סקר- הציונות הדתית עם וינטר בראש- 6 מנדטיםאיתן גיל

וינטר מפקד מצטיין ושם שמים שגור על פיו אבל פוליטיקאי הוא לא, או למצער הוא חסר ניסיון להובלת מפלגה.

מהן עמדותיו, מה יש לו להציע ארגונית, אם בכלל, כדי לרפא את המפלגה הפצועה והכושלת הזו, אין אנו יודעים.

בטרם יעשה את שטות חייו ויסכים להוביל את המפלגה, נזכיר לו את קודמיו שהוצנחו מבחוץ: הרשקוביץ, איתם, הרב רפי, ולהבדיל בנט.

איפה הם היום.

מסתבר שיותר משהציבור סומך על וינטר, הוא פשוט דוחה את סמוטריץ', אין הסבר אחר.

אבל סמוטריץ' לא הולך להעלם, הוא ימוקם במקום השני ויחתור תחת העומד בראש, כי בחתרנות אין שני לו אחר ששמעון פרס נעלם מחיינו.

או במילים אחרות אומר הציבור הד"לי שלושה דברים: לא לפלגנות, כן לסדר יום יהודי, ואי אמון אישי בבצלאל נפתלי סמוטריץ'.

מצד שני מה שטוב לציבור הד"לי לא בהכרח יהיה טוב לוינטר.

קטע.

בערימת הקישקושים שהעמסת כאן, יש נקודת אמת אחתהסטורי
הציבור משום מה, לא מהיום ולא מהקדנציה הזאת, מחפש 'כוכבים' ולא 'פוליטיקאים'. אפי איתם הוא דוגמא מובהקת לביקוש הזה. המפד"ל דישדשה, הביאו גנרל ששם שמים שגור על פיו להנהיג. שום נסיון פוליטי לא היה לו. הכוכב נפל והפיל איתו גם את הרב יצחק לוי, שדווקא התנהל שם לא רע. הסתבר שאין תחליף למי שגדל במסדרונות הפוליטיים.


איני מכיר את וינטר ואיני יודע מה תכניותיו לחיים ובמה חוץ מפיקוד הוא מוכשר. אם וינטר באמת חושב שהשליחות הבאה שלו בעם ישראל, היא השפעה דרך המסדרונות הפוליטיים - שיתכבד ויכנס כמספר 4/5 ברשימה, שילמד איך נראת הכנסת מבפנים, איך עובדים בוועדות, איך נראים דוחות של מרכז המחקר, יכיר מבפנים את יחסי הכנסת-ממשלה וכד'. אם הקדנציה תהיה מוצלחת, בקדנציה הבאה יוכל להיות ראש וועדה או סגן שר וכו'.


https://traffic.outbrain.com/network/redir?p=mor03zpLbHPE28H8v_I-jQBrSoRk-p5Rd2s5xP2ohFZiBbTv5JNDTzpJhZx6oD9vcKhoXIcvmyzYy_KH5vIbdb9S6GBs38j8q9Tz4euaUfO-hi63DxNubnyUyFD1wcZywN7Yr8twdGnfLQeKlm6FvZpBk2kL3l_3htcCEyAVcoJvZHQjCKY3zfn7L8Y-ko_RG4drApKs94MJ8TWrz8J1VW4q4BIxZ9YUVCKO7z1PkQv_i5n6Q6Q9rXIwWDHU0SJLMyjHMFHn-Upg-PRLWFyh6lXJUxOsU0qy1FrBtE4d7WvF6YOW-yFNREWZPpTu5dJ0zGkkqUqVSk67jmetnmD5mcypYzgDojPkmLXbP1Z-gr9EGUUarGdD9N_6eQC8nLhQuiJo_1bahz3ykByCXEWvuhwbwWXbRxS5L9NK2mmlv5wPEgcDK4-gcm01qIifKeLdjxP4NHr9dfkLOcj9BOGJanr0MDqjTRXsgRfxVqquZf3R1hxdcOqH4FikyJlHunlUEjnJlxud5ZamIgGboxUwmLdHP15NO77yKaVKMzxbhJErbryXvGFVsdJiA25s8x1YWt39TFSeY1b5Ez0wwqJCrq33VAZy1Fms1qw3pFW46sskF4HbgdpxroO1hsRt7fo0mPtbLBM9M01rSiwcQv6ZYNiuJsmMG5E0nrE7hycj0j8KizGg3Np_l3YVIWIoQAzF3Jg-5872N_dx1QqDY3KgYz7qBHRqjjBCrzWkztaTIddTPEIIHovpbOKDZXCxpQzC0EiOsft5vkI-Vi7FOrHTCKzhF9vQiPLbKNKsFHP5PsK0e3C3MCvhvADRC5VQ8QyRq0YGCKEk1U1z3GNaMD4DqsM8VXQk9Dirm0tnKUHCovxjH2ndhjnw7_WheTfbBR5OlkKI2SMdiXWm6zECiwbJ2O9Aa9DTgazrDw_3DEcNZgtCg1cjC1F2sB53q58T4LZFH24kG0nYQH_4lPgWv-hWs9nhZ0qYq5BhPBate89WIMfu8Zpabe-f1PDOhgSFLSj-hSJ3JoJhOKiOgiwMk9iLoQEkV7wMFBxvOH0UZUTp54Ph9vf7kwfxAyIymdeCABWi&c=1d201d22&v=4&ucid=PQL2yZvt

נגעתי בציפור נפשך סמוטריץ', אויאיתן גיל

קישרת עם מאמר שאומר בערך כמוני, רק ששניכם מתעלמים באופן מביך מהשאלה לשם מה ולמה מציפים את שמו של וינטר אל מול הפוליטיקאי הדגול בעיני עצמו- סמוטריץ'.

נראה לך שמישהו בליכוד יציע להחליף את נתניהו.

כך או אחרת, בעוד תשעה חודשים- גג, יתקיימו בחירות לכנסת. השאלה שצריכה להשאל כאן ועכשו היא לא מי האיש שיכול להציל את המפלגה מסכנת טביעה והכחדה, אלא מי הוא האמיץ שמסוגל לשכנע את המגזר שתם זמנה של הציונות הדתית כמפלגה עצמאית על כרעי תרנגולת.

כשבקפלן בודקים כל מיני גרסאות של חיבורים פוליטיים כדי למקסם את כוחם, במחנה האמוני- הפוך, לא פחות מחמש מפלגות מתמודדות כל אחת בנפרד על 3.5 מנדטים בסך הכל.

אציע לך לישון על זה לילה, ומחר תחזור לכאן עם תשובה.

בקיצור, דוברות הליכוד עובדת שעות נוספותהסטורי

לולי מפלגת הציונות הדתית, לא כנראה שלא היינו חוזרים להלחם אחרי הפסקת האש הראשונה ובוודאי שלא אחרי השניה. מוסדות החינוך היו קורסים ומפת ההתיישבות היתה של בלונים על חוטים בתוך מדינה פלסטינית.

 

מי שלא מבין את זה שיצביע ליכוד, ויתחיל להתאמן מעכשיו על מקהלת 'תפילה לעני'...

אבל אני אכן מסכים אתך בדבר אחדהסטורי
מי שבאמת רוצה שתפיסת עולמי תשפיע במציאות, צריך להפסיק לחפש כוכבים ולהבין שהדרך להשפיע עוברת דרך עבודה סזיפית של הישגים חלקיים תמורת וויתורים על נקודות פחות מהותיות.


מתוך ההבנה הזאת חפשו מי הכי קרוב ליכולת לממש את ענייני הליבה בתפישת עולמכם.

זה לא רק הציבור שמחזר, אלא גם הפוליטקיאיםמרדכי
בס"ד


ממה שאני מכיר (ממקורות אמיניים בעיניי, אבל לא מקור ראשון), סמוטריץ' עבד מאוד מאוד קשה לנסות לגייס את וינטר מספר שתיים, וכמו שכתב @איתן גיל, הוא אכן דחה אותו. זאת אומרת שגם הפוליטקאים עצמם, וזה נכון לכולם ללא יוצא מן הכלל, מחפשים כוכבים לקשט בהם את הרשימה שלהם, ובמקומות גבוהים, ממש לא בשוליים-עד לא רייאלי.


