אמא שלי דורשת לבוא אלינוחושבת בקופסא

אנחנו זוג צעיר, נשואים בקושי שנה וחצי. שנינו סטודנטים, בעלי בתואר טובעני, אני הרבה פחות.

שנה שעברה גרנו באברכיה בעיר של ההורים שלי, ואמא כל הזמן רמזה שאנחנו צריכים להזמין אותם, בסוף נכנעתי והזמנו. חשבנו שכדי להיות הוגנים כדאי גם להזמין את ההורים של בעלי, שנראה לי שלא ממש הבינו את הקונצפט והסכימו לבוא ביום שישי, אחרי שנצלו את הזדמנות לנסוע לרמי לוי באזור, כדי לשבת אצלינו רבע שעה ולאסוף אותנו לשבת אצלם. אין אצלם את כל הנימוסים האלו.

בתחילת שנה הזאת עברנו לדירה חדשה, ואמא שלי כל זמן אומרת ש"מסקרן אותה לראות איפה אנחנו גרים". אני כל הזמן צריכה להדוף אותה כדי שבעלי לא יצטרך לבזבז ערב לימודים יקר על זה. (כמובן שאני מנסחת את זה יותר יפה, אבל עדיין.) מבחינת סדרי עדיפויות ברור שאני מעדיפה לתת לבעלי שקט ללמוד ולעשות מטלות (וגם לי!) ובאמת שאני לא מרגישה צורך לספק את הסקרנות שלה.

באופן כללי, אני ובעלי הראשונים בבית שהתחתנו. שמתי לב שהמודל שאמא שלי מכירה זה מודל של אורחים מנומסים, כל פעם שאנחנו באים לשבת מצופה שנביא עוגה, (וכמובן שאני עובדת במטבח בצורה מלאה כי איך אפשר להסתדר בלי הבת הבכורה) והכל סביב התארחויות, מצופה להביא מתנה לימי הולדת של כל סבא סבתא, אח, הורה. והכל  תמיד "מצופה", "מנומס", "ראוי" ו"לא יפה".

במשפחה של בעלי יש הרבה ילדים בוגרים שכבר לא גרים לא בבית, מאוד רוצים שנגיע, בפעמים הראשונות כשניסיתי להביא עוגה, חמותי מיד אמרה שלא צריך, שאני כמו משפחה. הכל הרבה יותר חם. גם לא מובן מאליו שנגיע לכל אירוע. כמובן שמאוד רוצים, אבל יקבלו בהבנה ולא ילחצו עם "ציפיות מנומסות" כאלו.

עכשיו אמא שלי התקשרה והייתי ממש שנייה מלריב איתה על זה. היא שאלה מה נשמע ואמרתי בדיוק הלכנו למסעדה לחגוג לי יום הולדת, והיא ישר התחילה. "היום הולדת שלך בלועזי זה שבוע הבא וכל החיים חגגנו לך בלועזי, אז הוא בשבוע הבא." (שזה בכלל מרגיש כמו "לא אכפת לי איך את מגדירה את זה, או מה התאריכים שחשובים לך) "יפה מאוד שחגגתם אתם, אבל מה את מתכננת לעשות עם המשפחה?" היא אמרה שזאת כבר ממש חוצפה שאנחנו לא מזמינים כי היא "סקרנית לראות". אמרתי לה שהזמנו אותה לדירה הקודמת, והיא אמרה שזה "רק פעם אחת בשנה שלמה". מה היא מצפה להתנחל אצלינו כל שבוע? 

עוד שנייה מתחילה תקופת מבחנים ואין לנו זמן, זאת הייתה יציאה חד פעמית. אנחנו כל הזמן באים לשבתות, לא ברור לי למה אנחנו גם צריכים לבוא באמצע שבוע לכל יום הולדת וביקור, ועוד לארח אותה. לא הייתי עד כדי מתנגדת אם לא הייתה דוחפת את זה את זה כל הזמן. אבל למה שבכלל אנחנו נארח אותה? אנחנו זוג צעיר, אנחנו אמורים להתארח אצל אצל ההורים, לא להפך!

אוף, חלק ממה שכל כך שמחתי בהתחתן זה להתרחק מהשפחה שלי. אם זה היה תלוי בי הייתי רואה אותם פעם בחודשיים אולי. 

נראה לי שאני בעיקר פורקת. אם יש עצות מועילות אני אשמח. אני בעיקר עצבנית ולא רוצה להכנע לשטויות האלו. אני גם מפחדת שאם אני אזמין אותה פעם אחת היא תצפה לעוד. 

האמת שנראה לי די בסיסי להזמין את ההורים לבית שלכםמתואמת

לא כל שבוע, אבל פעם בחודשיים-שלושה זה הגיוני. זה באמת הגיוני שהיא תרצה לראות איפה הבת שלה גרה...

נשמע שההימנעות שלך מזה יושבת על יחסים קשים בעבר, אז מובן שאת לא רוצה, אבל נראה לי שכדאי לפתור את זה איכשהו... כי למרות הכול - לא מתנתקים מהמשפחה ברגע שמתחתנים...

אולי טיפול אישי יוכל לעזור לך. בהצלחה!

ממש לא בסיסירקאני

אני חושבת שלהיפך

די בסיסי לא להתארח אצל זוג צעיר

זה הזמן שצריך את הפרטיות וכמה שיותר

הם כבר לא זוג כזה צעיר...מתואמת
ולא הכוונה לבוא כל יום לבקר ולשהות אצלם שעות - אבל לבוא להכיר את הבית שלהם? זה לגמרי בסיסי בעיניי...
לא כזה משנה מה בסיסי. היא לא צריכה להתאים את עצמהאונמר

לא באלה שיבואו אז היא לא תזמין.

מה זה הדרישות האלה להתאמה של הילד להורים שלו.

אמא שלה רגילה לדרוש ממנה ולקבל, כמו הרבה אמהות, כי אנחנו ילדים מרצים, אבל היא ממש לא חייבת.

אם לא מתאים לה מותר לה להגיד לא מתאים לי.

זה בסיסי כשמדובר בקשר תקיןמתואמת

וזה מה שרצינו פה להאיר את עיניה - שזה הגיוני שאמא שלה רוצה לבוא לבקר אותה, כי כך זה בדרך כלל מה שקורה בין הורים לילדים.

אבל שימי לב שבהודעה הראשונה שלי כתבתי שנשמע שיש פה משהו מעבר, ואז אולי הגיוני שהיא מרגישה כך. אבל מכיוון שזה לא תקין - כדאי לטפל בזה בטיפול עומק.

זה בדיוק מה שאמרתי.אונמר

שאולי בעיניך זה בסיסי, כי מה שסביבך זה מה שנורמלי.

אבל זה לא אומר שהיא צריכה להתאים את עצמה לבסיסי הרגיל אם לא מתאים לה.

יש הרבה דברים שאנחנו לומדים איך נכון לעשותמתואמת

לפי מה שמקובל בסביבה...

לא בהכול צריך להתיישר לפי הסביבה, אבל יש דברים שנכון ללמוד מהסביבה מה הדרך הנכונה לנהוג. 

לא צריך ללכת לקיצון השנינעמי28
יש הבדל בין לרצות בפועל ( מלשון ריצוי) לבין להבין את הצד השני.

היא לא מרצה - למרות הבקשות, היא לא הזמינה אותם כבר שנה וחצי.

אבל היא כן יכולה לנסות להבין את הצורך של הצד השני ולא לקרוא לזה חטטנות.

גם בנוגע לשבת, הצורך בעזרה די מובן במיוחד אם היא הייתה הבכורה ויד ימינה של האמא, אם מדובר בעוגה, הצורך של אמא די מובן ולגיטימי, אם מדובר בשבת שלימה אפשר כן לפתוח שיחה עם אמא ולעשות חלוקה הוגנת - או במקרה שלי, להמעיט בביקורים, אני יודעת שכשאני אצל אמא שלי, רוב השבת עליי, מבישולים ועד נקיונות, לכן אני באה רק כשיש לי כוח להתמודד עם זה.

לא כל הבנה בצורך של הסביבה היא ריצוי (אומרת בתור הבנאדם הכי מרצה עלי אדמות)

אני לא מצליח להבין אותךפשוט אני..

אמא שלך אף פעם לא ביקרה אותך בביתך החדש, ולא רק שזה לא חסר לך ואת לא מבקשת ממנה לבוא, אלא את ממש הודפת ניסיונות שלה להגיע?

אם אחד מהילדים שלי היה מתנהג אלי כך הייתי מאוד נפגע ממנו, ובודק עם עצמי טוב טוב איפה נכשלתי.

