טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

תשובההעני ממעש

לגבי רמות בין המשפחות

בדכ זה 70 30 כל כשרות/ מחפוד

הסדר נוח ונגיש ביותר

לגבי משפחה חילונית

מה הבעיה להחליט בעצמכם לבד ו או עם רב, את הג.ג שלכם

ולהודיע להם כעובדה מוגמרת

היום הרבה רבנים מקלים כשזה אצל משפחה שתיפגעמרגול

מה זה מקלים? משתנה בין רבנים כמובן

מה זה משפחה שתיעלב? גם משתנה. זה לפעמים גם בשביל המשפחתיות (נניח משפחה שהם גם דתיים ומקפידים אבל ספרדים ואוכלים קטניות בפסח ואתם לא, מה עושים כשמתארחים- אפילו ברמת הכלים)

אם הרב נתן תשובה מקלה בנוגע למשפחה החילונית- הייתי סומכת עליו. אם התשובה שלו העבירה את העול לבעלך וזה לא מתקיים במציאות- אפשר לפנות שוב לרב.

כשרות בתוך הבית של עצמנו אנחנו עשינו לפי ההורים, לא היתה התלבטות כלשהי עבורנו

כנראה זה שורש הבעיהשמשית123

שאין ממש רב שמלווה..

למרות שגם אם היה, אני באמת מתקשה לראות איך אפשר לצאת מזה. כי גם אם הוא אומר לבקש מהם משהו אני הרבה פעמים ראיתי אותם עושים אחרת.

עכשיו אין לי עניין להיות שוטרת, ומאמינה שהרבה זה מתום לב, וגם מחוסר ידע, אפילו שמדובר במשפחה מסורתית

כדאי למצוא רב שאתם סומכים עליו בשביל כשרותמרגול

אני מכירה הנחיה שאם האדם מעיד שזה כשר ויש בסיס שהוא מכיר הלכות סה"כ וכו- אז לסמוך על זה (כשהוא הכין)

בנוגע לקציצות שכתבת- ירק שהוא קצוץ (וגם מבושל) זה פחות בעייתי מירק חי (מדברת על עלים למיניהם)

(נראה לי קשור לזה שגם אם היו מזיקים למיניהם הם לא שלמים, לא נראים בעין, לא חיים בשום צורה)

הרעיון שרבנים רבים הולכים לפיו הוא שההקפדה בביתכם היא יפה וטובה, וגם כשאתם קונים אוכל בחוץ וכו, ושכשזה בא למשפחה לפעמים להעלים עין ולמצוא איזושהי דרך להתיר לאכול בשביל לא לפגוע, זה עדיף.

כמובן לא מנחה אותך הלכתית, רק מסבירה את הקו שיש לפעמים. שיש לכתחילה בביתך ויש ב"שעת הדחק"

אז אולי השאלה באמת איך מוצאים רב?שמשית123

גרים בסוג של קהילה, אבל לא מרגישים חיבור לרב והוא לא מכיר אותנו מספיק..

אז איך מתקדמים מפה?

יש לכם ווצאפ? אפשר גם רב שגר רחוקמרגול

מהישיבה בה בעלך למד למשל

רב שמתאים לו שישלחו לו הודעות עם שאלות, ואולי יתקשרו כשזה להסביר לראשונה

אפשר גם במייל אם זה יותר מתאים לרב

אני אימצתי לי רב שגר רחוק וגם לא באמת מכיר אותי (עכשיו כבר מכיר, כי אני שואלת לעיתים)

בגדול ייתכן גם שלכושרות יש אפשרות לפניה אישית לרב באתר/מייל/טלפון או משהו

החיסרון זה אם זה כל פעם רב אחר, כי זה להסביר את הסאגה מחדש

(הרי הלכות בתוך הבית בטוח כתוב באופן די ברור, ולשאול על כפית בשרית שהיתה בספל חלבי זו שאלה כללית שלא קשורה אליכם אישית וההנחיה לרוב כללית)

באתר כיפה (או ישיבה?) יש מדור שאל את הרב, אבל זה תלוי אם אתם סומכים בענייני כשרות גם על רבנים שהם לא בהכרח הולכים לפי כושרות (כשזה מקרה עם נסיבות אישיות)

אנחנו גם הולכים לפי כושרותמתואמת

אחרי קצת מחקר ובירור שבעלי עשה.

כשקונים לבית או כשקונים אוכל בחוץ לעצמנו - מקפידים על זה מאוד.

כשאוכלים אצל בני משפחה אנחנו לא חוקרים אותם באילו כשרויות המוצרים שלהם, אלא פשוט אוכלים (אבל כן בהנחה שהם משתדלים שיהיה הכשר מהודר כלשהו). אם אנחנו רואים בפירוש את ההכשר והוא לא מתאים לנו, אז ננסה להחביא את זה שאנחנו לא אוכלים (ובדרך כלל הילדים שמתחת לגיל מצוות כן יאכלו), או אם מדובר בירקות עלים שאנחנו לא בטוחים מה מקורם (זה האוכל הכי בעייתי, נראה לי) - אנחנו משתדלים שלא ישימו לב שאנחנו לא אוכלים את מה שיש בו ירקות עלים.

לא תמיד זה מצליח... אבל משתדלים לעשות את זה בלי לפגוע.

ואם מביאים לנו אוכל מבושל הביתה שאנחנו לא בטוחים בכשרותו - עם כל כאב הלב אנחנו זורקים אותו... אין פה פגיעה למי שבישל, כי הוא לא יודע על כך.

(המשפחות שלנו דתיות, אבל לא בהכרח מקפידות על מה שאנחנו רוצים להקפיד. לרוב אין בעיה ב"ה...)

בעלי למד כולל איסור והיתרחושבת בקופסא

והתחיל לברר על הנושא של הקפדה על כשרות לפני החתונה. גם הוא קיבל המלצה ללכת עם כושרות, למרות שהם קצת מחמירים.

סומכת עליו במאה 100% בנושא הזה, אני יודעת שהוא עשה את הברור. בגדול אמר שהדברים בהם צריך לקפיד בהם במיוחד על כשרות זה בשר וירקות עלים, שאר הדברים בעיקרון יש פחות איך להסתבך בהם.

לגבי אוכל ממשפחה לא דתית זו שאלה שצריך לברר לפי המקרה.

אם יש לכם רב שמלווה אתכם, תלכו לפיו.

פעם סבא שלי שהוא לא דתי נתן לנו בשר אוכל מוכן שהוא קנה, אחרי שלקנו אותו בעלי ניסה להתקשר למשגיח במחלקת האוכל מוכן בסופר הזה כדי להבין מה הכשרות על הבשר, ואחרי הרבה הסתבכות וטלפונים לא ברורים, בעלי הגיע למסקנה שכל עוד הסבא לא רואה אותנו הוא לא יעלב אם לא נאכל מהבשר הזה, אז בעצם ההפסד לא כזה גדול אם נימנע. יכול להיות שיתאים לך לקחת את האוכל ולא לאכול אותו והם לא ידעו. או אולי רק דברים בעיתיים כמו בשר?

הם מביאים גם בשר, קציצות וכאלה שמעורב בו ירקשמשית123

ובאמת מדובר בהשקעה כספית גדולה מעבר לזמן, באמת במקפיא יש לנו שקיות שיכולות להאכיל משפחות שלמות.

זה סגנון כזה שאם יראו את אחד הילדים אוהב משהו פעם הבאה יכינו פי חמש כדי שיהיה לקחת .

הסבתא נחשבת בשלנית מדופלמת ובאמת רוצה לפנק

גם אמא שלי כזו. היא יודעת שאם זה לא ירקהמקוריתאחרונה

מהדרין היא יכולה להכין גם בלי או שאני לא יאכל והיא עכולה לבקש ממני להביא לה כי היא שכחה לקנות. לגיטימי.

זה לא חייב לעבור דרך עלבון או פגיעה בכבודם. אפשר להציב גבול בצורה נעימה ואוהבת

שמעתי פעם שיעור של הרב לבנוןנקדימון

שבו הוא דיבר על מקרה שבו ההורים של האמא מעמיסים אוכל לזוג אחרי כל שבת, אבל הם לא ממש אוהבים את האוכל. הרב לבנון פסק שמותר להם לקחת כדי לכבד את ההורים ואז לזרוק את זה לפח בצורה מכובדת. אפילו לא מימד כשרותי.

אולי יש הבדל אם זה שאריות או שהכינו לנו במיוחד ראששמשית123

לדעתי יש לי במקפיא כרגע שווי של 1500 שקל

שאלה טובה.. לא זוכרנקדימון

הנקודה שם הייתה ששלום בית עדיף על זריקת אוכל.

עקרונית. כל מה שכתוב עליו כשר הוא כשרנפשי תערוג

זה טוב ומצויין לשמור מהדרין למי שיכול.

רק לשים לב שזה לא פוגע בהורים

כי עדיף לאכול טרפות (ואת לא אוכלת טרפות ב"ה) מאשר לעבור על כיבוד הורים או על הלבנת פנים.

כמובן שאם אפשר ובתחבולה ובדרכי נועם לא לאכול ולא לפגוע בהורים. זה עדיף.

לדוגמה. אם אתם חושבים שמה שהם מביאים לכם לא טוב לכם. אפשר:

1. להגיד להם שאין לכם מקום במקפיא/מקרר כי בדיוק אתמול עשיתם קניה גדולה.

