תמי ארד צודקת וחשוב להגיד זאת בקול רםהסטורי
תמי ארד שתקה כשחיילים סיכנו חייהם בעזה, וגם נפלואיתן גיל
שתמשיך לשתוק.
כי סייג לחכמה שתיקה.
מה הקשר?!הסטורי
אחרי שפטפטה שלנתניהו לא איכפת מהחטופים והנעדריםאיתן גיל
היא הופכת עמדה, וטוענת שכוחות מיוחדים נשלחו ללבנון לשם מטרה מיותרת.
אוי הפוזיציה.
עדיין, כעת היא צודקת וצריך להגיד זאת בקול רםהסטורי
להביא חלל לקבר ישראל, זו מצווה גדולה מאוד, אבל לא מצדיקה סיכון חיים.
כשצה"ל סיכן חיילים כדי להשיב הביתה את רן גואליאיתן גיל
עדיין היא היתה מהצעקניות היותר בולטות של קפלן.
לו בשל כך בלבד, מול כל עמדה שלה תהיה אשר תהיה, אני אציג עמדה הפוכה.
יש לי תמיהות גם לגבי התנהלותה בחייה הפרטיים, אבל זה לא שייך לכאן.
אם מול *כל עמדה* אתה תציג עמדה הפוכההסטורי
אז אתה מודה בפה מלא שאינך ענייני.
תודה.
אשתמש בזה בהמשך, כשמול כל מיני אחרים שאינך מחבב, תציג עמדה הפוכה על כל הדברים הטובים שהם עושים...
*מול כל עמדה שלה*איתן גיל
זה מה שכתבתי, ובמטותא, אל תעשה מניפולציה על דברי.
זה לא יפה.
ולגופן של עניין, ידעו טייסי חיל האויר שמרחיקים טוס עד 2000 ק"מ מהבית, שצה"ל יעשה הכל, ה-כל, כדי להשיב הביתה אותם או את גופותיהם.
אמרת כל עמדה, הכוונה כל עמדהא.ק.צ
לא אני עשיתי מניפולציההסטורי
כלפי הדעות של תמי ארד הודת שאינך עניני, זה נכון באותה מידה כלפי רבים וטובים אחרים, שאתה אובססיבי לגביהם.
לגופו של עניין, כשאתה אומר "צה"ל יעשה הכל, הכ-ל", מה זה כולל?
אם בשביל להשיב את גופותיהם יהיה צריך להפציץ את תל אביב על יושביה, או לשחרר את יחיא סינואר הבא, אתה גם בעד?!
מחילה, אתה מדבר כל היום על 'קפלניסטים' ומגדיר כל מי שבפרומיל לא מוצא חן בעינך כ'קפלניסט', אבל אתה נופל באותו מקום בדיוק. בדיוק השיח של "לעשות הכל כדי להחזיר אותם" - הוא השיח שגרם שלמרות הישגים מדהימים שלנו במלחמה, החמאס עדיין קיים ושולט בחלק מהרצועה.
אם אומה חפצת חיים אנחנו, חייבים לחזור לתודעה שבה הכלל קודם לפרט. כמובן, איננו רוסים ששולחים אלפים כבשר תותחים. כמובן נעשה מאמצים רבים שחיילנו יחזרו ממשימותיהם בשלום ונעשה *מאמצים רבים*, שמי שמסר נפשו - יושב לקבר ישראל. אבל ממש לא *הכל*.
תמי ארד זו תמי ארד והשבת גופות זו סוגיה אחרת.איתן גיל
הדעה שלה לגבי החזרת נעדרים היא פוליטית נטו, וכשגילתה הזדמנות לנגח את הממשלה היא קפצה כמוצאת שלל רב.
כשהיו חטופים ונעדרים בעזה היא נבחה בקפלן: את כולם ע-כ-שו... וכשחיילים נפלו במהלך פעילות מבצעית להשבתם, זה לא הזיז לה.
מעבר לכך, זמן קצר ביותר לאחר שנשבה בעלה היא היתה בזוגיות חדשה... שיהיה לה לבריאות.
בניגוד למשפחות נעדרי קרב סולטן יעקב שלא מוותרים על יקיריהם, רון מעניין אותה רק לשם עשיית הון פוליטי.
לכן, כל מה שאצלה שחור, אצלי הוא לבן, וכן להיפך.
לגבי איתור נעדרים, מדיניות משרד הבטחון לא השתנתה כהוא זה מאז מלחמת השחרור וטוב שכך, וגם עכשו אין לשנות.
