בנים בנותאנונימי (פותח)

אני כבר כמה ימים חושב מה הבעיה בבנים ובנות

הנושא מאוד פשוטמשה
המטרה: שמירה על צניעות. למה? חפש בגוגל חוברת ששמה מגע הקסם.

אני מפלא' אז אקצר. יש רבים שאוהבים מאוד להחמיר בקטעים האלה. האמת שזה מיותר.
חז"ל נתנו סייגים מאוד רחוקים מהעבירה שמספיקים על מנת גם לחיות וגם לשמור על עצמך טהור. אילו חשבו שזה לא מספיק היו ודאי מחמירים הרבה יותר.
אני די מסכים עם משה...פילוני
יש אנשים שאוהבים ממש להגזים בקטע הזה... חז"ל קבעו איפה הגבול אז לא צריך להוסיף עליהם פי שתיים...
לא מובן פה מה הבעיה..מוריה
גם אני לא הבנתיעינב
עזבו, יש כאן אנשים שאוהבים לזרוקפלפלתי

דברים וללכת.

שיבוסם להם..

מה אכפת לך מהם?פילוני
את רואה שגם האנשים פה לא ממש מאופסים על עצמם בקטע הזה. אם יש לך תשובות תכתיבי בשבילנו...
מזה תשובות?פלפלתי

יש לך פה בכלל שאלות?

או לפחות שאלה אחת??

אני לא רואה..

אולי משהו מסתתר..??

למה לא לאיתחתן אם גויהאנונימי (פותח)

יש לי דוד שאיתחתן  אם גויה וב"ה הוא חי טוב אז למה שאני לא איתחתן אם גויה אמרקאית או רוסיה או סינית  או מה שאני ירצה

או סתם אם ישראילת שלא   דתיה ?

למה כן?מוריה
בס"ד

אתה שפויי?? להתחתן עם גויה והחיים טובים? אתה חי בסרטטטטט!!

להתחתן עם גוי\נ ואח"כ יהיו חיים טובים?? הזוי.
כן חיים טובים מאודאנונימי (פותח)

דוגמה דוד שלי  איתחתן אם גויה ויש לא חיים טובים מאוד

אז כן חיים טובים

ממש..מוריה
בס"ד

אני רואה כמה מליוני אנשים מצילי נפש של בת יהודיה אחת בגלל שהיא התחתנה עם גוי!.. תראה את יד לאחים.. מליוני אנשים מצילים אלפי בנות שעושות ת'טעות הזו!
כן זה בתאנונימי (פותח)

ואני בן

ו  לא דברתי על ערבים דברדי על המרקאים וסינים וכו'

לא על ערבים

אין הבדל..מוריה
בס"ד

אי אפשר לסמוך על גויים.
אני אומר לך שכןמכאל 2 3

אני  אומר לך שיש לי דוד וגם יש לי חבר שאיתחתן(לפני חודש) באמריקה אם גויה  ואין בעיות

ו הוא אמר שאם אני רוצה הוא  יכיר לי אמרקאית   (אם אמון כסף) אז למה לא ?

ו עוד שאלה שלא קשורה

למה שאני ישמור מזוות?

זאת לא גאווה..מוריה
בס"ד

זאת בושה!! זה בושה שהכסף מעניין אותך ולא השורשים שלך!

תגיד, זה לא מישו שפרץ לך לפה? זה נשמע לי לא הגיוני שזה מה שאתה אומר.
למכאל 2 3מכאל 2 3

כי ליהודי יש נשמה ו לגויה אין

נשמה וגם אם  דוד שלך אומר ואתה רואה שאין בעיות ושזה חיים טובים

אבל אתה  בזה העולם לעשות תיקון "לתקן עולם במכות שדי"

ואם אתה מתחתן אם גויה אז  אתה לא  עושה את התיקון שלך 

כול טוב מיכאל

ה'ישמור ויציל!!!!!!!!!1[:HoDi

מיכאל מה נראה לך?! מותר להתחתן עם גויה?! איפה אתה חי??

בישראלמכאל 2 3
ואת?
קורע!![:HoDi
תגיד אתה באמת  חושב ככה? או שזה רק בגלל הכסף??
אם לא ראית גם ענתי תשובהמכאל 2 3
לא ראיתי..[:HoDi
אז תראימכאל 2 3
תגיד לי איפה ואני אראה[:HoDi
ב "למכאל2 3"מכאל 2 3
נגיד ש...[:HoDi

לא הבנתי כ"כ מה הקשר... אבל זה מוזר ש'תה חושב ככה!!