בינתיים, זה בכל מקרה נראה שהכיוון שלו זה בכלל ללכת לבד ולא להתחבר למפלגה קיימת. 

אז בזה אני לא מסכים איתו...הסטורי

האמת שהתווכחנו על עניין דומה, כשאתה תמכת במהלך של סמוטריץ' להחלפת אורי אריאל ואני טענתי שעם כל הכבוד לשיאן הכנסת, הוא רק אחרי קדנציה אחת ויש לו מה ללמוד...

 

מאז המציאות הפוליטית עברה טלטלות שהמציאות בהן עלתה על כל דמיון - שלוש מערכות רצופות, שתי ממשלות פרטיטיות שלא משלימות את ימיהן ומה לא...

 

עכשיו, אני מבין, בסופו של דבר הסנטימנט הצבאי חזק בציבור שלנו, תמיד ובמיוחד אחרי השנתיים האחרונות. מפלגה שאין לה אף אחד עם הסטוריה צבאית משמעותית, תהיה בבעיה, למרות שמצד האמת אלו שני תפקידים שונים לגמרי.

ברור שלא תסכים כמו שלא תסכים שסמוטריץ' הוא הבעיהאיתן גיל

הוא ביצועיסט מעולה, אבל מנהיג מפלגה הוא לא, ולא יהיה.

הוא בטוח שאם יקיף את עצמו בכוכבים, מצבו הפוליטי ישתפר, אבל הציבור חושב הפוך, ולראיה- גם אם יציבו מטאטא בראשות הרשימה הוא יביא מספר קולות כפול בקלפי.

לגבי וינטר, כפי שכתבתי קודם, הוא בחור טוב וכריזמתי, אבל לא אפוי פוליטית. מן המעט המצופה ממנו הוא צריך לדלג בין אולפני הרדיו והטלויזיה ולהתראיין בכל נושא רלוונטי, כדי שנדע מה הן עמדותיו, ומהו כושרו הריטורי.

חזרה לסמוטריץ', שילמד ממפלגת העבודה שהצליחה להכנס לכנסת הנוכחית על חודם של קולות בודדים, מה שהביא למסקנה מתבקשת שלמרות עברה המפואר באמת, תם זמנה. ראש המפלגה הודיעה שלא תתמודד שוב, וכל השאר חברו למסגרת פוליטית אחרת בראשות יאיר גולן.

כאמור, סמוטריץ' הוא הבעיה ולא הפתרון. בזמן שהוא מחזר אחר כוכבי קישוט למפלגתו, חברו שמחה רוטמן בורח מן הספינה הטובעת, וזו רק ההתחלה.

הוא לא יכול למכור לנו מפלגה דתית (עלאק) כאשר הנרטיב הדתי נמצא במקום 6 או 8 בסדרי העדיפות, וחבוי בפרשנות עקלתון  תחת מצוות ישוב ארץ ישראל. בכל הכבוד, הציבור לא קונה...

למרות התמיכה הרחבה שיש לו בפורום זה, הוא צריך לעשות מירב מיכאלי ולזוז הצידה, ולאפשר לאחרים לפנות את ההריסות שהוא הרס בשתי ידיו השמאליות. אחריו יבוא מיזוג טכני או ממשי עם גוף פוליטי שאינו אקדח צעצוע.

המשך יבוא.

 

 

להתראיין זה ממש לא הדבר העיקרי שוינטר צריך לעשותהסטורי
זה כמובן חשוב שנדע מה הדעות של וינטר בשלל הנושאים העומדים על הפרק, אבל אני מניח שברובם הוא יגיד את מה שרובינו חושבים בתמהיל זה או אחר, בסדר עדיפויות זה או אחר.


השאלה המשמעותית היא מה יכולות הביצוע שלו בשדה הפוליטי. מי שרוצה להיות בכיר במפלגה ובוודאי מנהיג מפלגה (כמו שרחש השמועות טוען שוינטר רוצה) - צריך להוכיח יכולות בשדה הפוליטי. להוכיח שהוא מסוגל להעביר חוקים, להוכיח שהוא יכול לנהל סדר יום בוועדות. להוכיח שהוא מסוגל לנהל מו"מ פוליטי ולהגיע בו להישגים, אפילו שהרבה פעמים במגזר יעקמו את האף (לדוגמא - התמיכה בהסכם החטופים הראשון, תמורת הכנסת מנגנון אוטומטי של חזרה ללחימה ברגע שהעסקה קורסת). להוכיח שהוא מסוגל להתנהל עם חבריו למפלגה במנהיגות משתפת.


אגב, הנקודה האחרונה היא עקב אכילס משמעותי של הרבה גנרלים או מנכ"לי חברות, במעבר לפוליטיקה. מפקד (ובדומה מנכ"ל) רגיל לסדר הררכי שאפשר אולי לשמוע דעות אבל בסופו של דבר אם הוא הבכיר - הוא נותן פקודה והיא מתבצעת ואם יש בכיר ממנו - הוא מקבל פקודה ומבצע. המעבר למערכת פוליטית שבה גם אם הוא ראש מפלגה או אפילו ראש ממשלה - יש משמעות להחלטותיו, אבל גם לאחרים יש מילה, צריך לשכנע את הרוב וגם המיעוט במחיר לא כבד מידי יכול לפעול אחרת או אפילו סתם לגרור רגליים - קשה מאוד להרבה גנרלים.


יש הרבה פוטנציאל לוינטר, אבל יש לו הרבה מה להוכיח לפני שקופץ בראש.

אני מהמר גבוה שהוא לא יצטרף לצה"דאיתן גיל

בליכוד הוא שרוף, ולכן עליו לבחור בין בנט לבין להשאר בבית.

בנט, על פניו, לא ישוש לצרף אותו בהיותו נתפס "משיחי" ותואם סמוטריץ' שלא יחליק בגרון, ובקפלן.

בשולי הדברים נזכיר שכל הגנרלים שהצטרפו לפוליטיקה אכזבו את בוחריהם. מי יותר ומי פחות...

כולם, היינו כולל יצחק רבין, ששלושה כדורי אקדח הפכו אותו מלא יוצח פוליטי לקדוש, קדוש. 

אתה מניח שהוא יצטרף למישהוהסטורי

והשאלה רק למי, לעומתך @מרדכי טוען שהוא רוצה ללכת לבד.


אתה קצת מכליל מידי, היו גנרלים שכן הצליחו כמו רפול ועוד. אתה צודק שרבים כשלו, יש סיבות טובות לכשלון. רבין גם כגנרל היה גרוע, הצליח לבנות הילה של 'ביטחוניסט, אבל מעולם לא לחם בעצמו חוץ מבאלטלנה...

כיוון שרבים נכנסו לפוליטיקה בקול רעש גדול וכשלו נחרצות, אני טוען בתוקף שאם גנרל טוב, רוצה לרתום את כחותיו, יכולת ההנהגה שלו, מסירות הנפש שלו ועוד - לעשיה הציבורית בתחום הפוליטי, עליו להתחיל מלמטה. להכנס כח"כ פשוט, אחרי קדנציה או שתיים מוצלחות להתקדם לסגן שר או יו"ר וועדה. 

אני מהמר ומניח שהוא לא יצטרף לצה"ד. נקודה.איתן גיל

ובניגוד ל- @מרדכי  סבורני שהוא לא יקים פלטפורמה חדשה סמוך כל כך לתאריך הבחירות הרישמי וקל וחומר אם יוקדמו הבחירות.

משאת נפשנו צריכה להיות ששתי מפלגות בלבד תתמודדנה זו מול זו, אבל זה לא ריאלי.

