פתאום נזכרתי בפסוקפשוט אני..
זֶבַח רְשָׁעִים תּוֹעֲבַת יְהוָה וּתְפִלַּת יְשָׁרִים רְצוֹנוֹ.

אלפים בתפילות ראש השנה עם הרב פינטו

בוויקיפדיה, תחת הכותרת ''פלילים''פשוט אני..

באוקטובר 2012 הציע הרב פינטו שוחד בסך 200,000 דולר לראש אגף החקירות במשטרה, תת-ניצב אפרים ברכה, לשם קבלת מידע אודות חקירה המתנהלת בעניינו, שעסקה במעילה בכספי עמותת "חזון ישעיה".[8]

לאחר שברכה דיווח על ההצעה למפקדיו, צוידו ברכה ורעייתו במכשירי הקלטה ותיעדו העברת כ-100,000 דולר מרעייתו של פינטו לרעייתו של ברכה.[9]

ב-14 באפריל 2015 הרשיעו בית המשפט במתן שוחד לברכה.[10]

במקביל נפתחה חקירה בארצות הברית בעקבות תלונה של הרב פינטו שנפל קורבן לסחיטה. חקירה נוספת, של ה-FBI, עסקה בקשריו של הרב פינטו עם חבר בית הנבחרים, מייקל גרים, שנחשד כמעורב בפרשת הסחיטה, לשם מימון פעילותו הפוליטית. לדברי הרב פינטו, בעקבות חקירה זו הופעלו עליו לחצים מצד קציני משטרה ושר לשעבר בישראל שלא להעיד נגד גרים.

בסוף שנת 2013 פנו פרקליטיו ליועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין, והציגו בפניו חומרים שלפיהם ניצב מנשה ארביב - מפקד יחידת להב 433 (שבה נחקרו הרב פינטו ואשתו) קיבל טובות הנאה מישראלים בניו יורק המקורבים לרב פינטו, בעת שארביב היה נספח משטרת ישראל בארצות הברית.

בעקבות כך נאלץ ארביב להודיע על יציאתו לחופשה.[11] סניגוריו של הרב פינטו דרשו מהיועץ המשפטי לממשלה לסגור את התיק הפלילי נגדו בתמורה לעדותו המפלילה נגד ניצב ארביב.[12] בספטמבר 2014 נחתם הסדר טיעון עם הרב פינטו, לפיו ישמש עד מדינה נגד ארביב, ויודה בעבירות שוחד ושיבוש מהלכי משפט, בתמורה להקלה בעונשו.[13]

בדצמבר 2014 הודיעה פרקליטות המדינה על סגירת החקירה נגד פינטו בעניין עמותת "חזון ישעיה" (כתב אישום הוגש נגד שני חשודים אחרים בפרשה).[14]

ב-14 באפריל 2015 הורשע בעסקת טיעון במתן שוחד לתנ"צ ברכה ובשיבוש הליכי משפט. נגזרו עליו שנת מאסר בפועל, שתי שנות מאסר על תנאי וקנס של מיליון ש"ח.[2]

לאחר ההרשעה הותר לרב פינטו לצאת מן הארץ לצורך טיפול רפואי בארצות הברית, לאחר שהפקיד ערבות בסך 3 מיליון ש"ח. באוקטובר 2015 חזר לישראל לאחר שבית המשפט העליון איים לחלט את הערבות אם לא יעשה זאת.

ב-5 בינואר 2016 דחה בית המשפט העליון את בקשתו להמיר את המאסר בעבודות שירות.[15]

ב-16 בפברואר 2016 החל הרב פינטו לרצות את עונשו בבית המעצר ניצן.

בדברים שנשא בפני ועדת השחרורים האשים פינטו את עצמו כי השתמש במעמדו התורני לצרכים פסולים וכי גרם להתרחקות מהיהדות מצד אנשים שנחשפו למעשיו. הוא הצהיר כי ברצונו לחזור בתשובה, לפרוש מהחיים הציבוריים ולהפסיק לשמש רב.[18] ב-25 בינואר 2017 שוחרר מהכלא.[19]

..שפלות רוח
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ו' בתשרי תשפ"ו 20:34

אני מוצא שבדרך כלל אנשים בעלי נטיה לשלב שכל עם אמונה(שהם שני דברים סותרים לגמרי) מרשים לעצמם לחלוק ולבזות וכו' משל היו מתוקנים או באים במלבוש של "אני סך הכל לטובת הציבור" כאילו ממש טובת הציבור עומדת לנג עיניו של אותו מכפיש וד"ל, לדבריך אין תועלת..מה הועלת למי מקוראי דבריך? ועוד יותר מעניין שאותם אנשים מגיעים מציבור מאוד ספציפי שנוהג לחלוק ציונים על גדולי ישראל כאשר הדברים לא מסתדרים לפי קו חייהם...אולי יש ליתן דעת על מהלכי אותו ציבור ואופיו המאוד שכלי ומבין(אגב..מבין במה?), ובנימה אופטימית זו, אמר רבינו, שהוא מעדיף להיות הפתי הגדול ביותר בעולם מאשר בעל שכל שמטיל דופי באמונה ובדברי חכמים כאשר דברים לא מסתדרים לפי שכלו ועל זה נאמר ממש ביתר שאת ד"ל. שיחות הר"ן אות ק"ג.

ליקוטי מוהר"ן תניינא נ"ב. בהצלחה נראה שאתה ממש צריך אותה כמו כולנו

ורק חייב להוסיף שהתמונה בראשי עם צירוף הפסוק הנ"ל זו תעודת עניות ענקית למנהלי האתר ביזיון אחד גדול אתם אנשים.

לתת שוחד זה ''הדברים לא מסתדרים לפי קו חייהם''?פשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ו' בתשרי תשפ"ו 20:43

אני המצאתי את עבירת השוחד? אני קבעתי שהיא לא מוסרית? אני הכנסתי את ישעיה א' להפטרה שלפני הצום על חורבן בית המקדש?

