שוב שאלה על הרדמהאובדת חצות

אני בהיפר מחוסר שינה

טוב, חברה הגיעה אלינו לעזור ולתמוך בתהליך ההירדמות העצמאית, ויצאנו לדרך. עשתה להם הכנה להיות גיבורים בלילה ולישון לבד במיטה שלהם.

שאלה ראשונה: מה נכון לעשות? איזה משלושת הגישות תוביל לזה שהוא סופסוף ילמד לישון במיטה שלו?

גישה א': 

לפני כמה ימים עשיתי את גישת ה-5 דק' להיות איתו, להגיד שאני אצא ואחזור לבדוק אותו- והוא קם אחרי 30-40 פעם בלילה. הוא כל הזמן פקח עין לראות מתי אצא והיה חרדתי וקפץ אחריי בכל פעם. היה סיוט אבל אולי שווה להתמיד בזה ולראות ישועות?

גישה ב':

יש גישה שאומרת לחכות עד שירדם- אבל לשבת על כסא ככה שהילד נרדם לבד (וזה לוקח נצח עד שנרדם וסיוט לשבת בכסא יכול לקחת שעות)-ניסיתי פעם, גם סיוט.

גישה ג':

גם לחכות עד שהילד ירדם אבל לשכב איתו במיטה הנפתחת (למי שקשה לו בכסא) זה מקל, עדיין ישנים גרוע, מחזירים את הילד כשבא אלינו אבל מצד שני הילד מתרגל שמישהו ישן איתו ושוב כל פעם שקמים הוא מזהה ומגיע. 

האם לשכב איתו במיטה הנפתחת שזה גם תענוג מפוקפק יכול להועיל? או שהוא עדיין רגיל לישון איתנו יחד?

שאלה שניה: פרס.

תאום אחד מתקדם וכל הזמן למעשה ישן לבד במיטה כבר ממזמן למעט כשאחיו מעיר אותו (תודה לאל), גם שלשה ימים יבש בתחתון לילה (לא שזה אומר שיהיה יבש כשנשים תחתון כי אנחנו בתהליך הזה מלא זמן וזה כנראה פיזיולוגי) ואני רוצה להעצים אותו -מגיע לו באמת שהוא ישן לבד במיטה ולא משגע אותנו בלילה-מגיעה לו מתנה גדולה מבחינתי.

הבעיה שזה עלול להעליב את התאום שמקשה עלינו בלילות ומתעורר מלא ובא למיטה. הוא חושב שהוא משתדל (מבחינתו הוא משתדל) אבל אנחנו עדיין באים לישון איתו ואם עוזבים אותו הוא שוב בא אלינו שוב ושוב ושוב. אני אולד סקול וחושבת ששווה להעצים את התאום שישן לבד, מגיע לו ואחיו יכול קצת לבכות העיקר שישאף לאנשהו ויבין שככה צריך. 

מצד שני אולי זה יכול לפגוע? או ליצור תחרות? לקנות לאחד ולשני לא? אבל כן צריכה להיות הפרדה בריאה ביניהם לפי התקדמות.

אני לא חושבת שיש גישה אחת מנצחתהשקט הזה
את צריכה לחשוב עם איזו שיטה לך נוח ככה שתוכלי להתמיד בה. רק התמדה בתהליך תעזור לדעתי.
נכון אבל אם לישון לידו קל לי אבל לא יעזוראובדת חצות

אז לא השגנו את המטרה.

למה לא יעזור?כתבתנו

משתמע שאת קודם כל צריכה לישון.

ברגע שאת תישני, תרגישי הרבה יותר בהירות בתוך הראש, תוכלי להגיב הרבה יותר מהראש ופחות מהבטן. זה פקטור משמעותי להתנהלות ביום- יום ולניהול הסיטואציות שהמציאות מביאה אלינו.

לפי הבנתי הבלתי מקצועית, אם תשני לידו, השינה שלו אמורה להתארך ולהעמיק ומסתדר לי בהיגיון שככל שהוא יחווה את זה יותר ככה הוא ירצה את זה ליותר זמן.

אז נכון שלתקופה (ובעיני צריך לקחת בחשבון שתקופה פירושה תקופה. זה יכול להיות גם עניין של כמה חודשים) את בעצם מוותרת על לישון במיטה שלך, מין הסתם בהתחלה תצטרכו את או בעלך לשכב לידו יותר שעות ואפילו לילות שלמים, אבל מאמינה שתוך שבוע- שבועיים, אם תתמידו, מרגע שהוא בטוח בזה שאתם לידו, וגם אם בא אליכם- מישהו מכם קם להמשיך לישון לידו, אז הוא יצטרך פחות ופחות לקום. ולכם יהיו כמה שעות שינה רצופות גם אם לא במיטה שלכם.

ככה עם הזמן אתם מבססים לו את הביטחון והיכולת לישון במיטה שלו לטווח יותר ויותר ארוך מתוך הלילה ואני מניחה שתראו שבמקביל יתאפשר לכם לעזוב אותו בלי שהוא יקפוץ מזה תוך רגע. עדיין, להתמיד, אם בא אליכם, לחזור לישון לידו.

קודם כל תשקמו את השינה של כולכם, אני מאמינה שזה גם יביא איתו בעתיד יותר עצמאות.

בעזרת ה', עוד כמה חודשים הוא יגדל עוד קצת, ויהיה אפשר להגיד לו אם הוא לא מצליח להירדם שוב בקלות, שומע חמודי, אני ממש עייפה וצריכה לישון גם כן, ואני ישנה פחות טוב כשאני לא במיטה שלי. אני אשב לידך עוד קצת אבל אם לא תירדם אני בכל זאת אלך לישון במיטה שלי. אני מבטיחה לך שאם תצטרך אותי למשהו דחוף, אם נגיד חלמת חלום לא נעים, או אתה לא מרגיש טוב, ברור שאני אבוא תוך רגע להיות איתך.

בקיצור, בעיני לישון לידו בהחלט אמור לעזור ללמד אותו לישון במיטה שלו.

בעניין הפרסים, אני לא חושבת שאת יכולה לתת פרס לפי מי שיותר או פחות צריך אותך. אפשר לתת פרס על התקדמות אישית רצויה.

צריך גם לזכור, אחים מאוד קנאים. תמיד רואים מתי השני קיבל והם לא (ושוכחים מתי הם קיבלו והאחרים לא). אין לי ניסיון בתאומים, אבל זה בטח עוד הרבה יותר נוכח וקשוח, כי אחים לא באותו גיל קל להגיד להם, כשאתה היית בגילו ככה אמרנו ועשינו גם לך, אבל כשהם באותו גיל זה מאוד עדין. צריך כל הזמן להנכיח את החוזקות של כל אחד אם עושים כאלה מבצעים של מטרות ופרסים, וצריך לשים לב שזה לא על צרכים או פעולות שבכלל לא בשליטתם.

אני מחזקת אותך מאוד להמשיך בחיפוש אחר הדרכה, כמו ששיתפת שכבר התנעת את זה, ואם לא יהיו פה המלצות על שם שאת שואלת לגביו, תבקשי מהמדריכה עצמה אם יש לה להפנות אותך לאנשים שהיו מרוצים מהשירות שלה (מקוה שבכלל מותר לה, אני בראש של בעלי מלאכה). או שתחפשי בעוד פלטפורמות תכנים שאפשר לקבל מהם מושג על המדריך/ה, או להסכים ליסוע קצת יותר רחוק לשם שיש עליו המלצות והסכמה.

בהצלחה רבה!

אין שיטה אחת טובהיעל מהדרום

לק"י

אצלינו זו בת החמש שהיתה באה לידי מידי לילה כמעט (בנוסף לקטן שבן 2.9).

התחלנו מבצע- כל לילה שהיא ישנה במיטה שלה היא מקבלת נקודה. אחרי 6 נקודות מקבלת הפתעה.

אני כן נותנת לה נקודה גם אם היא באה לידי, אבל חזרה לישון במיטה שלה בשלב מסויים (כן הסברתי לה שהמטרה היא שהיא לא תבוא בכלל).

וב"ה זה עובד טוב.

כדי למנוע קנאה בין האחים, אפשר לעשות לכל תאום מבצע אחר לפי מה שהוא צריך (האמת שאם זה שישן יפה בלילה לא מביע צורך במתנה, הייתי מוותרת על זה, כי בסוף המטרה היא שילמדו לישון לבד, לא לקבל מתנות. אפשר לעודד אותו במילים).