לדעתי אתה סתם עובד עלינו!!!

אם אתם רוצים....אנונימי (פותח)

שיהיה לכם בכיף!!

אבל הילדים שלכם יהיה גויים!

וחוץ מזה הבנות היהודיות לא מספיק יפות בשבילכם?

שהיומכאל 2 3
ו זה לא קשור
תקשיב אתה לא תתחתן עם גויה כי אסור!!!! והתורה אמרהמור
ואם אתה דתי (אני לא יודעת) ומאמין בתורה אז אתה תעשה את זה!
נו תענה אתה..פלפלתי

אני סומכת על האינטליגנציה שלך.

אם חסרה לך קצת יצירתיות נוכל להלוות לך קצת.

בהצלחה!

אני לא מבין מה הולך פה...פילוני
מישהו עונה למיכאל מהכינוי שלו??? משהו פה לא ברור בכלל... נראלי משהו עובד עלינו...
אני שאלתימכאל 2 3
ואני ענתי רצתי  תשובה  אבל אם אין אז לי יש תשובה
למה ללכלך?? זה באמת מענין אותירוני 36
לכל החבריא היקרים!!לידור
ישנו ספר מהמם בשם "מכתבים לטלי'ה" <דב אינדינג>, שמסביר מאוד טויב את הנושא....
ספר מהמם!!! ממליצה!שירה חדשה
גם אני נורא אהבתיעינב
חוצמיזה - אתה באמת חי בסרט. אתה רוצה ככה להתבולל? שהילדים שלך לא יהיו יהודים רק בשביל הכסף? ככה אתה זורק את הזהות היהודית שלך?!
שהגויים ישמרו את עצמם לעצמם...פליץ

גויים לא מעניינים אותי!

אני מקווה ב"ה להתחתן עם ישראלי, רצוי מתנחל, אחד שחי את מציאות ה' כל יום, ושאין לו שום קשר לחו"ל כדי שלא נצטרך ליסוע לשם.

אבל מה לעשות שה' עושה נסיונות...

הרב דוד מוריה אמר לנו פעם, שהיה רב בפולין שעמד ליד ביתו בבוקר, עצר איש אחד ושאל אותו: "אם היית מוצא ארנק שמן מלא כסף וראית למי הוא נפל, היית מחזיר?"

אמר האיש: "בוודאי שהייתי מחזיר!"

אמר לו הרב: "אתה סתם תמים."

עצר עוד איש ושאל אותו. אמר האיש: "בוודאי שהייתי לוקח לעצמי!"

אמר לו הרב: "אתה סתם רשע."

עצר איש שלישי ושאל אותה השאלה. אמר לו האיש: "אינני יודע מה הייתי עושה, כי מצד אחד יכול להיות שמצבי היה קשה והיצר הרע היה מפתה אותי לקחת את הארנק, ומצד שני יכול להיות שהייתי מחליט אפילו לא להסתכל בארנק וישר להחזיר."

אמר לו הרב: "אתה איש חכם, כי אתה מכיר בכך שישנה התמודדות, בין אם אתה מצליח ואם לא."

לעינבמכאל 2 3

למה לא ?

מה רע?

שאלתי בכיפהמכאל 2 3

שאלה (מיכאל)לרב שלום

רצתי לשאול  למה שאני לאא איתחתן  אם גויה (אמרקאית סינית וכו')

אם תומר לי שזה חיים רעים אז אני יומר לך  שדוד שלי איתחתן אם גויה  וב"ה יש לו חיים טובים

אז למה שאני לא איתחתן אם גויה ?

תשובה (הר מאיר צוקרמן)

מי אמר שלהתחתן אם גויה זה חיים רעים כל כך?

