מאת הודיה מהדרום, פורסם בי"ט אלול תשס"ו (12/09/2006)
אווירה נכאה.
החלון סגור אין שום קרן אור
והאופק נעשה לי מהר לשחור
כל הבנות בוכות, מייבבות,
ואני תקועה בין כל הקירות
כולן מהר פותחות ת'ספרים
קוראות תהילים, גם בסידורים
יושבות עצובות, בוהות בקירות
לעצמו בראש הוא ירה יריות
זהו. את השיעור סוגרים
הולכים אל הבית. חוזרים.
אווירה שחורה, אווירת נכאים
איפה אתה א-לוקים?!
חצי תיאור של הכיתה שלי. אחרי שנודע על הנער שניסה להתאבד היום. (היה איתן בסניף, אני חושבת).
עריכה: א-לוקים. במקור: במקום קו"ף, ה"א. צחקן.
תגובה
| עצוב. ולעצם העניין, ללא תולעים | י"ט אלול תשס"ו (12/09/2006) 21:55:56 | |
ב"ה אני עצמי חושב שזה טוב להתפלל (אריאל (טובי) בן יונה) אבל קשר אישי בסניף... אהם. עיין בשו"תים. | ||
| לדעתי אין עם זה בעיה. (ל"ת) הודיה מהדרום | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 07:49:26 | |
| הוא כאן! מה ז"א?? פלפלתי | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 00:57:22 | |
חשבת שהוא ברח לאנשהו?? | ||
| כן. כאן. אבל מה הוא עושה? כלום. (ל"ת) הודיה מהדרום | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 07:49:11 | |
| "בשצף קצף הסתרתי פני רגע ממך" יונה | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 08:36:30 | |
זה רק לרגע,הודיה,תתחזקי ! | ||
| לרגע? הבנתי שהבחור איננו. הודיה מהדרום | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 16:09:23 | |
גם כשהוא יחזור-אלוהים-לכיתה שלי-זה כבר לא יעזור!! | ||
| תקשיבי רגע- פלפלתי | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 17:04:05 | |
אלוקים לא הלך! פשוט כך. ולכן את צודקת - אין לו לאן לחזור..הוא כאן. תמיד. הקב"ה איתנו בטוב וברע (מה שנקרא רע). זה שהילד התאבד זה לא בעיה של הקב"ה, זה הבעיה של הילד, בעיה שניתן היה לטפל בה וזה לא היה קורה. אין שום טעם להאשים את הקב"ה בכל מה שקורה - בפרט שבדברים לא מעטים אנחנו האשמים. ונניח שבאמת הוא הנחית עלינו משהו קשה, משהו כואב, משהו שקשה לנו לסבול, אנחנו תמיד צריכים לנסות להבין מה הוא רוצה ממני, מה המטרה של זה. זה לא נעשה סתם. חוצמזה שבכל רע יש גם טוב. תמיד. גם אם לא תמיד אנחנו רואים את זה ולזה לא תמיד ברור לנו. ואני אתן לך כמה דוגמאות מהחיים. הגירוש - דבר זוועה. אבל אנחנו יכולים ללמוד מזה? מהי מסירות נפש בחיי היומיום בלי סיסמאות (וזה כולל תושבים וחיילים), בירור יסודי בדרכינו - שלא היה נעשה במצב אחר, לנסות ללמוד גבולות מחלוקת ולהיזהר שזו תהיה מחלוקת לשם שמים ולא מחלוקת אישית ומכוערת, כזאת שתועיל לעתיד ולא תפגע, עמידה על אמת גם במצבים קשים ומסובכים,נחישות, לא חסרים עוד דברים שניתן להוסיף לרשימה. גם ממוות אפשר ללמוד דברים - גם בו יש טוב בצידו של הכאב. - אפשר ללמוד רגישות לסביבה, לכאב, לבעיות שאחרים אפילו לא מודעים אליהם וכך אפשר לעזור או מניעת כאב לב במקום שאתה יודע שהוא מועד לפורענות - ואחרים לא, אחריות, ניצול הרגע, ללמוד שמאמץ קטן בזמן מסוים יכול לעזור לך או להציל אדם אחר.. בקיצור - לא חסרים דברים טובים גם בדברים הרעים (שנראים לנו רעים), וצריך לנסות לראות דברים בראיה רחבה כמה שאנחנו יכולים זה יכול לעזור לנו להתמודד מול דברים גדולים ולנסות לראות קצת יותר ברור מה הקב"ה רוצה מאיתנו. בדיוק כמו שאת אם תחפשי משהו שנפל לך על הריצפה, לא תחפשי ממרחק של 5 ס"מ מהריצפה, אלא תעמדי ותסתכלי מגבוה, ממרחק גדול יותר כדי שתראי שטח גדול יותר. תתעודדו!! - זה קשה - אבל לא סוף העולם. זהו - מקוה שעזרתי.. | ||
