מתוסכל.. בבקשה לא לשפוט..אריזה משפחתית

אני בד"כ רק צופה מהצד, קורא ושואב הרבה כוחות מהטיפים והעצות של כולם..

מנסה עכשיו גם לשתף. אז ככה, תקופה ארוכה שאשתי לא מעוניינת במגע. עצבנית. כועסת.

חסרה לי האינטימיות הזאת האמת, אני אדם חם, רגיש, וצריך לומר שלא עשיתי לה כלום. זה בעיקר נובע מלחץ בעבודה, ילדים וכו'..

לאחרונה יש משהי בעבודה שממש מתקרבת אלי. אני אדם נאה, עם כישורים חברתיים מאוד טובים. היא גם מוצאת חן בעיני ומטבע הדברים בגלל המצב שלי אני לא שמתי מעצורים יותר מידי..לפני כמה ימים היא ביקשה שניפגש, נהפוך את זה לרשמי ו"נצא מהארון".

נקרעתי מבפנים, לא ידעתי מה להחליט, הריק הזה שסוף סוף מתמלא, השמחה, האהבה שכל כך חסרה לי.

קבענו להיפגש. אבל בדרך לשם התאפסתי על עצמי, חשבתי על אישתי, על הילדים, עשיתי פרסה ונסעתי לקנות לאשתי מתנה. משהו ממש יקר ומושקע שהיא רצתה הרבה זמן.

הודעתי לחברה מהעבודה שזה לא מתאים ואשמח לחתוך. שמחתי שעשיתי את הדבר הנכון. ואז אשתי חזרה הביתה, וקיבלתי ממנה את התגובה הכי יבשה בעולם... בקושי אמרה תודה. היא התעצבנה עלי שלא עשיתי משהו שדיברנו שאעשה בבית (עבדתי מהבית). ואז כשעניתי לה בחזרה היא אמרה "אתה יכול לקחת את המתנה בעצמך, לא צריכה את זה"..

אמרתי לה שאין בעיה והלכתי.

יצאתי מהבית. עם דמעות בעיניים. ועכשיו החברה מהעבודה נראת כל כך נכונה, יותר מתמיד...

לא נשואים טריים. היינו בטיפול בעבר שלא הניב כלום. מה עושים עכשיו? לחיות את החיים ככה? להתגרש לא בא בחשבון בגלל הילדים..

רק על השורה התחתונה אני רוצה להגיב כרגעפשוט אני..

אתה לא רוצה להתגרש בגלל הילדים,

כי אתה חושש מן הסתם מהפגיעה הקשה שתהיה להם אם הוריהם יהיו גרושים.

אבל... אם תבגוד, הם לא ייפגעו?

הרי אם תיתפס, לא רק שיש סיכוי גבוה שיהיו גירושין, אלא הם יהיו הרבה יותר מכוערים, ידך תהיה על התחתונה, והילדים? לא יחיו רק עם קשיים של ילדים להורים גרושים, אלא גם עם הידיעה שאבא בגד באמא. שאבא נתן לייצר שלו לפרק להם את הבית.

באמת, עזוב הלכה ועזוב מוסר ועזוב הכל. רק על הילדים אני מדבר עכשיו: עדיף להם הורים שמתגרשים בטוב או הורים שמתגרשים אחרי בגידה מכוערת?

כמו שאמר צ'רצ'יל על הסכם מינכן:

בריטניה יכלה לבחור בין החרפה לבין המלחמה. היא בחרה בחרפה, ותזכה במלחמה.

כך אני אומר לך:

אתה יכול לבחור בין גירושין לבין בגידה.

אם תבחר בבגידה, תקבל גירושין.

וכמובן אפשר גם לא להתגרש ולא לבגוד אלא לתקן ולהיות נשוי באושר (אמנם לא תמיד זה מצליח), אבל זה כבר מחוץ לשורה התחתונה שעליה רציתי להגיב עכשיו 😊

נסה לדבר איתהנעמי28

עם אשתך.

לא על המצב שהגעת אליו, דבר איתה על זה שקשה לך  ואתה לא רוצה להעביר את החיים שלך ככה.

בלי האשמות, יותר לפתוח את הלב.

ולראות מה אפשר לעשות, אולי להוריד ממנה עומס בעבודה, לקחת עזרה בתשלום הביתה, לארגן חופשה.

אני משערת שהתמונה רחבה יותר.

אם הכל מושלם בזוגיות, עומס בעבודה הוא לא סיבה לזמן ממושך בלי אינטימיות.

כנראה שהמצב הזוגי, החברי, האינטימיות הלא מינית גם טעונים שיפור.

שים לב מה אתה יכול לעשות שם.

ודבר איתה על חוסר בקרבה בלי קשר ליחסים, שום אישה לא רוצה להרגיש שרוצים אותה "רק בשביל".

מעבר למצב שנשמע צבאסSeven

בא לי לספר לך סיפור אמיתי לגמרי

יש לי חברת ילדות אנחנו מכירות ממש מהגן

ההורים שלה היו עשירים גרו בוילה מפנקת תמיד היינו מגיעות אליה לבריכה או לקומת אטרקציות בבית

אמא שלה היתה אדם מתוק שהיה כיף לדבר איתו על הכל

יום אחד הם פשוט התגרשו! הייתי בהלם לגמרי...והחברה הזו החליטה לנתק כל קשר עם האבא וככה גם שאר האחים..וזה היה עוד הלם הוא היה אבא מעורב לגמרי אפילו הגיע לטיולים שנתיים כהורה מלווה

עברו מאז 15 שנה והחברה הזו באה לבקר אותי בחודשים האחרונים ואיכשהוא פתחנו את הנושא של הגירושין היא סיפרה שאחרי 15 שנה היא חזרה קצת לדבר עם אבא שלה..ופעם ראשונה בחיי שמעתי את הסיבה שהיא לא דיברה איתו כל השנים.

מסתבר שכשהאמא הייתה בהריון של האח הקטן הגיעה מזכירה חדשה בת 18 למשרד של אבא שלה..מנסתם היא לא הייתה נראת מושכת כמו אמא שלה שבדיוק הייתה בהריון ה...

בקיצור הוא בגד בה היא גילתה את הבגידה הסכימה לסלוח לו אבל הוא לא היה מעוניין המאהבת הייתה עדיפה מבחינתו הם התגרשו הילדים גילו מהר מאוד תסיפור וכולם ניתקו איתו קשר

והם עד היום מסתבר סוחבים רגשות כעס מאוד גדולים כלפי האבא שבבחירה פשוטה שלו בחר לפרק את המשפחה

אז נכון זה מבאס מאוד שהיא לא אמרה תודה על המתנה

אבל אם אישתך הייתה עושה פרסה ולא בוגדת בך וקונה לך מתנה לא נראלי שהיית מתלהב נכון?

הבאת ילדים הקמת משפחה קח אחריות על הקשר הזה

אם תשקיע באישתך כמו במאהבת בטוח העניינים ישתפרו

צעבר לזה שבקשר שהתחיל על בית שהתפרק אף פעם לא יהיה שלום זו הבטחה..

זה נכון ולא נכוןשלג דאשתקד

קל מאוד להגיד "הגיעה מזכירה יפיפייה, והבנאדם הפקיר הכל בשביל ילדונת שנכנסה אתמול" (אל תשכחי שהיא לא הגיעה מהירח, מישהו ראיין וקיבל אותה לעבודה...).

בן אדם נורמלי, אם הוא בוגד - ובוודאי אם הוא מוותר על הבית שלו - זה בגלל שהיחסים מראש לא היו משהו. האבא הזה ידע שעוד חודשיים אשתו תלד והיא תיראה יותר טוב, נכון? ואם הוא בגד הוא היה מתנצל וחוזר. זה הרי ברור.

סביר שהסיפור הוא שמראש לא טוב, ומי יודע אם הבגידה לא הייתה רק תירוץ...

ואל תתלהבי שהאמא אדם מתוק. הכרתי יותר מאישה מתוקה אחת שלבעלה עושה את המוות.

כמובן שאני לא בא להכליל ולהגיד לך מה היה עם מישהו שטת מכירה. אבל חייבים להבין שלכל תופעה יש הרבה יותר היבטים ממה שאת יכולה לדמיין, ואת חלקם הגדול אין שום אדם שיכול לראות לבד.

מחילה, כל מה שכתבת כאן לא רלוונטיהסטורי

יש נשים רעות, יש נשים שפוגעות בבעל או שמונעות ממנו את מה שמגיע לו במסגרת המחוייבות הזוגית -

שום דבר כזה לא מצדיק בגידה, לא מצדיק טשטוש והרס המוסר וההלכה. אם נראה לו שהמצב לא בר תיקון - שיקח אחריות ויתגרש.

בעבר זה היה ברור ומוחלט בפורומים כאן והמנהלים (בעיקר @נגמרו לי השמות עמדה על המשמר) היו מוחקים, שרשורים או תגובות שהיה נשמע שנותנים לגיטימציה כלשהי לבגידה.

לא הבנתישלג דאשתקד

איפה נתתי לגיטימציה לבגידה. הסברתי למה מראש האבא ההוא ויתר על המשפחה. על הבגידה עצמה לא דיברתי (רוב האנשים שנתפסים בוגדים פעם אחד וכדו', מנסים להחזיר את הגלגל. הנושא כאן לא היה הבגידה).

