מכיוון שיש כאן בעלות ניסיון יותר גדול ממני אשמח קצת לעזרה ב"ה אני בקשרי שידוכים ושומע הצעות. ואשמח לעזרה כאן בפנייה לקהל יעד מסוים. אם אני רוצה להכיר מסגנון מסוים של בנות שלומדות באולפנות מסוימות. איך שואלית את ראשת האולפנה על הבוגרות? מה שואלים איך שואלים? האם באולפנות החרד"ליות מאוד זה מקובל? אשמח לתשובות כדי שאדע איך נכון לעשות את הצעד הזה (כמובן שאני לא אדבר עם ראשות האולפנה בעצמי ואת החלק הזה ההורים יעשו)
אני יודע שאולי לא ראוי שאשאל את זה פהאביעד מילוא
דבר ראשון אין דבר כזה ראשהחושבת בקופסא
אי אפשר להטות לנקבה את המילה ראש, זה שם עצם. זה כמו להגיד שנשים ישנות על "כריתה" במקום כרית, או שותות מ"בקבוקה" במקום מבקבוק.
דבר שני בנות כמה הבנות שאתה רוצה לצאת איתן? רוב הבנות בגיל של דייטים, אחרי השירות לאומי בגיל לפחות 20+, לא נמצאות בקשר רציף עם האולפנא שלהן, ככה שאני בספק אם הם יהיו מודעים לכך שבנות מסוימות רוצות לצאת לדייטים. אולי יש מאגרי דייטים לבוגרות אולפנות מסוימות? אני לא מכירה משהו כזה בתור בוגרת אולפנא בעצמי. אפשר כנראה לפנות לאולפנות מסוימות ולברר. אבל אין סיבה שראש האולפנא תתעסק בזה, תפנה למזכירות. או יותר טוב, תחפש מדרשות בסגנון שלך, לא מסגרות שמיועדות לקטינות.
ולמה שההורים שלך יתעסקו בזה?
שוב, בן כמה אתה? מי שמספיק בוגר להקים בית לבד אמור להסתדר בלי אמא שעושה לו את כל הטלפונים.
מחילה על שגיאת הכתיבאביעד מילוא
שמעי ביררתי עם חברים נשואים ואברכים בישיבה. יש מקומות שמאוד מקובל לשאול על בוגרות של אולפנה מסוימת (ושם רוב הבוגרות לא בהכרח הולכות למדרשה) ויש אולפנות שיש בהן אנשי צוות שמתעסקים עם לשדך בצורה כזו או אחרת אמרו לי שזה משהו שעושים אותו. אמרו לי לברר דרך ראש האולפנה, או מדריכות שהן מכירות את הבנות.
יש דברים שנכון יותר שאדם שהוא מבוגר מגיל 20 יברר. מה לעשות זה עניינים של ניואנסים חברתיים, מי פונה ומברר. בחלק מהמקומות ובעיקר כשמדובר במגזר מסוים.
לחדד - אתה מחפש להשתדך לבת 18 שסיימה ממש לאחרונהפ.א.
את האולפנה?
אחרת מה רלוונטי לברר לצורך השידוכים על בת 20+ איך היא הייתה בעבר, בנעוריה, כתלמידה באולפנה?
כאשר היא נמצאת במקום אחר לחלוטין בחייה, עם ניסיון חיים שצברה, הרבה יותר בוגרת, כנראה גם משכילה ובעלת מקצוע או בדרך לרכישת מקצוע?
אם אתה יודע בדיוק מה האולפנות שבהן פרוייקטכזה קייםחושבת בקופסא
אז מה השאלה?
תחפש "אולפנת ראשית פרוייקט שידוכים מספר טלפון" בגוגל ותתקדם משם. או תבקש מספר מהחברים שהמליצו לך.
ושוב, אם אדם לא בוגר מספיק לנהל שיחת טלפון, אני בספק אם הוא בוגר מספיק לצאת לדייטים.
אם אתה בחור פחות מבן 20, למה לך בכלל להתחיל לצאת? במיוחד אם אתה מצהיר שיש לך קושי לברר על הבחורה שאתה רוצה לצאת איתה וצריך עזרה של ההורים.