אני לא עסקתי באשה לגופה, אלא בדעה שהיא הציגההסטורי
והדעה שהיא הביעה השבוע נכונה, בלי שום קשר לשום דבר אחר. לא טענתי שבגלל שהיא אומרת זה נכון (וממילא ממש לא חושב שכלל מה שאתה חושב עליה רלוונטי).
אמרתי שהדברים שהיא אמרה אתמול נכונים, לא בגללה, אלא כי אני משתדל להיות ענייני.
לגבי מה שכתבת ספציפצת , לא יודע אם היא אמרה "את כולם עכשיו" (חיפשתי בגוגל, לא מצאתי), אבל כן ראיתי אותך, כאן, בהודעה הזאת:
*מול כל עמדה שלה* - אקטואליה וחדשות
טוען שצריך לעשות *הכל* כדי להביא גופות לקבר ישראל. כולנו מסכימים שצריך לעשות מאמצים מרובים, אבל בשום אופן לא *הכל*. כשאתה אומר *הכל* אתה לחלוטין מאבד את השיקולים הכלליים לטובת השיקול הפרטי.
טוב, לא ה-כל. עכשו תגיד אתה, מה כן.איתן גיל
לגבי פדיון שבויים, ההלכה היהודית ברורה לגמרי.
וכאן זה סיפור אחר.
קודם כל - הסוגיא אינה 'פדיון שבויים', בכלל לאהסטורי
פדיון שבויים וכל מה שנאמר עליו בפוסקים, עוסק ביהודים שנשבו וגויים מחזיקים בהם על מנת להשיג כסף תמורתם או למכור אותם לעבדים וכד'. כאן יש הלכות שדורשות הכרעה בכל מציאות ספציפית, שמצד אחד זו מצווה גדולה, הקודמת לכל הצדקות ומותר למכור בשבילה ספר תורה וכד'.
מאידך יש הגבלה ברורה ש"אין פודין את השבויים יותר מכדי דמיהם", בדיוק בשביל לא להפוך את העניין לכדאי לגויים - כלומר גם במצב של גלות, הכלל קודם לפרט.
בימינו גם שבויים חיים, אינם בגדרי 'פדיון שבויים' המדובר. השבויים הם חלק מהמלחמה של האוייב בנו. השיקולים לפעמים דומים ולכן לפעמים אפשר בזהירות לדמות מלתא למלתא, מהלכות שנאמרו לגבי פדיון שבויים, אבל פשוט שאין זהות. השיקול הכללי - מצד אחד לא לתת לאוייב להשפיל אותנו במציאות של שבויים ומצד שני לא להפוך את השבי לנשק קטלני, היחיד שמדינת ישראל מתקפלת בפניו - גובר על שלל השיקולים הפרטיים והפרצופים של פלוני ואלמוני שדחפו לנו בכל פינה.
כשמדובר על גופה, זה בכלל לא הסיפור. אין כאן שבוי שנמצא בסכנה. כמובן, הבאתו לקבר ישראל היא מצווה גדולה של גמילות חסד עם המתים ועם החיים - אבל אינה מצדירה כלל סיכון חיים נוספים.
כתבתי שכאן זה סיפור אחר.איתן גיל
שים לב לצילום מסך שהעלתי בתגובתי הקודמת.
מתקשה להאמין שאינך מכיר את זה.
יפה. שמח שחזרת בך מהטענה ההזויה שהבאת אתמולהסטורי
לא חזרתי בכלוםאיתן גיל
כלומר אתה מתעקש להיות לא ענייני...הסטורי
מבין שבשביל להתנגד לתמי ארד, אתה מוכן לזרוק את השכל הישר. רחמנות עליך.
לא חזרתי בכלום, לא חזרתי בכלום, לא חזרתי...איתן גיל
כלומר אתה עדיין חושב שבשביל להחזירהסטורי
צריך לעשות הכל כדי לשמר את הנוהג שהתקבע כאןאיתן גיל
מאז מלחמת השחרור.
לא כולל לתלות את כל הג'ינג'ים... אם זה יהיה המחיר שידרשו מאיתנו לשלם.
אין נוהג מאז מלחמת השחרורהסטורי
בשביל חטופים חיים, מדינת ישראל עשתה הסטוריה, בשורה של מבצעים הירואיים שאומרים שאכן הפרטים מוכנים לסכן את עצמם בשביל טובת הכלל, אכן חלק מטובת הכלל - שלא יהיו קלפי מיקוח בידי האוייב.
