מגזר/רמה דתית של בן/בת זוג בסבב בשלג דאשתקד

מה חשוב לכם/ן?

מה נראה לכם/ן פחות חשוב?

האם יש מצבים שזה נהיה פחות חשוב? (נניח, אם אין תוכנית לילדים משותפים)

אין לי נסיון משמעותי בתחום, אבלמתוך סקרנות

השנקל שלי:

1. ברור שאם אין תכנית לילדים משותפים, הכול באמת אחרת.

2. יכול להיות שבאופן כללי, יש אנשים שלמדו מנסיון חייהם מהם הדברים "החשובים באמת", ומה "פחות חשוב", ולכן יהיה קל יותר לגשר על פערים חיצוניים כל עוד הם לא מהותיים באמת.

עניין של סדרי עדיפויותshindov

איך הם רואים יחד את החיים המשותפים.

אני שואל על שלב ההצעה/היכרותשלג דאשתקד
מהי מידת הפשרה מלכתחילה, לבדוק אפשרות של מישהו שאינו ממש המגזר/רמה דתית שלך
שוב עניין של סדרי עדיפויותshindov

מי שחשובים לו או לה נושאי הדת, לא אמור להתפשר עליהם. עד כדי כך שזה לא נושא לדיון. מי שלא חשוב לו. שיעשה את החשבון. עם מה אפשר להתמודד ועם מה לא.

שמו את זה בדף הראשי ואנשים מתעקשים לא להגיב?מתוך סקרנות

חבל, זה יכול לייצר אחלה טראפיק

גם אותי זה הצחיקשלג דאשתקד
כנראה ששרשור עם 3 תגובות זה כבר הרבה
זה דווקא נושא שיכול לייצר ענייןמתוך סקרנות

נראה לי  שלפורום כאן יש פוטנציאל (מנחש שהרבה צפיות), אבל בפועל אין הרבה כותבים,  אז קשה לדעת מה "יתפוס"...

תקשיב, זה כל הזמן ברקע...שלג דאשתקד

אני כבר מרגיש סלבריטי 🤣

אבל בינתיים לא נראה שהשיווק הצליח לגרור כל כך הרבה אנשים להגיב כאן...

אני כבר לא דתיהלביטה
אבל נשמע לי שפחות קריטי בעקרון 
נראה לינחלת

שחשוב לי יראת שמים.  לא חושבת שאני מעריכה חפיפניקיות בהשקפה וכל הכרוך בכך.

כשייכת למגזר החרדי, אולי אפשר להתפשר על הלבוש החרדי וכו'. גם אם יתלה ביום העצמאות

את דגל המדינה או יגיד הלל, לא נורא. אבל שתהיה לו יראת שמים אמיתית, שזה יהיה הכיוון

שלו.

נהיה לי חשוב הרבה הרבה יותר הרמה הדתיתמתייעצת גירושין

חשוב לי דברים שפעם הייתי מתפשרת עליהם

מה נראה לי פחות חשוב? שם, ייחוס , מראה חיצוני, עדה.

לא קשור לילדים. היחס לרבנים והיחס לסמכות וסתם ככה המחויבות להלכה ולדת זה השיקול.

ואני בעצמי בעבודה הזו לראות את בתי הדין פוסקים מזונות נמוכים

ולאבא אין צורך להראות קבלות, למה?

אני בעבודה גדולה להמשיך להאמין בממסד.

אבל הדת ואלוקים לא קשורים לזה!!! ה’ טוב לכל ורחמיו על כל מעשיו.

תודה רבה!שלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך כ"ב בשבט תשפ"ו 10:03

האמת לא הבנתי כל מילה, אבל תודה על התגובה המושקעת.

העיקר שענית על מה ששאלתי - שדווקא הרמה הדתית נעשתה לך חשובה יותר. זה מקסים.

וגם תודה ל@נחלת (וסליחה על הדילי)

עוד דברמתייעצת גירושין

כלל שגדלתי ואני ממשיכה לגדול אני מבינה שעבור הרבה אנשים

דת זה הרבה יותר מחוקים והשתייכות.

יש בה המון המון בסיס רגשי. לפעמים אנשים חושבים שהם רוצים לברוח מהדת

למרות שזה לא הדת שמפריעה להם אלא כל מיני דמויות או דברים אחרים שהציקו להם.

לכן ברוך ה’ אנחנו לומדים יהדות ולא יהודים, כי כולם בשר ודם רק ה’ אמת ותורתו אמת.

בעיקרוןשלג דאשתקד

זה נושא מאוד מדובר בסוציולוגיה, עד כמה הדת היא מרכיב אינדיבידואליסטי או דווקא חברתי, ומה ממנה מגביל לעומת החלקים שדווקא נותנים משמעות. נדמה לי שניסים מזרחי הוא זה שמדגיש את האמונות והתפיסות של תרבויות מסוימות, כגורמים משמעותיים יותר מהמעמד הסוציאלי שלהם (לדוגמה, מזרחיים הם מקופחים ולכן הם לכאורה אמורים להתאחד עם מקופחים אחרים, כמו הערבים, אבל זה לא קורה כי הדת יותר חשובה מהמעמד החברתי של הקהילה הזו).

