בעקבות הטרגדיה בירושליםפשוט אני..

אני באמת מנסה להבין,

ללמד זכות,

לחשוב מה הייתי עושה אם מצבי הכלכלי היה אחר (ואני מזכיר שבעבר הוא בהחלט היה אחר)...

ובכל זאת, אני פשוט לא מצליח לתפוס את זה.

איך זה שהורים מחכים 9 חודשים ללידת האוצר שלהם, לפעמים קדמו לזה חודשים או שנים של ציפייה והמתנה, אחרי הלידה הם בכו מהתרגשות, ברכו שהחיינו / הטוב והמטיב, חזרו הביתה עם התינוק החדש ושימחו את כל האחים הגדולים, הסבים והסבתות...

ואז, בגיל 3 חודשים, שולחים את הפעוטות חסרי הישע האלה למקומות נוראיים שכאלה. דירה בבניין עם 55 תינוקות. מזרנים בכל פינה, ילדים הולכים לישון מתחת לאסלה ובתוך ארונות הבגדים.

לפעמים יש מטפלות שנראות מקסימות, ובסוף מתברר שהן מתעללות. ה' ישמור. לא תמיד אפשר לזהות מראש, לצערנו, לא תמיד אפשר לדעת היכן הסכנה.

אבל במקרה הזה - זה כ''כ זועק לשמיים! מטפלת אכזרית יכולה לחייך מול ההורים ולהסתיר את הכיעור הפנימי שלה, אך קירות לא יכולים לשקר! דירת 100 מטרים לא יכולה להתרחב לכדי אחוזה מפוארת, ולהכיל 55 ילדים בצורה נורמלית!

איך 110 הורים הרגישו בנוח לשלוח את ילדיהם למעון כ''כ צפוף, שבו ילדים הולכים לישון בזוגות בתוך ארונות בגדים?

אני לא יודע מה סיבת המוות והאם היא בכלל קשורה להזנחה הפושעת הזאת. אבל מה שלא יהיה, אני פשוט מקווה שמחר בבוקר כל אותם הורים ששלחו את ילדיהם למעונות מוזנחים ומזניחים שכאלה, יבינו את המסר המזעזע.

שאותם הורים ירשמו עוד היום את ילדיהם למקום אחר, גם אם יעלה כמה מאות שקלים יותר.

יהי זכר תינוקות של בית רבן, שנהרגו על קידוש הכסף, ברוך.

מישהי בפורום רשמהSeven

שמתוך הכרות עם המעון זו לא הייתה דירה 1 אלא 2...

כלומר 25 ילד בדירה

וה יעזור כנראה ההורים לא ראו את מה שכשהכוננים נכנסו באמצע כן ראו

זה הדבר היחיד שאתה לא מבין?!הסטורי

איך זה שהורים מחכים 9 חודשים ללידת האוצר שלהם, לפעמים קדמו לזה חודשים או שנים של ציפייה והמתנה, אחרי הלידה הם בכו מהתרגשות, ברכו שהחיינו / הטוב והמטיב, חזרו הביתה עם התינוק החדש ושימחו את כל האחים הגדולים, הסבים והסבתות...

ואז הם נוסעים איתו ועם האחים שלו בלי לחגור אותם כראוי.

ואז הם נותנים להם בגיל לא מתאים (מתחת ל9!!!) לחצות כבישים לבד. (סליחה לא לבד, הילד בן השבע לוקח איתו את אחיו בן ה4).

ואז הם נותנים להם ליסוע באופניים/קורקינט בלי קסדה.

ואז הם משאירים אותו ברכב כש'רק' קופצים למכולת, כאילו לא היו דברים מעולם.

וכן, אני לא מדבר על אחרים, אני מדבר על אנשים בפורום הזה, על שכנים שלי, על חובשי כיפות סרוגות שמשרתים במילואים גם בגיל חמישים...

אני מבטיח לךפשוט אני..

שאם היו נהרגים היום 2 תינוקות בגלל אחת הסיבות שכתבת,

הייתי כותב משהו דומה שמתייחס לאותן הסיבות.

ואדרבה, אתה לגמרי צודק. תזכורת כואבת לכולנו להקפיד על כל החוקים, ההוראות וההמלצות שנועדו לשמור עלינו ועל ילדינו בחיים.

לא להתכתב בנהיגה, לא לגנוב רמזורים, לא לתת לקטנים לחצות כביש וכיוצ''ב. בנפשנו הדבר.

אז נגלה לךהסטורי
שזה אמנם לא היה אירוע אחד אלא שניים נפרדים, אבל ממש לא מזמן שני ילדים בישובים 'שלנו' איבדו את חייהם. בלי להכנס לפרטים שעלולים להכאיב מידי לקוראים - ילד אחד היה איתנו אם היה חובש קסדה וילדה היתה איתנו, אם היה ברור שלרדת לכביש לפני גיל 9, זה קו אדום.

אנשים שמרשים לעצמם ליסוע בלי חגורות, הם, ילדיהם וגם ילדים של אחרים (יום אחד הבן שלי אמר "במכונית של משפחת... אפשר ליסוע בלי חגורה", מאז אנחנו לא שולחים איתם...). בלי חגורות זה עוד עדין, עם ילדים שעומדים על המושב, נהג שנוהג עם תינוק על הברכיים, עקיפות על קו לבן ובמהירות עצומה, להמשיך?! (או שרק את 'החרדים' צריך לתקן)

לא הייתי מודע לרשלנות שכתבת עליהפשוט אני..
בוודאי שלא היית מודע, זו גם לא אשמתךהסטורי

פשוט כשזה לא חרדים - לא מעניין.

היה דיווח כאן בערוץ, כמו גם בשאר אתרי החדשות על הטרגדיה שבה נדרס ילד למוות, גם כשנדרסה ילדה היה דיווח.

אבל היה צריך לקרוא ממש בין השורות, כדי להבין את ההקשר, את האירוע ואת העובדה שהקפדה על כללי בטיחות בסיסיים - יכלה למנוע את הטרגדיה.

רק כשמדובר ב'חרדים' פתאום הכל מותר - מותר לחרוץ דין בלי לדעת את העובדות, מותר למלא כותרות בנסיבות שונות ומשונות שמתחלפות כל שעה, מותר להפיץ חופשי תמונות מזירה שלא נחקרה.

אני שותף להרבה מהביקורת המוצדקת על ההתנהלות החרדית בכלל ובתחומי בטיחות בפרט, אני יכול למלא ספר שלם מדוגמאות מופקרות שראיתי בעבר כשגרתי בשכנותם. אבל כל עוד ששכני דהיום, הדתיים לאומיים למהדרין (וגם החילונים) מגלגלים עיניים על זה שאיני מרשה לבן ה6 לחצות כבישים לבד, או לא מוכן להעלות טרמפיסטית מהישוב עם תינוק כשאין כסא בטיחות מתאים - אני משתדל לא לרקוד על הדם שעוד לא התקרר באירוע שעוד לא התברר.

ואי ואיSeven

רק אני לא מסכימה להקפיץ ילדות מהגן של הילדים אם אין לי עוד בוסטר🤦‍♀️

מה קורה עם ההורים היום שהשם ישמור

אצלנו בקהילהדרקונית ירוקה
היה דיון סוער גם אחרי המקרים שכתבת, והתחילה לפעול תוכנית בטיחות בדרכים במטרה להעלות למודעות את כללי הבטיחות
אתה כל כך צודקמישהי נשואה

הפלאפון בנהיגה

סכנת נפשות!!!

כולם כולם מסביב בפלאפון בזמן נהיגה

סליחה אבל זה ממש נראה לי לא המקוםהפי

לרבים באזכור שמם של תינוקות שמתו

קחו על עצמכם משהו טוב או פשוט אל תריבו

זה מה שחסר עכשיו.. 

כלומר לא ללמוד לקח אלא פשוט לתת צדקה?פשוט אני..
אולי גם אחרי האסון במירון, במקום ללמוד מטעויות היו צריכים פשוט להדליק נרות שבת כמה דקות מוקדם יותר?

זו לא היהדות שלי 

אני לא עומדת לריב איתךהפי

זה סתם מוסיף לחילול ה' מעבר למה שהיה שם

מה ההבדל בינךרקאני

לבין ההוא שדרש לא ללבוש חצאיות עם שסע?

שניכם באים לחנך את האחרים

אני לא מאשים אנשים אחרים ביצר שליפשוט אני..
לא מוצא שום דמיון בינינו 
אני לא יכול לשפוטנפשי תערוג

אבל אתאר לך סיטואציה

זוג הורים עובדים קשה קשה. מנצלים כל זמן וכוח שיש להם כדי לשמור על הבית

ב"ה נולד ילד (מין הסתם לא ילד ראשון כך שיש עוד הוצאות )

עושים חישוב חודשי כמה כסף נשאר בסוף החודש כדי  לפרנס את התינוק המתוק שלהן.

יצא 3000 שח. סכום נאה בסך הכל.

טיטולים+מגבונים+ביגוד+מטרנה (כי האמא לצערנו לא יכולה להניק)  יוצא 1500 בחודש (זה בערך המחיר. אל תתפוס אותי על השקל)

ואז לאמא ואבא יש התלבטות.

1.לשים את הילד בגן "מוזנח" שעולה 1500 שח. אבל הילד יקבל אוכל וטיטולים וכו' כמו שצריך.

2. לשים את הילד בגן סביר. ויאללה נחליף טיטול פעם ב6 שעות. מידי פעם נדלג לו על ארוחה

3. נשים אותו בגן בינוני שיש שעולה 2500 שח לחודש.  הוא יבכה חזק והמטפלת כבר תתן לו מאוכל של ילד אחר. בבית שיהיה חזק, ניתן לו חלב תנובה כי מטרנה זה יקר.

4. אפשר לשים אותו בגן הכי טוב שיש. יעלה 3000 שח. מי צריך לאכול ולהחליף טיטול? למה בטבע מישהו מחליף טיטול לגור של הג'ירפה?

אתה כאבא. מה היית בוחר?

5. לא להביא ילדים אם אין את האמצעיםנעמי28
אני מסכים עם הגישה שלךנפשי תערוג

אבל צריך להבין איפה גם עובר את הגבול

קולגה שלי שיתף אותי לאחרונה שהוא החליט להביא רק 2 ילדים לעולם, כי הוא חישב שהוא יוכל לקנות רק 2 דירות. ומבחינתו המינימום (כן כן, זה המינימום) זה לתת לילד דירה

לשמחתי אני לא מכניס את השיקול הזה למשוואה, כי אחרת לא היו לי ילדים

מישהו אחר, יביא ילדים רק אם הוא יוכל לשלוח אותם לחוגים

שלישי רק אם הוא יוכל להעניק להם חדר נפרד בבית

רבעי השכלה גבוה

חמישי, רק אם הוא יוכל לתת להם אוכל בריא

שישי, אם הוא יוכל לדאוג להם לצרכים בסיסיים

והזנחה של אחד, זה לאו דווקא הזנחה של אחר

כי זה שאני אפילו לא מעלה על דעתי שאני אקנה לכל ילד דירה, לדעתו של הראשון אני מזניח אותם

אז נכון, לשים תינוק בארון זה קו אדום (איפה קראת את זה?)

או 25 ילדים בדירה זה הרבה

אבל אם 99% מהחברים שלך עושים את זה, כנראה זה הופך להיות סוג של נורמה

קראתי שאותו מעון עובד כבר 25 שנים

משמע זה לא איזה מוסד שנפתח אתמול, מי שניהלה אותו ידעה מה היא עושה

מה מידת האשמה של יקבע בית המשפט 

הנקודה היא

שנורמה של אחד זה לא נורמה של אחר

ולפעמים לפעמים,

יש גם מצבים שלא ממש בוחרים להביא את הילדים לעולם

או שהיה תכנון לX תקציב והמציאות שינתה את התכנון ב180 מעלות (ויש לצערנו הרבה סיבות למה זה זה יכול לקרות)

אתה משווה דירה למטרנה?מרגול

אתה באפשרויות הבאת בכל האפשרויות הזנחה.

יש דברים ש*אני* הייתי רוצה להעניק לילדיי, ויש דברים שאני, וכולנו, *מחוייבים* להעניק לילדינו.

אוכל, ביטחון, אהבה, חינוך (כאן כבר אפשר להתווכח איזה), בריאות (גם כאן אפשר להתווכח).

אל תסתכל מהמבט שלך, תסתכל ממבט של מורה שומרת חוק במערכת החינוך. באילו מקרים צריך להתערב כי קיימת הזנחה של הילד?

תמ"ל (או חלב אם), חיתולים, בגדים תואמי עונה, השגחה אחראית, קורת גג, כל אלו הם חובה.

חוגים, רכב משפחתי בשביל תחבורה, הלבנת שיניים, קניית דירה, מימון חתונה, ילקוט חדש כל שנה, קולקציית בגדים חדשה דנדשה כל שנה - יש הורים שיציבו לעצמם כסטנדרט. אבל היעדר של הדברים האלו לא מהווה *הזנחה*

לא חושב שההורים שם "חסכו" בדברין בסיסייםנפשי תערוג

למה הילדים נפטרו?

לא יודעים.

מהבוקר שמעתי 7-8 קביעות למה.

חומרי הדברה

ואז הוחלף בהרעלת co

ואז בחנק

ואז בהתייבשות

ואז במוות בעריסה

בנתיים אין קביעה חד משמעית

בטיחות זה לא דבר בסיסי? והם חסכו שם…מרגול
לא הבנתי איך קבעת את זה?נפשי תערוג

היו 20 ילדים עם 2 מטפלות קבועות

ועוד מטפלות מתגברות (כך מעדויות של הורים במשפחתון הזה)

מתמונות שראיתי. נראה בית נורמטיבי לחלוטין

אולי אפילו יותר טוב משל חלק מכותבי השרשור

מי אמר שחסכו בבטיחות?

מי אמר שיש אשמה של ההורים או של המטפלת?

נגמרה החקירה שאת יכולה לקבוע כך?

נכון התקשורת עשתה הרבה סלטSeven

פינו את כל המעונות שהיו שם בכמה דירות ןלכן פונו סהכ 55 אבל בפועל בדירה לא היה כמות כזו

דבר נוסף לא יודעת מי הפיץ את הקטע שילדים בארונות צפיתי בסירטונים אף ילד לא היה בארון והמקום לא היה נראה מוזנח

רק הילד בשירותים צריך בירור האם באמת פינו אותו לשם

מעבר לזה אפשר לראןת שגם הילדים שפונו היו נראים מתוקתקים וממש לא מוזנחים

היה כאן המון ניפוח תיקשורתי ואני מתחילה לחשוב שלא סתם...

