שאלה לבנים - בחורה חכמה מכם 👩‍🔬 - 🫃צדיק יסוד עלום

התבנית המוכרת של גבר חזק וגדול פיזית, עם קור-רוח וביטחון כלכלי ורגשי, ואישה רכה, חמה, תמימה, רגשית ועוטפת זה כנראה התבנית הקלישאתית הכי יפה והכי אידיאלית לזוג. כשאני אומר "אידיאלית" אני מתכוון שיש התאמה בין התפקידים הסטריוטיפיים לטבע של המהויות הזכרית והנקבית.

אבל כידוע כולנו יושבים על כל הרצפים, ובין היתר אחד הרצפים הוא הרצף של האינטיליגנציה.

לשם הדיון נימנע מהנפנוף בקלף הקסמים של סוגי אינטיליגנציות שונים ונתייחס לאינטיליגנציה כתכונה אחת כללית באופן ממוצע. לרוב אדם אינטיליגנט ידע לקרוא טוב יותר אנשים וסיטואציות חברתיות; יהיה חכם במונחים של ידע; יטה להרחבה ועושר אינטלקטואלי.

זה לא דיון השוואתי במובן הרדוד. סביר שאם תלך למכון לק ג'ל לא יתווכחו שם על פרשנויות בביקורת התבונה הטהורה ולא בכדי (וגם לא במוסך כמובן).

השאלה היא האם לכם כגברים היה יכול להיות נוח שאשתכם תהיה חכמה מכם? עם יותר ידע כללי, עם נימוקים טובים יותר בוויכוחים על פוליטיקה, עם תפיסה רחבה יותר בנושאי השקפה, דת, חינוך? האם אתם תהיו הצד הפשוט בבית ותדעו שאשתכם יודעת לפתור דברים מורכבים?

כמובן שעדיין על שאר הצירים אתם תוכלו להיות על התפקיד הגברי. למשל לפתוח צנצנת בלתי-פתיחה עם היד החזקה, או לפרנס או לתת ביטחון רגשי, ושאר דברים שגברין יהודאין זנין ומפרנסין ומכלכלין.

דעתי: לא יודע, זה מושך ומרתיע כאחד. מאוד אעריך אותה אבל אני מרגיש שזה סותר מהותית משהו בדינמיקה. מישהי מהמושב שלי מתחילה עכשיו תואר שני בפילוסופיה וזה נראה לי לא מובן להיות בזוגיות עם אישה כזו.

הייתי רוצה מישהי בסקלה דומה ליארץ השוקולד
בין יותר ובין פחות, לא מפריע לי הנקודה המדויקת, אבל שנוכל לנהל שיח באותו טווח
דווקא זה יכול להיות ממש יתרוןשבור הדור

אשה לא משעממת, שהדיבורים איתה לא מסתכמים במה החברה אמרה לי, ואיזה חצאית יותר מהממת (אני מגזים)...

וגם המושג חכמה נתון לפרשנויות, אפשר לומר שכל אחד חכם בנושאים שמעניינים אותו. אשה עם תואר שני בפילוסופיה בקיאה מאוד בתולדות אריסטו ואיינשטיין כמו שלמוסכניק ידע עצום בתולדות הרכב והמכניקה... אפשר להגיד שיש אנשים יותר עמוקים ומתפלספים לעומת אנשים פשוטים.

השאלה לדעתי זה האם בגלל זה היא פחות נשית, האם בגלל זה היא יותר מובילה ודעתנית, כי ממש לא מחייב.

אני ממש לא חושב. יש כזה דבר חכמה נשית, שהיאקעלעברימבאר

יותר הסתכלות והבנה נפשית ופחות אנליטית. מחפש אחת חכמה אבל לאו דווקא חכמה בציונים. גם אם חכמה אנליטית כל עוד זה לא בא על חשבון נשיות לא אכפת לי שתהיה חכמה ממני

דיברתי על חוכמה אנליטית יותר מאשר הבנה נפשיתצדיק יסוד עלום

אבל בשני המקרים להרגשתי יש שם משהו לא נוח במערכת זוגית שלא נכנס לתבנית.

אני יודע להעיד על עצמי שעיקר הקשרים המשמעותיים שהיו לי היה עם נשים חכמות ומיעוטן חכמות ממני להרגשתי. ויחד עם זאת זה עדיין מרגיש לי לא טבעי

יש כל מיני סוגי חכמה בלי קשר לנאמרברוקולי
תסכימי איתי שעל אישה שטובה באפייהצדיק יסוד עלום

לא תגידי שהיא "חכמה", גם אם היא הכי טובה בארץ ותמיד הכל יוצא לה טעים, וגם מדעני גרעין ואסטרונאוטים יבשלו פחות טוב ממנה. תאורטית בישול הוא סוג חוכמה, אבל מעשית ועניינית סוגי החוכמה שעליהם אדם זוכה לתואר "חכם" הם:

- ידע מדעי (מתמטיקה, פיזיקה, ביולוגיה, כימיה);

- ידע אינטלקטואלי (היסטוריה, ספרות, שירה, תרבות, פילוסופיה והגות, תורה)

- חוכמה רגשית (לקרוא אנשים לעומק, לפרק במהירות סיטואציות מורכבות ולהעמיד אותן על הצד הטוב שלהן)...

יש גברים ונשים שהם טובים, יקרים, מוכשרים בשלל תחומים, אוהבים ורבי ערך שלא ניחונו בתכונות האלו. הם מעולים כפי שהם בלי צל של ציניות.

השאלה היא לגבי נינוחות במערכת זוגית עם אדם שכן נחשב חכם שלא על פי הסטריוטיפ

>>ברוקולי

זה בדיוק מה שאני אומרת. מקצוע שבחורה בוחרת לא מלמדת על החכמה שלה והיכולת שלה בשיח ובהתנהלות במרחב בין־אישי.
בעייני הסתכלות בלעדית על חכמה אנליטית למשל אינה בהכרח מדד לאיכות השיח בנושאים אחרים או ההתאמה. 
ייתכן שתצא עם בחורה שהיא סופר־אנליטית בתחום דעת מסוים, מומחית ומבריקה בו, אבל באינטראקציה היומיומית לא תרגיש בכלל שיש ביניכם שיח ברמה שאתה מחפש.

מבין מה אני אומרת?

יש לך בראש ציור תיאורטי של אישהצדיק יסוד עלום

שגאונה בהנדסה ומדעים עד פרטי פרטים, אבל איטית ומגושמת בדינמיקה בין-אישית?

יכול להיות שהיא תהיה מעט קרירה או לוגית בתוך תקשורת אינטימית (שאולי זה המקור לפחד ולרתיעה מפניה בין היתר), אבל סטטיסטית היא תהיה חדה בתקשורת בין אישית, תדע להתנסח בצורה בהירה וגם לקרוא באופן כזה או אחר את בן זוגה.

לא הבנתי את הרישא, ומה הקשר לבחירת מקצוע, דיברתי על מתת מולדת של אינטיליגנציה גבוהה.

לצורך העניין, בחורה שעשתה 3 יח"ל מתמטיקה, אבל בספרות והיסטוריה היא בקיאה ברמה גבוהה במיוחד - זה דבר שלא בהכרח יהיה לי קל בהתחלה, הגם שכאדם אני אתפעל ממנה כי אלו תחומי עניין שגם אני מוצא בהם עניין

אם אתה מדבר על חוויה אישיתברוקולי
אז אני מקבלת אתזה 
בזה עוסק השרשור צדיק יסוד עלום

יש כל כך הרבה טפשות בעולם הזהadvfb

אז קצת חכמה לא תזיק 

Tipshut או Tipshot?צדיק יסוד עלום

Kha'cha'ma? או Khochma?

וברצינות-

מסכים. אבל השאלה היא לגבי הפן הזוגי האינדיבידואלי ולא לגבי התועלת הכללית של נשים אינטיליגנטיות

ברצינותadvfb

אף פעם לא תיארתי לעצמי שגברי להיות יותר חכם. איכות או כמות של חכמה לא קשורה למגדר מבחינתי. ניתן לחלק לאינטלגנציות שונות למינים השונים אבל גם פה, זה לא מבחינתי הופך לכלי עבודה. אני לא יצפה מבנים לחוסר באינטלגנציה ריגשית ולא אצפה מבנות לידע חסר.

מה כן? 

כן גברי בעיני להוביל, לעזור, לסייע, להעניק. אבל זה לא בהקשר של חכמה, זה בהקשר ריגשי חוויתי בעיקר. לא רוצה ללמד את אשתי או שהיא תהיה בורה ואני אדע יותר ממנה, אין לי עניין בזה בכלל. כן כיף שאפשר להשלים אחד את השני, אבל זה בגלל שאני מגדיר את השני כפחות חכם. ואם כן נרצה להתפס להגדרות אז אני ארצה להיות יותר חכם ממנה בדברים מסויימים שזה יתן לי מקום בקשר ואני ארצה שהיא תהיה יותר חכמה ממני בדברים אחרים בצורה כזאת שזה יתן לה מקום בקשר. אבל החכמה הזאת היא לא חכמה אקדמית או רציונלית אלא חכמה שקשורה למה שאני יביא במערכת היחסים.

וזה שזה גברי להוביל ולהעניק זה לא אומר שאם אני מקבל אז אני לא גברי. כי לקבל זה אנושי. כל מה שהוא "גברי" או "נשי"  משמש כערך מוסף שקיים על בסיס תכונות אנושיות ולכן אם אין אותם במקום אחד אבל יש אותם במקום אחר זה בסדר. 

אני גם חושב שהיום הקטע לפרנס הוא ממש לא בהכרח צריך להיות על הבעל. היום נשים עובדות ויכולות להרוויח טוב, לכן לא מוצא לזה ערך מיוחד. הייתי רוצה להביא לידי ביטוי את הצדדים הגבריים ונשיים בדברים שקשורים למערכת היחסים הזוגית עצמה ולא בדברים שחיצוניים אליה.

דהיינו - בקשר הגבר יהיה ג'לטמן והאישה תהיה סופנטנית ותאפשר. זה העיקר בעיני. כמובן, שגם זה בהכללה מאוד מאוד גסה. 

ערמת של שטויות רשמתהפי

עבדתי שנים עם מחוננים

אף פעם אין מצב שהם יהיו בקיאים יחד עם חכמים ביחד אינטליגנציה בכל הנושאים שרשמת.

כלומר גם אם בידע כללי הבחור יהיה יותר חכם מהבחורה היא תהיה יותר חכמה ממנו בסוגים מסוימים של אינטליגנציות.. ובנושאים מסויימים .

אינטליגנציה לא מתחילה ומסתייממת בידע כללי

היא אפילו לא חצי מזה .

את מנסה לקחת נניח את המושג ידע  ולחשוב שהוא חזות הכלל .

מגוחך עד מאוד

לכי למכון של אבחונים תשאלי את השאלה שם תביני איך המוח של האדם מורכב ואז..

אם הבנתי נכוןשלג דאשתקד
כוונתו למצב שהאישה יותר חכמה בכל המובנים
טיעון טוב, אבלצדיק יסוד עלום

מחוננים הם חריגים, והמון פעמים ממוקמים על הקשת האוטיסטית. אני התכוונתי למופע נורמטיבי של אינטיליגנציה, שכולל נטייה כזו או אחרת לאומנות, מדע, ידע כללי. לא מסכים שכהכללה אלה לא תכונות שפעמים רבות באות ביחד.

וגם אם את מתעקשת להפריד, ניחא. בואי נדגיש בעיקר:

יכולות וורבליות גבוהות (לשון חדה, ניסוחים צלולים),

נטייה למדע (מתמטיקה פיזיקה וכו'),

ידע כללי (היסטוריה, אישיויות)

וחשיבה לוגית צלולה (יש מקצוע שנקרא רטוריקה, שהוא מדע הויכוח)

פעם היה לי קראש על 2 בנות שונותבינייש פתוח

פיתחתי קראש על מישהי כי היא יותר חכמה ממני, היינו מנהלים דיונים ברמה גבוהה. אני ממש זוכר איך היא אמרה ממש בהתחלה שהמלחמה תהיה ארוכה מאוד, בגלל מחסור בחיילים שיהיו שם, משהו שמומחים צבאיים גדולים אומרים בדיעבד היום.

היה לי עוד קראש על מלצרית ג'ינג'ית נחמדה וחייכנית.

אמנם פיתחתי קראש רציני רציני על מישהי כי היתה חכמה וממני, עם תארים שגם מרוויחה הרבה יותר ממני, אבל בסוף בסוף, פיתחתי קראש הרבה יותר חזק על מי ששידרה פשטות וחום.

