10 הדיברות לשימוש בטוח באינטרנטהביצה שהתחפשה

בס"ד

המשך מהכותרת;

יוני לביא\ חברים מקשיבים.

1. "חגורת בטיחות" - בשום אופן לא לגלוש בלי תוכנת סינון שחוסמת גלישה לאתרים בעיתיים. באופן מיידי אפשר להוריד לבד תוכנת חינם מהאינטרנט (כתבו בגוגל "חסימת פורנוגרפיה" וקבלו כמה אפשרויות,חלקן חינם), אבל מעבר לזה - בקשו מההורים להתקין בתשלום משהו רציני יותר באופן קבוע (הכי מומלץ – "מורשת" – 1-800-300-123).

2. חיסיון - לעולם אין למסור פרטים אישים או תמונה למישהו מהאינטרנט! אם נתקלתם בהטרדה או איום – הודיעו להורים כדי שיפנו לספק האינטרנט שלכם ולמשטרה.

3. "אם אין לך מה לעשות – אל תעשה את זה פה..." לא להיכנס לאינטרנט 'סתם' כדי להעביר חצי שעה פנויה:א.להגדיר מטרה – "בשביל מה אני נכנס/ת עכשיו?" (אפשר לעשות רשימה בכתב של מטרות לפני שמתחילים ולהיצמד אליה)ב.לקבוע מראש לכמה זמן אני גולש/ת.ג. לעשות את זה בתוך "חור" של זמן (כשיודעים שעוד זמן לא גדול מוכרחים לעצור לטובת עיסוק אחר – חוג, פעילות בסניף, תפילה וכדו'), משהו שיעזור לנו לשמור על מסגרת הזמן.

4. מיקום המחשב - שימו אותו במקום מרכזי בבית (לא להסתגר איתו בעליית הגג, במרתף או בחדר צדדי סגור...). מישהו העלה רעיון מבריק - להתנהג איתו לפי הלכות "ייחוד" – כמו שלא תישארו לבד בחדר עם בן/בת המין השני כשאף אחד לא אמור להיכנס לשם – אותו דבר עם האינטרנט. לגלוש רק כשבסביבה עוברים לפעמים בני משפחה או חברים.

5. חיזוקים חיוביים – א. שימו ספר קודש ליד המחשב (תהילים, פרקי אבות, חומש עם פרשת שבוע), ולִמְדו בו שתי דקות לפני הגלישה. לא תאמינו איך זה מכניס לאווירה אחרת! יותר רצינות, יותר רמה. ב. להדפיס דברי חיזוק ומשפטים עם מסרים חשובים, ולתלות אותם מסביב למחשב או על החלק העליון של המסך. ג. אפשר גם לתלות תמונות של רבנים שאתם מעריכים על המחשב או על המדפסת בצורה שתראה שהם מתבוננים בנו.

6. שימו ב"מועדפים" אתרים תורניים נבחרים לפי נושאים (אמונה, הלכה, שו"תים, פרשת שבוע, ציונות דתית וכדו'), או סתם אתרי איכות מסוגים שונים.

7. להשתדל למעט כמה שאפשר בצ'טים למיניהם - חבל על הזמן! במקום זה לכו לפגוש את החברים פנים אל פנים.

8. שירותי דואר אלקטרוני: לנעול ועכשיו את כל החשבונות ב- walla, nana, וכדו' (חשוב בלי קשר לאינטרנט – להתרגל לא לצרוך תקשורת שלילית!). מי שצריך חשבון דואר גדול ובחינם יש את אתר shoreshאוgmail .

9. לזכור שיש חיים יפים ומרתקים גם מחוץ לאינטרנט. למשל: לטייל, להיפגש עם חברים, לקרוא ספרים, לעזור לאמא, להתנדב, לנגן, ללכת לסניף, לשחק עם האחים הקטנים, לפתח תחביבים חדשים, לעשות ספורט ועוד ועוד.

10.עצה חשובה שנראית לא קשורה אבל היא דווקא כן: ללמוד תורה! ובכלל – למלא את הזמן שלנו באלף ואחת דברים חיוביים. לא להיות זומבים משועממים שרובצים מול המסך כי אין להם שום דבר אחר לעשות.

ואחרון חביב - להתפלל לה' שיעזור לנו לגלוש בדרך הנכונה...

חצי מהדברים שם לא נשמעים לי..מוריה
בס"ד

אני נגד מורשת.. מורשת חוסמת הכלללללללללללללל!! גם אתרים טובים!
מ וריה, הבנו שאתץ סבבי בבי, מה שאני רוצה -מקייםצחקן
ב"ה
מש שלא- לא.

הבנו.

(הכותב הוא אחד שלא גולש ממורשת, ומורשת עשתה לו צרות. אז מה?)
איזה רעיונות יפים..יסכלוש2
פעם הוא היה אצלינו באולפנאתכלת דומה לים

והעביר שיחה על זה..

בסוף הוא חילק דף עם ה-10 דיברות האלו..

האאאאאאאאאאאפליץ

מה זה הוא מעתיק????? יש לי פה תמונות של הרב כהנא זצוקלל"ה, הרב קוק זצוקלל"ה, סבא רבא שלי זצוקלל"ה, שהוא אגב רב משושלת מאוד ארוכה של רבנים, כמה ספרי קודש, ודיסקים על הגוש! וכל הפייבןריטים שלי הם אתרי מוזיקה, אתרים של הגוש, אתרים של עדי רן!!, פאנפיקים מעולים וכד', ויש כאן גם תפילת הדרך לגולש, 12 הפסוקים של הרבי, ועוד כל מיני.

מחשב צדיק או לא מחשב צדיק???

מה? על מה את מדברת?תכלת דומה לים
מחשב צדיק חחחחחחחחחמכאל 2 3
מחשב דוס ממשאיש-זאב
אני בכלל לא חושבאיש-זאב
שכל זה נכון,יש דברים נכונים ויש לא
תודה שהבאת את זה...[:HoDiאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך