התייעצות, הפרעות קשב וריכוזאנונימית בהו"ל

יש לנו בן בן ארבע וחצי

שההתנהלות שלו בלתי נסבלת

הוא לא קשוב, לא שומע, מוסח, רוצה להיות טוב ולא מצליח, המון תנועות לא מתוכננות שעושות נזקים (עם התינוק, עם כוס שנשפכת קבוע וכדו')

נוגע בנו ובאנשים בצורה מציקה

לא רגוע

כל הזמן מיילל בוכה מדבר 

ועוד שלל התנהגויות שכן רלוונטיות לגיל ארבע אבל מועצמות עוד יותר כמו לדבר במילים לא יפות, להרביץ, וכו'

הבנו שזה כנראה יכול להעיד על הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות

השאלה מה עושים עם זה עכשיו בגיל הנוכחי?

המצב כבר בלתי נסבל והוא מקבל המון המון פידבקים שליליים

והוא רק רוצה להיות טוב ופשוט לא מצליח לו

הכל מתחרבש הכל נגמר רע

מציינת שיש לו דימוי עצמי נמוך בהשוואה לאח הגדול שמעליו. בטוח שהוא אפס לעומתו למרות שממש לא.

אנחנו מנסים להעצים, לאהוב.. מרגישה שזה טיפה בים

לא עוזר ולא משפיע

מה עוד אפשר לעשות?

מרגישה שאחרי שיהיה מווסת כמו אחרי רטלין, שירגע ולא יעשה נזקים בכל צעד יהיה לנו קל יותר ליצור אמון ואהבה מולו (הוא יהיה במקום של קבלה)

לבנתיים אי אפשר לאבחן ולקבל ואני מרגישה שנעשים נזקים מחוסר אונים שלנו ושלו יחד...

אשמח לכל תגובה מחכימה, גם מנשים שאולי היו ככה כילדות

אני ובעלי שנינו רגועים...לא חווינו, אין לנו נסיון בלהיות הצד השני

גם מאימהות מנוסות

גם לפתרונות טבעיים (נוסה להפסיק סוכר וקמח)

תודה רבה!!

עוקבת מהניק שלי

זה יכול להיות גם קושי בוויסות החושידיאט ספרייט

אם אני מסתכלת על החלק של תנועות לא מתוכננות.

ובכל מקרה, ממש כדאי לפנות להתפתחות הילד ולתת להם להחליט.

בהתפתחות בילד מאבחנים מגיל צעיר ממש ואין צורך לציין שהחשש שלכם נוגע בהפרעות קשב אלא בקושי כללי מול הילד.

אני כן מציינת משהו שרופא ילדים אמר לי כשהוציא לי הפניה להתפתחות הילד: עדיף לכתוב שיש יותר בעיות ולהעצים בעיות קיימות כדי לקבל שבכלל יכניסו אותך להתפתחות הילד.

האבחנה הסופית בין כה וכה נקבעת רק כשנוירולוג ופסיכולוג בוחנים בעצמם את הילד, ולכן הרצון הוא רק לקבל הפניה.

כמובן שכל אחת תעשה כראות עיניה וכפי הבנתה. 

בהצלחה.

אנסהאנונימית בהו"ל

באמת עד היום לא התחלנו איתו תהליך

קודם כלהמקורית

אני חושבת שהעיקר שבבית ירגיש מוצלח ושהוא טוב

דבר שני לגבי פתרונות תזונתיים - הוכח מחקרית שתזונה בריאה ולא מתועשת אכן מאזנת את ההתנהגות במקרה של היפר

איך השינה שלו אגב? 

הלוואיאנונימית בהו"ל

אבל איך עושים את זה כשכל היום רודפים אחרי כיבוי שריפות?

זה מעגל בלתי נגמר של קושי...

לגבי התזונה - בבית אנחנו אוכלים בריא

הבעיה שהוא מקבל בגן ובעוד מקומות מחוץ לשליטתנו (תהילים וכדומה) 

והוא ברמה שעולה על השיש לקופסת סוכר ומלקק סוכר

אם אנסה להחליף איתו ממתק במשהו הוא לא מסכים

ואם אאסור הוא יברח או פשוט יאכל לפני שאדע

אין לי באמת שליטה עליו לצערי (נראה לי בעיקר כי גם לו אין מספיק שליטה על עצמו)

הוא ישן טוב

מציעה ללכת לאבחון בהתפתחות הילדמתואמת

אתם לא יכולים להיות בטוחים שמדובר בהיפראקטיביות, וגם אם כן - אז לפעמים מאבחנים את זה גם בגיל קטן, ואז אפשר לעזור. (יודעת את זה מהגן חנ"מ שעשיתי בו שירות לאומי - היו שם שני ילדים עם היפראקטיביות. אולי היו להם עוד דברים ולכן עברו אבחון, אני לא יודעת בוודאות...)

בכל אופן, אבחון לא פותר את הבעיה, אבל כן יכול לכוון לטיפול מתאים...

אפשר בנתיים לטפל בדרכים אחרותרוני 1234

כמו ריפוי בעיסוק (בדגש על קוג-פאן), הדרכת הורים אצל מומחית לילדי קשב והרבה ספורט.

כל הכבוד על המודעות ועל הרצון לטפל!

ואו לא הכרתי קוג פאןאנונימית בהו"ל

זה אחרי איבחון אבל?

כשמקבלים בעצם ריפוי בעיסוק?

כן, ולא כל מרפאה בעיסוק עובדת בשיטה הזאתשיפור
ממליצה להתייעץ עם רופא ילדים מנוסהיום שני

הם רואים הרבה ילדים ויש להם ניסיון.

גם לי נשמע שהכיוון הוא ריפוי בעיסוק - אבל זה לוקח זמן...

רופא ייתן לכם הפניה מתאימה.

וגם  ימליץ לכם האם יש טעם לפנות לפרטי בינתיים.

במקרה דומה - הרופא נתן לי טיפים לבנתיים (כמו חשיפה למרקמים, איך להגיב להתקפי זעם ועוד) שמאוד עזרו לי 

פתרונות טבעייםתהילה 3>

לצד בדיקה ואבחון במידת הצורך, אבל יעזרו גם במידה ויאובחן משהי וגם במידה ולא

הרבה חום, אהבה, קשר, פידבקים טובים,

ליזום זמן איתו, מילים טובות, קשר עין, חיבוק, התכרבלות, כיסוי.

לעזור לו לפרוק אנרגיות בדברים חיוביים כמו טרמפולינה או משחקי כדור לגיטימיים, קפיצות וגילגולים במקומות שלא מפריע.

אפילו משימות בבית שבסדר מבחינתך יכולות ממש לתת בטחון ומשמעות לצד פורקן.

נניח לנקות ארונות מטבח, להעביר סל כביסה, לטאטא.

כל זה יכול לעזור מאד לווסת אותו, ולעזור לו לבנות קשר טוב ובריא איתכם שהוא מקור לבריאות נפש,

לתת לו הרגשה שהוא טוב ורצוי ואהוב ומוצלח.

יש דברים שגם מתאזנים עם הגיל, ובכל מקרה איסוף וקשרטוב מאפשרים לו גם להרגיש יותר בטוח ונינוח בע"ה.

תודה!אנונימית בהו"ל

ואו דברים טובים לעכשיו

גזרתי שמרתי

בהצלחה❤🫶תהילה 3>
ממש מאתגרתקומה

רק שימו לב לא להדביק לו תוויות בלי אבחון מקצועי, ממה שאת מתארת הביטחון העצמי גם ככה נמוך, אז חשוב לא לתייג אותו ולשים אותו המשבצת מסויימת שיהיה לו קשה לצאת ממנה.

מצטרפת למי שכתבה שזה מתאים גם לוויסות חושי, והטיפול בזה הוא על ידי ריפוי בעיסוק.

התחנה הראשונה היא רופא ילדים, ובקשה להפנייה להתפתחות הילד לאבחון ומשם להתקדם הלאה.

בינתיים, לנסות להכיל אותו ולכוון אותו.

לא להגיד רק מה אסור, אלא גם מה מותר.

לנסות להסתכל דרך העיניים שלו, הוא לא מתכוון להציק, יש לו קושי והוא כנראה לא מצליח להתנהל בצורה מותאמת.

סתם דוגמה לגבי מגע בכם ובאנשים בצורה מציקה - זה יכול להיות רצון למגע, ולקרבה. אז במקום להתרחק או לכעוס,  להגיד בצורה נעימה, זה לא נעים בי כשאתה נוגע בי ככה, אבל הנה, אפשר חיבוק גדול ואז לחבק.

כוס שנשפכת באופן קבוע - אפשר לעבור לבקבוק עם קש או לשים פחות מים, חבל להכניס כרגע את ההתמודדות הזו.

מגע בתינוק - בתיווך איתכם. וואי, אתה ממש רוצה לשחק עם אח שלך? אז בא נעשה לו טובה בעדינות. ואז עושים יחד, ומחמיאים לו.

לגבי דיבור - אני עשיתי המחשה על דיבור מותאם בעזרת סולם. שלב 1- שתיקה, מתאים לזמן מפגש בגן או כשמקשיבים למישהו, שלב 2 - לחישה, כשרוצים לספר סוד, שלב 3 - דיבור רגיל, שיחה רגילה בין שני אנשים קרובים, שלב 4 - הרמת קול, כשרוצים למשל לקרוא לחבר שנמצא בקצה של החצר. שלב 5 - סכנה, ילד רץ לכביש רוצים להזהיר את אמא ואבא.

ואז אחרי שעשינו את ההדגמה על הסולם בבית, בכל מיני סיטואציות אני מזכירה את זה. וככה יש אמצעי עזר מוחשי להדגים איך מתאים להתנהג באיזו סיטואציה.

אני כן רוצה להגיד על התקווה שריטלין ישנה הכל, אני לא יודעת מה הקושי שלו, לא יודעת אם זו הבעיה. אבל אל תתלי בזה תקוות. אני הכי בעד טיפול, וזה מאוד עוזר. אבל אל תחכי ליצור אמון ואהבה רק אחרי טיפול. אני יודעת שזה קשה ובלתי נסבל, אבל הזמן ליצור אמון הוא עכשיו, דווקא בקושי שלו, ולא לחכות למשהו חיצוני ורק אחר כך להתחיל.

קצת חפרתי ואולי זה לא הכי ברור, אבל לסיכום:

1. להתחיל תהליך אבחון דרך קופת החולים כמה שיותר מהר (אגב, מה עם הגננת? מה היא אומרת? אתם סומכים עליה?)

2. לנסות לגייס את עצמכם מולו, למצוא בו רגעי חן ולהעצים אותם. לתת לו להרגיש אהוב למרות הכל. תחשבי שכמה שאתם מתוסכלים, הוא מתוסכל פי כמה. לזכור שאתם ההורים המובילים וזה העוגן שהוא צריך עכשיו. המון חמלה, תוך הצבת גבולות במקום שצריך. לא לקחת דברים כמובן מאליו, אלא ללמד. ללמד טון דיבור מותאם, ללמד הפעלת כוח מותאמת, ללמד מגע נעים ולא נעים. ללמד הכל הכל. זה קשה, זה מאתגר. אבל זה הרבה פעמים עובד.

שואלת לגבי המגעכורסא ירוקה
כתבת להסביר זה לא נעים לי אל תעשה את זה, אבל (אני לא פותחת השרשור) אנחנו עם ילד באותו גיל, התנהגויות דומות, וכל מה שקשור למגע לא מתאים לא נעים ומציק - אנחנו אומרים וזה כמו לדבר לקיר. לא יודעת אם לא אכפת לו או שהוא לא זוכר או מתקשה לווסת או משהו אחר, אבל זה ממש מעיק כי זה חוזר על עצמו פשוט כל הזמן. מה היית עושה אז?
אני לא אשת מקצועתקומה

עונה רק מהניסיון שלי

יש דברים שאני אומרת 1000 פעמים, באמת המון המון, ורק אחרי זמן ותקוםה ובפעם האלף ואחת זה נקלט.

יש דברים שאני אומרת, זה מחזיק לפעם אחת ואחר כך צריך להגיד שוב פעם.

כמה שיותר משתדלת לא להגיד לא בלי להגיד מה כן. בכל מה שקשור למגע אני חושבת שמאוד חשוב ללמד גבולות, וחשוב גם לילד שידע שיש מגע שהוא לא מתאים. אבל אני אציע מגע אחר. חיבוק, ליטוף ביד במקום בצוואר למשל, אגיד לו לשאול לפני כן.

עבור מגע חזק שאני מרגישה שיש צורך - אני מציעה כרית, בובה או ספה.

ומשתדלת גם לתת מגע יזום משלי, בצורה שמתאימה לי.

חוץ מזה, אם יש ילד שזקוק למגע, אפשר נגיד אחרי המקלחת ללטף. אפשר לעטוף בשמיכה חזק ולחבק, לתת לו להגדיר איך נעים לו, איזו עוצמה (ומתוך זה שהוא לומד להגיד על עצמו, הוא מבין שגם לאחרים יש את הגבול שלהם. אבל זה נותן מענה גם בפני עצמו).

ובאופן כללי, עוזר לי להסתכל על זה בעוד צורך. כמו שאני צריכה לאכול ולשתות, יש כאלו שהקטע של מגע או חושים לא מווסת מספיק, והם צריכים מענה לצורך הזה. אם ניתן אותו במהלך היום בצורה שנעימה וטובה לכולם, זה יפחית את הרגעים הפחות נעימים.

תודה רבה על הפירוט!!כורסא ירוקה
ואו תודה! החכמת אותי מלאאנונימית בהו"ל

לגבי הסולם, נראה לי הכי קריטי אצלנו ללמד אותו איזה מגע מתאים מתי

איך פרקטית מבצעים את זה במוצר מוחשי?

כי לא כל כך הבנתי וזה נשמע לי פתרון שיעזור לנו

מנסה לחשובתקומה

אולי לנסות עם המחשה של רמזור?

אצלנו רמזור עוזר בכל מיני מקרים שצריך רגע לעצור ולחשוב לפני שפועלים.

ואז לחלק מגע לפי רמות

אדום - לא עושים בכלל, בתוך זה נכלל:

מגע באזורים פרטיים של אחרים

מגע מכאיב

מישהו אומר "די"

כתום - מגע שצריך לשאול לפני:

חיבוק לחבר

לקחת משחק למישהו מהיד

ליטוף למישהו מהמשפחה

ירוק - מגע שמותר:

חיבוק לאמא ואבא

כיף

בזמן משחק יחד בחצר / בגן (לתת יד, כיף)

אני כן אומרת בזהירות, כי אני לא מהתחום. אולי לא כל הגדרה כאן מתאימה

אבל ככה הייתי מנסה לחלק את זה.

