עבר עריכה על ידי בין הבור למים בתאריך א' באדר תשפ"ו 0:11
חוזרת לאיזור הגוויעה הגסיסה הנפשית התוהו הבלבול הבלבדיות. היינו אל הריק והמוסתר. אם הנפש משחזרת את התקופה הזאת אז שיהיה עד הסוף. הטריגר הנוכחי הוא שאני איני קיימת. אם כן, כאן המקום הטוב ביותר להימצא, כמו אז. מקווה שלא ההרסנות היא שמפתלת אותי אחור אלא הניסיון להיאחז במה שכן התקיים בי ואכן ידע את האמת.
היתמות האומללות שתיקת העגל, רק גועה, מה, רק נואקת, זעומה. ביקשתי ממך לאהוב אותי לא להטיל עליי את יישותך המהורבעת המפורקת ממשא חיים. לא היה בי די בכדי להכיל קיום אחר, די היה לי לא להתקיים. ובכל זאת לקחתי עליי את היותך, נעשיתי בת ארבעים.
ספגתי גם את היות זו שהייתה די אישה בעבורי, כה אישה. כלומר שנעשיתי ממנה ממבטה מלקחה מנשיקות עסיס על לחי. נשיקות עסיס על לחי נשמעות מקצה עולם עד הקצה אני נעשית בת דקה, בת שלוש דקות, בת יום, שבוע, לכל היותר. זה לא שנעדרה אלא שמעולם לא היה די בה, נואשתי לעוד והיא עצמה הרי היתה מרוטשת. זוכרת חזק את הכאב ביד לא רציתי להבליג לו אבל מכורח האין-מוצא ביקשתי להיות נרטשת ולו עבור קיומי. מהנשיות מאוד נבהלתי, אם כן ברחתי אל המקום המכוסה ופעם ראשונה שנעשיתי עשב.
לאחרונה כל החלומות שלי הם לעתיד לבוא, זה מרהיב בקסמו. תמיד בעתיד לבוא אני רוכבת, פעמים על תלת אופן בשדרת עצים. בבת הקול הרביעית חומת זהב פורקת את נשקי ואמש המציאות נוצקת אל תוך עיניי ושם אראה מקצה העולם ועד קצהו. כמה טוּב. עוד הגמיענני עוד הגמיענני עוד הגמיענני עוד הגמיענני הגמיענני עוד מן הקיים הזה מן היש מן הנמצא מן העמק מן העדן.
אני מציירת גס כפי שציירתי אז, וגוף דק ורדרד עומד על קוצים שחורים כמו שם, והעשב כדרכו מימין ומשמאל, אני רוחפת על פני תהום ותחתיי מַעַיִן כחולה-סגולה-שחורה-חומה מְטִפָּה כלפיים כמו דמעה. והתלתלים לא כמשי ואינם זהב, סבוכים מן הראש מתפקעים מטה בקול צער גדול. מלחשים לי שאני לא. אני מציירת גס כמו אז וכותבת רק עליך ששניים ששלוש שארבע שהיכן אני נופלת?
אז אני נלקחת מידי לילה אל מקום אחר אתה עוטף אותי אבל אני איני וכיצד אהיה מחובקת? כועסת עליך רופאי קוני צורי מפלטי בוראי נקיקי צור-חשקי תפילתי תקוותי, כפי שכעסתי אז כפי שנחסמת ממני. למה הלכת? שדי לנשוק אל אז, רוצה להימצא או להתמצא עד כלות באין. די לי שנוצר לי גוף ולא הותר שאהלך בו. אתה כועס? שותק? מקשיב? קיים? אתה קיים? כמוני שונא? משוטט מאז ומעולם? מפקיע שער וקוסם אל מקום אחר? אשוטט בארבע נשוטט בחמש שש שבע עשר עשרים ושוב בשתיים? אתה אובד? אבוד? רק אל תהא אובד לי אובד בלי. אל תהא אובד אובדן, אובד אובדנות, אל תהא מתאבד בי.
הרי אני שוקקת משהו חי נשבעת, משהו חי נשבעת משהו חי שוקק בי. פרת עובר בי, אני יוצאת מעדן, נואקת א א א א תפארת פאר פרא אפר אנא רפא מֵתִי. רפא מוותי אני פריון ואי אפשי שאטהר בלי מים? שוב נא, שוב הבט משמיים, שוב נא, שוב נא הבט וראה ופקד גפן זאת. הלא נשבעת להוות, עליך לאלוהים, לאלוהות, להתאלוה, להתאלוה בי. היש יותר ממני?