על התאבדותה של הבת של אורית סטרוק.
רק עכשיו ירד לי האסימון עד כמה האנשים האלה רעים.
יש לי רשימה של כמה חולים שאני מתפלל עליהם ברפאנו,
ועכשיו תהיה לי גם רשימה של חולים מסוג אחר שאתפלל עליהם בברכת המינים.
על התאבדותה של הבת של אורית סטרוק.
רק עכשיו ירד לי האסימון עד כמה האנשים האלה רעים.
יש לי רשימה של כמה חולים שאני מתפלל עליהם ברפאנו,
ועכשיו תהיה לי גם רשימה של חולים מסוג אחר שאתפלל עליהם בברכת המינים.
ובכל אופן אתה לא יכול לקבוע באופן מוחלט לאן לשייך אותם בלי דיון מעמיק. זה נראה שנקטת קו שאתה משייך אותו אוטומטית לכל מקרה.
מה דעתך לדוגמא על הפצ"רית?
תמיד בכל ציבור יש צדיקים בינונים ורשעים. ראשי תיבות ציבו"ר
שכשהכלל משתגע, הם מרימים ראש והופכים למנהיגים חברתיים.
אז הבעיה היא בשמאל בכללותו, לא באנשים פרטיים. וכן הפתרון צריך להגיע מטיפול בכלל
שאין להן זמן לזה.
כמי לדוגמא הפצ"רית שהרסה לאנשים טובים את החיים.
השמאל. שהיא היתה תנועה טובה ואדאליסטית שהתשגעה והתחרפנה. ורוב אנשיה הם תינוקות שנשבו מוסתים ושטופי מוח.
כמו שאול לאחר שגעונו ורדיפתו את דוד בשגעונו.
לבין מיעוט קטן שם שהוא רשע. כמו שמסביב לשאול היו תמיד דואגים וזיפים רשעים שהסיתו אותו.
אין נפקא מינא. אבל היחס לשמאל משתנה כשחושבים כך.
ממליץ לקרוא בימים אלו את פרקי נדודי דוד ורדיפת שאול אותו,והתנהגות דוד ביחס לשאול, בעת שהאחרון מפקיר את בטחון ישראל.
זה אחד לאחד לתקופתינו.
כאשר הציונות הדתית זה דוד.
ב. אחרי השגעון בפרשת סטרוק. חשבתי שהשמאל בקריסה טוטאלית ואולי אם היתה אפשרות תיאורטית לעשות הפיכה של הימין והשמאל המתון ולשלוח את השמאל הקיצוני ובגץ למחנות חינוך מחדש כפשוטו, זה היה נכון לעשות זאת.
אבל אז נזכרתי בפיתוי דוד להרוג את שאול במערה, ומה הוא אמר ליואב ואבישי אז
גם כאן. זה לא עמך ישראל.
זה קרנות ודיפ סטייט והשפעות מארהב סורוס איראן וקטאר שמנסים להשפיע על השמאל. ה"איזבל" המודרנית שמסיתה את אחאב
דכתיב ונתן לך רחמים ורחמך - כל המרחם על הבריות בידוע שהוא מזרעו של אברהם אבינו וכל מי שאינו מרחם על הבריות בידוע שאינו מזרעו של אברהם אבינו.
(קטע שזה בדף לב ❤️ - במסכת ביצה)
כל עוד אין יהודי בצד הנגדי זה לא מעניין אותם...
מה גם, להצטער על שונאי ישראל זה לא רחמים, בטח לא קשור לאברהם אבינו
תשתמש קצת בשכל לפני שאתה מגיב
(מעניין אותי אם אתה מתכווח כי יש לך קטע עקבי להצדיק רשעים, או שזה סתם כיף להגיד הפוך מהשני)
ריחם על יהודים כי לא היו יהודים חוץ ממנו ושרה ויצחק בימיו. הוא ריחם על גויים.
אברהם ביקש רחמים על אנשי סדום הרשעים וחזל קראו לו בתואר אב לאנשי סדום. אב להמון גוים.
נכון שצריך את מידת הדין של יצחק שלא מוחל מייד לאבימלך אבל זה כבר סיפור אחר.
נכון שמי שמרחם על אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים. כמו שאול.
אבל זה עדיין נובע ממידות ישראל.
לכן לא מספיק מידות טובות מישראל, אלא צריך תורה שתנווט את המידות הטובות למקומות טובים ולא מזיקים.
אני מתווכח כי גם כשנאבקים בשמאל, צריך לראות עין טובה על יהודים
כשהסגירו ערבים (אנשי שמאל) לרשות הפלסטינית בגלל שהם רצו למכור אדמות ליהודים, ועינו אותם
שקט מוחלט מאותם אנשים..
גם שאול לא פצה פה כשדואג הרג את נוב
לא משווה שמאלני פרטי לשאול הצדיק.
אלא את המגמה התרבותית של השמאל כיום. שהיא בשורשה צדיקה. עיין מאמר הדור
כי יאבד כל סולם ערכים בסןף
לא מסכים להחיל את המוסר בעולם הזה כי לא רוצה "ללכלך את הידיים" אלא להשאר במגדל השן המוסרי שלו.
מי שנשאר במגדל השן המוסרי ומפקיר את העולם הזה ולא מלכלך ידיו בדם שפיר ושליה כדי לטהר את כנסת ישראל לבעלה,
סופו שהעולם הזה יגדל פרא וישתלט עליו עד שיהיה בלתי מוסרי.