ובהקשר של מגע - לנסות לתת מענה אורך היום, לא לחכות לצורך דחוף שלו.

משחקי קפיצות

עיסוי

משחק בפלסטלינה

חיבוק חזק

וגם הייתי מנסה להסביר על חוזק של מגע.

אחרי מקלחת, אני עוטפת את הילד בשמיכה ואז מתחילה לעשות עיסוי בגב. ואז אני מבקשת שיגידו לי מתי זה נעים לו. אז אני עושה קצת חזק (לא ברמה שכואב כמובן, אבל כן יותר עמוק), ואם הוא אומר שזה חזק לו מידי, אני מחלישה. ואז נגיד אני עושה בצורה שכמעט לא מרגישים (את יכולה לתת לזה דימוי, נגיד כמו נוצה), ואז הוא יבקש יותר חזק.

וככה הוא גם לומד להכיר את עצמו, וגם לומד שכמו שלו יש מגע שנעים ומגע שלא נעים, ככה אצל אחרים

נשמע לא קלמתיכון ועד מעון

הרבה פעמים ילדים עם הפרעות קשב אבל גם עם קושי בויסות או קושי אחר בהתארגנות חווים את עצמם בעולם באופן שלילי כמו שכתבת עושים המון דברים בטעות ומקבלים משבים שליליים, מהסביבה אבל גם מעצמם.

הייתי מנסה ליזום כמה שיותר אינטראקציות של משחק, של סיטואציות שהוא יחווה הצלחות כדי למקסם עד כמה שאפשר את הסיכוי שיחווה הצלחה, לחשוב בראש שלו, מה יכול להתפקשש, ולעזור לו להתמודד.

ומצטרפת להמלצה לאבחון ולטיפול תואם ולהדרכה מתאימה עבורכם איך להתמודד בהתאם לקושי

נשמע לי יותר כיוון של ריפוי בעיסוקאורוש3

גם הסרבול, גם עולים פה קשיים בוויסות חושי.

וגם אם יש הפרעת קשב יש כלים מועילים בריפוי בעיסוק ותרופות בכל מקרה פחות רלוונטי בשלב הזה.

אז לכי לכיוון הזה. גם הדרכת הורים תמיד טוב, לכולנו...

מה שעולה לישיפור

אבחון בהתפתחות הילד- לבדוק כיוון של ריפוי בעיסוק

הדרכת הורים

אולי משהו בסגנון של שחייה טיפולית, רכיבה טיפולית, ספורט טיפולי

הוא כבר בשחיה ואנחנו בהדרכה אצל פסיכולוגיתאנונימית בהו"ל

(מקבלים דרך סל של ילד אחר)

היא זאת שאמרה שזה כנראה קשב

נתחיל באיבחון...זה באמת הכיוון הכי פרקטי עכשיו

חשוב שתדעי שאם היא לא עושה לודיאט ספרייט

אבחון מלא על פי כלים קבועים מראש ומשווה ובודקת יחד עם רופא נוירולוג האמירה שלה לא משמעותית בכלל.

גם תלוי איזו פסיכולוגית זו?

האם מדובר בפסיכולוגית התפתחותית? 

כנראה שלאאנונימית בהו"ל

עברנו כבר אבחנה עם פסיכולוגית לילד רצף

אז תכלס מבינה על מה את מדברת

תודה שנתת לי לראות את זה

לא חשבתי על זה עד עכשיו

האמת שאני לא לגמרי מסכימה עם זהרוני 1234
ברור שצריך רופא כדי לאבחן אבל היא רק אמרה שזה "כנראה קשב" וזו כן אמירה משמעותית בעיני. היא לא אבחנה אלא שלחה לאבחון.

מנסיון, זה די קל לאבחן ילד היפראקטיבי והרבה פעמים האבחון מתבצע ע"י שאלון פשוט. 

הפרעת קשב וריכוזדיאט ספרייט

והיפראקטיביות זה לא אותו הדבר.

בסה"כ נתתי נקודה למחשבה עד לביצוע אבחון רציני ומלא לאם מודאגת.

לא שללתי אבחון,אפילו המלצתי למעלה לפנות לאבחון בהתפתחות הילד והפותחת ענתה לי ולאחרות שבכוונתה לעשות זאת.

היה לי חשוב להדגיש ואני עומדת מאחורי הדברים

שהרבה אנשי מקצוע אומרים הרבה מאוד דברים שלא לפי האתיקה ולא לפי ההיגיון.

אני אומרת מניסיון של אבחנה על שקיבלתי מפסיכולוגית חינוכית שאילולא היה אאוטינג הייתי מפרטת. 

היפראקטיביותמתיכון ועד מעון

היא רכיב בתוך הפרעת קשב, היא יכולה להופיע או לא, אבל לא הפרעה שונה

תסתכלי באבחנות של נוירולוגים ופסיכיאטרים או בdsm 5

גם לגבי אבחוןאפונה

אצל רופאים מקצועיים

היד קלה מאד על ההדק ממה שראיתי...

יש המון ילדים שמציגים תסמינים של ADHD או ADD

אצל הרבה מהם זו תגובה הגיונית למצבי רקע - קשיים רגשיים, קושי משפחתי וכו'

הנוירולוג/פסיכיאטר לרוב לא מתעמקים ברקע אלא בתסמינים ומאבחנים את ההפרעה ומשם לעתים קרובות לטיפול תרופתי

כשיש הרבה מה לעשות לפני כן.

לרוב אבחון פסיכיאטרימתיכון ועד מעון
או אבחון פסיכולוגי יהיה מקיף יותר מאבחון של נוירולוג
כותבת בכלליאפונה

קצת ממשיכה את פאז..

כותבת מניסיון אישי (אני ורוב ככל הילדים שלי עם בעיות קשב) וקצת תפיסת עולם מקצועית

קושי בויסות קשב, זה מצב שבו ה"מנהל" (האונה הקדמית) של המח לא הגיע לעבודה עדיין והפועלים עושים מה שנראה להם, כלומר מה שנראה כרגע הכי דחוף.

אצל הרבה ילדים האיזור הזה מתעכב להבשיל, כלומר הוא מתפתח אבל באיחור. ואז אנחנו נראה ילד בן 7 עם שליטה בדחפים שמתאימה לגיל 4. כשהוא יגדל זה יתאזן,

אבל עד אז הוא עלול לחוות המון פידבקים שליליים על ההתנהגות שלו ולסחוב דימוי עצמי שלילי.

הביקורת פוגעת מעוד שני כיוונים -

לטווח הקצר, ילד שיש לו קושי בוויסות קשב יתקשה מאד להתרכז במה שהוא אמור לעשות, כשכועסים עליו, לדוגמא, או כשיש מתח בבית. זה תופס המון רוחב פס אצלו על חשבון פניות ללמידה.

לטווח הארוך, ההבשלה של תהליכים מורכבים ויכולת דחיית סיפוקים מתרחשת כשילד נמצא במנוחה רגשית, וכמה שקשה להגיע למצב כזה עם ילד שההתנהלות שלו מעצבנת נורא - זה קריטי לשים לב שהוא מרגיש אהבה ללא תנאי.

