פריקה כללית בתור חרדית… (אם זה בסדר…)שיח סוד

מרגישה שכל המדינה שונאת אותי.

כל הסטיגמות נגד חרדים נכנסו כל כך חזק לחברה הישראלית לאחרונה… וזה מתסכל.

נכון, בעלי לא עשה צבא.

אבל למד עד גיל 18 בישיבה, ומשם ישר ועד היום 10 שנים עובד יום ולילה כדי לפרנס.

כנ"ל כל המשפחה המורחבת שלו, וגם שלי. כולם אנשים עובדים מאז ומתמיד, משלמים מיסים (לא הבנתי מי המציא שחרדים לא משלמים…)

המוצרים בחנויות עולים לנו אותו דבר כמו לכולם.

אם אני אשלח ילדים למעון זה יעלה לי בדיוק אותו דבר כמו לכולם.

אני משלמת על הדירה לא פחות מאחרים,

ובקיצור חוץ מעניין שמירת המצוות עם מנהגים מסויימים, אנחנו לא שונים!

שונאת את המבטים והערות (גרים בעיר מעורבת דתיים חרדים חילונים)

שונאת שכולם שונאים אותנו סתם!

והכל בגלל מה? פלג קיצוני שמפגין? וקבוצת מגזר מסויים שמקבל 2000₪ בחודש על אברכות ומשם כל המהומה של "חיים על חשבוננו?"

מעולם לא חייתי שקל על חשבון מישהו אחר, הכל מעבודה קשה שלי של בעלי וההורים שלנו.

מעולם לא שנאתי אדם בגלל שהוא דתי, חילוני או חרדי

אני לא מלמדת את הילדים שלי להתרחק מאנשים שהם לא כמונו, להפך.

אז למה אני צריכה להרגיש שכולם שונאים אותי?!

ואני חושבת שרוב המגזר החרדי יסכים איתי.

כל מי שאני מכירה חרדים מסביבי מאות משפחות כולם אנשים עובדים, משלמים, תורמים …

לא מבינה למה נוצר המצב הזה בכלל.

מאמינה שרובכן לא באות מבית חרדי, אז באמת ככה אתם רואים אותנו? חיים על חשבונכם?

(לא באה לפתוח דיון פוליטי, רק להראות גם את הצד השני שלא מראים בתקשורת.. )

אני גם חרדיתרקאני

וגם לי לא קל השנאה

אבל אני לגמרי מבינה אותם

תדמייני את עצמך עם הילדים שלך לבד במשך שנתיים, כשכל הזמן את בחרדות שאולי משהו קורה לבעלך

את לא פוגשת אותו

מידי פעם הוא מגיע אבל אז התקשורת כבר לא כמו שהיה

זה כל כך קשה

שברור לי שאם הייתי במקום הזה גם אני הייתי כועסת

זה לא הכסף

זה הנשיאה בנטל

ובעלי לומד תורה

וממש מוסר נפש ואנחנו חיים על השקל בשביל התורה שלו

ואבא שלו אברך יום שלם לא עובד כבר 25 שנה...

אז אני מרגישה שאנחנו כן תורמים לעם גם אם לא כולם מבינים את זה...

ובכל זאת כשאני רואה חברות שלי שהבעלים מגויסים אני מרגישה קצת שמשהו לא תקין

אצלנו בעלי לא מתגייס גם כי הוא לומד וגם מעוד כמה סיבות שהוא מאמין בהם מאוד

אבל כמה פעמים הוא אמר לי שאם הצבא היה מתנהל לפי ההלכה וכמו שצריך הוא היה מתגייס למרות שהתורה שלו מאוד חשובה לו

בכל מקרה אני יודעת שזה לא בשליטתי

משתדלת לתת לו ללמוד כמה שיותר (למרות שאני בעצמי סטודנטית)

ולתמוך בחברות מגויסות

תודה על התגובה שיח סוד

לגמרי צודקת, הקושי הזה של צבא מילואים,

רק חושבת אם אני הייתי צריכה להתמודד… לא אנושי.

מעריכה כל אחד מגויס וכל משפחה שלו.

אבל אנחנו חברה כל כך מגוונת ויש עוד מליון דברים בארץ שהם לא צבא. לא הכל סובב סביב צבא…

צבא זה גם לא הקושי היחיד שקיים

נגיד יש משפחות חרדיות עם חלילה ילדים חולים מאוד, זה לא קשה?

או משפחה ברוכה שעוד שניה בעל הבית מעיף מהדירה?

כל אחד חי לפי דרכו והביחד (אמור לצאת) יפה.

לא צריך להיות אחד נגד השני

פשוט לצערנו התקשורת הציגה את זה שנים בצורה מעוותת שזה נכנס לכל הציבור חזק מאוד.

צחקתי, מחילה... אז מה תגידי למשפחה שגם עם ילד חולהירושלמית במקור
וגם עם מילואים? הרעיון הוא שבעוד שלנו אין בחירה, עסקני החרדים החליטו שלהם יש בחירה.

לצערי אין שום קשר לתקשורת. זו המציאות שזועקת. ההכרזות שגם השבאבניקים לא יתגייסו. התורה לא מעניינת אותם (עובדה שבבין הזמנים אין משמר ויש ישיבות ריקות) - אלא הפחד שיגלו שהחינוך שלהם לא מחזיק מים ולא מכין למציאות בעבודה ובכל מקום בו פוגשים חילוני.

זה ממש לא קשור לעסקנים החרדיםתהילנה
האשמה היחידה שחרדים לא מתגייסים היא הממשלה, (וכמובן- האנשים שבוחרים בממשלה שמאפשרת זאת). אם לממשלה זה היה חשוב, היא הייתה מכריחה בקלות את החרדים להתגייס. העניין הוא שלממשלה אין אינטרס. להאשים את החרדים שאפשרו להם עשרות שנים לא להתגייס בהתאם לאידאולוגיה שלהם - זה פשוט מגוחך.

אנחנו מדינת חוק, ביום שהמדינה תחליט שהיא באמת רוצה לגייס חרדים היא תמצא את הדרך יפה מאוד. 

בדיוקoo

אגב הדרך הנכונה לגיוס חרדים דומה לדרך בה עודדו את הגברים החרדים לצאת לעבוד או כל שינוי שקרה בציבור החרדי

בהדרגה

ובהתאמת יחידות לאורח החיים החרדי

הצבא התחיל לעשות את זה

אבל זה לוקח זמן

הרבה זמן

ובינתיים כל המתלהמים ממשיכים

פעם גם היו מתלהמים על נתון העסקה של הגברים החרדים  

עד שהוא עבר את ה50%

ואז חיפשו נתונים אחרים להתלהם עליהם 

אני לא יודעת מה הדרךתהילנה
אני מאמינה שהמממשלה צריכה לדאוג לאינטרסים של המדינה. וביטחון הוא אינטרס מספר אחת. מבחינתי המדינה הזאת נכשלב ובגדול, ואין לזה שום קשר לשום חרדי.

יכול להיות שהדרך היא לעבור לצבא מקצועי, יכול להיות שהדרך היא לשנות את הצבא כך שיתאים לכולם- זו בכלל לא השאלה, השאלה היא מי אשם- התשובה היא מי שקובע את החוקים ואוכף אותם.

אבל זה כל הקטע שהשרים הם חרדיםירושלמית במקור
לכן לא אמרתי להתגייס, אלא להפסיק להצביע למפלגות שעושות את החרפה הזו

למשל הבושה שפורוש וגפני הם אלה שנאמו כדי להעביר את החוק שמקצר את תקופות הלימוד של בני מכינות כדי שייצאו כבר לשירות הצבאי... דווקא מי שהכי היה נתרם מתקופה של לימוד תורה מכין...

השרים הם שריםתהילנה

הם יושבים בממשלה, הם לא מנהלים אותה וזה הבדל גדול.

האינטרס של השרים החרדים הוא מובן- הם שליחים של הציבור שלהם שמאמין באידאולוגיה מסויימת.

הממשלה שמסכימה לבסס עליהם את הקואליציה - למרות שהיא חושבת שתועלת המדינה היא שהחרדים יתגייסו - היא הבעייתית.

מה? את פשוט לא מובנת לי... הטענה שלי היתהירושלמית במקור
שבגלל זמה שנותן למנהיגי המפלגות החרדיות את הכוח ללחוץ עלינו ולהיות לשון מאזניים זה כמות המצביעים שלהן אז לא צריך להתגייס אלא פשוט לא להצביע להן

עוצרת כאן את הדיון כי מרגישה שאת לא קוראת את תגובותיי, בטח לא את זו הארוכה הראשונה לפותחת כמו שביקשתי, ושהדיון לא תכליתי כי אנחנו בעולם מקביל שבו את צורכת עובדות ומציאות שונות מהעובדות שאני... (את את בכלל קוראת חדשות). צר לי. בהצלחה

קראתי אותךתהילנה

ואת הכאב שלך. אני חושבת שאת לא קראת אותי.

לדעתי יש נקודה אחת בלבד שאנחנו חלוקות עליה והיא- האם האשמה היא רק של השרים החרדים בלבד או של כל שרי בממשלה שמאפשרת להם להמשיך במעשיהם.

מכבדת את בקשתך לעצור את הדיון, ומתנצלת אם פגעתי בך- ממש לא התכוונתי. 

לא נפגעתי הכל בסדרירושלמית במקור
מספרית, אי אפשר להקים ממשלה בלי חרדיםרינת 35
אלא אם כן מכניסים את הערבים במקומם.
מה? למטה נעמי28 בעצמה אומרת כחרדית שנבחריירושלמית במקור
הציבור הם הבעיה.

השאלה היא על המילה עסקנים? הכוונה לנבחרים שלהם ולמי שמשפיעים על הרבנים של דגל התורה ושל אגודת ישראל שבפועל מפעילים איתם

קואים דלא קראת את התגובה הארוכה שלי להודעה הפותחתירושלמית במקור
יש בזה משהו נכון.שיח סוד

בסוף הכל אינטרסים של הממשלה

אגב שנים היה הסדר נגיד לצבא עם חבד, ודווקא הרבה התגייסו

ובדיוק לפני כמה ימים בממשלה ובצבא ביטלו את ההסדר …

למה? לא יודעים.

ובלי זה חב"ד לא יכולים להתגייס ואז כולם יהיו נגדם.

כשמי מנע? הממשלה, מאיזה אינטרס פוליטי.

כי מה לעשות שחייל חרדי לא יכול להיות עם נשים ביחד או במטבח לא מהדרין

מה??? איזה הזוי שביטלו, ועוד עכשיושיפור
זה לא שאין קשר לתקשורתרקאני

לתקשורת יש השפעה גדולה מאוד בנושא

וזה לא הפחד שהחינוך לא יחזיק

אצל חרדים כל הגישה היא כמה שיותר גדרות כדי להימנע מנסיונות

זה לא שמפחדים שנגלה שהחינוך לא אמיתי

זה החינוך עצמו

לא להיכנס לידי ניסיון

אבל את מערבבתרקאני

בין קושי פרטי לקושי ציבורי

בשמחת תורה המחבלים לא הבדילו מי חרדי ומי דתי

זו צרה של כל העם

להילחם באוייב

אמנם הצבא שבוי בקונספציה ולא ממש נלחם בו אבל בגדול זו צרה של כולנו

ילד חולה או קושי כלכלי זה צרה פרטית זה לא אותו דבר

מעריכה אותך על שכתבת, ושומעת את המצוקהירושלמית במקור

אז קודם חיבוק.

ובגלל ששאלת: "אז באמת ככה אתם רואים אותנו? חיים על חשבונכם?" ומצד שני רוב הפוסט היה על הרגשה שכולם שונאים אתכם ח"ו -

אני חשה צורך להפריד בין הערבוב הזה: שנאה היא לא בהכרח כי חיים על חשבוננו במובן הכלכלי.

אישית אענה ש:1. מבחינתי מה שהופך לחרדי לחרדי זה רק אם הוא מצביע למפלגה חרדית. לא האם הוא עובד או לומד, מודרני או לא. ולמה? כי:

2. במפלגות החרדיות אני אישית רואה את שורש כל הרע שעה שכובלות את ידינו ואת ידי הציבור החרדי עצמו בכל כך הרבה מובנים, כשמנהיגיהן אשכרה מובילים אותנו בעיני לאבדון פיזי ורוחני יחד. ביקשת לא פוליטי אז לא אכנס לדוגמה מהחודש האחרון של עוד דיל שהן רקחו עם ח"כים ערבים כדי שכל אחד מהצדדים ימשיך בשלו, באורח שמנוגד למה שהרוב הציוני ניסה להעביר כדי לתת יותר סיכוי לשרידות כאן.

3. העובדה הזו לא מונעת ממני לעזור הכי בנחמדות למי שפונה אלי כמעט כל יום, המון חרדים בדרך שלי לעבודה שפונים אלי כי אין להם אינטרנט בטלפון ותמיד תמיד אני עוזרת בצורה מכובדת למרות שהלב מבעבע (כי מה פתאום כשצריך אז זה טלפון מותר? אם הפונה לעזרה מודה שצריך את זה אז שיתכבד ויבחר אחת מהדרכים המגוונות שיש היום איך לחנך לשימוש נבון בפון לא כשר... ולפחות לא ישמיץ - הוא או רבותיו ועסקניו - את בתי המדרש הלא חרדיים ששוקדים על הרוח שמאפשרת חינוך כזה שהוא נהנה מתוצאותיו... ואם אפילו לא זה, אז לפחות שלא יחליט שרק הישיבות שלו נקראות עולם התורה, כי גם אני יכולה חס וחלילה להכריז שאין בתורתו הצרה, הצבועה והמפלה על בסיס עדה של הישיבות החרדיות כלום ללמוד ממנו. ולא מכריזה כך)

ואני גם עוזרת בנחמדות שיא למרות שכל מה שאני מסוגלת לראות בפעוט שבעגלה שלהם הוא מצביע גימל נוסף בעוד 15 שנים שיגרום לבת הפעוטה שלי או לבעלה אי"ה לעשות עוד ועוד מילואים ולפגוע עד להרוס את חיי המשפחה שלה.

אז תכריעי את, אבל בעיני זו ממש לא שנאה כמו שתיארת... אני חושבת הפוך, שמהתיאור שלך נשמע שאת קצת מנותקת מהאמירות המשניאות והשונאות של עסקנים, ולצערנו גם רבנים, שבציבור החרדי.

מבינה שזה עצוב. ושזה לא בידיכם (חוץ מדפוס ההצבעה). חיבוק נוסף על זה...

(אעיר שלשונית גרידא, "חיים על חשבונכם" מעולם לא היה מילולית קרוב יותר למובן הפיזי של חיים של קבוצה שפטרה עצמה, כקבוצה, מהגנה על חיי אדם של עצמה ושל אחרים, על חשבון קבוצות שונות ומגוונות ששילמו בחיים בנפש ובגוף, שלהם ושל ילדיהם. מבינה שלא לזה התכוונת אלא לעניין הכלכלי שכבר שכחנו ממנו מאז השביעי באוקטובר,  אז שימי לב אולי לערוך על זה שלא יגרור בדיון יותר להבות)

אני לא מצביעה למפלגה חרדית אגבשיח סוד

בדיוק מהסיבה שהם ספציפית גם אינטרסנטים כמו כל מפלגה אחרת בכנסת, ואי אפשר לקרוא להם מדגם מייצג.

אבל אני לא חושבת שזה מה שמגדיר מי חרדי ;)

נכוןרקאני

גם אני לא מצביעה לחרדים

קשה לי עם השמאלניות שלהם לפעמים

אני בעד ארץ ישראל לעם ישראל

החרדים לפעמים שוכחים את זה

האם המפלגה שאת מצביעה להתהילנה
מסרבת לשבת עם חרדים בקואליציה כי הם לא מתגייסים?

כי אם המפלגה אליה את מצביעה כן יושבת עם החרדים בקואליציה וממשיכה לאפשר להם לא להתגייס - אז היא שותפה מלאה לבחירה של החרדים לא להתגייס ואין שום הבדל בינה לבין מפלגה חרדית.

אני ממש לא מסכימה איתךבארץ אהבתי

זה שמפלגות יושבות ביחד בקואליציה לא אומר שהן מסכימות על הכל.

יש הרבה דברים חשובים, ובפוליטיקה צריך לדעת על מה לוותר ועל מה להתעקש.

אם המפלגה שאני מצביעה לה היתה מחליטה שהם לא ישבו בקואליציה עם החרדים, אז כדי להקים ממשלה היה צריך לדעת עם מפלגות אחרות ולהתפשר על דברים אחרים, שבעיני (וגם בעיניהם כנראה) הם הרבה יותר קריטיים.

או שבכלל לא היו מצליחים להקים ממשלה.

להגיד שכל מי שהסכים לשבת עם אחרים זה אומר שהוא מסכים איתם על הכל, זה פשטני ולא מייצג בכלל את המציאות.

אז מה שאת אומרת בעצםתהילנה

שזה לא כזה חשוב לך- בהשוואה לדברים אחרים. אוקיי. בחירה שלך ושל המנהיגים שלך ושל הממשלה. אז למה את מאשימה רק את החרדים? ולמה השנאה?

החרדי הממוצע (שאני מכירה היטב) לא שונא את איש הציונות הדתית שנלחם על העקרונות שלו, למרות שהוא לא מסכים איתם.

למה מהצד השני כן יש שנאה? ותחושה ש"סידרתם אותנו ובגדתם בנו" כל פעם מחדש שפורצת מלחמה?

את מסכימה איתי שזה לא איזה סוד שחרדים הם נגד הגיוס. וזה לא איזה סוד שהממשלה מאפשרת להם את זה כתנאי להשתתפותם?  

אני באמת באמת לא מצליחה להבין איך זה מסתדר בראש שלך ואשמח להחכים.  

ותודה על התגובה העניינית שלך, ממש מעריכה!

את אומרת שאין שנאה מהצד החרדי?חושבת בקופסא

בהחלט יש גל עלייה של שנאה של הציונות הדתית כלפי חרדים, וזה נורא ולא בסדר. אבל מספיק עם העמדת הפנים הזאת שהחרדים הם איזה שה תמים שרק מציקים להם.

איך שאת מציגה את ההסכמה לישיבה בממשלה עם מפלגות חרדיות כ"לא כזה חשוב בהשוואה לדברים אחרים" חוטאת לאמת.

לרוב הדתיים חשוב מאוד שהחרדים יגייסו, פשוט בתקופות רגועות כשהנושא לא בוער על הפרק רובם חושבים הדרך להגיע לזה היא דרך הסכמה ושיתוף פעולה, אולי וויתורים בהווה בשביל העתיד.

כשהנושא בוער הרבה אנשים נותנים לרגש להשתלט עליהם ולא חושבים בצורה פרקטית שמה שהם רוצים לא יגיע דרך סנקציות ולחצים, בגלל המחיר הכבד שהם משתלמים ועומד לנגד עיניהם. אני גם כן לא מסכימה עם הגישה הזאת, אבל אין פה איזה חוסר עקביות מטורף.

אני לא עוסקת בשיפוטתהילנה

אני רק מנסה להבין

אני אישית חושבת שזה בסדר גמור לשנוא/ לא לשנוא. כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה בהתאם לאידאולוגיה שלו, אבל אני מנסה להבין את השנאה הזאת באופן רציונלי.

המדינה קיימת כבר עשורים רבים. ממשלת ימין קיימת כבר למעלה מעשור.

החרדים מאז ומעולם התעקשו כמעט רק על דבר אחד: גיוס.

את בעצם אומרת שזה תמיד הפריע לדתיים, אבל עכשיו זה מפריע יותר? אז כל חטאם של החרדים שהם היו עקביים לאורך השנים במה שחשוב להם ואילו הדתיים לא היו סגורים על עצמם? זה טיעון מעניין.

אני רק רוצה לציין שהמציאות עכשיו בשטח מוכיחה שהחרדים אפילו לא מפרקים את הממשלה על הגיוס, ושבעצם הגיוס לא כל כך בנפשם של החרדים (לא העסקנים ולא הציבור)  מה שמעלה את ההשערה שכבר לפני עשור היה אפשר להכריח את החרדים להתגייס בכל מיני דרכים... סתם נקודה למחשבה.

כל מה שאני מנסה לטעון שהתפיסה כאילו יש פה צד אחד שהוא קורבן וצד אחד שהוא פוגע, זו תפיסה קצת מנותקת מהשטח כי בפועל יש פה 2 צדדים שכל אחד מגן על האינטרסים שלו. ועוד משהו- שמותר לאחד הצדדים לשנות את האינטרסים וסדר העדיפויות שלו- אבל זה לא הגיוני להאשים את הצד השני.

את כותבת שהגיוס לא בנפשם של החרדיםחושבת בקופסא

וכמה שורות מעל כתבת שזה הדבר היחיד שהם התעקשו עליו.

מי פה בדיוק לא עקבי לתפיסתך?

זה החרדים היו עקביים בכך שהם לא רצו לקחת חלק בהצלת המדינה מידי אויבינו, לא הופך את זה למעלה מוסרית כלשהי.

ברור שכל צד מגן על האנטרסים שלו, השאלה היא מה האינטרסים האלו ומה המחיר שצד השני משלם על האנטרסים האלו בזמן נתון. נגיד עכשיו המחיר שהציונות הדתית משלמת על מחסור בלוחמים הוא מטורף. אני מניחה שאני לא צריכה לפרט לך אותו. משלמים הרבה יותר גם מהחילונים בגלל האחוזים הגבוהים של גיוס לקרבי דווקא וגם מוכנות לסבבים אין סופיים של מילואים למרות שקל מאוד להוציא פטורים.

ואל תשלי את עצמך שאת "רק מנסה להבין" את טוענת פה טענות שמנסות להוציא את הציבור החרדי איזה שה תמים ו"עקבי" במסווה של שאלות. אני לפחות מודה שיש צדדים בהתנהלות הדתית שהם בעייתים וחותרים נגד המטרה של עצמם ויש לי עליהם ביקורת. החרדים אצלך "כל חטאם של החרדים שהם היו עקביים לאורך השנים במה שחשוב להם".

שוב, אני נגד שנאה, ובעד גישור. אבל לפחות תודו שיש פה מחלוקת לגיטימית ושגם אצלכם צריך להיות שינוי. (שאפשר לדבר ביחד מה הוא ואיך בדיוק הוא יתבצע)

מה? ברור שטבח שמחתורה היה קריאה לשינוי עמדותירושלמית במקור
ואם את מתגאה בזה שאתם "עקביים" בחוסר הרצון להשתתף בנטל אז זה חושף את הסיבה לרגש שאת קראת לו שנאה שקיימת. מי ההזוי שגאה בזה שהוא חושב בדיוק אותו דבר כל הזמן גם אחרי הטבח הנורא? אולי רק מי שגם התורה שלו קפאה בזמן. לצערי.
החרדי הממוצע אולי לא שונארקאני
אבל הוא בהחלט מתנשא
אם תשוחחי עם בוגרים כנים של הישיבותירושלמית במקור
ובאותנטיות, אם יש להם, הם יחשפו אותך להלך הרוח שם ולכתבים שם ולמוסרי הדרשות שם - תגלי שזה הרבה יותר מזה. בעלי בוגר ישיבה חרדית כזו והוא אישש את מה שידעתי מזמן: החשיבה שנוטעים בהם היא שהם זן אדם מובחר, שם קוד "שמן זית זך", ויש לשמור עליו מובחר ולכן לאפשר לו חופשים "לפוש" מעמל התורה (חח כן אפילו במלחמה) ובטח שחלילה לא להתגייס ולסכן את עצמו פיזית. כן, הזיה ויריקה בפרצוף, ובעיקר לא מה שמנסה לחנך אליו התורה.
אני יודעתרקאני

למדתי בבית יעקב

בעלי בוגר המוסדות הכי מיינסטרים

עצוב

זו גם ההרגשה שלי. אני מעריכה אותך מאודקופצת רגע

מאוד על הכנות שלך.

אני גם לא אצביע למפלגה שמאפשרת את זהירושלמית במקור
אבל ברור שמי שמאפשר את זה כמו סמוטריץ עושה זאת בגלל הכמות העצומה של בוחרי גימל ושס
אוקיי אז אותך אני מבינה תהילנה
וגם כל אזרח אחר במדינה שרוצה ממשלה אחרת עם סדר עדיפויות אחר בהקשר של הגיוס.

השאלה הגדולה שלי היא על מי שבוחר במפלגה שיושבת עם חרדים, ועדיין מקלל ושונא אותם על האידאולוגיות שלהם ומאשים אותם בכך שהם לא משנים את היחס שלהם לגיוס- כשהוא בעצמו מאפשר להם את זה! 

אבל לא פירטת ממי המבטים.ירושלמית במקור
ומה אם הם לא ממצביעי הקואליציה?

ובכל מקרה ההתפכחות שלי קורית גם לחלק מהחרדים. אז מהם הבקשה היתה שלא יתגייסו אם אי אפשר אבל שלא ישימו רגליים להצלה של עצמנו מעצמנו - באמצעות אי הצבעה למפלגה שזה דגלה. האחרות ממילא לא באות בחשבון עבור המצביע החרדי. זה פשוט עניין מוסרי. מצווה. הדיבר לא תעמוד על דם רעך מעשרת הדיברות אם את לא אוהבת לדבר על מוסר.

לא תעמוד על דם רעך זה לא עשרת הדברותהתברזל!
לא שזה משנה לתוכן.. אבל כדאי לדייק
נכון. יכולה להחליף לשותפות ב"לא תרצח"ירושלמית במקור
והרמבם כלל במשנהתורה את לא תעמוד כחלק מהלכות רוצחירושלמית במקור
מסכימה איתך בהכל חוץ מהמשפט הזהטרכיאדה

מי שנמנע מלהציל אינו רוצח ואינו שותף לרצח. חלילה

כמו שכתבתיירושלמית במקור

הרמבם כן שייך את הלאו הזה להלכות רוצח, אבל אני מבינה שיכולות להיות לך ולי אינטואיציות שונות בעניין הזה.

בכל מקרה שיהיה ברור שמי שבעיני עובר על הלאו הזה אלו הפוליטיקאים החרדים ולא הציבור החרדי עצמו שבעיני הוא תינוק שנשבה ואין לו ממש יכולת לצאת מהדפוס הזה למעט שינוי דפוס ההצבעה.

אני מסכימה שיש הרבה הסתהילד בכור

יש לי בני משפחה חרדים ואני אוהבת אותם ובאופן כללי מעריכה חרדים. ואני מודעת כמה התקשורת בוחרת להשתמש בכם כשעיר לעזאזאל ואף אחד לא ידבר על השתמטות חילונית. וברור לי שהצבא לא ערוך לקבל חרדים כמו שכל הזמן מפמפמים לנו בתקשורת. אבל גם לכם יש אחריות. על אמירות של ראשי ציבור שלכם, על הזלזול בלומדי תורה דתיים שמשרתים בצבא ומקדשים שם שמיים ברבים

אבל המלחמה הדגישה לי עוד יותר את ההבדל. בין העולם החרדי לעולם הדתי. את ההבדל המהותי בעיניי וזה ההסתכלות על עולם הרוח ועולם המעשה.

היום כשבעלי מגויס וכלללל החברות שלי הבעל שלהם מגויס

ויש חברה שלמה שלא לוקחת חלק מתוך אידיאולוגיה. זה מפריע לי מאד מאד מאד

ומרגיש לי גם הרבה עניין של עסקנים. להשאיר חברה לא משכילה ולא עובדת זה הרבה יותר קל לשלוט עליהם. מעניין אותי כמה את רואה את זה ככה מהצד שלך

מה זה קשור ילדים חולים או שעומדים לפנות אותם? זה כל משפחה יכולה להתמודד וזה קשיים אישיים. זה לא קשיים לאומיים.

בעלי כל הזמן אומר שהוא לא כועס שחרדים לא מתגייסים אלא הוא פשוט בהלם איך אפשר לראות את גאולת ישראל ומלחמת מצווה ולא לקחת חלק פיזי

כחרדיתנעמי28

ממשפחה חרדית שכולם סביבי עובדים ומשלמים מיסים וחלק גדול גם מגויסים.

אני עדיין מבינה את הכעס על הציבור החרדי.

מה שאני רואה סביבי לא משנה כל כך, הסביבה שלי לא מספרת את הסיפור המלא, המספרים בסוף של המגויסים ושל הכספים הם אלה שקובעים - והם באמת מקוממים.

מבינה את התחושה העוינת הזאת בתור אחת שנראית חרדית, ותמיד מרגישה צורך להסביר את עצמי.

אבל הכעס שלך לדעתי צריך להיות מופנה לנבחרי הציבור החרדים, לאוכלוסיה החרדית ולא לציבור שבאמת קורס כלכלית ונפשית מהחלוקה בנטל ובחלוקה הכלכלית.

אני כמובן לא מדברת על אלה שמתנהגים לא יפה, מתפרצים, מקללים.

אבל אני גם לא מצפה שיסתכלו עליי בעיניים אוהדות.

מבינה וזועמת יחד איתם את המחיר שהם משלמים.

התכוונת להגיב לי? או שבטעות?ילד בכור
בטעות🥲נעמי28
כלכלית?רקאני

איפה? איך?

נכון שלא מתגייסים אבל מיסים  משלמים יפה מאוד

אפשר לראות את הנתונים בקלותנעמי28

בחיפוש בגוגל.

יכול להיות שאת והסביבה שלך משלמים יפה, גם אני שילמתי מיסים וכל האנשים שסביבי עובדים ומשלמים.

אבל  צריך להסתכל על אחוזים וממוצע ולא על מה שאנחנו רואים ומכירים בעיניים.

אם מסתכלים על המספרים באחוזים ביחס לגודל האוכלוסיה, ביחס לקצבאות, להכנסות הנמוכות - ולמיסים הנמוכים בהתאם, ללומדי הכוללים שלא משלמים בכלל

(ובלי להיכנס לכל העבודה בשחור והקומבינות שלצערי חוגגים במגזר הזה יותר במגזרים אחרים)

במספרים, מבחינה כלכלית ברור שהציבור החרדי יותר לוקח מאשר נותן.

הוא נותן הרבה דברים אחרים.

ערך, קדושה ויופי, שמירה על המסורת, אבל אי אפשר לכפות ערך.

אי אפשר להיות זבולון ויששכר מבלי שזבולון יסכים לזה.

עשו מחקר מקיף שלעדיין טרייה

כמה משפחה ממוצעת מקבלת מכספי המדינה (חינוך רפואה וכו) לעומת נותנת (מיסים ביטוח לאומי וכו) והנתונים מראים שמשפחה חרדית ממוצעת מקבלת מהמדינה יותר ממה שהיא נותנת ומשפחה חילונית להפך אני לא זוכרת בדיוק את הסכומים.

המסקנה שהמדינה לא יכלה להתקיים באותה רמת רווחה אם כולם היו חרדים כלומר באמת הציבור החילוני בצורה מסויימת ממן את החרדים. זה לא באשמה של חרדי זה או אחר אבל צריך להבין שחלק גדול מזה שהחיים בארץ נוחים ויש מדיניות רווחה זה בגלל חילונים בהייטק. זה לא אומר שחרדים צריכים לצאת לעבוד רק בשביל לשלם מיסים אבל לדעתי חלק גדול ממדיניות הרווחה צריכה להיות תלויה ביכולת השתכרות בפועל ולא רק מהשכר עצמו. אם משפחה מסויימת מחליטה פחות לעבוד למרות שהיא מסוגלת לעבוד זה לגיטימי אבל זה לא אומר שהם צריכים לקבל מימון שמשפחות אחרות שעובדות קשה ובקושי סוגרות את החודש לא מקבלות (למשל הנחה במעונות/ארנונה וכו).

שוב אני מדברת על ממוצע של כלל האוכלוסיה ברור שיש חרדים גם בהייטק אבל באחוז נמוך משמעותית.

לגבי זה שלא משלמים מיסים להבנתי מדברים על התקופה שבה לפי החוק אסור לגבר לעבוד כדי לקבל פטור מהצבא הוא חייב רק ללמוד וזה מצב לא סביר במיוחד עם משפחה וילדים ולכן יש הרבה שעובדים בשחור בלית ברירה.

אם חילוני יביא 12 ילדיםרקאני

הוא גם יקבל בהתאם

זה הגיוני

הם לא מקבלים הרבה בכלל

בוודאי אף אחד לא אמר שהקרטריון לקבל הטבותעדיין טרייה

זה להיות חרדי.

אבל בסופו של דבר המציאות היא שיש ציבור גדול שבוחר בחיי עוני/צימצום ומתקיים בצורה סבירה בגלל מדיניות רווחה. בשאר העולם מדיניות הרווחה תומכת או באנשים שפיזית לא יכולים לעבוד או אנשים שנקלעו למצב מסויים אבל מעוניינים לצאת ממנו.

אם כל החילוניים יביאו 12 ילדים רמת החיים בישראל תרד דרמתית.

אפרופו בשאר העולםoo

יש הרבה מדינות שיש להן בעיות כלכלה בגלל ילודה נמוכה

בישראל אין את הבעיה הזו

והחרדים הם חלק גדול מפתרון הבעיה

בעצם הילודה הגבוהה הם שומרים על הכלכלה ועל עתיד הכלכלה

אם מסתכלים רק מבחינה כלכליתעדיין טרייה

מספר הילדים האופטימאלי למשפחה הוא בין 2 ל3 פחות מ2 או יותר מ3 פחות כלכלי (יוצר אוכלוסיה גדולה נתמכת זקנים או ילדים ביחס לאוכלוסיה עובדת) כך שגם משפחה חילונית ממוצעת בישראל נחשבת לבעלת אחוזי ילודה גבוהים מבחינה כלכלית.

כמובן שבחיים יש עוד המון שיקולים מעבר לכלכליים למשל אידיאלוגיה וערכים גם בנושא של ילדים וגם בנושא של לימוד תורה. 

לפי מה עשית את השיקול הכלכלי הזה?חושבת בקופסא

שיעור ההחלפה התיאורטי הוא הוא שני ילדים למשפחה. שני מבוגרים שמביאים דור חדש שני שני מבוגרים עתידיים שיחליפו אותם בשוק העבודה בהמשך.

אפשר להכניס לשיקול הוספת עוד ילדים כפיצוי על רווקים שלא מביאים ילדים, אוכלוסיה שנהרגת במלחמות- שהיא הרבה יותר גבוהה בישראל. ובאופן כללי זה מדד כל כך מסובך שכל מי שיחשב אותו יהיה מוטה לתוצאה שמראש נחשבת בעיניו "נורמלית".

זה משתנה ממדינה למדינהעדיין טרייה
תלוי בכמות התמותה של צעירים לא אמרתי מספר מדוייק אבל זה באזור הזה של 2/3 ולא 4+ ילדים.
החרדיםoo

עוזרים לממוצע להיות 2+

בילודה הגבוהה שלהם

אם הם היו יולדים פחות הממוצע היה יורד לכמות שפוגעת בכלכלה

הלמ"ס: רוב מקבלי התארים בישראל – נשים

גם עכשיו שיעור הילודה בישראלעדיין טרייה

גבוהה מהאופטימאלי כלכלית (קרוב ל3) ובגלל שזה לא מתפלג אחיד על כל האוכלוסיה שיעור הילודה רק הולך להיות יותר ויותר גבוהה כי אחוז החרדים יגדל באוכלוסיה. בכל מקרה זה לא שאני בוחרת להביא כמות ילדים לפי מה שמשתלם לי כלכלית ילדים עולים הרבה ברור שהרווחה המשפחתית שלי הייתה גדולה יותר עם פחות ילדים אבל יש עוד הרבה שיקולים.

בארץ יש גם את השיקול של הדמוגרפיה למול האוכלוסיה הערבית שגם עם אחוז ילודה גבוה.

זה לא נכוןoo

הילודה לא עולה

היא יורדת בכל העולם

(כולל אצל החרדים)

והופכת להיות בעיה כלכלית משמעותית

הנה נתון ילודה בישראל לפני 20 שנה

קצת יותר גבוה מהיום

יולדות פחות ילדים: ירידה של 2% בשיעור הפריון בישראל בשנת 2004

את צודקת סליחהעדיין טרייה

זה 2 תהליכים מנוגדים: הרצון של אנשים ברמת חיים גבוהה יותר ולכן ירידה בכמות הילודה. לעומת העליה האחוזית של אוכלוסיות מרובות ילדים. כמו שזה נראה מהנתונים ששלחת כרגע התהליך הראשון הוא יותר דומיננטי.

יש גם את העניין של הגדלה אחוזית של אוכלוסיה פחות עובדת השאלה אם עם השנים החרדים יותר יפתחו ויצאו לעבוד בצורה מספיקה שתשאיר את רמת החיים הנוכחית אחרת רמת החיים תרד.

כמותoo

העובדים החרדים גדלה עם השנים

אבל זה לא הנתון היחיד שמצביע על פריון העבודה של הילודה החרדית

יש יציאה מהחברה החרדית שגם הולכת וגדלה עם השנים

ככה שחלק מהאוכלוסייה הלא חרדית מורכבת מהילודה החרדית

בדור שבו ילודה בעולם המערבי נמצאת במצוקה

פריון ילודה גבוה הוא מבורך ותורם לכלכלה בצורה משמעותית

את הנתון הזה לא יכתבו בשום מקום

שהחרדים (והדתיים עם הילודה הגבוהה) בעצם מצילים את הכלכלה הישראלית העתידית

מה שאת אומרת נכון בתנאי שהם יעבדו בהמשךלא מחוברת

אם משפחה מביאה 12 ילדים ומתוכם 10 לא יעבדו בהמשך חייהם או אפילו 10 מתוכם יביאו 10 ילדים אז זה לא תורם לכלכלה

כי בסוף משפחה כזאת צורכת יותר ממה שהיא נותנת. 

עד שכבר לא נהיה. יש 7 חזיתות. או שיהיה שני מעמדותירושלמית במקור
אלה שמשרתים כמעט כל חייהם בצבא מכורח, ואלה ששולחים אותם לשם (כיום השולחים של המילואימניקים שמקדמים צווי ההארכה למילואים הם נבחרי הציבור החרדים)

לא חושבת שאז זה כבר יהיה כל כך חשוב שהילודה גבוהה... התרומה של הנולדים לשרידותנו, התברר בשנתיים האחרונות, חשובה מכמותם

לא בדיוק, יש מדינות שמקבליםלב אוהב

מלא דברים רק כי אתה אזרח.

קחי צרפת כדוג'

כן אבל למה ככה לשנואשיח סוד

יש מגזר אהמ אהמ אחר בישראל שלדעתי צריך להפנות את הכעס לשם…

את הכעס על הצבא שזה נושא רגיש אוקיי, נגיד

אבל למה אנשים חושבים שהכסף של המיסים שלהם הולך לחרדים?! חחח הלוואי שהיה נופל עלי כספי מיסים משמיים ;)

כי הוא הולךנעמי28

אמנם לא מקבלים צ'ק הביתה, ואולי לא את ספציפית,

אבל ההטבות ארנונה, קצבאות ילדים, תשלומי מסים נמוכים ביחס לאוכלוסיה בגלל עבודות עם הכנסות נמוכות או אי עבודה בכלל,

מצטברים להטבות בסכום לא קטן פר נפש שגדול בפער מאוכלוסיות אחרות.

והכנסות קטנות למדינה בפער פר נפש.

וזכותו של כל אדם לבחור באיזו עבודה לעבוד, באיזו רמת חיים לחיות וכמה ילדים להביא, אבל לא על חשבון מישהו אחר.

אולי פיתרון של חרדים בחו"ל יכול לעבוד.

גם שם יש כוללים וילודה גבוהה, אבל שם הנטל הוא יותר על עסקנים שמוכנים לממן ופחות על המדינה.

אז יאלה תגלו אותנו לחו"ל שיח סוד
ציפור קטנה לחשה לי שאנשי מילואים מקבלים הטבות וקצבאות לא קטנות
לא מתערבת בשרשורבוקר אור

כי לי חושבת שאצליח לתרום בנושא הזה בכתב

אבל זה ממש מנותק להגיד שלוחמי מילואים מקבלים הטבות וקצבאות לא קטנות..

יש המון עצמאים שהעסק שלהם קורס, סטודנטים שמרווחים את התואר המפסידים המון כסף, שכירים שפיטרו אותם

וגם לאנשים סטנדרטים הקצבאות האלה בקושי מתגמלות על להכניס את כל המשפחה לכאוס במשך שנתיים ואת עצמך לסכנת חיים

יש לי חברות שמשתמשות בכסף כדי להקל על עצמן כשבעלן לא נמצא או לטיפולים פסיכולוגיים לילדים..

שלא לדבר על נשות מילואים שפוטרו או התפטרו כי לא יכלו לתפקד באופן מלא בעבודה בתור הורה יחידני..

והקצבאות כאן ניתנות בשביל הקרבה למען המדינה

נו, אמרתי את זה על אותו משקלשיח סוד

כמו שזורקים סיסמאות שחרדים מקבלים קצבאות וחיים על חשבון המדינה

כנ"ל.

ושניהם זה מלא מקרים וסעיפים…

אבל זה העניין שזה ממש מנותק להגיד שזהבוקר אור

על אותו משקל

כי כן, מקבלים קצבאות אבל זה סוג של פיצוי קטן על מה שעושים בשביל כל המדינה..

אבל חרדים לא מקבלים כלוםםרקאני
לא התייחסתי לחרדיםבוקר אור

דיברתי על נקודה מאוד ספציפית שממש קשה לי שמעלים כל פעם את נושא בתשלומים לחיילי מילואים כאילו זה משהו שווה

כשבפועל הרבה קורסים כלכלית וגם מי שלא משתמש בכסף הזה כדי לצמצם השלכות של המילואים

הרוב לא נהיים מיליונרים מזה..

כמו שכתבתי מעדיפה לא להיכנס לדיון הכללי בהקשר של חרדים כי לא חושבת שאצליח להתבטא בכתב באופן שלא יפגע באף אחד..

בטח שהם מקבלים כולנו מקבלים.לא מחוברת

חינוך עולה הון, מעון כנ"ל בריאות גם

ארנונה ותחבצ זה דברים שבסוף עולים המון המון כסף.

וכשיש מגזר גדול שבשורה תחתונה לוקח יותר ממה שהוא נותן

זה מתסכל מאוד.. 

מה? איך גירושין והרטבות לילה ניתנים לפיצוי?ירושלמית במקור
מוזמנתתקומה

לקחת אותם ממני.

מודה שקראתי אותך בהתחלה, והבנתי. גם אם לא הסכמתי.

אבל התגובות שלך לאורך בשרשור לא מראות אמפטיה או הבנה של מי שעומד מולך.

לזרוק כאן משפט שאומר שיש לא מעט הטבות למילואימניקים, זה משפט לא רגיש בעליל בתקופת הזמן הנוכחית.

ועוד כל מיני משפטים שאת אומרת שלא מראים הזדהות לכל הפחות

אלא ניתוק וחוזר הבנה מוחלט של מה אנחנו עוברים או מה ההשקפה שלנו.

אין לי שום דבר נגד אף חרדי חס וחלילה.

