אשמח לתובנות על נושא שמפריע לי מאד אצל בעלימתגעגעתמאד

שלום, ותודה לכל הנשים החכמות והטובות כאן, אשמח לעצה שלכן..

אנחנו נשואים 15 שני, זכינו ב7 אוצרות יקרים..ואנחנו ממש ממש עמוסים בטוב, הכל כאן אינטנסיבי מאד. 

בעלי איש טוב עם לב זהב, מאד מסור למה שקורה בבית.. לדעתי קצת קשוח מדי וקצת מפוזר אבל עם זה למדתי להתמודד.

הוא איש של טכנולוגיה,ומדע ומרצה באקדמיה- מאד משקיע ומגלה מוטיבציה גדולה להשקיע כל רגע פנוי בכל מיני נושאים שקשורים לעבודה שלו, גם ימי שישי וגם לילות,הוא מאד מחובר לזה...

ולצד זה אני מרגישה שהלב שלו מרוחק יותר מכל מה שקשור לעולם הקודש-אם הוא ילמד כמה דקות ביום זה כביכול כדי לסמן וי, יש שיעור פעם אחת בשבוע שהוא הולך (למרות שיש כאן מגוון ושפע של אפשרויות ללמוד..) וגם זה בכל שינוי הכי קטן הוא מבטל, שבתות הוא יעשה הכל חוץ מלשבת ללמוד,למרות שיש יותר זמן ואני עם הילדים ברוגע כל השבת מתי שצריך, את הקידוש ממלמל במהירות, בלי  שאפשר להבין מה הוא אומר,וזה בחור שמעביר קורסים לעשרות סטודנטים ברמה מקצועית מאד גבוהה.. והנושא שהכי הכי קשוח לי זה התפילות- מאז שאנחנו נשואים אני באמת לא זוכרת שהוא יצא ברוגע לתפילה והגיע בזמן. תמיד יוצא אחרי שהתפילה מתחילה, ולרוב חותך מוקדם לפני שמסתיימת.. מחפש איפה יש את התפילה הכי קצרה ומהירה,  והמון פעמים בכל איזה שינוי הכי קטן מבטל תפילה במניין, מתפלל שחרית 10 דקות וזהו... מרגישה שהלב שלו לא שם, והלב שלי כל כך כן, אני ממש רוצה שעבודת ה' תהיה חיונית ומחוברת ושמחה, זה מרגיש כל כך מנותק ומרוחק. אפילו התפיסה שלי בראש קצת קיצונית- שאם זה ככה עדיף לא להתפלל בכלל..זה שורף לי את הנשמה, באמת.. מרגישה ממש באבל על זה..כי אנחנו כביכול, כלפי חוץ משפחה דתית ואני מאד משתדלת לייצר אווירה של קדושה ולימוד תורה בשמחה בבית, אבל התפילות של בעלי זה תלוי רק בו.אני לא יכולה ללכת לתפילות למניין במקומו.. ולאחרונה הקושי שלי ממש ממש התעצם, כי הבן הגדול שלי נהיה בר מצווה,והוא כזה נשמה טהורה. מגיע לכל תפילה עשר דקות לפני, יושב בנחת אומר קורבנות בניגון מתוק  כל כך, הלב שלי נמס ממש ממש. יוצא מצב שאני הרבה יותר שמחה ומעריכה את הבן שלי לעומת בעלי בתחום הזה, ולפעמים אני ממש מתביישת בבעלי, מנסה להסביר לבן שלי למה אבא שוב לא הלך לתפילה.. הבן שלי רמז לי כמה פעמים בעדינות שקשה לו עם האיחורים ושהוא לא מבין מה קורה עם התפילות של אבא.. ודוגמה אחרונה מהבוקר- היה לי לילה לבן ממש עם התינוק שלי, לא ישנתי בכלל..בעלי ישן חזק ולא רציתי להעיר אותו, בדיוק בגלל שידעתי שאחרי זה קשה לו לקום לתפילה והוא כל השבת עם פרצוף עייף. לפנות בוקר הוא שמע קצת את התינוק, בא כלפיו ואז פתאום יצא מהחדר לרגע והתינוק בכה והתעורר לגמרי (בעלי חשב שהוא אולי יעזור אבל רק יותר הפריע..), אז לקחתי אותו אליי ושוב לא ישנתי עד 6 בבוקר.. בזמן הזה בעלי קם, היה עם הילדים הקטנים וחזר אחר כך לישון, במקום לצאת לתפילה. הוא קם מאוחר (לקראת 9), אמר לי שיוצא לתפילה, אני התארגנתי ויצאתי מהחדר 20 דקות אחריו. אני רואה אותו יושב בשולחן כבר אוכל עוגות עם ההילדים אחרי שהתפלל את תפילת שחרית של שבת ביחיד ועשה קידוש עם הילדים (מתי הספקת להתפלל????) אמר לי שלא רצה להפריע לי שהייתי בחדר (מה???), כאב לי הלב, באמת. הרגשתי שהלכה השבת. הרי כל הלילה התאמצתי כל כך דווקא בשביל זה.. והוא עוד כביכול אומר לי שלא רצה להפריע לי והתחיל לצטט לי הלכות שמי שעם הילדים לא צריך להתפלל במניין (אבל אני איתם!!!!!!!!!!) כעסתי כל כך, זה הטריף אותי איך הוא מוותר בקלות כזאת. יש אנשים שמוסרים את הנפש גם במצבים של פציעה וחולי להיות חלק מהתפילות, והוא מנפנף את זה כל כך בקלות ועוד מעיז להגיד שזה כביכול לטובתי, למרות שהסברתי לו אלף פעמים שזה לא משמח אותי לדעת שהפסיד תפילה 'בשבילי' אני מרגישה שהוא הרבה פעמים 'מתחבא' מאחוריי או מאחורי הילדים, רק כדי להסתיר את העובדה שאין לו כח לתפילות ולכל ההתעסקות הזאת.  ואני לא מאמינה שזה עניין נפרד שלו, התפילות של האבא זה נושא מרכזי בעיצוב הדרך הרוחנית של הבית. בכיתי והצטערתי השבת מאד, ממש ממש! אשמח לכל תובנה שלכן.. תודה גדולה!!

וואי אהובה זה נשמע שממש קשה לך עם הנושאחנוקה

קודם כל חיבוק אני מבינה אותך

בסוף זה השותף שלך לחיים להכל דמיינת משהו מסוים (אני מניחה..) ובפועל המציאות רחוקה משם..

יחד עם זה אני מסתכלת על כל מה שכתבת

הוא איש חכם

אוהב

מפרנס

אנטליגנט

אבא לילדיו

איש טוב 

את אוהבת אותו.

המציאות הרוחנית שלו לא באמת קשורה אליך

אני יודעת שזה נורא קשה להניח את זה ככה

אבל אולי תנסי לשאול על זה את 4 השאלות של ביירון קייטי

מה הוא צריך, לדעתך?

ז"א יכול להות שכלפי שמיא הוא לא בסדר

אבל כלפיך, כלפי הילדים

איפה זה פוגע בך?

עכשיו ברור מהסיפור שלך איפה- את מתמסרת מאד בשביל זה, והוא לא מספק את ה'תמורה'

הענין הוא שאת לא אמורה להתמסר לתפילה שלו

אלא אליו. זו המחויבות שלך כאישה תומכת.

אם לו לא חשובה התפילה, וממה שאת מתארת אפשר, בצער, להניח, שזה אכן לא חשוב לו, או לא ביכולות הנפשיות שלו כרגע,

אז ההתמסרות הזו יכולה לייצר אצלו רק עצבים ואנטי.

הוא יודע שאת תשמחי לתמוך בו וברוחניות שלו נכון?

אז זהו. תרפי.

אני יודעת זה קל לכתוב קשה לבצע (אצלי זה בדברים אחרים לגמרי אבל מן הסתם לכל אחת פה יש דוגמא קטנה או גדולה בשבילך)

ציפיות מהבעל הן חשובות וטובות כאשר הן מולינו

מה שלא מולינו- 

העבודה היא שלנו לעשות הפרדה.

אני אפילו לא אומרת לך 'תתפללי על זה' כי לדעתי אי אפשר להתפלל ולרצות במקביל לעבודה על השחרור

אחרי שיש שחרור וקבלה כמו שהוא תוכלי לשתף את הקב,ה בתפילות שלך,

שאת רוצה צביון אחר של בית

עם אבא שמתנהג כך או אחרת,

ואולי להשפיע בצורה כזו.

ומול הילדים- אני לא יודעת בני כמה הם, אבל הייתי מחפשת פתרון טכני אחר.

את אמורה להיות גאה בו (יש לך מלא על מה ממה שאת מתארת!) 

ולחלוטין לא אמורה לסנגר/לדבר עליו עם הילדים למה לא הלך לתפילה

זה בכלל לא נושא ולא נכון להכניס ילדים למקום הזה.

אם הוא רוצה לשתף בעבודה ה' שלו בגיל גדול קצת יותר- זה שלו. ממש ממש לא שלך.

אם יש משהו שילדים צריכים להרגיש ולדעת- זה שאמא מעריכה את אבא (וכן להפך)

הילדים יודעים..מתגעגעתמאד

בכל מקום שאנחנו נמצאים אנחנו חושבים איך לשמח את אבא ומה להביא לו ושהוא מגיע כולם רצים אליו בחיבוקים.. וכל מה שקשור לעבודה שלו אני ממש גאה בו ומעודדת אותו..

בתחום הזה שתיארתי אני לא מצליחה לשחרר.. כי מה אנחנו עושים פה בעצם? לאן המשפחה שלנו מתקדמת? מה המטרה של כל זה?

אם הילד בא ושואל אותי איפה אבא התפלל מה אני אמורה לענות? זה ממש ממש קשוח.. הילד שלי כזה תמים וטוב..

ממש תודה לך, זה באמת מחמם את הלב.. שמחה שכתבתי כאן.

אם הילד שואלאיזמרגד1
להגיד לו שישאל את אבא. חלק מלשחרר בעיני זה גם לא לקחת אחריות על איך זה יראה בעיני הילדים אלא לתת לו להתמודד עם זה.
נשמע שב"ה המשפחה מתקדמת לאן שאת רוצהשופטים

והילד, למרות שאין לו דוגמא אישית בנושא הזה, כן משתדל להקפיד וזה מדהים.

אם היית אומרת שזה משפיע על הילדים שבבית הייתי מסכימה איתך שזה יכול להפריע, אבל פה נשמע שזה לא המצב ב"ה.

בסוף כולנו לא מושלמים, ויש נושאים שקשים לנושופטים
האמת? אני מבינה מאוד את הבאסהקופצת רגע

לגמרי.

דמיינת בית מסוג מסוים וקיבלת משהו אחר...

אבל, לדעתי האישית, זה יותר אתגר אישי שלך.

רצית משהו, ה' כיוון את הדברים וקיבלת משהו אחר.

במובן מסוים זה קורה לכל אחד, רצינו וכיוונו לבן זוג עם תכונות מסוימות, למספר ילדים מסוים, לסגנון מסוים של ילדים ומשפחה, לבריאות שלמה,

ובסוף יצא שלבן הזוג יש מידות שונות, שיש מעט מדי או יותר מדי ילדים (יש כאן שרשורים על הריונות למרות מניעה), שהילדים מאתגרים, יש בעיות בריאותיות... אין לזה סוף.

את מתארת שקיבלת המון המון טוב, באופן כללי בחיים שלך וגם בבעלך( הוא עוזר עם הילדים, הוא חכם ומוצלח, הוא משתדל להתפלל וללמוד למרות שלא מתחבר). הילדים שלכם מתוקים וגם צדיקים.

זה פחות או יותר הזמן, בעיני, להודות על כל מה שיש, ולהבין שלא כל פרטי החלום יתגשמו אחד לאחד. אפשר לנסות לשנות את בעלך ולהיות מתוסכלת ועצובה עד שלא ישתנה. ואפשר לשמוח בכל הטוב ולראות איך את מוסיפה את התורה והתפילה בבית, לפחות בכל מה שתלוי בך.

מקווה שלא תסכלתי יותר, אם כן אז סליחה, את נשמעת באמת מעוררת הערכה, חיבוק ובהצלחה 

כן, בדרך כלל הבית שלנו ממש שמחמתגעגעתמאד

אנחנו משפחה מאד חמה ואוהבת ואני מעריכה כל רגע של חיים ביחד.. דווקא בגלל זה הצורך להודות ולהכיר טוב למי שנתן לנו את כל השפע הזה, זה ממש עניין מהותי בעיניי.

האמת שבאופן אישידיאט ספרייט

ואולי בגלל שאני לא דתיה כ"כ גדולה ואני עצמי במשבר אמונה מתמשך, אני לא רואה בעיה בהתנהגות של בעלך.

דין וחשבון יש לו לתת רק מול הקב"ה.

דבר אחד אני כן חושבת שהייתה לי אישית בעיה בנושא שאת מפרטת והוא שאין ביניכם פתיחות מלאה שבעלך לא יכול להגיד לך במילים ברורות:

אני לא שם כרגע

אני לא שם בכלל

אני במשבר

אני לא מתפלל/לומד בגלל עצמי (ולא בגללך)

בסה"כ משבר באמונה הרבה פעמים הוא זמני.

כל הזמן יש עליות ומורדות ושניכם צריכים לדעת את זה.

הכי חשוב שתהיה ביניכם פתיחות,

אי כפיה ואהבה.

וגם הילדים צריכים לדעת שיש כל מיני אנשים בעולם.

יש חילונים, דתיים, חרדים.

חלק גם במשפחה הגרעינית שלהם וזה בסדר. 

נכון, אני חושבת שיש לנו עוד עבודה בעניין הזהמתגעגעתמאד

של לדבר בכנות.. לצערי זה עוד לא שם..

האמת אם היה אומר לי שיש לו איזשהו קושי אולי הייתי מבינה, אבל הוא כל הזמן מתחבא מאחורי כל מיני תירוצים שקשורים לילדים ואליי, שזה ממש משגע אותי (והוא כל פעם כאילו מופתע מזה מחדש)

יכול להיות שזה קצת גלגלחנוקה

שוב לא רוצה להפיל עליך אבל תכלס

יש לנו שליטה רק עלינו

אולי אם ירגיש שאת משחררת ומקבלת רותו כמו שהוא

ביתר קלות הוא יבוא וייפתח.

אני כשעברתי דברים מסוימים שהרגתשי בלב שבעלי לא מסוגל לשמוע לא הנחתי על השולחן.

לא יכלתי להסתכל לו בעיניים ולומר מצבי האישי איקס בלי להיות סטוחה במליון אחוז שמה שאשמע זה

לא משנה מה. אנחנו ביחד ואני איתך בזה.

גם כנותoo

לא בהכרח תפתור קונפליקט כזה

זה לא בהכרח קושי אלא אולי בחירה בגלל שזה אולי לא חשוב לו

אצלנו הייתי די כנה בנושא השינוי הדתי שעשיתי

ועדיין זה היה קונפליקט גדול בגלל הפער שזה יצר

יכול להיות שהוא קצת "מפחד" ממךשלומית.

בנושא הזה, כי הוא יודע את דעתך היטב, ולכן מנסה לתרץ תירוצים.

אם את רוצה לעשות שינוי בזה אז זה ממש לקבל אותו איך שהוא, שהוא ידע שהוא טוב ואהוב גם בנושא הזה לא משנה מה. אבל זה באמת מורכב, כי בסוף את לא באמת שלמה עם איך שהוא כרגע.

אבל כן אפשר להבין אותו למה הוא מתרץ תירוצים ולא כן

מצטרפת לנאמראישהואימא
אני חושבתoo

שזה בסדר שנוצר שוני דתי עם השנים

וצריך לכבד את זה

כמו כל פער אחר

או להלחם מלחמות כנראה אבודות שגם לא ישיגו את מטרתן וגם יפגעו בזוגיות/ באווירה בבית 

מודה לך מאד על ההתייחסותמתגעגעתמאד

מסכימה שהאווירה בבית חשובה, אבל לא יודעת כל כך איך לעשות את זה בלי לוותר על הדברים שחשובים לי. נראה לי שזה לא בריא לוותר על הערכים שממש מהותיים לבית שלנו.

אכןoo

זה לא טוב לוותר על דברים שחשובים לנו

אבל

דברים שתלויים באחר

לא תמיד ניתנים לשליטה

אצל בן הזוג

אצל הילדים

את לא ויתרת

את מנסה ולא מצליחה

אולי תצליחי ואולי לא

רק כדאי לשים לב שבדרך לא הורסים דברים אחרים

השאלה איך את יכולה בכללחנוקה

לוותר על הערכים שלו.

את לא יכולה כמו שתא לא יכולה ללבחור בשבילו.

הערכים שלך לא השתנו.

ואת האמא, זה יותר משמעותי בחינוך לדעתי.

ואת האמת גם מול הקבה אני לא רוצה שישפוט אותי לפי מעשים אלא לפי הכוונון שלי.

הרצון הטהור שלי הוא בית שיש בו איקס וואי זד. זה לא מתאפשר כרגע אבל הרצון שלי שם.

אבל זה קורה גם ככהזמינה

בעלך עובר תהליך בין אם תשחררי ובין אם לא.

היכולת לייצר שיח פתוח וכנה מצריכה מכל אחד מהצדדים לבוא בלי שיפוטיות

כרגע הוא יגיד לך את כל התירוצים כי את מגיבה לכך

ויש מצב סביר שהוא חושש לומר לך את עמדתו האישית כי כך הוא יקבל תגובה לא נעימה.

אם משהו חשוב לך כדי שאת תקחי אותו על עצמך, עם כל הכאב והאכזבה זה חשוב לך ואולי בשיחה מלב אל לב עם בעלך תוכלו לחשוב יחד איך לגשר על הפער.

כרגע זה נשמע שאת קצת מחפשת אותו כמו אמא שלו (וגם אם הילד שואל איפה אבא התפלל זה לא אמור להטריד אותו אלא אם כן הוא רוצה אותו לצידו ואז השיח צריך להיות באופן הזה שהילד רוצה את אבא, לא שמחפשים את הנפילות של אבא..)

אגב, בעיני השלב של הקבלה הזוגיות זה שלב בקבלה של הילדים כי יש סיכוי סביר שגם הילדים לא ילכו בדיוק בדרך שחינכת אותם (מאחלת לך בכל לבי שיהיו מחוברים לעבודת השם ועדיין יש דרכים רבות להשיג אותה..)

