אני היחיד שלא נושם על ההתנקשות בצ'ארלי קירק?צדיק יסוד עלום
חיסלו אותו עם פפסי מנוער?קעלעברימבאר
ירו לו בצווארצדיק יסוד עלום
אוי , עצוב, רפואה שלימה מן השמיםקעלעברימבאר
הוא לא שרדברגוע
😢צדיק יסוד עלום
הוא יכל להציל את ארה"בנקדימון
תנצב"ה. אכן חסיד אומות העולם.
וכמעט נאציקפיץ
אשמח אם תתני טיעון מנומק למה לדעתך הוא נאציצדיק יסוד עלום
נאציזם קווים לדמותו:צדיק יסוד עלום
2. Merit instead of color - העדפה של האדם רק על פי מידת המצויינות והשאפתנות האישית שלו ולעולם לא על פי צבע העור שלו (טיעון אנטי DEI)
3. רצון אותנטי לשיקום הקהילות השחורות - הוצאתן ממנטליות הקורבן של אכלו לי שתו לי + ביקורת על סבסוד האימהות החד-הוריות השחורות מה שמנציח הוצאת האבות מהתא המשפחתי וחוסר השגחה ודמות הורית לנערים שחורים.
4. מנסה לפתח העדפה לדמויות מעוררות השראה בקרב השחורים - שופטים בבית המשפט העליון ולא ראפרים הדוניסטיים
5. עמדה טוטלית נגד רצח ובעד חיים - מתן זכויות לחיים לכל אדם, ובין היתר לעוברים (אני אישית לא בהכרח מזדהה עם הדאגה לעובר, אבל צ'ארלי הוכיח שעמדת הPro-Life היא עקבית ודואגת לכל החיים ולא רק לנושא ההפלות עם הbias הדתי).
6. זיהוי אמריקה כמדינה רבת גזעים על ידי אפיון יסודי שלה כמדינה שנוסדה על ידי מהגרים. כל מהגר שהיגר באופן חוקי לאמריקה הוא שווה ערך למי שאבות אבותיו הקימו אותה.
7. בעד חופש הדיבור, בעד ערכים קפיטליסטיים (שזה ההפך מנאציזם)
We can go on
נאציזם קווים לדמותו 2:צדיק יסוד עלום
אולי נאצי זו הגזמהקפיץ
ומודה שאוהבת את הסרטונים שלו, כי הם כן טובים, מצחיקים, וחכמים מדי פעם
1. קראת במקרה את הרציונלית?
כי הוא לא חכם, הוא מעמיד פני חכם, שזה שונה מאוד.
הוא רהוט, עונה "מיידית" בלי לחשוב ובצורה שנונה, ומתייחס בכבוד למי שמדבר איתו, גם (ובמיוחד) כשמדבר מגעיל.
אבל הוא מדבר רק עם אנשים מאודדדד בורים, וברגע שאנשים מגיבים בצורה שנראה שהם הגיעו מוכנים או שהם יודעים על מה הם מדברים, התשובות שלו הופכות לשטוחות ודמגוגיות.
2. זה טיעון מורכב, לא סגורה על מה דעתי עליו.
אני חצי מסכימה
3-4
5. וואלה? לא מכירה את הדעות שלו לגבי זה
הוא גם בעד ביטול של עונש מוות שכיום קיים באמריקה?
6. מה? הקונספט של אזרחות? זה מה שהוא מנסה להציג?
7. כן.
----------
הנקודה שהוא לא באמת אוהב ישראל, הוא במקסימום כמו שהוא הגדיר את זה באיזה סרטון שראיתי אתמול pro-reality
לא מבין את העמדה שלך בכללצדיק יסוד עלום
התחלת מלטעון שהוא כמעט נאצי ושאנחנו מתעלמים מטיעונים, ועכשיו הסכמת לסגת מטיעון הנאצי ועדיין לשמור על טינה מסויימת. מניח שזה נובע מהעדפה לתפיסת עמדה אופוזוציונית במקום להעריץ ולבכות את דמותו האידיאלית כמו כולם, אבל ניחא.