(שתי האופציות מעולם לא היו רלוונטיות בגלל פער גילאים גדול)

זה קטע שכל כמה זמן יש את אותם דיוניםנפש חיה.

חכמה בניהול בית לא קשורה לפתרון בעיות אנליטיות

לא מדובר בחכמה בניהול בית, אלא בחכמה אנליטיתצדיק יסוד עלום
/ שאר חוכמות שמתייחסים אליהן כאל חוכמות. אישה שמבשלת מדהים כפי שאף איינשטיין לא יוכל, אבל במישור ההשקפה והמדע היא פשוטה - לא תיחשב חכמה לצורך הדיון הנוכחי. 
ברוורררadvfb

אנשים חדשים, אותם בעיות...

אני מכיר סיפור אמיתישלג דאשתקד

של זוג שהאישה מאוד חכמה ומוצלחת ומנהלת אגף גדול בארגון ממשלתי, ובעלה אדם פשוט שעובד בתחזוקה באיזה תת תת מחלקה באגף שלה.

הם מסתדרים מצוין כי שניהם אנשים טובי לב ונעימי הליכות.

קשה להגיד שכולם יכולים להיות כאלה (אני חושב שגם במצב הפוך, גבר גאון ומוצלח לא היה רוצה להיות נשוי לאישה פשוטה מדי). מצד שני, נישואין לא ככ קשורים לשאלה מה אנשים עושים מחוץ לבית.

זה נדיר אבל אפשרי

זה לא עובד אחישפלות רוח

המקרה שנתת הוא אחד מיני אלפים שהיו נכשלים בוודאות.

ולעניין ההפוך..גבר מאוד מוצלח שיחפש מישהי מוצלחת כמוהו זה פחות משהו שנראה- וודאי שקיים בחוץ, לא אומר שלא אבל כנראה זה לא בגלל שהיא מוצלחת אלא כי יש להם שיח משותף וזה ההבדל בין גבר לאישה בעיניי..

אישה מאוד מוצלחת שמרוויחה ממש טוב עם תואר נחשק ועובדים תחתיה וכו' לא תרצה גבר פחות ממנה וזה לגיטימי כי היא תרגיש שהוא לא גבר בעיניה(הדוגמא שנתת היא רק אחת, יכול להיות שיש עוד וודאי אבל לא הרבה בכלל ביחס לכלל)..

גבר מאוד מוצלח שמרוויח טוב עם תואר נחשק ועובדים תחתיו לרוב לא יחפש מישהי כמוהו, ונניח וכן, זה לא יבוא מאותה סיבה של האישה- שהוא לא ירגיש שהיא נשית מספיק בעיניו, אלא כי הוא מחפש מישהי עם שפה דומה מה שאין כן אישה שמחפשת מוצלח כמוה או יותר ממנה דייקא כדי שתוכל לכבד אותו ולהרגיש שהוא גבר בעיניה.

אישה שהיא מהנדסת מהטכניון..לא תצא עם גבר בלי תואר שעובד כמוכר בחנות(בלי חלילה לפגוע רק בשביל הדוגמא) גבר שהוא מהנדס מהטכניון לא נראה לי שיפריע לו שאשתו עובדת בתור ההיא של הלק גל בציפורניים(בלי חלילה לזלזל שוב)

זה בלי כיבוס אז אולי יש כאלו שלא יהיה להם ניחא לקרוא את הדברים אז קחו🪨

ברור שסה מקרה חריגשלג דאשתקד

אבל לא בלתי מציאותי.

אציין לגבי הסיפור שהבאתי, שאני מכיר אותם כיום ששניהם פנסיונרים, אולי כשהם התחתנו לפני 40-50 שנה המעמדות שלהם היו קצת שונים.

תוך כדי שקראתי את דבריך, נזכרתי שפעם שמעתי הרצאה על זוגיות, שההרצאה הייתה מאיזו פאופסורית מאוד גדולה לפסיכולוגיה, והיא תיארה את בעלה שהוא חתיך הורס אבל אדם פשוט לחלוטין, בלי 12 שנות לימוד... וגם אדם מאוד פשוט באופיו.

היא ניסתה להסביר למה בכל זאת המעמד שלהם דומה והם מצליחים לעניין זה את זה. דוגרי לא הבנתי את ההסברים 🤔

אם תרצה אחפש ואשלח לך את ההרצאה.

קיצור זה קיים, נדיר אבל בהחלט קיים

לא שללתי דוד אכן קייםשפלות רוח
דוד מלך ישראל חי וקייםצדיק יסוד עלום
דבורה אשת לפידותצדיק יסוד עלום
לפי אחד הפירושים
לפי פירוש שני בעלה רמטכלקעלעברימבאר
אם נשפוט לפי הרמטכלים שאנחנו מכיריםשלג דאשתקד

סביר שהוא היה די טיפש 🤣🤣

(ולכל המצקצקים, זה נאמר בציניות מוחלטת)

אני רוצה מישהו ברמה דומה לשלימבולבלת מאדדדד
ברור שיש פערים תמיד, אבל צריכה (זה אפילו לא רוצה, זה ממש צורך) מישהו שאוכל לנהל איתו שיחות אינטלקטואליות, שיהיו נושאי שיחה משותפים, שנאהב את אותם תחומי עניין… ובתור אחת שמאד אוהבת ללמוד, בעיקר תחומים מסויימים, אני צריכה מישהו שיהיה כזה גם. 
אני קצת שונהבינייש פתוח

אני מתעניין בהמון תחומים ברמה של לקרוא ספרים ולשאול את סבא ג'פטו המון שאלות.

מה שאני מחפש בבת זוג זה לא מישהי שמתעניינת ומבינה בדברים האלו בדיוק ברמה שלי, אלא מישהי שאין לה אנטי שתספר לי שאני הבן אדם היחיד בעולם שזה מעניין אותו.

ובכללי כדאי לדעת שבכל תחום שלא מעניין מישהו אפשר להסיק דברים כללים לחיים על איך הדברים עובדים.

אנטי זה כבר בעייתימבולבלת מאדדדד
כי בד"כ זה מוריד. כלומר אם אתה משתף מישהי שאנטי, היא תוריד לך על זה, לא מספיק תתלהב, לא תתעניין בזה…

אני לצורך העניין מחפשת מישהו שממש כזה גם, כי צריכה את התמיכה והעידוד גם, מה שלא תמיד קורה עם מישהו שלא מספיק מבין ומעריך…

איזה קטע בדיוק אתמולשפלות רוח

דיברתי על זה עם דודה שלי.

לשאלה לא, לא נח בכלל ולפי ההגדרה שלך אעדיף מישהי לא אינטיליגנטית בכלל הכי פשוטה שיש(עזוב שאני לא חושב בכלל שנימוקים בפוליטיקה וידע כללי מעידים על אינטיליגנציה או יכולת לקרוא סיטואציות חברתיות ביקשת לא להכנס להגדרה אז לא נכנס) יצא לי לראות כמה כאלו ואלו הנשים הכי מדהימות שיש בלי אף למעלה כי אני מבינה בלי דעתנות בלי לנמק ולהסביר למה ואיך, וזה בכלל לא אומר שאין בה עומק, דווקא בהן יש הכי הרבה עומק כי שום דבר לא מרוכז אצלן בחיצוני(בפוליטיקה בידע כללי ברצון ללמוד ברצון להבין) הכל אצלן מאוד פנימי ועמוק אשכרה אישה..לי באופן אישי לפי האופי שלי לא היה מתאים לצאת עם אחת אינטיליגנטית לפי תיאורך דוד, אולי למישהו אחר כן איני יודע אח אך באופן כללי לא חושב שזה כיוון טוב, יש ציבור אחד ששם התהפכו היוצרות אצל חלקם הדי גדול האישה מתפקדת כגבר והגבר מתפקד כאישה וניחא להם מזה.

בשולי הדבריםפשוט אני..

''לרוב אדם אינטיליגנט ידע לקרוא טוב יותר אנשים וסיטואציות חברתיות''

לא רק ש-IQ (יכולת אינטלקטואלית) לא תמיד מעיד על EQ (אינטליגנציה רגשית), אלא לפעמים זה ממש ההפך: הגאונים הגדולים לא ממש מסתדרים עם בני אדם ומעדיפים ספרים.

לפי מחקרים המתאם בין שני המדדים לא מאוד חזק, ובקצוות של ה-IQ (כלומר אנשים גאונים) יש ירידה ב-EQ.

אני בטוח שיצא לך להיתקל באדם מחונן שעוד יכול להמציא תרופה לסרטן יום אחד, אבל לא מסוגל לתפקד במצבים חברתיים מורכבים או אפילו סתם במפגש חברתי על מגש פיצה...

אין בעיהצדיק יסוד עלום
הטענה כן היתה שאנשים עם EQ גבוה לרוב יהיו גם עם יכולות גבוהות באחד מהתחומים שקשורים יותר לIQ שתיארתי ענפים שונים: אנליטי - מתמטיקה ומדע; היסטוריה ופוליטיקה; ספרות ושירה; רטוריקה ומיומנות הדיון

וניחא, אם יש לה EQ גבוה במיוחד אבל היא לא "חכמה" במדדים האלה, בטל תוקף השאלה. השאלה עסקה בחוכמה מהסוג של IQ. הדוגמה המשקפת ביותר היא של אישה שקוראת וכותבת מאמרים מדעיים, או לומדת פילוסופיה / מומחית ברטוריקה. אני חושב שזה גורם לגבר להרגיש קטן לידה במובן לא טוב (טוב שגבר ירגיש קטן ליד אשתו במטבח או בהחלפת טיטולים)

לגבי הסיפא שכתבת בסוגרייםפשוט אני..

בוש ונכנע אבוא בשעריצדיק יסוד עלום
המטבח
לגבי הגרף - נראה שדווקא תומך בהנחה של הקורלציהצדיק יסוד עלום
הגרף מחלק בין כמה סוגי EQפשוט אני..

על חלקם הוא כותב שיש מתאם חיובי,

ועל חלקם יש מתאם שלילי עם IQ

חידשת לי, תודה!צדיק יסוד עלום

אבל בתמונה שפשוט אני הביא זה הפוךריבוזום
אבל למה להרוס את ההסבר היפה 😝פשוט אני..

בכל מקרה, 

פחות היה חשוב לי להראות איזה סוג של EQ מותאם ל IQ, מאוד יכול להיות שיש מחקרים הפוכים...

העיקר היה להראות שההנחה שהם הולכים ביחד, שגויה.

תבורכי על החדות 🙏 (ג'פטו ינוון אותנו סופית )צדיק יסוד עלום

ההתנגשות כאן נובעת מכך שאנחנו מדברים על שני מודלים שונים של EQ, שכל אחד מהם מגדיר ומודד את המושגים אחרת — ולכן גם הממצאים על הקשר ל־IQ יכולים להיראות סותרים.

---

1. ההסבר מהגרף (Treglown & Furnham, 2023)

הם בודקים EQ כסט תכונות אישיות רגשיות (trait emotional intelligence) ומתמקדים בשני רכיבים:

Emotion Management – היכולת לווסת את החוויה הרגשית, להרגיע את עצמך, להסתגל למצבים רגשיים קשים.

כאן נמצא קשר חיובי ל־IQ – אולי כי אנשים עם IQ גבוה מסוגלים יותר לניתוח מצב, לזהות רגשות ולבחור תגובה שקולה.

Impulse Control – היכולת לדחות סיפוק, להימנע מתגובות פזיזות.

כאן נמצא קשר שלילי ל־IQ – ייתכן ש־IQ גבוה מלווה גם ברמות גבוהות של חרדה, רגישות או חיפוש גירויים, שיכולים להוביל לירידה ביכולת העיכוב בפועל.

---

2. ההסבר הקודם שציינתי

כשדיברתי קודם, הסתמכתי יותר על המסגרת התיאורטית של בר־און (Reuven Bar-On) — אחד המודלים המוקדמים והמוכרים ל־EQ.

במודל הזה, גם "ניהול רגשות" וגם "שליטה בדחפים" מוגדרים כחלק מתת־סולם שנקרא מיומנויות התמודדות (Adaptability & Stress Management), והקשרים ל־IQ שנמצאו במחקרים שונים לא היו עקביים, אך נטו להציג מתאם חלש מאוד או אפסי לשניהם.

כלומר, לפי בר־און, אין פער מהותי בכיוון הקורלציה — ולכן זה "התנגש" עם הממצאים מהגרף, שבהם דווקא יש פער ברור בכיוון.

---

3. איך הפער הזה קורה?

הבדלים בהגדרות – בר־און מדבר על יכולות הסתגלות כלליות, כולל שליטה בדחפים בהקשרים חברתיים, בעוד המחקר של Treglown & Furnham בודק "שליטה בדחפים" בהקשר של נטייה לחרדה או נוירוטיות.