לגבי שאר הדברים שכתבת - חלקם באמת מעצבנים יותר או פחות, למשל היחס ליום ההולדת העברי וכו', אבל אני לא חושב שזה תירוץ לא להזמין אותם.

תגידי,את אמיתית???*אשתו של בעלי*
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"א בטבת תשפ"ו 23:51

זאת אמא שלך!!!

איפה כיבוד הורים שלך??

היתה אצלך פעם אחת בשנה ומזה את עושה סיפור?

די נו לא להוריד אותה ככה חזק.די שרוט

היא פורקת פה.

אתם לא יודעים מה זה לגדול בבית רוסי. זה התנגשות תרבותית מה שהולך כאן. תופעת לוואי של כור ההיתוך.

אני יכול להבין אותך גברת חושבת, אני גם מבית עם תרבות דומה.

*יחד עם זאת*, נראה שלאמא שלך מאוד איכפת ממך. היא אוהבת אותך מאוד ודואגת לך. זה אופי מזרח אירופאי כזה. תנסי למצוא את המקום בלב לארח אותה, אחרי הכל, אמא זאת אמא.

הלם.אונמר

מה את יודעת על איך היא גדלה ומי אמא שלה? לא הבנתי את ההלם והצעקה.

היא לא חייבת להזמין אותה אליה.

כיבוד הורים זה הגדרה מאד ברורה של מעשים מה צריך לעשות.

לא כלול בזה להזמין הורים לבית כשלא מתאים לי.

ילד שגדל כל החיים בצורה כזאת, שמכריחים אותו לעשות דברים, ברור שברגע שיש לו בית ירצה כמה שפחות.

היא כתבה שהיא התחתנה ברצון להתרחק מההורים.

כנראה יש פה משהו מעבר ל'לא באלי על אמא שלי'.

בושה להגיב ככה.

צאי מההלם חמודה.*אשתו של בעלי*

הצגובה היתה למה שהיא כתבה.

אם היא היתה רוצה היא היתה מפרטת מה היה בילדותה.

היא לא פרטה ולכן תשובתי היתה למה שהיא כתבה.

היא נתנה דוגמא נוספת בדיוק כדי שתבינו.אונמר

וכתבה למטה שהתחתנה במטרה להתרחק מההורים. לא מורכב מאד.

ועדיין*אשתו של בעלי*

תגובתי נשארת בעיניה.

זה לא עושה לה הנחות ביחס המחפיר אליהם.

אני לא חושבת שאת זאת שאחרית לחנך אותה..שורשי
היא ביקשה עצה/ תמיכה.... לא שיחנכו .. בוא נשים לב שכותבים רק דברים שעושים טוב
וואוואחת פשוטה

מה זה "לספק את הסקרנות שלה"??? זה הבת שלה! ברור שהיא תרצה לראות איפה היא גרה!!

זה בסיסי, זה לא מראה על יצר סקרנות זה מראה על זה שאכפת לה ממך! אכפת לה איך את חיה ואם טוב לך.

זאת אמא שגידלה אותך. שסחבה אותך בבטן 9 חודשים. שקמה לך בלילות .לא מגיע לה להתארח אצלכם?

למה התואר של בעלך יותר חשוב ממנה?

אולי תזמינו לשבת אחת במקום לנסוע אליהם?יעל מהדרום
לק"י

ומתבעסת בשבילך שהקשר עם המשפחה לא נחמד. זה לא כיף ככה....

(ומסכימה שהגיוני שאמא שלך רוצה לראות את הבית שלך. מעצבן כשזה נעשה בכזה לחץ).

הייתי מאוד מאוד עצובה אם הבת של הייתה מתייחסתאמא טובה---דיה!

אלי ככה.

מאוד.

את הבת שלה, ברור שהכי מתבקש בעולם שהיא תבוא אליכם לביקור!

את כותבת "להתנחל אצלנו כל שבוע", אבל לא נשמע בכלל שזה מה שהיא מבקשת.

בסך הכול לשמור על קשר נורמלי...

נשמע שהקשר ביניכן מורכב, ואף על פי כן הבקשה שלה נשמעת הכי לגיטימית שיש!

וברור שמשפחה יותר חשובה מלימודים...

אני גם חושבת שהבקשה שלה מאוד הגיוניתנעמי28

וזו לא סתם סקרנות.

היא אמא שגידלה אותך כל השנים בבית שלה, ורוצה לראות אותך ואת הבית שאת גדלה בו עכשיו.

ויכולה גם להבין עומס של זוג צעיר, לימודים ופרנסה.

בתמונה הגדולה לא יקרה כלום אם ערב אחד בעלך יפספס לימודים או מטלה תדחה ליום אחר, אם גם זה לא אפשרי, הוא לא חייב להיות נוכח, והאירוח יכול להיות פשוט מאוד, קפה ועוגה.

לא פירטת מה הבסיס ליחס הזה ביניכםרקלתשוהנ

והגישה שלי כל כך הפוכה משלך, שאני לא אכנס לזה בכלל.

רק לגבי דברים שכתבת, שכתבת כעובדה למרות שזה פרשנות שלך - 

לבקש להביא עוגה, מה הבעיה? אני אל מגיעה בלי עוגה לא לאמא שלי ולא לחמותי. אני לוקחת חלק בשמחה ומבקשת מה להביא. את בחורה צעירה, למה שלא תתני את חלקך? אולי ככה גם תרגישי יותר חלק

לבוא לבקר - מה חטטנות בזה? זה פרשנות שלך. אא"כ אמא שלך מחטטת לך בדברים כשאת מסובבת את הגב, אבל לא כתבת את זה, רק שהיא רוצה לבוא לבקר. היחס שלה אליה מנוכר מאד, ולא מובן, שוב - כי לא פירטת מה המקור לכל זה.

כתבת שאתם זוג צעיר מאד - שנה וחצי זה לא צעיר מאד. זה צעיר אבל כבר מהלך פה בינינו...אתם לא חודשיים אחרי החתונה.

ודבר אחרון שתמיד צריך לזכור

ההורים שלנו לא פה לתמיד.

בשונה מכל התגובות פהרקאני

אני ממש ממש מבינה אותך

אולי כי אני בעצמי די זוגה צעירה

וחוויתי גם דברים כאלה

אז דבר ראשון, לדעתי לפחות, אם את מרגישה שהיא חודרת לך לפרטיות מותר לך לעצור אותה

בעדינות ובצורה מכבדת כמובן

אבל אפשר להגיד, אמא אני מבינה שממש חשוב לך לבוא אלינו

כרגע לנו זה לא כל כך מתאים, מצטערת, ברגע שיתאים לנו נזמין אתכם בשמחה.

והערות כדוגמא על התאריך יומולדת פשוט להנהן ולעבור הלאה

להחליק

זכותך לחגוג מתי שאת רוצה ואיך

לאט לאט היא תבין שהבת שלה כבר לא ברשותה

אבל אני כן הייתי שמה גבולות בעצמי, בזהירות אבל לא חייבים לבוא כל שבת ולא מיליון פעם

כמה שמתאים לכם כזוג 

וכשמגיעים לשבת זה בהחלט יפה לבוא ולהביא עוגה, וכמובן גם לעזור

אבל את לא חייבת להכין את כל השבת

כמה שאת מסוגלת

לא מבינהזווית אחרת
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"א בטבת תשפ"ו 23:49

קוראת את מה שאת כותבת וממש מרגישה איך אני מתכווצת בשם אמא שלך.אמא שלך!! גידלה אותך! מארחת אותך! ואת הודפת נסיונות שלה לבקר אותך????  מבחינתי בכלל לא קשור לכיבוד הורים.קשור לכפיות טובה.אם הבת שלי הייתה מתנהגת ככה הייתי נעלבת עד עמקי נישמתי.בוכה את חיי אם הייתי יודעת.גם אם יש לך ביקורת- לא להזמין אמא כל כך הרבה זמן???

בלתי נתפס.מארחים אותך הרבה-  אתם באים הרבה לשבתות, אמא שלך קונה, מבשלת, מסדרת, מנקה ...קשה לך להביא עוגה? כן.זה בסדר שמצפים לעזרה.אין לך עדיין ילדים.את בהחלט יכולה לעזור.לגבי מתנות- אם יש לכם בעיה כלכלית, את יכולה להגיד לאמא בעדינות שקשה לכם ותכתבי ברכה יפה, תכיני עוגיות או משו קטן של תשומת לב.

את מפחדת שאם תזמיני אותה פעם אחת היא תצפה לעוד?? 

אני הייתי מתעכב על הפסקה לפני האחרונההסטורי
"אוף, חלק ממה שכל כך שמחתי בהתחתן זה להתרחק מהשפחה שלי. אם זה היה תלוי בי הייתי רואה אותם פעם בחודשיים אולי. "

כלומר, הכי טבעי לי להצטרף לכמעט כולם ולהסביר לך שלמרות התואר התובעני ולמרות וכו' הגיוני ומתבקש להזמין את אמא פעם שניה בתוך שנה וחצי וכו'. ואדרבה, מן הסתם בערב רגיל לבעלך לא נעים להתעלם ממך יותר מידי ואם אמא מגיעה, הוא יוכל להגיד יפה שלום, להשתתף בשיחה כמה דקות ולפרוש ללימודים.

אבל כנראה שהקושי שלך יושב על מקום יותר עמוק. בלי לרוץ למקומות חריגים של פגיעה בתוך המשפה או משהו כזה (לא כי אין, אלא כי כנראה שלא זה המקרה) - סביר שהגעת מול המשפחה לעומס יתר.

הרבה פעמים נוצרת דינמיקה משפחתית של עומס יתר על הילדים הגדולים ובמיוחד על "הבת הגדולה". כלומר, ראוי שכל בני הבית יהיו שותפים במשימות הבית לפי כוחותיהם ויכולותיהם ובהתאם לגילם, הן ככיבוד הורים והן כדרך ארץ פשוטה של מי שחי כאן, אוכל כאן, מתקלח כאן, קונים לו בגדים וכו'. יחד עם זאת, הקו בין השותפות הראויה במשימות הבית, שנכונה לכל בני הבית, לבין ההתרגלות שיש בת גדולה, אז אפשר להטיל עליה כל משימה בלי מספיק קשיבות לכחות שלה, הוא קו דק מאוד. כנראה שמבחינת החוויה שלך - הוטל עלייך יותר מידי, תוך חוסר קשב למקום שלך. מתוך כך הגעת ל'שביעה' משותפות בבית ומנוכחות של בני הבית בכלל.

לא בשבילם - בשבילך ובשביל הילדים שאת בעז"ה תגדלי ותחנכי לשותפות ואחריות מתוך קשיבות, כדאי לך לעבוד על המקום הזה ולשחרר את המורכבות מול אמא והצפיות שלה.

כותבת קצת לא עדין.ובכל זאתזווית אחרת
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ב בטבת תשפ"ו 0:04

לפי מה שהפותחת כותבת בעצמה לא נראה שמעמיסים עליה כל כך- להביא עוגה? לעזור עם הגשה? זה בסיסי.לא מבקשים ממנה להגיע מוקדם ולבשל....

למה בכלל שנארח אותה?? אנחנו זוג צעיר? מותק, אתם לא כזה זוג צעיר.

הפותחת לא מתלוננת על זה שהיא מתארחת.היא מתלוננת על כך שגם אמא שלה רחמנא לצלן רוצה לבקר.היא מתנסחת במילים קשות - להתנחל אצלי...כמה נמוך אפשר לרדת בביטויים כלפי אמא.

פוחדת שתצפה לעוד??? מילה היתה לך אמא או חמות שמגיעות כל יום לבקר וזה כבר קשה לך.אפשר להבין.אבל את פוחדת שאם תזמיני את אמא היא תרצה עוד??

אין לנו מושג מהי התמונה המלאהנעמי28

ומה היחס בניהן.

ונראה לי שהיא קיבלה מספיק דעות שמראות לה את הצד של אמא שלה

לא צריך להיכנס באמ אמא שלה(;

ממש...מה זה עוזר לכתוב ככה?!יעל מהדרום
עוזר להוציא מרמור פנימיoo
נדמה לי שלא אני זה שכתב 'לא עדין'הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך י"ב בטבת תשפ"ו 0:28

ובגדול, כפי שכתבתי בעצמי, הכי טבעי לי להצטרף למוכיחים. בתאוריה על כיבוד הורים ודרך ארץ וברגש אני מסכים עם רוב מה שענו לה. עדיין התגובות הללו לא יקדמו אותה לשום מקום. 

אני לא טענתי שום דבר על אמא שלה, אלא ניסיתי להבין את החוייה שלה ועל מה החוויה הזאת יושבת מבחינתה ומתוך כך איך היא יכולה לשחרר.

נשמע שהבעיה בקשר בינכן הרבה יותר עמוקב מזהSeven

כי אני מניחה שאם הקשר ביניכם היה טוב היא הייתה מגיעה הרבה לפני שהיית פורקת את הארגזים...

בכל אופן אמא זה אמא ויש אסימונים שיפלו לך רק אחרי שתיהי אמא בעצמך וככל שהילדים שלך יגדלו

אמא לא כאן לנצח..תזמיני אותה אליך לקפה תצאי איתה למסעדה

במקסימול היא תרצה לבוא שוב ותגידי בשמחה

כי זו אמא

וחבל ללמוד להעריך בדיעבד

היא נשמעת מטרידניתoo

טרחנית ממש

איף

האישו הוא לא הביקור שלה/ העוגה/ העזרה שלך שם

הנושא לא משנה

אלא השתלטנות שלה וההשפעה שלה עליך

אני לא נותנת לאף אחד להחליט בשבילי שום דבר

אם מישהו מבקש משהו

אני אשקול ואחליט

אם מישהו לוחץ על משהו

זו סיבה מספיקה לסרב

וכדאי להתרחק ממנו

לא חוויתי דברים כאלה עם ההורים אבל כן היו להם 'דרישות' בלתי מקובלות עלי

למדתי לסרב

להתרחק

רק אחרי שהתרחקתי מספיק

הם למדו לקבל אותי כמו שאני

מחזקת אותך לסלול את הדרך שלך בעצמך כפי הבנתך

הקשבה ומודעות עצמית זו המתנה הכי טובה שאת יכולה לתת לעצמך 

מה שמרגיש לי זה הפסקה האחרונה שלךמשה

לפני שאת חושבת מה עושים עם אמא, את מגיעה שם עם אנרגיה מאוד מאוד לא טובה שכנראה יש לה שני צדדים.

קודם כל עבודה רגשית, אחר כך את תדעי לבד מהנכון לך לעשות עם אמא. והבקשות/דרישות/אנרגיה שלה שמכווץ לך את הגוף ברמה שכתבת שרשור בפורום.

(אגב, איפה מכווץ? בבטן? באזור הלב? במרכז הגוף? בימין? בשמאל? לגוף יש שפה משלו שאת יכולה ללמוד כדי להבין מה את באמת מרגישה).

אגב, פיתרון אפשרי אחדמשה

עשיתי לי מנהג לפני שנים להזמין הורים כאשתי לא נמצאת. או לתפור את זה בצורה כזו שיש ילד ש"יעסיק" את סבא וסבתא.

אני בהלם שכולם פה בעד אמא שלךאונמר

אבל אולי זה טווח הגילאים שלהם.

ואולי כולם פה חוו יחס מושלם עם ההורים שלהם ולא מבינים מורכבות.

(חוץ מכמה שראיתי שכן הבינו אותך ואת המקום שלך)

מחזקת אותך פשוט לבדוק מול עצמך מה נכון לך.

נכון לי להזמין לקצת?

נכון לי להגיד לא מתאים לי פשוט?

מה נכון לך זה מה שאת צריכה לעשות.

כל שאר השיקולים צריכים לשבת בצד. כולל כיבוד הורים וכולל מה היא תחשוב.

נשמע שיש לך פה משקע גדול מולה, ואת לא ממש פותחת אותו.

לא נשמע לי שבאמ האישיו זה שיותר חשוב לך ערב של בעלך לתואר, לא שממש מכביד ומעיק לחשוב על אמא עכשיו פה בבית שלי.

ומובן. אם היו לכם טריגרים בעבר.

ממליצה לך לנסות לחשוב בכיוון ואולי לפתור את זה...

בהצלחה

אני לא בהלםoo

צפוי שרוב האנשים יתיישרו עם מה ש'צריך' לעשות

ולאו דווקא עם מה שנכון עבורם

וככה ימליצו גם לאחרים לעשות

אח"כ אנשים לא מבינים למה הם ממורמרים והחיים שלהם לא משהו

שכל מול בטן?משה
גם וגםoo
הכל צועק פה לא תקין
היה לי תמיד נראה פה אחרת.אונמר

שיש מאד הבנה של אנשים כלפימה טב לי ומה נכון לי.

נראלי פעם ראשונה שצעק לי עד כדי כך חוסר מודעות למה נכון לנו.

קשה להתנהל ככה בחיים. הכל מתיישר למה צריך ומה אמור.

יש נושאים כאלהoo

'קדושים'

שהתשובות עליהם כמעט אוטומטית

וכל תשובה אחרת פחות לגיטימית 

כשהתשובות בנפש הן כאלהמשה

הקושי האמיתי (שאין לו לגיטימציה!) לא הולך לשום מקום. הוא נשאר ומקנן שם כמו רעל שמביא לתגובות לא נשלטות. לפעמים זה מחלה פיזית (ואז אני "לא יכול" לעשות משהו כי אני חולה) ולפעמים זה מתבטא בבחירות הרסניות אחרות.

