למי שמבין בביטוחים פרטייםלרפואה

עשינו ביטוח פרטי עלינו ועל הילדים.

ואז נולד לנו תינוק חדש, ולא זכרנו להוסיף אותו לביטוח הפרטי.

די מהר אחרי הלידה שלו התחילו כמה עניינים רפואיים, שאולי ביטוח פרטי יוכל לעזור לנו איתם.

יש סיכוי איכשהו שהביטוח בכל זאת יחול עליו?

יש משהו שחשוב לדעת לפני שפונים לחברת הביטוח?

@פשוט אני.. מתייגת כי נראה לי שאתה מבין בזה.

(הניק שלי חדש אבל אני ותיקה בפורום בשם אחר)

מזל טוב והרבה בריאות!פשוט אני..

כשמצטרפים לחברת ביטוח עם מחלה קיימת, יכולות להיות 2 בעיות:

א. יש שאלון רפואי (לפעמים כאשר מצרפים תינוקות אז אין שאלון רפואי, כל חברה והנהלים שלה)

ב. יש תקופת אכשרה, במהלכה לא ניתן לתבוע את הביטוח, ואם מתגלית בעיה חדשה בתקופת האכשרה אז הביטוח לא יסכים לשלם לכם עליה גם אחרי תקופת האכשרה.

בקשר לסעיף א': פשוט מבקשים להצטרף לביטוח, ורואים בפועל האם חברת הביטוח שואלת על הבעיה הזאת. אם כן, אז או שתבחרו בחברת ביטוח אחרת (לכל חברה יש שאלון אחר) או שתצטרפו לביטוח הזה מתוך ידיעה שהביטוח לא יכסה את הבעיה הקיימת. 

בקשר לסעיף ב': לצערי אין לי רעיון חכם איך לעקוף את זה... 

למעשה שני הסעיפים מיועדים להגן על חברת הביטוח בדיוק מפני דוגמאות כמו שלך: אנשים שמצטרפים לביטוח כשהם כבר יודעים שהם צריכים אותו, כמו אדם שינסה לעשות ביטוח רכב אחרי שהרכב נגנב.

לפני הרבה שנים רציתי לעשות ביטוח מחלות קשות, ואחת מהשאלות בחברת "הראל" הייתה אם יש לי קרוב משפחה שהייתה לו מחלה במוח לפני גיל 50. עניתי שכן, לאמא שלי יש מחלה ניוונית במוח. אחרי כמה ימים חזרו אלי עם תשובה: אתה יכול להצטרף לביטוח שלנו, אבל כל מה שקשור למוח שלך יוחרג ולא יכוסה.

מה?! כל המוח מוחרג? הרי לאמא שלי לא היה סרטן במוח, לא היה שבץ, לא היה אלצהיימר, לא היה פרקינסון, ויש עוד רשימה אינסופית של מחלות שלא היו לה ולכן אין שום סיבה לחשוב שהסיכון שלי לחלות בהן גבוה יותר מאדם אחר. 

הם לא השתכנעו, אז עשיתי ביטוח ב-AIG שבכלל לא שאלו אותי כלום על ההורים שלי אלא רק על עצמי, כך שאין שום החרגה...

במקרה אחר, כאשר צירפתי את ילדיי לביטוח בריאות של הראל, בשאלון הרפואי הייתה שאלה האם הם עברו ניתוחים ב-5 השנים האחרונות. עניתי שכן, הבכור עבר כריתת שקדים.

חזרו אלי עם תשובה שהגרון שלו לא יכוסה במסגרת הביטוח. שוב התרעמתי, הרי יש אינספור מחלות בגרון שלא קשורות כלל לכריתת שקדים, ואם כבר אז הפוך - עכשיו ללא שקדים הסיכון לחלות קטן יותר ולא גדול יותר (אחרת לא היו עושים את הניתוח).

אחרי שהם שוב התייעצו עם עצמם, הם אמרו שלא כל הגרון יוחרג אלא רק אם יהיו סיבוכים כתוצאה מהניתוח.

איזה סיבוך כבר יכול להיות 3 שנים אחרי הניתוח הזה, אמרתי לעצמי, והצטרפתי לביטוח...

בקיצור - אפשר להתמקח על ההחרגות שלהם! לא לקבל כאמת מוחלטת את התשובה הראשונה.

תודהלרפואה

אוף, מבאס שלא היה לנו במודעות להוסיף אותו מיד אחרי הלידה.

אז בעצם כל מה שכבר ידוע עכשיו - הם לא יעזרו לנו בשום דבר שקשור אליו?

זה קצת יותר מורכב מזהפשוט אני..