כתבת שאתם נותנים לו הרבה פידבקים חיוביים, וזה מהמם. שימי לב למה שקורה דוקא כשהוא מפשל, מעצבן, מתפרץ - זה הזמנים הכי קריטיים להחזיק בהם את הקשר, להאיר את הכוונות הטובות.

בהצלחה!

את מקבלת את העובדה שיש מצב מולד של קשיי קשבקופצת רגע

וריכוז?

שיש שונות נוירולוגית מולדת באוכלוסיה? 

מולד זה ודאי לאאפונה

כי אף אחד לא מצפה מתינוקות להתרכז. זה לא תואם גיל..

זו יכולת שמתפתחת עם הגיל

ויש ילדים שמתעכבים בזה.

למה הם מתעכבים?

בעיני זו נטיה, כנראה גנטית

כמו שאנשים שונים שיצרכו תזונה גרועה

חלקם יחלו בסוכרת וחלקם לא

חלקם יסבלו ממחלות לב וכלי דם

חלקם יהיו עם משקל עודף

וחלקם לא.

יש אנשים, אני ביניהם, שהתחום הזה חלש אצלם ולכן כשיש קושי הוא יתבטא שם.

דברים מולדים לא בהכרח מתבטאים מגיל לידהקופצת רגע

אז לא קשור מתי מצפים מילד להתרכז.

( יש לא עלינו תסמונות מולדות, עם גורם גנטי וודאי וברור שמתחילות להתבטא נניח בגיל שנתיים. עד אז ההתפתחות נורמלית. זה מולד בוודאות אבל מתבטא לא בגיל לידה. אין קשר בין מולד לבין הגיל שזה מתבטא).

כשאת אומרת נטיה כנראה גנטית, את מתכוונת שהילד נולד ככה, עם הנטיה הזו?

ברור שאיך שזה יתבטא בפועל קשור גם לסביבה של הילד, אבל פשוט תהיתי האם את מקבלת את העובדה שיש שונות שהיא מולדת. תקראי לזה נטיה או חולשה.

אומר לך למה אני שואלת.

שאלתי אותך איפשהו באחד השרשורים על הבן שלי שאובחן על הרצף. בתגובה ענית לי דברים שהרגישו לי כללים, לא התייחסת כלל לעניין הרצף והתגובה הרגישה לי ביקורתית, כאילו בגלל כל מיני דברים שלא עשיתי טוב היכולות של הבן שלי לא התפתחו כצפוי ולכן הוא אובחן על הרצף.

ואחר כך כתבת, אולי בשרשור אחר, שיש היום נטייה לגדל ילדים בצורה בעייתית ולכן מגדירים ילדים על הרצף וכו'.

ראיתי שכתבת שאת לומדת הדרכת הורים, אז חשבתי להסב את תשומת לבך לזה, שלפעמים הדרך שאת כותבת נקראת ביקורתית. יכול להיות שזה שונה כשאת מדברת עם אנשים פנים אל פנים אבל בפורום ככה אני קוראת אותך.

הייתי בכמה הדרכות הורים ונתרמתי מהן, ואני חושבת שהגישה ההיקשרותית מצויינת וחשובה, אבל אני לא יכולה להתרם כשאני מרגישה כזו ביקורתיות.

כשכתבת על קשיי קשב וריכוז כתבת בצורה הרבה יותר חיובית בעיני, צורה שמכירה בכך שלילד יש קושי או עיכוב ולכן יש צורך לשים לב לדברים מסוימים. אז תדעי שילדים שונים נולדים עם יכולות שונות, ולפעמים העיכובים והיכולות הספציפיות שהם נולדים איתם מתארגנים לכדי אבחון על הרצף. זה קיים בדומה לכך שיש ילדים שהנטייה או החולשה שלהם הם קשיי קשב.

זהו, זה כנראה יצא לי קצת התקפי כי כאמור נעלבתי ממך, אז מתנצלת.

תודה שכתבת ליאפונהאחרונה
עבר עריכה על ידי אפונה בתאריך כ"ח באדר תשפ"ו 21:28

אני מבינה מה את אומרת, ובאמת הגישה ההיקשרותית-התפתחותית שמה הרבה משקל ואחריות על ההורה,

וזה יכול בקלות לעורר בהורים תחושת אשמה, תחושה שלא נעים ולא קל להרגיש, ורובנו מנסים להתנער ממנה.

אני בעצמי מתמודדת עם תחושות דומות כי גם לי יש ילדים ואני אמא ממש בינונית, וככל שאני לומדת יותר ומבינה את עומק ורוחב ההשפעה שלי על הילדים כך פוטנציאל האשמה גדול יותר, כמו שנאמר: מוסיף דעת מוסיף מכאוב. ולפעמים בא לי להיות "ראש קטן", להגיד ככה הילד זה מולד, או לשלוח לטיפול רגשי בשיטת המוסך, אבל אני לא יכולה כי כבר טעמתי מעץ הדעת אז נגזר עלי לחיות עם האשמה ולעשות איתה עבודה פנימית, בעיקר של חמלה עצמית - כי עשיתי את הכי טוב שידעתי, וגם עכשיו אני עושה הכי טוב שאני מסוגלת.

אני בהחלט חושבת שילדים גדלים היום כברירת מחדל בתת תזונה רגשי. אבל הביקורת לא מופנית כלפי ההורים, שבוודאי יש להם כוונת טובות והמון רצון טוב (גם אם חוסר ידע והרבה פעמים חסמים רגשיים משל עצמם), אלא כלפי אורח החיים המערבי שקשה עד בלתי אפשרי לגדל בו ילד כמו שהטבע התכוון.

וכשילדים לא מקבלים את הצרכים שלהם הם עוברים למצב הישרדותי וההתפתחות וההבשלה של המח מתעכבות. איך זה יראה? תלוי אצל מי, זה אולי קשור גם לנטיה מולדת אבל הרבה לתנאים סביבתיים.

אני בטוחה שאת לא צריכה אותי כדי לראות את העליה המטאורית באבחונים והגדרות של ילדים בעשורים האחרונים, ילדים מבתים נורמטיביים - לא מזניחים או מתעללים!! - עם בעיות התנהגות קשות, הפרעות נפשיות, חרדות, דיכאון, או סתם ילדים שלא מתבגרים, מבוגרים שלא התבגרו - לא אינטגרטיביים, לא מסוגלים לקחת אחריות, לקיים קשרים עמוקים ועוד שלל רעות חולות שכל כך נפוצות היום.

אני לא זוכרת את השרשור המדובר לגבי אוטיזם, ואם מה,שכתבתי שם לא היטיב איתך כאמא אז בודאי שתזרקי אותו לפח. אין לי היכרות עמוקה עם אוטיזם ויתכן שהדברים הכלליים שכתבתי לא מתאימים לאוטיזם בכלל או לכם בפרט.

אבל עם הפרעת קשב דוקא יש לי היכרות מעמיקה וההשפעה של ההיקשרות על תסמיני הקשב כל כך דרמטית, שפשוט כואב הלב על הריצה לאבחון וטיפול תרופתי במקום לקבל הדרכה הורית טובה.

אני מאד מקווה שהדברים יתיישבו על דעתך, בכל אופן לא הבנתי למה התנצלת, כתבת יפה וענייני. שנזכה לראות ברכה בעמלנו.

