הקטנה שלי חוגגת עוד יומיים יום הולדת שנתייםמתואמת

ואני רוצה לקנות לה מתנה

לשם שינוי אני רוצה מתנה שתועיל לה, ולא רק שיהיה לה כיף איתה.

מתלבטת אם לקנות לה בובת פרווה נוספת (יש לה דובי שהיא מחוברת אליו ברמות קשות) - כשהמטרה היא שהיא תתחבר גם אליה וקצת תרחיב את "מעגל הידידות" שלה עם בובות. (היא מתלהבת מאוד כשרואה בובות אחרות, אבל בסופו של דבר תמיד חוזרת לדובי האהוב)

כמה זה באמת נורא שיש לה בובה אחת שהיא מחוברת אליה נורא? (קלינאית התקשורת שהלכנו אליה עד לפני חודשיים רמזה לי שזה בעייתי, לפחות אם זה ימשיך כך גם בגיל גדול יותר)

לחלופין - אולי בכלל כדאי לקנות לה משחק מעודד התפתחות כלשהו? (יש לה עיכוב בדיבור, וגם קצת עיכוב בגיוון משחקי)

אם כן - אז איזה משחק כדאי?

אם יש כאן מומחיות ומבינות דבר - אשמח לשמוע...

(ואולי אני צריכה לזרוק בצד את השכל שאומר שצריך מתנה שתסייע לה, ופשוט לקנות לה מתנה לפי הלב כמו תמיד?...)

תראיאורוש3

חפץ מעבר זה דבר טוב בעיקרון בעיני כאמא. עוזר להרדם, להרגע, להיפרד. בלי להרוס את הפה ואת נשימת האף למשל כמו מוצץ או בקבוק.

פשוט אצל המתוקה שלך זה נשמע קצת קיצוני. בפארק ובכל מקום. אז אפשר לעשות איזו חשיבה כמו שאז דובר בשרשור ההוא.

אני לא בטוחה שבובה חדשה תועיל לזה ספציפית. אין עוד בובות בבית? אפשר לעודד אותה להרחיב ולשחק גם איתן. לשחק איתה קצת ואז לשחרר אבל לא מאמינה שזה יתקרב לאיך שהיא עם הדובון...

לגבי מתנה אני בעד מה שכיף לגיל שנתיים- בובה ילדה ועגלה קטנה, מגנטים, כלי מטבח, פירות לחיתוך, אפשר ערכות כאלה של מליסה ודאג של גלידה, פיצה וכד'. ממש אוהבים בגיל הזה. וזה מעודד דיבור בשפה באופן טבעי משחקי ונכון לגיל... עם מגנטים אפשר לבנות בתים לחיות. בגיל הזה העבודה טבעית וכיפית עם כל האמצעים שהילדים אוהבים. את יכולה להכין איתה ארוחה לדובי ולעוד כמה בובות. להתחיל לשחק שהן משמיעות קולות או מדברות אם היא בשלה ואם לא אז עדיין לפעול עליהן בלי לתפעל אותן.

חשבתי שאם היא תבחר בעצמה בחנות בובהמתואמת

אז זה יעזור לה להתחבר אליה טוב יותר מאשר בובה שקיימת בבית... (אבל לא בטוח שזה יעבוד - לפני כמה זמן הלכתי איתה ועם אחותה הגדולה יותר, שרצתה בובה של חתולה, ואחרי שבחרתי בשבילה הצעתי לקטנה שתי בובות קטנות וזולות שתבחר אחת מהן, והיא בחרה בדובי קטן בהתלהבות - אבל כמה רגעים אחר כך זרקה אותו לרצפה בחוסר אכפתיות...)

אני אתייעץ גם עם קלינאית התקשורת שיש לה עכשיו, אבל בכל זאת - יש לך רעיונות איך למתן את הקשר שלה עם הדובי? והאם באמת צריך לעשות את זה כבר בגיל הזה?

תודה על שאר הרעיונות!

מגנטים יש לנו בבית והיא לא ממש מתעניינת בהם. עגלה ובובה היא אוהבת מאוד (יש לנו עגלה אחת, קצת מפורקת, אולי באמת אפשר לקנות חדש), אבל היא לא מגוונת את המשחק בבובה ככה (ולרןב שמה בעגלה את הדובי שלה). שאר המשחקים שהכרת באמת פגשנו אצל קלינאית התקשורת והיא נהנתה. החשש שלי שהחלקים של המשחק יתפזרו מהר מאוד ולא יהיו שמישים למשחק, כמו שקרה להרבה משחקים אחרים שקניתי במהלך השנים...

אבל אולי באמת צריך להשתדל עם זה באופן מיוחד, ולקנות משהו ולשמור עליו באדיקות בשבילה... (זה או ר גם לשמור עליו מפניה לפעמים🙈)

לכן אמרתיאורוש3

שאם זו מטרה איתה אז צריך איכשהו לעבוד על להרחיב גם אם לא קורה לבד. קצת להאכיל, לנדנד, לתת בקבוק... כמובן עם מלל מתאים וחזרתי. העבודה בעצם על השפה משולבת בעבודה על המשחק בגיל הזה. אם היא לא מוותרת על הדובי אז לגוון בסוג המשחק איתו. אם מוכנה לבובה אחרת אז אפשר אותו דבר כמו שעשתה עם הדובי, הבנת את הרעיון? לגוון בדבר אחד שישאיר אותה באזור בטוח שהיא תוכל להתפתח בו.

