אמא שלי חזרה מהרצאה כלשהי בנושא ועדכנה אותי מה הערך הנומרולוגי שלי,
עשיתי חיפוש בגוגל, ווואלה לא רואה ששייך אלי יותר מערכים נומרולוגיים אחרים...
אמא שלי חזרה מהרצאה כלשהי בנושא ועדכנה אותי מה הערך הנומרולוגי שלי,
עשיתי חיפוש בגוגל, ווואלה לא רואה ששייך אלי יותר מערכים נומרולוגיים אחרים...
זה הסיפור המפורסם על ביתו של רבי עקיבא, שהחוזים בכוכבים ידעו לומר שהיא תמות ביום חתונתה...
ב' הרבה אגדתות (ליתר דיוק - כולם) נועדו להביא מסר, חלקם קרו - חלקם לא קרו... אבל זה נועד לבטא מסר מסוים כמו שכותב הרמב"ם רס"ג וכו'...
אסטרולוגיה היא מדע הכוכבים, כאן מדובר במה שנכתב "מעונן ומנחש"
אסטרולוגיה זה ניתוח מיסטי לפי מיקום ותנועת הכוכבים.
היא כתבה שהם חזו את המוות שלה לפי הכוכבים.
לא נכון או כללי...
החב"דניקים שפה.
אבל אני לא מאמינה באגרות הקודש...
בגדול המודל של לכתוב בעיה (כלומר להסביר אותה לעצמי !) ואז לחפש לה פיתרון בספר - ראיתי את זה בהרבה מקורות במזרח. ויצא לי גם לנסות. זה עובד יפה על כל ספר שיש לכם בספריה. זה יותר קשור לאיך עובד המוח.
כי גם את הנצרות ועוד אפשר להפריך ועדיין יש אנשים שמאמינים בזה... האמונה והעובדות לא תמיד קשורים.
ו,בעקבות מה שאמרת אני טוען שעטלפים יכולים לדבר יידיש, הם פשוט לא רוצים רוב הזמן... אחזת?
ויש דרכים להוכיח שהם לא יכולים לדבר יידיש, למשל אין להם את החלקים בפה ובגרון שבעזרתם אפשר לייצר עיצורים.
הכל אופן את הנצרות כמובן שאי אפשר, אני מתכוון את אמיתת הנצרות את הטענות, ואפילו די בקלות... לגבי העטלפים אני לא אתווכח בנושא שאני לא מבין...
יש לך דרך להפריך זאת?
(מצלמה וחיישנים לא יעזרו, כי השריף וודי יודע מתי יש מצלמה וחיישן, ואז הוא לא זז)
אני טיפוס ריאלי ולא מאמינה במיסטיקה וכדו'
עניין אותי אם יש בקהל אנשים שכן מאמינים
גם הספקתי להיות מקורב לחב"ד. לפני שבועיים התפללתי בבית כנסת שבו אחרי כל תפילה ילדים נעמדים ליד ארון הקודש ומכריזים "יחי אדוננו".
אבל בין 614 ל529 יש קצת הבדל
אז תצטרך להוריד קצת מהשריטות בשביל ערך דומה לאריאנה 
(לבנדר בעברית).
הערך יוצא 529 במדויק בשני הכיוונים.
לא יודעת למה קודם מסקירת AI יצא אחרת.
איך הגעת לזה?...

כל כך הצליחה?
הכל כתוב באותיות.
Lavenderאתנצל עכשיו בפני אמא שלי, שזלזלתי בכל עניין הנומרולוגיה 
מקווה שהם נותנים לך אחוזים שבזכותך הצליחו
היא חשבה שגם חז"ל האמינו במזלות, לא? יש לציין שהיא שאלה בתמימות אמיתית.
אמרתי שאין לי מושג מה בדיוק היחס החז"לי להורוסקופים (ובאמת אין לי מושג), אבל כשאני מסתכל על אנשים שונים שנולדו באותו חודש אני רואה מגוון אדיר של סיפורי חיים ואופי כך שאני לא רואה שום מכנה משותף שאפשר לקרוא "השפעת המזל"...
Lavenderזה באמת נשמע לי הזוי לחלוטין להאמין לדבר כזה.
לחלק את האוכלוסיה ל9-12 קבוצות ולכולם אותם מאפייני אופי כללים...
ועוד בלי שום הסבר לוגי המניח את הדעת.
גם בפסיכולוגיה יש חלוקות לסגנונות אופי שונים (כמו למשל ניהולי, יזמי, חוקר וכדומה), אלא אם כן את לא מקבלת גם את ההנחות של הפסיכולוגיה.
הבעיה שלי עם המיסטיקות האלה זה שפשוט לא נראה שהסגנונות סובבים מזל מסוים או חודש מסוים. מצד שני, חזל אמרו שמי שנולד במזל מאדים יהיה או מוהל/שוחט או ליסטים (כלומר יהיה איש דמים/עז נפש מטאפורית או מעשית).
אגב, בעיה נוספת באסטרולוגיה, ואולי היא הבעיה העיקרית, זה שלא אומרים מה האופי של האדם, אלא גם קובעים מה בטוח מתאים ומה בטוח לא (ויש בזה משלילת הבחירה החופשית לפחות ברמה הפסיכולוגית), ובעיקר משתמשים בכל זה כדי לנחש את העתיד (ונכשלים), אבל "אתה לא כן נתן לך ה' אלוקיך. נביא מקרבך... אליו תשמעון".