חשוב שכל אחד מבני הבית ירגיש בנוח להביע את מי שהוא, אחרת יש סיכוי סביר שמה שבעלך עושה לך מול העיניים הילדים יעשו בהסתרה כי זה לא נעים לאכזב או לקבל תגובה לא נעימה.

זו גם הזדמנות פז עבורך לבירור אישי מה כל כך מערער אותך, מה זה אומר עלייך השינוי שעובר האיש שלך? מה יקרה אם הוא יגיד לך את אשר על ליבו?

כל אחד מבני הבית הוא חלק מהבית ויש הרבה דרכים להתקדם בטח מבחינה זוגית, ונראה על פניו, לפי מה שכתבת, שיש לכם בהחלט לאן להתקדם בתחום זה

כשמקימים בית יש לא מעט אכזבות מהציפיות שלנו והדימיון איך הבית יראה מול המציאות, לכל בית יש הנושאים בהם הוא חווים זאת, אם נברח מזה נפספס את הצמיחה האישית והזוגית המשותפת.

בהצלחה🙏🏻

אלו כאבי גדילה

ומאחלת לך מכל הלב צמיחה הפריחה🌷

אבל את לא יכולה טכניתשלומית.

להתעקש על דברים שאין לך שליטה עליהם. "לא לוותר" על תפילות במניין, טכנית, אין לך איך לעשות את זה. זה שלו. וכמה ש"לא תוותרי" אם עוא כן מוותר אז הוא לא מתפלל, והוא קובע.

זה סתם לדפוק את הראש בקיר...

צריך לחשוב איך להביא את זה מכיוון שיש לך יותר שליטה 

לאנשי שכל מאוד קשה עם תפילהשוקולד פרה.

לא סתם אומרים שתפילה היא עבודה שבלב.

את מתארת את בעלך כאדם שתחום העניין העיקרי שלו הוא מדע. הוא נמשך לזה ואוהב את זה מאוד.

יכול להיות מאוד שקשה לו אמונית, כי אמונה זה יותר חוויה פנימית,

ואפשר להאמין מתוך חקירות שכליות- אבל השכל הוא בעיקרו פקפקן ומטיל ספק.

אני חושבת שכדאי לך מעט להיזהר בהשוואה מול הילד. היא גורמת לך לחיה מול בעלך, וחבל.

כנראה שבעלך אכן מרגיש חוויה של ריקנות בתפילה, חוסר חיבור, חוסר שייכות לעולם שלו

וזה בסדר.

אגב, למה שלא תפתחי את זה אתו?

"משה אתה יודע? אני לפעמים נדהמת לראות כמה אתה משקיע בלימודים ובעבודה שלך. תראה לאיזה הישגים הגעת. אני בטוחה שהסטודנטים ממש נהנים לשמוע אותך, כי אתה כזה טיפוס מעניין.

אתה יודע מה חשבתי? שאולי בגלל שהכישרון השכלי שלך הוא כל כך עיקרי, אולי בגלל זה אתה לא מרגיש מחובר לתפילה, ורק עושה כדי לסמן וי.

אני צודקת?

איך אתה מרגיש עם זה?"

קיצור שיח שלא מביא רק את השורה התחתונה- מה קורה עם הנושא הזה של התפילה,

אלא שיח מחבר, שקודם כל רואה אותו, ושבא כדי להבין ולא כדי להביע את המקום שלך בנושא. 

ממש כיוון נכון ומענייןמתגעגעתמאד

האמת לא חשבתי על זה.. 

אתייחס לזה אצלי במודעות..

תודה רבה!

אני לא חושבת שזה נכון... (מה שכתבת בכותרת)מתואמת

בעלי אדם מאוד שכלי (עובד במקצוע דומה לבעלה של הפותחת), ועדיין הוא מאוד מחובר לעולם התפילה והלימוד. ממקום יותר שכלי, אבל מחובר.

אולי זה יכול להשפיע, אבל לא בהכרח...

מסכימהאפרסקה
אני גם בנאדם מאוד שכלי ומאוד אוהבת להתפלל. אמנם כבר לא הכי יוצא, אבל כבר מחכה לשלב שהילדים יגדלו ויהיה לי פנאי להתפלל כמו שצריך
גם אצלינו ככהזמינה

בעלי השכלי...

דווקא אצלי זה מאתגר יותר עבורי ההתמדה שמצריכה התפילה כי אני נתונה למצבי רוח לעומת בעלי שמנהל סדר יום קבוע ללא תנודות קיצוניות

בדיוק, דווקא לבן אדם רגשי קשה יותר להתמיד בזמנימתואמת
התפילה, שדורשים ממנו להשליט את השכל שאומר שעכשיו זמן תפילה על הרגש שמרגיש לא מחובר עכשיו...
חיבוק ענק!❤️❤️❤️ ממש יכולה להבין את הצער שלךשיפור

לגבי הזיקה הכללית שלו לקודש, זה באמת מורכב.

ספציפית לגבי היום, אולי כן אפשר לדבר  שחשוב לך שהילדים יראו את אבא הולך לתפילה בשבת בבוקר כי זה בעינייך נושא מרכזי  בעיצוב הדרך הרוחנית של הבית, ואת מוכנה להשקיע בשביל זה, והיה לך צער שהוא לא הלך בשבילך, כי את באמת מוכנה להשקיע בזה כי זה חשוב לך. ותמיד אם יש משהו שאת יכולה לעזור בשביל התפילות, שירגיש בנוח לבקש ממך, כי את תשמחי שייעזר בך. 

ממש תודה גדולה!מתגעגעתמאד

זה מרפא את הלב לקבל חיבוק ככה.. תודה רבה!

לדעתי (בלי לקרוא תגובות קודמות)שלומית.

כדאי לך לעשות הפרדה ברורה בין האישי לזוגי.

ונכון שגם זה שהוא לא מתפלל נורמלי זה משפיע על הבית. אבל עדיין, זה שלו. ואת לא יכולה לקחת אחריות על כל ההשפעות שלו על הבית. 

תעשי את מה שביכולתך להוסיף רוחניות וחיוניות בקדושה בבית. קחי אחריות על החלק שלך.

ומה ששלו- שלו. כן כמובן תבהירי לו, במידה וזה לא ברור, שאת מעדיפה שילך לתפילה/ לשיעור מאשר שיעזור לך וזה הרבה יותר משמעותי בעינייך. אבל מכאן כבר הוא בוחר לעצמו.

וגם לגבי הילד, אם הוא בא אלייך בנושא הזה, אז תבהירי לו שהתפילות של אבא הן לא עניין שלך ואם יש לו טענות ומענות, הוא מוזמן לפנות לאבא שלו.

תעריכי את בעלך על הדברים שאת אוהבת בו. ואם יש נקודות שזה מתנגש לך ישירות ממש עם הנושא הזוגי, אז תפרקי אותן מהכיוון הזוגי.

ובסוף, וזה גם אני אומרת לעצמי, שנכון, זה באסה שבעלי לא דוס ות"ח כמו שרציתי וחלמתי. אבל ב"ה הוא בעל מקסים ויש לנו זוגיות טובה. ואני יכולה להשאר "אברכית" במהותי, גם אם בעלי עזב את הישיבה לפני הרבה שנים. 

ועד כמה שזה נכון ואמיתי שהתפילות של האבא זה נושא מרכזי בעיצוב הדרך הרוחנית של הבית, אין לך איך לשלוט על זה. 

אני יכולה לומר לך שכשאני שחררתי את זה, זה עשה טוב. לצערי זה לא גרם לו יותר לקום למניין או להתפלל יותר בכוונה. אבל זה גם כשהתעצבנתי הוא לא היה עושה, ועכשיו לפחות יש אוירה נעימה וזוגיות טובה...

ועוד נקודה אחת, זה שאת יכולה לומר לו שהנושא הרוחני חשוב לך, ולשאול האם יש לך איך לעזור לו בזה. לשמוע אותו באמת. ולקבל כל תשובה. אם אין לך איך לעזור אז לשחרר ואם יש אז לעזור ע"פ בקשתו, אפילו אם זה לא כמו האידאל. (לא יודעת, נניח להעיר אותו לפני סוף זמן תפילה, או להזכיר לו ללמוד משנה אחת בערב... אבל שוב, רק ע"פ בקשתו)

שמחה שאת מבינה אותימתגעגעתמאד

ברור שבפני הילד אני משתדלת לכבד את בעלי ולדבר עליו בצורה מכבדת.. אבל הלב שלי מתכווץ, בטח שהוא כביכול עושה את זה בשבילי.. וברור שהשאיפה בזוגיות זה לשמור על שלום בית- אבל זה אומר כל הזמן להבליג על מה שמפריע? אני מבליגה בלי סוף אבל יש דברים מהותיים.. אנסה באמת את מה שכתבת לי בסוף..

ברור שהלב מתכווץ, זה קשה...שלומית.

לגבי להבליג זה לא מדויק, כי כאשר הוא פוגע *בך* ישירות ( לא מוכן לעזור לך כשקשה לך, מדבר לא יפה) אני הכי נגד להבליג. צריך לפתוח הכל על השולחן.

אבל כאן בסוף זה משהו שלו, תפילה זה דבר מאוד אישי שלא אמור להשפיע ישירות על הזוגיות 

אני הרבה פעמים חושבת על האמהות מהתנ"ךמתגעגעתמאד

למשל- שרה-התנגדה ממש לגישה החינוכית של אברהם ביחס לישמעאל, והיא לא השאירה את זה בעמדה של לנסות לגשר על הפער-אלא הביעה התנגדות בצורה מאד ישירה שצריך לגרש אותו.. וגם רבקה,התנגדה לעמדה של יצחק שצריך לקרב את עשו, ופעלה, גם אם באופן עקיף כדי לשנות את מה שבעלה עושה או הדרך שבה הוא מתנהג כלפי הבנים. אז זו באמת שאלה אם יש דברים עקרוניים ומהותיים שאנחנו מתנגדים להם בהשקפה, לפעמים צריך להביא אותם לידי ביטוי גם אם זה יוצר איזשהו מתח (אולי תלוי באמת איך..). ואני חושבת שהעולם הרוחני של בעלי, מרגע שהוא התחתן, גם קשור אליי.. כמו שהמצב הרפואי, והנפשי והפיסי שלו קשור אליי.. 

בקצרה..מישי 22

הכי חשוב לשחרר

זה לגמרי שלו

ואנחנו לא אלוקים ולא יודעים.. יכול להיות שדווקא הקב"ה מאוד מרוצה מעבודת ה' שלו שקורית בדרך אחרת, נסתרת, ששאר האנשים לא רואים...

הכי חשוב לקב"ה זה שלום בית ואהבה בין בני הזוג, אז עדיף להתרכז בזה וככה לעשות קורת רוח למעלה..

אולי לשקול, יכול להיות שאפשר בלי ביקורתיות לדבר עם בעלך על זה שהבן העלה את זה שהוא לא מבין כך וכך ומה הוא מגיע..  וכמובן להדגיש שאת מבינה שזה מה שהוא יכול עכשיו בנקודת הזמן של החיים אבל איך הוא מציע לתווך את זה לבן...

כן, ממש משתדלת לזכורמתגעגעתמאד

פשוט החווייה של הילדים היא שונה, וכואב לי שזו הדוגמה שלהם ליחס לתפילה..

מניחה שהתגובה שלי תהיה שונה מהאחרות -מתואמת

בכל אופן: האם פעם דיברת איתו על זה? הבעת את הכאב שלך, את הרצון שלך בבית רוחני ומחובר?

לא מתוך האשמה, אלא מתוך שיתוף ומתוך תחושה של שותפות ביניכם, ולא משנה מה. מתוך אמונה בו, שהוא מסוגל להיות יותר ממה שהוא עכשיו...

אומרים שהאישה לא אחראית לעולם הרוחני של בעלה, אבל אני חושבת שהעולם הרוחני של ההבעל כל כך קשור לעולם הרוחני של האישה (נדמה לי שאפילו בקבלה מתואר משהו כזה - שהאישה יונקת את השפע הרוחני שלה דרך בעלה), ולכן הגיוני מאוד שהיא "תתערב" לו בזה. שוב, לא מתוך האשמה, אלא מתוך כמיהה. כמו שאת הצורך האישותי היא יכולה לקבל רק מבעלה, כך גם את הצורך הרוחני.

ובקשר לבן הצדיק שלך -

כאן צריך זהירות גדולה, כדי שהילד יעריך את אביו למרות הכול. נראה לי שכדאי למצוא נקודות ביהדות שבעלך כן חזק בהן (נגיד חסד, או משהו בסגנון), ולהעצים אותן בעיני הבן שלך. ובקשר לתפילה - אולי את יכולה לומר לו בכנות שגם לך קשה שאבא לא מגיע לתפילה בזמן, אבל זה משהו אחד שקשה לו, ואת מתפללת שהוא יצליח בסוף, ובינתיים את ממש נהנית לראות איך הוא מתמיד להגיע בזמן ולפניו, ושאת מתפללת שהוא ימשיך בכך.

(ורק שתדעי שאת לגמרי יכולה לטפוח לעצמך על השכם על כך - לא מובן מאליו שהוא רוצה כל כך להתמיד בתפילה, בלי שיש לו דוגמה אישית מאביו. זה מראה שעשית עבודה טובה בהנחלת הרוחניות והיהדות בבית❤️)

אני חושבת שצריך הרבה זהירותשלומית.

במה שאת כותבת.

ממש מחילה שאני ככה, ובאמת שאני מעריכה את דעתך מאוד, אבל נשמע ( ואולי אני טועה) שלא התנסית כ"כ בירידה רוחנית של הבעל.

ובסוף, במהות, ברור שאת צודקת, והשאיפה הכי גדולה היא שהבעל יהווה מגדלור רוחני.

אבל נניח שאין, הוא לא מוכן לקום לתפילה, אפילו שהוא כבר הבין שזה חשוב לה והיא כמהה לזה, אז מה הלאה? אין לה אפשרות לשפע רוחני עד שהוא יתאפס על עצמו? או עד שהיא תנער אותו?

כן, נכון, משהו חסר. אבל עדיין, זה לא בשליטתה. וכמה שהיא תבקש, עדיין היא מאוד מוגבלת בזה.

נכון, אבל השאלה אם היא בכלל ביקשהמתואמת

שוב, לא בדרישה, אלא בבקשה מתוך מקום של שותפות והישענות. אבל לא להשאיר את זה באוויר.

ואם לא הולך - זה לא אומר שהיא לא יכולה להמשיך להיות רוחנית בעצמה, אבל להתייאש מראש - לא כדאי.

אולי כדאי לעשות את זה בליווי של ייעוץ זוגי תורני...

(ואמנם לא התנסיתי ברמה הזו, אבל כן קצת בקטן, ובעלי מודה לי עד היום שעזרתי לו בזה...)

כן, ברור, לבקש תמיד אפשר ורצוי.שלומית.

אבל צריך לדעת לבקש, ולהרפות. ולא להיות בלחץ אינסופי סביב המקום הזה.

אחרי שמעלים את זה בצורה טובה, ושומעים גם אותו עד הסוף ובלי שיפוטיות. ( וכמו שכתבתי קודם על להציע עזרה...) להניח לזה לפחות לכמה שבועות/ חודשים.

ולשחרר זה לא להתייאש. זה להבין מה החלק שלי ומה שלו.

להעלות מה חשוב לך, ולהמשיך להחזיק את זה שזה שלו. לא מתוך מקום של יאוש, אלא מקום של הפרדה בריאה ששומרת על הזוגיות 

האמת כל דיבור שקשור על זה נגמר במתיחות גדולהמתגעגעתמאד

מודה שאני לא יודעת איך לגשת לזה בצורה שלא תיפגע בו, וזאת דינמיקה מאד מוכרת אצלנו.. הרבה פעמים הולכים מסביב בלי לגעת בנושא עצמו.

ואני ממש מסכימה איתך, מרגישה שהעולמות הרוחניים שלנו קשורים אחד לשני, ממש כמו שיש ציפייה שתהיה גם קירבה גופנית במערכת של נישואים.

אני ממש משתדלת לייקר את בעלי בעיניי הילדים בכלל, ובפרט בעיניי הבן שלי הנסיך, אבל הוא חכם ורגיש מאד וקולט את הסיטואציה, וגם הוא מאד משתדל לכבד את אבא שלו- ופונה אליו כשרוצה שילמדו ביחד בגמרא או טעמי המקרא או כל דבר אחר. נראה לי שההתבגרות של הבן שלי גם קצת מערערת את בעלי, כי עד עכשיו היו בעיקר קטנטנים אצלנו, וזה עבודת ה' מסוג אחר מאד, ועכשיו הציפיות משתנות.. ונראה לי שהמבט שהבן שלי נושא כלפי בעלי מאד מלחיץ אותו בפנים, וגורם לו להבנות את עצמו מחדש בתחום הזה..

ממש תודה!

אז נשמע שכדאי לעשות את הדיבור על כך בליווי מקצועימתואמת

מקווה שתצליחו...

ואשרייך, את אישה מדהימה!

קודם כל - חיבוק גדול❤️בארץ אהבתי

אין לי ניסיון במצב דומה. אבל רוצה לכתוב כמה מחשבות.

האם יש לך בכלל דיבור עם בעלך בנושאים שקשורים לעבודת ה'? את מרגישה שיש לו רצון להיות מחובר לרוחניות אבל הוא רחוק ממנו כרגע במציאות? או שיש שם חולשה עמוקה יותר? יש מקומות שבהם הוא יותר מחובר לעבודת ה'? או שזה ריחוק כללי?

בעיני, אם זה משהו כללי יותר, אז זה יותר מורכב כי זה באמת כיוון אחר שהוא לוקח, ולא בטוח שהוא במקום שמסוגל לעשות בזה שינוי בגלל הרצון שלך.

אבל אם החולשה היא רק בתחומים שציינת למעשה, אבל ברצון הוא כן מחובר, וחשוב לו שהילדים גם יתחנכו לאהבת תורה, לתפילה, וכו' - אז יש פה מקום לעבודה כזוג. ואז אני מצטרפת למה ש@מתואמת כתבה על זה שיש מקום לשתף אותו בתחושות שלך, לא כהרשמה אלא ככמיהה למה שהיית רוצה ליצור בבית.