לגבי הטיעון שאם רע לו שיילך בלי קשר לבגידה, זה בדיוק מה שכתבתי בהודעה נפרדת.

תודה על התיוג, בהחלט אין ולא תהיהנגמרו לי השמות

שום לגיטימציה לבגידה ולפגיעה אנושה כזו באחר. יהיו הנסיבות אשר יהיו.

לא הבנתיSeven

נניח והקשר ביניהם היה על הפרצוף אז זה מסביר את הבגידה

ממש לא...הוא הפסיד הכל את הילדים את האישה את הנחת

שאנשים יתחילו לעבוד שיש קושי ולא יברחו למקומות אסורים

ולמי שככ רע עד שהוא לא מסוגל לא לפזול שיתגרש ויפזול כגרוש לאן שבא לו בלי לשמור אישה בבית על סטאנד בי

זה לא מה שכתבתישלג דאשתקד

כתבתי שהוא מראש היה מסוגל לוותר על הכל כי היה לו רע.

קל לשפוט אנשים. תכלס, זה כמה תווים במקלדת...

בלי לסקול אותי...*אשתו של בעלי*
אתה בטוח בוודאות שלה אין מישו מהצד??!!
למה להכניס אותו לסרטים סתם, למה?אריק מהדרום
כי זה די מתבקש...שלג דאשתקד
המציאות היא שכמים פנים אל הפנים. אם היא לא צריכה את זה ממנו וזה ככה הרבה זמן ובלי הסבר מניח את הדעת, יש סיכוי מסוים שהיא פשוט מקבלת את זה ממקום אחר.

למרות שלדעתי זה ממש לא רלוונטי. השאלה אם הוכ צריך לעזוב לא נוגעת בשאלה מה היא עושה או לא עושה מאחורי גבו.

לא יודע למה אתה מדמיין דמיונותאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ט"ז בשבט תשפ"ו 6:17

ועוד מכניס אנשים לסרטים.

יש אנשים שלא ממש זקוקים למגע גם תקופות ארוכות.

נכוןשלג דאשתקד
יש אנשים כאלה
לא רק שזה לא מתבקשנגמרו לי השמות

זה אפילו מופרך.

לצערנו יש נשים רבות וטובות וגברים רבים וטובים שנוצר בינם לבין בין/בת זוגם ריחוק גדול, הן רגשי נפשי והן פיזי, ללא שום קשר אחר ח"ו וללא כל פזילה החוצה ולו הקטנה ביותר.

יש מצבשלג דאשתקד

יש כל מיני סיטואציות.

כאן זה נראה כאילו כן יש רצון בין הצדדים ופתאום צד אחד נעלם באופן לא מובן, וגם אין לה שום אמפתיה והערכה אליו. הריחוק הפיזי הוא לא מה שהדליק לי נורה אדומה. הנושא מבחינתי היה החוסר שימת לב לדאגה שלו אליה.

בכל מקרה, כתבתי שיש כאן חשש כזה. מותר לאדם שמרגיש פתאום משהו מוזר, לשאול את עצמו. האהבה תמיד לנסות לחפש אשמים ולהצדיק צד אחד (בעיקר שכמצדיקים את האעשה ומאשימים את הגבר), זה נחמד אבל העובדות מוכיחות שזה לא תמיד נכון.

לא שייך כלל.נגמרו לי השמות

אין בתיאור המקרה אינדיקציה לחשוב כך כלל.

ואם חלילה היה - שניהם צריכים בצורה שווה לרחוק מכך ולא לתת לגיטימציה כלל לשום דבר דומה.

אתה מתאר בשטחיות משהו עמוקשלג דאשתקד

מה שאתה מתאר לא מאפשר לקבל החלטות, ואיך שלא יהיה - את ההחלטות אתה צריך לקבל.

יש אנשים שהתגרשו בגלל חביתה, ויש אנשים שחטפו מכות ונשארו - בסוף לא הסיפור הוא הסיבה, אלא התחושה והמשמעות שאת/ה נותן לזה.

על פניו, אתה מתאר סיטואציה של חוסר במגע. יש מצב שזה זמני ופטיר. אם זה נמשך הרבה זמן הייתי שואל אם יש לזה צ'אנס. אם אין לזה צ'אנס, אני לא מבין למה אדם נורמלי אמור להישאר עם אישה שמונעת את זה ממנו (נשים, רגע לפני אתן מתעצבנות, תדמיינו אישה שאומרת שבעלה מונע את זה ממנה...), אבל כמובן די נדיר. בדרך כלל זה עניין תקופתי וכדו', וזו בוודאי לא סיבה להתגרש.

מה שכן, חייב להגיד לך שלא הבנתי למה אתם נשארים בשביל הילדים. אם בשביל הילדים אתה עוד רוצה לחשוב איך ומתי וכדו', זה הגיוני. אבל נשמע לי טיפשי לוותר על האושר שלך רק כי יש לך ילדים (כלומר, לא תמיד זה יהיה רע לילדים; ברוב המקרים זה כנראה דווקא טוב להם).

שלוש נקודות חשובות מאוד:הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך ט"ו בשבט תשפ"ו 22:08

1. ביקשת לא לשפוט, אבל זה פורום דתי ועוד לפני כן פורום ערכי ואסור לקבל מציאות של 'קירור האמבטיה.

כמה שהמצב קשה ומתסכל (ומצב של דחיה שוב ושוב וחוסר אינטימיות כמו שאתה מתאר, הוא קשה ומתסכל, גורם למתח נפשי ופזי גדול מאוד ומוציא מהדעת) - כל עוד שאתה נשוי, אין שום לגיטימציה ליצירת קשר רגשי ובוודאי קשר של מגע עם אשה אחרת.

גם אחרי גירושין, לגיטימי לחפש ולמצוא קשר, תוך שמירה על גבולות ההלכה, למטרת נישואין בלבד, להגיע לאינטימיות לגיטימי, אך ורק במסגרת נישואין כדת משה וישראל!

2. כל הכבוד, על ההתגברות.

היכולת להתגבר כשאתה כבר בדינמיקה של סיבוך - היא מאוד לא פשוטה ומעידה שיש לך כחות נפש אדירים. תמשיך להשתמש בהם בחכמה. תהיה גבר, גבר שמתגבר ומנהל את כחותיו ולא הם אותו.

3. לגבי המשפט האחרון, אני ממש ממש לא מסכים איתו. לא רק בגלל הנקודה הנכונה ש @פשוט אני.. העלה. הוא צודק אם ח"ו זה יקרה, אבל אני רוצה להאמין שכמו שהתגברת הפעם, אתה תתגבר ותשים את הרעיון הנואל הזה רחוק רחוק מהאפשרות. כמו שלא תחלל שבת, גם לא תבגוד.

אני חושב שהשיקול הזה אינו באמת בשביל הילדים. אני מכיר כמה וכמה אנשים מבוגרים - שלא סולחים להוריהם על כך שנשארו 'בשביל הילדים'.

ילדים לא צריכים בית שיש בו אדמיניסטרציה רשמית של משפחה. ילדים צריכים בית חם ואוהב, בית שבו אבא מכבד את אמא ואמא מכבדת את אבא, אבא מעריך את אמא ואמא מעריכה את אבא, אבא אוהב את אמא ואמא אוהבת את אבא. מתוך כך ובאומר משותף של שני בני הזוג, יש מרחב נפשי לילדים בבית הזה. (ממליץ לחפש בכ.א. של @נגמרו לי השמות, היא כתבה על זה כמה פעמים).

למרות האמור בפסקה הקודמת, אסייג שגם אם מורכב, גם אם לא הכל אידיאלי בין ההורים - כל עוד שיש רצון הדדי להתקדם ומתאמצים בכיוון, זה בסדר. ילדים לא חייבים הורים מושלמים, גם הם כנראה לא מושלמים. זה אפילו לימוד חשוב לילדים, לא להבהל ממורכבות לפעול ולהשתפר ו'כל עוד שהנר דולק - אפשר לתקן'.

אבל אם המציאות היא של יאוש שלך, ואולי עוד קודם לכן של אשתך. אם אתם רשמית נשואים, אבל רגשית במצב של 'גירושין אמוציונליים' - הברירה הפחות גרועה בשביל הילדים היא פרידה מסודרת, תוך מאמץ לשמור על הכבוד של השני, וגירושין כדת משה וישראל.

כשילדים רואים את ההורים רבים - זה הרבה יותר גרוע מהורים שמתגרשים בכבוד. אפילו אם מצליחים לא להגיע לטונים גבוהים, אפילו אם את אי ההסכמות לא חושפים לעיני ואוזני הילדים (ומן הסתם כשהמוקד הוא עניינים אינטימיים, דרך ארץ פשוטה היא שהשיח לא יהיה לאוזני הילדים) - הם חווים את המתח והאנרגיה הרעה. הם חשים את התסכול של אמא, את תחושת הקורבנות והסבל של אבא ורע להם עם זה.