| קראתי בריפרוף. הודיה מהדרום | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 17:11:58 | |
ברור שאלוהים אשם! למה הוא הביא אותו למצב כזה? גם אני בהתחלה חשבתי שהוא לא אשם. אבל בעצם, הוא זה שנתן לנער להגיע למצב של "להתאבד" אז חלא'ס לגונן על אלוהים.(כן. כן. אני יודעת שאני כופרת.) | ||
| כמה דברים: פלפלתי | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 17:22:46 | |
א. תעשי לי טובה ואם לא תכבדי אותו - לפחות תכבדי את הרצון שלנו לראות אלוקים ולא אחרת. תודה. ב. אף אחד פה לא בא לגונן על אלוקים - הוא בטוח לא זקוק לסנגוריה שלנו.. אני רק רוצה להבהיר לך דבר אחד. זה ששהילד הזה התאבד זה לא אשמת הקב"ה. זה אשמתו שהוא לא הצליח לעמוד באתגרים שנתנו לו, זה בעיה שלו שהוא לא פנה לעזרה אם הוא היה צריך, וזה בעיה שלנו כחברה שאנחנו לא קוראים סימני מצוקה אצל אחרים ומעדיפים לעצום עיניים לאטום אוזניים ולהתעלם - במקום להתריע ולעזור. זו בעיה שלנו שאנחנו לא עושים בדיוק מה שאנחנו צריכים לעשות - ואח"כ בוכים. בעיה שלנו. לא שלו. | ||
| מי ברא את זה?! הודיה מהדרום | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 17:31:00 | |
לא אנחנו. מה שבטוח. מי שברא-אשם. אין מה להתווכח על זה. (אני לא אזרוק בנאדם למקום שהכל אש סביבו, ואם הוא יישרף-אני אאשים אותו. סתם. לדוגמא.) | ||
| מזה מי שברא אשם??? פלפלתי | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 17:41:14 | |
הוא לא אשם כי הוא נתן לו בחירה בין הטוב ובין הרע - והוא בחר ברע. אז למה אתם זורקים הכל עליו כשהוא לא אשם?? לאדם עצמו אין אחריות על מעשיו?? | ||
| מי צריך ת'בחירה הזטו? אני ביקשתי אותה?!?!?! (ל"ת) הודיה מהדרום | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 17:47:04 | |
| אבל יש לי שאלה אחרת.. פלפלתי | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 17:57:00 | |
אם הוא לא היה נותן לך את הבחירה הזאת, לא היית באה וצועקת " הי! מה הוא מחליט לי? מה הוא כופה עלי? יש לי רצונות משלי! מה תפקידי כאן אם הוא מכריח אותי לעשות בדיק מה שהוא רוצה? מה הקטע??" אז לא יותר נכון שיש לך בחירה חופשית בין הטוב ובין הרע? בד"כ לא כ"כ מסובך לראות דברים רעים.. הם בד"כ זורחים. אם אתה עובד לפי הכללים.. (וקראת והפנמת את ההוראות..) | ||
| א.שמלכתחילה לא היה בורא אותי. והיינו חוסכים את זה. הודיה מהדרום | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 18:00:33 | |
ב.הוא יכל לברוא אותי בלי היכולת לחשוב. ואז לא הייתי חושבת על זה. ג.הוא יכל לברוא את הכל מושלם. הוא "כל יכול", לא?! | ||
| בקיצור- פלפלתי | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 18:42:03 | |
| הייתי מעדיפה שהעולם לא היה נברא. הודיה מהדרום | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 18:52:37 | |