אני מזכיר לך שאנחנו חיים במדינת ישראלמרדכי
בס"ד


בשלוש שעות קורה פה מה שביתר המדינות קורה בשנה שלמה. מכיוון שעד הבחירות יש *לפחות* עוד ארבעה חודשים - זה נחשב לנצח.

^^^^הסטורי
אגב, אם הבעיה של @איתן גיל היא הפרוצדורה של הקמת מפלגה - יש את האפשרות של לקנות 'מפלגת מדף' כמו שעשו בנט ושקד שניה וחצי לפני הבחירות.
וזה מחזיר אותנו לליבת הדיון פהאיתן גיל

מה יש לוינטר להציע לסדר היום הפוליטי שלנו חוץ מכלום.

במחשבה נוספת, יש מצב שיחבור לאבי מעוז, וימוקם ראשון ברשימה. < צ >

הוא הסתובב בישיבת בית אלהסטורי

מרשים שם סמארטפונים, בנעם הוא פסול...

🤣

האמת שאני מאוד מקווה (אבל כנראה אתבדה)הסטורי
שהוא לא ייכנס לפוליטיקה בכלל.


מצד אחד ההנחה שלי היא שאולי הוא ימשוך מצביעים לטווח קצר, אבל לא תהיה לו הצלחה משמעותית בפוליטיקה לטווח בינוני ובוודאי ארוך.


מצד שני, אני מאוד מקווה שהפארסה של מינוי זמיר לא תחזור על עצמה והרמטכ"ל הבא יהיה מי שימונה על מנת לנער אתת צה"ל ולהחזיר אותו להיות צבא מנצח.


הצעד הראשון של רמטכ"ל כזה יצטרך להיות החלפת חלק משמעותי מקציני המטכ"ל הנוכחיים, בקצנים ששואפים לנצח ולהכריע. ככל שווינטר, אמונה, סלמון, וינר ואחרים פחות יתלכלכו בפוליטיקה (בה כנראה גם יכשלו) - תהיה יותר אפשרות להחזיר/לקדם אותם בצבא.

וינטר סיים עם השרות הצבאי שלואיתן גיל
גם אייל זמיר וגבי אשכנזיהסטורי
תמיד אפשר לחזור
זמיר הובא מבחוץ כדי להחליף את הלוי הכושל, שהתפוטראיתן גיל

וכמוהו, אשכנזי הובא מבחוץ כדי להחליף את חלוץ הכושל, שהתפוטר.

שניהם היו מטבע הדברים, מינויים בדיעבד, ולא לכתחילה, ומועמדים בדרגת אלוף.

וינטר לעומתם, השתחרר בדרגת תת אלוף, ובדרגתו משרתים בשרות פעיל לא פחות מ- 250. בנסיבות אלה הסיכוי הריאלי להשבתו לשרות פעיל שואף לאפס

מסכים וחבל שכךהסטורי
בנתיים גם זמיר מתגלה כעוד מאותו דבר, גנרל קונספציה לכל דבר ועניין. חבל שלא הקשיבו בזמן לאזהרות של תורת לחימה ואחרים.


בתקווה שהגורמים הרלוונטיים הבינו זאת, מוטב מאוחר מלעולם לא, נשאר לקוות שאחרי הבחירות ימנו סוף סוף רמטכ"ל שיבין שאינו יו"ר וועד העובדים של גנרלי הקונספציה, אלא מישהו שבא לנער את המערכת. ככזה הוא יחפש את הקצינים ההתקפיים ובעלי החזון להחליף את משובטי אוסלו במערכת.

אז היום היה סקר שבו הוא לא עובר. אין מה להתרגשהסטורי
מסקרים - לא לכאן ולא לכאן, אותה רמת קרבה למציאות יש לתחזיות אסטרולוגיות...


בסופו של דבר, ברור איזה סנטימנט הוא מפעיל בציבור. אבל, אחרי ה'הי' הראשוני - כשאנשים שואלים את עצמם, מי הוא, מה עמדותיו ויכולותיו בשאר הנושאים העומדים על הפרק, מי חברי הרשימה שלו ומה יכולותיהם ורצונותיהם בשלל הנושאים העומדים על הפרק - רובם כבר לא יראו סיבה להצביע דווקא לו.

שנינו מסכימים שוינטר לא צריך לבחוש בפוליטיקה ארציתאיתן גילאחרונה
הפצ"ר בוגר וקסנר ביטל את כתבי האישום נגד כח 100איתן גיל

לא מאהבת מרדכי.

הוא התלבט והתבלט, ונסוג.... אחר ששוכנע שהחשודים לכאורה לא יוותרו על הזמנת המארה למסור עדות בפני בית המשפט.

שמור לי ואשמור לך בחלונות הגבוהים.

כרגיל אתה מחליף טיעון,הסטורי
במקום להודות שהפצ"ר עשה את הדבר הנכון ואתה שבאוטומט תקפת אותו ואת ממניו יצאת פיתה, אתה מתחפר בקונספציה שהמצאת.
מתי תביןאיתן גיל
לא פשוט להיות בעת ובעונה אחת גם בעד סמוטריץ' וגם בעד מיארה.
רפואה שלמההסטורי
גם לך, רפואת הנפש והגוף, לפי הסדר הזהאיתן גיל

ברור שעשה את הדבר הנכון מבחינת השכל הישר, אבל כבוגר וקסנר נקודת המוצא שלו היתה לחסן את מיארה מפני דרישה למתן עדות בפני בית משפט, לבקשת הלוחמים.

את המשקולת הכבדה הזו הוא הסיר מעל צוארה.

איפה החלפתי טיעון?

אם הוא היה עושה מה שמיארה רוצההסטורי
הוא היה נאחז בכתב האישום.

הוא עשה את הדבר הנכון, כמו שבעוד אין ספור צמתים, כמו שהעידו כל אלו שעבדו איתו, עשה את הדבר הנכון. אפשר להיות פחות אובססיביים.

אם הוא היה נאחז בכתב האישוםאיתן גיל

עורכי הדין של החשודים היו מזמינים את מיארה למסור עדות, והיא הרי עושה הכל כדי להתרחק מהתיק הזה, שלדעת היועצת המשפטית של משרד המשפטים, ולפי החלטת בג"ץ עצמו היא מעורבת ונמצאת בניגוד עניינים.

הפצ"ר הציל את מיארה כפי שהיא רצתה שיהיה

אבל עורכי הדין של החשודים, הם שדרשו לבטל אתהסטורי
כתב האישום.

מיארה לעומת זאת, מוכיחה פעם אחר פעם שאינה יודעת לרדת מעצים עליהם טיפסה, אפילו כשבג"ץ בעצמו זורק אותה בבושת פנים.

לא פליגאאיתן גיל

ביטול כתב האישום גובר על המוטיבציה להביך אותה, ולחשוף את ניגודי העניינים שלה. עם זאת יתכן שהמילואימניקים יתבעו את המדינה, או אז תבחן מחדש שאלת הזמנתה להעיד.

בג"ץ אכן זרק אותה כמה פעמים, ועדיין הוא שומר עליה מפני פיטוריה המתבקשים. 

בקיצור, בנית תילי תילים של קונספירציההסטורי
להאשים אותו, כשעשה מה שהחשודים רצו.
הוא עשה מה שהמארה רצתהאיתן גילאחרונה

וזה שירת את החשודים

עכשו הבנת את זה?

שבת שלום

היתה לו ברירה?זיויק
לא
תחושה רעה לגבי המלחמהרועישםטוב

אני מרגיש בימים האחרונים שהמלחמה הזאת תהיה שוב פעם סבב ולא באמת ובתמים מלחמה

שתעיף את השלטון האיראני וסוף סוף יהיה פעם אחת בחיים שלי נצחון אמיתי ולא רק דחייה

לסבב הבא שאז האויב הרבה יותר מחומש, חכם ויודע איך להתנהל.

והנה במקרה קראתי שגם ניר דבורי אומר את זה.

