אמא שלי דורשת לבוא אלינוחושבת בקופסא

אנחנו זוג צעיר, נשואים בקושי שנה וחצי. שנינו סטודנטים, בעלי בתואר טובעני, אני הרבה פחות.

שנה שעברה גרנו באברכיה בעיר של ההורים שלי, ואמא כל הזמן רמזה שאנחנו צריכים להזמין אותם, בסוף נכנעתי והזמנו. חשבנו שכדי להיות הוגנים כדאי גם להזמין את ההורים של בעלי, שנראה לי שלא ממש הבינו את הקונצפט והסכימו לבוא ביום שישי, אחרי שנצלו את הזדמנות לנסוע לרמי לוי באזור, כדי לשבת אצלינו רבע שעה ולאסוף אותנו לשבת אצלם. אין אצלם את כל הנימוסים האלו.

בתחילת שנה הזאת עברנו לדירה חדשה, ואמא שלי כל זמן אומרת ש"מסקרן אותה לראות איפה אנחנו גרים". אני כל הזמן צריכה להדוף אותה כדי שבעלי לא יצטרך לבזבז ערב לימודים יקר על זה. (כמובן שאני מנסחת את זה יותר יפה, אבל עדיין.) מבחינת סדרי עדיפויות ברור שאני מעדיפה לתת לבעלי שקט ללמוד ולעשות מטלות (וגם לי!) ובאמת שאני לא מרגישה צורך לספק את הסקרנות שלה.

באופן כללי, אני ובעלי הראשונים בבית שהתחתנו. שמתי לב שהמודל שאמא שלי מכירה זה מודל של אורחים מנומסים, כל פעם שאנחנו באים לשבת מצופה שנביא עוגה, (וכמובן שאני עובדת במטבח בצורה מלאה כי איך אפשר להסתדר בלי הבת הבכורה) והכל סביב התארחויות, מצופה להביא מתנה לימי הולדת של כל סבא סבתא, אח, הורה. והכל  תמיד "מצופה", "מנומס", "ראוי" ו"לא יפה".

במשפחה של בעלי יש הרבה ילדים בוגרים שכבר לא גרים לא בבית, מאוד רוצים שנגיע, בפעמים הראשונות כשניסיתי להביא עוגה, חמותי מיד אמרה שלא צריך, שאני כמו משפחה. הכל הרבה יותר חם. גם לא מובן מאליו שנגיע לכל אירוע. כמובן שמאוד רוצים, אבל יקבלו בהבנה ולא ילחצו עם "ציפיות מנומסות" כאלו.

עכשיו אמא שלי התקשרה והייתי ממש שנייה מלריב איתה על זה. היא שאלה מה נשמע ואמרתי בדיוק הלכנו למסעדה לחגוג לי יום הולדת, והיא ישר התחילה. "היום הולדת שלך בלועזי זה שבוע הבא וכל החיים חגגנו לך בלועזי, אז הוא בשבוע הבא." (שזה בכלל מרגיש כמו "לא אכפת לי איך את מגדירה את זה, או מה התאריכים שחשובים לך) "יפה מאוד שחגגתם אתם, אבל מה את מתכננת לעשות עם המשפחה?" היא אמרה שזאת כבר ממש חוצפה שאנחנו לא מזמינים כי היא "סקרנית לראות". אמרתי לה שהזמנו אותה לדירה הקודמת, והיא אמרה שזה "רק פעם אחת בשנה שלמה". מה היא מצפה להתנחל אצלינו כל שבוע? 

עוד שנייה מתחילה תקופת מבחנים ואין לנו זמן, זאת הייתה יציאה חד פעמית. אנחנו כל הזמן באים לשבתות, לא ברור לי למה אנחנו גם צריכים לבוא באמצע שבוע לכל יום הולדת וביקור, ועוד לארח אותה. לא הייתי עד כדי מתנגדת אם לא הייתה דוחפת את זה את זה כל הזמן. אבל למה שבכלל אנחנו נארח אותה? אנחנו זוג צעיר, אנחנו אמורים להתארח אצל אצל ההורים, לא להפך!

אוף, חלק ממה שכל כך שמחתי בהתחתן זה להתרחק מהשפחה שלי. אם זה היה תלוי בי הייתי רואה אותם פעם בחודשיים אולי. 

נראה לי שאני בעיקר פורקת. אם יש עצות מועילות אני אשמח. אני בעיקר עצבנית ולא רוצה להכנע לשטויות האלו. אני גם מפחדת שאם אני אזמין אותה פעם אחת היא תצפה לעוד. 

האמת שנראה לי די בסיסי להזמין את ההורים לבית שלכםמתואמת

לא כל שבוע, אבל פעם בחודשיים-שלושה זה הגיוני. זה באמת הגיוני שהיא תרצה לראות איפה הבת שלה גרה...

נשמע שההימנעות שלך מזה יושבת על יחסים קשים בעבר, אז מובן שאת לא רוצה, אבל נראה לי שכדאי לפתור את זה איכשהו... כי למרות הכול - לא מתנתקים מהמשפחה ברגע שמתחתנים...

אולי טיפול אישי יוכל לעזור לך. בהצלחה!

ממש לא בסיסירקאני

אני חושבת שלהיפך

די בסיסי לא להתארח אצל זוג צעיר

זה הזמן שצריך את הפרטיות וכמה שיותר

הם כבר לא זוג כזה צעיר...מתואמת
ולא הכוונה לבוא כל יום לבקר ולשהות אצלם שעות - אבל לבוא להכיר את הבית שלהם? זה לגמרי בסיסי בעיניי...
לא כזה משנה מה בסיסי. היא לא צריכה להתאים את עצמהאונמר

לא באלה שיבואו אז היא לא תזמין.

מה זה הדרישות האלה להתאמה של הילד להורים שלו.

אמא שלה רגילה לדרוש ממנה ולקבל, כמו הרבה אמהות, כי אנחנו ילדים מרצים, אבל היא ממש לא חייבת.

אם לא מתאים לה מותר לה להגיד לא מתאים לי.

זה בסיסי כשמדובר בקשר תקיןמתואמת

וזה מה שרצינו פה להאיר את עיניה - שזה הגיוני שאמא שלה רוצה לבוא לבקר אותה, כי כך זה בדרך כלל מה שקורה בין הורים לילדים.

אבל שימי לב שבהודעה הראשונה שלי כתבתי שנשמע שיש פה משהו מעבר, ואז אולי הגיוני שהיא מרגישה כך. אבל מכיוון שזה לא תקין - כדאי לטפל בזה בטיפול עומק.

זה בדיוק מה שאמרתי.אונמר

שאולי בעיניך זה בסיסי, כי מה שסביבך זה מה שנורמלי.

אבל זה לא אומר שהיא צריכה להתאים את עצמה לבסיסי הרגיל אם לא מתאים לה.

יש הרבה דברים שאנחנו לומדים איך נכון לעשותמתואמת

לפי מה שמקובל בסביבה...

לא בהכול צריך להתיישר לפי הסביבה, אבל יש דברים שנכון ללמוד מהסביבה מה הדרך הנכונה לנהוג. 

לא צריך ללכת לקיצון השנינעמי28
יש הבדל בין לרצות בפועל ( מלשון ריצוי) לבין להבין את הצד השני.

היא לא מרצה - למרות הבקשות, היא לא הזמינה אותם כבר שנה וחצי.

אבל היא כן יכולה לנסות להבין את הצורך של הצד השני ולא לקרוא לזה חטטנות.

גם בנוגע לשבת, הצורך בעזרה די מובן במיוחד אם היא הייתה הבכורה ויד ימינה של האמא, אם מדובר בעוגה, הצורך של אמא די מובן ולגיטימי, אם מדובר בשבת שלימה אפשר כן לפתוח שיחה עם אמא ולעשות חלוקה הוגנת - או במקרה שלי, להמעיט בביקורים, אני יודעת שכשאני אצל אמא שלי, רוב השבת עליי, מבישולים ועד נקיונות, לכן אני באה רק כשיש לי כוח להתמודד עם זה.

לא כל הבנה בצורך של הסביבה היא ריצוי (אומרת בתור הבנאדם הכי מרצה עלי אדמות)

אני לא מצליח להבין אותךפשוט אני..

אמא שלך אף פעם לא ביקרה אותך בביתך החדש, ולא רק שזה לא חסר לך ואת לא מבקשת ממנה לבוא, אלא את ממש הודפת ניסיונות שלה להגיע?

אם אחד מהילדים שלי היה מתנהג אלי כך הייתי מאוד נפגע ממנו, ובודק עם עצמי טוב טוב איפה נכשלתי.

לגבי שאר הדברים שכתבת - חלקם באמת מעצבנים יותר או פחות, למשל היחס ליום ההולדת העברי וכו', אבל אני לא חושב שזה תירוץ לא להזמין אותם.

תגידי,את אמיתית???*אשתו של בעלי*
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"א בטבת תשפ"ו 23:51

זאת אמא שלך!!!

איפה כיבוד הורים שלך??

היתה אצלך פעם אחת בשנה ומזה את עושה סיפור?

די נו לא להוריד אותה ככה חזק.די שרוט

היא פורקת פה.

אתם לא יודעים מה זה לגדול בבית רוסי. זה התנגשות תרבותית מה שהולך כאן. תופעת לוואי של כור ההיתוך.

אני יכול להבין אותך גברת חושבת, אני גם מבית עם תרבות דומה.

*יחד עם זאת*, נראה שלאמא שלך מאוד איכפת ממך. היא אוהבת אותך מאוד ודואגת לך. זה אופי מזרח אירופאי כזה. תנסי למצוא את המקום בלב לארח אותה, אחרי הכל, אמא זאת אמא.

הלם.אונמר

מה את יודעת על איך היא גדלה ומי אמא שלה? לא הבנתי את ההלם והצעקה.

היא לא חייבת להזמין אותה אליה.

כיבוד הורים זה הגדרה מאד ברורה של מעשים מה צריך לעשות.

לא כלול בזה להזמין הורים לבית כשלא מתאים לי.

ילד שגדל כל החיים בצורה כזאת, שמכריחים אותו לעשות דברים, ברור שברגע שיש לו בית ירצה כמה שפחות.

היא כתבה שהיא התחתנה ברצון להתרחק מההורים.

כנראה יש פה משהו מעבר ל'לא באלי על אמא שלי'.

בושה להגיב ככה.

צאי מההלם חמודה.*אשתו של בעלי*

הצגובה היתה למה שהיא כתבה.

אם היא היתה רוצה היא היתה מפרטת מה היה בילדותה.

היא לא פרטה ולכן תשובתי היתה למה שהיא כתבה.

היא נתנה דוגמא נוספת בדיוק כדי שתבינו.אונמר

וכתבה למטה שהתחתנה במטרה להתרחק מההורים. לא מורכב מאד.

ועדיין*אשתו של בעלי*

תגובתי נשארת בעיניה.

זה לא עושה לה הנחות ביחס המחפיר אליהם.

אני לא חושבת שאת זאת שאחרית לחנך אותה..שורשי
היא ביקשה עצה/ תמיכה.... לא שיחנכו .. בוא נשים לב שכותבים רק דברים שעושים טוב
וואוואחת פשוטה

מה זה "לספק את הסקרנות שלה"??? זה הבת שלה! ברור שהיא תרצה לראות איפה היא גרה!!

זה בסיסי, זה לא מראה על יצר סקרנות זה מראה על זה שאכפת לה ממך! אכפת לה איך את חיה ואם טוב לך.

זאת אמא שגידלה אותך. שסחבה אותך בבטן 9 חודשים. שקמה לך בלילות .לא מגיע לה להתארח אצלכם?

למה התואר של בעלך יותר חשוב ממנה?

אולי תזמינו לשבת אחת במקום לנסוע אליהם?יעל מהדרום
לק"י

ומתבעסת בשבילך שהקשר עם המשפחה לא נחמד. זה לא כיף ככה....

(ומסכימה שהגיוני שאמא שלך רוצה לראות את הבית שלך. מעצבן כשזה נעשה בכזה לחץ).

הייתי מאוד מאוד עצובה אם הבת של הייתה מתייחסתאמא טובה---דיה!

אלי ככה.

מאוד.

את הבת שלה, ברור שהכי מתבקש בעולם שהיא תבוא אליכם לביקור!

את כותבת "להתנחל אצלנו כל שבוע", אבל לא נשמע בכלל שזה מה שהיא מבקשת.

בסך הכול לשמור על קשר נורמלי...

נשמע שהקשר ביניכן מורכב, ואף על פי כן הבקשה שלה נשמעת הכי לגיטימית שיש!

וברור שמשפחה יותר חשובה מלימודים...

אני גם חושבת שהבקשה שלה מאוד הגיוניתנעמי28

וזו לא סתם סקרנות.

היא אמא שגידלה אותך כל השנים בבית שלה, ורוצה לראות אותך ואת הבית שאת גדלה בו עכשיו.

ויכולה גם להבין עומס של זוג צעיר, לימודים ופרנסה.

בתמונה הגדולה לא יקרה כלום אם ערב אחד בעלך יפספס לימודים או מטלה תדחה ליום אחר, אם גם זה לא אפשרי, הוא לא חייב להיות נוכח, והאירוח יכול להיות פשוט מאוד, קפה ועוגה.

לא פירטת מה הבסיס ליחס הזה ביניכםרקלתשוהנ

והגישה שלי כל כך הפוכה משלך, שאני לא אכנס לזה בכלל.

רק לגבי דברים שכתבת, שכתבת כעובדה למרות שזה פרשנות שלך - 

לבקש להביא עוגה, מה הבעיה? אני אל מגיעה בלי עוגה לא לאמא שלי ולא לחמותי. אני לוקחת חלק בשמחה ומבקשת מה להביא. את בחורה צעירה, למה שלא תתני את חלקך? אולי ככה גם תרגישי יותר חלק

לבוא לבקר - מה חטטנות בזה? זה פרשנות שלך. אא"כ אמא שלך מחטטת לך בדברים כשאת מסובבת את הגב, אבל לא כתבת את זה, רק שהיא רוצה לבוא לבקר. היחס שלה אליה מנוכר מאד, ולא מובן, שוב - כי לא פירטת מה המקור לכל זה.

כתבת שאתם זוג צעיר מאד - שנה וחצי זה לא צעיר מאד. זה צעיר אבל כבר מהלך פה בינינו...אתם לא חודשיים אחרי החתונה.

ודבר אחרון שתמיד צריך לזכור

ההורים שלנו לא פה לתמיד.

בשונה מכל התגובות פהרקאני

אני ממש ממש מבינה אותך

אולי כי אני בעצמי די זוגה צעירה

וחוויתי גם דברים כאלה

אז דבר ראשון, לדעתי לפחות, אם את מרגישה שהיא חודרת לך לפרטיות מותר לך לעצור אותה

בעדינות ובצורה מכבדת כמובן

אבל אפשר להגיד, אמא אני מבינה שממש חשוב לך לבוא אלינו

כרגע לנו זה לא כל כך מתאים, מצטערת, ברגע שיתאים לנו נזמין אתכם בשמחה.

והערות כדוגמא על התאריך יומולדת פשוט להנהן ולעבור הלאה

להחליק

זכותך לחגוג מתי שאת רוצה ואיך

לאט לאט היא תבין שהבת שלה כבר לא ברשותה

אבל אני כן הייתי שמה גבולות בעצמי, בזהירות אבל לא חייבים לבוא כל שבת ולא מיליון פעם

כמה שמתאים לכם כזוג 

וכשמגיעים לשבת זה בהחלט יפה לבוא ולהביא עוגה, וכמובן גם לעזור

אבל את לא חייבת להכין את כל השבת

כמה שאת מסוגלת

לא מבינהזווית אחרת
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"א בטבת תשפ"ו 23:49

קוראת את מה שאת כותבת וממש מרגישה איך אני מתכווצת בשם אמא שלך.אמא שלך!! גידלה אותך! מארחת אותך! ואת הודפת נסיונות שלה לבקר אותך????  מבחינתי בכלל לא קשור לכיבוד הורים.קשור לכפיות טובה.אם הבת שלי הייתה מתנהגת ככה הייתי נעלבת עד עמקי נישמתי.בוכה את חיי אם הייתי יודעת.גם אם יש לך ביקורת- לא להזמין אמא כל כך הרבה זמן???

בלתי נתפס.מארחים אותך הרבה-  אתם באים הרבה לשבתות, אמא שלך קונה, מבשלת, מסדרת, מנקה ...קשה לך להביא עוגה? כן.זה בסדר שמצפים לעזרה.אין לך עדיין ילדים.את בהחלט יכולה לעזור.לגבי מתנות- אם יש לכם בעיה כלכלית, את יכולה להגיד לאמא בעדינות שקשה לכם ותכתבי ברכה יפה, תכיני עוגיות או משו קטן של תשומת לב.

את מפחדת שאם תזמיני אותה פעם אחת היא תצפה לעוד?? 

אני הייתי מתעכב על הפסקה לפני האחרונההסטורי
"אוף, חלק ממה שכל כך שמחתי בהתחתן זה להתרחק מהשפחה שלי. אם זה היה תלוי בי הייתי רואה אותם פעם בחודשיים אולי. "

כלומר, הכי טבעי לי להצטרף לכמעט כולם ולהסביר לך שלמרות התואר התובעני ולמרות וכו' הגיוני ומתבקש להזמין את אמא פעם שניה בתוך שנה וחצי וכו'. ואדרבה, מן הסתם בערב רגיל לבעלך לא נעים להתעלם ממך יותר מידי ואם אמא מגיעה, הוא יוכל להגיד יפה שלום, להשתתף בשיחה כמה דקות ולפרוש ללימודים.

אבל כנראה שהקושי שלך יושב על מקום יותר עמוק. בלי לרוץ למקומות חריגים של פגיעה בתוך המשפה או משהו כזה (לא כי אין, אלא כי כנראה שלא זה המקרה) - סביר שהגעת מול המשפחה לעומס יתר.

הרבה פעמים נוצרת דינמיקה משפחתית של עומס יתר על הילדים הגדולים ובמיוחד על "הבת הגדולה". כלומר, ראוי שכל בני הבית יהיו שותפים במשימות הבית לפי כוחותיהם ויכולותיהם ובהתאם לגילם, הן ככיבוד הורים והן כדרך ארץ פשוטה של מי שחי כאן, אוכל כאן, מתקלח כאן, קונים לו בגדים וכו'. יחד עם זאת, הקו בין השותפות הראויה במשימות הבית, שנכונה לכל בני הבית, לבין ההתרגלות שיש בת גדולה, אז אפשר להטיל עליה כל משימה בלי מספיק קשיבות לכחות שלה, הוא קו דק מאוד. כנראה שמבחינת החוויה שלך - הוטל עלייך יותר מידי, תוך חוסר קשב למקום שלך. מתוך כך הגעת ל'שביעה' משותפות בבית ומנוכחות של בני הבית בכלל.

לא בשבילם - בשבילך ובשביל הילדים שאת בעז"ה תגדלי ותחנכי לשותפות ואחריות מתוך קשיבות, כדאי לך לעבוד על המקום הזה ולשחרר את המורכבות מול אמא והצפיות שלה.

כותבת קצת לא עדין.ובכל זאתזווית אחרת
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ב בטבת תשפ"ו 0:04

לפי מה שהפותחת כותבת בעצמה לא נראה שמעמיסים עליה כל כך- להביא עוגה? לעזור עם הגשה? זה בסיסי.לא מבקשים ממנה להגיע מוקדם ולבשל....

למה בכלל שנארח אותה?? אנחנו זוג צעיר? מותק, אתם לא כזה זוג צעיר.

הפותחת לא מתלוננת על זה שהיא מתארחת.היא מתלוננת על כך שגם אמא שלה רחמנא לצלן רוצה לבקר.היא מתנסחת במילים קשות - להתנחל אצלי...כמה נמוך אפשר לרדת בביטויים כלפי אמא.