למשל לבת שלי שסיימה כיתה א' עשיתי מבצע קריאה.

ואם הוא כ"כ בלחץ לישון לבד, אולי לתת לו בובה במיטהיעל מהדרום
לק"י

שאלתם אותו מה מפחיד אותו בלישון לבד?

לא ממש נתן תשובה קונקרטית, זקוק לנואובדת חצות

ילד חם וחבקן שזקוק למגע והרגעה, וגם מפונק ודורש  והתרגל לזה 

אולי לספק הרבה מגע לפני שהולך לישון?לפניו ברננה!
נניח אם את משכיבה ב7 וחצי כבר ב6 להתחיל בחיבוקים נישוקים וגם עיסוי אחרי המקלחת?
הנקודות זה מקסים אבלאובדת חצות

נשמע שהיא מבינה וחוזרת לישון לבד במיטה שלה,

אצלנו הילד לא מוכן לישון בלעדינו ואנחנו מזיעים....מלהתעורר כל לילה כמה פעמים, הוא מתנגד לצאת מהחדר שלנו,

לשבת איתו\לישון לידו ועוד כשאנחנו יוצאים אחרי שעות שוב חוזר.

אשמח אם תגיבי לגבי זה?

או שבורכתם שהבת פשוט הולכת וישנה במיטה שלה לבד ואז זכיתם.

יש עוד מישהו שחווה את זה?

ליעל מהדרוםאובדת חצות
אצלינו היא כנראה נזכרת במבצע באמצע הלילהיעל מהדרום

לק"י

וחוזרת לישון במיטה שלה.

או שמראש לא באה.

כנראה שלא היתה לה סיבה רצינית לבוא אלינו.

במקרה שלכם, אולי זה באמת לא הפתרון.

ניסיתם לשים לו מזרון על הרצפה לידכם?

בעיני זה עדיף מאשר שלא תשנו כל הלילה.

שמנו אבל אז התאום שישן מגיע ורוצה גםאובדת חצות
ילדה שזקוקה לנקודות כדי לישון במיטה שלהאמאשוני

זו ילדה שיש לה את היכולת הרגשית אבל אין לה מספיק אומץ לנסות.

הנקודות עוזרות לה לבצע את המעבר הזה.

דומה מאוד לתהליך גמילה כשילד בשל לעשות בשירותים. רק חושש מהמעבר, הפרס מעודד אותו לנסות ולהעז ולעשות צעד צעד.

כשלילד אין יכולת פיזית/רגשית

שום פרס ושום עונש בעולם לא יעזרו.

ברור שיש ילדים כאלו, ויש ילדים עם רגרסיות. פשוט לא נלחמים בזה, מאפשרים להם את המענה שהם זקוקים לו. חלק מקבלים את זה במהלך היום, חלק מההורה השני, וחלק באים בלילה להורים..

אצלנו תמיד נתתי אפשרות לבוא למזרון. כל הילדים מיוזמתם הפסיקו לבוא בשלב מסויים, והרבה פעמים חזרו כשהיו חולים או בתקופות מאתגרות יותר.

למשל השנה הבן (4) כמעט וכבר לא בא בכלל, ומתחילת מלחמת עם כלביא בא קבוע וזה בסדר. הוא לא יישאר לישון לידי עד גיל 18. כשמרגיש שוב ביטחון לישון לילה שלם במיטה שלו הוא יעשה את זה בדיוק כמו שלושת אחיו הגדולים שהפסיקו לבוא מיוזמתם בשלב מסויים.

את רואה את זה גם אצלך, התאום שבא רק כי אח שלו בא, מצליח להתגבר באמצעות הפרס.

והתאום שלא בשל רגשית עדיין להפרדה לא מצליח.

הוא לא משגע אתכם, הוא זקוק לכם. זה שאת מחליטה לא לישון זו בחירה שלך לא שלו. אם תאפשרי לו פתרון שנותן לו את הצורך בקרבה יחד עם אפשרות שאת תשני, תראה איך בשניה הוא מתיישר לפתרון.

הוא לא רוצה שיהיה לך רע, הוא רוצה שיהיה לו טוב והוא לא מכיר דרך לעשות את זה, את מצפה ממנו לא להצטרך בקרבה אליכם בלילה, אבל הוא צריך את זה מה לעשות.. אז הוא לא יודע איך להתמודד וזה יוצא בצורה של שיגוע וחוסר שינה של שניכם.

אוקיי כתבת יפה וניתחת יפה את השוני בין המקרים אבלאובדת חצות

אז מה את מציעה?

לא ללכת על פתרונות להשכיב אותו במיטה שלו כי זה נוקשה מדי ויש לו צורך? 

לתת לו לישון על מזרן? ואם הוא עולה למיטה ולא נשאר במזרן? ואם אנחנו רוצים זמן לעצמנו ופרטיות ובחרדה מהזמן שיכנס לחדר?

ומה לגבי האח השני שישן נהדר אבל אם קם ורואה את אחיו במיטה\מזרן רוצה גם כי משווה תנאים ואתה לא רוצה שהוא יבוא אלינו אם הוא במקרה שלו ישן כמו גדול אצלו במיטה ולא בא לי שבגלל השני ילך אחורה? והרי בידוע שתאומים משווים מה השני מקבל ורוצים גם? ולא בא לי להתמודד עם שניהם. שלא לדבר על מיומנויות להסתגלות ועצמאות שהם לומדים.

מכל הסיבות האלו, ועם כל ההבנה לילדי המתוק, אני אחרי שנותנת את כל כולי ביום, רוצה בלילה זמן לעצמי ולא שיבואו אלי...

ובאמת מבינה את ההכלהאובדת חצות

ובגלל זה אנחנו רכים וחלשים

בגלל זה לא הצלחנו ובספק אם נצליח

בגלל זה נמנענו מזה עד עכשיו

אבל-זה לא מתאים לי יותר, ורואה הורים שהקפידו על התיחום הזה של קו הגבול והצליחו.

את צודקת שיש לו קושי רגשי או חוסר בשלות. אבל אם החלטתי שאנחנו רוצים ללמד אותו, וזה מה שהחלטנו, השאלה מה הדרך או שזה במקרה שלו להילחם בתחנות רוח.

השאלה שלי אם מישהי התמודדה עם משהו דומהאובדת חצות

והצליחה איכשהו באיזו שיטה להרגיל ילד שזקוק למגע ולשינה לישון בעצמו?

לא לגמרי הבנתיאמאשוני

מה החלטתם?

זיהית אצלו קושי רגשי.

האם החלטת לטפל בבעיה הזאת ולתת לו מענה רגשי ואת שואלת איך,

או שהחלטת לא להיענות לצורך שלו בקרבה ואת שואלת איך הוא יבין שלא משנה מה, קרבה הוא לא יקבל?

איך היענות לצורך רגשי לילד משמעותה חולשה?

מה זה אומר עד היום נתנו לו והחלטנו שזהו?

עד היום נתתם לו מענה רגשי ומהיום החלטתם להפסיק לתת לו מענה רגשי?

וזה נקרא בשבילך הורות חזקה?

אני ממש מבינה את הצורך שלך לישון בלילה, באמת. אבל נראה לי שיש פה קצת בלאגן במושגים, וסדר בהם יעשה לך סדר בראש, וממילא סדר בבית.

למה את מתכוונת בלהיענות לצורך רגשי?אובדת חצות

הרבה הורים מחזירים ילדים לישון במיטה שלהם.

יש הרבה שיטות כאלו, זה מקובל למדי.

אז צריך לדבר עם האח השנייעל מהדרום

לק"י

ולהסביר לו שיש הבדל ביניהם.

אפשר לשבת איתו לפני השינה, לספר לו סיפור או כל דבר אחר שהוא רוצה ואוהב.

הייתי לפחות מנסה את הנ"ל. אולי זה יספיק.

ולגבי הפרס? אם על שינהאובדת חצות

מצד אחד,

לא הייתי קונה על זה במיוחד כי זה מה שמצופה

אבל בגלל שהתאום השני עושה לנו טרור, אני מעריכה את זה שהוא לפחות עושה לנו חיים קלים.

ומצד שני- אולי כן כדאי להעצים אותו על היכולות בבית? (בגן קשה לו ושובבי).