 

 

הערב הנוראי של ניר דבורי חשף משהו עמוק יותר על המלחמה הזאת | גיא מרוז

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ניר דבורי הוא אחד מכתבי התבהלה, יאוש ודכדוךהסטורי
ואתה משום מה מהדהד את התבהלה, יאוש ודכדוך.

הקב"ה לא הבטיח לנו כמה זמן ומאמץ אנחנו עוד צריכים עד הגאולה השלמה. עד אז יהיו עוד סבבים בוריאציה כזאת או אחרת, נגד האויב הזה או האחר. התפקיד שלנו אינו לפרשן מהצד ובוודאי שלא לזרוע דכדוך ויאוש. יש *איסור מהתורה* לירא בשעת מלחמה.


עם ישראל חי ומנצח. בשנתיים וחצי האחרונות שינינו את מפת ישראל ומפת העולם. רוב ככמעט כל ראשי הטרר שונאי ישראל, ירדו שאולה.


האיום הכמעט מיידי, של אירן גרעינית שמשמעותו ח"ו שואה, הוסר במבצע עם כלביא וכעת משלימים את המלאכה. חסרי סבלנות כמותך, התלוננו כל כך, על זה שלא סיימו. עם קצת סבלנות, היית מבין שהיו צריכים להיערך לכך - מבחינת תכניות, אימונים, חימושים. לכן עשו הפסקה ופייק מו"מ.


בנתיים החזרנו את כל החטופים (מי היה מאמין)! כשאנחנו נשארים עם פרימטר מאוד רציני ויושבים על 'רכס השבעים' השולט ברצועה. המשכנו להחליש את חיזבאלה ולבסס את האחיזה בבשן.


עוד רבה הדרך, אך אחד לא משלה את עצמו שמחר בבוקר גר זאב עם כבש ונמר עם גדי ירבץ. אבל קצת עין טובה לא תזיק...


הפלת משטר זה תהליךמרדכי
בס"ד

על פי הערכות זה משהו שיקח בין שנה לשנה וחצי. לא ארה"ב ולא מדינת ישראל מתכוונות להיות כל הזמן הזה להיות בלחימה מול איראן. מה שכן, האפקט של הלחימה כעת היא התשתית שתביא בהמשך להתקוממות גדולה יותר של העם האיראני אל מול משטר חלש הרבה יותר.


אגב, גם ההתקומומות הקודמת לא הייתה יוצאת אל הפועל בזכות 'עם כלביא'.

הנה זה מתחילרועישםטוב

בהתחלה אמרו נצחון נצחון נצחון נצחון נצחון, מילואים מילואים מילואים מילואים מילואים, יחד יחד יחד יחד 

וכל שאר האמירות כאילו שעכשיו זו המלחמה הגדולה, אם כל המלחמות, שאחריה יהיה נצחון אמיתי,

שינוי אסטרטגי בכל מה שקשור לבטחון וכל מה שכל ישראלי שפוי רוצה כבר עשרות שנים.

ולא עברו שבועיים, וכבר הופכים את זה באופן רשמי ל"סבב".

פעם הבאה, אחרי שסין וצפון קוריאה יעזרו להם לבנות הכל מחדש, הפעם הרבה יותר עמוק

כך ששום פצצה לא תוכל להגיע אליהם, יהיה מלחמה פי הרבה מאד יותר קשה.

כל מה שקורה עכשיו - לחינם. הבל הבלים. בזבוז זמן, כסף. הרוגים ופצועים לשווא.

 

 

דובר צה"ל: "כל יום במלחמה מרחיק את הסבב הבא"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

זה לא לשווא אף פעםמשה

גם אם נלחמת והרחקת את זה בשנתיים, בינתיים היה לך שנתיים של שקט. זה לא "ניצחון מוחלט" אבל אני חושב שהשגי המלחמה עד עכשיו לא רעים בכלל. אפילו בצד של עזה.

זה הרבה יותר משנתייםסודית
איראן בודדה את עצמה כשהחליטה למקש את מיצרי הורמוז. העולם יסתדר בלי הנפט שלה. יהיה יקר אבל יסתדר. לעומת זאת אי אפשר לאכול ולשתות נפט.  צריך להזיק לאתרי הגרעין כמה שיותר, כדי שקודם יגמרו להם המים והאוכל. זה מצור בלי שהצטרכנו להטיל אותו.

מזמור לתודה! 

שטויותנקדימון
הסיבה שיצאו למלחמה עכשיו ולא בעוד כמה חודשים זה כי גילו שאיראן הבינה כמה עמוק מסוגל להגיע הטיל מעמיק של ארה"ב ושהיא החליטה בעדבות זה לחפור עמוק יותר ושם לעבוד על הגרעין. במצב כזה האטום היה עניין וודאי, ובהתחשב בחומר המועשר שלהם, אז זה היה ממש עניין של שינוי מאזן הכוחות במזרח התיכון ובעולם בכלל.

איראן הייתה סוחטת את כל האזור, מכריחה את ארה"ב לנטוש את כל הבסיסים, ולקינוח הייתה כנראה פותחת מלחמת עולם בכל מקרה (או בהחלט משמידה את ישראל).


לכן, ארהב הביאה לפה למעלה משליש של הצבא שלה, ועוד היד נטויה. ללא החלפת משטר האסטרטגיה האיראנית תמשיך להתקדם, ובכך לא עשינו כלום.


לכן, המלחמה הזו לא תוכל להסתיים בלי שלטון חדש על איראן. וגם אם פתאום ייראה לך שעוצרים, זה יהיה שלב מחושב מאוד שיביא בעקבותיו את הקץ האיראני. כמו ש"עם כלביא" הכין את השמיים האיראניים למללמה הנוכחית, התחיל פגיעה אנושה בגרעין, ועיכב דרמטית את תיכנית הטילים הבליסטיים. עכשיו עושים שימוש בנצחונות של חודש יוני.


ולגבי טראמפ? הוא אוהב לבלבל את התקשורת, ואולי גם קצת את האויב (למרות שלאויב יש מודיעין, כך שההצהרות למעשה מכוונות אל ההמונים). תבחן את המעשים שלו, לא את הלוחמה הפסיכולוגית שלו.


עם ישראל חי!

מה יצאנחלת

לקב"ה   אם א נ ח נ ו ננצח ונביס את כל אויבינו?

 

האם זה השלום שהקבה" מתכוון אליו באומרו: "ונתתי שלום בארץ...."

 

אולי זה לא נגמר לגמרי ונמשך ונמשך, כי הקב"ה רוצה שנבין משהו?

 

אולי יש יותר מדי כוחי ועוצם ידי? אפילו טראמפ, כשהוא מודה, הוא

מסיים "ובמיוחד לקב"ה"?

 

אומנם יש המון סד"ש, ברחמיו עלינו, אבל האם לא נדרש מאיתנו,

לפחות, להבין שיש מישהו מלמעלה שמנהל הכל?

 

האם היעוד שלנו הוא לחסל את אויבינו וזהו?

 

למה בכלל הגענו לארץ הזו?

לא מבין מה את רוצה ומה הקשרנקדימון

למה שהמשתמש שאל ולמה שאני עניתי.


אגב, לידיעתך, הרמבם כותב במפורש בהלכות מלכים ומלחמות שהמלך המשיח יילחם לישראל.


אל תנצל"שי בבקשה. אם את רוצה דיון על הקב"ה בהקשר של מלחמות ישראל, תפתחי פוסט עצמאי.

ובכל מקרה לא הייתי רץ להחליט להקב"ה למה הוא עושה כל מיני דברים. אולי הייתה שואה דווקר כי כל מיני התנגדו לעלייה לארץ? אולי בכלל יש מלחמות כדי לאפשר לנו להרחיב את גבולנו?

בכבשי דרחמנא למה לך??

א. מה זה תנצל"שי? ב. איפה מאת השם היתה זאתנחלת

עם התייחסות למה שהזוהר, הגאון מוילנא, הרמח"ל וחז"ל כותבים לגבי תקופה זו?