קודם כל - לנסות להצטרף, ולראות מה השאלון הרפואי (לפעמים עושים את השאלון בטלפון).

לא צריך להגדיל ראש בשאלון, לענות רק על מה ששאלו ולא לתרום שום מידע מעבר למה שהם שואלים. 

למשל: 

"האם הילד אובחן עם X?"

לא לענות "הוא עכשיו בתהליכי אבחון", או "אנחנו חושדים שכן אבל מחכים לרופא". לענות כן רק אם כבר יצא אבחון רשמי, בכל מצב אחר - לענות לא.

"האם הומלץ לכם לבצע בדיקה Y?"

לענות כן רק אם קיבלתם המלצה מרופא. אם ההמלצה הגיעה מחבר או מגוגל, אז לא לזה הם מתכוונים ואפשר בכיף לענות לא.

"האם היו אשפוזים מאז הלידה?"

להגיד כן רק אם היה אשפוז, לא לנדב מידע כמו "היינו במיון כמה פעמים אבל בסוף שחררו אותנו הביתה".

בקיצור - הבנת.

מאוד יכול להיות שתצליחו לעבור את השאלון ללא כל בעיה, אם לא בחברת הביטוח שלכם אז באחת אחרת. 

אני מסייג כי יש מחלות ומצבים שכל החברות שואלות עליהם בלי יוצא מן הכלל, כמו סרטן לא עלינו.

וגם אם יחריגו, תנסי שההחרגה תהיה הכי מצומצמת שאפשר, ולתקופה הכי קצרה שאפשר. אפשר להתמקח על זה. 

בקשר לתקופת האכשרה, לזה אני באמת לא מצליח למצוא פתרון טוב, מקווה שמישהו אחר כאן יצוץ עם רעיון.

אם תכתבי מה בדיוק הבעיה הרפואית אז יהיה יותר קל להבין מה אפשר לעשות...

דיברתי עכשיו עם מי שעשה לנו את הביטוח פעם שעברהלרפואה

(קוראים לזה סוכן ביטוח? אני לא ממש מבינה בזה)

הוא אמר שבגלל שיש הרבה דברים שעוד לא ברורים אז לא יאפשרו לעשות לו ביטוח כרגע.

(בין השאר - ממצא גנטי מסוים, שהביטוי שלו לעתיד לא לגמרי חד משמעי).

לנסות לעשות את זה באופן עצמאי? או שאם הוא אמר שאי אפשר אז אין טעם?

אני לא איש מקצוע אבל נשמע לי מופרך מכל מופרךפשוט אני..

לחברות ביטוח אסור לשאול שום דבר על גנטיקה

איסור דרישת מידע גנטי ממבוטח או מאדם המבקש לרכוש פוליסת ביטוח

בדקתי גם עם הרבפשוט אני..
רק הוותיקים יזכרופשוט אני..

שבעבר הייתי מעלה מם של שטיסל לפחות פעם אחת ביום,

והייתי מסיים כל פוסט ב''שכוייח וכל טוב''...

אח התקלקלתי.

וקוגעל זאת סדרה מאכזבת ביותר.

אני אומר - בדיוק ההפך!פשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ח בתמוז תשפ"ה 16:24

אם הדברים עוד לא ברורים ועוד אין אבחנה רשמית,

זה בדיוק הזמן להצטרף לביטוח לפני שיהיו אבחנות ואז זה באמת יהיה מאוחר מדי.

נ.ב.

דמוקרטיה והכל, מותר לך לעשות מה שאת רוצה כמובן, כן? אני סתם אדם אנונימי שלא יודע כלום על שום דבר ואולי אני בכלל סוכן איראני...

אבל... אם בכל זאת את רואה טעם בדבריי ורוצה ליישם את העצות שלי... לדעתי עדיף לא לתת מידע שלא התבקשת במפורש לתת, וזה כולל גם את סוכן הביטוח...

דיברתי איתו לפני שקראתי את התגובה שלךלרפואה

קודם כל, תודה על העצות.

אז עדיף לפנות עכשיו ישירות לחברת ביטוח בלי הסוכן? או לנסות בחברה אחרת?

בעצם לא להגיד כלום חוץ ממה ששואלים אותי בפירוש?

כן לכל השאלותפשוט אני..
סוכן איראני 😅מתייעצת גירושיןאחרונה

אייאייי

מספר הערותכלכלן

בגדול אני מסכים עם העצות של לענות רק על מה שנשאלים בדיוק, ושאפשר לבדוק שאלונים רפואיים בחברות שונות שאולי לא שואלות את השאלות עליהן אתה צריך להשיב בחיוב.