גם לאכול חזיר זה לא חיים רעים כל כך  וגם

להרתיח מים בשבת  בבוקר  ולשתות קפה  ריחני  אם קורוסון

שנאפה זה אתה  זה לא חיים רעים  כל כך  אך הקב"ה  אמר שלעם ישראל

אין הוא מתיר  לא להרתיח מים  לקפה בשבת בבוקר  לא  לאפון  קרוסון בשבת בבוקר 

לא לאכול חזיר  לא לאכול ביום כיפור  וגם לא לאיתחתם אם גויה

מסכנה שלי

אז אסור כי ה' אמר  לא כי זה רעה 

עכשיו אני מביןאיש-זאב
למה יש מלא דתלש"ים,כי זה התשובות שהם מקבלים,אסור כי אסור,אין הסבר,אין פרוש,סתם אסור כי אסור,זה לא נכון,אם אתה מביא תשובה,תביא תשובה מספקת,תשובה שתסביר למה,סיימתי את דברי
אמתמכאל 2 3

צודק

אוקי אני אשאל את הרב ! ומיכאל תכנס לפה....מור

חוצמזה הרבה פעמים התורה לא מסבירה כל מיני דברים וצריך לקבל אותם כמו שהם...

אני אשאל את הרב ותכתוב לי במסר אישי או כאן את כל השאלות שיכולות לצוץ לך בקשר לזה ...

אהה ועוד משהו תבחר את הרב שאתה רוצה לשאול

מה בכיפה?מכאל 2 3

תשובה מוזרה. אין ספק.פלפלתי
כבר עדיף שהיה אומר כי זה מה שקב"ה רוצה - וזה מה שיהיה..
לאיש זאב אתה צודקמכאל 2 3

אחותי באתחלה האיתה צדיקה רצנית  כמו משה רבנו

אבל אחותי שאלה שאלות  ועוד שאלות עד שהיא ראתה שהרבנים וכל  אנשים שהיא שאלה אותם שאלות

ענו אותו דבר בארך או שענו זה מה' רוצה או שענו אסור לשאול שאלות על ה'

או שענו איך עד שואלת כאלו שאלות ורב אחד אחותי   דברה איתו  כמה דקות אחרי זה איה שאלה אותו שאלה בעמונה

והרב הזה אמר לאחות שלי   מחר אני עונה לך תשובה היום אני ממהר

למחרת אחותי שאלה אותו אותו שאלה אז מה הוא אמר לחחח אני לא מדבר אם בנות

והלך לדבר אםבת אחרת שלא שואלת שאלות מזה

אוקי!! נפלתם על הראש!! להיתחתם עם גויים?!?!?!דורוש=]

אתה יהודי והנשמה שלך טהורה!!! גם אם תתבולל יהיה בך איזשהוא ניצוץ יהודי!! מה נראה לך גויים ואתה?! זה חילול ה' גמור!!!

תוותר על הכסף!! זה בושה שאתה מסכים להתחתן עם גויה בשביל הכסף!!!!

זה נקרא יהודי?! ועוד חמור מכך דתי?!!? תתבישו לכם!!

זה תשובה ?מכאל 2 3
לא לא נפלתי על הראשמכאל 2 3

את  נפלת  למה שאני יוותר על הכסף?

מקרה?

בואי נגלה לך סודאיש-זאב
יש כאלה שמתחתנים מאהבה עם גוים וגויות
נומכאל 2 3

למה זה בקטן?

ומה סוד בזה?

זה לא סודאיש-זאב

לא משנה,אין דרך להסביר

אבל ברצינות,את חושבת שגוים לא יפים?תדעי שיופי משגע אנשים,אין מה לעשות,חושבת שגוים לא חכמים?שאין גוים עניים?שאין גוים עם אישיות נחמדה?אז תדעי,זה לא נכון,מתחתנים מאהבה,וזאת הסיבה היחידה.

מור (זה השם שלה,נכון?),נכון שיש מצוות בלי הסבר,אבל למצווה הזאת יש הסבר,ועדיף לקבל "אין תשובה כרגע" מאשר פילסוף שלם,שסתם מעצבן כי אתה מרגיש כאילו מישו עובד עליך.

