קושי בהירדמות עצמאית של ילדים בני 5.5 אחרי טקסאובדת חצות

לקחנו יעוצים אבל ברור לי שהעניין הוא התמדה שלנו. אבל אני רוצה רעיונות מכן: האם למישהי יש ילדים שדורשים שישבו איתם עד שנרדמים? ניסיתי לבקש שישנו לבד (כמובן אחרי טקס שינה), להסביר שאנחנו בסלון רואים טלויזיה, לאיים שלא יצאו משטח החדר, להסביר שהם גדולים ועולים לכיתה א' ב"ה ושם אף ילד לא זקוק להורים להרדמה ושעייפות זה אישי והם צריכים לקחת את עצמם לישון וללא הועיל. הם מתנגדים, בוכים, משתוללים, יוצאים, נלחצים וחרדים ואז זה סיוט. אנחנו נותנים כבר מדבקות אבל זה על עניין אחר, מי שלא בא אלינו לישון בלילה וגם זה בקושי רב  ההצלחהאם בכלל חלקית ביותר (אתמול ילד בן כמעט 6 בא אלינו בלילה 3 פעמים שוב ושוב ונרדם איתנו עד הבוקר). אני מודה שלגבי לבוא לישון איתנו אנחנו לא יציבים, לפעמים מרשים ולפעמים אוסרים, לפעמים מחזירים ולפעמים גמורים מעייפות ונכנעים אז הם מנסים. לפני כמה חודשים נתנו מדבקות ושניהם הצליחו כל פעם לפחות אחד הצליח וזה היה נהדר. צריך לחזור לזה. 

אז אני לא יכולה גם לתת מדבקות על שינה עצמאית. ניסיתי להתרחק עם כסא  ולשבת רחוק כל פעם אבל הם מתעקשים על ליטוף\גירוד\שנשב איתם ולפעמים זה מפתה להיות איתם ושירדמו במקום להתעמת איתם כי הם ממש נגד לישון לבד בעצמם אחרי הטקס והסיפור. אבל להיות איתם זה סיוט, לשבת עם הנייד במשך שעות, לאכול ארוחת ערב בעשר בלילה(אני לא רעבה ב-18\19 כשהם אוכלים) וזה פשוט נראה לי לא תקין ובטח לא פאייר כלפינו. ובוודאי לא להם. מרגיש סיוט שכל הערב שלי הולך על לשבת איתם כל שעות הערב, ובפרט שיש הורים שנותנים נשיקה וחיבוק ושולחים לישון. הייתי רוצה לשים בחופש הזה זרקור על הירדמות עצמאית אבל איך אפשר לעשות את זה?????????????נניח שאני נרתמת לזה והולכת על זה בכל הכוח אבל מה אפשר לעשות אם הילדים תלותיים ופשוט יותר חזקים מאיתנו בזה ושמים פס ודורשים שנהיה איתם?

אני יושבת ליד הילדים שלי לפני השינה כבר 6 שניםהמקורית

הבכור בן 8 הקטנה ממנו בת 7

הם תלותיים כי הם ילדים וככה זה ילדים

עם השנים זה התקצר והיום זה רק רבע שעה אבל הם צריכים את זה

אגב, בשעה 8 הם כבר ישנים ויש לי זמן לעצמי למה שאני רוצה

אז השנקל שלי - זה תקין, נורמלי והגיוני. אין פייר ולא פייר פה. את אמא שלהם וצריכה להיענות לצורך הרגשי שלהם. הם לא נגדך, הם בעדם.

ככל שתילחמי בזה יותר כך תהיי יותר מתוסכלת

אגב, לדעתי - לא חייב להיות רעבים ממש כדי לאכול. ודיברת על זה שאת רוצה תזונה מסודרת וכו. אני גיליתי שארוחת ערב מוקדמת זה הכי טוב עבורי ובכלל מומלץ לא לאכול שעתיים לפני השינה.וגם לא כשממש רעבים כי אז אוכלים יותר, וגם דברים לא בריאים שהם יותר נגישים.  אני ישנה באזור 22.30 כך שלאכול ב19 זה ממש סבבה בעיניי וחוסך לי להכין פעמיים. 

הדרךoo

לעזור לילד לעבור מעירות לשינה

היא לא התמדה

ובוודאי לא איומים

וגם ילד בכיתה א לעיתים זקוק לעזרה

ככל שיוצרים מרחב רגוע ובטוח עבור הילד

בשעות העירות ואז במעבר לשינה

זה יקל עליו להרדם בקלות ובעצמאות

מרחב רגוע ובטוח הוא כזה של תקשורת הורית רגועה תומכת ואסרטיבית

נטולת שיפוטיות איומים עונשים והנחות לא נכונות לגבי צורך של ילדים

בדיוק אבל בדיוק כל מילה שהיא אמרהמתיכון ועד מעון
א''א להיכנס לשינה באווירה של לחץ
ניסית לשים להם פודקסט ברמקול?חילזון 123

אם מתחילים להסתובב מכבים את הסיפור...

והאמת זה לא מאד יוצא דופן ההתנהגות שלהם

למרות שאני מבינה למה זה מעצבן, מתיש, וסוחט

ענית לעצמך,ד' הוא האלוקים

כתבת: אני מודה שלגבי לבוא לישון איתנו איתנו אנחנו לא יציבים, לפעמים מרשים ולפעמים אוסרים.

הילדים ישבו על הספק הזה כל עוד שתתנו לו מקום! ברגע שאת תחליטי עם עצמך שכל אחד ישן במיטה שלו, וזה סופי וגמור!

אז יקח לך שבוע, שבועיים, גג חודש,כדי להרגיל אותם לזה. 

ובזמן הזה אין מצב! שהם ישנים איתכם.

את כותבת שאת עייפה ולכן נכנעת, זה דרך קצרה שהיא ארוכה!

את נכנעת להם כי את עייפה, ו"מקלקלת" לך לכל הפעמים הבאות, שהם שוב ינסו! 

כדאי לקחת פסק זמן של חודש ולא לוותר! גם אם את גמורה מעייפות!

להסביר להם (ולהיות בטוחה בעצמך) שהם ישנים במיטה, והם גדולים ויכולים!
המפתח להרגלים אצל ילדים זה עקביות!

בהצלחה רבה! 

ברגע שלך יהיה תאריך יעד, תדעי שכל יום שאת מתאמצת על זה שווה! זה הקניית הרגלים שתלווה אותם.

אחרי חודש תחזרי לעדכן פה.

זה בדיוק מה שאני רוצה-אבל איך?אובדת חצות

אם הם יוצאים מהחדר ולא שמים עליי?

נגמר הטקס וצריך לישון נצמדים אלי, לא נותנים לי ללכת, דורשים שאשב....עד שירדמו. וזה יכול לקחת מלאאאא זמן.

אולי תסתכלי קצת אחרת על הזמן הזה שאת יושבת לידםפרח חדש

אני גם יושבת ליד ילדים אפילו יותר גדולים

מבחינתי זאת צורה נעימה ונחמדה לסיים את היום

לפטפט קצת איתם לפני השינה

קריאת שמע ואז לאט לאט הם נרגעים ונרדמים מעצמם.

לפעמים אני קמה לכמה דקות וחוזרת

הם מרגישים בטוחים שאני בסביבה וזה תורם לרוגע ולשלווה.

מבחינתי זה גם זמן מנוחה בשבילי

אחכ אני מסתערת על הבית וכיף לי החצי שעה/שעה של מנוחה 

יש מצב שאם תבואי בגישה כזאת הכל יתנהל אחרת 

לי לצערי זה לא כיף תמידאובדת חצות

זה על חשבון לאכול

על חשבון להוריד איפור שאחכ אין לי כוח

ואחכ אני גמורה מעייפות ואין לי כוח לכלום.

את יכולהoo

לעשות את זה כשהם ערים

לפני הזמן של ההרדמות

דווקא הזמן של ההרדמות הכי פחות מתאים לזמן עצמי

אז אולידרקונית ירוקה

תורידי איפור לפני

תאכלי איתם

ואז תגיעי בנחת לשבת איתם

רעיון אבל 18-19 זה עוד מוקדם לי לאכולאובדת חצות
את לא חייבת לאכול איתם ארוחת ערב..טארקו

אפשר לשבת איתם ושהם יאכלו

אני אף פעם לא אוכלת עם הילדים זה לא השעה הרלוונטית בשבילי..

אבל להם זו שעה מתאימה.

ואפשר גם בזמן שהם אוכלים לעשות דברים אחריםטארקו
ולא רק לעצור איתם..
כני ממש לא חושבת שהעניין הוא התמדה שלכםאפונה

את לא מצליחה להתמיד כי יש לך משהו בלב שאומר לך לא לשלוח ילד חרד לישון לבד בחדר, ואי אפשר להתעלם מהקול הזה כל הזמן.

אם זה היה מתיישב לך על הלב היית מצליחה להתמיד, אבל זה לא, וטוב שכך.

יש לך ילדים מתוקים שזקוקים לך בהרדמה

הם זקוקים לך בלילה

לילה זה זמן של פרידה, הבהלה עולה ואיתה אינסטינקט של מרדף - הם מחפשים קירבה כדי להירגע.

וככל שאת מתרחקת ומנסה לגרום להם להירדם לבד כך הבהלה עולה יותר

וכמובן בהלה גבוהה והירדמות לא הולכים טוב ביחד

וככה אתם בלופ שלא משרת אף אחד מכם.

הפתרון הוא לתת להם את מה שהם צריכים במשך היום כדי שיגיעו רגועים ועייפים לערב, ולתת להם הרבה קשר לקראת ותוך כדי ההרדמה, כך שירדמו בקלות ובמהירות לשינה רגועה, ותוכלי לפנות לענייניך בשאר הערב.

אתן עונות בתיאוריה-אבל מה בפועל?אובדת חצות

אני חושבת שהם בוגרים מספיק ומסוגלים או הייתי רוצה לשאוף להשיג את המטרה הזו בשבילם ובשבילי. לא מתאים לי לשבת שם שעות, לגיטימי.

אבל הסברתי שאין לי אפשרות כי הם יוצאים מהמיטה, נבהלים, בוכים, נצמדים, באים לסלון להיות איתנו. זה מאבק.

אז מה לעשות בפועל אם החלטתי שהערב מתחילה להרגיל לישון לבד.

איך עושים זאת על אף ההתנגדות?

קודם כל עוברים צדאוזן הפיל

את לא מולם. יש לכם מטרה משותפת.

אתם באותה קבוצה.

כולם רוצים שלכולם יהיה טוב.

אנחנו לא נלחמים

אין מנצחים ומפסידים.

את בוודאי רוצה שתהיה להם שינה טובה, עמוקה ואיכותית.

אם היו לך כל הכוחות והיכולות בעולם היית יושבת לידם כל הלילה אם זה באמת נצרך.

מה לעשות,  את צריכה לאכול, להוריד איפור, לנוח בעצמך.

תשתפי אותם בבעיה הזאת.

אולי יש להם רעיונות.

אבל זה חייב לבוא קודם כל כשעוצרים את המיינדסט של - אני רק רוצה לברוח, הם לא שמים עלי, הם יותר חזקים ממני

לעצור את  מאבקי הכח זה לא פשוט וממש לא קל. בדיוק במקרים כאלה ליווי של הדרכת הורים יכול לתת הרבה כח.

את בטח שמה לב שככל שבוער לך לצאת מהחדר, ככה הם נאבקים יותר שתישארי. הם מרגישים שאת לא רוצה להיות שם, וכל המנגנונים שלהם זועקים שהולכים לנטוש אותם והם יישארו לבד ולא ישרדו (אני מקצינה, כן, אבל זה מה שעובר במוח מבחינה נוירולוגית)

לכן דווקא במקרים כאלה, וזה הכי קשה בעולם, במקום להתרחק - להתקרב.

לנסות להפוך את החלק הזה ביום למשהו ש *לך* יהיה כיף, להקריא ספר שאהבת, לספר על היום שעבר עליך.

לשבת ולגלול ביחד ולראות סרטוני חיות מצחיקים.

להציץ בתמונות ילדות שלהם.

אני נהנית ומושכת זמן-אבל רוצה לשים גבול וזמן לעצמיאובדת חצות
אפשר לשים שעון מעורראוזן הפיל

ואז כולכם מתבאסים על השעון המרגיז שאומר שהגיע הזמן לארוחת ערב של אמא.