1. א -לא קראתי (הפאנפיק של הארי פוטר?)
ב - הוא לא נחשב חכם כי הוא דיבייטינג עם אנשים טיפשים? לא מסכים מ3 סיבות.
*אחת- תרבות הווק באמריקה הפכה אנשים לטיפשים, ומקורות המידע הכי זמינים מלאים בדיס ומיס אינפורמציה בכמויות. מול אנשים טיפשים צריכים לבוא עם עובדות.
*שנייה - האנשים הבורים האלו הם העתיד של העולם. הם נמצאים בקמפוסים ועוברים שטיפת מוח הרבה יותר אגרסיבית מצד החוסר כוחות, ממרצים נאו-מרקסיסטים בכל האקדמיות באמריקה. לכן גם אם זה לא כוחות שקירק היה דיבייטינג עם צעירים רפי שכל כאלה - זה עדיף.
*שלישית - הדוגמה היחידה שזכורה לי לדיבייט שבו צ'ארלי לא כיכב היתה עם פארקר בסרטון של Jubilee, ולפארקר אמנם היו טיעונים טובים בהרבה מהממוצע, אבל הייתה לו תרבות דיון מזעזעת והוגנות נמוכה. להפך - צ'ארלי ערך דיבייטים עם פרופסורים והזמין אותם לכתחילה. הם נמנעו - לא כי הם לא יכולים לנצח, אלא כי הטכניקה בשמאל האינטלקטואלי הפוסט מודרניסטי היא לייתר דיון שבו יש בהירות חשיבה. זו דעתי האותנטית בנושא
-תביאי דוגמה לתשובה שטחית ודמגוגית שהיתה לו מול דיבייטר איכותי?
2. רחוק מלהיות נאצי איך שלא תהפכי את זה. שה אמון גדול באדם, גם אם זה לא ערכי מדינת רווחה ודאגה לחלש.
5. שאלה טובה לגבי עונש מוות. אבל בכל מקרה Pro Lifers פיתחו משנה קוהרנטית בנושא, והם מתיימרים (במידה וחושדים באותנטיות הכוונות שלהם) לדאוג לכל החיים באשר הם כמו חיי עוברים.
6. אזרחות שאין בה אפלייה בין גזעים. מדינת ישראל יותר "נאצית" מאמריקה במובן הזה. לאמריקה של צ'ארלי קירק עדיף נשיא שחור או צהוב קונסרבטיבי מאשר נשיא לבן ליברלי. זה לא טיעון נאצי איך שלא תהפכי את זה
לא אוהב את ישראל - debatable ואיך אפשר לדעת? בעשרות סרטונים הוא מגונן על ישראל מזווית אמפתית, מזכיר את שמחת תורה בתור היום מהקדושים בשנה ומזדהה עם מנטליות הקיבוצים. איך אפשר לנחש טוהר כוונות? למה לזלזל בו בגלל חשד לא מוכרח שכזה?
"הוא מדבר רק עם אנשים מאוד בורים"???ספק
הוא מדבר עם *כל* מי שניגש למיקרופון לפי הסדר. חלקם הם מרצים בקולג'ים שבהם הוא עורך את הדיבייטים שלו.
אתה ראית פעם סרטון שלו?
והוא מאוד אוהב את ישראל. באחד הסרטונים הוא גער במישהו שאמר "הגדה המערבית" ותיקן אותו ל"יהודה ושומרון".
הלוואי שישראלים היו פרו-ישראלים כמוהו.
דווקא אע"פ שזו טענה שגויה שלה היא לגיטימיתצדיק יסוד עלום
כלומר את עיקר המומנטום והאהדה צ'ארלי הרוויח בפועל מהטיפשים האלה (אם תיכנס לערוץ של tpusa אתה תראה בפועל שאלה הshorts עם הכי הרבה צפיות.