לגבי ההבדל בין יהדות ליהודים, אישית אני לא מסכים איתך. כמונוטאיסט, אני מצפה שתהיה התגלמות של הטוב האלוהי בעולם. לא יתכן שיש אלוהים אחד וטוב אחד אבל אלוהים לא מצא אפילו אדם אחד שיבטא את הטוב הזה

ככה אני חושב ברמה העקרונית, אהל זה לא קשור לעובדות. מי שמחפש, ימצא בקלות אנשים טובים ורעים בכל קהילה (וגם צריך להגדיר מה זה טוב, אבל נניח שאני קנטיאני ואני רואה את הטוב בפספקטיבה של כוונה וחוק). ברור לי שיש הרבה חמאבניקים שהם אנשים נפלאים עם כוונות טובות ומסירות, ויש הרבה אנשים במגזר שלי שהם נוכלים וצבועים. אבל אם אני טוען שאלוהים הזה לא טוב, אני צריך להגיד שכ-ו-ל-ם לא טובים (או לפחות: כל המגזר שלי הם רעים), וזה לא נראה לי נכון...

ושוב נגררנו לפילוסופיה 😅

אבלנחלת

אלוקים הוא טוב, אבל כפי שכתבה מ.ג    בני אדם הם בשר ודם; נופלים וקמים, נופלים וקמים.....לכן נבראה התשובה. לא?

ומאז חטא האדם הראשון, העולם, הכל , הכל ירד לדרגה נמוכה יותר. וצריך לעמול הרבה כדי להיות טוב, כמו שהשם רוצה -

יש כאלה כמובן שנולדים עם מידות טובות מלכתחילה, אבל אין ספק שגם להם יש עבודה לעשות. הרי מאז החטא הגיע

המושג, תיקון.

לא הבנתי את העניין של קאנט; בכלל, המילה "דת" לא נשמעת  לי כל כך טוב.  לא יותר נכון לאמר "האמת", "המטרה של הבריאה"

וכד' ? קצת קשה לי עם הסוציולוגיה מבחינה זו;  לקחת מושג כל כך רוחני ( על אף שמתגשם על ידי המצוות והמעשים) ולנתח

אותו כמו שמנתחים איזה שבט בג'ונגל - אנטרופולוגית....או חברתית - כמו הגורמים למהפכה התעשייתית או למהפכה הצרפתית -

זה לא גם מפריע לרגש הדתי?, לתפילה? לחיבור עם השם?

אם כוונתך לבקר את דבריישלג דאשתקד

אז דבריי היו מכוונים כלפי מי שמערער על הדת, "רוצה לברוח מהדת" כלשונה של @מתייעצת גירושין היקרה. למצבים כאלה אי אפשר להגעב ב"הדת היא האמת", כי על זה עומדת השאלה - האם הדת היא האמת? מה המטרה הסוציולוגית של הדת? מהו טוב והטם האנשים הדתיים מתנהגים בצורה שתואמת לאותו טוב אידאי?

(לגבי השאלה האחרונה, כאן כמובן קאנט מאוד משמעותי. כי אנחנו רוצים להגדיר אובייקטיבית מהו "טוב", לא בכלים דתיים. רק אציין שאת שאלת הטוב והגשמתו עסקו כבר דורות רבים, לפחות החל מסוקרטס בדיאלוגים המפורסמים "פרוטגוראוס" ו"אותיפרון", וכלה הרבה אחרי קאנט...).

בקיצור, מבחינתי, התגובה עסקה בשאלת השכנוע למי שמראש מוכן לפקפק בדת, ואז נכונות השאלות הסוציולוגיות וכו' (ואגב לא ציינתי כאן את גירץ, נדמה לי שיש פרק או שניים מאוד מעניינים בנושא הזה, בספרו "פרשנות של תרבויות"). כמובן, שמי שמאמין, כל הטרמינילוגיה שלו היא דדוקטיבית יותר.

לא הכל מבינהנחלת

ולא מכירה את הגותם של האישים שהזכרת.

אולי לא הבנתי, אבל חושבת שלשכנע מישהו שכדאי להיות דתי, מטעמים חברתיים וכאלה - זה לא בסיס טוב לשמירת מצוות.

אבל אולי לא הבנתי.

יכול להיותשלג דאשתקדאחרונה
בעיקר התכוונתי לומר שאדם דתי שמתחיל לשאול שאלות על הדת, לא ככ הגיוני לענות לו בשפה דתית. הרי בדיוק בזה הוא מטיל ספק...
מתייעצת: איך להגיב לאמא של האקס?מתייעצת גירושין

לרגל יום הגירושין היא שלחה לי מכתב מתנה וכמה שיחות טלפון מטרידות.

תוכן ההודעה;

אם לא רצית להתחתן - חבל שעשית את זה - ואם כבר - קצת אחריות לעבוד על נישואין כדי שיוכלו להמשיך - פגעת בהרבה אנשים - אינני מדברת על * אני מדברת על ה-נ-כ-ד-י-ם המקסימים שלי!!!!

אפרופו קשרים.

תגידי להיהודה עוזר לב

שקיבלת ספר כריתות. הספר מספר את הסיפור.

ספר יכול לסיים הכל.

ואם קשה לה, שתפתח חומש

תודה. אשמח למקורות, אני לא ת"ח.מתייעצת גירושין
דברים כד איהודה עוזר לב
ומה זה ספר כריתותמתייעצת גירושין
אה . הגרוש שלי לא שנא אותי ואני לא שונאת אותומתייעצת גירושין
ספר כריתותיהודה עוזר לבאחרונה

זה לא משנאה. זה ספר שכורת את הברית.