לא כדאי להפיל קשיים חברתיים על המגזר שבו אתה חי. הרוב המוחלט של חרד"לניקים יכולים לנהל שיחה עניינית יפה מאוד עם בעלי תפקידים בלי עזרת ההורים.
זכריה ד זצופה אנונימי
"מִי-אַתָּה הַר-הַגָּדוֹל לִפְנֵי זְרֻבָּבֶל, לְמִישֹׁר; וְהוֹצִיא, אֶת-הָאֶבֶן הָרֹאשָׁה--תְּשֻׁאוֹת, חֵן חֵן לָהּ"
כתוב רֹאשָׁה ולא רָאשַׁתחושבת בקופסא
והאם לדעתך ההטיות של העברית התנ"כית תקפות לעברית מודרנית? כללי הדקדוק השתנו מעט במשך 2,000 השנים האחרונות. (לא כמו שפות שהיו בשימוש תדיר ויומיומי במשך כל הזמן הזה, אבל בהחלט יש שינוי.)
האם תקרא לשמש בלשון זכר, או תשתמש בפעלים בצורת ו' ההיפוך?
וחוץ מזה שזה "חידוש" שמקודם ע"י אנשים בעלי אג'נדה פמיניסטית שמרגישים צורך להדגיש שמי שמחזיק בתפקיד זו אישה. אני חושבת שראשי עיר וראשי אולפנא נשים מכובדות מספיק בלי לדחוף את היותן נשים לכל משפט בכוח תוך שבירת כללי השפה המקובלים.
טוב אין לי כוח לויכוח ארוךצופה אנונימי
אבל גם היום יש את הביטוי "אבן הראשה"
בסמיכות ראשת
אבל בכנות לא הבנתי
אם את מקבלת את כללי התנך אזי הנה לך ראשה
ואם את כללי העברית המודרנית, אז כמובן שראשה נפוץ בדיבור היום
כך או כך הנה לך ראשה
מה שנפוץ בדיבור לא הופך לתקין מבחינה דקדוקיתחושבת בקופסא
אחרת כל השגיאות הקיימות יחשבו תקינות.
אני בעיקר חושבת שזה נשמע מוזר ומאולץ. אפשר לדבר למשל על עליזה בלוך ראש העיר לשעבר של בית שמש, וזה נשמע יותר זורם מאשר להגיד "ראשת עיר".
לא רציתי שזה יהפוך להיות שיעור לשון פהאביעד מילוא
סך הכל ניסיתי לשאול שאלה. איך חזרנו לשיעורי לשון?
ברור לכל מעיין שהאבן הראשה מצלצל נחמדפתית שלג
אבל לא קשור בשום אופן לסמיכות ראשת-עיר.
זה תיאור של אבן שהיא ראשית, וזה שם עצם.
עיוות פרוגרסיבי שאושר על ידי ה"בית דין הגדול של העברית"
מוסיף לך עוד רעיונות מופרעים (מג'מיני)- היא עמודת התווך של המקום, היא ידת ימינה, היא הלבה הפועמת של העיר, היא המוחה החריפה מאחורי המהלך, וכו'
סליחה @אביעד מילוא קשה לעמוד מנגד
אהבתי את הדוגמות הנוספות
עיונית
אענה לך לעניין ששאלת עליואריק מהדרום
לא ברור לי מה אתה רוצה לשאול את ראש/ת האולפנה.
לרוב אצל בחורות חרד"ליות אתה פונה לשדכנית ואומר לה שנראה לך שמתאימה לך בחורה בסגנון אולפנה מסוים.
או שאתה פונה דרך חברים/ זוג נשוי/ אח של מישהי ואומר להם שנראה לך שמתאים לך סגנון מסוים.
זה מקובל וזה ממקד.
לא נראה לי כזה רעיון הזויעיונית
החלום של כל ראש אולפנה זה לראות את כל הבוגרות שלה מתחתנות.
גם אם אין שדכנית רשמית, כמעט בכל אולפנה לפחות מורה אחת עוסקת בשדכנות, וככל שהאולפנה יותר דוסית, בהתאמה הגיל שהבנות יוצאות לשידוכין יורד ואז זה גם יותר רלוונטי (כי המורות עדיין מכירות את הבנות באמת)
נשמע שאתה צעיר יחסית ומחפש בנות 18-20, סגנון כזה של תהילה, עטרת רחל..