וואי ממשרקאני

הבלאגן בתקשורת

האמת שהזדעזעתי להיחשף ככה לחדר שינה של זוג רק כי יש שם עגלה

יכול להיות שפה גם אם היה פיקוח זה היה קורהמרגול
אבל אני מדברת על העקרון של לשלוח ככה תינוקות למקומות שעובדים בלי פיקוח, כנגד החוק (עד 6 ילדים בבית אפשר לטפל בלי פיקוח, כן צריך ביטוח. 7 ומעלה צריך פיקוח וגם עוד מטפלת, כי צריך מטפלת על כל 6 ילדים במקסימום).

פה אולי זה היה בלתי נמנע. אבל יש מקרים אחרים שהפיקוח נחוץ והכרחי

שהאמא אם אפשרמישהי נשואה

תטפל בתינוק בבית

כל התרבות הזאת שהאשה צריכה לעבוד

גורם לכל הבלאגן

אני לא מצדיקברגוע

אבל מי שחי במציאות כזאת שכולם סביבו שולחים למקומות כאלה כנראה לא מרגיש שהוא מזניח את הילד שלו.

לומר שהם נהרגו על קידוש הכסף זה רדוד ופרובוקטיביפתית שלג

חוץ מזה אנחנו לא יודעים מה ההורים ידעו\חשבו ומה לא, לא יודעים מה מצבם הכלכלי מאפשר להם, לא יודעים מה הנורמה באזור הזה ומה היו הברירות שלהם.

מה שכן המקרה הזה יכול להעלות את נושא העוני בציבור החרדי, ואיך אפשר לשפר אותו. אני מעריך שכל האימהות ששלחו למעון הזה הן נשים עובדות, שלא יכלו להישאר עם התינוק בבית, ואולי הן גם המפרנסות העיקריות.

נכוןאוסיללה

דיי אני בטוחה שההורים האלה היו הכי מסורים ורצו את הכי טוב בשביל ילדיהם

תפסיקו לשפוט אותם

כל התגובות על האמהות, ושכחו שיש אבות…מרגול

מניחה שברוב המשפחות החרדיות יש אבא בתמונה, ובמקרים רבים הוא לומד תורה.

וכאן מדובר על פיקוח נפש ועל ילדיו שלו. אם כבר מגיעים למצב שאין כסף לשלוח את הילד לטיפול הולם, אז שהאב יתכבד וישמור על התינוק (או שניים) שלו בבית.

למה אנשים שוכחים שזו אופציה???

אפשר גם להיות יצירתיים ולהתאחד שתי משפחות, חצי מהזמן האבא מהמשפחה הראשונה שומר והשני לומד, ובחצי השני להיפך.

אבל לא. שכחו שזו אופציה. הכי קל להאשים את המדינה או העוני. 

מי אמר לך שהאבא לא עובד?נפשי תערוג

אולי הוא עובד במשרה מלאה ועדיין הכסף לא מספיק?

אולי הוא עובד במשרה כפולה כי אישתו לא יכולה לגדל את התינוק (למנות לך סיבות?) אז שמו את התינוק במשפחתון?

איך קבעת את זה?

בגלל שהם חרדים?

(אני לא חרדי. אבל רוב החרדים שאני מכיר. ואני מכיר לא מעט. הגבר הוא המפרנס העיקרי בבית. )

אמרתי בהכללהמרגול
היו שם 55 תינוקות. מניחה שחלק מהאבות שלהם עובדים. אבל מדובר בחברה החרדית ולכן סביר ש*רובם* לומדים בכולל בשעות היום.

ולהבנתי המלגה בכולל היא אלף וקצת בחודש. גם על המשפחתון העלוב הוא משלם, אז הפער הכלכלי קטן ממה שזה נראה (מה גם שהוא יכול ללכת לכולל לחלק מהיום, כלומר אחהצ-ערב כשאשתו חזרה הביתה, אז זה לא לגמרי לא להיות)

גישתי דומה לשלךנפשי תערוג

ויחד עם זאת אני מצליח להבין ולקבל שיש שיקולים ורצונות אחרים בעולם.

ואם זוג החליטו שיותר נכון להם שהאבא ישב בכולל, זכותם

במקרה הספציפי הזה זה לא שהמעון היה בהתעללות או משהו. אלה בצפיפות.

לא אמרו שהצפיפות היא זאתי שגרמה לפגיעה בילדים. רק אחרי שיהיה תשובה חד משמעית מה קרה לילדים, נוכל לדעת אם יש אסיפות במעון גם אשם תורם

מרחב הבחירה מגיע אחרי ההכרחמרגול

גם זוג יכול להחליט שיותר נכון להם לצאת כל שבוע למסעדה. בגדול אין לי בעיה עם זה שכל אחד יעשה מה שבא לו.

אבל אם הם לא מספקים לילדים שלהם צרכים בסיסיים אז אין להם את האופציה בכלל לבחור ללכת למסעדה, כי יש להם פה חובה בסיסית קודם לעשות.

נשמע לך הגיוני שיתקמצנו על חיתולים בזמן שיושבים במסעדה כל שבוע?

אז כן, הם קודם כל מחוייבים לדאוג לביטחון, בריאות, אוכל, וצרכים בסיסיים של הילדים. אח"כ שיחשבו מה מסתדר עם זה תעסוקתית, כלכלית, וכל שיקול אחר שירצו. 

ראי את התגובה שלי למטה. היו שם 15אונמר

בבית שלה.

גם במעון יש בקבוצה כמות כזו של ילדים.

ה55 הגיעו מכל הבנין כי חששו מהרעלה.

ועל איזושהי מטפלת היה פיקוח?מרגול

אני מדברת על מצב שבו שולחים תינוקות למקומות עם הרבה ילדים ובלי פיקוח.

כפי שציינתי בתגובה אחרת, אני לא יודעת מה הייתה סיבת המוות פה ספציפית (להבנתי עוד לא הבינו סופית), ולכן לא יודעת אם זה משהו שהיה נמנע לו היה פיקוח.

אבל לשלוח למקום עם הרבה ילדים (7 ומעלה) ושאין בו פיקוח זה חוסר אחריות. וגם לא חוקי.

אותה הגננת בדיוק יכלה להיות תחת הפיקוח ועדיין לקבל בביתה וכו וכו. 

מציעהלךנחלת

מרגול, להפנות את התגובה שלך לחלק מהמגיבים כאן שמאשימים את החרדים

מסחיטת מדינה.....יש אברכים שמרוויחים אפילו פחות מהסכום שציינת, לחודש

אבל אף אחד לא מאשים מוסדות המקבלים תקציבים מכובדים מאוד מהמדינה

ולא על לימוד תורה, ולא על חיזוק יהדות, אולי ההיפך לפעמים...

אבל כשזה נוגע לחרדים....הכל מותר. כי הם....חרדים.

אגב, כל ההורים ששלחו ילדיהם לאותו מעון שיבחו פה אחד את המטפלות החמות

והטובות.  לבטח שמעתם מאז את אמא של אהרן כ"ץ ז"ל, שהלכה לבית המשפט

להגן על המטפלות. התפעלתי מגודל האמונה והבטחון שלה בקב"ה. גיבורה.

כדאי להקשיב לשיעורו שלש הרב ברוך רוזנבלום על פרשת "בא".

הוא הזכיר בסוף השיעור את המקרה העצוב כל כך הזה.

אני מעדיפה מעון צפוף ומטפלות אמהיות על מעון מרווח, מקושט בצבעי

ילדים עליזים ומטפלות אדישות או קרות. אם כבר.

לב טוב. זה העיקר.

לב טובמישהי נשואה
ולישון בארונות? ובשירותים?
א. כי הוא גם מקבל מילגה על השעות שלו בכוללפתית שלג

ב. כי מעון מעין זה הוא אפשרות לגיטימית בסביבה שבה הוא חי.

ג. אולי הם חשבו שהרמה קצת יותר רצינית.

ד. דוקא במשפט האחרון באתי להדגיש שכנראה בעית העוני באותן משפחות מגיעה אחרי מקסום של כח העבודה הנשי, שהן גם לפעמים בעלות תארים וקריירה מוצלחת. מה שממקד את הבעיה בדבר אחר. בין היתר, הגברים. אבל לא בטוח, ובטוח שלא רק.

מבחינתי זה לא משנה אם ההורים ידעו או לאפשוט אני..
כי כל אחת מהאפשרויות האלה, מובילה למסקנה של הזנחה קשה מאוד
האם זה צירוף מקרים?פשוט אני..

התעלמות מוחלטת של מאות אלפים מהנחיות מצילות חיים בזמן מגפה,

אסון מירון,

אסון הטריבונות בגבעת זאב,

ילדים ונערים שצריכים חילוץ מעמודי חשמל ומגגות של אתרי בנייה אחרי הפגנות בירושלים,

ילד שנדרס למוות אחרי שהוא וחבריו ביצעו לינץ' בנהג אוטובוס,

האסון במעון הפיראטי ברוממה...

האם כל אירוע כאן הוא מקרי ועומד בפני עצמו, וזה סתם מזל רע שבכולם הקרבנות היו חרדים? או שיש קו מחבר שגורם לכל זה, למשל זלזול בוטה בחיי אדם, זלזול בהוראות בטיחות, מחשבה שתמיד יהיה בסדר, מחשבה גלותית שהוראות תכנון ובנייה נכתבו על ידי הפריץ הרשע ולכן חובה לעקוף אותן וכיוצ''ב?

עקיבא נוביק כתבפשוט אני..
‏פשוט בושה וחרפה לראות צייצנים ופוליטיקאים חרדים שרוקדים ככה על דמם של פעוטות מסכנים, עוללים שלא פשעו, תינוקות מתוקים של בית רבן, כדי לגרד עוד איזו נקודה מול היועמ"שית ולהתחמק בכל מחיר מלעשות חשבון נפש. חברה חולה, שנפנפה את אסון מירון כאילו כלום, שבזה לחוקי תכנון ובניה, ומתנערת מאחריות הורית בצורה הפושעת ביותר.

‏הריקבון הזה מושרש בחלקים גדולים מדי של החברה החרדית. אפיקורסי ככל שזה יישמע, להורים יש אחריות לפרנס את ילדיהם. אבא שבוחר לא לעבוד, גוזר על ילדיו חיי דלות ועוני. חמישים שנה הצליחו החרדים לכפות על הציבור העובד לסבסד את העוני הזה (מאז עליית בגין לשלטון). עכשיו המדינה דורשת השתתפות בנטל הבטחון. במקום להרכין ראש מול ההחלטה הקדושה לסבסד את המשפחות המשרתות בצה"ל, או לפחות את אלה שבהן שני ההורים עובדים ומפרנסים, יוצאים פה במקהלה צינית על "היועמשית".

‏אריה דרעי לא מאמין לאף מילה שהוא אומר פה. הוא איש חכם ויודע בדיוק מי אחראים לתרבות המופרעת הזאת. זה אותם אחראים גם לאסון מירון ולתאונות בהפגנות שבהן נערים מטפסים על עמודי חשמל ועגורנים. דרעי יודע היטב מי האחראי, אבל הוא לעולם לא יודה באחריות. לכל היותר ימלמל בבכי שאוי לנו מלנחש חשבונות שמיים. לא משנה כמה השמיים האלה יבהירו לו בפסוקים מפורשים מה החשבונות שלהם.

‏האסונות הבאים ברחוב החרדי הם עניין של זמן. ככה זה כשמתעקשים לטמון את ראש בחול ולצפצף על כללי בטיחות ואחריות. אבל מה זה משנה? דרעי ולהקתו כבר ימצאו את מי להאשים גם בהם

האיש רוקד על הדם מהצד השנינקדימון
קודם כל בוא נשתלח ונרוויח עוד כמה נקודות בפוליטיקה של השמאלנים, ואחר כך נבדוק מה באמת העובדות, והאם באמת החברה החרדית שונה במקרה הזה.

ככה זה נוביק. אין לו בושה אפילו להאשים אחרים בריקוד על הדם. שיקשוט עצמו קודם.

עמיחי אתאליפשוט אני..
1. בסוף זה מדהים, האוכלוסייה היהודית שהכי מנותקת מהמפעל הציוני, זאת שמתעקשת שלא לנקוף אצבע בשעת החירום הכי גדולה בתולדותינו, זאת שבזה בקול רם למדינת ישראל, שרוקדת וצוהלת "בחוקי הציונים אין אנו מאמינים" - היא זאת שיש לה הכי הרבה ציפיות מהמדינה.

2. לא זו בלבד, היא גם החברה שלפי כל מדד, מקבלת מהמדינה הכי הרבה.

3. האסון בירושלים והתגובות האוטומטית של פוליטקאים ועסקנים חרדים, הם דוגמה ומופת לסתירה הלוגית המובנית שעליה מושתתת החרדיוּת בישראל.

4. זה שהורים שלחו את הילדים שלהם למעון שהוא מחסן ילדים, והתרחש שם אסון מחריד, לשיטתם של עסקנים ופוליטיקאים חרדים, זה בעצם בגלל המדינה האנטישמית.

5. זאת שברשעותה הקוזאקית כבר לא מממנת את הגבר החרדי שמתעקש שלא לעבוד ולשלם מיסים, ולא להתגייס לעזרת ישראל מיד צר.

6. חוצמזה שעובדתית זה לא נכון, והמעון הספציפי הזה קיים 30 שנה, מה זה צורה החשיבה הזאת? אף מדינה לא אחראית לחוסר האחריות של אדם פרטי, לא כל שכן מדינה שאתם בזים לה במופגן.

7. וזאת תמצית התפיסה החרדית: לאחוז את המקל משני קצותיו. לא לתת יד כשצריך אתכם, לצפות שאחרים יעשו בשבילכם את העבודה, ואם מתרחשת תקלה, להתקרבן, לעולם לא לקחת אחריות, ותמיד תמיד למצוא את מי להאשים.

8. אפילו אנחנו שלא בזים למדינה, לא רק לא בזים, מתפללים לשלומה בשם ובמלכות, מציינים את יום ייסודה בתפילת הלל בבית הכנסת, אפילו חבריי ואני לא חושבים שהמדינה תיקח אחריות בשבילנו.