מבין את אחותךאיש-זאב

כשהייתי בן 13 כמעט והתחלנתי בגלל התשובות האלה,שאלתי שאלות והתשובות שהיו כאלה הרסו אותי,לאט לאט זלגתי ל"צד השני",הפסקתי לקיים מצוות (אל תדאגו,לא משו כמו לאכול לא כשר,הפסקתי להתפלל ואת שאר הדברים הקשורים לזה)ואז פתאום תפסתי את עצמי,אז נכון,עכשיו אני לא דוס לדוגמה,ולא נהיהיתי מקפידן גדול ואיבדתי את האמון ברבנים (רובם)אבל חזרתי למסלול שלפי דעתי הוא הנכון

אני לא מאמין לרבניםמכאל 2 3

לרב  אורי שרקי

בטח שרע!!עינב

אז מה שווה להיות יהודי אם אתה לא מיוחד? עם ישראל-עם סגולה! אסור לנו להתבולל ולאבד את הזהות היהודית שלנו (ועוד יותר לא בגלל הכסף. שילך לעזאזל הכסף!). עם ישראל הוא העם הקדוש לה', ואם אתה גוי, אתה כמו כל אחד אחר. לא מיוחד ולא קדוש. לא העם שהקב"ה אוהב!!!

אני חושבת שלזלזל בזהות היהודית שלך זאת אפילו קצת כפיות טובה. תראה איך ה' אוהב אותנו ומתייחס אלינו באבהיות יותר מאל כל שאר העמים!! הוא הוציא אותנו ממצרים, קרע לנו את הים, הפך אותנו לעם חזק, שהצבא שלו מוגדר בכל העולם כ"צבא כובש". הוא הציל אותנו במלחמת עמלק, הביא אותנו לא"י אחרי 40 שנה במדבר, סלח לנו גם אחרי שחטאנו בחטא העגל, ואפילו וויתר לנו על עונש של מוות לכל העם!! הוא כל כך כעס עלינו, שרצה להשמיד אותנו ובסופו של דבר חזר בו!! הוא גם הקים לנו מדינה משלנו, עזר לנו לנצח בכל המלחמות שהיו (כמעט), והציל אותנו מהתופת של השואה!!!!!!!

ותראה איזה כפויי טובה אנחנו. אחרי מתן תורה, שזה המעמד הכי קדוש וגדול בעולם, חטאנו בחטא העגל. העזנו לשאול "היש ה' בקירבנו" כשהוא נתן לנו את המן, ואפילו לקחנו איתנו פסל בקריעת ים סוף!!! ותראה איך למרות הכל אנחנו עדיין חיים!! תראה איך ה' סולח לנו ואוהב אותנו יותר מפעם לפעם! ככה אתה רוצה לאבד את זה? להיות כמו שאר העמים שלעומתך הם שום דבר?! לגרום לדור הבא שתקים להיות כמו כל הגויים, ששונאים אותנו כי אנחנו יותר מיוחדים וטובים מהם?!

?מכאל 2 3

למה אסור ?

ואני חושב שזה לא כפיות טובה כי ה' כל כח אוהב יהודים

היהודים  יכולים לחיות אפו שהם רוצים

ו היהודים שמחים בכל דור דור

וזה שהוא הוציא אותנו ממצרים זה לא אומר לי כלום 1 כי לא פקשתי ממנו להוציא אותי משם 2 אני לא האיתי שם  3 בכללו ירדנו למצרים 4כל טובה שה' עושה לנו הוא חיב כי הוא ברא אותנו אז הוא חיב לשמור  אלנו

וזה  ש40 שנה במדבר זה רשעות שלו  

וזה שהגום שונים אותך ברור אם בא עם ראומר שהוא יותר מכולם מה לא ריצו לרצח אותם

זה כמו שבא ילד לכיתה ו אומר אני אכי גדול וכולם 0 לפני מה חברי הכיתה לא ירו לו כדור בראש?

ו אני לא צריך שהוא    אוהב אותנו לא צריך

בואי תגלי לי ת'סוד...אנונימי (פותח)

הבנות חתיכות ... אין מה לעשות.. הם מוציאות אותך מקצב, אתה מנסה למצוא חיבור, אבל זה לא כל כך פשוט....!!! 

זה לא סוד ;מכאל 2 3
* ;זה לא סוד ; ;שהבנות יפותמכאל 2 3
וזאת התשובה לשאלהאיש-זאב
אבל אם אתה אדם עם אופי חזק ואמיתיעינב
מתגבר על היצר שלו. אם אתה אדם עם אישיות חזקה וטהורה - אתה לא תתפתה גם לבחורה הכי יפה שתפגוש. אתה תצליח לרסן את עצמך, ותעמוד בנסיון!!
נכון.פלפלתי

בנים - אם אתם כאלה נמושות על האופי שלכם תתחילו לעשות לו שרירים..!!