לא אני מחליטה חס וחלילה לקב"ה, אבל יש התייחסות לתקופה זו במגוון מקורות

שלנו. אתה יודע, מדינת ישראל אמנם נולדה לפני פחות ממאה שנה, אבל היהדות

בהתייחסותה להיסטוריה, היתה הרבה הרבה לפני זה.

 

מבינה שאתם  מתייחסים לאיך זה פועל הגיונית וטבעית - מהלכים צבאיים וכו'

אבל אין פה איזו התעלמות ממהלך רוחני, מחלקים נוספים וחשובים (הכי)

בפאזל הענק שאנו רק פירור זערור ממנו?

 

האם אין כאן איזו השפעה של "כוחי ועוצם ידי עשו לי את החיל הזה?....".

נצל"ש = ניצול שרשורפ.א.
משתמשים ב"נצל"ש" כשרוצים להעלות נושא חדש, שאלה או הערה בתוך דיון קיים (שרשור), כדי לא לפתוח הודעה חדשה לגמרי.

ובאמת הנושא שאת מעלה מתאים לפורום בית המדרש ולא לחדשות ואקטואליה 

אוקיי הקב"ה. כדי לקשור את הכל אליךנחלת

ולקחת גם אותך בחשבון, אאלץ לפתוח פורום חדש.....

 

מקווה שלא אכפת לך ותמשיך לתת לנו סד"ש ועצות טובות

איך ומתי להילחם באויבינו-אויביך........ולא רק בבית המדרש,

רכונים מעל הגמרות....

 

יש לי בעיה קטנה, הקב"ה - לא יודעת איך לקרוא לפורום החדש הזה

שבו ניזכר ונזכיר "מי עשה כל אלה".

 

יש למישהו רעיון?

 

תודה פ.א.  - מסביר הכל בסבלנות ובפירוט לבורת ועמת הארץ שכמותי!

 

 

את רודפת אחרי שד שחור-לבן שהמצאתנקדימון

או שדוחפים לכל מקום איזכור של אלוהים ורק אז הוא קיים בתודעה ורלוונטי בהנחות היסוד שלנו,

או שלא מזכירים את אלוהים ואז זה אומר שכופרים בו ומתעלמים ממנו ופויה...


אין שום קשר. אף אחד לא חייב לדבר על חיסכון והשקעה וגם לומר מה לאלוהים י ו צ א מזה. אין שום צורך לשאול שאלה על נישואין או גירושין ולהזכיר מה לאלוהים י ו צ א מזה. ולא נדרש לשאול שאלה על חיסכון והשקעה ולשאול מה לאלוהים י ו צ א מזה. גם לא להתייעץ בנושא מתכונים לשבת ולשאול מה לאלוהים י ו צ א מזה.


גברת, אל תנצל"שי. רוצה לפתוח על זה דיון? תפתחי פוסט חדש.

יש פורום בית המדרשרקאני
תפתחי פוסט נפרד בשביל זהנקדימון
אין לי מושג מה את רוצההסטורי
הקב"ה ציווה עלינו להילחם.

לשאול מה יצא לו מזה, זה כמו לשאול מה יצא לו משמירת שבת...

כאשר תלויים בטראמפ. בעיה מובנית.shindov
באמת כואב הלב שאנחנו מכסחים להם את הצורהאיתן גיל

שתה מים.

בדוק ומנוסה.

"לצמצם את האיום ולדחוק אותו ככל האפשר"רועישםטוב

איזו נפילה, איך מלנצח הגענו אל - "לצמצם את האיום ולדחוק אותו ככל האפשר"

בזיון של מלחמה. בזבוז זמן טוטאלי. עוד כך וכך שנים

יהיה מלחמה פי עשר במקרה הטוב יותר קשה, ופי הרבה מאד עשרות או יותר יותר קשה.

 

לא מפילים את חמינאי: המטרה החדשה והצנועה של צה"ל במלחמה מול איראן | דיווח 

האירנים עדיין מסוגלים לשלם לך?!הסטורי

סליחה על החריפות, אבל אין הסבר אחר לרצף ההודעות  המטומטמות שלך, אלא שאתה מרגל אירני שמייצג את האינטרס האירני ומנסה לייאש אותנו מהמלחמה.


קודם כל - כדאי לא להתרגש מכל כותרת ומכל ציטוט. הרבה פעמים האמירות לתקשורת, הן הישירות והן המודלפות - אינן כי מי שאומר אותן חושב שזאת המציאות אלא כי הוא מנסה להשיג משהו בהכרזה הזאת.  טראמפ אלוף ממש בלהגיד דבר והיפוכו כדי להוביל תהליכים כאלו ואחרים, אבל זה נכון על רבים.

פתחת כאן כאלו שירשורי הבל, על בסיס בדלי ציטוטים שהתבררו תוך שבועות ולפעמים אפילו ימים או שעות כקשקוש, שכדאי לנשום לפני שנלחצים מכל ציטוט.


ובכלל, אפילו אם לא נסיים את כל המערכה מול אירן בסבב הזה, מה השטויות הללו שהכל בזבוז?!


בעם כלביא הצלנו את מדינת ישראל משואה. אירן היתה שבועות ספורים מפריצה לגרעין ואם למדנו משהו משמחת תורה תשפ"ד, זה שכשהאויב אומר שהוא רוצה להשמיד אותך - תאמין לו. הצלת עם ישראל משואה, אינה בזבוז, גם אם נשארים אויבים.


בנתיים מה שמתברר, זה שגם אם היתה מחלוקת טקטיטת על המשך מסויים - היה תיאום מוחלט בין נתניהו לטראמפ, על כך שאחרי התארגנות מתאימה, תהיה תקיפה נוספת.


בחודשים הללו שאתה היית עסוק בלקטר כאן על כך שלא סיימנו, אחרים במקום לקטר, עסקו בהתארגנות למלחמה...


על הדרך בינתיים ניצלנו את המומנטום, החזרנו את כל החטופים, נגיד זאת שוב *החזרנו את כ-ל החטופים. העמקנו שליטה בגבול הצפון בדרך גם כוננו יחסים עם סומלילנד שזה צעד משמעותי מאוד מול החות'ים בפרט וגם אסטרטגית בין לאומית - שאנחנו לא מכירים בגבולות הקולוניליים, קריטי להחזקה שלנו בצפון הגליל ובבשן.


בסופו של דבר, החלפת שלטון שתהיה באמת אפקטיבית, צריכה להגיעה מעמי אירן. הפרסים, הכורדים, הבלוצ'ים ועוד. הנסיון של ארה"ב ואחרים לכפות שלטון על עם בכל מיני מקומות כשל וכשל עם הרבה אבידות.


בדיוק כמו שמלחמת השחרור לא היתה בזבוז, למרות שנשארו לנו אויבים, בדיוק כמו שמלחמת קדש לא היתה בזבוז, בדיוק כמו ששת הימים לא היתה בזבוז, למרות שאחריה היתה מלחמת התשה ומלחמת יום כיפור - גם המכות שנותנים לאירן אינם בזבוז, אפילו אם העבודה לא תסתיים בסבב הזה.

הפוך, זוהי בדיוק ההגדרה של ניצחון.נקדימון
ישראל שינתה את איראן, ישראל שינתה את המזרח התיכון, ישראל שינתה את המשוואה האזורית, ישראל שינתה את עצמה.

כל מלחמה עתידית תהיה רק יותר קלה, כמו ששאגת הארי קלה יותר בזכות ההצלחות המדהימות של עם כלביא. בשונה מסיפורי אגדות, ניצחון הוא תהליך איטי, עקבי, מתמשך ונחוש. ניצחון דורש תחזוקה. ניצחון הוא אצל מי שידו על העליונה.


האם ניצחנו במלחמת העצמאות? האם ניצחנו במלחמת ששת הימים? בוודאי. המלחמה שאחריה לא משנה את ניצחון המלחמה הקודמת.


בהיסטוריה של האנושות, ניצחון מעולם לא היה רק השמדה טוטאלית והגליה. צריך לשכתב את ההיסטוריה בשביל לטעון טענה כל כך מטופשת.