אבל מסכים איתך שחדמ"ש היו לו דיבייטים עם אנשים חכמים ומנומקים והוא היה דיבייטר בחסד. אגב גם הייתה לו יושרה אינטלקטואלית ורטורית מרהיבה
כשעושים דיבייט פתוח עם אנשים, אז מן הסתם רובםספק
לא יהיו האנשים הכי חכמים בעולם - במיוחד אם הם מגיעים ממחוזות השמאל הפרוגרסיבי.
(למען האמת, אני לא זוכר מתי איש שמאל העלה טיעון רציני ואינטליגנטי באיזשהו דיון בשנים האחרונות. לא בארה"ב ולא בארץ).
זה פשוט ענין סטטיסטי.
אבל הוא הלך דווקא לקולג'ים. הוא הלך למקומות שבהם אנשים אמורים להיות חכמים באופן יחסי.
מסכים לגמרי לגבי הסיפאצדיק יסוד עלום
מתלבט לגבי הביטול של האינטלקטואליזם השמאלני. הגם שהוא מושחת (במובנים של שכל ישר) הוא קיים. אני בעצמי לא לגמרי חושב שלענות ש"אישה" ו"גבר" הן תבניות של סט התנהגויות שהתקבע בלא צדק למין זה טיעון טוב, אפילו שאני אישית מתנגד לו.
אז אנחנו חלוקים במשהו ומסכים על משהו אחרספק
אני לא זוכר שראיתי איזשהו טיעון ענייני שמגיע מצד שמאל.
גם לומר ש"גבר" ו"אישה" הם דברים שתלויים בהתנהגות הוא טיעון שלא מחזיק מים: אם אני ההורה שרוחץ את הילדים ומבשל זה הופך אותי לאישה? איך בדיוק טיעון כזה עובד?
אל תצפה רק בדיבייטים באוניברסטאותשבבצער
תוכל למצוא גם דיבייטים והרצאות אחרות עם/של קירק,
בהם בדרך כלל תשמע טיעונים הרבה יותר "אפויים" מול הגישה השמרנית של קירק,
והוא עונה גם עליהם ברהיטות ולוגיקה
כמעט נאצי שנלחם למען ישראל?!נקדימון
את תצטרכי לפתור לבד את הפלונטר שבנית.
מה שיותר חמור, זה שאני שומע אותך מצדיקה את הרצח הזה. את כמעט מופרעת.
הוא שונא את הערבים יותרקפיץ
אנטישמינקדימון
קירק לא היה אף אחד מאלה.
הוא לא אנטישמי. יתרה מכך, הוא שייךדי שרוט
לנוצרים שהחליטו לשמור את השבת היהודית. The jewish sabbath. לא לשמור כמו שאת שומרת, יותר בצורה ממוסגרת כזה, בלי טכנולוגיה וכאלה. ויש כאלה שמרחיקים לכת וגם עושים "ליל סדר" על ידי אכילת מצות.
צ'ארלי לא נגד DEI. זה פשוט עיוות של הווק. כמו בכל דבר שהווק יודעים לעשות. לעשות דה-לגיטימציה לאנשים שהם לא יכולים להתמודד איתם. הוא פשוט בעד חברה שמבוססת על כישרון והישגים ולא על צבע עור/מין/גזע/דת. מי שמבסס חברה על בסיס צבע עור או על כל בסיס אחר הוא הגזען.
הוא גם התנגד ל black only dormitories, "מעונות לשחורים בלבד" בקמפוסים. הווק החולני מפעיל סגרגקציה באופן מלא בקולג'ים בתואנת שווא של "שימור תרבות". לאמריקה יש היסטוריה עכורה של סגרגקציה ועכשיו באים הווק ומחזירים עטרה ליושנה. צארלי קירק התנגד לזה.
