מה דין אדם זאב בליקוי ירח מלא? האםקעלעברימבאר
הולכים לפי הגברא שהופך לזאב כל אמצע חודש, או לפי החפצא הירח שאינו מלא?
מחילה,קעלעברימבאר
@פשוט אני.. מצאת כבר דרך?
אני שונא לראות את הפורום הזה ב"עדכני"פשוט אני..

אז אתה מתייג אותי?

מחילה🫢 אי אפשר לסדר את זה?קעלעברימבאר
חחחחחח גדולtna
בעקבות שאלתי מלא חבריםtna

האם זה דין בגברא או בחפצא, הם מאוד נהנו

תות"ח!

יש לדון, שהרי איש זאב הוא מלידתו כך, אם כן דומה הדבר לנדר נזירות שמשון, שהוי מלידה, ובנדרים האיסור תופס על החפצא ולא על הגברא. אולם יש אולם לדמות את זה דווקא לשבועת שקר, שהרי הסיפור הידוע זאב זאב מבטא שקר, ושבועה הוי על הגברא ולא על החפצא.

ואולי יש לומר שוודאי שזה דין בגברא, שהרי וודאי איש זאב אינו אשה (גברא ואיתתא, שם חם ולפת שם שם וד"ל ואכמ"ל)

לפי הירחבינייש פתוח
הוא מתחיל להיות מלא בתחילת הלילה, ואז הזאב אדם הופך לזאב. ורק אחרי שעתיים שלוש הירח מתחיל להחסיר מעצמו ואז להאדים
ואם הוא כבר זורח עם הליקוי? האם אומרים מקצתקעלעברימבאר
הלילה ככולו, וכיוון שנדחה כבר לא הופך בסוף הליקוי, או לא?

לכאורה ראיה מכך שכבר ירד הלילה ולופין עוד לא היה זאב, רק כשהענן סר מעל הירח

זה לא הגיוני שירח יזרח ישר עם הליקויבינייש פתוח
ואז למה הופך הזאב? לאדום-זאב?איגנוטוס פברל
לברדס הנזיר או חונק הזאב?קעלעברימבאר
חונק הזאבאיגנוטוס פברל
מה ההבדל ביניהם?קעלעברימבאר
שלברדס הנזיר אין שיער והוא לא שותה ייןאיגנוטוס פברל
טעות. נראה שהתהילה, פברל, אינה חזות הכל, לא חשבתקעלעברימבאר
לפתוח ספר לפני השיעור? 5 נקודות יורדות לבית פברל
אהממאיגנוטוס פברל

"בתורתנו הקדושה, ישנה הבחנה מהותית בין דין הגברא (האדם) לבין דין החפצא (החפץ). האדם, כיצור בעל בחירה חופשית, עומד בפני עצמו ואחראי למעשיו. יחד עם זאת, מצבו הפיזי משפיע על חובותיו ופטוריו ההלכתיים. מאידך, החפץ נמדד לפי מצבו הנוכחי והגדרתו ההלכתית.

במקרה שלפנינו" אמרה הרמיוני "דין האדם הזאב ביום ליל הירח המלא שבו אירע ליקוי, דומה לדין של אדם שנתקל בנסיבות בלתי צפויות שמשנות את הכלל הרגיל. ההלכה קובעת כי "הנפש דטבעא על ידי ענף הירח מוחזקת כמי שאין לה דעת יציבה". כלומר, האדם הזאב נחשב במצב של אונס, ו"אונס רחמנא פטריה" (התורה פוטרת אותו).

לכן, אף על פי שבדרך כלל הוא הופך לזאב, היות והליקוי מונע את המצב ההכרחי לכך, הרי שיש להעדיף את דין החפצא. הירח, שהוא המקור לשינוי, אינו במצבו הרגיל. משכך, פוסקים אנו כי האדם נשאר בצורתו הרגילה ופטור מהפיכה.

לסיכום: דין החפצא קודם לדין הגברא במקרה של אונס. היות שהירח בשינוי, אין כל סיבה שהאדם יהפוך לזאב"

5 נקודותקעלעברימבאר
לבית פברל. רואים שירשת את כשרון רקיחת השיקויים מאח שלך קדמוס!
רואים שלא בזבזת לריק 5קעלעברימבאר
שנות לימוד, פברל. זו תשובה שתלמיד בשנה ראשונה היה יודע. 
נו... אני הצטרפתי לפורומים לפני 3 חודשים!איגנוטוס פברל

אני כן שנה ראשונה! (מתוך 34)

אבל זה התשובה הכי שימושית אםקעלעברימבאר
ניתקל באחד משניהם בסמטה אפלה
למה שניתקל בהם בסמטה אפלה? הם לא סוהרסניםאיגנוטוס פברל
אלא אם כן אמבריג' שלחה אותםאיגנוטוס פברל
זה מאוד פשוטבינייש פתוח
ברגע שיש ירח מלא, יש זאב עד הבוקר. זה לא משנה מה קורה עם הירח בהמשך הערב.
נהיה זאב אדוםdavid7031אחרונה

(אבל לגופו של עניין, מוכח מסוף הספר השלישי שעד שלא רואים את הירח לופין לא מזדאב)

אודיובוק טוב?Lully01

מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??

שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל) 

אילו פודקסטים יש על הארי פוטר?מתואמת

כאלה נקיים, בלי גסויות...

תודה!

יש את פוטרקאסט. לא שמעתי המון, אבל לא זכור לי כגסלביטה
תודה! באיזו פלטפורמה אפשר לשמוע?מתואמת
ספוטיפיי הכי נחלביטה
מתואמתאחרונה
סרטי הארי פוטר 2 ו3מים זכים
שום קישור באתר לא עובד, משהו יכול להעלות? בבקשה גדולה.
בבקשה??מים זכיםאחרונה
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל

נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים  כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)

השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל

בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם

אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאראחרונה

אשתו כגופו.

אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?

בספרקעלעברימבאר
הראשון מוזכר שהאגריד אומר שקווירל נפגע מליליות ביער השחור.

הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי

לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
אם אני לא טועה, גם בספר השלישי מופיע אזכור של hag, כאחד מהיצורים שמגיעים הרבה להוגסמיד כי אינם יכולים להסוות את עצמם היטב בקרב מוגלגים. מעניין איך שם זה מתורגם...
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר

אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני

נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בעברית)
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר

"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.

"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"

חשבתי על זה -קעלעברימבאר
גמדוני הבית זה כמו השחורים העבדים שהיו בארהב, הקנטאורים כמו האינדיאנים בשטחים שלהם פעם, והגובלינים כמו היהודים שדורשים זכויות שוות
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת

עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.

האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...

כאילו ישקעלעברימבאר
3 יצורים שלא שווי זכויות לקוסמים: גובלינים (שפעם בכלל לא היו להם זכויות, וגם היום לא יכולים לשאת שרביט), גמדונים וקנטאורים.

אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם

עכשיו הבנתי... תודה!מתואמתאחרונה
איך הפרוגרסיבים קוראים לוולדמורט:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י' בכסלו תשפ"ו 15:21

את.ה.ם.ן-יודע.ת-מי.ה

😅מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך