מבחינה ביטחונית - זה שומרון, אבל הוא שומרון די מערבי. יש כפרים שעוברים לידם בדרך, יש את קלקיליה ליד המחסום, יש מי שאולי ירגיש עם זה פחות בנוח. אין אף פעם ערובה לביטחון מלא. אבל בסך הכל זה נחשב אזור רגוע.
קהילה - יש כמה שכונות. כל שכונה ממש עם אופי משלה ובהתאם גם הקהילתיות משתנה. נגיד יש את אלוני שילה, שהם מעין יישוב בתוך יישוב. צריך לשם וועדת קבלה והם נראה לי הכי קהילתיים. יש את נווה מנחם, גינות שומרון, אורנים - כל אחת מהם גם חילונים וגם דתיים, אבל אופי מאוד שונה וגם הרכב גילאים משתנה. קרני נחשבת וותיקה ודי מבוגרת. בקיצור, זה לא לפורום ולא לרגל אחת, צריך לדבר עם אנשים מבפנים ולהכיר.
מקומות עבודה - אין הייטק באזור, רק במרכז. זה כן יישוב שנחשב יחסית מפותח מהיישובים סביב. אז יש קופות חולים, מרכז קניות, לא מעט בתי ספר. אם תחום העבודה שלך מתאים, כנראה תמצאי כאן מה לעשות.
בתי ספר:
יסודי:
ברקאי - בנים נפרד (עד כיתה ח)
משואה - דתי, בנים בנות מעורב בכיתות שונות
לפידים - בנות נפרד
תיכון:
בנים - ישיבת השומרון, ישיבה אזורית שמקבלת מכל האזור. אני חושבת שהרוב לא שולחים אליה, אליה נשארים בברקאי עד ח ואז עוזבים לפנימיות.
בנות - יש אולפנה צומחת ביישוב, עכשיו נראה לי יש שם עד ח או ט. חוץ מזה יש את להבה הקדומים, רבבה ברבבה, וכמובן גם כאלו שהולכות לפנימיות.
פקקים:
אין איך להתחמק מזה. בשום מקום בשומרון.
כשיוצאים ב6:15-6:30 יש פקק קטן אחרי המחסום. כשיוצאים חצי שעה אחר כך (ויותר, עד 9-10), הפקק כבר הרבה יותר גדול ואת יכולה להיות שם גם 20 דקות חצי שעה רק בשביל לצאת מהשומרון. משם תוסיפי את הנסיעה למרכז.
כפר סבא זו העיר הקרובה. בבוקר ייקח לשם שעה פלוס מינוס.
אז לכל מקום אחר תוסיפי זמנים בהתאם (הקו הסביר זה כנראה כפר סבא, הרצליה, פתח תקווה, שזה יהיה בערך שעה נסיעה כנראה, אבל תלוי גם בהם לאן את מגיעה. כל מקום אחר יהיה לך רחוק הרבה יותר. התחבורה הציבורית לא מספיק נוחה בשביל לסמוך עליה, והיא גם לא תפתור לך את בעיית הפקקים)
לסיכום, זה מקום יפהפה, נוף מטורף. מסגרות חינוך יש טובות יותר ויש פחות. יש שכונות עם קהילה, יש כאלו שפחות. כל שכונה עם אופי מאוד אחר.
כנראה מבין המקומות בשומרון, הוא מאלו שתרגישי בהם פחות "חור", אבל עדיין הוא רחוק ואם לא עובדים ביישוב, תצטרכו לבלות בנסיעות. כנ"ל גם לגבי קניות, יש סופרים ביישוב, אבל הם יותר כמו מכולת ופחות מתאימים לקניות הגדולות.