הוא לא שנא ערבים ולא יהודים ואפילו לא טרנסג'נדרים. הוא פשוט רצה להוציא מהמלתחות של הבנות גברים שמתלבשים כמו נשים וקוראים לעצמם נשים. וגם נגד לתת לגברים ביולוגיים להתחרות בספורט של נשים. מאז שגברים ביולוגים התחילו להתחרות מול נשים ביולוגיות הם השתלטו על כל ענף תחרותי. קטפו את כל המקומות הראשונים והזכיות ולמעשה גנבו באופן מלא מנשים את הנשיות שלהן והזכות להתחרות מול נשים. לזה הוא התנגד.
לקרוא לו נאצי זה כמו להגיד שביבי עושה ג'נוסייד בפלסטינים ופושע מלחמה. פשוט שקר גס וכזב.
הוא חובש כובע של DEIצדיק יסוד עלום
..קעלעברימבאר
..
מסכים לגמריצדיק יסוד עלום
כתבתי בתגובהקעלעברימבאראחרונה
ווי ווי איזה חוסר הכרת הטוב! הוא אבדה כואבתאורין
פשוט כואב הלב על הרצח המזעזע הזה
לאכְּקֶדֶם
ראיתי את סרטון ההתנקשות הלא מצונזר
עשה לי עוד יותר רע
ברוך ה' לא ראיתיצדיק יסוד עלום
הוא פשוט היה אדם טוב. זה לא מרגיש רק כמו התנקשות פוליטית מבחינתי, אלא כמו אכזריות ישירה כלפי אדם באמת טוב שנלחם בשם כל מה שטוב ויפה. פשוט מרגיש כמו גדיעה של שירת חיים... בגלל זה אני לא רק "מבועת" אלא גם ממש מרגיש עצוב *עבורו* שהוא מת...
לאאלפיניסטית
זה ממש עצוב לי ואני לא מפסיקה לחשוב על זה.אין לי הסבר הגיוני למה אני כל כך מושפעת מזה, גם לא צפיתי בתוכן שלו בזמן האחרון
מה התרשמת ממה שצפית?זיויק
מענייןנקדימון
גם אניברגוע
גם אני לא שמעתי עליו עד השבועקעלעברימבאר
ממש כמו בישראלזיויק
איזה תותח הוא היהצדיק יסוד עלום
אני מוצף עכשיו בסרטונים ומתפלא על האובדן האינטלקטואלי הזה. כמה ישרות
"צ'ארלי הוא אנטי ישראלי"צדיק יסוד עלום
מזדהה לגמרישבבצער
מי שלא הכיר אותו לפני ההתנקשות לא יצליח להבין את גודל האובדן - ממש ככה, חבל.
נהנתי לשמוע אותו, בהחלט אפשר לומר שהיה בן אדם משכמו ומעלה. תמיד דיבר בצורה מכבדת גם עם האנשים שטופי השנאה ביותר.
באמת שכמו רבים שנחשפו למפעל חייו עוד בחייו, תליתי בבן אדם תקוות רבות! לא רק בקשר ובנוגע לישראל, הוא קול שחייב להישמע בעולם המערבי מיתון תרבות הפרוגרס המשתלחת חסרת השליטה.
הדברים הכל כך רהוטים שלו, הם כל כך רלוונטיים לא רק בארה"ב, גם באירופה המבולבלת והמתנדנדת, וגם כנגד קולות שאפשר לשמוע פה בארץ.
נכון, שנקודת המוצא ונקודת המבט ביסודם היו מתוך אמונה נוצרית, אבל תוכן הרעיונות שהדגיש שוב ושוב, לגמרי מתאימים ומהותיים בשיח הפרוגרס גם לבעלי תפיסה דתית שונה. מי שמקצה אותו מחמת מיאוס בגלל זה - לא מבין את המצב הקטסטרופלי שהתרבות המערבית נמצאת בו, ואת ההשפעה שלו על המצב של העם היהודי.
באמת שכואב על הרצח הזה.