מותר להרגיש הכל. מותר לרצות לעשות הכל (להבדיל מביצוע). הכל צריך לצוף על פני השטח. אחר כך אפשר לעבוד עם זה.

אני חושב שמה שהקפיץ את כולםברגוע

זה שהיא מתייחסת לבקשה של אמא שלה לבקר אותה בתור משהו הזוי וקוראת לזה חטטנות.

אם יש להם בעיות אחת עם השניה והיא רוצה כמה שפחות לראות אותה זה משהו אחר, אבל עצם הבקשה של אמא שלה לבקר אותה פעם ב הוא הכי נורמלי ובסיסי בעולם, מדובר כאן בסה"כ בערב, אפילו לא שבת.

זו לא בקשהoo

זו דרישה

זו לחיצה

וזה לא לגיטימי בכלל

הרבה אנשים רגילים לקבל פקודות

רק אנשים שאינם מקבלים פקודות ראו פה משהו לא תקין

אני ממש לא ראיתי כאן דרישהברגוע
בוא נקרא ביחד שובoo
'היא אמרה שזאת כבר ממש חוצפה שאנחנו לא מזמינים'
צודקתברגוע

התייחסתי רק להתחלה שהיא רמזה להם.

אבל בכ"מ המשפט "אבל למה שבכלל אנחנו נארח אותה? אנחנו זוג צעיר, אנחנו אמורים להתארח אצל אצל ההורים, לא להפך!" עדיין מאוד צורם.

זהoo

מה שצרם לך מכל מה שהיא כתבה

נו שויין

זה משפיע על הכלברגוע
להפךoo

היחס של האמא משפיע על הכל

כשהיחס שמקבלים מההורים לא תקין

חיים בהתגוננות

וקשה לנהל חיים בצורה תקינה לפני שמצליחים לעשות היפרדות תקינה מהם

הבקשה היא לא הענין.אונמר

המניפולציה היא הענין.

היא נתנה עוד דוגמא של היומולדת שלה כדי שיביו שהיא לא מדברת סתם על בקשה קטנה של 'אולי תזמינו אותנו לחגיגה?'

היא דיי מחייבת אותה ודוחקת אותה לפינה. זה ברור.

לא משנה כמה זה נראה לכם לגיטימי. וכמה יכאב לכם כשהילד שלכם יתיחס אליכם ככה.

בע"ה שלא תלחצו ע ל הילד שלכם ותשמחו שטוב לו. במקום לשבת ולצפות שיתאים את עצמו לחלומות שלכם.

נשמע לי קצת מוכרלאחדשה

קודם כל חיבוק לפני הכל, התמודדות מול הורים כשאת הילדה שלהם אבל כבר בוגרת בעצמך- אשה נשואה וגרה לבד, הרבה יותר מורכב לדעתי מלגור אצלם לפעמים.
יש פה אומנות עדינה של גבולות שלוקח זמן ללמוד.
מצד אחד לכבד את ההורים, מצד שני לא על חשבונך.
שוב, זה מוכר לי מהבית שלי ומערכת היחסים שלי עם ההורים שלי,
לא יודעת מה המוצא שלך,
אבל אצל יוצאי ברית המועצות זה באמת מאוד מקובל. (כמו שכתב מעליי די שרוט)
לדעתי ראוי וודאי אפשר לפנות ערב אחד, כמה שעות, כדי לארח את ההורים. נשמע שאין לכם עוד ילדים, אפשר לאפות עוגה לפחות, האמת אפשר גם ארוחת ערב קלילה, אבל לא חובה, להזמין אותם לשעתיים וזהו, לא ביג דיל.
פעם בכמה זמן זה סבבה.
מניחה שאתם מתארחים אצלם שבתות, נכון? ראוי לפחות לכבד על כך. בלי קשר לזה שהיא אמא שלך.

לשחרר לחצים באופן מתון ומבוקר.
לומדים את זה.
תחשבי שמהצד שלה היא נורא מתגעגעת, ומרגישה שאת הודפת אותה. ההורים שלנו הם אנשים בוגרים אבל עדיין בני אדם עם רגשות...

תודה לכל מי שענהחושבת בקופסא

לאלו שהתחילו לרדת עליי בדרמטיות קצת פחות...

כמה נקודות שכדאי להבהיר:

כן, לי תסבוכת כלפיי ההורים שלי, וזה לא המקום לפרט.

אנחנו שנינו ילדים ראשונים בבית שמתחתנים, מצד אמא שלי מאוד לחוצה על הביקור, ומצד חמותי בכלל לא הבינה מה רוצים ממנה.

אז בסדר, הבנתי שזה דבר שנחשב נורמלי. זה מכניס את זה לפרופורציות.

השאלה האם כל דבר שנחשב נורמלי חובה לעשות אם לא מרגישים בנוח איתו.

הורים שלי אכן יוצאי רוסיה, בקשר מאוד מתוסבך עם ההורים שלהם, שכלל ניתוקי קשר למשך שנים. ברור לי שזה לא מצב טוב בשום צורה.

אני לא מנסה לצאת "אין לי מושג מה נורמלי אז בבקשה תסבירו", אבל ברור שההקשר הזה משפיע. 

והצהרות דרמטיות על "זאת אמא שלך!" לא עוזרות. תהיו בטוחים שאני מכירה את אמא שלי והיא לא בוכה מזה בלילות. גם אם זה מפריע לה וגם אם היא צודקת, אפשר לוותר על הדרמטיות.

וברור שאני עוזרת בפינוי והגשה גם אצל חמותי. אבל כשאנחנו הולכים להורים שלי גם מצופה שנביא עוגה, וגם מצופה שאני אכין במטבח חלק משמעותי מהשבת. לפעמים אפילו את הרוב. זה ממש לחזור ללגור בבית ולהיות הבכורה האחראית. אחי בן ה17 פתור מכמעט כל מחויבות ברגע שאני נכנסת. אני מכינה סלטים, תוספות, דגים וכו' לא חשבתי שזה צריך פירוט. אני לא אסרב לזה אם זאת הדרישה, ובאמת יש עוד 3 שעות לשבת ושום דבר לא מוכן. אני באמת לא נוהגת להתווכח עם אמא שלי או לחפש דרמות ואני ממש לא "ילדה בעייתית".

דברתי עם בעלי והחלטנו שנארח אותם בחופשת סמסטר שתהיה עוד כחודשיים. 

תשקלי את האפשרותמשה

לארח אותם רק את, והבעל ילך ללמוד בספריה.

נכון. הרבה פעמים זה פותר טוב.אונמר

אצלי זה היה ללכת להורים שלי עם הילדים בלי בעלי. והוא היה בעבודה או משהו שהיה לו לעשות.

כמובן שזה פותר רק אם המורכבות מולם מורכבת גם ממורכבות של בעלך מולם.

אם לא אז אולי הפוך, אולי הנוכחות שלו תקל עלייך מולם.

וכל הכבוד שאת בכלל שוקלת ובוחנת ובאה לקראתם. לא מובן מאליו.

מבינה אותך ממשפצלושון

והופתעתי שככה יצאו עלייך

לגמרי נשמע שהיא לא מבינה את המקום שלה ולוחצת מדי

חיבוק❤️

ננעל לבקשת הפותחתפשוט אני..אחרונה
מה צריך בשביל להחליט להתחתן עם מישהו?אני:)))))
הרבה אופטימיותפשוט אני..
הרגשה הכי הכי שזה זה!!*אשתו של בעלי*

הכי בטוחה!

הכי שמחה!

הכי אופטימית!

הכי מרגשת!

הכי מתלהבת!

ואם אני לא טיפוס מתלהב?אני:)))))
להיפך. זו הדרך הנכונה להתמודד עם ההחלטה הכי קשהזמירות

של החיים.

לשאול את עצמך: אם נוריד את המשיכה והרומנטיקה ליום אחד, האם זה האדם שהייתי בוחרת כחבר הכי טוב שלי?

כמו עם חברה טובה - את צריכה להרגיש בנוח להיות במצבים  פחות נוחים ונעימים לידו. (כאשר את מרגישה פגועה, כועסת, חלשה, עצובה)

נראלי שכן. אין לי סיבה למה לא.אני:)))))

ואם אני לא מרגישה משיכה ורומנטיקה?

אולי כאן נכנס העניין המגזרי שציינתי מקודםזמירות

אני דתי כיפה סרוגה.

בלי משיכה ורומנטיקה, אין סיכוי לקבל החלטה שזה זה.