קודם תחפשי מקורותשלג דאשתקד

מנין שחובת האבא ומדינת ישראל לזון אותך ואת הילדים שלך.

אולי גימיני יכול לעזור לך?

תשמע אתה מחפש מלחמות. טעית בכתובת.מתייעצת גירושין

תרד ממני בבקשה.

אני לא מחפש מלחמותשלג דאשתקד

אני מחפש מקורות הלכתיים לטיעונים ופעולות שלך. זה די בסיסי.

לא מבין את ההשתבללויות וההתחמקויות וההתקרבנויות. אם אין לך מה לענות - תכתבי את זה ותפעלי לפי זה.

לך לדיינים ותשאל אותם. פה זה לא בית דין ולא כוילל.מתייעצת גירושין

לילה טוב.

הבנתי את (העדר) התשובהשלג דאשתקד
להבא נבין איזו רמת רצינות יש לייחס ולהקדיש לדברייך
לחסוםנקדימון
התגרשת? אין לה ולך כלום יותר. אם היא מציקה, תחסמי. פשוט וקל.
קשרים עם המשפחה שלי לאחר גירושיןשלג דאשתקד

לאחר שעוזבים את הבית ולמעשה נהיים יותר עצמאיים אבל גם רוצים/צריכים יותר להתארח ואולי גם רוצים/צריכים יותר עזרה ותמיכה עם הילדים (ובכלל).

האם זה מחזק את הקשר עם המשפחה?

האם עש הבדל לפי גיל או כמות/גיל ילדים?

מה דעתכם ומה מניסיונכם?

(ושוב אני מבקש: מעניין אותי מה המציאות, מה קורה. פילוסופיות - מה צריך ונכון וראוי שיקרה, פחות מעניין אותי, אבל אם זה קריטי אפשר לדבר גם על זה).

אני חושב שהכול קייםמתוך סקרנות

יש כאלו ש"אשכרה" חוזרים לגור עם ההורים, אפילו כשיש להם ילדים ואפילו בגיל מבוגר.

יש כאלו שהולכים לקיצוניות השנייה, מפתחים חיים "בודדים"/עם להקות של גרושים/ות, ו"אין להם כוח" ללכת לאחים/ות שלהם, מסיבות כאלו ואחרות.
מהמר שאבות מהסוג ה"ישן", שהילדים פחות ישנים אצלם, יותר נוטים ללכת למשפחה כשהילדים אצלם, כי לא רגילים לטפל בילדים לבדם באופן משמעותי.

מנגד, יש אמהות שמתפקדות טוב בגידול הילדים, אבל בשבתות וחגים יעדיפו מאוד להתארח, ולא למלא את תפקיד ה"גבר" בניהול האווירה של השבת/חג.

זאת כמובן הכללה ויש מהכול.

תודה רבה!שלג דאשתקדאחרונה
אגב, "מתארחים" - אני מניח שהרבה מתארחים/ות. יותר הייתה השאלה ביחס להתארחות אצל ההורים (ובכלל אצל קרובי משפחה).

ושכחתי להוסיף עוד פקטור בהודעת הפתיחה: גיל ההורים/אחים/אנשים אחרים בבית.

יש מטפלתנחלת

הנקראת גליה סברסוב; על פניו נראה שעושה עבודה טובה.

יישר כח!!שלג דאשתקד

בכל זאת, כמה מילים על גליה:

ככלל, גליה מתעסקת בנושאי מין. אז נראה לי שזה פחות הפורום...

לגבי הכתיבה והסרטים של גליה, אני די מכיר את החומרים שלה מאז שהיא התחילה (באזור 2015, עם כמה סרטונים בנושא מוגנות לילדים), ועד היום. החומרים שלה מעניינים והיא כותבת יפה. כן יש אנשים שפחות מתחברים אליה, הטענה העיקרית היא שגליה מאוד שיפוטית ומאשימה כלפי הקורבן (היא אומרת שאלימות היא תוצאה של ההתנהגות הן של הקורבן והן של הצד האלים. זה נכון בתיאוריה, אבל מעשית בהרבה מקרים הקורבן לא יתקדם הרבה בזכות זה שיאשימו אותו...).

לגבי גליה כמטפלת, אני אישית לא מכיר ואולי באמת מעניין להכיר. אני כן חייב לכתוב (ממש ממש לא קשור לגליה!!!), שקרו לי כמה פעמים בשיחות עם נשים שהן מטפלות מוסמכות ואפילו נשים גרושות שעברו בעצמן חיים מאוד מורכבים. שאיכשהו כשהתחילה שיחה איתי, מצאתי את עצמי מול בנאדם ביקורתי, מתנשא, מתלהם, צרחני. ממש ממש לא אדם שניתן להתייעץ איתו ולחשוב ולהנות ביחד מתהליך שיתקדם לכדי חשיבה משותפת ועזרה לצרכיי וקשיי. זה קרה לי לפני כמה שנים עם מישהי שהתייעצתי איתה על נושא ממש פשטני ולא מרגיז בכלל (ככה חשבתי לתומי), וגם לפני כשבוע בהתכתבות אנונימית עם מישהי שהיא לכאורה מטפלת רגשית או עוסית. בשני המקרים, במקום לצאת עם תשובות, יצאתי כאב לב ופוסט טראומה. בחיים לא היו לי שיחות כאלה, גם לא עם תגר/ית בשוק. - אני לא אומר שום דבר בנושא על זה בקשר לגליה כי אין לי מושג, אבל כן צריך לדעת שיש גם "מטפלים" כאלה עם כל התעודות וכו, וזה עלול להיות חוויה קשה והרסנית, בפרט אם מחפשים מזור לנפש או סיוע בהתמודדויות מורכבות.