מתי כתבתי שאין תועלת?

מתי נתתי ציון לגדולי ישראל?

ואם רבי נחמן כתב שהוא מעדיף להיות פתי, זה מחייב אותי בצורה כלשהי?

הגעתי ממשפחה של גור, לא ברסלב, וגם לאדמור מגור אני לא מרגיש מחויב. קל וחומר לרבי נחמן.

אני לא מוכן להיות פתי, לא מוכן להכניס את השכל שלי למצב ''הולד'' בכל פעם שיש מולי אדם עם זקן וכובע, כאשר אין לו ולוּ קמצוץ של יראת שמים והוא חוטא ומחטיא את הרבים ומחלל שם ה' (הוא אמר על עצמו, זוכר? כשהוא התחנן שיורידו לו שליש...).

האם יש עבירה כלשהי, שתגרום לך להגיד על רב מסוים ''עכשיו הוא כבר לא רב ולא צריך לחלוק לו כבוד''?

למשל אונס, רצח?

או שמבחינתך אין שום משמעות לעבירות חמורות מאוד שרבנים מסוימים עושים, ועדיין צריך לחלוק להם כבוד?

יש אנשים שהיו פתיים מול מוטי אלון, כולל רבנים גדולים. 

איך זה נגמר? בעוד נערים שנפגעו מינית. 

יש אנשים שהיו פתיים מול ברלנד, איך זה נגמר? בעוד נשים שנאנסו, גברים שנרצחו, משפחות שהתפרקו.

ולסיכום:

העריכות שלך מוכיחות את רמת הילדותיות שלךשפלות רוח
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ז' בתשרי תשפ"ו 6:07

התמונה בסוף מזכירה לי את "אתה הראש אתה אשם" וזה די מסכם את הכל, בהצלחה.

אגב..ה"בוש ונכנע אבוא בשעריך" קצת סותר את עניין החקירה ודרישה אחרי השם ברוך הוא, סתם נק למחשבה. בהצלחה שוב.

התמונה בסוף שייכת לעמותהפשוט אני..

שעושה לילות כימים כדי להילחם בתופעת הפגיעות המיניות בציבור החרדי.

לא תשתוק – ויקיפדיה

חבורה קדושה שנלחמת ברוע, שומרת על טוהר המחנה וממש מצילה נפשות.

הם קיימים כעשר שנים, אין להם שום קשר ל''אתה הראש אתה אשם''.

שמתי לב שבתגובה שלך לא ענית על אף אחת מהשאלות ששאלתי... התייחסת לתמונה ולחתימה.

ובדיוק בגלל זה אין קשרשפלות רוח
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ז' בתשרי תשפ"ו 13:34

מה קשור פגיעות מיניות לנושא? ממש כמו אותם שצועקים "אתה הראש אתה אשם" בלי קשר לכלום.

ולגבי השאלות שלך..שתשאל שאלה עם טעם יהיה לי מה לענות.

וכבר אמרתי לך בעבר תקדש את התורה לא את התקשורת..בוא ואגלה לך סוד, יש להם אג'נדה להשחיר רבנים ואתה משמש כאידיוט שימושי בידיהם ב"מוסריות" שלך. תחזור לקדש את התורה ונדבר עד אז אתה ממש בחינת..🐑 בהצלחה.

לא אמרתי שיש קשר ישיר, אבל הסלוגן בהחלט מתאיםפשוט אני..

והבחירה שלך לברוח מהשאלות שלי ובמקום זה להאשים אותי שאני עז...

לדעתי לא מחזקת את הטיעון שלך.

תענה לעניין במקום להתנהג כמו ילד יהיה בסדרשפלות רוח
כרגע אתה בחינת "עיני עיני ירדה מים"
בינתיים אתה זה שלא עונהפשוט אני..

ובמקום זה מאשים אותי שאני עז...

לא האשמתי בכלוםשפלות רוח
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ז' בתשרי תשפ"ו 13:32

פשוט אמרתי שאתה מקדש את התקשורת במקום לחשוב לבד..

מה הקשר לתקשורת?פשוט אני..

התקשרות המציאה את זה שהוא הציע שוחד לשוטר, ואשתו שילמה את השוחד בפועל?

התקשורת המציאה את זה שברלנד הודה ברצח?

והכי יפה:

אתה מאשים אותי על זה שאני לא חושב לבד, אחרי שאתה בעצמך כתבת שהאידיאל זה להיות פתי ולא לבדוק דברים...

לא התקשורת וודאי שלא יא אחשפלות רוח

עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ז' בתשרי תשפ"ו 13:42

הרי התקשורת סך הכל רצתה לעשות טוב לציבור החרדי המסכן שבו הרבנים הללו "פגעו" אותה תקשורת שמחפשת להמשיץ את הציבור החרדי בכל הזדמנות את הדתיים ואת כל מי שמנוגד לחילוניות גמורה. אז צר לי אני איני שואב מהם כלום ושום דבר, שיגידו שההוא הודה וההוא אמר לא מעניין בכלל הם בחינת עפרא דארע מבחינתי וצריך שיהיו מבחינת כולם. בהצלחה אח

יש הקלטותפשוט אני..

ברלנד הוקלט כשהוא הודה ברצח.

פינטו הוקלט כשהוא מציע שוחד, אשתו הוקלטה כשהיא נתנה את השוחד.

בית המשפט הרשיע אותו, *הוא בעצמו* לא טען במהלך המשפט שההקלטות מזויפות.

*הוא בעצמו* אמר שמעשיו גרמו לאנשים להתרחק מהיהדות.