פוחדת שתצפה לעוד??? מילה היתה לך אמא או חמות שמגיעות כל יום לבקר וזה כבר קשה לך.אפשר להבין.אבל את פוחדת שאם תזמיני את אמא היא תרצה עוד??

אין לנו מושג מהי התמונה המלאהנעמי28

ומה היחס בניהן.

ונראה לי שהיא קיבלה מספיק דעות שמראות לה את הצד של אמא שלה

לא צריך להיכנס באמ אמא שלה(;

ממש...מה זה עוזר לכתוב ככה?!יעל מהדרום
עוזר להוציא מרמור פנימיoo
נדמה לי שלא אני זה שכתב 'לא עדין'הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב בטבת תשפ"ו 0:28

ובגדול, כפי שכתבתי בעצמי, הכי טבעי לי להצטרף למוכיחים. בתאוריה על כיבוד הורים ודרך ארץ וברגש אני מסכים עם רוב מה שענו לה. עדיין התגובות הללו לא יקדמו אותה לשום מקום. 

אני לא טענתי שום דבר על אמא שלה, אלא ניסיתי להבין את החוייה שלה ועל מה החוויה הזאת יושבת מבחינתה ומתוך כך איך היא יכולה לשחרר.

נשמע שהבעיה בקשר בינכן הרבה יותר עמוקב מזהSeven

כי אני מניחה שאם הקשר ביניכם היה טוב היא הייתה מגיעה הרבה לפני שהיית פורקת את הארגזים...

בכל אופן אמא זה אמא ויש אסימונים שיפלו לך רק אחרי שתיהי אמא בעצמך וככל שהילדים שלך יגדלו

אמא לא כאן לנצח..תזמיני אותה אליך לקפה תצאי איתה למסעדה

במקסימול היא תרצה לבוא שוב ותגידי בשמחה

כי זו אמא

וחבל ללמוד להעריך בדיעבד

היא נשמעת מטרידניתoo

טרחנית ממש

איף

האישו הוא לא הביקור שלה/ העוגה/ העזרה שלך שם

הנושא לא משנה

אלא השתלטנות שלה וההשפעה שלה עליך

אני לא נותנת לאף אחד להחליט בשבילי שום דבר

אם מישהו מבקש משהו

אני אשקול ואחליט

אם מישהו לוחץ על משהו

זו סיבה מספיקה לסרב

וכדאי להתרחק ממנו

לא חוויתי דברים כאלה עם ההורים אבל כן היו להם 'דרישות' בלתי מקובלות עלי

למדתי לסרב

להתרחק

רק אחרי שהתרחקתי מספיק

הם למדו לקבל אותי כמו שאני

מחזקת אותך לסלול את הדרך שלך בעצמך כפי הבנתך

הקשבה ומודעות עצמית זו המתנה הכי טובה שאת יכולה לתת לעצמך 

מה שמרגיש לי זה הפסקה האחרונה שלךמשה

לפני שאת חושבת מה עושים עם אמא, את מגיעה שם עם אנרגיה מאוד מאוד לא טובה שכנראה יש לה שני צדדים.

קודם כל עבודה רגשית, אחר כך את תדעי לבד מהנכון לך לעשות עם אמא. והבקשות/דרישות/אנרגיה שלה שמכווץ לך את הגוף ברמה שכתבת שרשור בפורום.

(אגב, איפה מכווץ? בבטן? באזור הלב? במרכז הגוף? בימין? בשמאל? לגוף יש שפה משלו שאת יכולה ללמוד כדי להבין מה את באמת מרגישה).

אגב, פיתרון אפשרי אחדמשה

עשיתי לי מנהג לפני שנים להזמין הורים כאשתי לא נמצאת. או לתפור את זה בצורה כזו שיש ילד ש"יעסיק" את סבא וסבתא.

אני בהלם שכולם פה בעד אמא שלךאונמר

אבל אולי זה טווח הגילאים שלהם.

ואולי כולם פה חוו יחס מושלם עם ההורים שלהם ולא מבינים מורכבות.

(חוץ מכמה שראיתי שכן הבינו אותך ואת המקום שלך)

מחזקת אותך פשוט לבדוק מול עצמך מה נכון לך.

נכון לי להזמין לקצת?

נכון לי להגיד לא מתאים לי פשוט?

מה נכון לך זה מה שאת צריכה לעשות.

כל שאר השיקולים צריכים לשבת בצד. כולל כיבוד הורים וכולל מה היא תחשוב.

נשמע שיש לך פה משקע גדול מולה, ואת לא ממש פותחת אותו.

לא נשמע לי שבאמ האישיו זה שיותר חשוב לך ערב של בעלך לתואר, לא שממש מכביד ומעיק לחשוב על אמא עכשיו פה בבית שלי.

ומובן. אם היו לכם טריגרים בעבר.

ממליצה לך לנסות לחשוב בכיוון ואולי לפתור את זה...

בהצלחה

אני לא בהלםoo

צפוי שרוב האנשים יתיישרו עם מה ש'צריך' לעשות

ולאו דווקא עם מה שנכון עבורם

וככה ימליצו גם לאחרים לעשות

אח"כ אנשים לא מבינים למה הם ממורמרים והחיים שלהם לא משהו

שכל מול בטן?משה
גם וגםoo
הכל צועק פה לא תקין
היה לי תמיד נראה פה אחרת.אונמר

שיש מאד הבנה של אנשים כלפימה טב לי ומה נכון לי.

נראלי פעם ראשונה שצעק לי עד כדי כך חוסר מודעות למה נכון לנו.

קשה להתנהל ככה בחיים. הכל מתיישר למה צריך ומה אמור.

יש נושאים כאלהoo

'קדושים'

שהתשובות עליהם כמעט אוטומטית

וכל תשובה אחרת פחות לגיטימית 

כשהתשובות בנפש הן כאלהמשה

הקושי האמיתי (שאין לו לגיטימציה!) לא הולך לשום מקום. הוא נשאר ומקנן שם כמו רעל שמביא לתגובות לא נשלטות. לפעמים זה מחלה פיזית (ואז אני "לא יכול" לעשות משהו כי אני חולה) ולפעמים זה מתבטא בבחירות הרסניות אחרות.

מותר להרגיש הכל. מותר לרצות לעשות הכל (להבדיל מביצוע). הכל צריך לצוף על פני השטח. אחר כך אפשר לעבוד עם זה.

אני חושב שמה שהקפיץ את כולםברגוע

זה שהיא מתייחסת לבקשה של אמא שלה לבקר אותה בתור משהו הזוי וקוראת לזה חטטנות.