המוח עוד לא מבין הכל, ליתר דיוק המוח עוד לא מבין לגמרי איך המוח פועל...
וההיגיון נסתר...
אמרתי שיש דברים שהם מעל ההבנה... אתה לא מסכים איתי?😉
אם סתם התכוונת לומר משפט אמיתי אז סבבה, אבל נדמה לי שניסית לטעון משהו בהקשר של הדיון *הזה*, לא?
הדבר היחידי שמעל ההבנה זה דרכי השם, וגם את זה הוא השתדל לקרב אלינו כמה שאפשר עד שבטלו הנביאים.
לא סתם קוראים לצאת הכוכבים ככה...
א' התכוונתי לומר שיש דברים מעל, ויש מי שיטען שגם זה.
ב' לא, יש הרבה דברים שלא נועדו להיות במוח של כל אדם... על אחת כמה וכמה דרכי ה' וגם זה הוא לא ממש התאמץ לגלות לנו מה הוא עושה ולמה...
שכאשר הם רצו לעשות קיצוצים, הם הפסיקו את ההתקשרות עם האסטרולוגית שלהם.
כדי לא לאכזב את הקוראים, הם המשיכו לתת המלצות יומיות לפי אסטרולוגיה, בלי לשלם על כך אגורה.
איך?
פתחו עיתון כלשהו ממדינה כלשהי באירופה, ותרגמו לעברית את ההמלצות שהיו שם ביום הקודם.
אף לקוח מאוכזב לא התקשר להגיד שהתחזית לא התממשה, ואף לקוח לא אמר לעצמו ''וואי זה בדיוק מה שהיה לי אתמול''.
Lavenderהאמת פעם חברה חיברה אותי לקבוצת הורוסקופים,
חירטטתי לבד הורוסקופ וצברתי הרבה לייקים
הייתי כותב איזה הורוסקופ שלילי ולא מקבל לייקים..
Lavenderזו האומנות 😉
ואני (לא באמת, רק קצת...) פסימי...
ואולי גם בנומרולוגיה. אבל צריך להיות מומחים גדולים. מאוד סביר שיש למזלות השפעות עלינו,
אנו חלק מהעולם הגשמי; אמנם השם הורה לאברהם אבינו לצאת מן העיסוק באסטרולוגיה
כי ישראל מעל המזל, אבל, אין ספק, שאדם בשיעור הגודל של א"א, עסק בכך ברצינות.
וכן, אם כתוב שאדם שנולד במזל מאדים....וכו' וכו', מן הסתם יש לכך השפעה. אבל יש
בכל זאת בחירה, אם כי לא מוחלטת - סובלימציה.
הרבה דברים משפיעים עלינו כך שמכתחילה אנו נמצאים על קו מסויים, עוד מבלי
לעשות דבר.
לא חושבת שעיסוק באסטרולוגיה הוא עניין מסטי. ממש לא.
והרי בתו של רבי עקיבא עשתה מעשה טוב ובזכותו ניצלה "תפילה
תשובה ומעשים טובים מצילים מן הגזירה". אבל הגזירה ישנה. לא כך?
הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים. לא נעים אולי לחשוב על כך, ברצוננו להיות
כאלוהים - חופשיים לחלוטין בהכל - אבל אני חושבת שבדברים רבים, אין לנו בחירה.
את מכירה מקום שמלמד את זה בצורה רצינית?
ספר עתיק שניתן ללמוד ממנו?
מישהו מסוים שקיבל את חכמתו בנושא מדור לדור עוד מימי התנ''ך?
אם לא, אז מה בעצם המשמעות של ''צריך להיות מומחה גדול'', אם אין שום דרך להיות מומחה וללמוד את זה?
בקשר לחז''ל: האם הם קבעו הלכה מסוימת שקשורה למזלות? קבעו שאדם שנולד במזל מסוים, יכול להיות פטור ממצווה מסוימת כי היא קשה מדי עבורו?
אם אין הלכות אלא רק משפטים כמו זה שציינת, אז מניין לך שהם ראו בזה אמת ולא סתם דרך להעביר מסר? כלומר אם אתה אדם עצבני, לך תעשה עם זה משהו חיובי. ולא שבאמת הם חשבו שהמזלות משפיעים על זה, כמו שהם לא באמת חשבו שרב ישב על הסירה וגל גדול הרים אותו עד השמש.
הם רצו להעביר מסר, לא ללמד מדע.
אבל באסטרולוגיה סינית אכן יש מדע שלם סביב זה והמון "חלקים נעים" שצריך לחבר. מאוד מאוד מסובך. ומסתבר שיש בזה גם מאסטרים או משהו בסגנון, וכמובן ספרים ישנים.
ממה שנתקלתי, למי שממש מבין בזה, רמת דיוק די מרשימה.
חילקת אנשים לקבוצות, כאשר חלקן קיבלו תחזית של מומחה סיני ואחת קיבלה תחזית שכתב אדם חסר כל ניסיון בתחום?
הייתה סמיות כפולה?
האנשים נתנו ציון בסוף היום לתחזית שהם קיבלו?
כי להגיד באופן כללי "זה די דייק" - זה חסר משמעות. הרי כותבי האסטרולוגיה מומחים גדולים בלכתוב דברים כלליים כך שתמיד תרגיש שזה התממש באופן זה או אחר.
אין מדובר בהורוסקופים כלליים מחורטטים אם כך זה היה לא הייתי מקדיש לזה תשומת לב נוספת.