שאלוהים לא יפיל עלי דברים. | ||
| אלוקים לא מפיל עלייך דברים - פלפלתי | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 19:44:15 | |
| די כבר!!! הציונית | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 16:46:21 | |
מזו הכפירה הזו??!! האמנם, א-לוקים לא פה? הן הוא תמיד כאן, כמו השמש, שלפעמים מסתירים אותה העננים, אך היא מיד חוזרת!! "אתה מראה לי/ גם לפעמים כשקצת נדמה לי/ שמסתתר ונעלם/ אתה בעצם כאן/ כמו שמש/ אפילו שהיתה היא אמש/ מוסתרת בענן/ היום היא שוב/ זורחת על כולם/ אז בואו נראה/ איך שהלב שופע/ איך שהאור בוקע/ וצובע את הכל בטוב" | ||
| איפה הוא?! מה מביא נער למצב כזה של רצון לברוח מהע הודיה מהדרום | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 16:56:07 | |
ולם?! אלוהים יכל למנוע את זה. יכל. אבל לא מנע. מלכתחילה הוא היה יכול למנוע את הנער מהמצב הזה של רצון להתאבד. ארררררררררררררררררר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | ||
| ולגבי האלוהים- הודיה מהדרום | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 18:08:58 | |
כבר שמעתי איזה שניי רבנים שאמרו ככה. 'אלוהים'. אז שששששששששששששקט. דיי. | ||
| מצטרת - פלפלתי | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 18:23:12 | |
את זה אפשר להגיד בתוך פסוק או משהו, ולא סתם ככה כי באלך. ולהבדיל- כמו שמכנים את הרב אבינר - סתם שלמה או אבינר או משהו וזה מקומם - כי זה לא קשור ויש כבוד ומרחק גם אם אנחנו כועסים או לא מסכימים - ככה גם על הקב"ה, שהוא בורא העולם (בין היתר גם אותך) וגם אם את כועסת עלין קצת כבוד לא יזיק. אף פעם. ואת מחוייבת בזה בין אם את רוצה ובין אם לא. אם תעשי את זה או לא - זה כבר שאלה אחרת.. | ||
| תעשי לי טובה.. הם לא אמרו את זה בפסוק. (ל"ת) הודיה מהדרום | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 18:25:05 | |
| זה לא אומר שזה נכון. פלפלתי | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 18:42:42 | |
ובטח לא אומר שאת צריכה ללכת בדרך שאומרים לך שהיא לא טובה.. | ||
| אלוהים לא טוב. אז למה שאני אכבדהו? (ל"ת) הודיה מהדרום | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 18:52:51 | |
| זה בכלל לא קשור פלפלתי | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 18:58:16 | |
אם הוא טוב או לא. הרב אבינר טעה לפי דעתי בענק - ובכל זאת הוא מכונה אצלי ואצל רבים וטובים בתואר רב. כל שכן אצל אלוקים שהוא הרבה - אבל הרבה יותר מהרב אבינר.. הוא הבורא שלך, הוא מנהיג את העולם וזה בכלל לא משנה אם את כועסת עליו עכשיו או לא..
| ||
| ואם אבא שלך יכב אותך, תכבדי אותו? (ל"ת) הודיה מהדרום | כ אלול תשס"ו (13/09/2006) 19:06:18 | |
| ההבדל כאן הוא פלפלתי |
בעקבות השיר של הודיה ותגובות גם לי מציק.
איך אנשים מגיעים להתאבדות לרצח לכפירה לחילול שבת וכו' אם אלוהים רוצה שלא אבל הוא הרי הכל יכול למה שיגרום שיעשו משו נגד רצונו(סליחה אם השאלה טיפשית מדי אבל אף פעם לא למדתי אמונה אם מישו יכול להסביר לי איך זה שיבורך)השאלה לא באה מכיוון של כפירה חלילה סתם..לדעת..