ממש קשה לשמוע את התיאוראמאשוני

עושה טרור מול עושה חיים קלים.

לא משנה באיזה דרך תבחרי,

כל עוד זה מה שאת מרגישה כלפיהם, התהליך לא יצליח.

הילד הראשון לא עושה טרור בדיוק כמו שהילד השני לא עושה חיים קלים.

יש להם צרכים שונים.

לאחד הצורך שלו מתנגש בצורך שלך ויוצר קונפליקט. השני הצורך שלו לא מתנגש, זה הכל. את כאמא אחראית למצוא פתרון לקונפליקט.

לגדל ילדים מייצר הרבה קונפליקטים וזאת ההורות למעשה. את בחרת בזה ואת יכולה להצליח.

אבל את צריכה לקחת אחריות ולרצות לקחת את ההובלה אליך.

אי אפשא להאשים אותו שהוא עושה טרור כשבסה"כ הוא מבטא מצוקה שהוא מתמודד איתה.

אפשר להגיד שהורות זה לא תמיד קל וכיף, זה מאתגר, זה מתיש, זה הרבה דברים.

אבל הילדים לא אשמים בזה.

מקבלת.אובדת חצות

זה תיאור חיצוני שעוזר לתאר את הקושי מנקודת מבטי.

ברור שלאחד יותר קשה ולשני יותר קל.

אבל אני גם בנאדם, וקל לי לראות את הדברים מנקודת מבטי, ולא רק כאמא שמגוננת על גוריה ומעודדת אותם להיות במחיצתה.

זה קורה ביום, אני שיא הרכה ומפנקת ועוטפת אני רוצה לעודד אותם להיות בוגרים ועצמאיים, בלילה וכן גם מרגיש לי לגיטימי לרצות לישון נורמלי.

נפגעתי מהדיכוטומיה הפשטניתאובדת חצות

לפיה מי ששולח את ילדיו לישון בחדר, או מלמד אותם לעשות את זה, או לומד לעשות את זה נכון (ולא זורק אותם מתחת לגלגלי האוטובוס חלילה) לא נענה לצרכים רגשיים.

כפי שכתבתי-חברה שלי באה לעשות להם הכנה לתהליך, אנחנו מדברים איתם הרבה על זה, מעודדים, וכאמור עד עכשיו נשארנו עד שנרדם.

יש לו צורך רגשי לישון איתנו? כן. האם אני אכנע לזה בהכרח? לא.

זה עדיין קשה ברמות והפוסט נועד כדי ללמוד איך לעשות את זה נכון.

זה לא מה שאמרתיאמאשוני

יש התנהגות- לישון איתכם בלילה (שגם זה אפשר להרחיב ולדייק האם הוא ישן איתכם במיטה, בחדר, או בנוכחותכם בחדר שלו)

ויש צורך- רגשי.

אפשר לתת מענה לצורך הרגשי באופן שלא מתנגש עם הצורך שלך (אבל בשביל זה צריך לדייק מה בדיוק הצורך, ולא מה ההתנהגות הרצויה מבחינתך)

לדעתי הפוקוס צריך להיות על הצורך ואיך לתת לו מענה, ולא על ההתנהגות ואיך למנוע אותה.

כי מתחת לכל התנהגות יש צורך, וכן אני מאמינה שתפקיד ההורה הוא לראות טת הצורך (בשונה מהתנהגות) ולתת לו מענה.

אבל מבינה שדרך ההסתכלות הזו פחות מדברת אלייך.

בכל אופן בהצלחה!

לא הייתי נותנת פרסיעל מהדרום
לק"י

ואם יש צורך בעידוד כדי לגרום לו להשאר לישום במיטה, הייתי מתגמלת. אבל במקביל מתגמלת את השני על דברים אחרים.

לא הייתי ממליצה לקנות פרס לאחדלפניו ברננה!

זה רק יגרום לתחרותיות וקנאה בין הילדים.

ומציעה לנסות להעביר את המיקוד ממה שהם עושים לך (טרור/חיים קלים) למה הצורך שלו ואיך הוא מתמלא בצורה מיטבית לשניכם.

את אמא שלו ואת מכירה את הסיטואציהאמאשוני

אני יכולה להגיד לך מה עובד אצלנו, אבל לא בטוח שזה מה שיעזור אצלכם.

בטוח שיש פתרון, את צריכה לחפש אותו היטב.

מציעה לשבור "מוסכמות" למרות שזה ממש לא קל.

למשל את כותבת שאת נותנת את כל כולך ביום ולכן זקוקה לנפרדות בלילה (תקני אותי אם לא לזה התכוונת)

אולי הפתרון יהיה להשאיר זמן לעצמך במהלך היום, בזמן שהילד אסוף יותר ויכול להתמודד?

כמה זמן את צריכה לעצמך? אולי אם תתני לו באמת את האפשרות לבוא, תגלי דפוסים שקשורים למחזורי שינה שלו? כלומר אולי עצם הביטחון שהוא יכול לבוא יגרמו לו לישון טוב יותר בתחילת הלילה ורק סביבות 1:00 בלילה נגיד הוא יבוא וכל לא תהיה בחרדה מתחילת הלילה?

נניח הוא מגיע אליך תוך חצי שעה מההרדמה.

אולי ההפוגה תהיה בזמן שהם ערים נגיד שעה סרט בערב ובזמן הזה את יודעת שהוא זמן לעצמך.

ואם את רגילה בזמן הזה לנקות ולסדר אז תביאי מנקה שתיקח ממך את החלק הזה כדי שתוכלו לעלות על הגל.

אני יודעת כמה זה קשה לעשות את השינוי המחשבתי הזה וכמה קשה לקחת המושכות על התהליך.

אבל התהליך עצמו יגלה לך את החוזקות שבך וידייק את הצרכים שלך וכך יועיל גם בהמשך.

למשל אצלי אני יכולה לשתף אותך שהסבב הנוכחי של המילואים התחיל בשליטה ובטוב וממש היה מאוזן ויחסית סביר

ואז התחיל עם כלביא ומיד עברנו למוד של הישרדות והכל היה טוב באמת עברנו את התקופה הזאת ממש חזקים.

דווקא כשנגמר עם כלביא וכולם חזרו לשגרה. שם הרגשתי את ההתפרקות, שאין לי שניה לעצמי. הציפיות מהעבודה לא תואמות בעליל את היכולת, הילדים גילו קשיים, המעבר לקייטנות בכלל..

וזה היה מגדל קלפים שהתחיל לקרוס וכל יום הייתי צריכה להתמודד רק עם כיבוי שריפות של אותו יום. להגיב לאירועים במקום להוביל אותם.

אבל ידעתי שבסוף מה שאני צריכה כדי לחזור לעצמי זה משהו מסויים וכשזה קרה לאט לאט הצלחתי להחזיר את כולם למסלול והימים האחרונים ממש בסדר ב"ה.

וכל זה לא הייתי בכלל מבינה מה כולנו עוברים ואיך לנווט את זה לולא משברים קודמים והתובנות שהגיעו מהם.

לכן אני אומרת שכמה שקשה לך לנהל את האירוע הזה ספציפית, אם תקחי אחריות ומנהיגות, תתאמצי למצוא פתרון שיענה לכולם על הצרכים, גילוי המנהיגות וההובלה יעזרו לך בהמשך החיים עם כל אתגר.

חברה יכולה לעזור לך נקודתית לסתום חורים כמו להביא לך ארוחת ערב או לקפל לך כביסה.

אף חברה לא יכולה באמת לעשות את התהליך במקומך.

ואשת מקצוע אמיתית לא הייתה מדברת עם הילדים, היא הייתה מדברת איתך ובונה בך את היכולת לדבר איתם ולהוביל אותם בעצמך ואז האפקט היה הרבה יותר משמעותי לכם כמשפחה בטווח הקצר והארוך.

שובאובדת חצות

את מהממת, וכותבת מדהים, וניכר שאת רגשית וקולטת את הילדים ופועלת לטובתם. וגם לא מובן מאליו בעיני שאת מגיבה לי הרבה ומשקיעה כמו אחרות המון זמן בזה.

אני מתחברת לדברים והשאיפה שלי היא באמת להיות יותר בחיבור רגשי עם הצרכים של הילדים.