כמו שאם צהל לא יבוא לעזה 19 שנה אלא יפקיר אותה, אז עזה תבוא אליו ב7 באוקטובר
שאול באמת ריחם.. הם לא.
אכזרים סופו שירחם גם על אכזרים וגם על רחמנים.
והם כן מרחמים על רוב הערבים. ועל עניים כסוציאליסטים
חמש סוגי ערב רב
בזהר נאמר כי ישנם חמש סוגים שונים של ערב רב וסימנם: נג"ע ר"ע, ראשי תיבות של: נפילים, גיבורים, ענקים, רפאים ועמלקים. זהו מאמר מאוד לא ברור. הגאון מוילנא בספרו "אבן שלמה" מסביר מהם חמשת הסוגים:
כל מה שאני מבין מזה הוא שכל סוג ערב רב יש "עניין" שבו הוא הכי משקיע... אבל גם אכזרי
ולא להקל בה ולא להחמיר בה.
חמור מחד להוציא מישהו מכלל ישראל כשהוא כן בכלל, וחמור מאידך להפוך את היהדות לדת החסד והאהבה.
אבל כמו עוד נושאים חשובים ונפיצים (כמו האם יש חיוב לבנות מקדש בימינו) אין בזה מספיק עיסוק, לא פרטי וקל וחומר שלא ציבורי.
אני לא בטוח שזה לגמרי קשור, אבל מעניין באמת שזה יצא בדף הזה..
ובלעז: פרוגרס
חזל אמרו שאם לא הערב רב שהצטרף ממצרים, ישראל לא היו עובדים את העגל
כל השאר זה סברה שלך.. ביקשתי מקור לא פרשנות שלך שאתה בטוח שזה האמת
בקבלת התורה נאמר "וירא העם וינועו" הם ערב רב שלא היו רואים את הקולות רק ויעמדו מרחוק. הקולות הם המשכות מאור א"ס ב"ה. דהיינו מה שאור א"ס ב"ה שורה ומתגלה במה שבטל אליו ית'. ובטול זה מפני מה שמתפעל הנפש "מקרב איש ולב עמוק". ולהיות הנפש בחינת נברא ובעל גבול ותתפעל מא"ס ב"ה שאינו בבחינת גבול ולית מחשבה תפיסא ביה כלל הרי זה בחינת קול והמשכה מא"ס ובלי גבול לבחינת גבול. אבל ערב רב לא היה בהם כח והתפעלות זו מהתבוננות בגדולת א"ס ב"ה בעצמו כביכול. למשל, שעיקר התפעלות שלהם הוא שמתפעלים מהליכת הגלגלים וגדלם וגבהם שיעור גדול כל כך ואין זה אלא בחינת יש, אבל מבחינת א"ס ב"ה שאין לו סוף וכו' לא נמשך להם התפעלות כלל. ולכן אמרו ערב רב "אלהים אשר ילכו לפנינו" שיראוהו בעין גשמי[8].
על הפסוק "וַיַּקְהֵל מֹשֶׁה אֶת כָּל עֲדַת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל" מפרש האריז"ל: "עדת" בגימטריא "ערב רב"[9]. והכונה היא, שגם אלו שהם בבחינת ערב רב צריך להקהילם, להפוך את ה"עדת" לדעת באלוקות ולקשרם עם משה רבינו[10][11]
בזמננו אין מציאות של ערב רב, כי אלו שמדברים כנגד היהדות וכדומה, זהו מחוסר ידיעה והם תינוקות שנשבו[11]. (שיחת הרבי תשמ"א)
אני יודע מקורות מפורשים שערב רב פיזיים חיים וקיימים ובועטים
למשל בספר "שומר אמונים"
אולי זאת פרשנות מוטעה שלהם, אם אני אראה את המקור שאומר את זה, אז אאמין שיש מקור.
(אגב, אם בשבילך הם מקור, הם גם כותבים שהרבי הוא מלך המשיח
..)
זה דבר יוצא דופן. בדרך כלל הם מביאים את דברי הרבי.
אלא אם כן זה נוגע למשיח. אבל ער ב רב לא נוגע למשיח
מבקש אמונה(תיקנתי בשבילך.)
אני לא מאמין עד שאראה שאכן כך כתוב
קעלעברימבאראז בינתיים הם לא נאמנים עלי
אולי לפחות תמצא לי את השיחה ואנסה לבדוק עם תרגום גוגל
לערנען יידיש איז א קלות של שטעייגען. לערנען יידיש א צוואי וואך אונד צוואי טאג.
רוצים לדעת ווס מאיין יידיש? פון א וואסער שטיב!
איך נישט שפערכען יידיש, רק אביסאלע וורט, פון מאיין בובע.
אפילו גוגל לא הצליח לתרגם לי את מה שכתבת
זו שפה גדולה. לא שפת אימי.
ללמוד ידיש זה קלות של לימוד. ללמוד ייידיש תוך שבועיים ויומיים.
רוצים לדעת מניין היידיש שלי? מבית המים(המקלחת)!
אני לא דובר יידיש, רק קצת מילים, מסבתי
קעלעברימבארזה לא הם הערב רב. הם רק נושאים את התרבות החיצונית הזאת על גבם. למשל הפרוגרסיבים. או אחאב
שם כתוב שיש אנשים מעם ישראל שהם נשמות ערב רב לגמרי אין להם שום קשר לקדושה או חזרה בתשובה בשלב כלשהו
לא מתכוון לאנשים שפועלים נגד עם ישראל ביודעין, ומתנהגים באכזריות שאין כמותה לאחים שלהם בשעת צערם.
יש כידוע ביטויים של הרב על ערב רב (ערב רב של בני אנוש כפשוטו).
יש כאן מאמר קצר של הרב אבינר שהוא דן בזה ומדייק על מי הרב דיבר ועל מי לא.
אני חושב שהאנשים שאני מדבר עליהם בפשטות כן מוגדרים כערב רב (ושוב, מבחינתי זה לא עיקר העניין. בין אם הם ערב רב או לא, בם בוודאי מזיקים לעם ישראל ואכזרים).
על החותכים את עם ישראל בסכין ומכנים את אחיהם "ערב רב" - כיפה
אמר עליו "לבלתי יידח ממנו נדח".
והוא אחד הערב רבים הגדולים שיש...
לא זיהיתי בו איזה אכזריות מיוחדת, וגם לא עקביות
ערב רב. והוא גם נראה לי היה בזוגיות עם גויה מחו"ל
הסתחבק לו עם קובי סוויסה (אם אתה מכיר) באולפן יום אחרי יום וגם מצחקק עם הדר מוכתר. פתאום הוא לא שונא אותם?
סתם פרובוקטור צומיסט. אגב, אני לא בטוח שזה הכי ערב רב, יותר כמו סתם שנאת חינם מצויה..
ערב רב זה חבר'ה מאד אכזריים ועקביים בזה
(לא הבנתי מה הקשר זוגיות עם גויה)
לשונא ישראל כמוהו
ונראה לי שהוא לא שונא ישראל כמו שאמרתי, חלקם אולי... מה זה אומר אבל
אנחנו מדברים על ערב רב, לא על יהודי חוטא
נרות שבת לשקמה ברסלר ומירב מיכאלי. ויניחו תיפילין לעופר כסיף ,יאיר גולן , ודומיהם
זה מסברא.. אולי יש מה להפסיד לא יודע.
אבל ראשית זה שאתה בטוח לא אומר שזה האמת, ואם כן, אז הולכים על ספק אולי הוא יהודי
וקטאריות שמממנות גופים בישראל.
עד כמה שזה ישמע הזוי, אבל ארגון קולך הוא שליח של קטאר שלא מדעתו. כי קטאר מממנת גופים בארהב, שהם בתורם מממנים גופים בארץ כמו קרן וקסנר, הקרן החדשה ואפילו ארגון קולך.
לך שארגון קולך יודע שהוא עצמו בובה על חוט קטארית? הוא בכלל לא מבין מי עושה בו שימוש, ולמה אותם גורמים מממנים אותו
אני חושב שיש הרבה מקבילות בין ספר שמואל למצב כיום
ורדיפת שאול את דוד.
דוד זה הציונות הדתית.
שאול (שכמובן היה צדיק גמור) זה הציונות הישנה.
כיום נחה עליה רוח ה' רעה והיא משתגעת ומבקשת לרדוף את הציונות הדתית מתוך שגעון רדיפה שהצ"ד תשתלט על המדינה, תוך הפקרת בטחון המדינה לפשיטות פלשתיות.
יונתן בן שאול זה ביבי, לוין, יינון מגל ואברי גלעד ודומיהם.
כהני נוב זה החרדים.
יואב זה נערי הגבעות הקנאים.
אבנר זה גנץ אייזנקוט ואנשי המרכז.
דואג זה הפרוגרס.
הזיפים זה בנט.
(לא אומר מי זה נבל הכרמלי, ומי זה אביגיל).
מיכל זה הרבנים הליברלים שלא אוהבים את החוצפה של נוער הגבעות ודומיהם.
איש בושת זה לפיד.
צריך לזכור שדוד היה "ממלכתי" ולא התפתה לשלוח ידו במשיח ה', גם כשהיתה לו הזדמנות, וגם כשידע שבטחון ישראל יופקר כל עוד שאול שולט ומפנה את מרצו לרדוף את דוד ולא את הפלשתים.
דמויות פרטיות זה כמו איברים בתוך שאול.
והרשעים המסיתים אותם זה כמו דואג או שאר רשעים שהסיתו את שאול
תמיד היו רשעים בציבור.
הבדל היחיד שכעת הם מרימים ראש ונהיים למנהיגי השמאל. או שאנשים טובים הופכים למושחתים כי השגעון הקולקטיבי משחית אותם.
לכן פתרון הבעיה הוא קולקטיבי
אם כי אני אישית די משוכנע בכך, אבל זאת דעתי האישית
יש ערב רב, יש בחינת ערב רב, לא בקיא בזה.
אבל נראה שבכל אופן יש להם שייכות - אם ממש ואם בבחינת.
התכוונתי שזה קטע שיצא ככה, לא שבהכרח התכוונו לזה 😏
מגמת הפרוגרס שהם מייצגים לא שייכת כלל לישראל אלא וירוס חיצוני שפלש לאומה
שקידש אשה - מקודשת הלכתית. ואסור לרמוז לערב רב בשבת שישעה לי מלאכה.
כלומר הוא יהודי
לפי מה שכתוב בספרים יש בעיה שעדיין יש בהם ניצוצות קדושה ולכן הם עדיין חלק מאיתנו (משה קירב אותם כשלא היה צריך כידוע)
לכן לפני ביאת משיח יראי חטא ימאסו וכו' כדי שהם ירשיעו ויצערו את ישראל ואז הם יפלטו החוצה והכל יצא מהם.
