מקווה וילדים גדוליםשימושית

שלום,

אני מתחילה את שלב ההתבגרות של הילדים (לא גדולים ממש אבל 8-10) וזה ממש מאתגר אותי ביום של המקוה.

השינה המאוחרת, הנוכחות שלהם כל הזמן שאני מתארגנת והשאלות למה אני יוצאת וכו'

בהתחלה עניתי שאני הולכת לסידורים, אבל זה רק מסקרן אותם יותר (והם רוצים לבוא איתי, ותלכי בדרך לפה ולשם...) ויוצר לי מתח פנימי ועצבנות.

אשמח לעצות איך מתנהלים נכון איתם ועם זמנים שצריך פרטיות ומרחב אישי גם בלי להינעל בחדר.

(אין לנו יחידת הורים אז כל ההכנות אני מרגישה שיש לי שותפים ועוקבים)

תודה.

אני אומרתפילה

שאני צריכה לעשות סיבוב לבד

אם אפשרשואלת12

שבעלך יהיה בבית ותתארגני במקווה בנחת ולילדים תגידי שאת הולכת לחברה או לעבודה כי דחוף צריך אותך.

..124816

בצד הפרקטי מבחינת ההכנות, לחשוב אולי לעשות את ההכנות במקווה, ומה שאפשר לעשות מוקדם יותר אז אולי ערב קודם אחרי שהילדים נרדמים או אם יש לך זמן שאת בבית והילדים במסגרות/ בפעילות מחוץ לבית.

לילדים ששואלים לאן את הולכת, לתת תשובה כללית, לאיזשהו מקום/לסיבוב בחוץ, אם שואלים אם אפשר לבוא איתך אז לא, זה מקום שרק אמהות (נשים) הולכות אליו.

אפשר גם להמציא תירוץ (אם את יוצאת לפעמים בערב גם למקומות אחרים אז זה יותר קל).

ובסופו של דבר לדעת שגם אם הם הבינו לאן את הולכת (וכנראה שבאיזשהו שלב הם יבינו), זה לא נורא...

וסתם סיפור, אחת הבנות שלי בגילאים האלה היתה משתוללת כל פעם שיצאתי למקווה, צועקת ועושה בלאגן. באיזשהו שלב באופן פתאומי התחילה להתנהג נפלא בימים האלו, כשהייתי יוצאת היא היתה מכינה ארוחת ערב ועוזרת עם הקטנים.

כמה שנים אחר כך, היא סיפרה לי שהיא חשבה שאני יוצאת לבריכה ולא לוקחת אותה כי היא ראתה שיש לי מגבת בתיק וזה ממש עצבן אותה... ואז מתישהו חברה בגילה, סיפרה לה שאמהות הולכות למקווה מדי פעם וזה מה שהרגיע אותה.

זו הזדמנות מעולהoo

ללמוד שאת יכולה לדאוג לעצמך לפרטיות בלי לתת הסברים

וללמד את הילדים לקבל את הצורך שלך לצאת/ להתארגן בפרטיות

(ועל הדרך הם ילמדו איך מדברים על צרכים)

'אני יוצאת למשהו פרטי/ אישי'

'אני צריכה פרטיות תצאו מהחדר'

תגובה לתגובות 😊שימושית

@פילה @שואלת12 @124816 @אחרונה לא יודעת איפה מלייקים תודה אז קודם כל- תודה 😊

בעלי חוזר מאוחר (בימים של מקווה הוא מקדים אבל זה עדיין מאוחר בשביל הכנות...) ואולי אני צריכה להתחיל לצאת בערב לבד, בד"כ אני הולכת לישון מוקדם/ עושה קצת נקיונות בבית אז זה מקפיץ אותם ימים חריגים, לעשות את רוב ההכנות יום קודם יכול לעזור, ננסה בע"ה @אחרונה איך מלמדים אותם לתת פרטיות בלי הסברים? @124816 זה לא מביך וגם סוג של לא צנוע או חודרני שהם יבינו? מבינה מה אני מתכוונת? לא המושג עצמו אלא זה שהם יודעים בדיוק את היום

..124816

יש בזה משהו מביך ולכן אני לא חושבת שמלכתחילה כדאי להגיד לילדים לאן את הולכת, אבל אם הם הבינו אז נראה לי לא נורא, ילדים לפחות בשלב הזה, לא מקשרים את המקווה לעוד דברים ובחשיבה שלהם כמו שאבא הולך למקווה גברים (לקראת הימים הנוראים או כל שבוע או כל יום או מה שהם מכירים) ואין לזה משמעות מעבר, אז אמא הולכת למקווה נשים בזמנים שלה.

קצת יותר מביך כשיש בבית ילדים שכבר בסיום גיל ההתבגרות ומעבר לזה וכנראה מבינים יותר, אבל את עוד לא שם, ובכל אופן הם כבר יותר עסוקים בעיניינים שלהם אז יותר קל "להתחמק".

תודה, צריכה להתחיל להתרגל לרעיון של גדולים בבית שימושית

בנות כנראה יבינו בשלב כלשהו ...אורי8

זוכרת את עצמי כנערה, מבינה שאמא שלי הולכת למקוה, לא מספיק הבנתי את המשמעות של זה. בטוחה שגם הבנות שלי מבינות לפעמים( מקוה שהבנים לא...) ויש לי כבר בנות נשואות... ויודעת שבשלב כלשהו הן הבינו. לנו יש יחידת הורים, אבל גם ככה הן קוחטות שפצאום אמא מתקלחת באמצע היום( אני מצקלחת רק לפני השנה). היתה צקופה שעשיתי הכנות סמקוה, אבל זה פחות נח לי. אני לא אונרת לאן אני הולכת, אבל אם מישהו מבין אין לי מה לעשות עם זה. ואצלי לא מוזר,דאני יוצאת בערב, לפעמים אנינקופצצ לקנות משהו בסופר פארם, או הולכת לשיעור, אז עצם היציאה לא מוזרה, אבל קשה להסתיר לגמרי הכנות. אני פשוט מקבלת את זה שאני עושה את המקסימום שלי ומי שמבין , מבין. ואפילו אם בחורה בת 20- 18 מבינה את המשמעות, לא נורא, בעלי אומר שתלמד זוגיות....