אוף, אני רוצה להמשיך להיות אתכם כל הלילה אבל השעון המעצבן הזה אומר לי להתקלח

אולי אני אזדרז מאד מאד ואז אני אבוא לראות מי כבר נרדם?

ואם את אומרת להם לא להרדם ולחכות לך בשקט - זה דווקא יכול להרדים אותם מהר יותר

נכון-עוזר לפעמים להגיד להם שינסו להיות במיטהאובדת חצות

עד שאגיע אבל זה עוזר רק עם אחד מהם

האמת שזה לא נראה לי נכוןהמקורית
לשתף אותם. ילדים לא אמורים לפתור את הדברים האלה בשביל ההורים. מה אכפת להם שהיא צריכה להוריד איפור? זה לא חלק מעולם הדאגות והמושגים של ילדים ובדיוק בשביל זה יש היררכיה במשפחה, זה לא תואם לדעתי מצב קוגנטיבי רגשי של ילד בן 5.5. בטח אם הוא זועק לאמא שלו שתתייחס אליו בכל מיני דרכים.

עם כל השאר אני מסכימה האמת

למה לא?השקט הזה

אני לא מצפה שיבינו עד הסוף או שיתנו פתרונות מבריקים, אבל השיתוף שלהם בעולם שלי יכול לגרום להם לראות את הצרכים שלי ויותר לשתף פעולה.

לא הייתי מונה את כל התכנונים. אבל לבוא ולהגיד אתם יודעים שאמא אוהבת אתכם מאד ורוצה להיות איתכם עד שתרדמו, אבל גם אני עייפה ורוצה להספיק ללכת לישון בשעה מוקדמת, ולפני זה אני צריכה להספיק לסדר את הבית ולהתארגן בעצמי. מה אתם חושבים? יש לכם פתרון.

ואז לפעמים יכולות לבוא מהם הצעות כמו שהיא תשב לידם קצת ואז תלך.. או אפילו פתרון שהיא לא חשבה עליו קודם

אני חושבת שזה דרך לגייס אותם למשימה..

צריך להזהר עם זהאפונה

תחשבי שאת אומרת לילד שלך: "אתה יודע שאני אוהבת אותך ורוצה שתאכל ותהיה שבע, אבל חשוב לנו גם לשלם לחוג פילאטיס של אמא ולחוץ לנו כל ההוצאות. אז מה אתה מציע לעשות?"

אם מבחינתך לשבת עם הילד בהרדמה זה פינוק, נייס טו האב כזה, ואין לך שום בעיה שהוא ילד לישון בעצמו, אבל מבחינתו זה אקוטי - את בעצם מכניסה אותו למצוקה עוד יותר גדולה, כשאת מנכיחה את זה שהצרכים שלו באים על חשבון הצרכים של אמא, ומצפה ממנו להתחשב בך על פניו.

יותר מזה, שימי לב שמדובר בילדים מאד צעירים, בגיל בו רק מתחילה להתפתח היכולת האינטגרטיבית, והם לא בשלים עדיין לחשיבה ברמה כזאת.

כמובן שאם מבחינת הילד הנוכחות של האמא בהרדמה לא קריטית אז אפשר לנסות "למצוא פתרונות" עם הילד. אבל זה ממש לא המצב כאן.

מסכימה עם זההמקורית
אבל אם ההשארות ליד הילד היא לא מתוך מקום אקוטי שלוהשקט הזה

אלא מתוך בדיקת גבולות, משחקי כח אז שיתוף כזה יכול לנטרל את זה. כי באמת זה לא אני נגדך ונראה מי ינצח אלא אנחנו באותו צד. שנינו רוצים שתלך לישון, שנינו רוצים שההרדמות תהיה נעימה, ואני מוכנה למלא לך את הצורך של לשבת לידך אבל בוא נראה איך עושים את זה בצורה שתהיה נעימה לשנינו.

ואני חושבת שזה חשוב שהילדים יפנימו שגם להורים יש צרכים. זה לא בהכרח בא על חשבונם, אבל זה כן מלמד אותם לפקוח עיניים ולראות גם את האחר. ובעיני זה נכון כבר בגיל הזה.

ברור שצריך להיות זהירים במה שאומרים. אבל זה בסדר שהילד יבין שיש לנו עוד דברים בחיים

מה מתוך מה שהפותחת כתבהאפונה

גורם לך לחשוב שמדובר בבדיקת גבולות?

ובכלל, מה זה בדיקת גבולות?

הילדים בדקו והאמא הציבה את.הגבול. הציבה אותו שוב ושוב אבל הילדים לא מסתגלים אליו. מה זה מספר לנו?

ומאבקי כח מה המשמעות שלהם?

ילדים שמנהלים מאבקי כח אלה ילדים שהתמקמו בצד הלא נכון של ההיררכיה ילד-הורה. בשביל לצאת משם, הם צריכים הורה מאד אלפא, מטפל ומוביל. לא הורה שמתייעץ איתם מה לעשות לגבי הצרכים הלא מסופקים שלו עצמו.

"ניסיתי לבקש, להסביר לאיים, להסביר שהם גדולים"השקט הזה

זה להכנס למלחמה מולם. כל הזמן.

אני לא חושבת גם שצריך להתייעץ עם הילד.

אבל צריך להפסיק להלחם ולגייס אותו אליי.

אני לא באה ומשתפת אותו כדי לבכות לו ןכדי להיות החברה הכי טובה שלו.

אני באה ומסבירה לו מה ההשפעות של ההתנהגות שלו, בשפה שלו וברמה שהוא מבין ומוצאת יחד איתו פתרונות שנועדו לעזור *לו*. הרווח שלי הוא משני, שיהיה לי ערב פנוי יותר וכו', אבל המטרה הראשונית היא קודם כל בשבילו- שהוא ילך לישון בצורה נעימה, שההרדמה שלו לא תהפוך למאבק.

אני לא זוכרת עכשיו דוגמאות ספציפיות, אבל כן יודעת להגיד שהיו לי שיחות כאלה עפ הבת שלי ופתאום יצאו ממנה דברים שבכלל לא חשבתי עליהם.

למה להירדם עם אמאפילה

יכול להיות צורך אקוטי בגיל כמעט שש? הם לא לבד בחדר. אפשר להשאיר אור במסדרון . ממה הם בעצם מפחדים?

וכן , להורים יש צרכים. לא צריך לשקר לעצמנו שאנחנו יושבות שם בשביל ילד. ילד בריא בגיל שש יכול להירדם לבד. אבל אמא שלו אולי צריכה להרגיש נוכחת , נותנת , לא נעים לה סתם לשבת בטלפון בלי משימה תוך כדי...

אני לא יודעת למהאפונה

וזה גם לא משנה.

ההתנהגות של הילדים של הפותחת מספרת לי על בהלה גבוהה.

וילד מבוהל צריך מבוגר שהוא מקושר אליו כדי להתווסת.

הילדים שלה לא צריכים אור במסדרון, הם צריכים לדעת שאמא לא עוזבת.

בודאי שגם להורים יש צרכים, וצריך לוודא שכל אחד יקבל מענה לצרכים שלו. כשהצרכים של הילדים יסופקו לא יקח כל כך הרבה זמן להרדים אותם וזה יאפשר לפותחת לספק את צרכיה בנחת.

אבל מאיפה את יודעת שהם מבוהליםפילה

ילדים שלי גם כשלא רצו לישון עשו לי את זה. אחד מפחד מחושך , לשני מפריע אור . ברגע שלא צריך לישון או עייפים רצח , פתאום אור לא מפריע , חושך לא מפחיד. וזה תמיד חלוקה כזאת. בכל חדר אחד מפחד מחושך ולשני מפריע אור, לא משנה איך לחלק אותם. גם אני ואח שלי עשינו הצגות בסגנון להורים.

אני קוראת פה וקצת בשוק , אף אחת פה לא הייתה ילדה שפשוט לא רצתה ללכת לישון?

אני קצת מסכימהנעמי28

תלוי במקרה.

אני לא מסכימה עם זה שכל גבול שילד עובר זה איזה צורך נפשי עמוק.

ואם הוא עובר אותו המשמעות היא שזה יושב על משהו.

לפעמים ילדים פשוט שובבים ומותחים גבולות מהסיבה הפשוטה שהם ילדים.

אחד הבנים שלי הוא כזה, לא משנה כמה אהיה לידו וכמה יחס אתן לו (ואני מבלה איתו בכל יום זמן איכות אמיתי) עדיין הוא דורש עוד ועוד.

וגם בלילה, כשאני שם, חייבת לשבת לידו, סיפור רק ממני, עוד חיבוק ועוד חיבוק, עוד יצאה לשירותים, עוד מים, עוד חיבוק,

וכשבעלי או ביביסיטר שם - נרדם בקלות עם חיוך.

לפעמים ילדים פשוט מושכים ומושכים את הגבול רק כי אפשר.

לא חסר לו זמן איתי, לא באיכות ולא בכמות. לא תמיד זה איזה צורך נפשי.

ובמקרה של תאומים אחד מדליק את השני אז בכלל.

ואני כן מסכימה עם לספר שיש לך דברים משלך לעשות - אם עושים את זה בצורה נכונה ולא כתלונה זה לא משליך על הילד את העול שלך, למשל - "שחקנו היום בלגו ביחד, קראנו סיפור, יצאנו לגינה, אכלנו ביחד התקלחנו, עכשיו זה הזמן שלך לישון ושל אמא לסדר את המטבח ולשתות קפה"

בכל מקרה לפותחת - ממליצה ממש על לווי הורי, את פותחת לא מעט שרשורים על התמודדויות שונות ובאמת נשמע מצב מאתגר, בנושא השינה אני מכירה את הודיה אוחיון. יש לה שיטה מאוד טובה ולא נוקשה עם הילד.

שגם נותנת לך מענה וגם להם❤️

כשילד הכי זקוק לעוד חיבוק מאמאאמאשוני

זה אומר שהוא מרגיש הכי מוגן איתה.

כשהוא עם בייביסיטר הוא צריך להתמודד לבד לטוב ולרע.

לפעמים הוא יירדם בקלות ולפעמים עם קושי, בסוף הוא יירדם בכל מקרה. ככה שזה לא מלמד על הצורך של הילד.

לדעתי דווקא בזמן השכבות והמעבר מעירות לשינה, ששם מתרחשים תהליכים מיוחדים מול עיבוד תחושות והצפה של תת מודע, שם הכי חשוב להיות קשובים לילד.

אחר"צ אם ילד רגיל שאמא סביבו כל הזמן, אפשר ללמד אותו חלק מהזמן להעסיק את עצמו לבד.

דווקא השכבות זה זמן גרוע בעיני להשאיר ילד שזקוק לעזרה לבד רק כי האמא רוצה זמן לעצמה. אפשר לתכנן סדר יום של גם וגם.

אם מדי פעם יוצאים מהשגרה, בסדר

אבל אם זה מעיקרון, אז חבל.

לא כל הילדים זקוקים לעזרה בהרדמה. יש ילדים רגישים יותר ורגישים פחות.

אני דווקא לא משאירה אותו לבדנעמי28

ויושבת לידם כל לילה ואני סבבה עם זה.

אבל לא קשה לאמא לזהות מתי זה צורך ומתי זה משיכת זמן.

וזה לא רק ביביסיטר, גם עם בעלי שמעט יותר נוקשה בגבולות, הם נרדמים לבד ובחיוך.

אני פשוט לא מסכימה עם העיקרון שאם ילד עובר על גבול מסוים זה סימן מובהק לצורך נפשי,

ילדים מטבעם בודקים גבולות, ולפעמים הצורך הנפשי לטובת הילד זה דווקא לשמור על הגבול ולא להתגמש.

לפעמים ילדים ממש זקוקים שנלמד אותם הרגלים להתמודד ולהירדם עצמאית.

אי אפשר לדעת נחרצות מה המקרה פה.

לצורך העניין אפשר להשוות למקרה שילד חוצה גבולות כי זאת הדרך שלו לאותת שהוא זקוק ליחס

לעומת מקרה של ילדה שחצה גבול ולקח סוכריה בלי רשות רק כי מתחשק משהו מתוק.

או שנגע בחשמל מסקרנות לעומת ילד שנגע בחשמל כדי לאותת ליחס.

לא כל מקרה של חציית גבול יושב על משהו נפשי.

אין ילד שאוהב לישון וכשזה שניים יחד זה קשה פי כמה.