הבדלים במדידה – שאלון בר־און (EQ-i) שואל על דפוסי התנהגות ותחושות כלליות, בעוד מחקרים חדשים יותר משתמשים בכלים פסיכומטריים שונים עם פריטים ממוקדים יותר.

הבדלים באוכלוסייה – מחקר אחד על סטודנטים או על אנשים צעירים יכול לתת דפוס אחר ממחקר על כלל האוכלוסייה או על אוכלוסייה עם הכשרה מקצועית מסוימת (למשל רופאים, כמו במחקר מהגרף).

---

אם תרצה, אני יכול להכין לך טבלה שמשווה בין הגדרת Bar-On ל־Emotion Management / Impulse Control במחקר מהגרף, כדי שתראה בדיוק מה שונה ומה חופף — וזה יעשה סדר בהתנגשות.

בר-און או בר-אור?קעלעברימבאר
מינכהאוזןצדיק יסוד עלום

איפה מוצאים את השאלון לענות עליו?מתייעצת גירושין

חיפשתי שאלונים כאלה

לגבי השאלהפשוט אני..

לי היה מאוד מפריע אם אני ואשתי היינו עובדים באותו התחום, כשאחד בתפקיד יותר משכיל מהשני.

גם אם אני הייתי הבכיר וגם אם היא הייתה הבכירה, זה היה מפריע לי.

למשל רופאה ואח, מנהלת חשבונות ורואה חשבון, הנדסאי אדריכלות ואדריכלית.

אם זה מקצועות מתחומים שונים, לא מפריע לי בכלל אם אחד מהם נחשב יותר חכם או קשה או רווחי מהשני, רק שלא נהיה באותו התחום.

זה נושא שונהצדיק יסוד עלום
הוא לא קשור לתבנית הסטריוטיפית שעליה ביססתי את השאלה שלי, שהגבר אמור להיות ככלל חכם ומבין יותר מהאישה, אלא למבוכה כשלזוג בקשר אינטימי נכנסת היררכיה של תפקידים וסמכות, כי זה מוזר וחיצוני ופוגע בקשר.

אני מדבר בלי שום מעמד או אומדן חיצוני. סתם יושבים לשיחה ואתה טוען איזו טענה בפוליטיקה ואז אשתך מפריכה אותה בקלות, מביאה נימוק מבוסס היגיון + עובדות, מסבירה לך את הכשל הלוגי בטענה שלך.... כמובן שהכל בדרכי שלום ובנועם ואולי כפי שכבר אמרו אפילו מבלי לאבד את הנשיות שלה, אבל עצם ההיפוך בתכונות האלה בקשר גורם לגבר להרגיש לא בנוח

אני חושב שלא הבנת את כוונתיפשוט אני..

אם הגבר רופא בקופת חולים ואשתו אחות במיון,

אין לו שום סמכות עליה ושום היררכיה ושום כלום. כנ''ל רואה חשבון ומנהלת חשבונות.

ודווקא כשיש סמכות והיררכיה אבל ההשכלה זהה, למשל אחד רופא מנהל מחלקה והשני רופא זוטר, זה לא היה מפריע לי כלל.

כלומר מה שמפריע לי זה בדיוק התחושה של ''אני יותר חכם'' כי אני לא חושב שהיא בריאה בקשר, לא משנה אם זה מצד הגבר או האשה, ולא עניינים כמו היררכיה וסמכות.

מובן כעתצדיק יסוד עלום
ומה לגבי מרחב נייטרלי שלא שייך לתחום מקצועי משותף, אלא לתפיסה העצמית של האדם את עצמו כחכם? האם יהיה קל לאדם שרוב היום מלמד אחרים לשבת כתלמיד קמי מריה וללמוד מאשתו ולהתייעץ איתה בנושאים אינטלקטואליים?
זה מתחבר לי עם מה שהרבה כאן הגיבופשוט אני..

בסוף כדאי למצוא מישהו עם רמת משכל דומה, אם אחד מהצדדים הרבה יותר חכם מהשני אז זאת בעיה שתגרום לשני הצדדים לסבול.

ואם רמת המשכל דומה, ממילא לא מעניין ואין משמעות ואין איך למדוד מי נמצא קצת מעל השני.

כלומר לסיכומו של ענייןצדיק יסוד עלום

אתה דוחה את הנחת המוצא שזה עניין של תפקידים של גבר ואישה, ובעיניך זה הרבה יותר קשור להדדיות.

יפה

יפה סיכמת🌷פשוט אני..

רק אגיד שזה ה''אני מאמין'' שלי לא רק לשאלה שהעלית, אלא כמעט לכל נושא ונושא הקשור לזוגיות.

הרבה הדדיות,

הרבה כבוד, 

הרבה מקום לאינדבדואליזם,

מעט מקום (אך לא 0) להגדרות והנחות מוצא מגדריות.

הגרוש שלימתייעצת גירושין

היה מתווכח איתי בפוליטיקה.

לא מבינה את ההנאה הזו

כל היום פייגילין וכל היום סמוטריץ

מה מעניין בזה?

וכשאני עונה זה אף פעם לא טוב

אני חושבת שזה תלוי במידות שלההרמוניה
מעניין. יכולה להרחיב?צדיק יסוד עלום
אוקייהרמוניה

כשאני חושבת על מישהי חכמה היא יכולה עדיין להיות בחורה פשוטה ומכבדת. אולי אני מפרשת חוכמה באופן אחר...

בכל אופן אני לא גדלתי על מודל האישה הרכה והרגשית.. אני חושבת שהכוח של אשה זה ברכות פנימית, לא חיצונית. אשה לא צריכה להיות הסטריאוטיפ של היפה והטיפשה, אשה יהודיה צריכה להיות חכמה כמו כל יהודי. אבל "ראשית חכמה יראת ה'"... יראת שמיים ומידות זה העיקר.

בתכלס אם לדבר פשוט, אני כן מסכימה שזה אתגר, אבל אם היא חכמה בתחום אחד והוא בתחום אחר אין שום בעיה כי כל אחד מעריך את השני בתחום שלו. 

הוא יכול להשאר "הגבר" שלה, שיהיה את המקום שהיא צריכה אותו. לדוגמא מבחינה רגשית. 

אני חושבת די כמו מה שכתב חתול זמני, שחיבור הוא משהו שנוצר ואצל כל אחד זה יכול להיות באופן שונה...

מותר לי לענות כאישה ?מתייעצת גירושין

התחתנתי עם בעל חכם מאד

גם אני היתי חכמה ואפילו תלמידה חכמה.

הרגשתי שמפריע לו שאני עולה עליו בחכמה וידע בדברים מסוימים

מצד שני הוא כל הזמן רצה להתדיין על דברים ואני בגלל הרגישות שלו

כבר לא רציתי והתעייפתי, במיוחד בפוליטיקה שכבר לא עניינה אותי.

אני הראתי לו איך להכניס צ’קים כשהתחתנו ונראה לי שמאז הוא הרגיש שצריך להראות לי

הוא הראה לי שלא צריך מחשבון והוא יודע הכל.

מתי שהוא זה כבר התפוצץ

לא נח לי שרק הוא החכם ולי אין מקום חוץ מהסירים והמטבח.

חושבת שקיצוניות היא לא טובה

וגם שעדיף כל אחד להיות עניו ולהבין שיש כל מיני חכמות

לצאת מהסטיגמה והשובינזם.

בסוף תרצו לדבר עם מישהו ב120 שנה

אז תדאגו שיהיה מעניין ביחד

ותכבדו דעות של אחרים ולא רק עצמכם.

חכם זה מי שיודע לוותר להתגמש

היום שהתגרשנו אני כבר לא חושבת שהגרוש חכם

מעדיפה להסתדר לבד עם מחשבון 😅

למה החשבון שלו לא חשבון טהור

יש לו במשוואה כולם חייבים לי ואני לא חייב כלום

קל וחומר לילדים שילדתי

מצידו שיצאו לעבוד בגיל 6 לפרנס את עצמם

והוא יתן צדקה לאגודות הזויות של גברים

אבל לא לילדיו שרעבים ללחם.

הנה הוכחה שצריך לב טוב ולא רק חכמים.

לא לחכמים לחם.

יפה, אם כבר מה שצדיק יסוד עלום

@הרמוניה אמרה לגבי מידות, נראה שהבעיה פה קשורה לאגו והשוואות ומאבקי כוח ולא למהויות. כלומר הגרוש קינא בך, הרגיש רגשי נחיתות, נכנס למאבקי אגו ולפינות מטופשות...

אני שואל שאלה מעט יותר נקייה. ברור לי שאם אתחתן עם אישה חכמה אשמח בחלקי, אוהב אותה וכו' וכו', אבל כשאני מצייר ציור של זוגיות עם אישה חכמה אני כן מרגיש שזה לא כל כך מתאים... (בלי שום אפלייה לנשים חכמות, שוב - כבני אדם אעריך אותן מאוד בדיוק כמו גברים, אבל במערכת זוגית זה מרגיש לי לא שייך.)

ממממתייעצת גירושין
עבר עריכה על ידי ברוקולי בתאריך כ"א באב תשפ"ה 13:05

לא רואה איפה החכמה נכנסת בסדר יום רגיל

אני חיה עם אנשים וילדים חכמים פלוס

( הבת שלי עם איקיו של 120)

זה לא שאנחנו יושבים ומדסקסים על הקוסמוס ועל אטומים כל היום

החיים הם חיים מלאי עשיה ורגש.

רואה זוגות נשואים בשטף של החיים, באמת באמת לא נושמים.

הרוב זה עשיה ורגשות.

יש לי חברה רווקה שעכשיו התארסה

היא גאונית ברמה אדירה ועכשיו מצאה בחור חמוד

לא חכם מידי לא יפה מידי

אבל היה לה טוב איתו והיא סגרה.

אני חושבת שזה החכמה האמיתית תהיה לה משפחה ואהבה

ואם תרצה לקרוא אפלטון תמיד יש ספריות, פורומים וכי’

היא דווקא רצתה חכם, כן?

לי יצא להכיר את החכמים המה להרע להיטיב לא ידעו 🫥

זיווג שני אני מחפשת רק מידות טובות 

דעתי האובייקטיבית בנושא:חתול זמני

אני מתאר לעצמי שאתה רוצה זוגיות. כאילו, מן־סתם, זה נשמע טריוויאלי. אבל העניין הוא כזה: מה זה בכלל לרצות "זוגיות"?

אני חושב שיש שני עניינים מקבילים,

הא' זה לפגוש מישהי, שיהיה לכם נחמד ביחד, ולרצות להיות איתה. זה נקרא לרצות להיות ביחד עם מישהי ספציפית, כי נחמד לכם באופן ממשי, מוחשי ומובן.

הב' זה עצם הכמיהה לקונספט המופשט של זוגיות, כלומר מצבור הפנטזיות, הארכיטיפים, המשאלות והדמיונות שאנחנו מעמיסים על המילה הזאת שנקראת זוגיות. לרוב הפנטזיה הזאת מצטיירת דרך תפקידי מגדר או כל־מיני רעיונות לגבי האישה המושלמת או הגבר המושלם (אפרודיטה / ארס, הרה / זאוס וכיו"ב), ופחות מתייחסת לעניינים המוחשיים והמציאות בשטח, וכמובן לא לצדדים האפורים והמשעממים של להיות ביחד (למה קנית פפריקה מעושנת במקום חריפה???).

באפשרות ב' אפשר לראות בנות שחולמות להיות כלות, גם בלי חתן ספציפי, או חולמות על גבר חזק ומוביל, כלומר משאלה להיות נתונות בתוך מערכת יחסי־כוחות מסוימת שתיטיב עמן. וכנ"ל גברים, מבלי שתהיה להם בחורה ספציפית בראש, יכולים לרצות להיות במערכת יחסי־כוחות מסוימת שבה הם חזקים ומובילים ומכובדים ומה לא, כמובן עם עוד פנטזיות אפשריות.

כמו שאמרתי במקום אחר, הסבא מנובהרדוק מביא משל, שאייל שרוצה לברוח מהצייד, דבר ראשון שובר את קרניו בעצים, ואז הוא חופשי לברוח לתוך היער בלי להסתבך. כך גם האדם צריך לעשות, בברחו מפני יצר הרע, אלא שלאדם אין בכלל קרניים, חוץ מהקרניים המדומיינות שלו, וגם אין בכלל יער, כי גם את היער הוא מדמיין.