ואולי לפני שמדברים על הדברים שקשים לו, לדבר על דברים שיהיה יותר קל להיות שותף בהם (למשל - שהוא יכין עם הילדים דבר תורה שיגידו בשולחן שבת, כשהמטרה פה היא קודם כל ליצור לילדים חיבור לתורה, ולהעצים אותם סביב זה, אבל את צריכה אותו בשביל זה וככה הוא שותף ללימוד שלהם ונהיה גם שותף לחשיבה איך לחנך אותם לאהבת תורה).

אולי את יכולה גם לחפש משהו שאת מרגישה שבעלך יותר חזק ממך בעבודת ה' שלו ולשתף אותך בקושי שלך שם, לבקש ממנו שיעזור לך. זה גם יכול לפתוח ביניכם יותר מקום לשיח על עבודת ה', ועל הבנה שלכל אחד יש את המקומות שקשים לו, ואתם פה ביחד כדי לעזור אחד לשני ולתמוך אחד בשני.

האמת שכשאני חושבת על זה, אין לנו דיבור מספיק פתוח.מתגעגעתמאד

זה מוזר, כי התקשורת שלנו על פניו מאד זורמת ופתוחה, אבל לא חושבת שאנחנו מצליחם לגעת בנקודות עומק כאלה שכל אחד מספר על עצמו איך הוא רואה את הדברים ומה הכיוון שלו.בעלי הוא כן איש שהלימוד אצלו מאד מחובר להלכה למעשה ופחות לימוד יותר של עומק וחסידות, ועכשיו כשאני חושבת על זה- גם שיש איזשהו עניין מול אבא שלו שהוא מאד מרחיב בתפילות- טובל במקווה כל שבת, ואומר את כל ההקדמות והסגולות לפי כל מיני כוונות נסתרות, וממה שאני מבינה האמא קצת התייחסה לזה בביטול ואמרה שזה מעמיס ולוקח זמן- אז בעלי והאחים שלו קצת ברתיעה מזה (חלק מהאחים של בעלי כרגע התרחקו מהדרך..), בכלל בבית של בעלי אני פחות רואה התלהבות והתרגשות וחיות באופן כללי (משהו יותר סגור, והרבה דיבורים על זה 'אסור' וזה 'מסוכן'), ובעבודת ה' בכלל.. עכשיו תוך כדי שאני קוראת כאן את התגובות אני מבינה שהוא לא היה רגיל לזה.. ומצד שני אבא שלו ממש לא היה נוכח בבית בכלל. אמא שלו הייתה לבד רוב הזמן- אז כנראה בעלי לוקח את זה לצד השני ולא מוכן להשאיר אותי לבד..ממש ממש מעניין לראות את זה ככה, עכשיו הרבה יותר בהיר..

ומסכימה איתך לגמרי- אני חושבת שברצון הוא כן מחובר,לפחות ככה אני מרגישה. למשל סוכות וארבעת המינים זאת מצווה שממש ממש חביבה עליו ורואים איך מעביר את האהבה הזו לילדים, ובערב שבת הוא אוהב לשים שירים שמחים של קבלת שבת, וגם במוצש. והרבה פעמים הוא משתדל להכין חידות לילדים לשולחן שבת,והוא משתדל שיהיו לו שיעורים לשמוע בנסיעות הארוכות שלו.. כנראה באמת שצריך לייצר שיח יותר פתוח על מה חשוב יותר ומה פחות בכל מה שקשור לעשייה הרוחנית אצלנו

אני לא חושבת שהניתוחים הפסיכולוגים האלו מועיליםחושבת בקופסא

יכול להיות שאם תדברי איתו על הנושא תגלי שהוא תופס את הדברים אחרת.

יש משהו קצת לא מכבד בלחפור למישהו בתסביכים מהילדות בלי לתת לו להשמיע את נקודת מבטו בנושא.

אני גם לא חושבת שזה עוזר לפתור את הבעיה, כי יכול להיות שתפעלי מתוך הסיפור הזה שבנית כשהוא בכלל לא איך שבעלך תופס את הדברים.

ממליצה על השיעורים של הרבנית רחל בזקיום שני

ויש גם פודקאסטים.

חפשי ברשת

היא מדברת הרבה על המקום של אישה בקשר, היכולת שלה להשפיע ובאיזו דרך...

גם עומק, וגם עצות מעשיות.

חיבוק יקרה, קוראת אותךנגמרו לי השמות
עבר עריכה על ידי נגמרו לי השמות בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 21:50

ונשמע שאת כ"כ כמהה לחיבור הזה של בעלך מול קונו, מתוך מקום הכי טהור, שורשי, עמוק, מחובר שיש ובאמת הלב יוצא אלייך

שולחת  לך חיבוק גדול

ומנסה להתייחס למה שעולה לי מתוך קריאה של הודעתך:

בראש ובראשונה עולה כאן כל המימד של הטוב הגדול והעצום שקיים בחייכם תודה לה'. שאת רואה אותו, מכירה בו, מודה עליו -

15 שנות נישואין טובות

7 אוצרות יקרים

עמוסים בטוב ממש ממש

בעלך הוא איש טוב

עם לב זהב

מאוד מסור לכל מה שקורה בבית

הבית שלכם בד"כ ממש שמח

אתם משפחה מאוד חמה ואוהבת

את מעריכה כל רגע של חיים ביחד

בעלך מאוד משתדל להקל מעלייך במה שיכול

מאוד נוכח ומאוד מעורב בגידול וטיפול בילדים ובבית

וואו! איזה יופי ואיזו ברכה ב"ה!

ממש משמח לקרוא את כל זה וזה באמת המון המון אור וטוב תודה לה' הטוב, ושרק תמשיכו לבשר ולהתבשר בבשורות טובות ובטוב שלם וגלוי תמיד ובכל התחומים ב"ה!

אחרי כל הטוב הגדול, חשוב לצלול לעומק לכל מה שבעצם חשוב לך ומהותי לך כ"כ - הרצון, החזון, השאיפה שלך לחיים מחוברים לקב"ה במלוא מובן המילה, לחיים של הכרת הטוב כלפי שמיא על כל הטוב והחסדים שהוא גומל עמכם יום יום, הרצון והחזון לחיים של חיוניות, שמחה, חיבור וקירבה ולב בעבודת ה',

הערכים המהותיים של הבית שלכם של משמעות הקיום כאן בעולם הזה, המטרה של כל הקיום הזה וההתקדמות בתוך זה.

העצירה רגע להבין לעומק את הרצון הזה שלך,

הדיוק שלו,

ההבנה לעומק שלו ועל מה הוא יושב וכמה הוא מהותי בעינייך - חשובים הם.

ומתוך זה, מובן גם יותר גם כל המימד של הכמיהה שלך לחיבור העמוק של בעלך לתפילה ובכלל לקב"ה.

וחשוב לראות שגם בתוך המימד הזה יש המון המון טוב שכבר קיים, שכבר קורה, תדיר.

בעלך לומד כמה דקות כל יום (!)

הוא הולך לשיעור כל שבוע (!)

מתפלל כל יום (!)

הרבה פעמים במניין כאשר מתאפשר

כלומר רואים שמדובר כאן באדם *שכן עושה*

וכם עושה *באופן תדיר*

וכן מקיים את "גדול המצווה ועושה משאינו מצווה ועושה"

וכן מתמיד

וכן קובע עיתים לתורה

וכן בתוך מירוץ החיים, העבודה, הבית, הילדים, הזוגיות, התינוק, הקימות בלילה, השינה הלא רצופה, העייפות, העומס, האינטנסיביות הענקית, אלף הכובעים שיש - בתוך הכל הכל הכל יש כאן גבר שכל יום לומד כמה דקות!

שכל יום מתפלל!

שכל שבוע הולך לשיעור תורה!

וביחס לעומס עצמו זה באמת יקר מאין כמוהו!

זה הכי הכי הכי לא מובן מאליו

וזה הכי יכול להראות ולומר דווקא להיפך - עד כמה *כן* אכפת לו מהחיבור לקב"ה,

עד כמה הוא *כן* מתאמץ

ללכת, כל יום

להתפלל, כל יום,

ללמוד, כל יום

לשמוע שיעור, כל שבוע

כן גם מתי שהפכתי לאבא

כן גם מתי שהפכתי לאבא ל1 ול2 ול3 ול4 ול5 ול6 ול7 ועם תינוק

כן, גם כשהשינה שלי לא וואו

כן, גם שיש המון מטלות ועומסים

כן, גם כשאני עובד ומפרנס ובעומס גדול,

כן, גם כשאני בוגר

אני מתמיד

אני עושה

ועושה ושוב עושה.

אז נכון, לא בצורה הכי אידיאלית תמיד, לא בצורה הכי שלמה אולי תמיד, לא בצורה הכי ארוכה תמיד, אבל עושה!

עושה ומקיים.

ואני חושבת שיש בנקודה הזו אפשרות לצמיחה עצומה גם זוגית וגם אישית.

זה ממש אחד המפתחות בעיניי. 

יש כמה מרכזיים, וזה אחד מהם - המבט על בעלך בתחום הזה.

בעצם העין הטובה, המבט שגם רגשית וגם שכלית רואה כאן עובדתית שמדובר באדם שכן עושה, תדיר, מתמיד, עם כל השינויים והעומסים בחיים, והדבר הזה יקר יקר יקר.

כי כמות האנשים שגם אם בצעירותם הייתה בהם אש יוקדת לעבודת ה' אך עם השנים והעומס והזמן והשינויים והשחיקה והשיגרה זה יורד עד כדי ריחוק מוחלט של הורדת הכיפה / לא ללכת בכלל לתפילה / לא ללמוד בכלל תורה / לא ללכת בכלל לשיעורים / לא להתאמץ כלל על תפילות או כל דבר אחר - הכמות הזו עצומה! וגם אצל אנשים שהיו הכי הכי חזקים.

כי לא פייר לו לאדם להשוות עצמו כרווק בלי עול ובלי מטלות ובלי שינה קטועה ובלי ילדים ובלי משכנתא ובלי ובלי ובלי לבין איש משפחה עם כל אלו.

זה באמת לא בר השוואה כלל.

הרי אם ניתן משל לכך ונדמיין אדם שעולה ומטפס על הר האוורסט, שנכון שקשה לטפס עליו בפני עצמו, והוא מטפס עליו כך בלי שקים עליו

ולידו עומד אדם אחד שמטפס על אותו הר אוורסט, שכאמור קשה לטיפוס בפני עצמו, אך מטפס עליו עם עוד 7 שקים של טון כל אחד

(שק אחד לכל ילד למשל שכמובן שיש גם שקים טובים ומשמחים, אבל הם עדיין שקים כי דורשים כמויות של אנרגיה), ועוד שק של פרנסה, ועוד שק של עבודה, ועוד שק של ניקיון ותיחזוק הבית ועוד שק ועוד אחד.

למי יהיה יותר קשה לטפס על ההר?

נכון שלשני?

ודאי.

הרי לא ניתן להשוות מי שעולה בלי שקים למי שעולה עם.

ובעלך עולה עם.

הוא לא רווק

לא נער בן 13

גם לא 20

הוא עם כל האחריות העצומה שהוא סוחב על כתפיו

ועדיין, בתוכה, ממשיך. מתמיד. מתפלל. לומד. שיעורים. קביעת עיתים.

וזה בעיניי יקר מפז.

כמו שאומר לנו הקב"ה שאחרי ה120 לא ישאלו אדם למה לא היה משה רבנו אלא למה לא היה הוא עצמו, כלומר לכל אדם זה בהשוואה ביחס אליו, ביחס לאתגרים שהחיים מציבים בפניו.

וגם אתגרים משמחים הם דורשי אנרגיה כאמור.

וודאי כאלה שאינם חיוביים וקשים בפני עצמם במהות.

לכן אדם כזה שמתמיד חשוב שתהיה לכך ניראות והערכה. כי דבר זה הכי לא מובן מאליו שיש.

ואפשר אף להמשיך ולרתום את ההבנה העמוקה הזו עוד יותר ע"י "החלפת תפקידים" בראש -

ממש לדמיין ולחשוב רגע איפה את היקרה כרווקה אולי הרגישה שהיא יותר בחיבור וחיונית לקב"ה מאשר עכשיו?

ואיפה לך היקרה של עכשיו, עם 7 אוצרות וכל שאר עומס החיים והאחריות יש יותר שקים שמקשים עליה להיות בדיוק בדיוק באותה הרמה כמו ברווקות או כמו בלי השקים הללו?

ואיפה את היקרה נפגשת פעם בחיים במקום רוחני של מצווה או תפילה שמצאת עצמך בקושי מולם בגלל העומס המבורך, הילדים, העייפות, הבישולים, הניקיונות, העבודה, הכל…?

האם תמיד תמיד קיום המצוות התפילות וכו' בא לך כך בשלמות בלי להיפגע כלל מן העומס הגדול?

וכמה את היקרה של עכשיו צריכה לקבל חיבוק וחיזוק על כל הטוב שאת עושה כעת, על כל הטיפוס על הר החיים שאת מטפסת עם המון שקים!

ועד כמה את של היום לא צריכה לשפוט או לבקר את את של היום על שהיא לא בדיוק בדיוק כמו את של הרווקות, כי זה פשוט לא בר השוואה ואפילו לא פייר, אז לא היו השקים שהיום יש. היום הטיפוס הוא עם כל השקים.

כך גם במבט ובכיוונון מול בעלך, בעין הטובה, בלימוד זכות, בראיית הטוב, בלקיחת כל הטוב הזה לא כמובן מאליו, בהעצמה שלו בקירות הלב שלך וגם באוזניו שלו,

בחיזוק החיבור הכי גדול לקב"ה שאומר לנו בכבודו ובעצמו ש"ימחה שמי מעל המים כדי להשכין שלום בין איש לאישתו!"

שחס וחלילה שמו של הקב"ה עצמו ימחה בשביל זה!

שספר תורה ימכר בשביל שלום הבית הזה!

ש"כל מה שעשיתי לא עשיתי אלא בשבילכם

מה אני מבקש מכם?

אלא שתהיו אוהבים זה את זה

ותהיו מכבדים זה את זה

ותהיו יראים זה מזה"

שהאחדות בין ילדיו שלו, בניו ובנותיו, והכי הכי בין איש לאשתו זו נחת רוח הכי עליונה שיש,

אהבת החינם, שעל גביה יבנה בית המקדש ב"ה

וכל הלימוד שיש לנו לכל אורך ההיסטוריה על איך שהיינו בחוסר אחדות ובחוסר חיבור דווקא *בין אדם לחברו* אז נחרבו שני בתי מקדש - בגלל שנאת חינם, שניהם!

גם שהיו הכי צדיקים בין אדם למקום - נחרבו! על שנאת חינם

ולהיפך, כאשר עם ישראל היה באחדות אפילו היו עובדי ע"ז - ניצחו במלחמות ונושעו!

ואיך גם בספירת העומר הלימוד על "שלא נהגו כבוד זה בזה"

או הלימוד של כל התורה כולה על רגל אחת של ואהבת לרעך כמוך, מה ששנוא עליך וכו'

ואיך השכינה רווה נחת כשאנו באחדות שלמה

ומי לנו יותר באחדות הזו מאשר איש לאישתו ואישה לבעלה.

זה ממש ממש קודש הקודשים והדרגה הכי עליונה.

החיבור הכי חזק לקב"ה.

הלימוד הכי חזק גם לנו עצמינו וגם לילדים שלנו.

ומשם הכל.

והבנת המהות הזו,

שכאשר את בונה וממשיכה לבנות בית לתפארת עם אישך שלך באהבה ובשמחה ובאחדות - היא היא עצם החיבור, החיוניות, השמחה והקירבה לה' יתברך!

וגם ההבנה הזו שהתורה לא ניתנה למלאכים אלא לבני אדם.

שכבר שאלו המלאכים מדוע זה כך, והקב"ה בחר לתת את התורה דווקא דווקא לבני האדם?

כן, אנחנו, כולנו, אלה עם החולשות גם ולא רק החוזקות,

אלה עם המקומות הנמוכים בנפש, הקשיים, הכאבים, הדחפים, היצרים, השריטות, הפציעות, הנפילות - דווקא לנו ניתנה תורה!

כדי שנעבדו *דווקא דווקא מתוך האנושיות שלנו*

והאנושיות הזו

והמאמץ הזה מתוך האנושיות הזו

שאדם עם כל מה שמביאים לו החיים, עם כל העומס הטוב וגם עם כל ההתמודדויות והקשיים - ממשיך לשמור את התורה, ממשיך להתמיד, ממשיך להתפלל, ממשיך ללמוד, ממשיך ללכת לשיעור - זה עצום ויקר!

זה גם ללמוד וגם לקיים. זה החיים עצמם.

ותמיד יש לאן לשאוף יותר גבוה ויותר גבוה

אבל תמיד מתוך המקום שזוכר את הבסיס הקיים ורואה אותו ומכיר בו ומעריך אותו כי הוא באמת יקר ובאמת עצום ובאמת לא מובן מאליו.

לכן גם התפיסה שאומרת לך ש"אם זה ככה עדיף לא להתפלל בכלל" - כדאי לשים עליה סימן שאלה ולשאול - האומנם?

האומנם הקב"ה רוצה שאם לבן שלו כרגע קשה או פחות מתאפשר מכל סיבה שהיא (חיצונית או פנימית) ללכת לבית הכנסת מההתחלה ממש עד הסוף ממש עדיף שלא יתפלל כלל?

או שהקב"ה מחשיב ומייקר גם את התפילה הזו של בנו?

ואולי לעיתים דווקא התפילה הזו עולה לשמים שמתוך כל העומס והטרדות מגיע האדם אליה?

ואולי גם בתוך המאמץ הזה, עם האנושיות, עם החולשות, עם הקשיים, כשאדם מתגבר וכן מתפלל אפילו זו דרגה יותר גבוהה של עבודת הלב?

אין לנו תשובות ואין אנו יודעים חשבונות שמים.

אנו רק עושים את ההשתדלות שלנו

ולומדים מהתורה שלנו

ומנסים, נופלים, וקמים, ושוב נופלים ושוב קמים

7 יפול צדיק וקם

אנו יהודים

שכמו יהודה, מודים

מודים גם בנפילות, "צדקה ממני"

ומודים כמו דוד המלך, "חטאתי לה'"

ומבינים שרק רק הקב"ה לבדו מושלם

ואין אדם מושלם, אפילו לא אחד

ו"אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא"

אין.

אנו מנסים עם האנושיות שלנו לעשות כמיטב יכולתנו.

ואם עכשיו זה פחות מהאידיאל - אז זה המאה אחוז שלנו כרגע. ה80 או 50 אחוז האלה - הם כרגע יותר נחשבים כי הם באים מתוך כל הטרדות והקשיים.

ובשאיפה שב"ה כאשר הלילות יהיו יותר רצופים,

הקטן ביותר יגדל,

הילדים כולם יגדלו,

תהיה עוד יותר יציבות בכל התחומים גם של העבודה, הפרנסה וכו' -

ממילא גם תהיה יותר אנרגיה ויותר איפשור לכך.

ובינתיים להמשיך ולהתמיד

להמשיך ולעשות

ככה, כל יום

ולהכיר גם בכל מה שכן

ולשאוף גם לעוד.

- עכשיו לגבי דברים נקודתיים יותר:

הקידוש שממלמל במהירות - כאן את יכולה לומר לו בצורה נקודתית שהיית שמחה שיאמר את המילים יותר לאט, כי זה גורם *לך* יותר חיבור, הבנה, נחת רוח.

כלומר המיקוד בך, במה עושה לך טוב, בלמה זה טוב לך,

ולא כהאשמה או ביקורת עליו

אלא כהבעת רצון וצורך שלך בשהייה יותר במילות הקידוש.

ואם זה נעשה מתוך הערכה כללית לכל מי ומה שהוא, ומתוך בקשה בשפת האני ולא דרישה - הדברים יכולים יותר להתקבל על הלב.

- ולגבי הבן המתוק שלכם -

קודם כל תראי יקרה איזה חינוך מדהים וגידול מדהים שהוא פרי עמלכם יש בבן הזהב המדהים הזה!

וכן, מהאמא שאת

ומהאבא שהוא בעלך

מתוככם יצא הפלא הזה!

כלומר אותו הפלא הזה

אותו הילד המתוק שקרוב לתפילה - הוא דווקא דווקא הבן שלך והבן של אביו. ולא בכדי.

משמע הוא ספג דווקא בבית הזה הנוכחי שלכם את כל זה.

וזה אומר המון בעצם היותו.

וזו באמת נחת רוח עצומה.

תודה לה' הטוב! איזו זכות!

אשריכם ממש הורים מדהימים!

וגם כאן חשוב שיש הערכה אדירה לכל זה שבאמת באמת ראוי להערכה,

ויחד עם זאת לא לזלזל בבעלך, שהרי כפי שפירטתי בהרחבה קודם, הוא לא נער בן 13 בלי 7 ילדים, עבודה, עול, אחריות, מטלות, משכנתא, תיחזוק בית, שיגרה, שחיקה, בגרות, שינויים וכו' - אלא הוא נער בן 13. יש לו פחות שקים

וגם לגבי התיווך והתיקשור לבנך לגבי אביו - את לא צריכה להסביר לו למה הוא לא הלך לתפילה. זה בין שניהם.

את יכולה כמו שאת עושה להגדיל את קרנו של אבא בעיני כל הילדים, בכל התחומים!

גם בכל מה שעושה בכללי, וגם ואפילו בפן הזה, שאבא עם כל העומס מתפלל כל יום, קובע עיתים לתורה כל יום, לומד פעם בשבוע, כמה זה חשוב לו, וכן הלאה.

והשאר - זה בינו לבינם. אפשר אף לפתוח זאת מול בעלך ולומר ולשאול אותו לגבי העניין ולשמוע את דעתו: "מה לענות כאשר באים אליי הילדים בשאלה הזו איפה התפללת וכו'? מה דעתך?"

ולתת לו שם להוביל את המושכות כי זה בינו לבין ילדיו כאשר מדובר בו.

ואת מהצד שלך יכולה גם להעריך את הקיים בינך לבין עצמך,

גם לתקשר זאת לילדים, גם בתחום הזה וגם בכלל במי שהוא,

גם לחזק את כל מה שחשוב לך ברוחניות בבית גם מהצד שלך,

גם לבקש באופן נקודתי כמו בקידוש מבעלך דברים שהיו משמחים אותך וחשובים לך,

גם להמשיך ולהעמיק שם את התקשורת והכנות והפתיחות ולגלות ביניכם עוד ועוד רבדים וקומות של צמיחה וגדילה דווקא מתוך הנושא הזה,

גם להמשיך ולדייק לעצמך ולבעלך את הרצון והחזון שלך, יחד עם כל הערכה וההכרה בכל מה שקיים, ויחד עם השאיפה לחיבור עוד כמה שאפשר,

ובאמת הנקודה הזו מצריכה העמקה וליבון בין שניכם בצורה יותר רחבה ומהותית שלא ניתן כך על גבי הפורום להעביר, אבל בהחלט יש בתוכה מפתחות לצמיחה הזו ב"ה! 

כיצד להגיע למצב שלא תרגישו לא את ולא בעלך שאחד צריך "למחוק" את הרצונות או הצרכים שלו, אלא איך להגיע למקום בו שנינו בטוב, שנינו עם צרכים ממומשים, שנינו עם ניראות, שנינו עם הבנה, וכן הלאה.

- וגם לגבי הדוגמא שהבאת משבת:

כאן יש עוד לימוד מאוד חשוב בעיניי

מה שקרה לך באותו לילה ויום:

את מתארת לילה לבן שעבר עלייך, בגלל "שק" חמוד ששמו התינוק. (כמובן שהוא לא שק אלא רק כדי להדגיש את הנקודה של השקים שפירטתי עליה קודם בהודעה…) 

את עושה חישובים גם עבור עצמך *וגם עבור בעלך* - ובעצם  לא מעירה אותו

נשארת ערה, עייפה מאוד

לוקחת שוב את התינוק שקם לפנות בבוקר ועייפה אפילו עוד יותר

ו… מתוסכלת ומאוכזבת מבעלך מאוד.

ומה שקרה לבעלך באותו לילה ויום:

הוא הלך לישון בערב שבת אחרי שבוע מתיש.

המשיך לישון כי לא העירו אותו וכנראה לא שמע את התינוק.

כאשר כן שמע את התינוק לפנות בוקר הוא בא כלפיו

הוא חשב שיעזור אם הוא יצא מהחדר, לא ידע שזה יותר יפריע אלא ניסה לעזור

בזמן שהוא שומע יחסית שבחדר עם התינוק יש שליטה כי את איתו, הוא קם

הוא נוכח ונמצא עם הילדים הקטנים

מנסה לגנוב עוד כמה דקות שינה

ולקראת 9 קם

מבין בינו לבין עצמו שהבית כרגע זקוק לו יותר - יש ילדים קטנים ערים, יש אמא שעייפה ואני לא רוצה להעמיס עליה או להפריע לה בחדר, אולי היא בדיוק נרדמה והיא כ"כ זקוקה לשינה הזו ואני אעיר אותה? ויש תינוק שלא ישן טוב בלילה, ואולי אם אכנס אעיר אותו שוב? לא, עדיף לא להפריע לה. אני כאן אשתלט על הילדים והבית ואעזור לה.

מתפלל תפילת שחרית של יחיד

עושה קידוש עם הילדים שרעבים

נותן לילדים לאכול

ו… חווה תסכול ואכזבה גדולה של אשתו ממנו.

ופה יש עניין מאוד מאוד חשוב לליבון ובירור ביניכם.

כי נראה ששניכם טובים ואוהבים ורוצים לעשות טוב, אבל הרבה פעמים בגלל חוסר הבנה זה עושה דווקא ההיפך ממה שרציתם.

את רוצה עבורו את התפילות

הוא רוצה עבורך את השקט וההקלה

את מנסה להסביר לו שאת לא צריכה כרגע את השקט וההקלה שלו

הוא מנסה להסביר לך שהוא לא צריך כרגע את העזרה והמסירות וקושי שלך בשביל התפילות שלו,

הוא *באמת* חושב שכרגע הבית צריך אותו יותר ושזו באמת דרך התורה והיהדות על פי מה שהוא מאמין ומבין וזה באמת מה שמצופה ממנו כרגע,

את *באמת* חושבת שכרגע בעלך צריך שלא תשני ותחווי עייפות גדולה וקושי עצום כדי שיהיה לו יותר כוח והוא ילך להתפלל, ובעצם מאמינה שלפי התורה והיהדות מצופה ממך להקריב כרגע בשביל התפילה של בעלך,

וצריך את השוני הזה לתקשר

לתווך

בתקשורת מקדמת

להבין רגע

כי כל אחד לוקח על עצמו את האושר וההחלטות של השני בעצם

אתם ממש מתחלפים פה וכל פעם מישהו אחר עושה זאת.

את מחליטה בשבילו 

הוא מחליט בשבילך

את מנסה לעזור לו, לפי דרכך והבנתך

הוא מנסה לעזור לך, לפי דרכו והבנתו

וחשוב ללמוד גם את הלימוד של הנפרדות בתוך הביחד

והביחד בתוך הנפרדות

ומהם האיזונים

ומהם הדקויות

ומהן התובנות העמוקות והעדינות שלנו ספציפית

ואיך נוכל לצאת מהלופ הזה

ולהתקדם עוד

ולגדול עוד יותר.

ואיך אם את לא תקחי את כל העול על כתפייך, וכן תוכלי להעיר אותו בלילה, וכן תוכלי יותר להישען עליו בשבתות וכן הלאה - אולי לפחות תנטרלי את האכזבה והתסכול ש"גם אני נקרעתי וגם לא הלך לתפילה", ולפחות המימד הזה של הקושי הפיזי והטכני ירד ממך.

הרי עכשיו זה גם קושי עצום שלך

וגם בסוף לא הלך להתפלל

לכן כדאי שלפחות את הקושי מעצמך תורידי.

וגם כאן, מיקוד המבט שזה לא, או לא בהכרח, שבעלך מתחבא מאחורייך או מאחורי הילדים - אלא שהוא באמת ובתמים כך מאמין וחושב.

ו"כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות"

ומותר לחשוב אחרת

להבין אחרת

זה בסדר גמור.

גם לך מותר לחשוב אחרת ולהבין אחרת.

ואפילו אם הרגש השלילי ימשיך ויטריד אותך ויגיד לך: לא! הוא בטוח מתחבא מאחוריי ומאחורי הילדים!

תוכלי לענות לרגש הזה - אוקיי. אני שומעת אותך.

ואני רוצה גם לומר לך שזה יכול לקרות לכל אישה באשר היא.

אז יש נשים שיתלוננו על כך שהאיש שלהן "מתחבא" מאחורי *התפילות דווקא* ועוזב אותן לאנחות בהשכבות, בשבתות, בחגים, בבוקר, בצהריים, בערב, והן לבד עם כל העומס המטורף וכועסות ומתוסכלות מכך שהוא "מתרץ" זאת ופשוט הולך כמה שיותר מוקדם לתפילה וחוזר כמה שיותר מאוחר, או אפילו הולך בדיוק בזמני התפילה אך הן קורסות ומגיעות למצב אפילו של דכאון או קריסה ממשית כי אין שום ראייה שלהן במצבי מצוקה כמו אחרי לידות או כל קושי אחר,

ויש נשים שיתלוננו שהאיש שלהן לא תמיד הולך לכל התפילות במניין ובזמן כי הוא "מתחבא" מאחורי העזרה וההקלה עליהן ועל הילדים שלהן.

ובצעם כך או כך אף פעם האיש לא יצא זכאי, הוא תמיד יצא לא בסדר.

אז רגע לנשום את זה

לומר שאת יודעת מי זה בעלך

את יודעת את  הלב הטוב שלו

את הלב זהב שלו

את יודעת את הנשמה שלו

את רואה את ההתמדה והמסירות שלו

את יודעת איזה איש הוא

איזה אבא הוא

את יודעת שבאמת הוא רוצה להקל מעלייך אשתו האהובה

את יודעת שבאמת הוא רוצה לנכוח ולהיות עם הילדים ועבורם כאשר הם זקוקים לו

ולהתחזק רגע בזה.

לנשום את זה.

ולקחת עוד נשימה

אחת כזו טובה, עמוקה

להביט פנימה בתוכך

להביט למעלה כלפי שמיא

להביט בעיני אישך שלך, בנשמה שלו -

ואת תדעי כבר מה הלאה מכאן ❤️

שולחת לך המון כוחות ותמיכה יקרה

ממש מאמינה בכוח הצמיחה העצומה מתוך זה

ב"ה שתזכו לראות בחוש ממש את המתיקות מתוך כל העומק וההשקעה שבדברים 🙏❤️

אני בהלם גמור ממש מכל מה שכתבת פה!!!!מתגעגעתמאד

קראתי אותך עכשיו, ואני באמת עם דמעות, זה עבודת קודש לגמרי מה שאת עושה כאן.. 

זה כל כך מדויק, ממש- במה שבעלי תיאר מהצד שלו, את ממש דיברת במילים לו ותיארת את העמדה שלו! הוא מתאר שרצה בטובתי, ולא היה מעיר אותי כי ידע שהיה לי לילה קשוח. 

וזה כל כך נכון שכביכול שנינו מחליטים אחד בשביל השני כמו שכתבת-

"כי כל אחד לוקח על עצמו את האושר וההחלטות של השני בעצם

אתם ממש מתחלפים פה וכל פעם מישהו אחר עושה זאת.

את מחליטה בשבילו 

הוא מחליט בשבילך".

אני מסכימה לגמרי שבצד הטכני כביכול זה מקל עליי, אבל אני מאד פועלת במישור יותר רוחני- כשיש ערכים שהם מעבר ל'כאן ועכשיו' זה נותן לי כח ומשמעות.

העניין הוא שאני רואה שזה אתגר משמעותי אצלנו- כי גם כשאני מנסה לתווך לו את העמדה שלי- זה נחווה אצלו בצורה של פגיעה- ממש כמו שתיארת כאן בצורה מופלאה-

"מה שקרה לך באותו לילה ויום:

את מתארת לילה לבן שעבר עלייך, בגלל "שק" חמוד ששמו התינוק. (כמובן שהוא לא שק אלא רק כדי להדגיש את הנקודה של השקים שפירטתי עליה קודם בהודעה…) 

את עושה חישובים גם עבור עצמך *וגם עבור בעלך* - ובעצם  לא מעירה אותו

נשארת ערה, עייפה מאוד

לוקחת שוב את התינוק שקם לפנות בבוקר ועייפה אפילו עוד יותר

ו… מתוסכלת ומאוכזבת מבעלך מאוד.

ומה שקרה לבעלך באותו לילה ויום:

הוא הלך לישון בערב שבת אחרי שבוע מתיש.

המשיך לישון כי לא העירו אותו וכנראה לא שמע את התינוק.

כאשר כן שמע את התינוק לפנות בוקר הוא בא כלפיו

הוא חשב שיעזור אם הוא יצא מהחדר, לא ידע שזה יותר יפריע אלא ניסה לעזור

בזמן שהוא שומע יחסית שבחדר עם התינוק יש שליטה כי את איתו, הוא קם

הוא נוכח ונמצא עם הילדים הקטנים

מנסה לגנוב עוד כמה דקות שינה

ולקראת 9 קם

מבין בינו לבין עצמו שהבית כרגע זקוק לו יותר - יש ילדים קטנים ערים, יש אמא שעייפה ואני לא רוצה להעמיס עליה או להפריע לה בחדר, אולי היא בדיוק נרדמה והיא כ"כ זקוקה לשינה הזו ואני אעיר אותה? ויש תינוק שלא ישן טוב בלילה, ואולי אם אכנס אעיר אותו שוב? לא, עדיף לא להפריע לה. אני כאן אשתלט על הילדים והבית ואעזור לה.

מתפלל תפילת שחרית של יחיד

עושה קידוש עם הילדים שרעבים

נותן לילדים לאכול

ו… חווה תסכול ואכזבה גדולה של אשתו ממנו.

ופה יש עניין מאוד מאוד חשוב לליבון ובירור ביניכם.

כי נראה ששניכם טובים ואוהבים ורוצים לעשות טוב, אבל הרבה פעמים בגלל חוסר הבנה זה עושה דווקא ההיפך ממה שרציתם.

את רוצה עבורו את התפילות

הוא רוצה עבורך את השקט וההקלה

את מנסה להסביר לו שאת לא צריכה כרגע את השקט וההקלה שלו

הוא מנסה להסביר לך שהוא לא צריך כרגע את העזרה והמסירות וקושי שלך בשביל התפילות שלו"

בדיוק לגמרי מה שקרה!- השאלה איך אני מתווכת לו את העמדה שלי מבלי שייפגע.. הוא תופס את זה בתור איך אני לא מעריכה את העזרה שלו.

האמת שאני רואה את זה בעוד תחומים-וזאת דינמיקה שחוזרת על עצמה.. (גם באופן כללי,הוא חושב שצריך להיות יותר בבית, ואני מרגישה דווקא יותר צורך בעצמאות בכלל, וזה מאד פוגע בו..)

אנחנו עוד לא יודעים איך לתקשר את הפערים האלה.

את מקסימה לגמרי, אני ממש מודה לך!

ומוסיפה שבעלי אתמול בעבודה הרגיש לא טוב והיה ממש ממש חולה עם חום גבוה, וכשחזר הוא סיפר לי בשמחה שהספיק להתפלל מנחה וערבית לפני שיצא (לא ברור לי איך הצליח, היה חצי מעולף..) אז ממש הייתי גאה בו, ושמחה.

תודה גדולה גדולה!

וזה באמת אומנות 

וואו יקרה התרגשתי לקרוא 🙏נגמרו לי השמות
בשמחה רבה ❤️
כתבתי תגובה נפרדת למטה,נגמרו לי השמות

ובנוסף רוצה גם לענות לך למה שכתבת כאן: 

"השאלה איך אני מתווכת לו את העמדה שלי מבלי שייפגע.. הוא תופס את זה בתור איך אני לא מעריכה את העזרה שלו."

זה באמת לימוד שלם ומקיף שלא אפשרי להעביר כאן בפורום, אבל רק בצורה ראשונית וקצרה ניתן לדבר אליו בשפת "האני" עם הדגשת ההערכה שלך אליו ברחל בתך הקטנה, מהלב.

כלומר לדבר עד כמה את כן מעריכה את כל מה שהוא כן, עד כמה את רואה את זה, רואה את כל הטוב הגדול הזה בו,

ויחד עם זאת יכולה גם ליצור שיח על הרצונות, השאיפות, החזון *שלך* בתוך הבית ובתוך החלום והשאיפה, במה היה משמח אותך, במה מחייה אותך, באיך זה עבורך, וכן הלאה. בלי מיקוד בהאשמה או ביקורת כלל כלפיו, אלא רק בתור סיפור הלב שלך אליו שמגיע יחד עם ההערכה האותנטית לכל מה שהוא כן וכן קיים בו (שכאמור זה המון! כמו שפירטתי בתגובה הנפרדת למטה ).