2. אתם לא רוצים לקחת כי אתם ממש לא רוצים להטריח. אז הפעם תקחו אבל ממש מבקשים שפעם הבאה לא להכין לכם.

3. להאשים את הילדים שלא רוצים לאכול בשרי

4. למסור את האוכל (הרי בסוף זה כן כשר. אבל לא מתאים לכשרות שלכם)

אתם תחשבו יחד איך להתחמק.

רק חשוב שלא לפגוע בהורים כי זה חמור יותר

אני חושב גם בעוד רמהמשה

חלק גדול מהבעיות בכשרות נובעות ממסעדות וכו', בגלל שיש להם אינטרס לחסוך כסף על חשבון כשרות.

בעולם של משפחה שמכינה מתוך אהבה, זה לא שיקול.

עוד נקודה: אנחנו מקפידים על הפרדת כלים בגלל שהכלים של פעם היו בולעים טעם. באמת בולעים. היום הכלים לא בולעים כי הם פשוט טובים יותר. יש לנו סבון טוב יותר ואם יש מדיח כלים אז הלכלוך נשטף היטב במים חמים. לא הייתי פוסק את זה להלכה "הרגילה" אבל תקראו קצת ואולי יעזור לכם להקל בשביל שלום בית מורחב.

אגב: צה"ל לא מבשל חלב במטבחים. בכלל. כדי שאם בטעות יאכלו בשרי בכלי חלבי יהיה אפשר פשוט לשטוף אותו וזהו.

לאו דווקא. לפעמים מחוסר מודעותנפשי תערוג

לדוגמה.

חבילה פטרוזיליה בשוק עולה 3-4 ומקבלים חבילה יפה מאוד

לעומת זאת פטרוזיליה מהדרין עולה 6 שח ומקבלים חבילה קטנה מאוד (בערך רבע מאשר זאת שבשוק)

כנ"ל גם חסה.

יש לא מעט כאלה שקונים את הפטרוזליה בשוק.

משרים במים מלח וסבון.

וככה מנקים אותה מחרקים.

האם יכול להיות שנשארו חרקים אחרי הניקיון? כן יכול להיות

האם בגלל היכול להיות הזה צריך לבייש את ההורים.

לדעתי ממש ממש לא.

ויש עוד דוגמאות

אני בכוונה לא רושם על הלכה.

זה שישאלו את הרב שלהם מה עושים.

אני מדבר על דרך ארץ שעדיף (לדעתי ) לנהוג בה.

סטייל משנים מפני השלום.

אתן לך דוגמה.

לפני כמה שנים. העברתי הרצאה לחבר'ה מבוגרים

הם הביאו כיבוד כי עשו מסיבת חנוכה או משהו דומה.

רוב הכיבוד היה עוגיות וכו' שהכינו בבית.

ממש ביקשו ממני להתכבד. אני לקחתי קצת עוגיות קנויות ושתיה קלה.

פתאום באה אליי גברת מרוקאית מבוגרת וממש מבקשת ממני שאטעם מהספיינג' (כמו סופגניה מטוגנת אבל יותר טעים) שהיא הכינה לבד.

אמרתי לה תודה. אבל לא צריך.

היא הבינה שאני נמנע בגלל כשרות.

"אתה מבייש אותי. אני דתיה ושומרת כשרות. באמת. יש לי אפילו נכדים בישיבות. זה כשר. אתה יכול לסמוך עליי"

אז כן. לקחתי מהספיינג' ואכלתי.

כי חזקה על ישראל שנראה שיודע הלכות בסיסיות כמו בשר/חלב וניפוי קמח (מה גם שרוב הקמח היום בחזקת נקי) ומעיד שזה כשר. שכנראה שזה בסדר.

ואני לא רוצה לפגוע בה שאני מפקפק בכשרות שלה.

לעומת זאת.

מקולגות חילוניות שלי אני לא מתכבד בעוגות

כי אני יודע שהן כנראה לא יעלבו (ויש באמת סיכוי שזה לא עבר ניפוי. תנור טרף וכו'

הן גם מבינות עניין. ויודעות שהמטבח לא כשר.

זה נכוןמשה

אבל עד לפני כמה (עשרות) שנים כמעט כולם בדקו פטרוזיליה וכאלה ושטפו במים וסבון ובדקו מדגמית. גם מקפידים על כשרות. כל ההמצאה של גוש קטיף לא הייתה לפני כן. אפשר לסמוך על זה גם היום.

(אצלנו גם, אנחנו מגדלים לבד על הידרו כל מיני עלים).

אפשר להקשות?עוד מעט פסח

בעקרון אני בדעה שלך.

אבל לפעמים זה כן יכול להגיע לאזורים דאורייתא.

למשל- אם אותה גברת מרוקאית הכינה 2 ק''ג ספינג' ולא הפרישה חלה.

אז כן יש כאן בעיה הלכתית קשה מאוד.

גם לי עצמי אין תשובות בנושא.

לספרדים אין צורך להפריש חלה מבצק מטוגןנפשי תערוג

האם צריך להפריש חלה מבצק שעומד לטיגון?

ואספר לך עוד סיפור.

לפני כמה שנים. שכנה שלנו דופקת אצלנו בבית.

מספרת שהבת שלה הכינה חלות ויצא לה הרבה חלות והם החליטו לתת לנו 2 חלות.

אמרתי לה שלא צריך ותודה.

היא ממש התעקשה.

לקחתי על דעת זה אני לא הולך לאכול את החלות האלה, אבל היא לא תדע את זה. אז זה לא יבייש אותה.

למה אני לא הולך לאכול את החלות האלה?

הייתי אצלם כמה פעמים בבית

אני יודע בוודאות שיש להם רק כיור אחד בבית

אני יודע בוודאות שיש להם רק תנור אחד בבית

הפרדה בין בשר לחלב. אין לי מושג.

ואם הכינו הרבה חלות כנראה התחייבו בהפשרת חלה דאורייתא. ואין לי מושג אם הפרישו

אין לי אפילו מושג אם ניפו את הקמח

לצערי הם מסורתיים ולא יותר. נוסעים בשבת וכו'

אבל שניה לפני שאני עוטף את החלות בשתי כיסויים ושם בפח. אמרתי שאעשה שאלת רב.

בכל זאת השחתה של לחם.

שאלתי בקבוצת ההלכה של הרב שמואל אליהו.

סיפרתי את הסיפור כולל מה שאני יודע,

נפלה לי הלסת. לא רק שאמרו שמותר לאכול את החלות. אמרו שגם שכדאי לבצוע עליהם המוציא.

מענייןעוד מעט פסח

לא הכרתי (ואני גם אשכנזיה, לא מטגנת כאלה כמויות 😅).

2 קילו ספינג' זה רק למסיבהנפשי תערוג

אשתי מכינה בדרך כלל חצי קילו.

וזה מספיק די והותר

אם היא מכינה קילו. צריך לחפש למי לתת.

אם מכינים כבר 2 ויותר. זה נס פח השמן. כמה שתאכל ותתן לא יגמר

הסיפור שהביאועוד מעט פסח

היה במסיבת חנוכה.

בדיוק ההזדמנות למרוקאית אמיתית לעמוד ולטגן כמה שיותר בצק.

יש דרך להתיר המוווון דברים למען השלוםמרגול

אני לא מכירה הכל כמובן (גם לא את הרוב), וגם לא עם סמכות הלכתית

אבל בטח היום כשחילוני הוא לא האחד שהתנתק לחלוטין מהיהדות והקהילה, אלא לרובנו יש אח / דוד / בן דוד / גיס וכו שלא שומר כשרות

וברמות שונות… יש מסורתיים שמבחינתם כשר אבל אם אני אסתכל על מה קורה במטבח שבוע שלם אני אמצא אי אלו בעיות

אז הרבנים מוצאים מה להתיר ואיך להתיר במקרים כאלו. וזה דברים שהרבה פעמים אי אפשר לפרסם לקהל הרחב כי זה תלוי מקרה…

אז שווה לשאול

(כמובן יש גם חילונים למהדרין או דתל"שים שמבינים וזה סבבה להם לגמרי שאצלם זה רק קנוי וחד"פ. זה מקרה אחר. מדברת על כאלו שמצפים שנאכל אצלם)

מחילה, כתבת כאן דבר ממש לא נכון הלכתיתהסטורי

(בעיקרון לא הגבתי בשרשור, כי בדיוק כמו שבשאלה איזו אנטיביוטיקה לקחת שואלים רופא ולא פורום - בשאלה איזה אוכל לאכול הלכתית, שואלים רב במציאות ולא פורום)

אסור לאכול טרפות גם אם ההורים יפגעו, הלכה פשוטה שאמר לו אביו לעבור על דברי תורה - אין שומעין לו. כמובן, צריך להשתדל בנועם ובהסבר שבד"כ מתקבל - אבל מה שאסור, אסור!

אני בהחלט מסכים, שכדאי להתייעץ עם רב מובהק ובעל הבנה בייחסי אנוש מורכבים, להבין מה באמת אסור מוחלט, ומה הידור או חומרא שננהג בבית או אפילו עיקר הדין, אבל יש מקום להקל בשעת הדחק.