..שפלות רוח
הייתי שומע אותו מלא, פתאום ההודעה והסרטון שהוא נרצח זה הלם מטורף, יצא לי לחשוב למה השם נתן לרצח שלו לקבל כזו תהודה בעולם, כל מה שקורה באירופה כל ההפגנות וכו' כל העולם כמעט מדבר על זה ואם השם נתן לזה כזה מקום כנראה שיש דברים בגו אין לי מושג למה מעבר לעובדה שהוא היה בעד היהודים.
לדעתי בוודאות הוא היה צריך להיות אחד מהנשיאים הבאים של ארצות הברית כנראה ראו שהוא מסוכן להם בזה שהוא מדבר אמת ומוציא את השקר שלהם החוצה והורידו אותו מראש לפני שיהפוך למטרה קשה לחיסול.
לא הכרתי לצערינעה ונדה
אבל ממה שקראתי עליו הוא נשמע כמו בן שפירו, רהוט, חכם ובעל ידע רחב
חבל על דאבדין..
לא חושב שזו אותה רמה כמו בן שפירוזיויק
בעיניי הוא יותר מוצלח מבן שפירו 💁♂️צדיק יסוד עלום
וואלהזיויק
גם לדעתי.ספק
אור של חנוכה שלי...סיעתא דשמייא1
להרבה קשה לעכל את זה אבל לא במקרה השם שלח לשם שינוי איסלמי ערבי לעצור את היורה מלהתקרב למקום הארוע.
חשוב להנהגה לאמר בכל רם במיוחד ליהודים יקרים כאלה שלא צריך להתלהם ולהכליל ולאבד תקווה.
אותי הוא הציל אישית.
גם בת פרעה הצילה את משה, זה לא גרםקעלעברימבאר
לשאר להיות טובים לישראל. תמיד יש חריגים.
גם בגרמניה בשואה היו חסידי אומות העולם.
גם אצל הכנענים היה איוב.
את המציל שיצא מהכלל באמת צריך להעלות על נסהסטורי
אסור שהעובדה שהיה אחד כזה, תסמא את עיננו מלראות שכלל הערבים המוסלמים שונאים אותנו, מתחנכים על שנאתנו ומחכים לג'יהאד הגדול שבו ישמידו אותנו.
לא נשכח לרגע על שם מי הם קוראים כיכרות, את הפוסטרים של מי תולים בבתי הספר, את מי הם מעריכים ובדרכו של מי האיממים מאינדונזיה ועד ארה"ב מדריכים ללכת.
ממליץ מאוד לעקוב אחרי צבי יחזקאלי, שמביא מידי פעם 'פנינים' מדרשה בפני אלפי אנשים במסגד במיאמי/פריז/לונדון. את ההמונים שצועקים "ח'ייבר ח'ייבר יא יהוד" - ומכריזים בלי להתבלבל את מה הם רוצים לשחזר.
יופי אז אתם טוענים…סיעתא דשמייא1
… שזה מקרה. השם לא גרם שדווקא מוסלמי ערבי יעשה את את זה ואל לנו ללמוד מזה כלום.
דרך אגב אם רק 50 אחוז מערביי ארץ ישראל יחליטו לנהוג כמו אותם טרוריסטים לא היה עוזר שום שב"כ או מוסד או משמר הגבול או משטרה. הזחיחות שלכם מדאיגה.
מה הקשר מקרה?הסטוריאחרונה
מה החשבון של הקב"ה, איני יודע.
אני כן יודע שלאדם יש בחירה והדת המוסלמית בחרה להיות דת של חרב "דין מוחמד בסייף". אני יודע שהם מחנכים שהפרמטר למוסר זה מעשיו של הנביא ומלמדים איך הנביא הורה וישב לראות איך חתנו עלי שוחט בידיו שבע מאות יהודים אחד אחרי השני.
אני יודע ששום דבר מהזוועות של שמחת תורה, של מעלה עקרבים, של תרפ"ט, הם לא המציאו בדור הזה - הכל מוחמד ואנשיו כבר עשו.