אבל תגובות כמו אלו, בדיוק מסבירות למה הכעס.

מילא לא להיות חלק

אבל מספיק עם ההתנשאות והניתוק מעלינו

חשבתי שאת רוצה שיראו אותך

אבל את לא מצליחה לראות אותנו

תעצרי פה. הגזמת 😑ואז את תראי
אבל את מצפה מבנאדםרקאני

שמכניס 5000 בחודש

לשלם אותם מילים כמו מישהו שמכניס 20000?

משלמים מסים בהתאם להכנסות, ברור!

זה שהם בחרו לחיות רמת חיים נמוכה זה לא על חשבון אף אחד

למה מישהו אחד צריך להחליט לחיות ברמת חיים יותרלא מחוברת
נמוכה כי מישהו אחר החליט שלא בא לו לעבוד?
יש הבדל בין שנאה לכעסמקרמה

כעס הוא רגש שניוני

קודם לו רגש הפגיעה

הכעס הגדול על הציבור החרדי היא כי יש ממנו ציפיות לאכפתיות, לערבות הדגית, רגישות

וכשמקבלים אטימות ואדישות

ואפס מעשה

זה כל כך פוגע

ולכן זה כל כך מכעיס

בעוד שמהציבור הערבי אין לי שום ציפיות

הם לא אחים שלי

חברה לא משכילה ולא עובדת????רקאני

לא מדובר בכת

רוב הנשים החרדיות משכילה מאוד ועובדות

והגברים או לומדים תורה או עובדים

אף אחד לא שולט בנו

ברור שיש ריקבון אבל זה לא באמת עובד ככה

החרדים לוקחים חלק גדול מאוד במלחמהשיח סוד

כל הארגוני חסד.

כי הממשלה החמודה ששולחת את הבעלים שלכן לצבא לא בדיוק תעשה את זה

אבל זה בדיוק אמירה מעליבה, שאנחנו לא חלק מהמדינה… אם זה מה שיגידו לנו כל הזמן. מה הפלא שלא נשתף פעולה?

אבל מאיפה זה בא? מאימון מלא בממשלה והצבא? או מלית ברירה?

כי אני חושבת שבלב כל אמא/אשה של מישהו בתפקיד קרבי… יש משאלה קטנה של הלוואי והוא היה לידי כאן ולא שם.

למען האמת התגובה הזו מרגישה די מנותקתקופצת רגע

לא, ארגוני חסד זו לא חלופה לשירות צבאי, מה לעשות.

וחוץ מזה, יש עוד מגזרים שמתנדבים, צר לי, זה לא רק חרדים, וזה לא במקום חובות אזרחיות אחרות.

והכי הכי, באמת, האם הציבור החרדי הוא 'ילד קטן' שצריך לפרגן לו ולהרים לו ולגרום לו להרגיש חלק? צריך לגרום לו להרגיש חלק? למה?

בשביעי באוקטובר, יהודים חילונים, דתיים ומסורתיים קפצו ורצו להציל את אחיהם מיד צר. כפשוטו ממש. הם לא חיכו שיזמינו אותם ויגרמו להם להרגיש חלק, הם פשוט מרגישים ככה. 

בטח שיש מקום לפרגן לארגוני חסדשיח סוד

שני דורות אחורה חרדים שירתו בצבא יופי

דור אחורה פטור בכיף לכל דורש

ועכשיו שוב מחייבים

פוליטי. כמו שאמרו שאם היו רוצים את החרדים בצבא, זה מזמן היה קורה בלי מלחמה.

אבל שאלה רגע, דת"ל אומרים שאין צורך בלימוד תורה כדי להחזיק את עם ישראל? (לפחות באמת אנשים יראי שמיים שיושבים ולומדים)

שוב, אני מרגישה שאנחנו לא מדברות על אותו דברקופצת רגע

פתחת את השרשור אבל למען האמת זה פחות נשמע שאת מתעניינת בדעות של מי שלא חרדית.

מה זה קשור עכשיו למה שכתבתי לך?

אני אמרתי שאי אפשר לפרגן לחרדים על גמילות חסדים?

אמרתי שזה לא במקום שירות צבאי, ובעיני זה נכון.

אמרתי שזה לא המגזר היחיד שמתנדב, ובעיני זה נכון.

האם כתבתי משהו לגבי הצורך בלימוד תורה בשביל להחזיק את עם ישראל?

אני מאמינה שיש ערך רב בלימוד התורה. אני לא מאמינה שדווקא *כל* בני ה 18-25 חייבים לשבת וללמוד תורה. בעיני הגיוני יותר שיתגייסו, ושבמצב מלחמה יילחמו, ויתנו לבני 13-18 ולבני ה 30  וה 40 פלוס לשבת וללמוד בשקט ובבטחון.

בנוסף, אני חושבת שיש בהחלט מקום להחליט על מספר מסויים של 'עילויים' שישבו וילמדו תורה ויהיו פטורים משירות, אולי גם יקבלו קצבה נדיבה יותר מהמדינה. אבל לא רואה ערך בכך שכל בני בשמונה עשרה יקבלו פטור ויצאו לעבוד.

אפשר שאלה נגדית: אם כל כך חשוב הלימוד תורה של כולם שהם לא יכולים לעצור ולהתגייס, איך זה בסדר לעצור את הלימוד עכשיו בבין הזמנים? עכשיו לא צריך לימוד תורה לשמירה על עם ישראל? 

מה זה "לימוד תורה כדי להחזיק את עם ישראל"?חושבת בקופסא

תסבירי למה את מתכוונת מעבר לססמה.

איך בדיוק זה שיש בחורים שלומדים גמרא עיון בישיבה חרדית עוזר "להחזיק את עם ישראל"?

אם את מתכוונת לאיזו סגולה רוחנית בגלל לימוד תורה, דבר ראשון אי אפשר להתיימר להבין בחשבונות שמיים. הביטויים שאוהבים לצטט הרבה פעמים מוצאים מהקשר, כך וזאת ממש לא הכוונה הפשוטה של הדברים.

לא ראינו לאורך הדורות מישהו שטוען ברצינות שאם יהודי נפל בשבי הגויים אפשר ללמוד תורה כל הלילה והקב"ה יעשה נס והוא יחזור לבד. (טוב, אולי זה איזו סיפור חסידי מופרך. אני מתכוונת מבחינה הלכתית- ראלית.)

הדת"ך מעריכים מאוד לימוד תורה, ויעידו על כך כל הישיבות הציונות ותלמידי החכמים שההנהגה החרדית אוהבת לזלזל בהם, זה לא אומר שהפירוש שלנו לחובת הגיוס יהיה אותו דבר, או שהוא פחות מעוגן במקורות.

למה סיסמאות?שיח סוד

אז למה יש תורה אם לא צריך אותה?

בטח שהרוחניות מחזיקה את העולם גם כן.

עכשיו כתבת עוד ססמאותחושבת בקופסא

לימוד תורה היא מצווה עם הגדרה הלכתית מסוימת מאוד. היא לא אמורה להיות האדם הדבר היחיד שבחורים בגילאי גיוס עושים. 

מה זה "הרוחניות מחזיקה את העולם"? למה את מתכוונת? שאם יש בחור שלומד תורה הקב"ה יעשה לו נס גלוי והוא יכול לא להתעסק עם צרכי העולם הזה? על איזה מקור זה מבוסס?

אי אפשר להתנהל בעולם מתוך הסתמכות עם הנס. עזרת ישראל מיד צר היא מצווה שהמקור ההלכתי שלה לדחייה של מצוות אחרות הרבה יותר מבוסס מהדחייה של לימוד תורה.

אם המגזר החרדי לוקח על עצמו את עול התורהכבתחילה

אז ש*כולם* ישבו וילמדו יום שלם,

במשך שנתיים ושמונה חודשים- במקביל לחובת שירות צבאי(מעל גיל 18)

ובלי בין הזמנים או לפחות משמרות לימוד.

עד גיל 18 יש חוק חינוך חובה, אם בנאדם בחר במסגרת תורנית זה בחירה שלו. החובות למדינה מתחילות אח''כ, מגיל 18 והלאה. 

כי זה לא מספיקמקרמה

אפשר להיות תלמידי חכמים וללמוד תורה וגם לשאת בנטל

יעידו על כך אלפי חיילים צדיקים

חלקם אף נפלו במלחמה הזאת.

ד.א. אותה התורה שכל כך צריך אותה מצווה לצאת למלחמת מצווה

מצווה ל'לא תעמוד על דם רעך'

בכנות?

אני לא מצליחה להבין איך הכס הגדול הזה כלפי הציבור לא גורם לאנשים לעשות בדק בית

לא סתם אומרים שעל מצוות שבין אדם למקום - יום כיפור מכפר

ואילו על מצוות של בין אדם לחברו- אין כפרה עד שירצה את חברו

לימוד תורה זה בין אדם למקום, ואל תגידי לי שזה בשביל כל עם ישראל, זה לא יכול להיות הסכם יששכר וזבולון בכפיה

ערבות הדדית ולא תעמוד על דם רעך- זה בין אדם לחברו

מרגיש לי שאתם עוד לא באירוע

ולמה שתהיו??? למי שלא עושה מילואים אין שום יכולת להבין מה זה המפלצת הזאת שאנחנו מתמודדים איתה

אני אומרת את זה אפילו להורים שלי- שיש להם כרגע 3 ילדים/חתנים, ו5 נכדים ובעלים של נכדות בשירות סדיר/מילואים

כי הם *רק* מעגל שני

אנחנו קורסים!!!

כמה עוד אפשר לחכות????

אני אענה בתור אשת רב צבאיחידניסטית

שבעלה בשנתיים האחרונות עשה קרוב לשנה מילואים בארבעה סבבים שונים.

ההרגשה היא שחרדים הם לא שותפים בצער ובכאב שלנו, נוגעת במקומות הכי עמוקים.

חרדים לא יודעים מה זה פחד משלושה חיילים

שדופקים לך בדלת. הם לא מבינים את

הרגשה לישון לבד יותר משנה במצטבר, את המעמסה הרגשית והנפשית של להיות לבד יותר משנה במצטבר, וזה כולל להוציא ולשים ילדים במסגרות, זה כביסה, כלים וכל מטלות הבית.

זה כולל המון המון המון זמן לבד שאין מי לדבר,

וזה כולל כמובן את ההרגשה שאין מי שיעזור לך בדברים הכי בסיסיים במשק הבית.

בנוסף, בזמן שהוא במילואים אני צריכה לעשות את העבודה שלי בשעות ובזמן שאני צריכה להיות בה, באופן רגיל לחלוטין.

סבבי המילואים מאוד מטלטלים את המשפחה.

אני רואה את זה על הבת שלי, בת פחות משנה, שכל סבב מטלטל אותה. אני רואה עליה את ההשפעות של המילואים, ועל עצמי בודאי.

ההשפעות כוללות את השחיקה הזוגית, הנפשית, המנטלית והמשפחתית.

אלו דברים שהמענקים למילואימניקים ,הנופש זוגי וכל ההטבות לא יכולים להעלים את הרגשות האלה. מה שבאמת יפתור את העומס הנפשי, הזוגי, הפיזי שיש על המילואימניקים והמשפחות שלהם זה פשוט עוד אנשים שיתגייסו.

לראות ציבור שלם, ענק, שבו כל ילד בן 18 פטור אוטומטית מלהתגייס לעולם, בזמן שבמשפחות המילואים יש אנשים עם שבעה ושמונה ועשרה ילדים, ואנשים בני שישים שמתגייסים.

שציבור שלם שבשם ערך לימוד התורה לא מתגייס בכלל אנחנו מקבלים את ההרגשה של

זלזול בעומס האדיר שמוטל עלינו, זלזול בדם הנופלים שלנו, וזלזול ענק בתורה שלנו שהיא לא פחותה מלימוד התורה בחברה החרדית.

במלחמה נפלו הרבה אנשים, תלמידי חכמים גדולים, חלקם עם שמונה ועשרה ילדים. לימוד התורה שלהם לא שמר עליהם? לימוד התורה שלהם פחות טוב מלימוד התורה החרדי? את חלקם בעלי הכיר אישית. בסבב א' בכל יציאה שניה הוא יצא להלוויה או שבעה של חייל שהכיר אישית, הכאב הזה לא קיים אצל החרדים. במשפחה שלי נפלו אנשים, חברה שלי איבדה אח, ושותפות לכאב הזה אין מצד החברה החרדית.

בנוסף, במרבית בתי הכנסת החרדים לא מתפללים להצלחת החיילים, לא קוראים פרק תהילים לשלומם. זו לא שותפות במלחמה. (אנחנו רואים את זה במגורים בעיר שרובה חרדית ומה שקורה בבתי הכנסת החרדיים בעיר)

ולגבי הטענה שהצבא לא מותאם לחרדים: בתור אשת רב צבאי, שלמד יותר מעשור בישיבה,

אני רואה את ההקפדה על רמת הכשרות, השבת והתפילות, ואת המאמצים שמושקעים בזה.

היום כל חייל מקבל אוכל כשר למהדרין בכל מקום שהוא נמצא. יש תפילות, שלוש תפילות ביום במניין בכל מקום. את הזמן הפנוי אפשר בהחלט לנצל ללימוד תורה. בהרבה מקומות נשים בקושי נמצאות וישנם מסלולים רבים בהפרדה מוחלטת ללא נשים כלל. הצבא מותאם מאוד לשומרי מצוות, והעובדה שרובם של הדתיים המתגייסים מצליחים לצאת מהצבא דתיים כמו שנכנסו, ואפילו יותר מכך.  

מצוות עזרת ישראל מיד צר, זו המצווה הגדולה והחשובה היום, ולקיים אותה צריכים גם חרדים.

תודה שהראת את נקודת המבט שלך שיח סוד

לא זילזלתי לרגעעע במי שמגויס

אתם מדהימים!

אבל וואלה מעצבן השנאת חינם נגדי,

מעצבן שאומרים שאני חיה על חשבונכם כשאני לא!

הקטע של צבא והלכה זה נושא אחד, שאני בתור אישה פחות התעמקתי. בעז"ה שהבן שלי יגיע לגיל נברר לעומק.

ומבינה שזה רגיש אצלכן, ומודה על כל רגע שבעלי איתי.

אבל השנאת חינם מחרפנת אותי. והסטיגמות נגד חרדים.

זו לא שנאת חינם ולא סטיגמות.ואז את תראי
הכל עובדות
אז איזה כיף לחיות במדינה שאחי היהודים שונאים אותישיח סוד
אנחנו חלילה לא שונאים אתכם!חידניסטית
רק קשה לנו מאוד עם חוסר הגיוס בשם ערך לימוד התורה, בזמן שאנחנו מתגייסים, נופלים וקורסים וגם לומדים לא פחות תורה מהציבור החרדי.
אז כנראה שהרבה כן שונאים שיח סוד

ב"ה שאת לא

וואו בחיים לא אמרתי לילדים שיש מישהו שווה יותר או פחות בגלל מעשים שהוא עושה או לא… או נמדד לפי רמת התרומה שלו

באסה לראות שזה המצב, טיפונת גרמו לי פה להסתכל על ציבור הדתל אחרת.

לא ידעתי שככה נגדנו… חשבתי שרק הלא דתיים מגזימים טיפה…

באסה , דווקא הייתה לי תמיד הערכה גדולה לציבור

הפוך, מהתגובות כאן אפשר להעריך אותם יותרהתברזל!
שהם משרתים כל כך הרבה, שומרים עלינו, סובלים מאוד, ולא מבינים למה אחיהם החרדים לא מצטרפים ועוזרים - ובכל זאת רב התגובות פה באופן אישי אמרו שלא שונאות אלא כואבות
את מנסה בכלל לקרוא מה כותבים לך?טרכיאדה

לקרוא באמת, להתעמק, להבין את המניעים לתחושות הקשות שמעלים פה.

או שאת רק מבקשת שבבקשה תנו לי להשאר בכיף במקום שלי ואל תכעסו עלי.

כי לפי התגובות שלך את ממש לא מנסה לשמוע ולהבין

מה בדיוק גרם לך להסתכל אחרת על הציבור הדת"ל?

הם ממש לא מגזימים.

כותבת כחרדית, שכן. מתביישת להיות חרדית בימים אלו, ולא הייתי פותחת שרשור על כך כי זה באמת בושה

מסכימה ותודה על המילים שלך🤍ואז את תראי
זה בקטנה, תחשבי מה זה לעשות מילואיםואז את תראי

מעל שנתיים, עם כל מה שזה מביא איתו

נו אז אתם החלטתם שמכל הקשיים בעולםשיח סוד

לשרת בצבא זה הכי קשה.

(זה קשה מאוד. אבל למה מי שלא- שווה פחות?! או קשה לו פחות?!)

זה לא קושי מדיד מול אחריםהתברזל!

כי זה להקדיש את החיים טובת הכלל, כולם, גם אני ואת.

לעומת אדם חולה ח"ו, מתמודד עם קושי הפרנסה או ילד מיוחד - שזה קושי פרטי שלו.

אין קשר ל-מה קשה יותר?

לא יודעת איך להגיב לזה אפילו, הניתוק בשיאו.ואז את תראי
נשאר לי רק לקוות שיש גם חרדים אחרים
מבטיחה לך שיש, הם פשוט מתביישים כל כךטרכיאדה

ומבינים שיש להם במה להתבייש ולכן לא פותחים שרשורים בנושא הרגיש הזה ולא מביעים שום דעה, גם לא הערכה לנשות המילואים

(זה פשוט נראה לי מעצבן שמישהו מבחוץ מביעה הערכה למישהו שמוסר את נפשו)

לא חושבת שזה מעצבן. אותי אישית זה ממלא תקווהקופצת רגע
שבאמת יש תזוזה קצת בציבור החרדי, יותר חיבור ויותר חשיבה על מה באמת נכון.

( בעלי התנדב מחדש לשירות מילואים כי כבר היה מעל הגיל, אבל הוא לא קרבי וקשה לומר שאנחנו נושאים בנטל מאוד כבד, בוודאי לא בהשוואה לנשות קרביים שמשרתים מאות רבות של ימים במלחמה הזו. אז לא יכולה לדבר בשמן אבל זו דעתי)

זה באמת מרגיש כמו יריקה בפניםואז את תראי

שמרימים מפעל שלם כדי לשלוח לי עוגה לשבת, אבל להתגייס לא אפשרי.

מי אמר שאני בכלל רוצה להיות לביאה וגיבורה?

לא נראה לי כדאי להכנס לשיח בסגנון של אתם אנחנולב אוהב

וגם לא כדאי להיכנס למקום של למי קשה יותר.

ולא לזרוק עליו שהוא אשם שהוא החליט למסור נפש בדרך קשה.

זה לא נעים. סליחה שאומרת לך את זה.

הגבת אלי? מתי אמרתי על מישהו שהוא אשם?טרכיאדה

נראה לי ממש לא הבנת אותי

זה בדיוק הקטע, השנאה פשוט לא 'חינם'התברזל!

אפשר לדון אם מוצדק לשנוא, לרוב זה לא יעזור כי זה רגש ולא שכל, אבל לומר שנאת חינם על קושי מנומק היטב זה מצחיק.

גם אנחנו אפשר לומר סוג מסוים של חרדים. בעלי, אישית, לא התגייס (כרגע בשירות אזרחי) והגיוס אצלנו הוא נושא מורכב לא בגלל האברכות אלא מבחינת אידאולוגיה של היחס למלכות ישראל.

מתחילת המלחמה התחושה היא של מלחמה, חלק מהמשפחה מתגייס (או מנסה... הצבא מערים קשיים), גם אנשים בגיל 50+, וגם מי שלא מתאמן ונמצא במודעות להגן על הבית ועל הישוב.

כשציבור שלם מודיע שהוא פטור כי לימוד התורה שלו מחזיק את העולם - יכול להיות שהוא צודק במאה אחוז בחשבונות שמים, אבל בחשבונות ארץ זה פשוט מעצבן.

כמובן, לא דוקא אישית כי אני לא יכולה לדבר בשם נשות המילואים ואמהות החיילים שאני עפר לרגליהן, פשוט קומם אותי המושג שנאת חינם ואני מנסה להסביר את הכאב

צריך ספרא וסייפאחידניסטית

בתור אשת מילואימניק, שהוא גם אברך מעל 10 שנים, ואחד העילויים של הישיבה (מפי ראש הישיבה). הוא מנסה כבר שנתיים לסיים את מבחני הסמיכה שלו והצליח רק עכשו בגלל המילואים. אז תורה שומרת עלינו, אבל חייבים גם להלחם בשביל זה. הציבור הדתי לאומי עושה את זה גם וגם יפה מאוד, והחרדים לא. אז להשתמש בטיעון של חשיבות לימוד התורה לא עובד עלינו. ובמלחמה הזו המון אנשים יראי שמיים, שלומדים מעל 10 שעות ביום יושבים ונלחמים בעזה ולבנון כדי שהציבור החרדי ושאר המדינה יוכחו לישון בשקט. בלי זה לא יהיה ביטחון.

חרדים לא יודעים להגן על עצמם וצריכים אותנו. שהם יתגייסו הם ידעו להגן על עצמם, וגם עול הביטחון ירד קצת מכתפי שאר הציבור.

ולגבי אירגוני החסד, סיפור קטן:חידניסטית

כשהייתי בתחילת חודש תשיעי, בערך שבועיים אחרי שעברנו דירה לעיר שרובה חרדית,

בעלי קיבל צו 8. זה היה בערב ראש השנה, סבב ג', ככה שראש השנה לא היה לנו בדיוק ביחד.

היה לנו פיצוץ בצינור האמבטיה, ואני עם בטן של תשיעי, מנסה לסגור את הצינור לבד. (שוב, הוא במילואים).