יכול להיות שאם היא תבחר בובה יפה בעצמה היא יותר תשחק. וגם עגלה זה אחלה לגיל הזה אם מה שיש כבר עשה את שלו. ומגנטים, שוב, צריך קצת ללמד, קצת לשבת, לתת ביטחון... נגיד בשבת אפילו קצת להקדיש לזה. לא צריך שעות.

לגבי הדובי בכללי, היא באמת קטנה... פשוט כמוך הייתי נגעלת מזה בפארק בקופ''ח או בקניון. אז משאירה באוטו או בתיק. או דברנו אז נראה לי על שקית מיוחדת שתהיה ''הבית שלו''. ברמה הזאת. לא צריך גמילה בגיל שנתיים. בעיני לפחות.

יכול להיות שבעבר משחקים נעלמו כי היו לך הרבה קטנים? אולי זה יהיה שונה עכשיו. ברור שזה קורה אבל אצלי נגיד לא בקצב וברמה שאת מתארת. אבל זה גם הרבה פחות ילדים. בכל מקרה גם בובה ועגלה עובד. ובלי קשר לשפה גם בימבות כיפיות לגיל... לכי עם הלב.

תודה רבה! (פספסתי אתמול את התגובה)מתואמת

הצעת כיוונים ממש טובים לגיוון המשחקי בתחום הבטוח שלה. מקווה ממש שאצליח ליישם.

ותודה גם על הכיוונים לשמירת הדובי...

בקשר למשחקים - באופן כללי הילדים שלי לא משהו בשמירה על משחקים, בלי קשר לגיל שלהם... (אולי רק הבכורה יודעת לשמור על החפצים שלה) בכל אופן, אמנם עכשיו אין הרבה קטנים, אבל שתי הקטנות שיש - הן סופר בלגניסטיות... (ובת הארבע וחצי - אם היא מחליטה משהו, כמו שלא בא לה לאסוף, אז היא לא תזוז ממנו אלא לאחר הרבה שכנועים. ואני מעדיפה לשמור את הוויכוחים איתה לדברים מהותיים יותר...)

בכל אופן, קניתי לה היום משחק של דיג דגים מגנטי כזה, ומקווה שנצליח לשמור עליו טוב.

הקטע המצחיק הוא שקצת אחרי שיצאתי מהחנות - אני שומעת את בעלי ואת בת השבע וחצי שלנו מאחוריי😅 מסתבר שהם נכנסו לאותה חנות, כי הבת החמודה רצתה גם כן לקנות לאחותה מתנה🥰 והיא קנתה לה בובת ארנב...

אז בסופו של דבר היא עומדת לקבל את שני סוגי המתנות😊

מושלם!אורוש3

לבן שליoo

(6.5) יש בובה שהוא מאד אוהב ושמיכה שהוא מאד אוהב

לא רואה בזה בעיה

כן הרחבנו את מעגל השמיכות והבובות

אבל הוא שומר אמונים לאלה האהובים

ולפעמים אנחנו צריכים לחפש אותם כשהם נאבדים והוא לא יכול לישון בלעדיהם

נראה לי קצת דרמטי לדבר על בעיות כאלה בגיל שנתיים

זה טבעי שיש בובה אהובה

אלא אם היא הולכת איתה כל הזמן צמוד גם נניח לגן

היא אכן הולכת איתו לגן...מתואמת

כרגע זה טוב מבחינתי, כי היא עדיין בשלב ההסתגלות.

באמת זו שאלה, אם זה באמת לא טוב...

(יש לי עוד בת שהייתה לה בובה מסוימת אהובה בגיל הזה, אבל לאט לאט נוספו לה עוד בובות. ובגיל חמש בערך היא איבדה בהן עניין לגמרי... ועוד בת שאהבה לישון עם חיתול טטרה מגיל צעיר מאוד, ונגמלה מזה רק בגיל שמונה בערך. אני לא ראיתי בזה רע, אבל חמותי ששמעה על זה הייתה בהלם... וגם הילדונת שמעליה מכורה לכרית מסוימת, אבל בעיקר בשינה או כשהיא צריכה התפנקות, היא לא צריכה אותה בגן למשל... מעניין שאצלי רק הבנות התמכרו לחפץ מעבר🙃 ויש אחת שלא...)

השאלהoo

אם היא עוזבת אותה לפעמים או ממש צמודה אליה

אצלי רק הוא עם חפצים כאלה

(ועוד אחד היה מחובר למוצצים שלו)

אבל הוא אף פעם לא לקח לגן את השמיכה/ בובה

היא עוזב אותו לפעמים, אבל רוב היום הוא בידיים שלה.מתואמת

היא כן מסוגלת להסכים לעזוב אותו כשחייבים, למשל כשנוטלים ידיים בבוקר או כשמתקלחים (אבל לפעמים קשה לה).

זהoo

נשמע קצת יותר מדי

אבל היא עדיין קטנה

יש לזה הרבה זמן להתאזן לבד

תודה! מקווה...מתואמת

יש לה עגלה לבובה?רקאני

אני לא מבינה בזה

אבל הבת שלי בגיל שלה וכרגע היא מאוד מאוד אוהבת עגלות של בובות

ימים שלמים היא משחקת בזה

גם בימבה היא אוהבת

כן, יש לה (קצת מפורקת), גם בימבה ישמתואמת

אבל אולי צריך לגוון לה את יכולות המשחק, וזה מה שאני מתלבטת...