העובדה שיש אחד שהתעורר אצלו רצון לצדק ויושר - בהחלט מעלה אותו על נס ויהיה לו גם חלק לעולם הבא, יחד עם כל מצילי היהודים בכל הדורות. אבל אסור להתבלבל מהיחיד ולחשוב שזה הכלל כשהכלל מחנך להפך.
- כדי להתקבלקעלעברימבאר
להפועל צריך להרוג 100 אוהדי ביתר פעילי כך, ואוהד מכבי אחד.
-למה אוהד מכבי?
-התקבלת
בג"ץ נגד המשטרה: מותר ללבוש חולצות מחאה
האמת שגם פעילי כך נגד המשטרה בנושא הזהברגוע
אתה חושב שיש בעיה ללבוש את החולצה?צעאחרונה
זה מה שטיל אחד עשהרועישםטוב
אני מעניק לכם תקציב בלתי מוגבל לקמפיין פוליטיזיויק
כסף אף פעם לא מהווה בעיה מעכבת בפוליטיקהפ.א.
מה פתאוםזיויק
אז לא מבין את הלוגיקה שלך בהקשר הפוליטיפ.א.אחרונה
באקדמיה, בתעשיית ההייטק, בתחומי מו"פ (מחקר ופיתוח) - כאן אכן תקציבים גדולים וכסף רב מהווים פוטנציאל ליותר חוקרים מבריקים, ליותר סטארטאפים ופיתוח המצאות בתחומים שונים שיתורגמו בהמשך לחברות מצליחות - את הפירות נראה בעוד שנים.
בפוליטיקה, אני צריך את ההצלחה עכשיו. לא בעוד 5-10-15 שנים. איך הכסף הגדול יביא לי לבחירות הקרובות את המועמדים המתאימים להובלת המגזר הדתי לאומי על זרמיו וגווניו, מועמדים שיהיו מוכרים ועם ניסיון ועשייה ציבורית מוכחת כדי שהציבור הדתי לאומי יזכה לנבחרת מנצחת בבחירות שיתבטא בכוח פוליטי בכנסת?
מי הם המועמדים הכריזמטיים שלנו, הכוכבים הפוליטיים המקבילים לבנימין נתניהו, אריה דרעי, בני גנץ, יאיר לפיד, יאיר גולן, בציבורים האחרים? מי מהם הגיע לאן שהגיע בגלל כסף גדול ולא בזכות כישוריו האישיים שהביאו אותו לעמדת הנהגה?
אני לצערי לא מכיר.
חבל שלא דנים בפורום הזה…סיעתא דשמייא1
אידיוט.ימח שם עראפת
אני מקציב לכם עד 5 מילים לענות על השאלה:זיויק
יש בהם נקודת אמתקעלעברימבאר
עוד הוכחה לאפסיות של ביבירועישםטוב
פשוט לא נתפס

ביבירועישםטוב
ביבי מתנהל *בדיוק* לפי התפיסה השמאלנית שאומרת -
יש בעזה מיליון-2 חפים מפשע, אנשים ממש טובים.
למרבה הצער קבוצה טרוריסטית איכשהו השתלטה עליהם.
בגלל 7.10 ישראל נאלצה בלית ברירה לצאת למלחמה וחבל על כל הרוג ופצוע "לא מעורב".
עכשיו שחמאס כמעט נעקר אז ישראל כמובן תעזור לעזתים, האנשים הטובים והאיכותיים, להשתקם חזרה.
אתה קורא את מה שאתה מעלה כאן?!הסטורי
אתה קורא את מה ששלחת?ארץ השוקולדאחרונה
כי נראה שלא.
מדובר פה על דרישה אמריקאית, לא על מה שישראל עושה או מבצעת, אז אין פה הוכחה לכלום על נתניהו.
אפשר לנסות ללחוץ שלא יקרה אם באמת אכפת לך.
עכשיו אפשר להיות בטוחבינייש פתוח
חוק הגיוס לא יעבור בשום מתכונת. אלא אם כן יחליפו ממשלה (לא חייב בחירות, אבל זה תלוי במרכז הפוליטי שיפסיק להחרים את נתניהו) ויביאו לחוק שבאמת יגייס חרדים.