ולגבי מה שכתבת:

"האמת שאני רואה את זה בעוד תחומים-וזאת דינמיקה שחוזרת על עצמה.. 

(גם באופן כללי,הוא חושב שצריך להיות יותר בבית, ואני מרגישה דווקא יותר צורך בעצמאות בכלל, וזה מאד פוגע בו..)

אנחנו עוד לא יודעים איך לתקשר את הפערים האלה"

בהחלט נשמע שהעמקה כאן, לימוד על כך, קבלת כלים ותובנות במסגרת שלמה, רחבה, עמוקה ומותאמת אישית אליכם יכולה לסייע ב"ה.

על כל הדינמיקה הזוגית,

הפערים והתיקשור שלהם,

ההבדלים בתפיסות,

הפגיעות,

וכן הלאה כל מה שתיארת שמצריך את ההעמקה שם.

אפשר בהחלט להיעזר באיש מקצוע שזהו תחום התמחותו ולהיות עטופים ומלווים בכתובת הכי נכונה ומדויקת עבורכם.

ב"הצלחה רבה יקרה ורק בשורות טובות לרוב

בנוסף, מסכימה לגמרי עם מה שכתבת גם לבדוק על עצמי..מתגעגעתמאד

את צודקת לגמרי שיש מצוות שאני מחוייבת בהן ולפעמים קשה לי להגיע אליהן או לקיים אותן בשמחה שלמה, מתוך העומס של החיים, זה נכון לגמרי, וזה באמת מכניס לפרופורציות..

איזה יופי אתנגמרו לי השמות
זה בהחלט מצוין לרתום את ההבנה מעצמינו ומאיך אנחנו היינו מרגישות / חוות כדי להבין עוד יותר את בן הזוג ואת מה שהוא אולי מרגיש או חווה, ובכלל כדי להזכיר רגע לעצמינו את מימד האנושיות. שכולנו בתוכו
מציעה זוית ראייה קצת אחרתגלי מטר

גם אני עברתי תהליך שמזכיר את שלך בנושא הזה, לא לגבי התפילה אבל בעניין רוחני אחר בבית, והגעתי להבנה שאם הנושא הזה חשוב לי, וה' זימן למשפחה שלנו דווקא אמא שחזקה יותר בנושא הזה ואבא שפחות, אז ההשפעה בעניין הזה על הילדים תהיה דרכי. למרות שמדובר על נושא שבאופן מסורתי הוא באחריותו של האבא. ומאז כבר כמעט אין לי תסכול למרות שהמצב מצידו של בעלי לא השתנה, כי במקום להתאכזב כשמה שציפיתי שיקרה לא קורה, אני מעבירה אותו לילדים בדרך שלי, שדרך אגב שונה מאוד מדרכו של בעלי גם בזמנים המוצלחים יותר שהיו.

נראה לי שהחברה לימדה אותנו שהאבא הוא המשפיע הרוחני והוא מוביל את ענייני הדת בבית, זה מתבטא בהמון דברים שאנחנו בשגרה בכלל לא שמות לב אליהם. זה לא דבר רע, אבל זה עלול לגרום לנו האימהות לשכוח את מקומנו ואת מידת יכולתנו להשפיע ולחנך את הילדים לכל הדברים שאנחנו מאמינות בהם, גם אם מצופה שהאבא יהיה הדומיננטי שם.

הורגלנו לחשוב שתפילה, בעיקר עבור בנים, זה ללכת לבית הכנסת ולהתפלל במניין לפי כל הכללים, אבל זה רק המסגרת החיצונית, תפילה היא המהות של כל העניין, היא החיבור הנשמתי עם ה', היא היכולת לתקשר איתו באופן פתוח ולהתחבר באמת למילים שאנחנו אומרים. ואת זה דווקא אימהות הכי יכולות להעביר לילדים. בכל עניין ובכל מצב אפשר לומר לילדים בואו נתפלל על זה, בואו נודה לה' על זה, אפשר לבאר יחד איתם את מילות הברכות ולהתבונן בהן תוך כדי היומיום. אנחנו למשל מעודדים את הילדים לומר לאחר תפילת הדרך תפילה משלהם. כולנו עונים על זה אמן, והם אומרים דברים כ"כ מקסימים, כמו שלא ניתקע בעמודי חשמל ושנראה בדרך חיות מעניינות... ויש ילדים שמעדיפים לומר את התפילה האישית הזו בלחש, וזה ממש מוצא חן בעיניי כי זה מראה שהם רואים בתפילה משהו אינטימי ואמיתי מאוד.

כל הדברים האלה חשובים בעיניי הרבה יותר מלראות את אבא הולך לתפילה בזמן ובקביעות.

ולגבי החשש שלך מהשפעה שלילית שלו על הילדים בעניין התפילה, חשוב לזכור שילדים קולטים הכל, הם יודעים טוב מאוד מתי הלב שלנו שם ומתי אנחנו עושים את זה כדי לצאת ידי חובה או כדי לענות על מוסכמה חברתית. אם הילדים שלך יהיו מחוברים למהות האמיתית של התפילה זה בידיים שלך, וכשהם יגדלו הם יבחרו איך ליישם את זה ואם להקפיד על קביעות בתפילות מגיל 13 או לא. וגם אם לא, הרבה נערים פחות מתחברים לזה בגיל הצעיר ובהמשך החיים מגלים את הקסם שבזה. מספיק שיש להם הורה אחד שינחיל את הערך, אין חובה ששני ההורים יהיו בזה באותה המידה.

ואני גם משתפת אותך שכשהיה צעיר בעלי לא אהב את מה שהתרחש בבית הכנסת שאבא שלו היה הולך אליו כי היו שם הרבה דיבורים בזמן התפילה ואווירה לא מכבדת וצרם לו מאוד שאבא שלו ממשיך להיות שם. אז הוא מצא לו מניין אחר בסביבה שהיה במקרה מניין קרליבך ומאז הוא מחובר לקרליבך מאוד והאירוע הזה השפיע בצורה משמעותית על הדרך הרוחנית שלו. והוא אומר שמדהים שהוא התגלגל לשם דווקא בגלל שהיו הפרעות בבית הכנסת של אבא שלו. אז אף פעם אי אפשר לדעת איך ה' מסדר את העניינים.

אני מחזקת אותך להיות המרכז הרוחני של הבית גם אם ציפית שבעלך יקח את התפקיד הזה, זה יעצים אותך ויתן מענה מדויק ואמיתי לילדים. וברגע שבעלך יפסיק להרגיש את האכזבה שלך ממנו בנושא הזה (גם אם את לא אומרת בפירוש אין ספק שהוא מרגיש) הגיוני מאוד שמשהו שם ישתחרר אצלו ואולי הוא ימצא את הדרך שלו בחזרה לתפילה בלי הלחץ וציפיות מבחוץ. אני ממש ממליצה לך לשמוע ביוטיוב שיעורים של הרב זאב קרוב זצ"ל בנושא התפילה ובנושא חינוך, הוא מביא גישה מאוד אחרת בחינוך ששמה דגש על החיבור של הלבבות ולא על הטקס החיצוני של סידור, בית כנסת ומניין. מרתק לשמוע ופותח את החשיבה

מעולה, ממש תודה!מתגעגעתמאד

אני אשתדל להקשיב לשיעור הזה שהמלצת, מאד מחוברת לגישה של הרב קרוב..

ולגמרי- ה' נוכח אצלנו בבית בכל מה שקורה לנו, זה ממש בדיבור היומיומי. אפילו הילדים כבר מעצמם כשמקבלים משהו חדש מברכים שהחיינו, מחפשים כל פעם זמן של לימוד משותף, מתפללים מאד על מה שקורה בעם ישראל.. ילדים מאד גדלים בעבודת ה' יומיומית, ואני מרגישה שהם בעצמם כל כך קרובים עם הנשמה הטהורה שלהם, שדרכם הכי אפשר להתקרב. הילדים עצמם הנשמה שלהם כולה תפילה.

וכן, ייאמר לזכותו של בעלי שכשהוא מגיע לתפילה, הוא כולו בתוך התפילה, אין שום הסחות דעת או שיחות חיצוניות עם חברים.

מעניין מה שאת אומרת לגבי בעלך כשהיה צעיר. גם הבן שלי פשוט למד לצאת בזמנים שחשובים לו ולקבל את זה שככל הנראה אבא יגיע מאוחר יותר.. מקווה שנמצא את הדרך שילכו יחד ברוגע בשמחה,אבל כרגע הבן שלי למד להשלים עם זה בצורה טבעית..

רוצה לכתוב עוד תגובה נפרדת (פחות ארוכה מהקודמת 😅)נגמרו לי השמות

רוצה לסדר רגע את הדברים שכתבת כאן לאורך השרשור בהתמקדות בראייה רחבה על מה בינתיים לא קיים אצל בעלך ומה בינתיים כן קיים:

אז המה לא כרגע:

לעיתים לא מגיע בזמן לתפילות, ושאר ענייני הזמנים בתפילות.

ולעיתים מתפלל ביחיד ולא במניין כאשר מרגיש שהוא נצרך בבית. 

(ושימי לב שגם בדברים הללו יש לו כאמור סיבות מאוד אנושיות, תואמות זמן ועומס ושלב בחיים, אוהבות, דואגות וכו')

ועכשיו כל המה כן (רק ממה שאת עצמך כתבת, בטוחה שיש עוד ):

אז כל הדברים הרבים כ"כ *שכבר כן קיימים, נוכחים מאוד ופועמים אצל בעלך*

שהוספת אותם במהלך השירשור והם פשוט נפלאים, מרגשים, ייחודיים והכי לא מובנים מאליהם,

אז מביאה אותם כאן כדברייך ולאחריהם את שאר הדברים הטובים הקיימים שגם כתבתי בתגובה הראשונה שלי, שיהיו מרוכזים 🙂

אז את כותבת על בעלך היקר

שהוא גם נוכח מאוד מאוד בבית (מה שלא היה לו מצד אביו בתור ילד)

שהוא ראה מודל שבו אמא לבד רוב הזמן ולא מוכן להשאיר את אשתו האהובה לבד (כנראה חווה זאת בצורה שלילית בילדות ומרוב אהבתו אלייך לא מוכן שתהיי במקום הזה, כמה הוא אוהב אותך!)

הוא *מאוד מחובר ברצון שלו*

בסוכות ובארבעת המינים הוא אף מעביר את האהבה והחביבות והשמחה הזו לילדים

בערב שבת הוא אוהב לשים שירים שמחים של קבלת שבת

וגם במוצאי שבת

הרבה פעמים הוא משתדל להכין חידות לילדים לשולחן שבת

הוא משתדל שיהיו לו שיעורים לשמוע בנסיעות הארוכות שלו

כאשר הוא כן מגיע לתפילה, הוא כל כולו בתוך התפילה (!)

אין שום הסחות דעת או שיחות חיצוניות עם חברים

כאשר הרגיש לא טוב בעבודה והיה ממש ממש חולה עם חום גבוה הוא התפלל מנחה וערבית לפני שיצא כשהוא חצי מעולף (!)

ועוד סיפר לך זאת בשמחה רבה, משמע עד כמה זה מהותי ויקר לו (!)

הקב"ה לגמרי נוכח אצלכם בבית ובכל מה שקורה לכם, זה ממש בדיבור היומיומי.

אפילו הילדים כבר מעצמם כשמקבלים משהו חדש מברכים שהחיינו, 

מחפשים כל פעם זמן של לימוד משותף, 

מתפללים מאד על מה שקורה בעם ישראל. 

הילדים עצמם הנשמה שלהם כולה תפילה.

ב"ה 15 שנות נישואין טובות 

7 אוצרות יקרים

עמוסים בטוב ממש ממש

בעלך הוא איש טוב

עם לב זהב

מאוד מסור לכל מה שקורה בבית

הבית שלכם בד"כ ממש שמח

אתם משפחה מאוד חמה ואוהבת

את מעריכה כל רגע של חיים ביחד

בעלך מאוד משתדל להקל מעלייך במה שיכול

מאוד נוכח ומאוד מעורב בגידול וטיפול בילדים ובבית

בעלך לומד כמה דקות כל יום (!)

הוא הולך לשיעור כל שבוע (!)

מתפלל כל יום (!)

הרבה פעמים במניין כאשר מתאפשר

כלומר רואים שמדובר כאן באדם *שכן עושה*

וכם עושה *באופן תדיר*

וכן מקיים את "גדול המצווה ועושה משאינו מצווה ועושה"

וכן מתמיד

וכן קובע עיתים לתורה

וכן בתוך מירוץ החיים, העבודה, הבית, הילדים, הזוגיות, התינוק, הקימות בלילה, השינה הלא רצופה, העייפות, העומס, האינטנסיביות הענקית, אלף הכובעים שיש - בתוך הכל הכל הכל יש כאן גבר שכל יום לומד כמה דקות!

שכל יום מתפלל!

שכל שבוע הולך לשיעור תורה!

וביחס לעומס עצמו זה באמת יקר מאין כמוהו!

זה הכי הכי הכי לא מובן מאליו

וזה הכי יכול להראות ולומר דווקא להיפך - עד כמה *כן* אכפת לו מהחיבור לקב"ה,

עד כמה הוא *כן* מתאמץ

ללכת, כל יום

להתפלל, כל יום,

ללמוד, כל יום

לשמוע שיעור, כל שבוע

כן גם מתי שהפכתי לאבא

כן גם מתי שהפכתי לאבא ל1 ול2 ול3 ול4 ול5 ול6 ול7 ועם תינוק

כן, גם כשהשינה שלי לא וואו

כן, גם שיש המון מטלות ועומסים

כן, גם כשאני עובד ומפרנס ובעומס גדול,

כן, גם כשאני בוגר

אני מתמיד

אני עושה

ועושה ושוב עושה.

אז נכון, לא בצורה הכי אידיאלית תמיד, לא בצורה הכי שלמה אולי תמיד, לא בצורה הכי ארוכה תמיד, אבל עושה!

עושה ומקיים.

---

עד כאן ההשוואה בין הדברים,

מה דעתך על ההשוואה הזו, הן מבחינת הכמות והן מבחינת האיכות? 🙂

חיבוקתהילה 3>אחרונה

לא קראתי תגובות אחרות, אבל

את לא המשגיחה שלו ולא אחראית רוחנית עליו

ומצד שני זה כואב לך, זה מוריד לך, זה הבית שלכם.

מציעה לך ממש לשתף אותו בכאב שלך מול זה. ברצון שלך מהבית, בציפיות.

לצד זה שאת יודעת שאת לא אחראית על עבודת ה' שלך, אבל כמה זה חסר לך וכמה זה חשוב לך וכמה את משתוקקת לבית של קדושה.

כמובן לא מתוך שיפוטיות ושיח מאשים, אלא מתוך שיתוף בכאב הגודל שלך, ובבקשה שלך.

כח תקחי בחשבון, שהתשובות שלו עלולות להיות לכל מיני כיוונים❤️

אבל לפעמים כן יש מצבים שבהם גבר רוצה להתקדם וללמוד או להשקיע, ואין לו מספיק מוטיבציה, וזה שלאישה זה חשוב ומשמעותי זה נותן להם כח לעשות דברים שקשים עבורם.

[ליוויתי פעם עם אישה ששנים לא התערבה בנושא מהסוג הזה, ואחרי הרבה שנים כשהיא שיתפה בזה, בעלה אמר לה שחבל שהיא לא אמרה לו קודם,

כי זו התמודדות שהייתה מאתגרת עבורו, ובזכות הרצון

שלו לשמח אותה, וזה שזה חשוב גל לה הוא התחיל להשקיע בזה ממש].

האם זה בהכרח יקרה?

לא, אבל גם עצם השיתוף העמוק, הורדת הכאב והלבד סביב זה הם חשובים וטובים לזוגיות. והלוואי שזה גם יעזור.

וכמובן כמובן- תפילות.

יש בי כאב מטורף (פריקה, מילואים)אנונימית בהו"ל

אין לי אפילו כח לכתוב

אבל אני במצב נפשי מזעזע

בהריון+ פיצפונים שמאבדים את זה לגמרי מאז שאבא גויס ועברנו למקום אחר בשביל ממ"ד קרוב

לא מפסיקה לבכות והסביבה הכי לא תומכת בעולם

יותר נכון לומר עוקצנית ומכאיבה מאוד

אין לי כח לפרט אבל אין לי אופציה למקום אחר כרגע

לא ידוע על צפי של חזרה או יציאות, הוא הוקפץ מהרגע להרגע, והשתחררנו רק לפני חודש מסבב של כמה חודשים!!!

וגם מזה עוד לא התאוששנו, הזוגיות, הבית, הילדים, הכל עוד הפוך ופתאום סבב נוסף עם אזעקות וטילים ואנחנו בכלל לא בבית, הכל הפוך

מרגישה שיש שני יקומים

של נשות המילואים ושל כל השאר

ושאר הנשים שיוצא לי לדבר איתן, כולן קורסות לגמרי

ומרגישה שבמלחמה הזאת אף אחד לא שם עלינו, פעם עוד הייתי רואה סטטוסים או משהו תודה לנשות המילואים

מרגישה שקופה, מרגישה נטל, לא מפסיקה לבכות..

משלוח מנות אחד לא קיבלתי ואני שבורה ומרוסקת לגמרי

עכשיו הבת שלי במרד של את לא מחליטה עליי ואני לא יודעת איך לקלח ולהרדים אותה. ב"ה שאת השאר הצלחתי, אבל היא נהיית עכשיו קשה ברמות ואין לי במי להעזר, אין לי כוחות, כל דבר קטן הוא טריגר מטורף בשבילי, אני על הקצה ולא מפסיקה לבכות ולהשבר

פשוט אשמח שיראו אותי, שאני ארגיש שרואים ושזה לא סתם

המשךאנונימית בהו"ל

וכן, גם אם הוא באיוש הוא מסכן את עצמו!! כשאת שומעת על דברים שהוא עושה זה פשוט מחרפן לראות את הזלזול מצד האנשים שאין להם חצי מושג מה זה צה''ל

אין לי כח לפרט, גם לא רוצה שיהיה אאוטינג

אבל לשמוע כמו אמירות תגידי תודה שהוא באיו"ש זה מחליש בטירוף.. בטח כשאני יודעת שהוא מסתכן שם יום יום, דקה דקה

שה' ישמור עליו ועל כולם

לא את תגידי תודה. אנחנו נגיד תודה1112

תודה רבה רבה על השירות שלכם.