9. בבסיס, כל יהודי ציוני, לא רק שלא מצפה שיקחו בשבילו אחריות, הוא גם שומע שפרצה מלחמה, ורק בוער לו הישבן: איפה אני יכול להיות הכי מעורב. זאת היתה החוויה האישית שלי מרגע שהתחילה המלחמה. שלי ושל עשרות חברים מסביב.

10. ולקיחת האחריות של אדם סביר כמובן באה לידי ביטוי בראש ובראשונה בחייו הפרטיים: מאות אלפי שקלים הוצאתי בחיי על מעונות ומשפחתונים לילדיי. אף פעם לא הייתי זכאי לסבסוד. ובכל זאת אף פעם לא האשמתי את המדינה על הרמה של המוסד הפרטי שאליו שלחתי את הילדים שלי.

10. אפילו שאני ציוני שרוף, אף פעם לא האשמתי את המדינה בהשלכות של חוסר אחריות שהבאתי על עצמי.

11. ובאורח פלא, דווקא החרדים, אלה שנותנים הכי פחות, אלב שבזים למפעל הציוני הכי הרבה, כשזה מגיע לרמת הציפיות שלהם מהמדינה, כל אחד יותר ציוני מא.ד גורדון.

12. המלחמה הזאת היא מכה אדירה לכולנו, אבל כמו כל מכה, יש בה גם הזדמנות לגדול ולהיפטר מהרגלים אסוניים. יש בה הזדמנות לנער את האבק מעל נורמות חולניות שצמחו בחיים שלנו למימדים מפלצתיים.

13. אין לי שום עניין להפוך אף חרדי לפחות חרדי במילימטר אחד. יש לי, לכולנו, עניין עצום, יש לנו צורך שבקרוב יהיה כבר בלתי ניתן לדחיה, לעשות סדר במבנה החברתי החרדי הבלתי אפשרי.

14. המבנה הזה רע מאוד להם, לצערנו הוא גם מתגלה שוב ושוב כמסכן חיים, וממש לא ירחק היום שבו הוא יביא לסף קריסה את החברה ואת הכלכלה הישראלית.

אפשר אבל לומר זאת על כל מיעוט נחשל בכל מדינה. שזהקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך ב' בשבט תשפ"ו 9:52

בעצם אשמתו שהוא נחשל.

אני רוצה לראות מה יהיו התגובות אם מישהו יאמר זאת על הבדואים (שיש אצלם המון אסונות כאלו בשל רשלנות) או על השחורים בארה"ב...

השאלה היא לא אם זה אשמת מגזר כזה או אחר. אלא מה החברה יכולה לעשות כדי לשפר את אותו מגזר (וכמובן מה המגזר עצמו יכול לעשות).

וכנ"ל, אני יכול לעשות לך סקירה כזאת על חוליי החברה החילונית ועל כמות ההתאבדויות שיש שם כתוצאה מבדידות, פירוק המשפחה ותחושת ריקנות וחוסר משמעות וכו'

אבל באופן כללי מסכים. החברה החרדית בזה לבטיחות כדבר מובנה תרבותית, וכל מי שייסע בבני ברק ויראה את הזלזול בבטיחות בדרכים יווכח בזה. איך משפרים זאת? שאלה

בסוף לא משנה מה היתה כוונתו של אתאלי. בציבור הפוסט שלו משודר כפוסט שטנה, ולא כביקורת בונה מול החרדים. האם יש סיכוי כלשהו שמה שהוא כתב ישפר את החרדים או את החקיקה בנוגע לחרדים? לא נראה לי. מה שכן זה פוסט שמלבה במילא את השנאה הקיימת

למי אכפת מהבדואים?מישהי נשואה
הגופות עוד לא התקררונקדימון

וכבר פוליטונאים משתמשים באסון כדי לקדם קמפיין. זה מגעיל באלף רמות.

שלפחות יחכו עד אחרי הקבורה.

מסכים במאה אחוזפשוט אני..
הקפיצה בראש של חברי הכנסת של שס למשל, להאשים את היועמשית כאילו היא אשמה בכך שהמעון הזה פעיל עוד כשהייתה בבית הספר היסודי, הזויה
וואטאבאוטיזם. יפה.נקדימון

אבל בשונה ממך, אני לא נקטתי צד כאן.

אם זה רע כששסניק עושה את זה, זה רע לא פחות כשפוליטונאי עושה את זה.

זה לא וואטאבאוטיזםפשוט אני..

זה לא שקרה אסון, ואז במקביל היו 2 סיעות שונות שהשתמשו באסון לצרכים הפוליטיים שלהן (כפי שקורה למשל אחרי פיגועים: הימין מיד אומר שזו הוכחה שצריך יד יותר חזקה נגד הטרור ולהקים עוד התיישבויות וכיוצ''ב, השמאל מיד אומר שזאת הוכחה שצריך לעשות שלום ולדבר עם הפרטנרים שלנו ולסגת מהשטח. כמובן פישטתי את הדברים אבל בשביל הרעיון...).

מה שקרה כאן שונה לחלוטין:

רק צד אחד ניסה להשתמש באסון כדי להוכיח את צדקתו, אלא שהוא עשה זאת בצורה אווילית ואכזרית. אווילית כי המעון הזה קיים כבר עשרות שנים, אכזרית כי להאשים את מיארה (שאני מאוד מאוד מתנגד לה ולפועלה) במוות שאין לה שום קשר אליו, זה פשוט אכזרי.

הצד השני, עמיחי אתאלי למשל, לא הגיב לאירוע ישירות אלא הגיב לתגובה של הצד הראשון. הסביר למה התגובה של הצד הראשון שגויה וגם מעידה על צביעות.

ככה שהיחידים שניסו לקדם פוליטיקה על חשבון דם הילדים, הם אלה שהאשימו את המדינה / יועמשית / בגץ באסון הזה.

חולק עליךנקדימון

א. דווקא בגלל שיש אמת בדברים של הפוליטונאים האלה זה חמור בעיניי.

היחצנים של שס הם סתם מטומטמים כי האשמת השווא כאן נגד המדינה היא דבר ברור (המעון לא חדש, הכספים כן הועברו לחרדים בסופו של דבר, וכו).

ב. אני לא ממש מכיר את אתאלי, אבל נוביק הפוליטונאי מסוג בנט היה כותב את דבריו בכל מקרה. אם אתאלי דומה לנוביק, אז כנ"ל.

נכון מאוד, ואגב נכון גם לפעמים לגבי נערי גבעותפתית שלג

(פשוט הם לא מספיק הרבה בשביל לייצר כאוס כזה).

ברור שזה לא עומד בפני עצמו. אבל אמון זה דבר שצריך לבנות במחשבה רבה ובתהליך, במיוחד כאשר הוא נהרס פעם אחר פעם אחר פעם.

מן הסתם לא יצא לך להיות במירון בהילולה, אבל היום זה מתנהל אחרת לגמרי ממה שהיה עד ל"ג בעומר תשפ"א, ומהכאוס שעוד היה בשנת תשפ"ב.

מים שקטים חודרים עמוקהעני ממעש

שילוב של זלזול, אווירת סוף קורס, ידיעת הכל, בעלות על הדעת, קלפי ג'וקר אלמותיים של שמד ציוייינים ושות',

כל זה נתוני פתיחה, בנוסף לשגרה השוחקת שיש בכל חברה / בית .

אני אישית מחזיקה את עצמי חזק לא לפרשן כלוםמתואמת

לפני שתיגמר החקירה באופן מסודר.

הכי קל להאשים את החרדים בהזנחה ובקמצנות, אבל אני ממש לא בטוחה שזה המקרה.

היו מקרים של הזנחה ושל התעללות גם במקומות מפוקחים, למיטב ידיעתי.

וכן, באופן אישי גם אנחנו שולחים לכאורה למשפחתונים לא מפוקחים, פשוט כי אין לנו צורך במקומות המפוקחים (לא זכאים להנחת תמ"ת כי אני לא עובדת במשרה מלאה). ואני כמובן בודקת היטב את המטפלות (ככל שיכולתי מגעת) ואת התנאים הבסיסיים (שמבחינתי הם חום ואהבה אמיתיים, החלפת חיתולים בזמן, האכלה באוכל שאני מביאה, השכבה לישון בעגלה ובטיחות סביבתית בסיסית של דברים שבירים ושקעי חשמל מחוץ להישג יד). ויש כאלה שהתנאים הבסיסיים האלה לא מספיקים להם... בסדר, אז מה? כל אחד והסטנדרטים שלו... (והשיקול הוא בכלל לא כלכלי. אני חושבת שאנחנו משלמים יותר ממה שמשלמים למעון פר שעה בלי הנחה)

וזהו. צריך להשתדל מאוד לא לרקוד על הדם...

תודה על זהזיויק
הייתי ממליץ לך לקרוא את הפוסט של חגי לוברadvfb
רק אומרת שלא היו 55 ילדים בבית אחדאונמר

זה קריטי להבין את הסיטואציה.

היו שם 15 ילדים כמו כל מטפלת רגילה בכל שכונה.

בכל מקום שיש מעון מפוקח יש גם מטפלות פרטיות.

בדר"כ גם יש להן ביטוח ויש עוסק פטור וזה מותר בחוק.

הילדים שפונו כל כך הרבה זה כי חששו מהרעלה ופינו את כל הבנין מכל ילדיו כשהיו בבנין עוד כמה נשים שמטפלות בילדים.

כך נוצר ריכוז גבוה כלכך.

עצוב מאד.

ומוסיפה שאין שם באזור מעון מפוקח.

ככה אמרו לי.

אמור להיות דאגה של מישהו לפתוח מעון נורמלי שיכיל את כל הילדים של האזור.

אמא אחת פרטית לא אמורה לפתוח מעון.

וכשאין מעון ואין מקום במעון הקיים זה בעיה שמוכרת בהרבה מקומות.

לא משייכת את זה בכלל להורים שהחליטו להביא ילדים ולהזניח אותם.

ואגב גם לא בטוח בכלל שזה כזה זול המטפלת הזו.

אם היא עם מלא ניסיון ואוהבים אותה חופשי שהיא גם לוקחת יקר ורק מי שמשקיע שם אצלה.

כאמא אפשר להתעלם מבית לא חדש ונוצץ ואי אפשר להתעלם מיזה שמטפלת במעון  מפוקח יכולה להיות ערביה. לדוגמא.

אני מעדיפה מישהי שאני מכירה ואוהבת ילדים וראיתי אותה כמה פעמים איך היא איתם מאשר מעון שאת לא יודעת מי היום תגיע להשלים. ולא תתן דין וחשבון לעולם.

הילדים שלי במעון מפוקח כי במקרה באזור שלי זה קיים ויש מקום.

ואני משלמת סכום שהרבה סביבי טכנית לא יכולית להוציא.

ואולי יש כאלה ששוקלים אם להביא ילד בגלל זה. אין לדעת.

אבל רק אומרת שזה לא ככה כמו שאתה מצייר את זה, שסתם בחרו להביא ילדים ולהניח אותם בסל בתחנה מרכזית.

גם משפחתון יכול להיות מפוקח…מרגול
כלומר, גם מטפלת שמטפלת כל יום ב6 תינוקות בבית שלה, צריכה ויכולה להיות תחת פיקוח.

אז אותה המטפלת שגם ככה החליטה לעבוד בזה, שתביא פיקוח… למה זה כזה הזוי?

אכן לא הזוי. אבל מקובל ממש וקיים בכל הארץ. וחוקי.אונמר
לא חוקידרקונית ירוקה

החוק שונה לפני כמה שניפ. כל מטפלת עם 7 תינוקות ומעלה צריכה פיקוח.

פיקוח ≠ סבסוד

אמת. ומדובר על 7 ומעלה בלי קשר למספר המטפלותמרגול

בכל אופן בגיל הזה (מתחת 15 חודשים) מותר עד יחס של גננת על 6 תינוקות.

כלומר אם היו שם 22 תינוקות היו צריכות להיות שם 4 מטפלות.

ומכיוון שהיו יותר מ7 ילדים באותה הדירה, צריך פיקוח.

האם זה היה נמנע לו היה פיקוח? לא יודעת, כי להבנתי עוד לא ברור מה היה גורם המוות.

אבל זו תזכורת לכך שאסור לשלוח תינוקות למטפלות שפועלות באופן לא חוקי.

או שיש עד 6 ילדים בדירה, או שיש יותר ויש פיקוח. אין אופציה אחרת.

ואכן, פיקוח לא אומר שבהכרח יש סבסוד. זה שני דברים שונים (אם כי כל מקום מסובסד אמור להיות עם פיקוח)

אני שולחת למטפלתרקאני

פרטית

שעובדת בדיוק ככה, עם עוסק פטור וביטוח

באזור לא חרדי, כל ילדי הגן לא חרדים

ממש ככה והרבה יותר מזהסברא ישרה
יש בישראל 550 אלף תינוקות מגילאי 0-3 ויש סך הכל 160,000 אלף מוקומות לילדים, דהיינו יש 390 אלף שגם אם הם ירצו מאוד וישלמו הרבה כסף, אין להם מקום לשים את הילד. זה הזנחה שהאחראי המרכזי זה משרד החינוך מזה עשרות שנים, שאין חולק שמעון בגיל הזה הוא חיוני וחשוב לכל המגזרים, מוזנח לחלוטין.
אבלנחלת

אבל ככה רואים את החרדים: מסכנים, גלותיים, סתומים, מזניחים את הילדים שלהם, מביאים מדי הרבה ילדים,

עשירים (גונבים כסף מהמדינה), מתייחסים לאסונות כלאחר יד, אדישים לגורל אחיהם עם ישראל.....

ולמרות הכל ועל אף הכל 

אני גאה להיות חרדית. בחרתי בזה. לא נולדתי ולא גדלתי כך. היא הכי פחות

נוגעת בחברה החילונית, היא היחידה שנושאת את הדגל, דגל היהדות של אלפי שנים, בלי חיפופים

ושירת "אנו באנו ארצה" על שפתיה (מתחת  לכיפה.....). 

אנשים לא טובים? יש בכל חברה,

בעיות למיניהן?  יש בכל חברה, מוסכמות כאלו ואחרות?  יש בכל חברה. הליכה עדרית (לא

ביהדות, לא בדברים מהותיים)? יש בכל חברה. דעות קדומות? יש בכל......