מה גם שניצחון או הפסד זה מאזן שסופרים בסוף, ולא באמצע.

כן בסדר תמיד יהיו לנו אוייביםמשה

אבל השאלה מה הם יוכלו לעשות.

 

איראן עכשיו יורה בערך עשירית ממה שהיא ירתה ב"עם כלביא". וזה לא כי היא לא רוצה אלא כי היא לא יכולה. עזה מוכה וחצי ממנה זורבב כבר. זה לא אידיאלי ולא מה שהייתי חולם אבל זה ממש עוול לא להכיר בטובה.

 

כן תהיה מלחמה עם איראן שוב. אז מה?

הבזיון נמצאoo

בשנים הארוכות שהדרום חטף וכולם שתקו

בסטנדרטים הנמוכים של הגנה על הגבולות שהיו פה


מלחמה זה לבל אחר

לתקוף ולהלחם באויבים

זה הרבה יותר טוב ממה שהיה קודם


כן איראן הצטרפה לסבבים

וטוב שכך

ראינו מה קורה כשמנסים למנוע את המלחמות 

בתקופה שהדרום חטףמשה

היו עיתונאים שכתבו ש"אם החמאס יפגע בתל אביב אז יעשו משהו".

ספויילר: תל אביב (וראשון לציון, ופ"ת) חטפה. וזה לא עשה כלום.

בהתחלה כן הגיבו כשזה הגיע למרכזשוקולד לבן
בהמשך התרגלו ולא הגיבו גם אז
הגיבו. חחחחמשה

יותר כמו לשים כיפת ברזל גם בתל אביב איפשהו.

אני מדברת על לפני כיפת הברזלשוקולד לבן
במבצע הראשון הגיבו כשזה פגע בדרום, אבל אחריהם הגיבו כשפגעו בתל אביב. ברגע שהקימו את כיפת הברזל הפסיקו להגיב 
כן. כיפת הברזל נועדה כדי שלא נצטרך להגיבמשה

וכך גם כל מערך ההגנה סביב עזה, שרובו (למעט הגדל העילית) עבד גם ב7.10. אם החמאס היה מצליח קצת פחות, היינו הודפים אותו קצת ושם זה היה נגמר עד לנסיון הבא.

 

כיoo

מי שלא מסוגל לשמור על שדרות וישובים

בוודאי שלא יכול לשמור על ת"א


למרות שנתיים וחצי מלחמות

הצפון נמצא במצב בלתי אפשרי

כלומר עדיין אין יכולת מספקת לשמור על גבולות המדינה 

זה בערך המצב מאז ברחנו מלבנון ב2000משה

כל מי שהיה קשור איכשהו ידע את זה ורק חיכה לרגע שבו זה יתפוצץ. אני אישית הייתי בפיקוד העורף ב-2018 והזדעזעתי ממה ששמעתי שם.

מעניין מה שמעתנפש חיה.
וייתכן שזו התשתית לחוסר תפקוד שגרם את 7.10
פקע"ר?משה

על כמות הטילים שירה עלינו חיזבאללה במלחמה הבאה. ועל ההשלכות הטכניות של זה. דווקא פקע"ר עבד כמו שצריך.

אוקיינפש חיה.אחרונה

בכל מקרה

מאחורי הקלעים מעניין לדעת מה הלך שם....



שב"ש

מתי יתקפו את אתרי הגרעין?כמו🐌תמס
למה זה לא קודם להכל?
אין צורךאיתן גיל

המשטר באירן על סף קריסה. להמשיך לפתח את הגרעין כבר לא בראש שלו.

לא מצחיקכמו🐌תמס
העברתי את שאלתך למשרד ראש הממשלהנקדימון
ולאחר התייעצות עם טראמפ הוא יחזיר תשובה רשמית.
כן תוקפיםברגועאחרונה
רבותי הקונספציה נמשכתאיתן גיל

פועל יוצא מהסכמי אוסלו הארורים קבלנו תאגיד טרור דו ראשי: אש"ף וחמאס. בעוד אש"ף לובש חליפות ועיקר זמנו מופנה לעשיית דה לגיטימציה לישראל במוסדות בינלאומיים, חמאס מופקד על המאבק המזויין ששיאו היה בשבעה באוקטובר.

למראית עין, הם מסוכסכים ביניהם, אבל למראית עין בלבד. 

אותה הגברת יושבת מעבר לגבול הצפוני. לבנון כמדינת אויב, לא רוצה ללכלך את ידיה, ועל כן מסרה את תיק הטרור נגד ישראל לידי חברת בת- חיזבאללה.

והאירנים מממנים.

זה הפיל הגדול שבחדר שאנחנו לא רואים.

לבנון לא מוציאה את חיזבאללה אל מחוץ לחוק ולמדינתה, כפי שמתבקש שיהיה, ועל כן ממנה אנחנו צריכים לגבות את מירב המחיר.

לבנון מאד יפה אפשר להשאיר שטח בידינוכמו🐌תמסאחרונה
בדיקת ביוץ ...חיובי?נר לרגלי דברך


ממש אשמח לדעת מבעלות נסיון

תודה נשים יקרות

נראה לי שהתבלבלת בפורום....יעל מהדרוםאחרונה
תמי ארד צודקת וחשוב להגיד זאת בקול רםהסטורי
תמי ארד שתקה כשחיילים סיכנו חייהם בעזה, וגם נפלואיתן גיל

שתמשיך לשתוק.

כי סייג לחכמה שתיקה.

מה הקשר?!הסטורי
אחרי שפטפטה שלנתניהו לא איכפת מהחטופים והנעדריםאיתן גיל

היא הופכת עמדה, וטוענת שכוחות מיוחדים נשלחו ללבנון לשם מטרה מיותרת.

אוי הפוזיציה.

עדיין, כעת היא צודקת וצריך להגיד זאת בקול רםהסטורי
הרב יעקב אריאל שליט"א מדבר על כך שנים.

להביא חלל לקבר ישראל, זו מצווה גדולה מאוד, אבל לא מצדיקה סיכון חיים.

כשצה"ל סיכן חיילים כדי להשיב הביתה את רן גואליאיתן גיל

עדיין היא היתה מהצעקניות היותר בולטות של קפלן.

לו בשל כך בלבד, מול כל עמדה שלה תהיה אשר תהיה, אני אציג עמדה הפוכה.

יש לי תמיהות גם לגבי התנהלותה בחייה הפרטיים, אבל זה לא שייך לכאן.

אם מול *כל עמדה* אתה תציג עמדה הפוכההסטורי

אז אתה מודה בפה מלא שאינך ענייני.


תודה.

אשתמש בזה בהמשך, כשמול כל מיני אחרים שאינך מחבב, תציג עמדה הפוכה על כל הדברים הטובים שהם עושים...

*מול כל עמדה שלה*איתן גיל

זה מה שכתבתי, ובמטותא, אל תעשה מניפולציה על דברי.

זה לא יפה.

ולגופן של עניין, ידעו טייסי חיל האויר שמרחיקים טוס עד 2000 ק"מ מהבית, שצה"ל יעשה הכל, ה-כל, כדי להשיב הביתה אותם או את גופותיהם.

אמרת כל עמדה, הכוונה כל עמדהא.ק.צ
את. מתחיל לדון לגופו של אדם ולא לגופן של טענות
לא אני עשיתי מניפולציההסטורי

כלפי הדעות של תמי ארד  הודת שאינך עניני, זה נכון באותה מידה כלפי רבים וטובים אחרים, שאתה אובססיבי לגביהם.


לגופו של עניין, כשאתה אומר "צה"ל יעשה הכל, הכ-ל", מה זה כולל?

אם בשביל להשיב את גופותיהם יהיה צריך להפציץ את תל אביב על יושביה, או לשחרר את יחיא סינואר הבא, אתה גם בעד?!