בזכותכם עם ישראל חי.

עם ישראל חי לא קורה מעצמו. זה קורה בזכותך.

אני אומרת תודה!מולהבולה

מעריצה!!!!!

אני כותבת מכיוון אחר של התמודדות בחיים והתמודדות מאוד מאוד לא פשוטה

אנשים לא יבינו לעולם את הניסיון של השני

ואת תמצאי תמיד את אלה שיזלזלו ויקטינו, לא יבינו למה בכלל את צריכה תמיכה

ובמילים אחרות-זו בעיה שלך תתמודדי (כביכול)

וכואב לי ושורף לי שלא קיבלת שום משלוח, אם את מסכימה תכתבי לי בפרטי מאיפה את ואני באה להביא לך עד הבית

וואי אני כל כך מבינה אותך…רוני 1234

המצב הזה פשוט בלתי!!! 🤬

הלוואי שהייתי יכולה לעזור לך.

הלוואי שתסכימי לכתוב איפה את נמצאת ואולי מישהי פה תשלח לך ארוחה או תעזור לך למצוא נערה שתשחק קצת עם הילדים ותעסיק אותם קצת.

🫂אוזן הפיל

כואבת ובוכה איתך

בעיקר מתפללת

זה נשמע כל כך כל כך כל כך קשה

כל הכבוד לך, באמת, על כל רגע שלך שאת מתפקדת, ולא משנה איך וכמה

את אלופה ממש🫂🫂🫂🫂

תודה❤️אנונימית בהו"ל
קוראת אתכן ופשוט בוכה ובוכה.. כל כך הייתי צריכה לשמוע את זה
חיבוק גדולאישהואימא
מבינה אותך מאד מאד
🩷🩷Devora

כל כך מזדהה.

ונגעת לי בלב.

בדיוק היום דמיינתי כמה המלחמה הזו (קודמותיה) היתה שונה כל כך ואפשרית, אם הוא היה בבית.

ומזדהה גם בקשר לשכחה של כל העולם.

איפה את גרה?

הייתי רוצה לתת לך משהו אם את קרוב.

זה בטוח לא סתם גם אם לא רואיםאמאשוני

חיבוק גדול גדול!

לא כולם מפנימים באיזה ימים אנחנו.

את יודעת וזה מה שחשוב

בהצלחה עם הילדונת 💚

ההתחלה הכי קשה, להתרגל למקום חדש, בלי גן, הכל הפוך, לאט לאט..

מקווה שישתפר בהמשך 🤗

ואו הלוואי שתרגישי את הערכה שלי מכאן עד אליךעכבר בלוטוס

הערכה בסיסית אבל גדולה מאוד לזה שאת אמא. אחרי שילדתי את הילד הראשון שלי הערכתי כל אמא על פני היקום בצורה מטורפת.

ועל כמה וכמה לכמה פיצקים. 

הערכת אקסטרה על זה שאת בהריון, מביאה נשמה חדשה לעם ישראל כולו!! וואו

ואקסטרה אקסטרה שאת מחזיקה את המשפחה לבד בלי הבעל בשביל כולנו

ה' יברך אותך המון המון!! והשכר שמור

הלוואי היה לי איך לעזור לך חוץ מתפילות. אשתדל לפחות להתפלל

אם יש דרך אחרת להועיל את מוזמנת לכתוב, נראה לי שישמחו כאן מי שיכולה

מתואמת

קראתי משהו שפסיכולוגית כתבה שעכשיו כל התפקיד שלנו כאימהות הוא להשאיר את הילדים בחיים, אולי גם להוסיף ארוחה או שתיים ביום.

אז את, שאת גם מגויסת ובלי בעל איתך, וגם נמצאת במקום זר ולא מכיל - על אחת כמה וכמה!

מותר שהילדים לא יתקלחו, מותר שהם יעשו שטויות (גם אם ירימו עלייך מבטים בסביבה), מותר שהם יזללו ממתקים ומותר שהם יישארו עם אותם בגדים כמה ימים.

וזהו, תטפחי לעצמך על השכם על זה שעברתם למקום שבו הילדים יכולים להישאר בחיים, ושאת בכלל מצליחה קצת לכתוב את מה שעובר לך בלב❤️❤️

מקווה ממש שתמצאי מקור תמיכה כלשהו בטרפת הזו... גם הפורום זה טוב, אבל אם אפשר גם מעבר...

ותודה רבה וגדולה לך על הכול!!!

וואי וואי, מרגישה שצריך לכתוב לך המון כמה את נפלאהקופצת רגע

וכמה תודה והערכה מגיע לך מכולם!!

ובינתיים לפחות שולחת חיבוק,

ותודה!

ואולי אם מתאים לך לכתוב, אפילו דרך מנהלת, איפה את כדי שאם את קרובה אולי מישהו מכאן תוכל להושיט יד.

אפשר שתכתבי כאן שכתבת למנהלת, ומי שרוצה לעזור תכתוב למנהלת הזו ואם זה קרוב ישדכו ביניכן, משהו כזה אולי? 

תודה רבה❤️אנונימית בהו"ל

עונה לגבי השאלות איפה אני, כרגע אני בעיר אחרת מאיפה שאני גרה. אני אצל המשפחה שלי אבל הם ממש מתעללים בי. ממרידים את הילדים נגדי ומשפילים אותי עד עפר.

אני על הקרשים, שוב אחרי סשן ארוך של בכי. בדיוק התקשרתי לבעלי ואנחנו חושבים לסיים את הסבב ולעבור לגור בנתיים במקלט, אין לי אוויר

אני ממש מעריכה את כל הרצון לעזור אבל גם מתפדחת להחשף אחרי הפריקות האישיות כאן

חיבוק וחם ומבין של לב אוהב.ממתקית

שמחה שהחלטתם לסיים את הסבב, אני חושבת שעם כל הכבוד לצבא ולמצה היום, בתקופות מסוימות מותר להגיד לצבא גם "לא"!!!

יש תחליף לכל אחד...הכל יהיה בסדר
תחזרו למקלט למקום בטוח ונעים בשבילכם ותשתקמו יחד

תודה, רק מחדדת שלא החלטנו עדייןאנונימית בהו"ל

מתלבטים מאוד מאוד

דווקא כי אין כמעט סד"כ, ובפועל אין מחליף ... וזה אומר שעל חברות שלי יפול הרבה יותר וגם הן על הקרשים

מבינה ממש. מצב לא פשוטממתקית

של צורך גדול במשפחתיות ומצד שני, יודעים שזה יפול על מישהו אחר
לא יודעת מה לומר
אבל יש אולי פתרון ביניים?
למשל שבעלך יצא לחופשה ארוכה יותר?

כרגע אין יציאות בכלל בכללאנונימית בהו"ל
ואין גם צפי ליציאות בקרוב
חיבוק ענקדרשתי קרבתךך

מאוד מבינה אותך ...

אני העדפתי להישאר בבית לבד עם הילדים למרות שאין לי ממד (אבל יש מקלט וברור שאם אין מקלט אז המצב שונה) לא כי המשפחה לא תומכת אבל אני יודעת שחוסר שגרה ביתית ישגע עוד יותר את הילדים שלי .. אז עוד יותר כשאין תמיכה לא שווה להישאר בסביבה רעילה

כמובן שהביטחון מעל הכל ואני ממש ממש מקווה שתמצאו פתרון , חיבוק ענקי ענקי

האמת הייתי שוקלת לעוף מהבית של ההוריםשלומית.

אני גם גרה בבית בלי ממד ובלי מקלט ובעלי מגוייס, אבל אני יודעת שהבית שלי זו השפיות שלי ולא הולכת לאף אחד.

נשמע מזעזע המצב שם

לגמרי מזעזעאנונימית בהו"ל

בעלי ממש נלחץ לשמוע אותי, אני בוכה בלי סוף

לא מצליחה לאכול ובקושי ללכת לשירותים (תמיד זה יהיה עם ילד אחד או יותר)

מה את עושה אז אם יש אזעקה?

אני מפחדת שזה קושי רגעי מול משהו שאולי חס וחלילה אפשר להתחרט עליו כל החיים 

רק על זה - רוצה להציע פרספקטיבההרקולסית

דבר ראשון שולחת לך חיבוק גדול.

לא באתי לענות על הכל אבל רק להעיר על הפחד מלהיות במקום בלי ממד. אני לא יכולה בכלל להחליט מה נכון עבורך אבל אני חושבת על זה כהשתדלות של הקטנת סיכון, תוך תשלום מחיר סביר.

הרי מצד אחד הסיכון שח"ו דווקא אני אפגע מטיל הוא נמוך אבל הרבה יותר בטוח בתוך ממד ולכן אני נכנסת אליו.

מצד שני, אם צריך לשלם מחיר גבוה (ואני אישית מחשיבה את המחיר שאת משלמת כבלתי אפשרי) אז לדעתי, זה לא משתלם ולא נכנסים.

(וכמובן שגם כניסה לממד לא מבטיחה כלום. כמו שראינו לפני יומיים וגם בסבב הקודם מול אירן)

מקווה שזה עוזר. ממש ממש בהצלחה!

במקלט שנפגעאמאשוני

היו 30 איש, מתוכם 2 נהרגו.

ה7 האחרים היו מחוץ למקלט.

מציעה לראות בעיניים איך נראית שכונה אחרי נפילת טיל,

כל הבתים/ בניינים באיזור ניזוקים בצןרה קשה.

מי שבממד ניצל, מי שלא, הרבה יותר חשוף לפגיעה של הדף.

נכון שבפגיעה ישירה אין הרבה הבדל,

אבל בפגיעה בשכונה שהיא לא פגיעה ישירה, יש הבדל עצום.

עוד נתון לקחת בחשבון: כל יום שעובר, אפשרות ירי הטילים יורדת.

כי יש צוואר בקבוק של משגרים שברגע שיש שיגור הם מתגלים ונפגעים אז לא יכולים לשמש שוב ושוב. ההערכות דיברו על שלושה ימים (מאתמול) למנוע ירי מסיבי שיאתגר את יכולות היירוט.

עדיף לקחת קצת מרווח ביטחון.

נניח עד אחרי שבת ואז לבחון מחדש את הסיכון.

כשמסתכלים על החודש הקרוב כיחידת זמן אחת, אף אחד לא היה שורד מחוץ לבית אז עדיף כבר להרים ידיים ולוותר.

אם מסתכלים רק על הימים הקרובים עד סופ"ש אולי אפשר להסתדר רק עוד קצת.

גם אני בלי ממד וגם כשבעלי היה מגוייספה משתמש/ת

בסבב איראן הקודם -כן נשארתי

מלאאא משפחות ככה .. בישובים כל מי שיש לו בניה רגילה מבטון ולא בניה קלה או קרוואן מרגיש אפילו במצב טוב

מבחינתי זה החיים שלי -הם פה

ואני עושה מה שאני יכולה

לא מה שלא

ולהשתגע אני לא יכולה להרשות לעצמי

בטח לא כשהבעל מגוייס

ובכללי החיים לימדו אותי שהשתדלות זה חשוב אבל לא לשכוח לא להקריב מחיר כבד מדי

ובלב מאמינה שהכל מושגח ולכן לא אקריב את בריאות נפשי בבשיל ממד אם הז מה שזה גורם

מחילה

בעיני אחן ספק שאמןרים להשאר בשגרה גם עבור הילדים

כמה שאפשר

ובתוכה להשתדל למשור על עצמינו במידות האפשרי

ככה לפחות כל מי שאני מכירה עושה

ותלוי איפה גרים כמובן

י ש מקומות פחות מועדים לפגיעה ויש יותר

אנונימית אחרת - אני אחת שלא מכירה אף אחדאנונימית בהו"ל
הסיכוי שאת מכירה אותי אפסי, מזמינה אותך באהבה לכתוב לי ואני אעשה מה שיכולה לעזור לך 
תנסי לחשוב על פתרון שלישיאמאשוני

אפשרות א לחזור הביתה

אפשרות ב להישאר איפה שאתם

אפשרות ג??

אולי לקחת צימר/ סבלט בערבה/ מצפה רמון לסופ"ש?

אולי להתארח חמשוש אצל חמותך?

אולי להשאיר חלק מהילדים ולחזור לבד/ עם חלק מהם הביתה ולחזור למשפחה לשבת?

מזדההשיר הרוח

גם אני עם שניים + הריון והקפיצו את בעלי בשבת.

לפחות יש לנו ממ"ד תודה לה'.

ראיתי שכתבת שאתם חושבים לסיים את הסבב ובתור אשת מילואימניק אני תומכת בך!!

אין שוויון, העולם לא פייר והמילואים בפרט ויש מקום להחליט שעד כאן. חיבוק גדול. מקווה בשבילך שבעלך יזרום עם זה וכמה שיותר מהר.

ומי החסר טקט שאמר לך להגיד תודה שהוא לא בעזה??? נראה לכם שקל לנו יותר?? איזה הזיה!

מילואים זה קשוח נקודה.

דווקא אלה שבעזה לפעמים היציאות שלהם יותר טובות מאלה ביו"ש.

את כל כך מדהימה. מדהימה!שוקולד פרה.

תני לי משהו אחד מהרשימה הזאת שלך ואני מתרסקת,

אז עם מצב כזה?

את מדהימה. ואני רוצה לשלוח לך גם חיבוק גדול ומחזק, וגם שתפנימי כמה את חזקה עם כוחות נפש שלא מהעולם הזה, וכמה את מסוגלת להתפנות ולראות את הילדים, כשאת בעצמך בתוך טירוף.

את מדהימה!

בול!!!!!!!!!!!!!ממתקית
וואי תודה, ממש חיזקת❤️אנונימית בהו"ל
חיבוק חיבוק חיבוקעדינה אבל בשטח
הלוואי והייתי יכולה לתת לך או לעזור לך במשהו, בינתיים רק שולחת חיבוק, את מדהימה.
מזדהה איתך חיבוק גדולחוה לאה
ואוו ממש תודה לך! חיזוק וכוחות!!מאמינה-בטוב

נשמעת התמודדות כל כך קשה! אתם ממש הכוח של עם ישראל! תודה לכם!

לא מצליחה להבין איך אפשר להתייחס כמו שאת מתארת למגוייסת עם ילדים ועוד במצב הבטחוני שיש עכשיו?!

מקווה שתמצאו את האיזון הנכון בשבילכם, שיעשה לכם יותר טוב מהמצב הנוכחי.

הייתי שוקלת לעבור למקלט במקום אצל ההורים..

שוב תודה תודה תודה!

בעז"ה שהקב"ה ישלח לכם שכר על כל הטובה שאתם עושים איתנו!

מבינה אותך מאוד מאוד מאוד💙ואז את תראי

אנחנו בלי ממ"ד,

אף אחד לא חשב לארח אותנו או להציע לנו לבוא אליו...

וגם כשכבר מצאתי מקום אחרי הרבה בקשות, לא נתנו לנו הרגשה אמיתית שאנחנו רצויים וחזרנו כמו שבאנו.

חיבוק גדול

אני רוצה להצדיע לך, כל כך מעריכהממשיכה לחלוםאחרונה

אין לי מילים אפילו

חיבוק גדול גדול 

שרשור של דברים שכדאי לזכור לפורים הבאהף..תוהה לעצמי

מוזמנות לרשום פה לטובת כולם דברים שאתם רוצות לזכור לפורים הבא, מהכי טכני ועד הכי מהותי..

מתחילה-

1. לזכור לארגן למוצאי פורים אוכל מהיר להכנה או לחימום, בדגש על אוכל ולא ממתקים. כולם גוונים מרעב וטוחנים אינסוף ממתקים מהמשלוחי מנות אם אין אוכל מגרה אחר.

2. לזכור שיפורים חג שדורש סבלנות וגמישות. לא משנה כמה הלוז שלכם סגור וידוע מראש, סיכויים גבוהים מאוד שיהיו שינויים ובלתמים ברגע האחרון. כדאי להכין מראש מלאי סבלנות ונחת לכל השינויים האלו ולזרום איתם במקום להתעצבן.

פורים יכול להיות שמח בלי משלוחים מפואריםאמאשוני

כל השכנים הורידו סטנדרטים וזה יצא ממש בול.

חצי מהמשלוחים שמתי בשולחן החג (לחמים, סלטים, אפילו זיתים וכד' ועוגות עוגיות למנה אחרונה)

היה מגוון כיף וטעים ולא תקועים עם מלא ממתקים.

השעות של סוף החגאמאשוני

המבוגרים גמורים, הילדים עוד מוקדם להם לישון.

לקחת בחשבון את הזמן הזה, לתכנן פעילות מרגיעה.

(מקודם הוצאתי את הילדים לפארק לשעה, לא היה מוצלח. חזרנו. בעלי משחק איתם משחק קופסה עכשיו)

שנה הבאה כדאי לחשוב על משהו מראש.

אולי יצירה בבצק או משהו.

חושבת שזה מתקשר גם לאוכל שכתבו למעלה. אצלנו אוכלקופצת רגע
אמיתי זה מה שמרגיע ומאפס, במיוחד אחרי כל הממתקים
אני מתכוונת לשעות שאחרי הסעודהאמאשוני

הירידת מתח של האחרי

וואי גם אצלנו בדיוק השלבתוהה לעצמי
אני פשוט נמרחת על הספה גמורה, הם למזלי הוציאו מגנטים ומשחקים בהם..אין לי טיפת כח לקדם את הערב.
בול.שומשומונית

אני גמורה על הספה. בעלי מעולף אחרי ששתה.

הקטנים פה ואין לי כח לקלח אותם ולהתקדם עם השינה.

מחר בעז"ה נוסעים להורים בירושלים, עוד יום של בלאגן.

נראה לי שהמסקנה הכי חשובה היאמתואמת

שלא תהיה מלחמה בפורים🤭

(כאילו שזה תלוי בנו...)