תודהנחלת

על הדברים. באמת לא מכירה את גליה אבל מהחומרים שהיא שולחת, נשמע שיש מה לשמוע. אבל בודאי שאיני לוקחת אחריות כי באמת לא מכירה אותה.

.

בודאי שמטפלות מהסוג שהזכרת, לא מומלצות ולא מטיבות;  צריך באמת לברר.

שוב אני מזכירה את "למרחב" - במרכז וגם בירושלים.  שמעתי עליהם דברים טובים. בכל הנושאים. רק כרטיס קופ"ח. תורים ארוכים.

בהצלחה לכולם ושבוע טוב!

נכון מאוד!שלג דאשתקד

גם בעיר שלנו יש משהו שדומה ללמרחב, ויש תורים מהגהינום אבל הטיפולים טובים ב"ה.

אסביר מה שהתכוונתי לגבי המטפלים:

זה שאדם כותב יפה או עודה סרטים יפים, לא אומר שבטיפול אחד על אחד הוא גם טוב. וכן, לצערי ובאופן ממש מוזר, פגשתי שתי מטפלות שבמקום שיבצעו את המינימום הנדרש - להקשיב, להכיל ולשאול שאלות מכוונות - יצאתי מושתק ומושפל. אז ידע וכתיבה מעניינת, לא תמיד מהווה ערובה לטיפול פרטני מוצלח.

אגב, מתישהו הפנו אותי למטפלת מאוד מומלצת, וכשקראתי מאמרים שלה הם דווקא נראו מאוד רדודים ובסיסיים. מצד שני, יש סיכוי שהיא מאוד אמפתית והמטופל מצליח להשיג מענה טוב לצרכיו למרות זאת.

חושבת כינחלת

יש מטפלים שאולי עובדים בשיטה של: קום וקח את עצמך בידיים, צא מזה;

ויש מטפלים שמקשיבים, מכילים, גורמים לך לראות דברים שאינך רואה

כמו חברותא טובה. לא?

זה, כנראה, תלוי גם בפונה עצמו; יש אנשים שצריכים את ההקשבה, את המקום הלא שיפוטי,

את ההכלה ויש אנשים שזקוקים דווקא לעצה נכונה, לדחיפה וכו'.

חושבת שבשתי השיטות יכול להיות חיסרון. למשל, בטיפול הקלאסי (הכלה,

הקשבה וכו'), אדם יכול ליצור תלות חזקה ולהמשיך ולהינות מההבנה וההכלה

ולא לזוז;

ובטיפול ה"דוחף" יכול להיות שהאדם כן יזוז ויעשה עם עצמו משהו מועיל.

ואותו אדם לפעמים זקוק לזה ולפעמים זקוק לשני.

לא בטוחה, אבל נראה לי. 

לגבי הכתיבה, חושבת שאם הכתיבה היא רגישה ועמוקה, גם זה שכתב

אותה הוא כזה. אבל אולי זה באמת לא מגיע לביטוי מספיק באחד על אחד.

וגםנחלת

לפעמים אדם חייב את הגישה המכילה במאה אחוז. בלי זה הוא לא יוכל

לחיות....ממש. וזה בסדר גמור. בשלב מסויים זה כשהוא חש מספיק

בטוח, מוכל, אהוב, הוא יוכל לעמוד על הרגליים ו/או לנסות שיטת

טיפול אחרת.

מסכים מאוד!!שלג דאשתקד

ברור שיש גישות שונות, בדרך כלל ההבדל הוא בפרטים ולא בתפיסה, או שיש הבדל בין המטופלים. כלומר, יש בני אדם שמתאימים/נדרשים למטפלים יותר אסרטיביים. אגב יש גם אנשים שהולכים לאדמור או בבא שאומר להם בדיוק מה לעשות והם מקבלים את זה כתורה מסיני, וגם זה מבחינתם סוג של ריפוי.

יתכן שגליה היא באמת יותר בגישה של העצמה ומתן אחריות. אישית אין לי בעיה עם התכנים שלה (אולי עם דברים ספציפיים אבל לא ככ בגלל השיטה אלא יותר בגלל הצורה שהחומרים מועברים). רק כתבתי שיש כאלה שרואים בה "מאשימה את הקורבן", ולדעתי זה מראש האלה שמתייחסות למצבים של זוגיות מסוכנת ומצבים אקוטים.

אני הקטן, כשלמדתי על שיטות טיפול, השיח היה שהאווירה היא אמפתיה/ שיקוף/ הדהוד, והכלי ליצור תהליך הוא שאלות מנחות. כלומר, צעד אחר צעד עם המטופל עד שהוא מבין בעצמו מה נכון. אבל אני לא ראוי להגיד שזו הדרך היחידה. יתכן שיש שיטות אחרות, או שבמסגרת התהליך יש גם מקומות שבהם המטפל יותר נוכח ומכתיב.