זה לא ; קשור שהרימכאל 2 3

מה שאני חושב שנכון אני  עושה

כן אתה אמור לוותר על הכסף!!דורוש=]

כסף זה לא הכל בחיים..

ולאיש זאב- נכון יש כאלה והרוב בסוף מתגרשים!!!! כי אח"כ הם מכירים יותר טוב ואז הם רואים שהם בכלל לא מתאימים!!!!

ויהודים אין חציכים, חכמים וכו'...חוץ מזה אם אתם מסתכלים על יופי ולא על אופי אז יש לכם בעיה חמורה!!

מיכאל 2 3- ואם אתה מסכים להתחתן עם גויות בביל כסף אז עוד יותר!!!

אני לא חושב שכולם נמושותמשה
ובכל זאת, זה לא קל.
החכמים פה בבסיס תקעו לנו מול העיניים מגורים של בנות שמסתובבות שם 'לבושות' על אזרחי. זה לא קל להתעלם מהן בכלל ובכל זאת עושים את זה.

למה? כי ככה. כי יש מישהו מעליי שישפוט אותי אם אעשה אחרת.
כן אבל למה שאני ;ינסה לעמוד זבה בכלל?מכאל 2 3
לעמוד על היצר??? למה לא??פלפלתי

כדי להיות בנאדם יותר טוב, יותר חזק ולא נמושה כזאת שכל מה שבא לך אתה עושה.

זאת תשובה אחת אם בכל זאת רצית בתוספת לשאלה שלי שלפני זה..

אבל למה שאני לו יעשה מה שאני רוצה ?מכאל 2 3
ועוד שאני בכלל לו יודעה למה זה אסור ?
דוגרי נמושות. לאט לאט מתגברים! ;צחקן
לומר נמושות זה לא תשובהמכאל 2 3
נמושות לא היה בתור תשובהפלפלתי

זה היה בתור תיאור מצב.

ותשובות תמיד אפשר לברר. זה לא חכמה להגיד - לא נתנו לי תשובה - אז אני יכול לעשות מה שאני רוצה.

לא! אין כזה דבר. לא בכל העולם - ובטח שלא ביהדות.

תחפש - תמצא.

אני מחפשמכאל 2 3
סבבה
אוקי !!דורוש=]

תשובה לא תשובה אתה יודע שזה לא טוב..וזה גרוע... להתחתן עם גויים!!! נכון...

יופי..אז בוא ניתן לך דבר כזה: אסור לאכול חלב אחרי בשר!! למה?! למה אסור מה הבעיה בזה?! אבל ה' ציווה אותנו אז אנחנו עושים!!

מצוות פרה אדומה! אנחנו יודעים למה?! לא אבל אנחנו מקיימים!! כי ה' ציווה אותנו ואנחנו עבדי ה'!!.

זה התשובה למה!!!!!!!

זה לא תשובה למה!!!פלפלתי

יש תשובות!! יש! אבל הוא עוד לא מצא אותם.

זה לא אומר שהם לא קיימות.

מה שכן נכון זה מה שהיא אמרה שגם מה שאנחנו לא יודעים בדיוק למה ומה הסיבה שלו - אנחנו צריכים לעשות ולקיים מהסיבה הפשוטה - שה' נתן לנו את התורה- את ההוראות שלנו וזה מה שהכי נכון והכי טוב לנו!

זה שעוד לא מצאנו למה, זה לא אומר שזה לא קיים..

והתורה נכונה - אוהו כמה נכונה. כל פסיק שם נכון ובמקום.

תפתח סתם חומש ותראה איך הציווים מתאימים לאדם, לפסיכולוגיה, כמו שקוראים לזה היום..

בסדר..דורוש=]

שיחפש ..אבל מהסיבה הפשוטה ה' אמר לא אז לא ...עוד ועוד שיחפש..אבל מספיק שה' ציווה אתה חייב לעשות..אם לא אז איזהד דתי אתה?

