יש לכם איזה שיעור לא ארוך ביוטיוב על אמונה או העצמה שאהבתם? תעזרו לי. שלחו לי קישורים לדברי תורה יפים שמתאים לנערה מתוקה אך מעצצצצבנת 😡
גם באנגלית הולך.
יש לכם איזה שיעור לא ארוך ביוטיוב על אמונה או העצמה שאהבתם? תעזרו לי. שלחו לי קישורים לדברי תורה יפים שמתאים לנערה מתוקה אך מעצצצצבנת 😡
גם באנגלית הולך.
(הרב שניר גואטה הולך? מדבר יפה)
לא שמעתי אותו מזמן (לא יודעת איך זה קרה!;)
אבל אני יודעת שנוער בדכ מתחבר אליו
בעיניי זה לא משנה כ"כ על מה הרב ידבר כל עוד זה רב שאני מתחברת לסגנון שלו אז אין לי שיעור ספציפי
תנסה ביוטיוב תכנס לסרטון שנראה לך מעניין
אני מאמינה שבסוף לכל אחד מכוון מה שהוא צריך לשמוע
הוא מצחיק וחד ברמות.
כל שיעור שלו מטורף.
הוא גם חוזר בתשובה אז הוא גם מבין את המקום של החזרה בתשובה.
וגם הרב שניר גואטה
כדי שגם אתה תיקח איזה שיעור.
הילדה שלך בגיל ההתבגרות תעזור לה. אל תגיד שהיא מעצבנת זה רק ירחיק בינכם
שהוא אומר לה את זה
זה מה שהוא מרגיש וזכותו...
מומלץ מאוד
אחיות שלי אוהבות
הרב שניר גואטה
הרב יגאל כהן
הרב יצחק פנגר
פחות קליל ואני ממש ממליצה
הרב אהרון לוי
הייתה תקופה ארוכה שהייתי הולך לשיעורים שלו והיו שם רק איזה 3 וחצי אנשים
מגובלת-אין לי קישור למשהו ספציפי, אבל אני אוהבת את השיעורים של הרב שניר גואטה והרב פנגר, כמו שאחרות פה המליצו…
יש גם הרב שניאור אשכנזי שמדבר יפה, אבל זה פחות נראלי הסגנון.
ומדהים שאתה מחפש לה 🔥
הבנות שלי שהיו בגיל הזה לא ממש אהבו לשמוע שיעורים. גם בגילן המופלג זה עדיין קשה להן מחוץ לביה"ס- מי שעדיין שם. אבל לפחות ספרים יותר מדברים אליהן ולכן ממליצה על הספרים של הרב יוני לביא לגיל הזה. זה כתוב עבור ילדים. (נראה לי שיש גם קצת שיעורים ביוטיוב)
בשלב יותר מאוחר יש הרבה ספרים אחרים כמו בגן האמונה לילדים, ספרי הרב פיירמן, כמו אמונה ברורה (אפשר ללמוד ביחד), יש ספרים לזכר כל מיני אנשים שהבנות שלי אהבו ויש שם אמונה גם כמו וקראת דרור, ספר על הרב עדין שטיינזלץ, ועוד ששכחתי כרגע.
בהצלחה, לפעמים כדאי פשוט לשוחח עם מישהו שיודע להסביר דברים... לאו דוקא לשבת לשמוע שיעור.
לק"י
אין לך מושג מי יפנה אליך בעקבות ההודעה הזאת.
ולא כולם אנשים טובים ונחמדים.
לק"י
לא התכתבויות עם זרים.
בטח שיש אנשים שיטפסו על ההזדמנות להתכתב עם בחורה צעירה, שקשה לה כרגע.
ההורים או הצוות החינוכי מעורבים בעניין?
קורה לי הרבה פעמים בחיים שכשאני נמצאת באיזה מעמד מרומם אני מקבלת ממנו הארה, שגורמת לי להתאפס על החיים ליום יומיים, ואז שוב חוזרת לשגרה של לימודים אוכל שינה...
יש דרך להפוך את השגרה עצמה למשהו מאיר וממלא?
מה אתם חושבים?
אני יכולה לומר על עצמי, שהיה לי ממש קשה עם תפילה 5 דקות עמידה ויאללה חלאס גם זה יותר מדי.
ואז הבנתי שהקשר כל בוקר חושב לי מאוד. אז כל פעם אני מתכוונת בשורה אחרת בתפילה, ואז כל יום התפילה נראת שונה ומרגישה שונה.
עד לרמה שהוספתי תפילת מנחה מרצוני החופשי!!
אבל כן ברור שזה קשור לעבודה.
אני חסידת ברסלב, אז זה גם לצאת ולבקש בלי מחסומים מה' שיעזור לי ויתן לי את הכוח להצליח גם ביומיום לראות את האור כי חייב שיהיה אור, אחרת היום הזה לא היה קיים.
אבל זה בדיוק מה שאני לא מצליחה...
תתפללי עליי
ותמלאי אותה במשמעות
עד שהמשמעות תהיה השגרה שלך
וזה נותן מלא כוח 🙂
באיזה משמעות?
ואיך אפשר כל הזמן לרדוף אחרי משמעות וגם לחיות?
"אדם לעמל יולד" וכל אדם רודף אחרי משהו,
השאלה אם זה כסף, כבוד, כוח או דברים אחרים - משמעות וערכים.
מה חשוב לך להשיג בחיים? זה יגיע באמצעות מרדף בכל מקרה.
1. כל מעמד כזה מרומם אותך עוד קצת (אולי את לא הכי מרגישה את זה אבל זה ככה). והמקום השגרתי שלך נהיה גבוה יותר. אז אל תוותרי על מעמדים כאלה.