רע להם עם זה עכשיו והרבה יותר גרוע שבתודעה שלהם נצרב שככה נראית זוגיות. הסיכוי שהם בלי כוונה בכלל, ישחזרו את הדפוסים שראו, או אפילו לא 'ראו' אבל חוו, בבית ההורים - גבוה מאוד.

אני לא ממליץ לגשת מחר בבוקר לפתוח תיק בבית הדין - אני כן ממליץ שהאופציה להתגרש תהיה באה בחשבון. האופציה להתגרש, בוודאי הרבה יותר באה בחשבון מהאופציה הבזויה והלא מוסרית שכמעט הגעת אליה (ושוב, בלי שום ציניות - כל הכבוד שהתגברת!).

המלצתי הכנה - אל תלכו כרגע לעוד טיפול זוגי. לך לטיפול אישי, תברר את הרצון האמיתי שלך - אם התהליך האישי, יביא ליותר רוגע בבית, הרווחת (ויתכן שבהמשך יהיה מתאים לשלב טיפול זוגי) ואם לא - תגיע לגירושין ממקום יותר שלם עם עצמך.

בהצלחה רבה מאוד, בדרך הלא פשוטה בכלל.

מצטרפת לכל מילהנגמרו לי השמות
לא ברור למה סיפרת לאשתך על זהאריק מהדרום
יכול להיות שרצית לקבל צלש על הפרסה.

יכול להיות משהו אחר.

גם אם נעלבת מהתגובה שלה זו לא עילה לגירושין, לפחות לפי שיטת בית הלל ובית שמאי במסכת גיטין פרק ט משנה י, ישנה גם שיטת רבי עקיבא.

בכל מקרה אתה חושב נכון, לא מפרקים בית בשביל שטויות כאלה במיוחד אם יש ילדים.

תתקלח, לך לישון, מחר יום חדש.

הוא לא כתב שסיפר לה על זההסטורי
אלא שהביא לה מתנה שהיא מזמן רצתה.
יש לכם מצבהעני ממעש

לצד ג שיהיה ביניכם כ'מתורגמן' ?

שהיא תשמע את דבריך 'בקול' ניטראלי?

שהיא תצטרך לענות תשובות שיתורגמו כנל 'לקול ניטראלי ' לפני שיועברו אליך?

נשמע שאתם בריחוק גדולשוקולד פרה.

מאוד לא פשוט.

והקולגה שלך בעבודה מאוד מאוד חצופה בעיניי. היא רוצה לחצוץ פה עוד גבול, ולא אכפת לה בכלל מההשלכות של זה.

ואתה, אתה התגברת.

ורק על המעשה הזה מגיע לך כל כך הרבה שאפו.

ולא זו בלבד שהתגברת, הלכת לקנות לאשתך מתנה.

לנתב את הראש אל דרך ישרה ולא עקומה ואפילה כמו הבגידה.

אבל התגובה של אשתך באמת מאכזבת.

נכון שהיא לא מודעת למלחמה שנלחמת בעצמך לפני כן,

אבל בלי קשר, לפחות תודה ואפילו מנומסת

אז קודם כל,

תדע שיש נשים שמה שהכי קונה אותן זו העזרה בבית. גם אני כזאת. שטיפת כלים הרבה יותר תשמח אותי מטבעת יהלום.

כי שטיפת הכלים מראה לי שבעלי איתי. ביום יום הפשוט, בהתמודויות האמיתיות שיש לי בחיים.  

טבעת היהלום היא מלמעלה. סמלית כזאת. נייס טו האב, לא קריטי. כם סביר שלא אשים כי אפחד לאבד או להרוס.

אז זה כדי שתבין את ההיגיון הלא הגיוני הזה של נשים.

ועוד דבר-

כדי להתקרב אתם צריכים להיות נוכחים רגשית.

אתה אדם עם לב חם? אז קדימה, תתחיל מלהגיד לה שנפגעת כשהיא הגיבה ככה. אתה חשבת עליה, השקעת זמן וכסף, רצית לשמח אותה (זה הכי חשוב), רצית להראות  בזה כמה היא חשובה לך

ולא ציפית לכזאת תגובה.

וזה היה מאכזב

ואז תראה איך היא מגיבה לך.

יכול להיות שהיא תצטרך הרבה יותר הבעה רגשית ממך, כדי לתת אמון ולהפתח גם כן.

אבל השאלה היא אם היא רוצה בכך או לא. איפה הלב שלה מונח.

ולגבי הקולגה- תתרחק ממנה. הכי מהר שאתה יכול. גם אם בסוף.תבגוד באשתך, לא יישאר מהבגידה הזאת שום אושר ושמחה. רק טעם מר של הנאה אסורה שפגעה בך באופן אנוש.

אין בזה שום שמחה, תחדיר לך את זה הכי חזק ועמוק ללב ולראש.

הדבר הזה רק יביא לך רע, אך ורק, גם אם היא הכי מתוקה ומקסימה, מבינה לליבך ויש לה את כל הנתונים הפיזיים.

בגידה זה רק כיוון אחד של חורבן. 

כמה חוכמה יש בך ובתגובהנגמרו לי השמות

ישר כוח גדול 

בשונה מהרגלי להכיל, צריך להיזכר פה בגבולות רגעמרגול

-בגידה זה מחוץ לכל גבול. נקודה.

-כל עוד אדם נשוי (או בזוגיות רצינית לצורך העניין), כל אישה אחרת היא לא רלוונטית בתחום האינטימי/רומנטי. מקסימה ומושכת ככל שתהיה. היא פשוט לא אופציה.

עכשיו כשנזכרנו בזה, זה לא אומר שאתה אדם מזעזע כי בגדת. אלא אומר שעברת את הגבול. וזה שעברת את הגבול פעם אחת לא מתיר לעבור אותו פעם נוספת.

אכן נשמע סיטואציה מורכבת ומבאסת עם אשתך.

האם להישאר או להתגרש? לא יודעת. איך עושים כל אחד מהם? לא יודעת.

מה שאני כן יודעת זה שעם אשתך יש לך ברית וילדים. אז תוציא את הקולגה מחוץ לתחום, היא לא רלוונטית ויהי מה.

ואז תחליט, בהסתכלות פנימה על הבית בלבד- מתאים? איך? לא מתאים? איך?

אם וכאשר תהיה גרוש- צא לדרך ותמצא אישה אם זה מה שתרצה. נשים מושכות ושמתאימות לך יש בחוץ, מבטיחה. תלך הקולגה תבוא אחת אחרת.

אז קודם תחליט לגבי הנישואים שלך. לגבי הבית שלך.

אחכ, אם תתגרשו ותהיה פנוי, תמצא אישה שטובה בעיניך.

אבל לא בוחנים אופציות תוך כדי.

לא בוגדים.

אתה כרגע עם אשתך, ולמרות שאולי גירושין, אתה לא בודק את השטח בחוץ. נקודה.

מי שפנוי יכול לצאת ולברר. זהו. 

הוא לא בגד.אריק מהדרום
הוא כתב על "לצאת מהארון" עם הקשר שלהםמרגול

גם אם לא היה מגע/יחסי אישות

להגיע לרמה שהגברת רוצה כבר להגדיר את זה כזוגיות?

בגידה. 

אם להכנס להגדרה ההלכתית או המשפטית של המילהאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי אריק מהדרום בתאריך ט"ז בשבט תשפ"ו 6:36

לא נכון.

להכניס מילה כבדת משקל לסיטואציה לא נכונה זה לא בסדר.

זו לא בגידה.

יש דרך חזרה.

לא חייבים לפרק את הנישואין.

זה שהוא צריך לקחת אחריות על מה שהוא עשה לא אומר שהוא צריך לקחת אחריות גם על מה שהוא לא עשה.

אני מדברת על הגדרה מוסריתמרגול
אז מוסריתאריק מהדרום

אל תאשימי אותו במה שהוא לא עשה.

הוא יכול לשקם את חייו בקלות וזה מה שחשוב.

מה ממה שאמרתי הוא לא עשה?מרגול

הוא יכול לשקם את חייו וממש פירטתי על זה בתגובתי.

האם בקלות או לא? לא יודעת.

וכן, כחלק משיקום חייו הוא צריך להבין חד וחלק שבגידה זה מעבר לקו האדום. לא מבינה למה יש פה תגובות שמלטפות ונותנות לגיטימציה לבגידה.

אנשים עושים טעויות, ולאחר ההכרה בחטא מגיעה החזרה בתשובה. הכרה בחטא זו התחלה. מפה חוזרים בתשובה, לא חוזרים אחורה לבגידה

הוא לא בגד.אריק מהדרום
אני חושב שזו ההגדרה המילונית המדויקתשלג דאשתקד

הוא עוזב את אשתו והולך לחברה הנחמדה הזו.

כל שאר הפרשנויות וההמשגות של בגידה, הן האלוגריות...

עכשיו אני קולטשלג דאשתקד

שאפילו המושג "בגידה" בהקשר הזה בתורה, מופיע כשאדם פונה לאישה אחרת - במקרה שהדבר מותר לו.

ראה רש"י בראשית ל,יא.

ככה פשוט ככה נכון. ממש כל מילה נגמרו לי השמות
בדיוק השבוע אנו קוראים את עשרת הדיברותנגמרו לי השמות

בפרשת יתרו.