בעלת הדירה אמרה לנו לנסות למצוא מישהו שיעזור לנו לסגור את הצינור, ניסיתי הרבה מאוד זמן למצוא מישהו שיעזור, אבל לא הצלחתי כי כל החברים של בעלי שגרו בסביבה היו במילואים.

בסוף הגיע ארגון חרדי של אנשים שעוזרים לנשות המילואים, ואחרי שעתיים שאני בבית בלי ברז מים זורמים, רצפה רטובה ובטן של חודש תשיעי, מגיעים שני חרדים צעירים, אף אחד מהם לא עשה צבא. הם מסתכלים על הספרייה אצלנו בבית, ספריה מכובדת עם ספרי קודש רציניים מאוד. נראה שהם מתרשמים, ואז אחד מהם פולט "נראה שהתחתנת עם תלמיד חכם! כל הכבוד איזה יופי!"

ולא ידעתי מה לענות. אותו תלמיד חכם עוזב את אשתו באמצע חודש תשיעי בערב ראש ראש השנה והולך למילואים כי צריך להגן על המדינה, ואדם חרדי עובד שלא עשה צבא בא לעזור לאשתו לסגור את הסתימה?

איזה עולם הפוך זה?

שום נקודה ממה שכתבת מבחינתי היא לא הטריגר לכעס עכשרק טוב=)

(לא כותבת שנאה כי זה ממש לא מה שאני מרגישה).

אבל כן, מודה שהמשפט שלך- "אנחנו לא שונים" הקפיץ אותי.

אתם לא לוקחים חלק משמעותי כל כך, ואנחנו נאלצים לקרוס תחת הנטל הכבד הזה (שיש לו נזקים מאוד גדולים) לבד!! נכון, אנחנו מרגישים זכות להיות חלק מתהליך הגאולה אבל אחרי שנתיים כאלה אנטנסיביות (וזה לא שלפני לא היו מילואים, היו ועוד איך..) זה לפעמים קשה מידי.

מדינה צריכה צבא. נקודה. ויש על זה כל כך הרבה מקורות שאני אפילו לא אתחיל.

באיזה זכות, מגזר שלם מחליט שהוא פשוט משתמט מזה? (כן, גם בתלאביב יש משתמטים, אבל זה לא מגזר שבהגדרה לא שותף).

וזה לא שאתם רק לא שותפים, אתם נהנים וחיים, כפשוטו, בזכות מה שהבעלים שלנו ואנחנו מקריבים. בלי הצבא גם לכם לא היה קיום פה.

וכן, בעלי למד 10 שנים בישיבה גבוהה, ולמד תואר, ומפרנס אבל זה לא סיבה שהוא לא יצא להגן על העם שלו!  לשמור על הארץ שהקב"ה נתן לנו!

והוא דוס ממש, ומקפיד מאוד ונכון שיש אתגרים בצבא אבל מי שהולך מתוך קדושה ורצון לקיים את ציווי הקב"ה יש לו סייעתא דשמייא מיוחדת והוא לא ניזוק בכלל.

מודה, שאני פשוט לא מצליחה להבין את זה.

ח"ו הילדים שלי בחיים לא שמעו משפט כזה או אחר על החרדים, ויש לי מלא חברות שהבעלים שלהם לא משרתים, אבל כן, בלב בפנים לאט לאט מצטברים כעס ותדהמה על התחושה שאתם פשוט לא מבינים את האבסורד שיש כאן)

זהו💓

אם המדינה צריכה צבא, היא צריכה לדאוגתהילנה

לגייס את כולם. אם היא בוחרת לאפשר במשך עשרות שנים לחרדים לא להתגייס- הבעיה במדינה ולא בחרדים!  

החרדים לא אשמים שהמדינה מאפשרת להם לא להתגייס. זאת האידאולוגיה שלהם וזאת זכותם.

ביום שהמדינה תחליט שהיא באמת רוצה לגייס את כולם- היא תעשה את זה.

אני חרדית, לא סתם חרדית, המשפחה שלי משתייכת לפלג הירושלמי ואני יכולה לחתום לך שביום שיהיו סנקציות אמיתיות - הסיפור של ההשתמטות יסתיים. יכול להיות שחלק מהחרדים יעזבו את הארץ, אבל בגדול- הסיפור הזה זה עניין של החלטה של הממשלה (והבוחרים). אלא מה, למדינה זה לא מספיק חשוב, לך כבוחרת (לדוגמא) זה לא מספיק חשוב- למה זה אשמת החרדים?

מה?? אני אפילו לא יודעת איך לענות על זה.רק טוב=)

הכאב והכעס זה עליכם, שזאת האדאולוגיה שלכם.

זה כל כך ילדותי להגיד שזה אשמת המדינה שלא מכריחה אותכם 

חחחחח את טוענת שלאנשים אין שום יכולת בחירה?ואז את תראי

מה שאומרים להם זה מה שהם עושים?

שרק סנקציות יעבדו עליהם? לא מתחשבים בערכים, בדם של אחים שלהם שנשפך?

מה אגיד לך, מה זה אומר על הציבור החרדי? 

טענה הזויהרינת 35

מה את רוצה, שישימו המונים בכלא??

שבוע שעבר כל ירושלים היתה חסומה לשעות כי עצרו כמה בודדים.

איזה סנקציות את מציעה?

אבל היו המוןןןן נסיונות של החרדיםשיח סוד

להגיע להסדרים עם הצבא והצבא לא רצה! הממשלה לא רצתה!

וחייל לא יכול ללכת על עיוור למגורים עם בנות ומטבחים כשר רבנות

אני יודעת מקרוב כי יש לי כמה אחים צמודים שבדיוק בגיל גיוס 

בחשמונאים אין בנותרקאני
רק אומרצ
בדיוק בגיל גיוס והתגייסו?או שגם הם ניזונים משמעות?חושבת בקופסא

איפה בדיוק יש בצה"ל *מגורים* עם בנות חוץ מכה יחידות מעורבות פמיניסטיות שיצאה עליהם ביקורת מכל הכיוונים והן ממש לא מסלול מיועד לחרדים?

מה את חושבת שחיילים דתיים יראי שמיים עושים? או שלדעתך אין כאלו?

ההסדרים שמפלגות החרדיות רוצות הם פטור מגיוס. איל זה מוציא אותן התמימות בסיפור הזה?

בעלי בחיים לא היה עם בנותרק טוב=)
ואף פעם לא התפשר על כשרות בצבא. אף פעם.
אני לגמרי מסכימה איתךאנונימית בהו"ל

ועדיין זה עוול לציבור החרדי.

כי לא, זה לא נכון שציבור שלם לא מתגייס.

יש חרדים מגוייסים, לא בכמות של הציונות הדתית אבל יש.

אני חרדית, בעלי מנסה להתגייס במלחמה הזאת ולא נותנים לו (עשה סדיר קרבי, לחם בעזה במבצעים קודמים, קיבל פטור ממילואים בלי סיבה ומנסה לחזור כבר כמה חודשים טובים).

וואלה, יש פעמים שאני מתביישת להסתובב ברחוב. מרגיש לי כאילו אני מסתובבת עם שלט "משתמטים".

וכן, יש בי גם כעס על הצבא.

מדבר על זה שחסרים חיילים אבל אני בטוחה שבעלי לא היחיד שמנסה להתגייס ולא נותנים לו.

אבל מה דחוף? לגייס חרדים דווקא.

אני מתנצלת שהכללתירק טוב=)

בטוחה ויודעת שיש יוצאי דופן.

ואת יודעת מה, אני לגמרי מדברת גם על אלה שמשתייכים לציבור הדת"ל ולא מתגייסים (ויש לי כמה כאלה במשפחה) ככה שזה באמת לא פייר להגיד שרק החרדים..

ואני מצטערת לשמוע על בעלך, אין לי מושג מה הסיבה אבל מכירה המון כאלה מסביבי שהתגייסו אפילו אחרי הרבה שנים שלא עשו מילואים, יכול להיות שלתפקיד הספציפי שלו לא היה צורך?

לא כל המדינה שונאתoo

אני עובדת בארגון גדול שהוא בעיקר חילוני ויש פה הרבה כבוד גם למגזר החרדי

השנאה קיימת בעיקר בתקשורת באנשים שניזונים ממנה

או אנשים מתלהמים וממורמרים

זה בטח הולך להיות דיון ארוךחושבת בקופסא

אני ממש לא שונאת חרדים. אני מאוד לא אוהבת שאנשים אומרים את זה, אבל עדיין אני לא מסכימה עם ההשקפה החרדית ואני חושבת שהרבה אורח החיים שלהם בהחלט צריך להשתנות. יש הבדל בין ביקורת לגיטימית לבין רדיפה. (אני בהחלט נגד רדיפה)

הזכרת קשיים של משפחות חרדיות, כמו ילד חולה או סכנת פינוי מדירה. ( למה בדיוק מפנים אותם? כי הם לא שלמו שכר דירה? סליחה, אבל אין לי סימפטיה לאנשים חסרי התנהלות כלכלית שמפילים את עצמם על הציבור. ממש לא כל החרדים ככה, אבל התופעה הזאת יותר נפוצה שם)

באופן כללי אני לא אוהבת אנשים שהופכים את עצמם לקורבן בין אם הם חרדים, דתיים, חילונים, או ערבים (במיוחד לא אותם). 

אני מבינה שאת מנסה לתאר את ההרגשה שלך, אבל קורבנות של "כולם שונאים אותנו" לא תעזור. חייבים להודות שחלק מהביקורת על החברה החרדית היא מוצדקת, או לפחות להסביר בצורה הגיונית למה לדעתך זה לא כך. כשכל אחת נעול ברגשות שלו, החרדי מרגיש קורבן של ה"גזרות" והחילוני והדתי מרגיש קורבן של "המשתמטים" אין פה שום שיח, כבוד הדדי או איזשהי התקדמות.

אם הצבא היה נגיש לחרדים (וזה אפשרי)שיח סוד

היו מתגייסים

אבל הממשלה לא רוצה

הכל פוליטי…

למה לא נלחמים חזק בעוד מגזרים וקבוצות שלא מתגייסות? למה רק נגד החרדים?

זה לא נכוןרקאני

החרדים לא יתגייסו גם אם הצבא היה בלי בנות

הנה פתחו להם את חשמונאים

מי שמתגייס זה בודדים

ההנהגה בחיים לא תגיד להתגייס באופן גורף

גםoo

ההנהגה לא אמרה לגברים לצאת לעבוד

ולא לנשים לעבוד בהייטק

והתנגדה לאינטרנט

ולסמרטפונים

ולצמצום ילודה

והכל קורה

בהדרגה

זה מגיע מלמטה בלי קשר להנהגה (שכבר הרבה פחות קיימת מפעם, עברו הימים שכולם מקשיבים למישהו אחד כמו הרב שך והרב אלישיב)

מאוכזבת בעיקר מהנהגה החרדיתאם_שמחה_הללויה

הצבעתי בבחירות האחרונות למפלגה חרדית (היה נשמע לי הגיוני כדי לשמור על צביון דתי בארץ) והיום מצטערת על זה, כי יותר ויותר מבינה שהכל הססמאות ריקות ויש אינטרס לשמור על כסא. בדיעבד הייתי מצביע למישהו אחר.

את האוכלוסייה החרדית אוהבת, הם תורמים בדרך שלהם.

וחושבת שגם יש הרבה מה ללמוד מהציבור הזה (השוק החופשי שהם מצליחה ליצור בתוך הקהילה, העזרה ההדדית)

אנשי ציבור לא משנה מאיפה הםשיח סוד

זה אינטרסים נטו

אבל גם אצל החרדים יש הרבה מגזרים וחסידויות ושוני בהסתכלות

אבל אני חושבת שהייתה הרבה תמימות מצדאם_שמחה_הללויה

הציבור. אומרת את זה גם על עצמי. היום יותר ויותר גם בתוך הציבור החרדי מתעוררים ומבינים שהמאבק הוא בכלל על כח ושליטה ולא על לימוד תורה.

אני חושבת שיהיה שינוי והוא יגיע מלמטה, מהעם. כבר יש. היום עם התפתחות המדיה לתקשורת יש פחות כח להסית ולשטוף את המח.

מתייחסת למשפט שלך שהקפיץ אותיתוהה לעצמי
כתבת שבעלך למד בישיבה עד גיל 18 ומשם הוא עובד.. אם הוא יצא מהישיבה בגיל 18 מה ההצדקה לא להתגייס? החרדים מנפנפים כל הזמן בזה שהם לא יכולים להתגייס כי הם בישיבה, בזמן שהציבור חרדי ענק בכלל עובד..
אצלנו הישיבה היא עד גיל 18שיח סוד

במקביל לתיכון, אבל רק לימודי קודש .

את כנראה מדברת על ישיבות של גברים מבוגרים יותר? בעצם כולל? כאלו שאולי נשארים רווקים מבוגרים וממשיכים ללמוד?

אצלנו לימוד תורה נטו זה רק מי שבוחר בלימוד תורה לכל החיים.

אבל הרוב מסיימים ישיבה והולכים לעבוד במקצועות החול או הקודש.

בדיוק לזה התכוונתיתוהה לעצמי

גם אצלנו ישיבה תיכונית או קטנה זה עד גיל 18, אבל הרוב ממשיכים אחר כך לפחות כמה שנים בישיבת הסדר או גבוהה. יש לי אח בן 26 שעדיין בישיבה עושה כמה מאות ימי מילואים במלחמה הזו ויש עוד המון כמוהו.

אם בגיל 18 יוצאים אצלכם לעבודה, למה צועקים על זה שגיוס לצבא פוגע בעולם התורה? ומה ההצדקה ללא להתגייס? אני באמת מנסה להבין.

מי שיוצא בהצהרות קשות נגד גיוסשיח סוד

זה כנראה באמת המגזרים שממשיכים ללמוד מעבר

אז למה לא? יש הרבה טענות, משתנה גם בין ראשי מגזרים.

אין לזה סוף.

רוב החרדים נשארים ללמודרקאני

גם אחרי הישיבה

ולא יוצאים לעבוד

מי שיוצא לעבוד צריך להסביר היטב למה הוא לא מתגייס

בעיקר להסביר לעצמו

אז השרשור התארך וקשה להחזיק ראש שיח סוד

אבל אני מזה מבינה את הנקודה הרגישה הזאת של צבא, באמת. הקושי המטורף שלכן של בעל משרת והדאגה והתמודדות. ואתן מלכות של ממש!

ותודה ענקית לכן ולגברים שלכן!

ואני לא חושבת שצריך להוריד בערך של החרדים שעושים גמילות חסדים בארגונים מטורפים, ואת התורה שאי אפשר בלעדיה! (וגם אתם יודעים את זה )

העולם עומד על תורה עבודה וחסדים, אז ככה זה התחלק בסוף כנראה,

ושהכל מנוהל בידי שמיים בסוף.

ושהצרות באות בגלל שנאת חינם.

ושהממשלה אינטרסנטית ופוליטית מכל כיוון.

ולנושא הזה אין סוף ואולי גם לא יהיה לעולם.

אבל לדעתי זה לא מצדיק זלזול וחוסר אהבת ישראל (מכל הצדדים כמובן)

ושזה יסתכם בקבלת האחר וכיבוד דעות אחרות גם אם זה לא נתפס ולא הגיוני.

והלוואי שאוכל ללכת ברחוב בלי לקבל מבטים

ושאצליח לחנך את הילדים שלי לאהבת ישראל אמיתית.

זה לא התחלק משמייםחושבת בקופסא

לא יצאה בת קול ואמרה שציבור אחד צריך להתגייס וציבור השני לא.  (כמובן שיש השגחה ותוכנית אלוקית, אבל זה לא אומר שאנחנו חיים במציאות אידאלית שלא צריך לעשות בה שינויים) אלו בחירות של ההנהגה שיש להן מחירים וממש לא נעשו מתוך הסכמה רחבה.

אפשר לטעון טענות אידאולוגיות ופרקטיות מכאן ועד הודעה חדשה, רק מפריע לי הגישה שלך (שלא המצאת אותה והביקרת שלי לא מופנית אלייך באופן אישי) שלא לוקחת אחריות על המצב.

אם את חרדית ומאמינה בגישה החרדית, תגידי את זה בלי להתנצל ולדבר על "ככה זה התחלק" או "אנחנו הצד של לימוד תורה וגמילות חסדים" (והציונות הדתית לא?!) רק ככה אפשר לנהל דיון ענייני. איך שאת מדברת עכשיו, נשמע אפילו עוד יותר מנותק, מזלזל ומתנשא. 

קבלת דעות של השונה בנויה על לכבד את הדעה השונה במובן הבסיסי שהיא הגיונית גם אם לא מסכימה איתה. להגיד "תכבדו אותי ותפסיקו עם השנאת חינם" בלי להראות התיחסות רצינית לטענות שלו יוצא הרבה יותר מזלזל. את יכולה לא לסכים, את יכולה לטעון טענה נגדית. אני בעד אהבת חינם! אבל מתוך הכרה הכרה במחלוקת הקיימת וגישור מעליה, ולא "תפסיקו לשנוא אותנו בלי שום סיבה" למרות שאת יודעת טוב מאוד שיש מחלוקות לגיטימיות ואת פשוט מתעלמת מהן.

לי דווקא אין בעיה שילכו לצבאשיח סוד

אם יש תנאים לפי ההלכה בלי פשרות

ואם יש במקביל לומדי תורה

אני כן דיברתי מתוך כאב, לא אמרתי מי צודק מי לא, מי טוב יותר ומי פחות…

כואב לי השנאת חינם. באמת כואב. 

בדיוקרק טוב=)
הלוואי ותפסיקו להיות כאלה מנותקים.ואז את תראי
זה ממש צועק מכל תגובה שלך
עונהאמאשוני

גם אותי כל המדינה שונאת.

בתל אביב (אני עובדת בה) אני אוכלת מוות, רודפת להטבים, שונאת ערבים, ובכלחי אויב הדמוקרטיה וחירות הפרט.

גרה בעיר בעלת רוב חרדי, ובעיר (לא בשכונה שלי)

אני אויבת עולם התורה ומכשילת הרבים.

רק שבניגוד אלייך, אני קורסת תחת נטל המילואים וצריכה להסתיר זאת יותר ויותר "כי בגללנו חטופים חיים"

כלומר זה לא שאני חיה את חיי בשלווה ורק סופגת שנאה, אני מנקודת מבטי מותחת את קצה גבול היכולת שלי במקביל ליריקה בפרצוף.

עכשיו לגבי כל העניין הכלכלי. הסיפור הוא ממש לא רק 2000 שקל דמי אברכות ואני חושבת שהציבור החרדי בכללותו חייב להבין את הסיפור כדי להתמודד איתו נכון.

השאלה לא רק כמה כסף ישיר עובר מחשבון ממדלתי לחשבון פרטי.

נניח טיפולי שיניים חינם עד גיל 18. למה שר חרדי קידם את זה? הרי כל ילד זכאי לזה באופן שווה, לא רק ילד חרדי.

אבל משפחות ברוכות ילדים באות לרוב מהמגזר החרדי לעומת החילוני, ולכן החלק של הילדים החרדים בעוגה, גדול מהחלק של החרדים החילונים בעוגה.

לעומת זאת בתשלום מיסים, נניח יש שני הורים מפרנסים, אין יותר משני הורים בכל משפחה.

נניח כל הורה היה צריך לשלם 100 ש"ח דמי אזרחות, וכל ילד במדינה מקבל 50 ש"ח קצבת ילדים מהתקציב הזה.

משפחה חילונית ממוצעת עם 2 ילדים, משלמת 200 ש"ח ומקבלת 100.

משפחה חרדית עם שני הורים וארבעה ילדים, משלמת 200 ומקבלת 200,

משפחה עם שישה ילדים משלמת 200 ומקבלת 300.

משפחות עם שני ילדים מגיעות לרוב מהמגזר החילוני, ומשפחות ברוכות ילדים מגיעות מהמגזר החרדי.

ומכאן יוצא שמשפחה חרדית חיה באופן קבוע על חשבון משפחה חילונית (זה החישוב על קצה המזלג)

דוגמה נוספת:

ערים עם רוב חילונית מובהק, הם ערים חזקות פיננסי.

ערים עם רוב חרדי מובהק, הם ערים חלשות פיננסית.

(אתם גרים בעיר מעורבת אז את לא רואה את המובהקות, אבל אפשר לפתוח את הנתונים לפי אשכולות, זה די פשוט לבדיקה)

למה זה משנה מדד חוזק העיר ואיך זה משפיע על האזרח בקצה?

עיר חלשה מקבלת מהמדינה מענקי איזון בסכומים של מליארדים. התקציבים האלו מופנים לשרת את האוכלוסייה המקומית. יוצא שמי שגר בעיר חלשה, חי על חשבון משלם המיסים. ומי שלא, לא.

כך יוצא שכולם משלמים מיסים ורק חלק נהנים ממענקי איזון, כלומר נניח בדוגמה פשוטה כולם משלמים ועד בית, אבל רק חלק מקבלים שירותים מוועד הבית, והחלק השני מממן לעצמו את השירותים האלו.

גם לגבי תשלום מיסים, אז החיוב הוא שמשפחות חרדיות מרוויחות פחות וממילא משלמות פחות מיסים, בנוסף בציבור החרדי נשים חרדיות מפרנסות יותר מגברים חרדיים ולכן נהנות מהטבות של נקודות זיכוי ולכן בחישוב משפחתי זוג חרדי משלם פחות מיסים מזוג חילוני.