מדהים אחישפלות רוחאחרונה
ועדיין לא מעניין בכלל
ואצלך הכי יפהשפלות רוח

עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ז' בתשרי תשפ"ו 13:42

זה שאתה בוחר לחקור ולדרוש אחרי השם ואחרי רבנים ולקבל בשלוות נפש דבריהם..ואילו היכן דאכן צריך לדרוש ולחקור אלפי פעמים אתה בוחר להיות פתי זה דווקא באמת מצחיק אחי

איני מבין למי התכוונת כשכתבת 'ציבור ספציפי'הסטורי
כאשר רגע אח"כ ציטטת את ר' נחמן, שתלמידיו הרשו לעצמם לכתוב דברים קשים מאוד על הרמב"ם וגדולים רבים אחרים מישראל.

ובכלל, דווקא ב'ציבור הספציפי' לומדים מתורתם של כל גדולי ישראל, בעוד בציבורים אחרים מוחקים את ענקי התורה של ה'ציבור הספציפי' ובכלל התארים לגדולי תלמידי חכמים בעיתונים שלהם משתנים לפי כמה הפוליטיקאים חפצים ביקרם.

גם איני מבין לאיזה ציבור אתה מתכוון..שפלות רוח
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ז' בתשרי תשפ"ו 6:08

מה גם..שאיני מבין דעתך..אתה בוחר לחלוק על רבינו בגלל תלמידיו? לא הבנתי איזו טענה היא זו..

אני לא חולק ולא לא חולקהסטורי
השימוש שלך בתואר 'רבינו' סתם משייך אותך לציבור שבהחלט מודד רבנים ופוסל רבים מענקי הראשונים.

אז עם כל הכבוד לאדמו"ר בן ימינו, שאיני יודע מי הוא - קשה שבשם כבודו אתה מוחה על התופעה שחסידי ברסלב מובילים בה.

שוב..איני מבין דבריך..שפלות רוח

"השימוש שלך בתואר 'רבינו' סתם משייך אותך לציבור שבהחלט מודד רבנים ופוסל רבים מענקי הראשונים." - על מה כבודו מדבר? אני משתמש בתואר "רבינו" כי זה ישירות מקשר אליו..אם אתה מכיר עוד רבינו, תבקש פעם הבאה ואציין 'רבי נחמן' מה גם שציינתי אז אין לי מושג מה עוד אפשר לעשות.

ועוד, שאתה מוציא דיבה על ציבור שלם כשאינך מכירו בכלל, או את חסידיו, אני איני חסיד ברסלב עדיין לצערי, אבל מכיר משם רבים וטובים שמעבר להשגתם בתורה שהיא השגה מעל שכל אנושי, יש בהם מידות משובחות, ובהרף עין הוצאת דיבתם רעה כנגד כלל הפורום..

ועדיין לא הצלחתי לרדת לסוף דעתך הקדושה דעת עליון(אמיתי לא בצחוק, להבדיל מרבים וטובים פה בפורום אכן אני מחזיק מכבודו, לא שאני ראוי לחלק ציונים ח"ו פשוט ניכרים דברי אמת ברוב הודעותיו), באיזו תופעה מדובר? אכן רבינו היה נגד ספרי חקירות באמונה, אינני יודע אם דיבר על ספרי הרמב"ם בצורה ישירה, אבל גם אמר שלעתיד בימות המשיח הלכה תהיה כרבינו הרמב"ם, ועוד רבנים עצומים מברסלב אמרו שזוהי הנהגה קדושה ללמוד כל יום הלכות רמב"ם, אז תשאל מדוע רבינו היה נגד ספרי חקירות? אענה לך את תשובתי הדלה והעניה ממוחי הקודח, בפשטות, אין שכלינו מגיע למאית משכלו החריף של הרמב"ם, בעוד רבים עלולים להכנס לספרי חקירות ולסיים שעוד שאלות בראשם ובמוחם(הקודח יש לציין) על אף תירוציו ויישוביו של הרמב"ם לשאלות, כי כאמור אין שכלנו משיג מאית משכלו, אז רבינו בא ואמר, לא ללמוד ספרי חקירה, אלא להיות באמונה תמימה גם אם לכבודי לא ניחא עניינים שונים ומשונים, אין זו מלאכתי להבין ולחקור אחריהם, בחינת "תמים תהיה עם השם אלוקיך" וכו..

האם הוא חלק על הרמב"ם? לא..האם הוא אמר דבר כנגדו ח"ו? לא. ההפך, אמר שלעתיד בימות משיח הלכה כרמב"ם מה יותר מזה? ועוד מכיר רב עצום מברסלב בדורינו זה, שאמר שכל אדם יזהר לצאת מהעולם לפני שסיים ספר היד החזקה לרמב"ם עם מפרשיו. והבוחר יבחר.

אתה הוצאת דיבה על ציבור שלם נגד כל הפורוםהסטורי
בהודעה לה הגבתי את תגובתי הראשונה, משם הדיון השתלשל.

'רבינו' בכל בית מדרש, זה מי שזה הרב שלו.

כתבתי "ציבור ספציפי" בלי פרטים נוספים..שפלות רוח

אתה בחרת להסיק באיזה ציבור מדובר..לא עזרתי לך. ועוד דודי ורעי..לא, צר לי לבשרך שלא בכל בית מדרש "רבינו" זה מי שזה הרב שלו..

עונה מראשפשוט אני..

לכל מי שיגיד שזה ביזוי תלמידי חכמים וכו':

הוא אמר על עצמו שהוא פשע,

הבנאדם לקח שוחד, אחת העבירות הכי חמורות, שאנחנו מזכירים אותה בכל שבת חזון לפני חורבן הבית:

כא אֵיכָה הָיְתָה לְזוֹנָה, קִרְיָה נֶאֱמָנָה; מְלֵאֲתִי מִשְׁפָּט, צֶדֶק יָלִין בָּהּ--וְעַתָּה מְרַצְּחִים.  כב כַּסְפֵּךְ, הָיָה לְסִיגִים; סָבְאֵךְ, מָהוּל בַּמָּיִם.  כג שָׂרַיִךְ סוֹרְרִים, וְחַבְרֵי גַּנָּבִים--כֻּלּוֹ אֹהֵב שֹׁחַד, וְרֹדֵף שַׁלְמֹנִים; יָתוֹם לֹא יִשְׁפֹּטוּ, וְרִיב אַלְמָנָה לֹא-יָבוֹא אֲלֵיהֶם.  {ס}

הוא אמר שהוא גרם לאנשים שנחשפו למעשיו להתרחק מהיהדות,

והוא הצהיר שהוא לא יעסוק עוד ברבנות, הצהרה שנשכחה ברגע שיצא מהכלא.