רק בארבעים השנה האחרונות, במסגרת רוחות השלום והעייפות ממלחמות, מדינת ישראל איבדה את הראש בנושא.
טען חיטין והודה לו בקישקושיןאיתן גיל
הדיון פה הוא על השבת גופות נעדרים, ולא על עסקאות שערורייתיות.
בענייננו, משרד הבטחון וצה"ל מעולם לא ויתרו על נעדר כלשהו. החריג הוא נעדרי הצוללת דקר שירדו למצולות.
הרבנות הצבאית מציינת מידי שנה את ז' באדר כיום זכרון לחיילי צהל שמקום קבורתם לא נודע.
ופתאום קמה בבוקר אשה שנויה במחלוקת פוליטית, ודורשת הלכה למעשה לנטוש את החיפושים אחר מי שהיה פעם, בעבר הרחוק, בעלה או בן זוגה.
מדבר על קשקושים? מתלבט אם הבעיה היא בהבנת הנקרא...הסטורי
היא אמרה דבר שהוא כל כך פשוט והגיוני וגם נכון הלכתית, שאיני מבין איך הפוזיציה כל כך מעוותת את דעתך, שאתה מלביש תילי תילים של עניינים לא קשורים כדי להתנגח.
כל מה שהיא אמרה, זה שלא *לסכן חיים* בשביל הבאת חלל לקבורה. ככל הידוע לי, האזכרה של הרבנות הצבאית, לא כוללת סיכון חיים...
רון ארד לא נמצא מתחת לפנסאיתן גיל
ואין לנו קצה חוט אמין באשר לגורלו, משכך מרוכזים המאמצים בתחום המודיעיני, וכשמגיע מידע ולו קלוש, יוצאים למבצעים גדולים או קטנים במדינת אויב, שמטבע הדברים כרוכים בסיכון חיי אדם.
אשר לתמי ארד, אם נחושה שלא לסכן חיי אדם, משתמע שהשבת רון נמצא אצלה במקום לא גבוה, ולא יכול להיות אחרת.
אלא שלאור התנהגותה הקפלניסטית בסוגיית הגופות בעזה, אנן סהדן שבבחירה בין השבתו, מה שיביא אולי עוד חצי מנדט לנתניהו, ובין השארתו לנצח בידי האוייב- האפשרות השניה מועדפת עליה.
אתה בדיוק מהדהד את הביקורת הקפלניסטית על צביקה מורהסטורי
דחילאק, קצת יושרה. בשרשור הזה אתה משמיע בדיוק את המסרים ששנתיים פימפמו בקפלן.
נכוןאיתן גיל
קפלניסטים לא יכולים להטריד את טלי גוטליב ואחר כך ליילל שמרדכי דוד מטריד אותם.
ומרגע שהקפלניסטית תמי ארד פערה את פיה, היא תבחן לגופו של אדם ולא לגופו של עניין.
וכאן גופו של עניין וגופו של אדם כרוכים וקשורים זה בזה.
מרדכי דוד מציב מראה, אתה מהדהד מסרי קפלן!הסטורי
גם אני מציב מראה.איתן גילאחרונה
סיימתי
עובדות זה לחלשיםאיתן גיל
לא כתוב שם אף מילה על גופותהסטורי
והאמת, לא ראיתי עד עכשיו וזה גם לא משנה במיוחד. כפי שציינתי, לא הבאתי את זה כי "אם תמי ארד אומרת - זה נכון", ממש לא. הבאתי את זה כי הפעם היא אמרה דבר נכון.
נכוןמשה
מוכרח להסכים איתך הפעםנקדימון
הערה חשובה: התייחסתי לעיקרון שהחזרת חלל לקבר ישראלהסטורי
חשובה מאוד מאוד, אך לא מצדיקה סיכון חיים.
לגבי האירוע הספציפי - איני יודע יותר מידי. יש הרבה רחשים שלמרות הכרזת רוה"מ, היו לו עוד מטרות מה שמשנה את התמונה.
מלבד זאת, לפי מה שטוענים ברוטר ובכל מיני וואצפים, מעז יצא מתוק. כחות של חיזבאלה שבאו משני כיוונים וחשבו לסגור על כוחותינו, תקפו אחד את השני והרגו לעצמם עשרות רבות.
סופה של "ראשית צמיחת גאולתנו" ידוע מראשshaulreznik
יכול להיות שאמיר אוחנה נמצא שם.איתן גיל
אין לי בעיה עם זה שהוא אולי מצא שם.