הנושאים שאני זוכר שכוסו הם:
– רמת כסף / השכלה / חברים
– האם קיימת תחרות או לא
– תקופות בחיים ברמה של 10 שנים (טוב / רע / מחלות / כיו"ב) ומה פחות או יותר עומד מאחורי זה ברמת סיבה
– אירועים משמעותיים ברמה של שנה בערך (מחלות/מוות, נישואים/גירושים)
– עוד כמה נושאים אחרים שאיני זוכר
הרעיון הוא שזה די אינדיבידואלי כי החישוב הרבה יותר מסובך, זה לא "אם נולדת במזל דגים אז תהיה XYZ"
ורמת הדיוק על דרך הסביר מאוד
דוגמאות חיות מעניינות שנתקלתי בהן קשורות למוות ומחלות, אבל גם נתקלתי בדברים מעניינים כמו "זאתי אחרי גיל שישים ייפתחו לה הצ'קרות" ובאמת אתה רואה אחרי 10 שנים שוואלה פתאום נהיית הרבה יותר שמחה מרוצה מהחיים אפילו יותר יפה (באופן סבתאי)
אפשר לומר confirmation bias כו' כו' כו' לא ממש קונה את זה אבל OK
ה"ראיות" שלי הן אנקדוטליות אכן אבל זה כמו לומר שאיציק שמוליק הוא נהג טוב. אין מחקר סביב זה, אבל נסעתי איתו והיה אחלה.
אין ספק שישנם אנשים מומחים ורציניים בעיסוק הזה. מומחה גדול, כמו בכל דבר;
שיבחן את הכל בצורה רצינית, כמו שעורכים מחקר.
האם בדברים שאתה אוחז בהם, בדקת את כל החקירות, לימודים וכו' שיש בנושא?
(כמובן שלא מדובר על התורה שאולי גם אותה אפשר לפרש כך שתתאים לנו...)
שכחתי עכשיו את פסוק שאומר זאת....
אני כן חושבת שחז"ל התכוונו למזלות. אבל אפשר לבדוק את זה. לכם, בנים הלומדים
תורה, בטח קל יותר לבדוק זאת מאשר לי. לא בטוח שהם התכוונו ל"אם אתה אדם עצבני.."
לא יכלו לאמר זאת ברחל בתך הקטנה? או בצורה אחרת? למה דווקא מזלות?
ודאי שהוא לא פטור משום מצווה מכיוון שנולד במזל מסויים.
להיפך, שילך ויהיה שוחט....מוצע לו עיסוק שיהלום את המזג שלו ועם כל זאת יעדן אותו ויטה
אותו לכיוון חיובי הוא "מרוויח" מצווה כתוצאה מהמזג שלו. זה לא נפלא?
אבל המזג נשאר. הוא לא הפך לאדם המתעלף למראה דם...
איך אמר רב אושר זצ"ל למישהי? האם תפוח יכול להפוך לאגס?
לעולם לא. אבל האיפוק, השליטה.... על הכעס למשל, אצל אדם
כעסן.
בספר שציינתי , חושבת שאפשר לראות את זה:
מצד אחד, בהיותה נערה, צועניה חזתה מה שיקרה לה
ולמשפחתה אחרי שתינשא (לא בפרוטרוט, אבל המסר
היה ברור), ומצד שני, אם אני לא טועה, הנערה הזו
לאחר שהקימה בית, חלמה על אמה המנוחה שהורתה
לה שהאפשרות להינצל היא רק על ידי אחותה שמתגוררת
במקום אחר (היא אמרה לה: זו גזירה ואין מה לעשות -
מדובר על תקופת השואה).
יש כאן כביכול סתירה, נכון?
גזירה מצד אחד כפי שחזתה הנערה הצוענייה, ואפשרות
בחירה מצד שני, כפי שהורתה לה אמה בחלום.
זה ספר מעניין ומדהים. ממליצה.
היתה לה ב א מ ת אפשרות כזו. אחותה שהתגוררה בבודפסט התחננה שתבוא
אליה עם משפחתה אבל היא סירבה להאמין שקורה מה שקורה.
אז שוב אפשר לתמוה: אז איך זה מסתדר?
לא יודעת. אבל אין לי ספק ששני הדברים נכונים.
"אין ספק שישנם אנשים מומחים ורציניים בעיסוק הזה. מומחה גדול, כמו בכל דבר;
שיבחן את הכל בצורה רצינית, כמו שעורכים מחקר."
כלומר אין לך ספק שיש אנשים מומחים ורציניים שעשו מחקר בתחום הזה.
מכיוון שאין לך ספק, אשמח אם תוכלי לתת לי שם של אחד כזה כדי שאוכל לקרוא את המחקר שלו
תשובה, אשיב לך. אבל האם אתה מתעניין בכך או שאתה רוצה להוכיח
שמכיוון שאיננו יודעים על ספר/מחקר כזה, כל התחום הזה הוא עורבא פרח?
חושבת, או לכל מקום אחר....בחינת תמות נפשי עם פלישתים!
ואם בכתב עת מדעי הכתוב לפי כל כללי המחקר המקובלים יוכיחו שאין אלוקים?
זה יהיה מקובל עליך?
או שתאמר שאי אפשר להוכיח דבר כזה. ואולי הצדק עמך. זה לא כמו אסטרולוגיה.
אבל ככל שאנשים ינסו לחשוב שקיומו בהכרח מכתיב עובדות מסוימות, אז כן יהיה ניתן להוכיח שאותן עובדות לא נכונות, ואז כפועל יוצא מכך - גם קיומו לא נכון.