משאת הנפש של כל אמא חרדית אמיתית זה שבניה ילמדו תורה. כל היום וכל

הלילה. שיהיו רחוקים כמטווחי קשת מכל פסיק חילוני, שכד השמן יהיה טהור

וחתום.

רק חרדית אני רוצה להיות. חרדית לדבר השם.  באמת.

אז ככה ממה שהבנתי קצת עובדותחדשה דנדשה

מדובר ב3 דירות בבניין-שהם מעונות 

למעון הזה ספציפית היו 22 ילדים

מדובר במעון יקר ונחשב

לגבי הילדים בשירותים חשוב לציין ששמו אותם שם הכוננים שנכנסו

לא יודעת מה היה מבחינת הזנחה או לא

מקווה שיגלו מה באמת גרם לדבר הנורא הזה 

למעשה מה ששמעתי שהיה חימום מהמזגן והתייבשות…

זה נורא כמובן אבל זה שונה מהעלת מזון למשל

אישית לא שולחת עד גיל 3 לגן עיריה אז לא נכנסת לזה. 

יודעת שבכל המגזרים שולחים לפעמים למטפלת שהיא לא בדיוק עם רשיונות אלא מציעה עצמה לטפל ב1-2-3 ילדים

בדירה

מניחה שהורים בדקו ראו ויש את ה"עדר" שכולם שמים שם כולם חושבים שזה מקום נחשב אז רק מחכים להתקבל לשם.

כתבת נכון מאודנקדימון

בנוסף, לפי השמועות, מדובר בגן שפועל כבר הרבה שנים - וממש לא במשהו שנפתח בזריזות עכשיו בגלל בעיות כלכליות..

הכוננים לא שמו אף אחד לישון בשירותיםפשוט אני..
הם אלה שצילמו את זה
יש כתבה היום שהפרמדיק הודה שהוא הכניס את התינוק עםסיסו מהתברואה

יש כתבה היום שהפרמדיק הודה שהוא הכניס את התינוק עם המזרן לשירותים כי חשש מגז רעיל...............

המטפלות שמו שםמשה

היה חשד שיש רעל בחדר הראשי אז הם הרחיקו את הילדים. לא בלתי סביר.

כן שמונחלת

לידיעתך.

תודה. כמה הסיפור הזה הוא שיעור בללמד זכות ולארעיה ואם בישראל

ולוא להוציא דיבה של ציבור שלם.

לא 55 ילדים בדירה - אלא מחולקים ל-3 דירות.

הילדים לא הונחו בשירותים - אלא הוזזו לשם בבהילות על ידי הפרמדיקים.

המקום לא מוזנח - אלא מעון יקר ונחשב.

כנראה שיש סיפור של חימום, התיבשות  - כואב וקשה לשמוע, אבל לא הזנחה פושעת או רשלנות. 

כמה חשוב לזכור שדיני לשון הרע תקפים גם על ציבורים שלמים.

תודהנחלת

שאת מזכירה לי את דיני לשון הרע. כי אחרי שאני קוראת חלק מהתגובות (יש לציין שהיו תגובות עניניות מאוד ולא מלאות שנאה ובוז

כמו של אחדים מהמגיבים - זה עשה לי טוב. סימן שהמצב לא כל כך גרוע...)

אבל באמת תודה לך. כי לפעמים, אחרי תגובות שטנה כאלה (ולא רק במקרה הזה), אני כל כך מזדעזעת (הרי כל ההפגנות המלאות

שנאה לפני השביעי אוקטובר - ממש התבקש שיקרה משהו נורא, אבל אלה היו חילונים שחלקם הגדול היה ערב רב כנראה)

שאני מרגישה שאני חייבת  לספר זאת לחברה שגדלה במגזר הדת"ל והתחרדה. היא לא מתרגשת כי חלק מהמשפחה שייך

לציבור הדתי לאומי והחרד"לניקי, אבל זה כנראה באמת לשון הרע. כי מה השתנה אם כך מהשביעי לאוקטובר? יש יותר

אחדות? יש יותר הבנה לזולת? לא בטוחה.

אני כן בטוחה שהקב"ה לא שמח בזה, בלשון המעטה.

אז לפחות, אם אנחנו לא יכולים להתגבר על ההתנשאות של מגזר אחד על משנהו, לפחות נשתוק. לראות את זה שחור

על לבן, זה.....כואב.

כל אחד שיחשוב כרצונו אבל אולי בפורום כדאי לשתף בנושאים פחות טעונים. לא?

שבוע  טוב (ושמח) לכולם!

שניה, לגבי התנשאות של מגזר אחד על משנהוקופצת רגע

למי את מתכוונת?

לפי דעתי פשוט התנשאות יש בכל הצדדים, קשה להאשים רק צד אחד בהתנשאות... 

למיטב הבנתיהמקורית

לא מדובר בדירה אחת שהכילה 55 תינוקות, אלא בבניינים סמוכים שיש בהם כמה מסגרות, ולכן המספר הגדול

תפתח כל פורום אקראי שמדבר על מטפלות, כולל זה הסמוך, ותגלה המון פוסטים על מקומות לא חוקיים/ מפוקחים שבהם ילדים ישנים ואוכלים בעגלות שלהם במשך ימים שלמים לאורך זמן ו"הכל בסדר" כי לא מדובר בחרדים. זה מותר לאחרים אבל לחרדים לא כי הם אוכלי חינם

מכאן לאסון מירון. אסון מירון לא קרה בגלל חרדים. יש גורמי אכיפה שאמורים לדאוג לסדר הציבורי ולמכסות כניסה שלא יסכנו את האנשים.. ודווח על כך בדוח מבקר המדינה. זה לא חדש שעמוס שם כל שנה. אבל זה אשמת ה "חרדים" (למרות שכל עמך ישראל בארץ ובחול מגיעים והיום שם רק שהתמזל מזלם והם לא היו מהקורבנות) שהם מתו כי הם היחידים שהיו שם, אז "בעיה שלהם ושילמדו לקח"

Really?

אתה מדבר פה על זה שהורים מקדשים את הכסף על חשבון חיי ילדיהם, וסליחה - זה פשוט לרקוד על הדם כי אתה ניזון מהתקשורת שלא מחבבת חרדים בלשון המעטה, וזו הוצאת שם רע על ציבור שלם ואני מוחה על זה

כל מילהרקאני
כמה מהקורבנות באסון מירון היו מהציונות הדתיתהסטורי
ולולי בג"ץ שביטל את ההפקעה, האסון היה נמנע.
ערכתי. לא הבנתי אותך נכוןהמקורית

וצודק. גם היו מהציבור הדתל

מי התעקש בכנסת ובממשלה שלא יהיו הגבלות?פשוט אני..

אמנם מראש רצו להגביל בגלל הקורונה ולא בגלל הצפיפות,

ועדיין - היו אלה חברי הכנסת החרדים שעשו מהומה כדי שלא יהיו הגבלות, תוך סיכון ממשי לחיי המשתתפים.

למקרה שלא היה ברור:

ההאשמה הייתה מופנית כלפי המארגנים, לא כלפי הקורבנות. כנ''ל לגבי אסון הטריבונה.

קורונה היתה באותה שנההסטורי
שנתיים אח"כ לא היתה. גם כאן בפורום בקרתי בחריפות את ההתנהלות החרדית סביב הקורונה. בכל זאת - אם האסון לא היה אז, הוא היה מגיע בשנה אחרת שאין בה קורונה, נס שלא הגיע הרבה קודם.

כדי להסדיר את המקום, המדינה הובילה מהלך של הפקעה והסדרה. אגב, מי שהיה חתום על ההפקעה, הוא שר האוצר דאז - לפיד. בג"ץ עצר את ההליך בכל מיני אמתלאות, שהסה"כ שלהם הוא המצאת 'מניעה משפטית', והפקעת סמכות הממשלה למשול. לולי ההתערבות של בג"ץ - המקום היה מוסדר.

באחת האזכרות של סבא שלי ז''לפשוט אני..

היה שיעור תורה מפי אחד מרבני גור.

הוא דיבר על המלאך שעבר בין אומות העולם כדי להציע את התורה, וקיבל סירוב אחר סירוב מכל האומות אחרי שהן שמעו מה מופיע בתורה.

הרב שאל שאלה מדהימה שאף פעם לא חשבתי עליה עד אותו שיעור:

למה שאומה כלשהי תסרב לקבל ספר מצוות רק בגלל שכתוב בו שאסור לרצוח? וכי יש אומות שמתירות לכל אדם לרצוח כאוות נפשו את מי שיחפוץ בכך?

וכי יש אומות שלא מעמידות לדין גנבים? שלא מסכימות שחשוב לכבד אב ואם?

אלא שאותן האומות לא הבינו איך מסמך אלוהי, כולל בתוכו דברים כל כך בסיסיים וארציים. איך בספר שאמור לדבר על קרבנות ותפילות, טומאה וטהרה - מדברים על החובה הכ''כ מובנת מאליה לא להכות אב ואם. מבחינת אותן האומות, זה מראה על חוסר רצינות. כמו שאני אקנה חוברת על חינוך הילדים, ויהיה בה סעיף ''אסור לזרוק ילד מהחלון בקומה 10''. ברור שזה אסור, עצם הזכרת האיסור הזה בחוברת יגרום לי לחשוב שהיא לא רצינית.

אז אנחנו יהודים מאמינים, ויודעים שהתורה שלנו כוללת גם דיני טומאה וטהרה, וגם מצוות כיבוד הורים. גם הלכות קרבנות וגם איסור לרצוח. דווקא זאת הגדולה שלה, ולא ירידה ביוקרתה: התורה היא תורת חיים. היא כוללת גם דברים ברומו של עולם, וגם דברים פשוטים פשוטים על חיי היום יום שלנו. ואת כל זה ציווה בורא שמיים וארץ.

ע''ד לשונו.

אז למה, ריבונו של עולם, מצוות ברורות מהתורה כמו להישמר על נפשותינו, כמו לבנות מעקה בגג, פשוט נתפסות כלא חשובות או כאיזו המצאה של הציויינים?

''כל מכשול שיש בו סכנת נפשות, מצוות עשה להסירו ולהשמר ממנו ולהזהר בדבר יפה יפה" (רמב"ם, הלכות רוצח ושמירת הנפש י"א, ד).

"כל העובר על דברים אלו וכיוצא בהם ואמר הריני מסכן בעצמי ומה לאחרים עלי בכך, או איני מקפיד בכך - מכין אותו מכת מרדות. והנזהר מהם - עליו תבוא ברכת טוב" (שולחן ערוך חו"מ תכ"ז, י)

אני שואל מכאב ואהבה, לא משנאה חלילה. הלוואי שזה יהיה האסון האחרון.

ובדיוק בגלל מה שאתה אומרadvfb

בא קודם כל ניתן מקום לכאב האוטנתי,

אח"כ יהיה זמן לשאלות..

לגור בעופרה יותר מסוכן מלשים ילד במקום לא מפוקח..סברא ישרה
לכל ציבור יש את הדברים שהוא מאמין בהם והם חשובים לו, בציבור החרדי לימוד התורה הוא הגדול מכולם, ואצל הדת”ל ישוב א”י וכל אחד צריך לעשות חשבון נפש שהוא לא לוקח את הדבר שהוא מצטיין בו על חשבון דברים אחרים...
לגור בעופרה לא יותר מסוכן מלגור בסנהדריההסטורי

קילומטר וחצי מצומת רמות...

ולולי המסירות נפש של תושבי עופרה, שיוצאים לעזרת ישראל מיד צר ומגינים על כל עם ישראל, תושבי סנהדריה היו (ח"ו) נטבחים ע"י ערביי שועאפת ושייך ג'ראח.

בתור אחד שכל חייו הבוגרים ועוד קודם - לומד ומלמד תורה, וויתרנו על המון נוחות בשביל זה, אבל לא מבין איך זה קשור להתנהלות מופקרת של חוסר פיקוח שמחוייב חוקית, על התנאים בהם מוחזקים ילדים.

נ.ב.

איני מתייחס לאירוע הספציפי, שאת פרטיו איני יודע בוודאות. רק לעקרונות המופרכים בהודעתך.

אם לגור בעופרה לא יותר מסוכן מסנהדריה,סברא ישרה
אז למה אתה קורא להם מוסרי נפש. [ושוב אני לא באתי ח”ו לזלזל, אלא לגוף הטיעון]
כי הם חיים במסירות נפשהסטורי
היו שנים שבאמת הדרכים היו מסוכנות, אבל לא זו הנקודה. הנקודה היא שכל החיים שלהם מכוונים למסירות נפש לעם ישראל. מכח המסירות הזאת המוני בני הישוב יצאו למערכות ישראל וכמה מהם לא שבו.

מכח המסירות הזאת, ר' זאב (ז'בו) ארליך הי"ד, שלמרות שהסתובב בלי תואר (ובוודאי בלי פראק והמבורג...) כל מי שהכיר אותו יודע שהיה תלמיד חכם גדול (כנראה לא פחות מרוב תלמידי החכמים שבסנהדריה), שגם ידע שגדול תלמוד שמביא לידי מעשה ומתוך כך הלך להקים את עופרה והתהלך בארץ שד' נתן לאברהם, לארכה ולרחבה לגובה ולעמקה.

מכח המסירות הזאת בן הישוב לירון שניר הי"ד יצא, אחרי שנות שקידה ארוכות על תלמודו, וכשבכל חופשה מהצבא חזר לשקוד על תלמודו, להלחם מלחמת עזרת ישראל מיד צר.

מועצת בנימין, שעופרה הוא חלוץ ישוביה, קברה אתמול את החלל השישים מתחילת המלחמה. המסירות של האנשים אינה עצמם, אלא על ארץ ישראל והעם היושב בה.

אחרי כל זה, לא הבנתי איזה מסירות על תורה מצאת בהפקרות של שליחה למעון לא מפוקח.

אהבתי את הדבר תורה, תודה!קופצת רגע
אני לא חושבת שזה עניין כלכליהשקט הזה

קודם כל- העובדות מתבררות לאט, ודברים שנאמרו בהתחלה התבררו כלא נכונים.

אז זה קודם תזכורת חשובה עבורינו לחכות תמיד לפני ששופטים (ולגמרי אומרת את זה גם לעצמי כי זו גם הייתה תגובתי הראשונה..)