ובכן,

יש דרך לתקן את מעשיו כך שמעשיו לא ירחיקו אנשים מהיהדות:

להבהיר שהוא לא מייצג את היהדות, וחטאיו הרבים אינם דרכה של תורה.

מי שטוען שהוא רב גדול וכו', בעצם *גורם בעצמו* לכך שאנשים יראו את המעשים ויתרחקו מהיהדות.

ואת זה הוא אמר על עצמו, לא אני...

ואם הוא חזר בתשובה?קעלעברימבאר
שיעשה זאת פומבית בהתאם למעמדופשוט אני..

בינתיים, חסידיו בטוחים שהוא ישב בכלא לא כי הוא עבריין צמרת אלא כדי לכפר על עוונות הדור, ממש כמו האמונה הנוצרית כלפי ישו.

שיתרחק מעמדת הכוח ומעשרות מיליוני הדולרים של העמותות שלו.

אם הוא עצמו אמר שמעשיו מרחיקים אנשים מהיהדות, אז גם החזרה בתשובה עליהם צריכה להיות פומבית כדי לתקן.

אנחנו בכלל לא קרוביםקעלעברימבאר
לשחיתות של בית ראשון. אז בימינו ממש לא הפכה קריה נאמנה לנוכלת. יש המון בעיות אחרות מלבד שוחד. ואני מכיר "רבנים" חובשי כיפה סרוגה אם בעיות חמורות יותר
את מי מעניינת הכיפהפשוט אני..
רוצה לראות כמה פעמים כתבתי נגד מוטי אלון ונגד רבנים שהכשירו אותו?
לא דיברתי על רבנים מושחתים או נואפים, אלאקעלעברימבאר

על רבנים אמנם מוסריים, אבל עם פגמים מהותיים מאוד בתפיסת עולמם. אמנם הם בני אדם טובים, אבל רבנים הם לא יכולים להיות. הם יוצרים הרבה יותר בעיות בדור שלנו, שנקי משחיתות

לא כל מה שמדינת ישראל מכנה שוחד הוא שוחד הלכתיפתית שלג
יש לי מעט בקיאות במשפט העבריפשוט אני..
(לא כהצטנעות אלא באמת מעט...)

איך המשפט העברי מכנה רב שמשלם לשוטר 200 אלף דולר בשביל לקבל מידע על חקירה שמתנהלת בעניינו?

מכל מקום, ברור שהמשפט העברי לא "עומד בקצב" של העולם המודרני... למשל שימוש במצלמות, במשפט העברי אין עבירות מין שלא כוללות מגע וכו'.

ממ אולי חילול ה'?פתית שלג
לא מכיר את ההגדרהה-מיוחד

אבל בתורה איסור שוחד זה לתת לשופט לא לחוקר משטרה

נראה לי שעקרונית גם לתת לשופט בערכאות זה לא באמת בהגדרה ההלכתית לשוחד

לא פוסקים הלכה מהתורהפשוט אני..

אגב,

גם זה כמובן לא מקור לפסיקת הלכה אלא למוסר,

אבל ישעיה דיבר בכלל על שרים שלוקחים שוחד, לא על שופטים.

תקרא את המשך הפסוקנקדימון

"דין לא ישפוטו וריב אלמנה לא יבוא אליהם".

זו אמנם שאלה למה ישעיהו לא קרא להם שופטים, אבל וודאי שהוא מתייחס אליהם.

זו רק הערת אגב, לא באתי להיכנס לכל הדיון שלכם.

יפה, תודהפשוט אני..
ראית היום אלמנה שלא שפטו משפט שתבעה?קעלעברימבאר
אני לא ראיתי. אולי ישעיהו לייבוביץ ראה, אבל אם הוא ראה כזה דבר אז כנראה הוא לקח סמי הזיה או נכנס לסרט קולנוע
הדברים האלה מוצאים אותי מדעתינעמי28

יש שחיתות ויש שחיתות בשם התורה, זה כבר שלב מעבר.

מכירה אנשים שממנים אותו ומאמינים שהם מוגנים מכל רע.

ובכללי כשרב מרוויח סכומים עצומים מהרבנות שלו זה דגל אדום.

לצערי אני לא מוצאפשוט אני..

בזמנו הרב חיים נבון כתב בחשבון הפייסבוק שלו, מספר דרכים לזהות מתי רב הוא לא באמת רב אלא זיוף.

אם אני לא טועה, הוא כתב את זה סביב פרשת פינטו.

אחת הדרכים לזהות רב מזויף, היא כאשר הרב הוא מולטימיליונר, בכסף שהוא קיבל דרך הרבנות שלו ולא בירושה או דרך עבודה אחרת וכו'.

למשל האדמור מגור מיליונר בזכות השקעות נדלן טובות של סבא רבא שלו, ומן הסתם אין בזה פגם.

האדמור מרוזין לפני 200 שנה היה עשיר גדולקעלעברימבאר
מהכסף של החצר החסידית נראה לי, כי טען שכבוד התורה זה רב מפואר כמו מלך. הוא הלך עם נעלי זהב, אבל מתחת לא היה בכלל סוליות והיה הולך יחף על האדמה בשביל מידת הענווה
זה מצחיק, כיקעלעברימבאר
לא נראה לי שמישהו מסגנון קוראי הרב נבון שליט"א יתפתה ללכת אחרי הרב פינטו או רב מסגנון כזה של חצר שמגלגלת מליארדים, זה בערך כמו דרשה בבית כנסת של הרב במאה ה21 שבה הוא קורא לא להשתחוות לפסלים.