אם לא קשובים לזיהוי צרכיםאמאשוני

בהחלט אפשר לפספס המון, אבל המון פעמים.

אני לא מתחברת להגדרות של "חצית גבול" ו"משהו נפשי"

אלא: כל התנהגות נובעת מצורך של הילד.

לפעמים זה צורך בקרבה ולפעמים זה צורך במסגרת ברורה.

זה תמיד יושב על משהו. לא תמיד המשהו הזה הוא צורך נפשי עמוק.

לפעמים ילד רוצה לחזור לסלון כי שם אבא ואמא נמצאים והוא רוצה להרגיש חלק מהחברה, גם אם יום שלם הם סיימו לבלות יחד.

אז זה לא צורך עמוק כי הוא לא ראה אותם יום שלם

אבל זה עדיין צורך אנושי.

או ילד ששומע את אמא מדברת עם מישהו והוא בא להציץ.

אז הוא סקרן זה הכל, זה לא איזה צורך נפשי.

אבל שום דבר הוא לא סתם.

אגב, לפעמים אם ילד מבקש עוד מים ועוד חיבוק ועוד מים,

לא תמיד הפתרון בהכרח יהיה להביא לו עוד חיבוק או עוד מים, או לשבת לידו שיפסיק לבקש

לצורך הדוגמה, לדבר איתו בגובה העיניים, לשקף לו מה עובר עליו, לתמלל להביע אמפטיה. למשל: אני שמה לב שאתה מבקש מים ושירותים וחיבוק וטישו. אתה למעשה מתקשה ללכת לישון. אני מבינה שאתה רוצה ומבקש דברים כי קשה לך לישון.

אני בטוחה שאתה מסוגל. תראה, עכשיו נלמד לעשות נשימות ולהרפות, ואז אשב לידך 5 דקות ואז אתה נשאר במיטה ומנסה להירדם.

אני לבינתיים במטבח. אתה תראה שאם תנסה גם תצליח.

יכול להיות שזה יעבוד לא רע, כי הילד מקבל ביטחון בדרך אחרת, אולי לא יעבוד.

בכל מקרה זה לא דומה למצב של לאסור לצאת מהחדר שזה פחות סביר משדר לילד שאני מאמינה שאתה מסוגל ואני פה בשבילך

ויותר סביר משדר לילד: זה החיים, גם כשקשה לך לבד צריך להתמודד.

זה הבדל

אני לא מסכימה איתךאפונה

הסיפור של מתיחת גבולות זה סיפור שאנחנו מספרים לעצמנו כי זה נח לנו.

ילדים פועלים מתוך דחפים ורגשות, אין להם שום מטרה לבחון גבולות. לפעמים קשה לנו לזהות את הצרכים שלהם, וכשזה מתנגש עם הצרכים שלנו, אז אנחנו קוראים לזה להציב גבול כדי להרגיש יותר בנח.

תארי לך שהיית מתקשרת לבעלך שבבקשה יחזור מהעבודה מוקדם כי את צריכה אותו, והוא היה מסרב ואחר כך מסביר לקולגה שלו: "היא כל הזמן רוצה שאני אחזור, אני חייב להיות עקבי כדי שהיא תבין שאני לפני 19:00 לא חוזר, אין סיבה שאשה בגילה לא תסתדר לבד עם הבית והילדים".

יש ילדים עם צרכים שונים, ויש גם ילדים שהצרכים שלהם לא טריוויאליים, ומסיבות שונות מה שאנחנו נותנים לא ממלא אותם וזה מרגיש כמו בור בלי תחתית. סיבה אפשרית לדבר כזה זו מגננה תקועה. ילד תחת מגננה הלב שלו חסום והוא לא יכול להרגיש את האהבה שלנו. קשה מאד לגדל ילד ממוגן, אבל הפתרון הוא לעזור לו להוריד את המגננה - ולא להניח שהוא סתם מותח גבולות ולא באמת צריך.

נכון הם פועלים מתוך דחפיםנעמי28

אבל לא כל דחף הוא צורך, לפעמים הוא רק רצון.

כמו רצון לעוד ממתק, לעוד זמן מסך ולפעמים גם לעוד סיפור או חיבוק או לצאת לסלון לראות יחד עם ההורים טלוויזיה כי זה הרבה יותר מעניין מלישון.

ושם השאלה אם נכון לספק לו כל רצון.

לפעמים הצורך הרגשי שלהם הוא דווקא בגבולות.

אני לא אומרת שזה המקרה פה, רק מתנגדת לקביעה שבהכרח יש כאן צורך רגשי.

אם ילד מקבל מענה רגשי במהלך היום ודורש במשך

כמה שעות בהרדמה עוד מענה רגשי ארוך, יכול לגמרי להיות שיש שם נקודה של חוסר גבולות או של חוסר זיהוי בצורך מסוים של ילד כמו ויסות, הפרעת קשב, או למידה של שינה נכונה.

וגבולות הם לא בהכרח נוקשים, בצורה נכונה הם מחבקים ושמים את הצורך של הילד במרכז ולא רק את הקפה השקט של האמא.

היא כותבת שהם נלחצים בוכים וחרדיםאמאשוני

לכולנו היו תקופות כאלו. לפעמים מוקדם מדי לישון, לפעמים בחוץ יותר מעניין (בעיקר בחופש)

לפעמים דווקא כשאומרים לא, יותר מגרה.

אבל כל זה קורה *לפעמים*

ילד שבאופן עקבי לא ישן ובוכה ונלחץ ואוסרים עליו לצאת מהחדר כשהוא זקוק לעזרה, זה לא פינוק. במיוחד שהוא מעולם לא הצליח להסתגל להירדם לבד.

אני בתור ילדה הייתי צריכה עזרה בהירדמות. לפעמים קיבלתי אותה ונרדמתי בביטחון, ולפעמים נשארתי במיטה לבד להתמודד עם כל הפחדים והחששות שעלו במהלך היום.

הרבה כותבות פה שהן יושבות ליד הילדים בגיל 5 ואפילו 8.

לא ראיתי מישהי שכותבת בגיל 10 או 12.

למה?

אם אף אחת מיוזמתה לא עשתה תהליך דרסטי של איסור יציאה מהחדר וכד', איך ילד למד להירדם לבד?

זו יכולת שנבנית מעצמה עם הגיל והצורך בקרבה פיזית להורה כדי להרגיש מוגן ובטוח לשינה, מתייתרת.

יש ילדים שמצליחים לישון לבד גם בגילאים מוקדמים יותר, ויש ילדים שזה בא לפי תקופות.

כל עוד ילד מסביר שהוא צריך, וזה צורך לגיטימי, זה לא שהוא ביקש ממתק.

למה לא להיענות לו לצורך הזה?

ככה ילד לומד שהורה זו דמות שאפשר לסמוך עליה כשהוא צריך.

ככה הוא גדל להיות עצמאי ובטוח, ולא רק עצמאי.

ואני ראיתי ילדיםפילה

שכן הגיעו להורים בגיל 10 ו12. דווקא במשפחות קטנות יש לזה היתכנות טכנית.

במשפחות קטנות אין את הגבול הברור של הורים- ילדים. הורים לא תמיד שמים לב שילד כבר לא בשלב שהם חושבים שהוא נמצא. חושבים שהוא תינוק נצחי.

יש גם קיצוניות אחרת. להביא לו כמה שיותר עצמאות כמה שיותר מוקדם , הרבה עזרה חיצונית . וככה אפשר לגדל ילד אחד או שניים בלי לגדל אותם בעצמך.

אם הרבה ילדים זה לא יילך

יש קיצוניות שניהאמאשוני

אם המטרה היא לגדל ילדים עצמאיים מתוך ביטחון אז זה לא לתת להם עונשים ולאסור עליהם לצאת מהחדר.

עם שני הגדולים שלי באופן טבעי הליווי בהירדמות התייתר מעצמו.

עם השלישית בגיל 8 עשינו "תהליך גמילה" אבל הוא היה בשיתוף מלא שלה מרצון אמיתי שלה להצליח להירדם ללא צורך בהורה והיה לה קשה והיא הייתה חזקה, אבל בשום שלב זה לא בא כניתוק ממנה.

בטח לא מלווה בעונש..

יש כמה שיטות ללמד ילד להירדם עצמאית, אם צריך לכלול לאסור עליו לצאת מהחדר ודברים מהסוג הזה, בעיה.

עצם זה שאת מגדירה גיל 12 כ"קיצוני"

את למעשה אומרת שברוב המקרים, ילדים לומדים בשלב כשלהו להירדם ללא עזרה, אני אומרת שלא צריך ללמד את הילד להירדם לבד באופן אקטיבי הרבה פעמים זה פשוט בא טבעי בגיל גדול יותר.

זה לא אומר שאם בגיל 5 יושבים לידו זה ימשיך עד גיל 18 אם לא נפסיק את זה באופן יזום.

לא כתבתי כלום על עונשיםפילה
אני חושבת שילד בגיל שש יכול להירדם לבד. בגיל הזה כבר לא חושבים שיש אריה בחדר. 
יש עוד סיבות שקשה להירדםאמאשוני

המחשבות בשלב הזה מתחילות לעלות.

מחשבות כמו אולי אבא ימות במלחמה, ועד להיזכר שהגננת כעסה עלי או חבר מהגן אמר לי משהו,

או התלבטות שטורדת את המנוחה.

זה גיל שקשה לשלוט במחשבות.

לפעמים גם לא מחשבות מפחידות אלא רק המון מחשבות שקשה לעצור סרט נע.

או קושי בויסות פיזי או רגשי שגורמים לעוררות.

זה עדיין תואם גיל שילד צריך נוכחות פיזית של הורה כדי לצלוח את המעבר מערות לשינה.

מסכימה מאדאוזן הפיל
אני אגיד לך מה קשה לי פהפילה

אם ילד מתקשה במצבים שאמא לא נמצאת אז שיסתדר כי אמא לא נמצאת ובעיה שלו. ורב היום ילד נמצא במסגרת ואצל חלק ממשפחות גם אחר כך יש בייביסיטר .

אבל בזמן שאמא כן נמצאת , פתאום כל קושי מצריך איזה תהליך עמוק,

כל פעולה טבעית הופכת לסיפור .

למה? רצון של הורים להוכיח שילד צריך אותם? שינה היא צורך בסיסי של הגוף .

כמו לצ'פר על הליכה לשירותים. ככל שהורים מתערבים לזה כך יותר ילדים מתקשים בזה. מתאפקים , מפחדים ועוד דברים בסגנון. ברגע שהורה לוקח צעד אחורה, ילד מסתדר טוב מאוד עם עצמו .

כמובן שאני לא מדברת על מצב שבו יש מתקפת טילים , אבא במילואים או חלילה אחרי הלוויה של סבא. 

אם את שואלת אותיהמקורית

אז רוב הבעיות זה בגלל שאמא לא נמצאת רוב היום ויש מסגרת ארוכה ובייביסיטר וכו

ואז הגיוני שכשאמא נמצאת רוצים יותר ממנה

אין הכי נמיאפונה

אם ילד מתקשה לבצע אפילו פעולה טבעית כמו שינה, כשהוא עייף, הוא מסרב להירדם -

זה מלמד אותנו כמה עמוק הצורך שלו.

וכמו שהמקורית כתבה לפני - ככל שיש פחות זמן ומרחב לקשר ככה הצורך והחוסר גדלים. זה צורך קיומי, ממש לא מותרות.

נראה לי שכתבת את הנקודהמתיכון ועד מעוןאחרונה

רוב היום הילד במסגרת חייב להתגבר, להתעלם מהקשיים שלו, להתמודד. ואז הוא מגיע הביתה על המקום הבטוח והרגוע ובמקום שהוא יקבל לגיטמציה לצרכים שלו, קצת נינוחות, קשר, רוגע אז דורשים ממנו להמשיך להתעלם מהרגש.

שינה היא אמנם צורך בסיסי, אבל היא דורשת רוגע ונינוחות, ולכן לפעמים ילד זקוק לנוכחות של מבוגר שילווה אותו בשלב הזה להרגע אחרי כל היום המתיש שעבר עליו, שקצת יהיה איתו. לא כל צורך בקשר הוא בעייתי, להפך, זה צורך בסיסי (יותר מהצורך באכילה או בשינה) ואני בטוחה שאם ההורה מאפשר כמה דקות ברוגע, בלי לחץ הצורך ילך ויצטמצם

סליחה אין לי עצות בשבילךאפונה

לי ממש לא נשמע שהם בוגרים ומסוגלים לישון לבד.

