מקווה שזה לא אאוטינגהריון ולידה

צריכה את עזרתכן איך לתווך לבעלי את האירוע

אני דקה וחצי אחרי לידה עם כמה פיצים מתארחים. לא התאוששתי עדיין ואני מניקה את הניובורן 24/7, היום על שעתיים וחצי שעות שינה כשהכרחתי אותו בלילה להתמודד איתה בלילה כדי שיהיה לי את השעתיים האלה.

הוא חזר ללמוד בזום. אני שומרת על הילדים וזה סופר אינטנסיבי, מסדרת אחריהם, מבשלת להם, מגישה. מניקה מחתלת מחליפה בגדים ושומרת ש"הגדולים" לא יפגעו בה.

בעצמי אין לי ממש מה לאכול, היום ארוחצ הייתה לי שוקולד שקיבלתי במשלוח מנות הבודד שלי וקפה שלא הצלחתי לשתות. כי מתארחים וכשלפ פה כבר ואין מצרכים למרות שקונים.

גם לשתות לא ממש הצלחתי.

התאמצתי מאוד! וההוכחה-חוזרים לי כתמים חד פעמיים במקרים כאלה.

בעלי לא מבין אותי בהרגשה שלי. בגלל שיש זמנים שהוא מאוד נוכח עם הילדים הוא בטוח שזה לא מובן מאליו שהוא עוזר ושאני צריכה להגיד תודה ולשתוק. מבחינתו אני אמורה לתפקד כאחת האדם. אז מה אם אני ממלמלת שטויות על רצפת האגן ועל משכב לידה הוא חושב שזה חארטה. אין לו את ההבנה מה זה להיות אחרי לידה (לידה קשה!)

הוא ישר זורק הכל ואומר שאין בעיה אבל אני לא יכולה "לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה" ושהוא יפסיק את הלימודים לאלתר.

אציין שהוא לא מאוד שמח בלימודים ורוצה לעשות משהו אחר גם ככה, אבל גם אילו היה מפסיק לחלוטין ללמוד (למה צריך?! יש הקלטות ויכול להשלים כשבא לו) הוא היה חופר לי לעשות את הדבר השני שרצה ולא באמת ישחרר אותי קצת לנשום 

וגם חסרה לי ההתעניינות הבסיסית, שלא תמיד הייתה כי הוא טיפוס כזה שצריך ללמד אותו מה אישה צריכה מגבר ולא תמיד אני פנויה בשיא כוחי לתווך גם את הצורך הזה

עייפה רעבה ועצבנית מהסיטואציה. 

ועוד הסביבה טורחת להגיד לי כל פעם כמה שאני ברת מזל שהוא ככה איתי ונוכח.

הלוואי שמישהי קראה אותי

עצרתי רגע בזההמקורית

שהלימודים שלו מוקלטים

מבחינתי - שיעזוב הכל עכשיו וידאג לך וישלים בלילה אם צריך

מה זה כשלפ עכשיו..? מה אתם אוכלים בעצם? ממה הילדים ניזונים?

זה ממש לא תקין ככה

אני מבינה שהוא צריך ללמוד אבל כל עוד לא מדובר בזום בלייב בתואר בהנדסת גרעין לצורך המלחמה ויש לו רק שעת היעדרות אחת עד סוף הסמסטר - את לוקחת אותו לשיחה בצד אומרת לו: שומע בעלי? אני קורסת

לא יכולה

לא מתפקדת

לא אכלתי מאתמול

אני שבורה ומתפרקת, חייבת אותך פה איתי במאה אחוז

וסליחה - אבל אל תתפקדי באמת (!)

מה הטעם בלשחק אותה סופר וומן? בעלך רואה את זה כמו "זאב זאב" את כאילו קורסת ועדיין עושה אז מבחינתו לא ביג דיל, וזה הכל ווייב שלך שאת משדרת לו

אז לא. תתחברי למה שאת מרגישה ותעצרי ותתווכי את זה. לא קשור לכתמים אפילו. את אמורה לנוח ואת צריכה עזרה

חיבוק♥️

אמאלה תודההריון ולידה

אבל אם לא אכין מה הילדים יאכלו? מבחינתו שלא יאכלו, אם נשנשו עוגיות בבוקר זה מספיק לכל היום והוא אפילו לא ידע שהם לא אוכלים כי הוא בחדר סגור, יורד לשתי דקות כשלמרצה יש אזעקה.

ומה הם אוכלים? יש גם קצת חמץ ממה שנשאר וקצת כלים של חמץ אבל מוקפד מאוד

ואני אלופה בלא לתפקד אבל אצלו זה לא מעניין. הוא רק חושב שאם אני לא מתפקדת אז אני הבעיה ושאני לא אמורה להיות ככה.

איך לתווך לו? מרגישה במבוי סתום. " להגיד "אני לא מתפקדת" זה צמד מילים הכי גס שהוא שומע אבל זה גם לא עזר לי עד עכשיו.

ככל שמנסה לתווך יותר רק נגמרים לי הכוחות, העצבים עולים, והמסקנות מתרחקות.

בעעע

הוא לא צריך לאכול?המקורית

כשגם הוא יהיה רעב תידלק לו הנורה והילדים ייהנו בינתיים מהעוגיות

הייתי גם שולחת אליו את הילדים על כל צורך

ושוב - ברחל ביתך הקטנה להגיד - אני לא עומדת בעומס הזה. אתה מצפה ממני לחזור לשגרה כאילו כלום לא קרה, אני לא שם

אז מה אם הוא חושב שזו את שלא בסדר? שיחשוב מה שבא לו קודם כל, העיקר שלא הכל עלייך

וגם - יש לו רב שהוא מקבל ממנו? הוא מאוד מנותק מהצורך שלך כרגע וזה קריטי. לא רק לעכשיו, אבל עכשיו ממש..

הוא לא אחד שרעב מטריד אותו .הריון ולידה

יאכל ביס מפיתה עם שוקולד וישתה קפה .

כשהוא לא בלימודים הוא כן לוקח חלק משמעותי מאוד. גם אם לא בשמחה.

אבל אולי באמת אשחרר מה הוא חושב לגביי ואלך ראש בקיר עם הצורך הפיזי שלי. ואשלם על זה אח"כ

אולי זה עדיף. למרות שזה גורם לי להרגיש שיתכן שאני הבעיה פה.

לצערי אין מישהו כזה כי הוא כבר לא אברך וכשאני מעלה בקשה או אולטימטום שידבר עם הרב שהיה איתו בקשר לפני החתונה -הוא מרגיש שזה מביך/מטופש ולא מבין שזה חלק מהתפקיד שלו. אבל שוב, הוא לא מסכים לפנות אליו ולדבר איתו והוא גם באמת לא בקשר איתו כבר המון זמן. (ובמאמר מוסגר כשפנה אליו למשהו אחר הרב משום מה לא היה נחרץ לטובת הבית. לפחות איך שבעלי הציג לי את זה. 

אז עזבי את הרב עכשיוהמקורית

את צריכה להיות בראש שאת לטובתך, לא נגדו

וככה לתווך.לו את זה

אני מאמינה שבסוף גם לו קשה..בכל זאת סיטואציה לא מאוד נוחה להיות בה כרגע

ובכל זאת, תהיי קשובה לעצמך

תנסי להטיל גם אחריות על הילדים ככל שניתן. וכן, שיאכלו גם עוגיות..

תודה. לוקחת לי את מה שאמרתהריון ולידה

מקווה מאוד שיעזור

...נעומית

לקבוע זמן לשיחה

להכין מאמרים

ולהגיד לו, 'יוסי, ילדתי. ההמלצות הרפואיות על משכב לידה כוללות מנוחה, ולא להתאמץ גופנית, מאמץ עכשיו יכול לפגוע לי ברצפת האגן ולכן אני לא מוכנה להתאמץ יותר'

אני מבקשת שתשלים סמסטר אחרכך/תאריך את הלימודים/תהיה נוכח.'

השאלה כמה את סומכת על האחריות שלו בכללי, אם הוא יעשה מה שהוא רוצה הכול יקרוס? או שיהיה פחות נוח?

אני חושבת שממש חשוב חומר במפורש. אני מבקשת שתהיה בבית בין השעות וכו..  

תודה!הריון ולידה

התחלתי להגיד לו ככה לפני שפרקתי פה. ואיך שהתחלתי הוא התחרפן מזה והגיב שלא במתינות על הדבר הספיציפי שאמרתי . כלומר הגיב ישר ב-אז אני עוזב את הלימודים או את לא יכולה להציג לי כאילו אנחנו מסוגלים ולהתנהג אחרת.

ולצערי הוא מאוד לא תופס מהרפואה וחושב שהכל שטויות. גם אם אכריח אותו לדבר עם הרופא בעצמו

ההחלטה על הלימודים היא שלומקרמה

הוא מפעיל אותך ואת מופעלת

בעיני הוא לא צריך להבין

הוא צריך להבין שהוא לא מבין... וזהו

זה לא שאת לא יכולה לנסות להסביר

אבל לא חייב שינוי רק אם הוא מבין

שינןי יכול להיות חד צדדי על ידך שאת קובעת את הגבול

ומפה ההחלטות הם שלו

ואם יחליט לעזוב את הלימודים- זה שלו

להבהיר-

אני מבוגלת כרגע לx

יש לך אחריות כרגע על הילדים

יש לך אחריות על הפרנסה

איך אתה נושא באחריות הזאת- תחליט אתה

ולהבא אם יהיה - זה תיאום ציפיות לפני שמחליטים על עוד ילד

תודה רציתי לתייג גם אותך וברח לי השםהריון ולידה

כשאומרת לו ככה אז הוא מגיב שאני אחראית על הילדים וניהול הבית ואז בשמחה יהיה אחראי על הפרנסה בכיף , "ומאיים" שלא אראה אותו עד הלילה כשיחזור אם ככה

לגבי עוד ילד לא רלוונטי כרגע וגם הלידה הזאת הייתה עקב הריון עם מניעה

אני די שמרניתמקרמה

אפשר להגיד שאני מסכימה על חלווקת תפרידים מגזרית בשגרה

אבל לא בחירום

והחירום שלכם זה לא המלחמה

זה בגלל שאת אחרי לידה

וזאת בדיוק הנקודה שהוא צריך להבין

הוא לא צריך להבין ברצפת אגן ונזקיה

הוא צריך להבין שאשה אחרי לידה זה מצב חירום

(ד.א. איזה מודל הוא ראה בבית?