דתי ששואל.פלפלתי
אוקי..מקבלת את זהדורוש=]
אבל לא ראית מה הוא כתב..גם בשביל הכסף..כסף זה מה שחשוב לו?
לא. לא ראיתי. איפה?פלפלתי
אני לא דתי ולא חלוני אני בחיפוש אחרי האמת ; ;מכאל 2 3
וכן כסף חשוב לי ורקה אם אני חילוני אז מה?
אם האיתי יודעה שזה נורעה אז לא האיתי ;מריך לשאול .מכאל 2 3
למה לא לשאול? מה הקשר?פלפלתי
דורוש אמרה ;מכאל 2 3
שאני יודעה אז אמרתי שאם האיתי יודעה לא האיתי שואל
אה. הבינותי.פלפלתי
יופי ;מכאל 2 3
בשר וחלב-דורושאיש-זאב
בשר וחלב אסור כי זה חייתיות,כשאדם אוכל את הבן (העגל) בתוך האמא (החלב) זה ממש התעללות,אם זה לא אכפת לך לך תדע מה יהיה א"כ
אבל גם לאכול את האמא בלי הבן זה רועמכאל 2 3
יש הבדלאיש-זאב

אדם חייב לאכול חיות כדי להיות חזק

לא נכון אני לא ;אוכל חיות ואני חזקמכאל 2 3
ו אז מה שאדם צריך מה אם אדם צריך לרצח את חברו אז הוא ירצח אותו?
זה כן נכוןאיש-זאב

אתה צריך לאכול בשר כי יש בזה כל מיני חומרים שהגוף צריך,אני לא ארד רמה ואגיד שהחיות נבראו לבניאדם כי זה לא נכון

נו אז מה שהאדם צריך את החומריםמכאל 2 3

זה אומר שמותא לרצח את החייה בשביל החומרים?

לילה טוב

כן,זה "גלגל החיים"איש-זאב
למה אריה טורף זברה?כדי לשרוד,למה זאב אוכל איילות?כדי לשרוד
לא אמרתי שאני כזהאיש-זאב
אבל זה קשה,זה קל לומר "תעשה שרירים לאופי" וקשה לעשות,קשה,יש שמתגברים ויש שלא,מלשות,חוץ מזה,אין טעם סתם להעמיד בניסיון,אם קשה לך,לך תדע שלא תתפתה,ואז כל הניסיון שובר אותך לחלוטין
צודק למה סתם לעמות בנסיוןמכאל 2 3
מחר אני הולך למכינהמכאל 2 3
ו אני ישאל את כל השאלות
יופי..[:HoDi
ותגיד לנו מה הם ענו(לומרות שזה שקוף)...
אם זה כל כח שקוף אז למה את לא עונה?מכאל 2 3
הנה התשובות למה ששאלת אותי:עינב

א. נכון, ה' באמת אוהב מאוד את היהודים. בגלל זה הוא בחר אותם להיות עם הסגולה. העם הנבחר, החשוב מכל העמים! לכן גם אסור לנו לאבד את הזהות היהודית שלנו. אם טוב לך שה' אוהב אותך כי אתה יהודי, למה אתה אומר שטוב להתחתן עם גויה? הרי הילדים שלך יהיו גויים ולא יהודים!!

ב. זה נכון שהיהודים יכולים לחיות בכל מקום. הם יכולים לבחור לגור בארגנטינה, סין, פריז או אפילו במוזמביק. זאת לא הנקודה. הרי בכל מקום בעולם ירדפו אותנו, ישנאו אותנו וירצו להשמיד אותנו. א"י נועדה מאז בריאתה לעמ"י כמו שהתורה נבראה בשביל עמ"י ולא בשביל עם אחר. רק בא"י היהודים יכולים לחיות בשקט ושלום, כי זאת הארץ שלנו בלבד!!!

ג. ברור לי שלא אתה, מכאל, ביקשת מהקב"ה להוציא אותך ממצריים! לא אתה ולא אני היינו שם, אבל אלמלא בנ"י שהיו במצריים תחת שיעבוד המצרים וצעקו לקב"ה שיציל אותם מעבודת הפרך הזאת - עוד היינו משועבדים למצריים!! זה מה שאתה רוצה? לחיות כמו עבד במשך אלפיים שנה ולא להיות אדם חופשי?