עונהקל"ת

אני חושבת שזה ממש לגיטימי וטוב להתפתחות הרגשית שיש בובת מעבר בגיל הזה ואף לא רואה חשש שזה ימשיך לגיל מאוחר יותר. בסופו של דבר אף ילד לא ימשיך להידבק לדובי לעולמי עד, זה עובר לבד..(בניגוד למוצץ שכן יש חשיבות להפסיק עד גיל מסויים כי זה משפיע על תפקודי הפה).

את אמא שלה ומכירה את הבת שלך הכי טוב, תקני לה מה שהיא אוהבת כל משחק יכול לשרת אותה שפתית, זה הכל תלוי באיך המבוגר שלידה מעשיר אותה שפתית תוך כדי המשחק ונותן לה מודל לחיקוי.

בגיל הזה לאט לאט מתפתח משחק דמיוני. לכן אני מאד אוהבת בגיל הזה לקנות כלי מטבח, כלי רופא, אמבטייה לבובה, כלי עבודה (יותר לבנים..).

בהצלחה!

תודה רבה!מתואמת

ואם המבוגר שלידה לא תמיד זמין כדי להעשיר לה את המשחק?...🙈

(ועכשיו אני קולטת שראשי התיבות שלך הם בעצם קלינאית תקשורת! נכון?)

אכן😉קל"ת

הכל טוב, ברור שההורים לא תמיד יושבים צמוד לילד ומשחקים איתו, אבל כשכן יש את הזמן איכות אחד על אחד אז זה משמעותי- ומההיבט של קלינאית זה משמעותי איך משחקים ופחות במה משחקים..;)

וחוץ מזה שלא חייב לשבת לשחק כדי להעשיר את השפה, אפשר גם בשגרת היומיום- בזמן אוכל, זמן אמבטייה וכו'

את זה אני עושה כל הזמן, כמובןמתואמת

אבל כנראה שבשבילה זה לא מספיק... (היא מתקדמת ב"ה, אבל לאט...)

למה חפץ מעבר בעייתי?מתיכון ועד מעון

ממש לא מסכימה.

חפץ מעבר זה צורך נפשי בסיסי שממש לא הייתי נלחמת בו, ואף להפך. חפץ מעבר נושר מעצמו שהצורך מגיע לסיפוק

תודה! אין גבול לרמת החיבור הבריא לחפץ המעבר?מתואמת

בגיל שנתיים לדעתי ממש נדיר שחורג מהתקיןמתיכון ועד מעון

אני גם אגיד בעדינות שקל''ת היא מומחית לתחומה, בתחום בריאות הנפש לא כלול בתוכו.

האם היא עסוקה רק בחפץ ולא פנויה לפעילות אחרת או שהוא מלווה אותה בפעילויות שונות?

כן, זה מה שקלינאית התקשורת אמרהמתואמת

שבדובי מפריע לה לפעמים לשתף פעולה בטיפול. גם השנייה אמרה את זה (אף שהיא לא אמרה שהדובי לא טוב בשביל הילדה).

ונכון, צודקת. נתייעץ על זה באמת גם עם מדריכת ההורים שלנו, שהיא פסיכולוגית...

לא שאלתי על הטיפולמתיכון ועד מעון

שאלתי על איך את מתרשמת ממנה כאמא שלה.

האם היא עסוקה כל הזמן בדובי, או שהיא נגיד משחקת והדובי נמצא איתה, זו כוונתי.

אני יכולה להבין שבטיפול הנוכחות של חפתץ המעבר עשויה להפריע, השאלה אם הוא מפריע להתנהלות היום יומית שלה, האם רק הוא מעסיק אותה, או שהוא חלק מהמרחב

הבנתי עכשיומתואמת

אני חושבת שהיא פשוט עושה את כל הדברים ביום יום עם הדובי (כמעט, לא ממש הכול), כלומר - הוא מתלווה אליה בכל מיני פעולות, וזה לא שהיא רק מתעסקת בו. יש לה עוד "תחומי עניין".

אז נשמע לי מהתיאור שלך שזה ממש בסדרמתיכון ועד מעון

מסייגת שכמובן לא ראיתי...

אבל נשמע ממש בתחום הסביר

תודה! הרגעת אותי...מתואמת

אם היא מחזיקה את הדובי כל הזמןאפונה

איך הוא לא מפריע לפעילויות אחרות?

מתואמת כתבה מקודם שהילדה מסכימה לפעמים להניח אותו כדי ליטול ידיים ולהתקלח, נשמע שבשאר הזמן הוא תופס לה יד, אלא אם הבנתי משהו לא נכון.

מסכימה מאד שלא להלחם בחפץ מעבר ושהוא ינשור כשהצורך יגיע לסיפוקו, אבל אם ילד מפתח תלות כל כך חזקה עם חפץ מעבר כדאי לחשוב מה הצורך שם כדי לספק אותו בתוך החיים והקשר עם ההורה.

נכון, כשחשבתי על זה אחר כךמתואמת

הגעתי למסקנה שהוא כן מפריע לה בפעילויות מסוימות, כמו לטפס, והיא כמעט לא מוכנה חעזוב אותו במצבים כאלה.