מספר הערות:

1. חיייבים לענות ביושר. תשובה לא נכונה לדעתי אסורה הלכתית ומוסרית, וגם, כשהחברה תגלה את זה, מילא לא תשלם תגמולי ביטוח וסתם הלכו התשלומים ששולמו לה לפח.

2. לפעמים יש "שאלות סל" כלליות ששואלות האם באופן כללי היתה בעיה כזו או אחרת/אבחנה וכו'. גם עליהן חייבים לענות ביושר.

3. לפעמים, אם יש בעיה ברורה שלא דיווחתם עליה, חברה יכולה לטעון שצירוף לביטוח בלי דיווח זה חוסר תום לב, אבל זה מסובך לחברה ולמבוטח.. כפי שנכתב, כל העניין בביטוח זה לבטח מישהו לפני שיש לו בעיה, לא אחרי. החוק מחריג במפורש אירוע ביטוחי שכבר קרה לפני הכניסה לביטוח. (לבטח רכב אחרי שנגנב. כאן זה לא המקרה בדיוק)

4. עדיין ממליץ לבדוק בחברות כמו שכתב פשוט אני, כי לפעמים חברה במסגרת ניהול הסיכונים שלה וכדי לפתות לקוחות מחליטה לעשות שאלון רפואי מקוצר ומילא לוקחת על עצמה את הסיכון למה שלא שואלת. 

כמובןפשוט אני..

בשום מקום לא כתבתי לשקר, ברור שלשקר זה אסור חוקית ומוסרית והלכתית, וכמו שכתבת - אם חברת הביטוח תגלה היא לא תשלם כלום.

רק אוסיף כחיזוק לסעיף 4 שלך, באמת חברה שלא שואלת משהו - אל תחשבו שזה כי היא "שכחה" ואז אתם "מנצלים" את זה.

כל החברות יודעות בדיוק איזה שאלות חברות אחרות שואלות. 

אם חברה מחליטה לא לשאול משהו, זה במסגרת ניהול הסיכונים שלה ובמסגרת הניסיון שלה להיות אטרקטיבית ללקוחות או להצדיק את המחיר שלה וכו', כלומר זה שיקול עסקי לגיטימי של החברה. זה לא שהיא שכחה וזה לא שאתם "מנצלים אותה לרעה" אם אתם מצטרפים אליה בזכות השאלון הזה.

כמו בדוגמה שלי עם ביטוח מחלות קשות, שחברת הראל פסלה אותי בגלל אמא שלי אבל חברת AIG בכלל לא שאלה על ההורים.

זה לא שהם שכחו לשאול או שהם לא מודעים לכך שיש סיכון גבוה יותר לקבל מבוטח עם קרובי משפחה חולים,

אלא במסגרת ניהול הסיכונים שלהם הם החליטו להתעלם מכך ולכן מותר ומוסרי "לנצל" את זה (וזה בדיוק מה שהם רוצים - שאני אצטרף אליהם...).

לא מספיק מניסיון,יראת גאולה

אני יודעת שתינוק חדש בד"כ מקבל את תקופת ההכשרה של כל המשפחה/ של ההורים.

אולי תנסו לבקש לצרף אותו לביטוח, בלי לציין ששכחתם לעשות את זה סביב הלידה. אלא כאילו עכשיו התפניתם לטפל בזה ואתם מעוניינים לצרף את התינוק החדש שנולד.

תודה! ננסה לראות אם אפשרלרפואה
לא מבין בזה. אבל מברך בהצלחה רבה ורפואה שלמההעני ממעש
אמן, תודה!לרפואה
נראה שיחריגו את העניינים הרפואיים הספציפיםאריק מהדרום
אבל שווה בכל זאת לעשות גם ביטוח בריאות לילד לדעתי.

לבת שלנו לא עשינו ביטוח בריאות כשנולדה ובתוך חצי שנה היא התגלתה כאלרגית לחלב ברמה מסכנת חיים.

זה היה די בעסה אבל ביטוח לאומי כן עזר בכל זאת.

סליחה על השאלהפשוט אני..

אבל...

ביטוח פרטי עוזר במקרים של אלרגיות מסכנות חיים?

כמה שהבנתי זה מאוד תלוי בפוליסהאריק מהדרום
אבל זה כבר היסטוריה, לא חושבים על זה יותר בעיקר גם שביטוח לאומי עוזר.
אדייק את השאלהפשוט אני..

יש בכלל הוצאות רפואיות הקשורות לזה?

אני לא מדבר על סייעת צמודה, זאת לא הוצאה רפואית מבחינת הביטוח...

