אני יותר צעירה ממך אבל זה לא משנה..
הנקודה היא לדעתי, ויש הרבה חולקים.. שאי אפשר לתכנן גודל משפחה.
אפשר לרצות הריון, אפשר לרצות עוד ילד, אפשר אפילו לעשות השתדלות בשביל זה כזו או אחרת.
זה לא בידינו. מפתחות ילודה הם בידי ה'.
וכן, אי אפשר לצייר את החיים.
חלמתי על משפחה גדולה יותר ממה שבוודאות תהיה לי.
כרגע ההבנה עם כל הכאב שיש לי על זה בלב שזה לא נכון לנו. לא יודעת אם יהיו לי עוד ילדים...
המטרה היא לא איקס ילדים אלא להמשיך ולהאיר את העולם.
אני חיה בסביבה של משפחות ברוכות מאד וצפופות מטבע הדברים, הסברתי פעם לדמות קרובה שדוקא בשל הערך שיש בעיני להבאת חיים לעולם, לילודה, אני מעריכה פי כממה ממנה כל ילד שילדתי כבר, שכבר כאן ושגם הוא זקוק לי.
מעריכה גם את הצרכים הרגשיים, הפיזיים הרוחניים של הנמשה לשי כי אני אדם בפני עצמו ולא רק צינור לעוד דור...
ומתוך כל המכלול הזה והאמונה שלי בקב"ה השאלה היחידה שאני שואלת זה האם יש כרגע סיבה להתערב בתהליך האלוקי הזה.
למניעה או לטיפולי פוריות.
כרגע, בנקודת הזמן הזו על ציר חיי, כן. ולכן אמנע.
או כרגע, הרצון והיכולת לשי מוכנים מאד אבל ההריון לא מגיע ולכן פונה לבירור פוריות.
מה תהיה התוצאה בסוף? וואלה זה כל כך שלו.
אם את מרגיהש כשירה להריון כרגע- מצוין.
אם את מרגישה שלא- זה בסדר. נתנו לנו כלים לשם כך...
נניח תחליטי שאת רוצה עוד איקס ילדים עד גיל ארבעים, נו מה...
חברה טובה שלי אמא לחמישה ילדים מהפריות. חמישה צפופים מאד, שנולדו בטווח זמן של 5 שנים )יש תאומים( אחרי כמה וכמה שנות נישואים. בגיל 30 ילדה את האחרון.
בגיל 45- גלתה הריון טבעי. )שהסתיים בשבוע 12(
אז מה בידינו? לא תכנוני עתיד
לא תמונות חיים שלמות.
לבחון עכשיו את מה שאפשר, ולהשליך על ה' יהבינו.
מכירה ניףישם שסיימו להרות בגיל 35
מכירה נחם שהרו בגיל 42 פלוס אפילו, וההריונות הללו היו עבורם קלים במיוחד, והסתיימו בתינוקות מתוקים ובריאים והחזירו את האמהות אחרוה בגלגל הזמן.
להגיד בגיל 28 אני רוצה ללדת 6 ילדים עד גיל 40- וואלה בעיני אין פה כלום חוץ משיקוף של ילדותיות מסוימת, אולי תום כזה, שמאמין שאני כבר יודעת הכל. חוויתי הכל..
את הבכור שלי הנקתי שנתיים וחצי והיה כיף ממש. ההנקה גם מנעה לי באופן טבעי וכבר ראיתי קדימה את כל החיים.
אצל השלישי מסיבה רפואית נאלצתי להפסיק הנקה בגיל 7 חודשים, להתחיל מניעה, להכנס להריון לא מתוכנן עם המניעה- נו מה.
זה לא אומר שלא הייתי צריכה למנוע
זה לא אומר שלא נכון ויפה היה החלום על הנקות ממושכות לכל הילדים כי זה באמת היה לי כיף מאד
זה אומר רק שילודה היא מפתח נתון בידי שמיים...
ולכן לא מתערבים כן או לא בגלל תוכנית לעוד עשור אלא בגלל ההווה, שזה ורק זה מה שגלוי לנו.
)אם לא מתאים לך הריון עכשיו בכלל, ובוער בך הרצון לשמפחה גדולה, הייתי שוקלת בירור פוריות ושימור ביציות הרבה לפני להכניס את עצמי עכיו להריון שלא נכון להווה שלנו(
מקווה לא לקבל עגבניות.
זו השקפת עולם שנבטה בי במךש השנים מתוך חוויה אישית, זה בסדר גמור לא להסכים.
אבל היא מתכתבת יפה עם הרבה ערכים שגדלתי עליהם אז מרהש לעצמי להציע אותה כאן