אבל היא כן משחקת גם בדברים אחרים, לא רק בו, אלא שפשוט לרוב הוא מתלווה אליה. (ויש גם זמנים שהוא נשכח בצד, זה לא שהם בלתי נפרדים בכלל)

בכל אופן, גם אליי היא נצמדת לא מעט... (לפעמים ברמה שאני לא עומדת בזה - בעיקר בגלל הרגישות התחושתית שלי - ואז אני מחפשת דרכים להעסיק אותה הרחק ממני...)

תקני לדובי מנשא 😂חילזון 123

חחח גם אני חשבתי על זהאפונה

😅😅😅 רעיון מצוין!!מתואמת

האמת שנראה לי שיש לנו מעין מנשא לבובות בבית... צריכה לחפש, ולבדוק אם הוא בכלל יתאים לדובי.

אבל רוב הסיכויים שהיא לא תסכים

אני חושבת שבובה אחת זה נוראאמאשוני

תלות מוחלטת בחפץ שאין לו תחליף לדעתי זה סיוטי ברמות.

לא יודעת אם בגיל הזה אפשר לעשות שינוי או רק להתפלל לנס שלא תצא תקלה ושיעבור לה מהר,

אבל בהחלט כדאי להקדים תרופה למכה וככל האפשר להגדיל את האופציות. אם לא עובד עכשיו, אז לפחות כשתגדל.

פשוט מהסיבה הטכנית. זה לא דומה בכלל לטטרה וכד'

אגב כשלבן שלי הייתה תקופה שלא הסכים להחליף נעליים, קניתי 3 זוגות, תמיד 2 בשימוש לסירוגין כדי שיהיו בלויות באותה המידה ולא אחת בלויה ואחת חדשה.

ככה ככל שגדל זוג נזרק וזוג נקנה ויחסית הצלחתי לשלב בלי פערים גדולים

אבל זה קשהההההה

והיה צריך מלא פרסים ולהרים על הידיים והכלה עד שהתרגל.

והייתה לי ילדה עם תלות אפילו יותר גדולה וסיוטית מנעליים.

לגבי הדובי אולי אפשר לתפור לו אפודות ולהלביש אותו כל יום באפודה בצבע אחר ככה זה אמנם אותו דובי, אבל כן יש קצת שוני ויזואלי מיום ליום.. מעניין אם היא תזרום עם זה.

כן הייתי מנסה להכין את הקרקע ככל שזה תלוי בך (למשל אם קשה או קל להשיג דובי זהה ואם היא בכלל תסכים שחדש יכול להוות תחליף לקיים) וכן מנסה קצת להרגיל לגמישות.

לא בלחץ אבל גם לא לדרוך במקום. מדי פעם ליזום איזה שינוי קטן ולראות איך היא מגיבה אליו.

וואי, רעיון יפה עם הבגד השונה בכל יום!מתואמת

ננסה ליישם (לא יודעת אם יהיה לי כוח לתפור, אבל אולי נחפש בבגדי הבובות הקיימים שלנו, או שנסתפק בצעיף שונה כל יום).

באמת מעניין איך היא תזרום עם זה...

ואכן, זה קשה כשיש תלות בחפץ מסוים וזהו... אותו דבר היה עם הכרית האהובה על הילדונת (נראה לי שהתייעצתי גם על זה בזמנו כאן). באמת חיתול טטרה זה שונה, כי היו לנו הרבה כאלה...

בכל אופן, מה שהיה אצלכם נשמע גרוע יותר😬

זה דובי מאיקאה... לא משהו בלתי זמיןאורוש3

למרות שלא תמיד זה עובד להחליף גם לאותו דבר...

אם זה מאיקאהאמאשוני

אז כדאי לקנות עכשיו מראש 2-3 העתקים, ולא לחכות שיאבד/ יתבלה כי אז עוד יותר קשה להחליף ישן בחדש.

לכן גם עם הנעליים של הבן שלי הקפדתי להחליף כל שבוע לפני שהסוג הקודם התבלה, שיהיה חייב להתרגל לשניהם עד שלא שכבר לא הייתה העדפה לאחד הזוגות.

ואולי הקטנטונת תסכים לבובה אחרת.

לדעתי כדאי לנסות כדי לדעת מה האופציות בכלל מבחינתה.

באמת התלבטנו אם לקנות עוד דובי כזה משםמתואמת

אף שהוא כבר לא ייראה אותו דבר - כי הדובי הנוכחי מרוט...

בכל אופן, אנחנו לא מגיעים לאיקאה באופן קבוע (היינו שם רק פעם אחת, למעשה), אז כרגע לא נצליח לקנות לה דובי זהה...

אולי את יכולה אולי לשאול סביבך בקהילהריבוזום

אם מישהו מגיע לאיקאה. זה להוסיף משהו קטן (ראיתי כמה פעמים ששאלו כאן)

נכון, חשבתי על זה. אולי באמת ננסה את זה...מתואמת

לא יודעתאמאשוני

אולי אני טראומטית מדי, כי מבחינתי הייתי נוסעת עכשיו למטולה ולא להישאר עם דובי אחד.. 😄

בדיוק בגלל הבעיה שכשהוא מרוט קשה להם להחליף אז צריכה להרגיל מראש גם לשני לאט לאט.

אבל אם זה לא מטריד אותך מה תעשי אם הדובי יצא מכלל שימוש או שיאבד/ ינעל בגן או משהו כזה

סתם חושבת אם היא תקיא על זה בשבת נגיד, ותוכלי לכבס רק במוצש, היא תירדם לך בלילה בלעדיו?