בנוסף הכסף הגדול טמון בהנעת הכלכלה ביצירת מקומות עבודה, כאשר ההסתכלות היא שסקטור ההייטק הוא קטר המשק, ומי שלא לומד לימודי ליבה ולא משרת בצבא בתקנים הרלוונטיים (מודיעין, סייבר וכו')

יש לו פחות הכישורים להוביל את ההייטק וממילא פחות תורמת באופן הזה לכלכלה הישראלית.

מבחינה הזאת כיום זה מובהק שבעלי האנזימים המפוארים הם גברים לבנים חילונים. שאר האוכלוסייה פחות נמצאת במקומות האלו.

בנוסף להייטק יש גם את מגזר התעשיות הביטחוניות שגם הוא מכניס מליארדים למשק וגם הוא מאופיין במגזר החילוני.

הסקטור הפיננסי הוא היחיד לדעתי מבין המובילים שיש בו השתלבות חרדים (בעמדות הובלה) אם בכלל.

בקיצור, שינויים שקורים במגזר לוקח להם זמן להיתרגם להשפעה משמעותית על הכלכלה הישראלית וממילא על החברה הישראלית.

אם מעניין אותך באמת להבין את הציבור החילוני רואה את הקונפליקט הכלכלי מול הציבור החרדי, ממליצה לשמוע את עומר מואב בפודקאסט "עושים חשבון" (יש לו מידי פעם יציאות וולגריות, אבל את הצד הכלכלי הוא מסביר באופן רהוט, לכן ההמלצה)

ויש פרקים מתאימים גם בפודקאסט של ראם שרמן "גיקונומי" אם באמת מעניין אותך לשמוע ולהבין, תכתבי ואוכל לחפש פרקים ספציפיים שקשורים לנושא הזה.

כל אלו הן שאלות מהותיות, שצריך לדון בהם בשאלה במה אנחנו שונים.

(זאת בנוסף לצרכים פסיכולוגיים כגון צורך בשעיר לעזאזל לזרוק עליו את כל הצרות)

נגיד אבל העניין של מספר ילדיםשיח סוד

גם בציבור הדתי לאומי הוא גבוה.

אבל מי שההכנסה שלו גבוהה יותר ומשלם יותר מיסים לא קשור למגזר…

יש גם טחונים חרדים וגם חילונים עניים.

זתומרת חוק של מיסים נוצר בלי קשר למגזרים…

אגב אפשר לומר את זה על עוד אוכלוסיות "חלשות" כמו ערבים או אתיופים. 

אפשר לדון בזה רבותאמאשוני

בכוונה רשמתי רק על קצה המזלג כדי שמי שבאמת מעניין אותה, שתלמד יותר לעומק.

את ממש מוזמנת להקשיב לעומר מואב הוא מסביר בשפה מאוד רהוטה את החישובים הכלכליים.

מה שחשוב להבין שהדיון הוא ממש לא על 2000 שקל. חישובים מראים פערים של יותר 10,000 ש"ח בממוצע בחודש למשפחה ממוצעת חרדית.

נניח החישוב לא מדוייק, הסיפור פה הוא על סכומים הרבה יותר משמעותים מ2000 בחודש.

(לא שאני מזלזלת בסכום כזה, רק להבין את המשבר)

מה שאני כן רוצה להדגיש, זה את חשיבות הדיון והקשבה בפתיחות לאחר, לא חכמה להגיד למה אתם שונאים אותנו, בלי להקשיב באמת.

אז באמת ממקום של הערכה כלפייך, של רצון לשנות ולשפר את המציאות אני חושבת שכדאי לשמוע כדי להבין מה נקודת המוצא בכלל, כי כשלא מבינים את הכאב של האחר, אי אפשר לשנות.

לגבי אוכלוסיות אחרות, גם את זה אומרים במפורש חרדים הם אחים שלנו ולכן הם שותפים שלנו, לעומת אוכלוסיות אחרות שלא רוצות להיות חלק (וגם אנחנו לא רוצים שיהיו חלק מאיתנו)

לגבי אוכלוסיות נוספות עניות שלא מבחירה, זה בכלל לא בר השוואה.

אי אפשר להשוות בין מי שנקודת המוצא שלו גרועה ומנסה לשפר אותה, למי שנקודת המוצא שלו סבירה, ומתוך בחירה בוחר לחיות בעוני ולקבל עזרה כלכלית מהמדינה, עזרה שמיועדת לעניים והנציגים שלו בכנסת במקום לקדם קבלת חכות, מקדמים רק את קבלת הדגים על מנת שהבוחרים שלהם לא יצטרכו לצאת לדוג.

בסופו של דבר, כל זה מצדיק הידברות ועשייה ולא שנאה. חבל מאוד שכל זה יצא מפרופורציות ושאתם מרגישים ששונאים אתכם. אבל אי אפשר להאשים רק צד אחד. לא ראיתי שיש מספיק חשיבות בציבור החרדי להורדת גובה הלהבות.

למשל כשצעירים חרדים יוצאים בבין הזמנים לנפוש, הם צריכים להבין שזה נראה כ"כ גרוע. אני לא אומרת שלא יצאו מהבית, אבל לא צריך להתבלט יותר מדי. אי אפשר להכיל את זה שיש קבוצה ענקית של צעירים שמגיעים כקבוצה, כהשתייכות למגזר,

כשצעירים אחרים בני גילם סוחבים טראומות מלחמה ואבל ואובדן.

אני לא יודעת אם אפשר להסביר כמה שזה כואב לראות את הדריכה הזאת (לא אומרת שהם עושים דווקא, ממש לא. אבל זה חוסר מודעות בסיסית לכאב של הציבור הכללי)

תגובה מהממתילד בכור
אהבתי
לא יודעת, כי אני לא מקבלת מהממשלה שקל מעברשיח סוד

לקצבת ילדים כמו כולם וזהו.

השאר מעבודה סופר קשה שלי ושל בעלי

שום 10,000₪ מתנה מאף אחד

כנ"ל אף אחד מהקרובים שלנו

אולי משפחה חרדית עם 10 ילדים שמטופלת ברווחה וההורים לא עובדים מקבלים

את בהחלט מקבלתאמאשוני

אם יש לך ילדים את מקבלת כספים רבים מהמדינה.

את מקבלת שירותי בריאות ממלכתיים, את מקבלת חינוך חינם, שירותי ביטחון ועוד.

את מקבלת סבסוד תחבורה ציבורית ועוד המון המון סעיפים בהם במדינה משלמת על שירותים שאת צורכת.

וגם נניח את מקבלת באופן זהה למשפחה חילונית, כי צריכת השירותים האלו זהה, את משתייכת למגזר שההשתייכות המגזרית בו מאוד חזקה.

לעומת זאת "חילונים" זה לא מגזר, זה אוסף אנשים נפרדים בעלי מכנה משותף.

לעומת זאת החרדים הם מגזר. לכן יכול להיות שאת סובלת מהתדמית של המגזר בכללותו.

שני תחומים שבהם יכול להיות שאת שותפה לאג'נדה החרדית:

1. מוסדות לימוד של המגזר שלא מלמדים לימודי ליבה

2. בחירה לכנסת בנציגים שמקדמים את הרעיונות הכלכליים שפירטתי.

לגבי המשפחה של עשרה נפשות שכתבת, אז כאמור הדיון הוא לא על כסף שנכנס ישירות לחשבון הבנק של המשפחה. זה נתון לא רלוונטי.

הנתון שצריך להסתכל עליו הוא על הסכום שהמדינה משלמת עבור שירותים שהמשפחה הזו צורכת.

אני למשל בגלל שגרה בעיר חרדית, משלמת על צהרונים 50 ש"ח בחודש לילד כולל ארוחת צהריים. וגם קייטנות מאוד מאוד זולות.

זה נראה לך מחיר שמממן את הצהרון? רק האוכל זה נגיד 20 שקל ליום, אז איך משלמים 50 לחודש??

בעיר אחרת, עם הנחה שילמנו 700 לחודש לילד. נגיד מחיר מלא אם אני זוכרת נכון היה 1100 לילד. וזה עוד מחירים שלפני עשור. היום בטוח מחיר מלא עולה יותר.

אז למעשה במקום שקיבלתי לחשבון הבנק 1050 ש"ח כל חודש לכל ילד, ומשלמת 1100 לצהרון,

אני משלמת 50 והשאר ממומן ישירות ע"י המדינה (דרך סבסוד הרשות או ישירות)

כלומר למעשה מעצם השתייכות לעיר חרדית אני באופן אישי מקבלת 2100 ש"ח כל חודש, וזה כשיש לי שני ילדים בצהרון. משפחות חרדיות עם יותר ילדים מקבלות יותר.

וזה לא קשור בשום צורה לרווחה או לרמת ההכנסה.

יש עוד הטבות שמשפחות חרדיות מקבלות שכן קשורות לרמת ההכנסה אבל לא קשור לרמות עוני של הרווחה בכלל.

ההטבות מתחבאות בכל מיני שנות, מה שמשותף להם הוא תקצוב ממשלתי.

אז בואי אחדש לךשיח סוד

אין לי הנחה בצהרונים

אני משלמת על הקייטנות

הבית ספר שהילד שלי ילך אליו בעז"ה לא ממומן רגיל כמו כל בית ספר ומשלמים יותר (ויש לימודי ליבה)

והעירייה פה עושה אירועים וחוגים לקהל הלא דתי בחינם ובשפע

ולדתיים פעם באף פעם בחופש ובמחיר רגיל

ואנחנו משלמים ארנונה כמו כולם

והלא דתיים מבלים על חשבוננו

בישיבות אצלנו (גיל 13-18) שזה כביכול חינוך חובה, משלמים 2000₪ בחודש

למרות שזה אמור להיות כמו כל תיכון שהמדינה מממנת

אבל מה, השקפה אחרת אז תשלמו

וכשאני הולכת לחנות, לא פוטרים אותי ממע"מ

והאוכל הכשר למהדרין שלי עולה יותר מאוכל כשר רגיל

רוצה לראות דו"ח הוצאות הכנסות? שלנו, של הגיסים הגיסות? של ההורים?

בואי תראי לי איפה אני עשירה יותר מחילוני ממוצע, או משלמת פחות ממנו?!

שידברו על החרדים שגרים בעיר חרדית ממש,

לא על כמויות של חרדים שגדלים בערים מעורבות ועובדים ולומדים.

בהחלט מדבריםאמאשוני

על חרדים שגרים בערים חרדיות ולא עובדים ולא לומדים.

זה קצת להיתמם אם את חושבת שכל החרדים כמוך עובדים ולומדים ולא מקבלים סבסודים מרחיקי לכת.

זה לא שרק משפחות רווחה מקבלות הטבות. ממש לא.

ואם יש לך יותר ילדים מחילוני ממוצע, אז את מקבלת יותר הטבות לעומת אותו חילוני.

כל ילד ממומן באלפים לחודש מהמדינה ומהרשות המקומית. ככל שיש יותר ילדים, יש יותר מימון פר משפחה.

נו אז מה, אז אנשים מביאים ילדים כדי לקבל כסף עכשיושיח סוד

?

ונגיד שכן, למה זה על חשבון מישהו?

המדינה קבעה כמה מיסים משלמים לפי קריטריונים שלא קשורים למגזר אלא להכנסות.

איך זה קשור לצבא?

אני לא מצליחה להביןרקאני

מאיפה 10000??

חמותי חרדית עם 12 ילדים ובעל אברך

לא מקבלת שום דבר מעבר לקצבת ילדים

כשמדבריםתקומה

מתמטיקה, זה עניין של מחקר.

יכול להיות שאת וכל הסביבה שלך לא תראו את זה. אבל זה עדיין לא אומר שזה לא נכון

וצריך לקחת בחשבון ש10,000₪ זה לא בהכרח כסף שנכנס באופן ישיר לחשבון..אלא כסף שנחסך ולא צריך לשלם אותו, מסיבות כלשהן. הנחות למינהם, מס שלא משולם וכו'

איפה המחקר בא לידי ביטוי בפועללב אוהב

ואיך זה מועיל לפרט החרדי שזורקים עליו האשמות שלא קשורות או תלויות בו?

גם אני מכירה הרבה חרדים, אין שום הבדל במס.

זה זהה כמו לכולם, אז על מה הרעש הגדול? 

אני לא נכנסתתקומה

לזה.

אני רק אומרת שמחקר לא מפריכים מהיכרות.

אני מדברת על איך צריך לדבר על סטטיסטיקה ולדון איתה, ולא על ספציפית העניין פה

גם אי אפשר לדבר מחקר בלי להביא אותו... או להתבססלב אוהב

עליו בלי להבין מה הוא בעצם אומר ועל זה לבסס דיון. 

יש נקודות זכות עבור ילדיםקופצת רגע
מי שיש לו יותר ילדים משלם פחות מס
נו?? רק חרדים זכאיים להביא הרבה ילדים?לב אוהב

זה גם מאוד הגיוני, כשיש הרבה ילדים יש יותר הוצאות 

אז נחמד שיש קצת הקלה במס.

למשל הנחה, כנראה מקסימלית, במעון על 12 ילדים(קופצת רגע

כאשר משפחה חילונית ממוצעת תקבל הנחה קטנה יותר כי הם פחות נפשות, ולאורך פחות זמן, כי זה יהיה ל 2-4 ילדים ולא ל 12.

למשל, במשפחה חילונית ממוצעת, גם אם יהיו לה יותר ילדים מהממוצע, לרוב הגבר יהיה המפרנס העיקרי. כך שאשה חילונית ממוצעת תצא ל 2-4 חופשות לידה בתשלום במהלך חייה,

וכאשר היא תהיה בחופשת לידה בעלה ימשיך לעבוד ולשלם מסים.

לעומת אשה חרדית שהצגת, שתקבל 12 חופשות לידה בתשלום ובמהלך הזמן הזה, ובכל הזמן, בעלה לא ישלם מסים כי הוא לא מרוויח.

במעוןתקומה
זה לא רק הנחה, אלא גם קדימות בקבלה למעון
עדיין, שום דבר ממה שציינת לא מוכיחלב אוהב

שחרדים "זוכים" להטבה על עצם היותם חרדים.

אלא על הטבה שזוכה לה כל אדם עם כמות נפשות כזו או אחרת, 

והזכות הזאת פתוחה לכולם.

אם תראי לי הטבה שחרדים מקבלים נטו בגלל עצם היותם חרדים אני אגיד אוקי, יש כאן משהו.

מעבר לזה, לא רואה מה הבעיה. 

שום דבר זה לא בזכות זה שאתה חרדיהשקט הזה

אין חוק של שמקנה הטבות אך ורק לחרדים

אבל כן הרבה הטבות בנויות על קריטריונים שרלוונטיים בעיקר למגזר החרדי ולא סתם.

למשל יש זכאות לקבל עזרה מסויימת מהמדינה בלקיחת משכנתא. את יודעת מה אחד הקריטריונים שם? כמה אחים יש לך. מה רלוונטי כמה אחים יש לי למשכנתא שאני לוקחת?

יוצא שמי שבא ממשפחה מרובת ילדים, סטטיסטית סיכוי גבוה שמשתייך לציבור החרדי ולכן רוב מי שמקבל את הסיוע הזה הוא חרדי.

תאשימי את הממשלה שהעבירה חוק כזה. לא את החרדים...לב אוהב
הבעיה היא שאת לא רואה מה הבעיה וגם לאקופצת רגע

מנסה באמת להבין מה מפריע לציבורים אחרים בארץ.

אני לא טוענת שיש הטבות שרק חרדים זכאים להם.

אני אומרת, ששיטת מדיניות הרווחה בישראל לא תוכל להמשיך ככה, כשציבור הולך וגדל הוא עני מבחירה ומאידיאל, ובמקרה הציבור הזה גם בוחר להביא הרבה ילדים.

אני חלילה לא שונאת אף אחד בציבור החרדי, אבל ההתממות הזו מרגישה מנותקת

לא אנחנו אלו שנקבעלב אוהב

מה ירים את הכלכלה ומה יוריד. 

והציבור החרדי הוא לא עני, הכל עניין של פרשנות והסתכלות על מילים, כי אני יכולה באותה מידה להגיד שהוא פשוט בוחר על מה להוציא את הכספים שלו.

בכללי למה אנחנו נכנסים לכיס של הציבור הזה לא כל כך הבנתי?

כמו שאני לא נכנסת לכיס החילוני ולא לכיס הדתי לאומי

וגם מה יועיל לי אם אכנס? אני יכולה לשנות ציבור? זה יומרני. 

אף אחד לא מתעשר מקצת הטבות, ואף אחד לא נהיה עני מלשלם מיסים שעל הדרך באים לידי ביטוי בהטבות כאלו ואחרות שקשורים בהבאת ילדים.

ואני לא מתממת, אני פשוט מנסה להיות אובייקטיבית, כי מרגיש לי שכן יש כאן משהו אישי, אולי לא שנאה, אבל טינה מסוימת, רגש חיובי זה לא.

אחרת, היו כאן טענות יותר ענייניות, לבנתיים חוץ מהטענה שהם לא נושאים בנטל הביטחוני לאומי דרך הצינור של הצבא, אני לא רואה כאן עוד טענה 

שמוכיחה שיש כאן התנהלות לא תקנית של הציבור החרדי. 

כי את מנתקת בין הבחירות של הממשלהאמאשוני

לבין הציבור החרדי, ואז את מסתכלת על עניין ההטבות כאילו מה אתם רוצים מהם זה קשור לממשלה לא הם לא בחרו לקבל את ההטבות האלו..

אבל הם בחרו במי שיכול לעזור להשיג הטבות האלו.

קשה להגיד שהציבור החרדי לא דואג לשמר ולשכלל את שיטת ההטבות הזאת.

זה קצת פתטי להתייחס לציבור ולא לשיטההתברזל!

השיטה כאן היא מדינת רווחה. לא בקיאה אבל מן הסתם זה מעוגן בחוקה ולא קשור להטבה או חוק כזה או אחר.

פוליטיקה = כל פוליטיקאי דואג לבוחרים שלו כדי שימשיכו לבחור בו.

בקצב הנוכחי הגיוני שלא יהיה מנוס מלשנות את מדיניות הרווחה, אבל זה לא התחיל ולא יגמר הפוליטיקאים החרדים, תסכימי איתי..

לא פיר לכעוס על החרדים שהפוליטיקאים שלהם הם, ובכן, פוליטיקאים

אוקיי, לפחות את מבינה שסגנון החיים החרדיקופצת רגע

שכולל השתכרות מועטה (יחסית) מבחירה וילודה רבה, גורר השענות רבה על מדיניות הרווחה הישראלית.

ואת גם מבינה שבהנחה שיהיו יותר ויותר אנשים שיבחרו בסגנון חיים כזה לא יהיה מנוס מלשנות את מדיניות הרווחה (אחרי העלאות מסים ששוב יפלו על הציבור שיותר משלם ופחות נהנה מההטבות).

את צודקת שלא נכון להאשים אדם חרדי באופן אישי במדיניות הזו,

אבל אם תשימי לב רוב המגיבות בשרשור בכלל לא מודעות לכך ומכחישות את המציאות הזו, ואף מאשימות את מי שמנסה להסביר את העניין בשנאת חינם.

אין בישראל חוקהאמאשוני

ומדיניות הרווחה לא מעוגנת אלא היא משומרת בעיקר ע"י פוליטיקאים חרדים.

מי שבזמנו הוביל לרפורמה היה שר האוצר דאז, בנימין נתניהו ב2003 והיום בגלל שיקולים קואליציוניים הוא לא יכול להתנגד למדיניות הזו.

איך לדעתך יבוא לידי ביטוי "לא יהיה מנוס" כבר עכשיו אין מנוס..

הפוליטיקאים הנבחרים צריכים לשרת את העם ולא לקדם אג'נדות על מנת שיבחרו בהם שוב.

אבל למה שהחרדים שנהנים מההטבות לא יבחרו שוב במי שדואג להם?

ולמה שהמציאות הפוליטית תשתנה אם מבחינה דמוגרפית הציבור החרדי הולך וגדל ביחס לאוכלוסיה?

כבר היום יותר מ40% מילדים כיתות א' במגזר היהודי משתייכים למגזר החרדי.

כמה חרדים יש (באחוזים) שלא שבעי רצון מהמדיניות הכלכלית שהפוליטיקאים החרדיים מקדמים?

אני בהחלט יכולה להבין את החוסר אונים של הציבור החילוני בהקשר הזה.  וכשאין תקווה לשינוי, החוסר אונים מתרגם לשנאה לצערי הרב.

אני חושבת שלרוב לאנשים פשוט אין כל כך מושגלב אוהב

מה הנבחרי ציבור שלהם באמת מקדמים בכנסת, איזה חוק הם קידמו ואיזה חוק אחר הם בלמו.

אנשים לדעתי לא באמת נכנסים לעובי הקורה של הפוליטיקה, כי אין להם זמן, סבלנות או רצון.

הפוליטיקה רקובה מהיסוד, זה לא שהחרדים שבעי או לא שבעי רצון, הם פשוט בוחרים במה שהם יודעים ורגילים לבחור, זה הכל. 

ברור. מה את מצפה שהציבור החרדילב אוהב

יצביע למפלגה חילונית? או למפלגה דתית לאומית? בהיגיון זה לא מסתדר.

אנשים לרוב הולכים לפי הזרם, עושים מה שכולם עושים, לפי מה שמקובל, 

אי אפשר לצאת נגד זה, כאילו הגיוני שחרדי יצביע למפלגה חרדית הוא לא רואה אלטרנטיבה אחרת, 

והדתי לאומי כנראה יצביע למפלגה ששייכת למגזר שלו, לא כי מכריחים אותו, פשוט בזה הוא מאמין.

להגיד שזה ישר וטוב מה שהולך שם בכנסת עם הנבחרי ציבור שלנו? לא, אי אפשר להגיד. 