אני גם כמובן רוצה את טובתם, אבל אכן יש קונפליקט שפוגע בי, כדי לתפקד בצורה מיטבית בתור הורה אפילו עבורם.

אני יותר פשוטה, רוצה פתרון התנהגותי, כדי ללמד אותו איך להירדם במיטה שלו לטובתו.

להתחיל לעשות התאמות ולשנות את כל מציאות חיי כדי שימשיך להגיע אלינו? יש הרבה שהיו חולקים על זה. ועובדה שיש בזה אסכולות וגישות.

היקשרותית והתנהגותית.

ועל אף שלהקשרותית יש יופי ועומק, אני אשמח לפתרון פרקטי.

לא אמרתי שאנטוש את הילד, אנחנו יושבים\ישנים איתו בחדר עד שיירדם. אבל לא מאפשרים כניסה למיטה שלנו בלילה. 

זה גובה מאיתנו מחירים, ועייפות קיצונית, רציתי רק לדעת איך לעשות את זה נכון.

כשאתם רוצים לעצמכם זמן ופרטיות- תנעלו את החדרהשקט הזה
בשאר הזמן, לחשוב איך מספקים לו את הצורך הרגשי שלו, בדרך שתהיה טובה ומתאימה לכם
ואם ננעלאובדת חצות

ולילד מתחשק להתעורר ב23:30 ,

את חושבת שהוא יתחשב ויצא בנימוס?

הוא לא יוכל להכנס לחדר שלכם כי הוא נעולהשקט הזה
וזה פתרון נקודתי בעיני לזמן שצריך ורוצים פרטיות.
הייתי מנסה להסביר לאח השני שהמזרון מיועדלפניו ברננה!

רק למקרים ממש ממש מסויימים ולהגדיר מה הם. בצורה שיבין שזה לא המענה שהוא צריך...

או לשים את המזרון רק כשהתאום שצריך אותו מגיע.

מגיבה רק לגבי התאום שיבש בלילהתוהה לעצמי
לא הייתי עושה שום פרס ושום מבצע על הרטבה בלילה. רוב הילדים גם ככה מרגישים רע עם לקום רטובים, אין עניין להוסיף על זה גם את הבאסה מהפרס
הפרס בעיקר על השינהאובדת חצות

רוצים מאד לצ'פר מגיע לו

אבל לשני יהיה קשה 

ואיי חייבת להגיב על זהזאתעםהשם

אני חושבת שעל דברים בסיסים כאלו ממש לא שייך לנביא פרסים עוד יותר שמדובר בתאןמים ויש השוואות.

זה שלא נרדם בלילה לא עושה לכם את זה בכוונה, הוא פשוט באמת צריך אתכם.

וזה שכן נרדם בלילה בקלות לא עושה את זה בשבילכם או בשביל לשמח אתכם הוא פשוט נרדם בקלות ולא זקוק ללווי בשינה .

העניין הוא בכלל לא אתם, הילדים לא עושים את זה בשבילכם אלא בשבילם.

נראה לי ממש לא שייך לא להביא מתנה למי שפספס בלילה או לא הצליח להירדם.

ואישית אם את שואלת אותי מה אני מציעה לגבי ההרדמות לזה שלא נרדם, זה פשוט להיות איתו. אם הוא צריך אתכם ומתקשה להירדם לבד תתנו לו את זה.

אל תדאגי מתישהו יהיה לי מספיק בטחון והוא מספיק גדול והוא כבר יעיף אתכם מעצמו.

וכן זה קשה ברמות, אבל להיות הורה זה המשימה הכי קשה

מסכימה עם כל מילההמקורית
לא הבנתיאובדת חצות

מה זה-לתת לו את זה?

לאפשר לו לישון איתנו במיטה?

לישון איתו בחדר?

מה שטוב ונכון לך. אבל כן לתת את המענה והבטחוןלפניו ברננה!

שהילד מחפש.

מסכימה מאודואז את תראי
למה מגיע לו?ריבוזוםאחרונה

הוא התאמץ בשביל זה? התגבר ועבד קשה?

א. להתמיד זה מפתח חשוב..לפניו ברננה!

אם את לא עקבית זה לא יעבוד.

אז אם בחרת שיטה תנסי ללכת עליה לפחות שבוע ברצף אם לא יותר. גם אם בהתחלה רואים שזה לא עובד.

ב. משהו שעלה לי פתאום... אחרי שקוראת הרבה שרשורים שלך גם אם לא מגיבה..

תגידי, ניסית פעם לדבר איתו על זה?

התהליך שאת מנסה להניע נשמע נורא נורא חד צדדי ומתאים לפעוט שבקושי מבין ולא משתף פעולה, ולא לילד שעולה לגן חובה ואפשר לגייס אותו לשת"פ.

כמובן שאני לא יודעת מה עשית ומה לא ואיך מתנהל השיח...

אבל אספר לך מניסיוני.

לא מזמן פתחתי פה שרשור על זה שהבת שלי בת 3 וחצי עוברת אלי באמצע הלילה..

אחרי שכתבו לי פה מגוון דברים חשבתי על זה שתכלס לא דיברתי איתה. בזמן שקט, לא סמוך לשינה, דיברתי איתה. שאלתי למה היא מגיעה אלינו באמצע הלילה (קיבלתי תשובה לא הגיונית. לא משנה.. העיקר שהיא מרגישה שאני באה לשמוע מה איתה...). הסברתי לה שזה קשה לי ומציק לי ושלכל אחד יש את המיטה שלו והוא צריך לישון בה בלילה. ואז אמרתי לה שאנחנו בבעיה כי היא באה אלי כי היא צריכה אותי אבל אני צריכה לישון בצורה שנוחה לי וככה אני לא מצליחה לישון בנוחות. שאלתי אותה אם יש לה רעיון מה לעשות, והיא ענתה לי שלא. אז אני הצעתי פשרה שמקובלת עלי- מה דעתך שנשים מזרון ליד המיטה שלי ואם את צריכה לבוא בלילה את תדעי ששם את יכולה לישון? היא אהבה את הרעיון. מאותו לילה זה המענה שלה. והיא גם כועסת על האחים שמעזים לשכב שם לנוח.. אם היא לא הייתה אוהבת הייתי מנסה לחשוב על רעיון אחר.

מההודעות שלך לאחרונה מרגיש שכרגע יש איזה מאבק כוח בינך לבין הילדון. שווה לנסות לשבור אותו  

מוסיפה - ברור שזה לא סוף פסוק, ויבוא יום שבולפניו ברננה!
היא תישן לגמרי במיטה שלה לילות שלמים וגם אם תגיע באמצע הלילה תחזור אח"כ למיטה שלה. אבל אין כאן זבנג וגמרנו או כפתור שלוחצים עליו וקורה קסם, זה תהליך. ואולי כדאי כל פעם להתקדם צעד אחד לכיוון היעד שאליו את רוצה להגיע.
יפה,אאמץ, תודה רבהאובדת חצות
בהצלחה ❤️לפניו ברננה!
לפי דעתיתקומה

את מסתכלת על זה בצורה לינארית, וזה אומנם עושה תחושה של סדר בראש, אבל בפועל זה מבלבל.

כי הציפייה היא, שיהיה איזשהו מתכון, איזושהי נוסחה, שלבים שאם נעשה אותם אז הכל ילך לפי הספר.

את מתארת את זה גם בהקשרים אחרים של הציפיות מהילדים.

את משקיעה ועושה x ובתמורה הילדים יעשו y.

וזו חשיבה שעוזרת בהרבה דברים, אבל בכל מה שקשור לילדים אני חושבת שהיא יוצרת בעיקר תסכול.

כי בקשר שבין הורה לילד, אין הדדיות.

אין יחסי תגמול

אין דרך אחת להורות נכונה וטובה.

ואני חושבת שחלק ממה שמקשה עלייך זה שאת מחפשת את ה-נוסחה, ה-דרך. ואין כזו.

וכשאנחנו מנסים להיות כמו ההורים המושלמים ההם, זה רק יוצר תסכול יותר גדול. כי הורות קודם כל בנויה על מי *אני*. מה חשוב *לי*.

ההורות שלי נהייתה קלה יותר, כשידעתי מי אני ומה אני רוצה. לפני כן ניסיתי להיות האמא המושלמת מהפורום. זו המתוקתקת שמצליחה לעשות הכל. מדברת עם הילדים בהכלה והקשבה, עושה איתם יצירות ואפייה. אבל זה לא האופי שלי, זה לא מי שאני.