תודהשימושית

האמת שאת מזכירה לי שגם אני הבנתי את זה מתי שהוא כנערה, וההבנה הזו הביכה אותי כבר כנערה

לנו יש יחידת הורים, אז זה אחרתמתואמת

אני אומרת שהולכת לנוח בחדר, והם לא יודעים שאני בעצם באמבטיה...

וכשאני יוצאת אני בדרך כלל מנסה לעשות זאת בלי שהם שמים לב. אם כן שמים לב אז אומרת שיוצאת לקנות משהו או סתם להתאוורר. (בעלי הציע פעם שניזום מריבה בינינו, שתגרום לי להצטרך לצאת להתאוורר🤭 אבל האמת שב"ה זה ייראה הכי מוזר לילדים שלנו...)

מה שכן, אנחנו מאוד משתדלים שבעלי יהיה בזמן הזה בבית - ישמור על הילדים כשאני מתארגנת (לא אצליח להתארגן בנחת אם אדע שאני עלולה להיקרא לטפל בקטנים או במריבה) וגם יסיח את דעתם כשאני יוצאת.

בקשר לזה שהילדים אולי מנחשים - יכולה לומר שאני כנערה אף פעם לא ניחשתי... כן זוכרת פעם אחת שאמא שלי יצאה בליל שבת וזה היה לי מוזר כי מעולם לא יצאה, אבל לא חשבתי בכלל בכיוון הזה. אבל אולי אני תמימה...

הילדים שלי ברובם גם תמימים יחסית, אז אני קצת בונה על זה... אבל כן יש אחת פלפלית שיש סיכוי שתבין. מכינה את עצמי כבר מעכשיו להבין שזה לא כל כך נורא...

ילדים מבינים המון .... גם מה שנראה לנו שלאאורי8

ובדרך כלל לא אומרים שהבינו, אני כנערה, הרגשתי מתי ההורים שלי כועסים אחד על השני, למרות שאף פעם לא רבו לידינו, קלטתי מבטים , מצבי רוח, הבעות פנים, הערות קונות שנזרקו, וגם גילויי חיבה נסתרים... בשלב כלשהו , נראה לי אחרי גיל 18 היו פעמים שגם הבנתי יותר מזה, לא היתה יחידת הורים , ופשוט ניחשתי על מיני דברים . לא חושבת שחיפשתי את זה, פשוט כשהבנתי מה קורה בין זוכות התחלתי לשיל לב לכל מיני דברים בינהם. וההורים שלי במנטליות ממש סגורה בנושאים האלה. אז אולי לא כולם כמוני, אבל קחו בחשבון שיכולה להיות לכם ילדה כזו... שרואה הרבה דברים שקורים בזוגיות שלכם... יש בזה צד טוב, הגעתי עם הרבה מסקנות לזוגיות שלי, בעיקר על מה אני לא רוצה שיהיה אצלי. דוקא הגילויי אהבה שקלטתי הרגיעו ושימחו אותי כנערה. אז לא בטוח שכל כך בעיתי שיבינו משהו.

נכון, ולכן לא בונה על זה שהם תמימים כמוני...מתואמת

אנוני.מית

על המריבה.

להתחיל להרחיבתהילה 3>

את הזמנים שבהם יש לך שקט ופרטיות,

את זה שאמא יוצאת לפעמים ולא תמיד אומרת לאן

את זה שאמא עכשיו נחה/צריכה שקט/לא פנויה.

גם בשביל הכנוצ וגם בכלל לחיים. לאבא ואמא יש חיים משלהם ב"ה וטוב שכך.

חשוב אבל לא מצליחה לחשוב איך לעשות את זה בפועלשימושית

לצאת בלי הילדים זה לוגיסטיקה שלמה, אף פעם לא עושה את זה אם זה לא חתונה/רופא/ משהו קריטי או ב5 בבוקר כשבעלי עדיין בבית...

הבית קטן והכל פתוח (סלון ומטבח יחד, אמבטיה והחדרים פונים ישר לסלון)

אז אם אני נכנסת לחדר הם יודעים לא לבוא, אבל זה לא עוזר נניח להכנות או לכל דבר אחר.

פעם הייתי לוקחת לי אוכל לחדר לאכול לפעמים בשקט כשהילדים משחקים בסלון אבל אז הגדול החליט שאם לי מותר לאכול בחדר אז גם לו מותר ואני ממש לא מוכנה שהם יאכלו בחדר וילכלכו אותו... אז הפסקתי לעשות את זה

אפשר אפילו כשבעלך נמצאתהילה 3>

או שאת יוצאת כבר לאיזשהו מקום סתם, שכנה, ערב נשים, או באמת חתונה או רופא, לא משנה מה.. כשהילדים שואלים לאן את הולכת, להגיד שאת הולכת למקום, בלי לפרט לאן. גם כשאין מה להסתיר. ככה הם מתרגלים שלא כל דבר הם צריכים לדעת.

לגבי אוכל בחדר, בעיני זה לגיטימי לגמרי שיש כללים של הורים וכללים של ילדים..

אני פשוט אומרת להם שאני לא צריכה לדווחעל הנס

להם כל דבר שאני עושה.

אני לפעמים יוצאת ואומרת להם שאני הולכת בלי לפרט לאן בלי קשר למקווה.