הערת אגבהעני ממעש

אני רואה שעולה כאן הרבה בהפרשת חלה

ניתן לפתור בקלות

ללא התייחס לשאר עניינים שהוזכרו

תבררי עם רב מה חומרה ומה הלכהנעמי28

תתפלאי לשמוע שיש חלק לא קטן שהוא החמרה בלבד.

מה נראה לך כל החרדים הכי גדולים עושים בחו"ל ללא חסלט?

אפילו ניפוי קמח הוא דבר שחרדים גדולים לא בהכרח מקפידים עליו בחו"ל.

בארץ יש אפשרות להוסיף החמרות ללא סוף, עד למים ולמוצרי חד פעמי הגיעו.

תבררי עם רב לדעתי תופתעי מאוד.

להחמיר לפעמים פשוט קל יותרחושבת בקופסא

מעיקר הדין, לא צריך להקפיד על הפרדה בין כלים חלביים ובשריים, פשוט לא לבשל בשר או חלב 24 שעות, לנקות אותו היטב, ובגלל שבימנו אין בליעה בכלים, האוכל שתכיני מאותו הסיר יהיה כשר.

רק מה? זה כאב ראש גדול לזכור באיזה סיר השתמשו מתי, ואם תכניס סירים חמים לכיור שאריות אוכל חלבי חמות עלולות ליפול על כלי בחזקת בשרי, אז והרבה יותר קל פשוט להפריד כלים וזהו.

מה שנקרא "אם יש ספק, אין ספק". להחמיר באופן גורף הרבה פעמים עושה את החיים קלים ומרחיק מאיסור.

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

מעלה אפשרותפשוט אני..

יכול להיות שהוא לא אוכל כלום לפני התפילה, ואז חוזר מבית הכנסת רעב או צמא?

אם זאת הבעיה, אז אפשרי מבחינת ההורים שלך לעשות קידוש קטן עם קפה ועוגה מיד אחרי החזרה מבית הכנסת? משהו שיעזור לו להרגיע את הבטן והמוח עד הסעודה.

תגובהסיגליות

אין שום בעיה לקדש ולאכול קפה ועוגה, פשוט הוא לא רוצה. הוא רוצה את הסעודה עצמה

אם כדברי פשוט אניהעני ממעש

אז אכן

תכינו תביאו איתכם

סליק קטן

מיץ ענבים לחמנייה חומוס

שייקח איתו לתפילה

ולפני שיחזור שיאכל

בזבוז זמן? שיתמודד

או ימצא עיסוק מעניין

זה סיבה אחרת?

תגובהסיגליות

הוא רעב

ואני לא יודעת למה אבל זה מביא אותו לקצה

גם האוכל וגם זה שהסדר משתבש לו

מדוע לא לעשות כפי שכתבתי ?? לא פתרון טוב?העני ממעש

אני חושבת שזה באמת קשוח עבורוחדשה דנדשה

לחזור מבית הכנסת הוא לא אכל כלום מהבוקר וממתין לקידוש

הייתי מציעה לשנות את "המנהג" ומיד שמגיעים מתפילה לקדש ולאכול מי שרוצה יאכל מי שלא לא - יאכל בהמשך

אחרי תפילה חוזרים בד"כ רעבים

לעומת מי שנשאר בבית ואכל או נשנש או למי שרגיל לזה שנים זה אחרת.

שהוא יקדש אין סיבה שתהיה התנגדות אבל אם כן מקסימום תביאו מהבית

זה באמת שלום בית

תגובהסיגליות

מזתומרת?

כל אחד יאכל מתי שהוא רוצה את סעודת שבת?

1. הוא אורח אצל ההורים שלי והוא צריך להשתלב

2. לא מקובל עלי שיאכל בלעדי ולבד

שבת זה זמן משפחתי.

חושבת שצריך לתת כבוד, מה גם שזה מאוד מקובל לאכולחדשה דנדשה

כשבאים מבית הכנסת לקדש ולהתחיל סעודה.

הבעל מגיע רעב אחרי תפילה ארוכה

הוא רעב זה עובדה !

למה לא לאפשר לו לאכול?

זה פיתרון פשוט .

ההורים שלך מודעים לזה שהוא רעב וקשה לו לחכות?

אני לא קשורה לפורום הזה כן? במקרה ראיתי את השירשור ברשימה אבל היה חשוב לי לכתוב לך בכל זאת אנחנו נשואים אבל ממש לא טריים.

אחד הדברים שצריך ללמוד בנישואיןהסטורי

הוא שלא כל מה ש'מאוד מקובל' אצלך, מאוד מקובל אצל אחרים. זה נכון בכל תחום וכל עוד משהו לא אסור או פוגעני, כדאי ללמוד את זה.

בהרבה בתים מקובל שמגיעים מהתפילה, השולחן ערוך ומייד מתחילים, באחרים מגיעים ומארגנים בנחת וכן, בהרבה בתים מקובל שמגיעים, עושים קידוש והסעודה יותר מאוחרת. יש כאלו שזה ככה כי לא כולם חוזרים באותה שעה ויש שסתם מתאים להם לאכול את הסעודה המשמעותית בצהריים. אפשר לעיין בפורום 'בישול ומכונים', בשרשורי 'מה מבשלים לשבת', שאצל לא מעט ה'קידוש' הוא אירוע לעצמו.

תאמינו לי שאיני כותב זאת ממקום מתנשא, גם אנחנו עברנו את 'הסדנה' הזאת. בבית הורי בהחלט חוזרים מבית הכנסת ומתחילים סעודה ואצל אשתי זה היה הרבה יותר בנחת. אז אני הרגשתי בהתחלה שאנחנו ממש לא בית מתפקד, כשהסעודה לא היתה מוכנה ולעומת זאת לאשתי לקח הרבה זמן להתרגל שאצל ההורים שלי הצפיה שהיא תהיה מוכנה כשמגיעים. חלק בסיסי מלימוד זוגי זה לגשר על הפערים.

רעב? שיעשה קידוש ויאכל משהו בנתיים.

מסכימהיעל מהדרום

לק"י

אצלינו אנחנו בכלל הולכים לתפילת ילדים אחרי שבעלי חוזר משחרית. הרבה פעמים עוד נשארים לשחק בחוץ, ורק אז עולים הביתה ומתחילים לחמם אוכל וכו'.

הוא לא צריך להשאר רעב.

שיעשה קידוש ויאכל משהו. מניחה שביומיום הוא לא אוכל ארוחה בשרית בעשר בבוקר. אז גם בשבת אפשר קרקרים עם גבינה וירקות. אפילו לחמניה עם משהו.

לא נראה לי שההורים ינזפו בו😅

אני גם עושה קידוש מוקדם בבוקר יחד עם הילדים.

אולי לא מאפשרים לו לעשות קידוש?חדשה דנדשה

אני הבנתי שהם רגילים לקדש מאוחר

ומצפים שגם הוא לא יקדש לבד שישב וידבר איתם

אולי טועה 🤷🏻‍♀️

היא ענתה שוב ושוב שמאפשריםהסטורי
זה לא מה שאני הבנתייעל מהדרום

זה בדיוק מה שהוא רוצה לעשות קידוש ולאכול משהוחדשה דנדשה
עבר עריכה על ידי חדשה דנדשה בתאריך ח' באלול תשפ"ו 13:26

אבל כנראה שזה לא מתאפשר לו…

אני חושבת שבן אדם רעב לא יכול להיות בטוב ובשיחות סלון עם המשפחה .

למה לא להתחשב בו?

הוא צריך לתת כבוד לאשתוהבוקר יעלה

כשנמצאים אצל ההורים שלה ולהתאים עצמו ללוז שלהם.

ואם יתארחו אצל אנשים אחרים, גם אז ידרוש לאכול בזמן שלו? הזוי מבחינתי.

גם אני ובעלי מגיעים ככה, אצל המשפחה שלי אוכלים ב12 אצלו מיד אחרי בית כנסת. כל אחד מתאים עצמו לאיפה שמתארחים.

אפשר לשתות קפה ועוגה בינתיים.

אם הוא רוצה לאכול טשולנט בעשר בבוקראריק מהדרום

תנו לו צלחת טשולנט בעשר בבוקר.

למה זה לא מקובל עליך שלא יאכל בלעדיך? הוא ילד גדול, את מעדיפה שלא יאכל בלעדייך? תכלי איתו גם את טשולנט בעשר בבוקר.

הפותחת היקרה, תחליטי את מה את מעדיפה בעל רעב ועצבני או העקרונות שלך כי נראה שמישהו יצטרך להתגמש כאן.

ונראה שבעלך לא יתגמש.

מסכימהנעמי28

הוא יכול לאכול לבד ולהיות בהמשך חלק מהסעודה גם בלי לאכול, או שיאכל שוב בקטנה.

זה באמת מעצבן שאנשים לא מתאימים את עצמם בדיוק לתמונה המושלמת שיש לנו בראש, אבל אין לנו שליטה על אף אחד, רק על עצמנו, בטח לא על מה הוא יאכל ומתי.

ובמקרה כזה את יכולה לעבוד על עצמך בלשחרר.

אם את נותנת ומתפשרת (עם המשפחה שלו) והוא לא מתפשר אף פעם - תתחילי פשוט להתפשר פחות במקום להמשיך לצפות ממנו.

מוסיפהנעמי28

כתבתם שאתם זוג צעיר, שנתיים.