וזה לא אומר שהורות זה לעשות רק מה שטוב ומה שנוח. אני מאוד משקיעה בהורות שלי. אבל אני גם מכירה את המגבלות שלי.

אני לוקחת את האופי שלי, את סדרי העדיפויות שלי, את היכולות שלי, ולפיהם מעצבת את ההורות שלי.

ועל גבי זה אני מלבישה את הרצונות של הילדים, את הצרכים שלהם, את הרגשות שלהם.

אבל אני המובילה, אני הסנטר.

אם תשאלי אותי מה הופך אותי לאמא טובה?

הביטחון העצמי שלי בעצמי ובדרך שלי

הגמישות שלי

ומכאן? כאן אני מכניסה את הצורך של הילדים, את הערכים שלי, את החינוך.

אבל קודם כל זה.

ואם ניקח את זה לעניין של השינה:

קודם כל שאלתי את עצמי מה הגבולות *שלי*?

אצלי הגבול הוא שילד לא ישן איתנו בחדר.

ילד הולך לישון במיטה שלו, ואצלנו גם לא יושבים ליד הילדים עד שנרדמים.

הגבולות גם יכולים להיות אחרים, אבל כאן זה כבר משתנה ממשפחה למשפחה, וזה בסדר.

עד כאן - ביטחון בעצמי ובדרך.

עכשיו השאלה היא לגבי הילדים-

האם זה שהם יוצאים אצלי מהמיטה אחרי שהולכים לישון-

האם זו בדיקת גבולות? אם ככה אז אחזיר למיטה ואבהיר שזה הכללים בבית.

האם זה געגוע לאבא שבמילואים?

האם הם רעבים / צמאים? אתן מענה נקודתי אוודא בימים הבאים שהם לא מגיעים רעבים למיטה.

האם זה צורך בתשומת לב? אענה עליו במהלך היום, אספר סיפור נוסף לפני השינה.

לכל אחד מהם אתן מענה אחר. אבל כל הפתרונות כולם עדיין יעמדו בעקרונות שלי לגבי איפה הילדים ישנים.

האם יכול להיות מקרים שבהם אתגמש? בוודאי.

למשל כשבעלי במילואים, אני יושבת לידם עד שהם נרדמים. היו תקופות שהם ישנו איתי בחדר. אבל מראש הגבול הוגדר שזה לתקופה מוגבלת. נתתי מקום לגעגוע ולכן גם איפשרתי את זה, אבל תוך כדי הבהרתי שזה רק עד שאבא חוזר.

בקיצור, אני חושבת שהמפתח אצלך. מיקוד מה מתאים לך, מה חשוב לך, ומשם להוביל אותם ברגישות בהתאם לאופי שלך ולדרך שלך.

ואולי צריך גם קצת לתהות לגבי כל מיני הנחות, שאולי גם הן מקבעות ומקשות.

למשל, את חוזרת הרבה על זה שאתם רכים ולכן יש קושי לשים גבול.

האם גבול הוא בהכרח אומר שאנחנו לא רכים? שאין בנו חמלה?

האם לפעמים התפיסה שלנו את המעשה היא זו שמגבילה אותנו ולא המעשה עצמו?

נשמעoo

שהוא פיתח הפרעת שינה

לקום הרבה פעמים בלילה בגיל הזה זה מאד חריג

אולי שיטות נוקשות בהרדמה לא מתאימות בסיטואציה הזו

יש לי ילד שהיה בא לישון איתי בלילה

זה לא היה נוח ואמרתי לו שיפסיק לבוא אבל הוא המשיך

אני לא עושה עסק מסיטואציות כאלו כי ככל שעושים יותר אישו הבעיה נהית גדולה יותר

אז זה עבר לבד עם הזמן

ילדים תמיד גדלים לבד והתנהגות שעוברת לבד עם הגיל

חבל לבזבז עליה אנרגיות שליליות

בעיניי מוזר לתת פרס על שינה בלילה/ אי הרטבה

זה כמו לתת פרס על אכילת ארוחה

זה עלול ליצור הפרעות בהתנהגות

אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

יואוווווו חחחחחשושנושי
טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
אבל הם מסתכלים על מוסדות עם בגרויותDevora

כלא חרדים.

בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.

מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.

אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).

אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).

לאDoughnut
השלמתי בגרויות והתקבלתי לשם ללא בעיה וללא ועדת חריגים, ולמדו אתי בכיתה כמה בנות שעשו בגרויות בסמינר. זה יותר הולך לפי סגנון הסמינר מאשר הפרמטר של הבגרויות.
אבל אםDevora

היית לומדת מראש בתיכון שלומדים בו בגרויות,

כנראה שהייתה לך בעיה קשה.

אין לי עניין לכתוב את זה שוב ושוב.

פשוט תבדקו. זו ההוראה של המל"ג.

ביקשו ממני את מס המוסד שלמדתי, ומיד המזכירה אמרה לי שיהיה קשה, כי זה מוסד עם בגרויות. אולי יש סמינרים מוחרגים. אין לי מושג. למדתי בתיכון חרדי רגיל. לא סמינר.

אני התקבלתי בלי בעיותרקאני

למדתי בסמינר בית יעקב עם בגרות מלאה

לא סמינר גדול

הנקודה היא לא בגרות אלא תעודת בגרות חרדיתעכבר בלוטוסאחרונה

אם למדת באולפנת תהילה ויש לך תעודת בגרות חרדית- תתקבלי

אם למדת בתיכון חב"ד ששייך לממ"ד ויש לך תעודת בגרות של ממד לא תתקבלי. למרות שבעלך ואבא שלך עם חליפה ואת עם פאה וגרביים

יש גם מוסדות חרדיים עם בגרות של ממד (בדיוק כמו שיש אולפנות של חרד"ל עם סמל מוסד ובגרות חרדית)

אולי למדת באחד מהם (חסידויות ספציפיות, נושרים ואולי גם ספרדים חלק)

רואה חברות שעשו בגרות חרדית, החיים שלהם הרבה יותר קלים מבחינה אקדמית

באמת חבל שלא כל האולפנות עושות חרדי 

אז אולי שינו כללים, מתי זה היה?שיפור
אני מכירה כאלו שהתחילו לימודים שם לפני 10 שנים
מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
אין לי עניין להתווכחDevora

תתקשרו לשם לשאול.

זו הוראה של המל"ג.

לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
זה לא הבגרויותרקאני

אני התקבלתי למבחר

ועשיתי בגרות מלאה

זה הסוג מוסד

למדתי בסמינר ולא באולפנה

תודה לכולם על (מבחר...) התשובות גלויה

החכמתי.

(יש לי עוד כ"כ הרבה לעשות

ולשנות את עצמי

כדי להתקבל...

אבל זה נותן אופק).

דלקות אוזניים אחרי כפתוריםshiran30005

אנחנו חודשיים אחרי כפתורים וכנראה יש לו שוב דלקת אוזניים, זה הזוי!!

לפני שבועיים וחצי היה דלקת וחום טיפלנו בטיפות. היום שוב הקאות, אחכ חום ותלונות שכואב לו באוזן -בן 3 אז יודע מה הוא אומר כבר

מתלבטת אם ללכת לרופא מחר, רופא שלא מכיר אותו בכלל ואם יביאו טיפות אז כבר התחלתי לשים היום.

ולא מבינה היינו בבית בפסח ונהיה חולה, היינו בבית השבוע כמה ימים ושב נהיה חולה ממי הוא נדבק?

וזה הגיוני שתוך חודשיים יש 3 דלקןת? לפני הכפתורים בקושי סבל מזה , הדלקות האלה התחילו אחרי הניתוח

פעם קודמת שנבדק הרופאה אמרה שזה במקום ולא נראה משהו חריג

וואי מתסכל😒 רפואה שלמה!שיפור
ממה שאני מכירה דלקת אוזניים זה לא מדבק. אולי נכנס משהו לתוך האוזן שגורם לדלקת? חברה שלי אמרה לי שהייתה צריכה לקלח את הילד עם אטמים אחרי ניתוח כפתורים, גם לכם אמרו ככה, אם לא אז אולי צריך?
נראה שכדאי להתייעץoo

עם אאג מקצועי

אולי זה שניתח

אוי, לא...מתואמת

זו בטוח דלקת אוזניים?