אבל צריך להבין ששם הבעיה, לא בציבור. הציבור, מבחינתי תמים ולא אשם ונהנה מן ההפקר. 

שומע להוראות, עושה מה שאומרים לו, לפחות משתדל, חיי בתוך תבנית של מוסכמויות וכאן זה נגמר פשוט. 

וכתבתי כאן בתגובה אחרת, אם חוק מסוים עבר, זה חוק שאותם חילונים שבוכים על אפליה ועל מימון פרזיטים הם אותם חילונים

שבחרו בנבחרי ציבור שלהם ונתנו בהם את האמון, והנבחרי ציבור שלהם פשוט נתנו לחוק הזה לעבור, 

אז שיפנו אליהם, שיעשו שם את המהפכה, אבל זה כמובן לא יקרה, כי כנראה הצדק והאמת פחות מתחברים עם פוליטיקה לצערנו.

וכאן שורש כל הבעיות.

כמה מסים מסך ההכנסה הכללית לדעתךקופצת רגע

משלמים עובדי הייטק בכירים? רופאים? עוברים בתעשייה צבאית? מהנדסים? במיוחד אם יש להם 'רק' שני ילדים? וכמה מתוך הציבור הזה הם חרדים או חרדיות עובדות? 

מה בסיס הטענה 'אף אחד לא נהיה עני מלשלם קצת מסים'? כמה זה קצת לדעתך וכמה זה הרבה? 

האמת שאני לא יודעת אבל זה לא משנה בעיניי.לב אוהב

כי אני לא רואה כאן את החוסר צדק, שורה תחתונה החוק עבר בכנסת וחברי הכנסת שאינם דתיים ושהם מייצגים את שאר הציבור יכלו להתנגד לחוק הזה,

והם לא עשו את זה, אז מבחינתי הטענה עליהם ולא על החרדים.

בכללי לא רק בנושא של הטבות לציבור של הילודה המורחבת

אלא בכללי אני מאמינה שיש חוסר צדק בהמון תחומים ונושאים,

ולכן אני חושבת שמי שבאמת מסתכל בעיניים אובייקטיביות לא מדבר רק בנושאי "החרדים"... 

כי אחרת הוא כנראה נגוע בדבר. (כלומר יש בליבו מין החוסר באהבה ולכן הוא נתפס רק על החוסר צדק הספציפי הזה ומתעלם מהשאר)

היא לא מקבלת סבסוד צהרונים?אמאשוני

חינוך חינם? שירותי בריאות? שירותי פינוי אשפה? פעילות אחר"צ ממומנת?

כולנו מקבלים ים של כסף מהמדינה והרשות המקומית.

השאלה היא מי מקבל יותר ביחס לתשלום שלו לקופת המדינה ובאיזו דרך.

נניח אפילו פינוי אשפה, כל ילד נוסף מגדיל את כמות האשפה, מה שמגדיל את כמות משאיות הפינוי, מה שמגדיל את ההוצאה הציבורית.

לעומת זאת תשלום ארנונה לא עולה לפי מספר ילדים, אלא להיפך אפילו יורד.

משמע- מי שיש לו יותר ילדים, מקבל יותר פינוי אשפה ביחס למה שהוא שילם עבור זה.

אם נלך לשירותי בריאות וחינוך, זה מגיע לאלפים לילד. כל ילד מעל הממוצע הארצי, מגדיל את הצריכה לעומת התשלום.

נניח עבור שלושת הילדים הראשונים המדינה מימנה שירותי בריאות וחינוך כמו משפחה חילונית.

עבור תשעת הילדים הנוספים, חמותך קיבלה באלפים יותר משכנה החילונית, כאשר בנוגע להכנסות ככל שיש יותר ילדים תשלום המס לא עולה, אפילו להיפך הוא יורד.

כלומר נניח יש כפר קטן של 10 משפחות. כולם עובדים מרווחים אותו דבר ומשלמים מס אותו דבר.

לכל המשפחות יש שני ילדים ושני מבוגרים.

המס שכל משפחה משלמת מממנת בדיוק את השירות שהם צורכים.

למשפחה אחת מתוך הכפר נולד עוד ילד. הילד הזה מקבל שירותים בדיוק כמו כל ילד אחר בכפר.

עכשיו כשהשירותים עלו (צריך לממן 21 ילדים בסה"כ לעומת 20 ילדים לפני כן)

מעלים תשלום מיסים. תשלום המיסים עולה עבור על משפחות הכפר באופן זהה.

כלומר המשפחה בעלת 3 ילדים משלמת קצת יותר מלפני כן ומקבלת הרבה יותר מלפני כן.

לעומת זאת שאר המשפחות מקבלות אותו דבר כמו קודם ומשלמות קצת יותר.

עכשיו תניחי משפחה אחת בעלת 12 ילדים. ברור שהם מקבלים הרבה יותר ממה שהם משלמים, על חשבון האחרים שמשלמים יותר ממה שהם מקבלים.

ברמה של מדינה זה הרבה יותר מורכב כי המימון העיקרי לא מגיע מהאזרחים אלא מעסקים, ועדיין גם בתחום העסקים החילונים עדיין מובילים.

אבל לעניין קבלת הכספים להגיד שחמותך לא מקבלת מעבר לקצבת ילדים זה פשוט זועק את חוסר הבנת המציאות.

וחמותך זה לא הסיפור, זו תפיסת המציאות של המגזר.

שוב אותה טענה שמתבססת על כמות ילדיםלב אוהב

לא אמרו שחרדים לא מקבלים כסף מהמדינה,

חרדים הם אזרחי מדינה כמו כל אזרח. אז מן הסתם שהם יקבלו כסף כמו שהם ישלמו מיסים כמו כל אזרח.

וכל אזרח שיביא ילדים מעל כמות מסוימת יקבל הטבות בהתאם.

אין כאן הפליה. 

ריבוי ילודה גם לא שייך רק לחרדים, גם בציבור הדתי לאומי והתורני יש לרוב מעל 5 ילדים. 

והמדינה היא לא עמותת חסד והיא לא איזה חבר שלנו שאנחנו צריכים להחזיר לו טובות.

יש כאן מוסד של חובות וזכויות שנקבעים מראש ומשתנים בעת הצורך. 

לא איזה משהו ריגשי.

התגובות שהגבתי עליהם אמרואמאשוני

שהם לא מקבלים כסף מהמדינה. רקאני אמרה שחמותה מקבלת רק קצבת ילדים

ושיח סוד אמרה שהיא לא מקבלת שקל מעבר לקצבת ילדים.

אז כן הדיון הוא על כמה מקבלים מהמדינה ביחס לכמה שמשלמים למדינה.

היחס הזה הוא המפתח בדיון.

יש כאלו שמקבלים פי 2 ממה שמשלמים, ויש כאלו שמקבלים פי 5 ממה שהם משלמים בגלל ריבוי ילודה וקבלת הטבות לפי אשכול מגורים.

לא טענתי שיש אפליה.

ברור שהתקציב נעשה באופן שלא יטענו לאפליה, אחרת הוא לא יעבור את בגץ. הבעיה היא התקצוב הלא שוויוני שנעשה בפועל הוא לטובת אוכלוסיה שיכולה לעזור לעצמה ובוחרת שלא, ואפילו בחלקה לא מודעת לעזרה הגדולה שהיא מקבלת.

להגיד משלמים כמו כל אזרח, מקבלים הטבות פר ילד כמו כולם, זה לא לראות את התמונה הגדולה.

כשיש שני מבוגרים והרבה ילדים, היחס של תשלום מיסים לעומת קבלת שירותים, מופר לטובת קבלת השירותים.

דהיינו חיים על חשבון אחרים.

אפשר לומר שזה לא קשור לחרדים דווקא, אבל בפועל זה כן קשור ומי שמקדם הטבות מעין אלו הם נציגי המגזר החרדי, וזה לא במקרה.

וכן גם בציבור הדת"ל יש משפחות ברוכות שמקבלות יוצר ביחס לאחרים.

אבל:

הממוצע בחרה החרדית גדול יותר.

הציבור החרדי גדול יותר.

כשיש 100 איש שמממנים איש אחד, הם בקושי מרגישים את הנטל של אותו איש.

לעומת זאת כשיש 100 איש שמממנים 10 אנשים זה יותר מורגש.

לכן גודל המגזר משפיע על היחס לאותו מגזר.

הבדל נוסף,.בציבור הדת"ל לרוב יש שני הורים מפרנסים, ברמות שכר ייצר גבוהות ולכן גם תשלום המס גבוה יותר.

כלומר ביחס מקבלים- משלמים, מקבלים קצת פחות מחרדים, ומשלמים קצת יותר מחרדים.

אבל אל דאגה גם את הציבור הדתי לאומי מתחילים לשנוא יותר ויותר 😄

נו, מה ששיח סוד ורקאני טענו זה נובעלב אוהב

סתם מחוסר בקיאות בפרטים. אז אוקי אז הדגמת לה כמה באמת, לא הציבור החרדי, אלא מי שיש לו כמות מסוימת של ילדים מקבל.

יפה. 

ומי שקבע כמה מקבלים קבע כמה משלמים, והחרדים בהחלט משלמים מיסים, שוב, לא רואה מה הבעיה.

אז יצא שמשלמים את אותה כמות מיסים (באופן יחסי), אבל מקבלים יותר הטבות בגלל ריבוי ילודים. נו, זה החוק, וזה גם הגיוני, ילודה זה דבר חיובי ומגיע לקבל על זה זכויות.

כמו עוד דברים שנהנים במס מעבר לילודה. 

זה שחושבים שצריך לתת מעבר למיסים, זה כבר טענה שבעיניי היא לא אובייקטיבית. היא ריגשית. ואגב אפשר ממש להבין אותה. אבל זה לא ענייני.

שורה תחתונה ככה נקבע בממשלה, יש טענות? אפשר לפנות לממשלה. 

והציבור החרדי בהחלט עוזר לעצמו בדרכים ציבוריות שלו, אם זה עמותות, וגמילות חסדים ויוזמות קהילתיות מבורכות.

הוא ממש לא סומך על הכסף של המדינה, ובכל אופן המדינה יכולה כבר מחר לשנות את הסעיף הזה בחוק, 

והחרדים פשוט ימצאו דרכים להביא את הכמות הכסף הזאת. לא על זה חיים, כן? כולנו נסכים עם זה אני חושבת. 

אז נו, הנציגים החרדיים רצו לקדם את הציבור שהם מייצגים, פשע חמור ביותר שאף איש ציבור לא עשה חלילה מעולם, רק החרדים. (ציניות כמובן)

וזה מדהים שהציבור החרדי גדול, עוד יהודים בעם ישראל, משמח ביותר, וה' סידר להם דרך האנשי ציבור שלהם לקבל עוד כמה מאות או אלפי שקלים

בתמורה לילדים שהם מביאים לעולם, לבנתיים עד כה, אני רואה כאן דבר חיובי ביותר.

אבל אם מחר הממשלה תחליט לקחת את הכספים האלו, בסדר גמור, מקובל. 

ושוב, את קוראת לזה מימון, אני לא קוראת לזה מימון,

אני קוראת לזה חוק. כמו עוד הרבה חוקים שיש במדינה שקשורים בהטבות מס או זכויות כאלו ואחרות שאנחנו משלמים עליהם

ולאו דווקא קשורות בילודה. (ילודה ולא חרדים אני שוב אדגיש).

ולגבי השנאה כלפי הציבור הדתי לאומי, שוב זה הכללה, אם מסתכלים על זה בצורה הכללתית, אז אוקי אפשר אולי לטעון שיש גם "חוסר חיבה" למגזר הזה. 

(משיחיסטים, כהניסטים, כובשים וכו')

המדינה היא גם לא סנטה קלאוסמקרמה

המדינה היא אנחנו

היא כמו עסק משותף לכולם

יש לה מודל כלכלי שהיא צריכה לעמוד בו- אחרת היא תקרוס

כלכלה נטו

לא רגשי בכלל

אי אפשר לקדם מדיניות רווחה בלי לחשוב על מקורות הכנסה

אי אםשר חבוא רק בגישת ה'מגיע לי'

בלי לחשוב מי ישא בנטל הזה

בישראל לא נהוג לתקצב לפי מס גוגולת בגלל הקונוטציה השלילית

אבל אם נמשיך ככה בלי באמת להבין את התמונה הגדולה

ולכך שהמפתח זה קודם כל כמות האזרחים היצרניים לעומת כמות האזרחים הלא יצרניים ונשמור על האיזון- אז כולנו נפסיד

הלוואי שהמדינה היתה באמת אנחנו,לב אוהב

הלוואי!

בפועל, המציאות מראה אחרת.

קשה לי לדבר על זה, כי זה יצריך ממני להיכנס לפינות בעיתיות, (שאגב לא קשורות בהכרח לציבור החרדי אלא בכללי להתנהלות הממשלה והכנסת)

אני חושבת שהחרדים תורמים המון למדינה, ותרומה זה עניין של פרשנות.

וכל ציבור אחראי על עצמו, מבחינת יצרנות, אנחנו לא נחנך אף אחד, לא זו הדרך, בטח לא דרך סנקציות.

ולפי מה שאני רואה מלא חרדים יוצאים לעבוד ונכנסים לשוק העבודה, במיוחד נשים. 

פה טמון הכלבמקרמה

גם כשהמדינה אכזיבה

והיא עדין

היא עדין היתה אנחנו

זה לא קשור לאיך היא מתיחסת אלינו

או מה אנחנו מצליחים להוציא ממנה

או מה היא דורשת מאיתנו

מי שלא מרגיש חלק

או שמרגיש חלק אבל רק בתנאי

שלא יתפלא שלא מתייחסים אליו כאילו הוא חלק

לא יודעת אם זה להרגיש חלקלב אוהב

כמו שפשוט אני לא סומכת על אנשי ציבור/פוליטקאים, לא משנה ימין או שמאל ואיזה רמה דתית.

לכן אני לא יכולה להגיד שזה אני או אנחנו כעם למרות שבהיגיון אפשר לחשוב שזה אנחנו כי אנחנו הבוחרים את אנשי הציבור שלנו, כביכול...

אבל אני כן משתמשת במערכת של החובות והזכויות של המדינה. 

רק אומרת משהו כללי בקשר לזה ולכל השרשורשוקולד פרה

אני גרתי תקופה במקום נמוך מבחינה סוציו אקונומית לא חרדי ברובו

לפחות 80 אחוז מהרחוב שלי (אולי אפילו מהשכונה אבל לא בדקתי עד כדי כך)

מקבלים ים הטבות(דירות עמידר/עמיגור סבסוד צהרונים מעון בדרגה הכי גבוהה של סבסוד ביטוח לאומי קצבאות הם חיים על הקצבאות האלו כן? )

לא משלמים מיסים כמעט

מקבלים הנחות בארנונה

כן הם כמעט לא עובדים

הרבה מהם לא משרתים כי מקבלים פטור על כל מיני סיבות כאלו ואחרות

אבל אולי כן עשו שירות לאומי לא בטוחה

מבחינה כלכלית לפחות

מי ששישלם מיסים וארנונה וכו באזור ההוא זה מספר מועט של משפחות והחרדים בתוכם

התפרסם לאחרונה נתונים שהמגזר החרדי מקבל הכי פחות קצבאות מביטוח לאומי ביחס לאזורים אחרים(לפי ערים הכוונה בבני ברק ועוד ערים חרדיות יש הכי פחות אנשים שחיים על קצבאות מביטוח לאומי חוץ מקצבת ילדים לעומת ערים אחרות בארץ)

השאלה היא אם בעיר הזאתאמאשוני

עניים מבחירה או לא.

כאשר יש ציבור שהולך וגדל, שחי מבחירה על משכורת אחת, זה מה שמשבש את הכלכלה.

העיר הזאת שדיברת עליה, המצב שם ככל הנראה ילך וישתפר מדור לדור.

המרכז יכול להחזיק את הפריפריה, כל עוד הפריפריה מנסה לעזור לעצמה.

לא נראה שיש שיפורשוקולד פרה

זה אזורים שלמים בעיר שככה כבר דורות הולך ומתרבה ויש את זה בהרבה פרפריות בארץ.

אני יודעת שיש שם שכונות חדשות יותר ששם זה אחרת ומעלים את הרמה של העיר

אבל האנשים האלו וילדיהם וכו

לא נראים בכיוון.... לפחות לדעתי הלא מקצועית.

לא רק שהם לא חיים על משכורת אחת הם חיים על 0 משכורת וקצבאות

לדוג' הרבה מהנשים שם רשומות כחד הוריות- גרושות כדי להיות מוכרות ברווחה ולקבל הטבות כשלמעשה הבעלים כן גרים איתם נגיד

עיר יהודית?אמאשוני
כןשוקולד פרה

שכונות עוני שהיו מעברות פעם כנראה יש כאלו בצפון ובדרום פחות במרכז

אני באמת לא יודעת מה קורה שם לאחרונה אבל קשה לי להניח שמשהו השתנה בשנתיים האחרונות

ממה שאני מכירהאמאשוני

הרבה מאוד עיירות פיתוח התקדמו בעשרות שנים האחרונות.

אני בעצמי מגיעה ממשפחה שגרה בעיירת פיתוח עניה והיום היא עיר לתפארת. יכול להיות שיש עדיין איזורים בארץ שצריכים טיפול נקודתי כדי להוציא את הדור החדש ממעגל העוני, אבל אני חושבת שזה הולך ומשתפר עם הזמן.

גם הרבה איזורי פיתוח היום הם עוטף גוש דן. למשל קריית מלאכי וקריית גת שמעיירות מוזנחות צמחו להיות ערים שוקקות, כי ככל שהמרכז מתרחב, יותר ויותר ערים נהנות מהקרבה אליו.

שירותי פיהוי אשפה???רקאני

את רצינית?

ארנונה היא משלמת

ואת כל המילים

בטח כולנו גנבים למה לא

כן אני רציניתאמאשוני

בכוונה נתתי דוגמה כזאת של פינוי אשפה כדי להמחיש כמה בכל הרבה רבדים אנחנו מקבלים גם אם זה לא דרך של כסף לבנק.

ארנונה היא משלמת בדיוק כמו שכנתה החילונית, לא יותר.

ולכן יוצא שהיא משתמשת בשירותי פינוי אשפה יותר ממה שהיא משלמת בעבור זה.

אם כל משפחה משלמת 1000 ש"ח ארנונה, מתוכם 100 עבור פינוי אשפה,

והיא משתמשת בשירותי פינוי אשפה פי 3 מהאחרים, אז היא למעשה לא מממנת את כל שירותי פינוי האשפה שלה, זה מתמטיקה.

לא אמרתי שהחרדים גנבים. אמרתי שמקבלים יותר ממה שמשלמים, כחוק כמובן.

ומי קובע את החוק? נציגי הציבור החרדי שפועלים להעמיק את המודל הכלכלי הזה.

מה שמעצבן את הציבור החילוני.

לפני כן כתבת שחמותך מקבלת רק קצבת ילדים, הסברתי למה היא מקבלת הרבה יותר. זה הכל.

אני לא מבינהרקאני

זה בדיוק כמו אם לך היו 12 ילדים

זה שחילונים לא מביאים הרבה ילדים זה שלהם

זה שהיא מקבלת הנחות כי יש לה 12 ילדים זה הגיוני

בצרפת מי שיש לו 5 ילדים יכול להישאר בבית ולא לצאת לעבוד

אבל אני לא רוצה 12 ילדיםאמאשוני
לכן זה לא עוזר לי כלכלית שאם היו לי 12 ילדים ההטבות שלנו היו משתוות.

גם בצרפת ברגע שהאוכלוסייה בעלת 5 ילדים תלך ותתרחב, האוכלוסייה עם פחות מ5 ילדים תתנגד להטבה הזו.

את לא צריכה להביא 12 ילדיםרקאני

את מקבלת קצבאות בהתאם לכמות הילדים שלך

והיא בהתאם לכמות הילדים שלה

השאלה למה הקצבאות הולכות לפי מספר ילדיםכורסא ירוקה

ולא לפי מיצוי כושר השתכרות כדי לעודד תרומה לכלכלה, או לפי תרומה למשק ולמדינה מסוגים אחרים.

זה לא כזה ברור מאליו לחלק קצבאות לפי מספר ילדים. זה קורה פה כי נבחרי הציבור החרדים דאגו לזה. אבל זה ממש לא טריוויאלי, בטח לא במדינה שיש בה מספיק ילודה אבל אין בה מספיק מדברים אחרים

נו וזה בדיוק מה שלא הוגןאמאשוני

אם שתינו משלמות מיסים אותו דבר (נניח)

למה שהיא תקבל קצבאות יותר ממני?

זה שהיא בחרה ללדת יותר ילדים ממני לא אמור להשפיע עלי.

ואם היא מקבלת יותר ממני (בחישוב למשפחה) אז היא מקבלת קצבה שמומנה בחלקה על ידי.

כדי ליצור שויויון, המודל צריך להיות שכל משפחה תקבל תקציב זהה לחינוך ובריאות ללא תלות בכמות הילדים, ותחלק אותו בין כמות הילדים שהיא בחרה ללדת.

אני חושבת שבלי להבין את המתמטיקה בגישה הזו, אי אפשר להבין את הטענה של הציבור החילוני, מה שבסוף מעמיק את הפערים בין המגזרים מה שמוביל לשאלה הפותחת של השרשור.

גישה סוציאליסטיתתקומה

יכולה לעבוד כשכל אחד עובד כמה שהוא יכול, ותורם כלכלית כמה שהוא מסוגל.

ואז באמת רק מי שלא מסוגל, נזקק לשירותי רווחה והנחות משמעותיות.

