נכון שזה מאתגר.
אני הסברתי לילדים שלי שלאבא ואמא יש חיים פרטיים שקשורים רק אליהם.גם הם שהם יתחתנו יהיו חיים פרטיים כשהם יתחתנו.
ושזה ממש חסר טאקט להיכנס לתחום הזה.
נתתי להם דוגמא ברורה של חוסר טאקט שראינו באיזה חנות שהם הבינו טוב מאד שזה היה לא לעניין -חסר טאקט. וככה הסברתי להם מה הכונה טאקט בכלל.
אני בכללי לא מסתירה מהילדים שקיים דבר כזה מקווה החשאיות שסביב המקוה לדעתי לא בריאה בכלל,אין סיבה בכלל שמישהו ידע שאת הולכת למקוה אבל מפה ללהפוך את זה לסוד רציני המרחק גדול.
דווקא הצורך להסתיר והאוירה של היש סוד הזה לדעתי ממש בעוכרינו לפעמים.
לא אכפת לי שהבת שלי תדע שהייתי במקוה,היא לא תקשר את זה למה שקורה אחר כך בבית רק בדיעבד ואחרי תקופה,וגם אם כן,אז מה?
היא תדע שההורים שלה שומרים על טהרה? זה אסון? זה רע?
אני חושבת שזה בריא,היא לא צריכה לדעת מתי בדיוק ואיך ואת כל הפרטים מסביב,אבל אם היא תדע שזה קיים זה הופך את זה פחות ל'נושא'
אני חושבת שזה גם סוג של אמון באוירה בבית.
מכירה מישהי שהופכת את העולם העיקר שהילדים שלה לא ידעו ולא יחשבו ח'ו.
שנראה לי שכל פעם שהיא באה למקוה הילדים שלה חושדים במשהו שהם לא יודעים בדיוק במה,הסבירה לי שהם תמימים (הם ממש לא)כשאמרתי לה שיש מצב שהם יודעים הרבה יותר ממה שהיא מדמיינת היא כעסה.
מה שבטוח שהם לא מרגישים כלפיה מספיק אמון לשתף אותה במה שהם כן עושים ויודעים הם פשוט מתייעצים ופתוחים עם האנשים הלא נכונים.
אני כן בשורה התחתונה מעדיפה שלא יהיה סוד כזה בבית,לא מעדכנת אותם אבל גם לא מחביאה.
הם יודעים שזה קיים ומעדיפה לתת בהם אמון אחרי שהסברתי להם מהו חוסר טאקט.
אגב יש לי ילדים מגיל 20-2 וברור לי שההוא בן 20 יודע טוב מאד מה זה אומר.