מהניסיון שלי נשמע לי הגיוני יותר שנשאר חור בגלל הכפתורים וזה מה שגורם לכאבים...

אתם מקפידים לשים לו אטמי אוזניים במקלחת?

בכל אופן, כדי ללכת לאא"ג מומחה כדי לבדוק את העניין הזה.

(אני לא זוכרת עד מתי אמורים לשמור על האוזניים אחרי ניתוח כפתורים. בכל אופן, יש סיבוך נדיר שהכפתור משאיר חור בעור התוף, ואז בכל פעם שחודרת לשם טיפת מים אלה כאבי תופת. לבת שלי זה קרה באוזן אחת, וכשגילינו את זה התאימו לה אטם מיוחד לאוזן שלה, שאותו היא שמה במקלחת. לבריכה וים כמובן היא לא יכלה ללכת. ועדיין לפעמים חדרו לה מים שם... בגיל 15 היא עברה ניתוח לסתימת החור וסוף סוף באנו למנוחה ולנחלה. מקווה שזה לא המצב אצלכם, אבל כדאי מאוד לבדוק...❤️)

עונהshiran30005

קיבלנו הנחיות מהמנתח לא להרטיב רק שבוע ואחכ אין בעיה שיכנס מים, הנה נשמע לי לא הגיוני ושאלתי שוב קיבלתי את אותה תשובה. בפועל לא נכנס לו מים במקלחת אני ממש מקפידה על זה ועדיין

התור הבא לרופא שניתח אותו זה רק ביולי, אמר לבוא אחרי בדיקת שמיעה עדכנית

רופאת ילדים שלנו שהיא ממש מקצןעית אמרה שזה נרטה בסדר וזה במקום. אבל עדיין יש נוזלים ודלקות...

וכן, זה דלקת אוזניים כנראה דלקת גם עכשיו כי הוא ממש בכה שכואב לו בימים האחרונים, גירד שם גם

תמיד זה אותו אוזן גם, אוזן שמאל

תמשיכי לשמור מאוד טוב ממים.פרח חדש

ממליצה גם להקפיד על שטיפות מי מלח באף

כי הנזלת של האף עוברת לאוזן וזה לרוב מה שגורם לדלקות

אבל איך רואים חור אם יש כפתור?shiran30005
רופא היה מצליח לראות מן הסתם לא? 
לרופא רגילעוד מעט פסח

אין את אותו מכשור שיש לרופא אא''ג, ולכן רופא רגיל יכול לפספס דברים.

מה שאת מתארת נשמע לא תקין בכלל.

והייתי הולכת לאא''ג, גם אם לא המנתח עצמו.

ובכלל, אם יש דלקת חוזרת מוזר שהביאו רק טיפות ולא אנטיביוטיקה מהפה.

וגם, מה הקשר להקאות? אולי זה סימן שיש שם משהו אחר בכלל?

כבר פעם שלישית שיש הקאות כמה שעות ואזshiran30005

חום ובמקביל תלונות על אוזניים ושהלכנו להבדק ראו כן דלקת, הסבירו לנו שיש קשר להקאות עם האוזניים אבל זה לא תמיד, יכול להיות סתם צירוף מקרים

וכן, צריך לכת לאא"ג אולי כבר 

מענייןעוד מעט פסח
פעם ראשונה שאני שומעת על זה 
ויכול להיות שהדלקת באוזנייםooאחרונה

ירדה לריאות

הקאות זה יכול להיות תסמין לדלקת ריאות

אני מקווה שהביאו לכם אנטיביוטיקה 

הכפתורים אמורים ליפול בשלב מסויםמתואמת

ואחר כך החור שהם עשו אמור להיסתם.

לא זוכרת כמה זמן לוקח כל דבר.

לעיתים נדירות החור לא נסתם, ואז נוצרות בעיות.

אבל גם אם לא זה העניין - נשמע לי שהכי חשוב ללכת לרופא מומחה בשביל לבדוק את הסיבה לכאבים.

להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים!אור עולה בבוקר

לבדוק עם רופא אף אוזן גרון איזה טיפות אזניים מותר לשים. יש טיפות אוטוטוקסיות -רעילות לאוזן,שאסור לשים כאשר יש פתח בעור התוף . כפתורים זה פתח .

ואני מכירה שמים אטמים הרבה יותר משבוע,שלא יכנסו מים ,כי אכן גורם לזיהומים ,דלקות ...

לבדוק את ההנחיה הזו עם עוד רופא אף אוזן גרון.

בהצלחה 

האמת האאג שלנו בשיבא לא היה נראליshiran30005

מומחה ככ, יש לו גם שקד שלישי מוגדל, חסימה חלקית ולא משמעותית לדבריו, יש לו גם אסתמה ושאלנו אם לא כדאי גם לטפל בשקד השלישי אמר שאין צורך, מצד שני רופאת ילדים שכן מכירה אותו אמרה איך לא טיפל גם בזה, ויתכן שבגלל השקד המוגדל יש לו עכשיו נוזלים ודלקות חוזרות

אנסה לבקש לקבוע תור אצל רופא אחר פעם הבאה

אם נתניה רלוונטי לךעוד מעט פסח
יש לי המלצה לרופא תותח עם תורים זמינים (הלכתי בפרטי דרך המשלים, היה שווה כל שקל).
אני במכבי, ומעדיפה את שיבא כיshiran30005

מכירים אותו שם בגלל האסתמה, וכל מה שעבר

אבל אחליף רופא, מי שלא נראה לי בעין אני מסננת מיד מוזר לי שלא עשיתי את זה עד עכשיו...

ניתחתי שלושה ילדיםעוד מעט פסח

בניתוח האחרון, שהיה לפני שנה, אמרו לנו שלא צריך לשמור ממים.

שאלתי כמה פעמים, והרופא אמר שיש כפתורים חדשים, עם שסתום חד כיווני שהנוזלים יכולים רק לצאת ומים לא יכולים להיכנס.

ואכן- הרטבנו חופשי ולא קרה כלום.

אז אולי זה מה שהיה להם (מצד שני הרשו לנו להרטיב אפילו עוד באותו יום. אז לא יודעת מה הסיפור שלהם)

רופא שלנו תמיד נותן אנטיביוטיקה בפהפילה

כשיש דלקת רצינית וחום. לפני כמה שנים בת שלי קיבלה אנטיביוטיקה פעמיים כי פעם ראשונה לא עזרה לה. וזהו. עבר לה.

טיפות נותנים במקרה של דלקת חיצונית יותר.

יש טיפות אנטיביוטיות. ובמקרים קלים יש טיפות שהם סתם להקלה.

במקרה שלכם בנוסף לרופא ילדים הייתי פשוט הולכת לרופא א.א.ג. שיש לו תור קרוב. שנה שעברה הצלחתי למצוא תור בירושלים תוך כמה ימים.

אצלינו היא אומרת- מתחילים בטיפות ואםshiran30005

זה לא עוזר עוברים למשהו דרך הפה. תמיד זה עזר

גם עכשיו שמתי פעמיים טיפות וב"ה כבר אין חום

מה דעתכם על דיקלקטין/בנגסטה?הרמה

שתי הריונות הייתי בלי

שתי הריונות עם

לא יודעת להגיד כמה עזר אבל אולי הקל

עכשיו עם בחילות בלי הקאות אבל בחילות איומות

מתלבטת אם לקחת שוב פעם או לשרוד בלי

לא מבינה בזהיעל מהדרום

לק"י

אבל אם את מתלבטת, את יכולה בינתיים לקחת כדורי ג'ינג'ר או נוזיקס (שזה ג'ינג'ר עם בי6).

אולי תגלי שזה עוזר לך.

תרגישי טוב!!

עלי זה הקל ברמה מסויימתאנונימית בהו"ל

עדיין סבלתי מאוד אבל הצלחתי לאכול

לי בונגסטה היה משמעותי לבחילותכנה שנטעה
ברור שלקחת בונגסטה למה לסבולשירה_11
אני יודעת שזה יישמע הזויהרמה

2 ההריונות שלקחתי יצאו לי ילדים מרדנים ולא קלים

2 ההריונות שסבלתי בשקט- ילדות טובות ורגועות

שוב אני יודעת שנשמע הזוי אבל פתאום יש חשש לקשר כלשהו שטרם נבדק 

אצלי חלק ככה וחלק ככה ולא לקחתי בכלליעל מהדרום
לק"י

כן לקחתי גינגר ודומיו. אבל זה לא יצא קשור....