ד.א.א. האם הווא היה נוכח בלידה?)

תודה על זה.הריון ולידה

בבית לא ראה אמא אחרי לידה

והיה מאוד בלידה, אבל מניחה שהוא עדיין חושב שזה אירוע חד פעמי במיוחד שאחריו הרגשתי נורא ושעכשיו אני יחסית בסדר אז אנחנו אחרי זה. ושזה לא אמור להשפיע על כך הרבה זמן ושמשכב לידה זה המצאה של נשים שרוצות לנוח כתירוץ

גבולותמקרמה

מה שהוא חושב- לא רלוונטי

על זה נאמר

“No uterus, no opinion.”

זה גבול שרק את יכולה למתוח ואולי כרגע זה לא הזמן כי זה אנרגיות שאין וחבל לבזבז

אז עכשיו כעזרה ראשונה הייתי מנסה לחשוב מה הכי יעזור

עושה הזמנה של אוכל מוכן

מנסה למצוא עזרה ממקור אחר (אולי תתיעצי עם בעלת הבית אם יש באזור בחורה שאפשר להיזר בה בתשלום)

ובהמשך- כשתתאוששי

כדאי לעשות חושבים

כתבת בהמשך שבאופן כללי הוא לא 'מרוצה' מהתפקוד שלך ובעני בסוף בסוף זה נופל על ענין של כבוד והערכה בשגרה וגם על הבנה של מה ההבדל בין זה אחריות שיתופית לחלוקת אחריות

אבל שוב... זה כנראה לא לעכשיו

אם זה יעזורבאתי מפעם

תזכירי לו מהגמרא שנכתבה לפני אי אלו שנים...

אישה *שנתיים* אחרי לידה פטורה מצומות קלים כי עד אז הגוף לא התאושש!

אישה חודש אחרי לידה לא צמה צום תשעה באב, שהוא צום חמור.

כתוב איבריה של אישה מתפוקקין בשעת הלידה או משהו בסגנון. זה לא המצאה, זה מציאות מאז בריאת העולם (או מאז חטא חוה).

אם תביאי לו דוגמאות מנשים שניזוקו זה יעזור?זוית חדשה
אולי אם הוא מכיר אותן אישית וישמע ממקור ראשוןהריון ולידה
וגם אז אני בספק
סיפרת לו על הכתמים?עכבר בלוטוס

אולי לשתף שלעבוד ומאמץ ישר עושה לך דימום?

בוודאי. ומזכירה את זה בכל הזדמנותהריון ולידה
אולי מהצד השנינעומית

תחשבי מה הוא היה עושה אם היה במקומך?

איך הוא היה דואג לצרכים שלו? (עושה מה שהוא חושב/ מתעצבן/מסביר שוב ושוב/ מגייס מישהו להסביר)

אולי כדאי לנסות לדאוג לעצמך באותו אופן

ושהיה טוב, נשמע לא פשוט בכלל

הוא היה ממשיך כרגיל כאילו כלום לא קרההריון ולידה

ואז נהיה חולה

הוא כאילו הכי שונה מהסטיגמה של גבר

וגם הכי הסטיגמה של מה זה גבר

לא יודעת להסביר

נשמע שיש לכם שתי סוגיות לפתורנעמי28

הראשונה היא עניין הלימודים שלו, שהוא לא אוהב ועדיין עושה (כי?) וכל טענה הכי קטנה שלך על הלימודים מביאה לפיצוץ של הפסקת הכל, כי הוא גם ככה לא רוצה אותם, ועושה (לך?) איזה טובה שהוא ממשיך את הלימודים האלה ועוד באים אליו בטענות.

אז רגע לנשום ואת הסוגיה הזאת לפתור במועד אחר. אל תתעלמי מזה, תגידי לו שמקפיאים רגע את השאלה על זה עד שיהיה אפשר לנשום שוב ושיקח הפסקה מהלימודים או מחלקם, זה לגמרי תקופת חירום (וגם ככה הלימודים מוקלטים ויש אפשרות להשלים).

וסוגיית המשכב לידה שלך, שהיא גבול שאת צריכה לשים, הוא לעולם לא יבין, הוא לא עבר את זה, הוא צריך לקבל גם בלי להבין שא-ב-ג הופכים לאחריות שלו.

זה מצריך שחרור ממך, להגיד מפורשות מה את צריכה, לא לעשות דברים מסוימים ויהי מה, ולקבל שדברים יעשו בדרך שלו, וממש לפרט ולבקש ממנו להכין לך סלט וחביתה וכו'.

ומוסיפהנעמי28

שאם באמת מדובר בלימודים שהוא לא אוהב ובסוג של ריצוי בשבילך או בשביל מישהו אחר.

כנראה שגם הזמן הזה שהוא לומד

הוא בשבילך ולא בשביל עצמו וזה שואב ממנו אנרגיה ולא מכניס אנרגיה (לעומת עבודה או לימודים שמעניינים אותנו, שלמרות שהם יכולים להתיש הם מכניסים תחושת משמעות וסיפוק ואנרגיה)

ואז עוד מצפים ממנו כשהוא מסיים להשקיע בך ובבית.

תדברו רגע על זה ותשקלו לקחת הפוגה ולפתור את העניין הזה בתקופת השגרה הקרובה.

יש התנהלות בשעת משבר ויש התנהלות שלא בשעת משבראמאשוני

אם אין לך מה לאכול- תזמיני אוכל. שיעלה כמה שיעלה.

תפסיקי לסדר ולרדוף אחרי הילדים.

לשמור על התינוקת קרוב אליך שלא ירמסו אותה.

להכריח את עצמך שעה בבוקר ושעתיים אחר"צ לא לקום מהמיטה.

מה יקרה? הבית יעלה באש?

הלימודים של בעלך הם החלטה שלו. אם זה מספיק חשוב לו שיתאמץ על זה, אם לא חשוב לו את לא אמורה לספוג את זה.

לא הייתי משקיעה עכשיו אנרגיה בלהסביר לו מה יולדת צריכה ולא על רצפת האגן.

הייתי קובעת עובדה בשטח אני לא קמה, לא יכולה לבשל. ושהוא יתמודד עם הסיטואציה גם אם הוא מבין אותה וגם אם לא.

התעניינות יש לך חברות, אחיות שיכולות להבין את המצב בלי יותר מדי הסברים?

מורכב הרבה יותר כשלא נמצאים בביתהריון ולידה

וצריך להתנהג בצורה מסויימת מול המארחים

אבל איישם כמה שאצליח בע"ה

תודה לך❤️

וגם לך @נעמי28 , מעריכה מאוד שעצרתם להגיב לי

איפה את נמצאת?מתיכון ועד מעון

את כמובן לא צריכה לענות...

לא קראתי את כל השרשור אבל עד למקום שהגעתי נשמע שאת לא נמצאת במקום שטוב לך, אז למה את שם? למה לא לחזור הביתה?

ובמקום שאת נמצאת, ניתן לבקש עזרה ממישהו שהוא לא בעלך?

ואני במקומך כנראה הייתי נכנסת להיסטריה ומתפרקת בבכי, לא צורחת כי זה לא אני אבל לגמרי היסטריה, ובעלי היה מבין שאיבדתי את זה

אצל מי אתם מתארחים? או שאתם מארחים?רוני 1234
אין עזרה מצד האורחים/המארחים?
מתארחים אין עזרההריון ולידה
העזרה הגדולה היא שנותנים לנו להיות פה למרות הרעש והבלאגן שאנחנו יוצרים
אתם מתארחיםרקאני

בגלל המלחמה או בגלל הלידה?

הייתי שוקלת לחזור הביתה

איך אפשר עם ילדים קטנים מטבח כשלפ

נשמע סיוט

בגלל המלחמה. אין לנו מרחב מוגןהריון ולידה

@שוקולד פרה. 

אין כרגע מי שיהיה עם הילדים מהמשפחה כי כולם עמוסים מהמלחמה 

אז הרבה מסך. אין ברירהאוהבת את השבת
זה עכשיו רק לשרוד
למה בעלך מגיב טוב?שוקולד פרה.

את מכירה אותו ויודעת איך הוא מגיב לך כשא. מבקשת בעדינות, ואיך הוא מגיב לך כשאת באה בדרישה.

העניין עם בעלך שהוא בשכל- כל עוד הוא לא מסכים שכלית עם הרעיון של המשכב לידה, הוא יכעס כי זו בעיניו מניפולציה.

בעיניי שווה לך להגיד לו בעדינות וברחל בתך הקטנה מה את צריכה ממנו. לא בגדול- אני צריכה אותך נוכח פה/ אני צריכה את העזרה שלך

אלא- מאוד יעזור לי שתיקח את הילדים לשעתיים בבוקר, שאוכל לאכול ארוחת בוקר נורמלית

בלי כל העניין של משכב הלידה, כי זה לא תופס אצלו

יש קרובי משפחה באזור שיכולים להיות עם הילדים?

ואולי שווה לחשוב שוב על האירוחשוקולד פרה.

אתם במצב רגיש, במצב של טלטלה

מן הסתם גם בלידות הקודמות בעלך היה בראש כזה שמשכב לידה זה סתם,

ולכן הוא חושב להמשיך ככה

ואירוח זה הרבה התחשבות במארח, ואתם במצב שצריך פורקן, לא התחשבות

כנ"ל גם הילדים

ועוד שהכל כשלפ- איזה סיוט. אין אוכל נורמלי.

אולי שווה לך לחזור הביתה, על אף הקושי בהתארגנות?

אולי תחזרי את לכמה ימים עם התינוק+ ילד, ותשאירי את בעלך עם השאר?

מה שיהיה לך נוח

אבל להיות בבית בעיניי זה בסיסי לך כיולדת.

את לא יכולה להתחשב עכשיו במארחים שלך.

את גרה באזור עם הרבה אזעקות? 

בתור סטודנטיתרקאני

אני מבינה את הצורך לשבת ללמוד כמה שיותר

ושהוא מרגיש שאין ברירה וכו'

אבל את יכולה להגיד לו שכמו שברור שאם את היית לומדת

אז היית עוצרת מהלימודים בגלל הלידה

והם היו מתארכים/ מתעכבים וכו' (מניסיון זה לא קל ומתסכל מאוד)

כי הרי ברור שיולדת לא יכולה ללמוד כרגיל בתקופה של לידה

אז הוא צריך להבין שגם סטודנט לא יכול

ויש הקלות מסויימות לסטודנטים שנולד להם ילד במהלך התואר (לא הרבה ותלוי איפה אבל הרעיון...)

נולד לך ילד וזה אירוע מספיק גדול כדי שתעכב את הלימודים בשביל זה

וכן ההשלכות על הלימודים לא קלות בכלל

אבל להביא ילד זה גדול מהחיים

קודם כל מזל טוב ובשעה טובה!חגהבגה

דבר שני חיבוק ענק. נשמע מאוד קשה ומורכב.

קודם כל, מה שקורה עכשיו זה בעצם סיר לחץ ענק בגלל שהמצב לא רגיל. אתם במלחמה ולא בבית שלכם. לכן קצת יותר קשה "להנחיל" ולשנות סדרי עולם, זה משהו שנשמע שיש פה עבודה רצינית עמוקה.

קודם כל אין מבוי סתום. אנחנו בני אדם, בסוף הוא בעלך אני בטוחה שהוא אוהב דואג. לכל אחד יש מה שבסוף גורם לו לשנות את ההתנהלות.

נניח ולא היה זמן מלחמה, יש מעגל הזנה.

יש מרחב שבו כל אחד תופס את מקומו.

כשאעשה תופסת את מרחב האחריות והניהול, הגבר לא מבין מה היא רוצה כי הוא מעולם לא התעסק בזה, לא חווה את זה ולא חש באופן מוחשי מה זה העול הזה.

יש גברים שצריכים הסבר של רחל בתך הקטנה. הסבר מה זה לא לישון בלילה. מה זה להניק מה זה לא להיות מסוגלת להתפנות או להתקלח. מה זה ללדת בכלל, מה קורה פיזית, שהכל נשבר, נקרע, מתרחב ונהרס, ממש ככה.

ברגע ש*את* תביני ותאמיני באמת, שהלימןדים שלו זה רק בריחה מנוחות, וגם התירוצים כמו, 'רעב זה לא מטריד', נוח לו להיכנס למקום הזה כי הוא יודע שבהיעדרו את תופסת פיקוד, הוא אפילו לא חוב על זה זה אוטומטי אצלו- רק אז הוא יבין שאם אין אני לי מי לי. ואם הוא לא מזוכיסט מתעלל, הוא יתחיל להזיז את עצמו.

אם הייתם בבית היה יותר קל.

אתם מתארחים, זה בצד שלו או שלך? יש מצב להבנה אם יש כאוס?

אפשר להתחיל בקטן, חלוקה של שעות

תבחר כל יום במהלך הלימודים שיעור שאתה מוותר עליו.

בזמן הזה אני לבד. נחה, ישנה, מתקלחת אוכלת יוצאת לשמש. ווטאבר.

וככה לאט לאט חלוקת אחריות.

אתה מקלח. אתה קם בלילה פעם אחת.

אתה דואג לי לארוחה חמה אחת ליום.

אתה דואג שיהיו לי נשנושים זמינים כשלפ לחטוף במהלך היום.

משימות נקודתיות. (דרך אגב ניסית פעם לפרט ממש שבפרטים קטנים כל דבר שאת עושה מה זה דורש? לא בכלליות- בישלתי להם...רציתי להכין להם ארוחה, הם ממש משועממים כל היום ורעבים. אין את, ה', ג', וזה לא אוהב את זה ולא היה לי זמן הייתי צריכה להשתמש בד' ה' ו', ובאמצע היא נפלה, ניגשתי אליה והבצל כמעט נשרף ואז התינוק בכה, והייתי צריכה להרתיח מים אבל אין כלי מתאים, הסתבכתי מה לעשות וכבר התחלתי לבשל את המנה אי אפשר לשנות, והם צורחים ורדים, ואני מפחדת שייגעו במשהו ובלה בלה בלה .... ממש שככה בפרוטרוט...)

יצא לי קצת מבולגן

בהצלחה ענקית!

תחומי אחריות שהם רק שלו.

אני רקרקאני

מסכימה איתך בהכל

חוץ מזה שלא נראה לי שהלימודים זה בריחה מנוחות

לא קל ללמוד

במיוחד שהיא אמרה שהוא לא אוהב את הלימודים שלו

ויש לימודים שכל הפסד של שיעור משפיע על ההבנה ועל ההמשך

ברור שהוא צריך להירתם ויש סדרי עדיפויות וכו

אבל לא בטוח שזו בריחה

כמו שהוא חושב שזה יותר חשוב ושהיא יכולה להסתדר לבד (לא ברור איך)

יותר מזה, אני חושבת שאם היא תשדר לו

שהיא מבינה שהלימודים חשובים (הרי יש סיבה שהלך ללמוד)

ושהיא מבינה שהם קשים

אבלללל יש כאן צורך גדול הרבה הרבה יותר

יש יותר סיכוי שיירתם

מאשר אם יחשוב שהיא סתם מזלזלת בו וחושבת שהוא בורח

ככה יוצא שהוא בטוח שהכי חשוב ללמוד והיא לא מבינה את זה 

והיא בטוחה שהכי חשוב שייתן יד ויותר מזה עם הילדים

וכל אחד משתבלל בצד שלו

רק הבהרה- מבחינתו אני לא תופסת פיקוד בלעדיוהריון ולידה

אלא קורסת. לא מתפקדת. לא עושה את תפקידי כאישה.

גם ללא לידה ברקע(צפופים אבל בכל זאת), הוא עושה הרבה ומבחינתו עושה את זה כי הוא מנהל את הבית כי אני לא "מתפקדת"

אבל זה כבר עניין אחר

אתן לו יותר משימות בע"ה . הפרוטרוט גורם לו לחשוב שאני סתם מתלוננת..

קולעת בול עם הלהרתיח. במקביל שואבת ומתפעלת שטיפות והרתחות למרות שביקשתי מראש שיהיה עליו

וכמובן תודה חגה 

אוףרקאני

בא לי לנער אותו

מה זה לא עושה את תפקידך כאישה

כואב לקבל כזה שדר מהבעל שלך

🫂🫂🫂

תזכרי שאת מדהימה

והבאת ילדים לעולם

והגוף התרחב והתכווץ והתרחב והתכווץ ועבר דברים מטורפים

אין יותר תפקיד נשי מזה

תחבקי את עצמך💕

העלת לי דמעותהריון ולידה
זה ממש מכאיב לשמוע שכך הוא חושבחגהבגה

אבל אין לי עניין לזרוע מלח על הפצעים.

חיבוק ענק

לאאאאא את חייהת לנוח!!אוהבת את השבת

יישרף העולם את צריכה להיות במיטה רוב שעות היממה

קשה ממש ליישם אבל חובה לטווח הקצר והטווח הארוך.

קודם כל זה צריך להיות ברור לך

תקראי את זה משכב לידה – אנחנו חייבות את זה לעצמנו ולמשפחה | הורות בחסד

ולגביו

א. לתת לו לקרוא גם

ב. אם לא עוזר להגיד לו שיש לך כאבים, כל הזמן, כאבים זה מהשו שהוא יבין. פשוט להגיד שכואב לך ואת הולכת לנוח

ג. אם לא עוזר אז דהילדחם יהיו על היום עם ג'אנק פוד מול מסך. באמת ש6 שבועות צריך רק לנוח.

זנ באמת קשנ ליישם טבל לפחות לנסות ככל הניתן!!!

זה באמת קשה אחרי לידה

פלוס בלי מסגרות

פלוס לא בבית

פלוס ממש להתחשב במארחים

חשוב לשקף לשקף לשקף

והוא כבר יחליט מה לעשות עם זה

לך צריך להיות ברור שאת רק מטפלת בעצמך ובתינוק רוב היום

)אפשר לספר סיפורים לילדים ביישבה שכיבה על הספה

אפשר לשכב לידם בהרדמות

לא לנטוש

אבל גם לנוח רוב הזמן!

תודה רבה רבה. סעיף ב קלע לי בראש טוב טובהריון ולידה
וואי אחותיDoughnut

תקשיבי יקירה, תעצרי הכל הכל, יש לי מלא מה לכתוב ואין לי הרבה זמן אז כמה דברים בסיסיים-

1. תדאגי לעצמך. נקודה. אף אחד אחר לא יעשה את זה. תתנהגי כמו גבר עם חום😅. תשארי במיטה, אם הילדים באים שהם רעבים/ משועממים- תשלחי אותם לאבא. תזמיני לעצמך 3 ארוחות ביום מוולט. תסתגרי בחדר עם התינוק. מה שצריך בשביל לדאוג לך למנוחה והחלמה מהלידה הקשה.