כי עם הילדים שלי זה יהיה לילה לבן עד שאני אשבר והם ימשיכו איתו בכל מחיר.

היו לנו מקרים שהדובי התלכלך והיא לא יכלה להשתמש בומתואמת

איכשהו שרדנו... לא זכור לי כטראומה נוראית.

אז זה אומר שהחיבור שלה לדובי הוא לא כל כך נורא?...

חח יש מצבאמאשוני

כל עוד זה לכיף ונותן ביטחון ותורם לה אז בכיף

הסבל זה כשהופך לתלות שאי אפשר לעשות כלום ממש כלום בלעדיו.

ואצלי דובר על גיל הרבה יותר גדול אם הייתי יודעת לא הייתי נכנסת לזה מראש אבל מה נעשה לא נורא גם זה איכשהו עובר.

אצלנו זה לא דובי אחד ספציפי זה 30 בובות לפחות שרק הלכו והתרבו

שלא מסוגלת להיפרד אפילו מ1

תארי לך מה זה לבלות איתם בממד וכל נסיעה באוטו

והאחים מקנאים אם לה מותר להביא את כל הבית אז הם גם רוצים להביא עוד דברים.

בטח שניה, המשאית בדרך.

בגלל שהיא עדיין במיטת מעבר חשבתי כל עוד יש מלא מקום לבובות אז היא לא צריכה מיטה חדשה עד שקלטתי שהיא ישנה חצי רגליים בחוץ העיקר לא לוותר על אף בובה.

חח שתהיה בריאהאורוש3

וואי-וואי... גרועה יותר ממני🙈מתואמתאחרונה

יש לי חולשה לבובות פרווה, ואני שומרת כמעט את כל הבובות שקיבלתי מאז גיל 10... אבל לפחות אני לא סוחבת את כולן לכל מקום🤭

בכל אופן, נשמע שעבר עדיף התמכרות לבובה אחת מאשר לשלושים, לא?😅

גיליתי יבשת חדשה!מתואמת

טוב, למעשה היא ישנה, אבל אחרי שבוע וחצי שלא ראינו אותה - היא נראית לגמרי חדשה.

מדובר כמובן ברצפת האמבטיה שלנו😁

בערב שמחת תורה סידרתי את כל הבגדים שאיימו להטביע אותה בתוך סל הכביסה ושלושה אשפתונים ענקיים, וסוף סוף היה אפשר לפלס קצת דרך ואפילו להתקלח (אני לא רוצה לספר מה הילדים עשו עם מקלחות בימים שלפני כן🙈).

ואז הגיע הרגע הגדול והנורא - מוצאי שמחת תורה.

(טוב, לפני שלוש שנים הרגע הזה היה פי כמה נורא)

בכל אופן, מאותו רגע עסקתי רק בדבר אחד (טוב, נו, חוץ מלחזור למרתונים בעבודה ובכתיבה וחוץ מלשלוח ילדים למסגרות ולספוג את ההסתגלות המחודשת שלהם): ייבוש הביצה.

והיום, סוף סוף, אחרי מאמץ מלחמתי בלתי פוסק (ובכלי נשק שבורים - דלת מכונת הכביסת התפרקה בדיוק בימים אלה) - אני יכולה לבשר בשמחה שמשימה הושלמה בהצלחה! רואים רצפה בחדר האמבטיה! (והמצב שלה לא מלבב מאוד... מסתבר שים הבגדים החביא מתחתיו כמה טיטולים תועים וגם קרקרים מפוזרים...)

מי עוד מצטרפת לשמחה הגדולה?

ואל דאגה, עוד מחכים לי כמה קרחונים שיש לנתץ - בסלי הכביסה שבחדרים...

כמו שכיפור זה שמח וצמים כמו ט באב שזה עצובאונמר

הסיבות שונות התוצאה זהה

בגדים לזמן בבית החולים אחרי הלידההריון ולידה

בד"כ אני לובשת את החלוקים של ביה"ח, ככה אם מתלכלך זורקת לכביסה וזהו.

אבל בסוף כשמתלבשים זה נותן הרגשה הרבה יותר טובה וגם כשבאים לבקר (הילדים שלי בעיקר וגם ההורים) אני שונאת שאני עם זה, גם מבחינת צניעות וגם ההרגשה.

אבל לא יודעת מה אפשר ללבוש,

הבגדים שלי הרגילים לא מותאמים להנקה וגם מסורבלים קצת (חולצת בסיס וטוניקה/ שמלה),

ובימים הראשונים שאחרי הלידה אני רוצה משהו שיהיה נוח.

אני כמעט ולא מניקה לאחר מכן ולכן לא רוצה להשקיע בבגד של הנקה.

אני לא חרדית ולא רגילה לחלוק, וגם לא רוצה להשקיע הרבה כסף במשהו שהוא רק לכמה ימים.

יש לכן רעיון מה כן אפשר?

חצאית נוחה,חולצה רחבה עם גופיית ספגטי מתחתהמקורית

וטטרה

את יכולה להרים את החולצה ולהניק כשהבטן מכוסה בזכות הגופייה

בדיוקאונמר

ואפשר גם לקנות שמלה קלילה עם כפתורים ואז אפשר לפתוח להנקה.