מאידך, במגזרים החרדיים, כמה משיכה ורומנטיקה אפשר לפתח בכמה מפגשים בודדים, ומחליטים להתחתן? 

מי אמר שזו הדרך הנכונה להתחתן?*אשתו של בעלי*
אין דרך שנכונה לכולם. זה מאוד תלוי אורח חיים,זמירות

תרבות חברתית, נורמות, הרגשה פנימית, אופי, תכונות וחיבור לצד השני, השקפה וייעוד בחיים 

ויש כאלה*אשתו של בעלי*

שגם אחרי שהם מתחתנים ומגלים שזו היתה טעות מבחינתם להתחתן עם x או מגלים שלא טוב להם...

ובוחרים להישאר עם הבעל/האישה ולא מתגרשים

נכון. גם זו החלטה מאוד מאוד קשה עם הרבה נעלמיםזמירות
 מה צפוי בעתיד, עם השלכות פרטיות-אישיות ואפילו משפחתיות. 
לא התלהבות חיצונית דוקא*אשתו של בעלי*
ההתלהבות יכולה בהחלט להיות פנימית(ורגועה)
כמו נושאים מגזריים אחרים- גם שאלה זו כנראה תקבלזמירות

תגובות שונות, תלוי באורח החיים, השקפה דתית/אמונית, איפה נמצא/ת מי שעונה בסקלה של הדתי-מטר….

(יש כאלו שיסתפקו בהיכרות קצרצרה של מספר מועט של מפגשים על פני כמה שבועות, לעומת מי שצריכים חודשים של זוגיות כדי להגיע להחלטה)

בסביבה שלנו מתארסים אחרי 3-4 פגישותאני:)))))

אני פחות מכירה ומתחברת למהירות הזאת.

הבסיסאריק מהדרום
הכנסה קבועה שתאפשר לכם לנהל משק בית.
יש מגזרים שהפרנסה על האישה… למרות שהבעל מתחייב לכךזמירות
בכתובה
חחחח לא פחות חשובאני:)))))
בכל אופן הוא מתכנן אברכותאני:)))))
ואת שלמה עם זה?נפשי תערוג

יכולה לכלכל משפחה לבדך?

בתכלס. המשכורת שלך עתידה להיות לפחות כמשכורת הממוצעת  במשק?

בהתחלה אפשר קצת פחות

בהמשך, עוד שנה וחצי מיום החתונה, זה אמור להיות.

להחליט שאת מעוניינת להתחייב לקשר הזהמרגול

יצאה לי כותרת קיצונית אולי. אני כנראה בצד ה"פתוח" של הפורום (מעידה על עצמי)

את רואה אותו, ככה, כמו שהוא. האם את מוכנה ורוצה לחיות איתו את חייך? האם את מוכנה ורוצה לעבוד על הזוגיות שלכם גם כשהוא יעלה לך על העצבים? האם את מוכנה ורוצה שהוא יהיה לצידך במסלול חייך? ושאת תהיי לצידו במסלול חייו? האם אתם, שניכם, מודעים לזה שעוד 5 שנים (וגם פחות, וגם יותר…) סביר ששניכם תהיו שונים מאיפה ששניכם היום (כל אחד לחוד, וגם ביחד כזוג), אבל עדיין תרצו להיות יחד?

זה נשמע אולי חוזה? לא יודעת איך זה נשמע מבחוץ. אני יכולה להגיד עליי, שהוא הרגיש לי בית. (קשר יותר ארוך מ2-3 פגישות…)

כאילו. בית. משהו בי נרגע לצידו. וגם קצת יותר אהבתי את מי שאני כשאני לידו.

(וגם אותו אני אוהבת ואהבתי, כן?)

פשטות?זיויקאחרונה
זהואריק מהדרום
עברתי טסט
בשעה טובה!זמירות
וואלהנקדימון
מזל טוב גדול
מזל טוב !משה
מזל טוב!אפרסקה
וואו בשעה טובהזיויקאחרונה
סע בזהירות
שיעור שמצאתי ביוטיובמישהי נשואה
מה התחדש לך ממנו? מה חשוב לך ללמוד ממנו?פשוט אני..

יש ביוטיוב אלפי שיעורים, למה דווקא את זה בחרת לפרסם כאן? מעניין לא פחות מאשר השיעור עצמו. 

לפרסם שיעור של 43 דקות ללא כל טקסט, מתאים יותר לקיר בפייסבוק מאשר לפורום...

מי מכיר את האיש שבקירשם פשוט
קצת מצטרףמשה

לפחות אפשר להביא קטע מהתמלול שלו או דומה לזה.

אוקי אז הנה גם בשבילךמישהי נשואה

השיעור הזה הוא שיעור חובה לדעתי.

צריך ללמד אותו לפני שאנשים מתחתנים

ובטח ובטח שגם אחרי החתונה

ועוד יותר כשיש בעיות

בפורום הזה לפעמים ומידי פעם ופעם ב..

אנשים מתייעצים לגבי קשיים בזוגיות

אז השיעור הזה הוא הפתרון

בבקשהדי שרוט

השיעור של הרב אייל ורד, שכותרתו "לבקר בעולמות אחרים: למה זוגיות מתפרקת ואיך בונים זוגיות עמידה?", עוסק בשורשי המשברים בזוגיות ובכלי המרכזי למניעתם.

​להלן תמצית הרעיונות המרכזיים מהשיעור:

​1. "העיוורון השקט" בזוגיות [04:00]

​הרב משווה את התפרקות הבית למחלות שמתפתחות בשקט, ללא כאב מיידי (כמו חסימת עורקים או גלאוקומה). ברוב המקרים, הבית לא מתפרק בגלל "פיצוץ" אחד גדול, אלא כתוצאה מהצטברות של דפוסים שוחקים, הזנחה וריחוק שנוצרים לאורך שנים, עד שהם חוצים "מסה קריטית".

​2. גרף ההתדרדרות: מפער לשנאה [06:15]

​הרב מציג "גרף" המתאר איך זוגיות של אנשים טובים עלולה לקרוס:

​פער: בין בני זוג יש פערים מובנים (הבדלי אופי, חינוך, תפיסת כסף, גישה לילדים).

​פער לא מטופל: הופך לריחוק.

​ריחוק: הופך לפגיעה.

​פגיעה מצטברת: הופכת לכעס ותסכול, ובסופו של דבר עלולה להגיע לשנאה ופירוק [09:40].

​3. הפער כמנוע לצמיחה [07:30]

​הרעיון המהפכני בשיעור הוא שפער אינו תקלה. הפער הוא המקום שבו האדם נדרש לצאת מעצמו, להתרחב ולגדול. "אשתו של אדם מגדלת אותו", וההתמודדות עם השונה היא תוכנית הגדילה של האדם.

​4. הכלי המעשי: "לבקר בעולם של הזולת" [14:20]

​זהו המסר המרכזי של השיעור. הרב משווה זאת לטיול בחו"ל:

​כשנוסעים למדינה זרה, באים בסקרנות, מנסים להבין את התרבות והנוף ולא מצפים שהכל יהיה כמו בבית.

​בזוגיות, עלינו ללמוד "להחתים דרכון", לשים את עצמנו בצד לרגע, ולצאת לביקור בעולם הפנימי של בן/בת הזוג [18:10].

​הקשבה פעילה: לעיתים קרובות, בן הזוג לא צריך פתרונות או עצות, אלא רק את החוויה שמישהו באמת הקשיב לו והבין את עולמו [23:30].

​5. דוגמאות לתיקון הפער [27:00]

​הרב משתף בסיפור אישי על ליל הסדר, שבו הוא הרגיש שהיה "מדהים", אך אשתו חשה חסר. רק כשהסכים "לעבור לעולם שלה" ולהבין מה חשוב לה (דברי תורה ולא רק שירה), הוא הצליח ליצור קרבה אמיתית ותיקון.

​סיכום [40:40]

​זוגיות עמידה נבנית על ידי המוכנות להשקיע בגישור על פערים ולא בהתבצרות בעמדה של "ככה אני וזהו". היכולת לבקר בהיכלו של השני היא המפתח לזוגיות שמחה וארוכת שנים.

נא לקרוא בלי לדלג. לקח המוווווון זמן לתמצת את זה.

תודה לדי שרוט (:מישהי נשואה
מגיע לי תודה. לקח לי שעות לסכם את זה.די שרוט
אם רק הייתה תוכנה שיודעת לעשות את זה.......
אולי אתה תייצר תוכנה כזאת..מישהי נשואה

תחשוב על זה

זה יכול להיות סטארט-אפ

ובטח תעשה מזה ארגזים..

ידעתי שמישהו יתלונן חחמישהי נשואה

אז אני אגיב כמו בפייסבוק..

