משתפת כאן כדי לעשות לי סדר בבלגן בראש....
יש לי 5 אוצרות מתוקים.
ההיריון של כל אחד היה גיהינום כפשוטו.
מי שמכירה היפראמזיס- יודעת על מה אני מדברת. מי שלא מכירה- בלי להעליב אבל גם לא תבין.
רק בהריון הרביעי הכרתי את המושג היפראמזיס והבנתי שזה מה שיש לי.
שאני לא "מפונקת" ולא "כולם בהריון מה את עושה עסק מקצת בחילות".
הבנתי שלחיות עם ענן של בחילות, ועשרות הקאות מדי יום עד הלידה, לקבל עירויים ולהתאשפז, זה לא נורמלי.
הבנתי שעל כל ילד אני נלחמת, יחד עם בעלי המדהים שמצידו היה מוכן להירתם יותר (9 חודשים אני לא עושה כלום בבית),
והלוואי שיהיו לנו עוד ילדים אבל גם הוא מבין שהכוחות גוף ונפש שלי מוגבלים.
בהתאם למצב, הרווחים בין הילדים הלכו וגדלו. משנתיים לשלוש והפעם האחרונה 4.
הקטן אוטוטו בן 3, ואני כ"כ רוצה עוד הריון. אני משוגעת על תינוקות קטנים. יש לי קשר מיוחד וקשב מדהים אליהם.
הרגע שבו מניחים אותם אצלי ביד שווה הכל.
אבל הדרך... המסע... המחיר.... נפשי ופיזי...
אני כבר יותר קרובה ל40 מאשר ל30... וממש מרגישה איך השעון שלי מתקתק...
כ"כ מקנאה בחברות ובנות משפחה שמחליטות בקלות להביא עוד ילד, עוברות הריון קלאסי מי יותר ומי פחות...
מרגישה שאצלי הכמיהה לילד מתנגשת כל הזמן בחוויות הטראומטיות שיש לי מההריונות, ובידיעה מפוקחת לקראת מה אני הולכת.
בשבוע שעבר היה לי וירוס 3 ימים של שלשולים והקאות. 3 ימים שהייתי עם בחילות מגעילות, והקאתי את מה שאכלתי.
זה פשוט עשה לי דז'ה וו להריון. בשלב מסוים כבר בדקתי הריון מרוב שהייתי בטוחה שזה זה... (למרות שאני על מניעה והסיכוי היה אפסי).
תכננו בחודשים הקרובים להפסיק את המניעה, למרות שאני מכירה ויודעת לאיזה גיהינום אני נכנסת,
ופתאום החוויה של שבוע שעבר עשתה לי כ"כ רע...
הזכירה לי שבהריון אני הופכת לאדם אחר, שהכל מגעיל והכל דוחה, שהכל סובב סביב בחילות- הקאות- ריחות נוראיים- וענן של גועל שאופף אותי וא"א להתפטר ממנו.
שאני לא מתפקדת ולא יכולה לעשות כלום, שאין לי חשק, רצון ועניין בשום דבר, כאילו מישהו תופס אותי בגרון ואני לא יכולה לנשום אוויר נקי.
שאני יודעת שברגע שזה יקרה אני אתחרט על הרגע שבחרתי בזה, ושום תינוק שמחכה בסוף 9 חודשים בעז"ה לא מעניין אותי בשלב הזה.
והתחושות והמחשבות האלו עשו לי כ"כ רע. אני כ"כ רוצה עוד תינוק!!!!!! וכל פעם להיכנס לזה מבחירה בידיעה מה מצפה לי זה כ"כ קשה!!!!
ניסיתי להסביר פעם, אמרתי לבעלי: זה כמו שתכניס את היד שלך מבחירה לאש, ואתה יודע שתקבל כוויה! וישרוף לך!! הגוף לא מסוגל לעשות את זה!
אז נכון שפה בעז"ה בסוף המסע מחכה נשמה טהורה, אבל עדיין......
אני כ"כ סובלת בהריון!!!!!!!!
זהו... לא יודעת מה לעשות... רוצה מאד ומפחדת ממש...
שולחת מהר לפני שאתחרט...