למשל:
אם מישהו יגיד שאלוקים ברא את האדם לפני פחות מ-6,000 שנים ולכן לא יתכן שהיה אדם שחי לפני כן, אז כן יהיה אפשר להוכיח שהיו בני אדם הרבה לפני כן, ואז אמונתו של אותו אדם לא תעמוד במבחן המציאות.
ביחד עם הממצאים הארכאולוגיים שלו... זה לא שיש בעיה לברוא פחמן 14 שמתוארך לככה וככה זמן אחורה
ואם תרצה להגיד שהעולם נברא כאשר יש מערות עם ציורים שנראים כאילו בני אדם ציירו אותם... נו שוין.
בכל מקרה לא התכוונתי לפתוח דיון על גיל העולם, אלא רק להסביר מה מדע יכול או לא יכול להוכיח
הוא ניסה. לא הצליח
כי אם נלך לפי ברקלי (שצודק) ולפי הרש"ט גפן. אז אין שום מובן למושג "עולם חומרי קיים לפני שהיו בו יצורים בעלי תודעות". ולכן כל המאובנים על יצורים שהיו לפני יצורים בעלי תודעות, לא היו קיימים בשעתם
לפי הרש"ט גפן זה לא כזה ברור
שאין זכרון קולקטיבי לגבי מה שקרה לפני מיליון שנה.
חוץ מזה, כמו שברקלי הראה, אין מובן למושג "חומר ללא תודעה התופשת אותו". ומכאן שכל המאובנים של יצורים שהו בתקופה שעדיין לא היו יצורים בעלי תודעה, לא היו קיימים. מאחר שללא תודעות, אין בכלל מה לדבר על קיום "חומר כשלעצמו ללא תודעה".
אם לגביהם זה נכון בוודאות. למה שלא נמשיך ונחיל זאת גם על מאובנים של יצורים בעלי תודעה?
אני לא אומר שלא.
אני רק אומר שאין לנו יכולת להכריע באמת
לפני איקס זמן" זה הפילוסופיה, לא המדע.
מסכים איתך שלאור הממצאים, ועם נלך תיאורטית באופן קוהרנטי, אז אמור להיות לפני מיליון שנה מה שהמדע טוען.
השאלה אם מה ש"אמור" להיות קוהרנטית, אכן היה בפועל.
המדע לא טועה, הוא מדויק. השאלה היא אם הוא רלוונטי לקביעת עובדות בעבר הרחוק מאוד (שלא ברור שבכלל היה עבר רחוק כזה).
בסופו של דבר - צריך ללמוד גיאולוגיה ואבולוציה, מאחר שזה הסיפור (הדמיוני או לא) שכדור הארץ מספר לנו. אבל לגבי קביעות מה קרה באמת, אין לזה שום קשר
שאין שום מובן למושג "חומר של עץ כשלעצמו ללא תודעה התופשת אותו". מה שכן נכון, שאנו יודעים שברגע שתודעה תחוש אותו, היא תראה (או תחוש בחוש אחר מ5 החושים) את העץ כנופל ולא כעומד.
זה כמו שהתוכנה של משחק מחשב כתוב שאם המשתמש יגיע לאזור מסוים הוא יראה עץ נופל. זה לא אומר שכרגע יש שם עץ שבאמת נפל.
העולם הוא כמו משחק רשת משותף לכל התודעות. ההבדל הוא שאנחנו יכולים גם למשש ולחוש בכל 5 החושים את המופעים, אי אפשר לצאת ממשחק הרשת הזה במסגרת חושית, הוא עקבי ותמידי, ויש לנו תחושה סובייקטיבית שהוא "באמת" קיים, אבל גם זו תחושה סובייקטיבית שנמצאת רק בתודעה.
לכן אני סומך על המדע בקביעת העבר הקרוב או העתיד הקרוב.
אבל אין לי שום יכולת להכריע אם באמת היתה בכלל מציאות לפני מליארד שנה. (ובאופן קוהרנטי למדע - וודאי לנו שלא היתה מציאות לפני 3.5 מליארד שנה, מאחר שלא היו תודעות לפי המדע עצמו) ואין לי גם יכולת להכריע שעוד מליארד שנה חוקי הטבע יתמידו ולא יהיה פה משהו שונה.
האינטואציה שלי לגבי כך שחוקי הטבע יתמידו, תקיפה לגבי עוד כמה אלפי שנים , מעבר לזה, אני נכנס לתחום חוסר הוודאות בו האינטואציה כבר לא מספקת שום וודאות.
מאמין שחוקי הטבע ימשיכו עוד מיליון שנה? זו אמונה רגשית שלך, אין לה שום הוכחה לוגית.
ב. אין קשר לכך שהמדע מפענח את דפוס מופעי החושים שבתודעה בצורה מהימנה, לבין השאלה "האם המושג חומר כשלעצמו הוא מושג בעל מובן". המדע תקף גם לפי האידאליזם ואפילו לפי הסוליפיסיזם (שהאחרון שטויות במיץ), מכיוו ןשהוא מתאר באופן מדויק את דפוס מופעי החושים של התודעה באופן עקבי וקוהרנטי
אבל אם לא היתה בכלל מציאות לפני 3.5 מליארד שנה (כי לא היו תודעות). אין בכלל מה לדבר על "עקביות" במציאות שלא קיימת.