אם יש להם בעיות אחת עם השניה והיא רוצה כמה שפחות לראות אותה זה משהו אחר, אבל עצם הבקשה של אמא שלה לבקר אותה פעם ב הוא הכי נורמלי ובסיסי בעולם, מדובר כאן בסה"כ בערב, אפילו לא שבת.

זו לא בקשהoo

זו דרישה

זו לחיצה

וזה לא לגיטימי בכלל

הרבה אנשים רגילים לקבל פקודות

רק אנשים שאינם מקבלים פקודות ראו פה משהו לא תקין

אני ממש לא ראיתי כאן דרישהברגוע
בוא נקרא ביחד שובoo
'היא אמרה שזאת כבר ממש חוצפה שאנחנו לא מזמינים'
צודקתברגוע

התייחסתי רק להתחלה שהיא רמזה להם.

אבל בכ"מ המשפט "אבל למה שבכלל אנחנו נארח אותה? אנחנו זוג צעיר, אנחנו אמורים להתארח אצל אצל ההורים, לא להפך!" עדיין מאוד צורם.

זהoo

מה שצרם לך מכל מה שהיא כתבה

נו שויין

זה משפיע על הכלברגוע
להפךoo

היחס של האמא משפיע על הכל

כשהיחס שמקבלים מההורים לא תקין

חיים בהתגוננות

וקשה לנהל חיים בצורה תקינה לפני שמצליחים לעשות היפרדות תקינה מהם

הבקשה היא לא הענין.אונמר

המניפולציה היא הענין.

היא נתנה עוד דוגמא של היומולדת שלה כדי שיביו שהיא לא מדברת סתם על בקשה קטנה של 'אולי תזמינו אותנו לחגיגה?'

היא דיי מחייבת אותה ודוחקת אותה לפינה. זה ברור.

לא משנה כמה זה נראה לכם לגיטימי. וכמה יכאב לכם כשהילד שלכם יתיחס אליכם ככה.

בע"ה שלא תלחצו ע ל הילד שלכם ותשמחו שטוב לו. במקום לשבת ולצפות שיתאים את עצמו לחלומות שלכם.

נשמע לי קצת מוכרלאחדשה

קודם כל חיבוק לפני הכל, התמודדות מול הורים כשאת הילדה שלהם אבל כבר בוגרת בעצמך- אשה נשואה וגרה לבד, הרבה יותר מורכב לדעתי מלגור אצלם לפעמים.
יש פה אומנות עדינה של גבולות שלוקח זמן ללמוד.
מצד אחד לכבד את ההורים, מצד שני לא על חשבונך.
שוב, זה מוכר לי מהבית שלי ומערכת היחסים שלי עם ההורים שלי,
לא יודעת מה המוצא שלך,
אבל אצל יוצאי ברית המועצות זה באמת מאוד מקובל. (כמו שכתב מעליי די שרוט)
לדעתי ראוי וודאי אפשר לפנות ערב אחד, כמה שעות, כדי לארח את ההורים. נשמע שאין לכם עוד ילדים, אפשר לאפות עוגה לפחות, האמת אפשר גם ארוחת ערב קלילה, אבל לא חובה, להזמין אותם לשעתיים וזהו, לא ביג דיל.
פעם בכמה זמן זה סבבה.
מניחה שאתם מתארחים אצלם שבתות, נכון? ראוי לפחות לכבד על כך. בלי קשר לזה שהיא אמא שלך.

לשחרר לחצים באופן מתון ומבוקר.
לומדים את זה.
תחשבי שמהצד שלה היא נורא מתגעגעת, ומרגישה שאת הודפת אותה. ההורים שלנו הם אנשים בוגרים אבל עדיין בני אדם עם רגשות...

תודה לכל מי שענהחושבת בקופסא

לאלו שהתחילו לרדת עליי בדרמטיות קצת פחות...

כמה נקודות שכדאי להבהיר:

כן, לי תסבוכת כלפיי ההורים שלי, וזה לא המקום לפרט.

אנחנו שנינו ילדים ראשונים בבית שמתחתנים, מצד אמא שלי מאוד לחוצה על הביקור, ומצד חמותי בכלל לא הבינה מה רוצים ממנה.

אז בסדר, הבנתי שזה דבר שנחשב נורמלי. זה מכניס את זה לפרופורציות.

השאלה האם כל דבר שנחשב נורמלי חובה לעשות אם לא מרגישים בנוח איתו.

הורים שלי אכן יוצאי רוסיה, בקשר מאוד מתוסבך עם ההורים שלהם, שכלל ניתוקי קשר למשך שנים. ברור לי שזה לא מצב טוב בשום צורה.

אני לא מנסה לצאת "אין לי מושג מה נורמלי אז בבקשה תסבירו", אבל ברור שההקשר הזה משפיע. 

והצהרות דרמטיות על "זאת אמא שלך!" לא עוזרות. תהיו בטוחים שאני מכירה את אמא שלי והיא לא בוכה מזה בלילות. גם אם זה מפריע לה וגם אם היא צודקת, אפשר לוותר על הדרמטיות.

וברור שאני עוזרת בפינוי והגשה גם אצל חמותי. אבל כשאנחנו הולכים להורים שלי גם מצופה שנביא עוגה, וגם מצופה שאני אכין במטבח חלק משמעותי מהשבת. לפעמים אפילו את הרוב. זה ממש לחזור ללגור בבית ולהיות הבכורה האחראית. אחי בן ה17 פתור מכמעט כל מחויבות ברגע שאני נכנסת. אני מכינה סלטים, תוספות, דגים וכו' לא חשבתי שזה צריך פירוט. אני לא אסרב לזה אם זאת הדרישה, ובאמת יש עוד 3 שעות לשבת ושום דבר לא מוכן. אני באמת לא נוהגת להתווכח עם אמא שלי או לחפש דרמות ואני ממש לא "ילדה בעייתית".

דברתי עם בעלי והחלטנו שנארח אותם בחופשת סמסטר שתהיה עוד כחודשיים. 

תשקלי את האפשרותמשה

לארח אותם רק את, והבעל ילך ללמוד בספריה.

נכון. הרבה פעמים זה פותר טוב.אונמר

אצלי זה היה ללכת להורים שלי עם הילדים בלי בעלי. והוא היה בעבודה או משהו שהיה לו לעשות.

כמובן שזה פותר רק אם המורכבות מולם מורכבת גם ממורכבות של בעלך מולם.

אם לא אז אולי הפוך, אולי הנוכחות שלו תקל עלייך מולם.

וכל הכבוד שאת בכלל שוקלת ובוחנת ובאה לקראתם. לא מובן מאליו.