זה מאוד נפוץ שבהתחלה מצפים מבן הזוג - להתלבש/ להתנהג בצורה מסוימת ליד אנשים שאת מכירה מתוך מחשבה שאתם מקשה אחת ויצוג אחד.

עם השנים לומדים נפרדות, כל אחד הוא ישות בפני עצמו, ולכל אחד יש את ההתנהלות שלו העולם ומול ההורים שלך.

אם הוא חושב שזה הגיוני, הוא יכול לעשות את הפדיחות שלו מולם, זה לא קשור אליך.

גם אם ההורים פונים אליך שזה לא מוצא חן בעיניהם- תפני אותם אליו. זה שלו.

יש גבול מתי מדובר בכבוד ופשרה אחד בשביל השני לבין פלישה למרחב האישי.

לרוב כשמדובר בבגדים ואוכל מדובר על פלישה.

הסיבה בעיניי לא כל כך משנה , אם הוא רעב או אם הוא יקה או שיש OCD בזמנים.

זה המצב.

לא אצל כולם יתקבל בטוב לקחת אוכל לפני כולםיעל מהדרום

לק"י

אם להורים זה לא מפריע, אז אני מסכימה.

בעיני הוא מגזים אומנם, אבל בסדר.

(אבל אני מבינה את הקושי לקבל בברכה התנהלויות בצד השני. משהו בנפש כנראה).

טוב אז זה או שזה יתקבל בטובאריק מהדרום

או שהוא ישאר עצבני, מה יותר יתקבל בטוב?

הוא סובל אצל המשפחה של אשצו, תנו לו טשולנט.

לפי מה שאני מבינה שהוא נוהג לא לאכול לפני הקידושחדשה דנדשה

אחרת אין מה להתווכח או לכעוס הוא מיד היה אוכל משהו

אני חושבת שזה קל לדבר אבל כשלא אוכלים כלום מהבוקר חוזרים מבית כנסת בטח שרעבים ובטח שזה יוצא מתיחות

הוא לא מרוכז בכלום

ואם אני טועה והוא אוכל לפני התפילה ולפני הקידוש - אז לוקחת את כל מילותיי חזרה ושיתמודד

נשמע ממש קשוחתהילה 3>

קודם כל זה שאת ממש פוחדת ממה יהיה אם, כל האירוע הזה ממש מפעיל אותך רגשית, ושווה להבין למה בעומק זה עד כדי כך מפחיד עבורך.

זה מצטרף לזה שאת חוששת לדבר איתו על זה, נשמע שיש שם איזשהו הר געש מתחת (וזה ממש בסדר, ככה אנחנו בנויים מה שמפעיל אותנו רגשית יושב על כל מיני פחדים עמוקים וםצעים קודמים) ושווה להבין קודם כל מה קורה בתוכך כשזה קורה.

אחרי שתעבדי את זה ותביני איפה זה כל כך כואב, וגם את לא תהיי במקום כזה מבוהל, יהיה פשוט יותר לדבר על זה בע"ה.

קשההסטורי

ובאמת יש אנשים שקשה להם לשנות הרגלים.

אבל, אין ברירה אלא לדבר. לא תוך כדי, אלא בזמן רגוע ונינוח, כשאתם שבעים ומפוייסים. להעלות מראש את המציאות, את המורכבות ולראות מה אפשר לעשות כדי שירפה בסיטואציה.

....אילת השחר

שלום לך!

אני אמנם לא קשורה לפורום הזה עדיין, אז לא מדברת מניסיון אישי, אבל כן מכירה את הסיטואציה מהמשפחה, ואולי יהיה במה שאגיד כדי לתת כיוון איך לגשת לזה.

לפני שאתחיל חשוב לי לומר, אני אכתוב כאן שאלות להתבוננות, ואת לא חייבת ולא צריכה לענות כאן על השאלות שלי.

עוד נקודה שחשוב לדעת, אני כותבת מהלב שלי ואיך שהוא רואה ומרגיש את הדברים, לא כאשת מקצוע ומומחית לתחום, אז קחי רק מה שנכון עבורך.

קודם כל, את מדהימה שאת מבקשת פתרון למצב הזה, ומבקשת להבין מה את יכולה לעשות, ולא איך לשנות אותו. זה משמעותי מאוד, ומרגישה מתוך המילים שלך את הכאב שבמצב הזה שמקשה על שניכם.

עולה בי לשאול אותך :

כתבת שקשה לך לדבר איתו, אבל בכל זאת אשאל -

ניסית פעם לדבר איתו על זה מחוץ לסיטואציה עצמה?

ולא ממקום מאשים ומתלונן, אלא ממקום שהוא חשוב לך והמשפחה שלך חשובה לך, ואת מרגישה שזה משהו שמתסכל אותך שפעם אחרי פעם את חווה שקורה שם משהו שמייצר מתח וכעס וגורם להגיע לקצה, וכל כך היית רוצה שזה יהיה אחרת, וששניכם תרגישו טוב ותשמחו, ושחשוב לך שהוא ישתלב בטוב עם המשפחה.

שיחה בזמן רגוע שהוא ואת לא נמצאים בתוך החוויה של הלחץ, הבושה, והמורכבות, אלא פנויים באמת להעלות ולהציף מה בעצם קורה שם לכל אחד מכם?

מה קורה אצלו בפנים רגע לפני שנכנס המתח וההתכנסות, מה חשוב לו ולא מקבל מקום ומענה,

ומנגד מה את מרגישה וחווה בסיטואציות האלו? מה הצרכים שלך שם ומה כואב לך?

זה כל כך חשוב לתת מקום והכרה למה שעובר בנו.

עצם הדיבור וההקשבה אחד לשניה ואחת לשני, ממלאים צורך עמוק והרגשה שרואים אותי, שאכפת ממני וממה שאני עובר/ת. שההרגשה שלי והרגשת השייכות והחיבור שלי למרחב המשפחתי המורחב, בין אם שלך ובין אם שלו, חשובים ונחשבים.

עצם השיתוף הזה והדיבור הזה, יש בהם כדי להעביר את כל המשקל מהחוויה של ''אתה מתעקש על שלך, ואני מתמודדת פה לבד עם הרגשות שזה מעורר בי'', לחוויה שאנחנו פה יחד אחד בשביל השניה ואחת בשביל השני.

כשאתם הולכים עם ההפנמה הזו שאתם באים כיחידה משפחתית אחת, אז ברור שיש את שניכם, אותו ואותך ואף אחד לא צריך לבטל או לצמצם את עצמו. וכשבמוקד העניין יש רצון שיהיה לשניכם טוב ונעים כשמגיעים למרחבים שהם לא הבית שלכם, המטרה החדשה עשויה להשפיע ישירות על האסטרטגיה שבוחרים לפעול בה בזמן אמת.

כשאתם מודעים לרגישויות של כל אחד, במקום לבחור באסטרטגיה שהיתה עד עכשיו (כעס, התכנסות, התנתקות, תסכול ואכזבה, שהובילו למצב טעון מאוד והרגשות קשות בלב), אפשר להתחיל לחשוב על דרכים אחרות שיעבדו לשניכם. לבקש למצוא מתוך הצרכים שעולים בכם, פתרונות שיכולים להיות גם מעשיים וישפיעו על האווירה ביניכם וממילא של כולם בבית.

עולה בי עוד לומר, שלפעמים יש לנו נטייה כזו לצפות ולדרוש ממישהו שנכנס למשפחה למצוא מהר את הדרך שלו להשתלב, ולהתנהל כמו שרגילים אצלנו. ויש מי שזה טבעי לו והוא מרגיש בנוח לבוא ולדבר ולתקשר את הצרכים שלו, גם אם הם ברמה הפיזית. אבל יש גם מי שזה לא כל כך טבעי לו, או שמכל מיני סיבות אחרות, הוא מעדיף לכבד ולהדחיק את הצרכים שלו. מה שמייצר בסופו של דבר הרבה מתח פנימי שאם לא מתוקשר זמן רב, הוא פשוט מתפוצץ בדרכים אחרות.

איך כתבת?

הוא אורח.

וחשוב כל כך לזכור את זה. אפילו שהוא בעלך, הוא עדיין בגדר אורח. ונכון, יש הלכות שנוגעות למתארחים, אבל עדיין בלב ליבה של מצוות הכנסת אורחים נמצא לא אחר מאשר האורח. לכבודו מכינים ועושים, ורוצים שירגיש בטוב, בנוח ויהיה שמח.

במצבים כאלו, הכי טבעי והגיוני שבן או בת הזוג שנמצאים במרחב הטבעי שלהם, ימצאו את הדרך לתווך לשני הצדדים (בן הזוג והמשפחה) את הצרכים, כמובן בצורה מכבדת, ולתמיכה לזה שהגיע מחוץ למרחב.

אי אפשר להאשים אותו שהוא לא מרגיש בנוח לבקש לעשות שינויים בלו''ז, הוא מודע לזה שיש סדרים לבית, יש קצב אחר ששונה משלו, ושאין לו השפעה שם.

שוב, כי הוא אורח.

ולך יש אפשרות לעזור לרכך את החוויה שם עבורו, בין אם למצוא פתרונות שטובים ונכונים לכם או לשתף את המשפחה שלך במצב, ולחשוב יחד איך אפשר לייצר אווירה טובה לכולם.