למי יש חשש?שירה_11

לך? או משו שקראת?

בכל אופן אני לא יודעת כמה סבלתי

אני יודעת שחיי לא היו חיים

שהתבאסתי שהבוקר הגיע

וכשפתחתי את העניים חיכיתי כבר לסגור אותם שוב

ואני לא מגזימה

זה היה מהגיהנום

אצלי הפוך חחחDoughnut
בקטע של ילדים?הרמה
שלקחתי הילדים רגועים😉 באמת אין קשרDoughnutאחרונה
הציל אותיDoughnut
אני בעד לנסות כל הריון מחדש ולראות איך זה. לי הדקלקטין עזר עם הקאות אבל עדיין סבלתי מבחילות, הבונגסטה הקלה משמעותית את הבחילות ברמה שיכולתי לנשום.
הרגשת הבדל בין דיקלקטין לבונג'סטה?אנונימית בהו"ל
אני מאודמישהי מאיפשהו
דיקלקטין היה לי מעולה ועם בונגסטה הייתי ככ חלשה שכבר העדפתי את הבחילות
כןDoughnut
הבונגסטה היתה לי הרבה יותר טובה מהדקלקטין. עם הדקלקטין לא הקאתי אבל עדיין היו לי מלא מלא בחילות, עם הבונגסטה היתה הקלה משמעותית גם בבחילות.
מזכירה לישירה_11

שהבחילות היו כל כך קשות שיצאתי לבחוץ לנשום קצת אויר כי הרגשתי שאני נחנקת מבפנים

ואמאלה אני לא משקרת - משב רוח על הפנים עשה לי בחילה!!!

שם כבר הבנתי שזה רק אני והשם 😂

וואי היה לי ערב אחד בול ככה בהיריון הראשוןשיפור
למישהי זה עשה עצירות קשה? אוף מה עושיםהרמה
הי חברות. המלצתי באמיתי לכן מאינונימיאנונימית בהו"ל

יש במשנת יוסף השבוע את הספר 'לחיות בסדר' של נועה שרון

רוצה להמליץ עליו ממש

הוא יותר טוב מקון מארי לדעתי

והיא מדברת בדיוק לנשים שיש להם הרבה ילדים/עומס וכו

גם אני ממליצה עליו!מתואמת

לא קראתי את קון מארי, אבל הבנתי שהשיטה שלה לא מתאימה למשפחות של יותר משני ילדים... (ושהיא בעצמה הודתה בזה כשנולד לה הילד השלישי)

נועה שרון כותבת בדיוק למשפחות ברוכות ילדים, משפחות יהודיות וישראליות. וחוץ מזה היא כותבת בהומור ובצורה מרתקת, וזה פשוט כיף לקרוא

ובניגוד למה שקורה אצלי בדרך כלל כשאני קוראת ספרים מעשיים בסגנון - הצלחתי אפילו קצת לממש חלק מהרעיונות שם...

קניתי אותו במחיר מלא ביפה נוף, וזה היה שווה את זה

ומה החידוש של זה1112
 מה היתרון שלו
בדיוק מה שמתואמת כתבהעכבר בלוטוס

"נועה שרון כותבת בדיוק למשפחות ברוכות ילדים, משפחות יהודיות וישראליות. וחוץ מזה היא כותבת בהומור ובצורה מרתקת, וזה פשוט כיף לקרוא"

יש לה גם קו טלפוני מעולה עם טיפים ללפני חגים/שבתנפש חיה.אחרונה

עם שיתוף מאזינות

קו חינמי נהדר!

מצרפת למעוניינות - ‏‪02-666-7140‬‏

סיפור הלידה שלי (מפה בניק אחר..)Sharing

ערב שביעי של פסח, אני לא ככ מרגישה טוב, בחילות והרגשה כללית מגעילה. בבוקר גם הקאתי.

במקביל אני מתלבטת אם התחילו לי טפטופים של ירידת מים. לא בטוחה. ממש לפני הצפצוף של החג אזעקה ואנחנו בממד לאיזה רבע שעה. אח''כ מתקשרת לדולה והיא אומרת לי מה לעשות כדי לבדוק האם אכן ירידת מים. בכל מקרה מציעה לחכות לצירים.  אני מנסה את מה שהיא אמרה, לא בטוחה אם ירידת מים או לא. מעדיפה לחכות. אבל מרגישה במתח.

ב 5 בבוקר (אחרי קימה ב 2 מאזעקה) מתעוררת מציר, מבינה שמתחילים צירים, בתחילה כל 20 דק אחכ כל 10 דק. בעלי לא הולך לתפילה כי לא יודעים איך זה יתקדם.

כשעתיים צירים כל 10 דק, אחכ שקט. וככה לאורך היום צירים למשך כשעתיים, ושקט למשך כשעה - שעה וחצי. זה טוב כי זה נותן לי זמן לישון בין לבין, וגם לבעלי..

סביב 17:00 אחהצ הצירים מתחילים להצטופף, כשבמשך שעה יש לי ציר כל 5 דק והם מתחילים להתחזק, אני מבקשת מבעלי לקחת את הילדים להורים שגרים קרוב. הוא חוזר ואני מתקשרת לעדכן את הדולה ולשאול מה היא חושבת. מציעה לצאת לבית חולים ומעדכנת שהיא מתארגנת ויוצאת גם.

מתקשרים לנהג גוי, מגיע אחרי רבע שעה ונוסעים.

בשעה 19:00 בערך במיון יולדות רגוע והאחיות מקסימות. מחברים למוניטור, בודקים פתיחה - 3.5. מציעים לי להתקדם עוד קצת לפני כניסה לחדר לידה. רואים שאני קצת מיובשת וממליצים לי לאכול ולשתות כדי שיהיה לי כח בלידה. אני מבקשת לידת מים ומבטיחים לי ששומרים לי חדר.

פותחים לנו חדר צדדי ליד המיון ושם אני, בעלי והדולה מעבירים את הזמן ואת הצירים, מוציאות את החג, אני סופרת ספירת העומר. בין הצירים מפטפטות , רוקדות. בצירים עושות כל מיני תרגילים.

אחרי כשעה וחצי מורגש שהצירים מתחזקים. הולכים למיון יולדות ואני עוברת לחדר לידה- השעה בערך 21:00. מיילדת עם אנרגיות טובות מקבלת אותנו.

היא בודקת פתיחה- 3.5 אני דיי מאוכזבת. מציעה לי סטריפינג ועושה בהסכמתי- זה כאב נורא!

בינתיים מחברת למוניטור. קוראת לרופא שיאשר לידת מים. הרופא שומע את הרקע שלי (שתי לידות שהסתיימו בוואקום, ובלידה ראשונה איבוד דם) וגם במוניטור כעת היו פעמיים ירידות דופק. לא מאשר לידת מים.

אני נשברת מזה, נורא פוחדת מהכאב של הלידה, דמיינתי שבמים הכל יהיה קל יותר.

המיילדת והדולה עוזרות לי להתגבר על זה ומעודדות להיכנס למקלחת עם מוניטור נייד.

אני במקלחת, מתכסה בסדין, בעלי לידי.יושב על האסלה. הזרמים של המים החמים על הגב מקלים.

לא יודעת כמה זמן ביליתי שם. מידי פעם המיילדת באה לסדר לי את המוניטור כי לא קורא טוב, התינוקת כבר יורדת כלפי מטה והזוית של המוניטור לא ככ קולטת את הדופק..

אני מרגישה צירים חזקים ממש. אולי אפילו לחץ. מעדכנת את המיילדת שמציעה לצאת להיבדק , וגם לסדר את המוניטור.

בבדיקה- פתיחה 5. אני מרגישה שאני נשברת. כמה זמן זה עוד ייקח. הצירים כואבים נורא. מתחילה להתלבט על אפידורל, מציעים לי לקחת כרבע שעה ואז לקבל החלטה. אני מרגישה שהדולה שלי לא בעד (טוב, היא גם יודעת שאני לא הייתי בעד מראש ואולי זה טוב שהיא החזיקה את הקול הזה). אחרי כמה זמן אני מבקשת אפידורל. המיילדת אומרת שתבדוק אותי- פתיחה 8, מציעה לפקוע מים, בינתיים המים פוקעים לבד והיא אומרת לי "את יולדת. קדימה".