מבינה אותך ממשפצלושון

והופתעתי שככה יצאו עלייך

לגמרי נשמע שהיא לא מבינה את המקום שלה ולוחצת מדי

חיבוק❤️

ננעל לבקשת הפותחתפשוט אני..אחרונה
שאלה על קניית דירהברגוע

אנחנו קונים בעז"ה דירה יד 2. 

המוכר כבר דיבר עם עו"ד שהוא מכיר, האם חשוב שנקח עו"ד משלנו או שאפשר שהעו"ד יהיה של שנינו?

התשלום לעו"ד יהיה בכל מקרה זהה כך או כךנפשי תערוג

ולכן רצוי לקחת עו"ד שישמור 100% על האינטרסים שלכם ללא שום ניגוד אינטרסים

קחו אחד אחד.

עדיף אחד מומלץ.

המחיר בדרך כלל אחיד.

0.5% ממחיר הדירה

תודהברגוע
אם מכירים עורך דין אישית, אפשר להוריד את המחירפשוט אני..

וגם אם לא, אפשר להגיע גם ל-0.3% + מע"מ.

בכל מקרה, מצטרף להמלצות החכמים - לא לוותר על עורך דין שייצג אותך בלבד.

זה כבר נתון להתמקחותנפשי תערוג

בכל מקרה.

לא שווה לקחת עורך דין משותף כדי לחסוך כמה אלפי שקלים (אם בכלל)

זה פוטנציאל לנפילות גדולות יותר 

לנו הוא עשה הנחה דווקא לשנינואריק מהדרום
ואמר שבמקרה של סכסוך ביננו הוא לא יוכל לייצג אף צד.
אם לא יוכל לייצג אף צד.נפשי תערוג

מי יפתור את הסכסוכים?

עורך דין אחר על חשבונך? (ועל חשבון המוכר?)

ברוב עסקאות הבתים יש סכסוכים ברמה כזאת או אחרת.

ככלל. עו"ד יהיה יותר נאמן לצד הראשון ששכר את שירותיו.

גם אם לא יצהיר זאת.

כןאריק מהדרום
במקרה של סכסוך הוא אמר שנצטרך כל אחד לקחת עו"ד אחר.
אז למה מראש להכנס לזה?נפשי תערוג
מה היתרון שזה עו"ד יחיד?
חוץ מההנחה המשמעותית שקיבלנואריק מהדרוםאחרונה

זה גם חסך לנו את ההתעסקות בלמצוא עורך דין.

בדיעבד היינו כנראה עושים אחרת כי העו"ד הזה ספציפית שהמוכרים הביאו לנו גם לא היה מאוד מוצלח.

המחיר יצא יותר יקרברגוע

אבל החלטנו באמת שלא כדאי לקחת את הסיכון בשביל הפרש כזה.

תודה לכל המגיבים!

חד משמעית עו"ד משלכםנקדימון
כשאצלנו במשפחה היה צריך למכור דירת ירושה של סבא וסבתא אז כל אחד לקח עו"ד, וזה התברר כברכה גדולה כי הקונה ניסתה לעשות קונצים, והעו"ד שלנו אמר להורים שלי שהם לא צריכים לדאוג והוא יסדר את זה מול העו"ד שלה.

ב"ה המכירה הסתיימה בלי הבעיות שהקונה ניסתה לעשות. מסקנה: בגלל שמדובר בכאלה סכומים גדולים אז בהחלט שווה להוציא עוד קצת כסף על עורך דין מטעמכם שיהיה נאמן לחלוטין לאינטרסים שלכם.

עו"ד משלכם.והנה חלום
וגם מומלץ לעשות בדיקת דירה (בדק בית) במיוחד ביד שניה 
מצטרף להנלהעני ממעש

עוד לצד x ולא בשיתוף

בדק בית. לראות שאין בדירה פערים,.לפעמים מאוד סמויים.

לגבי בדק ביתברגוע

מדובר בדירה חדשה יחסית שעדיין יש אחריות של הקבלן, ואנחנו גם מכירים קצת את המוכרים, עדיין חשוב לעשות?

עלול להיותהעני ממעש

פער בעצם המיקום וכו

לפני בעיות ישירות במבנה

תורם זרם …Avi2500

אשמח לעצת ההמונים , נשוי מזה כ 10 שנים , נשוי +2 ועוד אחד בדרך , לכול אורך הנישואין הולך בתחושה שאשתי עד כמה שאפשר לקרוא לזה ככה התחתנה איתי נטו בגלל זה שהיא פחדה להישאר הרווקה המבוגרת במשפחה שלה , במשפחה שלה יש לציין יש איזה לחץ לא נורמלי להביא כמה שיותר ילדים , ואשתי כל הזמן בתוך הלחץ הזה , אם לאומר תאמת הדבר היחיד שמעניין את אשתי זה לקרוא ספרים ולראות סדרות ושכול הבית ישרף , שום דבר פשוט לא מעניין היא יכולה לרבוץ על הספה שעות שהילדים יהרגו אחד תשני אבל היא בשלה , היא אחת הנשים הכי עצלניות שראיתי בעולם מדי פעם עושה איזה משהו מזיזה את עצמה , אני תאמת די נשבר לי מזה , לא מציף תבעיה כי אני יודע מה יהיה התשובה שלה , ממש בא לי כבר להתגרש ממנה אבל חושב רק על הילדים , אף פעם לא הרגשתי איזה קשר מיוחד איתה היא נטו הייתה צריכה אותי בשביל הזרע שלי אם להיות בוטה …

ממש מתלבט אך ממשיכים מכאן כי דיי קשה לי לראות את עצמי עוד כמה שנים איתה …

הדייטים ושנים ראשונות לא הציפו את הנל???העני ממעש
זוג דתי שהכירו בשידוך אף פעם אי אפשר לדעתAvi2500
גם נכוןהעני ממעש

לא יודע אם ניתן בפלטפורמה הזו יותר מדי

תחכה להתייחסות של כמה

** נגמרו לי השמות

ושאר החכמים

הצלחה רבה

@נגמרו לי השמות 

תודה על התיוג 🙏נגמרו לי השמות

נראה כי זה מסוג הפעמים שרק היכרות מעמיקה בעולם האמיתי וראייה של התמונה הרחבה יכולים לתת בהירות במענה, להתאימו ולדייקו.

בצורה כזו בדברים המתוארים לצערי אינני חושבת שאוכל לתרום דרך הודעה בפורום.

כל תגובה תוכל לא לדייק במקרה הטוב, ולא לראות דברים מהותיים ואקוטיים במקרה הפחות טוב, ובכך לפספס את כל ההתאמה במענה.

לכן בהחלט חשוב לפנות בעולם האמיתי לכתובת מותאמת ולברר עד תום את כל מהלך החיים ולהביא לידי בהירות שלמה, החלטות טובות, הגעה לאיכות חיים ושמחה ב"ה.