באיזה שהוא שלב הם יגדלו,ואני באמת לא חושבת שיש דרך למנוע את זה.מצד שני עצם המאמץ לשמור סוד יוצר אוירה שיש מה לגלות.

אני לא בקטע של לשמור סוד אבל גם לא לספר.

ראיתי שנתנו כאן כל מיני רעיונות ועצותאוזן הפיל

אז אני רק מוסיפה בקשה של - פליז בלי שקרים. לא לבנים ולא קטנטנים.

אפשר בהחלט לא לומר לאן הולכים, זכותך המלאה.

אבל אני בדיעבד קישרתי תירוצים ששמעתי מאמא שלי שכנשואה הבנתי שזה היה תירוץ ושקר בפנים.

זאת חוויה מאד מערערת.

זה בסדר שילדים יהיו סקרנים ויישארו בסקרנות שלהם.

וגם כיוון קצת אחר - כשנתקלתי בהלכות טבילה, הייתי בטוחה שאמא שלי לא מקיימת אותן. כי לא ראיתי, לא ידעתי.

הילדים שלי יודעים שיש כזה דבר מקווה לנשים - כי אנחנו עוברים ליד המבנה בדרך לגן. ובינתיים אין להם עוד מושגים, אבל כן חשוב לי להנכיח את המושג, שלא בהקשר עכשווי, אלא בהקשר של קדושה ומצווה באופן כללי.

במקום לשקר אפשר פשוט לומר משהו אגבי שהוא לא שקרנירה22

נניחז: אני הולכת לתת למישהו משהו (כסף לבלנית)

הולכת לפגוש מישהי.

לא כדאי להתרגל לשקר.

מה שעובד הכי טוב אצלנונירה22

זה שבעלי אוסף את הילדים לחדר לסיפור לפני השינה (עושה את זה גם מידי פעם בלי קשר) ואני בנתיים בורחת מהבית

זה עובד עד גיל מסוים...בארץ אהבתי

יש לי גם בגיל חטיבה, ועדיין אוהבים סיפורים של אבאנירה22

זה לא שהוא מקריא סיפור מתוך ספר. הוא פשוט מדבר איתם על נושאים שמעניינים אותם, דברים מהילדות שלו, סיפורים מההיסטוריה של מדינת ישראל וכו'

אני למדתי מאחת הנשים כאן בפורוםמאוהבת בילדי

ואני אומרת לילדים שלי כל הזמן- לא שואלים לאן אמא הולכת, את יכולה לשאול מתי אני חוזרת

האמת שלא התחברתימתיכון ועד מעון

מותר לשאול, וזה בסדר שיש דברים שאני אומרת ויש דברים שלא.

יש מקומות שאני אומרת לאן אני הולכת אליהם- שיעור, התעמלות, שיעור תורה, קליניקה שלי, לעבודה לבקר חברה, ועוד. .

ויש פעמים שלא, זה לא רק סביב מקווה אני גם בצוות צח''י ויש פעמים שאני לא יכולה לספר

בעיני השאלה שלך בעייתית כי היא נותנת מסר שלא הכל מותר לשאול ואני חושבת שזה לא מסר שאני רוצה לתת לילדים שלי

אני אומרתכל היופי

שאני הולכת לקנות משהו לאבא (באמת אני משלמת למקווה כדי להיות טהורה לאבא, זה לא שקר)

או שאני הולכת לפגוש חברה, אם הם שואלים מי אני אומרת שהם לא מכירים כי באמת הם לא מכירים את הבלנית.

אבל אני יוצאת לפעמים לבד מהבית לקנות משהו או לפגוש חברה גם בלי קשר למקווה.

שלי גדולים ממש, כבר בגילאי ההתבגרות.

חושבתggg

שאולי זה הזמן להתחיל לצאת בערב באמת לכל מיני דברים. סיבוב הליכה/ חוג/ ועד הורים/ פגישה עם חברות או כל דבר אחר שמעניין ואז זה נהיה יותר רגיל שאמא יוצאת מידי פעם. גם באמת כדאי שאמא תתאוורר מידי פעם מחוץ לבית. לא חייבים כל יום או שבוע, אבל מידי פעם...

חוץ מזה הם באמת קטנים עדיין, גם אם שואלים אפשר להגיד משהו כמו שאמרו פה. כמה שהופכים את זה ליותר מסתורי זה יותר מסקרן.

לעניין הלחץ בהכנות- כן זה מלחיץ אם הילדים ערים, אולי אפשר להתארגן במקווה? או ללכת למקווה יותר מאוחר?

אצלינו יש יחידת הורים ועדיין אם הילדים ערים (הקטנים, הגדולים כבר משחררים את הצורך באמא כל רגע) הם ידפקו בדלת וכו'. אז זה לא בהכרח מה שעוזר. יותר עוזר שהבעל נמצא איתם.

אני אשמח לדעת מה עושים כשהגדולים כבר באמת גדולים, אבל לא מבינים שזה לא תמיד שייך לשבת בסלון/במרפסת עם חברים עד מאוחר בלילה (גם אם בדיוק קיבלת חופשה קצרה מהצבא) או סתם להתעניין יותר מידי לאן אמא הולכת. משום מה זה קטע רק של בנים. הם פשוט לא קולטים שלפעמים ההורים צריכים קצת פרטיות. (ואני יש לי כשרון מיוחד שליל הטבילה שלי יוצא תמיד בלילה שהכי עמוס בבית או בערב שבת או חג. או שבדיוק יש באותו ערב אירוע/אסיפת הורים/ משהו בעבודה/ ביקור מפתיע של קרוב משפחה... כל פעם הרפתקאה חדשה 😄. כבר יותר מ20 שנה...) אז כל עוד הם קטנים זה דוקא יותר קל.