בשלב הזה עולים בי כל מיני דברים שיכולים להיות שם במערכת, ונטיית הלב שלי לנהל שיח כזה במרחב בטוח ללב של השואלים, אז לא אכנס לזה כאן, ואעבור לקצת כיוונים מעשיים שעולים בי, חלק אולי יחזרו על מה שכבר כתבו לך:

א. לברר איתו מה הצורך האמיתי שלו שם, לשתף במה חשוב לך , ולברר איפה אפשר להתגמש אחד כלפי השני. שלא יהיה מצב שרק אחד כל הזמן צריך לוותר (ולהתבטל) מכורח מציאות והתנהלות.

ב. לשתף מישהו מהמשפחה ולהעלות את זה לבירור: האם אפשרי להשתדל יחד כמשפחה, שכאשר אתם מגיעים לשבת להקדים את זמן הסעודה, ואת הישיבה המשותפת לעשות בנחת כשכולם שבעים ורגועים. יכול להיות שתגלו שזה משהו שאחרים גם ישמחו לו.

ג. לברר אם לסעוד מעט את ליבו לפני שחזור מהתפילה במרחב נייטרלי,שלא יעורר בך כאב על נפרדות והתנתקות מהמשפחה, ומצד שני יתן מענה לצורך שלו, אפשרי ויקל עליו. אם כן אולי לחשוב על דרך לעשות את זה.

ד. אם הסעודה מתעכבת בגלל עניינים טכניים (הכנות לסעודה וכדו'...) לראות מה את יכולה לעשות בשטח, כדי לקצר תהליכים וזמנים ולאפשר קיום מוקדם יותר של הסעודה. יש מצבים שכשאנשים רואים שהשולחן ערוך ומוכן, הם לא יתעכבו הרבה עד שיתיישבו לאכול.

ה. להחזיק בתוכך את ההבנה שגם אם את לא מבינה תמיד למה הוא מתעקש ומה העניין, את והוא שונים. המערכות שלכם שונות, הצרכים שונים, המסוגלות שונה, מה שכל אחד מרגיש שקריטי ומשמעותי לו יותר כרגע כדי להיות בנחת וברוגע וכו'.

חשוב גם לומר שסדרי העדיפויות השונים שלכם לא אומרים בהכרח שמישהו צודק יותר והשני פחות, כי לכל אחד מכם יש צרכים שונים שנובעים מהמבנה השונה שלכם.

במקרה הזה, לך חשוב הערך של המשפחתיות, והוא נמצא בסיטואציה שצורך בסיסי וקיומי עבורו לא מקבל מענה ראוי ומותאם, והוא ככל הנראה לא מרגיש שרואים את זה, שלא רואים אותו. ומה שיכול להיות אולי מענה מספק עבורך ועבור אחרים בסיטואציה הזו, הוא לא בהכרח מה שיספק את הצורך שלו.

וחשוב שתראי לו שאת רואה אותו בסיטואציה הזו כמו שהוא באמת מרגיש אותה, ולא רק כמו שאת חושבת שהוא צריך להתנהל בתוכה.

זה יכול לעשות פלאים במערכת ביניכם, ואולי גם להשפיע על היכולת שלו להתגמש במרחבים האלו בהמשך.

הנחתי פה הרבה חומר למחשבה, ומקווה שמשהו מזה יאיר ויהיה מכוון למה שנכון לך.

הוא רוצה/ אוהב להגיע לשבת למשפחה שלך?סיה

כשמזמינים אותכם את שואלת אם מעונין ?

האמת במקומך , הייתי מפחיתה הגעה לשבת להורים שלך אם זה גורר פרצופים מצידו . זה מכניס אותך למתח עצום לא יודעת אם זה שווה את זה

הוא רואה שאת כל השבת כועסת ועדין ממשיך בשלו אני מנסה להבין מה הרווח שלו מאישה עצובה וכועסת

וכמובן מפחיתה הגעה גם להורים שלו.

אין הורים בשבת משני הצצדים תעשו בבית.

עד שזה יחסר לו הגעה להורים שלו ויבין שצריך להתעלןת על עצמו כדי שלאשתו יהיה כיף עם ההורים שלה

תלכי להורים שלך לבד ביום חול

תגובהסיגליות

אנחנו גרים ליד אבא שלו, אמא שלו נפטרה מזמן. ואנחנו אוכלים ביחד כל שבת ואני שמחה על זה שיש לנו את היכולת להיות שם בשבילו.

הוא נהנה מאוד אצל המשפחה שלי, אבל הקידוש בוקר זה העקב אכילס...

אולי פשוט תתעלמי מהפרצופיםסיה

תשבי בספה במצב שאת לא רואה את הפנים שלו .

תמשיכי בשיחה עם המשפחה

הוא ילד גדול זה לא ילד בן ארבע הוא ידע להסתדר עם הרעב מצוין. הוא צם הרי כמה פעמים בשנה הרבה יותר שעות

נראה לי שאת לוקחת את האחריות יותר מידי עליו

אם את יכולה בכלל לצאת לגינה עם אחות/ אחינית בשעת ההמתנה הזאת או להיות בחדר אחר אולי יהיה לך פחות קשה

מסכימהשוקולד פרה.

במקום להיגרר לתגובתיות ממנו, פשוט קחי מרחק

יש עקב אכילס שלך במשפחה שלו ומתחשבים בך?סיה
עבר עריכה על ידי סיה בתאריך ח' באלול תשפ"ו 11:37

אני לא רוצה להתסיס אותך אבל את מידי טובה

את כל שבוע מגיע לאבא שלו!!! והוא אחת לחודש קשה לו לחכות לבשר. מסתבר אדם יחסית צעיר לחייו בריא.

מאיזה סיבה יש לבוא להורים שלך ולהגיד להם תשנו סדרי בראשית בבית כי בא לו את החלה בעשר וחצי ולא 12 . ואז להגיד לכולם מקדימים כי הגיס הזה בא לו כבר בשרי

זה לא אישי לך, סתם אני תוהה בקול על הצורך להתחשב.

לי יש שבתות שלמות שאין מה לאכול בצד השני, אני בשקט מתארגנת בחדר על עוגות שמביאה במזודה וכ.

אני לא רגילה לישון בקומה גבוהה אז אולי יחפשו לי כל פעם דירה בקומה נמוכה . באמת אין גבול ועם כמה ילדים בכלל יש הרבה יותר קשיים. מה יקרה עם כמה ילדים שתבואו

כתבת שהוא מקובע . אז זה כנראה מתבטא בעוד מקומות את לא יכולה כל הזמן למחוק את עצמך ולהכנס לצער כל כך גדול

תגידי לו שאם הוא מגיע עם פרצוף חמוץ הוא מוזמן להשאר בבית כנסת אחרי התפילה ללמוד עד 12.

הרי במילא הוא לומד אז שיעשה זאת בבית כנסת זה מאוד מקובל

אתם צריכים לדבר על זה בזמן רגועהשם שלי

לא תוך כדי הסיטואציה, ולמצוא פתרון.

זה יכול להיות שהוא יעשה קידוש מייד אחרי התפילה ויאכל משהו קטן, ואחר כך סעודה רגילה.

אפשר לדבר אם ההורים שלך, לראות אם מבחינתם זה בסדר להקדים את הסעודה. יכול להיות שהם סתם רגילים ככה, אבל אין להם בעיה לשנות כשאתם נמצאים.

שאלה קצת בכיוון אחר:מתואמת

יש עוד דברים בחיים שבהם הוא "מקובע", שקשה לו לשנות מההרגלים שלו?

יכול להיות שיש לו קושי אמיתי, ואז אין טעם לכעוס עליו. לא יודעת איך אפשר לפתור את זה מול כל המשפחה, אבל הכי חשוב שאת תביני אותו ותכילי אותו. (ואני לא רואה פגם בכך שיאכל לבד, לפחות יתחיל את הסעודה לבד. אצל חמי וחמותי, למשל, כל אחד אוכל את סעודת הבוקר בזמן אחר, לפי זמן הקימה והתפילה...)

גם על קושי אמיתי אפשר לעבוד. בטח בתור מבוגריעל מהדרום

לק"י

אצל ההורים של בעלך מדובר בסעודה-סעודה? או כמו ארוחת בוקר?

סתם מעניין. כי לא נתקלתי במצב כזה שאין סעודה משותפת בשבת.

נכון, אבל צריך לעבוד בהתאם לקושימתואמת

(ולפני כן צריך לאבחן מה הקושי...)

אצל ההורים של בעלי זו באמת כמו ארוחת בוקר. חמותי תמיד אומרת לנו שהיא לא מבינה איך אפשר לאכול חמין על הבוקר🤭 אז היא הייתה מכינה חמין בשבילנו, והיא וחמי אוכלים רק לחם עם ממרחים וכדומה (וכל אחד בשעה אחרת, כי חמי משכים קום).

היה לי מוזר בהתחלה, אבל התרגלתי...

[כבר כמה שנים שלא היינו אצלם בשבת, לכן זה בלשון עבר.]

אני לא נביא אבל ניחוש שלי שזה יושב על משהו אחרנפשי תערוג

תשבו בבית שלכם כאשר אתם שניכם בטוב

ותפתחו את זה.

אם זה באמת רק שהוא רעב

זה בר פתרון בקלות

שישב בצד ויעשה קידוש לעצמו ויאכל חתיכת עוגה

ואם זה כי הוא מקפיד לאכול סעודת שבת לפני חצות היום (כך נוהגים עפ"י חלק מהפסיקות)

שיקח לחמניה עם חומוס/מטבוחה.