הייתי משנה את המטרה מ"הרדמה עצמאית" ל"הרדמה נתמכת מהירה".

והייתי לוקחת הדרכת הורים טובה בגישה היקשרותית כדי לעשות את בפועל.

אולי על זה תתייעצי מקצועית?המקורית

אני בפועל לא הצלחתי וגם לא הגדרתי את זה כמטרה. בעיניי זה גם לא בהכרח נכון להם.

את חושבת אחרת.

כמו שאת רואה רוב הנשים פה לא חושבות כמוך. אולי תתייעצי מחוץ לפורום? 

אני יושבת עם הילדים שלי עד שנרדמיםהשם שלי

כולל הילד שמסיים עכשיו א'.

רק הגדולה הולכת לישון לבד.

הם מסוגלים להירדם גם לבד, וזה יכול לקרות לעיתים רחוקות, אבל בדרך כלל אני יושבת איתם.

יש תקופות שזה אפילו הרדמה כפולה.

קודם את הבינוניים, ואחר כך את הקטן שישן צהריים במעון. (בזמן האחרון הוא הולך לישון עם הבינוניים, ואני לא צריכה להשכיב אותו יותר מאוחר).

בשלב מסוים הם ילמדו להירדם לבד.

יכול להיות שלוקח להם יותר זמן מילדים אחרים, אבל זה מאוד נורמלי.

למה את צריכה לאכול בעשר בלילה? הם לא נרדמים לפני?

מייד כשהם נרדמים תשבי לאכול.

תדאגי שיהיה לך כבר אוכל מוכן, או שבעלך יכין בינתיים.

מתחילים הרדמה ב20 מסיימים בסביבות 21 פלוססססאובדת חצות
כלומר ב20 נכנסים למיטה מתחילים לקרוא סיפוריםאובדת חצות
ויש לך אפשרות להתחיל יותר מוקדם?השם שלי
בשעה 8 הם כבר יהיו בשלב של ללכת לישון, אחרי סיפור וכד'.
זה ממש מאוחרבוקר אור
בגיל הזה הם יכולים להירדם כבר בשבע..
לא מוקדם להירדם ב-7? מתי אוכלים ארוחת ערב בחמש???אובדת חצות
אנחנו מתחילים לאכול בים חמש וחצי לרבע לששבוקר אור
אם הם לא מורחים את האוכל בהגזמה מסיימים התארגנות באזור שבע, אם כן אז מקסימום שבע וחצי 
לדעתי לא. שיאכלו ב6, 6 וחציהמקורית
ב19 מקריאה סיפור. עד 20 הם אמורים לישון גם אם לוקח לך 40 דקות 
אצלנו אוכליםדרקונית ירוקה
ב6 בערך, הם במיטות ב7- 7:30
לוז אצלינומקרמה

רבע לשש א. ערב

ואז מקלחות

נכנסים למיטה בין שבע לשבע ורבע לסיפור ושמע ישראל

לפעמים הבכור (בן 7) קורא קצת בספא עד שבע וחצי

8 להתחיל טקס ערב נראה לי מאוחר

ב8 להתחיל סיפורים וואו ברור שיגמר לך הכחנחת-רוח

עם קטנים ב5וחצי מתחילה להכין ארוחת ערב. ברבע ל6-6אוכלים

ואז שמן התארגנות לשינה ושרותים וכו

ב7  גג 7וחצי הם במיטות אומרת להם קריאת שמע .לפעמים שמה סיפור ברקע

בניגוד לכולם אצלי כן נרשמים לבד

עם הגדולים לא היה מיד ככה אבל יצרתי הרגל כי לא מסוגלת לשבת שעה

אני אומרת קריאת שמע בעבר היתי נאשרת לשיר להם שיר אחד או שניים ובהגדרה אחרי רבע עשה אני יוצאת

לשים סיפור או ניגונים גם היה עוזר לי

היום כולם כבר רגילים לזה אבל זה היתרון בצפופים שהם מרגילים אחד את השני למה שעבדנו קשה להרגיל את הגדולים..זה פשוט הופך לככה זה..

כשמתחילים ארוחת ערב. והתארגנות במזן לא מגיעים עם הלשון בחוץ להרדמות ורק מחכים שיגמרו

בעיני ילדים יכולים להרדם לבד וזה גם עניין של בטחון פנימי שלך בזה אבל

לא עם לחץ ..כשאת לחוצה שירדמו הז מקרין החוצה

וגם יש עניין של להרגיל וזה תהליך

אל תצפי לקסם

דיפור- אם מתארגנים יפה ובזריזות

זה גם מדרבן לזה

ולא תמיד

אם כבר מאוחר אז לא

ולהקריא סיפור - הפרשתי לחלוטין מהישנה

למה כי הרגשתי 'אני נהיית חסרת סבלנות בזמן הזה ועיפה ומה שבא לי זה שישנו

אז הקדמתי לשעות אחה''צ בנחת ופניות

מציעה לך גם

נגיד אם תתארגנו מוקדם ויפה נשב נקרא 2 סיפורים ברצף

אבל לא מאוחר כשאת על הקצה

עוד עצה

תאכלי ותשתי לפני זמן ההתארגנות לשינה

שתבואי עם דלק וכח

אם לוקח לך שעה וחצי כולל סיפוריםאמאשוני

וזה כשאת מנסה להרחיק אותם ממך,

תחשבי כמה קצר זה יהיה כשהם יהיו בטוחים שאת לידם ולא יפחדו שתלכי.

יכול להתקצר לך לפחות ב45 דקות.

ואפשר להקדים את כל הסדר ערב.

תחשבי 19:00 עם פיגמות, ספרים, טקס שינה.

19:30 הם במיטות רגועים עוצמים עיניים

עד 20:00 או 20:15 גג הם כבר נרדמים.

אבל זה בתנאי הכרחי שהם בטוחים שאת לא בורחת לא כועסת ולא מענישה.

אלא עוזרת ותומכת. לייצר אמון לוקח זמן. אבל כשתשיגי אותו יהיה לך הרבה יותר שקט פנימי והרבה תהליכים יסתדרו ויתקצרו מאליהם.

כל עוד את מנסה גם להיות איתם וגם לא להיות איתם, הם לא מסוגלים להתמסר לתהליך השינה

וכולכם מתוסכלים מתהליך הרדמה ארוך.

לפעמים גם אם תצליחי לקצר ל30-45 דקות, יכול להיות מדי פעם הרדמה שלוקחת שעה וחצי, אבל שם זה נמדד. ככל שתהיי חזקה ולא תכעסי ולא תהיי על קוצים, הם ימשיכו לבטוח בך ולא יחזיקו את עצמם ערים.

ככל שתגיבי בחוסר סבלנות זה עלול שוב לערער את יכולת ההירדמות ותחזרו לנחום-תקום הזה.

ממליצה לך להירשם לוובינר של הבית להורות מקרבת

שנקרא: "במקום עונש ובמקום לספור עד שלוש"

ועוד עצה, אל תשתמשי בעליה לכיתה א' כמנוף לחץ.

ילד שמרגיש שעדיין לא בשל למשהו זה לא מה שיעזור לו, זה רק לייצר בעיה יש מאין כשהם יפתחו חרדה מהמעבר והתחלת הלימודים עצמם כי זה מוזכר בבית בהקשר שלילי ומלחיץ אותם להתבגר.

אמאשוני אני כל כך נהנית לקרוא אותךמחי
מתחברת לכל מילה
הבן שלי בן 8 ומבקש שאחד ההורים יהיה איתו עד שנרדםאורי8
הוא הילד הקטן שלי ויש מעליו ב"ה אחים גדולים. אף פעם לא הצלחתי לגרום להם להרסם עצמאית בגיל חמש וחצי. תמיד היה הורה בחדר. ובגיל כלשהו הם כבר לא צריכים את זה. אני מפסיקה לפטפט איתו בשלב כלשהו וזה זמן לעצמי , אני בכוונה בפלאפון בזמן הזה. נוכחת פיזית. אבל עם עצמי כדי שהוא ירדם. אצלי הוא נרדם מהר, כי הוא לא עסוק בשאלה מתי אלך, וכי הוא עייף( בבית עם גדולים גם הקטנים הולכים לישון מאוחר). . אז לא יודעת אם עזרתי, אף פעם לא הצלחתי ולא התחברתי למלחמה הזו שירדמו לבד. רק שתדעי שזו גם אופציה. ואם הם לא נרדמים כשאת שם , אולי כדאי לאחר את זמן השינה, אולי הם לא עיפים. או שהם עסוקים בזה שתכף תלכי ולא פנויים להרדם. 
בדקת חוסר מלטונין?הבוקר יעלה
אני גם יושבת ליד הילדים שליהשקט הזה

הגדולה תכף בת 5.

לא רואה עפ זה בעיה. לפעמים זה הזמן שהכי נפתחת ומספרת על מה היה בגן וכו (מודה שלא תמיד יש לי סבלנות להקשיב)

אצלי הן נכנסות ברבע לשבע- שבע למיטה ויושבת לידן גם עד 8 (בגלל הקטנה, שנצ של המעון😅). אחכ מתחילה את הערב שלי.

הגדולה נרדמת באזור 7 והיא לא קטנה בהרבה מהילדים שלך..

אני קוראת 2 סיפורים- אחד לכל תאום אז לוקח זמןאובדת חצות
זה מהמםאמאשוני

אבל זה לא נכון להיספר כשזמן שלוקח להם להירדם.

כי הם לא מנסים אפילו.

כמו שלא תספרי את זמן ארוחת ערב ומקלחות.

כמה זמן לוקח להם להירדם זה מהשלב שהם עוצמים עיניים ומנסים לישון.

אני גם קוראת שני סיפוריםהשקט הזה

מתחילה ברבע לשבע, מסיימת בשבע בערך.

הגדולה, תכף בת 5, נרדמת תוך כמה דק'.

אבל הערב אצלי מתחיל ב5.30.

גם אצלנו זה ככהשוקולד פרה.

בעלי מספר להם סיפור (כלומר, לגדולה הוא מספר ספר מלכים), אז זה הזמן של השקט שלי.
ואחר כך אין יודעים שזהו. עוצמים עיניים ולישון. לפעמים התינוק מבקש מים אז מביאה לו.

לספר כמה סיפורים זה מתיישש... אין סיכוי שהיה לי גרם כוח לזה.
מבחינתי אחרי צחצוח שיניים, זהו. אני עולה על מצב טיסה
ואז אני יושבת איתם עד שהם נרדמים. שמה להם ניגוני חב"ד בנייד (ניגונים מדהימים!) ובדר"כ עד השינה זה לא הרבה זמן. נגיד עד 20.30

נראה לי שסיפורים זה מתיש, במיוחד אם זה כמה. במיוחד אם הם יתחילו להשתולל אם לא תתני להם את מלא הסיפורים שהם רוצים.

וגם- יש מצב שהם במתח אם תישארי או תלכי- ואז זה מונע מהם לישון

לא קראתי תגובות קודמותעוד מעט פסח

אני חושבת שהמפתח הוא פחות בעקביות, אלא בחמלה עצמית *לעצמך*.

להרגיש ולדעתי שאת אמא טובה גם אם את יושבת לידם, וגם כשלא. ולסמוך עליהם שהם מסוגלים. לא כדי לקבל פרסים, או כי ילדים אחרים בגילך מצליחים- אלא כי את מסתכלת עליהם ורואה בהם ילדים שמסוגלים. מבינה את ההבדל?

וגם ביכולת להרגיע את עצמך. מצוקת הכתיבה, וגם מהודעות קודמות, נשמע שאת עם מץהמון יסורי מצפון על המצב, השוואות, אולי תחושת כשלון. חבל.

את האמא שה' בחר לילדים הללו. את עשית את המקסימום שיכלת בכל רגע נתון. ועכשיו את ממשיכה לחפש איך להתקדם עוד ולהשתפר!

את נהדרת, הילדים שלך זכו בך. את בדיוק בדיוק מה שהם צריכים. גם עם חוסר העקביות.

בפרקטיקה, מה שאני הייתי עושה זה יושבת לידם כל עוד נוח לי, אבל כשלא- אומרת 'אני עכשיו קמה לאכול. אם בינתיים תחכו לי בנחת במיטה אני אחזור אחר כך.'

ובאמת לחזור כמובן.