מה שאני כתבתי, זה על אנשים שבכלל לא מתנהגים כמו מטפלים אלא כמו מטורפים. יש הבדל בין רמת ההקשבה וההכלה שלי למטופל, ובין להתנהג בקוצר רוח ועצבנות. ברור שהליך של ייעוץ וטיפול יכול להיות מתיש ומתסבך. אחרי הכל, אנשיםהגיעו לטיפול כי הם בתוך מורכבות מסוימת. אבל עדיין, המינימום הנדרש ממטפל זה להיות קשוב ואדיב, לפחות כמו חבר טוב שרוצה לשמוע ולעזור. (ואחת המטפלות עליה סיפרתי, זה בכלל לא היה הליך טיפולי, אלא מישהי שפנתה אליי מיוזמתה לשפוך עליי את כל הג'ורה שהתנקזה אצלה במוח. אם זה בשבילי כאדם זר שהיא בקושי מכירה מכתיבה אנונימית, אני לא רוצה לדמיין איך מרגיש מי שיושב איתה מתוך תקווה שהיא תעזור לו).

אני מדבר על משהו הרבה מעבר לשאלת הטקטיקה של מטפל, ובפירוש אני לא אומר כלום על גליה. אני ממש לא יודע איך היא בקליניקה. אני רק אומר שכתיבה יפה או הבנה עמוקה, לא תמיד קשורה לסבלנות ויכולת אמפתיה לאיזו מטופל/ת נודניק/ית שמשגע/ת אותך על איזו שטות.

מן הסתם, אין לי נסיון בזה.נחלת
אני גם עוקב אחריה ונהנה מהתכנים שלהמתוך סקרנות

אני לא הרגשתי שהיא "מאשימה" את הקרבן, כן מראה לו איך לקחת אחריות על החלק שלו, כידוע אחריות איננה אשמה

יש את זלטי רוזנטל (לא בטוחה לגבי שם המשפחה)נחלת

כדאי לראות חומר שלה במחשב; היא חכמה. מעשית.

יודעת לעבוד רק עם אחד מבני הזוג (כשמדובר בזוג).

לא חושבת שהיא הסוג העובד עם הכלה והקשבה

אבל לא בטוחה במאה אחוז.

יש לי חומר שלה בבית אבל איני זוכרת.נחלת
מעניין, תודהמתוך סקרנות
יש מצב שתכניסי קישור או משהו?שלג דאשתקד
אשמח ממש להכיר!!
"יסודות הדינמיקה הזוגית"נחלת

זלטי רוזנטל

02-9999577

0548496761

חושבת שעוסקת רק עם נשים אבל לבטח תוכל להפנות. כדאי לנסות. בהצלוחה!

מענייןשלג דאשתקד

אני בעיקר שמח להכיר ולשמוע/לקרוא תכנים אם יש.

אחפש בזמני הפנוי בע"ה.

יש ארגון הקרוי "השדכן"נחלת

הם מדי פעם כותבים טיפים מעניינים ומועילים.

כדאי לקרוא.

חושבת שיש שם גם שמות של אלה הכותבים את הטיפים; הם יועצים זוגיים או משהו דומה. יכול לתת

כיוון למי כדאי לפנות.

שבוע טוב!!

מענייןשלג דאשתקד

תודה!

אם ממז במקרה יש לך קישור, יהיה טוב. כי בטח בגוגל המילה "השדכן" תעלה המון תוצאות לא רלוונטיות...

office@hashadchan.co.ilנחלת

בס"ד

זה ארגון לחרדים. אבל אין צורך להיבהל. יש  טיפים טובים.

שוב ממליצה על מר אלי גרון. האתר שלו ממש מעניין ולענ"ד חשוב .

נדמה לי שהוא גר בישוב כלשהו.

נ.ב.נחלת

"בואי כלה" - לכולם, גברים ונשים .

בהנהלת אלי גרון.

דתי לאומי (אם זה מרגיע אתכם...). יש לו טיפים נהדרים באתר שלו.

עושה רושם של אדם חכם, מעשי ומבין. ממש. ממליצה לקרוא את התכנים שלו.

חברה שלי שוחחה עמו פעם והתרשמה שהוא ממש לעניין.

(אין לי שום נגיעות!)

תודה רבה!!!שלג דאשתקדאחרונה
"גורמי מקצוע" שנותנים "חוות דעת" על סמך שמיעת צד 1מתוך סקרנות

יצא לכם להיפגש בתופעה של אנשים שלכאורה אמורים להיות "אנשי מקצוע", אבל אין להם בעייה לתת "חוות דעת" על צד מסוים בגירושין על סמך "עדות" של הצד השני? 🤦‍♂️.

גם לי היה מוזר כשגיליתי שיש דבר כזה.

ככה או ככה, נראה שאפשר לטפל ב"מטפלים" כאלו, יכולים גם לאבד את הרישיון שלהם.

כשחוות דעת הופכת לנשק: בית המשפט פסק – פסיכולוגית חצתה את הקו בהליך גירושים רגיש - גט אובר | גירושין | משפחה | משפט | ומה שביניהם

גורמי מקצוע ומטפליםאשת מקצוע
עבר עריכה על ידי אשת מקצוע בתאריך ח' באדר תשפ"ו 6:57

חוות דעת בעייתית על הצד השני, לא יצא לי לפגוש. בדרך כלל הם הגונים והוגנים.