ברגע שיש מי שבוחר לא להשתתף בתרומה הכלכלית, זה משנה את כל המאזן, ומכביד על מי משתתף כלכלית.

זה ממש מתמטיקה פשוטה.

אפשר להפוך למדינה יותר קפיטליסטית, ואז באמת שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה

מוסיפה עלייך עוד נקודה קטנהכורסא ירוקה
עבר עריכה על ידי כורסא ירוקה בתאריך י"ח באב תשפ"ה 16:28

השרשור הזה קשה לי אז כותבת ובורחת.

מתייגת אותך @שיח סוד

אבל לגבי הטבות כלכליות זה מעבר לסכום האבסולוטי שמקבלים עם יותר ילדים אלא כל מיני קצבאות והטבות שהן לכאורה לכלל האוכלוסיה אבל מובנות באופן כזה שבעיקר חרדים יקבלו אותם.

לדוגמא - קיצבת הבטחת הכנסה או מס הכנסה שלילי. לכאורה קצבה שמיועדת לכלל האוכלוסיה שמרוויחה מתחת לסכום מסוים. רק שיש הגבלת גיל מינימלי לקבל את הקצבה הזו, כך שסטודנט ממוצע שלומד כל השבוע ויורק דם כדי לעבוד בשעות ה( לא) פנויות שלו - לא יכול לקבל אותה. אבל להחרגת הגיל יש החרגה אחת - אם יש לך ילד אפשר לקבל את הקצבה כבר בגיל צעיר בהרבה, אאלט 23. ולמי יש ילד בגילאים האלה? לרוב לחברה החרדית. אז יוצא שלמרות שסטודנט לומד מקצוע שתורם למשק מבחינה כלכלית (לא נכנסת לדיון על תרומות מבחינות אחרות) הוא לא מקבל את העזרה הכלכלית הזו ואילו אברך שלימוד התורה שלו לא תורם כלכלית - כן יקבל את העידוד  הזה.

או סל הריון - נכון שעם ביטוח משלים את יכולה לקבל עד 2000 שח החזר מהקופה בסל הריון? אז במקור החוק הקציב 8000 שח לאישה עבור הסל הזה ובהמשך ליצמן כשר הבריאות, בטענות כאלה ואחרות חילק את ה8000 שח ל2000 שח ללידה, עד 4 לידות. לא עזרו הבקשות של נשים שהסבירו שאם הן מתכננות פחות מ4 ילדים הן לא מקבחות את מלוא ההטבה הקבטעה בחוק. אז על הגב של מי היב החיסכון, ואיזה ציבוק מקבל את ההטבה במלואה?

כתבת שאתם משלמים כמו כל אחד על מעונות, אבל התשלום על מעונות תמת תלוי במבחן הכנסה שתלוי במספר הנפשות במשפחה (כי זה הכנסה חלקי מספר נפשות) וכמובן שאצל משפחה חרדית, בילדים הלא ראשונים הדבר הזה הופך למאד משמעותי, גם מול משפחות לא חרדיות עם פחות ילדים.

אותו דבר הנחה בארנונה.

או נקודות למסלול זיכאות במשכנתא - מספר אחים זה אחד המשמעותיים.

אז בעצם מלמעלה נראה שאין הטבות ייעודיות כי שום דבר לא כתוב במפורש לחברה החרדית, ועם זאת פוליטיקאים חרדים שנים על שנים מסבים את ההטבות לעזור יותר לחברה החרדית, ומסבים את החסכונות להיות כך שלא יפגעו בחברה שלהם.

ולגבי שמספר הילדים בחברה הדתית גבוה - קודם כל יש פער, ושתיים הגילאים שונים, לפעמים מרווחים יותר או פשוט בנוי אחרת, כך שבגיל הקריטי זה עוזר לחרדים, ואם כבר יש עזרה למשפחות דתיות זה בגיל שזה כבר פחות משמעותי או לא מגיע בגלל סיבות אחרות (עליה ברמות השכר למשל) 

אז איך תסבירי לישיח סוד

שכל המשפחות שלנו והחברים

לא מקבלים את הדברים האלה בכלל

היה שנה שלא עבדתי ולא נתנו לי שקל

סל ההריון לא עזר לי בלידות בגלל בירוקרטיה והנה אני כבר אחרי 3

וכו וכו

זה גם נאמר מחוסר ידע *אמיתי* במה שקורה בתכלס אלא אם כן את מדברת על הפלגים הקיצוניים ולא החרדי הממוצע 

לא מדברת על פלגים קיצוניים בכללכורסא ירוקה

המשפחה שלי חרדית ממש לא מהקיצוניים ומקבלים כסף מהמדינה מפה ועד להודעה חדשה. באלפים יותר מאשר מהמשפחה הדתית שלי. אני דוקא די מעורה בשני הציבורים, זה לא נאמר מחוסר ידע או חוסר הכירות.

ולא מובן לי מה זה אומר שאתם לא מקבלים.. את רושמת למעונות תמת? מגישה את הטפסים? אז הדרגה שלך אוטומטית מושפעת ממספר הנפשות. קניתם דירה? לקחתם משכנתא? אם יש לכם מסלול זכאות קיבלתם אישור סכום שמושפע באופן ישיר מכמות האחים שלכם.

הבטחת הכנסה זה למי שמכניס, לכן אברכים מקבלים את זה ומן הסתם לא קיבלת כשלא עבדת. אבל זה לא אוטומטי, צריך לבקש.

סל הריון - אם את מגישה הכל ועומדת בתנאים לא יודעת למה שלא תקבלי, אבל זה לא הנקודה אלא שבנסיון לחסוך כסף למדינה הוא נחסך על הגב של נשים לא חרדיות שיולדות פחות, במקום שהן תוכלנה להשתמש בתקציב לפי צרכיהן.

אז אם את חושבת שיש לך זכויות שאת לא ממצה - ממש ממליצה לך. יש לדגל התורה מוקד שאת יכולה להתייעץ איתם אם את מתלבטת לגבי מיצוי זכויות 

רק לחרדים יש מספר נפשות גבוה?רקאני

זה לא חרדים

זה משפחות מרובות ילדים

אז חרדים עושקים את מי שיש לו 2 ילדים כי הם בוחרים ללדת הרבה ילדים?

אצל חרדיםעדיין טרייה
יש שילוב של משפחות מרובות ואידיאלוגיה של חיי צמצום שמועברת גם לדור הבא. בדרך כלל משפחה חילונית שתבחר להביא הרבה ילדים זה כי יש להם הכנסה גבוהה שמאפשרת את זה והם גם מחנכים את הילדים שלהם לרכישת מקצוע כך שגם אם הביאו הרבה ילדים לפחות הילדים יהיו פחות נטל מבחינת יחס הכנסות/הוצאות לכיס המדינה. שוב הבעיה היא לא בגלל משפחה מסויימת שבוחרת את הבחירות האישיות שלה לגבי כמות ילדים. הבעיה היא שיש בישראל תמריצים כלכליים בהגדלת הילודה (נקודות זיכוי/ביטוח לאומי/הנחות תלויות כמות ילדים) כאשר בפועל אין צורך כלכלי לעודד ילודה בארץ שכן היא בכל מקרה גבוהה משמעותית ממדינות מערביות אחרות.
בממוצע כןכורסא ירוקה

יש משפחות חילוניות עם 11 ילדים

יש חרדים עם ילד יחיד

אבל יש ממוצע. בממוצע לחרדים יש הרבה ילדים ולחילונים מעט.

ולא אמרתי שהם עושקים, לא יודעת איפה ראית את זה.

אמרתי שחלוקת הכספים היא לא שוויונית. ולא בגלל מספר הילדים, אלא כי היא מוכוונת למספר הילדים (לדוגמא).

ברור שברגע שאומרים שילודה זה מה שיתן נקודות למסלול זכאות, אז רק טבעי שמשפחות חרדיות יזכו בזה.

ברור שברגע שהבטחת הכנסה קיבלה את הקריטריונים הקיימים, רק טבעי שמשפחות אברכים יזכו בה וסטודנטים לא.

ברור שברגע שסל הריון מחולק במורה הנוכחית הגיוני שחרדיות הן אלה שתקבלנה את מלוא ההטבה.

אבל השאלה היא למה מלכתחילה זה ככה. והסיבה היא שנבחרי הציבור החרדי במשך עשרות שנים דאגו להבטיח שהציבור שלהם יקבל הטבות במקסימום. תקראי את המשפט הזה באיזה נימה שאת רוצה - מעריכה, כועסת, כל מה שעולה בדעתך. אבל אלה העובדות.

אף אחת שיולדת 4 ילדים לא עושקת את מי שיולדת 2. הענין הוא שאם ליצמן הוא שר בריאות במדינת ישראל, הוא כבר לא חכ מגזרי שיכול לדאוג רק לציבור שלו, אלא שר שאמור לשרת את כולם במידה שווה. ואם הוא יודע שצריך לקצץ כספים, אז מצופה שהוא לא ילך לפי מספר הילדים שדואג באופן די ישיר לציבור שלו ומקצץ מכל השאר, אלא שימצא מנגנון טיפה יותר שיוויוני לקיצוץ רוחבי.

אפשר ללכת הטבה הטבה אבל ממש לא בא לי לדוש.

אני חושבת שזה ממש בסדר לבוא ולהגיד "מה אתם רוצים? הנציגים שלי דאגו לי, אתם רוצים גם? בקשו מהנציגים שלכם שידאגו לכם". אמירה לגיטימית לדעתי, אבל אי אפשר להיתמם ולא להבין מאיפה בא הכעס.

והענין הזה מאד מאד מתחבר לכל מיני זכויות כמו פטור מהצבא.

אין בעיה לקבל דברים - אם תורמים כמו כל השאר.

אין בעיה להיות כמו נטורי קרתא שלא נותנים ולא מבקשים. גם המדינה מודה בזה וליואל קרויס ביטלו לפני שנים חוב של כמעט חצי מליון לרשות המיסים והנשיא חנן אותו מעונש, כי באמת אם אתה לא מבקש כלום - אפשר להבין את הרצון לא לתת.

אבל אם אתה גם מקבל ומקבל ונבחרי הציבור שלך דואגים להסב חוקים ותקנות לטובתך, וגם לא מוכן לתת, אז באמת המינימום שאפשר זה לקבל בהבנה את הכעס שמופנה משאר הציבורים.

אני חושבת שאם לפני שנתיים נבחרי הציבור החרדי היו אומרים - בואו נעשה עסק, לא לוקחים שקל מהמדינה ולא מתגייסים - אף אחד לא היה אומר מילה. אבל הזעקה שקמה מול קיצוצים בעולם הישיבות, בו זמנית למלחמה לא להתגייס בשום אופן היא זעקה שמקוממת הרבה אנשים.

היום ענין הגיוס שונה כי יש פשוט צורך אמיתי בעוד המון חיילים באופן מיידי, אבל אני חושבת שאם התקציבים לציבור החרדי היו מופנים לציבור הכללי אז כן הכעס עדיין היה פוחת. 

שוב, אמאשוני נסתה להסביר, ועוד מגיבות בשרשורקופצת רגע
עבר עריכה על ידי קופצת רגע בתאריך י"ח באב תשפ"ה 19:33

מנסה גם:

במדינת ישראל מתקיימת מדיניות רווחה.

זה אומר, שהמדינה מנסה לתת רמת חיים בסיסית למי שלא מצליח לדאוג לכך בעצמו.

מדיניות רווחה כמדיניות כלכלית של מדינה שלמה, יכולה להתקיים תחת ההנחה שכל פרט מנסה להגיע למקסימום רווחים (אם תשימי לב, באופן כללי באמת הציבור הכללי שואף לכך), והמדינה מספקת למי שלא מצליח להשתכר כמו שצריך רמת חיים בסיסית.

למה זה דומה( ובבקשה תנסי לקרוא בראש פתוח ולא להגיב לי משהו כמו: את משווה לימוד תורה ל... ): נניח שהמדינה הייתה מחליטה שלמי שאין אגודל, קשה לו להרוויח כמו שצריך, ולכן הוא יקבל קצבה/הטבה/סבסוד מסוים. מאיפה יגיע הכסף לזה? מכל שאר האנשים שיש להם אגודל, ושכל אחד ואחד מהם שואף להרוויח כמה שיותר. אז כל אחד ישלם מעט מן הרווחים שלו, ולחסרי האגודל תהיה רמת חיים בסיסית, נמוכה משל השאר אבל יותר טוב מכלום. יהיה תמיד מספר מסוים של חסרי אגודל, אבל הוא לא יהיה מאוד גבוה כי באופן טבעי רוב האנשים רוצים לשמור על האגודל שלהם ועל יכולת ההשתכרות שלהם, והם לא מסתפקים בקצבה שהמדינה נותנת ושואפים לרמת חיים גבוהה.

עכשיו, דמייני מצב, שכמה אנשים יחליטו שמשיקוליהם שלהם, שהקצבה שהמדינה נותנת מספיקה להם, והם לא מעוניינים לקיים רמת חיים גבוהה יותר, רמת חיים בסיסית לא רק מתאימה להם אלא בכלל בעיניהם היא נכונה יותר, ולדעתם קיום של חסר אגודל שלא יכול לפרנס את עצמו הוא אידיאל, ומבחינתם הם יותר מישמחו אם גם הילדים שלהם יבחרו להיות חסרי אגודל. מה יקרה לאוכלוסיית חסרי האגודל? ומה יקרה האם כלל האוכלוסיה תמשיך לתמוך בחסרי האגודל?

אני כותבת באריכות ורואה ש @תקומה סיכמה את זה מצוין כמה תגובות מעלי, אז כרגע מסיימת, תראי האם זה עונה במידה מסוימת על מה ששאלת.

רק רוצה להקדים ולהעיר, שזה היה לצורך דוגמא, ואני לא משווה לימוד תורה לנכות, ובאופן אישי יש לי הערכה רבה( באמת!!! ) לציבור החרדי שבגדול באמת מסתפק ושמח במועט ושמח להקריב למען האידיאלים שלו( ואגב גם כאן על המגיבות יקפצו וישאלו למה אני מכלילה, הרי יש חרדים עשירים שחיים בצורה מנקרת עינים, או כשמדובר מוצג בצורה חיובית אז אתן מסכימות שבאופן כללי הציבור החרדי לא שואף להרוויח המון ולחיות ברמת חיים גבוהה?)

אין ספק שכולם יכולים ללמוד מהם, אבל כפרקטיקה כלכלית למדינה שלמה זה לא הגיוני. כמו שתקומה כתבה, אפשר להחליט להיות קפיטליסטים לגמרי, ללא מדיניות רווחה וללא סבסודים כלל, ואז כל אחד יעשה כראות עיניו. אבל מי שישלם את המחיר יהיו אלה שבאמת לא יכולים לכלכל את עצמם, ולא רק בחרו שלא לעשות זאת. 

אני מסורתיתמפלצתקטנה

לא חרדית כן שמורת שבת.

אני בכלל לא שונאת חרדים. מה זה קשור לשנוא חרדים לא שונאת אף אחד מע"י.

ואני אגיד לך מנקודת המבט של הצד החילוני יותר כביכול - תחשבי יש לך 5 ילדים, כולם עוזרים בבית מנקים מסדרים הולכים למכולת ורק אחד "לא מוכן כי ההתנהלות בבית לא מוצאת חן בעיניו" אז הוא לא עושה כלום לתרום לבית אבל כן אוכל, ישן, לומד, מקבל כספים כשצריך.

היית מסכימה לזה? או שהיית אומרת חבר קום אוהבים אותך בוא נדבר על זה אתה חלק מהמשפחה הזאת. בוא נפתור את זה יחד.

ואני הכי מעריכה את כל מי שלומד תורה. כל דקת לימוד עבורי זה עולם ומלואו -אבל בתקופה כזו שאנשים קורסים אי אפשר לא להיות חלק מע"י ולאיים ולהתמרד ככה.

צריכים אתכם פה הגנת הארץ חשובה!

אוהבת

תיארת משפחה קלאסית שיח סוד
כן תמיד יש ילד כזה, וההורים והאחים עדיין אוהבים אותו ;)
ברור שאוהביםמפלצתקטנה
אז על זה דיברתי שיח סוד
אוהבים אותו ברורתוהה לעצמי
אבל לא מקבלים את ההתנהגות עושים תהליכים כדי לשנות אותה.
בדיוק . וגם אפשר להבין את האחים שלו שמתעצבנים עליומפלצתקטנה
אהבתי את התגובה והדוגמא, אכן כך 👍קופצת רגע
קודם כל, אין ספק שלתקשורת יש בכך תפקיד גדולקופצת רגע

ושהם מחרחרי ריב וזורעים שנאת חינם והלוואי שיתפכחו ויפסיקו, הנזק שהם גורמים הוא רב ביותר.

שנית, אני משתדלת מאוד לא לשנוא אף אחד מעם ישראל ואני לא שונאת חרדים חלילה.

דבר נוסף, כן, לחרדים ולהלך הרוח החרדי של 'אנחנו שומרים על כולם ואף אחד לא מעריך אותנו',

והכחשה של המציאות לפיה הקיום החרדי ישראלי לא יכול להתקיים בלי ציבור משרת ועובד גדול, גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה בטחונית, יש תרומה לדעתי לעובדה שהחרדים הם מגזר פחות אהוד כרגע... למען האמת התגובות שלך בשרשור די מדגימות את הלך הרוח הזה. 

פעם קראתי משפט מענייןכבתחילה

נראה לי שאמאשוני כתבה פה-

מי החליט שאנחנו נמות ואתם תקברו(זקא, מדא) אותנו?

בשורה התחתונה, משפחה חרדית ממוצעת כנראה ממשיכה בשגרת חייה, לעומת משפחה מגוייסת שהחיים התהפכו והשתנו ועברו הרבה בשנתיים האחרונות.

הכסף לא מתחיל לכסות את הטיפולים הפסיכולוגיים.

הפחד מכל דפיקה על הדלת, השבתות והחגים לבד, כל הבית עלייך וכו'..

מי שרוצה להתגייס- ימצא את הדרך לעשות את זה בצורה שמרנית.

מי שלא רוצה- לא מוצא. נקודה.

עובדה שיש יחידות נפרדות לגמרי, גם בקרבי וגם לא.

הצבא לא רוצה? נכון, אבל גם החרדים לא רוצים. זה הדדי..

בואי נשאל את זה אחרת,

אם כולם היו משתמשים בסיבות וב"תירוצים" של החרדים,

מי היה שומר עלינו פיזית?

אני גם מאמינה בלימוד תורה, עובדה שאנחנו אברכים כבר יותר מ6 שנים והיד עוד נטויה. אז מה? זה לא סותר את זה שבעלי עשה שירות סדיר ועכשיו מילואים.

לימוד תורה זה חשוב, אבל חשוב גם ההשתדלות במעשים. והמעשים הם הלחימה - באוויר, בים ובאדמה.

אז כן, זה מעצבן לראות את השכנים החרדים במקלט בנוכחות מלאה פעם אחרי פעם, כשאנחנו לבד..

זה מעצבן שהחיים ממשיכים כרגיל כששלנו לא!!!

ובשביל שעול המילואים יהיה פחות כבד, צריך עוד חיילים - שאני רוצה להאמין שאם החרדים יתגייסו המצב יהיה יותר שפוי. 

אני חושבת שיש לנו סיבה טובה 🤷‍♀️ואז את תראי

כל כך הרבה זמן במילואים......

כמה עברנו מאז - הריון, לידה, זוגיות מרחוק ואז מקרוב ושוב ושוב ושוב, פיטורים מעבודה, חיפוש עצמי מחדש וכל זה עם אזעקות ובלי מקלט.

הייתי מצפה שמישהו יבוא ויעזור. שמישהו יגיד, היי! גם אני אתרום קצת, גם אני אתן. לך, אחי. לך הביתה למשפחה. גם לך מגיע!

ו......

זה לא קורה.

יש לי קרובי משפחה חרדים, אנחנו גרים ביישוב עם לא מעט חרדים. העולם הזה לא רחוק ממני, אבל התאכזבנו מאוד ואין איך לברוח מזה.

חרדי לא יתגייס סתם פתאום משום מקוםלב אוהב

גם אם הוא מאוד רוצה וגם אם ממש כואב לו על אחים שלו...

ויש לזה מלא סיבות. 😕

זה העניין שלו, לא שלי 🤷‍♀️ואז את תראי
אפשר להגיד את זה על הרבה דברים בחיים, בסופו של דבר כל אחד עושה לפי צו מצפונו.
לא רק צו מצפונו אלא אידאולוגיה מבוססתלב אוהב

כמו שדתי לאומי פועל לא רק מתוך מצפון אלא אידאולוגיה שלימה.

היא שאלה למה כועסים עליהםואז את תראי

ולמה יש שנאה כלפיהם. זו התשובה שלי.

ההסברים שלהם ממש לא מעניינים אותי.

אחרי כל כך הרבה זמן גם לי כבר אין אידאולוגיה וגם לא ציוניות. 

כן, אני מתארת לעצמי...לב אוהב

וכואב לי לשמוע שנכנסה שנאה.

כואב לך שיש שנאה כלפי חרדיםאמאשוני

אבל לא כואב לך שכואב לחילונים שדה פקטו מממנים את הציבור החרדי.

את אומרת שכל אחד יכול להביא הרבה ילדים ולקבל כמו משפחה חרדית,

אבל החילוני לא רוצה הרבה ילדים.

הוא רוצה לא לממן את מי שבחר להביא הרבה ילדים. שכל אחד יממן את הבחירות שלו.

ואף אחד לא שואל אותו, וזה מה שכואב לו.