סופר חשוב להתחיל את הבוקר בפעילות גופנית ארוכהלא מחוברת

לגבי כוס שנשפוך לדעתי פשוט תהיו על זה שהוא לא מצליח כרגע ותקנו כוסות כאלה עם מכסים, אפילו כוס מגניבה עם קש.

שלא יסתובב עם אוכל.

אם הוא לא רגוע אז לשלוח אותו לפרוק אנרגיה רגע ולחזור

ולהוריד כמויות סוכר 

תודה!אנונימית בהו"ל

הסוכר לצערי לא תלוי בי

הוא מקבל בתהילים וכד'

ולא מצליחים להשתלט על זה והוא לא נותן כמעט להחליף

איפה בעיה בכוס שנשפכת? נשפך מנגביםסיה

מציק לילד . מזיזים

מטפס. מורידים

מדובר בילד. לא ברובוט

יש כוס שנשפכת בנורמל ויש ילד שהכל קורה איתו ולידואנונימית בהו"ל

הוא לא מווסת

אז הכל נשפך

הוא נוגע בהכל

בכולם

עוד משהותקומה

שעוזר לי, זה לנסות להקליל וגם ללמד לקחת אחריות.

להקליל - להסתכל בחיבה, זה האופי. "מסורבלי" שלי (אני לא אומרת את זה לילד, אבל אני כן מכנה אותו ככה בלב מתוך הבנה שזה גם חלק באופי, וזה עוזר לי כשזה קורה. כי זה צפוי וברור לי)

מצד שני, כן ללמד לקחת אחריות. נשפכה כוס? אפשר קצת לצחוק, אוי הכוס התבלבלה. אוי, איזה כוס שובבה. עכשיו לך תביא סמרטוט ותנגב. למה אני? כי זו הכוס שלך, אפילו אם לא עשית את זה בכוונה.

אולטראסאונד פרקי ירכיים. חשוב לעשות? הבן שלי כמעטפלפלונת
בן חצי שנה ויש לו רשרושים בברכיים. לרוב הילדים לא בדקתי. האחות אמרה שדחוף לבדוק. באמת חשוב?
אשמח לתגובות. כי התור מחר. פשוט קשה להגיע .פלפלונת
אם האחות אמרה שדחוף לבדוקאיזמרגד1
הייתי סומכת עליה יותר מאשר על נשים אנונימיות בפורום שהמקרה שלהם כנראה שונה משלך...
היא אמרה טלפונית כשסיפרתי שלא נבדק כיפלפלונת

אחרי גיל חצי שנה זה רנטגן ולא אולטראסאונד. לא בדקה את הבן שלי.

השאלה למה צריך. את הילדים האחרים לרוב לא לקחתי..

אני מניחה שאם המדינה טורחת לממן בדיקהכורסא ירוקה
כנראה שהעלות שלה, גם בכסף אבל גם במן ובכוחות שלי, יותר קטנה מהעלות של טיפול בבעיה שמאובחנת באיחור.. אם את רואה שהילד עם משהו שונה מאחים שלו וזה לא רגיל אז לדעתי כדאי ללכת לבדיקה. מי שמבצע אותה הוא אורטופד ותוכלי על הדרך לשאול על ענין הברכיים
מבינה. כולם פה הולכות להבדק?פלפלונת
אני כן. תמיד לוקחתקינואה לבנה
כן, כל הילדיםאפרסקה
כתוב שזה יותר אצל מי שיש לה ריבוי מי שפירפלפלונת

ועוד נתונים. מי שהולכת זה כי היא בקבוצת סיכון, או נבדקת בלי קשר?

סליחה על השאלות הרבות.

אני עשיתי לשני הילדיםדיאן ד.
הם שינו את ההנחיות פעם היו מפניםעדיין טרייה
רק ילדים שהרופא איבחן שיש סיכוי לבעיה. עכשיו מפנים את כולם.
ממה שהבנתי שגם בעבר היו מקומות שהפנו את כולםיעל מהדרום
לא. רק לילדים שקיבלו הפניהיעל מהדרום

לק"י

זה כנראה תלוי ברופא/ באזור בעיקר.

מלכתחילה כנראה הייתי מתייעצת עם רופא ולא עם אחות טלפונית. אבל אם התור מחר, ואין תורים זמינים כנראה שהייתי הולכת מחר.

אני הלכתי עם כולםכיוונים

עם אחת שהתעכבתי, הלכתי באיחור בהמלצה של אורתופד.

יש מדיניות שונה בין רופאים שונים.

יש כאלה שולחים את כולם, ויש כאלה שולחים רק מי שקבוצת סיכון או אם יש סיבה.

הרופא ילדים אמר לישושנושי

שבעבר שלחו את כולם לבדיקה באופן גורף, לטענתו ההנחיות השתנו.

אצל הגדול הוא בדק אותו ואמר שלא צריך.

את הקטן כן המליץ לבדוק. לא היה משהו אלא סתם החליט שבא לו. אולי כן הייתה סיבה וכבר לא זוכרת. 

הפורום שה לא מקום להתייעצות רפואית...מדברה כעדן.
אף אחת פה לא תיקח אחריות על הבן שלך

אולי תתייעצי עם גורם רפואי כלשהו?

אני באופן אישי תמיד לוקחת בגיל 6 שבועות. לא שמעתי מעולם שההנחיה השתנתה. לא בשום בית חולים שילדתי ולא בשום טיפת חלב שהייתי... 

אני הייתי עושה מאמץ ומבצעת את הבדיקהshiran30005

למקרה ש...חלילה יהיה משהו יש אפשרות לטפל, ואם לא תבצעי ונניח חלילה יש בעיה כלשהו את עלולה לאכול את עצמיך כל החיים למה לא טיפלת בזה בזמן

מניסין מר אישי בנןשא אחר ברפואה של הילדים...

כן, חשוב מאודיראת גאולה

לדעתי ההשקעה של כמה שעות לתור מתגמדת לעומת ההשקעה שתידרש אם חלילה יש בעיה שלא עולים עליה בזמן.

לרוב הילדים ב"ה הבדיקה יוצאת תקינה, אבל בשביל האחוזים הבודדים שלא - לא כדאי לדלג על הבדיקה.

תודה על התגובות.פלפלונת
אצלנומתיכון ועד מעון

עשיתי לשבעה ילדים והכל היה תקין, אצל השמינית לא היה תקין והיא הייתה צריכה רצועות.

בעיני שווה את הטרחה, אם יש בעיה ולא מטפלים בזמן אח"כ הנזק משמעותי ומצריך טיפול קשה יותר

לא אמרו לי ללכתשמ"פאחרונה

סתם תוהה אם אני אמורה לבקש

סליחה על הניצלוש

עיצוב אלבום חתונההתלבטות טובה

אז, היום נישואין שלנו מתקרב... הצלם נעלם לנו אחרי שנתן תמונות של החתונה ואיך לנו אלבום. רוצה להכין אחד ליום נישואין.

מישהי עיצבה אלבום חתונות ויש לה אתר מומלץ? חשוב לי שיהיה ברמת איכות כמו של צלם.

אני עיצבתי לנו בלופהרק רגע קט

מה שעשה את זה טוב, שהשתמשתי בתמונות של הצלם לרקעים של העמודים, נגיד של הפרחים באולם או של הנוף, וזה יצא מאוד יפה.