יעשה קידוש ויאכל אותה ( ויעשה ברכת המזון תלוי כמה זמן יש עד הארוחה המשפחתית)

כמובן לתווך את זה להורים בנעימות כדי שגם הם לא יפגעו

אבל לדעתי הרעב זה לא האישו כאן

לפעמיםמשה

אני פשוט מגיע הביתה, עושה קידוש על הבלגן שיש ואוכל לחם כמו שאוכלים ארוחת בוקר ביום חול. אחר כך קורים דברים אחרים וזה בסדר.

אני חושבת שאת צריכה לדבר עם ההורים שלךהמקוריתאחרונה

ולהגיד להם שאתם רוצים (בדגש על שניכם) לאכול אחרי שבעלך חוזר מתפילה

תסכמי איתו על משו כמו לחם עם מטבלים / סלטים וכאלה (אולי כאלה שאתם תביאו) ושיישב לאכול ויירגע

את הסעודה עם כולם תעשו בלי נטילה/ כסדש

אני לא חושבת שהוא צריך להישאר רעב

ובעלי האמת גם מקפיד על אכילת סעודה בסמוך לקידוש, אבל מבחינתו העיקר לחם עם משו. הוא גם חוזר רעב.

יש כאן כאלה שחוו בגידה?ישלמהלהילחם?

וואי, כואב מאוד.הסטורי

יתכן מאוד שאין, אבל גם אם יש - בגדול אנשים כאן לא משתפים מחייהם הפרטיים, אלא משתדלים לענות על מה שנשאלים באופן כללי.

ממליץ מאוד למצוא כתובת מתאימה בעולם האמיתי, שתוכל לתמוך בהליכים הלא פשוטים שעומדים לפנייך, הן רגשית, הן בירוקרטית והן רפואית.

וחוץ מזה - לך ולכולם, להיהר מאוד מכל מיני 'נשמות טובות' שמנסות 'לעזור' בפרטי.

בברכה

חיבוק ענקיתהילה 3>

נשמע כואב מנשוא. הלוואי ותמצאו מענה ומזור

אני😥אני וילדיי

זה קשה בטרוף. אני שנה וחצי לאחר הגילוי.

שולחת חיבוק חם!

ממליצה מאד על טיפול פסיכולוגי. בזכות זה אני מחזיקה מעמד ומקבלת כוחות

תלכי לטיפול רגשי...מישהי נשואה

אני אלך לטיפולישלמהלהילחם?

אבל רציתי לשמוע ממישהו שחווה ולא רק מהמטפל

מה תרצי לשמוע? אני בחוויה הזאתאני וילדייאחרונה

ביטוח בריאותהמקורית

@פשוט אני.. אני זוכרת שאתה בא לעזרת מי שמבקש

היה לי ביטוח מוזל דרך העבודה שאפשר להמשיך עכשיו במחיר פחות מוזל😅

למה כדאי לשים לב?

אנחנו מבוטחים גם בקופות החולים בפוליסות הגבוהות ביותר

אודה לעזרה

כדאי להשוות בין חברות אחרות בשוקפשוט אני..

ובכלל לראות מה את מקבלת שאולי מיותר ואפשר להוריד ולחסוך,

ומצד שני מה כן חשוב לך ולא מופיע שם.

אבל הרצף הביטוחי נשמר. זה משנה משו?המקורית

וגם - יש לי אפשרות להוזיל על ידי הפחתת כל מיני דברים.

אני משתדל להימנע מביטוח ככל יכולתימשה

בביטוח ההגדרה היא שאתה מפסיד.

לכן אין תועלת ב"ביטוח שיניים" וכל מיני שטויות כאלה. זה פשוט פרישה יקרה לתשלומים ואחר כך מגבילים אותך את איזה איש מקצוע לקחת.

גם ניתוח של 20 אלף שקל זה לא סוף העולם. עדיף במקום ביטוח פשוט לבחור את איש המקצוע. בעבר היה לנו ביטוח משלים שהיה אמור לתת את זה אבל לא נתן את הרופא הספציפי שרצינו. אז שילמתי פרטי וביטלתי את המשלים.

מה שכן, צריך לבטח בפני אסונות.

תרופות במליון שקל

ניתוח בחו"ל

אובדן כושר עבודה לתקופה ארוכה

להרוג מישהו על הכביש (ביטוח חובה של מכונית).

מוות של מפרנס כשיש ילדים שצריכים לאכול.

בעיניי, כל השאר, לא צריך. אם אני אצטרך לשלם חוות דעת שניה ב2000 שקל לרופא, אז אני פשוט אשלם לו. הכל בסדר.

אז אתה מסכים שכן צריך לבטח משו לא?המקורית

ותרופות מחוץ לסל בסכומים גבוהים זה לא דרך הקופה הרי..

אכע זה דרך קרן הפנסיה ואני שכירה אז אני מבוטחת

וביטוח לרכב ברור שיש

גמני לא חשבתי דווקא על התייעצות מומחה שאת זה דווקא יש דרך הקופה ובאמת אם נצטרך מעבר אעדיף לשלם חדפ

הביטוח שהחה לי כאמור היה ממש מסובסד וגם קולקטיבי, הפעם אני יכולה לבחור על מה לשלם ולקבוע את המחיר ולכן אני מתייעצת

מבטחים רק אסונות שלא נוכל לעמוד בהםמשה

אכע זה דרך הפנסיה וזה מאוד חשוב (ולכן מדינת ישראל כופה עלינו את השירות הזה).

ביטוח לרכב - חשוב גם צד ג'. למקרה שתפגעי במרצדס שעולה חצי מליון שקל. השאלה לגבי מקיף היא בהתאם לסיכון/סיכוי של הרכב הספציפי.

אז עכשיו תבחרי (בעיניי) סיכונים גדולים מדי. כלומר ניתוחים בחו"ל, תרופות למחלות קשות. ולשקול אם שייך/רלוונטי ביטוח תאונות אישיות.

(אם את מפרנסת יחידה עם משכנתא, גם 3 חודשי אכע על תאונה מפגרת במטבח או החלקה על הרצפה שהביטוח הרגיל לא מממן יכול להיות בעיה).

במקרה אתמול שוחחתי אם הסוכן שלי וזה מה שהוא בנה:

הורדתי בסוף את ייעוץ ובדיקות ואת אבחון מהיר, ניתוחים משלים שב"ן. רק השלושה הבסיסיים. זה בעצם כיסוי של קטסטרופות קיצוניות.

תודה!המקוריתאחרונה

ב'ה מפרנסת משנית

זה בעיקר תלוי ביכולת הכלכלית, לדעתינקדימון

יש אחד שיוכל להוציא סכום גדול בבת אחת ולהימנע מהביטוח, ויש אחד שיהיה עדיף לו "לפרוס" לתשלומים.

חוץ מזה שיש פה גם אפקט פסיכולוגי שמקל על אנשים לא מעט

אז תבנה לך קרן חרום ושים שם 15 אלף שקלמשה

ונגמר העניין. יש לך "ביטוח" לכל הבעיות האפשריות שעולות בסכומים האלה.

מחפשת צימר לזוג ותינוקמוקסינו

מחפשת צימר לזוג בצפון, משהו כייפי, פרטח, עדיפות לסטייל כפרי עם בריכה פרטית.. ומטבח כשאר - יתרון

אשמח להמלצות

לגבי מטבח כשרפשוט אני..

לא הייתי סומך על מטבח שמארח בשנה ממוצעת 200 אנשים שונים (ובשונה ממטבח של מלון או מסעדה למשל, אין משגיח כשרות שמפקח על מי שמשתמש בו).

מצד שני זה לא כזה סיפור להכשיר מטבח, יש הרבה מדריכים באינטרנט למשל באתר של כושרות.

מצטרף לנאמר בקשר למטבח כשרנפשי תערוג

אבל לא הייתי נכנס להכשרת מטבח. זה בדיעבד

וזה גם לא כ"כ פשוט כמו שזה נשמע.

אולי סכו"ם אפשר.

שאר הדברים כמו סירים ומחבתות זה יותר מורכב ולא נוח.

הרבה יותר פשוט לסחוב סיר ומחבת (בשרי/חלבי לפי מה שצריכים) וסכין (בשרי/חלבי) ותרווד אם רוצים לעשות חביתה.

שאר הדברים אפשר להשתמש בחד"פ שמביאים.

ואם רוצים לעשות על האש להביא רשת ומלקחיים מהבית

לזוג ותינוק אפשר לדעתי להסתפק במנגל חד פעמי.

כשדיברתי על הכשרת מטבחפשוט אני..

התכוונתי בעיקר לכיריים...

סירים וכפות לבישול אני תמיד מביא מהבית, האכילה נעשית בכלים חד פעמיים.

המוח שלי דפוק, גם אם משה רבנו בעצמו יגיד לי שמזלג שאכלו בו חזיר יהיה כשר למהדרין אחרי הגעלה, אני עדיין לא ארצה לאכול בו...

כיריים צריך להכשיר?רקאני

אם לא ידוע מה התבשל עליהן, אז כןפשוט אני..

מענייןרקאני

חשבתי שזה לא משנה כי האוכל לא נוגע בזה

הכיריים שלי הם גם חלבי וגם בשרי

זה בעיה?

לא צריך להפקיד בין כיריים חלביות לבשריותפשוט אני..