הבעיה שלי שהוא נמצא בכנסת, וחמור מזה שהוא עומד בראשה.
והוא עומד בראשה כי הציבור הדתי והחרדי לא הטילו וטו על מועמדותו.
ממש לא מביןשבור לרסיסים
בעצם, עדיף שלא תסביר
אוחנה הוא סימפטוםshaulreznik
גם בלעדיו מדינת ישראל נרמלה ומנרמלת מגוון עבירות שהעונש בגינן הוא גלות.
אסביר: זה לא בשבילך להביןאיתן גילאחרונה
על הושבת אמיר אוחנה בין השופטים בחידון התנ"ך לנוער, נאמר: נזם זהב באף חזיר... מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי.
הצטרפתי לשידור החידון באמצעות ערוץ 7, וכעבור 10 שניות הקאתי על המקלדת ויצאתי החוצה.
בהגיעו ל- 120 הוא יטמא את עפר הר הרצל, שהוגדר בפי הרב שלמה זלמן אוירבך: מקום קדוש.
חחחח מסתבר שהיהודים היום צלבו את ישו מחדשקעלעברימבאר
אבל למה הוא לא מדמם?
"קרעו ולא דמו"חתול זמני
מזעזעשבור לרסיסיםאחרונה
למה אתם בכלל מדברים על זה ככה?
בואו נדבר על הקרטל התקשורתיhamedinai
מדברים על קרטל חברות המזון?
ומה עם **הקרטל התקשורתי**?
הרי הכול מתחיל מהתקשורת. בלי תקשורת חופשית ומגוונת – לא היינו יודעים בכלל שיש בעיות.
כן, יש קרטל תקשורתי.
שתי דוגמאות קטנות לידיעות שהיו רעש ענק ברשתות החברתיות, ובתקשורת הממוסדת – **איפול מלא**. אפילו גוגל חדשות לא מעלה אותן:
1. "800 טלפונים נגנבו" – מופיעה רק בערוץ 14. כשרק ערוץ אחד מדווח, הוא נראה תמהוני, מפסיק לפרסם ומתחיל "לזרום" עם כולם.
2. הסיפור של **אסף שמואלביץ' ובית הקפה** – לא פורסם בכלל. גם לא בערוץ 14.
כל מילהשבור לרסיסיםאחרונה
הנדסת תודעה
האיש שלנו בטהרןחתול זמני
לבעלי ראש פתוח בלבד: מה המצלמה תפסה מכיפת ברזלסביר11
לראות במהירות 1.25
🔊 מה באמת עושה כיפת ברזל ? כאן תראו מה המצלמה תפסה- איך כיפת ברזל פועלת,
וגם מהם הפיצוצים ששומעים
תסתכלו משמאל למרפסת העליונה.
הכיפה מתרוממת לאוויר,💫 כל הזמן תבדקו עדיין האם יש רקטה של האויב שהכיפה יכולה לפגוע בה.
המצלמה תחזור ימינה ומיד יהיה הפיצוץ.
אחרי הפיצוץ, נשאר ענן קטן בצורת מדוזה.
ותשימו לב🔥 שאין ליד הפיצוץ שום דבר אחר ! אין שום טיל אחר או מטרה שהיא הצליחה לפגוע בה .
תחשבו האם זה נקרא יירוט ,
או פיצוץ עצמי 🧨של כיפת ברזל ,מכיוון שלא הייתה שום מטרה של האויב בסביבה.
📢חשוב להישאר לסוף הסרטון, לצפות עוד מס' דקות להסבר.🥁
כדאי להגביר את המהירות בלחיצה על גלגל השיניים למהירות 1 ורבע
נא לא להתייחס אם לא ראיתם את הסרטון,
תמיד יהיו מצקצקים בלשונם,
דיון עובדתי לגופו של סרט הוא עניין אחר.
תודה על ההתעניינות המדהימה !סביר11
האמת שהצלחת להדהים אותישבור לרסיסיםאחרונה
איזה תחכום!
בלי תאוריית ה"בגידה מבפנים" עוד יותר מסוכן לסגתhamedinai
פרדוקס ה"בגידה מבפנים" וההתנתקות
ככל שאתה **פחות** מאמין ב"בגידה" ו**יותר** מאמין ב"מחדל מערכתי", כך המסקנה שלך לגבי יו"ש וההכרח לתקוף את המחבלים לפני שהם תוקפים אותנו אמורה להיות יותר ימנית.