לפעמים אני חושבת שיש משהו מוגזם בהסתרה של ערב טבילה. האם באמת חכמים התכוונו שצריך להסתיר את זה עד כדי כך?

גם לי יש כשרון כזה....אורי8

ממש רצפים של לילות טבילה בזמנים הזויים, בר מצוה לאחין, בת מצוה לבת שלי, אספת הורים , מסיבות סיום, ליל שבת כשהבת הנשואה אצלי, ועוד... לגבי מה ששאלת, למה שהם יבינו לבד שלא מתאים לארח חברים? הם לא יודעים מה התוכניות שלך, אם ממש מפריע לך אצ יכולה לקרא לבן שלך ולומר לו שלא מתאים שהחברים שישארו עד מאוחר היום. אצלי הצורך שלי בפרטיות לא קשור למי שיושב בסלון, אם אנחנו רוצים שקט וזמן זוגי, עולים לחדר שלנו או יוצאים לסיבוב. וזה לא רק קטע של בנים, אצלי דוקא הבנות יותר שואלות , ויש גיל שלפי דעתי הן כבר מבינות לבד לפעמים ולא שואלות. אצל בנים רווקים זה כנראה פחות נמצא באופציות והם שואלים כי הם אפילו לא מעלים את האופציה של מקוה בדעתם. , הבנות הרבה יותר מבינות לבד דברים כאלה.

תגובה בפנים-שימושית

חושבת שזה באמת שילוב של שתי דברים-

1. זה זמן שאני מרגישה צורך חזק יותר בפרטיות, שבנתונים של הבית שלי זה מאתגר יותר לעומת תחילת ההתבגרות של הילדים שכבר מתחילים גם לשים לב יותר לדברים סביבם, גם לישון מאוחר יותר ולהסתובב בבית וגם קטנים עדיין וחופרים 'בקול' (יש שקט קולני) ובלי הטקט שיש לגדולים יותר 'להיעלם' מהשטח לפעמים ולא להסתובב כל הזמן סביב המשבצת של אמא, ולהיות צריכים אותי

2. מקווה וקיום יחסים זה אינטמי ומוסתר אז זה מרגיש מביך שהילדים יבינו את זה

לקחתי מכאן הרבה תובנות, ואני עדיין מעבדת אותן אבל באמת אשמח להבין איך מלמדים ילדים בינוניים את הקטע של הטקט. לא רלוונטי בשבילי להתארגן במקווה

וגם- מאיזה גיל זה בטיחותי להשאיר ילדים לבד ל20-30 דק'?

עונהעל הנס

נכון שזה מאתגר.

אני הסברתי לילדים שלי שלאבא ואמא יש חיים פרטיים שקשורים רק אליהם.גם הם שהם יתחתנו יהיו חיים פרטיים כשהם יתחתנו.

ושזה ממש חסר טאקט להיכנס לתחום הזה.

נתתי להם דוגמא ברורה של חוסר טאקט שראינו באיזה חנות שהם הבינו טוב מאד שזה היה לא לעניין -חסר טאקט. וככה הסברתי להם מה הכונה טאקט בכלל.

אני בכללי לא מסתירה מהילדים שקיים דבר כזה מקווה החשאיות שסביב המקוה לדעתי לא בריאה בכלל,אין סיבה בכלל שמישהו ידע שאת הולכת למקוה אבל מפה ללהפוך את זה לסוד רציני המרחק גדול.

דווקא הצורך להסתיר והאוירה של היש סוד הזה לדעתי ממש בעוכרינו לפעמים.

לא אכפת לי שהבת שלי תדע שהייתי במקוה,היא לא תקשר את זה למה שקורה אחר כך בבית רק בדיעבד ואחרי תקופה,וגם אם כן,אז מה?

היא תדע שההורים שלה שומרים על טהרה? זה אסון? זה רע?

אני חושבת שזה בריא,היא לא צריכה לדעת מתי בדיוק ואיך ואת כל הפרטים מסביב,אבל אם היא תדע שזה קיים זה הופך את זה פחות ל'נושא'

אני חושבת שזה גם סוג של אמון באוירה בבית.

מכירה מישהי שהופכת את העולם העיקר שהילדים שלה לא ידעו ולא יחשבו ח'ו.

שנראה לי שכל פעם שהיא באה למקוה הילדים שלה חושדים במשהו שהם לא יודעים בדיוק במה,הסבירה לי שהם תמימים (הם ממש לא)כשאמרתי לה שיש מצב שהם יודעים הרבה יותר ממה שהיא מדמיינת היא כעסה.

מה שבטוח שהם לא מרגישים כלפיה מספיק אמון לשתף אותה במה שהם כן עושים ויודעים הם פשוט מתייעצים ופתוחים עם האנשים הלא נכונים.

אני כן בשורה התחתונה מעדיפה שלא יהיה סוד כזה בבית,לא מעדכנת אותם אבל גם לא מחביאה.

הם יודעים שזה קיים ומעדיפה לתת בהם אמון אחרי שהסברתי להם מהו חוסר טאקט.

אגב יש לי ילדים מגיל 20-2 וברור לי שההוא בן 20 יודע טוב מאד מה זה אומר.

סתם בקטע של התארגנות אני מנסה להיות יצירתית-דיליה

למשל: פעם אחת טיפלתי בתינוק ושפכתי על עצמי צלחת של מה שהוא אכל ואז נכנסתי להתקלח- היה הכי טבעי בעולם.

אחר כך למדתי ב7 נקיים לקחת עוד איזה יום מקלחת בצהרים כי חם לי אני עייפה וכד' ואז בפעם הנייה זה כבר הכי מתקבל...

כשאני יוצאת בערב זה תמיד אני יוצאת עם אבא (הם כבר גדולין ויכולים להישאר לבד...) ואז בכלל יכולים להתעכב בכיף שלנו הרבה פעמים אנחנו גם מנצלים לקניות כפיות אז גם חוזרים עם משהו פעם יצא שקנינו ריהוט גן, פעם שעון שהייתי צריכה...)