כמו שרמוז בדניאל "יתבררו ויתלבנו ויצרפו רבים והרשיעו רשעים ולא יבינו כל רשעים והמשכלים יבינו"
דברי סודות עמוקים ואנו שלא מבינים בהם ראוי שלא נכריע על פיהם.
הפרוגרס והתרבות החציונית לאומה יש בה ניצוצות של קדושה ורובה טומאה.
אבל כל יהודי ללא יוצא מהכלל הוא נשמה מכלל ישראל
נשמה של יהודי.
זה נגד האמונה ונגד ההלכה.
כל יהודי שקידש אשה יהודיה היא מקודשת. גם מומר וגם אפיקורס וגם מין וגם מויסר.
כנ"ל לכל אלו אסור לומר בשבת שיעשו לי מלאכה. והם חייבים בכל המצוות.
רק למומר אסור לאכול קרבן פסח . זה ההבדל היחיד.
בדיני דרבנן היין שלהם גזרו שהוא כמו יין של גוי. אבל זהו
מקודשת לגוי?
אתה טוען שגויה ערב רבית שילדה יהודי הוא יהודי?
שגוי ערב רב עדיין חייב במצוות?
שאסור לי להכשיל גוי ערב רב בכל איסור מתריג מצוות?
אז מצידך אתה מתנהג כאילו הם יהודים.. זה מה יש
הבירור זה התפקיד של הקב"ה.
אבל מסברא יתכן שהקב"ה משדך ערב רב לערב רבית או למי שמגיע לו.. כי כתוב "לא ינוח שבט הרשע על גורל הצדיקים"
תינוקת, כל צאצאיה הבנות בשושלת אמהית עד עולם הם ערב רביות?
ומה אם הן חוזרות בתשובה?
איך אתה מתייחס לתינוקות יהודים של ערב רבית?
הם פשוט תקועים כמו עצם בגרון מעורבבים עם נשמות ישראל
נשמה של יהודי שהיא בת של נשמה של גויה? הרי נשמה משתלשלת מנשמת ההורים
הם מעורבבים עם נשמות ישראל, הם לא כמו גוי שמוליד גוי
ראיתי שיעור של הרב מאיר אליהו שמסביר על זה עם מקורות. הם פשוט נדחפים באמצע השלשלת - בגלל עבירות של מי שהוליד אותם כנראה לפי מה שכתוב
משנמת גוי? הרי נשמה נוצרת מנשמה אחרת שהיא ההורה שלה.
איך יכול להיות כזה דבר בכלל שנשמת יהודי נוצרת מנשמת גוי?
זה יכול להיות רק אצל רבקה רחל ולאה כי הן אמהות.
אבל תרח ואבותיו היה נשמה יהודיה לפי המקובלים והכוזרי
חיפשתי שיעור על זה, ומצאתי שיעור של הרב מאיר אליהו שאומר שיש שני מקרים שיהודי מוליד ערב רב (1. שיהודי התחתן עם אשה מהערב רב, 2. בגלל עבירות מסויימות של בני הזוג)
אבל האם ערב רב מוליד יהודי הוא לא דיבר... אולי זה באמת שושלת שהולכת לאיבוד או שיכול להמשיך משם שושלת יהודית.
ולגבי אם חזר בתשובה, כתוב שאין אפשרות להחזיר אותם בתשובה
אנשים שמתיימרים לקבוע בוודאות מה בדיוק היה ומי אשם, ולהפוך את זה לפוליטי בלבד. (משני הצדדים)
אף אחד כאן לא יכול לשלול שום דבר על הסף.
ואם הוא כן, כנראה גם הדעה שלו היא סובייקטיבית פוליטית בלבד ולא בהכרח חותרת לאמת.
והייתה תלונה והדבר נבדק. אז בוודאי שזו לא דעה סובייקטיבית פוליטית בלבד.
לאורך כל התקופה, מאז שהפרשה התפוצצה.
אני לא יודעת מה נכון והאם דברים קרו,
אבל נניח לרגע והיא לא משקרת, והדברים קרו.
אתה יודע עם כמה תגובות מהימין של"שקרנית" "ממציאה" "חולת נפש" היא התמודדה?
ואתה יודע מה זה להתמודד עם כאלה תגובות לאישה שאזרה אומץ להתלונן ולהיחשף.
אם המקרה אמיתי, נעשה לה עוול הרבה יותר גדול ממה שקרה אתמול.
אנשים כאלה יהירים ולא מהססים לרשום את דעתם בכזאת החלטיות בנושאים כל-כך רגישים, משני הצדדים, וזה בעייתי מאוד.
ובכל אופן, כאן צריך לשים לב שאנחנו לא מדברים על אנשים לא מוכרים, אלא על אנשים מאוד מייצגים (ברסלר, רדמן, רונן צור), שאמורה להיות להם אחריות ומינימום של כבוד לאחר.
ואגב, למרות שהרבה אנשים מהימין חושבים שהשמאל גרם לחמאס להוציא לפועל את התכניות שלו עם כל ההתנהלות של השמאל במשך השנים ובמשך כל התקופה שלפני, הם קמו והלכו במסירות נפש להגן על ישובי העוטף ומתו בשבילם. מנגד, אני לא חושב שאדם ממוצע מניח שאם היה קורה משהו כזה ביו"ש היינו רואים את אחים לנשק וכל החברים שלהם באים לעזור.
לפני שנה היא טענה שנעמה גולדברג פעילת שמאל ופעילה נגד הטרדות שניסתה לעזור לה , היא טענה שנעמה היא בעצם פדופילית שמוסרת את שמה לפדופילים. ראיתי במו עיני את הסרטון בפייסבוק שלה על זה. היא נשמעה כמי שלא יודעת מימינה ומשמאלה ולא כל כך צלולה בסרטון.