כנ"ל אין לי דרך להניח מתי בכלל המציאות התחילה להיות קיימת, והאם אכן היתה מציאות עם יצורים בעלי תודעות לפני מליון שנה, או שמא המציאות על תודעתיה נוצרה לפני חצי מליון שנה. כי מאחר שהמציאות היא כמו רצף שקופיות בסרט, וכל קיום של חוש בתודעה הוא למשך אותו רגע, וברגע הבא זה כבר מופע חושי חדש, אין לי יכולת להכריע מה היתה השקופית הראשונה
שכל הדיבורים על ''אין מציאות אם אין תודעה'', מרגשת מאוד פילוסופים נפוחי חשיבות עצמית מימי הביניים, אבל עלי ועל המציאות זה לא עושה רושם בכלל.
אין לי עניין להמשיך לדון בכך.
אם אתה רוצה לחשוב שלא היו קופים לפני שלבני האדם הייתה תודעה, כי בלי תודעה אין משמעות לקיום שלהם - תהנה.
אתה גם יכול לחשוב שתנינים מצחצחים שיניים לפני השינה, זה באמת לא משנה לי.
א. זה הפך הפילוסופיה מימי הביניים. זה דווקא חידוש של הפילוסופיה החדשה, מברקלי והלאה וייתכן שקאנט.
ב. מה זה בכלל "המציאות" שטבעת לה מושג ריק חסר מובן? מלבד מה שעובר לך בדמיון בראש?
ג. אתה יכול להמשיך לשגות בדמיונות. אין לזה קשר לאמת. מי שחי לפי נרטיב סוציולוגי על האדם הקדמון, איען הבדל בינו לבין מי שחי בנרטיב סוצווגי על מלחמת הטיטאנים והקיקפלוים במיתולוגיה היוונית. שניהם כיום נמצאים רק בראש שלנו.
ד. לא דיברתי על קופים, מאחר שהם היו כבר כשהיתה תודעה. דיברתי על היצורים הראשונים במפץ הקמבריוני, שהיו חסרי תודעה ךפי המדע, לכן בהכרח אין מובן למושג "היו קיימים".
אין בעיה שאתה טוען שהם היו קיימים. רק תגדיר מה זה אומר בכלל "היה חומר ללא תודעה שתתפוש אותו". בנתיים זו מילה ומושג חסר מובן, כמו לומר "היה כגדעגעכגעכג". אין שום מובן להצהרה הזאת, מלבד הדמיון שלך בראש על אותם יצורים. וכאמור אין הבדל בין הדמיון הזה לביו דמיון על הקיקלופים.
ה. זה מה שקורה שמפנימים מדע אך לא מפנימים פילוסופיה
ו. אין לזה קשר לחיזוי מדעי בימינו ולטכנולוגיות ורפואה.
ז. צריך ללמוד גאולוגיה ואבולוציה, מאחר שזה הסיפור שכדור הארץ מספר לנו. אז זה חלק מידיעת העולם, קרה או לא. המחקר של זה מאוד חשוב, כי הוא מספר את הסיפור שכדור הארץ מספר לנו. זה כמו לחקור סיפור בספר. במיוחד אם הספר הזה זה העולם
אגב, ידעת שלפינגווינים מקוריים (כאילו, לכולם יש מקור... כי הם ציפורים... אבל הכוונה לאלה שגרים בקוטב) יש ריח ממש נוראי?
אבל אי אפשר לנהל דיון כאשר עובדות לא נכונות, או לא בדוקות, נזרקות לאוויר כלאחר יד.
אם עכשיו נעשה דיון על שעת תפילת מנחה בניו יורק בחודש אוגוסט, ואני אכתוב לך ''אין לי בכלל ספק שיש מחקרים לפיהם בניו יורק השמש שוקעת באוגוסט בשעה 13:00 בצהריים'', יש בכלל דרך להמשיך את הדיון הזה?
הרי או שאני צודק ואז כל הדעות האחרות שגויות, או שאני כותב כעובדה גמורה משהו שהוא בכלל לא נכון, ואז חשוב לשים את זה על השולחן כדי שיהיה אפשר להמשיך בדיון בלי להתעכב על השאלה המיותרת ''מתי מתפללים מנחה אם השמש שוקעת בשעה 13:00''.
כלומר עד שלא מבררים את הפצצה שהטלתי לדיון, אין שום יכולת בכלל להמשיך את הדיון.
לכן חשוב לי לברר האם כשאת כותבת שאת בטוחה שיש מומחים ומחקרים, זה באמת נכון או שמדובר במשאלת לב ולא משהו שקיים במציאות.
האם זה אומר שזה אינו נכון? הרי אנו חלק ממערכת שלמה. למה
סביר וידוע שהירח משפיע על הגאות והשפל, ולא סביר שמערכת
המזלות משפיעה עלינו, על האדם?
מה אומר הרמב"ם על כך? מה אומרים מפרשים אחרים על כך?
הם מקובלים עלי מכל מחקר סיני או הודי, יהיה אשר יהיה, יחד
עם זאת שחכמה בגויים תאמין, וסבורה שלעמים האלה יש חכמה
שלנו, המערבים, השכלתנים - אין.
אתה רואה את מה שאמרתי עכשיו כדרך להתחמק מהחיפוש
וההוכחה שאתה מבקש, נכון? לא בטוחה.
איך מסבירים "צא מזה" שהורה השם לאברהם? האם הוא לא
התכוון שעם ישראל הוא עם מיוחד שיכול להתעלות מעל המזל
(בקיום מצוות ולימוד תורה, עד כמה שאני מבינה)
אז מה זה המזל הזה?