כמה פעמים יצא על אירועים קטנים שלא קשורים אליהם- נגיד יומולדת לאחותי וכאלה אז כמעט כל פעם יש לי תירוץ (מבקרת יולדת... כל מיני כאלה- שזה טוב גם לערב שבת...)

לגבי הכנותפילהאחרונה

בעלי עם ילדים, אני נכנסת לאמבטיה עושה שם הכל. מגבת מקבלת במקווה,כך שיוצאת עם תיק רגיל שלי.

וכן , אני לפעמים סתם יוצאת לסיבוב לבד. פעם באמת יצאתי לסיבוב והגדולה שלי חשבה שאני הולכת למקווה. אבל זה שלה. לדעתי סביב גיל 14 הם כבר מבינים.

מאז שהגדולים גדלו , התחלתי להתקלח לפניהם ,אחרי הקטנים. וגם הולכת לישון לפניהם. כך שזה לא מוזר שהורים התקלחו ופרשו לישון .

ילד יכול לשמור על עצמו סביב גיל שש. לשמור על אחים קטנים לא לפני גיל עשר וזה גם תלוי בני כמה הקטנים , עד כמה הם מקשיבים ועד כמה בית בטיחותי.

שאלה חרושה- יום בירושליםמתיכון ועד מעון

נהיה שבוע הבא באחד הימים בירושלים, רק אנחנו ו4 הקטנים (12-4)

אחה"צ נהיה אצל חברים, אבל רציתי להגיע בבוקר מאוחר או צהריים מוקדם, להספיק להגיע לכותל.

כמה עמוס בצהריים התחילת אלול בכותל, הקטנה שלנו פחות אוהבת המון (והגדול ביותר מרחף ברמות ...)?

ומה עוד כדאי לעשות או באיזור הרובע או במקום אחר עם חנייה נגישה ללא עלות או בעלות נמוכה/ הנחות אשמורת?

אנחנו היינו שבוע שעבר בירושלים עם בני 4-11 ותינוקמותק 27

והלכנו בערב המאוחר לכותל....

אמנם לפני אלול, לא היה כזה מפוצץ..

היינו במופע הללויה אש ומים בעיר דוד ולאחר מכן לכותל... היה נחמד.

לפני זה עשינו איתם סיבוב בשוק מחניודה וקצת בעיר...

למחרת נסענו איתם למוזיאון המדע, גם נחמד ממש. ובערב טיילנו איתם בגאולה

לגבי חניה- לנו היה הכי מוצלח לחנות בחניון נחל צופיטארקו

ומשם לקחת רכבת

לכותל ירדנו ברגל, בחזור לקחנו אוטובוס לרכבת כי כבר היו עייפים(וזה גם ככה עם המעבר)

מבחינת עומס לדעתי יהיה מלא רגיל אבל לא עמוס מאוד.. סיורי סליחות וכאלה הם בדכ בערב ויותר סמוך לר"ה.

בעיקרון בשעות הצהריים לא עמוס כל כךמתואמת

אפשר לטייל סתם בעיר העתיקה. אנחנו עשינו לפני כשבועיים מסלול חווייתי ואתגרי עם משימות בדרך. אם תרצי, אשלח לך את הדפים שהכנו בשביל זה.

אני אשמח! יתאים גם לסוכות?רחללי

כן, יכול להתאים (איכשהו פספסתי את ההודעה שלך)מתואמת

שולחת לך באישי. (תצטרכו לעשות בו התאמות למשפחה שלכם, כי זה מיועד למשפחה עם שמונה ילדים שיודעים לדבר)

מתאים גם למשפחות קטנות? (3 ילדים מדברים)שימושית

אפשר לנסות להתאים את זהמתואמת

הרעיון שבנינו הוא שעוברים בשמונה תחנות, ובכל תחנה אנחנו לוחשים לאחד הילדים מילה מתוך פסוק. בסיום מחברים בין המילים ויוצרים יחד את הפסוק השלם.

אז אפשר ללחוש לכל ילד כמה מילים מהפסוק, ואפשר גם לבחור פסוק או משפט אחר שקשור לירושלים וללחוש את המילים שלו רק בחלק מהתחנות.

מקווה שמובן...

נשמע רעיון יפה!שימושית

המילים שלחשתם כל אחד זכר עד התחנה האחרונה? ואני אשמח לשמוע על התחנות

כן, הם זכרו יפה, אפילו בת הארבעמתואמת

כמובן, הבאנו לה מילה קלה...

התחנות: כיכר ספרא, מגדל דוד, הקארדו, בית כנסת החורבה, החומה הרחבה, כיכר בתי מחסה, גן בית השלום, הכותל.

אפשר אולי, באותו רעיון, לתת פתקיראת גאולה

נכון (אף שזה רק למי שיודע לקרוא)מתואמת

זה גם אתגר - לשמור את הפתק בשלמותו עד הסוף

(ואולי זה דווקא טוב שהם לא יסתכלו בפתק כשמקבלים אותו - אצלנו הבן הגדול ניחש די מהר את הפסוק הסופי רק בעזרת המילה שקיבל...)

רעיון ממש מוצלחשימושית

אפשר גם להחביא בכל תחנה את הפתק והילדים צריכים למצוא ולהכניס למעטפה.

