בן 4.5 מתוק ורגיש. יש בו את הצד של ה"בן" שהוא אוהב להילחם להשתולל ולהיות סופרמן-נינג'ה-מפקד, ויש בו צד יותר רגיש/נשי/יו ניים איט, בעיקר מתבטא בלשחק שהוא בת. בכללי אם אני מבינה נכון זה גיל שגם בנים משחקים ב"משפחה" ומשחקים דומים, אבל הוא כמעט כמעט תמיד מקפיד להיות הבת/האמא/המלכה, גם אם ישחק עם בת יגיד לה שהיא הבן והוא הבת במשחק. באופן כללי אני ממש סבבה עם זה.
בגן הוא חבר גם של הבנות אבל ממה שאני מבינה משחק רק עם הבנים את מה שהם משחקים. אבל אני רואה שבבית לפעמים מגיעים חברים והוא מאד רוצה שהם ישחקו איתו דווקא במשפחה או כל דבר אחר שבו הוא יכול לשים מטפחת ולהיות האמא. והם לא רוצים ואז יש התנגשות והוא מתבאס כי לא בא לו לגו או כדורסל עכשיו, והוא כנראה בנה על המשחק שהוא מציע. החברים זורמים איתו מעט מאד פעמים בנושא הזה.
השאלה שלי מתי בעצם מתערבים? לא רוצה שהילד יתבאס על החברים שבאים, לא רוצה שהם יתבאסו עליו, לא רוצה להתערב מדי, כן רוצה להכווין.
כן מדברים איתו על איך מארחים, שנותנים לחבר האורח לבחור אפשרויות וכאלה אבל לפעמים זה יותר קשה, וגם לא רוצה כל פעם להכין אותו מדי מראש שיכנס לסטרס על זה שמה שהוא אוהב זה אסור או לא בסדר. כי זה לא מה שאני רוצה לשדר לו בכללי, ולא רוצה שהוא ילמד או יחשוב שאני רוצה שהוא יסתיר את זה.
אשמח לעצותיכן החכמות

)