אצלנוoo

החג היה כמעט בתכנון המקורי מלפני המלחמה

הילדים חגגו עם משלוחי מנות לחברים

נסעתי כרגיל לסעודה להורים מחוץ לעיר

(האזעקה תפסה אותי בחניה צפופה בין מכוניות ועם ילדים רבים מכות

אז התרכזתי בלהשאר רגועה בסיטואציה ולא באזעקה

ואז מישהו יוצא מבניין ונוזף בי 'גברת את שומעת שיש אזעקה'

במקום להציע בנימוס מרחב מוגן

לכולנו שלום)

אני טיפוס לחוץ, לא מסוגלת להתנהל כרגיל...מתואמת
כן הגיוניoo
רוב האנשים ככה
גם ככה אלו ימים שלא עובדיםפילה

כך זה היה הגיוני מבחינת המשק

וגם מבחינת תאריך

בטח שעובדיםoo
רק מערכת החינוך לא
ימי ראשון - שני היו אמורים להיות קצריםפילה
כמה כבר אפשר לעבוד בהם 
זה יום בחירה במקומות עבודהבתאל1אחרונה
במשק. אפשר לבחור אותו או את ט' באב כיום חופש והמעסיק חייב לתת. 
מה זה קשור?🤔מתואמת
לא דיברתי על הקושי לעבוד, דיברתי על הקושי לחגוג פורים בצל מלחמה...
סעיף 2 שלךoo

הוא מהות מרכזית של החג (הזה ובעצם כל חג)

חג= בלתמים/ שינויים/ ילדים נרגשים/ מפגשים משפחתיים

ומצריך סבלנות וגמישות בכמות גבוהה

1. אפשר להכין יותר אוכל מראש. שיאכלו ממנו גם בערביעל מהדרום
לגבי המשלוחיםמולהבולה

מסיבה מסוימת ובנוסף המלחמה לא יצא לנו להתארגן עד הסוף עם משלוחים לשכנים ומכרים ולא קנינו הרבה דברים בכלל

בבוקר נלחצתי נורא וניסיתי לצאת עוד לקנות

עצרתי ונשמתי ופשוט ממה שקיבלנו התחלתי לייצר משלוחים חמודים ממש ועוד נשארנו עם עודף ולמזלי לא הרבה כך שגם יהיה פחות זבל בבית

אז ממש הולכת לזרום על זה גם בשנה הבאה

בואו לקטר, יחד לא נשבר!!הרבנית הקדושה

הוי אהובות,
מה אדבר ומה אומר

ימים לא קלים וזה לא נגמר

אל תשאלו מה שכאן נשאר

בוקה ומבלוקה עליי נאמר

מתחת הרגליים הילדים מסתובבים

גומרים כל מה שמכינה בסירים 🍲🍲🍲

מודדים תחפושות שוב ושוב ושוב 

להחליף כל רגע זה ממש חשוב 🎉👺🎭

וההתרעה פה מצפצפת כל דקה

רק נגמרת אחת ומגיעה עוד אזעקה

בכל פעם את הצאן סוחבים 🐑🐏🐑🐏

ובמקלט למטה מצטופפים

ושלא תדעו מה ששם קרה

כל השכונה וכל החבורה

רציתי להצטנף, לשבת בפינה

להגיד תהילים מכריכה לכריכה

אך השכנה ממול אותי סימנה 🎯

"היא כבר את פסח כמעט גמרה

את כל הארונות ואת כל המגירה"

ונכון שסיפרתי שאצלי פסח כבר מוכן

אבל יש עוד עבודה וממש מעט זמן 

נשאר לי רק לנקות החדרים

את הארונות ואת המדפים

יש צעצועים לנקות ולשמור

ואת הספרים של אישי האדמו"ר 📚

על המטבח עדיף שלא לפתוח

כמה עבודה בא לי לברוח

בקיצור, אהובות קדושות יקרות

אנא שתפוני בקשיים ובצרות

שאזכור ואדע שאני לא בדד

קבוצת תמיכה נפתח הידד!

אני מתייגת כאן באהבה

כל אחת שבשרשוריי הגיבה

וכל אחת ואחת בתשובה

אנא תייגו נוספת בחדווה

ואם חלילה וחס מישהי התפספסה

אני מראש כורעת לבקש סליחה 🙏🙏

יאלה עלמות נצא לדרך

אני רוצה פה שרשור מפלצת!!!

@באתי מפעם 

@,שגרה ברוכה 

@❤️ 

@דיאט ספרייט 

@לפניו ברננה! 

@אהבה. 

@אבןישראל 

@אחת פשוטה 

@פצלשהריון 

@הבוקר יעלה 

@אנונימית בהריון 

@מתיכון ועד מעון 

@תוהה לעצמי 

@חושבת בקופסא 

@רוני_רון 

@ואני שר 

@רקאני 

@ממתקית 

@יעל מהדרום 

@בארץ אהבתי 

@מכחול 

@ממצולות 

@שוקולד פרה. 

@אמאשוני 

@לומדת כעת 

@Seven 

@חשבתי שאני חזקה 

@שושנושי 

@Doughnut 

@אשת מקצוע 

@פרח חדש 

@לפניו ברננה! 

@אמהלה 

@דרקונית ירוקה 

@מקקה 

@נפש חיה. 

@אוהבת את השבת 

@צלולה 

@הבוקר יעלה 

@נחלת 

@איזמרגד1 

@ילדה של אבא 

@יהלומה.. 

@nik 

@דיאן ד. 

@לאחדשה 

@קופצת רגע 

@שירה_11 

@ראשונית 

@חגהבגה 

@המקורית 

@מחי 

@יערת דבש 

@אמא טובה---דיה! 

@עוד מעט פסח 

@עכבר בלוטוס 

@שמש בשמיים 

@א.ק.צ 

חיבוק לך אשה אהובההרבנית הקדושה

שעל בעלך את ככה חסה🥬

את השלולית תנקי עם כפפות על הידיים,

קודם כל עם מלא נייר סופג ובלי מים,

(שאותו תכניסי לשקית אטומה).

ואז תשפכי חומר ניקוי ריחני

ובעזרת מגבונים את הרצפה תשפשפי.

ומציעה לך באהבה

להיעזר בחברה שהציעה עזרה.

את בעלך בחדר שינה תסגרי,

כך שאת מצבו לא תסגירי.

מאחלת לך ערב שקט ונעים,

שהילדים ישנו טוב ויהיה לך חמים (בלב🤭).

וגם פה יש ילדים צוהלים,

חלקם נרדמו בערב ועכשיו הם ערים.

אבל הרבנית היא אמא נהדרת,

לעולם אינה צועקת או גוערת.

תמיד שרה שירים בשמחה,

ומספרת לילדים בדיחה.

אבל למרות גדלותה,

מייחלת היא לשינה מתוקה.

ללא התרעות ואזעקות,

שלא יימלטו מפיה צעקות.

יסלח לי אלוקים אבל אני שונאת את פוריםניק חדש2

מאז שהתחתנתי.

לפני מאד מאד אהבתי

מאז שהתחתנתי לא יכולה לסבול את הלחץ להספיק.

הלחץ להכין.

אבל בראש ובראשונה- שונאת שבעלי שיכור.

אני לא מכירה את זה.

במשפחה שלי אף אחד לא היה עד כדי כך אלא רק תופסים ראש בקטנה.

הוא משתכר לגמרי.

לא זוכר כלום אח"כ.

כל התפעול של הילדים והארגון עלי.

כל הפדיחות שהוא עושה.

כל שנה היו מתקשרים אלי לעדכן אותי מה בעלי עושה (כי לא הסכמתי לחגוג איתו בצורה כזו. והיינו עושים חג בנפרד)

והנה שוב מתחיל החג.

והפעם אני חייבת להיות צמודה אליו כי מלחמה.

ולא באלי.

לא יודעת אם מאוחר מדיכורסא ירוקה

אבל את יכולה לבקש שלא ישתכר.

זה נכון בכל שנה, בטח השנה.

לגבי הלחץ לארגן - לשנים הבאות תדעי שאפשר את הרוב להכין מראש בנחת.

אבל ממש מבינה את הסלידה מהשכרות. הייתי מנסה לעמוד על זה, אם הוא עדיין פיכח כרגע

לגמריאיזמרגד1
ואם לא-לפחות לבקש שלא יעדכנו אותך במה שהוא עושה. למה את צריכה לדעת?
אי אפשר לבקשניק חדש2
הנה הוא כבר מסטול. אחרי שהשתגע פה 
חיבוקכורסא ירוקה
נראה לי שזה כמו כל נושא זוגי, אם חשוב מאד לשניכם כדאי לשבת ללבן את זה בזמן רגוע ומראש.

לקראת פורים הבא ממש ממליצה לך מכל הלב לשלוח לעצמך מעכשיו תזכורת לחודש לפני (שימי לב שיש שני אדר, אז לא לטו בשבט) כדי להתארגן עם המשלוחים לפני כדי לא להיות בלחץ עם זה, וגם את יכולה להזמין את עצמכם מראש לדייט באותה תקופה כדי לדבר על זה...

קצת מורכב מזהניק חדש2

אני חושבת שכמו שמתואמת כתבה.

אני בעיקר צריכה ללמוד להכיל את זה ולקבל את הדברים הטובים שבזה. כי יש.

את יכולה אם זו הבחירה שלךכורסא ירוקה

אגב אני הבנתי הפוך את מה שהיא כתבה..

בכל מקרה אם את רוצה לקבל את זה - זה סבבה,את יכולה לעבוד על זה.

אבל אם את לא, אז גם אם נגיד שהשכרות היא דבר טוב - את לא חייבצ לקבל אותה... וראוי לדבר על זה ולהגיע להחלטה משותפת בנושא ולא החלטה חד צדדית.

זה היה נכון גם אם היה מדובר במשהו שקשה יותר לראות את הצד השלילי שלו, כמו למשל שהוא יחליט להתנדב בערבים במקום להיות בבית. אתם עדיין זוג, ויש לבעלך תפקידים, ואם הוא תורם זמן וכוחות בחוץ, זה גם על חשבונך ולאמירה שלך בנושא יש משקל. 

צודקתניק חדש2אחרונה
אבל כמו שכתבתי זה יותר מורכב מזה לצערי🥺

אבל כן נעשה תיאום ציפיות יותר רציני לקראת שנה הבאה

כאילו כתבת אותי...שאלה גנים
מאז החתונה לא אוהבת את החג. חיבוק ❤️
❤️💙💛💜💚 מבינה אותך ! מאחלת רק טוב.נפש חיה.
וואו אני כל כך מזדהה. חשבתי שזה רק אני🫣nik
לקח לי הרבה זמן לקבל את השכרות של בעלי בפוריםמתואמת

ולראות בה גם את הטוב. (הוא באמת אומר דברים חמודים כשהוא שיכור...)

עדיין קשה לי עם זה שהוא לא ב"עניינים", ובעיקר קשה לי עם התגובה שלו אחר כך (הוא הרבה פעמים מקיא הרבה), אבל לרוב מסתדרת עם זה, ומקבלת מחמאות על השכרות היפה שלו.

אבל:

גם כשהוא שיכור הוא עדיין אחראי על חלק מהילדים (הגדולים) ועל חלוקת משלוחי המנות המרוחקים.

ויש שנים שאני מבקשת ממנו לא להשתכר (כמו סביב הריונות ולידות או כשהוא או אני לא מרגישים טוב), והוא מקבל את זה מיד. השנה למשל הוא לא ישתכר (אנחנו בירושלים) כי ההוא צריך להיות מפוקס בשביל זמני האזעקות.

מקווה שגם אתם תצליחו להגיע לעמק השווה בנושא הזה❤️

(ואם תרצי, אשלח לך קטע שכתבתי פעם בנושא...)

הוא גם לא משתכר מגעילניק חדש2

אלא אומר דברי תורה ומצחיק פה את כולם.

אבל אין לי סיכוי לבקש ממנו לא להשתכר.

הוא לא מקבל את זה.

אשמח לקרוא.

ניסית פעם לנבין לעומק למה חשוב לו להשתכר?מתואמת

ולחלופין - ניסית להסביר לו למה קשה לך כשהוא משתכר?

כמו בכל עניין זוגי, ההבנה ההדדית חשובה פה...❤️

אחפש ואשלח לך בע"ה.

קיבלתי תודה רבהניק חדש2

הסברתי

כל שנה אנחנו עושים בנפרד.

השנה לא הסתדר בגלל המלחמה.

זה ממש ממש קשה לי.

למרות שאני כאילו הכי זורמת וצחוקים ואנשים שפה כזה רואים אותי בסבבה אבל בלב אני גמורה.

והנה נגמר היום

הוא ישן במיטה

הילדים רחוצים אכולים

אני קצת מתאפסת.

תודה לאל דיי מסודר פה.

אבל אשאיר לן חלק למחר.

❤️❤️❤️הרבה כוח!מתואמת
יש כאן מי שצמה היום?קופצת רגע

אני צמה, אבל גרועה בצומות וכבר כואב לי הראש.

בא לי לאכול ולשתות...

יודעת שאין כאן ממש פואנטה, סורי. 

את מניקה? בהריון?ממתקית

אני אישית בהריונות והנקה (גם לפעוט בשלב מתקדם...) לא צמתי.
אבל אל תלמדי ממני, אני לא כזו צדיקה כנראה.

לא לא, אין לי שום תירוץקופצת רגע

סתם גרועה בצומות...

הרבה פעמים אפילו אם אני קצת לא מרגישה טוב אוכלת בצומות הקלים, אבל הפעם ניסיתי להתאמץ יותר מהרגיל

וואו כל הכבוד לך!!!! אלופה!!!!ממתקית

תעדכני כאן שהצלחת לצום הכל ואריע לך

תבדקי עם רברקאני

אולי אם את לא מרגישה טוב את יכולה לשבור

בהריון והנקהרקאני

יש הרבה רבנים שנותנים היתר גורף לא לצום (חוץ מט באב ויו"כ)

אני גם לא צמה בהריון והנקה ואני כן צדיקה 😉

חחחח צוחקת כאן...ממתקית

כן זכור לי שאין חיוב לצום בתקופות האלה, זה מה שכיף בהריון והנקה...חחחח
אני שנים רצופוץ לא צמתי, ועדיין...כי מניקה...

זה בכלל לא קשור לצדיקהאמא לאוצר❤
באמת לא צריך לצום צומות קלים בהריונות ובהנקה
אני. לשעבר אבל. לא מזמן פתחתיהמקורית

דיברתי עם רב והתיר לי

אנידרקונית ירוקה

עם יונקת בת שנתיים, שביומיים האחרונים יונקת יותר מהרגיל כנראה בגלל הלחץ. היה לי חשוב להתאמץ בשביל הזכות לעם.

כרגע נחה על הספה בזמן שהם "מסדרים" את המטבח מהכנת אוזני המן

עוד שעתיים וחצי נגמר

אתן אוכלות לפני מקרא מגילה?אנונימית בהו"ל

כל שנה מסתבכת עם זה, אבל השנה במיוחד

לשתות בטוח אפשרדרקונית ירוקה
בגלל שאני הולכת לקריאה מאוחרת יותר (בעלי לראשונה ואני לשניה) אז אנחנו נוהגים שמותר לאכול כמות שאינה סעודה, בתנאי שממנים מישהו שיזכיר את קריאת המגילה (במקרה שלנו, זה שבעלי חזר מהתפילה)
יש בזה פסקים שוניםדרקונית ירוקה
תבררי מה המנהג שלכם
למה לא?ניק חדש2

בכלל לא ידעתי שאסור.

אני מעולפת במיטה

כדי שלא ישכחו לשמועדרקונית ירוקה
כמו שאסור לאכול לפני הבדלה
בחיים לא נתקלתי בזהניק חדש2

אני גמורה אין סיכוי שיוצאת ככה לקריאה

או קריאה או אוכל ושתיה🤦‍♀️

במיטה עכשיו

והבדלה זה גג 10 דק אחרי יציאת שבת

הקריאה פה לנשים היא בשמונה בערב.

נראה לי רק לגבריםבתאל1אחרונה
אסור לאכול לפני ... נשים יכולות. גם ככה הקריאה לנשים מאוחרת בדכ. 
ירושלמית?ים...

גם אני כירושלמית לא הכרתי את זה....

לאניק חדש2

אבל בעלי גם לא מכיר את זה והוא ממעלה אדומים😂

אז אולי קשור.

בכל מקרה לאכול עכשיו ארוחה אני לא מסוגלת

אבל חייבת קפה עוגיה משהו

במעלה אדומים חוגגים בי"ד, אז הוא לא נחשב ירושלמיבארץ אהבתי

לעניין זה...

לירושלים יש את הפריווילגיה שמוציאים את הצום לעוד יום של חופש להכנות לפורים בלי קריאת מגילה ובלי כלום, ואת המגילה ושאר מצוות החג מקיימים אחרי יום (חוץ ממתי שיש פורים משולש, שאז גם הירושלמים קוראים מגילה מיד אחרי הצום).

אז אין לי מושג למה הוא לא מכירניק חדש2

בכל מקרה אני יושבת לאכול נורמלי רק עכשיו

נשנשתי קצת קפה עוגיות

אני ירושלמית במקורשומשומונית

השנה הראשונה שהייתי צריכה ללכת לקריאת מגילה אחרי הצום הייתה בשנה של פורים משולש.  הייתה לי נחיתה רכה.

אבל עד היום לא התרגלתי לזה (כבר הרבה שנים לא צמה בגלל הריון ולידה. לא יודעת מה יהיה כשאתחיל לצום).

מתנחמת רק בעובדה שאחרי םורים יש לנו יום לארגן את הכל בנחת. ולהינות עם ההורים בסעודה שלהם (יחד עם הפקקים של ירושלים...)

פעם ראשונההשם שלי

שאני צמה, אבל הולכת לקריאה לנשים.

אז אני אוכל לפני הקריאה.

לנשים מותרלפניו ברננה!
לא אכילה של קבעלפניו ברננה!
תנסי לבלוע כדור בלי מים, זה ממש הציל אותי פעם בצוםבאתי מפעם
אני צמהרק לרגע9

אני דווקא בסדר עם צומות, אבל כן יש חולשה ועייפות...

מרגישה שדווקא השנה הצום הזה חשוב יותר מהרגיל, בעז"ה שתעמוד לנו הזכות הזו ונזכה לישועה בקרוב

אני צמההשם שלי

עובר בסדר.

אני צמה קל בדרך כלל ב"הDoughnut
בינתיים די סביר, תקתקתי עבודה במטבח ועכשיו התיישבתי לנוח קצת.
איך אתן מתארגנות על קריאת מגילה היום,?אנונימית בהו"ל
התייעצתי גם בקבוצת המשפחה, לכן מאנונימי
שאלה שכולן שואלות. אין צורך באנונימי מנגואית
מתחלקים עם הבעל והולכים לאיפה שיש
אני עם תינוק ועוד בן 3, + כמה גדולים שיכולים ללכתאנונימית בהו"ל

עם אבא

מתלבטת איך להתארגן על זה, רציתי שגם בן ה3 יזכה לשמוע מגילה. מצד שני הוא לא יצליח להיות מההתחלה ועד הסוף בלי להפריע 

אני לא לוקחת בגיל הזהמנגואית
בגיל שלוש לא לוקחים לקריאת מגילהמתואמת

מלבד ילדים נדירים שמסוגלים לשבת בשקט הרבה זמן.