וכששוב מיציתי- אני קמה רגע להתקלח, אחזור אחר כך. וכו' וכו'.

ואם הם מתבכיינים כשאת לא שם, לנשום עמוק ולזכור שאת אחלה אמא שדואגת לעצמה לאכול ולנשום ולזמן שקט, ולהזכיר להם ממקום רגוע- אני אחזור אליכם כשאסיים, ואם אשמע שאתם שוכבים יפה.

הכי חשוב שתהיי בנחת מול עצמך. תאכלי בשקט שלך. ותתארגני בנחת. ומדי פעם תחזרי לשבת לידם לכמה דקות. איזון בין מה שאת זקוקה לו, למה שהם צריכים (עם הרבה קשב לעצמך- שאת לא נותנת יותר ממה שאת רוצה, כי אח''כ זה יתפוצץ על כולם).

אני מאמינה שלאט לאט הם יתרגלו שאמא 'נוכחת' גם כשהיא לא צמודה אליהם.

תודה אין על קשיבות עצמיתאובדת חצות
אנחנו גם יושבים עם הילדים עד שנרדמים...דיאן ד.

סתם אני חושבת שאם את משכיבה אותם לישון מאוחר וקשה להם להירדם

פלוס הם מתעוררים בלילה.

אולי יש להם מחסור בהורמון שינה - מלטונין?

שקלתם לתת להם מלטונין?

אני מכירה מאחיינים שלי שהיו להם בעיות שינה מאוד קשות, במשך תקופה לקחו מלטונין במינון נמוך (לא יודעת כמה, לא מבינה בזה..)

ואחרי תקופה הפסיקו אבל הגוף כבר למד את מחזורי השינה והכל השתפר.

אם את משוכנעת שזה בעיית התנהגות ולא בעיה פיזיולוגית, אז מצטרפת ללא מעט תגובות של להיות איתם יותר בנחת ויותר בסבלנות

אנחנו גם עברנו סרטים עם השינה של הגדול שלי, עד שלא שינינו מיינדסט ל: אנחנו איתך כל עוד אתה רוצה וצריך, זה פשוט היה סיוט

השכבות של שעות לא נגמרות פלוס התעוררויות כמה פעמים בכל לילה, בכיות וכו' וכל הכייף הזה.

ברגע שההשכבות היו בנחת וברוגע (בלי שנ"צ ולא מוקדם מידי) גם כשזה לקח שעתיים ויותר הילדים נרגעו וישנים הרבה הרבה יותר טוב ב"ה

כתבו לך כאן הרבה תגובות מעולותקופצת רגע

להשכיב יותר מוקדם

לשבת לידם עד שנרדמים

לא להפוך את ההשכבה למאבק כוח

ואני רוצה לחזור על עצה שכבר נתתי לך בעבר:

את מתארת כל מיני בעיות עם הילדים, בעיות עם ניהול סדר היום וההתנהגות שלהם. לדעתי, לפתור בעיות של הרדמות ארוכה והרבה התעוררויות והגעה להורים בלילה, זו יכולת מתקדמת. בעיות שינה זה מאתגר ממש כי כל המעורבים עייפים ואין להם סבלנות. תעזבי את זה, תשחררי, ההורות שלך לא נמדדת בהאם הילדים יגיעו אליכם בלילה או לא. מזרנים זמינים ליד המיטה שלכם וזהו.

תמצאו הדרכת הורים שאתם מתחברים אליה, תעבדו על בעיות אחרות, תשפרו את הקשר, כשתרגישו שיש התקדמות ואתם מבינים טוב יותר איך לפתור בעיות איתם, תיגשו מחדש לעניין ההרדמות, כשהמטרה שלכם צריכה להיות הרדמות נעימה ומהירה יותר לכולם ולאו דווקא הירדמות עצמאית כרגע. יש בכלל מצב שאם תתקדמו בנושאים אחרים בעיית השינה כבר תשתפר בדרך. 

לא קראתי תגןבותפאף

אבל עולות לי כמה נקודות-

הם יודעים להיות לבד עם עצמם? לשחק לבד, לדפדף בספר לבד, במהלך היום, לאו דווקא בלילה, בעיניי לפני שעובדים עם ילד על הרדמות עצמאית צריך לוודא שהוא יודע להיות עם עצמו בנחת, אחרת להיות עם עצמך בחושך כשאתה עייף ומותש זאת לא חוויה נעימה בכלל.

ובכלל, המעבר מעירות לשינה הוא קשוח, ממש חשוב לזכור את זה שזה מעבר לא קל והרבה ילדים בני חמש צריכים את אמא ואבא כדי להרדם, אז לצאת מנקודת הנחה שזה בריא וטעים ומשם להמשיך.

נקודה שנייה הגיינת שינה ושעת שינה מתאימה, כדי לקצר את זמן ההרדמות צריך לייצר תנאים מתאימים-בלי מסכים בשעתיים לפני, גם לא לחזור מהגן משחקים או לקפוץ בטרמפולינה ולצפות שיירדמו אחר כך מהר, אצלי בבית אנחנו מסיימים את כל הפעילויות המעוררות בשש בערב, ואז ארוחת ערב ומקלחת בנחת, אצלנו יש אמבטיה ארוכה בדרך כלל, ואז לקרוא ספר, לשחק ברוגע, בלי שום דבר מעורר, ושעת שינה מותאמת-שהם לא עייפים מדיי ולא עירניים מדיי, לרוב בגיל הזה זה יצא 19-20 תלוי בילד ובשעת הקימה, אם הם נעשים בכיניים ונודניקים לקראת הערב -תקדימי את השעת שינה.

נקודה נוספת ואצרונה-תבחרי דבר אחד ותתמידי בו, עכשיו אתם עובדים על זה שלא יישנו איתכם בלילה-זה כבר דבר גדול ודרמטי, תצליחו להתמיד בזה תעברו להרדמה עצמאית בעיניי (או להפך, לשחרר את אמצע הלילה ולעבוד על האדמה עצמאית, אבל לא להעמיס על הילדים)

ואתם צריכים איש מקצוע שילווה אתכם, עו''ס עם תואר שני / פסיכולוגית שעושה הדרכת הורים, נשמע שאתם צריכים ליווי מעמיק, היום קוראים לזה טיפול בהורות, זאת לא רק הדרכת הורים אלא להתבונן לעומק במה קורה לך מול הילדים, וקורה הרבה...

רעיון שעשיתי פעם עם הילדים,שיפור

גישה קצת שונה ממה שהרוב כתבו כאן

ציירתי לכל אחד מהם את לו"ז שגרת השינה- אמבטיה, להתלבש, עוברים למנורת לילה, סיפור א', סיפור ב', קריאת שמע, חיבוק ונשיקה, אמא יוצאת מהחדר, שומעים מוזיקה מרגיעה, יושנים. הם צבעו והדבקנו לכל אחד ליד המיטה. ואז במהלך ההשכבה שאלתי אותם כל פעם שיזכירו לי מה השלב הבא. וכשהגיע השלב שאני יוצאת מהחדר זה עדיין היה להם קצת קשה. אבל אחרי כמה לילות של עקביות הם התרגלו. עדיין יש ערבים יותר מאתגרים. והייתה תקופה שאחד הילדים היה צריך שנבוא לבדוק עליו לעיתים קרובות. אבל בשגרה ברוך ה' נרדמים לבד.

סתם הארה מהניסיון שליפה לקצת

כשאני על קוצים לצאת מהחדר, הם לא נרדמים וגם לא מוכנים שאצא.

כשאני אומרת להם שאני בחדר ועוד מעט אצא ויותר רגועה אז לרוב הם מצליחים לשחרר ובאיזשהוא שלב הם מעצמם אומרים לי שעכשיו אני יכולה ללכת.

אצלי הם לרוב נרדמים לבד, קוראים לי 300 פעם לפני שנרדמים לחיבוק, נשיקה, מים, שמיכה. אבל אני לא יושבת בחדר.

אצלי לפי מה ששמתי לב כל עוד אני בחדר יש ילדים שקבוע לא נרדמים, אני יוצאת והם נרדמים ברגע.

אולי שווה להחליט שתקופה את יושבת איתם ובאמת יושבת, נוכחת. בלי לחפש לברוח מהחדר כבר.

ואז לאט לאט לנסות להפחית את הזמן, אבל קודם לתת להם לראות שאת כאן איתם כי הם צריכים את זה. אחרי שילמדו שזה אפשרי ושאת מסוגלת לזה אולי יהיה להם יותר קל לשחרר את זה. הם יידעו שאם יום אחד פתאום שוב יעלה הצורך שתשבי לידם אז זה אפשרי.

באופן פרדוקסלימתיכון ועד מעון

ככל שתהיי יותר בנחת ופחות יטריד אותך מתי ירדמו הם ירדמו מהר יותר.

שינה מצריכה רוגע, אם הילד יודע שאמא נמצאת יהיה לו יותר קל להרפות ולשחרר ולהרדם, אם כך הזמן המסר הוא אני הולכת או מסר של נו כבר, א''א להרגע להרדם 

איזה חשקים היו לכן בהריונות? והם היו שונים בכל הרימעיין34
הריון?
🤣🤣🤣יהלומה..
אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

עונה, דווקא את זה לא כתבו...ממתקית

אין לי דו סיפרתי, אבל קרובה לשם. ופה הפסקתי (בגלל כוחות בעיקר, ילדי מאוד צפופים...)

אני מאמינה בעצמי וסומכת על עצמי ועל בעלי, שנצליח לחנך את ילדינו לאיכות והתוצאה הטובה ביותר.
רוצה לתרום לעם ישראל, מרגישה שכל ילד שהבאתי מגיע לי תפיכה על השכם. אחד יהיה רופא
אחת פסיכיאטרית
אחת אחות
אחת מורה
אחד רב גדול
וואו איזה כיף...
אנחנו בדור לא פשוט, וצריך אנשי איכות לקיים את הדור הבא.
מאמינה בכל ליבי שכל ילד שלי יהיה מאלו שהרבה יחשבו עליהם: "מזל שאתה כאן"
ואני גאה בזה
אולי אני סתם גאוותנית...
אבל מבחינתי עשיתי חסד לעם שלי
כל נשמה שהבאנו לעולם בע"ה תצמח ותצליח ותביא מהכישורים שלה לסביבה, לחברה ולאומה.
כמובן מתווסף לזה המתיקות, האהבה, התשוקה לילד נוסף, מה שזה מצמיח בי וכו...
אני חושבת שלהיות אמא להרבה ילדים- זה אופי, לא כל אחת מסוגלת. צריך גם הרבה אמונה, ובטחון שאצליח גם כשקשה.
(וכמובן כוחות...כוחות וכוחות- כשזה נגמר לי, הפסקתי להביא.

מרגישה כבדהאפרסקה

אני מרגישה שאני מתניידת כמו איזו סבתא. כשאני יושבת אין לי כח לקום, בבוקר אין לי אנרגיה לצאת מהמיטה, כשאני הולכת אני לא מצליחה ללכת בנחת רק חושבת מתי ההליכה תסתיים.

והמשקל שלי סבבה, הכי נמוך שהיה לי בשנים האחרונות (61). וכשאני מבשלת נגיד במטבח אני עומדת בסבבה, כנ"ל כשאני מנקה.

אבל בכללי מרגישה שכל פעולה דורשת ממני משאבים שאין לי. בעבודה אפס מוטיבציה, בקושי גוררת את עצמי לעשות את המשימות הכי דחופות. אחרי העבודה, אם אני לא מתחילה ישר לנקות ולבשל, אני נזרקת על הספה ולא מצליחה לגרד את עצמי. אתמול בערב עשיתי קניות באושר עד, חשבתי לעצמי שעוד דקה אני מתרסקת על הרצפה מעייפות.

אני לוקחת ברזל וויטמין די (שאר הבדיקות יצאו סבבה), לא עושה ספורט בכלל רק בעבודה הולכת כל היום. יש לכן איזה רעיון? כיוון מה יכול לגרום לזה? ואולי אני סתם בטטה?

צריך להציב גבולות ברוריםזוית חדשה

לומר - אני לא זמינה מחוץ לשעות העבודה ופשוט לא לענות לטל' אם הוא מתקשר.

אם הוא מבקש משהו "ב5 דק'" שבפועל לוקח שעתיים, לומר לו את זה. "בסדר, אני אעשה את זה, אבל זה הולך לקחת לי שעתיים."

"אל תדאג סיכמנו שאעשה xyz ואעשה זאת. אין צורך להזכיר לי."