2. לקבל על עצמך משהו במעמדים האלה. לעשות כלי לאור.
3. חשוב מכך- כשאת באורות האלה, תגידי לעצמך "דומיה תהילה, תזכרי מה את מרגישה עכשיו. זה אמיתי וזו את". ואז כשתהיי בשגרה ותזכרי ברגעים האלה, את לא תרגישי רחוקה משם בתודעה שלך ובתפיסה שלך את עצמך אלא רק בזה שאין לא את ההרגשה של האורות שהיו אז. את תרגישי שזה כן המקום שלך ומי שאת.
4. להבין את חשיבות עבודת ה' הפשוטה שבשגרה. וזה בדיוק כל המטרה פה בעולם- שההתנהלות הטבעית הפשוטה שלנו תהיה מתוך חיבור פנימי לה' (ולאו דווקא עם רגש חזק. פשוט חיבור פנימי אמיתי).
5. תחשבי איך את מחברת את האוכל והשינה לה'. לא רק מבחינה של לעשות לשם שמיים, אלא להבין שעצם ההנאה מחברת לה'.
6. תדמי את המצב לקשר אנושי (אחרי חתונה נניח או כשנולד ילד/כשיש משפחה. קל לדמיין את זה..), וזה יעזור לך להפנים וליישם את כל הנ"ל.
אממ תכלס נקודות 1-3 אני יודעת על עצמי שזה פחות עובד...
על 4-6 תודה רבה רבה
אני אנסה להתחיל לשנות קצת תפיסה
ובעז"ה יהיה טוב
אני חושב שמה שצריך זה שגרה שאת מחוברת אליה ומאמינה בה-וגם אם לא רוב היום אז שיהיה איזה חלק ביום שאת עושה משהו שאת אוהבת וטוב לך
סתם סתם
דנתי עם חבר האם יש הבדל בין הבמבה באריזה הכחולה לבין הבמבה באריזה הכתומה
מה אומרים?
הגודל.
באריזה הכחולה זה מותאם לפעוטות.
האריזה הכתומה בגודל מותאם למבוגרים.
שמחתי לעזור
הכתומה ארוכה וצרה והכחולה קצרה ושמנה יותר, מסתדר גם עם מה ששדמות אמרה שהכתןבה לילדים הכחולה למבוגרים.
מעניין עם גם הטעם שונה
שלום לכולם,
אנחנו מחפשים רכזים/ות לכל כיתה בישיבה או אולפנה, ובכל שבט בעיר/יישוב, שיקבלו הרבה עבודות לקבוצות בשוטף וינהלו את האירועים לקבוצה שלהם.
איך זה עובד:
כל רכז מקבל עבודות לקבוצות בשוטף.
הקבוצה שתתפוס את העבודה ראשונה – זוכה בעבודה.
הרכז/ת מקבל/ת 20% מהרווח של האירוע.
מי שמצטרף ראשון מכל מקום – זוכה להיות רכז/ת רשמי/ת.
אם אתם מעוניינים להצטרף ולהיות רכזים – מלאו את הטופס כאן:
🔗 רכזי מרכז העבודות-הרשמה
מי שמעניין או שמע שבוע שעבר ביום חמישי יצאו הרבה בחורי ישיבות (וגם כאלה שלא), לרחובות תל אביב למבצע 'טולולב' - נוטלים לולב בתל-אביב. והציעו ליהודים ליטול לולב.
ב''ה הייתי שותף לאירגון של האירוע, אז רציתי קצת לשתף:
כמה עובדות:
1. מעל 10,000! יהודים נטלו לולב!
2. יותר מחצי בירכו 'שהחיינו'!
3. מעל 300 סטים חולקו ליהודים במהלך היום!
4. יותר ממאתים בחורים הסתובבו ברחובות מעל לשעתיים!
5. כל בחור שהשתתף נטל בממוצע ל48 יהודים!
וזה קצת סיפורים:
1. באותו יום שבו התקיים המבצע לולב ל''ע נחתמה עסקה עם השטן, לשחרור חטופים ב''ה, אחד מהאברכים הלך לכיכר החטופים הסמוכה לזכות את משפחות החטופים גם הם בנטילת לולב, יש שם 'אוהל מעשים טובים לזכות החטופים, הגיע אותו בחור לאח של חטוף והציע לו ליטול לולב האח התרגש מאד ונטל את הלולב, אח''כ אמר שבזכות הלולב אח שלו השתחרר!
2. אחד הבחורים הלך לתומו ברחוב דיזינגוף והציע לעוברים ושבים ליטול לולב, הוא בא להציע לנהג מונית נחמד, ואז הנהג מונית עצר את הרכב באמצע הכביש, ונטל לולב, ואפילו שיכנע כמעט בכוח את הנוסע ליטול גם הוא.
3. הציעו לאישה אחת ברחוב, היא אמרה שהיא כבר נטלה אבל אחותה צריכה, ושאלה היכן ניתן להשיג אותנו, אמרו לה אנחנו פה ברחוב מסתובבים, היא הסתכלה וראתה מון יהודים מציעים לולב לעוברים ושבים התקשרה לאחותה וקראה בקול, בואי תרדי לדיזינגוף ליטול לולב, 'כל דיזינגוף מלאה לולבים'!!
בסוף הערב התקיימה גם שמחת בית השואבה והתוועדות למעוניינים.
קיצר אירוע יפה, מענייין לקבל תגובות, שמעתם על זה לפני כן? מכירים מישהו שהיה שם? הייתם רוצים להשתתף שם שנה הבאה?
כתבה שפורסמה בקרוב אליך לפני שבוע וחצי
מצו''ב גם מודעה שפורסמה בכתבה