אנחנו מבינים רגע שיש מוסר אחד והוא מוסר אלוקי.

לא מוסר אנושי כזה או אחר שמתחלף, אלא מוסר אלוקי.

אנו מצווים להיות בני אדם.

לא תרצח.

לא לרצוח.

לא לרצוח גם נפשות - של אשתך, של הילדים, ושל כל הנוגעים בדבר (גם כל קולגה וגם של עצמך בעצם עשיית ההיפך מהמוסר).

לא תנאף.

לא צריך להסביר אפילו...

לא לנאוף.

זו לא אופציה.

לא תחמוד.

לא לחמוד משהו שאינו שלי.

כן, היהדות אומרת לנו שאנחנו בעלי הבית על עצמינו

גם במחשבה

גם בדיבור

וגם במעשה

כן, זה מגיע גם עד המחשבה.

לא לחמוד.

לא תנאף.

לא תרצח.

לא תגנוב. לא תגנוב את הדעת של הנאמנות בינך לבין אשתך.

לא תענה ברעך עד שקר. ולא תענה ותענה בעינויים חמורים את רעייתך בשקרים הסתרות ובגידות.

אם הקב"ה נתן לנו את התורה, לכולנו,

זה אומר שיש בכוח כל אחד וכל אחת מאיתנו לעמוד בה. בטח בעשרת הדיברות.

ולא משנה כמה קשה לנו, אנו מחויבים לשמור על צלם אנוש בסיסי.

לעולם לא ניתן לרצוח אחרים ולייסר אחרים רק כי לנו קשה, אפילו אם קשה מאוד.

אז נזכיר את הברור מאליו - בגידה היא רצח נפשות. פשוטו כמשמעו.

היא יסורי נפש, היא ממעטת צלם האדם הנבגד שמרגיש שכבודו ומהותו נרמסו, ועוד ע"י האדם הקרוב לו ביותר,

היא רמיסת וייסורי הנפש לכל הילדים גם מהתוצאה של הדברים וגם מעצם העניין שהורה שלהם יכול לעשות זאת לאבא/אמא שלהם, אין שורף מזה,

היא רמיסת הביטחון העצמי והדימוי העצמי שאנחנו לא מאחלים כמעט לאויב את מה שזה עושה

בלא לבטוח באנשים, בעולם, באדם בעצמו, אין שום ביטחון בכלום יותר.

נשאר רק שריפה ולב שבור.

לא עושים זאת לבני אדם. ובטח שלא לאדם שכרתת איתו ברית והיא אם ילדיך. 

אין ולא תהיה לגיטימציה לזה

לא משנה כמה "יפות נחמדות מקסימות" יגיעו עד אליך

לא משנה שאתה ואשתך בריחוק מהגיהנום

קודם כל - לא רוצחים. לא נואפים. לא חומדים. לא מייסרים כך אדם ונשמה הכי קרובה אלינו.

אסור שזו בכלל תהיה אופציה מעתה ועד עולם.

וזה מדהים שבדיוק בין שתי פרשות השבוע יש קו מחבר -

בפרשת השבוע שסיימנו בשבת האחרונה, פרשת בשלח, מוזכר איך בדיוק כשעם ישראל היה בריפיון אמונה הגיע עמלק, 

בדיוק כשיש את הספק הזה הוא בא ומצנן הכל ואנו מצווים למחות אותו גם מהלב שלנו,

לזהות כל מקום של "ספק" כזה בחיינו ולמחות אותו עוד כשהוא קטן ולא לתת לו דרור,

לזהות כל מקום של ריפיון בקשר הברית שכרתנו

ולמחות אותו.

למחות כל זכר ממנו.

עמלק לא ידור אצלינו לעולם.

מלחמה לה' ולכל אדם מאיתנו בעמלק מדור ודור!

אנחנו מכריזים עליך מלחמה עמלק

עמלק שמטיל לנו ספק בנאמנות ובבלעדיות הקשר ביני לבין אשתי, ביני לבין אישי,

עמלק ששם לנו סימני שאלה על דברים בסיסיים במהות שלנו כבני אדם.

כי אתה ואשתך כבר עברתם את ים סוף,

קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף והנה מצאתם אחד את השנייה וקרעתם את ים סוף

ואתה ואשתך גם עמדתם במעמד הר סיני וקיבלתם תורה וכרתתם ברית נצח

ועמדתם תחת החופה וכרתתם ברית נצח

וקיבלתם את עשרת הדיברות

אז אם עכשיו קשה ומכאיב ורחוק ביניכם - הכיוון היחידי, *היחידי* הוא או לנסות לפתור זאת ואז *כל האנרגיה כולה* הולכת אך ורק על התיקון, הריפוי, הצמיחה הזוגית ולא לפזול ימינה או שמאלה מילימטר, ולעשות הכל כדי *להישאר יחד בטוב*

או אם כלו כל הקיצין ורואים שאין סיכוי כלל לכך, וגם ניסינו לבד וגם ניסינו בעזרה חיצונית עם אנשי מקצוע ולא אפשרי - אז לשים את כל האנרגיות וכל הכיוונון על *להיפרד בטוב*

לא להישאר ברע. זו לא אופציה.

לא להיפרד ברע. זו לא אופציה.

ובטח שלא לבגוד. זו הכי לא אופציה וזו ממש רציחת נפשות ובגידה לא רק בנבגד חלילה אלא גם באדם הבוגד עצמו ובצלם האנוש שבו ושל כל הנוגעים בדבר.

לכן תלחם בעמלק

תלחם ב"טשטוש" הזה שאומר לך כאילו יש דרך אפשרית ולגיטימית לבגוד אם רע לאדם

תלחם בטשטוש הזה שאומר שאם ניסיתי ואשתי כבויה ומרוחקת ממני עדיין אז זהו זה אומר שאין סיכוי ואולי כן אפזול החוצה.

תחתוך את זה הכי מהר שאפשר.

בדברים האלה שהם דיני נפשות בעיניי צריך אפילו לעזוב עבודה היום.

או לעשות שיחה חותכת עם אותה קולגה, אישה מרשעת (כן, מרשעת) בנוכחות עוד אדם אפילו ולהבהיר חד וחלק את הדברים,

כמו רב עמרם שצעק "אש בבית אש בבית" ואמר שעדיף שיתבייש בעולם הזה מבשר ודם ולא מהקב"ה בעולם האמת...

לא לראות אותה יותר, לא לדבר איתה יותר, היא לא קיימת. וכדאי פיזית להתרחק ולעזוב את המקום גם אם יש מחירים.

המחיר של החיים של אשתך, ילדיך ואתה יותר יקר.

ולשים באמת את כל כיוונון הלב, הראש, המחשבה, הדיבור, המעשה, האנרגיות, המשאבים, המאמץ, התיכנון - הכל לראות איך אתה ואשתך מצליחים להיות יחד בטוב.

מתקרבים. צומחים. גדלים. אוהבים.

וכנ"ל אם לצערנו לא מצליחים ובאמת ובתמים אין סיכוי - כל הכיוונון הנ"ל הולך לגירושין בכבוד ובצורה מלווה ועוטפת לכם ולילדים.

לא ללכת שבי אחר עצת הגיהנום עלי אדמות בכל מיני קולות כאלה ואחרים בהם תיתן לעצמך אפילו בדל של לגיטימציה אפילו לחשוב על קשר עם מישהי אחרת ואז ככל שאשתך תהיה יותר "מעצבנת" או רחוקה או מכאיבה הקולות הללו רק יגידו לך "הנה, אמרנו לך! זה לא שווה את זה!"

כי אי אפשר, פשוט אי אפשר לחיות כאן וכאן! אף אדם לא יכול באמת להצליח לעשות משהו ב100% ואת כל הריכוז שלו אם תמיד יש לו מאחורי הגב את הקול הזה, את האופציה הזו, את הלגיטימציה הזו, את הזר או הזרה ההם, את הפיתוי הזה, את האיש/ה האחר/ת הזו, לא ניתן כך.

לכן צריך לחתוך לגמרי כל אפשרות של קולות מהגיהנום האלה - אין אותם כלל, ורק אז כאשר מכוונים כל כולנו אך ורק באשתי/באישי ניתן להצליח.

ואז גם אם נתקלים בריחוק, בכאב, בפגיעה, בקושי - לא מתרחקים עוד יותר אלא מנסים להתקרב, לתקן, לרפא, להעמיק. רק זו הדרך היחידה.

אם מבעבע בך כל המטענים ואתה לא מצליח לחשוב בבהירות תנסה אפילו לחשוב על הבת שלך.

אם בעלה של בתך היה כותב את ההודעה שאתה כתבת - מה היית רוצה לומר לו?

מה היית מאחל לבת שלך? שאיך ינהג בה בעלה? גם אם היא מאוד מקשה עליו ורחוקה ממנו או מכאיבה לו?

היית רואה אותו בוגד בה?

תנסה להביא רגע את הפנים שלה מסתכלות עליך.

כאילו זו היא.

ואם יעזור לך תביא גם פנים ושם של אחותך, של אמך, של בתך.

אם זה היה האיש שלהן ששואל זאת?