בסוכות אנחנו אוהבים ללכת לכותל ועם התחנות האלה זה יוצא טיול מושלם

נשמע מקסים!אראחרונה

אשמח גם אם מתאים לך

גם אני אשמחguest

תודה

שולחת לך.מתואמת

באלול העומס מתחיל רק בערברקאני

מהבחינה הזאת תהיי רגועה

האמת לא כדאי להגיע לשם עם רכב

אם כן אז חניון בתשלום קרתא או ממילא

יש גם את הר ציון אבל קשה למצוא שם חניות

אבל הכי טוב כמו שטארקו אמרה

לחנות בנחל צופים ולקחת רכבת

מכון המקדש או עיר דוד (נקבת השילוח)שוקולד לבן

לא רכבאנוני.מית

להשאיר את האוטו בשולי הרכבת הקלה (יש כמה חניונים שהם בחינם) ומשם ברק"ל. אם הילדים שלכם אוהבים רכבת זה אטרקציה בפני עצמה.

שנים לא הייתי פה...מחפשת רעיונות למתנות...בת 30

הגדולה יוצאת לשנת שירות, השניה יוצאת לחווה, בא לי לתת להן משהו קטן , לא יקר, אבל שימושי ושיתן תחושה של אבא ואמא אוהבים אותך

אשמח לרעיונות!

תודה לכן

איזה שלב מרגש!יראת גאולה

אולי משהו רקום, מגבת או חלוק מגבת, כרית / ציפית עם הדפס של תמונה וכיתוב,

בחנויות של הדפסות ומתנות יש הרבה דברים כאלו, החל מדובי, שעון, מעמד למכשירי כתיבה, או חריטה על נגן, עט ...

איזה מרגשנברשת

בקבוק חם (הכי כיף עם כיסוי פרוותי)

כרבולית מפנקת אפשר עם שרוולים וכובע

חלוק מגבת

קפוצון עם הדפסה של משפט וציור שקשור למשפחה.

תלוי באופי של הילדה וההרגלים.

אם מתאים לה אז יומן ועט לכתוב חוויות

או כוסות קפה (טבולות!) עם מלא שוקולדים לשעות הקטנות של הלילה עם החברות

או סט כלים למטבח אם היא מחובבות הבישול

בלוק עץ עם תמונה משפחתיתחילזון 123

שקית כביסה עם תמונה

קופסא לעוגיות מהבית עם משפט כלשהו

כל דבר שימושי כמו מצעים, מגבת, חלוק, בקבוק חם וכו'

אני עשיתי לבת שלימתיכון ועד מעון

קולאז של תמונות מהמשפחה, יצא ממש יפה.

עשיתי אותו דבר לבת קודמת שיצאה

הי לך 🙂oo

טוב לראות אותך

אני אוהבת לקנות חפצים שימושיים

כי זה כיף להשתמש במתנה באופן יומיומי

לבנים קניתי ארנק/ מזוודה/ מצעים

לבנות אפשר גם

או תכשיט / תיק

היי, ברוכה השבה!מתואמת

אצלי השנה (לראשונה!) יוצאים שלושה ילדים מהבית (אחת למדרשה ושניים לישיבה קטנה), והאמת שלא ממש חשבתי על הרעיון של צ'ופר כזה🙈

ברגע האחרון, ביום שבו התאומים שלי יצאו לישיבה (זה היה אתמול, אבל כבר נראה לפני נצח), קניתי להם חבילת עטים סמלית והדבקתי פתק: "עת לחבוק ועט לרחוק מחבק - שתזכה להרגיש את חיבוקה של התורה, וגם את חיבוקם של אבא ואמא".

אבל אולי באמת לבת שלי (שנוסעת בעוד כשבועיים) כדאי שאשקיע יותר... אז אעקוב פה אחר הרעיונות...

יופי, תודה לכן!!בת 30

שק כביסה זה רעיון נחמד מאוד! וגם עוד דברים פה נתנו לי כיוון. תודה יקירותי!! (ניפגש עוד כמה שנים...)

משהו עם הדפסתהילה 3>אחרונה

כרית, מנורת לילה, בקבוק שווה, תחשבי מה יהיה להן שימושי. לי עזר בזמנו להסתכל באתר של מוצרים להדפסה שהיה נגיש לי ולבחור משהו

הי, אשמח לתמונות של שולחן בת מצווה מי שהכינהמותק 27

מתכוונת לשולחן קינוחים,

לא שולחן ממתקים..

תודה מראש

מקפיצה לך. אולי בגוגל יש רעיונות?יעל מהדרום

בפרוג יש הרבה רעיונותבית פרטיאחרונה

מתכונים ותמונות

חפשי 'בר מתוקים בר/בת מצווה פרוג' ויהיו לך הרבה תוצאות

מזל טוב ובהצלחה!

רעיונות למתנות (וברכות) לשבת כלה/שבע ברכותdn5754

שלום

מקווה שזו במה מתאימה..

אשמח לעזרה ברעיונות לחפצים קטנים (או גם פחות קטנים) ושימושיים (חשוב) לבית..

דברים בסגנון שאפשר לקנות בחנות סטוק/מקס סטוק וכדו'

ואפשר לקשר אותם לברכה, לברך איתך בשבת כלה/שבע ברכות וכדו'.

תודה רבה לכולם

שלום, לפי הכרטיס אתה גבר, וזה פורום אמהותיעל מהדרום

לק"י

אז נבקש שלא תכתוב פה בבקשה.

ואם טעיתי וזה ניק של שני בני זוג או משהו, אז תכתבו לי באישי ואשחרר את ההודעה.

מזל טוב!

מנסהטארקואחרונה

בגדול כל דבר אפשר לקשר אז מציעה לקפוץ לסטוק עם תקציב מסוים ולזרום עם זה..