אלא יש מחקרים, המון מחקרים, שמוכיחים פעם אחר פעם שמדובר בשטויות חסרות בסיס.
ואת כותבת שאת בטוחה שיש מחקרים, ואחרי מספר דקות כותבת שזה בעצם לא נורא אם אין מחקרים, ואידך זיל גמור.
את משנה את כללי המשחק באמצע המשחק: טוענת שיש מחקרים, ואז חוזרת לדבר על תחושות בטן ועל מה שנראה לך הגיוני.
ענית על השאלה למה התכוון השם ב"צא מזה" לאברהם אבינו?
נזכרתי גם בסיפור (גמרא?) על קבוצת העובדים שיצאה לשדה ורב... שאל את האיצגנין
שעמד לידו מה יארע עם כל אחד (אם איני טועה) והוא הצביע על אחד מהם ואמר: הוא
ימות, והאדם הזה חזר גם חזר. כשפתחו את התרמיל שלו מצאו בתוכו נחש. הוא ניצל,
כך כתוב, מכיוון שעשה חסד עם חברו ולא הלבין את פניו.
מכיר?
(משום מה לא מצאתי את התגובות בצעירים מעל 20 אז כותבת פה)
מחקרים מוטים לתוצאה מסוימת בדר"כ
א. אתה צודק ברמה מסוימת
ב. זה בשום פנים ואופן לא פתח שיכול להתיר כל גחמה שיש בעולם.
זה נכון שיש מחקרים מוטים (במיוחד כאלה שממומנים על ידי בעלי אינטרסים), אבל יש הבדל תהומי בין הטיה נקודתית לבין פסילה גורפת של המתודיקה המדעית.
המדע אינו מושלם, אבל הוא הכלי הכי אמין שיש לנו כדי לבדוק מציאות. היופי במדע הוא שכפול התוצאות (Replication). אם מדען אחד מטה מחקר, מדענים אחרים ברחבי העולם ינסו לשחזר אותו ויחשפו את השקר. אסטרולוגיה נבדקה לאורך עשרות שנים, במאות או אלפי מחקרים עצמאיים ושונים, ואף אחד לא הצליח להראות תוצאה חיובית מובהקת.
לטעון ש'מחקרים מוטים בדרך כלל' כדי להכשיר טענה שאין לה שום אחיזה במציאות, זה כמו לומר 'לפעמים חברי כנסת מעבירים חוקים בגלל אינטרסים זרים, לכן חוקי התנועה לא קיימים ואפשר לעבור באדום'.
כלומר להגיד שיש חולשה מסוימת בעולם המדע זה בסדר גמור, אבל מכאן ועד המסקנה אליה אתה רומז, כאילו כל עולם המדע והמחקר הוא שטות מוחלטת, המרחק עצום.
כותב שורות אלה יודע דבר או שניים על מחקרים, וגם פרסם בעצמו כמה כאלה. אמנם לא בנושא מרגש כמו אסטרולוגיה אלא רק השפעות של גנים מסוימים על הסיכוי ללקות בדמנציה ועל דרכי טיפול אפשריות כדי להפחית את הסיכון, ועדיין אני מרשה לעצמי להגיד לך שהטיעון שלך הוא לא טיעון כלל למרות שכאמור הוא לא שגוי.
כוונתי היתה רק להדגיש שאין לסמוך על כל מחקר כ"הלכה למשה מסיני"
אבל כאשר יש מאות/אלפי מחקרים באותו הנושא וכולם מגיעים לאותה המסקנה, ומנגד לא קיים מחקר עם תוצאה הפוכה, החכם עיניו בראשו יבין את המסר...
שהשתיקו את כל מי שאמר אחרת?
ואני לא קונספירטור (לא בנושא הזה😜) רק מציין שהשתיקו אותם...
מותר לטעות, זה עדיין חוקי
בעיקר ברשתות החברתיות
אתה מוזמן לבדוק.
מי השתיק? איך השתיק? מי הושתק?
קיבלו המנהלים הוראות להעביר למחוק ולחסום דפים שטענו אחרת, אני שמעתי רק על דף "הקונספירטורים" בפפיסבוק שהתמש בקידום ממומן
ועדיין אם היית מחפש על הקורונה הם היו מאחור
ואולי הם היו מאחור כי אחרים שילמו יותר או היו יותר רלוונטיים לחיפוש?
אתה יודע, גם אם אני אשלם לגוגל אלפי שקלים, חיפוש בגוגל של צמד המילים ''בנימין נתניהו'' לא יוביל לתמונה מתוקה של הבת שלי ממסיבת הסיום של הגן שלה.
הם מנסים להיות רלוונטיים ולתת תוצאות ממומנות רק אם הן באמת קשורות למה שחיפשת.
אתה מערבב בין שני עולמות שונים לגמרי:
פייסבוק היא חברה מסחרית, פרטית, עם אינטרסים שונים והאלגוריתם שלה הוא סוד מסחרי. ברור שיש שם הטיות, צנזורה ואינטרסים. אף אחד לא מתווכח על זה.
אבל המדע לא עובד ככה. המדע הוא לא חברה אחת עם מנכ"ל ואלגוריתם סודי. עולם המדע מורכב ממיליוני חוקרים עצמאיים, באלפי אוניברסיטאות שונות, במדינות עוינות זו לזו (למשל סין, ארה"ב, איראן, רוסיה). אין יד אחת ששולטת בכולם ומכתיבה הכל מלמעלה. ואם תטען שיש יש אחת כזאת, למשל הבונים החופשיים או משהו כזה, אז לצערי לא אוכל להמשיך בדיון כי אני עוסק בגנטיקה ולא בפסיכיאטריה.