אני כן מסכימה שיש נורמות שקשורות לחברה-

בחברות מסויימות זה נורמטיבי לשלוח למשפחתון (מפוקח או שלא) שישנים בו בעגלות, וזה לא קשור דווקא לחרדים או לא, גם בחברות בתוך הציבור הדת"ל זה מקובל

ואצלי למשל זה לא היה עובר.

ואני כן אגיד בכאב שיש *לי* תחושה *אישית* שלפעמים יש בציבור החרדי זלזול מסויים בחוקים שמטרתם בטיחות ושמירה על החיים, אולי כי זה חוקים של המדינה והיחס למדינה הוא מורכב

ואני באמת אומרת את זה בכאב גדול כי היה אפשר לחסוך מקרי מוות מיותרים

אבל מצד שני, יכול להיות שאני לא רואה את הדבשת של עצמי ולא שמה לב למקומות שבהם אנחנו כציבור מעגלים פינות (למשל תנועות נוער שמאד מקובלות אצלנו- שיכולות לזמן לא מעט פתחים לאסונות. . )

מכיר אישית את המקוםסברא ישרה

דבר ראשון אני מכיר אישית את המקום, אין שום הזנחה, לא שירותים ולא נעליים, זה קרה בשעת מעשה שחשבו שיש דליפת גז ולכן שמו אותם שמה. המטפלת לא אכזרית היא אישה טובה ומקצועית, ומכירים אותה עשרות שנים. יכול להיות שהייתה רשלנות ספציפית והדבר נבדק, אבל הזנחה אין, הכל ספין תקשורתי. [הראיה הכי גדולה, שלא מעניין אותם החיים של החרדים, שאתמול נרצח בחור בן 17 ע”י דריסת נהג אוטובוס ויש עדים ךאירוע ויש הסרטות, כנ”ל נהג דרס מפגין בן 15 ופצע אותו בינוני. ויש שקט תקשורתי מחפיר, מהדהדים את זה שהיה אלימות של חרדים, אבל זה שרצחו חרדים זה לא מעניין וזה מושתק, בושה וחרפה!!! רק לפני שבועיים היינו באירוע דומה והמשטרה והפרקליטות והנהג מסתובב חופשי ללא תנאים מגבילים.

דבר שני במעון יש 30 ילדים עם שני מטפלות, ונכון שזה הרבה, אבל זה בשליטה. וברור שכולנו היינו רוצים לשלוח למעון מפוקח, הבעיה שהפער בין מטפלת למעון מפוקח, הוא לא מאות שקלים, אלא בין 1000 ש”ח לאלפיים ש”ח

אני גם מאד הופתעתיניק חדש2

שלא ראיתי שום אזכור בתקשורת לרצח המזעזע שאירע אתמול.

רצח כפשוטו.

אין מה להיות מופתעים מיחס התקשורתזמירות
כי כאשר מי שמשתתף בהפגנה לא חוקית, אלימה ופראית, שגורמת סבל עצום לאלפי אזרחים תמימים, ורק משניא את עצמו יותר ויותר מול שאר חלקי העם - נפגע בעצמו תוך כדי
אבל אותה תקשורת בדיוקרקאני

אם היה קורה כזה דבר בהפגנות של השמאל

היו מסקרים יום שלם

ודורשים מיצוי הדין עם הרוצח

השמאל הוא שהביא לסובלנות המשפטית לחסימת כבישיםזמירות

כאשר הימין חסם כבישים בהפגנות נגד פינוי יישובי גוש קטיף, כאשר הימין הפגין נגד פינוי יישובים בצפון השומרון ובעמונה - היה פיזור אלים מאוד של החסימות + מעצרים.  

בעקבות הפגנות השמאל נגד הממשלה הימנית, חסימת כבישים נעשתה עניין לגיטימי משפטית.  

"אין מחאה אפקטיבית בלי הפרעה לסדר הציבורי" כלשון היועמ"שית..🥲

היו גם הפגנות של ארגוני נכים שהביאו לחסימת כבישים ראשיים ומרכזיים.  

ומאז הלגיטימיות של חסימת כבישים, זה הפך לעניין שגרתי.  

המחאה נגד הרפורמה המשפטית (2023–2024) - היא  הדוגמה הבולטת והנרחבת ביותר בשנים האחרונות. במסגרת "ימי שיבוש" ארציים, נחסמו צירים מרכזיים בכל רחבי הארץ על ידי קבוצות כמו "כוח קפלן", "אחים לנשק" וארגונים נוספים.

חסמו בצורה מאורגנת - אבל לא ראית שאנשים מההפגנה משתוללים בכביש.  

אלפים עמדו בכביש וחסמו אותו.  

במקרה של הרג המפגין עם האוטובוס, כולם ראו בסרטים את ההתפרעות מול האוטובוס והנהג.  שיגעו אותו והוא כנראה נכנס לפניקה.  

נכוןרקאני

השמאל הביא לגיטימציה לחסימת כבישים

אבל רק ע"י שמאלנים

אם זה חרדים אז מותר לרצוח אותם

והנהג לא נכנס לפניקה הוא נכנס להתקף עצבים

וגם פניקה זה לא סיבה לרצוח

מה שהיה אתמול זה אפילו לא היה התפרעות

זה היה נער בשולי הכביש שהנהג פשוט נכנס בו

למה לא, אם גם ככה העונש הכי גרוע שלו יהיה שלילה ל90 יום

זה משעשענעמי28

כי יש לי חברים שמאלנים שטוענים את אותו הדבר על ההפגנות של החרדים.

שלחרדים נותנים לגיטימציה וכו'.

גם שם היו לא מעט סיפורים של שוטרים שתקפו מפגינים עם סוסים ודברים דומים.

לא יודעת מה דעתי על זה, כנראה שכל צד מעט צודק ומעט טועה.

אבל זה משעשע לראות שהטענות אותן טענות (ולא רק בנוגע להפגנות) רק הרעיונות הפוכים.

לגיטימציה מסוכנתסברא ישרה
קצת נסחפת, רצח זה גבול אדום!!!סברא ישרה
במיוחד כשזה נהפך לתופעה מסוכנת במובן הכי חמור של המילה
קשה להאמין שההורים ראו את הפעוטות בשירותיםכמו🐌תמס

ובארונות.

הם באו בבוקר, ומסרו את התינוק למטפלת.

וראו צפיפות. אבל צפיפות זה לא שווה ערך להזנחה.

קשה לי להאמין שהם ידעו כמה פעוטות יש שם.

אני זוכרת שהיה בפעוטון חילוני רצח מזוויע שמטפלת לא יהודיה ישבה על ראש של פעוטה עד שמתה. ותהום הארץ. אבל לא אמרו שככה זה אצל חילונים. בכו.

מאז לצערנו היו הרבה זוועות בפעוטונים

וצריך להגיד ביושר שזה חוצה מגזרים.

...ברגוע

לשלוח למטפלת בלי לדעת כמה ילדים יש שם זה לא מעשה כ"כ אחראי

(בלי קשר למקרה הספציפי שהפרטים עדיין לא ברורים)

אם ואני מדגישה אם. כי התקשורת זו לא חקירת משטרהכמו🐌תמס
אבל אם. היא השכיבה תינוקות בארונות, אז ההורים לא העלו את זה בדעתם. הם ראו כמה עגלות. המספר האמיתי נחשף רק כשכוחות ההצלה הגיעו.

זה הזמן לחכות לתוצאות חקירת המשטרה

המשטרה החמירה את ההאשמותסודית
עבר עריכה על ידי סודית בתאריך ד' בשבט תשפ"ו 17:20

להתעללות ותקיפה.

ציפוף השורות החרדי נראה רע!

לא משרת את האינטרס החדרי לצאת יותר טוב בדעת הקהל.

מזכיר את התמיכה של ליצמן במלכה לייפר... והמאבק למנוע הסגרתה למשפט.

במיוחד מזיק התירוץ שהשכיבו תינוק בשירותים כדי להרחיק אותו מהגז...

לא חושבת שההורים ידעו.

חכו שיבררו מה קרה שם.

יכול להיות שיתברר שאין שום אשמה.

שהייתה דליפה של משהו סביבתי.

הציבור החרדי עושה לעצמו שם של מי שלא אכפת לו מתינוקות, העיקר להגן על הכבוד שלו. טעות!

והטענות לגבי נהגי האוטובוסים הדורסים - נכונות. אלו אנשים שהוכיחו מסוכנות. אין מה למהר.

למה לשים בראשי פוסט של השערות. חכו עם כל המסקנות. המשטרה לא עושה הנחות, אבל עוד אין פסק דין.

אפשר לשלוח באוטובוס, או במונית, או ברכבת, או ברכביוסי כ
כמה שקרים פירסמו בתקשורתאודי-ה

מה שאחר כך אמרו -

לא כל הילדים היו אצל מטפלת אחת.

הילד לא ישן בשירותים אלא הוזז לשם על ידי מישהו מכוחות ההצלה.

אם אמא בדרך כלל נמצאת עם הילד בבית ושמה אותו ליום אחד כשהיא צריכה לצאת לסידורים או משהו כזה זה ממש לגיטימי לשים אותו להשגחה אצל מטפלת לכמה שעות ולא לשלוח אותו למעון מפוקח לכל השבוע. הפוך - זו אמא מסורה שרצתה להיות איתו בבית ולא לתת לאחרות לטפל בתינוק שלה.

אם באמת יש רשלנות אז צריך לפתור אותה וללמוד לקח. ובכל נושא הבטיחות המגזר החרדי ככלל צריך להשתפר כי מבחינה סטטיסטית במגזר החרדי יש יחסית הרבה בעיות בנושא הזה.

מה שבטוח שלעצור את המטפלות לא באמת נחוץ, אלא רק לחקור היטב מה קרה שם.

לגבי ההשלכה שחלק מהמגיבים החרדים עושים להתחיל להצטדק ב- "המתנחלים גם מפקירים את הילדים שלהם כשהם גרים בשטחים" - הזוי שיהודים מדברים ככה.

דבר ראשון - להיות יהודי זה פיקוח נפש בפני עצמו, בכל מקום בעולם ואין כמו הטבח להוכיח את זה. בשביל המחבלים תושבי בארי הם מתנחלים בדיוק כמו יהודי תושב יו"ש, וגם מי שגר בחו"ל "ולא מתגרה בהם" דינו מוות.

דבר שני - כבר הוכח ששטחים תמורת שלום לא מונע פיקוח נפש אלא גורם לפיקוח נפש, יישוב ארץ ישראל הוא זה שגורם לביטחון. אם רק הממשלה והצבא היו מכוונים יותר לתקיפות והרתעה מול האויבים אז גם היו פחות פיגועים (בכל הארץ).

דבר שלישי - מצוות ישוב הארץ דוחה פיקוח נפש.

חד משמעית, אין ספק שהשומרון שומר על המרכזסברא ישרה

זה הייתה בסך הכל תגובה,על מה שכתבו שהציבור החרדי לא מעניין אותו ונשמרתם, ולגור בתוך הערבים... זה ממש ענין של ונשמרתם. כל ציבור יש לו את הדברים שהוא מצטיין בהם, וצריך לראות שזה לא בא על חשבון משהו אחר.

אף אחד לא בא להכפיש את המתיישבים [כי אני בעצמי גר בשטחים] וברור לכולם שבמצב הנוכחי אם לא היה מתיישבים... המתיישבים הם אינטרס ביטחוני ראשון במעלה דווקא בשביל תל אביב ורעננה...

אשמח למקור שמצוות ישוב א"י דוחה פיקוח נפשסברא ישרה
מה שידוע לי שחוץ מג’ עבירות וכן בשעת השמד [דהיינו שבאים לעביר את ישראל מעל ”דתם” ולא מעל ציוניותם] כל התורה כולה נדחית בפני פיקו”נ משום שחז”ל דרשו ’וחי בהם’ ולא שימות בהם.
למה כולם פה מתייחסים למטפלת כהזנחה?ניגון של הלב

באיזור שאני נמצאת פה (שדומה מאוד לאיזור שבו קרה האסון, לשלוח למטפלת זה נחשב יותר טוב ממעון. בבית פרטי, פחות שעות, פחות ילדים לרוב (לא היו אצלה כל הילדים שהיו בכתבות, זה משלוש מטפלות ועוד כמה גנים שיש באותו בניין). רוב האימהות בסביבה שלי יעדיפו לשלוח למטפלת מאשר למעון, ומעון זה רק אלה שאין להן ברירה ועובדות מ8-16 חמישה ימים בשבוע. גם בפורום אחר פה נראה שמטפלת פרטית או משפחתון הם נורמה שלא נחשבת הזנחה בשום צורה, אז הנחת המוצא של רוב מי שהגיב פה שמעון נחשב טוב יותר ממטפלת היא לא מובנת מאליה, והורים ששולחים למטפלת לא בהכרח שווה הורים מזניחים!

חד משמעית.אונמר

כשיהיה לא עלינו מקרה של מטפלת במעון שמתעללת יגידו הפוך.

איך אפשר לשלוח למעון שאת לא ידודעת מי המטפלת שקמה הבוקר להשלים מקום???

בטח כשהתקשורת האכילה כל כך הרבה שטויות.

כל מה שאמרו היה חירטוטים. כלום לא היה נכון.

גם מטפלת ביותר משישה ילדים צריכה פיקוח על פי חוקהסטורי
אני בהחלט מסכים למה שכתבת. עדיין, צריך פיקוח. ההגיון אומר שעל עד שישה ילדים - אפשר לשים לב, לראות אם מישהו לא מרגיש טוב, אם יש איזו בעיה קר/חם מידי וכד' אם מישהו מסתבך עם שמיכה וכד'.. זה לא ימנע לחלוטין מוות עריסה, כמי שהוא מתרחש גם בבית, אבל ממעיט מאוד את הסיכוי לאסונות.

מעל זה - צריך פיקוח גם אם זו מטפלת פרטית. פיקוח מגדיר כמה אנשי צוות צריכים להיות, באלו תנאים וכד'. גם אם 50 ילדים הם משלוש מטפלות שונות, זה עדיין כשבעה עשר ילדים למטפלת, בדירות מאוד צפופות. לא תקין.

שטויןת הבת שלי הייתה בגןירחמיאלר

הכל פה שקר הבת שלי בגן  זה אולי 15 ילדים וגם היא אף פעם לא שמה את הילדים מתחת לאסלה זה היה הצלה לא היהפעם אחת שהיא שמה את הילדים מתחת לאסלה ואני שם מלא הכל זה תקשורת שמלונית לא היה ולא נברא בכל הרחוב היו 50 ילדים

אף איש רפואה לא שם פעוט עם הראשכמו🐌תמס

מתחת לאסלה.