אבל בכל זאת כמה רעיונות-

כלי לסבון

ספלים

מחבת

תבנית, אפשר בצורות ולקשר לצורה

סמרטוט מגב דלי וכו

מגבות, מצעים

שלט שאפשר לעשות לדלת

צידנית קטנה

מחצלת

משחקי קופסא

צריכה עזרה, המלצה לקניית צלחות וסכום חדפ לבת מצווהמותק 27

מאזור ירושלים

אשמח להמלצות למקומות זולים אבל מעוצבים יפה

מזל טוב!! ומלא בהצלחה באירגונים(:ניגון🌿

יש את "זול פעמי" בתלפיות זכור לי שיש שם מלא מבחר, ודברים יפים(:

אה והייתי שם לפני כמה שניםניגון🌿

אז אולי השתנה שם..

תודהההמותק 27

באושר עדיראת גאולה

זה לא מגוון ואפשרויות של חנויות חד פעמי,

אבל יש שם כמה אפשרויות יפות.

תודההמותק 27

יש בכנפי נשריםמאוהבת בילדי

חנות ל חד פעמי, זולה ומגוונת.

יש גם בגאולה ברחוב הישיבה

יש מאחורי מרכז כלל את גינדי- אבל לא הייתי אומרת שהיא הכי זולה

תודהמותק 27

מכירה אולי חנויות בגדים מומלצות במלכי ישראל?

בגדים למי?מאוהבת בילדי

כשאני הולכת אני נכנסת לכל החנויות...

יש ברחוב בית הדפוסשלומית.

את "שגעון של שולחן" חנות מעולה

בירושלים?מותק 27

אם יש לך זמןעוד מעט פסח

ב'משנת' יש לפני החגים דברים יפים בזול.

אם מעניין אותך, אז תדעי שיש גם גמ''חים שנותנים כלים רב פעמיים במחירים יותר נמוכים מחד פעמי שווה (אנחנו באירוע אחד לקחנו מגמ''ח חינמי לגמרי. באירוע אחר שילמנו 5 ש''ח לסועד (צלחת+סכו''ם+כוס. וכלי הגשה קיבלנו תוספת חינם).

אה,עוד מעט פסח

ויש גם אופציה לקנות מחו''ל.

אני הזמנתי מפיות ממש יפות משיין, בשליש מכמה שהיה עולה בארץ.

לא יודעת על חד''פ כי כאמור השתמשתי ברב פעמי.

הזמנתי משיין מפיות ועוד כלמיני דברים ספציפייםמותק 27

אבל כלי ארוחה חיפשתי פה בארץ

יפההמותק 27

בגאולה ישרקאני

חנות עם מלא מבחר וזולה

ליד מרכז האלקטרוניקה

מעדכנת, רכשתי בסוף בירושלים בחנות ברחוב יפו.מותק 27

נראלי קוראים לה גאולה...

סכום מוזהב, צלחות שקופות עם פס זהב, כוסות באותו עיטור

כלי הגשה לקינוחים שאכין בעז"ה

קונפטי לפזר על השולחנות,

שלט גדול של בת מצווה 12

ואולי כוד כמה פריטים ששכחתי.. יצא לי קרוב ל300 שח

חנות שקוראים לה גאולה ברחוב יפו?שמה לב

את מתכוונת אולי לג'ינה? מתחת מאפה נאמן?

וכמה קנית מכל דבר? כמה צלחות/ כוסות וכו?

יש שם באמת חנות חד"פ שממליצים עליהמתואמת

ליד הדווידקה. לא זוכרת איך קוראים לה... יורדים אליה במדרגות אם אני זוכרת נכון.

נכון. יורדים אליה במדרגותמותק 27

איך סחבת הכול?מתואמת

אף פעם לא קניתי שם, כי החנות לא נגישה לרכב, וקשה לסחוב ברכבת כמות כזו של דברים...

היינו לילה במלון בירושלים, הגענו עם מזודהמותק 27

ועוד תיק צידנית אוכל יחסית גדול, דאגנו לרוקן אותו ואז היה תיק ריק לאחסון וגם במזוודה התפנה מקום

אה, יפה! (בעצם אפשר גם עם עגלה, כחושבים על זה)מתואמת

כן, תלינו גם על העגלהמותק 27

נכון. זה סניף של החנות שיש גם בגאולהמאוהבת בילדי

אם אני זוכרת נכון, קוראים לה גאולה.מותק 27

לא ג'ינה.. ולא קרוב למאפה נאמן, ממול, בצד השנימותק 27

קניתי נראלי 8 מארזים של צלחות (צלחת גדולה וקטנה) וסכו"ם - מזלגות וסכינים מוזהבים.

כוסות חדפ

עוד מפיות של 12

שלט גדול של בת מצווה 12

מוזהבים לפזר על השולחנות

וכל מיני כלי הגשה לקינוחים שעתידה להכין בעזרת ה'

רק מפות לא קניתי..

הי אשמח לשמוע איפה בדיוק החנות ממוקמתשמה לב

בעיקרון ממש ליד תחנת הרכבת של הדווידקה.מתואמתאחרונה

אנחנו רוצים לנסוע לירושלים למאה שערים- מלכי ישראלמותק 27

בעיקר קניות וחידוש בגדים, נעליים וכו..

יש לכן מקומות מומלצים שאתם מכירים שם?

לילדים- לידר עודפים(:(:

אם את אוהבת את הסגנון של לידר אז יש ברחוב מאה שערים, בצד השמאלי מכיוון מלכי ישראל לידר עודפים. דברים יפים וטובים במחירים זולים מאוד!

תודההמותק 27אחרונה

מי שמגיעה לירושלים בחופשת הקיץ, איפהמותק 27

אתם ישנים במחיר מוזל עם כל המשפחה?

יש מקומות מומלצים?

לא קריטי ארוחת בוקר וכו

רק מקום שינה אבל באזור של העיר

נראלי יהיה לך הכי קל למצוא דרך אייר בינביאוהבת את השבת

יש שם המלצות וביקורות וכזה...