והבא גם את הפנים של בנך, בתך, אשתך, כאשר יודעים (בעולם הזה או אחרי ה120 בעולם האמת) מה אבא עשה לאמא,

מה הפנים האלה אומרות לך עכשיו?

והנשמה

שלך

מה היא אומרת לך עצמך?

מי אתה? מי זה "אריזה משפחתית" האדם?

ומה הוא יעשה מעכשיו?

יכולה לכתוב עוד הרבה אבל כרגע אעצור.

דע שיש כאן פורום ויש כאן קריאה של תגובות, מילים, אנשים, 

אבל בראש ובראשונה יש כאן אותך.

אף אחד לא יוכל לבחור במקומך, לחיות במקומך.

ובאמת באמת שניתנה לך כאן הזדמנות לעצור רגע ולבחור האם לקחת חיים מהאהובים שלך או לתת להם חיים.

אם היית יודע שאתה יכול להציל את ילדיך ממוות, את אשתך ממוות, אם היית יכול להחיות אותם, מה היית עושה?

אם היית יודע שבידך ובכוחך לתת להם חיים או חלילה לקחת מהם חיים וכל רצון וסיכוי ליצור אמון, חיים, ביטחון, שמחה, מה היית עושה?

שוב - בראש ובראשונה יש כאן אותך.

האדם שכתב, שקורא, ושילך לישון היום ויקום מחר ויעשה כל דבר ודבר ביומיום שלו עם המשפחה שלו, עם החיים שלו.

בסופו של דבר יש כאן רק אותך.

אדם.

יהודי.

עם צלם אנוש.

חלק אלו-ק ממעל.

מה אתה תעשה עם חייך

ומה אתה תעשה לחיי כל האהובים שלך

זה באמת אך ורק בידך.

אנא,

בחר בחיים

למענם

למען כולם

ובעיקר -

למענך.

אני חושבת שהפותח מבין מצוייןסתממישהי
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ז בשבט תשפ"ו 18:14

את זה שבגידה זה חמור נורא.

הוא בא לבקש עצות.

לא שיטיחו בו מוסר.

כל נראה לי

שאף אחד לא יעמוד בנסיון הזה אמן.

ומי ששרד את ההקדמה המלבבת,

לעיקר הדברים

אתה רוצה פיתרון לבעיה. כי קשר אסור, נחמד ככל שיהיה (ואני בכלל לא נכנסת להשלכות העצומות שברורות לכולם, לא פותר את הבעיה במהותה מהשורש)

אני לא אשת מקצוע ולא אומרת מה לעשות

אבל גם טיפול לא תמיד עוזר. רוצה לומר, אולי לפעמים צריך לנסות כמה סוגים? ולפעמים לעשות עבודה לבד

הבעיה שזה קשה ולא נעים בכלל אז בורחים מזה.

אבל זה מה שזה, בריחה ותו לא...

ניסיתם לבודד מה באמת גורם לה למרחק, לחוסר רצון באינטימיות?

הבסיס בקשר שלכם טוב, פתוח, אוהב?

כל אחד מכם דואג למלא את עצמו בדברים שעושים לו טוב, בלי קשר למשפחה ולזוגיות?

אנחנו לפעמים שוכחים שיש חיים, תחביבים, תשוקות, כשרונות מעבר לקן המשפחתי, שאין ספק שהוא המטרה הנעלה, אבל כאמור כלי צריך להיות מלא על מנת שיהיה לו ממה לתת ..

תודה על התגובה המחכימהאריזה משפחתית
כתבת מדוייקנהג ותיק
רק אומרת וזה בטח לא חשוב ממש, אבלאונמר

מתנה גדולה יכולה להעיד על מעשה לא חיובי.

תמיד כשאני ובעלי רואים בכביש איזה ג'יפ יפה חדש עם מדבקה על השמשה 'לאשתי באהבה' אנחנו צוחקים שלילה לפני הוא בגד ובבוקר נתן לה נחמה.

אז אולי גם אשתך מבינה מבין הדברים. שמשהו לא תקין אם פתאום באת לה עם מתנה גדולה שהיא מבקשת כבר שנים ואין צפי.

קצת כמו ילד ששפך את כל השמפו על הרצפה ואז בא לאמא עם חיוך ענק ו 'אמא אני אוהב אותךךך'

ומה עשית נשמה???

רק קח בחשבון.

אישית הייתי מוצאת אדם במציאותאמאגיבורה
שאיתו אתה מרגיש בנוח ומתייעץ איתו ואיתן בלבד. פה יש מגוון של אנשים עם השקפות עולם שונות שבסוף לא מכירים אותך ולא הולכים עם הדבר הזה אחרי שהן כותבים מה שהם חושבים... 
..דיאט ספרייט
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י"ז בשבט תשפ"ו 18:11

את הזמן שאתה מקדיש לדבר עם הגברת תקדיש לעבודות הבית.

אשתך תהיה יותר שמחה, רגועה ובעלת יכולת להרעיף אהבה.

אם אני מתחננת 7 פעמים לבעלי שיכניס כלים למדיח והוא מכניס אחרי 7 שנים, לא יעזור לי שום תכשיט.

וגם לא עוזר שדברים באיחור,

כי עד אז הבית משתגע והילדים משתגעים והכל נוזל,

מטפטף, צפוף (בכוונה נותנת כמה דוגמאות כי אני לא יודעת מה בדיוק אשתך ביקשה).

לאישה יש שלוות נפש מכך שדברים בבית נמצאים במקום,

שאין נזילות,

שתלית איפה שהיית אמור לתלות וקדחת איפה שהיית אמור לקדוח.

עדיף תוריד את הזבל במקום לבזבז את הזמן.

עזוב אותך מההיא מהעבודה אחידי שרוט

אם תתנהג איתה כמו שאתה מתנהג עם אישתך היא כנראה גם תגיב לך כמו אישתך בסוף.

נשים הן כמו דפדפן אינטרנט עם המון לשוניות פתוחות.

תסגור לה כמה לשוניות. תהיה מעורב במטלות הבית חביבי.

ותזכור, נישואין זה למצוא את האדם המיוחד שתרצה לעצבן אותו למשך שאר החיים שלכם ולשאול אחד את השני "מה אתה רוצה לאכול?" עד שאחד מכם ימות.

חחח לגמריייSeven
קצר ולעניין
לגמרי ככה!שוקולד פרה.אחרונה

וגם להכין אחד לשני קפה עד הקטטר

בכלל, נישואים זה סוף סוף למצוא את מי להאשים. כמה מרווח נשימה זה נותן

טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

המון המון מזל טוב גם כאןנגמרו לי השמות

מרגש ממש

האמת שלא כ"כ יודעת לגבי עלויות של חתונה רגילה כיום כיוון שעברו יותר מ19 שנים מאז שהייתי שם וכמו בכל דבר בארץ המחירים עלו בצורה עצומה,

אבל אולי כמה נקודות שכן יכולות להיות כיוון לבירור:

- לחפש מקומות לא הכי יוקרתיים אלא נעימים וטובים אבל במחירים הגיוניים (עד כמה שאפשר). (לי זכור לטובה אולם "גן הפקאן" בנתיבות שבו אנחנו התחתנו אבל שוב לא יודעת מה המצב שם לאחר כמעט 20 שנה

אז אולי אולמות שהם כן מכובדים יפים ונעימים אבל במיקום יותר פריפרילי יכולים להוזיל עלויות?

- אולי למצוא מקום בחוץ ושם לערוך את החתונה? כמו נקודת נוף מיוחדת בארץ שללא עלות אלא להביא את הכל לשם? יכול לעבוד?

ואז יש כל מיני כיוונים שאנשים יכולים לרצות כמו נוף של הרים, ליד הים במיקום פרטי יחסית, טבע אחר שאתם מביאים מארגנים שיסדרו שם הכל מא עד ת (זה מן הסתם בתשלום אבל לפחות האולם עצמו נחסך) וכן הלאה.

- כמות המוזמנים - לראות שמזמינים בהחלט את מי שרוצים לשמוח איתו ושהוא ישמח איתנו, אבל כן לשים לב למעגלים יותר רחבים שלא עונים כ"כ להגדרה הנ"ל ואיפה כן אפשר לעשות משהו יותר חמים וקטן מהבחינה הזו.

- אחותי התחתנה בחתונת קורונה והאמת בדיעבד זה היה אחד הדברים השווים שיש! נכון שזה לא היה לכתחילה אבל בסופו של דבר הם פשוט עשו בדשא של הגינה, עם המון המון אהבה, חברים ומשפחה קרובה, ודאגו שלא יחסר דבר. והמון זוגות בגלל הקורונה עשו כך אז זה אולי קונספט שאפשר לשכפל אפילו לא בקורונה?

כלומר רק במובן האפשרי כמובן ולא לקיצון השני...

- אולי להשכיר שמלת כלה ולאו דווקא לקנות יכול להוזיל עלויות?

זה מה שעולה לי כרגע

שתהיה המון ברכה והצלחה ומזל טוב גדול

בניין עדי עד ב"ה

תודה רבהארץ השוקולד
אמן
בשמחה, ומוסיפהנגמרו לי השמות
שגם חתונות בשישי בצהריים (ואולי בכל צהריים?) יכולות להיות יותר זולות.
כן אבל חצי מהאורחים לא יבואואריק מהדרום
והחלק שכן יבוא ישנא אתכם ובצדק.
אוי למה ככה? זה ממש לא גורףנגמרו לי השמות

הייתי בחתונה כזו של חברה אהובה ובאתי בשמחה, וגם המון מהאורחים.