כי גז שוקע- וזה מקום נמוך

כי זה מקום מטונף

כי מי שמוציאים אותו מאיזור רעיל מוציאים אותו ישר לאוויר הצח

וזה טפשות להדהד את התירוץ העלוב הזה.

תשתקו וזהו. הכי בריא זה להגיד שמעולם לא ראיתם כזה דבר. ולא לכתוב את ההבלים האלה על פעולות אנשי ההצלה. 

זה יותר שומר על הכבוד שלכם.

ובכלל, כל הורה יכול ליפול לגן עם סייעת או גננת מתעללת, אין מגזר שנקי מזה. גם לא הציונות הדתית. בעצמי הוצאתי ילד מגן מפוקח שהייתה בו סייעת מתעללת, ובעצמי רשמתי ילד אחר למעון לא מפוקח שהייתה לו גננת חמה ונפלאה. הדרך היחידה לדעת מה קורה בגן זה: או להתחבא ולהקשיב אם מצליחים, או לעשות ביקורות פתע, וגם אז צריך הרבה שמירה ורחמים מלמעלה.

לא בושה ליפול בפח. 

והחקירה עוד לא נגמרה, ולא יודעים מה היה. 

עצוב כמה תקשורת משקרת ואת מאמינה לה !יהודיה שאוהבת

בדירה בה נפטרו הילדים - היו בסה"כ 20 תינוקות ב-100 מטר -זה בהחלט תואם את התקן - תבדקי !

התינוק ששכב מתחת לאסלה -  זה בינה מלאכותית !!!!!- אף הורה לא זיה בגד כזה !

ועוד ועוד שקרים .

הורים נורמטיביים ומשכילים ,אף אחד מהם לא פרייאר להיות מרומה .

האמת?אחת פשוטה
הערכתי אותך הרבה יותר לפני השירשור הזה. 
שימחת אותיפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 12:13

התגובה שלי עכשיו עשויה להיראות ''בצחוק'' או סרקסטית, אבל בחיי שאני כותב אותה בשיא הרצינות:

בהרבה מאוד תחומים הדעות שלי יחודיות. עוף מוזר, אם תרצי.

בדרך כלל ועל רוב הנושאים, אני שותק ולא כותב את דעתי, כי ממילא לא אצליח לשכנע אף אחד ואין טעם לגרום לכולם לכעוס עלי.

עם זאת, יש נושאים שבהם אני מרגיש חובה לכתוב, גם אם אני יודע שיכעסו עלי ויעריכו אותי פחות. נושאים שפוגשים אותי במקום אחר בנפש שלי.

והנה סיפור שכתבתי כאן כבר בעבר:

בקבוצת הוואצאפ של הקהילה שלי, כתבתי נגד זה שהרב דרוקמן מביא למוטי אלון ''הכשר'', ונותן לו ללמד בישיבת אור עציון.

מיד כולם יצאו עלי, ''איך אתה מעז, אתה עפר לרגלו, מי אתה שתדבר עליו, חילול ה''' ועוד כהנה וכהנה. אחד מהקהילה הגיב ''אתה חצוף!'' והפסיק לדבר איתי.

חלפו השנים, לצערי הוכח שצדקתי, אבל המחיר היה כבד. עוד נערים נפגעו *בגלל* ההכשר שנתן הרב דרוקמן.

עכשיו אני שואל:

מי עשה חילול ה'?

אני, שהתרעתי על הידוע מראש?

או תלמידי הרב שלא העזו להגיד מילה, ובכך גרמו לכך ששמו יזכר לעולם כמי שבגללו, בפעם השנייה, נערים נפגעו?

כשזה התפוצץ בכל אחרי החדשות - הדתיים והחילוניים - הכותרות זעקו ''הרב דרוקמן מודה שהפעם הוא מאמין לתלונות'', ''הרב דרוקמן כועס על מוטי אלון: סמכתי עליך'' וכו'.

ואולי אם תלמידיו היו ''מחללים שם ה''' ולא מאפשרים לו להכניס עבריין מין, אז שם ה' היה הרבה פחות מתחלל? שלא לדבר על שמו של הרב דרוקמן עצמו..

אגב, אף לא אחד מהקהילה, כולל מר ''אתה חצוף!'', לא ביקש סליחה אחרי שהפרשה התפוצצה.

האמת היא שלמרות שהייתי בטוח שאני צודק בכך שאסור לתת לו ללמד קטינים, מאוד נפגעתי אחרי שחברי קהילתי יצאו עלי ותקפו אותי. הגעתי ממש למצב שהיה קשה לי להירדם בלילה בגלל מחשבות על זה (אדם רגיש, מה לעשות...). וכך זה קרה גם בפעמים אחרות שבהן כתבתי את דעתי על נושאים שנויים במחלוקת, ולמען ההגינות כמובן אכתוב שברוב מוחלט של המקרים לא הוכח שצדקתי, בניגוד לעניין של מוטי אלון והרב דרוקמן.

לכן, אני גאה בעצמי על כך שעדיין יש לי כוח לספוג את זה, לכתוב דברים לא נעימים רק בגלל שהם חשובים לי, גם במחיר של לקרוא תגובות שלא מכוונות רק לדעה שלי אלא גם אלי אישית (את עוד היית מאוד מאוד עדינה. היו תגובות מזעזעות כלפיי אישית שהנהלת הפורום הסירה)

כי להיות נחמד לכולם זה באמת הכי קל לי, אבל כשיש נושא שבוער בי - אני פשוט לא מסוגל. וכן, פגיעה בילדים היא אחד מאותם נושאים.

יש לי הרבה מה להגיבאחת פשוטה

לזה.. אבל מפאת הזמן (יום שישי)  רק אתנצל.

לא רציתי לפגוע אלא באמת לאמר שאני מעריכה את דעותיך וחבל לי שנפלת גם ישר לשיפוטיות של המקרה שארע.

אבל אני יכולה להבין שלא נעים לקרוא את התגובה שלי כשזה ככה בפורום כללי ולא באישי.

אז מחילה.

אם יהיה לי זמן בהמשך אגיב לטענות שהעלת .שבת שלום

תודה רבה, ממש מעריך🙏🏼פשוט אני..
ההורים לא יעשו כלום בעצמם למען שיפור המצבזמירות

הם צריכים את העסקנים והמאכרים המקומיים שיעשו מעשה.

בציבור החרדי הכל עובר דרך עסקנים ומקושרים.  

עסקני הרפואה הם גאווה מגזרית, ואנשי הקשר בעיריות הם הכתובת למי שצריך להחליק ולהכשיר תוספות בנייה. עם השנים, העזרה הזו הפכה לסוג של נכות חברתית. כל דבר מצריך "פרוטקציה" כדי להסתדר.  ומי שאין לו קשרים, נשאר מאחור.  יש תלות תמידית במתווכים.  

לכל אלה שמאשימים אותי שאני מאמין לתקשורתפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך ה' בשבט תשפ"ו 11:19

אתם יודעים מי היו הראשונים לצעוק על כך שהתנאים במעון היו נוראיים?

שהצפיפות, ההזנחה וחוסר הפיקוח גרמו למותם של שני ילדים?

חברי הכנסת החרדים...

הם כמובן לא עשו זאת כדי לדפוק על החזה של עצמם בהכאה על חטא, אלא כדי להתנגח ביועמשית, ועדיין - אותם אף אחד לא תקף על זה שהם ממהרים להסיק שהייתה במעון הזנחה.

אז הכל פוליטי?

אין משמעות לאמת?

המציאות היא אותה המציאות, אבל רק לצורך פוליטי מסוים?

אני לא מבין אותךשלג דאשתקד

הרי מה שהתגלה לאחרונה הוא כל כך סביר והגיוני. למה צריך תגליות? אחך לא חשבנו על זה לבד?

מה יותר הגיוני מזה שיש מיטות במקלחת לשעת חירום? וכי יש ספק שהמקום הכי נורמלי לזמן של איום טילים הוא חדר שמחופה בקרמיקות? וכי לא מובן מאליו שממש נוח וקל להכניס ילד במהירות האפשרית, כשצריך לדחוף אותו מתחת לצינור של ברז? ובכלל, איפה בריא ונקי בבית יותר מהשירותים?!

אומרים לך ש50 תינוקות לא היו בדירה אחת, וההוכחה היא שיש כמה דירות בבניין ויש כמה נשים שמוכנות לספר שגם אצלן היו תינוקות (מלבד זמני חירום שהכניסו את כולם לאיזה שירותים). במקום לשאול שאלות פשוטות, כמו: תכלס כמה סייעות היו על כמה ילדים בתוך ה"בית אבא ואמא" הזה, אתה מתעלם מהאצילות של השכנות שעוזרות לטיוח גם במחיר של הרצח הבא. אתה פשוט חלאה!

אתה לא מתבייש לחשוב שהתינוקות מתו באשמת מישהו, כשגם אתה מבין שזה לא אחראי לומר את זה ללא נתיחה. ובעצם אתה בכלל כזה חצוף לדרוש נתיחה כדי לדעת באשמת מי זה. אז בתוך הסתירה הזו אתה בטח אדם לא אחראי ולא אכפת לך ממוות של תינוקות! מה פחות הגיוני מזה?!

והנה לקח שלושה ימים למצוא הסברים, כי גם היחצנים צריכים לתת נימוקים מפולפלים. אבל אתה בחוצפתך, פשוט לא נותן להם אפילו דקה לעבוד עליך. גועל נפש!!

(הדברים כתובים על בסיס המידע הבסיסי שהתפרסם כאן ובעוד מקומות, אני לא קורא חדשות בכלל אז יתכן שיש נתונים שמפריכים חלק מכתב האישום שהצגתי כאן)

בקיצור, אתה פשוט מנובל כי דיברת על חרדים. על כל שאר הפרטים נבדוק ונעדכן בהקדם.

לקח לי כמה רגעים להבין את הסרקזם...פשוט אני..
הם עשו מזה פוליטיקהאודי-ה

כי הם טענו שבגלל היועמ"שית או כל מי שנגד החרדים - ההורים נדחקו לפינה ונאלצו לשלוח את התינוקות למעון עם תנאים כאלו.

בעצם זה שירת את הנרטיב שהם בחרו להציג.

בסוף הסתבר שכל זה כנראה מופרך -

ההורים לאו דווקא רצו את המעון הזה בגלל העלויות של מעון רגיל, תנאי המעון לא עד כדי כך גרועים והצינוקות כנראה לא מתו מהסיבות שצויינו.

כמובן שצריך לחכות ולשמוע מה הסיבה האמיתית למוות ולהפיק לקחים.

וכדאי לזכור כלל בתקשורת - תמיד לפקפק במה שפורסם בתקשורת ואתה לא מכיר את הפרטים ממקור ראשון ממש. תמיד יש מקום ללמד זכות כי הרבה מאוד פעמים הם מעוותים ומסלפים.

אין סיבה לפקפק כששני הצדדים מסכימיםפשוט אני..

אם בתקשורת הייתה מוצגת תמונה מסוימת,

ונציגי הציבור היו מציגים תמונה אחרת,

באמת לא יכולתי לדעת למי להאמין. לכל אחד יש האינטרס שלו.

אבל כאשר אין כלל מחלוקת, גם התקשורת וגם הח''כים החרדים מדברים על הזנחה וחוסר תנאים, למה שאני אחשוב שגם אלה וגם אלה משקרים?

הח"כים לא היו שם. מאיפה הם יודעים?אודי-ה

הם שמעו את התקשורת והגיבו.

ועכשיו רוצים לייבא לפה סייעות מהמזרח הרחוקמתוך סקרנות

מישהו כאן חושב שזה הפתרון? 

לא מצאתי את הידיעה כעת,  אבל ראיתי צילום מסך כזה מאחד מאתרי החדשות, מקווה שזה פייק...

כנראה חושבים שאם הן טובות לקשישים, אז גם לתינוקותפ.א.
אולי כי לשניהם צריכים טיפול דומה: להחליף טיטולים, לרחוץ, להאכיל, לצאת לגינה… 😜 
זה לא מהמזרח הרחוקנפשי תערוג

זה מהמזרח הקרוב

מדת השלום והאחוה

וזה קיים כבר

אתה בטוחשלג דאשתקד
שאצל החרדים יקבלו מטפלות מעדות המזרח? 😉
לא יפה מצידך וכמובן לא נכון.נחלת
הלוואי שזה היה לא נכוןנפשי תערוגאחרונה

על יפה או לא יפה אפשר לדון

להיפך. בתור שואבי המים וחוטבי עצים, הם תמיד יתקבלופ.א.

בברכה

זו הגזענות בחברה החרדית כלפי עדות המזרח. מעמד נחות.  

בחברה החרדיתמישהי נשואה
יש גם עדות המזרח
שיתוף של החמה בזוגיותהתייעצות קלה

היי, אשמח להתייעצות

התחתנו לא מזמן ובתקופה האחרונה יוצא לנו לריב/להפגע אחד מהשני כמה וכמה פעמים. אנחנו לא ככ מצליחים לפתור ולהתגבר על זה בינינו (צריכים לעבוד על זה/לפנות לעזרה וכו) אבל יצא שבעלי התייעץ על זה עם אמא שלו, ושיתף אותה וסיפר לה דברים..

גיליתי את זה בכלל מהודעה שהיא רשמה לו, וייעצה לו מה לעשות איתי.

עכשיו, מצד אחד, בלשון עדינה, לא ככ מתאים לי שחמותי תהיה מעורבת בצורה כזו או אחרת בתוך הזוגיות שלי, שתדע על מה קשה לי איתו/מולו, מה הקשיים שלי, מה טוב לי/לא טוב לי וכו.. מצד שני, אני לא רוצה להגביל את בעלי עם מי להתייעץ ואת מי לשתף..

באופן כללי, הוא בקשר מאוד טוב עם אמא שלו, והוא מעריך אותה ואת הדעות שלה ומשתף אותה (מאז ומתמיד, וגם כשיצאנו היו דברים שהוא היה מספר לה עלינו..), סומך עליה וכו.