אני מנסה לאכול בריא. באמת.מאוהבת בילדי

אבל קשההה לי בלי שוקולד.

ולא. 2 קוביות לא מספיקות לי.

עם האוכל אני מסתדרת, עם הנשנושים פחות...

מה אתן אוכלות בתור נשנוש שהוא ללא סוכר וללא קמח?

אני רגילה לאכול עוגות ושוקולד, לפעמים חטיפים.

החלפתי את זה בסודה, פירות וירקות, מה עוד?

תודה ניקזמני

לגבי המייפל והדבש וכו' לא רוצה להגביל את עצמי יותר מדי בהנקה... אבל בהחלט גם מבחינה קלורית עדיף להתנזר לגמרי

המלצה למשהו מעניין לצפות בו?ytrewq
לבטטה בחודש תשיעי שרובצת כל היום עם הטלפון 🤦🏾‍♀️

סיימתי עכשיו לראות המירוץ למיליון, ממש אהבתי! לא חייב להיות בסגנון. מה שכן, אהבתי שקללות צונזרו, לא היו יותר מדי יחסים בין גבר לאישה (וגם אם כן זה היה ממש שולי ולא חלק מהתוכן) והלבוש של הנשים היה נסבל יחסית...

אני לא מצליחה לראות עונות ישנות יותר, אם מישהי יודעת איך אפשר לראות, אשמח! 

תכף יש דה ווייס אם את בקטעכנה שנטעה

רוצה לפרט מה הסגנון שאת אוהבת? אולי ידייק יותר.

ועוקבת לבטטה בחודש שביעי שמחפשת משו מרגיע כשהקטן נרדם.

לא מעניין אותי שירה...ytrewq
מקפיצהytrewq
ווארט ראית? יש שתי עונות.מתואמת
כןytrewq
פאוור קאפל, מעניין (לא יודעת כמה מתאים מבחינת לבושסטודנטית אלופה
ותוכן)
מה זה?ytrewq
קונספט דומה, אבל הזוגות הם באמת זוגותמרגול

ונשארים באותו מיקום

אבל יש משימות כל פעם וכזה…

יש סוטאז שמתאים ליותר מעלות.. (לנו יש של פוד אפיל)בת מלך =)
טעית בשרשור 🙃ytrewq
התקנת התקןניקזמני

מחייב דימום? ז"א אם אני אחרי מקווה אז בהכרח אאסר?

תלוי בפסיק. כלומר לרוב יש דימומים קלים אבל אם אתרק לרגע 1
אחרי טבילה. לפי הפסיקה אצלנו זה לא אוסר
לא בהכרח. אבל אין לדעת מתי יתחיל לך דימום הסתגלות.עניינית
ההמלצה להתקין בימי הוסת כי כך יותר קל להתקין.
לא מחייב, אבל ממה שהבנתי בדר"כ כןסטודנטית אלופה

לי היו כמה ימים של כתמים, התקן לא הורמונלי.

לא בהכרח, לפי הפסיקה שלנו זה לא אוסר.

תבררי מה הפסיקה אצלכם

לא מחייב דימום. אבל יש פסיקות שעצם ההתקנהפרח חדשאחרונה

של ההתקן אוסרת

אז תבררי מה הפסיקה שלכם. 

שקיפות עורפית בן או בתעדן1000
שכחתי לשאול את הרופאה מה היא חושבת אם זה בן או בת מה אתן חושבות לפי התמונה

אף פעם לא הבנתי איך מתמונה כזו אפשר לדעת ממתקית

חחח
אבל בכל אופן הקפצתי לך.
נראה לי שרופאות או טכנאיות רנטגן יכולות לזהות.

אני לא חושבת שבזווית הזאתכמהה ליותר

של העובר אפשר לזהות את המין...

גם אני לא חושבת שאפשר ככהרק טוב!
אולי הצאט ידע?!
אומרים לפי הזווית כלפי מעלה יותר לכיוון בןעדן1000
וכלפי מטה יותר לכיוון בת
ככה מישהי אמרה לי גם והאמת צדקההלוואייי
אז לכאורה זה נראה בת אבל אני סתם אומרת אין לי שום ידע בתחום..
זה לא נראה כלפי מעלה?עדן1000
לא מבינה בזה..אולי..הלוואיייאחרונה
בדרך כלל אי אפשר לדעת בוודאות בשקיפותהלידה שלי
אובדת עצות😔 הבת שלי נתפסה בגנבה.אנונימית באהב"ה

אני יודעת שהאנונימי לא קשור לפורום הזה. אבל פה יש כ"כ הרבה נשים חכמות שאולי יוכלו לעזור לי, כי אני מרגישה אבודה ולא יודעת איך נכון לפעול ועם מי להתייעץ. אין לי את הניק האנונימי של פורום הריון וממש לא רוצה שדבר כזה יישאר לי בניק הפרטי.  

פתחתי גם שירשור בפורום אמהות, אבל פה הרבה יותר פעיל. מקווה שיתקבל בהבנה.

סוף כיתה ו'.

היא התקשרה אלי מהחנות, שהיא ניסתה לגנוב והמוכרת תפסה אותה והיה לה כבר חטיף בתיק שאני קניתי לה, והמוכרת (כמובן) לא האמינה לה, אז היא ביקשה ממני להגיד למוכרת שהחטיף שלה.

כמובן שהתנצלתי בפני המוכרת. הילדה המשיכה לקייטנה ואמרנו שנדבר בבית.

אני מזועזעת ולא יודעת איך לפעול. היה בעבר מקרה שהיא גנבה ממנו סכום כסף, כשבדקתי איתה היא הכחישה לגמרי. בצורה הכי משכנעת שיש. אבל בסוף היה לי דרך לגלות שזו היא בוודאות וכשאימתתי מולה היא ממש בכתה והצטערה ולקחה את זה מאוד מאוד.

בעבר היה מקרה של גנבה בכיתה שלה. כשניסיתי לברר מולה היא אמרה שלא קשור אליה, למרות שמשהו בהתגוננות שלה לא עבר לי חלק. וגם היא מצליחה ממש לשקר לי בלי שאצליח לזהות אם היא דוברת אמת או לא. בסיפור הזה לא היה לי דרך לדעת בוודאות אם באמת היא קשורה לזה (וגם למורה לא) ובסוף הסיפור התמוסס.

ועכשיו זה…

פתאום חוששת שהיא גנבה עוד הרבה פעמים, מהרבה מקומות.

היא עושה בייביסיטר חופשי. איך אני יודעת שהיא לא גונבת מהם??

אני מרגישה שאני לא יכולה להאמין לה לכלום. כי היא נתפסה בשקרים כ"כ הרבה פעמים והיא מצליחה לשקר בקלות.

ממש לא יודעת איך נכון לפעול. קשה לי עם זה כ"כ.

אני חושבת שדווקא זה שנתפסהאמאשוני

זו הזדמנות לדבר על זה.

הכי חשוב שאת תהיי אסופה ותביני לאן את רוצה להוביל את השיחה ומה לא לעשות.

זה לא חייב להיות היום, אפשר גם מחר, אבל לא למשוך יותר מדי כי לה אין מושג לאן זה הולך.

אני חושבת שכדאי גם לערב את בעלך אם יכולה להיות לו השפעה לטובה.

בעיני מה שחשוב בשיחה זה לתת מקום לרגשות שלה, לדחפים. להפריד אותם מהמעשים

(למשל הצורך בחטיף נוסף לעומת הדרך שהיא מצאה להשיג אותו שזה בגניבה)

לה מסיבה מסויימת היה מאוד חשוב שיהיה לה עוד חטיף. אולי עניין חברתי, אולי הממתק שהיא אוהבת, כך או כך, להעביר ביקורת על הצורך עצמו, לא יעזור לה להתמודד עם הניסיון בפעם הבאה.

אם היא תדע שהמחלוקת היא לא על עצם הצורך בממתק, אלא על הפתרון, אז היא תהיה יותר קשובה לשמוע ולקבל.

(את עניין הממתק אפשר לטפל בנפרד אבל זה לא מה שבוער כרגע, זה עדיין לגיטימי בגיל 12 לרצות מאוד ממתק גם אם זה לא בריא וכד')

אני חושבת שכדאי להתחיל את השיחה בלשאול איך היא הרגישה כשאדם זר תפס אותה על חם. זה כבר לא תאורטי.

להבין אם העא הבינה את הלקח בעצמה, או שמבחינתה הבעיה העא שהיא נתפסה ולא בעצם הגניבה.

לא הייתי באה בביקורת מאשימה, אלא בשיחה שבה אנו מנסים להבין מושגים כמו דחפים, איפוק, קבלת החלטות, אחריות ותוצאות. היא כבר בגיל שאפשר להבין מושגים כאלו.

אם עד כאן היא אתכם, תשאלי אותה מה לדעתה יכול לעזור לה בפעם הבאה לקבל החלטות טובות יותר.

אם היא לא אתכם,

אם היא בהכחשה, מסירה אחריות, לא מבינה את הקשר בין הדחף למעשה לתוצאה, הייתי עוצרת את השיחה ומסמנת לעצמי מה הנקודה שצריכה בירור ועל זה עובדת. כי אם אין החיבור בין כל החלקים האלו לא יעזור כמה שתגידו שזה אסור.

ממה הייתי נמנעת בשיחה על הנושא:

האשמה עצמית (ילדה רעה או איזה ילדה את. תזכרי שמה שרע פה הוא המעשה ולא הילדה)

מתח דתי (זה כתוב בתורה)

השלכה לעתיד (מה יהיה ממך)

הקצנה (קלפטומנית)

הפחדה (גנבים שמים בכלא)

רגשות/ תחושות שלה שכדאי לתמלל ולהנכיח (אם היא מרגישה אותם):

צער

בושה

חרטה

חוסר אונים

מתח

תסכול

בהלה

וגם מהצד השני:

סיפוק

הנאה

ערך חברתי

תזכרי שהיא עדיין ילדה, והתפקיד שלנו כהורים זה להוביל בבטחה בדרך הנכונה אל הבגרות.

כמו שאם היא עושה טעות בשחיה, אנחנו נלמד אותה לשחות נכון, אבל בלי רגשות מבוהלים מהצד ההורי, ככה גם בהתפחות המוסר ודחיית סיפוקים ושאר ההתמודדויות שעוד בפתחנו.

בנוסף, כדאי לבדוק אם יש בעיות קשב. אם היא מאובחנת, אפשר להתייעץ על טיפול מותאם. אם אין לה מטפלת אולי כדאי להתחיל טיפול. (יש קוגפאן וכד')

אם היא לא מאובחנת, כדאי להתקשר למורה לשוחח לשאול אותה אם היא רואה סימנים של בעיות קשב,

הרבה פעמים אצל בנות קשה לזהות בגיל צעיר בעיות קשב, (במיוחד אם היא מפצה על זה באסרטגיות אחרות)

כי זה לא מתבטא בהתנהגות קולנית או בתזוזתיות אלא יותר בחולמניות וקשיים תפקודיים אחרים (כמו סדר וארגון משימות)

אם זה עניין של בעיות קשב, אז הטיפול צריך להיות מותאם, כי היכולת לעצור ו"לחשב מסלול מחדש" לא נבנה אצל הילדים האלו באופן טבעי כמו אצל ילדים אחרים ולכן צריך לחזק מנגנון של תכנון ובקרה באופן אחר ומותאם.

זה שהיא למדה "לסובב" אותך ואת המורה בשקרים, יכול לחזק את זה שיש פה בעיה עמוקה יותר שטרם זוהתה כי פיתחה אסטרטגיות כיסוי משלה על הבעיות עצמן.

לא בטוח שזה יושב על זה, מעלה את זה כאופציה רק כדי לוודא...

בנוגע לבייביסיטר, כדאי לשקול אם לאפשר לה בשלב הזה אם את לא בטוחה שיש לה את הבשלות של התנהגות בבית של אחרים.

אולי ששתשמור עליהם אצלכם או בגינה או תעשה קייטנה אצלכם כדי לא לשבור אותה..

וואי! תודה על הפירוט הרחב🙏🏻אנונימית באהב"ה
בדיוק סיימתי שיחה ארוכה מאוד עם מדריכת הורים שמתמקדת בעיקר בגיל ההתבגרות. אמרתן דברים חופיים וזה מחזק אותי!

תודה על הנקודות שכתבת במה להתמקד וממנה להימנע בשיחה, עוזר לי.