לא בא לך? תגלול הלאה..

ועכשיו אענה בכל זאת כי אני נחמדה

השיעור הזה לדעתי בסיס לזוגיות

אכן היוטיוב מלא בשיעורים ..

אבל השיעור הזה לדעתי יכול לעזור הרבה.

כי הוא מדבר על משהו מאוד יסודי ובסיסי בבעיות בזוגיות.

ועדיין לא כתבת מה הוא בעצם אומרפשוט אני..
הרב אייל ורד אומרמישהי נשואה

שבין גבר לאשה יש פערים

וצריך להתייחס אליהם כאל הזדמנות לצמיחה. ולא כאל תקלה.

בנוסף הוא אומר שצריך לטפל בפערים, כי כשלא מטפלים בהם - ויש פגיעה ועוד פגיעה ועוד פגיעה- בסוף נהיית צלקת.

ואז כבר קשה לגשר על הפערים האלה

לכן כדאי לטפל בהם בזמן.

איך?

על ידי הקשבה אמיתית לצד השני.

ולא על ידי התקבעות בצד שלנו.

אלא לרצות להתקרב לצד השני ולהבין אותו.  מה חשוב לו. מה הוא רוצה. 

הוא נהדר!*אשתו של בעלי*
מדבר לעניין!! ומעניין!
אהבתי 🌷פשוט אני..
מתחבר מאוד 
אז היה שווה להסביר (:מישהי נשואהאחרונה
שיתוף של החמה בזוגיותהתייעצות קלה

היי, אשמח להתייעצות

התחתנו לא מזמן ובתקופה האחרונה יוצא לנו לריב/להפגע אחד מהשני כמה וכמה פעמים. אנחנו לא ככ מצליחים לפתור ולהתגבר על זה בינינו (צריכים לעבוד על זה/לפנות לעזרה וכו) אבל יצא שבעלי התייעץ על זה עם אמא שלו, ושיתף אותה וסיפר לה דברים..

גיליתי את זה בכלל מהודעה שהיא רשמה לו, וייעצה לו מה לעשות איתי.

עכשיו, מצד אחד, בלשון עדינה, לא ככ מתאים לי שחמותי תהיה מעורבת בצורה כזו או אחרת בתוך הזוגיות שלי, שתדע על מה קשה לי איתו/מולו, מה הקשיים שלי, מה טוב לי/לא טוב לי וכו.. מצד שני, אני לא רוצה להגביל את בעלי עם מי להתייעץ ואת מי לשתף..

באופן כללי, הוא בקשר מאוד טוב עם אמא שלו, והוא מעריך אותה ואת הדעות שלה ומשתף אותה (מאז ומתמיד, וגם כשיצאנו היו דברים שהוא היה מספר לה עלינו..), סומך עליה וכו.

חשוב לי להדגיש שהיא הכי לא שיפוטית בעולם.. היא לא בגלל זה תתייחס אליי אחרת, היא רוצה וחשוב לה שיהיה לנו טוב, ותמיד אומרת שאנחנו מוזמנים להתייעץ איתה, שזה חמוד והכל, אבל אני אישית פחות אוהבת את האופציה.

אשמח לעצות/לדעתכם מה לעשות.. אם לגיטימי לבקש לא להתייעץ או לשתף אותה, או שזו זכותו, אני לא יודעת..

תודה רבה!

עם מי את מתייעצת?מתיכון ועד מעון

דבר ראשון, ההתחלות קשות וזה לרוב ממש תקין ונורמלי שלוקח זמן להסתגל למצב.

אני מבינה את אי הנעימות שלך, והוא הגיוני.

אם את מתייעצת אם אמא שלך, הגיוני שגם הוא יתייעץ עם אמא שלו.

אבל אפשר להחליט שפונים ליעוץ מקצועי או אפילו לדמות אחרת שמקובלת על שניכם ולומדים לפתור את הקשיים ביחד

לגיטימי לבקש ממנו לא לשתף אותה בהכליעל מהדרום
לק"י

עדיף באמת מישהי יותר חיצונית, ופחות מעורבת רגשית.

לדעתי לגיטימי לבקש שישתף רק אנשים חיצוניים אלייךמרגול

עם חמותך יש לך קשר. אתם באים לבקר, היא באה לבקר, נכדים בעתיד וכו.

ושיתופים כאלו עלולים להשפיע לרעה על הקשר ביניכן.

וגם יש לה מעורבות אישית בעניין.

(לא שזה איזה פשע, כן? פשוט אומרת, היא לא ככ אובייקטיבית, חכמה ונבונה ככל שתהיה בעצות).

בעיניי לגיטימי לבקש שאם הוא משתף מישהו, אז שזה יהיה מישהו שלא באמת קרוב אלייך. חבר טוב? אחלה. הקשר שלך איתו זניח כנראה.

רב מהישיבה? סבבה. כנ"ל.

אבל אמא שלו/אח שלו וכו. אז או לא לשתף, או לשתף בזהירות, כלומר רק בדברים קטנים או חיוביים.

מבחינתי זה לא להגביל אותו מול ההורים שלו, אלא לשמור על נפרדות בין הקשרים. (ב"ה אתם נשואים, וגם ב"ה שיש לו קשר עם אמא שלו. אבל זה שני קשרים נפרדים. לא לערבב)

קודם כל מזל טוב ובניין עדי עד בע"ה!לאחדשה

כמה נקודות:

1. אין דבר שאי אפשר לפתור כמעט בתקשורת מיטיבה וכמה אחד עם השניה.

ללכת לחפש עזרה מבחוץ לא מאפשרת לכם לשהות במורכבות ולהגיע לפיתרון מתוך הכאב.

יש תקשורת מקרבת, לוקח זמן ללמוד את זה. לוקח זמן ללמוד להקשיב לשני מבלי להשליך מה זה אומר עליי ועל מה שאני מרגיש בתוך המערכת. לוקח זמן ללמוד לשים את האגו בצד מבלי לוותר על עצמי והערכים שלי. מה שהכי חשוב זה לא להיבהל! זה טבעי נורמלי וזה משהו שלומדים עם הזמן. זה בלי קשר לעניין החמות.

2. אם כבר לשתף מישהו, צריך לבחור בקפידה, אבל כמה שיותר להמעיט בשיתוף ההורים. למה? לא משנה מי האדם בכלל, להורים יש נטיה פנימית מהותית להצדיק את הילד שלהם. זה לא הוגן להכניס אותם למשוואה. גם אם הם חושבים שהילד שלהם טועה, אם הוא מתרגל לשתף את ההורים בזוגיות שלו נוצרת פה משוואה לא בריאה לאורך זמן, ובסוף בסוף, עלול לקרות משהו גדול ומשמעותי  וכל מה שהצטבר אצל ההורה על בן הזוג על ילדו בתת מודע במשך הזמן מתפרץ.  בין בני זוג עוברים הרבה מים בנהר. יש משברים ויש מריבות אבל לומדים להתקדם משם, בדרך כזו או אחרת. ההורה יזכור לתמיד את הכאב שנוצר בלב של הילד שלו בגלל בן הזוג והרבה פעמים הם פועלים או מדברים מהכאב הצרוב הזה.

זאת אומרת יש פה 2 אספקטים. עצם ה"בריחה" להתייעצות בחוץ, ודבר שני דווקא הדיבור מול ההורים.

חייבת לחדד, אני כן בעד התייעצות מקצועית כלום כל הקצין, כשהתקשורת לא בריאה ופוגענית, ונמצאים בספירלה לא מיטיבה שלא מצליחים להתקדם ממנה.

פשוט חושבת שצריך לדעת איך לריב נכון, והרבה מזה זה מניסיון שלכם.

שורה תחתונה לדעתי האישית, אם מפריע לך הוא מתייעץ עם חמותך חשוב שתשתפי אותו, יחד עם מציאת פיתרון אמיתי לאיך להתמודד עם ריבים ואתגרים (שיש לכולם, בטח שבהתחלה).

בהצלחה רבה!!

כתבת מעולהנהג ותיק

מצטרף לדברים

ומוסיף, טוב ובריא שיש קשר טוב עם ההורים, ממש מבורך.

אבל כל דבר שקשור לזוגיות שלכם מומלץ לא לערב אותם

לא מצליחה לערוך. והמקלדת שלי ממציאה מיליםלאחדשה

בקיצור מקווה שהעיקרון מובן...

תודה רבה לכולכם על התשובות!! עזרתם!התייעצות קלה
יפה. לפעמים להורה יש נטיה דווקא להצדיק את בן הזוגרקלתשוהנ

וגם זה כמובן לא עוזר לסיטואציה בדיוק באותה מידה

מכל כיוון שלא נסתכל, גם האדם הישר בעולםלאחדשה

יש לו נטיה פנימית מוטית לצד מסויים.
ואוי ואבוי אם הוא אדיש לסיטואציה...