מצד שני יש אנשים מכל המגזרים שבשעת משבר נמשכים לבעלי מופתים לכאורה, כמו אנשי עסקים שנמשכו לניר בן ארצי וכדומה, אז אולי כן צריך לכתוב

זה צרות של עשירים. מי שעיניו בראשוקעלעברימבאר
לא ילך אחרי אותם רבנים, ומי שאין עיניו בראשו במילא לא ישפיע השפעה של ממש על החברה הישראלית.

הסכנה האמיתית היא מפני רבנים שאמנם מוסריים בהתנהגותם, אבל מעוותים מהותית בתפיסתם. אחריהם קל להתפתות גם למי שעיניו בראשו

העובדה שיש מקרים חמורים יותרנעמי28
לא מפחיתה מהבעייתיות הזאת.

ומה הכוונה מעוותים בתפיסתם, זה שנוי במחלוקת, לא כל מי שחושב אחרת ממך מעוות בתפיסתו.

לא דיברתי על מי שחושב אחרת ממני, אלא עלקעלעברימבאר
תפיסות מעותתות. זה ש70 פנים לתורה לא אומר שאין תפיסות שיצאו מחוץ לגדר
מה אתה רוצה להשיג בשרשור הזה?advfb

מי שלא מכיר את הדמות ואת כל מה ששייך אלי - מה זה יעזור לו לדעת?

מי שמכיר ומסכים איתך - מה הוספת לו?

מי שמכיר ולא מסכים איתך - כנראה שלא יסכים איתך גם עכשיו אחרי שאמרת..

בגלל שמדובר פה ברפש רואה צורך לעסוק בזה רק מתי שממש נצרך. חבל סתם ככה לעסוק בלכלוך בלי תוחלת. 

הרגשתי צורך לזעוק על החֶרפּהפשוט אני..
הדבר שהכי פחות מטריד אותי בחוליי הדור זהקעלעברימבאר
הרב פינטו ודומיו. לא באמת משפיע לכאן אן לכאן
מה זה משנהפשוט אני..

איפה כתבתי שזה הכי חמור?

מתי כתבתי דירוג?

ראיתי היום כתבה, היא הקפיצה לי את הלב, זהו. 

זה מקפיץ לי את הלב כמוקעלעברימבאר
עתבה על רב שכונה ד במעלה נפצוצים שטוען שיש לו רוח הקודש
אז אל תפתח על זה שרשורפשוט אני..
טוב אבל בכיף אתה יכול לשתף🙂קעלעברימבאר
אל תבין אותי לא נכון
כאילו אני אוהב לשמוע את המחשבות שלך🙂קעלעברימבאר
רק התכוונתי שאותי זה לא מטריד, ואני לא חושב שזה הדבר שמפריע ביחס לשאר בעיותינו כרגע
כי אתה עסוק בעולם האידיאותadvfb

בעולם המעשים זה קשה לשמוע על כל מקרה ומקרה של פגיעות, בודאי של דמות רוחנית

להפך, אני מאוד מעשי, ובודק איךקעלעברימבאר
המקרה הנ"ל משפיע לרעה או לטובה על כלל החברה ועל התרבות. ההשפעה היא אפסית.

ייתכן אדם פרטי שבגלל מקרים כאלה יעזוב את הדת, וגם לזה מתלוות סיבות יותר מרכזיות בדרך כלל. ואם כך, כל דבר יכול להטות אדם לעזוב את הדת, כולל ההתנהגות של המורה שלו למשנה בכיתה ב

לא דיברתי על עזיבת הדתadvfb

מדובר בפגיעה שהיא דבר חמור כשלעצמו. מספיק שזה משפיע על אדם אחד שהוא עולם ומלואו זה כואב נורא.

במי הוא פגע?ברגוע

הוא הורשע במתן שוחד לקצין במשטרה בתמורה למידע על חקירה שמתנהלת נגדו (שבסוף יצא בה זכאי)

צודקadvfb
שוחד זו אחת העבירות החמורות ביותרפשוט אני..

לא סתם מזכירים אותה בכל שנה לפני תשעה באב.

נכון שאין אדם מסוים שנפגע, אך יש השחתה של המערכת השלטונית. אם המערכת השלטונית מושחתת לכל האזרחים נהיה רע.

אתם רוצים לחיות במדינה שבה המשטרה  עוזרת למי שמשלם לה, ומתעללת בכל השאר?

שוחד מהווה כרסום של היסודות החשובים ביותר לבניית חברה, ומהווה את המדרג החמור ביותר מבין כל עבירות השחיתות.

אני בהחלט מסכיםברגוע

אבל הוא דיבר על פגיעה אישית באדם מסויים

אין שום השחתה של מערכת שלטונית.קעלעברימבאר

השוחד שדיברו עליו הנביאים זה שכל מערכות המדינה לא מתפקדות בגלל שוחד, כמו בהודו או אפריקה.  העולם המערבי חי בגן עדן מהבחינה הזאת. נכון שישהולילנד פה הולילנד שם שצריך לתקן, אבל בגדול העסק נקי. נכון שחביב דין פרוטה כדין מאה.

אבל הטהרנות של הרל"ביסטים וצאצאיהם הקפלניסטים שבחרו לקרוע מדינה שלמה בגלל קומץ סיגרים ושמפניות, גרמה לשביעי באוקטובר ולכל המצב הבטטה שאנחנו נמצאים בו היום.

בקיצור - הם טהרנים מטומטמים.

אבל כשאין ערכים ויש רק פרוגרס וכל המבנה החברתי מסואב אצל הפרוגרס,אזכל היום צועקים על איזה שטות צדדית כמו שמפניה כאילו היא האיום הקיומי של המדינה, ולא חונטת בגץ הדיקטטורית והקרן החדשה. או בלעז: איסתרא בלגינא קיש קיש קרייא.