בטח בשבתות קיץ שנכנסות מאוחר.

ברור שיש כאלה שלא יתאים להם,

אבל אם מתארגנים מראש זה יכול להיות סבבה לגמרי.

מה גם שאם חושבים על זה גם בחתונות ערב תמיד יכול להיות מישהו שלא יתאים לו...

אז נכון ששישי צהריים יכול לא להתאים ליותר, אבל בד"כ רוב המוזמנים יכולים לסדר זאת שכן יסתדר להם.

והכי חשוב לשמוח בשמחתם,

חתונה זה פעם בחיים בעזרת ה' אז לשריין יום שישי אחד לחברים טובים או קרובים אהובים זה ממש בסדר גמור. ובטח לא לשנוא אותם חלילה (יודעת שכתבת בכוונה קיצוני ובכל זאת)

אני לא הגעתי לחתונה של בן דודאריק מהדרום
כי היתה לו החוצפה לעשות את זה.

בחירה שלכם.

אתה כותב קשוחנגמרו לי השמות

כמה דברים:

א. לגבי מה שכתבת "ישנא אתכם" או "בחירה שלכם" - כמובן שלא מדובר בנו (בעלי ואני) כזוג כי גם לא התחתנו בשישי בצהריים בכלל וגם זה היה לפני כמעט 20 שנה, כך שהמילים אתכם ושלכם לא רלוונטיות.

ב. והכי חשוב - לכתוב על זוג שכן החליט או יחליט בעתיד להתחתן בשישי בצהריים שהם חצופים ושצריך לשנוא אותם זה ממש קיצוניות בצורה לא ראויה כלל בעיניי.

מה יש לשנוא אנשים שזוהי הבחירה והעדפה שלהם?

מה יש לומר שהם חצופים?

הם בסך הכל בחרו במשהו שמתאים להם משיקוליהם.

האם אנחנו יכולים לדעת את השיקולים של כל אחד? ודאי שלא.

ואם כך החליטו - ודאי שזה לאחר מחשבה ומה שהכי מתאים להם וטוב להם.

והם אלה שמתחתנים

אז נשמח בשמחתם

זה היום שלהם, לא שלנו.

אז בעיניי נעשה מאמץ להגיע אם מסתדר לנו כדי לשמוח איתם

ואם לא מסתדר - זה גם בסדר גמור. רק בטח שלא להגיד שזו חוצפה או לשנוא חלילה.

אני כותב קשוח?אריק מהדרום
נכון.
חוצפה? אני לא חושב שזאת חוצפהנפשי תערוג

זה מה שנוח לו 

אתה לא חייב לבוא

אבל מכאן ועד חוצפה?

כן חוצפהאריק מהדרום
לא חוזר בי ממה שכתבתי כאן.
אשמח לדעת למה לדעתך חוצפה?נפשי תערוג

מאיזה צד?

בשישי יש יותר תחבץ מאשר ב11 בלילה

בשישי אנשים לא עובדים

לארגן שבת אפשר מחמישי בערב אם יודעים שיש משהו למחרת

בשבילךאריק מהדרום
אני מסכים לעדן את זה ל"טירחא דציבורא".
יש חתונה שהיא לא טרחא דציבורא?נפשי תערוג
כןאריק מהדרוםאחרונה
כשלא מתקמצנים סתם ללא סיבה והציבור יכול לבוא לבוא לשמח חתן וכלה במועד נורמלי ומקובל במקום לבוא בזמן לא נוח כשהוא חייב לעשות זאת כי אתה בן דוד.
לא ברור על מה היציאה הגורפת נגד …זמירות

היינו כמה פעמים בחתונה בצהריים. בקיץ כמובן.  

האופי של החתונה שונה לגמרי מחתונת ערב.  

זו יותר מפגש משפחתי וחברתי קליל - לפחות בחתונות שאנחנו היינו.  

הארוע גם קצר יותר מחתונת ערב שנמשכת שעות.  

את בטוחה? דוקא זכור לי שזה לא בהכרח זול יותריעל מהדרום
טוב, גוגל הסביר שזה תלוי באולםיעל מהדרום
הסביר שזה תלוי באולם, ואולם יוקרתי באמת בצהריים יכול להיות יקר יותר מאשר באמצע שבוע בערב.
לדתיים זה פחות נוחנפשי תערוג

כי צריך לוודא שחתונה נגמרת בשעה סבירה

אם זה אירוע בשעון חורף, זה אומר שהחתונה מתחילה סביב 10-11 (ואז זה אומר שהכלה מתחילה להתארגן ב6 בבוקר)

בשעון קיץ זה אולי אפשרי, אבל גם לחוץ

לא כל הספקים הדתיים יסכימו לאירוע שישי בצהריים

כי להקה וצלם צריכים להשאר עד סוף האירוע, ואם הם גרים רחוק זה לא תמיד מתאפשר

הייתי בחתונות שישי בצהריים

זה נחמד כאורח, 

כבעלי השמחה זה לדעתי לחוץ

צריך גם לקחת בחשבון שיכול להיות מאוד חםברגוע

אם הקבלת פנים/החופה בחוץ

נכון.נפשי תערוג

בשעון קיץ = שיא הקיץ זה בלתי אפשרי לעמוד בחוץ.

חייבים מקום מקורה וממוזג.

הייתי בחתונת שישי בצהריים סביב לג בעומר ובאמת היה מזג אוויר סביר בצל.

גם שם בשמש היה לא כיף לעמוד יותר מ3 דקות

עכשיו ביולי אוגוסט

אין מצב שהייתי מסכים להיות לא במזגן

הייתי בחתונות בצהרייםנקדימון
רק אצל חילונים, דתיים לשליש ולרביע, או פרק ב'... 
גן הפקאן נסגר...בדיוק היה על זה דיון בווצאפ אצלינויעל מהדרום
גן הפקאן, בקיבוץ רמת הכובש, נסגר?זמירות

עכשיו בדקתי ולא נראה שנסגר.  יש עליו reels וסרטונים מהימים האחרונים.  

כנראה את מתכוונת לגן אירועים אחר? 

בנתיבות...עליו היא כתבהיעל מהדרום
וואו חבל, זכור לי כאולם מתוקנגמרו לי השמות
בגדולהעני ממעש

תשימי לך יעד 60 כל צד

ניתן לעמוד בזה תתכננו היטב מראש,  

פחות מזה יצריך אקרובטיקה מרובה

לא תמיד זה ריאליפצל"פ

אבל כמו שכתבו לפני, אם זה רלוונטי לכם אז לנסות למצוא אולם באזור הדרום

מחירים נמוכים משמעותית לאירועים נורמליים

זה יוצא חיסכון משמעותי

אם זה רלוונטי לך אני יכול לתת המלצות בפרטי

אם פחות קריטי אולם סטנדרטי אז יש ביו"ש כל מיני גני אירועים או חצי אולם חצי גן אירועים שהגיוני שיהיו מחירים יותר זולים אבל לא מספיק מכיר

כמובן גם צריך לדעת מה חשוב לכם שיהיה בחתונה, ומה שלא אז לנסות להוריד ולקבל הנחה במחיר

איפה שלא סוגרים לנסות להיכנס לקבוצות של זוגות צעירים ומאורסים

יכולים לתת לכם מידע מאוד משמעותי על חיסכון מהניסיון שלהם

יש הרבה פעמים קבוצות עם כוח קנייה יותר גדול למוצרים שזוגות צעירים צריכים

כל אולם שלא תסגרו תבדקו עליו עם אנשים שהתחתנו שם

יש נגיד קטע לאולמות שבהצעת מחיר הם לא מדברים על העיצוב

ואז פתאום זה יכולה להיות הפתעה כספית מאוד לא נעימה

וזה עוד מלא דברים שאתה לא חושב עליהם

לנסות לבוא פתוחים למגוון של אולמות או כל שירות אחר

ואז אתם יכולים יותר להתמקח כי יש לכם אלטרנטיבה

לדעת להתמקח זה ממש חשוב עם כמה שזה לא נעים

ואם אתם פחות טובים בזה אז שווה למצוא מישהו שקשור אליכם שיכול לבוא ולהתמקח בשבילכם

לא עולה לי עוד כרגע

אבל בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה

להחליט מה חשוב ועל מה אפשר לוותרחושבת בקופסא

יש מנעד מאוד רחב של אפשרויות לחתונה, מחתונה ברבנות עם חבילת בורקסים לסעודת מצווה, עד לאירוע ענק של 1,000 איש עם מתנות אישיות מוקדשות באופן אישי ועיצוב של כל מרצפת בצורה מרהיבה בהתאם לקונספט מאחד. בכל אחד ואחד מהשלבים בין לבין יש המון מרווח עם מה אפשר לשחק. כמובן שזו שאלה עד כמה מוכנים לשחק עם זה ומה נחשב "התקמצנות" וקו אדום להוריד.