אבל אם אוכל גולש מהסיר אל הכיריים, אסור להחזיר אותו לסיר או לאכול אותו... בדיוק בגלל שלא מפרידים בין חלבי לבשרי

אז למה צריך להכשיר בצימר?רקאני

זה מה שאני יודעת

לכן חשבתי שגם ככה זה בחזקת טרף

כן.נפשי תערוג

לפי רוב הפסיקות ניתן לכסות את החצובות בנייר אלומיניום. אבל תשאלו את הרב שלכם.

ובלי קשר. לוודא שיש כיריים טובים

שנה שעברה היינו במקום והיה שם כירת חשמל פשוטה. היה על גבול הבלתי אפשרי לבשל עליה. היא לא היתה מספיק חמה כדי לבשל טוב.

לאנקדימון

אבל הן נחשבות טרף בהגדרה, ולכן כל מה שנוגע בהן, נופל אליהן וכו' הולך ישר לפח.

הכיריים לא חייבות להיות "כשרות" כדי להניח עליהן סיר. לפחות לא שמעתי על כך מעולם.

לדעת רוב הדעות יש צורך להכשיר כיריים טרףנפשי תערוג

כאן זה ספק טרף. אז אולי יש שמקלים.

אני לא מכיר את ההקלה הזאת

למה צריך להכשיר כדי להניח סיר?נקדימון

פשוט מה שנופל או נוגע בכיריים הולך לפח.

לא יודענפשי תערוג

תשאל את הרבנים שפסקו את ההלכה הזאת

לא מכיר רבנים כאלהנקדימון

וגם חיפוש בגוגל לא מצא לי אותם.

מעניין... כשחיפשתי קודם מצאתי אמירה אחרת שלונקדימון
יש הבדל בין בשר/חלב לטרףנפשי תערוג

בטרף מקפידים יותר

מעניין למהנקדימון

עכשיו אני מבין שהמילה "טרף" משמשת כאן לבשר אחר, בעוד שאני התכוונתי למשמעות של בשר/חלב...

מעניין במה זכה איסור אחד לכבוד רב יותר מהאיסור השני

אני חושב שזה פשוטפשוט אני..

אם היו מבשלים בשר וחלב באותו הסיר, זה היה מטריף את הכיריים בדיוק כמו בשר חזיר.

זה לא שאיסור חלב ובשר "פחות מטריף", אלא שכל עוד מבשלים בנפרד חלבי ובשרי, בסירים שונים ובזמנים שונים, אז זה לא דומה לבישול של מאכל אסור על הכיריים.

בקיצור ההשוואה לא נכונה...

שומע מה שאתה אומרנקדימון

אם כי עדיין לא ברור למה בכלל צריך כיריים כשרות כדי להניח עליהם סיר. זה לא שהסיר בולע מהחצובות דרך גב הכלי אל תוכו.

הייתי מתייג את רב הפורוםפשוט אני..אחרונה

אבל הוא לא אוהב שאני מכנה אותו כך...

אפשר לתייג אותו בלי להגיד שהוא הרבנקדימון
ממה ששמעתי זה תלוי אם החצובות יכולות להחזיקאן אליוט

את מה שנשפך עליהן או לא - הכוונה האם הם כמו מוטות עגולים צרים, או שיש להן רוחב.

אבל אני לא פוסקת הלכה

כן. כמו שלפסח צריך להכשירםאורין

לא מוצאת פורום ששייך אז מתנצלתניק חדש2

אשמח לדעת אילו עלונים מתפרסמים בציבור החרדי באיזור הדרום.

לצורך פרסום מודעה🙏

מקומי דתי, דרומי דתייעל מהדרום

תודהניק חדש2אחרונה

עזרה -מתנות לדבר כלה/שבע ברכות (חפצים לבית)dn5754

שלום

מקווה שזו במה מתאימה..

אשמח לעזרה ברעיונות לחפצים קטנים (אוצגםתפחות קטנים) ושימושיים (חשוב)

לבית..

דברים בסגנון שאפשר לקנות בחנות סטוק/מקס סטוק וכדו'

ואפשר לקשר אותם לברכה, לברך איתך בשבת כלה/שבע ברכות וכדו'.

תודה רבה לכולם

שטויות של USB יעבוד?משה

לדעתי להתמקדעוד מעט פסח

בדברים שימושיים, ואת הקשר לברכה להשאיר לאנשים להיות יצירתיים...

פשוט להסתובב במקס סטוק ולשלוף דברים. אפשר גם להסתובב בבית ולחפש מה יכול להתאים (נגיד, שיטוט דמיוני במטבח מעלה לי- כף גלידה, קולפן, תחתית לסירים, מגבות מטבח, פורס לביצה קשה, פותחן שימורים).

כדאי לקחת דברים שונים מחדרים שונים בשביל הגיוון.

ואם זה לשבת, לשים לב לא לקנות מוקצה.

תודה!dn5754

אתה שואל בתור?נפשי תערוג

בעל לעתיד?

חבר של הזוג?

אח של הבעל/אישה?

אפשר לעשות את זה עם מלא סוגי תבליניםתוהה לעצמי

שימושי מאוד בהמשך. לפחות חלקם..

ורעיונות למקסטוק: תחתית לדברים חמים, ספלים חמודים, קורץ עוגיות, כותש שום, מועך פירה, מסננת פסטה, מסננת לעלים, מגבות מטבח, סינר, שעון ( יש שם זולים, יפים ודפוקים אבל את זה הם לא ידעו)

תודה!dn5754אחרונה

חופשה משפחתית מורחבת, איך זה עובד אצלכם?שמשית123

נהיה לאחרונה באופנה להשכיר מקום גדול עם בריכה משותפת, אשמח לדעת איך זה עובד אצלכם.

האם מחלקים זמן בנים בנות? יש זמנים משפחתיים? כולם נכנסים יחד?

אצלנו כל משפחה עם ההקפדות יותר או פחות וזה כבר פחות מסתדר כמו פעם, אז אם עליתם על השיטה אשמח ללמוד ממכם

אצלנו נכנסים צנוע לבריכה.נפשי תערוג

ואז הבריכה לרשות כולם תמיד

אבל כאלה שיגידו שזה לא מספיק

ואז צריך לעשות חלוקת שעות

אפשר לעשות חלוקת שעות.

יש כאלה שיסתפקו בזמן גברים וזמן נשים.

ויש כאלה שירצו גם זמן לכל משפחה גרעינית בנפרד.

כל משפחה תעשה בצורה שמרבה שלום ואהבה בין המשפחות

כי זה המטרה. לעשות נופש לאחד את המשפחה המורחבת

כולם עם בגדי ים צנועשמשית123

אבל בכל זאת הפעם כן הרגיש פחות שייך גיסים וגיסות יחד או בני דודים מתבגרים, בעלי גם חלק מהזמן העדיף לשהות בחדר שלנו.

אז אפשר לקבוע זמן לכל המשפחהנפשי תערוג

ואם הגיסים זורמים

אפשר שהם ישמרו על הילדים שלכם (אולי אפילו אחרי שהם ירדמו) ולכם תהיה שחיה זוגית לבד.

ואחרי זה אתם תשמרו על שלהם וכו'

ויש משפחות שאכן לא מתאים להם בריכה

אפשר לשכור מראש מקום בלי בריכה (ואז זה זול יותר) ולמלא את הזמן בפעילויות משותפות

או לצאת לטיולי טבע יחד

באמת בעיההסטורי

האמת שחופשה כזאת איננו עושים ממילא, אבל יצא סתם פער כשרצו טיול במסלול רטוב, או פיקניק במעיין וכד' והתקשו לקבל שלי ולבנים הגדולים לא שייך להיות עם אחייניות משתוללות במים, גם אם הן 'לבושות צנוע'. הבגדים נצמדים, נהיים שקופים, עולים וכד'.

(כן, אנחנו גם לא הולכים לכל מיני מעינות, בריכות שכשוך וכד', אלא אם מוצאים זמן באמת ריק, למרות שזו האטרקציה המרכזית באזור שלנו)

אז מה עושים בחופש?שמשית123

חם ומוזיאונים למינהם לא מעניין אותם

רוצים חוויה משפחתית (גם גרעינית וגם מורחבת)

הולכים לבריכה/ים נפרדים כמובןהסטורי

עם משפחה מורחבת נפגשים בבית של מישהו או בגינה ציבורית - לא במקום עם מים. 🤷‍♂️

ונופש משפחתי גרעיני? של כל המשפחה יחד?שמשית123

ולא אבא עם הבנים ואמא עם הבנות? אשמח לרעיונות

תלוי באיזה גילהסטורי

ברגע שגדולים - אצלינו גם אחים ואחיות לא יכנסו בייחד

גם לא עם בגדי ים צנועים?אורי8

למה? כשמדובר באחים ואחיות, ממש לא מובן בעיני. אצלנו,משפחה גרעינית פשוט שנכנסים יחד , בבגדי ים צנועים. לא מצליחה בכלל בכלל להבין איפה הבעיה. ההתלבטות התחילה כשהמשפחה הגרעינית התרחבה ויש חתנים , כן עשינו מסלולים רטובים יחד, אנחנו כן הולכים למסלולים ומעינות, בבין הזמנים 95 אחוז,דתים שלבושים צנוע, והמעט שלא , פשוט ממשיכים ולא מתעכבים לידם. כשעשינו נופש משפחתי מורחב עם האחים שלי , חילקנו לזמן בנים ובנות בברכה, כי הברכה קטנה וזה פחות שייך להכנס יחד.