חשוב לי להדגיש שהיא הכי לא שיפוטית בעולם.. היא לא בגלל זה תתייחס אליי אחרת, היא רוצה וחשוב לה שיהיה לנו טוב, ותמיד אומרת שאנחנו מוזמנים להתייעץ איתה, שזה חמוד והכל, אבל אני אישית פחות אוהבת את האופציה.

אשמח לעצות/לדעתכם מה לעשות.. אם לגיטימי לבקש לא להתייעץ או לשתף אותה, או שזו זכותו, אני לא יודעת..

תודה רבה!

עם מי את מתייעצת?מתיכון ועד מעון

דבר ראשון, ההתחלות קשות וזה לרוב ממש תקין ונורמלי שלוקח זמן להסתגל למצב.

אני מבינה את אי הנעימות שלך, והוא הגיוני.

אם את מתייעצת אם אמא שלך, הגיוני שגם הוא יתייעץ עם אמא שלו.

אבל אפשר להחליט שפונים ליעוץ מקצועי או אפילו לדמות אחרת שמקובלת על שניכם ולומדים לפתור את הקשיים ביחד

לגיטימי לבקש ממנו לא לשתף אותה בהכליעל מהדרום
לק"י

עדיף באמת מישהי יותר חיצונית, ופחות מעורבת רגשית.

לדעתי לגיטימי לבקש שישתף רק אנשים חיצוניים אלייךמרגול

עם חמותך יש לך קשר. אתם באים לבקר, היא באה לבקר, נכדים בעתיד וכו.

ושיתופים כאלו עלולים להשפיע לרעה על הקשר ביניכן.

וגם יש לה מעורבות אישית בעניין.

(לא שזה איזה פשע, כן? פשוט אומרת, היא לא ככ אובייקטיבית, חכמה ונבונה ככל שתהיה בעצות).

בעיניי לגיטימי לבקש שאם הוא משתף מישהו, אז שזה יהיה מישהו שלא באמת קרוב אלייך. חבר טוב? אחלה. הקשר שלך איתו זניח כנראה.

רב מהישיבה? סבבה. כנ"ל.

אבל אמא שלו/אח שלו וכו. אז או לא לשתף, או לשתף בזהירות, כלומר רק בדברים קטנים או חיוביים.

מבחינתי זה לא להגביל אותו מול ההורים שלו, אלא לשמור על נפרדות בין הקשרים. (ב"ה אתם נשואים, וגם ב"ה שיש לו קשר עם אמא שלו. אבל זה שני קשרים נפרדים. לא לערבב)

קודם כל מזל טוב ובניין עדי עד בע"ה!לאחדשה

כמה נקודות:

1. אין דבר שאי אפשר לפתור כמעט בתקשורת מיטיבה וכמה אחד עם השניה.

ללכת לחפש עזרה מבחוץ לא מאפשרת לכם לשהות במורכבות ולהגיע לפיתרון מתוך הכאב.

יש תקשורת מקרבת, לוקח זמן ללמוד את זה. לוקח זמן ללמוד להקשיב לשני מבלי להשליך מה זה אומר עליי ועל מה שאני מרגיש בתוך המערכת. לוקח זמן ללמוד לשים את האגו בצד מבלי לוותר על עצמי והערכים שלי. מה שהכי חשוב זה לא להיבהל! זה טבעי נורמלי וזה משהו שלומדים עם הזמן. זה בלי קשר לעניין החמות.

2. אם כבר לשתף מישהו, צריך לבחור בקפידה, אבל כמה שיותר להמעיט בשיתוף ההורים. למה? לא משנה מי האדם בכלל, להורים יש נטיה פנימית מהותית להצדיק את הילד שלהם. זה לא הוגן להכניס אותם למשוואה. גם אם הם חושבים שהילד שלהם טועה, אם הוא מתרגל לשתף את ההורים בזוגיות שלו נוצרת פה משוואה לא בריאה לאורך זמן, ובסוף בסוף, עלול לקרות משהו גדול ומשמעותי  וכל מה שהצטבר אצל ההורה על בן הזוג על ילדו בתת מודע במשך הזמן מתפרץ.  בין בני זוג עוברים הרבה מים בנהר. יש משברים ויש מריבות אבל לומדים להתקדם משם, בדרך כזו או אחרת. ההורה יזכור לתמיד את הכאב שנוצר בלב של הילד שלו בגלל בן הזוג והרבה פעמים הם פועלים או מדברים מהכאב הצרוב הזה.

זאת אומרת יש פה 2 אספקטים. עצם ה"בריחה" להתייעצות בחוץ, ודבר שני דווקא הדיבור מול ההורים.

חייבת לחדד, אני כן בעד התייעצות מקצועית כלום כל הקצין, כשהתקשורת לא בריאה ופוגענית, ונמצאים בספירלה לא מיטיבה שלא מצליחים להתקדם ממנה.

פשוט חושבת שצריך לדעת איך לריב נכון, והרבה מזה זה מניסיון שלכם.

שורה תחתונה לדעתי האישית, אם מפריע לך הוא מתייעץ עם חמותך חשוב שתשתפי אותו, יחד עם מציאת פיתרון אמיתי לאיך להתמודד עם ריבים ואתגרים (שיש לכולם, בטח שבהתחלה).

בהצלחה רבה!!

כתבת מעולהנהג ותיק

מצטרף לדברים

ומוסיף, טוב ובריא שיש קשר טוב עם ההורים, ממש מבורך.

אבל כל דבר שקשור לזוגיות שלכם מומלץ לא לערב אותם

לא מצליחה לערוך. והמקלדת שלי ממציאה מיליםלאחדשה

בקיצור מקווה שהעיקרון מובן...

תודה רבה לכולכם על התשובות!! עזרתם!התייעצות קלה
יפה. לפעמים להורה יש נטיה דווקא להצדיק את בן הזוגרקלתשוהנ

וגם זה כמובן לא עוזר לסיטואציה בדיוק באותה מידה

מכל כיוון שלא נסתכל, גם האדם הישר בעולםלאחדשהאחרונה

יש לו נטיה פנימית מוטית לצד מסויים.
ואוי ואבוי אם הוא אדיש לסיטואציה...

קיצור, לא מומלץ משום כיוון

מכנס מרופדהעני ממעש

מחפש מכנסיים עם ריפוד

לילד גדול שמרטיב בלילה

מישהו מכיר??

שמעתי על תחתוני גמילה רב פעמייםיעל מהדרום

לק"י

לא פגשתי בהם בעצמי במציאות.

מאמינה שגוגל יודע מה זה

המלצת רופאהעני ממעש

ולא מצאתי ...

לא תחתון אלא מכנס

ככה הילד לא קם בלילה . כי נספג, לא מפריע לו ולא מרטיב את הסדינים וכו

תודה יעל אולי בכל זאת מישהו מכיר ..?

זה נשמע שהרופא התכוון לתחתון גמילהאודי-ה

חפש בגוגל תחתוני גמילה לילדים גדולים או מכנסי גמילה (לא נראה לי שיש ממש מכנס).

יש גם לפמפרס ולהאגיס אם הגדול יעלה עליו.

לא מכיר. אבל הצעה שעבדההסטורי

לפעמים ילדים שוכחים להתפנות ביום כי הם עסוקים ואז הגוף מתרגל להתרוקן בלילה.

כדאי לשלוח אותו להתפנות כפעם בשעה וחצי, בעיקר בשעות הבוקר והצהרים המוקדמות. אצלנו זה עזר מאוד.

(אפילו ביקשתי מהמורה, להזכיר לו כשיוצאים להפסקה).

כמה גדול?פשוט אני..

יש מכנסונים של פמפרס, שזה בעצם חיתול בצורה של תחתונים, כלומר לא צריך לחתל אלא לובשים את זה ממש כמו תחתונים רגילים. לדעתי המידה הכי גדולה שלהם, 6, יכולה להתאים עד אמצע היסודי.

זה עונה על מה שכתבת: הכל נספג, הילד לא מתעורר, לא צריך להחליף סדינים.

תודה לכולםהעני ממעש
לא יודע מה הגילנפשי תערוגאחרונה

אבל יש תחתון טיטול.

טיטול שהוא בצורת תחתון.

הכל נשמר בפנים. אין בדרך כלל נזילות

עד גיל 10 בערך אפשר עדיין להשיג בחנויות הפארמים.

לאחר מכן אפשר ללכת לחנויות שמתמחות בפתרונות הרטבה למבוגרים.

שמירת תמונות!אם הבנים שמחה😍

אשמח לעזרתכם🙏🏻

ב"ה נשואים הרבה שנים+הרבה ילדים+מטיילים מלא+אוהבת מאוד מאוד לצלם= מיליון תמונות!!

כל שנה מסודרת בתיקייה נפרדת, בכל תיקייה ממש סידרתי את כל התמונות בתיקיות ממוספרות לפני סדר כרונולוגי.

לכל שנה ערכתי והדפסתי אלבום בנפרד.

השאלה איך נכון לשמור את כל התמונות שיקרות ממש ללבי❤️

כרגע הן כולן שמורות על המחשב ועל אר-דיסק עם הרבה מקום.

בינתיים יש עוד מקום, אבל הוא הולך ונגמר. וגם מלחיץ אותי לשמור על חפץ פיזי שיכול להרס (אם חלילה יש שריפה בבית, אני מוציאה קודם את הילדים וחוזרת לאש להציל את התמונות🫣)

לא מבינה בכלל בשמירה ברשת / ענן וכו'…

מישהו מבין בזה ויכול לעשות לי סדר איך שומרים קבצים?

או המלצה לדרך אחרת לשמור קבצים?

תודה!

Google One הוא לדעתי הפתרון המוצלחזמירות

ושימוש ביישום Google Photos לגיבוי רציף ושוטף / או לחילופין רק מה שחשוב ומועדף, של התמונות מהמחשב, לענן של גוגל - ענן google one.  

קישור לתעריפים של חבילות שירות לפי הנפח שרוכשים.  

https://one.google.com/about/plans?hl=he&g1_landing_page=0

זה מה שאני עושה.

מגבה כמותך, מחשב, כונן חיצוני וגם ענן גוגל.  

דרופבוקס או גוגל דרייב בתשלוםאודי-ה
למה ב Google drive? כאשר יש את Google photosזמירות

שיעודי לשמירת תמונות וסרטונים? 

גוגל דרייב הוא אומנם כמו תיקייה במחשב לשמירת קבצים - אבל ל Google photos יש ערך מוסף ספציפי לניהול תמונות וסרטונים.  

זה אותו דבר בעצם. משלמים לאותו דרייבאודי-ה
אני לא מדבר על התשלום אלא על אופן השמירהזמירות

של התמונות.

זו השאלה בפוסט הפותח.

אם מעתיקים תמונות מהמחשב לגוגל דרייב,  לא נהנים מכל היתרונות של ניהול תמונות.

יכולות שכן נמצאות ב Google photos

למשל - חיפוש תמונות לפי מפתחות חיפוש מגוונים: לפי מיקום, לפי נושא, לפי עונה, לפי שמות של פנים מזוהות:

"ירושלים"

"תל אביב בחורף"

"טיולים ב 2025"

"אברהם ושרה" 

נכון. התכוונתי לגוגל תמונות. זה אותו דבראודי-ה
טוב. לא נתווכח. זה ממש לא אותו יישום וכלים.זמירות
גוגל-דרייב וגוגל-תמונות הם יישומים שונים עם מטרות וייעוד שונה לאופן השימוש בענן.

גם באייקונים של הכלים יש אייקון ייעודי לכל יישום

אהבתי שאתה מסביר. אני מכירה את ההבדליםאודי-ה

לא דייקתי במונח ואני מתנצלת מעומק הלב.

יש יישומים שונים וכולם תחת גוגל.

היום גוגל תמונות תופס מקום בדרייב ולכן אם רוצים מספיק מקום צריך לקנות תוספת מקום. התכוונתי באופן כללי לגבות בגוגל בענן (הלא הוא גוגל דרייב).

אולי זה באמת היה מבלבל למי שלא מכיר ולכן עדיף לדייק ולכתוב גוגל תמונות.

עד כאן נראה לי שליבנו את הנושא כראוי.

אולי לשמור במייל שלךאורין
Gmail, photos, drive - כל אחד מהישומים של googleזמירות

חולק את אותו נפח האחסון המשותף של החשבון.

הנפח הבסיסי הכולל הוא 15GB, וחינמי,

וכל נפח אחסון גדול יותר הוא כבר בתשלום.  

וזו היתה הצעתי המקורית לעיל בתחילת השרשור- קניית נפח אחסון גדול ב Google one.  

Google one הוא המאגד של כלל היישומים של גוגל - מייל, תמונות , דרייב, ועוד..

שאלת הדיוט : אי אפשר פשוט לפתוח עוד חשבון מיילאורין

במקום לשלם?

אפשר. אבל בכמות גדולה זה נהיה מאוד מסורבלקפיץ
תמורת 80 ש''ח לשנה מקבלים 100 ג'יגהפשוט אני..
שזה כמו 7 חשבונות חינמיים...

הטרחה והבלגן באמת שווים את זה?

ואפשר גם לשתף כמה בני משפחהברגוע
לא רואים את התמונות אחד של השני, רק הנפח של ה 100 ג'יגה משותף.
אם עושים חשבון משפחתי זה עולה פחותאודי-ה
תסבירי איך עולה פחות מהמחיר שמפורסם בנפח של 100זמירות

או בהתאמה בנפחים גדולים יותר?

בדקתי ואתה צודקאודי-ה

היה זכור לי שזה חצי מחיר.

לי יש את הרגיל ב-8 ש"ח לחודש. בעלי עשה וצירף אותי בלי קשר למנוי שיש לי וחשבתי משום מה שזה זול יותר. כנראה לא שמתי לב שזה אותו נפח שמתחלק בין כמה אנשים.

איך אפשרנהג ותיק
לצרף כמה משתמשים/חשבונות על מנוי אחד של 100 ג'יגה?
שואלים את הספק, google. הוא מסביר יפה…זמירות

הוספת בני משפחה ל-Google One היא דרך מעולה לחלוק את נפח האחסון (ואת ההטבות) בלי לשלם על כל מנוי בנפרד.

חשוב לדעת: כשאתם משתפים מנוי, אף אחד לא יכול לראות את הקבצים האישיים שלכם (ב-Drive, Photos או Gmail), אלא אם בחרתם לשתף אותם ספציפית. כל אחד רואה רק את מה ששייך לו.