לכן, בחזרה לא', אם תיקח בחורה מאוד ממשית ומוחשית, שבמקרה יודעת גם אפלטון, קונפוציוס, כימיה גרעינית ובקיאה בכתבי התראוואדה, האם זה יפריע לכם לדבר וליהנות? האם זה באמת יפריע לך אם היא תתקן אותך על טעותך, או שתדברו על דברים ברומו של עולם, מלבד הקרניים המדומיינות? כאילו, יכול להיות שכן, למשל, אני לא הייתי רוצה שמישהי תחפור לי על פוליטיקה, כי זה לא מעניין ומעיק. אבל יכול להיות שאין אלה אלא קרניים מדומיינות.

כעת נלך לב', כמו שאמרתי, עצם המשיכה לקונספט של זוגיות, תלוי במשיכה לאותן פנטזיות / ארכיטיפים / מערכות־היררכיות. אז מה בדיוק השאיפה הערטילאית שלך? להיות גבר חזק ובלתי־מעורער? ולכן אתה מתעקש שאשתך תהיה מטומטמת, כדי שתוכל לשמר יחסי־כוחות מסוימים? או כי המוח שלך מאוהב בארכיטיפ מסוים, נניח איזו תמונה של אלת הפיריון הכנענית ענת, או אפרודיטה היפה־אך־טיפשה, שבלעדיו תרגיש דיסוננס?

אני יודע שיצאתי עליך, אבל המטרה שלי הייתה להעלות נקודות למחשבה. ייתכן שבאמת אתה אכן רוצה דווקא ארכיטיפ כזה וכזה, זאת המשאלה הכמוסה שלך ובשבילה אתה מוכן למות אם צריך. אבל, כידוע, יש המון סוגים של ארכיטיפים גבריים ונשיים בתרבות: בארכיטיפ הגברי, יש אמנם מנהיג לוחם (ארס – שהוא ההיפך מיציבות), אך יש גם מורה דרך (כירון), מדען (דיידלוס – ההיפך מעוצמה פיזית), סוחר ממולח (הרמס), נזיר קדוש (בודהה – ואיני חושב שהוא סממן של ביטחון כלכלי), וכן הלאה, ובארכיטיפ הנשי יש לנו גם סוגים רבים, כמו אלת היופי (אפרודיטה), רעיה נאמנה (הרה), מיסטיקנית (הקטה), וגם אלת החכמה (אתנה) שהיא גם אלת המלחמה, ומשלימה את התפקיד של ארס עם אופן חשיבה שונה => מעניין שבפנתיאון היווני יש דווקא אלת החכמה (וגם היא קצת טומבוי) ולא אל החכמה, זה די הפוך לארכיטיפ שהצגת.

בקיצור, אישה יכולה להיות אישה גם אם היא נורא חכמה ומבינת עניין. וגבר יכול להיות גבר גם אם הוא איש פשוט, כי יש המון ביטויים לגבריות. עליך להחליט מה זה סתם קרניים ואגו שברירי, ומה באמת מהותי למשאלה שלך, והאם בכלל המשאלה שלך היא נכונה.

///

כהערת שוליים – רבים מגדולי ישראל בכלל לא עונים לכל אותם תיאורים גבריים שהצגת. יש כאלה שהיו נחבאים אל הכלים וסירבו בכל תוקף להוביל או להנהיג, וגם בבית העדיפו לתת לאישה לנהל את העניינים, והם בעצמם יתעסקו רק בפרנסה או בלימוד. לא נראה לי שהם היו חזקים פיזית, ולחלקם לא היה ביטחון כלכלי בכלל, ודווקא היעדר הביטחון הכלכלי הגדיר אותם, כמו ר' זושא. היו גדולי ישראל שהיו מאוד יציבים ומחושבים, והיו כאלה שהיו מלאי טלטלות רגשיות, כמו ר' נחמן, ואם תרצה – דוד המלך, "אשחה בכל לילה מטתי, בדמעתי ערשי אמסה" – לא ממש דומה לגבריות המערבית הקלאסית, האוסרת על גברים לבכות או לדבר על רגשות.

ענית משהו דומה למה שרציתי לכתוב...הרמוניה
אהבתי את התבנית של "דעתי האובייקטיבית".צדיק יסוד עלום

לא מרגיש ש"נכנסת בי" ולא חושב שיש כזה דבר. תרגיש חופשי להתבטא כרצונך ואם לא אסכים לא אתרגש.

אהבתי את החלוקה בין הצד האינדיבידואלי הקונקרטי לבין הציור הרעיוני תבניתי ואני מסכים איתה לגמרי באופן כללי.

לגבי השימוש בפנתיאון האלים היווני (טפי, יא בן עמלק), אני חושב שכאן נפלת במידה מסויימת וידאו לפוסט-מודרניזם, במובן הזה שגם אם יש ספקטרומים עדיין יש הוויות בינאריות. גם אישה גברית או גבר נשי הם גבר ואישה, ובתור דוגמה - לגבר הנשי יהיה אסור להתקדש על ידי אישה, כי אישה היא נלקחת לאיש (כי ייקח ולא כי יוקח, קידושין שם שם). עדיין *הוא* יקנה *אותה* ולא היא אותו. המהויות המוחלטות האלה לא נכנסות היטב לשלל הוריאציות שהזכרת מהמיתולוגיה.

הרצון לטעון שיש תפקידים מסויימים, גם אם בספקטרום רחב, שמתאימים לתפקיד הגברי בקשר, לא מעוגן רק בארכיטיפ סובייקטיבי שלי אלא בהבנה שלי מהי המהות של גבר ואישה.

זה גם חוזר באותו כנ"ל למוסכמה חברתית שהגבר צריך להיות ג'נטלמן, כלומר לחזר אחרי האישה, לשלם עליה במסעדה, לנסות למשוך אותה אליו.

אפשר אולי להציע שבין היתר בזה עוסק הדיון - האם חוכמה אנליטית מצד הלוגוס של האדם זה דבר שיכול להעכיר את הקשר כשהוא חזק יותר אצל האישה.

זה אותו כנ"ל לגבי אישה שגבוהה מהגבר, או אישה חזקה (שרירית / אתלטית) וגבר רך ועדין. 

אני פשוט מסתכל מסביביחתול זמני

ורואה שהחלוקה אינה בינארית. יש זוגות בינאריים, אבל זה לא הופך אותם למוצלחים יותר.

ראיתי זוגות אומללים ומאושרים משני הסוגים.

איני סבור שהותרה הרצועה לחלוטין, יש דברים שלא מתאים לנשים לעשות (עבודת בניין) ויש דברים שלא מתאים לגברים לעשות (לק ג'ל), אבל יש מנעד רחב של תפקידים ווריאציות.

כלומר גבר הוא לא רק "חזק מוביל ויציב רגשית" ואישה היא לא רק "בלונדינית יפה ומטומטמת", ובלי קשר, אין זה אלא רעיון שוביניסטי מערבי של שנות ה־40 הישר מהפילם נואר, זה לא אילן גבוה להיתלות בו.

גברים ביהדות הם קודם־כל ג"ומלי חסדים, ב"יישנים ור"חמנים, כובשים את יצרם, צנועים בהליכותיהם, וכן הלאה וכן הלאה, לא "גברים חזקים ומובילים".

והנשים לעומת זאת "פיה פתחה וחכמה" "ממרחק תביא לחמה" "חגרה בעוז מתניה ותאמץ זרועותיה".

לגבי המוסכמה החברתית של חיזור, יש לי דעה אובייקטיבית מאוד בנושא, ארחיב עליה בפעם אחרת.

לפסקה האחרונה, חושבני שזה תלוי באורך הקרניים ובעובי היער בראשו של האדם. מי שמחפשת אביר על סוס לבן, יפריע לה מי שאינו אביר על סוס לבן. ומי שמחפש להיות גבר שליט עם אגו מנופח, יפריע לו אם אשתו תדע יותר ממנו.

ועדיין, זקוקים אנחנו למידה מסוימת של דעה קדומה לגבי מה טוב ומה לא ברמה המופשטת, אחרת כל הזמן נהיה עסוקים בהימורים בעולם המוחשי.

לכן, אני חושב שראוי וטוב לבחון כל ארכיטיפ לגופו: האם הוא מועיל או מזיק?

הרעיון של אישה רכה עם חום רגשי יש בו תועלת ממשית לעניין של גידול ילדים ולכן בהחלט יש בזה היגיון.

או אישה יפה, כי זה מועיל למשיכה החושנית.

או אם תרצה, גבר גבוה, כי זה חלק מהמשיכה החושנית, וגם משרה ברמה פסיכולוגית מאוד "נמוכה" (כלומר יותר אינסטינקטיבית, פחות פילוסופית) תחושה של ביטחון כו' עבור האישה.

מאידך הרעיון שהאישה תהיה מטומטמת, איני רואה את התועלת בכך מעבר לכך שזה מערער קרניים דמיוניות כלשהן.

איש קש יושב אוהליםצדיק יסוד עלום

לא תיארתי פעם אחת אישה "בלונדינית יפה ומטומטמת", ואולי זה מה שגרם לך מראש לשרטט כך את גבולות הדיון. דמות האישה שציירת היא נלעגת ולא עליה דיברתי. דיברתי על נושא מאוד ספציפי ומסויים: חוכמה. חוכמה במובן של ידע. כלומר -

מתמטיקה פיזיקה אלגברה;

היסטוריה ציונות גיאוגרפיה;

ביולוגיה כימיה אנטומיה;

תנ"ך תלמוד הלכה;

לוגיקה ורטוריקה;

אני מודע לכך שעובדתית ישנן נשים חכמות כפי שישנם גברים רגשיים. וגם אם אטען טענה לא מחייבת שססטיסטית גברים חכמים יותר, זה לא ישנה את העובדה שבפועל בת הזוג שלי עלולה להיות חכמה ממני, כפי שישנן נשים אתלטיות או חזקות ממני.

בהודעה הראשונה בשרשור טענתי שיש תבנית שבה יש התאמה "אידיאלית" בין המהויות. אני לא מנסה להנציח תבניות שוביניסטיות אמריקאיות, אבל גם אם כיום נשים יכולות לפרנס באופן שווה לגברים, זה לא אומר שזוג שהאישה מפרנסת והגבר לא מפרנס הוא זוג שיש פגם מהותי בו. אני חוזר למסכת קידושין - התורה מציירת נקודות מהותיות בזוגיות בין גבר ואישה, ואחת מהן היא מי קונה את מי ובאיזה אופן. יש מלא נקודות כאלו. הן משרטטות קווים (רחבים, עם הרבה חופש תנועה) לצורה של גבר ואישה.

הטיעון של זוגות אומללים ומאושרים לא פוטר את שאלת המהויות, הגם שהוא עונה על השאלה המקורית של האשכול. יש גם זוגות להט"ביים מאושרים, אבל התורה אוסרת את זה כי יש בזה בעיה מהותית. אם הייתי פותח אשכול: "האם הייתם מתחתנים עם גבר אם התורה היתה מתירה?" יכול להיות שחלק היו עונים שבעיניהם אין בזה בעיה או שזה היה עדיף להם.

בחזרה להנחת המוצא שלי: אני חושב שחוכמה וידע הם דברים ששייכים יותר לגברים. אני חושב שחום, רוך, אהבה וסובייקטיביות הם דברים ששייכים יותר לנשים. אם אישה צריכה להיות אמא אני רוצה שהיא תהיה תמימה ורכה (תמימה ורכה =/= יפה וטיפשה).

תמימה = חיה מהרגש ומהאינטואיציה באופן יותר משמעותי מאשר הקור והשכל.

רכה = אמפתית, נוגעת ומלטפת, בלה בלה בלה...

הטיעונים האלה לא יהיו רלוונטיים כשאפגוש בחורה בדייט ואהנה איתה (חוזר לחלוקה שהצעת בין א' לב'), אבל גם עם גבר או עם גויה אני יכול ליהנות בשיחה נעימה. הב' משפיע על הא' (כאן נכנסים הטיעונים הרבים העוסקים במהות הכוחות הזכרי והנקבי המתבסס על ההלכה ועל האינטואיציה הטבעית), ולכן לא אהנה בשיחה עם גויה או עם גבר (גבר זו דוגמה קלה יותר מגויה מטבע הדברים).

הארכתי יותר מדי

נ.ב - לא הבנתי איך דחית בכזו קלות את הטיעון של גובה פיזי או יופי. שניהם קשורים לתפיסה שוביניסטית שאישה צריכה להיות יפה וגבר צריך להיות חזק, הגם שלא כל הגברים חזקים ולא כל הנשים יפות. אותו כנ"ל ראוי שיהיה תקף בנוגע לסטטיסטיקה הטבעית, שנשים רגשיות וסובייקטיביות יותר מגברים וממילא תמימות יותר, וגברים שכליים וקרים יותר וממילא חכמים יותר.