עוד נקודה - הקב"ה לא חייב לך שום דבר! גם לא לי ולא לאף אחד אחר! כל מה שיש לך זה בזכות חסד עליון! הקב"ה יכול היה לברוא אותך גוי, והוא החליט שאתה טוב מידי בשביל זה, ולכן ברא אותך יהודי. הוא גם היה יכול לברוא אותך כילד ממשפחת מצוקה ועוני, אבל החליט שמגיע לך עתיד יותר טוב וברא אותך כילד למשפחה אמידה וטובה! הקב"ה לא חייב לנו שום דבר! כל מה שהוא עושה זה מתוך אהבה וחסד, ואם מתחשק לו הוא יכול להשמיד אותנו. הוא לא עושה את זה כי הוא אוהב אותנו וסולח לנו על כל השטויות שאנחנו עושים, וזה גם חסד גדול מצידו!!!!

ד. רק תקשיב למה שאתה אומר!! "40 שנה במדבר זה רשעות שלו"?! מאיפה זה בא לך?! אני מקווה שאתה זוכר למה היינו 40 שנה במדבר! בגלל חטא המרגלים. הקב"ה אמר לעמ"י שהוא יביא אותם לארץ זבת חלב ודבש. לארץ הטובה מכל הארצות, והם לא סמכו עליו ורצו לשלוח מרגלים. ה' נתן להם רשות, וכשהמרגלים חזרו הם הבהילו את כל העם בסיפורים על הערים הבצורות, על הפירות והאנשים הענקיים, ואמרו שהם אף פעם לא יצליחו לכבוש את הארץ. הם גרמו לעמ"י לאבד את האמונה והביטחון שלו בקב"ה, ורק בגלל זה היינו 40 שנה במדבר! אנחנו היינו הרשעים שלא סמכנו על אבא שבשמיים, אחרי שעשה לנו כל כך הרבה ניסים גלויים, ולא חס וחלילה הקב"ה הוא שהיה הרשע כלפינו!!!

ה. זאת לא גאווה להגיד שאנחנו טובים מהגויים. זאת עובדה. כמו שהשמש זורחת בשמיים זאת עובדה מוכחת, ככה גם זה שעמ"י הוא העם הכי טוב זאת עובדה מוכחת שאי אפשר להתווכח עליה. בגלל זה הגויים תמיד שנאו אותנו לאורך כל ההיסטוריה. כי היינו טובים מהם. תמיד הרופאים ואנשים המקצוע הכי מכובדים היו יהודים. גם היום רוב המדענים, השחקנים והאנשים הכי ידועים בעולם הם יהודים!!! זה לא שאין גויים נחמדים, חכמים וצדיקים כמו חסידי אומות העולם (שעמ"י דואג לקשר איתם) אבל בכל זאת - עמ"י הוא העם הנבחר מאז ומתמיד והוא טוב יותר וקדוש יותר משאר העמים!!!

ו. אם אתה נהנה מהאהבה של הקב"ה או לא זה כבר עניין פרטי שלך. בסופו של דבר אתה תחליט בעצמך על הצעד שלך, אבל אני חושבת שצריך להסתכל בריאליות על התנ"ך וגם על ההסטוריה היותר מאוחרת, ולראות שאם לא היה את ה' שאוהב אותנו תמיד - עמ"י היה נעלם!!!!

יפה! רבניתנו עינב שליט"א.פלפלתי
חחחחחחחחחחחחחחחחעינב

ליצנית

לעינב תשובות טובות ;מכאל 2 3
אבל אם התשובות שהרבנים עונים הםאיש-זאב
כמו התשובה שהם נתנו למיכאל,אז לא יהיה אכפת לאפחד מכל האהבה של הקב"ה אלינו
גם לימכאל 2 3

אני  מבולבל

אני מבינה אותךעינב

בבילבול שלך, אבל לא ברצון שלך להתחתן עם גויה!

הוא לא אמר שהוא רוצהאיש-זאב
הוא שאל "מה רע"
איש זאב צודקמכאל 2 3
חחחחאיש-זאב
קרא לי זאב
טוב סבבה למה ?מכאל 2 3
כי זה השם שליאיש-זאב
אתה מעדיף שיקראו לך מיכאל 2 3?
מיכאל ;מכאל 2 3
בדיוקאיש-זאב
אז אני מעדיף שיקראו לי זאב
בסוף לא הלכתי ;מכאל 2 3
למה.??[:HoDi
כי ....... לא חשוב ;אם את רוצה תשאלי באישי ;(מכאל 2 3
לא יודעת מה אתכםפליץ