להלן השלבים לביצוע הפעולה:

1. יצירת קבוצה משפחתית (אם עדיין אין כזו)

כדי לשתף את Google One, אתם צריכים להיות ה"מנהלים" של קבוצה משפחתית ב-Google.

* היכנסו לאתר families.google או לאפליקציית Google One.

* לחצו על "התחלה" (Get Started) ופעלו לפי ההוראות ליצירת הקבוצה.

2. הזמנת בני המשפחה

אתם יכולים להוסיף עד 5 בני משפחה נוספים (סה"כ 6 משתמשים):

* פתחו את אפליקציית Google One בטלפון (או היכנסו לאתר במחשב).

* הקישו על התפריט (שלושה קווים) ובחרו ב-הגדרות (Settings).

* בחרו ב-ניהול הגדרות משפחה (Manage family settings).

* לחצו על ניהול קבוצה משפחתית והזמינו את בני המשפחה באמצעות כתובת ה-Gmail שלהם.

* בני המשפחה יקבלו אימייל – הם חייבים לאשר את ההזמנה כדי להצטרף.

3. הפעלת שיתוף האחסון

לאחר שהם הצטרפו, עליכם לוודא שהשיתוף פעיל:

* תחת "הגדרות משפחה" בתוך Google One, ודאו שהמתג "שיתוף Google One עם המשפחה" מופעל.

דברים שחשוב לזכור:

* ניצול נפח האחסון: קודם כל, כל משתמש מנצל את ה-15GB החינמיים שלו. רק כשהם נגמרים, הוא מתחיל "למשוך" מהנפח המשותף של המנוי.

* חשבונות עבודה: אי אפשר לצרף לקבוצה משפחתית חשבונות Google Workspace (חשבונות של עבודה או לימודים). רק חשבונות Gmail פרטיים.

* מיקום: כל בני המשפחה חייבים להיות רשומים באותה מדינה ב-Google Play.

תודה רבהנהג ותיק
גם ענו כבר וגם מוסיף מהניסיוןזמירות

בעבר עשיתי את זה.  פתחתי 10 חשבונות רצופים

nane1@gmail.co

….

nane10@gmail.co

אבל מהר מאוד איבדתי את השליטה.  לא ידעתי איפה נמצא מה, מבין החשבונות.

צריך לנהל בנפרד פנקסנות של תיעוד מה מאוחסן באיזה חשבון.  

תודה רבה על כל התשובותאורין
אחד מכם אקדמאי/סטודנט?מרגול

לרוב אוניברסיטאות נותנות אחסון בענן כלשהו של טרה. שזה מלא מלא.

ונראה לי בשביל תמונות משפחתיות שווה לשלם על גיבוי טוב.

מה גם שבגוגל יש עוד שימושים (מייל, דרייב לקבצים וכו) אז זה יעיל גם לדברים אחרים על הדרך. 

גם אם קיימת אפשרות דרך העבודה או הלימודים-לא מומלץזמירות

כי אחסון כזה, גם אם חינמי לעת עתה, הוא לא לתמיד.  מסיימים לימודים באקדמיה, או עובדים מקומות עבודה, ואז מה? איך מעבירים עשרות GB לאחסון אחר?

(אפשר עם דיסק נייד, אבל טרחה גדולה). 

של גוגל? ממש קל להעביר בין חשבונותמרגול
וגם הרבה פעמים החשבון נשאר, רק ההטבות שלו נעלמות (ומקסימום ממשיכים לשלם עצמאית)
זה לא של גוגל. זה תחת ה url של האקדמיהזמירותאחרונה
אפשר בקטע קצת יותר הרפתקנימשה

לקחת אחסון בS3 (עולה בערך 5 יורו לחודש לטרה ב-BackBlaze, עשירית מגוגל) ולזרוק עליו מה שאת רוצה. צריך קליינט סטייל winscp או דומה לו ופשוט לזרוק את כל הקבצים לשרת.

אפשרות שניה - יש כלים שיודעים לגבות את כל המחשב. KopiaUI נחמד למטרה הזו. אפשר להתקין אותו על המחשב ושיגבה גם את שאר המסמכים ולא רק את התמונות.

גילוי נאות: אנח משתמש בשני סוגי הפתרונות. לא רק בשביל הבית (והמשרד בבית...) אלא גם לצרכי העסק. ערוץ 7 משתמש בS3 ויש לנו גיבוי של כמה טרות שעולה סכום זניח כל כך שרק עכשיו נזכרתי להגיש אותו להוצאות של 2025.

מתוסכל.. בבקשה לא לשפוט..אריזה משפחתית

אני בד"כ רק צופה מהצד, קורא ושואב הרבה כוחות מהטיפים והעצות של כולם..

מנסה עכשיו גם לשתף. אז ככה, תקופה ארוכה שאשתי לא מעוניינת במגע. עצבנית. כועסת.

חסרה לי האינטימיות הזאת האמת, אני אדם חם, רגיש, וצריך לומר שלא עשיתי לה כלום. זה בעיקר נובע מלחץ בעבודה, ילדים וכו'..

לאחרונה יש משהי בעבודה שממש מתקרבת אלי. אני אדם נאה, עם כישורים חברתיים מאוד טובים. היא גם מוצאת חן בעיני ומטבע הדברים בגלל המצב שלי אני לא שמתי מעצורים יותר מידי..לפני כמה ימים היא ביקשה שניפגש, נהפוך את זה לרשמי ו"נצא מהארון".

נקרעתי מבפנים, לא ידעתי מה להחליט, הריק הזה שסוף סוף מתמלא, השמחה, האהבה שכל כך חסרה לי.

קבענו להיפגש. אבל בדרך לשם התאפסתי על עצמי, חשבתי על אישתי, על הילדים, עשיתי פרסה ונסעתי לקנות לאשתי מתנה. משהו ממש יקר ומושקע שהיא רצתה הרבה זמן.

הודעתי לחברה מהעבודה שזה לא מתאים ואשמח לחתוך. שמחתי שעשיתי את הדבר הנכון. ואז אשתי חזרה הביתה, וקיבלתי ממנה את התגובה הכי יבשה בעולם... בקושי אמרה תודה. היא התעצבנה עלי שלא עשיתי משהו שדיברנו שאעשה בבית (עבדתי מהבית). ואז כשעניתי לה בחזרה היא אמרה "אתה יכול לקחת את המתנה בעצמך, לא צריכה את זה"..

אמרתי לה שאין בעיה והלכתי.

יצאתי מהבית. עם דמעות בעיניים. ועכשיו החברה מהעבודה נראת כל כך נכונה, יותר מתמיד...

לא נשואים טריים. היינו בטיפול בעבר שלא הניב כלום. מה עושים עכשיו? לחיות את החיים ככה? להתגרש לא בא בחשבון בגלל הילדים..

לגמרי ככה!שוקולד פרה.

וגם להכין אחד לשני קפה עד הקטטר

בכלל, נישואים זה סוף סוף למצוא את מי להאשים. כמה מרווח נשימה זה נותן

מחפשת רעיוןייתי ואחמיניה

למקום לחתונה

אזור המרכז

מגניב

לא יקר

לא מכירה, אבל מה מגניב אתכם?...רקלתשוהנ
פשוט לא אולם משעמם, יותר עם טבעייתי ואחמיניה

אולי דומה למה שיש בקרית ענבים. איך קוראים לזה?

קרית ענבים זה איזור ירושלים, לא?מרגול

יחסית קרוב לירושלים יש את חוות צאן קידר

יש גם באיזור גוש עציון את חוות העטים (משהו כזה)

ויש גם בדרום הר חברון דברים

בשלושתם לא הייתי

אבל לחלוטין טבע ומדבר וכאלה

חוות העיטם. הייתי שם בסתם ביקורמתואמת

אבל הבנתי שבאמת עושים שם חתונות.

מקום מהמם. (אבל לא בשביל החורף...)

צאן קידר ליד מעלה אדומיםייתי ואחמיניה
לא מרכז בכלל
קרית ענבים זה ליד ירושלים… גם לא מרכזמרגול
אז חשבתי אולי גם איזור ירושלים זה מרכז עבורכם…

אזור המרכז פחות מכירה מקומות כאלה. ומה שכן- יקר פחד! 

תני לי לנחששלג דאשתקד

שהזוג לא רוצה ירושלים בגלל הקטע עם התזמורת.

אם כך, קריית ענבים בהחלט יהיה טוב עבורו

הם לא רוצים קריית ענביםברגוע

הם רוצים מקום דומה לקריית ענבים, במרכז

אם את אומרת, את יודעת שלג דאשתקד
*אתהברגוע
סבבה, סליחהשלג דאשתקד
אם אתה אומרת, אתה יודעת 🙃
בהנחה שמדובר על חתונה קטנה יחסיתהסטורי
יש חוות שאפשר לעשות בהן
יש איזה מרפסת בשומרון. נכון?ייתי ואחמיניה
כן בפדואלברגוע
אם הולכים לשומרוןעוד מעט פסחאחרונה

יש גם את אחוזת זר.

עונה להגדרת מגניב ולא יקר, במרכז בערך כמו קרית ענבים (20 דקות מזרחה מכפר סבא) אבל זה מעבר לקו הירוק.

חרמון מחרlovely

היי יש לי שאלה דחופה

מתלבטים אם ליסוע מחר לחרמון

הבנו שיש פקקים רציניים בסופי שבוע

מישהו היה לאחרונה ביום שישי ויודע להגיד עד כמה זה נורא ואם נגיע ממש מוקדם נצליח להימנע מהפקקים?

ובעיקר לגבי החזור האם גם פקוק?

אם נצא חזור בסביבות השעה 11 נקדים את העומס שבחזור?

אשמח מאד למענה

תודה רבה 

כמה נקודותפשוט אני..
א. לדעתי השלג כבר קשה, אחרי הרבה זמן שלא ירד שלג והטמפרטורה לא בדיוק ידידותית לשלג.

ב. הפקקים נוראיים, ביום שישי לפני שבועיים דוב מורל כתב שהוא חיכה שעתיים בין הכיכר הראשונה לכיכר השנייה במג'דל שמס, עד שהסתובב חזרה הביתה כדי לא לאחר לשבּת. אמנם אני לא יודע מתי הוא יצא, אבל הטריק של לצאת בשעה 4 ידוע לכולם ולא תהיו היחידים שחשבו על זה...

אמנם באיחורlovely
אבל תודה על התשובה
מכוניות זה לא scalebleמשה

כלומר, אם כולם רוצים ליסוע ברכב לאותו יעד הם פשוט לא יגיעו. אין מספיק כביש ואין מספיק חניה. זה נכון בתל אביב עם נתיבי איילון (5 נתיבים פקוקים) וזה נכון גם במג'דל ובחרמון (נתיב אחד לכל צד).

מכיוון שאף אחד לא רוצה ליסוע באוטובוס לחרמון וגם אין העדפה לאוטובוס (נת"צים צהובים), הייתי פשוט לא מנסה.

לא בדיוק עונה על השאלהנפשי תערוגאחרונה

אבל בדיוק היום חבר שיתף אותי שהם שכרו צימר בנווה אטיב 

מרחק 20 דקות נסיעה מהחרמון

ולמחרת בבוקר, שבת בבוקר, הדרך לקחה להם 5 שעות להגיע לאתר החרמון (מהצימר לאתר החרמון)

זה היה בשבת לפני כשבועיים

לא יודע מה המצב שם בימי שישי

אבל לדעתי, אם אתם מתכננים לעשות את זה בשישי

תכוונו את עצמכם להגיע לאתר לפחות שעה לפני שעת הפתיחה 

מקסימום אם באמת תגיעו מוקדם, תעשו שוקו חם וארוחת בוקר

שאשתי תרגיש שאני רואה אותהשםאנונימי

אשתי נפגעה ממני כי הרגישה שאני לא מספיק רואה אותה.

באישורה - אמרה לי לפנות לפורום ולבקש מכם הצעות איך אוכל להראות לה שהיא חשובה לי.

רעיונות?

מכיוון שהדבר יעלה בהמשך - אסביר הזמנתי חבר שהיה לבד בלי מקום להיות בו בשבת ואז ביום חמישי היא התחילה להרגיש לא טוב (לצערי דבר שקורה לה הרבה, אבל היא מתפקדת ועובדת כרגיל) - פשוט הפעם, לטענתה, זה היה יותר חמור.

היא ניסתה לרמוז לי שאבטל אותו (היא מסרבת להגיד לי באופן ישיר כי היא לא רוצה לצאת האדם הרע ולכן מצפה שאבין לבד), אבל הרגשתי רע בשבילו כי הוא קבע איתי מזמן ולא היה לו ולילדות שלו איפה להיות.

בשישי בצהריים כשהיא הודיעה לי שהיא לא תגיע לארוחה, הבנתי שהיא לא רוצה שיגיע, התייעצתי איתה מה לעשות וזה היה מאוחר מדי.

הייתה לה ערב שבת סיוט, אבל משבת בבוקר קצת יותר סבבה.

עכשיו דיברנו על מה שהיה ושאלתי אותה מה יגרום לה להרגיש שהיא חשובה לי ולא החבר הזה או אחרים.

אמרה לי להתייעץ איתכם כי היא לא יודעת ואין לה רעיונות.

חוזרת שובזווית אחרת

אבחון.אבחון. אבחון.כבר כתבו לך בעבר על כך.

כל הבעיות מהסוג שאתה מעלה מחזקות את הענין שיש לך קושי בהבנת סיטואציות בין אישיות.כל פעם זה יוצא בהקשר אחר.תעשה אבחון תקשורת.יבדוק אם אתה על הרצף האוטיסטי.יסביר הרבה הרבה מהקשיים שלך ויתנו לכם כלים איך להתנהל בלי כל פעם להיות מתוסכל מחדש.

עישוןחגית 222

שלום 

אני בחורה דתיה תורנית בת 22, נפגשתי עם בחור מקסים דתי בן 24  והתפתחה בינינו אהבה וחברות מדהימה . כולל מחשבות כעל חתונה . 

אחרי כחודש הבנתי שהבחור מעשן גראס אחת לשבוע .

מה דעתכם ? כדאי להמשיך את הקשר הזה ? 

אני לא בונה על כך שהוא מסוגל להפסיק עם העישון .

תודה לעונים .

נראלי שזה בעישון רגילזיויק

היא מדברת על דברים שעושים לבד.

לא שמבין בזה אבל ככה התרשמתי חח

אולי יעניין אותך