כי אם צה"ל קרס מול 60 ק"מ של גדר בעזה, כי המחבלים היו ראשונים לתקוף אותנו – איך בדיוק נגן על 700 ק"מ בלב המדינה?
בלי תיאוריית בגידה מבפנים, המסקנה נשארת אחת וברורה:
נסיגה מיו"ש היא לא סיכון מחושב.
היא התאבדות קיומית.
7 באוקטובר הוכיח שהמערכת פגיעה ולכן ההתנתקות הייתה טעות איומה ביותר.
אבל ביו"ש הפגיעות הזו תעלה לנו פי 10 יותר קורבנות.
כמה פעמים כבר כתבו את זה כאן בפורומים?עזריאל ברגראחרונה
לא מאמין בהתחממות הגלובלית? לא שואלים אותך.אריק מהדרום
יש תאוריה שלטת בעולם שפגיעה באוזון וההתחממות הגלובלית הם מעשה ידי אדם ובאשמת המהפכה התעשייתית, סגן נשיא ארה"ב מטעם הדמוקרטים אל גור גם זכה בפרס נובל לשלום בשל קידום העניין הזה, הקטע שיש לשמאל בארצות המערב נטייה להאשים את האדם הלבן בכל הדברים הרעים עלי אדמות.
לעומתו יש כמה קולות בודדים שמנסים לצעוק שהמלך עירום קולות כמו ד"ר גבי אביטל שסיבכו אותו בעניין זה, מפה לשם יש די הרבה הוכחות שההתחממות הגלובלית דווקא נובעת מגז מתאן שנפלט מהפרשות של צאן ובקר, כך שאם תהפכו לצמחונים ותצרכו פחות מתעשיית הבשר כך ההתחממות הגלובלית תרד.
מפה לשם בועידת מונטריאול בשנת 1989 הוחלט שהעולם המערבי יפסיק להשתמש בקררים שפוגעים באוזון ותורמים להתחממות הגלובלית, הקררים שפוגעים באוזון כבר מחוץ לחוק ועכשיו מנסים להשתמש בקררים תורמים פחות להתחממות הגלובלית.
גם ישראל חתומה על התוכנית הזאת ולאחרונה החלה לחלק רישיונות לטכנאי מיזוג אויר בדומה לרשיונות חשמל, למה? כי לטכנאי מיזוג אויר פתאום נהייתה אחריות הרבה יותר כבדה כי לא די שהוא צריך לדאוג גם שהקררים שהוא מכניס למערכות עכשיו הם קררים ידידותיים לסביבה, הוא גם צריך לקנות ציוד מיוחד לכל קרר חדש וגם לקבל הדרכה לכל קרר.
העניין הוא שהשאיפה היא להגיע לקררים הטבעיים בעתיד עם אפס פגיעה באוזון ועם תרומה מינימלית להתחממות הגלובלית אבל עד שהאנושות תגיע לקררים הטבעיים בכל מערכת יש קררי ביניים ויש להם כמה תכונות בעייתיות: חלקם נפיצים, חלקם דליקים, חלקם רעילים, חלקם מתמוססים במים, חלקם עושים קורוזיה לצינורות נחושת ונדש צינורות ברזל, חלקם לא עובדים טוב עם שמני מדחס מינרליים וחייבים שמן סינטטי, חלקם יקרים, חלקם לא יעילים, חלקם מסריחים, חלקם עובדים רק בלחצים גבוהים מאוד או בטמפרטורות נמוכות מאוד, חלקם גורמים לכויות קור ולחלק מהם יש כמה מהתכונות הבעיתיות שמניתי.
עכשיו יש מעט מאוד מערכות שאפשר פשוט להחליף קרר אחד ישן בקרר חדש בלי להחליף חלק מהמערכת או כולה וכל פעם שיש צורך להחליף קרר אז צריך לבדוק מהם הנחיות בהבטיחות וסדר הפעולות להחלפת קרר ספציפי זה.
מה שמסבך את העניין זה שועידת מונטריאול הכתיבה לנו לו"ז ויש קפיצה כל 5 שנים, כל 5 שנים נפסלים קררים מסויימים וצריך להחליף את הקררים והמערכות עד שנהייה עם מערכות קירור ומיזוג, זה כולל מערכות מיזוג תעשתיות, ביתיות, רכבים, מעבדות, חדרי ניתוח, חדרים נקיים במפעלים, מקררים תעשייתיים, ביתיים ובקיצור כל מה שמקררים וממזגים.