קראתי את הקישור ששלחת. כואב.

השאלה היא : 

מה נקרא חוות דעת? איפה פורסמה?

מה אתה מתכוון לעשות; איבוד רשיון דרך תביעה, איפה באיזה ערכאה?

איך לדעתך מטפלים במטפלים כאלה?

אשמח לעזור באישי

בהצלחה 😀

כןיהודה עוזר לב

ואחרי זה ציפו ממני לשלם עליה.

היא דרסה אותי העורכת דין זאת, וגרושתי כעסה עלי שלא השתתפתי בתשלום עליה.

לעזאזל מערכת המשפט!!! בושה!!!!!

שש שנים מאז העורכת דין הזאת ואני עדיין לא ישן טוב בלילה בגללה.

עצוב מאודמתוך סקרנות
הבנתי שיש עודים שמתפרנסים מזהשלג דאשתקד

כלומר, דואגים ללבות את האש במטרה לסחוב עוד ועוד דם רע ותביעות, וככה צריך עוד ועוד עזרה שלהם וחוזר חלילה...

וכאן כמובן התקווה שלאנשים יהיה שכל ויבינו איך לא מתנהגים לאבא/אמא של הילדים שלהם, ואיך בעצם יוצרים מצב של ווין-ווין ולא להיפך...

אין בעיה נתמוך בבינה המלאכותיתיהודה עוזר לב

ואז העורכי דין האלה יעשו את החשבונות שלהם וליבוי האש במקומות אחרים, ולא ידברו על סכומי כסף שאין להם מושג קלוש בהם.

הבינה המלאכותית היא תקוותי היחידה שדברים כאלה לא יקרו לא לי ולא לאחרים

אל דאגהשלג דאשתקד
היום העודים בעצמם רק מחרטטים עם בינה מלאכותית 🤣🤣
לגבי עורכי דין, משפט יפה וממצה ששמעתימתוך סקרנות

עורך דין רוצה שתסתבך.

מוסכניק רוצה שהרכב שלך יעשה בעיות.

רופא רוצה שיהיו לך מחלות.

רק גנב רוצה שתצליח בחיים

אבל אתה בעצם אומרשלג דאשתקד
שכל הרשימה הזו הם בעצם גנבים 🙃
חשבתי על זהמתוך סקרנות

כנראה יש הבדל בין גנבים בדרכים עקיפות, לבין גנבים ב"לבן"

סחתן על ה"חילוקים"שלג דאשתקד
חשבתי שהכולל סגור בגלל המלחמה, או בגלל "בין הזמנים" הקרב ובא 😉
עם חברים תחי"ם כמוך, אף פעם לא נס ליחינומתוך סקרנות

גם לא מחוץ לכולל

כנ"לללשלג דאשתקד
יאללה תביא איזה סוגיא בבבא בתרא (אנחנו יותר מדי עסוקים בגיטין וכתובות 🤣)
דיברנו בעבר על "עביד איניש דינא לנפשיה", זה ב"ק?מתוך סקרנות

הספקתי לשכוח.

אבל גם חזקת הבתים אפשר כמובן לחבר לגיטין וכתובות

כעיקרון זה בבא קמאשלג דאשתקדאחרונה
תחילת פרק המניח.

בבא בתרא זה מאוד אקטואלי היום, בעיקר פרק "יש נוחלים". בכל הקשור לתלמוד הבבלי (והפרסי), יש שם כל מיני בעיות של ירושות וצוואות 😉

נסטינג ובתי הדין, כתבהאשת מקצוע

.https://www.kan.org.il/content/kan-news/local/1002794/

מעניין מה דעתכם על "נסטינג"? 

מה השאלה?שלג דאשתקד

אם שאלתך אם זה טוב או רע, מניח שהתשובה מורכבת. רות דיין, אגב, טוענת, שזה סתם יוצר בעיות בין ההורים (כי אחד מטנף את הבית והשני צריך לנקות אחריו - וזו דוגמה אחת מתוך הרבה בעיות), ולכן זה לא כדאי. גם לעניות דעתי אם נפרדים ממשהו, צריך לראות איך כמה שיותר נפרדים ולא להעלות גרה עד גיל 100. אני לא מדבר רק על הנושא הזה אחא באופן כללי.

אם שאלתך האם יש בעיה הלכתית, אין לי מושג איזו בעיה הלכתית יכולה להיות בהסכם כזה באופן מהותי. מה שמתואר בכתבה זה באמת מוזר וכנראה גם בכתבה לא מדובר בבעיה הלכתית (הרי איכשהו יש דברים כאלה גם בישראל). אולי היה שם משהו אחר או שלזוג הזה ספציפית הייתה בעיה. גם ניתן להבין מבין השיטין בכתבה, שעומד מאחוריה ארגון שמתפרנס מההכפשות האלה.

בעיה הלכתיתאשת מקצוע

חיפשתי אותה, הם לא באמת מתייחדים בנסטינג, נכון?

לא מוזכר שם הדיין.

איזה אירגון? לא שמתי לב.

לעניות דעתישלג דאשתקד

נסטינג לא מחייב בהכרח ייחוד. אם הם רוצים להתייחד זה כבר עניין שלהם.

אולי במקרה ההוא היה חשש מיוחד בגלל נסיבות שלא מופיעות בכתבה.

ראי: משנה מסכת שביעית, פרק ה משנה ח; גמרא גיטין דף סא עמוד א.