המהות היא בערך אותה מהות.חתול זמני

מפריעה לך אישה שיש לה תואר שני וייתכן שאפילו תואר ראשון. הגם שמבחינה מחקרית נכון לעכשיו הבנות עוקפות את הבנים בכל הנוגע ללימודים אקדמיים מלבד מקצועות מאוד ריאליים (וייתכן שיש בזה גם עניין של נישה).

השאלה היא אפוא מה באמת התורה מציירת ומה לא. למיטב הבנתי, התורה מציירת קווים כלליים למדי ומעבר לכך כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות כו'.

העניין של לקיחה הוא פשוט מאוד בעיניי. הגבר הוא זה שבונה בית (חומרית ורוחנית) ומזמין את אשתו לבית הזה. כמובן אין לזה שום משמעות אם שניהם בבית של ההורים וחיים מכספם, הוא בקושי גמול מחלב ולא יודע כביסה מה היא והיא באמצע תואר שני... מה שבהחלט קיים ועגום...

האם התורה אוסרת שלנשים יהיה ידע כללי? ומה זה משנה בכלל ידע כללי, אם "אל יתהלל החכם בחכמתו"?

בעיניי, השאלה היא עד־כמה בעיניך זה מרכז ערך. בעיניי זה לא מעניין אם מישהו מבין בפוליטיקה או לא. גם לא מעניין אותי אם הוא מבין ברפואה או לא, מצדי שיהיה הרופא הכי מדהים בעולם, שכוייח לו, מאוד מגניב, אבל זה לא משהו שנוגע בי בחיי היום־יום. הייתה לי ידידה רופאה מאוד משכילה וכו', יותר משכילה ממני פורמלית (בחור פשוט בלי תואר), אבל מעולם לא הרגשתי איזשהו עניין סביב זה.

לכן:

– יכול להיות שאם היא תהיה תמימה בלבד, מהר מאוד יהיה לכם משעמם מאוד כי לא יהיה לכם על מה לדבר.

– יכול להיות שאם היא תהיה חכמה ממך בפער, ובנוסף גם מתנשאת, זה יכבה אותך.

– יכולה להיות שאם תהיה חכם ממנה בפער, ובנוסף בעל אגו רגיש, היא תרגיש שאתה מכבה אותה.

– יכול להיות שהפוך היא תעוף עליך שאתה כזה חכם וחזק.

תלוי במי מדובר.

לכן אני לא כל־כך אוהב את הדיונים התיאורטיים האלה. אם נפגשת עם בחורה וטוב לכם ונחמד לכם, פשוט תתחתנו כבר ואל תבזבזו לנו את הזמן, יותר דחוף פרייה ורביה וכל המצוות דאורייתא הקשורות בעניין מאשר הידורים מדומיינים.

גם במקצועות שהזכרת, כל מקצוע מצריך משהו אחר, לא הכרתי אדם אחד שטוב בכל הדברים בעולם, יש אנשים שטובים בדיבורים, יש אנשים שיש להם זיכרון נפלא (רוב הבנות שהכרתי בעלות זיכרון הרבה יותר טוב משלי, בפער), יש כאלה שטובים במתמטיקה ויש כאלה שטובים בטופסיאדה. אני גרוע בהכל חוץ מגיאוגרפיה וטופסיאדה וכך הפכתי לעמיל מכס, ב"ה הקב"ה מסדר את העולם כך שכל אדם יהיה במקום שבו הוא צריך, כי אחרת אין איך להסביר איך אנשים מגיעים לנישות כמו ייצור ברזנטים למשאיות או מפעלי קולבים.

אגב, כשהייתי בתיכון, הבדיחה הידועה הייתה שהבנות באולפנה כולן 200 יח"ל בהכל ובוכות על ציון פחות מ־99, בעוד בני הישיבה התיכונית בבונים ערסים טובי־לב אך בקושי גומרים 12 שנ"ל. זה גם בסדר, אין בזה משהו נורא.

יתכן שיש טעות מובנית בחשיבה של מישהושלג דאשתקד

לא קראתי את כל הדו שיח, אני רק רוצה לחזק את המסקנה שלך מכיוון אחר.

הטענות אומרות שנשים לומדות יותר ומחזיקות ביותר תארים, מלבד תחומים ריאליים. הסיבה היא שהן לא מפרנסות עיקריות ועבודה סמינריונית יכולה להיכבד בזמן מחזור, הריון, לידה והנקה (ולפעמים אף רצוי לכתוב דברים בלהט הורמונלי ).

כלומר, הנשים לומדות יותר כי הגברים מממנים את זה. כך שלא בטוח שהגברים פחות חכמים, אולי רק גברים שמממנים תארים מיותרים הם פחות חכמים ;)

מגיב לשניכם - למי אכפת מתואר?צדיק יסוד עלום

תואר =/= חוכמה

חוכמה =/= חוכמה. מבחינתי היא מתבטאת הכי הרבה דווקא בסעיף האחרון שמניתי, של לוגיקה ורטוריקה, שהם אבות המזון של יצר מקצועות החוכמה במובן הספציפי הזה של המונח חוכמה

הזכרת מקצועות לכן הלכתי בכיוון של תוארחתול זמני

לי אישית יש ידע נפלא בגאוגרפיה

אני יודע את כל המדינות בעולם בעל־פה ופעם גם זכרתי את כל הבירות בעל־פה

ואני מכיר בערך כל שדות התעופה המרכזיים בעולם

אבל לא מבין מה יש כל־כך להתלהב מזה, ומה זה משנה בדינמיקה הבין־אישית.

לא הזכרתי מקצועות אלא תחומי ענייןצדיק יסוד עלום

ושליטה בחומר הנלמד, ואהבת חוכמה. בטוח פגשת אנשים שהחומר נכנס להם מצד אחד ויצא די מהר מצד שני, או את הסטטיסטיקה על אחוז האנשים שעובדים במקצועות שהם למדו בתואר הראשון

אתה יודעחתול זמני

היום ראיתי חתולה שאני רגיל ללטף, תמיד כשאני קורא לה היא באה.

היום קראתי לה והיא אמנם הרימה את הראש, אבל למרות הפצרותיי היא הורידה את הראש בחזרה למצב שינה בקול רעש גדול (פחחחחק)

נראה לי שהיא הייתה גמורה מהחום.

זה השפיל אותך?צדיק יסוד עלום
סליחה אבל בעיניי אם אני קורא לחתולה והיא לא באה, למה שאני בכלל אחזיק חתולה בבית?
תראה קודם־כל היא חתולת רחוב ואני מכבד אתחתול זמני

האוטונמיה שלה.

במקרה הזה זה לא העליב כי היא באמת נראתה נורא עייפה.

שימו מים לחתולי הרחובבבב! 😿😿😿😿צדיק יסוד עלום
אמא הבטחת לנו עוף לשבת! מיאו!
אתה יודע, בעיר שאני גר בהחתול זמני

יש הרבה "עמדות חתולים" לחתולי רחוב. יעני כמו עמדות קטנות כאלה מברזל עם ציור של חתול שבהם שמים מים ואוכל, מפוזרות במקומות אסטרטגיים.

אבל תקשיב מה שאני מנסה לומר לך לאורך כל הדיוןחתול זמני

אני חושב שאתה מתעסק בזוטות

אם טוב לך עם בחורה תתחתן איתה

למיטב הבנתי התורה לא מבקשת איזה איזון אידיאלי והתאמה מושלמת לכל־מיני תפקידי מגדר

מספיק שגבר ואישה בבית זה כבר טוב.

מסכים איתך לגמריצדיק יסוד עלום
שמתי לב שזה נושא שיחסית משמעותי לי ומתוך שיעמום בחרתי "לבזבז לכם את הזמן" ולראות האם אנשים שותפים לתהייה הזו (ראה הלינק שהרמוניה שלחה בקצה השרשור).
אני מכיר מקרוב התמודדות מהסוג שגבירתנוחתול זמניאחרונה

@הרמוניה משבט המים הדרומי קישרה אליה,

בסוף האישה למדה להעריך את הספונטניות של בעלה, והבינה שהם משלימים אחד את השני, הוא כל־הזמן ממציא דברים (גם אם לא הגיוניים) והיא בעזרת הלוגיקה שלה מביאה את זה לכדי משהו הגיוני (כמו חכמה ובינה). זה כן יוצר קצת חיכוכים אבל בסך־הכל הם מסתדרים יפה.

האמת היא שסתם הבאתי את הנתון הזה לצורך הדיוןחתול זמני

אני בכלל לא בן־אדם של מחקרים ודיונים תיאורטיים אלא התבוננות בסביבה.

ממה שהתבוננתי בסביבה, יש המון בנות חכמות בפער מהמון בנים. יש גם בנות פחות חכמות, אבל רוב הבנות שאני מכיר חכמות דיין. מכיר גם מערכות יחסים של בנות משכילות ומבינות עניין בין בנים בוּרים. חלקן צלחו, חלקן פחות, זאת דינמיקה קצת מורכבת.

אני חושב שהשאלה קשורה לנשים,אולי אפילו יותר מגבריםמתוך סקרנות
עבר עריכה על ידי מתוך סקרנות בתאריך ג' באלול תשפ"ה 1:00

הבלבול הקיים כיום, מאז שהשוויון נכנס לחיינו, משפיע במידה מסוימת על נשים ומבלבל אותן עוד יותר.

נראה שמצד אחד, הן נוטות לרצות "שוויון", אבל מצד שני שהבעל יהיה תמיד "יותר" (אפשר לראות ברחבי הרשת, נשים גרושות שמתלוננות על כך שלגברים פוטנציאליים יש "פחות" כסף מהן, כי מה לעשות, כמו שהן התעשרו מהגרוש שלהן, הגברים איתם הן נפגשות מעשרים את גרושותיהן הן).

אם ירגישו שהן "יותר חכמות מהבעל", לפעמים זה "יוריד להן ממנו", לכאורה.

גם באשכול הנוכחי, ראיתי תגובה של אישה שמצד אחד אומרת שלא רוצה שה"מקום שלה יהיה רק במטבח ובסירים", אבל מצד שני "הגרוש שלה צריך לדאוג לכל מחסורה", לפרנס 2 בתים, והיא לא צריכה כלום, קצת מבלבל, כי לא ברור איפה כן המקום שלה? האם רוצה רק "שוויון זכויות", או שמבינה שעם הזכויות באים גם החובות והאחריות.

הנה דברים יפים של הרב אוריאל אליהו בנושא

גם ההתלבטויות לגבי החכמה-לא חכמה, יכולים להיות קולות פנימיים בתוכה (שמצד אחד רוצה להיות החכמה והחזקה שלא צריכה עזרה מאף אחד, ומצד שני רוצה מישהו שידאג לה לכל דבר כאילו היא ילדה קטנה כפי שהראתה בחצי השני של תגובתה), שגם את זה נוח לה להפיל על בעלה...

נפלא!צדיק יסוד עלום

מעניין ממש. היא תיארה בצורה נפלאה.

אגב, חשוב לציין שאני יכול להזדהות גם כגבר. "חדות" שונה מחוכמה, ואישה לא חדה זה כן חיסרון משמעותי שמעסיק אותי רבות

בנות שמבררותadvfb

בבקשה, אנא מכם, 

אל תחזירו תשובה חיובית עם כוכבית.

דהיינו - כן, אשמח להפגש אבל בא נבדוק את זה ואת זה...

זה מוריד, חד משמעית.

נניח הייתי אומר לך "אני רוצה להפגש איתך אבל אני בספק" או "את נשמעת מעניינת אבל אני לא סגור על זה"

איך זה היה מרגיש לך?

זה כמובן נכון לגבי בנים, אבל הרבה פעמים זה יותר נכון אצל בנות. למה?

כי בדרך כלל בנים מקבלים את ההצעה לפני שהבחורה יודעת בכלל עליה

ולכן הבנות בסוג של "פור". קיבלת את הפור הזה, בצדק, ואני סבבה שקיבלת את הפור הזה, הכי מפרגן

אבל תכירי בזה שקיבלת פור, תעריכי את זה ואל תקחי את זה כמובן מאליו

ולפיכך תדעי שגם מצופה ממך 

לענות תשובה ברורה - כן כן, לא לא.

אני עשיתי המאמץ, קבעתי זמן לדבר עם חברה שלך, חשבתי על זה וגם לקחתי בחשבון שאני אחכה זמן שאותו אוכל להשקיע בהצעה אחרת.

אז כן - אני מצפה ממך לברר כמו שצריך, להחזיר תשובה כמו שצריך.