הקפיצה האחרונה היתה ב2024, הקפיצה הבאה בשנת 2029, מה שכל זה אומר שאתם תשלמו הרבה יותר כסף על קירור ומיזוג אויר בשנים הקרובות, ואם אתם לא מאמינים שזה נצרך-לא שואלים אתכם.
וכמה שנים אחורה התקנות והחוקים מאפשרים להמשיךפ.א.
ולתחזק ולמכור חלקי חילוף כולל תמיכה של גז למילוי, למערכות ישנות?
למערכות שהותקנו לפני הקפיצה האחרונה של 2024 וגם לפני קפיצות קודמות שהיו?
תלוי בקרריםאריק מהדרוםאחרונה
למה הפרקליטים המאשימים הם על חשבון המדינה?hamedinai
שאלה:
למה הפרקליטות שבאה להאשים אדם, ההוצאות של הפרקליטים המאשימים הם על חשבון המדינה, ואילו ההוצאות על עורכי דין מטעם ההגנה הם על חשבון הנאשם? בנוסף לבזבוז זמן שהכול בא על חשבונו הפרטי.
התשובה:
הפרקליטות אמורה לרצות **רק את חקר האמת**. לא אכפת לה בכלל אם הנאשם יצא זכאי – בתנאי שהוא באמת זכאי.
ככה זה בכל משפט רגיל בעולם.
אבל במשפט נגד נתניהו זה כבר מזמן לא "רגיל".
הפוליטיזציה בולטת לעין: הפרקליטות והיועצת המשפטית לממשלה אינן נייטרליות. הן פשוט נגד הימין ונגד נתניהו. פעם אחר פעם בית המשפט נאלץ לתקן אותן, כי הן הלכו שמאלה או "נגד ביבי" יותר מדי.
לכן חייבים להקים **פרקליטות נייטרלית חדשה** שתנהל את התיק נגד נתניהו,
וכל ההוצאות של ניהול התיק הזה – של הפרקליטים, של היועמ"שית ושל כל הצוות – יֵצאו **על חשבונם הפרטי או על חשבון המפלגות שהם מייצגים**.
לא ייתכן שמשפט פוליטי ימומן על חשבון **המדינה** שהם מנסים להפיל.
התשובה היא מאוד פשוטהחתול זמניאחרונה
אין צורך לרדת לפרנויה מכל סדר מסוים שנקבע.
למדינה יש אינטרס לאכוף את החוק. זה מתחיל בכך שיש חשד לעבירה, והמשטרה אמונה לחקור אותו, דרך חקירה ואמצעים אחרים. לאחר הפקת הממצאים התובע המשטרתי צריך להגיש כתב אישום. כתב האישום מועבר לפרקליטות שזה גוף של המדינה שמבין בחוק ותפקידו הוא להסביר בפני השופטים את הממצאים של כתב האישום, להביא עדי תביעה, להתמודד עם טענות ההגנה (למשל למצוא חורים בעדויות של עדי ההגנה, לסתור טענות בעזרת ממצאים וכן הלאה).
מי שרוצה, תמיד מוזמן לייצג את עצמו. אני מכיר אישית כמה תיקים כאלה שעבדו בסדר. הבן־אדם הכין את הגרסה שלו, הכין שיעורי בית, מסר אותה בפני בית המשפט, הציג את הטענות שלו באופן ברור וחותך, ובית המשפט הכריע לטובת אותו אדם.
מי שלא רוצה, אם הוא זכאי לייצוג של הסנגוריה הציבורית, מצוין. אם לא, אז הוא רשאי לשכור עורך דין שיעשה את העבודה הזאת במקומו.
אולי במדינה מאוד דמוקרטית, הסנגוריה הציבורית הייתה נגישה לכולם. למרבה הצער, זה עולה המון כסף, כך שכמו כל־מיני דברים, המדינה לא מממנת את זה.
אפשר כמובן לטעון שלפרקליטות (או לפרקליטים מסוימים וכן הלאה) יש הטייה פוליטית / שחיתות, אבל זאת טענה פרטנית, לא טענה על השיטה, שהיא בסך־הכל סבירה ומתקבלת על הדעת (ברמת ההיגיון, לאו דווקא דין תורה), גם אם לא מושלמת.
יש גם שיטות אחרות כמו למשל שופט־חוקר או הדין העברי בהם אין ייצוג עורכי דין בכלל ועוד ועוד.