אני חושבת שזו צריכה להיות החלטה יותר של הכלה, כי רוב ההוצאות קשורות אליה, או בדרך כלל לכלה חשובות הוצאות כמו סידורי שולחנות ועיצוב. וזו שאלה כמה היא מוכנה להתגמש על זה.

כמובן שההוצאה הכי גדולה זה האולם. כמובן שיש גבול כמה אפשר להתפשר בזה, ואם מחליטים שלא רוצים לגרור את כולם לאזור תעשייה מטונף בקצה הארץ ללא תחב"צ, זה מובן. (אם כן לפחות תארגנו הסעה לשם, כי אז תבזבזו הרבה יותר במנות מיותרות לאנשים שלא יכולים להגיע)

אנחנו התחתנו לפני שנתיים הסיכום מול ההורים אצלינו היה שהם מתחלקים חצי חצי על האולם (אולם זול ומתחת לממוצע במחירים היום), ואנחנו משלמים על שאר הספקים כמו צלם, מאפרת, ולהקה. אז רוב החיסכון שלנו התמקד בתחומים האלו. חסכנו בדברים שלנו באופן אישי הרגישו לא משמעותיים ואפשר להוריד, אנשים אחרים זה יראה הוצאות משמעותיות מידי או ההתקמצנות מיותרת. זה באמת עניין אישי, ואין סיבה לסבול בחתונה של עצמך ולהוריד משהו שחשוב לך או לכלה רק בגלל כסף. כמובן כדאי לבדוק אם אפשר להשיג אותו דבר בזול יותר ולא לשפוך כסף סתם.

כל הספקים המדוברים בהחלט עדיין פועלים וראיתי אותם בכמה וכמה חתונות שהיינו בהן. לא נסענו לקצה הארץ לאיזה מישהו מיוחד וזול, כי היה לנו חשוב שהם יהיו איכותיים עם המלצות ומתאימים לסגנון שלנו.

ללהקה לקחנו את ההרכב הבסיסי שלהם בלי תוספות. לקחנו שמלה חינם מגמ"ח וחליפה זולה. עם הצלם הורדנו צילום וידאו ואלבום מעוצב (בעיקר בגלל שהעיצובים שהוא הראה בדוגמאות היו ממש מכוערים לדעתי, אז העדפתי אלבום כיסים נקי על פניהם).

תחשבו האם אתם מוכנים לעשות קיצוצים כאלו.

יש גם מחיר משתנה מאוד על העיצוב של האולם. צריך לברר בדיוק מה זה כולל מול כל אולם.

תודה רבה על הפירוטארץ השוקולד
מזל טוב!!!!!!נפשי תערוג

להכין טבלת אקסל ולהכניס שם עלות של כל דבר.

וככה יודעים לאן מגיעים.

צריך לזכור שהחתונה לא מתחילה ונגמרת במחיר מנה באולם. (שזה אכן חלק עיקרי ) יש עוד הרבה הוצאות מסביב.

כמו להקה. צלם. איפור. שמלה. תסרוקת. חליפה. נעליים.

אם לא לוקחים את זה בחשבון. זה פשוט פתאום נופל וזה עשרות אלפי שח.

ואין קסם.

ככל שעושים יותר צנוע, ככה עולה פחות

יש חתונות שעולות פחות מ1000 שח.

חופה בבית כנסת

שמלה פשוטה מגמ"ח.

כיבוד קל וכו'

ויש חתונות במיליונים

אתם כזוג (רק אתם. לא ההורים. רק אתם)

צריכים לשבת ולהבין ביחד מה התקציב שאתם מוכנים (ויכולים) להוציא ולפי זה לתכנן את החתונה שלכם.

ההורים רוצים לתת כסף? מבורך.

זה מתנה. זה לא אישור לבנות לכם את החתונה.

לעניות דעתי.

2 דברים חשובים בארגון החתונה

1. שתהיו מרוצים מהתוצאה. אתם ורק אתם חשובים. לא מה האבא יחשוב או מה הדודה תגיד. זה היום שלכם וזכותכם להחליט איך לחגוג אותו.

2. שתמשיכו להיות מרוצים גם אחרי. שלא יהיה לכם זנבות חובות שלא כיף להתחיל איתם את החיים ומצד שני שלא תתבאסו שלא עשיתם משהו שרציתם לעשות.

מוזמן להתייעץ תמיד

והמון מזל טוב!

תודה רבה!ארץ השוקולד

דנים בינינו מה אנחנו רוצים

לא נראה שיש פערים גדולים ברצונות

רוצה להוסיףילדה של אבא

בסוף זה האירוע של החיים שחיכיתם לו כל כך הרבה..

בתוך העצות פה תשימו לב שעדיין זה נשאר האירוע שלכם איך שדימיינתם..

לכלה בטוח יש חלומות על החתונה שלה, אז לתת להם מקום, כי זה ה- מקום להגשים אותם.

ואני מכירה גם זוגות שלקחו קצת הלוואה מההורים ואח"כ החזירו להם לאט לאט

הכל יסתדר, רק שלא תצא תחושת פספוס שזה לדעתי חבל מאוד..

מסכים בגדול עם אריק מהדרוםהעני ממעש
איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשהאחרונה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

נכון מאודנגמרו לי השמותאחרונה
באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמותאחרונה

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

יומולדת 50 לבעלמפלצתקטנה

הבו לי רעיונות

בכיוון של בילוי זוגי כלשהו+ בילוי נוסף עם הילדים.

מתנות?

תודה

צימר מפנקנפשי תערוג

קורס שהוא אוהב (אם הוא בקטע של רכבים. יש לגיתאי מסוויץ בראש הרבה קורסים טובים. אבל כנראה פחות יתאים לך )

אפשר  גם משהו זוגי. למשל נגרות לבית.

עם הילדים? צאו לחופשה משפחתית

בני כמה הילדים?

חופשה עם הילדיםנעמי28
נשמע לי כמו נקמה
תלוי אינרקציה עם הילדיםנפשי תערוג

ובגיל שלהם.

ילדים קטנים דורשים המון תשומת לב.

אבל אם הוא בן 50. כנראה שהם כבר לא כל כך קטנים ולכן זה יותר נוח

הבעיה עם מתגברים זה שיש להם מלא קיטורים ותלונות. אם הילדים שלהם לא כאלה, זה יכול להיות חופשה נחמדה מאוד.

))מפלצתקטנה
האמת שזה בדיחה קבועה אצלנו לגבי חופשה ומתלבטים עם/בלי הילדים- "השאלה אם אנחנו רוצים להנות"
הגדולים בגיל ההתבגרות הקטנים ביסודימפלצתקטנה
איתם במקסימום זה מסעדה/ סרט במקרן עם פופקורן
נסיתם קיימפנג?נפשי תערוג

זה שונה.

לא מתאים לכל אחד.

אבל יכול להיות אחלה חוויה

הפתעהדתי לאומי5
תקבעי עם בעלך צימר. אבל ההפתעה תיהיה שזה עם כל הילדים. מתנות יכול להיות ציור משפחתי של צייר. 
בעיה שהיא שונא צימיריםמפלצתקטנה
מאז שהיינו בטבריה לפני 20 שנה בצימר והוא סבל
ממה הוא סבל?נפשי תערוג
יכול להיות שיש צימר אחר שהוא לא יסבול בו?
היינו בצימר בטבריהמפלצתקטנה
מאז הוא אומר שהוא שונא צימרים ושונא את העיר טבריה. ניסיתי לחלץ ממנו מה הוא ככ שונא. הוא אומר שזה משעמם ומדכא.. 
הוא צודק!אריק מהדרום
צודקאנוני.מית

עדיף מלון

הכיוון הוא הפתעה קטנה בתוך משהו מתוכנן מראשמפלצתקטנה

חשבנו ללכת ליום פינוק במלון בלי לינה א. בוקר מסא'ז וכו וחסר לי הפתעה באמצע...

סרטון קצר של המשפחה?נפשי תערוג

מה התחביבים שלו?

רעיון טובמפלצתקטנה
שאלה לא קשורה- האם לדעתכם יומולדת עגול זה סיבהמפלצתקטנה

למסיבה? חגיגה רגילה לא מספיקה? ז"א בילוי כלשהו מתנה וכו? למה צריך להגזים? מה דעתכם? איך אתם חוגגים יומולדת עגול? תודה לעונים

מאוד תלוי סגנון והרגליםהסטורי
יש כאלו שזה מאוד חשוב להם ויש כאלו שמובכים מעצם זה שמישהו עושה עניין מיותר...
אני ממש מובכת מזה. מעדיפה משהו קטן רק עם המשפחהמפלצתקטנה

הגרעינית. אבל בעלי חושב שצריך לציין את זה וזה חשוב. ואני צריכה כל שנה לפחד שאני לא עומדת בציפיות (גם ביומולדת רגיל זה סיפור אצלו)

אה, וואי, אצלי זה הפוךהסטורי

מכל מיני כיוונים ממש חשוב להם לחגוג לי ואני לא בעניין...

נראה לי שכדאי לנהל שיחה כנה עם בעלך, להבהיר שאת אוהבת אותו ורוצה לשמח אותו, אבל להפיק אירוע זה לא את.

אולי מישהו אחר יכול?