אבל עברתי כמה דברים בחיים שלי... אפילו שאני ככה צעירה. ודי הגעתי להסדר עם אבא, שאני אוהבת אותו והוא אותי, ואני רואה אותו בכל מקום שאני הולכת! בכל מקום אני רואה את אבא, או לפחות משתדלת, כי הכל זה עניין של הסתכלות. לא משנה כמה שאלות תשאל או כמה תחקור, וזה טוב - כי הבנה שכלית עוזרת לקבל את מציאות ה' - אבל לא משנה כמה תחפש, תמצא את ה' מהדבר הכי קטן עד לדבר הכי גדול. וזה שאבא ברא משהו מלוכלך כמוני - ולא סתם, הוא עשה אותי יהודיה! - אז בא לי גם לעשות את הטיפטיפונת שאני יכולה ולעשות לו קצת טוב בלב, כי הוא אבא! גם רגש, כמו אהבה, יכול לעזור להכיר בה'.

וכל השואלים למיניהם, לפני שאתם מתחילים לברר שאלות הלכתיות, חלב בשר, להתחתן עם גויים, תבררו אם אתם באמת מאמינים! אני נכרתי דתיים שהאמינו מתוך הרגל, ובגלל זה נהיו דתל"שים. תאמינו באבא קודם, ואז לכו תבררו מה הוא אמר!

ותקשיבו לשירים של עדי רן. זה ממש מעלה את המצברוח!

טשולנט וקיגעל טשולנט וקיגעל קישקע טשולנט וקיגעל! קישקע טשולנט וקיגעל זה טעים מאוד!

אתה יכול לעמוד על הראש, לנסות להתחפש לפרעוש, אתה יכול לקפוץ לביצה, לעשות קולות של מריצההההה---

טובעת, בובובובוווובובובוובבעבעבובובווווו.....

איזה בחור קורע...

מילים כדורבנות!! צודקת בהחלט! בכל מילה!תכלת דומה לים
ל עטרה חשבת ; לפני שאמרתמכאל 2 3

"מילים כדורבנות"?

ברור.. מה הבעיה?תכלת דומה לים
אין בעיה ;מכאל 2 3
סבבה ;מכאל 2 3

אפילו מאודעינב
אז למה כל זה התחיל?איש-זאב
תשאל את מיכאל 2 3תכלת דומה לים
תשאלמכאל 2 3

חזרתי ממכינה

ושאלתי את השאלות שלי

שאלתי שאלה ;מכאל 2 3
שאלתיאיש-זאב
למה התחלת עם הכל אם אין בעיה,קרא את השרשור ותבין,הוא דבילי לחלוטין
חחח השירשור...תכלת דומה לים
אאה טוב ;חשבתי שאני חחחחחחחחחמכאל 2 3
לא אתה,אמרתיאיש-זאב
הוא,זאת אומרת השרשור,אם הייתי כותב אתה (מיכאל 2 3)זה הייתה את,לא קשה
יש לך מזל ;מכאל 2 3
תגובהאורטל לאהאחרונה

לאחר הדיון בנושא בנות ובנים וגויות, רציתי לכתוב גם את דעתי בנושא, ויש כמה דברים שברצוני להוסיף:

קודם כל, זה לא נכון אפילו עם גוי מתחתן עם יהודיה וחיים מאושר אז הילדים שלהם לא היהי מאושרים זה לא משנה אם יהיה מאושרים או לא אבל ה' מתישהוא ישלם ובסופו של דבר רואים את הטעות אפילו שאתה מאושר אחרי זה מריגישים ריקנות כמו שנאמר "ברא מזכה אבא" וגם אותו דבר הבהנים נענשים על חטאי האבות הילדים של אותו זוג  המתובללים להם יקרה נזק, מתישהוא זה כן יפגע.

ה' נתן לנו דברים שלפעמיים אנו לא יודעים למה וכמו שנאמר "נסתרות הקל" אין לנו זכות להיתערב בעניני ה', זה כמו שאדם יגיד לי "אורטל למה ה' נתן את המצווה כיבוד הורים?" מה זאת אומרת למה? הוא נתן לנו תורה ומצוות כדי לאחד אותנו ושתהיהי לנו דרך ארץ ונתגאה בוו והוא יתגאה בנו ואנו מריגישם בסופו של דבר כיף אם זה כי התורה היא הדרך האמיתית

פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך