האמור הוא בילדים בני 5
אז הילדים שלי מוזמנים פעם ב.. לחבר וגם אני מזמינה פעם ב… אבל בימי חירום כמו עכשיו אני מרגישה שיש ילדים חברותיים מהם בהרבה שכל הזמן מקיפים את עצמם בחברים. יש אימהות מקושרות שחושבות יחד ומפגישות באופן יזום את הילדים או ילדים בבניין שלנו שמסתובבים יחד, עולים במדרגות לבד, בעבר דפקו אצלנו בדלת בשבת בבוקר ומודה שפחות התאים לי בלי הזמנה. אני מרגישה שכאדם אני יותר כבדה וסלקטיבית, שלא תמיד בא לי לארח, אני נהנית לשבת עם הילדים שלי ולהנות איתם או ללמוד איתם וגם אני פחות מתחברת לשאר האימהות מבחינת נושאי עניין וסגנון. אנחנו שולחים את הילדים לסבא ולסבתא הרבה כי אני עובדת קשה וצריכה לבדוק מבחנים כמורה. בעיני אחרי יום מלא בחוץ בגן, חייבת להודות שלא מבינה איך הם עוד רוצים לפגוש חברים ואיך יש ילדים בגן עם יצר חברתי כ"כ חזק מגיל כזה. מצד שני- לא הייתי הילדה הכי חברותית בעצמי. פרחתי בהמשך ויש לי המון חברות שאני נפגשת איתם לקפה ולדבר אבל לא אימהות מהגן.
האם זה בעייתי?
האם יש כאלו שמזדהות?
אני פחות מתחברת לאמהות עם 5-6 ילדים שמזמינות כל הזמן גם אם הבית מוזנח וזורמות…..
האם זה פוגע ביכולת החברתית של הילדים שלי או שזה סבבה?
איך לנסות לעודד מפגשים חברתיים ואיך הורים אחרים זורמים לזה? הרי זה דורש ממך הרבה. בכל זמן נתון אני עסוקה בעבודה או בבית וגם ככה ערב עם הילדים זה מתיש אז להזמין עוד זאטוטים?
בחופש הגדול כשאני בחופש או בחופשת פסח שהיא ארוכה ובאמת צריך לגוון בלי מסגרת אני מודה שיוזמת יותר. אבל בשגרה העמוסה- תלמדו אותי איך אפשר להנות מזה? רוצה שלילדים שלי יהיה בטחון כמו אחרים שעולים ודופקים בדלת בלי הזמנה ומסתובבים יחד ומצדשני אני ביישנית ומנומסת ולא נעים לי להטריד אחרים ולא משחררת את ילדיי שיעצו לאחרים בלי השגחה. אז זה דבר והיפוכו קצת לא?
). 2 ילדים בני חמש מעסיקים את עצמם טוב פי כמה מילד 1 בן חמש. בגיל הקטן זה עבודה, אחר כך הם לומדים את הכללים ומסדתרים בלעדי, אני כרגע רוצה חברים לילדים כי ככה קל יותר להעביר ימים (נכון שאם חוזרים בארבע ובשש וחצי מתארגנים לשינה זה פחות נחוץ)
שרשור- נחשי מי הרבנית!