וואי זה משפיע מאד. היה לי מישהי לידי בחדר שהתלבשה התאפרה כאילו היא מארחת בחג עכשיו חח

קינאתי בה ממש

רק עקבים היה חסר לה 😂

אני ללידות קונה פיגמה כיפית ואני איתה כל היוםחמדמדה

אבל לא יצא לי שבבית חולים התלכלכתי (כי זה זמן שאני חרדתית שירותים אני שותה גלונים בשביל ההנקה והולכת לשירותים כל חצי שעה כי מפחדת מעצירןת😅)

שמלה קלילה שאפשר לישון איתהשימושית

או חצאית וחולצת פוטר/טישרט

זה משנה עולמות הקטע של הלבוש, בימים אחרי הלידה אני לא מתפקדת כ"כ אבל אחת האחיות/אמא שלי אם היא איתי עוזרת לי להתלבש, להבריש את השיער (בימים האלה שמה כובע קליל ולא מטפחת קשירה מסובכת) ולהתאפר קצת

מחזיר אותי לחיים בהרגשה (למעשה גם לפני וגם אחרי אני במיטה אבל התחושה והפוזיציה שונים כל כך).

טישרט וחצאית❤️

זה מה שבאתי להציעהשם שלי

ואפשר גופיה מתחת, ואז כשמרימים את החולצה, לא חושפים את כל הבטן.

אני גם לא חרדית, ולבשתי חלוקים אחרי הלידותמתואמת

אני לובשת אותם לפעמים גם בימי שישי כשמנקה את הבית, וגם מעל הפיג'מה כשיורדים למקלט

קניתי כאלה זולים (150 ש"ח בערך), ומבחינתי זה היה לגמרי משתלם. לבשתי אותם גם בימים שאחרי השחרור מבית החולים.

אני גם כמוךשמש בשמיים

הכי נוח לי עם החלוקים של הבית חולים אבל באמת זה לא הכי צנוע וגם זרוק כזה.

אז חלופה שנוחה לי זה חצאית קלילה עם גומי רחב (שלא תציק כשהכל רגיש אחרי לידה) וחולצת גלופה, שבעיקרון אני לא הולכת איתה ביום יום אבל היא הרבה יותר צנועה מחלוק בית חולים (למרות שהפתח שלה רחב, הוא לא רחב כמו של החלוק)

חצאית רחבה נוחה וגם חולצה רחבה ונוחהמולהבולה

אני תמיד מזמינה משיין כמה וזה ממש כיף

הלידה האחרונה הייתי במצב לא הכי טוב ולא החלפתי מהבגד של הבית חולים והרגשתי רע מאוד

אני חשבתי עלאיזמרגד1

חלוק קשירה כזה שקושרים מעל הבגד, ואז את עם הפיג'מה של הבית רפואה אבל אם את מסתובבת במחלקה או מארחת אפשר בשניה לקשור מעל

מאמינה שאפשר להזמין בשיין כאלה, וגם ראיתי בשיין שמלות הנקה חמודות בסביבות 50 שח שאפשר גם להשתמש בהם אח''כ בתור שמלת בית...

אני קניתי בזויה כמה שמלות הנקהשמיכת פוך

לא מזמן קניתי והן פשוט נוחות.. זה שמלות שאני לא אסתובב איתן בחוץ אבל מצד שני לבושות ולא נראה פיג'מה או חלוק.

המחיר פצצה 70 שח. ואני חורשת עליהם בבית

מצרפת לך קישור שמלת הנקה חלקה

תודה, מגניבאורוש3

תודה לכן! ואיפה אפשר לקנותהריון ולידה

חולצה רחבה עם פתח סגור מספיק או דברים אחרים שכתבתן במחיר זול, לא בשיין?

לא אספיק להזמין משיין.

וזויה מזמן לא עולה עלי.

יש בפוקסרקאני

אסתכל, תודה!הריון ולידה

המידות קטנות? לא מכירהאורוש3

התלבטתי אם לנסות להזמין לארג' אבל יש לי הרגשה שזה לא מספיק גדול באמת.

האמת אני לרוב עם החלוקים של בי''ח ואחרי קיסרי.

וגם לא אקום לאורחים.

מי שבא לבי''ח שישא בתוצאות 🫣😁

זויה זה לרזות, או שאני פשוט שמנה מידיהריון ולידה

חח הכל טוב, נשמע שאין טעם להתאמץאורוש3

יותר חשבתי לכיוון של הבית בימים הראשונים אחרי הבי''ח.

אצלינו זה נקרא "רָזוֹיה"😂 ואני לא נכנסת לשםנפש חיה.

חחחח טוב תודה לכן. אין לי בכלל בסביבהאורוש3

לא את לא. המידה הכי גדולה שלהםהמקורית

באמת קטנה

ובחברות אחרות אני לוקחת m - l תלוי בגזרה ואם אני רוצה רחב או לא

בתמנון יש, לא יודעת לגבי מידותשיפור

לא מצאתי שם עם פתח סגור, רק כאלה שצריךהריון ולידה

לשים משהו מתחת.

תודה!

אני הבאתי שמלות טריקו קלילותטארקו

וכשהנקתי הרמתי את השמלה והתכסיתי בשמיכה עד התינוקת..

לי זה היה אחלה.

ועוד משהוטארקו

תכלס, חלק מהזמן כן נשארתי עם החלוק של הבית חולים כי בסוף זה באמת הכי פחות מציק אחרי לידה והכל

אבל הוא היה לי קצת חשוף מידי אז שמתי מתחת טישרט

והקפדתי על מטפחות אמיתיות ויפות וממש לקשור

זה היה לי סופר משמעותי ועשה הרגשה טובה.