ולגבי הארגון, תראי בכתבה, מוזכרת שם תגובה של איזה ארגון ש"מתמחה בהתנהלות מול בירוקרטיה הלכתית", ולחכימא ברמיזא.

את שואלת כי את מתייעצת?שם פשוט

את רוצה לגור עם האקס? 

שאלותאשת מקצוע

מה מטרתך בשאלות? את מחפשת לשאול/ לקנטר? או מחפשת לענות תשובה?

הבנת את השאלה? מכירה את המושג?

אז את שואלת מתוך סקרנותשם פשוט

הבנתי את השאלה אפילו בלי ניקוד, הישג אישי מרגש.

אני מאוד מקווה שבקליניקה שלך הטון פחות תוקפני ויותר חביב מתעניין, כי אם כל שאלה של לקוח תקבל מענה כזה, יש מצב שיעדיפו נסטינג עם האקס על פגישה נוספת.

ולשאלתך יקרה, נסטינג מתאים לאנשים מאוד מאוד ספציפים, עם מבנה נפש מאוד מסוים, ליברלים מהסוג שיתאים להם גם נישואים פתוחים, עם תקשורת מושלמת, אפס אגו, אפס תסכולים ומשקעים, אפס רגשות לא פתורים בינהם.

כלומר בערך 2 וחצי אנשים.

לכן שאלתי אם שואלת עבור עצמך כי אולי את אחד מהמלאכים האלה.

חושבת שלשאר בני אנוש, שצריכים להחלים מפצעי הנישואים-גירושין עדיף לקחת ספייס, להפרד בידידות בשני בתים נפרדים. אם לא ידידות, אז לפחות שלום קר שמכבד אותם.

בנוגע לשאלה הלכתית, מהמעט שאני מבינה, לגבר ואשה שאינם נשואים אסור לישון באותו בית.

לגבי הסיפא של דברייךשלג דאשתקד
עבר עריכה על ידי שלג דאשתקד בתאריך י"ב באדר תשפ"ו 12:36

בנסטינג לכאורה לא אמורים לישון באותו בית. אם היו ישנים באותו בית, הם היו נשארים נשואים 😉

סליחה, מה זה נסטינג?נחלת
ברשותכם, קצת ...חורגת מהנושא כאן. לקראת פסח...נחלת

איך להיפטר מג'וקים וחולדות, מבלי לרסס/לרמוס...

לי זה נראה קצת אכזרי, אבל לשיקולכם:

התרגום מופיע בגוף הסרטון, למטה, באותיות קטנות.

מקסיםשלג דאשתקדאחרונה

רק לא הבנתי למה זה חריגה מהנושא.

נראה לי שהנושא הכי עמוק ומדובר כאן הוא "איך להיפטר מג'וקים בלי רסס/לרמוס, ועדיין להיות מספיק אכזריים" 😉

תמיכה משפחתיתאשת מקצוע

שלום לכם ניקים יקרים 😀

לצורך סוג של מחקר( עדיין לא רשמי, אני מגששת אם יש "בשר")

אשמח לשמוע:

האם לדעתכם "תמיכה משפחתית" היא פרמטר לתקופת גירושין טובה וחלקה יותר?

לאלה שבינכן שיש תמיכה

אשמח לשמוע במה התמיכה מתבטאת?( רגשית, נפשית, כלכלית, אחר?)

לאלה שאין תמיכה משפחתית או יש תמיכה , רק מתבטאת באופן *חלקי ויחסי.

האם המשאבים המשפחתיים הדלים , גרמו לכם לעבור תהליך מתיש יותר?

אם הייתם מצליחים להשיג תמיכה של אנשי מקצוע או מטפלים או קבוצות תמיכה, חברים.רות.

עמותות ואירגונים, האם היה קל לכם יותר?

בהצלחה 😀

מישהי/ו יכול להעביר את השאלות שלי בקבוצות?אשת מקצוע
מציעשלג דאשתקד

שתדייקי או תכיני שאלון סגור (ומהימן - בשבילך), שמתייחס לשני המשתנים.

שאלונים על התקשרות ותמיכה (עם התייחסות לכל הסוגים) בטח תמצאי בקלות, שאלונים על קבלת החלטה להתגרש בטח גם ניתן למצוא או מקסימום לייצר.

כשיהיה שאלון מאורגן תהפכי אותו למקוון לתשלחי קישורים.

הצעהאשת מקצוע

תודה על ההצעה. שאלון גוגל פורמס?

אפשרשלג דאשתקדאחרונה

יש תוכנות יותר טובות לשאלונים כאלה, שמנפות מראש את מי שלא רלוונטי למחקר שלך (בהקשר הזה: מי שלא בהליכים/גרוש). אם את רוצה אבדוק ואתן לך באישי.

אבל פורמס יותר מוכר אז אולי כן אפשר להשתמש בו.

בכל מקרה, כשתזקקי את שאלת המחקר יהיה לך הרבה יותר קל לשאול, וכשהשאלה טובה - גם התשובה בדרך כלל תהיה כזו.

המון הצלחה!!