היא היתה עם סכיזופרניה ובעיות נפשיות, לצערינו. והיה צריך לעזור לה ובמקום זה כל הציבור רק הלהיט את ההזיות שלה.
הסיפור אצלה התנפח. לפני שנה זה רק טענה על הוריה שפגעו בה. לפני כמה חדשים זה כבר התנפח שגם הרב טאו ועוד רבנים והוריה עשו בה פגיעה טקסית ומכרו אותה לזנות בתל אבבי בגיל 15. פשוט הזיות שגדלות עם הזמן. בדיוק כמו המתלוננת נ.ת. מחברון. גם אצלה ההזיות מתנפחות משנה לשנה.
כל זה מגובה בסרטונים שהיא צילמה את עצמה בפייסבוק. ראיתי במו עיני ונראה שהם עדיין ברשת.
מי שהכי הזיק לה זה קהל ה"מאמינים.ות לך" שרק חיזק אצלה את המחשבה שהזיותיה הן אמת. שאלתי איש מקצוע שמבין בפסיכולוגיה, הוא אמר שבהחלט עידוד הזיות יכול לגרום להחמרתן
באמת בתום לב וכתבו "מאמינים לך" כי רצו לעזור.
אבל זה היה תום לב עם טמטום שרק הרס.
כמובן יש אנשים שהיה להם אינטרס בשמאל, אבל לא הרוב.
למשל הפרקליטות בכוונה השאירה את התיק של הרב טאו פתוח ולא זיכתה אותו מחמת הספק.
בערוץ 13 נזכרו לפני חודש לפרסם כתבה שתזכיר לציבור שהרב טאו חשוד, (בגלל שבדיוק היה משפט של הרב שמואל אליהו שתבע דיבה את המתלוננת השניה) כאשר בכתבה הזאת לא היה שום חידוש. אבל כמובן צריך להזכיר לציבור.
בויקיפדיה חסמו כל מי שניסה לכתוב אמת בערך של הרב טאו, ונתנו בעיקר למי שכותב שקרים והשמצות לכתוב שם.
לעודד את ההזיות שלה על ידי מתן מחשבה שהזיותיה הן אמת. מה שהכי הזיק לה בסוף. זה גרם לה לנפח את ההזיות כל כמה חדשים עוד ועוד ועוד.
בדיוק כמו הזאתי מחברון השניה הידועה, שגם אצלה ההזיות התנפחו כל שנה
רק כתבתי שדווקא סכיזופרנים הם אלה שהעדר "אני מאמינה לך" לא מזיז להם...
אז בהחלט היה עדיף לחקור איפה שחוקרים ולשתוק איפה שלדיבור אין תועלת
צעקו על אורית בהלוויה שלה. אין בושה לאנשים.
מספיק כבר אם "משני הצדדים יש אשמים"! כשבעל מכה את אשתו, יש רק צד אחד אשם! וזה הבעל.
כולם יודעים ששושנה המסכנה לקתה בנפשה. הסיפורים שהיא סיפרה בסרטונים מראים שהיא הזתה, דברים שלא ייתכן שקרו. ויש עדויות של כל המקורבים והשכנים.
אבל זה לא מפריע לאנשי השמאל הרשעים לשפוך דם בצורה מזוויעה.
אני יודע שלשונאי הרב טאו התפספסה ההזדמנות של החיים שלהם להשמיץ. אבל נא להתגבר!
גם אם יש מקום לחקור, ההלוויה שלה זה לא הזמן.
דבר שני, די להציג כל דבר כימין ושמאל.
ונכון שהשמאל חוגג על זה (או למשל על החזרת החטופים) זה לא אומר שהעניין עצמו שגוי ומומצא.
ומי שלא מוכן לחקור או לחשוב על כל נושא בעולם רק בגלל שהשמאל נוגע בו, שיעשה בדק בית עם עצמו.
רוב (באזור ה90%) תיקי הטרדות והאונס נסגרים ולא מטופלים, הנקודה שהמשטרה סגרה את הנושא לא אומרת לנו כלום, והיו דברים מעולם (ראה ערך ג'פרי אפשטיין, פרשה גדולה בהרבה).
והיא לוקה בנפשה, זה ברור, אבל מה אם הפגיעות גרמו לסכיזופרניה?
אני לא אומרת להאמין לכל דבר, גם אני מרשה לעצמי להטיל ספק בנושא
אבל לא מרשה לעצמי לקבוע שום דבר לשום צד.
ואני לא יכולה שלא לתהות מה היו התגובות פה אם היה מדובר בבת של איזה איימן עודה או עופר כסיף.
שהוריה ביחד זממו לפגוע בה מינית!
מה הם קבעו בדייט שלהם שהם יפגעו בבת שתוולד להם?
נגיד תיאורטית שהרב טאו הוא פדופיל. למה שיעשה טקסים עם אורית סטרוק ובעלה ועוד רבנים ויסתכן בהכתמת שמו? הוא יכול הרי לפגוע באופן בודד כמו כל פדופיל רגיל.
ראיתי את הסרטון של שושנה. היא טענה שהוריה והרב טאו מכרו אותה לזנות בתל באביב בגיל 15 (וזה אחרי ששנה שעברה בסרטון היא טענה שרק הוריה פגעו בה). זה נראה לך הגיוני? כל השכנים מעידים שהיא לקתה בנפשה מגיל צעיר.
ב. ברור שצריך לבדוק פה אולי מישוה אחר פגע בה מינית. אבל אריך זה קשור לאמא שלה?
אפשטטין זה בכלל לא פגיעה טקסית. זה מליארדר הולל שהזמין נערות ליווי לחבריו והם אמרו לעצמם שזה כולה נערות ליווי. אין מה להשוות בכלל.
הסיכוי שפגיעה תגרום להזיות זה אחד למאתיים. כמובן זה ייתכן שזה קרה פה.
אבל אם זה הרב טאו, אז איפה כל הנשים האחרות שהוא פגע בהן? איך זה שהן לא מתלוננות? איך זה שאחרי 3 שנים יש רק 3 מתלוננים עם הזיות ברורות ואחת נקמנית?
למה במקרה של משי זהב, ולדר, קצב, ברלנד ושיינברג אחרי שיצאה אחת יצאו עשרות תלונות. ובמקרה הזה שום תלונה של אדם נורמלי?
גם במקרה של אימן עודה הייתי עושה משפט צדק.
מעניין אותי אם גם הנופלים עומדים במתיבתא דרקיעא בשעת הצפירה ומצדיעים...
מעניין אותי גם אם הם צופים במטחי היריות ובזרי הפרחים לרוב...
מישהו יודע?
כמוך0ינ הכל איני מעורה בגמרא) זה אומר שהההשקפה שלי אינה נכונה, או נכון יותר - איני יודעת איך להביא
לה סימוכין מהגמרא? ונניח שאביא - האם זה יגרום לך לחשוב אחרת קצת?
אגב, אומרים: ז ו שנינות יפה.
כן?
פשוט חילוני חוגג כמו שצריך בצורה אותנטית ודתי מלמל מילים ומשחק אותה שמח
המשתתפים בחידון התנך כבר שנים רבות דתיים לאומיים בלבד, החילוני האחרון למיטב ידיעתי שהשתתף בחידון התנך היה אבנר נתניהו.
עוד משהו שפיספסתי?
בדיוק כמו החילונים שעליהם אתה מדבר
אחרת היית יודע - שמראש עולים לחידון שניים מהחינוך הדתי ושניים מהחינוך הממלכתי. ממש ככה הוא מוגדר
אני לא מצליח לזהות חילונים.
ניקח את ג'פטו ונבקש ממנו להציג טענות בעד ונציב מולו ג'פטו נוסף שיציג טענות שכנגד
כך הם יוכלו ללעוס את אותם טיעונים שחוזרים על עצמם כל הזמן
ובינתיים אנחנו נהיה פנויים ללכת ללמוד תורה
ואז היא תעשה את הדיונים האלה במקומנו
בלי חרדיות מבוהלות שחייבות לצופף שורות,
או לחילופין פשןו עם חרדיות לא מבוהלות, זה גם יהיה בסדר
ממש מרתק אותי לחקור את התופעה הזו..
כי כשאתה התחלת שם את הדיון אני הייתי יסודי והתייחסתי לעצם הטיעונים, ואף טרחתי להביא ציטוטים של ממש ונימוקים של תורה.
אגב, אם כבר מורשה לי להעיר, פוסט הפתיחה שלך בעצמו היה רעיל ולעגני: "מישהו יודע אם הנופלים עומדים בשעת הצפירה ומצדיעים.. האם הם צופים בזרי פרחים לרוב?".
ואתה לא מתבייש להגיד לי "קשוט עצמך"? יקח אדוני מראה גדולה כדי שיוכל ליטול קיסם מבין שיניו וקורה מבין עיניו.
רבים כמו שתי תרנגולי הודו מרוטי נוצות
אני נהנה
תמשיכו
מישו יכול להסביר לי למה חאבייר מיליי ביקר דווקא בישיבת חברון ולא במרכז הרב?
גם מתוכננים לנשיא ארגנטינה פגישות גם עם גדולי הדור הליטאים, הרב דב לנדו והרב משה הלל הירש.
למיטב ידיעתי, הציונות הדתית אינה חזקה בארגנטינה.
ייתכן שהוא נחשף יותר ליהדות החרדית, כמו שרבים חוזרים בתשובה נמשכים ליהדות החרדים מכל־מיני סיבות.
ההתבדלות החרדית היא לא רק מהמדינה באופן ספציפי, אלא קו כללי.
ייתכן שלעיני הגוי, אוסטיודן מעניינים יותר מאשר בחורים בפולו.
שהיו הולכים במעילים ארוכים ושטריימלים
בניגוד ליהדות מערב אירופה שנראתה יותר מודרנית
פולו זה סוג של חולצה לא?
קצת כמו לראות ציורים של ציירים לא יהודים..
אתה רואה שכולם מבינים שיש סוג של מראה יהודי נצחי עם זקן ופאות...
לא אומר שחייב, זה סוג של אותנתיות.
תכל'ס, אין על נערי גבעות בעולם!!!
איך בדיוק נשיא ארגנטינאי שמתעניין ביהדות אמור להיחשף לנערי גבעות?
אני מניח לעצמי שמה שהוא חשוף אליו הוא:
– הקהילה בארגנטינה (שאינם נערי גבעות למיטב ידיעתי)
– שיעורי תורה בספרדית
– שיעורי תורה באנגלית
מכירני כמה גרים (וגויים מארצות שונות שמתעניינים או התעניינו ביהדות)
באופן גורף הם חשופים או לחב"ד (כי הם בכל מקום), או לנישה של אותה שפה (למשל: רוסים וחב"ד/יהדות בוכרה, גרמנים לרבנים בגרמניה)
ובאופן כללי, גרים נוטים להיות מאוד אינדיבידואליסטיים
מה שפחות מתחבר לכל ה"כלל ישראל"
(מזכיר שיש הלכה שגרים פסולים לדיינות ולמשרות ציבוריות)
זאת פשוט תוצאה סבירה של הנסיבות.
וגם "לדון לכף זכות" שביקר בישיבה חרדית ולא בישיבה דתית־לאומית... יש ביותר מתנשא
מה אתה מתכוון לשאול בשאלה?
אתה מציף תאים רדומים...
ומה הנפק"מ העצומה.
באמת סרק מבחינתי, והיה טוב אילו התעלמתי מזה מלכתחילה
שאין להם בראש שום דבר אחר חוץ מיישוב הארץ, או שמתערבבים פה עוד דברים אחרים [כסף, נדל"ן, מקום לגור, ועוד ועוד].
כי פעם חשבתי ככה, אבל כשהכרתי עותם קצת יותר מקרוב ראיתי שכנראה יש פה עוד המוווווווווווווווווווווווווון דברים אחרים.
מה אתם אומרים.ות?
מתנחלים פשוט ממש טובים בלספר שכל מה שמעניין אותם זה אידיאולוגיה ולהתעלם מכל מה שהם מרוויחים ממנה
אמר שבשביל לגור ביו"ש אסור להנות ובגליל מותר להנות? יו"ש זה כמו כל מקום אחר בארץ וכל אחד יכול לגור שם גם אם עושה זאת בשביל תאוות בצע. דין קדומים כדין כפר שמריהו. גם תושבי פריפריה מקבלים מענקים גם אם הם עשו כסף מההתישבות שלהם בפריפריה
אני מתנחלת, גרה במקום בורגני ומעולם לא התיימרתי לחשוב או להציג את עצמי כאילו שרק ארץ ישראל בראש שלי. זה שהיה לך משהו בראש… זה שלך.
אני חושבת שבלי איכות חיים, מפעל ההתנחלויות היה מצליח פחות וזה דוקא היה בעוכרינו.
עבר עריכה על ידי נקדימון בתאריך ד' באייר תשפ"ו 11:53
בעבר בכל מקום זה היה אידיאולוגיה צרופה, כי המחיר היה אדיר (בטחונית, חברתית, גאוגרפית, תקשורתית, איכות חיים וכו).
היום יש מקומות שבהם ברוך השם המטרה הושגה ויכולים לגור בהם גם מטעמים נוספים, כי המקום כבר מוסדר ומפותח ויציב ובטוח.
ויש אנשים שגם בחינם לא יסכימו לבוא לגור ביהודה ושומרון, אז מה אכפת לי אם מי שבא יש לו גם אידיאולוגיה וגם מחשבות נוספות?
אם אתה מכבד את ההורים גם כי אתה אוהב אותם וגם כי זה מצווה, אז יש בזה בעיה?
אם אתה לומד תורה גם כי אתה מקיים מצווה וגם כי אתה נהנה מהלימוד, אז יש בזה בעיה? האגלי טל דן על זה בתחילת ספרו כידוע, והמסקנה ברורה: אשריו.
כמובן שיש ערך בדברים שכתבת. אבל זה חייב להיות משולב באידאל של ישוב הארץ.
אז אין בתים פרטיים/צמודי קרקע במחיר כזה.
(מי שגר בהתנחלות בחור רציני כנראה באמת הגיע לשם מתוך אידיאולוגיה)
והישובים הדתיים שהם לא ביו"ש מלאים עד אפס מקום.
לצורך העניין גם מודיעין עילית מעבר לקו הירוק.
בגדול רוב האנשים לא מסוגלים לחיות רק על אידיאלים, זה מאד מאד קשה. זו מסירות נפש גדולה מאד מכל הכיוונים. כל שבכל ציבור יש קבוצה יחסית קטנה של אנשים כאלו. גם בציבור הדתי לאומי יש קבוצה כזאת והיא אילו שגרים בחוות ובגבעות מתחילות (רובם). אנשים שחיים צמוד לערבים, בסיכון תמידי עם כל רעיית צאן, השב"כ, הצבא והמשטרה רודפים אותם בין אם הם עשו משהו ובין אם לא ויכוחים להתעלל בהם בלי שאף אחד יעשה משהו ובלי זכויות בסיסיות. אנשים כאלו באמת מוסרים את הנפש בצורה יוצאת דופן על ארץ ישראל.
ב"ה שהגענו למצב שאנשים רגילים ופשוטים שלא יכולים רק למסור את הנפש, וצריכים פרנסה כמו כולם ומקום לגור בו מגיעים לגור בישובים. בעבר היה מסירות נפש לגור במקומות כאלו, זה נהדר שהיום זה גם נוח. יש פה הקרבה מסויימת עדיין לרוב, הרבה יותר נוח לגור ליד קופת חולים ובתי חולים, ליד סופרים זולים, בתי ספר וישיבות/אולפנות, במקומות שיש בהם תחבורה ציבורית טובה ולא חייבים להחזיק רכב ובעיקר להיות קרוב לעבודה ולא לנסוע שעה או שעתיים כדי לעבוד בעבודה מכניסה. זה עדין לא קל לגור במקומות כאלו ורוב הישובים כאלו. ואין ספק שמי שגר במקומות כאלו מקריב בשביל ארץ ישראל. אבל טוב מאד שזה כבר לא מסירות נפש כמו שהיה פעם וכמו שיש בגבעות ובחוות, זה הדבר שמחזיק את ההתיישבות שתהיה ברת- קיימא ולא תהיה מעורערת מכל דבר.