2. בעלך צריך ניעור דחוף דחוף, אבל את לא במצב כרגע לטפל בזה. כיוון שיש עוד ילדים אני מבינה שזו לא לידה ראשונה וכנראה שמשהו בדינמיקה גרם לו להבין שהוא יכול להמשיך להתנהג ככה. כיוון שאת לא יכולה לשנות אותו את תצטרכי לקחת אחריות על החלק שלך בריקוד הזה ולעשות סטופ. את לא מסוגלת- את לא עושה, ושיתהפך העולם. זה כנראה יגרום לטלטלה מסוימת אבל זה נשמע לי קריטי. כל יום שאת ממשיכה כך את מאשרת לו שההתנהלות הזו בסדר מבחינתך. תצביעי ברגליים מה שנקרא.

3. מבחינת הילדים- כשהוא נוכח תסתגרי בחדר ושיסתדר אתם, בשאר הזמן זה בדיוק המקום להיעזר במזון מהיר, שוחד של חטיפים וממתקים, מסכים, משחקים חדשים- כל מה שישיג לך שקט.

4. צעד למיטיבי לכת- להזמין מקום בבית החלמה ולצאת לשם לנוח כמו שצריך. קשה אבל אפשרי.

5. כמו שכתבו לפני לשקול אם לא עדיף לחזור הביתה או למצוא מקום אחר להיות בו.

6. ממליצה לך ממש כשתתאוששי מהלידה לפנות לטיפול אישי, שתוכלי להבין מה את יכולה לעשות אחרת, כי משהו פה נשמע שצריך שינוי עומק, ועדיף לעשות את זה בליווי מקצועי.

תאמיני ביכולת שלך לשנות את המצב שאת נמצאת בו. זה קשה מאד מאד והדרך ארוכה אבל אפשרי, וזה מתחיל מההבנה שלך שאף אחד אחר לא ידאג לך חוץ ממך, וכשאת תשימי את הגבול שלך- עם הזמן וההתמדה גם בעלך ילמד לכבד אותו.

תודה רבה!! גם לכל מי שפספסתיהריון ולידה

קוראת אתכן שוב ושוב

כל תגובה עזרה לי ותעזור בע"ה.

סליחה שלא עניתי אבל חושבת על המילים שלכן

ותכלס חיממתן לי מאוד את הלב, הייתי בטוחה שלא יגיבו בכלל

יקרה תגידי לבעל היקרממתקית

שהוא חייב להבין מה זה משכב לידה.
עכשיו את צעירה, אחרי לידה, הכל בסדר מתמודדת
הקושי של חוסר התחשבות במשכב לידה, מגיע לאחר גיל 40...
אז מבינים כמה היה חשוב משכב הלידה, וכמה הגוף "נדפק" כשלא שמרנו על משכב לידה
תסבירי לבעלך טוב טוב
זה או שעכשיו הוא נכנס לעשיה ועזרה ומתנהג אלייך כיולדת
או שכשתתבגרו, יהיו תוצאות לא נעימות ופשוטות.
שיבחר...
מניסיון. משכב לידה זה לא המלצה, זה חובה!!!!

אני חושבתDoughnut

שזה מעבר לעניין של משכב לידה. פעם יש לו ביקורת על התפקוד שלה בבית, פעם יש לו ביקורת על מנוחה אחרי לידה- לדעתי יש פה משהו בבסיס שצריך לפתור אחרת זה כל פעם יתלבש על עניין אחר.

זה המקום של הפותחת לשנות את המאזן כוחות ע"י הצבת גבולות עבורה והתמקדות בה עצמה ולא בו. יש לי הרבה להאריך בעניין הזה אבל אני לא חושבת שזה הזמן להפנים דברים כאלה. כרגע צריך לראות איך לשרוד את השבועות הקרובים, ואח"כ טיפול אישי אצל מישהי טובה יכול מאד לעזור.

בנוסףDoughnut

לא הוא צריך לבחור אלא היא.

אם הוא יבחר לא לשמור על הגוף שלה? היא צריכה לבחור ולהחליט ולעשות כל מה שצריך בשביל לגרום לזה לקרות- עם שיתוף פעולה שלו או בלעדיו.

חיבוקפילה

הוא יכול ללכת לסופר ולקנות מלא חד-פעמי, מעדנים ,גלידה,גבינה לבנה וכאלו? מה עוד? ביצים , נקניקיות, נקניק ?

לתת לו לקלף שני סירים גדולים של תפוחי אדמה? ופשוט לבשל אותם במים . ילדים אוהבים . אפשר לאכול אותם כל היום עם מה שרוצים. לשים לבשל על גז בצד המרוחק של כיריים .

לגבי לימודים , אם הוא לא מתכוון לעבוד בזה , אז אולי באמת לא צריך? חבל על הזמן , מאמץ וכסף.

לגבי להסביר , לא יודעת עד כמה זה אפשרי. ברוסית יש פתגם שיש דברים שאם צריכים להסביר אותם ( כוונה למשהו מאוד בסיסי ) אז לא צריך להסביר.

כאילו זה ברור שאישה אחרי לידה מרגישה לא טוב גם בלי הסבר מפורט. וזה ברור שהטיפול בכמה קטנטנים הוא קשה.

מה עוד? כשקטנה נרדמת , לשים אותה בחדר. בינתיים להדליק לילדים סרט בסלון ולישון בספה לידם.

אם יש עוד פעוט קטנטן , חשוב שיהיה לול/ מיטת תינוק גם בשבילו כדי לא תהיי במרדף אחריו.

וואו יקרה נשמע קשה מנשוא נגמרו לי השמות

אני חושבת שצריך לעשות סדר בדברים ולבחון רגע במבט-על מההכי דחוף והלאה.

קודם כל ודבר ראשון - את.

הגוף והנפש שלך.

את יולדת טרייה כ"כ וחייבת מנוחה מוחלטת.

לא הגיוני שתהיי מטורטרת כ"כ שנייה אחרי לידה, חשוב לעצור ולדאוג בראש ובראשונה לכוחות ולהתאוששות שלך.

קודם כל לבחון בכל הצורות האפשריות כיצד עושים זאת.

למשל,

אם אתם מתארחים:

האם זה מצב נתון שלא יכול להשתנות?

האם יש צפי לסיום?

האם ישנה אפשרות להגיע למקום אחר עם מיגון? 

בית, משפחה, מלון, צימר, סאבלט, 

ואפילו בית החלמה לך לשבוע לפחות רק את והתינוקת.

אם אפשרי לא להיות באותו מקום של אירוח ולקבל דרך כך הקלה לפחות במצרכים ובאוכל שאפשר לאכול יותר משוחרר וחופשי זה יכול להקל.

אם בלתי אפשרי ממש - הייתי שוקלת לנהל שיחה עם בעלי הבית מלב אל לב ולומר את המצב. ואולי לבקש חדר אחד או איזור אחד שבו כן ניתן להכניס חמץ ואתם תאכלו שם בחופשיות יותר ואח"כ כשבוע לפני פסח תעזרו לנקות אותו.

עוד אפשרות היא ללכת לאכול בחוץ פלאפל/פיצה וכד' פעם או פעמיים ביום.

כך לא צריך להתעסק עם הגשות/שטיפת כלים/ניקיון/רעב וכו' וזה משהו מסודר שיכול לתת אוויר.

אפילו לעשות משלוח מוולט/תן ביס ולאכול מחוץ לבית באיזה פארק/גינה/או ממש סמוך לבניין.

כלומר את כל ההתעסקות עם האוכל - להוריד מעלייך לחלוטין. שום ניקיון ושום אירגון ושום בישול. רק רק לנוח.

לפחות שבועיים ככה. 

לגבי כל שאר הסדר והאירגון של הילדים שלא קשור לאוכל - לא את.

אם בעלך מתגייס לעזרה מה טוב (כל הדינמיקה מול בעלך ובכלל מה שהוא מביא זה דבר בפני עצמו שצריך להבין כאן אבל לכאן ועכשיו והSOS להחלמה שלך קודם צריך שזה יתבצע לכן קודם רואים איך זה יכול להתבצע הכי מהר ורק אחרי התאוששות וזמן אפשר לפתוח דברים יותר לעומק...),

ואם הוא מכל סיבה שהיא מסרב לתת יד - אז לבקש מהמארחים, או מאחים גדולים אם יש, או להביא עזרה בתשלום, בייביסיטר וכדומה, שעות ארוכות של מסך וכן הלאה.

אבל שוב - לא את!

את כרגע מחייה את עצמך ואת התינוקת. את יולדת. לא טיפה פחות מזה. קודם כל החיים.

חשוב חשוב חשוב שזה יהיה קודם כל נהיר וברור לך בפני עצמך.

ואז מתוך המקום הבטוח והסנטר הפנימי הבטוח לגמרי הזה תגשי הלאה גם לסביבה.

אבל כאן הגבול.

ולא עוברים אותו.

אם את רואה שלא מתאפשר באמת אפילו תשקלי ללכת לכמה ימים לבית החלמה והם יאלצו להסתדר.

אחרי משכב לידה מינימלי של 6 שבועות,

אפשר לחשוב מה עושים עם המצב הזוגי.

אי אפשר כ"כ להבין מכמה שורות בפורום, אבל נשמע שחשוב להעמיק שם.