רק בקיסרי לבשתי חלוק בית חולים. תמיד מתלבשתיעל...

זה נותן תחושה הרבה יותר נעימה וטובה.

מביאה איתי חצאיות רחבות, חולצות נוחות (אפילו חולצות גלופה זה אחלה)

הלידה שהייתה בשבת, אפילו התלבשתי בבגדי שבת כבר בחדר לידה, לפני שעליתי למחלקה.. זה פשוט תחושה אחרת..

לי נותן הרגשה טובה להעיף חלוק לכביסהמתיכון ועד מעון

אחרי לידה הרבה פעמים לי היה דימום מוגבר ואז אחרי כל פעם שהלכתי לשרותים או שהתקלחתי (בערך באותה תדירות) הייתי מחליפה חלוק ומגבת ואמורת לעצמי בהנאה איזה כיף שלא אני מכבסת.

האמת שבמרבית הלידות גם כמעט לא היו לי מבקרים ומי שהגיע לא היה לי אכפת איך שיראה אותי

גם אני כךמקקה

ממש לא התחשק לי ללכלך בגדים שלי

לבשתי חלוקים של בית חולים ומעל חלוק מהבית

כנ"ל~מרמלדה

מבחינתי הפינוק הכי גדול זה כביסה שלא אני מכבסת, ואוכל שלא אני מכינה.

ואת שניהם מקבלים באשפוז אחרי לידה😁

בדיוק קניתי פיג'מה פוטר גדולה ורחבההרמהאחרונה

לא אכפת לי להסתובב עם מכנס רחב בבית חולים כל עוד אני צנועה ועם כיסוי ראש

החלק העליון של הפוטר עם כפתורים ככה שאם צריך יהיה נח להניק.

אני לא אוהבת את החלוקים מרגישה חשופה ומסכנה. אין כמו בגדים של בית עם ריח של הכביסה שלך.

קניתי 2 חליפות כאלה למקרה שאתלכלך. מחליפה גם ככה סביב היום השני משהו כזה

לפעמים מרגישה כמו איובאנונימית בהו"ל

כמה עוד אני יכולה לעבור ולמה ה' עושה לי את זה?

קיבלתי עכשיו תוצאות של בדיקת ניפט.

הן מאוד מאוד מאוד לא טובות באחוז גבוה.

אני בשבוע 18+4

סוף סוף העזתי לשמוח

סוף סוף לספר לכולם (כבר הבטן גדלה וקשה להסתיר)

ועכשיו מרגישה בסיוט

אני אחרי הפלה וטיפולים וזהו זה היה מבחינתי הסיכוי האחרון שלי

אני כותבת ומרגישה את התנועות שלו בתוכי

כאילו מבקש ממני לא לוותר עליו

אבל זאת לא אני שמוותרת

זה הקב"ה

לא מבינה מה הוא רוצה ממני

ולמה אני צריכה לעבור את כל הסבל הזה?

(יש לי שני ילדים מדהימים בבית והם כל כך מבקשים אח, ב"ה עליהם. גם לא הגיעו בקלות, אבל בתודה עליהם לא מקטינה את מה שאני מרגישה עכשיו)

לא יודעת איך להמשיך מכאן

ואיך להמשיך לחיות כרגיל

אוי ממש קשההריון ולידה

ממליצה ממש להתייעץ עם מכון פןעה הם יוכלו להפנות לרופאים מומחים ולתת עצה הגונה

אוי ממש ממש קשהשש וארגמן

שולחת חיבוק.

אמן שיהיו דברים טובים בקרוב והרבה נחמות!

וואו קשוח....דפני11

חיבוק ענק. אין מילים

אין לי איך לעזורשימושית

אבל שולחת תפילה שתגיעו להחלטות הנכונות ושהכל יסתדר בדרך טובה ומתוקה (ככל האפשר) ובקלות.

האמת שרק נס יעזור פהאנונימית בהו"ל

אם זה נכון (ו91 אחוז זה סבירות לא מעודדת)

אז זה תמותה או בהריון או במהלך השנה הראשונה ככה שאין לי הרבה מה להגיע להחלטות. רק לעשות את המי שפיר ולצפות לאיזה נס.

אבל בתכלס אני כבר באבל. ובכעס גדול מאוד על ה'. ובחוסר רצון מוחלט להמשיך רגיל את החיים

שולחת לך חיבוק גדול! <======😌======>נפש חיה.

אין לי מילים לעזור

אז שוב חיבוק <=====😌======>

אולי תלכו לרבי דוד מנהריה?

וואי איזה כאב לב ❤️‍🩹❤️‍🩹❤️‍🩹❤️‍🩹שימושית

קחי את הזמן להתאבל ולהרגיש את מה שהלב מרגיש (זה מאוד מובן הכעס והחוסר רצון להמשיך רגיל)

ומתפללת שה' ישלח לך נחמה וירפא את ליבך.

