אבל לא תמיד הקושי באירוח הוא פיזי, לפעמים זה קושי רגשי וזה מה שנשמכ. שהיא מאד שמחה שאתם באים אבל מרגישה שזה לא "הוגן".
להגיד לך שאני מתחברת להשקפת העולם שלה? רחוק מזה. אבל זה המצב הקיים. ואם היא לא מבינה לבד שיש סיבה שאתם לא הולכים לשם, אז להסביר בעדינות שאתם מרגישים שהעובדה שאתם באים הרבה מקשה עליה יכולה לשקף לה את המצב ושתבחר איך להתמודד עם זה.
תראי, זה מצב ממש לא פשוט. אצלנו כבר כמה שנים יש מצב בערך הפוך. מסיבות מסוימות לאורך תקופה ארוכה מאד לא התאים שניסע לצד של בעלי (נסענו פעם בהמון המון זמן). אמא שלו נעלבה מאד ושיתפה בכך את אמא שלי. אנחנו לא סיפרנו את הסיבה לאמא שלי כי זה גבל ברכילות ולשון הרע. יצא שאמא שלי היתה בטוחה שאני מונעת מבעלי לפגוש את המשפחה שלו. לא רציתי לספר לה את הסיבה והיא פעם בתקופה היתה ממש נוזפת בי שזה לא בסדר. בשלב מסוים עשיתי לה שיחה שאני מבקשת לעשות הפרדה - כמו שאני לא מדברת איתה על משפחתו של בעלי, ככה שאם יש משהו בנושא שתשמור לעצמה ולא תגיד לי כי יש רבדים שהיא לא מכירה ואם בחרנו שלא להעלות את זה אז בבקשה שתכבד.
היה לה מאד קשה לקבל את הבקשה, אבל למעט חריגות בודדות היא עומדת בזה.
אז פה זה קל יותר כי זו אמא שלי ויכלתי להבהיר לה שהיא נכנסת למקום שלא רלוונטי לה.
אם לבעלך מתאים להעלות את זה מולה, אחרי ההערה הבאה שהיא תתן, שהוא יבקש לדבר איתה לבד ויגיד לה "אני מבין שזה מקשה עלייך, למרות שאת שמחה לארח. אני לא יודע מאיזו סיבה זה מפריע לך, אבל איפה להיות או לא להיות זה שיקולים שלנו והיינו שמחים שתכבדי את זה. בשום אופן אנחנו לא רוצים שתעשי עבורנו יותר מהכוחות שיש לך, ולכן בבקשה אם קשה תגידי שאת לא יכולה לארח. אבל זה שאנחנו באים כי אנחנו אוהבים אתכם ורוצים להיות איתכם לא צריך להימדד מול ההגעה לצד השני".
אם הוא מסוגל לעשות את זה אז מעולה. ואם הוא לא מסוגל אז צריך באמת לחשוב איך לעשות את זה בדרך עקיפה יותר שיותר עוקפת את הסימפטום מאשר את הבעיה האמיתית אבל זה משהו שרצוי לפתור לפני שהוא מתנפח..