כדי שארץ ישראל תהיה מיושבת חשוב שיהיו גם אידיאליסטים מאד וגם אנשים רגילים שמוכנים להתאמץ קצת אבל קשה להם להקריב מאד.
(אגב, גם בצפון ובנגב יש חשיבות מאד גדולה לגור)
נ.ב.
כשכותבים אומרים\ות כדאי לכתוב קו נטוי ולא נקודה. מאחורי הנקודה עומדת אידיאולוגיה פרוגרסיבית שלא לפי רוח היהדות..
כל מי שגר מעבר לקו הירוק?
ברור שיש עוד שיקולים כשאנשים בוחרים מקום מגורים
כמו יוקר הדיור הארץ.
קיץ 2005 גירוש מגוש קטיף, יכלת לקנות בית ביו"ש בכלום כסף, דיברו אז על תוכנית ההתכנסות של אולמרט מיו"ש.
2006 החלה העליה המטאורית בנדלן
קיץ 2011 עם ישראל כולו יוצא לרחובות כי דירה ממוצעת בישראל חוצה את המליון שקל
2026 דירה ממוצעת 2.4 מליון שקל, חצי מליון יהודים ביו"ש ניכרת התמתנות במחירי הדיור.
זה לא כאילו הם ידעו שזה מה שיקרה
הקרבה מסוימת. סתם נעים לחשוב שהכל מתוך אידיאליזם טהור.
הכי בריא זה שלא חייבים לגור רק בגלל אידאליזם, זה הופך את זה לנורמלי ורגיל מוחזק את האחיזה בארץ. זה כמו שבעליות הראשונות היה צריך מסירות נפש רק כדי להגיע לארץ והיום זה אולי לא קל אבל ממש לא אותה מסירות נפש. ככה בונים עוד שלב ועוד שלב.
ועדין יש הרבה מאד אידיאליסטים שפועלים רק מתוך אידיאליסטיות, לכי לבקר בחוות ובגבעות החדשות ותראי (אגב, היום מאד יקר לגור בישובים וקשה מאד למצוא דירת קרקע, למרות המרחק מהמרכז, זה לא שהיתרון כל כך מובהק)
הגבעונים זה נטו מסירות נפש.
במי שלא, יש כאלו שהמניעים טהורים ויש כאלו שזה מעורבב.
אבל חבר'ה - בבקשה כנות!!!
אל תנופפו בדגלים שלא שלכם!!
יש עניין ומצווה גדולה ליישב את ארץ ישראל ובמיוחד במקומות בהם רוצים אויבים להתיישב ומנסים לגרש אותנו מהם.
זה שזה גם נוח מבחינות מסויימות שולל את המצווה שבזה?
אם כיף לך לשבת בסוכה ואתה נהנה לשבת בחוץ בצל הסכך וללמוד זה הופך את זה לפחות מצווה מאשר מישהו שלא נהנה עושה את זה במסירות נפש?
מופיע אם זה בת או בן (מסר למחבר או שיחה אישית עם המחבר או אם זה בת מסר למחברת וכו')
למי שרשם בהגדרות שלו את המגדר, מי שלא עשה את זה לא יופיע לו
אבל התכוונתי לתגובה הקודמת שלי, שבה כתבתי למי שכתבה לי 'צודק', שאם כבר אז 'צודקת', חשבתי שמובן מזה שאני אישה
אלוקים יברך את כל המתנחלים
אם אתה באמת רוצה לדעת, אפילו בגבעונים לא אצל כולם זה מסירות נפש,
כמו בכל מקום לא כולם מאה אחוז.
אני גר ביישוב נורמלי וזה לא מרגיש שום התנחלות מיוחדת או הבדל מיישוב שלא מוגדר "התנחלות",
וכמו שכבר כתבו, זה לא חייב להיות מסירות נפש,
מסכים עם @שוקולד לבן.
תהנה, זה פורום ציבורי.
מה הכוונה להיות נשוי למלבנים דיגיטלים?
זה נורא ואיום
לא שורד ככה
[12 הצעדים... אחי, תהיה חזק אתה בכיוון]
ההצעה שלי: לא לעבור אליו ישר בבלעדיות
אלא להחזיק גם וגם
לשימוש השוטף תשתמש במוגן (במיוחד אם אתה נוסע לאנשהו וכיו"ב) ואם אתה צריך משהו תשתמש בראשון
בסוף גם לא תצטרך את הראשון
במה אתם יותר מאמינים:
בזה שאפשר לקלקל,
או בזה שאפשר לתקן???
להתמקצע, לצבור ניסיון מועיל, ללמוד
את זה ש"אפשר לתקן" אני צריך להזכיר עצמי ולשכנע את עצמי כל פעם
לקלקל יותר קל
לקלקל לא צריך להאמין/ לחשוב/ להתאמץ
זה קל
אנשים עושים את זה כל הזמן
כדי לתקן צריך לא רק להאמין אלא לרצות
להיות במודעות
ללמוד
ליישם
להתמיד
להתאמץ
לא רק באמונה אלא גם בתחושה
בסוף המקור הרוחני לקלקול הוא המקור הרוחני לתיקון.
מעניין למה הקלקול תפס יותר מהתיקון
לא מבין ת'שאלה