הערה - זה מכוון לקפלניסטים ולרל"ביסטים, לא אליך. למרות שנראה לי שכולם מושפעים בטעות מאווירתם המרעילה, כשגגה היוצאת מאת השליט

לא הצלחתי להבין מה הקשר לשרשור...פשוט אני..

אם אדם מסוים רוצח, אז העובדה שאין הרבה רוצחים בסביבתו אמורה להפחית מחומרת מעשיו?

אם אדם מסוים נותן שוחד, אז העובדה שהמדינה ככלל לא מושחתת אמורה להפחית מאשמתו?

אם כבר אז להפך...

לא התכוונתי למה שאתה כתבת, אלאקעלעברימבאר

לאווירה ציבורית שקיימת היום  בחוגים מאוד מסויימים לשים דגש מוגזם על עבירות שוחד ולהוציא אותן מפרופורציה ביחס לבעיות הדור, כאשר זה תמיד בא על חשבון ערכים אחרים. (מתוך תופעה של איסטרא בלגינא במקרה הטוב). כאשר שמים דגש רק על ערך אחד חשוב ככל שיהיה - זה סרטן רוחני, כלומר דבר טוב שמתבטא יתר על המידה ובא על חשבון דברים אחרים.

אולי השופעת מהאווירה הזאת בלי בכלל ששמת לב.

לא עסקתי בחומרת אשמתו , אלא בצורך לצעוק דווקא על זה.

הדבר דומה לכבאים שמכבים שריפה קטלנית, ומישהו יעבור ויצעק להם שהם מבזבזים יותר מדי מים

אם לא הבנת, לא זעקתי על השוחדפשוט אני..
אלא על העובדה שלמרות השוחד, יש אלפי אנשים שעדיין רואים בו קדוש.

לדעתך זה לא חמור? אחלה, אל תפתח על זה שרשור 🙂

אלפי אנשים שהשפעתם עלקעלעברימבאר
החברה והמדינה מועטת ביותר. עם כל הכבוד להם
כאילו זה בסדר גמורקעלעברימבאר
שאתה פותח שרשור סתם בשביל פריקה 🙂

אני פשוט לא חושב שהנימוק של זה זה בגלל ששוחד הוא חמור זה נימוק מוצדק, אבל כבר נידנדתי לך מספיק😅 בקיצור תפתח שרשורים על כל מה שמתחשק😉 אני סתם מנדנד

יכול להבין את הרגש שלך ולהיות מאה אחוז אמפתיadvfb

ביחד עם זאת, מבחינה ערכית לא נראה לי נכון לפרסם אלא לפרוק את הרגש בצורה אחרת.

מקבל את המציאות שאתה לא מסכים איתי וזה מעולה

זו לא סתם פריקהפשוט אני..
אני רואה בזה ממש ''וביערת הרע מקרבך''.

כשהרב דרוקמן הכשיר את מוטי אלון ונתן לו ללמד בישיבתו, אחרי שהוא הורשע בעבירות מין ואחרי האזהרות המאוד מאוד חריפות של פורום תקנה, אני כתבתי במקומות והתרעתי והתקשרתי לחבר כנסת שהגיע לברך (יהודה גליק) ודיברתי עם אנשי ציבור וכו'.

לצערי אפילו אחד מהם לא השתכנע לחזור בו מהתמיכה, אבל כשעוד נערים נפגעו ממנו אני יכולתי להגיד בלב שלם ''ידי לא שפכה את הדם הזה''.

אגב, יהודה גליק אמר לי ''בית המשפט לא אסר עליו ללמד תורה, אז מי אנחנו שנאסור? גם אם הוא באמת עשה מה שאמרו עליו, מותר לאדם לפתוח בחיים חדשים''.

כל ההסברים שלי על כך שמדובר בעבריין מין מסוכן שמעולם לא עשה תשובה, לא הועילו. כל המחקרים על כך שעברייני מין תמיד ממשיכים לפגוע אם לא עברו תוכנית שיקום מסודרת, לא עזרו.

יופי, נתנו לו לפתוח בחיים חדשים עם תלמידים חדשים, יפים וצעירים, בדיוק כמו אלה שבהם פגע בפעמים הקודמות. וואו, איזה שוק שהוא באמת חזר לסורו ופגע בהם... אבל לא צריך לכעוס, בית המשפט לא אסר עליו אז מי אנחנו שנאסור 🤦🏼‍♂️

אז אני חוזר על מה שכתבתי עכשיו 🙂פשוט אני..
ובערת הרע מקרבך.

חובה לזעוק, אסור לנרמל.

הבאתי סברות שלא התייחסת אליהםadvfb

זכותך להתעלם

לא התעלמתיפשוט אני..

כתבתי למה למרות שאף אחד לא ישתכנע,

ולמרות שמדובר ברפש,

אני לא יכול להתעלם.

חוץ מלהגיד את המילים ובערת הרע מקרבךadvfb

לא התייחסת לזה.

כל מה שספרת ביחס למוטי אלון, נשמע מבורך מאוד אבל לא קשור לענייננו, כי כאן אנחנו מסכימים (לכאורה) שאין תועלת בזעקה הזאת ובמקרה של מוטי אלון היה נשמע שהיית גם מאוד פרקטי ופה אני לא שומע פרקטיות.

הזעקה היא לא רק אמצעיפשוט אני..
אלא גם מטרה בפני עצמה.

הפעם אין לי למי להתקשר, אבל כן היה חשוב לי להזכיר שאסור לנרמל עבריינים, גם אם במקרה יש להם זקן וכובע.

מסתבר שאף אחד כאן לא חשב לנרמל אותוadvfb

אז כנראה כדאי לתזכר במקום אחר שיש יותר פוטנציאל של היכרות או זיקה לבנאדם 

מה אכפת לךנעמי28

באמת שואלת.