עליתי לשידור הכרויותבלי משחקים

שבוע מבורך 
אז בדרכי הביתה בשעת לילה מאוחרת, הדלקתי רדיו שהיה מכוון על רדיוס 100 FM וכך להנאתי שומעת את תוכנית הרדיו של איריס בראון...שיחות משהו... 
בין לבין נוהלה שם שיחה אודות תשלום ראשון בדייטים... (הנושא שלעולם לא יגמר). 
עלתה שם איזו אחת שהחלה לטעון כי מבחינתה גבר לא רק שצריך לשלם בדייט ראשון שאמור להיות במסעדה, אלא להגיע עם מתנה לדייט (דייט ראשון כן...) פרחים - בושם - ואם הוא ממש לארג' אז אפשר גם תכשיט.
הייתי המומה מגודל החוצפה והטיפשות, הצליחה לעצבן אותי ממש והחלטתי שאני עולה לשידור.
עליתי - דחיתי מכל וכל את דבריה הסתומים, הסברתי שלדעתי בזכות נשים כמוה גברים טובים מאבדים אימון בנשים איכותיות והצעתי לה לחזור למאה הקודמת אולי שם תמצא איזה פראייר שימושי.
איריס, שהתלהבה ממני, הציעה לי להכיר מישהו בשידור ... באופן מקרי ומאחר ונחה עלי רוח טובה באותו ערב - זרמתי. (פאדיחה, לא ידעתי שהדייט מתחיל בשידור חי... חחח) 
כך או אחרת, ההוא התלהב שיש עוד נשים הוגנות שיודעות לכבד עצמן ובאמת מעוניינות להכיר ושלא על מנת לנצל - אינטלגנציה במיטבה. ירדנו מהשידור, תפס אותי שעתיים  בנייד...שעתיים מבלי שאני יודעת איך הוא נראה...לבסוף סגרנו שסוגרים את השיחה וממשיכים אותה אחרי שהוא מעביר תמונה (את התמונה שלי הוא ראה). 
יום למחרת - ממתינה לתמונה - לא הגיעה. במקומה עוד הודעה ועוד שיחה...דחיתי בנימוס וביקשתי לראות תמונה.
סוף סוף הגיעה התמונה - האמת, אני עדיין בהלם מהנראות שכל החשק להכיר ירד לי בשניה.
מה אומר ומה אגיד...אל תסכימו להכיר בשידור, מי שמרוויח מזה זה רק התחנה שהרייטינג שלהם עולה  
שבוע טוב וזה... 

אל תסתכל בקנקןגרוש לשעבר

שבוע טוב ומבורך!

אכן נפוץ המנהג בדור האחרון

לבקש תמונה לפני הפגישה הראשונה;

אמנם המקרה שאת מתארת

ממחישה את החיסרון שבכך.

כאשר נפגשים איש ואישה פנים אל פנים

יושבים ומשוחחים ביניהם

והשיחה מתפתחת וזורמת שעתיים ושלוש,

הלבבות מתקרבים

והמראה החיצוני מקבל פחות משקל.

כאשר מופעל סינון ראשוני של 'מבחן התמונה'

עלולים להפסיד שידוך טוב

רק בגלל הרתיעה מפני המראה המפלצתי (הקצנה)

של המשודך/כת.

אולי ציירת בדמיונך את הבחור בצורה אחת,

ובתמונה נגלתה לך צורה שונה לחלוטין;

וההלם שלך הרחיק ממך את החשק להכיר אותו.

מהתיאור שלך נראה

שהוא מודע לכך שהמראה שלו עלול לגרום רתיעה;

ויחד עם זאת,

אם אתם יכולים להחזיק שעתיים בשיחה הראשונה שלכם,

כנראה שיש מקום לתת משקל

להתאמה של האישיות

יותר מאשר למראה החיצוני.

נ"ב:

דברים אלו שכתבתי

מתחייסים אמנם להודעה שלך

אך אינם מופנים באופן אישי אלייך;

כי אם לכל הקוראים בפורום,

כדי לקבל מבט על הנושא הנדון

מזווית שונה.

אינני מכיר אותך

ואין ענייני לדון אותך.

הצלחה רבה לכם

בכלל הרווקים והרווקות

הגרושים והגרושות

האלמנים והאלמנות

בשורות טובות!

מאה אחוז נכון!נחלת

יש עניין של נשיאת חן; וזה לא תלוי מראה חיצוני יפהפה דווקא

(אלא אם כן מישהו שזה בעיקר מה שחשוב לו...)

חיוך, איזו הבעה, בקיצור, תמונה לא משקפת את האדם, על כל מה שהוא כולל.

חברים שלנו, הבן (בחור נאה וכנראה גם איכותי) רצה רק יפהפיה.

שתהיה יפה!

אמו אמרה לנו שלא נעים לה לומר כך על כלתה, אבל "היא ממש לא יפה.

בלשון המעטה".

מה היה אחד הדברים ששלמה המלך הודה לגביהם שאינו מבין?

דרך גבר בעלמה.

אולי הוא התכוון גם לזה.

לא דוחים פגישה בגלל תמונה. לא מדובר על מקרים קיצוניים

שבאמת חורגים מהממוצע. יכולות להיות הפתעות נעימות

מאוד בפגישה, גם כשהבחור/בחורה לא ממש אטרקטיבים

בתמונה.

איך אמר השם לשמואל ה נ ב י א (!) בבואו לבית לחם

למשוח את אחד מבניו של ישי?

האדם יראה לעיניים......

וכל בניו היו כנראה מאוד יפי מראה.

אוישזיויק
היכרויותאשת מקצוע