- בלידה הראשונה הייתי עם אפידורל. בלידה השניה בלי , אבל בשלב של צירי לחץ עשו וואקום מהיר בגלל מצוקה חדה של העובר, אז לא ידעתי איך תכלס זה מרגיש ללחוץ את התינוק החוצה..

ואמאלה, זה כואב נורא נורא. איבדתי את זה, בכיתי וגם צעקתי כמו שלא חשבתי שיקרה לי.

אבל ב"ה אחרי 7 דק' מאז שהמים פקעו התינוקת המהממת שלנו היתה בחוץ.

וב"ה ללא קרעים ותפרים.

הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו. 

וואו כולי צמרמורותאוזן הפיל

איזה גיבורה את

זה כל כך מרגש המסע הזה

מעריצה אותך על כל השעות הארוכות

וואו איזה סיפור! מרגש!דיאן ד.

מלא מזל טוב נחת ובריאות לך ולקטנה❤️

וואי תמיד כיף לקרוא סיפורי לידההשקט הזה
תודה ששיתפת ואיזה אלופה את שהתמודדת ככה
וואוו מלא מזל טוב!מאוהבת בילדי

איך אני מבינה אותך לגבי היאוש שהפתיחה לא מתקדמת.... סיוט!

איזה כיף להיות אחרי! שיהיה המון מזל טוב והתאוששות מהירה!

וואו איזו מרגשת!🩷Doughnut
איזו אלופה את, שיהיה הרבה במזל טוב! 
מרגש ממש! כל סיפור לידה הוא כל כך מיוחד ומרגשואילו פינואחרונה

ומאוד ניסי. פלא ה'

ממש באלי לכתוב פה את הסיפור לידה האחרון תחת הכינוי שלי. אבל בטוח יזהו אותי.. הוא כתוב עם כל כך הרבה פרטים.. 

בוקר של מצפון ממשהריון ולידה

באמצע הלילה ביקשתי מבעלי להשכיב את התינוקת שבת חודשיים כי לא יכולתי כבר מרוב עייפות להיות איתה והלילות האחרונים קשים

לקח לו הרבה זמן להחזיר אותה לישון והבוקר אני מרימה מהמיטה ורואה את הסדין עם כתמי דם ופצע דם בצורת שריטה בפנים שלה

בעלי לא שם לב אבל זה ברור שזה מניסיונות ההשכבה שלו. הויסות שלו לא מאוזן וכשהוא עייף כנראה לא נזהר מספיק

אני עם מצפון מטורף!! אם הייתי איתה אני זה לא היה קורה

מצפון על הבכי האומלל בלילה בלי מענה לשריטה או אפילו חיבוק קטן.

אוף

את בטוחה שזה בעלך ?פילה
לפעמים תינוקות שורטים את עצמם די חזק. 
^^ ואם העור שלה יבש, אז גם נשרטים יותר בקלותיעל מהדרום
כן, יש לו ציפורן אחת שישר הוא אמר שחושב שהיא אשמההריון ולידה

זה באיזור שהיא לא מגיעה עם הידיים וזו שריטה עמוקה יחסית לכוח של ניובורן

באסה 

אאוצ'. אבל יכול לקרות גם לאנשים עירניים וזהיריםיעל מהדרום
גם לאנשים זהיריםאיזמרגד1

יכול לקרות ששורטים תינוק בטעות, בטח בחושך שלא רואים מה עושים... ועשית את הדבר הנכון שביקשת ממנו להרדים אותה, את לא אמורה להגיע לאפיסת כוחות.

ולהבא- שיגזור את הציפורן, ותמשיכי להביא לו אותה גם כשהוא עייף... אני חושבת שהנזק שיהיה לה מאמא קורסת שממשיכה להיות איתה גדול מהנזק של שריטה חד פעמית...

וואי גם לי קרהרקאניאחרונה

שנשברה לי הציפורן

והבת שלי צרחה והשתוללה לי בידיים ונשרטה מהציפורן הזאת

היה לי מצפון ממש אבל בסך הכל זה הגיוני שיקרה כזה דבר

תינוקת שבוכה ולא נרדמת זה קשוחחח

🫂🫂🫂

IVF- ההורמונים האלה הורגים אותיאנוונימית1

שמישהו יגיד לי שאני נורמאלית שאני בוכה בלי סוף כאילו אני כבר מתאבלת? שאני כבר מדמיינת את התשובה השלילית למרות שיש עוד שבוע לב. דם?

שזה ההורמונים, לא אני.

שאני מדמיינת אותי רצה לקבל חיבוק מהשכנה (כי הוא בטח יהיה במילואים בדיוק) ואני נמרחת לה על הספה. ומשאירה אצלה את הילדים כי בטח לא יהיה לי כח לתפקד.

ומתישהו העולם יבין שמותר לי לרצות עוד ילדים? שזה שאני מאושרת שיש לי לא סותר ששורף לי הלב שאני רוצה עוד? מה, רק לאישה שמביאה בקלות מותר לרצות מלא ילדים? מי החליט את החוק המוזר הזה?

ואולי בכלל אני צריכה להתפלל שה' יעזור לי לרצות פחות ילדים?

כדי שלא יכאב כל כך בנפש. כדי לחסוך לי מסעות אינסופיים כאלה

נורמלי. ולמי איכפת מהעולםאורוש3

את הולכת בשביל שלך.

חיבוק! 

חיבוק ענק יקרה!!! הייתי שם....אמהלה

תתעלמי מרעשי הרקע! לא מעניין מה העולם חושב עלייך!!!!!

שיהיה בשורות טובות ומתוקות בקרוב ממש

השבועים האלה זה סיוטטט שלא ברא השטןSheela
חיבוק גדול נשמה הלוואי שיעבור מהר ויהיה טוב! 
תודה מהממות♥️ אני פשוט לא זוכרת שהייתי ככהאנוונימית1
בסבב הטיפולים הקודם...

לא זוכרת שכל רגע פנוי אני בוכה, שהייתי מדוכדכת אחרי ההחזרה...

פשוט קטע שכל סבב והאופי המוזר שלו

אולי בסבב הקודם בעלך לא היה במילואים..שקדי מרק

ולא היינו בסיומה של מלחמה שהוציאה הרבה כוחות?..

אל תשכחי שגם ככה להיות מטופלת פוריות בתקופה כזאת זה טירוף

ובואי נגיד שגם בלי טיפולים אני אשת מילואים ועם דמעות בעיניים כי כבר נמאס

אז את מתמודדת עם הכל ביחד..

חיבוק גדול

האמת שהוא היה במילואים בסבב הקודםאנוונימית1
אבל מרגישה שאולי פשוט יש יותר ויותר דלדול כוחות עם הזמן... וחיבוק לך על המילואים, באמת נמאס
זה ממש נורמליSheela

זה שבועיים מורטי עצבים

ממש תחושה שאין לאן לברוח והמחשבות מציפות בלי הפסקה..

ואם את ברצף של טיפולים אז גם ההורמונים מצטברים מפעם לפעם

זה יעבור❣️

מבינה אותך כלכך חיבוק גדול!מחכה להריון

אמן תשובה חיובית בקרוב!!

מותר לך לרצות לגמרי!

מבינה מאד את המקום הזהמאמינה ומתאמנת

שאת רוצה עוד ילדים וצריכה להילחם על זה ואחרים לא מבינים. כשאומרים לך להסתפק בילדים שיש לך.

צריך לשים פס על כולם אבל זה כל כך קשה.

הלוואי והכל ילך לך בקלות🩷

אמן♥️♥️♥️אנוונימית1
וואי וואי איך שאני מבינה אותךשירה_11

מחמת בושה אני לא אספר לך מה אני הרגשתי עם ההורמונים

הלוואי והייתי יכולה לשלוח לך איזה משו מתוק וחיבוק 🩷🩷🩷🩷🩷

מהממת תודה♥️ מרגישה את החיבוק מרחוק!אנוונימית1
חיבוק!! גם אני הייתי שםחולמת להצליח

בטח שזה נורמלי לבכות,זר לא יבין מה זה לעבור בדיקות בלי סוף,

ללכת לבדיקות דם אולטראסאונד כמעט כל יום,

להזריק לעצמך זריקות

ואחר כך לעבור טיפולים..