קיצור, לא מומלץ משום כיוון

אצלי למשלהגיבן מנוטרדהם

אשתי מיוזמתה היתה מבקשת מאמא שלי שתדבר איתי ושאתייעץ איתה.

היא ידעה שאחרי זה אני יותר רגוע והרבה יותר פתוח להקשיב לה

אבל כל אחד יעשה מה שטוב לו כמובן

לדעתי זה גרוע מאדזיויקאחרונה
כי אוטומטית הורה תופס צד
אשמח להמלצה תודהבידיים של השם
בוקר טוב חדשה כאן..

אנחנו נשואים כמעט שנתיים פלוס תינוקת. מחפשת מטפל/מטפלת זוגית שתעזור במצב לא פשוט ודחוף גירושים כבר מדוברים על הפרק.

מאיזור רחובות.

מציינת שהיינו כמה טיפולים אצל מטפל לא ככ מרוצים ועוד פגישה אצל מטפלת שגם לא מתאימה.

תודה

יש ברחובות מטפלת זוגית עם הרבה המלצותנייקיי

שנכתבו עליה כאן בפורום.  

היא במקרה גם מהלת הפורום - @נגמרו לי השמות
 בכרטיס האישי שלה, פרטים מי היא. 

מצטרפת להמלצה!nik

היא מקצועית, מאירה, קשובה וכל כך מדייקת!

קיצור ממליצה בחום😅

וואונגמרו לי השמותאחרונה
מאוד מחמם את הלב ומשמח לשמוע, תודה רבה יקרה 🙏
תודה רבהנגמרו לי השמות
על התיוג והמילים הטובות 🙏
מכנס מרופדהעני ממעש

מחפש מכנסיים עם ריפוד

לילד גדול שמרטיב בלילה

מישהו מכיר??

שמעתי על תחתוני גמילה רב פעמייםיעל מהדרום

לק"י

לא פגשתי בהם בעצמי במציאות.

מאמינה שגוגל יודע מה זה

המלצת רופאהעני ממעש

ולא מצאתי ...

לא תחתון אלא מכנס

ככה הילד לא קם בלילה . כי נספג, לא מפריע לו ולא מרטיב את הסדינים וכו

תודה יעל אולי בכל זאת מישהו מכיר ..?

זה נשמע שהרופא התכוון לתחתון גמילהאודי-ה

חפש בגוגל תחתוני גמילה לילדים גדולים או מכנסי גמילה (לא נראה לי שיש ממש מכנס).

יש גם לפמפרס ולהאגיס אם הגדול יעלה עליו.

לא מכיר. אבל הצעה שעבדההסטורי

לפעמים ילדים שוכחים להתפנות ביום כי הם עסוקים ואז הגוף מתרגל להתרוקן בלילה.

כדאי לשלוח אותו להתפנות כפעם בשעה וחצי, בעיקר בשעות הבוקר והצהרים המוקדמות. אצלנו זה עזר מאוד.

(אפילו ביקשתי מהמורה, להזכיר לו כשיוצאים להפסקה).

אשמח להבין,שמעונה
לא הבנתי מה עשיתם במהלך היום
דאגנו שהוא לא ישכחהסטוריאחרונה
ללכת לשרותים. זה קורה לילדים כשהם מרוכזים/מוסחים.
כמה גדול?פשוט אני..

יש מכנסונים של פמפרס, שזה בעצם חיתול בצורה של תחתונים, כלומר לא צריך לחתל אלא לובשים את זה ממש כמו תחתונים רגילים. לדעתי המידה הכי גדולה שלהם, 6, יכולה להתאים עד אמצע היסודי.

זה עונה על מה שכתבת: הכל נספג, הילד לא מתעורר, לא צריך להחליף סדינים.

תודה לכולםהעני ממעש
לא יודע מה הגילנפשי תערוג

אבל יש תחתון טיטול.

טיטול שהוא בצורת תחתון.

הכל נשמר בפנים. אין בדרך כלל נזילות

עד גיל 10 בערך אפשר עדיין להשיג בחנויות הפארמים.

לאחר מכן אפשר ללכת לחנויות שמתמחות בפתרונות הרטבה למבוגרים.

שמירת תמונות!אם הבנים שמחה😍

אשמח לעזרתכם🙏🏻

ב"ה נשואים הרבה שנים+הרבה ילדים+מטיילים מלא+אוהבת מאוד מאוד לצלם= מיליון תמונות!!

כל שנה מסודרת בתיקייה נפרדת, בכל תיקייה ממש סידרתי את כל התמונות בתיקיות ממוספרות לפני סדר כרונולוגי.

לכל שנה ערכתי והדפסתי אלבום בנפרד.

השאלה איך נכון לשמור את כל התמונות שיקרות ממש ללבי❤️

כרגע הן כולן שמורות על המחשב ועל אר-דיסק עם הרבה מקום.

בינתיים יש עוד מקום, אבל הוא הולך ונגמר. וגם מלחיץ אותי לשמור על חפץ פיזי שיכול להרס (אם חלילה יש שריפה בבית, אני מוציאה קודם את הילדים וחוזרת לאש להציל את התמונות🫣)

לא מבינה בכלל בשמירה ברשת / ענן וכו'…

מישהו מבין בזה ויכול לעשות לי סדר איך שומרים קבצים?

או המלצה לדרך אחרת לשמור קבצים?

תודה!

Google One הוא לדעתי הפתרון המוצלחזמירות

ושימוש ביישום Google Photos לגיבוי רציף ושוטף / או לחילופין רק מה שחשוב ומועדף, של התמונות מהמחשב, לענן של גוגל - ענן google one.  

קישור לתעריפים של חבילות שירות לפי הנפח שרוכשים.  

https://one.google.com/about/plans?hl=he&g1_landing_page=0

זה מה שאני עושה.

מגבה כמותך, מחשב, כונן חיצוני וגם ענן גוגל.  

דרופבוקס או גוגל דרייב בתשלוםאודי-ה
למה ב Google drive? כאשר יש את Google photosזמירות

שיעודי לשמירת תמונות וסרטונים? 

גוגל דרייב הוא אומנם כמו תיקייה במחשב לשמירת קבצים - אבל ל Google photos יש ערך מוסף ספציפי לניהול תמונות וסרטונים.  

זה אותו דבר בעצם. משלמים לאותו דרייבאודי-ה
אני לא מדבר על התשלום אלא על אופן השמירהזמירות

של התמונות.

זו השאלה בפוסט הפותח.

אם מעתיקים תמונות מהמחשב לגוגל דרייב,  לא נהנים מכל היתרונות של ניהול תמונות.

יכולות שכן נמצאות ב Google photos

למשל - חיפוש תמונות לפי מפתחות חיפוש מגוונים: לפי מיקום, לפי נושא, לפי עונה, לפי שמות של פנים מזוהות:

"ירושלים"

"תל אביב בחורף"

"טיולים ב 2025"

"אברהם ושרה" 

נכון. התכוונתי לגוגל תמונות. זה אותו דבראודי-ה
טוב. לא נתווכח. זה ממש לא אותו יישום וכלים.זמירות
גוגל-דרייב וגוגל-תמונות הם יישומים שונים עם מטרות וייעוד שונה לאופן השימוש בענן.

גם באייקונים של הכלים יש אייקון ייעודי לכל יישום

אהבתי שאתה מסביר. אני מכירה את ההבדליםאודי-ה

לא דייקתי במונח ואני מתנצלת מעומק הלב.

יש יישומים שונים וכולם תחת גוגל.

היום גוגל תמונות תופס מקום בדרייב ולכן אם רוצים מספיק מקום צריך לקנות תוספת מקום. התכוונתי באופן כללי לגבות בגוגל בענן (הלא הוא גוגל דרייב).

אולי זה באמת היה מבלבל למי שלא מכיר ולכן עדיף לדייק ולכתוב גוגל תמונות.

עד כאן נראה לי שליבנו את הנושא כראוי.

אולי לשמור במייל שלךאורין
Gmail, photos, drive - כל אחד מהישומים של googleזמירות

חולק את אותו נפח האחסון המשותף של החשבון.

הנפח הבסיסי הכולל הוא 15GB, וחינמי,

וכל נפח אחסון גדול יותר הוא כבר בתשלום.  

וזו היתה הצעתי המקורית לעיל בתחילת השרשור- קניית נפח אחסון גדול ב Google one.  

Google one הוא המאגד של כלל היישומים של גוגל - מייל, תמונות , דרייב, ועוד..

שאלת הדיוט : אי אפשר פשוט לפתוח עוד חשבון מיילאורין

במקום לשלם?