בגמרא כתוב: העובר אחר אשה בנהר - אין לו חלק לעולםהסטורי

הבא

לא מדובר שם על אשה בבגד ים, אלא כמו שמסביר רש"י שם - שבגלל הנהר היא מגבהת בגדיה.

זו המציאות (בלי להכנס לפירוט רב מידי, שגם הוא לא צנוע בפורום פתוח...) במים הבגדים יותר עולים, יותר נצמדים, יותר נהים שקופים.

נ.ב. הלוואי שכ95 אחוז דתיים, היו לבושים צנוע. בילדותי זוכר את עצמי באוטובוס קבוע עם בנות אולפנה, שכולן עם חצאיות ארוכות באמת. היום גם בלי מים המצב רחוק מזה...

ולמה בין אחים בוגרים זו בעיה?אורי8

זה ממש ממש לא מובן לי. ולגבי מה שכתבת, במעינות ומסלולים רטובים, יש גם דעות שזה מותר. אנחנו הולכים ובעלי ברר ובדק ושאל רבנים בענין . בסוף זה כמו ללכת ברחוב, וממה שראיתי בשבוע שעבר כשהיינו בנופש, המצב במעינות ובכנרת בצפון הרבה יותר צנוע מסתם ללכת ברחוב בעיר שלנו, הרוב הכמעט מוחלט של המטילים דתים וחרדים. לא יודעת איפה החילונים מבלים... וברגע שבת לבושה צנוע , עצם הכניסה לדקויות של מה קורה לבגד,שהוא רטוב, היא לא צנועה, ושהבנים יתרכזו בלהנות עם המשפחות שלהם ולא בלחפש מה קורה לבגדים רטובים. וזה דברים שבעלי אמר, לא אני . שכשלא עסוקים בזה , זה פחות מעסיק.

אז זה לא שאת לא מבינה מה הבעיההסטורי

אלא שאת (או בעלך) מציעה לא להתעסק בזה.

מה אעשה שההדרכות של חז"ל אינן כאלה? ומה אעשה שפעם אחר פעם ניסינו כשאמרו לנו שיהיה בסדר ולא יכלנו להרים את העיניים?

אז בשביל לא להתעסק בזה, אנחנו פשוט לא שם.

זה לא מה שאמרתיאורי8
עבר עריכה על ידי אורי8 בתאריך ד' באלול תשפ"ו 19:50

אמרתי שאני לא מבינה לגבי זה שאתם לא נכנסים לברכה יחד רק אחים ממשפחה גרעינית . לגבי לא ללכת למסלולים רטובים אני מבינה שזו החמרה, . בעלי ברר ושאל רבנים ולפי מה שאמרו לו יש הבדל בין ברכה מעודבת למסלול, בו הולכים ואם הרוב צנועים יש איפה לשים את הענים וכזשיש בעיה ממשיכים ומתרחקים, אפשר כמובן להחמיר, אבל אז אין איפה לטייל בימי הקייץ החמים( הנערים שלי סולדים ממקומות ממוזגים כגון מוזאונים ואני לא מסוגלת לעשות מסלול בחום , בלי להרטב). ובאמת שהיינו במסלולים רטובים בשבןע שעבר וממש היה איפה לשים את העינים. ואם היתה משפחה חילונית אחת פשוט המשכנו . פעם עשינו מסלול רטוב ביום שישי בבוקר ובאמת היו הרבה יותר חילונים, אז,בתקופות שיש בהן יותר סבירות לבעיות צניעות, אולי נתכנן משהו אחר. שמנו לב שבבין הזמנים זה הרבה פחות בעיתי, כשהרוב הגדול צנוע , אבל אם בשבילך גם בת צנועה במים היא לא צנועה, אז זה לא משנה לך.

אנחנו כן היינו הולכים למסלולי מיםיעל מהדרום

לק"י

זה עניין אישי גם.

אבל שנים לא הלכנו לטיולים של כמה ימים בחופש.

עכשיו לרוב אני יוצאת עם הילדים, כי בעלי עובד.

יש אטרקציות ממוזגות למיניהן. מומלץ לחפש כרטיסים מוזלים דרך כל מיני מועדונים.

אפשר לטייל בטבע במקומות לא רותחים.

אולי מסלולי מים עם מעט מים, ואז זה רק לשכשך רגליים.

בגודל של המשפחה שלנו אטרקציהשמשית123

שמתאימה לגילאים של מתבגרים מגיעה לכמה מאות שקלים, אז זה לא משהו שעושים כל רגע בחופשה..

מה עושים בשאר הזמן?

אנחנו הרבה בבית. נוסעים לבקר משפחהיעל מהדרום

לק"י

אין לנו מתבגרים בגילאי תיכון.

אבל אם היתה לי אפשרות לטייל בטבע, כנראה שהייתי עושה זאת.

(אבל גם ככה זה לא מכסה את רוב החופש).

משפחה גרעינית ביחדזיויק

משפחה מורחבת זמנים נפרדים

מעבר לשאלה הצניעותית מעלה נק' חשובה נוספת בעיני:תהילה 4

יש המון מקרי טביעה בבריכות בבצימרים.

חלק מההיערכות היא לדאוג שיש מבוגר בבריכה לכל אורך השהות שלכם באתר.

ברגע אחד. יכול לקרות אסון.

1. כל הורה דואג אישית לילדים שלונפשי תערוג

אין מצב שהילד שלך בבריכה בלי שאתה איתו.

אלא אם כן מישהו מבוגר אחר אמר לך שהוא לוקח אחריות מיוזמתו.

2. בריכה חייבת להיות מגודרת ונעולה תמיד. ואם היא לא מגודרת, נועלים את הבית/צימר, אם הבית פתוח. צריך לשים שומר ליד הבריכה. כן כמו בצבא.

קורה במשפחה של בעלייעל מהדרום

לק"י

האחים שלו והמשפחות שלהם לא כ"כ דתיים (אם בכלל), אז הם כן נכנסים ביחד (ולא עם בגדים צנועים. למרות שמבחינתי זה לא משנה. גם עם בגדים צנועים- בבריכה לא ענקית להיות יחד זה לא כזה צנוע).

אנחנו מוצאים זמן שאין אף אחד, ואז נותנים לילדים להכנס (פעם אחת אני נכנסתי איתם. פעם רק שמרנו מבחוץ).

כשהיו קטנים כן נכנסו עם גיסי והבנות שלו (הן היו ממש קטנות). אבל גם זה לא היה כזה חלק מבחינת שנינו.

אני חושבת שאפשר לחלק את הזמנים לבנים- בנות- משפחות גרעיניות (אם זה חשוב למישהו להכנס יחד כל המשפחה).

אנחנו היינורקאני

בנופש עם המשפחה המורחבת והייתה בריכה במתחם

היו שעות של בנים ושעות של בנות

אצלנו היה זמן בנים ובנות די רצוףלא מחוברת

ובערב נכנסנו רק המשפחה שלנו

אצלנוגפן36

בנים בנפרד בנות בנפרד ונכנסים תמיד צנוע

כלומר- כן יש גמישות בכניסת ילדים מהמין השני, עד גיל 7 אפילו, כי כולם צנועים.

גם אצלנו יש זמן נפרד לבנים וזמן נפרד לבנותפתית שלג

ואצלנו יש כאלה שמקפידים אפילו על נפרד בין בוגרים בתוך המשפחה הגרעינית.

בכל אופן אם נמצאים באזור יחסית חרדי או מותאם לחרדים אז יש מקומות שבהם הבריכה אפילו מוצנעת (ולא נמצאת במרכז הגינה של הוילה),

לנו יצא להגיע למקום עם ממש מחיצה שמסתירה את הבריכה.

מה זה "נפרד בין בוגרים"?יעל מהדרום

בין אחים בוגרים באותה משפחה גרעיניתגפן36

אההה...הבנתייעל מהדרום

הייתי בירקון שבוע שעברמשה

כן היה שם לבוש לא מתאים. אבל המים שם היו כל כך ירוקים שהם כיסו הכל.

בירקון יש דווקא הרבה איזורים שהם מבודדים לגמרינפשי תערוג

נכון. פחות בתקופה הזומשה

זה דיון פנים סטרייטי מרתקפשוט אני..אחרונה

אני רוצה לארגן טיול משפחתיאנוני.מית

מכינה לו''ז ותוכניות לינה.

מגיע בערב בעלי, ואומר שהוא לא רוצה יותר מיום אחד.

כשאני מתעקשת איתו הוא אומר שאני מוזמנת. שהוא משאיר לי את האוטו ובערב חוזר הביתה באוטובוס.

ניסיתי להבין מאיפה זה הגיע והבנתי שבטיולים קודמים היה לו קצת קשה. אז מה? חופשה עם ילדים זה לא קל.

הוא מתעקש. והחופש שאני חולמת עליו נהרס.

זה באמת יכול להתישנהג ותיק

והנה כמו שהוא לא אוהב לישון מחוץ לבית לך קשה הנסיעות.

כל אחד והקשיים שלו.

המסקנה שלך אולי תעזור למצוא יחד איתו פתרון לטיול הבא

הגיוני, לא?

אולי יעניין אותך