את מספרת שבעלך אמר לך דברים מאוד פוגעים עלייך.
ואלו דברים שאת יודעת שיש בהם גרעין של אמת.
אבל מפריע לך שהוא שמר את זה בבטן עד עכשיו ופתאום הוא מעורר את כל הדברים שמפריעים לו.
ועכשיו את גם מרגישה רע עם עצמך, 'חסרת משמעות כאמא וכאישה', וגם מאוד פגועה ממנו, לא יכולה להאמין לו כשהוא אומר לך שהוא אוהב אותך, לא רוצה את הפיוסים והפיצויים שלו, כי הם לא ימחקו או ישנו את מה שגילית שהוא חושב עלייך, וגם לא מסוגלת לאהוב אותו בחזרה ככה…
וזו באמת הרגשה קשה מאוד.
ובטח שאת לא רוצה להתחיל ככה את השנה החדשה.
קודם כל, שולחת לך חיבוק גדול.
ומקווה שהצלחת קצת לחבק את עצמך, ולתת לעצמך קצת זמן להירגע ולתת לעוצמה של הרגשות קצת לשקוע.
ואני רוצה לשתף אותך במחשבות שעלו לי כשקראתי אותך.
את כותבת שאת יודעת שיש גרעין של אמת בדברים שהוא אמר, אבל מפריע לך שהוא שמר בבטן ורק עכשיו את מגלה שזה תמיד הפריע לו.
ואני ממש מבינה את ההרגשה הזו.
אבל רוצה להציע לך להסתכל על זה קצת אחרת.
את לא מושלמת.
יש בך כמה דברים שהם לא מושלמים. (כמו כל אחד מאיתנו).
ובעלך שם לב לדברים האלו, וזה הפריע לו כבר מאז החתונה.
אבל למרות ה'פגמים' האלו, הדברים שלא מושלמים אצלך בעיניו, הוא עדיין אהב אותך, ובחר בך בתור אשתו לכל החיים.
ובזמנים שהכל טוב ביניכם, הוא רואה בך הרבה מעבר לדברים האלו שמפריעים לו. והוא אוהב אותך באמת, כי יש בך כל כך הרבה טוב וכל כך הרבה מעלות, חוץ מהדברים האלו שמפריעים לו.
אבל ברגע של מריבה, אז פתאום ה'רע' צף ותופס את כל הנפח. ופתאום המעצורים של הלשון משתחררים ויוצאים דיבורים שהוא לא באמת מתכוון אליהם. כי גם אם זה באמת מחשבות אמיתיות, ודברים שבאמת מפריעים לו, זה בטח לא כל מה שהוא רואה בך. וזה בטח גם נאמר בצורה קיצונית וקשה יותר מאיך שהוא חווה את זה תמיד.
ואחרי שהכעס שלו שכך, הוא באמת הצטער שהוא אמר את הדברים האלו. כי זה באמת לא איך שהוא רואה אותך. זה באמת לא כך מה שיש בך. אבל הוא רואה שאת לא מצליחה להתפייס, ולכן הוא מנסה לחשוב איך לפצות אותך.
וזה לא מה שאת רוצה לשמוע. כי את עדיין שומעת את המילים שהוא אמר עלייך, ומרגישה שזה מה שהוא רואה בך.
אולי מה שאת צריכה לשמוע ממנו, זה שהוא יגיד לך כמה הוא אוהב את כולך, עם הדברים שמפריעים לו. כי אף אחד לא מושלם. לכולנו יש צדדים חלשים. וזה חלק מאיתנו. לפעמים אלו דברים שאנחנו יכולים לעבוד ולתקן בהרבה עבודה קשה. ולפעמים אלו דברים שלא בשליטתנו, ופשוט ככה אנחנו. אבל זה אף פעם לא הכל. ויש בנו גם המון טוב. ויש בך המון טוב שבזכותו בעלך בחר בך ועדיין אוהב אותך.
אני לא יודעת אם קלטתי אותך נכון, תקחי מפה מה שמתאים לך ואת השאר תסנני…
מקווה שתצליחו להתפייס ולהתחיל את השנה החדשה ממקום אוהב יותר וקרוב יותר…