אנשים פה פותחים שרשורים על טעם מועדף בחמצוצים.

שכל אחד יפתח על מה שבא לו, אם לא מתאים לך, תמשיך הלאה.

את שואלת מבחינתי שתי שאלות שונות advfb

א' - מה אכפת לך? - יש לי דעה בנושא ואכפת לי מכך שאני מבין שיש חשיבות לנושא. השאלה מבחינתי מתי כדאי להזהיר את הציבור ומה להגיד בנושא רגיש כמו פגיעות מגורמי סמכות היא שאלה קריטית. 

ב' - שכל אחד יפתח על מה שבא לו, אם לא מתאים לך, תמשיך הלאה - את צודקת במאה אחוז, אבל לא מבין למה מפריע לך שאני מגיב. אני אמרתי את דעתי בצורה יפה ומכבדת. אסור לי להגיד את דעתי? לא עלה על דעתי לומר לכותב השרשור מה לכתוב או מה לא לכתוב, בודאי שיכול לכתוב ככל העולה לרוחו, וחופש בחירה הוא דבר מעולה. אמרתי שלדעתי עיסוק ברע ללא תוחלת יש בו פסול ערכי ולענ"ד זה המקרה. יש בזה פסול? למה שיעשה רע למישהו שאגיד את דעתי? אם למישהו לא נעים לקרוא את דעתי הוא יכול להמשיך הלאה

אין מה להשוות עברייני מין לרבנים מושחתים בענייניקעלעברימבאר
כספים. לא אותה דרגת חומרא וסכנה לציבור.

נכון שצריך להוקיע רבנים מושחתים, אבל ההשפעה של זה לכאן או לכאן היא די שולית.

ולא, זה לא משניא את הדת בעיני החילונים. מי שכבר מרוחק מהדת ימצא עוד תירוץ למה לשנוא אותה, זה לא שהוא עמד לחזור בתשובה אבל רק בגלל ששמע על רב מושחת אז ביטל זאת

מעניין אם הכתבה ממומנתברגוע
(בכ"מ זה לא מצדיק את הפרסום שלה)
לפי הנוסח נראה שכןפשוט אני..
אבל לא כתוב בשום מקום ''בשיתוף'' או ''פרסום ממומן'' או משהו דומה.
עכשיו ראיתי שאותה כתבה מופיעה מילה במילה באתר אחרברגוע

ושם כן כתוב "בשיתוף שובה ישראל".

מעניין אם יש חוק שחייבים להצהיר על כתבה ממומנת.

סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

האר"י לא יכל להנהיג את הכלל? והרמח"ל? והבעש"ט?קעלעברימבאר
והרש"ש? ובעל הלשם? והמגיד ממעזריטש?

וכל ה"מארי דאגדתא" שעיקר גדולתם היתה באגדה ולא בהלכה? (ברור שהיה להם מומחיות נכבדה בשס ופוסקים, אבל לא זו היתה עיקר גדולתם)

הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

יפהזיויקאחרונה
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר
איך מגיעים לפורום הנוכחי מבלי לעבור על כל החודשים?נחלת
התכוונתינחלת

לפורום של טבת והלאה...

תסבירי מה כוונתךפ.א.
לפעמים כשפותחיםנחלת

בס"ד

לא תמיד כשפותחים, הפורום הוא מחודש טבת. חיפשתי מקום בו אפשר לכתוב

את התאריך (טבת, למשל) ולא מצאתי. אז  לפעמים מופיע פורום עתיק

איזשהו. לא מבינה למה ומדוע...

איך מגיעים לפורום העכשווי (מאתמול, שלשום) - ניסיתי בכותרות המציינות

מספרים גבוהים (2000+) למשל, אבל זה לא מעיד על אקטואליות הפורום.

ועוד משהו: הזמן המופיע ממול לתגובות לא הזמן הנכון. למשל 11.00

במקום 13.00 וכד'.

יש לי, כלומר, אין לי, שום כשרון טכני ולבטח זה משהו פשוט

אבל לא יודעת איך.

תודה!

שאלה נוספתנחלת

מה פירוש "עבר עריכה"? מצד מי, הצוות? ומדוע?

תודה רבה!

רשום לך מי ביצע את העריכהפ.א.

או שרשום הניק שביצע (הניק שכתב את ההודעה ועשה עריכה ושינוי)

או שעריכה בוצעה ע"י מנהל הפורום - ואז זה בד"כ להסיר תוכן שלא ראוי לפרסום פומבי.  

פרטי העריכה רשומים באותיות אדומות.

כאשר נכנסים לערוך פוסט שכתבת - בדקות הראשונות לאחר שליחת הפוסט, אפשר לערוך "בשקט"  אין אינדיקציה שהפוסט עודכן.

רק אם מעדכנים אחרי די זמן, 10 דק נניח, אז מופיעה השורה האדומה שהפוסט עודכן.  

(ויש גם מגבלות מתי ניתן לערוך.  פוסט שקיבל תגובות, ננעל/נחסם לעריכה די מהר אחרי קבלת התגובה הראשונה.) 

השרשורים בפורומים תמיד מסודרים מהחדש ביותר למעלהפ.א.

לא הגיוני ולא ברור איך יכול להיות שאת נכנסת לפורום כל שהוא ואת רואה הכי למעלה הודעות שאינן הכי חדשות שנכתבו בפורום.  

אולי תצלמי בפעם הבאה את המסך שאת מקבלת?

את יכולה, אם תרצי, גם להעביר לי בשיחות האישיות.

שנבין מה הבעיה אצלך.  

הזמן שמופיע - כנראה גם זו בעיה במחשב שלך.

השעון במחשב שלך נכון? 

זכה למצוות!נחלת

בס"ד

תודה על שתי התשובות.

1.  השעון בסדר גמור.

2. אעקוב אם אמנם זה כך (שמופיעות ההודעות החדשות קודם)

3. לא משמעותי אבל מדוע צריך לדעת שהניק (מה זה ניק?...מאיזו מילה?) ערך את תגובתו? מה זה משנה לנו?