אפשר בבית להקריא לו פסוקים בשביל החוויה.

בכל אופן, אצלנו - לבעלי יש מגילה, וכבר כמה שנים שהוא קורה לי בבית (לפחות באחת הפעמים). מנסים כשהקטנים ישנים, אבל אם מתעוררים עושים הפסקות לפי הצרכים שלהם.

השנה חשבנו שאולי הוא יקרא במקלט לכל מי שירצה בסביבה, אולי כמה נגלות. נראה איך נעשה את זה עם הקטנות שלנו...

אם יש מישהו באזורכם עם מגילה, כדאי לנסות ליזום משהו כזה - קריאה במקלט/בממ"ד.

בעיני זה קביעה שהיא לא חד משמעיתמתיכון ועד מעון

הבת שלי בת השלוש הייתה איתי בקריאת המגילה היום, לא הפריעה בכלל... נהנתה להרעיש וביתר הזמן ישבה בשקט, לקחתי אותה גם שנה שעברה למגילה, גם שם ישבה בשקט.

חוץ ממנה בקריאה שהשתתפתי היו עוד לפחות שתי בנות בנות גילה ואפילו פחות שישבו בשקט.

נכון שיש ילדים מרעישים אבל לא כולם וכל אמא מכירה את הילדים שלה ותדע אם מתאים או לא 

אני אגיד לך משהו-יעל מהדרום

לק"י

אמהות שמביאות ילדים צריכות לקחת בחשבון, שיש מצב שיצטרכו לצאת באמצע, אם הילד יתחיל להפריע.

ולא תמיד זה קורה.

כי ילדים בגיל הזה (וגם גדולים יותר), גם השקטים שבהם, אם הם צריכים משהו דחוף (שירותים למשל) לא תמיד ידעו לבקש בשקט. ובקריאת מגילה זה קריטי, גם רעשים קטנים שחוזרים על עצמם.

אני מוותרת על זה (והבן שלי גם לא כזה שקט, אז אני לא אקח סיכון בכל מקרה).

כתבתי שיש ילדים נדירים שיכולים לשבת בשקט בגיל הזהמתואמת

והאמת - יש גם ילדים מתעתעים, שלפעמים כך ולפעמים כך... בעלי נאלץ כמה פעמים לקחת את הילדונת שלנו איתו לתפילה, והיו פעמים שהיא ישבה בלי להוציא הגה, והיו פעמים שהיא לא הפסיקה לדבר... (ובמקרה כזה הוא יצא איתה החוצה)

נראה לי שבהכללה רוב הילדים בגיל הזה לא יכולים לשבת בשקט גמור חצי שעה שלמה.

אני באמת תוהה האם ילד צריך לשבת בשקט מוחלטמתיכון ועד מעון

בעיני זו ציפייה לא מחויבת בטח לא בקריאת מגילה שיש בה את הזמן שמרעישים ברעשן אבל גם אם ילד אומר מילה או שתיים זה לא אסון באופן בו אני תופסת את חינוך הילדים לתפילה ולשהות בבית הכנסת.

כמובן שאם ילד מתקשה לשבת, בוכה, צועק אז לא מתאים אבל ילד רגוע יחסית לא רואה סיבה שלא יבוא

בעיקרון במגילה השקט יותר נצרךמתואמת

כי צריך לא לפספס כמעט אף מילה מהקריאה.

כן, גם הרעשים בהמן הם לא בסדר... אבל מכיוון שהקורא מכוונן עליהם, בדרך כלל הוא חוזר אחר כך על הפסוק האחרון.

בקריאת מגילה מילה-שתיים זה כן בעייתינירה22
וגם בתפילות רגילות-אנחנו לוקחים רק ילדים בוגרים שמסוגלים להתפלל או לפחות לשתוק כל התפילה. זה ב"ה הסטנדרט בבית כנסת שלנו. אין עניין להפריע לציבור, ויחס נכון לתפילה הוא מתוך כבוד לתפילה.
הסיבה שהוא לא אמור להגיע אם הוא מרעישפה לקצת
זה כי צריך גם לחנך אותו להתחשב באחרים.

אני הסברתי לבת שלי שרצתה לבוא שהיא לא יכולה כי צריך להיות בשקט הרבה זמן וזה יכול להיות לה קשה וזה יפריע לאחרים אז נחכה שתגדל.

ולצורך החינוך אני לוקחת אותם בזמנים שבהם זה פחות מפריע אם יש רעש ושיש לי אפשרות להוציא אותם

מוסיפה על הנאמריעל מהדרום
לק"י

שכשיש הרבה ילדים, וכל אחד אומר רק מילה-שתיים, זה הרבה רעש.

בזמנים שלא צריך שקט כמו בקריאת מגילה, אני נוטה להסכים איתך.

אני באתי לקריאהעוד מעט פסח

יחד עם בן השלוש, מתוך ידיעה שאצא באמצע.

רק רציתי שיחווה קצת את פורים בבית כנסת ויעשה קצת רעש בהמן. הוא לא שרד בשקט אפילו פרק אחד.

אח''כ הלכתי לקריאת נשים בבית של מישהי, שכנה הביאה ילד נוסף בן אותו גיל (בעלה מגויס- לא היתה אופציה אחרת), והוא פשוט נרדם עליה במהלך הקריאה.

נראה לי ממש תלוי ילד (ותלוי באורך הקריאה. יש מקומות שמסיימים בחצי שעה, יש כאלה בשעה וחצי...)

שעה וחצי? יעל מהדרום
בשנים רגילותעוד מעט פסח

עם 'המנים' משוגעים, ובעל קורא שלוקח את הזמן...

כן. יש אצלנו גם מניין כזה (בד''כ אני מבקרת בו עם הקטנים רק להתרשם, בלי לנסות בכלל לצאת ידי חובה. גם מקשטים שם את בית הכנסת בתור ארמון, השנה גם 'תלו' את כל הארכי-מחבלים כעשרת בני המן... משקיעים).

נשמע מעניין.יעל מהדרוםאחרונה

לק"י

אני גדלתי על קריאה מהירה של סבא שלי ובלי רעש בהמן. וזה מה שאני אוהבת😅

שנה שעברהפה לקצת

הלכתי עם כולם והיינו בחוץ והגדולים נכנסו קצת וכשמיצו יצאו

השנה תיכננתי לקחת את בן ה5 ואולי בן ה4, את השני התלבטתי.

בגיל 3 ממש לא חושבת שמסוגלים לשבת הרבה זמן בשקט.

אצל אשה מבוגרת שלא יכולה לצאת מהביתאמאשוני

בעלי או הבן הגדול יקרא.

לוקחת את הילדים מחופשים ובע"ה נזכה לשמוח ולשמח.

(יש לי בן 5 ומעלה)

הייתי מזמינה אלינו אבל אין מעלית אז ככה יצא.

אין לי שמץ.פצלשהריון

בעלי בצבא. אולי יחזור היום. הלוואי.

אם לא. זה קצת מסובך. אני עם 2 קטנים. 

יש קריאה מקוונת של צוהראמאשוני

את צריכה לקרוא ביחד איתם בעצמך, עדיף ממגילה כשרה, אם אין אפשר מהחומש.

תחפשי קישורים.

אם לא תצליחי בשום דרך, תכווני ששנה אחת מתבטל כדי לזכות לקרוא שנים הרבה בע"ה!

כדאי לכל אחת לבדוק אם לפי הפסיקה שלהם זה מספקאמהלה

לפי הפסיקה שאנחנו קבלנו למשל, לא יוצאים ידי חובה כך.

וכשמעלים כזה אופציה בפורום כדאי לסייג שלא לפי כל השיטות....

אצלנו מארגנים קריאה אצל מי שלא יכול לצאתשם משתמש:

תנסי לברר באזורך אם יש בחורים מישיבה קרובה/שכנים שאחד מהם יוכל לקרוא אצלך בבית

ואז כבר תזמיני עוד שכנות שאולי צריכות גם.

או להתארגן עם שכנה במצבך לתורות- אחת עם הילדים השניה יוצאת לשמוע מגילה

נראה לי בעל של חברה יקרא לכמה נשים ביחדהשקט הזה
בקרבת ממד.. 
אצלנו ביישוב התארגנו על קריאות מגילהקופצת רגע

בכל רחוב להיום בערב,

הילדים שלי לא קטנים הם יבואו איתנו לשכנים.

מחר בבוקר אולי נקרא מהמגילה בבית, נראה איך יהיה. 

האמת שדי דומה לשנים אחרותהשם שלי

בעלי לוקח את שני הגדולים לבית כנסת (שנמצא במקלט).

אני נשארת עם הקטנים. אולי נרד קצת ליד בית הכנסת כדי להרגיש את האווירה.

אחר כך אני אלך לקריאה לנשים. בתקווה שלא יהיו אזעקות באמצע.

ומקסימוםהשם שלי
בעלי יכול לקרוא לי גם בבית.
שכן קורא לכל הבנייןניגון של הלב

עדיין לא ברור אם בבית שלו (שעם ממ"ד אבל פיצי) או במקלט

אצלנו התארגנו עם קריאה לנשים, בחניון תת קרקעיאמהלה

או בבתים .

הגדולים שצמו הלכו בזמן התפילה לחניון- שם ארגנו מניין.

את הקטנות שדווקא השנה אמרתי להן מראש שהגיע הזמן שילכו כי כבר יודעות לקרוא ב"ה, החלטתי לא לקחת.

בהרגשה שלי השנה זה לא הזמן.... כמובן הסברתי להן מדוע, חכמות מספיק בשביל להבין, חרדות מספיק בשביל להעדיף להישאר בקונכיה שלהן.....

אז הלכתי לשמוע אצל שכנים אחרי שהגדולים חזרו ושברו את הצום.

מאז שהתחתנו - לא הייתי בבית כנסת בקריאהמקרמה

בעלי קורא לי בבית

והשנה אני מודה על זה במיוחד

ציפייה למשיחהריון ולידה

אתן יכולות לעזור לי לחכות לו?

כולם מחכים מצפים ומייחלים לבואו

ואני? לא יודעת למה אבל אני ממש פוחדת, המחשבה על משיח שיבוא מכניסה אותי להתקף חרדה ואני לא מגזימה

למה כולם מחכים ואני לא? למה המילה גאולה מלחיצה אותי???

אני יותר מאשמח אם תוכלו להאיר את עניי

אני גם רוצה לחכות לו מתוך הבנה אמיתית ולא מתוך ייסורים 💔

חח נווו מזה שכחתי!! , עכשיו הזכרת לי גם את החלש מזעדינה אבל בשטח
מי מגוייסת? ומה שלומכן?אוהבת את השבת
ספרו לנו קצת.. שנוכל להשתתף/לחבק/להתפלל מרחוק...

חושבת עליכן💞💞💞

אניניגון של הלב

הוא היה מגוייס עוד קודם, אבל הוקפץ בשבת וחזר לצבא

וגם אין לי ממ"ד אז בנתיים אצל ההורים, לפחות עדיין אין ילדים... מתה מפחד מה יהיה אם זה יהיה סבב ארוך עד הלידה או אם יהיו עוד סבבים כאלה אחרי

ומרגיש שלכל שאר המגוייסות הרבה יותר קשה ממני אז אין זכות להתלונן או להחשיב את עצמי כמגוייסת

🧡🧡 תמיד יש לך זכותכורסא ירוקה

יש מספיק קושי לכולן 😉

מקווה שיחזור הביתה במהרה, שלם בגוף ובנפש

אמןניגון של הלב

תודה ❤

את מגוייסת!!!! בע"ה שישתחרר לפני הלידה!שיפור
איזה מלחיץ זה!פצלשהריון

קרה לי גם ..

בסוף ילדתי בשבת שהיה בבית.

בעה שיהיה לך בשמחה בקלות ובידיים מלאות! 

בטח שיש זכות להתלונן!!אוהבת את השבת

לכל שלב יש את האתגרים שלו..

ודווקא יש משהו הילדים שגם מאתגר כמובן אבל גם מעסיק ומנחם ומתוק..

ובע"ה הכל יעבור בניסים גדולים ובהרף עין!!

תמסימלא להתעסק בהלאה אלא רק בימים הקרובים.. גם ככה דברים משתנים ככ מהר..

חיבוקקקק!!

אניפצלשהריון

איזה חמודה!

מודים לה' על כל הניסים.

ב"ה שההורים קרובים.

אבל ממש קשוח הטיפול האינטנסיבי בילדים המחורפנים שלחוצים מאזעקות ורוצים את אבא.

הרגשתי שאין לי זמן לנשום, לאכול ולכלום. ועד שהצלחתי ללכת לשירותים אז התרעה.

אבל בה אנחנו בסדר. ומשתדלים לשמוח.

הילדים עשו מסיבת פורים במקלט וממש שמחו. 

ח יבוק!!! קשוח!!! בהצלחה רבה!!!שיפור
יואו אלופה את!!!אוהבת את השבת

באמת אינטנסיבי ככ...

וככ הרבה ניסים!! הודו לה' כי טוב!!

זה הזמן לשלוף את כל התותחים הכבדים-

סרטים (אם את או מישהי אחרת רוצה יש לנו מנוי בנטפליקס לשימוש הציבור)

קורנפלור

חדפ

פסטרמה

וכו וכו..

שולחת כוחות וחיבוק!!!

אניערגלית

חודש אחרי לידה

נסעתי לחמותי עם ארבעה קטנטנים שמפחדים מטזעקה ומתגעגעים לאבא, אז בינתיים הגיבורה האמיתית זו חמותי שעל זה ממש

מזל טוב!כורסא ירוקה
וכל הכבוד ותודה רבה לך, לחמותך ולבעלך. כל אחד בגזרתו..
קשוח!!! גם את גיבורה ממש!!! בהצלחה!שיפור
יואוווו חודש אחרי... קשוחחחח!!!אוהבת את השבת

תנוחי כמה שיותר

ואיזה יופי שחמותך על זה!!!

זה ממש הזמן שלך לנוח המון המון כמה שאת יכולה💓💓💓

גיבורה גם את!עוד מעט פסח

שאחראית על הנפש של ארבעה קטנטנים + הנפש שלך, שמתגעגעת...

חיבוק ענק ותודה על מה שאת עושה בשביל כל עם ישראל!

גםאני. מאתגר, אבל שורדים ב"ה ומתפלליםאמהלה
בהצלחה!!שיפור
תודה לכולכן!!! חיבוק על המאתגר!!!אוהבת את השבת
מתפללים איתכם על כולם..

שולחת כוחות וחיבוקקקק💞💞💞💞💞

אניואילו פינו

הוא הוקפץ בשבת בבוקר

חודש אחרי לידה עם עוד 3 מתוקים חוץ מהקטנה

קרים בקראוון והממד בחוץ במרחק שמספיק בדקה וחצי אבל לבד עם כולם זה קשוח, במיוחד בלילה כשקר וחשוך

כואב לי כל הגוף. גם מלהעסיק את הילדים, לרוץ לממד וכו וגם מהמתח והדריכות..

וואי חיבוק!!! קשוח ממש!!! בהצלחה!שיפור
יואוווווווו טירוף ממש!!! יקרה!!!!אוהבת את השבת

ממש ממש מאתגרררר

יש לך מנשא לקטנה?

ועזרה בבקרים שתוכלי לנוח?

באלי להזמין אותך לכאן, למרות שזה מקלט שכונתי רק כדי שנוכל לעזור לך בבקרים להתאושש.. איזה קשוחחח

חיבוק ענקי ענקי ובע"ה שיהיה המון כוחות והמון עזרה גם🫂🫂🫂

יש מנשא.. וזה עוזר..ואילו פינו

עזרה לא ממש... אבל יכולה לנסות לחפש.. אולי עכשיו אחרי פורים יהיה יותר קל למצוא..

תודה!

אין עכשיו לימודיםעוד מעט פסחאחרונה
אולי אפשר לחפש ילדה בת 10-11 כזה, שתהיה איתך במקביל, רק כדי שיהיה עוד זוג ידיים באזור.
וואו ממש קשוח!אמאשוני

אולי יש מישהי רווקה שתוכל להיות איתך בשעות הערב והלילה?

נניח אם היא באה ב18:00 ויוצאת ב8:00 זה ממש יכול להציל מצב ולא חונק אותה מהבחינה שבשעות היום היא עושה מה שבא לה..

אחותי אולי תגיע איכשהו..ואילו פינו
קצת חוששת שזה יאתגר יותר עם הילדים כי הגדולה שלי נוטה לריב איתה לא מעט.. והילדים כולם על הקצה.. הקטן (כבר לא הכי קטן🫢) לא מוכן לזוז בלי שאחד מאיתנו לידו.. ממש משפיע עליו כל האזעקות.. קשה לו להירדם...
אנחנו גם...נויה12345

וגרים בקומה שלישית בלי ממד, יורדת למקלט עם תינוק וילד לבד..

סיוט של ממש...

מתפללת שזה יגמר מהר!!! ובע''ה שנצליח להתמודד עם זה כולנו!!

יואו ממש קשוח!!!אוהבת את השבת

חיבוק גדולללל!!!!

שואלת גם אותך- יש לך מנשא לקטנטן? זה מאוד עוזר...

וגם- השנקל שלי זה- תנסי לנוח כמה שיותר במהלך היום גם אם זה לשים מסך לילדון כדי לשמור על הכוחות..

חיבוק ושיהיה הרבה כוח בע"ה!!

תודה רבהנויה12345

האמת שהוא לא התחבר למנשא כשניסיתי כשנולד אנסה שוב אולי אופתע

תודה 

יואו, כמה זה קשוח!!!עוד מעט פסח

תודה רבה לך.

הניסים הגדולים שאנחנו זוכים להם- זה בזכות נשים צדקניות כמוך 🩷

אני(אהבת עולם)

ומתחרפנת ליולדת כאן, שלושה שבועות אחרי...

בדיוק הבוקר החלטתי להאמין שאני גיבורה ולשנן את זה כל הזמן, בינתיים זה מחזיק אותי למרות כל הבלגן שהולך פה ואצלי בלב.

אולי יעניין אותך