הרבה ברכה והצלחה ב"ה

בקצרההעני ממעש
ממליץ לדבר עם עצמך , לבד או בסיוע איש מקצוע , להבין מה המצב מקדמת דנא ועד כעת, וצפי להמשך הדרך הטבע עד 120

להבין מניין נובע לאשתך הפער הלא שגרתי הזה, והאם יש איך להתמודד - מבחינה מקצועית ומבחינת רצון שלה לתהליך. שזה קודם כל להבין שיש כאן אירוע חריג .

כל זה בקיצור ניסיתי לעזור

אל תהיה בעמדת התורםנעמי28

אתה היית מעוניין בהריונות האלה?

לא נכון להאשים לנצח את השידוך או בחירה גרועה שנעשתה אי שם.

אחריה נעשו ונעשות עוד כמה וכמה החלטות שאת חלקם אתה עדיין בוחר - כמו להביא עוד ילדים, כמו להישאר.

מה היתה העמדה שלך לכל אורך השנים? היו תקופות טובות? הייתם / היית בטיפול?

אני לא יודעת כלום מכמה שורות על היחסים ביניכם אבל אתה כותב עליה בצורה לא יפה.  

מנסה ללמד זכות שכתבת את הדברים במצב של מצוקה. 

נשמע קשוח ברמותוהנה חלום

קודם כל תברר אם עצמך אם אתה רוצה לשקם.

במקומך הייתי נעזר בטיפול אישי, ואם יש טעם, להמשיך לטיפול זוגי.

אתה כותב תחושות איומותזיויק
ומעט עובדות
נשמעoo

שהיא אוהבת לקרוא ולראות סדרות ופחות אוהבת להתערב במריבות ילדים

מזדהה עם זה לגמרי

גם אני מבלה הרבה שעות עם ספרים וסדרות

לא ממש אוהבת להיות הבוררת במריבות ילדים

גם לא מחבבת גדולה של עשייה

ויכולה לרבוץ על הספה שעות

אבל עדיין יש לנו זוגיות טובה

ולא הייתי מגדירה את עצמי כעצלנית

אז כנראה זו לא חייבת להיות סיבה לזוגיות לא טובה

וגם לא בטוח שהיא עצלנית

תמיד אפשר להתגרש

כנראה כדאי קודם לנסות לשנות משהו

נראה לי בתור התחלה כדאי לשנות גישה

לא מה היא עושה או לא עושה

אלא

מה אתה צריך ורוצה

מה היא צריכה ורוצה

והאם הצרכים והרצונות שלכם יכולים למצוא דרך משותפת 

אני מניחה*אשתו של בעלי*

שהוא הגדיר אותה "עצלנית" לא רק בגלל רביצה על הספה וצפיה בסדרות/קריאת ספרים.

כנראה שזה הרבה מעבר לכך.

מכירה כמה שאוהבות לרבוץ/לקרוא/לצפות

והן ממש ממש לא עצלניות! אפילו ההפך הגמור.

לבדוק רקע נפשינפשי תערוג

תמיד היתה כך?

יכול להיות תסמין של דיכאון או יותר גרוע מכך

מה זה לא עושה כלום?הסטוריאחרונה
לא מבשלת? לא מנקה? לא מסדרת את הבית? לא עובדת בחוץ?

הילדים באמת מוזנחים?

משהו מאוד חסר בתיאור שלך.

מקווהארץ123

היי מחפשת מקווה מומלץ נקי,יפה,מפנק בירושלים

בחדשים הייתי בקטמון

גבעת שאול

איזה עוד חדשים יש?

תודה מראש!

בית הכרם כיפילביטה
רמת בית הכרם?ארץ123
אני לרוב הולכת לשם אבל באלי חדיש יותר
רציתי להציע לשאול בעוד פורומים. ראיתי שכבר שאלתיעל מהדרוםאחרונה
אנקדוטה לשבתמפלצתקטנה

עברתי ניתוח מסיבות רפואיות לפני יומיים . אתמול חזרתי הביתה. ניתוח יחסית מורכב ויש לי כאבים ממש.

בעלי מצונן.

חברים התתקשרו להזמין אותנו לא.ערב היום . אז אמרתי להם שאני חולה ושלא נוכל להגיע.

אז בעלי שואל אותי אם עניתי להם ואם כתבתי שהוא חולה ולכן לא נוכל להגיע.

אז אמרתי לו "לא, כתבתי להם שאני חולה ולא נוכל להגיע". הוא התפלא

אגב הוא חולה מת לטענתו (יש לו קצת נזלת כן?)

מוחה על הזלזולפשוט אני..

גבר עם נזלת סובל לא פחות מאשה אחרי ניתוח 🤭

וברצינות,

רפואה שלמה לשניכם!

וואי זה מצויין! הצחקת אותי ממש הייתי צריכה את זהקופצת רגע
ורפואה שלמה! 
מה היה קורה אם גבר היה עובר לידה??🤣*אשתו של בעלי*

קצת אפצ'י וגברים מרוחים על הספה כמו סמרטוט.

המין החזק זה אשכרה נשים!💪

קל...גב'
אם גבר היה יולד, אז בכל משפחה לא היה יותר מילד אחד😀
המין המחזיק זה נשיםהסטורי
טבע הבריאה הוא שגבר מסוגל להפעיל יותר כח (ולכן הוא מסוגל לצאת לצייד, לעמל גופני מפרך וכד') ואשה מסוגלת לעמוד ביותר סבל - לכן היא מצליחה ללדת.
משה

(בסוגריים, נזלות  זה קטע וצריך להתייחס אליהן ברצינות, לרוב הן יושבות על משהו רגשי).

מסכמת: גאה בעצמי על הסבלנות שלימפלצתקטנה

אשכרה אני חבושה במקומות שונים בגוף, על אנטיביוטיקה, גמורה. והוא אומר לי בבוקר "אני לא יכול לקום אני חולה כ"כ, את יכולה לטפל בהם?"

פשוט המשכתי לישון בלי להגיד כלום.

שוחררתי לגמרי.

וברוך ה' הילדים והלכו למסגרות.

הילדים ניקו את הבית ובישלו יחד עם בעלי.

שבת שלום!

חחחחחחמשה
כמו שצריךoo
לפעמים שתיקה זו התגובה הטובה ביותר
רפואה שלמה והערה קטנההסטורי
קודם כל - את בסדר גמור שהתנהלת כך, באמת יומיים אחרי ניתוח התפקיד שלך הוא רק לנוח.

אבל, אחרי כל העקיצות על הגברים וכו', כנראה גם בעלך מותש. כנראה שכל הימים האחרונים הוא תיזז בין הבית והילדים אלייך לבית חולים. ליווה, ביקר, ווידא שהכל בסדר וכו'.