4.  בבקשה, מה זה פצל"ש (או משהו כזה), אני לא מהדור שלכם, ידידי הצעירים.

אבל את רוב הדברים אני מבינה.....

יישכויח!

עונהדרקונית ירוקה

3. ניק מלשון nickname(כינוי). הכוונה למשתמש בפורום

4. פצלש זה פיצול אישיות - אדם אחד שמשתמש בשני כינויים

אני מכיר שפצלש = פיצול שםפ.א.
נשמע נכוןדרקונית ירוקה

בכל מקרה זו אותה הכוונה

אדם אחד, שני שמות

תודה!נחלת

ואם בפיצול עסקינן, למה כשאני פותחת את האזור האישי,

שואלים: האם יש לך פיצול אישיות?......

עניתי המון פעמים: כן. כן. כן....(לא נותן ברירה אחרת)

כך שיש לי כבר פיצול אישיות לעילא ולעילא, אבל

אני לא מבינה מה העניין כאן. זה גם קשור לשם?

או שזה הפסיכולוג של האתר......

תודה!!

זה באג מוכרפ.א.

לפעמים כשאני מתחבר לפורום ונכנס לשיחות האישיות, במקום לראות את רשימת הניקים איתם התכתבתי, הניק שלי מופיע, משום מה, בכל השורות. במקום הניקים הנכונים שהיו אמורים להיות שם

ואז כשאני לוחץ על ניק, זה גורם שאני כאילו רוצה להתכתב עם עצמי.

ואז מופיעה השורה ההזויה "האם יש לך פיצול אישיות"

הפתרון לצאת מזה הוא רענון הקישור וזה מסתדר. 

סליחה על הבורותנחלת

ולמה אדם אחד משתמש בשני כינויים ועוד מצהיר על זה?!

ברכה והצלחה!

ברור שהוא לא מצהיר - אלא מתחבא מאחורי ניק אחרפ.א.

הרבה פעמים, וזה קרה כאן בפורומים בגלים ובתקופות, היו טרולים שעשו צחוק ושיגועים וגם הטרדות. אותו אחד פתח והשתמש בניקים שונים כדי להטריל..

ויש גם שימושים לגיטימיים.

מישהו/מישהי עם ניק ותיק ומוכר, רוצים לשאול שאלה שלא תסגיר מי הוא השואל או השואלת.

דברים רגישים שלא רוצים לחשוף מבחינת הזיהוי של הניק הותיק.

לחסוך מבוכה, להסתיר משהו, להיות אנונימי בשאלה ספציפית. 

חן חן!!!!נחלת
ראיתינחלת

וזה א ח ר י  עריכה?

אז התת פורום הזה צריך להיות חסום איכשהו ולא כך פרוש לעיני כל

בכלל, כל כך מהר עלולים לגלוש בפורום , לדברים כאלה, ללשון

הרע, לפגיעה במישהו על ידי התלוצצות עליו (גם בתכתובת על

החצאיות ראיתי כזה דבר; אפשר לענות יפה או להתעלם על ידי

מעבר טבעי לנושא אחר אבל לא להוציא לבן אדם את הנשמה

ולעשות אותו כלעג וקלס לעיני כולם....זה לא יפה.

הכי מרגיז שזה  משעשע (אללי) ומושך להמשיך לקרוא -

כעין בידור - זה לא מתאים לפורום רציני כמו שהפורום

הזה נועד להיות, לפי הבנתי, וכך הוא רוב הפעמים.

מאד קל בפורום לכתוב כל העולה

על רוחנו; האם פנים מול פנים גם היינו מעזים

להתבטא כך?

ועוד - חושבת שנושא שעלול להיגרר לתגובות

מזלזלות, או שעוסק בעניניים שהצניעות די

יפה להם - צריך לעבור מהר ובנימוס

(כלפי זה המתחיל בנושא כזה, אפילו

ברצינות כי משהו מטריד אותו) לנושא אחר

ואפשר לאמר שבפורום הזה לא מרחיבים

בדברים כאלה, כי...כי....יש כאן ילדים קטנים!.....

וגם אם מישהו רוצה לשפוך את הלב

והנושא חריג, לא צריך לפרט יותר מדי -

זה לא בריא, זה לא נאות ויש דברים

שהשתיקה יפה להם. כלומר, מבינה

שזה מקום שאפשר לחשוף הכל

כי אף אחד לא מכיר, אבל בכל

זאת, קצת להתאפק. למרות שנורא

מושך לפרוק הכל. ואני מדברת גם

על עצמי. שלא אסחף מדי

בקלי קלות אפשר להיסחף.

שלא נהפוך לצהובון מרוב שיעמום

או סקרנות.  הכי יפה ומעניין זה

חילופי הדברים הרציניים, החקירות

והדיבורים בנושאים חשובים.

לא צריך לרדת למכולת!

בפורום יש כתיבה מכל הסוגיםפשוט אני..
לפעמים על נושאים ברומו של עולם ולפעמים סתם דברים מצחיקים או ביזריים.

אם ראית תגובה מסוימת שלדעתך אין מקומה בפורום, את תמיד יכולה ללחוץ על כפתור הדיווח ואז זה מגיע למנהלי הפורום לבדיקה.

בגדול תהיה מחיקה או עריכה או אף חסימת המשתמש רק במקרים חריגים, בדרך כלל בגלל פגיעה בניק אחר או שימוש בשפה לא נאותה וכיוצ''ב.

ולפעמים שוכחים את הסיסמא או חוזרים אחרי תקופהיעל מהדרום
לק"י

ופותחים ניק חדש.

נכון. אבל מקרה שכזה, לטעמי אינו פצל"שפ.א.
אין פה את הזמניות, שצריך תחליף לרגע לניק הקבוע.  
הבנתי...יעל מהדרוםאחרונה

אולי יעניין אותך