נ.ב - 

יודעים מה, אם למרות הבירורים, בחורה רוצה לברר עניין מסויים בשיחת טלפון, 

אם אין ברירה אחרת או שקרתה אי הבנה בטעות (כולנו בנ"א)

ברגישות, אפילו בקצת בושה  - יכול להיות לזה מקום.

חלק מהרעיון של בירורים זה למנוע בדיוק את החוסר נעימות הזאת. אם אין ברירה, אז לפחות להודות בחוסר נעימות שיכול להגרם. זה שיא המוערך.

על הנייר אתה צודק. אבל לדעתימוקי_2020

אם תשנה גישה, אתה תרויח יותר.

מתי מרויחים יותר ? בדרך הקשה.

מהי הדרך הקשה ? תתעלם מכל הקוסמטיקה הזו, מכל הכוכביות האלה.

או במילים אחרות - תהיה גבר.

בסופו של דבר זה גם ירגיש לך נכון יותר וגם תרגיש טוב יותר.

שהבחורה תברר גם עם 8000 כוכביות. זה  לא אמור להזיז לך (קל לדבר קשה לבצע). זה לא העניין שלך. זה העניין שלה בלבד.

תחשוב על זה טוב טוב ותראה שזו האמת.

אותך מעניין דבר אחד : להפגש. לשדר מי שאתה. לא יותר. לא פחות. תפס ? מזל טוב.

לא תפס ? התקדמת עוד צעד בדרך לחתונה כי כל מפגש כזה מחדד אותך.

הכל בהכוונת השם יתברך.

לדעתי גם זה שתתעלם מהכוכביות האלה, זה חלק מהמבחן שהוא  עושה לך.

אגו. גאווה. להעיף את הזה ממך.

תבחר בדרך הקשה. רק תרויח לטווח ארוך.

בהצלחה.

לרוב אתה צודקהפי

אבל אם יש לי התלבטות מאוד גדולה מרגיש לי רמאות לא לתווך את זה לצד השני .

נניח היה בחור שממש התלבטתי אם לצאת איתו והרגשתי שאני חייבת להגיד לו את זה .. זה לא סבבה לבזבז את הזמן של מישהו בלי להגיד לו את זה .

הוא בכל זאת רצה שנצא לא יצא מזה כלום כי זה עדיין הפריע לי .. אבל זכיתי להכיר בחור שמכיר לי היום בחורים איכותיים ואני לו . 

בסוף, גם בנים לא תמיד מקבלים הצעות..נ אאחרונה

ובנות דוחות הצעות של בנים.

יש לכאן ולכאן.

איך אפשר לזהות בדייטיםאנונימי בלנ"ו

מישהו כזה?

פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוג - נשואים טריים

במהלך דייטים נראה לי פחות מתאים, אבל אחרי החתונה נשמע מהמם.

לא רוצה מישהו אובססיבי, ואני לא בטוחה שאני יודעת לזהות פוטנציאל כזה ולא להגדיר אצלי כמישהו אובססיבי. לפרגן, לפנק בדייטים זה מצוין, אבל באיזה שלב ואיך קריטי בעיני. איך יודעים לזהות את האיזון שמתאים לי?

תתחתני עם מישהו עם מידות טובות ותהפכי אותו לכזה.intuscrepidam
מידות טובות זה אכן התנאי הראשון, אבל גם מאוד תלויזמירות

בעיסוק והזמינות של הבעל, בדינמיקה הזוגית, בעומס החיים והמשפחה (גילאי הילדים, כמה ילדים). 

אם הבעל הוא זה שאחראי על ארגון הילדים בבוקר, להעיר, להלביש, אוכל, לפזר למוסדות חינוך - פחות זמינות ופנאי לפנק בבוקר במיטה עם אלפחורס את האישה האהובה…

אני דווקא לא מסכימה עם זהזרלאיבין

זה עניין של סדרי עדיפויות

לשים אלפחורס ליד הכרית עם פתק זו פעולה של פחות מ5 דק

זה דברים קטנים שעושים שינוי גדול בדינמיקה הזוגית

וההפך אם מכינים ארוחת בוקר לילדים אפשר להכין צלחת נוספת לאישה/ להזמין ארוחת בוקר עם שליח

זה עניין של מה חשוב

אם נהיה אובייקטיבים לאדם שאין זמן גם לא יהיה לו זמן להיות בפון או להתכתב עם אנשים או לעשות דברים שהוא אוהב ורובנו עושים את הדברים הנ"ל

אז שזוגיות זה דבר מספיק חשוב אפשר למצוא זמן למחוות יום יומיות של 5 דק

תהיי ראויה לכך,האופטימי

והקב"ה ידאג שתקבלי מישהו כזה.

את לא מתחתנת עם מוצר מוגמרנעמי28
עבר עריכה על ידי נעמי28 בתאריך כ"ו בטבת תשפ"ו 14:20

את מתחתנת עם אדם, פרטנר, שרוצה לעשות לך טוב ואת לו.

להתחתן עם האחד המושלם שבדיוק נותן לך את החיזור המדויק שאת רוצה - אין כזה כנראה.

הסוד הוא תקשורת.

ולא רק בחיזור, בכל ציפיה מסוימת שיש לכם מבן/בת הזוג.

המטרה היא לא חיפוש אחרי שלמות, וגם לא מה שהכי קרוב לשלמות.

המטרה היא אדם שאפשר לתקשר איתו בצורה בריאה, שהוא קולט, שהוא רוצה שיהיה לכם טוב וששניכם מוכנים לעבוד על זה.

רוצה פרחים כל שישי? אפשר להגיד.

גם מתנה, אפילו איזו מתנה ספציפית.

זה לא גורע מאפקט החיזור.

וללמוד עוד לפני החתונה - לא לצפות מאף אחד להבין ללא מילים, בן/בת זוג לא אמור לקרוא מחשבות ולא הבעות פנים עמומות.

וזה לא קשור למידות טובות, מכירה אנשים מהממים שלא קולטים את הצורך המדויק של האישה ולא את שפת האהבה שלה.

תקשורת טובה זה הנתון הכי חשוב להצלחה בזוגיות. 

אהבתי את הערותייךארץ השוקולד
הייזרלאיבין

רוצה לענות לך על כמה דברים

חשוב שתביני לא היינו נשואים דקה וחצי

זו זוגיות שנבנתה במשך שנים..כלומר לא התחתנו וישר הכל היה מושלם התחתנו עם הרבה אהבה ורצון להטיב אחד לשניה אבל כמו כל זוג עבדנו על הזוגיות דיברנו הרבה למדנו אחד את השני הסברתי לו בדיוק מה משמח אותי ומה פחות מדבר אלי ולאט לאט הוא הבין איך אני מרגישה אהובה ומחוזרת ומתוך זה שגבר אוהב אישה והוא רוצה לעשות אותה מאושרת אז הוא יעשה את הדברים שהיא הסבירה לו שמשמחים אותה

.אני חושבת כמו שרשמו לך מידות טובות זה הבסיס להכל..זה דבר שאני יכולה להעיד עליו היה לו מידות של בנאדם 1 לדור היינו נשואים כמעט עשור ואני יכולה לספור על יד אחת את מספר הפעמים שראיתי אותו כועס אז תחפשי גבר עם מידות טובות ורגוע

לגבי דייטים אני באמת מאמינה בתחושה פנימית אני יכולה לומר לך שבשניה שראיתי את בעלי ידעתי שהוא יהיה בעלי לא חושבת שכשתרגישי מחוזרת תרגישי שזה גובל באובסיסיביות ההיפך את תרגישי אהובה ושמישהו דואג ואוהב אותך

וגם בדייטים בעיני אפשר לראות הרבה..הוא דואג לבדוק אם הגעת הביתה. מציע לך לשתות/ מביא איתו משהו לפגישה/ יוזם/ בפגישות מתקדמות מביא פרחים או פינוק קטן

אבל זה דברים שעם אדם טוב ניתן גם לבנות יחד

מאחלת לך מכל הלב שתמצאי את שאהבה נפשך

(לקרוא אותך זה קצת חמוץ על מתוק)משה
את מזהה שאת רואה שאכפת לו ממךadvfbאחרונה
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ"ז בטבת תשפ"ו 1:09

בדברים הקטנים.

רגיש ביחס לזמן שלך, ביחס לנוחות שלך

תסמכי על עצמך שתדעי לזהות אכפתיות

מפה והלאה - תקשורת תקשורת ועוד תקשורת, ואז - השמיים הם הגבול

יש כמה דבריםהפי
עבר עריכה על ידי הפי בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 20:13

שממש סוגרים אותי

זלזול ברגש שלי או במה שאני מספרת.או לחלופין לצחוק עלי/לגחך .. פחות.

וגם חוסר עקביות ( פעם חם פעם קר) זו התכונה הכי גברית בעייני יציבות .. ברגע שאין אותה מבחינתי הוא לא גבר.

גם אם זה לפני דייט ראשון.. תוביל תשקף תהיה .

אימפולסיביות - להלחיץ אותי לפזר יותר מידי מחמאות

הגזמה - אין צורך להסביר מיותר להגיד אני אוהב אותך בדייט שני שלישי .. חרדה .

מה כן?

אמיתיות

יציבות הובלה ..

הקשבה .

הערכה 

להתקדם איתי בקצב הגיוני לא מהר מידי ולא קר מידי

אם אתה עושה לי או למישהי שאני מכירה גאוסטינג תהיה בטוח שחצי מהנשים מהציבור הדתי לאומי יודעות לברוח ממך.. אף בחורה אם ישאלו אותה עליך. לא תרגיש בנוח להגיד שאתה אדם טוב

זה א. ב. של בן אדם לחברו 

ואנשים טובים מתווכים 

פשוט

אני אחד האנשים היציבים ביותר בשכבת הגיל שליintuscrepidam
ולא מצאתי תכונה שמקשה עליי ליצור קשר יותר מיציבות. 
נראלי זו גם הבעיה שלי יציבותהפי

לא מרגש אותי כל המחמאות שטויות

תן לי כנות עדינות יציבות זהו

עדיף צעד צעד מאשר שחור לבן מוגזם

איך מחמאות ושטויות קשורות ליציבות?intuscrepidam
אני חושבת שזה קשור להגדרה של מה זה יציבותלגיטימי?אחרונה
גוסטינג זה עניין אחר לגמרימרגול
אישית כשאני מציעה שידוך בין חברים, אני מתנה את זה בלהיות ישרים אחד עם השני. כלומר, אם לא מתאים אז להגיד בצורה מכבדת וביי. לא למרוח, לא להיעלם.

בנוגע ליציבות, זה שונה. גבר יכול להיות אחלה בכללי גם אם הוא לא הכי משרה יציבות, וכמובן זו תכונה, לא מעשה ספציפי. אבל גבר שעושה גוסטינג זה מעשה נלוז. (גם אישה כמובן.)

חד משמעיתהפי
נקודות מעניינות הפי.גבריאל.ק.צ
חברה מתארסתתתתאושריתו

שלום כולם

חברה הכי קרובה ,חברת נפש מתארסת

וכל כך קשה לי, ואני יודעת שזה נורמלי שקשה וככה זה 

אבל אני רוצה אחרת!

אני רוצה לעבור את זה בטוב , אני מבקשת מכם כלים בשביל זה..

איך לעבור את זה בהכי טוב

כרגע אני ממש בלחץ וזה קשה לי כי זה חברה סופר קרובה בלב וגם אנחנו טכנית הרבה ביחד 

בבקשה אשמח לטיפים איך להפוך את התקופה הזאת עד שאני בעז"ה אמצא את זיווגי לטובה וכיפית למרות שחברה הכי טובה מתחתנת

וגם חשוב לי לציין שאני וחברה שלי מדברות על זה הכי פתוח , על הקושי והיא הכי איתי ומבינה אותי
תודה רבה מראש

יש לי עצהאביעד מילוא

תדבר איתה על זה על החששות שלך ועל הרצונות שלך ברגע שהכל יהיה על השולחן אז אפשר יהיה ליצצור קשר בינכן שהוא עמוק יותר גם בתקופה הזו

למה בעצם זה דורך עלייך?משה

היא כן ואת לא ?

כן, היא מתארסת ואני טרם מצאתי.. בעז"ה בקרוב ממשאושריתו
אפשר גם אחרתמשה

לשמוח בשבילה ולבקש את אותו אור שימלא את החיים שלך.  התחושה שאת מרגישה עכשיו זה בערך משהו כמו "לה יש ולי אין ואני מקנאת בה" (ואז גם עושה עבודה שכלית של לא רוצה לקנא בה)

ואני מציע משהו אחר

איזה כיף להם, אני רוצה גם. יש כזה בעולם, ואם יש כזה בעולם אז גם אני יכול/ה להשיג אותו.