בגדול אני לא אוהבת את הסגנונות של העיצובים שיש בתוכנה שלהם.

אם יש לך גישה וניסיון לקנבה אפשר גם שם, ואז לייצא להדפסה באיכות גבוהה.

וואו יפההתלבטות טובהאחרונה

זה בטח שעות עבודה לעצב ממש בעצמך.

לא?

אלי באמת אסתכל בקנבה. תודה!

איך האיכות של הספר? כאילו ההדפסה?

מה העסקה שסגרתם איתו?חושבת בקופסא

הוא התחייב לספק לכם אלבום?

בעיקרון אתם צריכים לשלוח מעצבת הגרפית שהוא עובד איתה את התמונות הנבחרות שלכם והיא מעצבת, שולחת לכם לאישור, ושולחת להדפסה.

מצטרפת - אם לפי החוזה הוא אמור להביא אלבוםשושנושי

תחסכי לך את הכאב ראש הזה.

אחרי שהוא מעביר את כל התמונות הוא לרוב מחכה שתפקידו לו מה אתם רוצים באלבום, ככה לפחות היה אצלנו. 

מוזר שהוא לא נותן אלבוםואני שר
אני עושה את האלבומים שלנו בwow ומרוצה מהאיכות.
עונה לכולםהתלבטות טובה

העסקה כללה אלבום.

בחרנו את התמונות שרצינו, ואז לא הצלחתנו להשיג אותו. כנראה חסם אותי ולא עמה למיילים. ניסינו גם ממספרי טלפון אחרים. קיצור... כפרת עוונות.

מספרת עכשיו כאילו כלום, כי עבר יותר מידי זמן. 

תכנית לירידה במשקל המלצותחושבת לעצמי

היי כולן, אני זקוקה לדיאטה כדי להוריד במשקל. אני בעודף משמעותי וזה משפיע עליי ברמה ההורמונלית.

כדי לאזן את עצמי אני מחפשת תכנית בסגנון של שומרי משקל (עשיתי שנים, ירדתי והייתי מרוצה בגדול).

כי אני אדם שאוהב לאכול ולהנות.

יש למישהי המלצה על תכנית כזו?

לא משהו שמצריך פייסבוק או רשת חברתית כלשהי.

חשוב שיהיה פרקטי וישים במציאות עמוסה של אימהות וכו'.

אשמח ממש לקבל מהניסיון שלכן! 

אחיות של הטבע הן אחלהנקודה טובה
אני עשיתי איתן ניקוי, אבל יש להן תוכניות ארוכות יותר
תודה! חשוב לי שיהיה תפריט שאפשר להשיג בסופר רגיל וחושבת לעצמי

בחנויות טבע וכאלה

כן, זה לא משהו מסובך..נקודה טובה
אולי אמא חטובה? ממשק בעיקר ווצאפ, לא פייסבוקמרגולאחרונה

את צריכה ליווי או מספיק תפריט?

בגדול אם תתחילי בלהוריד סוכר ומזון מעובד את כבר תשפרי משמעותית את מצבך. וזה נראה לי כלול בכל דיאטה.

אם מספיק לך קווים מנחים ותפריט- תזונה ים תיכונית נחשבת מעולה ובריאה, ולגמרי קניה בסופר רגיל (מניחה שעם הזמן אולי תעדיפי ירקניה וחנות פיצוחים, כי סחורה טובה יותר, אבל סופר סטנדרטי יספיק לגמרי)

על מה פוסלים ללידת מים?פיצקית24

בהנחה שאני עושה את כל הבדיקות שצריך (חוץ ממי שפיר)..

בלידה הקודמת לא הסכימו לי כי הרופא בקופה הפריז וכתב שהעובר 4 קילו…

חוץ מזה לא הייתה סיבה אחרת. אבל בהיריון הזה נוספו עוד כמה דברים לתיק הרפואי ואני עדיין חיה בסרט שיתנו לי פעם אחת לידת מים…

ועוד שאלה.. אם במקום העמסת סוכר אבדוק סוכר כמה שצריך.. מקבלים את זה?

קודם כלשושנושי

אני ממש מקווה שתצליחי לידת מים, עשיתי וזה היה אחד הטובים!

אני יודעת שהעסכת סוכר ממש קריטי, לא יודעת מה לגבי בדיקות ביתיות.

אם היה לך דימום מוגבר באחד הלידות הקודמות - זה גם בעייתי

כנל גם קיסרי - לא מאשרים אחרי קיסרי

לפני כניסה למים עושים ניטור 20 דקות שחייב להיות תקין 

תודה!! הלוואיפיצקית24
וניתוח אחר, לא קיסרי? מעניין אם אפשרי… 
לא נראה לי קשור. החשש אחרי קיסרי קשור ללידותיעל מהדרום
העמסת סוכר לדעתי קריטי מבחינתםיראת גאולהאחרונה
(ולא רק בשביל לידת מים. זה יהיה מאוד חריג אם בקבלה ללידה יתייחסו למעקב סוכר כמו בדיקה של העמסה, זה לא לפי הפרוטוקול)
מה עושים כשהבעל רוצה לעבוראנונימית בהו"ל

דירה ואני לא?

אנחנו נשואים 15 שנים עם ארבעה ילדים,

גרים ביישוב שמאוד התחברתי כבר כמעט 6 שנים, לפני זה גרנו במקומות אחרים שהיה לי קשה שם.

ממש נח לי שיש פה הכל, ספריה, סופר, גנים, ביה"ס, מרפאה.

אני גם לא נוהגת אז זה נח שהכל נגיש.

בעלי יותר מתחבר לגבעות ולמקומות שאחים שלו גרים ואני פחות.

הוא כל הזמן אומר שהוא רוצה לעבור דירה וקשה לי עם המחשבה הזו.

גם ביום יום הוא כמעט לא נמצא בבית,

יוצא מוקדם בבוקר לעבודה, סביבות 5 וחצי וחוזר ב19.00

כך שרוב היום אני נמצאת בבית, ביישוב..

עברנו לבית שקנינו ביישוב הזה לפני שנה..

מחשבות שלירקלתשוהנ

1. לא נשמע שהוא נחנק ביישוב שלכם, שהוא לא מוצא את עצמו, שאין לו מקום, אלא שהוא מחפש משימה. אם היה נחנק, וכל מה שהיה מנסה לא היה עוזר,  אני חושבת שזאת סיטואציה שאין ברירה אלא לעבור. אבל זה לא נשמע המצב. אנחנו באמת עברנו דירה במצב כזה, כשלי היה מעולה ולבעלי מחנק מכל כיוון.

2. בשביל ללכת על משימה צריך שלשניכם יהיה את האידאלים, את המוכנות להקריב ואת השמחה במשימה. או לכל הפחות שתירצי ללכת איתו על המשימה הזאת

3. נשמע שהמשימה תהיה בעיקר עלייך כי את נמצאת במהלך היום בבית, ומבחינתו זה בעיקר ישנה לו את בית הכנסת בשבת ואת אורך הדרך הביתה...

תודהאנונימית בהו"ל

מה שבעיקר מפריע לו שאין קשר עם השכנים, אבל לצערי היה כך בעוד מקומות שגרנו.