אני מקווה שכולם הבינו מזמן שלעולם לא נשיג שינוי בהידברות, שיתוף פעולה ובאופן הדרגתי.
במיוחד שהחוסר בחיילים די גדול וקריטי, אבל הוא קטן מאוד ביחס למיצוי המקסימלי של החרדים הבריאים בגיל גיוס.
אף אחד לא רוצה ולא צרייך לגייס את כל פונוביץ וכל מיר וכל ישיבת חברון ואת כל חסידות סאטמר ותולדות אהרון.
הסברתי את דבריך לנקדימון, לא כתבתי מה דעתיהסטורי
לגופם של דברים:
א.אני לא מדבר על 'שוויון בנטל' והמושג שוויון כשלעצמו לא מעניין אותי.
אין שוויון ולא היה שוויון. אי אפשר שיהיה שוויון - לא בין לוחמים ביחידות קרביות לג'ובניקים, לא בין אנשים עם מסוגלויות שונות ותפקידים שונים. הכי מביך זה לשמוע עיתונאים בוגרי גלי צה"ל, שהשירות הצבאי שלהם היה חסר כל סיכון, חסר כל מאמץ אמיתי והתרומה של השירות שלהם לבטחון ישראל היתה 0 עגול במקרה הטוב ובעיקר מקפצה לג'ובים הבאים בתקשורת, כזאת שאין לבוגרי שירות צבאי אמיתי - מדברים על הנטל והשוויון בו.
ב. צה"ל צריך להבנות מחדש, ליישר את המטרות, לחזור להיות צבא שמשימתו הראשית היא בטחון ישראל, שהקוד האתי שלו הוא כזה שעמינו וחיילנו קודמים לאוייב וקודמים לכל מיני ניסויים חברתיים של שוויון מדומה וקדמה עקומה. כחלק מזה, הצבא גם יתעדף את הצרכים של הלוחמים בקדושת המחנה, על פני דחיפת נשים לכל מיני מקומות, תוך הורדת הרף והעמדת שרפרף בבוחן מסלול.
ג. חלק מהבניין מחדש הזה, הוא צורך בהרבה יותר חיילים אמיתיים. הצורך הזה מצדיק גם גיוס חובה. צריך לוחמים בשדה הקרב, צריך בשביל שהם יוכלו להלחם תומכי לחימה בהתאם וצריך אנשי 'חזית שבעורף' כמו אנשי מודיעין וכד'.
ד. שאר משימות שאינן צורך ביטחוני ממשי, בין אם עושים אותן על מדים (גלי צהל, מורים חיילים, בדיקות קורונה, סיוד מעונית של מסתננים וכד') ובין אם לא (מה שמוגדר היום שירות לאומי/אזרחי לסוגיו) - אינן אמורות להיות באחריות הצבא (למעט אולי מצבי חירום ממשיים) ואין שום סיבה להתייחס אליהן כשירות צבאי משום בחינה.
ה. זה נכון גם הלכתית - למחלמת מצווה הכל יוצאין, למשימות אחרות גם אם הן חשובות - מי שנדבו ליבו.
ו. ממילא איני רואה שום מקום להשוואה בין אחי החרדים, לאויבים הערבים.
את הערבים (למעט יחידים מהם שחפצים להיות בצד שלנו על מלא לשמוח בשמחתינו ולהצטער בצרתינו) צריך לגרש מהארץ. גם אם לא בשלו התנאים לכך - חובה להרחיק אותם מכל הקשר ביטחוני לא לאמן אותם בנשק, לא לתת להם להתקרב לנשק, לא לשפץ בסיסים של צה"ל (השתגענו לגמרי?!).
שירות לאומי למי שנשאר כאן? לא יודע, אולי זה יכול להיות סוג מודרני של ה'יהיו לך למס ועבדוך' של התורה. אין לזה קשר לחובה ההלכתית והלאומית של יציאה למלחמת מצווה.