ואוו אהבתי תודה על הנקודת מבטאושריתו
לשמוח על התקופה שהייתה ולהבין שזה טבעי שהקשר יהיהאני:)))))

פחות קרוב. לשמוח בשביל חברה שלך אפילו שזה לא קל לך.

מובן מאודבחור עצוב

אין על מה להתבייש. הרגשות שלך לא אומרות שאת לא שמחה בשביל החברה שלך.

להיפך, דווקא בגלל שאת כל כך שמחה בשבילה זה לוחץ לך על כפתור ה"מה איתי?". זרה לא היתה גורמת לך להרגיש כך.

לכי תדעי, אולי דרך החתונה שלה תכירי את בעלך..נוגע, לא נוגע
תודה, אהבתי את התגובה!! את צודקת צריך להתמקד בחיובאושריתו
בשמחהנוגע, לא נוגעאחרונה
(ואני לא בת, אני אחלה גבר)
ברור שאת שמחה ממש בשבילהזיויק
אחרי שאמרנו את זה, צריך לפרק ולברר את הקושי שלך.
חוזר מחתונה של אחישפלות רוח

כמה תובנות שכנראה בלי האלכוהול והאווירה שעשו את שלהם, לא היו עולות על הכתב.

עשיתי תנאי עם השם לפני החתונה בעניין כמה אנשים שאין לי רצון לראות אותם בעקבות תחושות קשות שעולות, והוא התקיים בחציו, והחלק שלא התקיים, דווקא ממנו באו דברים של מים צוננים על נפש עייפה ואחרי תקופה קצת לא משהו בלשון המעטה, יש דברים שאנשים רואים עליכם מהצד, ואתם פשוט לא כי אתם חיים אותם והם מאירים אותם בכם וזה נפלא מאוד. ממש הרגיש לי כאילו השם נכנס בדיבורים שלהם והרים אותי תודה אבא.

ואני מחפש פרח חברים, אבל פרח יפה, ממש.

איזה כיף לשמועadvfb
🙏🙏שפלות רוחאחרונה
בניית קשר בדייטיםיובללל

התחלתי לצאת לפני כמה חודשים, ככה שאני יחסית חדש בנושא.

נקודה ששמתי לב שממש מפריעה לי ומרתיעה אותי היא כל עניין מעבר הקשר מהדייטים הראשונים שהם יותר בירור כללי לבין קשר שנהיה עמוק יותר ויותר. אני כאילו לא יודע איך לעשות את זה, מתי זה נכון ואיך לדעת האם הצד השני מעוניין.

אני מבחינתי כשאני מגיע לדייטים, בשאיפה שכבר אחרי 2-3 פגישות כבר יהיה שיחה זורמת משני הצדדים ושגם הצד השני יזום, כי הרי שנינו באנו להכיר, לא?

מרגיש לי שאצל בנות זה פחות ככה. הן לא ישלחו הודעה מעצמם להתחיל שיחה או ירימו טלפון לשאול מה נשמע.

האם לדעתכם זה המצב הנתון או שיש משהו שאני צריך לעשות בנידון?

ובכלל, אשמח לשמוע את חכמתכם בעניין מעבר מדייט לקשר.

תבורכו 

מרגיש לימשה

שאתה מרגיש שאתה יותר מדי משקיע וזה לא הדדי. אני טועה?

דווקא מה שהוא אומר זה ממש נפוץadvfb

לא יצא לצאת עם בחורה שאחרי דייט שני שלישי הבחורה מעצמה שלחה הודעה בלי ששלחתי לה.

אולי אני המוזר?

אולי אני חריג בזה בגלל שהכרתי אותן מראש בהתכתבותמשה

אבל בזמנו, בטח שהיה תקשורת דו כיוונית גם מבחינת יוזמה. וכשאין, זה לגמרי חשוד בתור היא לא מתלהבת אבל "עושה מה שצריך".

אתה גם בדור אחרררadvfbאחרונה

יש הבדל ממש גדול בין התרבות כיום של הודעות וואטסאפ

לבין הודעות בש.א בפורום או סמס

הרבה הצלחה!advfb

אני יוצא כמה שנים ב"ה ולא יודע איך זה אצל בנות..

אחרי 3-4 דייטים, אז אפשר לעשות סוג של שיחת חתך (לא כמו בצבא, אבל יש קווים מקבילים ;) ) שבה בהם עושים תיאום ציפיות.

קודם כל אתה משתף איך אתה מרגיש ביחס לקשר ואז - 

איך את מרגישה ביחס לקשר?

במידה והכל טוב, אז שואל -

איך מפה ממשיכים?

ולאו דווקא שהיא תענה תשובות ברורות, אלא שניכם בונים את זה ביחד.

בגלל שבכל זאת מדובר במישהי מסוג בת, ובקשר קשר שמכוון להקמת בית בישראל, זה קצת שונה מתיאום ציפיות במערכות יחסים אחרות, וגם על זה כדאי לתת את הדעת. 

^^ מסכימה. אל תצפה שדברים יקרו מעצמםלגיטימי?

אני מאמינה שהבסיס לזוגיות תקינה זה תקשורת תקינה.

מפריע לך שהיא לא יוזמת?

תגיד לה את זה.

מצפה שגם היא תתקשר\תשלח הודעה מיוזמתה - תגיד לה את זה.

סביר להניח שיש לכם ציפיות שונות, עמדות שונות על המקום בקשר.

צריך לנהל את השיחה הזאת בחכמה, לא כביקורת על איך שהיא היתה עד כה, אלא -

עד כה היה לי טוב וחיובי, ואני רוצה לקדם את הקשר הזה עוד קצת - ומתוך המקום הזה לדבר. לבדוק אם גם היא נמצאת במקום הזה בכלל, אם גם היא רוצה להצמיח את הקשר, ולבדוק איך כל אחד מכם יכול לעשות את זה.

בהצלחה!

כמה זמן לחכות לרגש?איזו

נפגשנו כבר כמה פעמים. מבחינה שכלית, אני מעריך אותה, נחמד ומעניין לי, לא קורה עם כל אחת. מצד שני, מרגיש לי כמו עם חבר, כיף אבל לא מחכה להיפגש, לא מרגיש איזה רגש כלשהו כלפיה, ניטרליות כזו...

היו אחרות שעל הפעם הראשונה כבר היה רגש ורצון להיפגש עוד.

השאלה כמה זמן לחכות שיתפתח רגש?

כמה זמן אתה מתכנן לצאת עם מישהי עד שתסגרו?מבולבלת מאדדדד

זה לא בהכרח מה שיקרה בפועל כמובן.

אם 5-6 פגישות, אז אם זה לא עולה בראשונה, גג בשניה- לא הייתי ממשיכה.

אם 3-4 חודשים- הייתי מחכה שבועיים- שלושה, עם 2-3 פגישות בשבוע

אם שנה- הייתי מחכה חודש-חודשיים.

תחשוב על עצמך איך אתה מרגיש כשאתה חושב על להיפגש איתה. משהו מעיק לך? טוב לך?

אם היית צריך להיות איתה עכשיו יום שלם. כמה מהר היית ממצה את העניין?

אתה מסוגל להיפתח איתה ולשתף אותה בדברים אישיים? רוצה בזה?

מרגיש נייטרלי איתה, נחמד איתהאיזו

הייתי מעביר איתה יום שלם כי היא מעניינת, יש לה אנרגיות, ונחמד איתה סה"כ. מה שבטוח לא מעיק.

לגבי פתיחות אני פתוח עם הרבה אנשים, אז לא מרגיש שזה משהו מיוחד לספר לה דברים אישיים

מסכים עם השאלה בהתחלהארץ השוקולד
אולי הייתי מכפיל ב2 את הזמן לתת בכל אפשרות
קוראים לזה ידידהמשה

אם תוך כמה מפגשים לא מתפתח משהו אחר, ביי.

שאלת השאלותדרייב

מבחינת מראה, אתה מתחבר אליה? משהו מפריע?

יש משיכה כלשהי גם אם קטנה? 

מראה בסדר בעינייאיזו
אין את מה שעושה לי את זה בד"כ. לא מרגיש משיכה, מחבב אותה, אבל לא מעבר
תחליט לפתח רגש או שתחתוךintuscrepidam
רגש הוא תוצאה של החלטה, חשיבה ועשייה.
>>100

דברתם על איפה עומד הקשר? אתה יודע איך היא מרגישה?

לנסות להגיע לקומה הבאה..

יותר לשתף לעומק וברגש.. לספר גם על חולשות, התלבטויות בעבר ובהווה..

וגם להביא אנרגיה אחרת ביניכם..

לאסוף אותה. /ללוות לתחנה

לשאול  אותה מה יעשה לה טוב ויפתח אותה יותר..

להחמיא (ברמה המתאימה)

לארגן פקל/מבשלים יחד משהו שאוהבת. וכו'

כדאי לשתף בעולם הפנימי אחד של השני/הנגמרו לי השמות

דבר זה יכול לאט לאט לפתח את הרגש.

בנוסף, ליצור מפגשים חוויתיים יחד ולא רק ישיבה וכד', אלא ממש דייטים חווייתיים,

לשוחח על חלומות, שאיפות,

וגם על קשיים או כאבים,

זה יכול יותר לחבר.

ובתוך הפגישה עצמה - להיות רק בה.

לא לנסות לחשוב ולנתח תוך כדי הפגישה,

אלא לשהות

להיות ברגע

בנוכחות

ולאחר ובין לבין הפגישה אפשר לחשוב על כך בצורה תחומה ומסודרת.

וגם לא למהר ולרוץ לשום מקום מחד

ומאידך לא סתם "למרוח" אם מבינים בוודאות שלמה שזה לא זה (באופן כללי, לא כהתבטאות לכאן או לכאן על המקרה הספציפי כמובן).

אבל כן, נתינת הזמן גם היא חשובה

והמקום ללב להיפתח

בטח אם יש לו או היו לו מחסומים או כוויות מהעבר

בטח אם הוא נפגע ורוצה לשמור על עצמו חזק

וגם אם לא - עצם הזמן, ההיכרות, העמקת ההיכרות, היצירה של התנאים להשביל להרגיש יציבות בתוך הקשר, רגש בתוך הקשר, ביטחון בתוך הקשר, שייכות בתוך הקשר - אלו דברים שבונים ונבנים ולא באים ב"פוף".

וכמובן הרבה תפילה לקב"ה שיכוון אותך גם תוך כדי וגם בכלל להחלטות הכי נכונות וטובות.

המון ברכה והצלחה ב"ה

זה לא רק עניין של זמן אלא בחירה ומעשיםadvfb

דיברתי על נושאים יותר אישיים?

התקדמתם קצת בשיח?

גם לי זה קרההאופטימי

אבל אצלי במבחן התוצאה זה לא עבד כך..

היו בנות שפגשתי והתפתח רגש מהר..

אבל כשפגשתי את אשתי, במשך חודש וחצי זה היה כמו שתיארת.

נעים, נחמד, מעניין וכו', אבל ללא התפתחות של רגשות.

בשלב הזה שנינו המשכנו, רק מפני שלא מצאנו סיבה מספיק טובה להפסיק.

אחרי חודש וחצי החלטנו שאנחנו הולכים לסדנא אצל מישהי שתעזור לנו לפתח את הרגשות.

שבועיים לאחר הסדנא כבר התארסנו (עם הרבה רגש אחד אל השניה).

מעניין... מה עשיתם בסדנא?איזו

מה עוזר לייצר רגש מאפס?

לי זה תמיד היה נראה שזה או שיש רגש או שאין. אי אפשר לייצר רגש.

נפגשתי עם אחת 10 פעמים, ועדיין לא היה שום רגש, למרות ששאר הדברים התאימו. שאלתי איזו יועצת בתחום מה לעשות, היא אמרה שאם רגש לא התפתח אחרי זמן כזה, כנראה גם שלא יתפתח ואין טעם להמשיך.

אם אין רגש, כנראה שגם אין משיכה, לא?

נניח שפיתחת רגש כלפיה, מה עם המשיכה? זה גם יכול להתפתח?

ובכלל, כמה זמן מחזיק הרגש שפיתחתם בסדנא? זו מניפולציה שצריך לתחזק כל כמה זמן?

הרגש נבנה מכמה אופניםהאופטימי

כרגע מה שעולה לי לראש:

עשיית מעשים למען האחר,

חשיפה של נושאים רגישים,

צבירת חווייות משותפות

ויש כמובן עוד..

הסדנא מתחילה בהיכרות,

היא מנסה לאתר את חסם הרגש בקשר, ולתת כלים לזוג להתגבר על החסם.