לראות רגע את כל הזוגיות והדינמיקה בה כמכלול,

להבין את היחס הכולל של בעלך אלייך,

להבין את היחס הכולל של בעלך ללימודים או לתעסוקה שלו,

להבין מה יש שם,

מה הכוונה בזה שהוא מייחס את האחריות ללימודים אלייך,

מה הכוונה שיש דבר שני שהוא רוצה לעשות שגם לא נותן לך לנשום,

מה הכוונה שהוא מתייחס למשכב לידה, ריצפת האגן וכו' כאל "חרטא" ולא רואה אותך שם,

ובכלל כל היחס 

חשוב להעמיק שם ולראות את התמונה השלמה.

וכמובן לראות כיצד אפשר להגיע לנחת, התקדמות ושיפור גם שם.

אז כרגע יקרה שלנו

אנחנו מחבקות אותך

תחבקי גם את את עצמך

תזכרי שאת אישה אהובה וגיבורה ואלופה

אישה מדהימה וטובה!

שהביאה עוד חיים לעולם במצב מאתגר שכזה

וצריכה, ממש בהנחייה משמיא, לנוח ולהתאושש.

את יולדת לפי ההלכה, לפי התורה, לפי דבר ה'.

את ממש חייבת את המנוחה המוחלטת ולא שום דבר אחר כרגע.

אז כמפורט למעלה -

אם בעלך עוזר מה טוב,

ואם לא כל מה שכן יכול לעזור

את לא מכינה ארוחות ולא מבשלת מנקה ומסדרת כלל -

אוכל מוכן, משלוחים, וכל דבר אחר שהוא לא את. ויתר הפירוט למעלה.

את לא מסתובבת אחרי הילדים האחרים - כנ"ל מישהו אחר עושה זאת (בעלך, ילד גדול, שכנה, בייביסיטר, כל עזרה אחרת, וגם מסכים אפילו 10 שעות רצוף אם צריך בתוכן מותאם. העיקר שלא את!)

ועכשיו את מזמינה לך משהו שווה מוולט ואוכלת אותו סמוך לבניין או אפילו לצאת טיפה לפארק סמוך בתוך זמן ההתגוננות ולאכול אותו.

ואם תסכימי ממש אשמח שתשלחי לי בפרטי טלפון או כתובת וכו' ומה את אוהבת לאכול ואשמח לעשות את המשלוח עבורך ולפנק אותך קצת, כ"כ מגיע לך! ❤️

(או להעביר לך בביט/פייבוקס ואת תזמיני פינוק עבורך מוולט, או שתתני לי כתובת ואני אעשה את ההזמנה עבורך).

המון המון הצלחה יקרה

את יקרה וחשובה וראויה

שמרי על עצמך ועל כוחך 

וב"ה שיהיו רק בשורות טובות בשפע❤️

ומוסיפה משהו חשוב בפן הזוגי:נגמרו לי השמות

לגבי עניין הדימניקה הזוגית בכללותה ובכלל מבט העל על התמונה השלמה שחשוב לעשותו לאחר ההתאוששות השלמה שלך -

אז כאשר תתחזקי ותתאוששי (ולא כדאי לבזבז כעת כוחות שאין בתוך סיר לחץ של אחרי לידה, בבית לא שלכם, במלחמה, ובתשישות גוף נוראית כאשר את מזהה שהכיוון לא רק שאינו חיובי כאשר זה מתבצע אלא אפילו לוקח ממך עוד ועוד אנרגיות...

לכן חשוב כמו שפירטתי בהודעה הקודמת, קודם כל לוודא שיש לך את המנוחה המוחלטת וההתאוששות השלמה,

ורק לאחר משכב הלידה (6 שבועות מינימום) לבחון את הדבר הזה).

וכאשר כן תיבחנו זאת (כמובן שאם לא מצליחים לבד אז בעזרת איש מקצוע),

מציעה לשים דגש על כמה נקודות עיקריות:

נשמע שצריך בירור רציני על כל עניין חלוקת התפקידים ביניכם.

אפילו מההתחלה של זה, 

מה זה עבור בעלך "תפקיד של אישה", ומה זה בכלל "מתפקדת" עבורו, ומדוע וכיצד הוא מגיע לומר לך מילים כאלו פוגעניות (או במילים או בשדר) של "את לא עושה את תפקידך כאישה",

מה זה עבורך "תפקיד של אישה", והאם ואיך את *מתחזקת פנימה בתוכך* שאת אישה נפלאה ובתפקיד של אישה מעצם היותך! ולא צריכה "להוכיח" שום דבר כזה או אחר,

וודאי וודאי שאת ראויה! טובה! מתפקדת! אישה! אדם! בת מלך מדהימה! שהביאה לעולם חיים ועוד חיים! ושעכשיו מתאוששת מלידה - השותפות הכי עליונה עם הקב"ה בבריאה!!!

ואין מצב שאת מרגישה "לא מתפקדת", או "לא עושה את תפקידך כאישה" בעוד כל המאה אחוז אנרגיות שלך הולכות יום יום שעה שעה על הבאת החיים לעולם וגידול הילדים בפועל ובטח עוד מיליון דברים שאת כן עושה! אז זה שאת אדם אחד שלא יכול לעשות מעל ומעבר כמו סופרמן זה נתון ברור. אבל בטח שזה לא אומר שאת לא מספיקה או חלילה לא מתפקדת או לא "מספיק אישה" וכדומה. חלילה מכך!

והחיזוק קודם כל בינך לבין עצמך גם כאן - להתמלא בכך שאת טובה וראויה. שאת עושה תפקידך נאמנה בעולם. שאת מספיק. שאת אלופה.

כאשר זה יהיה ברור לך *בינך לבין עצמך* זה כבר יכול לתת לך אוויר וכוח.

ואז הלאה לתיווך נכון לבעלך.

ועוד כדאי להמשיך בליבון העניין ביניכם,

מה זה עול הפרנסה עליו עבור בעלך,

מה זה הלימודים עבורו,

מה זה האיום שיצא לו "אז אני אעבוד ואחזור בערב ותראי אותי רק בערב",

ומה זה עבור בעלך מה שיושב לו בפנים אולי של "אז אני אפסיק את הלימודים ואז אוכל לעזור ואי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה ולשדר כאילו אנחנו יכולים להסתדר כשאני בלימודים כשבפועל אנחנו לא מסתדרים, אז אם את צריכה עזרה אפסיק את הלימודים ואעזור לך" וכו' (אגב, בצורה ראשונית וכעזרה ראשונה אפילו על חשבון שהוא יפסיק את הלימודים אבל כן יעזור לך ואת כן תוכלי להתאושש כמו שצריך ולנוח שווה לבחון את האמירה הזו בפני עצמה ולראות אם במימד של הכאן ועכשיו אפשר לקחת אותה רק כדי להרים את הראש מעל המים עד להתאוששות שלמה שלך, ואז לאחר מכן לפתוח אותה יותר בהרחבה... וכמובן שגם על זה צריך לחשוב עוד ולהעמיק ואי אפשר לייעץ בצורה מדויקת על גבי הפורום),

מה זה עבור בעלך המחשבה שלו של אז את תהיי רק בבית ואני רק אעבוד ואפרנס,

מה זה עבורו אז לא אלמד בכלל וזהו וכו',

כלומר להבין שנייה את הצדדים לעומק. של שניכם.

נשמע שמסתתרות כאן גם נקודות רגישות אצל שניכם (למשל אולי אצלך הנקודה של הערך שלך כאדם וכאישה, מה את מרגישה גם בשדר בלב של בעלך וגם בלב שלך על תפקידך כאישה וכאדם בעולם בכלל והצורך שם להרגיש פשוט אהבה שאינה תלויה בדבר, אהובה, טובה, מוערכת, שווה, מספיק!

וגם אולי אצל בעלך נקודה רגישה שיש לו אל מול עול הפרנסה ואיזה משקל כבד שיש לו *בינו לבין עצמו* בפן של התעסוקה / הפרנסה / המימוש העצמי / האחריות / העומס.

וכדאי ליצור העמקה שם במה באמת ולאשורם של דברים קיים ומתחולל *אצל כל אחד מכם בפני עצמו*

וכמובן לאחר מכן יצירת תקשורת נכונה ביניכם על הדברים והגעה גם לפתרונות שיטיבו עם שניכם ויתנו מענה וניראות לשניכם בצורה מיטבית ב"ה.

שאני מספיק.הריון ולידה
גמרת אותי🥺
שוב תודה לכולכן . שומרת לי את השרשור וקוראת כל יוםהריון ולידה
אוף. אני עוד לא יכולה לצאת לקנות לי לאכולהריון ולידה

לא אכלתי ולא שתיתי ונראה שיקח עוד הרבה זמן עד שאוכל לקנות כי אין כאן סופר או מאפיה קרובים

מרחק נסיעה ואני עם תינוקת על הידיים כל הזמן.

בעלי לא נמצא כי יצא לעבוד עם הילדים בפארק

וואו, אולי את יכולה להיכנס לשכנה לבקש ממנה להכיןדיאט ספרייטאחרונה

לך משהו קל?

אני עשיתי את זה לא פעם וממש קיבלתי עזרה מהלב.

פעם הגישה לי מרק שהיה כבר מוכן בבית

פעם הכינה לי סנדוויץ'.

אולי אפשר לדאוג שמראש בבית יהיו דברים שאפשר לאכול גם בלי תכנון או הכנה מוקדמת?

כמו קורנפלקס, תמרים, אגוזים.

חטיפי אנרגיה, אצבעות גבינה, יוגורט לשתיה.

יכול מאוד לעזור לדעתי. 

אני עוד לא חמות,אז לא יודעת להגידאנונימית בהו"ל

אולי מישהי תוכל להסביר לי? והיא חמות בעצמה?