לדעתי לגיטימי ממש שאמא שלך תתקשר למזכירות ותשאל האם יש שדכנית לבוגרות האולפנה, 97% שידעו למי להפנות אתכם הלאה.
אבל למה אמא שלו?חושבת בקופסא
פעם אחת הציעו לי בחור, לפני פגישה ראשונה (אני חושבת שזה אחרי שאני בררתי ואישרתי וגם הבחור). התקשרה אליי אמא שלו, שהתחילה לתחקר אותי.
אין לי איך להסביר כמה זה מוריד. קיוותי שאני לא מצאתי חן בעיני האמא הזו כדי לא להצטרך לפסול בחור עוד לפני הפגישה הראשונה (ואז עוד להתמודד שוב עם האימ'לה שלו). ברוך ה' זה מה שקרה ונחסך ממני.
גם אחרי החתונה בחור שנותן לאמא שלו לנהל לו את הקשר הזוגי זה מתכון לצרות. רק תראו כמה מתחים ומריבות יש בין כלות וחמיות, ועוד יותר כשהבחור לפלף ולא הפנים שהוא צריך לעזוב את אביו ואת אימו ולדבוק באשתו.
מי שצריך שההורים שלו ינהלו לו את העסק ולא יכול להתמודד אפילו עם שיחה עניינית עם שדכנית בלי עזרה מאמא, עוד לא בשל לחתונה.
וגם למה ראש האולפנא? אולי גם נפנה גם לראשי ישיבות תיכונית בשביל פרוייקט שידוכים? יש להן כמה מאות בוגרות וכמה עשרות או מאות תלמידות פעילות לנהל, נראה לי שגם אם יש פרוייקט שידוכים לבוגרות, אין סיבה שדווקא ראש האולפנא תנהל אותו.
וכמו שאמרת, מי שאולי יכיר את הבנות אלו המורות, זה הולך ויורד ככל שעברו יותר שנים מאז סיום האולפנא.
מעורבות ההורים קשורה לניסיון איך לשוחחאביעד מילוא
וגם זה מה שאמרו לי האברכים בישיבה. שראוי שלא אני אתקשר לנהל את השיחה הזו אלא אדם מבוגר זה לא ניהול של הקשר הזוגי. (אגב יש ציבורים שלמים שבהם ההורים מנהלים את כל נושא השידוכים מא' ועד ת' ולבחור עצמו אין הרבה התערבות שם אז זה לא כזה חריג )
לכן אמרתי להתקשר למזכירותעיוניתאחרונה
והן יפנו אותו לגורם הרלוונטי.
יש הרבה אנשים שאת שיחת הבירור עושה מישהו אחר בשבילם, זה לא אומר כלום על הבגרות או על המשך הקשר
מאד הגיוני שהבחור סומך על ההורים לא קשור לכישוריונפש חיה.
בעולם הזה, בכלל.
אני מכירה אנשים שיש מי שמברר עבורם, והכל בסדר. זה לא אומר כלום על היכולות שלהם.
באמת,חבל שאת ככה דופטת אותו בתורה לא הוגנת ומבין השורות מעבירה עליו ביקורת.
בירור על אולפנה במרכזTootit
אשמח להמלצות על אולפנה טובה באזור המרכז(פתח תקווה) לבת מוכשרת ומצטיינת בלימודים.
חשוב שיהיה שילוב של רמה תורנית גבוהה, אווירה ערכית וחינוך רציני, יחד עם מצוינות לימודית ורמה גבוהה במקצועות החול.
אשמח לשמוע מניסיון אישי על אולפנות מומלצות, האווירה, הצוות והרמה הלימודית.
מידע על אולפנת מיים חייםםם דחוף סגנום מיקום וכונתן סייה
ישלי חברות שם.. אז קצת מכירהניגון🌿
זה בהר נוף נראלי, הבנות סגנון מתנחל קצת
והצוות ממש חמוד הם בעיקר לומדות נטו לבגרויות- שזה כיף למי שלא אוהבת ללמוד(:
מקווה שעזרתי❤️
וואיי תודההנתן סייה
עוד שאלה אלייך " ניגון" או כל מי שיכול לעזורנתן סייה
זה סגנון תורני חזק? איזה רמה?חסידי? מאיפה בנות באות ?