אם עושים טיפול באלרגיה, זו הוצאה מכובדתיעל מהדרום

לק"י

ועל זה אין לנו החזר....

כן יש לה קצבה, אז זה משהו שאפשר להיעזר בו.

מעבר לזה, לא חושבת שיש משהו.

הבנתיפשוט אני..

רק בריאות!

כןאריק מהדרום
יש טיפול בחשיפה תחת השגחה רפואית בבית חולים שמיר שעולה 15 אלף שקל ללא אפשרות של החזרים מהקופה בכלל, ניסינו את הטיפול תקופה אבל הילדה הפסיקה לשתף פעולה אז הפסקנו.

מעבר לזה גם נסיעות לבית חולים שמיר.

מעבר לזה תחליפי חלב משמעותית יקרים ממוצרי חלב.

מעבר לזה יש בגנים אוכל שמותאם לילדי כל האלרגיות, הסכרת, הציליאק וכו' בדיוק כמו שזה נשמע אוכל שילדה בגן נורמלית תסרב לגעת בו אז ולמרות שהארוחה בשרית והאוכל כשר היא חייבת לאכול דווקא מהמפעל שמייצר את האוכל הזה כי אין ביטוח והעולם מטומטם אז אשתי מכינה לה אוכל בכח בוקר והיא מבחאה מהבית.

באסה ממש פשוט אני..

רק אגיד - מלבד הטיפול בבית החולים, אני מאמין ששום דבר שכתבת כאן לא היה מכוסה על ידי חברת ביטוח. הם לא מכסים נסיעות ואוכל וכו', אלא רק הוצאות רפואיות/פרא ממש.

אני מכיר את הטיפול של שמיר, בת של חברים טובים שלנו הבריאה בזכותם מאלרגיה לחלב, אבל מעולם לא ידעתי שזה עולה כ"כ הרבה כסף...

זה שהטיפול צריך להיות על חשבונכם למרות שהוא מציל חיים ולא סתם קוסמטי - הזיה אחת גדולה.

אבל אני מניח שכבר דפקתם את הראש בקיר ולא רוצה להוסיף שמן למדורה...

מעבר לזה גם הוצאות על מזרקים ותרופותאריק מהדרום
זה גם דברים שביטוח פרטי לפעמים משתתף
לטובת הורים לאלרגיים, אפשר לקבל החזר על א.צהרייםיעל מהדרום
לק"י

אצלינו החברה שמפעילה את הצהרון מחזירה (רק אחרי שביקשנו מהם).

רק באתי להזדהות עם הסרבול של האלרגיותמקופלת
ועם ההוצאות הגבוהות של התחליפים + טיפול.
רפואה שלמה!נושי מושי:)
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמניאחרונה

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

מודעות לאתגרים בקדושת הזוגיות במרחב הזוגימחפש אהבה

נראה לי שהשאלה מורכבת משתי חלקים, אחד מופנה לגברים שבינינו ואחד לנשים:

לגברים: האם אתם משתפים את האישה שלכם באתגרים שאתם חווים מול נשים אחרות?...

לנשים: האם אתם מעוניינות שהבעל שלכם ישתף אתכם בנושא הזה? שיהיה פתוח עד הסוף?

האם קרה לכם שהוא שיתף אותכם, ומה היתה תגובתכם [המודעת והלא מודעת..]?

לא בדיוק אבל בערךפשוט אני..

אני משתף בצורה קיצונית.

זה העלה את הזוגיות שלנו עשרות מונים למעלה,

פתר הרבה מאוד בעיות שהיו לנו (בעיקר לי),

ושחרר הרבה מתח וחרדה.

גם אצלנו יש שיח פתוח בתחום הזהנעמי28

אבל זה הגיע עם השנים, לא חושבת שהיינו בנויים לזה בשנים הראשונות.

צריך ביטחון עמוק אחד בשני ובמקום שלנו, חוסר שיפוטיות וקבלה, לא רק בתחום הזה.

צריך המון נפרדות והבנה שלא כל מעשה שהשני עושה קשור אלי. 

למה הניסוח פה שזה תמיד מהצד הגברי?ירושלמית במקור
מה הכוונהזיויק
למה הוא שואל אם הגבר משתף ולא אם האשה משתפתפשוט אני..
אין סימטריה אבל שאלה טובהזיויק
נו, אשמח לשמועמחפש אהבה
(הוא לא אמר על השאלה שלך שהיא טובה אלא על שלי)ירושלמית במקור
זה מה שהתכוונתי. מוזמנת לשתף מהצד השנימחפש אהבהאחרונה

אולי יעניין אותך