הדרך הכי מהירה של מדען צעיר להתפרסם, להרוויח מיליונים ולזכות בנובל היא להפריך את מה שכולם חושבים. אם אסטרולוגיה הייתה אמיתית, והיה חוקר שמצליח להוכיח אותה בניסוי מבוקר שניתן לשחזור, הוא היה הופך לאדם המפורסם בעולם.
לטעון שיש 'השתקה עולמית' של אסטרולוגיה זה פשוט לא הגיוני - מי משתיק? למי אכפת? איזה אינטרס כלכלי יש למדען ביפן או בגרמניה להסתיר את זה שמי שנולד במזל אריה הוא עקשן?
כשחברה מסחרית מטה תוצאות זה אינטרס. כשאף מדען בעולם, במשך מאה שנה, לא מצליח להוכיח תיאוריה מסוימת, זה פשוט כי התיאוריה לא נכונה. זה לא שיש מיליוני אנשים בעולם שמונעים מחוקרים צעירים לעסוק בנושא הזה.
אני מזמין אותך לנסות להוכיח בעצמך, בוא נראה אם תקבל דפיקה בדלת משני גברים עם משקפי שמש שיגידו לך שלטובתך ולטובת ילדיך, תעזוב את הנושא הזה.
ספוילר: זה לא יקרה, לאף אחד לא אכפת מה תחקור.
מה יכול למנוע דמנסיה?......
נתקלת בזה לאחרונה וזה נורא....מפחיד.
הירח משפיע על המים בצורה מכנית (משיכה פיזיקלית). אסטרולוגיה טוענת שהכוכבים משפיעים על אישיות, מזל, תכונות אופי ואירועי חיים. אין שום מנגנון פיזיקלי מוכר בטבע שיכול לתרגם מיקום של גוף בשמים לתכונת אופי כמו "עקשנות" או "יצירתיות" או לקבוע איך ייראה היום שלך.
זה בדיוק כמו שאני אגיד ''אנחנו יודעים שאש שורפת עצים, אז איך את יכולה לטעון ששימפנזות לא שרות את התקווה בכל לילה לפני השינה?''. כלומר אין שום קשר בין הדברים, גם אם במקרה שניהם קשורים לכוכבים.
אולי אתה קצת...שכלתני מדי? סומך מדי על החוקים הפיסיקלים, המדענים, החקירות?
אולי יש איזה חלק שאתה מתעלם ממנו כי לא נוח לך, או הוא חבוי באיזה מקום אצלך או מאיים
עליך באיזה שהוא אופן?
לא. אני לא יכולה להוכיח את שתי השורות שמעל השורה הזאת ובכל זאת, זו ההרגשה שלי.
יש כזה דבר. הרגשה. תחושת בטן. אינטואציה. למרות שאי אפשר להניח אותן תחת מיקרוסקופ.
אני כבר כמעט יודעת את תגובתך. אתה יכול להוכיח ולהביא המון ראיות שכנגדן אעמוד
חסרת אונים כי אני לא יכולה לענות לך, אין לי את הידע שיש לך, את הבחירה שלך לדבוק
בו כאילו ירד מסיני..... באיזמל קצת....חד נורא וקר. סליחה.
כן. אני יודעת. זה לא מדעי להחריד.
כנראה יש איזו נגיעה קטנה אצלי כשכתבתי מה שכתבתי. על זה אני מבקשת ממך סליחה.
אבל השאר - כך אני מרגישה , באמת. אולי אני טועה. סליחה.
אני מזל מאדים, כנראה, מתלהמים מהר.
כיף לנהל דיון, גם אם הצד השני טועה 
לא ראיתי ולא הרגשתי שום התלהמות...
פשוט אני..באמת לא אהבתי שכתבת שאני מפחד ולכן לא מאמין באסטרולוגיה, אבל אני כבר רגיל שמתישהו הדיון הופך להיות אישי במקרים מסוימים...
האם מישהו קרא את הספר "ניחוח פרחי השלג"?
האם אתם זוכרים את הקטע עם הצועניה שחזתה בדיוק מה
שקרה אחר כך, בכף ידה של האחות האחת?
היא טעתה בגדול
האסטרולוגים יאמרו לך שזה גם תלוי ביום בו נולדת בשבוע, ובשעה בה נולדת. ובעוד גורמים.
הם לא פראיירים...
שיר שהכנתי לזכרו
זכר צדיק וקדוש לברכה
לא הייתי עושה היום כ ל ו ם בבית! ממש! עונג רצוף, הכוזרי, דעת תבונות, רמח"ל, מהר"ל (אם אי י
טועה, אין לי זמן כרגע לבדוק) - תוך השוואה לאפלטון, אריסטו ועוד - חכמה צרופה. נפלא.
אפילו תוך גדי
הספונג'ה.......וכי קלות כל אלו בעיניך?!
לולאי השיעור שלו הקשבתי היום, לא הייתי עושה כל זאת. או שהייתי עושה
זאת באיטיות, בחוסר חשק, בלשוטט מחשבתית בכל מיני מקומות , העיקר לא
כאן, ליד הכיור, השיש....
השיעורים שלו עוזרים לי לעשות מה (מה לעשות, אני מודה ומתוודה) - שאיני
אוהבת... זה לא נשמע מכובד כל כך, לערבב צלחות ותרסיס לניקוי חלונות
עם דעת וחכמה כל כך נפלאות, אבל זמני לא כל כך פנוי, Young man.......