היא באמת מאובחנת עם קשב, בלימודים מטופלת עם כדורים. חוץ מהקטע הלימודי הקשב בא לידי ביטוי בהתארגנות ובהתמקדות במשימה. אבל בשאר הדברים היא לגמרי איתנו. ילדה מאוד מאוד בוגרת ואחראית. יודעת טוב מאוד מה נכון ולא נכון. אחרי שמקלפים את קליפת השקר היא ממש מביעה צער וחרטה. מבינה שעשתה משהו לא בסדר.

זה מאוד מאוד תואם לבעיות קשבאמאשוני

התיאור שלך עכשיו עוד יותר מחזק את הכיוון של הקשב:

יודעת מה נכון ומה לא

מביעה צער וחרטה

מכסה בקליפות.

עוד יותר לא הייתי מדברת על מוסרי/ לא מוסרי

ואפילו הייתי חושבת פעמיים אם להשתמש בשורש ג.נ.ב כי די ברור שהבעיה לא שם, וזו מילה מאוד כבדה מוסרית.

יש לה בעיות של תכנון ובקרה (מרשה לעצמי להניח את ההנחה הזאת לפי מה שתיארת על התארגנות והתמקדות במשימה)

עוד יותר הייתי מרדדת את המסר מהשיחה כי לפי התוספת שלך הכיוון צריך להיות בכיוון אחר.

החשש שלי, שאם השיחה הזאת תוביל למקומות קשים בביטחון ובתפיסה שלה לגבי עצמה,

אז גם כשתקחו אותה לטיפול

זה יבוא ממקום שלילי.

את גנבת ולכן אץ צריכה טיפול

כשהכיוון הנכון יותר הוא יש לך (או את סובלת מ) בעיות תכנון ובקרה, עד היום התמודדת עם זה בדרכך שלך, בלימודים מצאנו פתרון של כדור (השפעת שעות מוגבלת) ועכשיו אנחנו רוצים ללמד אותך עוד כלים שיעזרו לך להתמודד עם התוצאה של חוסר תכנון ובקרה.

כשמקלפים קליפות, הילד חשוף ופגיע מאוד. לכן חשוב אחרי הקילוף לעטוף אותה במצב הזה ולא לקלף קליפות ולכוון חיצים..

לקלף ולחבק. האמת כבר יצאה החוצה.

שתדעי שלנו למשל אמרו בכמה מצבים שלא חייב לקלף קליפות, אם זה כרגע מגן עליה אז לשמור על ההגנה הזאת.

אמנם פה זה מקאה שונה, רק מחדדת כמה חשובה פה הרגישות כי ככל הנראה אין פה בעיית מוסר.

יכול להיות שאני כותבת טיפה נחרץ לכיוון מסויים, מנסה לא להכליל ולא להשליך, אז סליחה אם לא הכל מדוייק, מקווה שתקראי באופן הנכון לכם.

בכל מקרה, הטיפול שיכול להתאים לה נקרא קוג-פאן

והוא מתמקד בתקודים ניהוליים.

יפה שהתייעצת עם מדריכת הורים, האם היא יודעת שהילדה מאובחנת קשב? האם יש לה ידע אקדמי וניסיון מספק עם ילדי קשב ובמיוחד בנות בגיל הזה?

זה יכול לדייק ואפילו לשנות את התמונה.

כדאי להתייעץ עם מכון או מרפאה בעיסוק או מישהי שמטפלת בילדות גדולות/ מתבגרות עם בעיות קשב. כי בדיוק בתפר הזה של בין ילדה לנערה קורה משהו שאסטרטגיות ההסתרה והכיסוי על החוסר בתכנון ובקרה, כבר לא עובד ואז זה כבר "על השולחן"

ותופס את הדימוי העצמי של הילדה בדיוק בשלב הרגיש הזה של תחילת גיל ההתבגרות ותפיסת האני העצמי שמאפיין גיל בת מצווה.

ואז בנוסף להכל יש ביקורת על המעשים והתוצאה. לפעמים זה פשוט יותר מדי לילדה להתמודד עם הכל.

וגם לך תהיה יותר רגיעה לדעת על מה זה יושב ואיך מטפלים בשורש הבעיה. אז לא דחוף לדבר על הכל עד הסוף. אפשר לרכך את המסר ולדבר על הדברים החשובים בלי לפגוע.

איזה מקסים כתבתאוזן הפיל

לקחתי ממך המון.

אני שומרת לעצמי, יש כאן הרבה תוכן שיכול לעזור בהרבה סיטואציות דומות.

תודה🙏

חיבוק, באמת קשוחכולנה

אין לי ניסיון עם מקרה כזה, אבל פעם שמעתי עצה שנשמעת לי הגיונית

אחרי שאת עושה איתה שיחה, כמה שאפשר בלי להאשים, אלא מנסה לשדר לה שאת איתה ומבינה שיש לה כרגע בעיה שהיא לא מצליחה להתגבר עליה לבד, ולכן היא לא הולכת למכולת לבד ולא עושה בייביסיטר, או כל דבר אחר שיכול להפיל אותה, עד שתרגישו שתיכן שהיא מוכנה לזה.

תנסי להבין ממנה מה המניע לגניבה, אם זה ריגוש, או תחושת חסר, ולנסות להציע דרכים אחרות למלא את זה.

זה באמת נשמע קשוח, אבל מאמינה שזה עניין חולף שאפשר להתחזק ממנו, בע"ה תראו ישועות

נשמע לי קיצוני להגיד לא הולכת לבד כשהיא בכיתה ואונמר

ברור שצריך פתרון כלשהו,

אבל מאשים ממש ומנמיך ומבייש להגיד לילדה בכיתה ו 'אי אפשר לסמוך עלייך בכלום ומעכשיו את עם אזיקים להורים'. מזעזע.

ממש לא בקטע מאשיםכולנה

תלוי איך עושים את השיחה, כמו שאם ילד לא נראה מספיק אחראי לחצות כביש לא אתן לו עד שנראה שמפתח מסוגלות, גם כאן.

המסר צריך להיות אנחנו איתך ופה ללוות אותך, ומאמינים שזה משהו שיחלוף, אבל עד אז אנחנו נהיה איתך.

ולא אמרתי לא לשחרר, אבל לא הייתי שולחת לקניות ולא לבייבסיטר, בעיניי המחיר שהילדה תשלם בלהיתפס שוב גדול מחוסר עצמאות זמני.

היא כתבה למכולת ולבייביסיטראמאשוני

בייביסיטר בכיתה ו' זה לא טריוויאלי זה דורש בגרות מסויימת, ועדיין אין לה את הבגרות בכל הכיוונים הנדרשת, והמכולת היא כבר נפלה שם פעם אחת.

אולי היא למדה לקח ואולי לא.

אם הייתי חוששת להגיד לה לא ללכת בכלל למכולת זה מהבחינה שזה מחריף את הניסיון ואז אם היא כן תיכנס למכולת לבד אז היא כבר "עשתה מעשה אסור" אז כבר לא משנה איזה עוד מעשים אסורים עושים על הדרך כי הגבול כבר נחצה.

בכל אופן, לחברות, בילויים, חוגים, פעולות, מפגשים בשבתות הכל פתוח בפניה חופשי. זה ממש לא אזיקים.

וחוץ מזה שללכת עם חברה זה גם לא ללכת לבד וזה גם לא ללכת עם ההורים, אז מצד ההצעה זה גם תופס

וכשהיא עם חברה היא לא תתפתה לקחת בלי לשלם.

אולי זה גם שונה יישוב או עיר.

גם מעקב אחרי מיקומים לגבי תופס בגיל הזה באוכלוסיות רחבות במדינה. (ואולי באוכלוסיות אחרות נתפס כפולשביקי)

טוב. לוידעת.אונמר

מבינה מה הכוונה, אבל נשמע לי שאם אני כשהיתי בכיתה ו היו אומרים לי דבר כזה,

היה מאד מאד מוריד אותי ומנמיך אותי ומבייש אותי.

זה לא משהו שרוצים שהיא תחווה פה אחרי שהיא כבר בכל מקרה חוותה מלא בושה בסיטואציה הזו.

והיא כן מבינה את החומרה. היא פשוט לא מצליחה לשלוט בזה או למתן את עצמה.

אבל לא שווה את התחושה הרעה שהיא תקבל כשיגידו לה 'מעכשיו אי אפשר לסמוך עלייך'.

מאמינה שיש דרכים אחרות למנוע הישנות של מקרה כזה.

אפילו אם האמא תהיה עם יד הדופק שהיא כן הולכת למכולת להזכיר לה, או לתת לה כמה שקלים במיוחד כדי לקנות לה משהו טעים כדי שלא תתפתה.

לא חייב להוריד אותה לילדה בגן חובה חסרת שליטה.

אני מבינה מה שאת אומרתאמאשוני

אבל לא צריך להקצין את זה,

זה לא אזיקים ולא גן חובה.

לבת שלי בכיתה ג' לא אתן ללכת לבד לסופר מבחינת התמודדות עם גירויים והתנהלות כללית

אז זה אולי להוריד אותה שנה- שנתיים לא מעבר.

יכול להיות שגם שנתיים זה הרבה מבחינה הזאת, זה עדיין לא כמו רגרסיה של 6 שנים.

המסר צריך להיות בכל מקרה למנוע גירויים עד שנמצא מה יכול לעזור לך להתמודד איתם. ולא אי אפשר לסמוך עלייך שזאת אמירה הרבה יותר כללית וגורפת

ואפשר גם לשאול את היחדה מה יעזור לה.

זה לא תמיד אחיד בין כל הילדים.

אני לא יודעת מה דעתי על הפתרון הזה ספציפית, אבל הוא לא כמו שאת מתארת אותו לדעתי.

כן יש פה רגרסיה מסויימת אבל זה מתבקש שמשהו משתנה, לא חושבת שילד שנתפס במעשה אסור חושב שהכל ימשיך כמנהגו..

למה את מניחה שהיא מבינה את החומרה?נעומית

זה לא שאני בהכרח מסכימה עם העונש המוצע.

אבל יכולות להיות השלכות חריפות על גניבה שילדה בכיתה ו' לא מודעת אליהן. והיא לא מבינה כמה זה חמור.

(מה ההבדל בחומרה ובתוצאות של לקחת שוקולד שאמא לא מרשה לבין לקחת שוקולד מהחנות).

לעניות דעתי, אפשר להסביר בלי כעס מה ההשלכות. אנשים יכולים לכעוס מאוד אם משהו נלקח מהם. בעל המכולת מאוד רגיש למוצרים כי הם הפרנסה שלו ולכן הוא יכול מאוד לכעוס.

במקרים מסוימים יכול להיות שיזימנו משטרה/יערבו את ההנהלה של בית הספר.

לא לומר לה מה יקרה *לה* אלא מה יכול לקרות במקרים של גניבה.

אני חושבת שפחד זה מניע חברתי טוב, והוא בהחלט יכול לעזור להתגבר.

ככה האמא כתבה.אונמר

שהיא כן ממש מתחרטת אחרי שמדברים על זה.

ובעיני לדבר על מה יכול לקרות אם--

זה על הפנים.

לא ככה מחנכים. לא על ידי פחד מעונש.

למה לא בעצם?כורסא ירוקה.

לפעמים להבין את ההגיון לא מספיק, וצריך תמריץ נוסף. לא תמיד תמריץ חיובי עוזר כי הוא בתחושה יןתר דורש מאמץ ורצון ותמריץ שלילי הוא לרוב יותר פסיבי. בשניהם בסוף המעשה הוא אותו מעשה אבל תמריצים שונים גורמים לנו להתייחס למעשה ולמאמץ באופן אחר.

שיטת חינוך שמבוססת על הפחדה זה רע, אבל אם בנושא ספציפי הסברים לפני ושיחות והבעת חרטה לאחר מעשה לא עזרו אז כן יכול להיות שפחד מעונש יהיה עוד עזרה לילדה להימנע מזה.

כשאת מחנכת לא לרוץ לכביש את לא מסבירה שאפשר להיפגע? זה בול אותו הדבר. 

חוץ מזה הבעת חרטה לא בהכרח אומרת שיש חרטה על המעשה. אולי היא מצטערת שתפסו אותה או שכעסו עליה, או שהיא מבינה שככה מתאים להגיב. זה אמנם אפשרויות קיצוניות יותר אבל הן גם קייימות בעולם. לא בהכרח שנכון במקרה הספציפי, ועדיין. 