(ילדים גדולים, אחים שלו וכד')

אף אחד לא עושה כלום ולא יעשה כלוםמפלצתקטנה
אפילו לאחותי שנשואה עם ילדים אני ארגנתי יומולדת 40.

וגם הילדים התחילו "איזה מתנה קטנה"מפלצתקטנה
"לא חגגו לי" "אני רוצה עם כל הכיתה" . ואני רק רוצה לישון)))
עוגת יום הולדת עם חבל תליה כמובןאריק מהדרום
יושבת? קבלי!די שרוט
פלייסטיישן 5.

הבנת? יעני הפלייסטיישן של היום הוא דור 5. ובעלך הוא גם דור 5.

שכחי מכל הרעיונות שנתנו לך פה. לכי על שלי. תודי לי אחר כך.

אין לנו טלוויזיהמפלצתקטנה
אבל תודה
אוך אתם הדוסים. טיפה יידישקעייט אין לכם.די שרוט
בעלי דתימפלצתקטנה
מה שקרה זה שהיה לי טלוויזיה בחדר אבל אז הבן שלי זרק קוביה הונגרית על אח שלו שהוא התעצבן עליו. למרבה המזל זה לא פגע בילד אבל כן שבר את הטלוויזיה ומאז החלטנו שלא תהיה טלוויזיה כי אנחנו לא עשירים וטלוויזיה זה דבר יקר היום
מי שלא טעם קוביה הונגרית...חתול זמני
טלוויזיה היום זה לא דבר יקר בכללאנוני.מיתאחרונה

אבל לא צריך.

מה לגבי גאדג'טים של גברים? הוא אוהב? דברים לטלפון

מילואים וצניעותחלי2001
בעלי יצא למילואים בתנאי שטח בצפון

הוא סיפר שבאחד הלילות היה קפוא

והם ישנו ברכב הייתה עוד חיילת וחייל ישנו כולם ברכב

אני רותחת מעצבים

איך להגיב ? 

באסהנעמי28

זה תלוי בסטנדרטים שלכם.

לא לכל זוג זה היה חורה.

כנראה שגם הוא לא חושב שחצה גבול, כי הוא לא היה מספר לך אם כן.

אם זה מאוד מפריע לך, כדאי שתגדירו גבולות גזרה כי זה לגמרי לא גבול שמובן מאליו.

קודם תעריכי את זה שהוא בכלל שיתף אותך בזהכְּקֶדֶם
להעריך? מה יש להעריך?אריק מהדרום

די בסיסי לשתף דבר כזה.

אם היא תמשיך לרתוח, זה כבר לא יהיה בסיסינפשי תערוג
מהאריק מהדרום

אתה

רוצה

?

כלוםנפשי תערוג
רק מציין שאם היא תרתח, זה יוריד את הסיכוי לשיתוף שלו בפעמין הבאות.
כך לדעתינפשי תערוג
אולי אתה קוורצת מחומרים אחרים
אתה יודע מה? דוגמה חיה מהיוםנפשי תערוג

היתה כאן דוגמה לכך 

החלטתי למחוק כי אולי מישהו מכיר את מי שכתבתי עליו.

אז לא משנה

כי אנשים לא אוהבים שכועסים עליהם?חתול זמני

זה עובד בכל סוגי מערכות היחסים,

ככל שההורה / מנהל / בן־זוג מציג תגובה קשה יותר לשיתוף בעיות/כשלים/כיו"ב

ככה קטן החשק לשתף

מחשבה של חתול זמני: כרווק, למה שארצה להתחתן אם ירתחו עליי מעצבים על סיטואציות אקראיות שהשליטה שלי עליהן נמוכה? הלך חשיבה של חתולים זמניים, אבל אני חושב שיש בזה משהו.

היא רותחת עליו?אריק מהדרום
לכן, בתגובה אחרת, שאלתי.חתול זמני
לי היה ברור שהיא לא רותחת עליואריק מהדרום
אין בזה היגיון.
אז מה השאלה איך להגיב?חתול זמני
מה השאלה באמת?אריק מהדרום
אולי לסכם איתו ביחד קווים אדומים שאותם לא עובריםזיויק
השאלה היא איזה חלופות היוכל היופי
לישון בקור מחוץ לג'יפ כשאתה גם ככה גמור ולא לישון בתוך ג'יפ עם חיילת, זו בחירה קשה מאוד מאוד
והשאלה היא מה יקרה בפעם הבאהזיויק

ומה מודיעים למפקד מראש.

מכיר את זה מהמילואים שלי.

בפשוטות.נפשי תערוג

להסביר למפקד שאתה לא מוכן לישון עם חיילת באותו הרכב

אבל זה צריך להיות מראש וברור.

כמו שאם יתנו לך אוכל לא כשר לא תאכל. ככה גם כאן.

בדרך כלל יש התחשבות בגבול האפשרי

וכן. לפעמים זה גם לא אפשרי. נדיר אבל קיים

בדרך כלל יש חלופותזיויק
אבל נכון
סרטון חזק בנושאזיויק
במקרה של אנשי רפואה בכירה זה לא בגלל אגנ'דהנפשי תערוג

אלא בגלל שיש חוסר באנשי רפואה בכירה (פראמדיקים ורופאים) והוכח (זה גם הגיון בסיסי) שאם יש מענה מיידי של רפואה בכירה במקרה של פציעה. זה משפר משמעותית את סיכויי ההישרדות.

איפה זה אג'נדה? שיריון/סיירות וכו'

ששם זה בדרך כלל ברור שגבר יעשה עבודה טובה יותר, כי ה' חנן את הגברים בכוח פיזי גדול יותר. ונדרש שם בעיקר כוח פיזי (כן. גם צריך מעבר. אבל בלי כוח פיזי זה פשוט לא ילך) 

ראשית,חתול זמני

את כועסת עליו? על הצבא?

אילו חלופות טובות יש לך להציע? אם הוא לא בחר בהן, אולי תשתפי אותו?

בכל־מקרה, התשובה שלי היא: כפי שהיית רוצה שיגיבו לך לוּ היית מוצאת את עצמך באותה סיטואציה.

אישית לא יכול להזדהות עם העצבים אבל OK,

עם כל התסכול שבדבר הבחירה הטובה לדעתי היא לפעול באופן פרגמטי שיועיל למערכת היחסים ולא יזיק.

לאו דווקא הבלגה והדחקה, אבל נניח לדון בזה באופן בוגר. כעס לא מוביל לשום מקום.

נקודות כיוון בשליפההעני ממעש

במהלך שירות צבאי ישנם קווים אזרחיים שזזים , בכמה תחומים,  ומכמה סיבות

למעשה זוהי אינה בדווקא עבירה, במובן של שוע יורה דעה,  למרות שאכן זהו מצב לא נעים, וזה מצב שעלול לקרות וקורה ויקרה,

לא פחות חמור,  מה ההווי היומיומי / הפרדה בתעסוקה, עם החיילות, דיבורים התנהלות התנהגות וכו . בשעות תעסוקה ובשעות הפוגה ובחדר אוכל

לגבייך שאת פגועה

א נכון. מהמשקפיים שלך זה ממש פגיעה

ב באם אתם זוג צעיר,  כנראה מגביר את ההרגשה שלך

ג תשוחחו . תראו מה נכון לכם, וכו

בהצלחה רבה, ניסיתי להאיר נקודות 

כמו שכתבת, גם בעיניי הווי ויומיומי מעורב ופתוחרקלתשוהנ

עם אווירה של חברה מעורבת, היה מטריד אותי הרבה יותר מנקודת קצה של הכרח שנגרמה.

השאלה כמובן אם זה נקודת קצה שנגרמה או שזה מעיד על כל מה שקורה שם.

וואו.מחפש אהבהאחרונה

קודם כל באמת מצטרף למי שאמר תעריכי שהוא סיפר. זה שהוא מספר לך הכל זה מראה שהוא שומר לך אמונים.

באמת זה אתגר מטורף. תהיי בטוחה שכל חייל שנמצא במסלולים מעורבים עובר אותו.

מציעה לך להתייעץ עם דמות תורנית אמיתית ויראת שמים [אולי אפילו ללכת ביחד איתו].

אבל אל תחכי רגע עם התחושות האלו.

המלצה מנסיון לפסיכולוגית מתמחה בטיפולי פוריותOYolo

בירושלים

או אונליין

רק מנסיון וממש דחוף

אולי כדאי לברר דרך מכון פוע"ה, יש להם מערך תמיכההסטורי
ומן הסתם מכירים גם מעבר.

בהצלחה רבה

ובמחשבה נוספת, יש כאן בפורומים הסגורים (או לפחותהסטורי
היה פעם) פורום מטופלות פוריות, לא מכיר מבפנים רק הוזכר שיש. אולי דרך המנהלים אפשר לבדוק איך לברר שם.
יש את נורית אומןמתיכון ועד מעון

היא עו"ס מתמחה בפריון, מומלצת של פועה, מקבלת בירושלים.

יש גם את יעל סיון פסיכולוגית היא מת"א, לא יודעת אם היא מקבלת בזום, מצוינת ממש, לא דתיה אם זה חשוב

נורית מקסימה. מקבלת גם באריאלnikאחרונה
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.

אולי יעניין אותך