ולא בטוחה שזה שנעבור זה יפתור את הבעיה

אם הוא כל היום עובדאמאשוני

מה יש לו לחפש בגבעות?

את עניין הנהיגה אפשר לפתור בקלות.

מעבר דירה יצריך להוציא את הילדים מבי"ס?

אם לא, אולי שווה לנסות באופן זמני בלי למכור את הבית כדי להבין יותר טוב מקרוב את ההבדלים.

אם כי מבינה אותך שבא לך להשתקע ולא לשנות סתם.

לא הייתי עוברתפילה

בעבר לבעלי היו מחשבות כאלו, אנחנו בערך במצב כמו שלכם ,רק עם יותר ילדים

אמרתי לו שמבחינתי הוא מוזמן לעבור לירח. אבל לבד , הוא העדיף שלא...

אולי לנסות לדבר על זה עם כבוד לרצונות של שניכםשיפוראחרונה
שכל אחד יסביר את העמדה שלו, מה חשוב לו, מה היתרונות והחסרונות. ובאמת תקשיבו ותנסו להבין אחד את השני. ומתוך כך תחליטו ביחד מה הכי מתאים לכם כמשפחה ותחשבו גם אם יש דרך להשיג את חלק מהרצונות/ יתרונות של השני, גם אם בסוף לא תקבלו את הרצון המלא שלו בתוך ההחלטה הסופית שתקבלו.

אני עוד לא חמות,אז לא יודעת להגידאנונימית בהו"ל

אולי מישהי תוכל להסביר לי? והיא חמות בעצמה?

למה יש העדפה ברורה לבנות שלה מאשר לבנים וכתוצאה מכך לכלות?

אני מבינה שאם גרים קרוב אז אוטומטית מרגישים קרבה

אז הילדים של הבנים הופכים להיות כלום ושום דבר?!

למה חמותי מושיבה קודם את הילדים של הבת שלה בכיסא אוכל והילד שלי צריך

לאכול על הרצפה כמו כלב?

למה זה בסדר איך שהיא מתנהגת ולכלה אסור לפצות פה? כי החמות מארחת ומשתדלת וילדה את בעלי

ממני,

מישהי שרק רוצה להגיד לחמותה את כל האמת בפנים ולא מסוגלת 

אמאלההההSeven

קיבלתי עצבים מלקרוא

ואו עם מה את מתמודדתת

ואת באמת ממשיכה להסכים להגיע??? אמאלה 

עייפות קיצונית שבוע 32שאלות חדשות.

נורמלי בשלב הזה להיות עייפה מאד?

ממש ברמה שקשה לי לתפקד במשך היום

עושה את המינימום וקורסת לישון.

בדיקות ברזל שעשיתי במשך ההיריון היו תקינות..  

וסתם לפרוק שזה מבאס כי אני מדמיינת שעד הלידה אגיע עם בית מתוקתק, כל הקניות שאני רוצה, בגדים לברית לכולם..

ובקצב הזה אני מספיקה בעיקר לישון, הבית מוזנח לגמרי והרשימה של המשימות נשארת במלואה

אני חושבת שלאאמאשוני

ושזה מעיד על חוסרים.

שווה לעשות בדיקות מקיפות כי כשעולים על מה חסר ומשלימים, ההקלה היא עצומה.

לפעמים אפילו חוסר שתיה יכול להשפיע ככה..

בדקת B12?אפונה
ותבדקי שוב המוגלובין (הכי טוב בירור אנמיה מלא מראש), הוא יכול לצנוח במהלך ההיריון.
תודה לשתיכן, מבינה שצריך לחזור לרופאה..שאלות חדשות.אחרונה
כבר תקופה ניסיתי לשכנע את עצמי שזה פסיכולוגי, אבל זה כבר ממש מטריד ומגביל להיות עייפה ככ.. 
התייעצות לגבי סיוע רגשי לבן שלי בבית הספרממתקית

כיתה ד'
יש לו טיפול רגשי, שאושר על ידי פסיכיאטר בשל כל מיני סיבות של חרדה. (לא קשור למלחמה...)
בשנה שעברה עוד בישיבה עם צוות בית הספר, היועצת זרקה לנו משפט שיש ילדים שיותר זקוקים לעזרה הנפשית של בית הספר, וכביכול אנחנו "תופסים" להם מקום, נתנו לנו הרגשה רעה מאוד. כתבתי על זה פה בזמנו והבנתי שזה משפט לא מקצועי, ולא בסדר לומר לנו כזה דבר.
בכל אופן לילד נשארו שנתיים של טיפול בבית הספר. ואני חוששת שבםפגישת סוף שנה של בית הספר, לגבי חלוקת טיפולים שנה הבאה, יאמרו לנו שזה מיותר וכו, ויורידו אותנו מהסל שמגיע לו, אני כבר רואה רמזים של המטפלת שכל פעם שולחת הודעות לא טובות עליו, לא משתף פעולה, נדבר כבר על זה בישיבה
לא הגיע אתמול, נדבר כבר בישיבה
אמרתי לו להביא במבה לפעילות והוא לא הביא 
השאלה שלי- מותר לבית הספר להוריד שעות ולבטל את הסל בטענות שלא מגיע לו, או לא משתף פעולה במלואה, או כל תרוץ אחר??
האם אני כהורה יכולה להתעקש שהסל ימשיך, כמובן עם הכוונה וחשיבה להתיעלות שנה הבאה.

ממליצה קודם לדבר עם הילדמקקה

האם הוא רוצה להמשיך עם זה?

כי אם הוא באמת לא משתף פעולה ואין לו מיטיבציה אז אולי.באמת כדאי לעשות הפסקה

תודה על הטיפ.ממתקית

דיברתי איתו ובאמת אין לו הכי מוטיבציה, מצד שני, בית הספר מבחינתו לא עושה השתדלות לסייע לו ולהעלות מוטיבציה.
אלא מתייאש מה שקרה עוד לפני תחילת הטיפול (כפי שציינתי מבחינתם אנחנו תופסים שעות לילד אחר).

וזה כך עם כמה מטפלות?מקקה

או שזה אחת שאיתה לא מסתדר?

אם אותה אחת אפשר לבקש להחליף

אומר לך מה אמרה לנו המטפלת הרגשית הפרטית של הבן שלי. כשנמאס לו לבוא, היא אמרה שכדאי לעשות הפסקה כדי שלא יסרב ללכת לעוד טיפולים רגשיים בהמשך חייו.

השאלה אם לאחר ההפסקה אוכל להחזיר אותו לרצף הטיפולממתקית

בבית הספר?
או שאחרי הפסקה שוב צריכה פסיכיאטר?
זה גם השיקול שלי

אולי אפשר לדבר בבית ספר על הפסקה יזומהשושנושי

עם הסכם שבסיום ההפסקה אתם חוזרים.

זה מה שעשיתי עם טיפול אחר לילד שלי, טיפול שיש עבורו רשימת המתנה מכאן ועד - סיכמנו שעושים הפסקה של שלושה חודשים לטובת הילד והמקום שלנו יתפנה בתום התקופה. מקווה שבאמת יהיה ככה. מצד שני לעשות טיפול בלי שיש לילד חשק ומוטיבציה זה גם לא לעניין. רק מתסכל אותו. 