אפשר. אבל בכמות גדולה זה נהיה מאוד מסורבלקפיץ
תמורת 80 ש''ח לשנה מקבלים 100 ג'יגהפשוט אני..
שזה כמו 7 חשבונות חינמיים...

הטרחה והבלגן באמת שווים את זה?

ואפשר גם לשתף כמה בני משפחהברגוע
לא רואים את התמונות אחד של השני, רק הנפח של ה 100 ג'יגה משותף.
אם עושים חשבון משפחתי זה עולה פחותאודי-ה
תסבירי איך עולה פחות מהמחיר שמפורסם בנפח של 100זמירות

או בהתאמה בנפחים גדולים יותר?

בדקתי ואתה צודקאודי-ה

היה זכור לי שזה חצי מחיר.

לי יש את הרגיל ב-8 ש"ח לחודש. בעלי עשה וצירף אותי בלי קשר למנוי שיש לי וחשבתי משום מה שזה זול יותר. כנראה לא שמתי לב שזה אותו נפח שמתחלק בין כמה אנשים.

איך אפשרנהג ותיק
לצרף כמה משתמשים/חשבונות על מנוי אחד של 100 ג'יגה?
שואלים את הספק, google. הוא מסביר יפה…זמירות

הוספת בני משפחה ל-Google One היא דרך מעולה לחלוק את נפח האחסון (ואת ההטבות) בלי לשלם על כל מנוי בנפרד.

חשוב לדעת: כשאתם משתפים מנוי, אף אחד לא יכול לראות את הקבצים האישיים שלכם (ב-Drive, Photos או Gmail), אלא אם בחרתם לשתף אותם ספציפית. כל אחד רואה רק את מה ששייך לו.

להלן השלבים לביצוע הפעולה:

1. יצירת קבוצה משפחתית (אם עדיין אין כזו)

כדי לשתף את Google One, אתם צריכים להיות ה"מנהלים" של קבוצה משפחתית ב-Google.

* היכנסו לאתר families.google או לאפליקציית Google One.

* לחצו על "התחלה" (Get Started) ופעלו לפי ההוראות ליצירת הקבוצה.

2. הזמנת בני המשפחה

אתם יכולים להוסיף עד 5 בני משפחה נוספים (סה"כ 6 משתמשים):

* פתחו את אפליקציית Google One בטלפון (או היכנסו לאתר במחשב).

* הקישו על התפריט (שלושה קווים) ובחרו ב-הגדרות (Settings).

* בחרו ב-ניהול הגדרות משפחה (Manage family settings).

* לחצו על ניהול קבוצה משפחתית והזמינו את בני המשפחה באמצעות כתובת ה-Gmail שלהם.

* בני המשפחה יקבלו אימייל – הם חייבים לאשר את ההזמנה כדי להצטרף.

3. הפעלת שיתוף האחסון

לאחר שהם הצטרפו, עליכם לוודא שהשיתוף פעיל:

* תחת "הגדרות משפחה" בתוך Google One, ודאו שהמתג "שיתוף Google One עם המשפחה" מופעל.

דברים שחשוב לזכור:

* ניצול נפח האחסון: קודם כל, כל משתמש מנצל את ה-15GB החינמיים שלו. רק כשהם נגמרים, הוא מתחיל "למשוך" מהנפח המשותף של המנוי.

* חשבונות עבודה: אי אפשר לצרף לקבוצה משפחתית חשבונות Google Workspace (חשבונות של עבודה או לימודים). רק חשבונות Gmail פרטיים.

* מיקום: כל בני המשפחה חייבים להיות רשומים באותה מדינה ב-Google Play.

תודה רבהנהג ותיק
גם ענו כבר וגם מוסיף מהניסיוןזמירות

בעבר עשיתי את זה.  פתחתי 10 חשבונות רצופים

nane1@gmail.co

….

nane10@gmail.co

אבל מהר מאוד איבדתי את השליטה.  לא ידעתי איפה נמצא מה, מבין החשבונות.

צריך לנהל בנפרד פנקסנות של תיעוד מה מאוחסן באיזה חשבון.  

תודה רבה על כל התשובותאורין
אחד מכם אקדמאי/סטודנט?מרגול

לרוב אוניברסיטאות נותנות אחסון בענן כלשהו של טרה. שזה מלא מלא.

ונראה לי בשביל תמונות משפחתיות שווה לשלם על גיבוי טוב.

מה גם שבגוגל יש עוד שימושים (מייל, דרייב לקבצים וכו) אז זה יעיל גם לדברים אחרים על הדרך. 

גם אם קיימת אפשרות דרך העבודה או הלימודים-לא מומלץזמירות

כי אחסון כזה, גם אם חינמי לעת עתה, הוא לא לתמיד.  מסיימים לימודים באקדמיה, או עובדים מקומות עבודה, ואז מה? איך מעבירים עשרות GB לאחסון אחר?

(אפשר עם דיסק נייד, אבל טרחה גדולה). 

של גוגל? ממש קל להעביר בין חשבונותמרגול
וגם הרבה פעמים החשבון נשאר, רק ההטבות שלו נעלמות (ומקסימום ממשיכים לשלם עצמאית)
זה לא של גוגל. זה תחת ה url של האקדמיהזמירותאחרונה
אפשר בקטע קצת יותר הרפתקנימשה

לקחת אחסון בS3 (עולה בערך 5 יורו לחודש לטרה ב-BackBlaze, עשירית מגוגל) ולזרוק עליו מה שאת רוצה. צריך קליינט סטייל winscp או דומה לו ופשוט לזרוק את כל הקבצים לשרת.

אפשרות שניה - יש כלים שיודעים לגבות את כל המחשב. KopiaUI נחמד למטרה הזו. אפשר להתקין אותו על המחשב ושיגבה גם את שאר המסמכים ולא רק את התמונות.

גילוי נאות: אנח משתמש בשני סוגי הפתרונות. לא רק בשביל הבית (והמשרד בבית...) אלא גם לצרכי העסק. ערוץ 7 משתמש בS3 ויש לנו גיבוי של כמה טרות שעולה סכום זניח כל כך שרק עכשיו נזכרתי להגיש אותו להוצאות של 2025.

מתוסכל.. בבקשה לא לשפוט..אריזה משפחתית

אני בד"כ רק צופה מהצד, קורא ושואב הרבה כוחות מהטיפים והעצות של כולם..

מנסה עכשיו גם לשתף. אז ככה, תקופה ארוכה שאשתי לא מעוניינת במגע. עצבנית. כועסת.

חסרה לי האינטימיות הזאת האמת, אני אדם חם, רגיש, וצריך לומר שלא עשיתי לה כלום. זה בעיקר נובע מלחץ בעבודה, ילדים וכו'..

לאחרונה יש משהי בעבודה שממש מתקרבת אלי. אני אדם נאה, עם כישורים חברתיים מאוד טובים. היא גם מוצאת חן בעיני ומטבע הדברים בגלל המצב שלי אני לא שמתי מעצורים יותר מידי..לפני כמה ימים היא ביקשה שניפגש, נהפוך את זה לרשמי ו"נצא מהארון".

נקרעתי מבפנים, לא ידעתי מה להחליט, הריק הזה שסוף סוף מתמלא, השמחה, האהבה שכל כך חסרה לי.

קבענו להיפגש. אבל בדרך לשם התאפסתי על עצמי, חשבתי על אישתי, על הילדים, עשיתי פרסה ונסעתי לקנות לאשתי מתנה. משהו ממש יקר ומושקע שהיא רצתה הרבה זמן.

הודעתי לחברה מהעבודה שזה לא מתאים ואשמח לחתוך. שמחתי שעשיתי את הדבר הנכון. ואז אשתי חזרה הביתה, וקיבלתי ממנה את התגובה הכי יבשה בעולם... בקושי אמרה תודה. היא התעצבנה עלי שלא עשיתי משהו שדיברנו שאעשה בבית (עבדתי מהבית). ואז כשעניתי לה בחזרה היא אמרה "אתה יכול לקחת את המתנה בעצמך, לא צריכה את זה"..

אמרתי לה שאין בעיה והלכתי.

יצאתי מהבית. עם דמעות בעיניים. ועכשיו החברה מהעבודה נראת כל כך נכונה, יותר מתמיד...

לא נשואים טריים. היינו בטיפול בעבר שלא הניב כלום. מה עושים עכשיו? לחיות את החיים ככה? להתגרש לא בא בחשבון בגלל הילדים..

לגמרי ככה!שוקולד פרה.

וגם להכין אחד לשני קפה עד הקטטר

בכלל, נישואים זה סוף סוף למצוא את מי להאשים. כמה מרווח נשימה זה נותן

אולי יעניין אותך