באיזשהו מקום אתם כרגע כמו הזוגות שהבעל חוזר מלחימה. הוא רק מחכה להגיע לבית מסודר, שקט עם אוכל חם, ילדים רגועים ואשה שרק מחכה לו. במקביל האשה שהחזיקה לבד את הכל מחכה שבעלה יגיע וסוף סוף יסדר את הבית, ישכיב לישון במקומה, יתן לה לעשות מקלחת רגוע ברצף ולישון לילה בלי לקום.

אז תמשיכי לנוח, תתאוששי, בעז"ה תחלימי - אבל תראי את בעלך, תשדרי לו שאת מבינה שעמוס לו, שאת מעריכה את ההשקעה שלו ואל תזלזלי בזה שהוא לא מרגיש טוב.

שבת היא מלזעוק ורפואה קרובה לבוא

תודה רבה מאמצת כל מילהמפלצתקטנה
בהצלחההסטורי
חמודדשלג דאשתקד

בדיחה נשית ידועה.

אם זה עושה לך טוב בחולייך (או שאת בכלל לא חולה...), תהני מהרגע

וכמובן רפואה שלמה!

תראי...נהג ותיק

זה ידוע שרק אישה שחוותה צירי לחץ בלידה יודעת מה הסבל והכאב שגבר מרגיש עם חום 37 מעלות

תרגישי טוב

החלמה קלה ומהירה

מקווה שתצברי כח בשבת 

תודה שבת שלום!מפלצתקטנה
מה השם של הבעל לתפילה?לאחדשה

אה ואת..
תרגישי טוב
יעבור

חח סתם אחותי
אמאלה
אשרייך על התגובה הרגועה

LoLמפלצתקטנה
תודה!
זה מדעי!והנה חלוםאחרונה

שהגברים סובלים יותר

לפחות כך שמעתי פעם בפודקסט מצויין בשם חושבים טוב

אבל לא נקח מכן את השעשוע 

נפתרה התעלומהפשוט אני..

כל חורף חוזר לו אותו סיפור,

תעלומה עקשנית, ממש סיוט חמור:

הבכור מתקלח ושר לו שירים,

ואחריו נשארים רק מים קרים.

הדוד דלק שעות, עבד כמו חייל,

ובכל זאת אין לי מים, ממש חבל.

חשבנו: יש תקלה, הדוד חלוד

לא ידענו מה עושה שם הילד החמוד.

פותח את המים החמים בלי בושה,

ומשם מתחילה הדרמה הקשה.

הוא מחכה שהמים יתקררו ויהיו נעימים,

הדוד מתרוקן, הילד שמח בעננים.

רק כשהטמפרטורה “מושלמת”, לא פחות,

הוא מתחיל להתקלח אחרי שהדוד פרש לאנחות.

וכל זה, כן כן, אני לא מדבר שטויות,

במקום לפתוח מראש על טמפרטורות ראויות.

הוא כמובן חמוד ובכלל לא סדיסט,

אך יש מלא הפתעות בגידול ילד אוטיסט.

ננחם את עצמנו שהסיפור עוד לא אבוד,

הרי יש קצבת נכות שמשלמת על הדוד.

כן זה אותו עיקרוןמשה
מקום של תורהשירגול

שלום אני מתעניינת לשמוע על מקומות עם קהילה תורנית שמתאימה לזוג צעיר. מקום שיש בו נגיד כולל( במקום ישיבה).

לא מקומות גדולים כמו עיר.

יש הרבה בישובים כולל/ישיבה עם כוללהסטוריאחרונה
כדאי למקד יותר מה אתם מחפשים.
בבקשה תקראוLibi9999

לפני כמה שנים הייתי במקום של ייאוש.

התחתנתי צעירה ותמימה  עם אדם שפגע בי ורמס אותי יום־יום, מהרגע שנכנסנו לנישואים.

אחרי שנים של פחד והשפלה, הגיע רגע אחד מכריע – תקרית שבה הוא הרים עליי יד.

באותו יום קיבלתי החלטה: אני הולכת, ולא חוזרת.

ועשיתי את זה.

עזבתי עם הילדים שלי ויצאתי לדרך חדשה.

המשפחה תמכה בי, החברות והחברים עטפו אותי, וכולם היו גאים בי – אפילו בני משפחה שלו.

והכי חשוב: אני גאה בעצמי.

עברתי מהחושך אל האור.

הצלתי את עצמי – בזמן.

והצלתי את הילדים שלי.

היום אני במקום אחר לגמרי.

יש לי עסק פרטי, יש לי רישיון, ובעזרת השם יהיה לי גם בית משלי.

ועדיין, כמו לכל מי שעבר טראומה, יש תקופות של נפילות באנרגיה.

אולי זיכרונות, אולי פצעים שהודחקו.

לא מזמן, כשמצאתי את עצמי שוב במצב ירוד, עלו בי תמונות מהעבר:

איך אחרי מכות או יריקות לפנים הוא היה יוצא מהבית,

ואני נשארת לבד בחדר, בוכה,

עם הילדים הקטנים סביבי.

בלי למי לספר, בלי כתף להישען עליה.

ואז נזכרתי איך הייתי מגיעה לכאן, כותבת שרשור,

ואנשים זרים – טובים – היו מגיבים, מחזקים, מרימים אותי מהרצפה.

כי אז באמת לא היה לי עם מי לשתף.

כשקיבלתי את ההחלטה להתגרש, אנשים לא האמינו שאעשה את זה.

זה היה צעד אמיץ, כמעט בלתי נתפס.

והיום אני רוצה לומר תודה.

עברו כמה שנים, אבל תודה על האנושיות, על הטוב, על היד המושטת.

רק לומר: בסוף יש סוף טוב, גם אם הדרך קשה וכואבת.

יש אור גדול בדרך.

תהיי חזקה.

תאמיני בעצמך 

אשכרה עברו 5 שנים מאז? לא יאומן. עברנו מגפה עולמיתדי שרוט

ומלחמת קיום מאז. יש צורך בעוד אחד כזה? פעם הייתי מצחיק.

יאללה בואו נצחק קצת על עצמנו. מקווה שאצליח להעלות חיוך - נשואים טריים

עוד אחד דחוף ממשלאחדשה
אמאל'ה הזמן טסססספשוט אני..

וכן, פעם היית מאוד מצחיק 😝

אבל גם היום ❤️

וואו אני ממש זוכרת את השרשור הזהנגמרו לי השמות
כמה צחקתי, זה באמת ענק! 😂
וואו זה לבכות 🤣🤣אונמר
איך עושים כזה? אם אני רוצה לעשות עליו מילים אחרות.מישהי נשואה
??
גם אני אשמח לדעת אחרי שאת מגלהלחוח
יש כל מיני תוכנות של כתוביותאפרסקה