קוראת את ההמשך ומבינה שזה לא עובד ככהשושנושי
וואו איזה מתסכל זה! המון כוחות יקרה מקווה שתמצאו פתרון. 
קיבלתם סל שעות מועדת איפיון וזכאות?כבתחילה
אם כן, הם מחוייבים לתת לכם. 
בדיוקיראת גאולה

אתם עם סל אישי שהתקבל בועדות אפיון וזכאות? אם כן הזכאות היא ל3 שנים ולא יכולים להוריד לכם.

אם זה במסגרת סל בית ספרי - אז לא מחוייבים להמשך.

כן. זה איפיון וזכאות.ממתקית

תודה!
ואם אומרים ומשכנעים שהילד לא צריך?
להשתכנע ולזרום איתם?
או לדרוש משהו חלופי? לראות מה ניתן לעשות?

אבל הוא כן צריך!יראת גאולה

למה לוותר אם זה יכול להועיל לילד? לא התאמצת להגיע לועדת אפיון וזכאות כי זה היה התחביב שלך, נכון? עשית את זה לתועלת הילד. אין שם סיבה שלא יתאמצו על מנת לקדם את הילד.

מצד שני, אם הם יגידו זה מה יש, ואין לנו אפשרות אחרת, זה לא שיש לך איך לשנות את זה... וגם לא יודעת אם חכם להתעקש על מטפלת שהוא לא מתחבר אליה ובמציאות גם לא נכנס, וכנראה שגם היא פחות מתחברת.

צודקת נכון.ממתקית
השאלה מה הסל שהוא קיבל באפיון וזכאותטארקו

יש סל אישי

ויש סל בית ספרי

סל אישי הוא זכאות מוחלטת שלו

סל בית ספרי זה נושא מורכב יותר..

לא יודעת אם זה מבית הספר או לא...ממתקית

באמת שאלה.

אני יודעת שזה סל אישי
הוא נחשב כביכול חינוך מיוחד.

אם במכתב של הזכאות כתוב סל אישיטארקו
אז זה 100% שלו ואין מצב שלוקחים לו את זה, תתעקשו על זה.

אבל אם הטיפול במסגרת לא מיטיב איתו שימצאו מה כן ייטיב איתו במסגרת הסל(שהוא זכאי וזקוק לו) ותקחו לטיפול פרטני.

הייתי מתאמצת ממש לעמוד על שלי שלילד יהיה מענה כמה שיותר מדויק ולא נותנת להם לסבן אותי.. אם יש לו סל אישי זה אומר שהם מקבלים תקציב צבוע לתת לו מענה, ואם הם לוקחים את זה ממנו לילד אחר זה גזל.

גם סל מוסדי נחשב חינוך מיוחדמתיכון ועד מעון

אבל אז התמיכות הן לא שלו אלא של בית הספר.

בכל מקרה אם הטיפול לא מסייע אפשר לבקש לעשות פילוח מחודש ולקבל תמיכות אחרות, אולי אם יש קבוצה חברתית או מנתחת התנהגות,

יכול להיות שהטיפול במערכת פחות מיטיב ואולי דווקא טיפול בקהילה שילווה בהדרכת הורים יהיה יותר יעיל

נראה לי שאם קיבל סל אישי אפשר להחליט איךקופצת רגע
להשתמש בו. זאת אומרת אם הטיפול לא היה מוצלח אולי אפשר להמיר בטיפול אחר או בשעות סייעת או משהו. לא מבינה גדולה בתחום... 
בלי קשר לצרכי בית הספר, לטובת הילדשיפור

כדאי לבדוק אם הטיפול כמו שהוא יותר מועיל או מעיק, ומה עושים עם זה.

מבחינתך זה צריך להיות השיקול המרכזי. את עומדת על הזכויות שלו, ולא של שאר ילדי בית הספר 

הטיפול האמת מעיק. אהל מה הכוונה שאני עומדת על הזכוממתקית

הזכויות שלו?
אם נבטל את הטיפול- ביטלתי את הזכות שלו, במידה ואין תחלופה (ואין...לפי מה שהם אומרים)

התכוונתי שאם זה לא מיטיב עם הילדשיפור

את צריכה לחשוב אם יש דרך להפוך את זה ליותר מיטיב (סתם זורקת דוג'- לעשות מבצע עם פרסים אם מגיע ומשתף פעולה יפה) או שיותר נכון לוותר כרגע לטובת הילד- בלי קשר לצרכים של שאר ילדי בית הספר.

בעיקרון ממה שאני מכירה כל שנה עושים חלוקה מחדש, לא יודעת איך עובד ספציפית אצלכם.

הבנתי תודהממתקית
בגיל הזה לשיתוף פעולה יש משמעות קריטיתנעומית

(בניגוד לדוג' לכיתה א' ב' שאפשר לשכנע ילד להגיע).

אם ילד בגיל הזה לא רוצה לשתף פעולה, לא טוב לו. אם לא טוב לו צריך שתהיה סיבה ממש ממש טובה כדי שהוא ילך למקום שהוא לא רוצה בו.

יש לזה השלכות נוספות, תחושת חריגות, שוני מול החברים בכיתה, אי עמידה בציפיות של המטפלת והצוות, פערים לימודיים וחברתיים.

ולכן, כדאי לחשוב מה הסיבה  והאם זה בטוח נצרך (חשש מאיבוד הזכאות, זו לא סיבה מספיק טובה בעיניי).

מציעה לך לקבוע שעה עם המטפלת הרגשית (במקום טיפול ובנוסף לישיבת פילוח תמיכות) לשמוע ולדבר איתה. מציעה לך/לכם לבוא בלב פתוח ולא בגישה רק של 'לקבל את המגיע לכם'

בהצלחה! 

קודם כל, אם זה סל אישיאפונהאחרונה

כמו שכתבו לך זה התקציב שלו וזה מגיע לו. יכול להיות שיש להם מצוקת כ"א אבל זה לא מעניין אותך.

מה שכן מעניין זה שהילד לא מעוניין ללכת לטיפול.

צריך לראות מה קורה שם.

אצלנו אחד הילדים שובץ לטיפול באומנות. הוא לא ממש רצה ללכת, שכנעתי אותו עודדתי אותו והוא הלך רוב הזמן אבל לא באמת קרה שם שום דבר. זה היה פשוט חסר תועלת.

בשנה לאחר מכן לא האמנתי כי הוא שוב שובץ לטיפול באומנות!! ושוב לא רצה ללכת, והפעם עודדתי אותו לנסות אבל ממש לא התעקשתי איתו והוא באמת לא הלך.

שנה שאחר כך התעקשתי שימצאו טיפול רגשי אחר והפלא ופלא נתנו לו טיפול CBT.

הדבר הכי חשוב זה שיהיה חיבור בינו לבין המטפל/ת. בלי זה לא יקרה כלום והוא גם לא ירצה ללכת. אז תפגשי איתו/ה ותדברי על זה, לפעמים ילדים לא נותנים את הלב שלהם בקלות וצריך לחזר אחריהם ולבנות אמון. אפשר גם להוציא אותו יחד עם חבר טוב תקופה עד שירגיש מספיק בנח לפגישה 1:1.

ובכנות אם הילד באמת במצוקה רגשית ממש לא הייתי בונה על הטיפול הרגשי בבית הספר אלא הולכת בעצמי לטיפול משולב הדרכת הורים, או אפילו רק הדרכת הורים בגישה היקשרותית.

אולי יעניין אותך