ככה או ככה, החרטה וההבנה לא עוזרות לה לעצור את עצמה

לא כדאי לבנות על זהאפונה

שהפחד יגרום לה להפסיק לגנוב.

כולנו יודעים שמי שצסמס בנהיגה יכול למות או להרוג חלילה, וכמה מאיתנו עושים את זה בכל זאת?

ובכן...

אפשר לציין את ההשלכות, אבל מה שיעזור לה, מה שהיא צריכה באמת זה התבוננות מעמיקה מה קורה בחיים שלה, ויצירת סביבה שתתמוך בתהליכי הבשלה שיאפשרו לה להיות פחות אימפולסיבית ויותר אינטגרטיבית.

הנזק רב על התועלת.אונמר

להפחיד ילד ממעשה בגלל שיהיה לו תוצאה מפחידה זה ידפוק לו את הניהול הפנימי שלו ויצר אצלו כעס, הרבה יותר מהסיכוי שהופ הנה היא תפחד ותהיה ילדה קסם.

כמו שלא תפחידי את הילד שלך לא לחלל שבת כי יש גיהנום.

בעיני עצם ההפחדה היא לא נכונה. זה לא דרך.

יש פה נשמה של ילד.

לא רק מעשה שנעשה או לא.

אין לי רצון שהילד שלי יהיהי מאולף. יש לי רצון שהוא יהיה מחונך.

הפחדה זה אילוף. שגם זה לא תמיד עובד, אבל גם אם כן, זה אילוף.

אם רוצים שילך באמת יתנהל בצורה נכונה,

צריך לראות אותו. לא רק את המעשה.

באמירה כזו, שאם נפחיד אותו מהמעשה ונגיד לו שאם יגנוב יהיה גנב גדול ושמים על זה בכלא,

את מנסה אך ורק להשיג תוצאה.

אני רוצה ילד שלא גונב ולכן אעשה הכל בשביל זה.

לא אכפת לך מה קורה עם הילדה. מה היא עוברת כשאת אומרת לה דבר כזה. מה זה עושה לה בראש.

יש פה הרבה יתר מהאם היא גנבה או לא.

דיי בסיסי בעיני לראות את זה.

טוב אני לא מסכימה איתכןכורסא ירוקה.

@אפונה @אונמר

אני מנש לא חושבת שצריך להסביר לילד על גיהנום אבל כן על השלכות קונקרטיות זה חלק מהחיים. לא צריך סדנת הפחדה אבל להבין מה התוצאות האפשריות של המעשה זה חשוב מאד.

לפעמים זה יעזור ולפעמים לא,אבל בכל מקרה זה משהו שצריך להסביר

אני חושבת שיש הבדל ענקאיזמרגד1

בין הפחדה- של ישימו אותך בכלא ותלך לגיהנום, שזה משהו שהוא לא פרופורציונלי ולא הגיוני או קרוב לילד

לבין הסברה של תוצאות- תיקחי בחשבון שיכול להיות בושות, דחיה חברתית (אם הגניבה קורית בכיתה), עירוב של היועצת או כל תוצאה אחרת שהיא הגיונית לגמרי אם תופסים אותה. וזה נראה לי לגמרי הגיוני להסביר לילדה בכיתה ו שאמורה לפחות להתחיל להבין שיש תוצאות למעשים שלה ומה הם.

לא רואה בזה צורך.אונמר

חושבת שיש מספיק דרכים להסביר לילדה לא לגנוב חוץ מלאיים שישתפו את היועצת או שהמוכר במכולת יכול לכעוס נורא.

ושגנבים גודלים מסימים בכלא, ושאפשר לפעמים להזמין משטרה. (כמו שכתבה @נעומית  בהודעה הראשונה שדיברו על הפחדה)

אני ממש בהלם שכולם פה סבבה עם להגיד דברים כאלה לילדה בכיתה ו.

מה קורה לכן.

זה נשמה של ילדה. יש פה נשמה קטנה שתכף תהיה גדולה. למה לצלק אותה ככה עם איומים. וואו.

ובשום אופן לא היתי רוצה שהילדה שלי  לא תגנוב מהסיבות שכתבת.

לא גונבת כי יהיה לי בושות.

לא גונבת כי ידחו אותי חברתית.

לא גונבת כי אם יתפסו אותי יגידו ליועצת.

זה הסיבות שגורמות לך כבן אדם מבוגר לא לגנוב? אז למה היא כן?

מזעזע.

בטח לא כשברור כל כך שאין ילדה שגונבת כי היא רוצה לעשות רע בעולם.

תקראו את התגובה של @אמאשוני על כמה שזה פשוט ילד קשב וכל כך לא כמו שעשיתם את זה.

https://www.inn.co.il/forum/t1438713#15770442

זה לא איום, זה הסבר של מה יכול לקרותאיזמרגד1
ואני לא חושבת שזאת הדרך לפתור את הבעיה. אבל כן אני חושבת שבמקביל לפיתרון אפשר או כדאי להבהיר מה ההשלכות שיכולות להיות לבחירה כזאת- שכן, זה יכול להסתיים סיפור הרבה יותר גדול ממה שהיא התכוונה אליו וזה משהו שלדעתי כדאי שהיא תדע. הרבה פעמים ילדים חושבים ששטות מסוימת היא ''בקטנה'' כמו לחשוב שלקחת חטיף מהבית בלי רשות ולגנוב מהמכולת זה אותו דבר, ואני כן חושבת שנכון להבהיר את זה שלמעשים שלנו יש השלכות ויש דברים שיכולים לקרות. (או לשמור עליה שלא תוכל להגיע למצב כזה כמו שהציעו פה בתגובה אחרת, זה עוד אופציה) 
צריך גם לקחת בחשבון124816
שאם נותנים את הדגש על ההשלכות אז הילד עלול להסיק שבמקרים שלפי שיקול דעתו לא יהיו השלכות (למשל לדעתו אין מצב שיתפסו אותו) אז אפשר לגנוב (או כל התנהגות פסולה אחרת)
נכון ממשאיזמרגד1

חינוך בסופו של דבר זה לעשות את הדבר הנכון כי זה הדבר הנכון, לא כי יש השלכות לעשות את הדבר השגוי

זה שלדעתי צריך להסביר לילד את ההשלכות של בחירה שגויה זה מבחינתי בעיקר כדי שלא יהיה בהלם מוחלט אם זה יפול עליו...

בוודאי שכןנעומית

לא לפחד מהורה

אבל לפחד מהשלכות שליליות זה בסדר גמור.

זה החיים, אם תרוץ לכביש, אתה עלול לקבל מכה.

אם לא תלמדי למבחן, את עלולה להכשל.

אם תקחי דברים שלא שייכים לך, יכעסו עלייך מאוד.

וכשתגדלי, אם תתכתבי בטלפון בנהיגה את יכולה למות.

אין סיבה להסתיר מילד את עובדות החיים הבסיסיות, בטח ובטח כשהוא מתקשה להבין אותן עצמאית.

כמובן שזה לא סותר את החינוך החיובי, האוהב והמלמד. שבו מסבירים על תוצאות חיוביות למעשים חיוביים.

גישה שבה לילד בוגר מגיבים רק באופן רך ומלמד מתוך הכלה אינסופית יוצרת ילדים חלשים, רכרוכיים, קורבנות תמידיים של המציאות, שמאשימים את הסביבה בכל בעיה שלהם. 

מסכימה עם זה האמתהמקורית
מתנגדת בכל תוקף.אונמר

ילד יוצא רכרוכי מסיבות אחרות. לא כי לא הפחידו אותו מהחיים ומהגיהנום ומעונשים ומתאונות ומכלא.

מצטערת.

אני גם לא אומרת לאף אחד אל תסמס בנהיגה כי אתה יכול למות.

לא ככה מנהלים חיים תקינים.

כמובן שאם ככה את מתנהלת אז זה נראה לך בסיסי,

אבל בעיני הנקודת מוצא הזו שגויה לחלוטין ולא בריאה בכלל.

אנחנו לא חיים במרדף. ולא בתחרות עם הרוע. לא מבינה למה לבחור לחיות ככה.

יש עוד מלא סיבות לתת כשאומרים לבן אדם לא לסמס בנהיגה חוץ מ 'אתה תמות'.

כמוןב שזו הסכנה, ויש סכנות, ואין התכחשות אליהם.

אבל מיפה ועד לנהל את החיים בצורה כזו זה קיצוני,

בטח שלא לתת לילד להתנהל ככה.

נוראי בעיני לחשוב על ילד שככה מנגישים לו כל דבר בחיים.

ואני ממש לא חושבת שזה מה שמייצר בן אדם חזק וערכי. יש למיון דרכים אחרות לעשות את זה בלי להכניס כלא גיהנום ומוות בסוף כל סכנה.

איפה ראית לנהל את החיים?נעומית

אני באמת לא מבינה.

אני חושבת שכתבת דברים שמכעיסים אותך בכללי למרות שהם לא קשורים לנושא.

כתבת תחרות עם הרוע??? איך זה קשור?

כתבתי שיש טעם לשתף גם בהשלכות שליליות, אפשר להגזים ולהגיד שאם ילד מודע להשלכה שלילית, הוא מפתח חרדות וחי בתודעת גהנום. וזה ממש ממש לא נכון.

אני יודעת שהילד שלי יכול לאבד אותי ולכן לא אני לא מסמסת למרות שממש בא לי. לא כי אמא שלי קנתה גלידה והסבירה לי.

אני באמת מופתעת שכתבת לנהל את החיים, אין לי מושג איך ולמה הסקת את זה.

חלק מחינוך זה גם הסבר של תוצאה שלילית אפשרית. מסבירים מידי פעם כשצריך, לא כל דקה, ולא כתגובה לכל מעשה. אם כשילד מתקשה להיות ממושמע לגבול כל כך חשוב של גנבה. מסבירים מה יכול לקרות. ובלי כף הקלע, (לאמיתו של דבר גהנום הוא לא חלק מהאמונה שלי).

מסכימה איתךממשיכה לחלוםאחרונה

זה חלק מתפיסת מציאות נכונה

להבים מה ההשלכות האפשריות של דברים, לא ממקום מבהיל או מאיים, אלא מציאותי

אם ילדה הולכת לבד בלי ליווי מבוגרפילה

אי-אפשר לאכוף את זה שלא תיכנס למכולת.

למה כולן פה יוצאות מהנחה שילדה לא שולטת בעצמה.

יש מצב שהיא כן שולטת. רק שהיא באמת לא מבינה למה זה כזה חמור. או יודעת שאין אחריות פלילית בגיל שלה. או מתביישת שכולן מביאות שלושה חטיפים לטיול והיא רק אחד.

יש סיפור לא יודעת איפה אפשר למצוא אולי מישי יודעת112233445566

שסיפרו פעם בבית ספר שהייתי שהיה מקרה של גניבה.

זה סיפור בתוך סיפור שמתאר מוסד שהיה בו גניבה וסיפרו לילדים סיפור על מקום אחר שהיה בו גניבה ואיפשרו להחזיר בצורה אנונימית ולילד לטפל בעצמו שלא יהיה בן אדם גנב.. לא זוכרת את הפרטים אבל זוכרת שזה סיפור ממש חזק.

שגם מתייחס ל"יצר" של אנשים ספציפים שיש להם את זה, ועל זה שאפשר לחזור בתשובה ולא כדאי להם לגדול להיות גנבים גדולים.

לא בטוחה אם מתאים לכיתה ו אבל נראה לי יכול לפתוח מחשבותץ בנושרא לאמא ואולי גם להנגיש לילדה.

חיבוק התמודדות לא פשוטה.

חיבוק גדולצלולה

אין לי מה להוסיף לתגובות היפות שנכתבו, אבל רק רוצה לספר שאני זוכרת את עצמי בערך בגיל הזה ''תופסת'' שתי חברות שכמעט גנבו במכולת (והבנתי שלא פעם ראשונה, פשוט הפעם הראשונה שהייתי איתן ותמהתי מה הן עושות). שתיהן היו ילדות חמודות ממשפחות טובות וגדלו להיות נשים מדהימות ומוצלחות.

עד היום מרגיש לי שפשוט הגבול לא היה מספיק ברור בשבילן, והן היו צריכות ''שיחת איפוס'' כדי להבין ולהפסיק.

מאחלת לך שתגדלו מזה בע"ה ❤️

אולי יעניין אותך