מחילה, אתה מדבר כל היום על 'קפלניסטים' ומגדיר כל מי שבפרומיל לא מוצא חן בעינך כ'קפלניסט', אבל אתה נופל באותו מקום בדיוק. בדיוק השיח של "לעשות הכל כדי להחזיר אותם" - הוא השיח שגרם שלמרות הישגים מדהימים שלנו במלחמה, החמאס עדיין קיים ושולט בחלק מהרצועה.


אם אומה חפצת חיים אנחנו, חייבים לחזור לתודעה שבה הכלל קודם לפרט. כמובן, איננו רוסים ששולחים אלפים כבשר תותחים. כמובן נעשה מאמצים רבים שחיילנו יחזרו ממשימותיהם בשלום ונעשה *מאמצים רבים*, שמי שמסר נפשו - יושב לקבר ישראל. אבל ממש לא *הכל*.

תמי ארד זו תמי ארד והשבת גופות זו סוגיה אחרת.איתן גיל

הדעה שלה לגבי החזרת נעדרים היא פוליטית נטו, וכשגילתה הזדמנות לנגח את הממשלה היא קפצה כמוצאת שלל רב.

כשהיו חטופים ונעדרים בעזה היא נבחה בקפלן: את כולם ע-כ-שו... וכשחיילים נפלו במהלך פעילות מבצעית להשבתם, זה לא הזיז לה.

מעבר לכך, זמן קצר ביותר לאחר שנשבה בעלה היא היתה בזוגיות חדשה... שיהיה לה לבריאות.

בניגוד למשפחות נעדרי קרב סולטן יעקב שלא מוותרים על יקיריהם, רון מעניין אותה רק לשם עשיית הון פוליטי.

לכן, כל מה שאצלה שחור, אצלי הוא לבן, וכן להיפך.

לגבי איתור נעדרים, מדיניות משרד הבטחון לא השתנתה כהוא זה מאז מלחמת השחרור וטוב שכך, וגם עכשו אין לשנות.

אני לא עסקתי באשה לגופה, אלא בדעה שהיא הציגההסטורי

והדעה שהיא הביעה השבוע נכונה, בלי שום קשר לשום דבר אחר. לא טענתי שבגלל שהיא אומרת זה נכון (וממילא ממש לא חושב שכלל מה שאתה חושב עליה רלוונטי).

אמרתי שהדברים שהיא אמרה אתמול נכונים, לא בגללה, אלא כי אני משתדל להיות ענייני.


לגבי מה שכתבת ספציפצת , לא יודע אם היא אמרה "את כולם עכשיו" (חיפשתי בגוגל, לא מצאתי), אבל כן ראיתי אותך, כאן, בהודעה הזאת:

*מול כל עמדה שלה* - אקטואליה וחדשות

טוען שצריך לעשות *הכל* כדי להביא גופות לקבר ישראל. כולנו מסכימים שצריך לעשות מאמצים מרובים, אבל בשום אופן לא *הכל*. כשאתה אומר *הכל* אתה לחלוטין מאבד את השיקולים הכלליים לטובת השיקול הפרטי.

טוב, לא ה-כל. עכשו תגיד אתה, מה כן.איתן גיל

לגבי פדיון שבויים, ההלכה היהודית ברורה לגמרי.

וכאן זה סיפור אחר.

קודם כל - הסוגיא אינה 'פדיון שבויים', בכלל לאהסטורי

פדיון שבויים וכל מה שנאמר עליו בפוסקים, עוסק ביהודים שנשבו וגויים מחזיקים בהם על מנת להשיג כסף תמורתם או למכור אותם לעבדים וכד'. כאן יש הלכות שדורשות הכרעה בכל מציאות ספציפית, שמצד אחד זו מצווה גדולה, הקודמת לכל הצדקות ומותר למכור בשבילה ספר תורה וכד'.

מאידך יש הגבלה ברורה ש"אין פודין את השבויים יותר מכדי דמיהם", בדיוק בשביל לא להפוך את העניין לכדאי לגויים - כלומר גם במצב של גלות, הכלל קודם לפרט.


בימינו גם שבויים חיים, אינם בגדרי 'פדיון שבויים' המדובר. השבויים הם חלק מהמלחמה של האוייב בנו. השיקולים לפעמים דומים ולכן לפעמים אפשר בזהירות לדמות מלתא למלתא, מהלכות שנאמרו לגבי פדיון שבויים, אבל פשוט שאין זהות. השיקול הכללי - מצד אחד לא לתת לאוייב להשפיל אותנו במציאות של שבויים ומצד שני לא להפוך את השבי לנשק קטלני, היחיד שמדינת ישראל מתקפלת בפניו - גובר על שלל השיקולים הפרטיים והפרצופים של פלוני ואלמוני שדחפו לנו בכל פינה.


כשמדובר על גופה, זה בכלל לא הסיפור. אין כאן שבוי שנמצא בסכנה. כמובן, הבאתו לקבר ישראל היא מצווה גדולה של גמילות חסד עם המתים ועם החיים - אבל אינה מצדירה כלל סיכון חיים נוספים.

כתבתי שכאן זה סיפור אחר.איתן גיל

שים לב לצילום מסך שהעלתי בתגובתי הקודמת.

מתקשה להאמין שאינך מכיר את זה.

יפה. שמח שחזרת בך מהטענה ההזויה שהבאת אתמולהסטורי
לא חזרתי בכלוםאיתן גיל
היא מוקצה מחמת מיאוס, ולכן מול כל דעה שלה אציג דעה הפוכה...
כלומר אתה מתעקש להיות לא ענייני...הסטורי
הבנתי שחזרת מהאמירה ההזויה שצריך לעשות הכל כדי להחזיר גופה.

מבין שבשביל להתנגד לתמי ארד, אתה מוכן לזרוק את השכל הישר. רחמנות עליך.

לא חזרתי בכלום, לא חזרתי בכלום, לא חזרתי...איתן גיל
כלומר אתה עדיין חושב שבשביל להחזירהסטורי
גופה של טייס, צריך לעשות הכל כולל לאדות את תל אביב או לאבד את כל חיילי גולני?!
צריך לעשות הכל כדי לשמר את הנוהג שהתקבע כאןאיתן גיל

מאז מלחמת השחרור.

לא כולל לתלות את כל הג'ינג'ים... אם זה יהיה המחיר שידרשו מאיתנו לשלם.

אין נוהג מאז מלחמת השחרורהסטורי
ממלחמת השחרור ועד אחרי שלום הגליל - אף אחד לא העלה על דעתו לשחרר מחבלים, או בכלל 'לאבד את הראש' בשביל לשחרר חטופים. כמובן, בסוף מלחמה עשו, כמקובל בעולם עסקת חילופי שבויים, במסגרת הפסקת האש, אבל לא יותר מזה.

בשביל חטופים חיים, מדינת ישראל עשתה הסטוריה, בשורה של מבצעים הירואיים שאומרים שאכן הפרטים מוכנים לסכן את עצמם בשביל טובת הכלל, אכן חלק מטובת הכלל - שלא יהיו קלפי מיקוח בידי האוייב.


רק בארבעים השנה האחרונות, במסגרת רוחות השלום והעייפות ממלחמות, מדינת ישראל איבדה את הראש בנושא.

טען חיטין והודה לו בקישקושיןאיתן גיל

הדיון פה הוא על השבת גופות נעדרים, ולא על עסקאות שערורייתיות.

בענייננו, משרד הבטחון וצה"ל מעולם לא ויתרו על נעדר כלשהו. החריג הוא נעדרי הצוללת דקר שירדו למצולות.

הרבנות הצבאית מציינת מידי שנה את ז' באדר כיום זכרון לחיילי צהל שמקום קבורתם לא נודע.

ופתאום קמה בבוקר אשה שנויה במחלוקת פוליטית, ודורשת הלכה למעשה לנטוש את החיפושים אחר מי שהיה פעם, בעבר הרחוק, בעלה או בן זוגה.