מה יש שם?מותק 27

אפליקציה למציאת דירות לאירוח בכל העולם...אוהבת את השבת

להזמנה פר לילה

וואלה תודה!מותק 27אחרונה

היייי חוזרת לאחר תקופה ארוכה של ניתוק..מותק 27

אשמח לקבל חוות דעתכן ו/או כל מה שיכול לסייע בחשיבה על מעבר למקום מגורים ביישוב קהילתי.

לא רוצה לחשוף מידי, בגדול, מחפשים מקום עם אוכלוסיה דתית תורנית,

בית קרקע

כמובן מסגרות חינוכיות בקרבת מקום

בטח יש עוד כמה ששכחתי.. אבל זה בגדול

לא בטוחה שהבנתיעוד מעט פסח

את מחפשת המלצות ליישובים ספציפיים או רוצה להתלבט האם כדאי לעבור?

אם את רוצה המלצות, כדאי לציין-

אזור גיאוגרפי (האם יו''ש רלוונטי?)

טווח מחיר רצוי (לאיזה גודל בית)

ישוב שכולו תורני או שיש בו גם,

סדר גודל של היישוב (יש יישובים ממוקמים עכשיו, עם 15 משפחות, יש יישובים שהם מועצות מקומיות, עם אלפיים פלוס...).

תנסי קצת יותר לדייק שנוכל לעזור.

מבחינת ההבדלים בין היישובים אני לא ככ יודעת מה ההבמותק 27

דל או על מה לשים דגש בין ישובים עד 15 משפחות לישובים קצת יותר גדולים.. לכן כותבת פה

מניחה שבהתחלה נשכיר כדי להכיר את המקום ולראות אם מתאים ורק לאחר מכן נקנה...

דירת 5 חדרים, קרקע (לא דירת גן).

אז אני חושבתעוד מעט פסח

שכדאי קודם שתשבו עם עצמכם ותחשבו מה אתם מחפשים.

חשוב לכם שיהיו שירותים נגישים כמו מכולת, מרפאה, מרכז קניות, תחבורה ציבורית?

חשוב לכם קהילה מגובשת, עם הוואי קהילתי או שאתם רוצים לגור עם עצמכם וזהו?

רוצים שכולם מסביב יהיו תורניים, או רק מוסדות החינוך, או רק שיהיו גם כאלו כדי שיהיו לכם חברים?

איפה בארץ אתם מחפשים?

וכמובן, שאלת המחיר משמעותית...

בקיצור, למה בכלל אתם רוצים לעבור לישוב?

רק לגבי הכמובןמתיכון ועד מעון

מסגרות חינוכיות בקרבת מקום לא קיים בכל ישוב קהילתי תורני. יש בחלק מהמקומות מסגרות שהן מעורבות לעוד ישובים ולא בהכרח תואמות את הקו של הישוב, יש מקומות שאין מסגרת במקום, בעיקר בגילאים בוגרים וילדים נוסעים

נכון, לוקחת בחשבון שבתי שתעלה לכיתה ח' בעוד שנה,מותק 27

תצטרך לצאת בהסעה לבית הספר שלה..

בהרבה מקומותעוד מעט פסח

היסודי הוא עד ו'.

וגם יש הרבה מקומות טובים מאוד, שבתי הספר לא באותו ישוב והילדים נוסעים בהבעה.

אם קריטי לכם ישוב עם בית ספר, חשוב לציין.

מוסיפה עוד כמה דבריםמתיכון ועד מעון

איפה אתם מחפשים? באיזה איזור?

היום בהרבה ישובים פחות בונים בתי קרקע ויותר בניינים נמוכים מסוגים שונים כגון מדורגים, איזה גודל קהילה את מחפשת - יש ישובים כמו בית אל שהם מועצה מקומית ויש ישובים קטנים כמו חוות גלעד?

זה ממש משנה לאווירה...

מחפשת בית קרקע פרטימותק 27

אפשרי מועצה מקומית,

אפשרי גם קצת יותר גדול..

בעיקר שיהיה מסגרות חינוך לילדים, וגם שהסביבה תהיה תורנית.

היום אנחנו גרים בעיר, יש התחשבות בציבור הדתי בהרבה אופנים, אבל חינוך פחות... גם האוכלוזיה שנמצאת פה, פחות בסגנון שלנו... לכן מחפשים את המעבר, על אף שקנינו פה כבר דירה...

איזור בארץ?עוד מעט פסח

רלוונטי לך יו''ש?

ומה סדר גודל של מחיר שאת מוכנה לשים על הבית קרקע הזה?

(כי בישובים שהם כבר מועצות מקומיות, זה כנראה יעלה הרבה הרבה כסף. וגם אז יש סיכוי טוב שהשכונה של בתי הקרקע תהיה באזור של הוותיקים ופחות עם החברים של הילדים שלך).

מקומות שעולים לי בשליפה- יד בנימין, בית אל, הר ברכה, רבבה, כוכב השחר, מצפה יריחו, נריה.

אז המדורגים יותר טובים מבחינת זה?מותק 27

כמובן שכל ישוב זה שונהעוד מעט פסחאחרונה

בגדול, עם השנים הבנייה הולכת ונהיית יותר ויותר רוויה- כלומר יותר צפופה.

אז ברוב היישובים בתי קרקע הם הבתים הישנים יותר, ובהתאם גרים בהם המבוגרים יותר.

יש הרבה ישובים שבונים בהם מדורגים חדשים, ושם כנראה תוכלי למצוא גם משפחות צעירות.

אם מה שחשוב לך זה מוסדות חינוך ולא אכפת לך שבכללי בישוב יש גם חילוניים, אז אולי יתאים לך גם עלי (בשכונות הרחוקות יותר לדעתי יש בתי קרקע) או מעלה אפריים (שיש שם קהילה תורנית חזקה מאוד).

אבל לא ציינת מקום בארץ, וזה גורם קריטי.

אולי יעניין אותך