א
אני לא טיפוס שלומד ללא הרף, הלוואי. אבל, כשלא נמצאים
במסגרת תורנית איזושהי, אז בלי לשמוע משהו תורני, אני
מרגישה שהופכת יותר ויותר לבורה ועמת הארץ.
הלוואי והייתי מקשיבה לרב לוי
ודומיו - יותר. הרבה יותר. וחוצמזה...זה כיף!!
ברור עם זאת, שיש אנשים הרבה יותר עסוקים
ממני. עובדים המון שעות, לומדים, פעילים....
אגב, השיעורים של הרב לוי נמסרים
לציבור של בעלי תשובה, או אנשים
שמתעניינים....ובכל זאת, הם עמוקים,
מלאי מחשבה, משהו!!
א גיט ווך!
לילמנוחה!
הרבנות מבטלת את החלטת המנכל

זה כמו המעבר מהצד לעולם האימון והטיפול בעולם הדתי
מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד וחולמים להגביר לאט לאט למקסימום
זה תחום אומנותי
אימון/ טיפול זה תחום פסיכולוגי
יש לא מעט תחומים/ משרות שאפשר להתחיל בקטן ולצמוח
ותכלס קריירה נבנת כמעט תמיד ככה
מקטן (בסוג משרה/ כמות השקעה/ ידע/ משכורת) למשהו שיכול לגדול
עולם האימון והטיפול - מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד.
זוועה.
הלוואי שאחד כזה ייתבע פעם, והפיצויים שהוא יצטרך לשלם ילמדו את כל השרלטנים שיש אחריות למעשים שלהם.
שכמו שאי אפשר ללמוד בזום בקורס של חודשיים איך לבנות בניין כך שהוא לא ייפול ברעידת אדמה, כך אי אפשר ללמוד באיזה קורס קקמייקה איך לטפל בנפשות של בני אדם.
אבל זה רווח לצערי
א. אדם שבוחר להיות מטופל או מאומן ע"י בוגר קורס ללא ניסיון הרי שהבחירה בידו ועליו לשאת בתוצאות.
ב. אינני רואה בהכרח אינדיקציה לטיב הטיפול ומספר השנים שהמטפל בילה באקדמיה, או במוסד שבו הוא למד.
אני מחפש את הניקית "הדובדבן שבקצפת"
הייתה פעילה פה לפני כמה שנים, אם יש כאלה שמכירים את הניק הנוכחי שלה
ויוכלו להגיד לה או משהו
איך אתם עם זה שאתם מתגייסים לצבא שיש בו פריצות ואידיאולוגיה גויית מובהקת של לתעדף את חיי האויב על פניך?
כשאני הייתי שומר בלילות בחדר לידי היה זוג שהתאמן במצוות פרו ורבו מדי לילה והיו לי מפקדים שמצביעים למרץ והולכים למסיבות גייז
לעצם העניין, ברור שחסרים חיילים.
אגב, אם הרמטכ"ל לא היה עבד של הפרוגרס, הוא היה דואג שלחרדים שכן מתגייסים היה מסגרת באמת מתאימה, כדי למשוך עוד חרדים להתגייס, במקום לרוץ לתקשורת ולהצהיר הצהרות על גיוס חרדים.
כמו שוינטר אומר-הצבא לא באמת רוצה חרדים.
(אין בדברים הצדקה לההתנהלות החרדית. זה לא הדיון).
למה יש את זה בכלל? למה לא מספיק מסרים?
זה ממש מיותר.
מי שמסכים איתי שיצטרף לעצומה...
סתם צוחק בקשר לעצומה, אבל נראה לי זה ממש מיותר.
שהבעיה היחידה בו זה שהוא ממכר.
אה וגם שאין הקלטות.
זה מרגיש כמעט כמו וואטסאפ
אני זוכר נכון?
כלומר, הש"א לא תומכת בזה. אבל אם המכשיר תומך בזה אז הש"א יודעת להציג.
אולי פעם יהיה לי כח להתמיך את הזוועה הזו. אם זה יקרה, זה יקרה עם תמלול מובנה.
ארץ השוקולדותראה.
זה השיר השני שלי כאן.
(ע"פ ההיתרים של הרב אוירבך והרב יצחק יוסף לשמוע שירים שקטים בשלושת השבועות)
הכנתי אתמול בAI, מבוסס ברובו על הקינה "למי אבכה".
מה דעתכם?
לדעתי החצי דקה האחרונה הכי יפה.
אם מצא חן בעיני אחד שטוב ביצירת וידאו, מוזמן... אני טוב מוזיקה ולא בוידאו
לְמִי אֶבְכֶּה וְכַף אַכֶּה,
וּבִבְכִי אֲמָרֵר וַהֲמוֹן מֵעַי אֲשַׁנֵּן
הֲלַמִּקְדָּשׁ וְאָרוֹן אוֹ כְרוּבִים
שֶעוֹרבִים וְקִפּוֹד שָׁם יְקַנֵּן
[Chorus]
וסוֹד תּוֹרָה, הֲיֵשׁ מוֹצִיא לְאוֹרָה?
וּמִי הוּא זֶה עֲלֵי הַדּוֹר יְגוֹנֵן
זְכֹר הַשֵּׁם, ואָחוֹר אַל תְּשִׁיבֶנּוּ
קְרַע אֶת הַשָּׁמַיִם וּבוֹא אֵלֵינוּ