יש מציאות של הבאת ילדים לעולםלב אוהב

והממשלה החליטה לתת הטבות למי שנמצא בקטגוריה הזאת מעל כמות מסוימת.

בעיניי מבורך בלי קשר לדת. 

כי אני בעד ילודה. ואם חילוני מתנגד להטבות בהקשר ילודה, זה גם לגיטימי, 

אבל זה עלול להצביע על השקפה שלא בהכרח מעודדת דברים חיוביים.

ובהחלט אפשר להוריד את ההטבות האלו אם יהיו מספיק קולות בכנסת. זה כבר עניין פוליטי אבל. 

בכל אופן, לא הייתי קוראת לזה מימון. 

ולא הבנתי מה זה "דה פקטו" אלא אם כן יש כאן טעות במקלדת,

בכל אופן כתבתי שכואב לי שיש שנאה כלפי החרדים כי זו תגובה שהתאימה לתוכן של התגובה שעליה הגבתי. 

זה לא אומר שהיא מכילה את כל הרגשות והמחשבות שלי בנוגע לחילונים, נכון?

ואם זה משנה אז כואב לי שיש פירוד ומחלוקת לא משנה באיזה צד ועל מה. 

העניין הפוליטי מושפע ישירות מהמגזריותאמאשוני

מי זה הממשלה אם לא נציגי החרדים?

מי שדוחף להטבות לפי ילודה זה נציגי המגזר החרדי והם יודעים למה הם עושים את זה.

הם מכירים את הסטטיסטיקה הדמוגרפית.

דה פקטו הכוונה בפועל.

בתיאוריה כל מי שיש לו הרבה ילדים זכאי להטבה,

בפועל בעיקר למגזר החרדי יש הרבה ילדים,

לכן דה פקטו (בפועל) הציבור החרדי הוא מי שנהנה מההטבה.

לדוגמה אם מוצאים מכרז לדירות בהנחה במימון ממשלתי בבני ברק, כל אחד יכול לבוא ולהגיש מועמדות לרכישת דירה.

בפועל הציבור החרדי קונה בבני ברק דירות.

כלומר דה פקטו מי שיהנה מההטבה זה החרדים.

זה מאוד משנה אם כואב גם על הצד השני, כי זה שיכול לפתוח לשיח והבנות וממילא להפחית דרמתית את עוצמות השנאה.

אם מישהו יגיד לא כואב לי שלחילוניים כואב המודל הכלכלי של ההטבות, למעשה הוא אומר אל תשנא אותי, אבל אני לא מקשיב לך. זה לא בדיוק מאפשר קרבה.. אני לא שומעת בציבור החרדי מספיק קולות שכואב להם הכאב של הציבור החילוני.

בממשלה זה רק נציגי החרדים?רקאני

הם חלק ממנה

הם פועלים למען הבוחרים שלהן

הגיוני

שהנציגים שלך יפעלו למענך

ככה זה עובד

אולי אני צריכה גם לא להביא עוד ילדים כדי לא לגנוב ממך?

הנציגים שלי פועלים לטובת הכללאמאשוני

כפי שהם רואים ומאמינים שזו טובת הכלל. ואפילו כל הזמן דוחפים להכחדת נטל המילואים על המשרתים שהציבור שלי חלק גדול ממנו, וזה לטובת אוכלוסיית העוטף ולא המתנחלים, שהם ממש לא המגזר שלהם, מתוך ראייה ודאגה לכלל המדינה.

הגישה של הפוליטיקאים שלי צריכים לדואר לציבור שלי על חשבון אחרים היא פסולה מיסודה ומבטאת חוסר הערכה בוטה לתפיסת הכלל.

המדינה זה אני אתה ואת.

המדינה מתקצבת את הצרכים של כולנו מהכסף של כולנו.

אם הנציג שלך בוחר לקחת ממני כסף ולהעביר לך אותו, כי ככה זה פוליטיקה, ואת ממש בסדר עם זה, אז אל תתפלאי למה שונאים את הציבור החרדי.

אין שום בעיה שתביאי כמה ילדים שעושה לך טוב, הכל בסדר, רק תממני אותם בעצמך ולא מהקופה הציבורית. זו כל הטענה.

העניין בציבור החרדי בכללותו, שלא רק שאין רצון לממן לבד, יש התכחשות למימון המאסיבי של המדינה, ויש הצדקה לחוסר מוסריות הזו בטענה שכל פוליטיקאי דואג לבוחרים שלו..

אז כן הציפייה שלי אישית, מציבור שאני תופסת כציבור מוסרי מאוד, זה קודם כל להבין את הבעייתיות של השיטה הכלכלית שבה החברה החרדית חיה ולא להתכחש אליה (הרי אף פעם בהיסטוריה באף מדינה לא היה ציבור כ"כ גדול שלא ממצא את יכולת ההשתכרות שלו מבחירה)

ובנוסף, לפעול לתקן את העיוות.

ברגע שהנטל הכלכלי האמיתי של גידול משפחה ברוכה יפול על כתפי ההורים, אדרבא שכל אחד יביא כמה ילדים שהוא רוצה (בע"ה שיזכה) ואז כולם יוכלו לשמוח בשמחתם, בהרבה אהבה ונפש חפצה.

אין יותר הגיוני מזה בעיניי.ואז את תראי
להתעלם בזמן מלחמה מיהודי אחר ופשוט להפנות לו עורף? זה רק ברור שזה מה שזה יגרום.
לא אמרתי שזה לא הגיוני, אני לגמרי מבינה.לב אוהב

פשוט לא רואה את זה ככה.

קשה לי לקרוא הפניית עורף למשהו שלא יכול להיעשות באופן טכני. 

החרדי הבודד לא יכול לשנות מהסדרים המקובלים של הציבור אליו הוא שייך,

וגם ראינו כאלו שכן ניסו לצאת מהזרם והצבא בעצמו תקע להם מקלות בגלגלים, 

ואת זה לא יפרסמו בכותרות, כי שנאה הרי מביאה הרבה יותר רייטינג, לא משתלם.

וגם אלו שצועקים נמות ולא נתגייס ועושים הפגנות למען זה, מסכנים, ככה אני רואה את זה,

הם בעיניי שבויים באיזשהי השקפה שלדעתם היא אמת, ומסנוורים מלראות את התמונה הכוללת,

גם הם לא מוסיפים אהבה לכל הסיפור, גם על זה כואב לי. 

הם לא צריכים לשנות, הם פשוט צריכים להתגייס.ואז את תראי

כמו שהם יודעים למשל להקים מערך נסיעות שלם רק לחרדים וכמו שיודעים להקים עמותות ולהתאגד במועצות עירוניות על מנת לקדם אינטרסים שלהם.

זה נכון שהצבא לא מקבל את כולם אבל בפועל, אחוז החרדים שאומרים שהם רוצים להתגייס ומגיעים לשלב שהם בכלל מבקשים שימצאו להם יחידה הוא נמוך בצורה באמת מביישת.

אני לא ממעיטה ביכולות שלהם, מי שרוצה להתגייס מתגייס ומי שרוצה לתרץ תירוצים? נו, זה הכי קל.

מסביבי אני שומעת הרבהההה יותר קולות של לא רוצים להתגייס, נשלח לכם עוגה לשבת וכמעט ואין קולות של ניסינו ולא מצאו לנו יחידה.

נכון ולכן אין ביירושלמית במקור
את השנאה שהפותחת רואה במבטי האנשים. יש בי רק את התחינה שאותם "הרוצים והכואבים" שתיארת, לא יצביעו למפלגות שמייצרות את החרפה הזו של השנתיים האלה... כי מי שהיו בכיתה י"א כשפרצה המלחמה כבר הספיקו להתגייס ולמות - אבל הפוליטיקאים בשלהם, שמים רגל לכל אפשרות שתהיה איזו הקלה בנשיאה בנטל. כל כך הרבה מחזורי גיוס כבר יכולים היו להתגייס מאז שמחתורה... לא מבינה איך הם לא מסתכלים על הרבנים שלהם ומתביישים נורא (ועל גולדקנופף "מה יש הכל מתפקד הכסף זורם" ופוליטיקאים חרדים אחרים אני אפילו לא מדברת... וזה היה בריאיון ידידותי בזמן המלחמה, לא איזה ציטוט "מהתקשורת")
וזה בהנחה שבכללי את מאמינה לפוליטקאים...לב אוהב

ימני או שמאלני, דתי או חילוני.

מי שיכול לקבל החלטה אם להתגייס או לאלב אוהב

זה או אדם ששייך לציבור שמתגייס

או אדם פרטי שלא מגדיר את עצמו כשייך לאף מגזר והוא בוחר את ההשקפה שלו כראות עיניו.

ציבור שבחר להתגייס יש לו את השיקולים שלו.

והציבור החרדי בחר ממזמן לא להתגייס וההשקפה שם נעה מעדיף לא להתגייס, ל-אסור בשום פנים ואופן להתגייס, ל-אם אתה לא לומד עדיף להתגייס.

כלומר גם שם הדעות חלוקות.

זה מאוד מסובך, לא יודעת אם מישהו יודע מה האמת.

אולי בסוף נגלה שאף אחד לא קלע לאמת.

בכל אופן, לבנתיים במצב הנוכחי באמת חבל להוציא כעס או עצבים או בטח שנאה על משהו שלא תלוי כרגע באמת במישהו, גם אם נראה שכן.

התקשורת בטח לא מועילה כאן, וגם אנשים פרטיים שמנסים להניע מהלכים כלשהם, לא מאמינה שזה ישנה משהו.

הממשלה גם לא מועילה,

ואם הרבנים החרדיים רואים את המצב ומודעים אליו ועדיין אומרים מה שאומרים, אז אין מה לעשות, זה המצב.

בסופו של דבר כולם פועלים מתוך אמונה כלשהי, ואנחנו מאמינים בלתת לכל אחד את הזכות ללכת אחרי האמונות שלו, כן?

בהצלחה לכל הצדדים. 

גם אותי שונאים או לא אוהביםנעומית

וזה לא נעים.

מצד אחד מבינה לחלוטין

מצד שני, האם באותה מידה שונאים תל אביבים משתמטים?

או ציבורים שלמים שמתגייסים רק לגלי צה"ל ולחיל האוויר?

כלומר, אני מרגישה שיש על מה לכעוס. רק שהציבור הדת''ל מובל ולא מוביל.

הבעיה הגדולה היא לא החרדים, (נתגייס במוקדם או במאוחר) אלא הערבים. ועליהם משום מה שוכחים לדבר.

ולגבי גיוס, איך אמר קרוב משפחה? לא רוצים אתכם שם. אף אחד לא עשה מאמץ רציני מעולם כדי לגייס. (ואני חיה ליד אנשים שהיו מתגייסים אם צה"ל היה נוקט במאמץ אמיתי במשך שנים ולא רק יוזמות חד פעמיות שיצרו תמונות יפות לתקשורת)

שלב ב' יכולים לעשות רק אנשים מעל גיל 28. וגם זה עם סיכוי נמוך להתקבל. (הרוב נדחים)

אז התקשורת יוצרת ריקוד, כולם רוקדים בו, אבל לחרדי הפשוט אין פתרון.

הפתרון לבחור חרדי, בן 25, אב לשני ילדים. שלמד עד עכשיו בכולל וקיבל צו גיוס הוא להתגייס. מחר. לשנתיים וחצי. (בלי מימון של מילואים, סדיר)

לבוא בטענות לכל מי שלא עושה את זה, זה לא הגיוני. האם כל חילוני שאתם מכירים היה מתגייס לסדיר נשוי, אב לשני ילדים? ואם לא הייתם שונאים אותו.

הילדים שלי יתגייסו בעז''ה, אבל הם רק בני 3. עד אז, לא תסבלו אותי

השאלה בעיני היא האם תצביעי עד אז למפלגה חרדיתירושלמית במקור
שתנציח את הפלונטר.

וחיבוק על המשפט האחרון

לאלאלאנעומית

כבר שנים אני לא מצביעה למפלגות חרדיות. (הצבעתי בן גביר וסמוטריץ בפעם האחרונה)

העניין הוא הגיוס נטוהמקורית

ומי שלא מתגיס לא נראה טוב. ולרוב זה נוגע בכל מי שנראה חרדי, אפילו אם הוא שירת. רק בגלל החזות החרדית,  כי זה תפוח האדמה הבוער

תוסיפי לזה הנהגה שלא מתנצלת על הדרך וצועקת את זה תחת כל עץ רענן (נמות ולא נתגייס) ןבעוד אימהות קוברות את ילדיהן, וקונספירציות על תשלום של עשרות אלפי שקלים מהממשלה כל חודש לכל חרדי -  וקיבלת תחושה של התרסה מתובלת בהתנשאות, ניתוק, ניכור, חוצפה והתבדלות.

אני אגב לא שונאת חרדים בכלל, נראית חרדית בעצמי וילדיי מתחנכים במוסדות חרדיים אבל כן מסוגלת להסתכל על זה מבחוץ

אז כן

זה מעורר שנאה לצערינו

במיוחד כשיש ציבור גדול שמשרת שהרבה מהם שומרי תורה ומצוות בעצמם. תלמידי חכמים. בעלי משפחות שנושאים בנטל כבר תקופה ארוכה ומשלמים מחירים כבדים. אנשים לא מבינים מה ההבדל ולמה הציבור הדת"ל כן וחרדים לא. ויש להם טיעונים חזקים. גם לא בזמן מלחמה אפילו. כי בזמן שהחרדי שלא עשה צבא עובד, הבחור הלא חרדי מתחיל את חייו באיחור מהבחינה הזו כי הוא מתגייס (במגזר היהודי, כן?)  ו"על הדרך" הקרביים שבהם מסכנים את חייהם כדי שהבחור החרדי ינהל את חייו כרגיל

קטונתי מלהיות זו שאומרת מה נכון. אבל אני חושבת שבתור התחלה צריך להכיר בהסתכלות הזו מבחוץ, ולהבין באמת גם את הצד השני ולא רק להגיד שגם חרדים משלמים מיסים כי זה ברור שכולנו משלמים את אותו מעמ בסופר ובתחנת הדלק ולחרדים לדעתי יש המון תרומה למדינה רק מעצם הקיום שלהם כחברה מבחינת מאזן דמוגרפי למשל, אבל אני לפחות מרגישה שהעמדה הלא מתפשרת נגד הגיוס, בין אם מוצדקת בין אם לאו, מגיעה עם גישה שיוצרת אנטגנויזם נגד החברה בכללותה. בין היתר גם בגלל בחורים כמו בעלך וסליחה על הישירות. כי עם ישראל מכיר בחשיבות של לומדי התורה, אבל תכלס מי שלא לומד וחובש את ספסלי בית המדרש- איזו סיבה יש לו להיות "פריווילג" ופשוט לא להתגייס חוץ מהיותו חרדי שיכול להרשות לעצמו? (אני מדברת על ההסתכלות מבחוץ כן? אני מכירה את כל הטיעונים הפנימיים)

והאמת אני לא ככ יודעת אם יהיה לנושא הטעון הזה פתרון מלא וזה כואב, אבל צריך להתמודד עם הטענות המוצדקות האלה איכשהו גם אם רואים את הדברים בצורה אחרת ופועלים אחרת. 

אנחנו במלחמהצוףלבוב

אז מי שלא נלחם בעצמו צריך לפחות לכבד את אלו שכן.

הפגנות נגד גיוס באמצע מלחמה הם לא במקום .

חוץ מעניין גיוס יש עוד עניין. חרדים עושים את עצמם כאילו הם הכי צדיקים וזה לא הכי מתכתב עם מציאות.

כשאני באה לחברון או ירושלים רואה גברים חרדים מסתערים על אוטובוס או סתם על איזו כניסה אני עדיין בשוק רציני.

בתהליך חזרה בתשובה שלי היו שנתיים מגורים במדרשה בשכונה חרדית אז חוויות הן מעורבות. גם את העניין שגברים צעירים יושבים באוטובוס בזמן שנשים בהריון עומדות מאחורה, גם יחס לנשים שהן לא מהשכונה ( מי שמבין מבין) , פעם גם נתקלתי לאיזו הפגנה נגד נתיחת מתה . גם לא חוויה מרנינה. הדליקו כל הפחים בשכונה , ממש היה עשן מעל שכונה. למה לא חשבו על זקנים , תינוקות, חולי אסטמה? איך הם אמורים לנשום במצב כזה?

כיתה של הבן שלי עבדה במשך שנה בכמה אירועים רק לחרדים. אז באחד האירועים כשזמר ביקש להתפלל על חיילים , קהל צעק בוז . וכמובן דוחפים , מנסים להיכנס בלי כרטיס , או לקנות כרטיס זול יותר ולהיכנס למקום יקר יותר.

גם יחס לבעלי תשובה. יש קהילה רוסית ליטאית , אז זה ברור להם ששום חרדי מהבית לא ירצה שידוך איתם , גם אם הם שלושים שנה במגזר . אגב גם בעלי תשובה עצמם במגזר ליטאי מתחילים להתנשא מסיבה לא ברורה. למרות שהם יושבים ברשתות חברתיות ולא יותר דתיים מדתי לאומי מצוי , לפעמים אפילו פחות. בעל של חברה אחת אחרי כמה שנים בישיבה ליטאית לבעלי תשובה לא ידע מה לברך על קורנפלקס , אבל כן ידע שלא צריך ללכת לצבא...

יקירות, השרשור הזה פוגע במרקם העדין של הפורוםיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

סתם חבל.

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

אז אני נכנסתי עכשיו למקלחת מפנקתעוד מעט פסח

והאיש זכר לבד לחמם את המרק לפני שבת וגם להכין מיחם.

תוך כדי תפעל את הילדים שיכנסו למקלחות וישמרו על הקטן.

כיף להכניס שבת בנחת בזכותו!

תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אין מה להלחץ מזה.... כשזה יגיע יגיע ונלמדשיפור
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!אחרונה
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחוליםאחרונה
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטובאחרונה

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
בטעות....אנונימית בהו"לאחרונה
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
סליחהמקלדתי פתח
שהיא לא צמאה
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
זה אמור לספוג כמו טיטולשיפור
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

לגמרי😵‍💫אחת כמוניאחרונה
תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיר
מובן ממש.ממתקית

מתה על אלו של "תחשבי טוב" כאילו אם אחשוב טוב לא יהיה היפרמאזיס

ככה הגוף שלי וזהו.
דווקא בהריונות שהייתי בהם הכי הכי בהיסטריה והתכוננתי נפשית ופיזית להיפרמאזיס- זה לא הגיע.

היו לי הריונות עם היפרמאזיס, הריונות עם בחילות והקאות סבירות ממש, והריון אחד מושלם בלי כלום

תקשיבי אין לי היפראמזיס ב"הכבת שבעים
וזה פשוט נשגב מבינתי איך מסיפורים שאני שומעת, נשים עם היפראמזיס נכנסות שוב להריון. אני פשוט נפעמת!! ❤️
היה לך היפראמזיס קשה בחלק ובחלק כלום?אמא לאוצר❤

או שהיה לך רק קל?

כי בדר"כ מי שיש לה היפראמזיס קשה זה חוזר שוב ושוב...

אצלי היה בכולם וכל פעם רק החמיר

וככה היפראמזיס רציני מתנהג בדר"כ...

היה לי 4 הריונות נוראים,עודהפעם

באחרון היה קל יותר (לא התאשפזתי, קבלתי עירויים רק בקופ"ח... כזה...)

והיינו בטוחים שזה מין אחר חחחח
אבל בסוף ילדתי מהמין הקבוע אצלנו בבית.
אולי הפעם יפתיע...

נכון, קורה שיש רמות שונותאמא לאוצר❤
אבל לא שאין בכלל... כי ככה הגוף מגיב להריון
איך מתנהג היפרמאזיס רציני? מי החליט?ממתקית

לי היה בחלק מההריונות ברמה של עירוי, ורק במיטה בלי יכולת לעשות כלום (בכל קימה הייתי חייבת לרוץ להקיא, לדבר לא יכלתי).
ובחלק מההריונות היה לי סתם בחילות רגילות כמו של כל אישה סטנדרטית בתחילת הריון.
לא הבנתי מי החליט מה זה היפרמאזיס רציני?
היפרמאזיס לא מחייב להגיע בכל הריון לאותה האישה. עובדה.

לא קשור למי החליט... וגם לא באה להגיד שאין לךאמא לאוצר❤

אם את אומרת שיש ..

פשוט ממה שאני מכירה ומניסיון אישי, נשים שיש להן היפראמזיס קשה, נדיר מאד מאד שיש להן גם הריונות בלי בכלל...

זכית😉

נכון זכיתיממתקית

אבל עברתי הרבה הריונות בלי עין הרע, אז אולי זה גם סטטיסטיקה בסוף, אם יהיו לי 4 הריונות למשל, יהיה לי בכולם, אם יהיו לי יותר מ-4 הריונות, סיכוי גדול יותר שיהיו לי גם הריונות בלי היפרמאזיס.

קשה לדעת כי לרוב מי שיש לה היפרמאזיס לא יולדת הרבה.

אצלי בראשונים לא היה לי היפרמאזיס
התחיל לי בכל האחרונים...

באמת יכול להיות! לגמרי נכון!אמא לאוצר❤אחרונה
לפחות הספקת ללדת כמה לפני שהתחיל לך😉🩷
לי מתוך 3 הריונות היה רק בראשון (קל) ובאחרון (קשה)אנונימיות
השני היה הריון רגיל לגמרי
שיהיה בשעה טובהאנונימית בהריון

ובקלות!

תודה יקרותעודהפעם

כל תגובה משמחת ומחזקת..

וואי בשעה טובה שיהיה כמה שיותר בקלות ובנחת!!!שיפור

אולי יעניין אותך