למה יש העדפה ברורה לבנות שלה מאשר לבנים וכתוצאה מכך לכלות?

אני מבינה שאם גרים קרוב אז אוטומטית מרגישים קרבה

אז הילדים של הבנים הופכים להיות כלום ושום דבר?!

למה חמותי מושיבה קודם את הילדים של הבת שלה בכיסא אוכל והילד שלי צריך

לאכול על הרצפה כמו כלב?

למה זה בסדר איך שהיא מתנהגת ולכלה אסור לפצות פה? כי החמות מארחת ומשתדלת וילדה את בעלי

ממני,

מישהי שרק רוצה להגיד לחמותה את כל האמת בפנים ולא מסוגלת 

את מהממתהבוקר יעלה
קראתי הכל ולבי יצא אלייך. לאף אחת לא מגיע יחס משפיל כזה. מעריצה אותך שאת עוד מפרגנת לה.. 
שאלת נורמות חברתיות בנושא טהרהמרגול

זה מקובל לשאול אישה (דתיה ונשואה) אם יש לה בד בדיקה?

על אותו קונספט של לבקש פד/טמפון.

מדברת נניח בעבודה/לימודים ומתקרבת שעת שקיעה.

מה עושות?

כאילו כן, צריך אחריות ושמראש יהיה איתי. אבל כאילו…

ולא מכירה מספיק נשים במציאות שרלוונטי לשאול אם זה מקובל חברתית חחח. 

אניבאתי מפעם

סיכוי טוב שלא הייתי מבקשת כי אני קצת ביישנית אבל אם זה היה מבטל את ה7 נקיים הייתי שואלת.

בכל אופן אם היו שואלים אותי הייתי ממש שמחה לעזור וממש לא מובכת. 

הריון שהגיע מהר מהמתוכנןקינואה לבנה

טריגר,  הריונות שנקלטים בקלות

טוב נשים יקרות,

אני חברה פה בפורום אתן מכירות אותי

פתחתי ניק חדש כי הנושא אישי

ב"ה יש כמה ילדים בבית.

בחסדי ה', להריונות של כולם נקלטתי בנסיון הראשון או השני בסוף המניעה.  

ב2 ההריונות הראשונים זה שימח אותי

ב6 שאחכ פחות

תמיד הרגשתי שזה מהרררר לי מידי

עוד לא הספקתי לרצות לקוות להתפלל.

רק מפסיקה מניעה, ובהריון. אני יודעת שזו ברכה גדולה. הלב שלי מלא בהודיה על זה לה'..

עם השנים למדתי להפסיק מניעה רק כשאני לוקחת בחשבון שרוב הסיכווים שתוך חודש אהיה בהריון

עד כאן רקע

לפני חודש וחצי בעלי ואני החלטנו חהפסיק את המניעה

החלטה שהתקבלה בשמחה ובלב שלם

לפני שבוע גיליתי שאני בהריון. ב"ה. הריון 8

אבל אני לא מצליחה לשמוח

מתביישת לכתוב  שאני מזכירה לעצמי בתקווה שהרבה הריונות נופלעם בשבליש ראשון, אני יודעצ שזה הזוי מה שכתבתי עכשיו

בקיצור. לא שמח לי. ואני רוצה לרצות

לא יודעת מה אני רוצה ממכם. כיווני מחשבה??

וואו לא יודעת מה להגיד לך.ממתקית

אני גם כמוך.
בהריון האחרון גם לא שמחתי (כמובן שזה עבר ואני מאושרת...)
אולי כי אין ציפיה, אין איזה אתגר, משהו.
ידעת שזה יגיע, אז אין לך סיבה לשמוח במיוחד.

אני מגיעה מהקצה השני של הסקאלה אז אולי לא קולעת...קופצת רגע

האמת שלא הסברת מה בעצם לא שמח לך, כי נראה שזו כן החלטה שקיבלת בלב שלם.

ואולי בפעם הבאה להפסיק מניעה רק אם כבר יש בך רצון בוער לילד נוסף.

אבל, תחילת הריון זה הרי זמן הורמונלי, אולי זה פשוט שינויי מצב רוח בגלל הורמונים?

מניחה שבתור אמא להרבה ילדים (צפופים?) את עמוסה מאוד, נראה לי הגיוני שלא באמת תרצי עומס נוסף עכשיו גם אם משמח. אולי זה קצת כמו כשאני מזמינה חופשה משפחתית אני חושבת שיהיה ממש כיף, כשהחופשה מתקרבת אני נלחצת וכשכבר צריך לצאת אני תוהה למה בדיוק הכנסתי את עצמי ובשביל מה טוב כל הבלאגן הזה, אבל בדרך כלל בסופו של דבר אני שמחה שנסענו...

אז אולי זה קצת ככה. ובטוחה שעם הזמן תתחברי יותר ויותר ותשמחי בהחלטה שקיבלת ובהריון. 

תני לזה זמןאיזמרגד1
זה נראה לי בסדר גמור לא להתחבר להריון בהתחלה, גילית רק לפני שבוע. אני חושבת שאם עוד חודשיים כזה  עדיין תרגישי שקשה לך עם ההריון ולא תתחברי, יהיה שווה לעשות לזה בירור יותר עמוק של מה את מרגישה ולעשות עבודה להתחבר להריון...
תודה לכןקינואה לבנה

עונה פה

אני לא שמחה כי מדמיינת אצ הקושי בהריון, בחילות ואחכ כבד מאד.

מדמיינת לידה

מדמיינת חודשים ראשונים שהם אפעם לא קלים לי, תינוק מתוק אך תלוי בי לחלוטין

זה הריון 8 ברוך ה'

אוהבת ילדים

מודה עליהם לה'

רוצה עוד

וביחד עם זה כאילו נפלה עלי תחושת הכובד והטרחה שבזה, לא מצליחה לשמוח

זה שלפני חודש וחצי עוד לקחתי גלולות, וכעת בהריון, זה מהר לי מידי....

להתמודד עם כל דבר בנפרדאיזמרגד1

עכשיו יש בחילות, תתמודדי איתם. כשיהיה כבד בעז''ה תתמודדי עם זה. אחרי הלידה תמצאי פתרונות איך אפשר להקל עלייך.

הרבה יותר קל כשאת לא צריכה להתמודד מחשבתית עם הכל ביחד, אלא עם כל דבר בזמן שלו. 

מותר לך להרגיש ככהשמיכת פוך

בע''ה זה יעבור עם הזמן .. ותתחברי להריון ולתינוק שבדרך.

אני גם כמוך נקלטת מהר ומודה להקב''ה על זה ... אני עובדת במרכז רפואי ורואה מה אנשים עושים בשביל להביא ילד אחד לעולם.

בסוף מה שנשאר לנו בחיים זה רק הילדים.. וזה הזמן שלנו להביא אותם עכשיו.

חלון הפוריות הוא לא להרבה זמן .

שיהיה בשעה טובה ומזל טוב!!

הייתי מפרידה בין הנושאיםמקרמה

גם לנשים שמחכות להריון לםעמים כשהוא מגיע יש רגע של בהלה מהמציאות

זה לא קשור בעיני לכמה זמן חיכית.

החלטת להפסיק למנוע כי רצית להיות בהריון ובה ה נקלטת- הייתי ממסגרת את זה בנפרד.

עכשיו את בהריון ויש הבדל גדול בין לרצות הריון- לבין להיות בהריון

זה מציף ומבהיל ומסעיר והכל ביחד

וזה גם טבעי

תני לזה מקום

גם אני ככהבאתי מפעם

ובהריון הראשון כ"כ חיכיתי ולקח זמן, וכשזה בא הייתי מאושרת. ברור שעדיף את האופציה השניה.

אבל אל תאיצי בעצמך, בסוף בלידה זה תמיד אושר והתרגשות... והילד אהוב כמו כולם. 

אני חושבת שכל תחושה שיש לך הגיוניתשושנושי

במיוחד בשליש ראשון. אז קודם כל אל תאכלי את עצמך.

תני לזה זמן, זה עוד ממש חדש. 

אני אישית חולמת להיקלט ככה בקלות ככה שלא ממש יכולה להיכנס לנעליים שלך.

חיבוק על התחושות, מקווה שתצליחי להתגבר עליהם.

והיי- איזה מלכה את שאת בהריון שמיני, תקשיבי את אלופה. אני ממש מצדיעה לך. 

..עם ישראל חי🇮🇱
עבר עריכה על ידי עם ישראל חי🇮🇱 בתאריך ט"ו באייר תשפ"ו 21:03

.

אני מכירה את ההרגשהפרח חדש

כי לפני ההריון זה הכל תאורטית, פתאום יש הריון ואת קולטת שזה אמיתי וזה כאן כדי להישאר ואין דרך חזרה..

אבל האמת שלקוות שזה ייפול זה קצת קיצוני

בעיני ולא הרגשתי ככה וזה אומר לשקול פעם הבאה יותר לעומק האם מתאים עכשיו הריון או לא.

תודה חברותקינואה לבנה

אני קוראת כל מילה

לוקחת כיווני מחשבה.

שמחה להבין שזה נורמלי שיש זמן שלוקח לעכל

אפילו תינוק לוקח לפעמים זמן לעכל...רקלתשוהנאחרונה

אני מכירה מישהי שמרגישה זרות בהתחלה מול התינוק שלה בחדר הלידה ובימים הראשונים

זה נורמלי - עובדה שקורה, והיא אמא להרבה ילדים, מהממת ואוהבת.