כשהיא מזהה דפוסים לא טובים, היא גם יכולה לעזור לזוג להיפרד.

אני הגעתי אליה עם 2 בנות.

עם הראשונה הרגש היה לא הדדי (היא הייתה עם רגשות ואני לא).

היא הצליחה לשבור לי מחסום, התפתח לי רגש אבל הוא לא היה יציב.

בהמשך,יחד איתה הבנתי שבת-הזוג 'חונקת' אותי, והיא עזרה לי להיפרד ממנה (כי בת הזוג לחצה עליי להמשיך וזה לא היה לי פשוט).

עם אשתי,

היא נתנה לנו כלים שעזרו לנו להיחשף יותר זה בפני זו.

וגם המליצה לנו לצאת לטייל, להצטלם יחד ולצבור חוויות משותפות.

לגבי אי התפתחות רגש לאחר כ-10 פגישות.

אני מסכים שזה כנראה לא יקרה מעצמו, אבל מניסיון אישי זה יכול לקרות עם עזרה (כפי שהיה אצלנו).

לגבי משיכה, אם אין משהו שממש גורם לדחיה, אז זה יכול לקרות.

אצלנו המשיכה התפתחה יחד עם הרגש.

לגבי כמה זמן זה מחזיק מעמד..

עם הראשונה, זה אכן לא היה יציב.

עם אשתי זה מחזיק כבר כמה שנים ללא צורך בעזרה מאז.

רגש לא מחזיק אם יש שגרה יומיומית שוחקת, אז מדי פעם יוצאים לדייטים, טיולים, חופשות וכד'.

(כל זוג עם מה שטוב לו והתדירות שהוא צריך) 

תודה רבה על הפירוט!!איזו

מה שעולה מכאן שעבדתם על חסימה רגשית. זאת אומרת, הרגש הפוטנציאלי קיים רק שהוא חסום ולכן לא מופיע בפועל.

אבל ייתכן שבאמת אין שום רגש וזה לא עניין של חסימה. צריך פשוט לעבוד בהנחה שיש חסימה רגשית, ואם זה לא עזר אז כנראה שאין שום רגש פוטנציאלי.

הבנתי נכון?

נכוןהאופטימי

רק אחדד שאם יש התאמה שכלית, *הערכה הדדית, דיבור נעים ואין דחיה מבחינת הנראות.

אז הסבירות לחסם רגשי היא מאד מאד גבוהה.

*לגבי הראשונה שהזכרתי לעיל, לקראת סוף הקשר היא אמרה לי שהיא מרגישה שאני לא מספיק מעריך אותה, עד אז לא שמתי-לב לזה, אבל כשהיא אמרה את זה פתאום הבנתי שזה נכון..

בעיניי,לגיטימי?

שווה להתייעץ עם איש מקצוע.

מה את מתכוונת שאת אומרת איש מקצוע?advfb

זה נשמע לי שאלה שיא הטריוויאלית.

ואולי איש מקצוע זה יהיה מאמן לחתונה.. איזה אנשי מקצוע עוסקים בזה?

אני לא מכירה את השואללגיטימי?

@איזו

ויש מגוון עצום של אנשי מקצוע.

וצריך למצוא את הסוג והאדם המתאים לאירוע.

באופן אישי, נעזרתי באנשי מקצוע שונים לדברים שונים. לי חשוב ניסיון החיים של האדם, וגם סוג ההכשרה.

לא דומה בעיניי אדם שעשה קורס של חודשיים אצל מאמן אחר ומגדיר את עצמו כמאמן לחתונה ועוסק בזה שנה, לבין אחרים שלמדו טיפול בצורה רצינית יותר במסגרות אחרות, ועוסקים בזה מספר דו ספרתי של שנים.

יש היום המון גישות טיפוליות. יצא לי ללכת לאנשי מקצוע, להשקיע זמן וכסף, ולא התאים לי. יצא לי ללכת לאנשי מקצוע אחרים, שמאוד עזרו לי. מצאתי שהגישה של האחרים דיברה אליי הרבה יותר מהראשונים, שלא היתה לי מועילה. 

בעיני שווה להשקיע זמן ומאמץ למצוא אדם שיוכל לעזור לך, במיוחד אם מדובר במשהו שיש בו דפוס חוזר. אפשר לפתח מיומנויות וכלים, שלענ"ד יסייעו גם בחלק הבא של המסע הזה.

מניסיון אישיהאופטימי

אורך ההכשרה ושנות הניסיון לאו דווקא מעידים על התאמה ואיכות,

וזה נכון לכל דבר ועניין..

לגבי טיפול, הפרמטרים החשובים הם התאמה בהשקפת עולם וחיבור בין-אישי.

מסכים מאוד אבל בגלל שהשוק פרוץadvfb

צריך להכיר המלצות אישיות על מאמנים

ודווקא בגלל שאת לא מכירהadvfbאחרונה

והשאלה שלו נראת לי שיא הטריוויאלית.

לא בטוח הייתי קופץ דווקא לרעיון הזה.

יכול להיות שכן יש צורך אבל יכולות להיות גם עוד אופציות..

אנחנו לא יודעים אם זה קורה לו באופן חד פעמי או שזה קורה לו לאורך זמן 

ובאופן טבעי אנחנו לא יודעים עוד משנים ביחס לסיטואציה

בעיני, האמירה ללכת לאיש מקצוע היא לא אמירה נטרלית.

היא אמירה שיש לה משמעות מסויימת ולכן הייתי אומר אותה במידה ויש תשתית מסויימת.

יש הרבה עניינים שקשורים לרגש שאפשר במקרים מסויימים לדבר בין חברים או עם דמות חינוכית אפילו...

כמובן, בלי לגרוע כלל וכלל מהצורך והחשיבות והתועלת המרובה שיש באנשי טיפול ומקצועות טיפוליים.

תודה רבה. שבעתי מאנשי מקצוע הללו.איזו
אפילו אחד לא עזר לי, והלכתי לכמה..
גם אם היית אצל כמהadvfb

לא הייתי ממליץ להכליל

לדעתי זה תלוי בפרמטר אחד מרכזי.מוקי_2020

האם אתה יכול להכיר בחורות נוספות בקלות ? כאלה שסיכוי סביר שתהיה התלהבות כמו שהיתה לך כבר.

אם כן, אז כנראה עדיף לך להמשיך הלאה.

אם לא, אז שווה לבדוק לעומק אם יש משהו לעשות כדי להתניע את הקליק. ברוב המקרים יש מה להתניע.

הרי אם זו היתה הבחורה היחידה בעולם, היית מתנהג אחרת. זה על אותו סרגל.

החלק הקריטי הוא שאין לך משהו שאתה לא אוהב אצלה וזה רק נייטרלי כזה. כל עוד נייטרלי אז הכל פתוח ולפעמים גם משתלם יותר,

כמו תבשיל טוב על אש נמוכה.

בהצלחה.

איך מרימים ידיים?אנונימיכלשהו

נמאס לי ואין כבר שום סיכוי. ואני כל כך עייף 🙁

מישהו חכם אמר לי פעםש.א.צ

כשמגיעים הכי למטה -משם אפשר רק לעלות...  

אחי היקר!

לכל אחד יש סיכוי! 

חזק ואחוז עצמך!

כוון עצמך אל מי שאמר - והיה העולם!
בסך הכל הוא יכול והוא בטוח דאג לך כבר...

רק עוד קצת סבלנות...

הישועה כבר מעבר לפינה...

האופטימי

אתה יודע כמה פעמים גיליתי שיש תחתית יותר עמוקה ממה שהייתי?

וברצינות:

התחתית היא לא מציאות אובייקטיבית, של נקודה ספציפית שממנה אפשר רק לעלות.

לרוב בן-אדם יתחיל לעלות, בנקודה שהוא יבין ויפנים שהוא האחראי הבלעדי על האושר שלו ולא לתלות את האושר שלו בגורמים אחרים (כמו מציאת בת-זוג).

בונוס, כשזה יקרה הוא גם ימצא מישהי שמתאימה לאדם מאושר ולא מישהי שמתאימה לאדם מיואש.

אם תסתכל סביבדרייב

תראה, כל כך הרבה שמרימים את ידיהם, עד שזה נראה כמו מוראלים בסניף😉

תהיה חזק בויה. שוק השידוכים קשוח מאוד אבל היעד הנכסף שווה את כל הסבל בדרך.

עוד כמה הרמות והורדות ידיים ותזכה להרים למישהי יד ולהשחיל בה טבעת

הבהרהאנונימיכלשהו

אני לא מחפש עזרה, תמיכה או עצה כאן. אני פשוט רוצה להבין איך אפשר להשתיק את הקול הקטן והמכאיב שעדיין מנסה וללמוד להמשיך בחיים בלי תקווה בכלל.

לכודים אסירי התקווהצדיק יסוד עלום

לא יודע למה אלוהים ברא ככה את העולם ולמה כל כך כואב, אבל עד שלא תפצח את זה אתה תגלה שאי אפשר להשתיק את הקול הזה, חרף הבזיונות והכאב. עד שלא תעז ללמוד את חוקי המשחק - החוקיות האכזרית של העולם תמשיך לטגן אותך.

"ודווקא כשרואים את האופק הלב נשבר מן המרחק

כאן לומדים איך לאהוב את זה

ואני עובד בזה

עד שהפחד בי יצחק"

כתב את זה רותם בר אור, אדם שהחיים כנראה פירקו לו את הצורה והוא לומד מחדש את חוקי המשחק

Short קצר ויפה שלו בנושא:

בהצלחה!

למה חייב תקווה? עדיף לקבל מה שבאהרמוניה

אם הציפיות מעמיסות מדי עדיף לוותר עליהן. 

וזה סוג של אתחול. אח"כ מפתחים תקווה טובה עם איזון נכון.

אפשר גם וגםהודיה לה':)

גם לקוות וגם לאזן את זה עם עומסים

ציפיות למשו גבוה יכולים להפריע, אבל זה לא חייב להעסיק אותנו 

צא לחופשהאופטימי
לא מרימיםאני:)))))
נוו איך אף אחד לא כתבאדם פרו+

אין מצב שאתה מרים ידיים אחי!!

אם אין לך דאודורנט טוב..

אתה לא מרים ידיים, אחי!!

בגללכם הייתי צריך לכתוב את הבדיחה המטופשת הזו.

בדרך הבאה :מוקי_2020אחרונה

הכרת הטוב.
להעריך את הקיים.
לא לקחת אותו כמובן מאליו.

עכשיו, יש לך 2 דרכים.
הדרך הארוכה 
תצטרך להגיע לכזו תחתית,
שגם אם תראה פרח ברחוב או תעשה הליכה קצרה בפארק ביום עם שמש טובה,
 הדופמין שלך, התחושה הנעימה, הריגוש,  יעלה כמו שחקן כדורגל שמבקיע גול בדקה 90 מול 50,000 צופים.

או הדרך הקצרה
זה שתתחיל ממחר בבוקר, שינוי בסיסי, סיבוב פרסה, בעזרת צעדים קטנים מאוד,
על מנת שתהיה מאושר ושמח בחלקך, גם במצב הקיים. וברור שזה אפשרי כי מיליונים בעולם עוברים ועושים את זה.

עכשיו למשהו יותר מעשי.
תעשה ניסוי.
נניח אתה בתקופה שאתה לא שולט במחשבות ומרגיש ריקנות. אין לך חשק לכלום. 
תתקין אפלקציה עם מד צעדים.

תתחיל לשים לב כמה אתה זז כל יום.
אם למשל אתה  זז 5000 צעדים ביום ועדיין רצות מחשבות לא נעימות,
אז תנסה לזוז 10,000.
ואם זה לא מספיק אז 25,000 צעדים ביום. פשוט תתחיל ללכת עם מוסיקה נעימה או פודקאסט שמדבר על נושא קליל מאוד.

דבר אחד בטוח :
כשעייפים  ממאמץ בריא במהלך היום, אז  בסוף היום, אין זמן לחשוב על הרמת ידיים נפשית,
פשוט רוצים לנוח בכיף והכל רגוע מאוד.  זה מדע בסיסי ופשוט. 
לאנשים עסוקים אין זמן למחשבות האלה.
אין לך במה להתעסק ? תמצא משימות קטנות ופשוטות שלא דורשות מאמץ מחשבתי ותסיים אותם.

למה חשוב שתעשה השתדלות ללמוד את הדרך הקצרה ?
כי גם אחרי  שתמצא זוגיות יש אתגרים חדשים שגורמים לבן אדם להתעייף וצריך ללמוד איך להתמודד טוב יותר בתקופות האלה.
עדיף כמה שיותר מוקדם.

בהצלחה.

אולי יעניין אותך