עצמו? בכל אזור האגן?

כן הטיפולים האלה הם באיזור האגןאוהבת את השבת
ולפעמים הלחיצות וזה במקומות שלא שגרתי לקבל שם טיפול.. אבל ההקלה שיש אחרי שווה את זה לדעתי .. אבל כן עדיף להגיע מוכנה לזה... ואת יכולה גם להגיד שאת מעדיפה לא באיזור הזה, הם עובדות רוב הזמן באזורים אחרי ממה שאני זוכרת (הייתי אצל כמה..)
אצליDoughnut
הייתי מכוסה כל הזמן, וכל פעם שסיימה באיזור כיסתה מיד ושאלה אותי אם היא יכולה עכשיו להרים ב-xyz... היתה מאד רגישה.
👍רוני_רון

היית עם הלבשה תחתונה מינימלית? או גם זה לא?

וואי לא זוכרת🙈Doughnut
תחתון בוודאות כן, חזיה אני לא זוכרת אבל נראה לי שכן.
אני אשמח! יש לי עוד זמן אבל אשמור את הפרטיםחמדמדה
לא נראה לי שזה טיפולים רק לקראת הלידהרוני_רון

גם במהלך ההריון זה יכול להקל ולשחרר

כן אבל גם אני בשלב ממש מוקדם (שבוע 13)חמדמדה

ורוב העיסויים האלל לא עושים עדיין עד 16

וגם זה דברים יקרים אני לא אישה לאורך כל התקופה ברוך ה' אני בסדר, אני אוהבת לקראת הסוף כשכבד כבר לעשות 

בבקשהDoughnut
יאנה טסלר054-543-9391
תודה רבה!חמדמדהאחרונה
אני עשיתי ג'הרה הריון שזה די דומהמקרמה

יש מצב שהיא ערבבה כמה שיטות ביחד

היה מדהים מדהים

כם הפחית כאבים

וגם איפס אותי נפשית... ממש מרגוע לנפש

הוצאתי מהרופא משפחה הפניה להידרותרפיה

כך שזה גם היה במימון חלקי

מעניין ממשרוני_רון

אברר על זה

אני אוהבת מים בעיקרון

מחפשת רעיון לאפליקציה או אתר - תוכן יהודי בלבדשושנושי

כמו יוטיוב, אבל תוכן יהודי בלבד.

הילד באופן כללי לא חשוף למסך. רק בנסיעות מאתגרות או בימי שישי ארוכים - סוף התנצלות חח

הוא יודע לעבור עם העכבר או בפלאפון משיר לשיר.

איכשהו תמיד מתגלגל לסרטונים מוזרים מצוירים מפחידים.

ניסיתי להעלות רמת חסימה אבל לא היה שיפור, כנראה החסימה לא עובדת על מצויר.

בקיצור, מחפשת אתר או אפליקציה שיציגו רק דברים שפויים. 

ערוץ מאיר עובד אצלנו אחלהניק חדש2
פני מלךנברשת

אתר מתוק עם מלא סרטונים מצויירים.

כל התוכן רק יהדות )וחסידות(

יש את וידאו טובאנונימית בהריון

אבל לא בטוחה שהוא עובד עם כל סינון

יוטיוב קידס את יכולה להכניס רשימה של סרטונים שאתבת מלך =)

רוצה.

אבל באמת לא זוכרת לגבי פרסומות..

אין פרסומותאוזן הפילאחרונה
לפחות לא אמור להיות ביוטיוב קידס
קרם נגד שמש לפנים לילדים - האם אתן משתמשות קבועעיצובחדר
ומה מומלץ?

יש לי ילדה בת תשע עם עור פנים שמשתזף בקלות אבל גם מתנמש ומקבל נקודות חן.

כשהולכים לים או לבריכה כמובן שמה קרם נגד שמש מה שיש, של ד"ר פישר וכדו' לפעמים גם משקיעה וקונה לה רוש פוזה.

אבל אני רוצה להרגיל אותה למרוח כל יום בבוקר לפני בית ספר, ואולי אפילו גם כשחוזרת, כי כאמור העור שלה ממש עם נטייה לקבל כל מיני כתמים והיא אוהבת להיות בחוץ.

הבעיה היא שהקרמים ה' רגילים ' מרגישים לי כבדים מדי ליום ליום, חלק גם היא לא אוהבת כי משאירים את הפנים לבנים או מבריקים.

אני לצערי לא מטפחת את עצמי וגם לא שמה קרמים וכו' אבל ממש רוצה להרגיל אותה. קניתי משהו של סקארה שדווקא עם ריח טוב ונספג לא רע אבל אני רואה שהיא לא שמה אותו, וגם תמיד אני תוהה כמה' לדחוף' לה אותו ואולי הוא בכלל לא מספיק איכותי ודווקא יעשה יותר גרוע? איך יודעים?

בקיצור האם יש לכן נסיון עם מוצר שגם נעים לשימוש יומיומי לילדה שהיא עוד שניה מתבגרת ומודעת למראה של וגם איכותי? 

אני ממש בעד להקפיד על זהטרכיאדה

חבל שהפנים יתמלאו בנמשים ונקודות חן, ומעבר לזה השמש מזיקה לעור לטווח הארוך.

מציעה לך לקנות סטיק הגנה (זה ממש כמו דבק סטיק והמריחה ממש קלה)

שתמרח כל יום לפני היציאה מהבית ולפני היציאה מבית הספר הביתה

מעולה תודה על התגובה, יש לך אולי המלצהעיצובחדר

לחברה מסוימת שעובדת טוב אצלך?

לילדים שלך את מצליחה לשים קבוע או להרגיל אותם לשים לעצמם? באיזה גיל? 

לצערי זה רק בתאוריה אצליטרכיאדהאחרונה

מתכננת כן לתת לבת שלי את הסטיק הזה ושתשים כל יום. (גם היא בהירה ומנומשת וזה חשוב לי מאדד)

רק מציינת שהסטיק לא מספיק בכללחמדמדה

ואסביר:

גם כשכתוב spf מסויים אם תבדקי באותיות הקטנות זה ההגנה כשמורחים שכבה/ כמות מסויימת על הפנים שנותנת 'כיסוי מספק'

בסטיק בגלל שזה סטיק זה שכבה ממששש דקה וצריך המוןןןןן שכבות כדי להגיע לכיסוי הרצוי

בעקרון הכלל אצבע הוא שבקרם (ולא סטיק) צריך לעשות עם הקרם פס על שלוש אצבעות ואת כל החומר הזה למרוח כדי להגיע לכיסוי שכתוב על הבקבוק

אז תחשבי כמה זה בסטיק😅

הסתייגות: זה עדיף מכלום… אבל שכבה אחת לא באמת מספיקה, היא טובה להרגל 

מעניין תודה על החידוד. יש לך אולי גם המלצהעיצובחדר
לקרם שעובד טוב אצלכם? 
לילדות אני לא מקפידה, הן עם אוטופיק וגם ככהחמדמדה

אני צריכה לשכנע למרוח חח

אבל שמעתי המלצות על הקרם הגנה של דר פישר

אם יש לך אינסטגרם תכנסי לחשבון של the dekel היא ממש מסבירה ונותנת המלצות וקודי קופון (היא מדענית יש לה תואר בחקר העור אז אני דיי סומכת על מה שאומרת)

אולי יעניין אותך