אז בוודאי שלהתרגל להריון זה נורמלי

מסתבר שהחורף לא נגמרoo

לג בעומר חורפי נדיר

זה נדיר?מתיכון ועד מעון
אני לא גרה בירושלים אבל בשומרון ולא מוציאה את בגדי החורף עד שבועות 
הטמפרטורות האלה כןoo

זה לא קור לסוודר

זה נדיר למאי

ועוד יותר נדיר ספציפית ללג בעומר

כן, יש סיכוי אפילו לשלג בחרמון ...פאף
וואי וואישושנושי
החולצות בגדי חורף של הילד מזמן הפכו לחולצות בטן. איזה מבאס. .תודה על העדכון. 
לא חושבת שצריך בגדי חורף. מקסימום קפוצ'וןיעל מהדרום
יופי, עזרת לי. נשים דק ארוך עם קפוצ'וןשושנושי
תלוי איפה ומתיoo

מרכז/ דרום מספיק קפוצון

איזור ירושלים ודומיו בבוקר ובערב צריך מעיל ומשהו חורפי 

לפי המעלות זה לא נשמע כזה קר🤷‍♀️יעל מהדרום
לק"י

אנחנו בדרום שהלילות בו יכולים להיות קרים.

אצלנו ברגע זה 18 מעלות. מרגיש לי ממש ממש קר.שושנושי

היום בלילה אשלח את הגדול עם קפוצ'ון.  

אז עזרתי לך או לא?😅יעל מהדרום

לק"י

גם אצלינו בערבים בחוץ צריך קפוצ'ון. בבית לא...

הילדים לוקחים גם בבוקר לפעמים.

לא סגורה על זה חחחשושנושי
אז את גרה באיזורoo
שכדאי להחזיק פריטי חורף גם במאי
שנה שעברה היה יותר חם. לא?שושנושי

היינו לחלאקה במירון, אני זוכרת שלקחנו קפוצונים, הילד היה עם קצר

כולנו לא לבשנו את הקפוצון כי לא ממש היה צורך. היינו שם באמצע הלילה. 

כן זה מזג אויר חריג למאיoo
אבל זה קורה מדי פעם
תראי את ההבדלoo

בדרום קר בלילה אבל ביום נעים

מנעד של 10 מעלות בין היום ללילה

בירושלים המקסימום 16-17 זה קר בפני עצמו

ובגלל שבלילה הטמפרטורה די נמוכה

כל היום מרגיש קר

ואם אין שמש אז בכלל

נכוןניק חדש2

ביום מאד נעים אפילו חם

בלילה עדיין שמה לחלקם פוטרים

לדעתי לא כזה, גם השבןע היה עשר מעלות בבוקר חלק מהיבוקר אור
זה תלוי לאן זה מתפתחooאחרונה

10 יכול לעלות ל20 ואז אפילו חם בשמש

אם הוא נשאר על 16 ואין שמש

ממש קר

מרגישה שלא משנה מה יקרה, זה יהיה מתישאנונימית בהו"ל

אז בעלי יחזור מהמילואים יום אחרי שהווסת אמור להתחיל.

ואם באמת יגיע הווסת וזה לא יהיה הריון, אז כנראה נפספס את הביוץ הבא.

החודש כבר פספסנו שבוע וחצי של זמן שאנחנו מותרים. וגם בחודש הבא לא יהיה הרבה. אלא אם כן זה יהיה הריון, ואז נראה איך יהיה יציאות של שבוע שבוע, ולהיות לבד בבית.

וזה לא שאני לא יודעת לטפל בעצמי ולהתנהל. אני מעסיקה את עצמי במלא תכנים, ומפגשים, וקונה לעצמי פינוקים וכו' וכו'. וגם הקהילה פה תומכת ועוזרת.

אבל עדיין חוסר הוודאות הזה נורא קשה. משתדלת להתמקד בהווה אבל לא תמיד מצליחה.

סוף פריקה.

חיבוק!ואני שר

אני מרגישה שזה חלק מהמסירות נפש שלנו בתקופה הזאת

וזה דורש כל כך

להיפרד כשאסורים

להיפגש כשאסורים

לפספס חודש כי הוא לא מגיע בזמן

אומרת לעצמי בסיטואציות האלה

שאני מקווה מאוד שהקב"ה רואה ורושם את הזכויות האלה לעם ישראל וספציפית לנו

חיבוק גדול!

רוצה לספרעוד מעט פסח

שכשהתמודדתי בזמן המלחמה עם משהו קשה נורא ושקוף שאף אחד לא ידע עליו,

ניסיתי לכוון-

שזה יהיה להצלחת החיילים. לשמירה עליהם.

ממש, לדמיין שהדבר הספציפי שאני עוברת עכשיו מציל מישהו ספציפי ברגע ספציפי.

אז גם אם אני יודעת בשכל שזה לא עובד ככה, אבל זה נתן לי כח להמשיך להתמודד.

חיבוק גדול אהובה!!! שמה שיהיה, יהיה רק לטובהאמהלה

ושתצליחי לראות את הטוב.

אז הווסת הקדים ממה שחישבתי...אנונימית בהו"ל

😢😢😢😭

וואו. חיבוק ענקקינואה לבנה

מתי בעלך אמור להגיע מהמילואים?

אני חייבת לומר שהמסירות נפש שלנו על טהרה במילואים, זו זכות גדוחה ועצומה

שלישי או רביעיאנונימית בהו"לאחרונה
ולפי הניסיון שלי, זה אומר שכנראה אטבול יום אחרי שהוא יוצא שוב😢
כמה זמן לוקח עכשיו למשלוח מנקסט?מתןתורה

חייבת טייצים עד הברך לבנות..

ולא יודעת איפה לקנות באיזור

לא יודעת לגבי נקסטהשם שלי
בארץ אני קונה בפוקס ובקיווי.
מה המחירים בפוקס?מתןתורה
אני חושבת שקניתי 4 במאההשם שלי
לא יודעת אם זה מחיר קבוע.
תסתכלי בדקטלוןבת מלך =)
אסתכל. תודה!מתןתורה
הזמתי מלא בחודשיים האחרוניםביבוש

במלחמה לקח בערך 3 שבועות וכעת בערך שבועיים

יפה. הזמנתי לפני שבועיים, וזה עוד לא הגיע לארץיעל מהדרום
אז היום קיבלתי הודעה שזה הגיע לארץיעל מהדרום
תודה רבה לכן!!מתןתורה
תבדקי בקיווי. נראה לי שיש להם טייצים 3 ב-50יעל מהדרום
לק"י

לא יודעת אם קצרים או עד הברך.

באתר יש רק ב25..מתןתורה
תבדקי בחנויות. יש להם 3 פריטים ב-50יעל מהדרום

לק"י

אם אני אספיק היום לצאת מהבית לקניות, אני אנסה לבדוק שם ולכתוב לך.

באתר אתמול היו טייץ אורך ברך 3 ב 50קופצת רגע
 לא היו כל המידות ולא המון צבעים
הגיע לי לארץ תוך שבוע ועוד כמעט שבועיים עד שהגיע אטארקו
אבל גם הדואר פה מעפן קצת, גם הייתי צריכה לשלם לשחרור מהמכס.. ןגם זה היה לפיי כמה ימים אני קצת מקווה שיש שיפור בעומסים.

לגבי איפה בארץ תנסי באתר של ביגוד.

וואלה, תודה!מתןתורה
הרבה...אורוש3
ממש לא שבוע כמו תמיד. לא היה לי דחוף היסטרי אז לא הייתי ממש על זה אבל אחת נראה לי לקחה שבועיים ואחת שלושה. 
ומנצלשת- כמה אפשר עכשיו בלי מכס? 75 או 130?פה לקצת
לדעתי חזר ל75!!!אורוש3
לא. בוודאותטארקו

היה 75

חתמו צו שהעלה ל150

הצו פג, הצביעו לא להאריך אותו ממניעים פופוליסטיים מעצבנים, ירד חזרה ל75 לכמה ימים

ואז חתמו צו חדש שמעלה ל130 והוא עדיין בתוקף ב"ה.

סגורה? לדעתי אחרי 130 ירד חזרהאורוש3
דיי סגורה על זה..טארקו

אבל את יכולה לבדוק שוב.

לא חושבת שירד עדיין אחרי ה130, אני דיי עוקבת על זה.

נראה שאת צודקת. אחלהאורוש3
אז אצלי באופן מוזר מופיע כבר כמה ימים שהחבילהפרח חדש

נמצאת במכס

אף פעם לא היה כזה דבר

וקניתי בסכום מעל 75 דולר ופחות מ130..

יש להם עומס פסיכי אחרי הפקק שהיה מהמלחמה...טארקואחרונה
הזמנתי שבוע לפני פסח, הגיע תוך שבועיים וחצישושנושי
לגבי עכשיו לא יודעת 
חברה אמרה לי שקיבלה כרגיל תוך שבועיים.לפניו ברננה!
עשיתי לפני כמה ימיםהתלבטות טובה

ראיתי באתר למעלה, מה שתמיד משתנה

שעד 130 דולר אין מכס

ביטוח פרטי לילדים ופסיכיאטר ילדיםפה לקצת

מי שיש לה ביטוח לילדים-

איך זה הולך?

בטח יש כמה חברות, איך יודעים מה לבחור?

יש תקופת אכשרה או שמיד אפשר להיעזר בביטוח?

ואני רוצה לקחת את הבן שלי לפסיכיאטר ילדים לאבחון באופן פרטי-

איך יודעים איזה פסיכיאטר טוב?

איך בכלל מגיעים לפסיכיאטר? מגוגל?

לא רוצה דרך הקופה כי זה זמני המתנה ארוכים

הפותחת אמרה שבאמת תבדוק את זהיראת גאולה

עם הפסיכולוגית של הגן. שזה באמת נכון לדעתי. לבדוק איתה מה בדיוק המטרה בלקחת לאבחון, והאם פסיכיאטר עדיף על פסיכולוג.