אגב אני בת "נתן סייה" זה שם משתמש של אבא שלינתן סייה
אז מישהי יודעת לגבי מה ששאלתי על מיים חיים
וואלה לא ממש יודעת...ניגון🌿
איזה סגנון את מחפשת?
אני מחפשת...נתן סייה
משהו ממש חזק דוסי עם טלפונים כשרים בנות דוסות וזורמות סגנון קצת גבעוני וחסידי עם צוות חם ופעילויות...
אבל בירושלים או אזור מעלה אדומיםנתן סייה
את יכולה להביא לי מספר של בת משם?תודההנתן סייה
אממ מעדיפה לא להעביר מספרים... סורי!!ניגון🌿
אבל אני ינסה לברר עוד בעה
לא ידעת אם זה נקרא ממשש דוסיניגון🌿
אבל מה שכתבת ממש מתאים לאולפנת טל תחיה בפסגות, מכירה? הצוות שם מהמםם ממש ממש ויש מלא פעיליות וגם דוס חזק טלפונים כשרים...(:
או את אולפנת טוהר שביד בנימין שהיא גם מהממת
את רוצה בלי פנימייה?
גם ראשית כזה בירושליםתודה ל-ה' יתברךאחרונה
אולפנת תהילהלא בטוחה ב100%
אני עולה לי' ואני רוצה אולפנה שדומה לראשית אבל בלי פנימיה (או אפשרות של גם וגם) שמעתי שתהילה זה טוב מישהי יכולה אולילתת ליל פרטים יותר עליה
על איך זה באמת מבפנים?
תודה רבה 😊
מקום ממש חמודאמונה :)אחרונה
מחנך לתורה ועבודת ה' בשמחה, כולל קיום הלכה ברצינות
הרב של האולפנה הוא הרב שלמה אבינר וזה הקו החינוכי בגדול אבל הבנות כן מסגנונות מגוונים, כן תורניות מאוד
אסור סמארטפונים, מבחינת צניעות דורשים ללכת עם גרביים ושיער אסוף
זו אולפנה כן קשוחה יחסית מבחינת כללים ודוסיות, תחליטי אם מתאים לך. מצד שני ממש כיף שם, אווירה של שמחה וחיים, וגם לימודים ברמה גבוהה. יש הרבה קשר אישי עם הצוות.
עוד אולפנות בסגנון הזה בירושלים: עטרת רחל, תאיר ציון והדר
מחפשת עזרה במציאת אולפנהbula
הבת שלי מחפשת אולפנה תורנית מאוד אבל לא חונקת
עם פנימיה
גרים בצפון אבל היא מוכנה לסוע גם רחוק
אשמח להמלצות
באולפנת תפארת היא לא התקבלה אבל זה הסגנון בגדול
אולי רעיה?אשר ברא
רעיונותאמונה :)
אולפנת טוהר ביד בנימין בסגנון דומה לדעתי. אבל קצת קשה להתקבל. כנ"ל רעיה בבית אל
אולפנת ראשית בהר נוף- יש כאלה שיאמרו שחונק אבל לאחרות ממש טוב אז שתבדוק..
יש עוד אחת ששמעתי עליה דברים טובים בבית שמש, שבות אולי?
ושמעתי שפותחים אולפנה חדשה בעכו שאמורה להיות תורנית ועם פנימיה
יש גם את אולפנת חלוצה בנווה שהיא נהדרת אבל זה באמת סופרר רחוק
שבות קצת יותר פתוח אבל שמעתי דברים טוביםתודה ל-ה' יתברך
שמעתי גם על אולפנת צומחת בחרישאשר ברא
היא נסגרת. המנהלת עוברת לעכו ושם פותחיםיעל...
אולפנת טהרעיניים טובותאחרונה
יד בנימין סגנון חסידי
בנות מהממות
משהי מכירה אולפנת מים חיים ואורי בציוןנתן סייה
מה הסגנון בשתיהם כללים ,סגור ,פתוח