אני אקדים ואומר לפני כל התלונות, שהמטפלת שלו מאוד חמה ומסורה ומרגיעה אותם נהדר ונראה שהוא אוהב אותה.
הם אוכלים ארוחת בוקר ב8:30 וארוחת צהריים ב11:30 ואז ישנים מ12:00-13:30 ואוכלים פירות ובסקוויט בסוף היום. זה הגיוני? הוא אוכל שם ממש מעט בארוחת צהריים (כי היא רק שלוש שעות אחרי ארוחת בוקר! מי אוכל צהריים ב11:30 בבוקר?) ואז חוזר הביתה רעב ואז כל הלו"ז של הארוחות שלו משתבש. לא עדיף להחליף שיאכלו פרי לפני השינה וארוחה נורמלית שקמים? 13:30-14:00 זה יותר מוקדם מהזמן שהוא היה אוכל צהריים שנה שעברה (אז הייתי אוספת אותו בשתיים ואוכלים כזה בשתיים וחצי. עכשיו הוא מסיים בשלוש וזה כאילו אחרי ארוחת צהריים, אבל לא באמת כי היא גם נורא מוקדמת וגם הוא אוכל בה ממש מעט).
וזה הגיוני שכמעט תמיד שאני אוספת אותו צריך להחליף לו טיטול? לפעמים רק שתן, הרבה פעמים גם צואה, נראה שהוא עושה פחות או יותר בזמן שאני באה או קצת לפנח, לא נראה שהוא שעות עם זה, אבל אני כבר יודעת שאני צריכה להביא איתי טיטולים בשבילו להחליף לו כשאני לוקחת אותו (כי החבילת טיטולים במשפחתון נשארת אצלה, אז כבר קרה לי שהוא היה עם טיטול מסריח עד שאספנו את הגדול וחזרנו הביתה יותר מחצי שעה).
הבן שלי קטן בשנתון, בן שנה ועשרה חודשים. הוא במשפחתון שחלק מהילדים כמוהו בשנה האחרונה לפני גן אבל קטנים בשנתון וחלק בשנתון שאחר כך שיחגגו שנתיים בחורף.
עצם ההרכב הזה קצת מבאס אותי כי גם ככה הוא יכנס לגן פצפון וכולם יהיו גדולים יותר, וזה יהיה חתיכת שינוי משמעותי בשבילו ממסגרת שבה כולם קטנים ממנו למסגרת הרבה יותר גדולה שבה כולם יותר גדולים ממנו.
ולא רק בגלל ההסתגלות לגן שנה הבאה, גם בשביל השנה הזאת, אני מכירה משפחתונים בשנה שלפני הגן שהם ממש חצי גן, לומדים תכנים, עושים יצירות ולומדים כישורים חברתיים, והוא ילד מפותח, הוא מאנם היה הכי קטן במקום כזה אבל הוא כבר מדבר ומבין ואני חושבת שהיה יכול להיות לו הרבה יותר כיף במסגרת כזאת.
המשפחתון שלו עכשיו היה פשוט היחיד הרלוונטי שעוד היה מקום ויכולתי לרשום אז קפצתי על המציאה בשתי ידיים, אחרת לא יודעת אם בכלל הייתה לי מסגרת בשבילו.