מדבר על קשקושים? מתלבט אם הבעיה היא בהבנת הנקרא...הסטורי
לא אמרתי לוותר ולמרות שאתה נגד כל מה שהיא תגיד - גם היא לא אמרה לוותר על החיפושים. היא לא אמרה לא לחפש ובוודאי שלא אמרה לא לעשות אזכרה בז' באדר.

היא אמרה דבר שהוא כל כך פשוט והגיוני וגם נכון הלכתית, שאיני מבין איך הפוזיציה כל כך מעוותת את דעתך, שאתה מלביש תילי תילים של עניינים לא קשורים כדי להתנגח.


כל מה שהיא אמרה, זה שלא *לסכן חיים* בשביל הבאת חלל לקבורה. ככל הידוע לי, האזכרה של הרבנות הצבאית, לא כוללת סיכון חיים...

רון ארד לא נמצא מתחת לפנסאיתן גיל

ואין לנו קצה חוט אמין באשר לגורלו, משכך מרוכזים המאמצים בתחום המודיעיני, וכשמגיע מידע ולו קלוש, יוצאים למבצעים גדולים או קטנים במדינת אויב, שמטבע הדברים כרוכים בסיכון חיי אדם.

אשר לתמי ארד, אם נחושה שלא לסכן חיי אדם, משתמע שהשבת רון נמצא אצלה במקום לא גבוה, ולא יכול להיות אחרת.

אלא שלאור התנהגותה הקפלניסטית בסוגיית הגופות בעזה, אנן סהדן שבבחירה בין השבתו, מה שיביא אולי עוד חצי מנדט לנתניהו, ובין השארתו לנצח בידי האוייב- האפשרות השניה מועדפת עליה.

אתה בדיוק מהדהד את הביקורת הקפלניסטית על צביקה מורהסטורי
"אם הוא טוען שלא צריך לשרוף את המדינה בשביל הבן שלו - כנראה הבן שלו לא חשוב לו".

דחילאק, קצת יושרה. בשרשור הזה אתה משמיע בדיוק את המסרים ששנתיים פימפמו בקפלן.

נכוןאיתן גיל

קפלניסטים לא יכולים להטריד את טלי גוטליב ואחר כך ליילל שמרדכי דוד מטריד אותם.

ומרגע שהקפלניסטית תמי ארד פערה את פיה, היא תבחן לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.

וכאן גופו של עניין וגופו של אדם כרוכים וקשורים זה בזה.

מרדכי דוד מציב מראה, אתה מהדהד מסרי קפלן!הסטורי
גם אני מציב מראה.איתן גילאחרונה

סיימתי

עובדות זה לחלשיםאיתן גיל


צילמתי לך מסך

לא כתוב שם אף מילה על גופותהסטורי
אלא על החיים.

והאמת, לא ראיתי עד עכשיו וזה גם לא משנה במיוחד. כפי שציינתי, לא הבאתי את זה כי "אם תמי ארד אומרת - זה נכון", ממש לא. הבאתי את זה כי הפעם היא אמרה דבר נכון.

נכוןמשה
משה, אם כבר הגבת, הכותרת שהשרשור קיבל בראשיהסטורי
ממש לא מתארת את הרעיון של השרשור, אלא רק את המקום אליו @איתן גיל מתעקש לקחת את זה.

תודה רבה על כל תפעול הפורומים והאתר.

אני חושב שיש מקום הפעם לשתי הטענותמשה

תמי ארד באמת דיברה בכיכר החטופים וכו' וגרמה אז נזק עצום. אני לא ממעריציו של @איתן גיל  אבל חייב להודות שבמקרה הזה לטענה הזו יש מקום. נורא קל להשתמש בדבר הנכון הזה נגד הממשלה ולדבר הפוך לפני שנתיים במקדש של דת החטופים.

מוכרח להסכים איתך הפעםנקדימון
סוף דבריה לימד על כל דבריה.
הערה חשובה: התייחסתי לעיקרון שהחזרת חלל לקבר ישראלהסטורי

חשובה מאוד מאוד, אך לא מצדיקה סיכון חיים.


לגבי האירוע הספציפי - איני יודע יותר מידי. יש הרבה רחשים שלמרות הכרזת רוה"מ, היו לו עוד מטרות מה שמשנה את התמונה.

מלבד זאת, לפי מה שטוענים ברוטר ובכל מיני וואצפים, מעז יצא מתוק. כחות של חיזבאלה שבאו משני כיוונים וחשבו לסגור על כוחותינו, תקפו אחד את השני והרגו לעצמם עשרות רבות.

אין ציונות ללא יהודיםhamedinai
כי איך שלא תסובב את זה, נשאלת השאלה ‎באיזו_זכות❓️

באיזו זכות  מגיע לארצנו אוכל חזיר מארץ זרה, רוסיה אוקראינה ארגנטינה או כל ארץ אחרת, ועוד מקבל חבילת סיוע, ואילו צאצאי הטוענים שהיו פה בשנת 1948 אינם מורשים כלל.


ויהדות שנשענת רק על הגזע היהודי, בנוסף לזה, שזה גם לא נכון, כי היהודים כוללים כל כך הרבה גרים שהתגיירו במשך כל הדורות, אם היהדות תסתכם רק עם הגזע, יוצא שזו גזענות. וזה למה בן גוריון, על אף היותו חילוני, אימץ את חוקי הנישואין, השבת ואיסור חמץ בפסח, וקבע אותם כסטטוס קוו של המדינה.

חומר למחשבה בחדר הממ"ד.hamedinai
הטילים המתמשכים על מרכז הארץ נושאים עמם גם מסר חשוב לתושבי המרכז:

עד 7 באוקטובר, ספגו יישובי עוטף עזה טפטופי רקטות, ואנחנו לא התייחסנו לכך ברצינות מספקת – פשוט כי לא חשנו זאת על בשרנו. אנחנו חיינו בשקט מוחלט, רחוקים מהאיום.


עכשיו, אנחנו יכולים להבין מעט ממה שהם עברו, אבל רק מעט: לנו יש דקה וחצי להגיע לממ"ד, ועוד כ-10 דקות נוספות אם מדובר בטיל מאיראן. לעומת זאת, לתושבי העוטף היו רק 15 שניות, ולפעמים אפילו פחות. אותו דבר נכון גם לתושבי הצפון.


ומעל הכול, ישנם המתיישבים ביהודה ושומרון: כל נסיעה בכבישים עבורם היא סיוט של אבנים, ירי קטלני או איומים אחרים. אנחנו, שלא חווים זאת יום-יום, לא מבינים ולא חשים אותם מספיק. והשקט שאנו נהנים ממנו? הוא בזכותם – אחרת, אנחנו עצמנו היינו על קו הגבול.


מרכז הארץ חטף הרבה לפני 7.10משה

הרבה פחות מהעוטף אבל לגמרי חטף. חשבנו פעם שטילים על תל אביב (או ראשון, זכור לי מצוק איתן) יעזרו לטפל בבעיה והסתבר שגם זה לא נכון.

ועדיין לא כמו עוטף עזה,שזה מלמד אותנוhamedinaiאחרונה
שההתנתקות הביאה את אסון הנוראי של שביעי באוקטובר.

אבל ההתנתקות לא הגיעה מחלל ריק, זה הגיעה בעקבות הסכמי אוסלו שהפכו את עזה לגיהינום. 

נכון מאוד!שלג דאשתקד

העוטף חטף המון, החיים היו כמו מצב חירום נצחי. קשה להבין איך המדינה ככה הפקירה אותם ואיך כולם חיו עם זה בשלום (לא מעניין אותי מי היה הרמטכל או ראהמ בכל רגע. להיפך, כשבנט/לפיד נכנסו לתמונה הייתי בטוח שכשמאל-מרכז וככאלה שחייבים להוכיח את עצמם, הם יעשו מה שביבי לא עדה כל השנים. עובדתית, קיבלנו בדיוק את אותה גברת בשינוי אדרת...).

זה אכן מזעזע, ומי שמכיר את תושבי האזור שם יודע כמה זה היה מפחיד והזוי...

אולי יעניין אותך