זה שהפסיכולוגית של הגן אמרה לפנות לייעוץ אצל פסיכיאטר לא מרשים אותי לצערי.

גם לא ברור לי מההודעה שהיא באמת ראתה אותו. (וגם אם כן ככל הנראה לא השתמשה בכלים אבחוניים)

שוב, כתבתי מהחוויה שלי, שאם משקיעים בלקחת לאבחון - אבחון פסיכולוגי נותן מענה ואבחון פסיכיאטרי פחות הכתובת. גם באבחנות שאמורות להינתן על ידי פסיכיאטר.

התייעצות לגבי סיוע רגשי לבן שלי בבית הספרממתקית

כיתה ד'
יש לו טיפול רגשי, שאושר על ידי פסיכיאטר בשל כל מיני סיבות של חרדה. (לא קשור למלחמה...)
בשנה שעברה עוד בישיבה עם צוות בית הספר, היועצת זרקה לנו משפט שיש ילדים שיותר זקוקים לעזרה הנפשית של בית הספר, וכביכול אנחנו "תופסים" להם מקום, נתנו לנו הרגשה רעה מאוד. כתבתי על זה פה בזמנו והבנתי שזה משפט לא מקצועי, ולא בסדר לומר לנו כזה דבר.
בכל אופן לילד נשארו שנתיים של טיפול בבית הספר. ואני חוששת שבםפגישת סוף שנה של בית הספר, לגבי חלוקת טיפולים שנה הבאה, יאמרו לנו שזה מיותר וכו, ויורידו אותנו מהסל שמגיע לו, אני כבר רואה רמזים של המטפלת שכל פעם שולחת הודעות לא טובות עליו, לא משתף פעולה, נדבר כבר על זה בישיבה
לא הגיע אתמול, נדבר כבר בישיבה
אמרתי לו להביא במבה לפעילות והוא לא הביא 
השאלה שלי- מותר לבית הספר להוריד שעות ולבטל את הסל בטענות שלא מגיע לו, או לא משתף פעולה במלואה, או כל תרוץ אחר??
האם אני כהורה יכולה להתעקש שהסל ימשיך, כמובן עם הכוונה וחשיבה להתיעלות שנה הבאה.

ממליצה קודם לדבר עם הילדמקקה

האם הוא רוצה להמשיך עם זה?

כי אם הוא באמת לא משתף פעולה ואין לו מיטיבציה אז אולי.באמת כדאי לעשות הפסקה

תודה על הטיפ.ממתקית

דיברתי איתו ובאמת אין לו הכי מוטיבציה, מצד שני, בית הספר מבחינתו לא עושה השתדלות לסייע לו ולהעלות מוטיבציה.
אלא מתייאש מה שקרה עוד לפני תחילת הטיפול (כפי שציינתי מבחינתם אנחנו תופסים שעות לילד אחר).

וזה כך עם כמה מטפלות?מקקה

או שזה אחת שאיתה לא מסתדר?

אם אותה אחת אפשר לבקש להחליף

אומר לך מה אמרה לנו המטפלת הרגשית הפרטית של הבן שלי. כשנמאס לו לבוא, היא אמרה שכדאי לעשות הפסקה כדי שלא יסרב ללכת לעוד טיפולים רגשיים בהמשך חייו.

השאלה אם לאחר ההפסקה אוכל להחזיר אותו לרצף הטיפולממתקית

בבית הספר?
או שאחרי הפסקה שוב צריכה פסיכיאטר?
זה גם השיקול שלי

אולי אפשר לדבר בבית ספר על הפסקה יזומהשושנושי

עם הסכם שבסיום ההפסקה אתם חוזרים.

זה מה שעשיתי עם טיפול אחר לילד שלי, טיפול שיש עבורו רשימת המתנה מכאן ועד - סיכמנו שעושים הפסקה של שלושה חודשים לטובת הילד והמקום שלנו יתפנה בתום התקופה. מקווה שבאמת יהיה ככה. מצד שני לעשות טיפול בלי שיש לילד חשק ומוטיבציה זה גם לא לעניין. רק מתסכל אותו. 

קוראת את ההמשך ומבינה שזה לא עובד ככהשושנושי
וואו איזה מתסכל זה! המון כוחות יקרה מקווה שתמצאו פתרון. 
קיבלתם סל שעות מועדת איפיון וזכאות?כבתחילה
אם כן, הם מחוייבים לתת לכם. 
בדיוקיראת גאולה

אתם עם סל אישי שהתקבל בועדות אפיון וזכאות? אם כן הזכאות היא ל3 שנים ולא יכולים להוריד לכם.

אם זה במסגרת סל בית ספרי - אז לא מחוייבים להמשך.

כן. זה איפיון וזכאות.ממתקית

תודה!
ואם אומרים ומשכנעים שהילד לא צריך?
להשתכנע ולזרום איתם?
או לדרוש משהו חלופי? לראות מה ניתן לעשות?

אבל הוא כן צריך!יראת גאולה

למה לוותר אם זה יכול להועיל לילד? לא התאמצת להגיע לועדת אפיון וזכאות כי זה היה התחביב שלך, נכון? עשית את זה לתועלת הילד. אין שם סיבה שלא יתאמצו על מנת לקדם את הילד.

מצד שני, אם הם יגידו זה מה יש, ואין לנו אפשרות אחרת, זה לא שיש לך איך לשנות את זה... וגם לא יודעת אם חכם להתעקש על מטפלת שהוא לא מתחבר אליה ובמציאות גם לא נכנס, וכנראה שגם היא פחות מתחברת.

צודקת נכון.ממתקית
השאלה מה הסל שהוא קיבל באפיון וזכאותטארקו

יש סל אישי

ויש סל בית ספרי

סל אישי הוא זכאות מוחלטת שלו

סל בית ספרי זה נושא מורכב יותר..

לא יודעת אם זה מבית הספר או לא...ממתקית

באמת שאלה.

אני יודעת שזה סל אישי
הוא נחשב כביכול חינוך מיוחד.

אם במכתב של הזכאות כתוב סל אישיטארקו
אז זה 100% שלו ואין מצב שלוקחים לו את זה, תתעקשו על זה.

אבל אם הטיפול במסגרת לא מיטיב איתו שימצאו מה כן ייטיב איתו במסגרת הסל(שהוא זכאי וזקוק לו) ותקחו לטיפול פרטני.

הייתי מתאמצת ממש לעמוד על שלי שלילד יהיה מענה כמה שיותר מדויק ולא נותנת להם לסבן אותי.. אם יש לו סל אישי זה אומר שהם מקבלים תקציב צבוע לתת לו מענה, ואם הם לוקחים את זה ממנו לילד אחר זה גזל.

גם סל מוסדי נחשב חינוך מיוחדמתיכון ועד מעון

אבל אז התמיכות הן לא שלו אלא של בית הספר.

בכל מקרה אם הטיפול לא מסייע אפשר לבקש לעשות פילוח מחודש ולקבל תמיכות אחרות, אולי אם יש קבוצה חברתית או מנתחת התנהגות,

יכול להיות שהטיפול במערכת פחות מיטיב ואולי דווקא טיפול בקהילה שילווה בהדרכת הורים יהיה יותר יעיל

נראה לי שאם קיבל סל אישי אפשר להחליט איךקופצת רגע
להשתמש בו. זאת אומרת אם הטיפול לא היה מוצלח אולי אפשר להמיר בטיפול אחר או בשעות סייעת או משהו. לא מבינה גדולה בתחום... 
בלי קשר לצרכי בית הספר, לטובת הילדשיפור

כדאי לבדוק אם הטיפול כמו שהוא יותר מועיל או מעיק, ומה עושים עם זה.

מבחינתך זה צריך להיות השיקול המרכזי. את עומדת על הזכויות שלו, ולא של שאר ילדי בית הספר 

הטיפול האמת מעיק. אהל מה הכוונה שאני עומדת על הזכוממתקית

הזכויות שלו?
אם נבטל את הטיפול- ביטלתי את הזכות שלו, במידה ואין תחלופה (ואין...לפי מה שהם אומרים)

התכוונתי שאם זה לא מיטיב עם הילדשיפור

את צריכה לחשוב אם יש דרך להפוך את זה ליותר מיטיב (סתם זורקת דוג'- לעשות מבצע עם פרסים אם מגיע ומשתף פעולה יפה) או שיותר נכון לוותר כרגע לטובת הילד- בלי קשר לצרכים של שאר ילדי בית הספר.

בעיקרון ממה שאני מכירה כל שנה עושים חלוקה מחדש, לא יודעת איך עובד ספציפית אצלכם.

הבנתי תודהממתקית
בגיל הזה לשיתוף פעולה יש משמעות קריטיתנעומיתאחרונה

(בניגוד לדוג' לכיתה א' ב' שאפשר לשכנע ילד להגיע).

אם ילד בגיל הזה לא רוצה לשתף פעולה, לא טוב לו. אם לא טוב לו צריך שתהיה סיבה ממש ממש טובה כדי שהוא ילך למקום שהוא לא רוצה בו.

יש לזה השלכות נוספות, תחושת חריגות, שוני מול החברים בכיתה, אי עמידה בציפיות של המטפלת והצוות, פערים לימודיים וחברתיים.

ולכן, כדאי לחשוב מה הסיבה  והאם זה בטוח נצרך (חשש מאיבוד הזכאות, זו לא סיבה מספיק טובה בעיניי).

מציעה לך לקבוע שעה עם המטפלת הרגשית (במקום טיפול ובנוסף לישיבת פילוח תמיכות) לשמוע ולדבר איתה. מציעה לך/לכם לבוא בלב פתוח ולא בגישה רק של 'לקבל את המגיע לכם'

בהצלחה! 

אולי יעניין אותך