קשה ממשהמקורית

אין לי מילים מעבר לזה שאני כואבת איתך את הצער שלך ושהתחושות שלך ממש נורמליות, למצב לא נורמלי

חיבוק ענק♥️

הלואי שיהיה נס במי שפיר. חיבוק!ירושלמית במקור

כותבת שוב, כי ממש חשבתי עלייך בלילהשימושית

מתפללת עלייך ובע"ה גם בהדלקת נרות אתפלל עלייך שמה שלא יהיה- יהיה לך טוב וברחמים

תודהאנונימית בהו"ל

האמת שאני פשוט שבורה

לא רוצה לראות אף אחד לא יודעת איך להצליח להיות עם כוחות לילדים

יש לי תור לדיקור מי שפיר בראשון. אני רוצה להתפלל לנס ומתפללת אבל קשה לי להאמין בפנים שמשהו טוב יכול לקרות. הלוואי ואטעה. הלוואי שזה השיעור שלי, לעבור דרך הפחד ולחכות לנס ולא השיעור השני

חיבוק ענק!!פרח חדש

מאוד לא פשוט

מניחה שגם מה שכתבת לא יכול לבטא את הכאב צער פחד וחשש שאת נמצאת בו..

אולי תהיו בקשר עם מכון פועה?

ליבי איתך💔ניק חדש2

אהובהצועקת לך

כמו שה' יודע לשלוח צרות וכאב גדול, הוא יודע לתת גם שפע ואושר גדול, וידו לא תקצר.

מתפללת עליך גם על ה 9% שעוד יש תקווה, וגם בע"ה שפשוט ישלח לך שפע עצום בכל תחום.

תודה לכולכן על החיבוק והתפילהאנונימית בהו"לאחרונה

אמן באמת לאיזה אור בכל זה.

חייבתתת שמות לבנות -יש לי מלא בנות והנה עוד אחתאתחלתא דשגרתא

אני אוהבת 2 שמות

מממש חשוב לי צרוף עם משמעות !! וגם צליל זורם

שמות דוסים אבל לא תנכיים קלאסים

אוהבת שם בניחוח קצת מקורי כשם ראשון אבל לא מוזר מדי מדי

קיצר שמות של מתנחלים וכדומה

אבל לא חרושים מדי

נגיד לדוגמא

טל נהורא

יעלת חן

ראשית גאולה

וכדומה וכדומה

אפשר להציע צרופים יפים

ואפשר פשוט כמה שיותר שמות בודדים

אני חייייייייבת משהו שבעלי גם יאהב

אנחנו תמיד לא מסכימים

וכבר יש לנו חבורת בנות מכובדת אז נגמרו הרעיונות

ואגב אני אוהבתתתת בנות ושמחה בהן

רק לא אוהבתלקרוא להן בשם כי זה מסובךךך

אמאל'ה מקפיצה- אני בול באותו מקום חחחחאנונימית לשאלה.

שמות-שימושית

ראשית

הלל

גאולה

רעיה

רוניה

מעיין

נוגה

עטרת

תחיה

עדי

אבישג

עטרה/עטרת

הלל

יעלה

טוהר

רויטל

עטרת תפארתבוקר אור

טל אורה

מנסההשם שלי

שיר ציון

תאיר ציון

שיר הלל

איילת השחר (די חרוש)

הללי ציון

טל ברכה

טל תחיה

גפן, אורי , הללי... מזל טוב !אור עולה בבוקר

עוקבת אבל מבחינתי גם בלי צירופים. סתם שמות יפיםדפני11

אני אוהבת שמות לבנות שהם ראשי תיבותצועקת לך

ואז זה מוסיף מלא משמעות:

שילת (שיוויתי ה לנגדי תמיד)

תכלת (תן כבוד לעמך תהילה ליראך)

נילי (נצח ישראל לא ישקר)

מנסהמתואמת

רעיה אמונה

איילת אהבה

טל תחיה

אורה אמונה

עטרת פז

נחלה שלמה

נחמה גאולה

פדות ציון

כמה רעיונותעל הניסים

שובי אהבה

נחלה אהובה

מלכות

תאיר ציון

שבות ציון

עלמא

שיר ציוןאונמראחרונה

איבוד ציוד בית ספרytrewq

מאמינה שהילדים שלי לא היחידים שכבר איבדו עפרונות ומחקים...

וב"ה שזה בזול ויש לי סטוק בבית.

אבל מרגיש שזה כבר נהיה ממש מסחרה. אין להם כוח להחזיר למקום, אין להם כוח לחפש. אז לוקחים חדש.

זה מתחיל בכלי כתיבה עובר בנעליים ומשקפיים ועד לדברים שלנו שהם מאבדים...

חוץ מלשים שם (שעל מחק זה לא כ"כ פרקטי) יש לכן עוד רעיונות איך לעודד אותם לשמור על הציוד?

אם זה בבית, לאסוף הכל לכלי,מוריה

וכשחסר לוקחים משם. לא חדש.

השאלה אם כל הילדים ככה או חלק, לדעתי יש גם אופייום שני

שמאבד ומפוזר... יש לי ילדים כאלו וכאלו.

צריך להתבונן ולראות ממה נובע.

אם מזלזול - צריך באמת לחדד את עניין השמירה על רכוש.

אם הילד רחפן ולא שם לב זה בטח פוגש אותו בעוד מקומות בחיים.. וצריך לחשוב על אסטרטגיות של ארגון, אחריות עצמית לבדוק מה חסר לי כל ערב ומה צריך למחר וכו'

הכל כמובן בהתאם לגיל והיכולת.

עוקבתיהלומה..

גם לי יש ילדים כאלה

האמת שאני לא ממש מתרגשת מבינה שזה חלק מהגיל

כמו שכתבת אני גם הדבקתי שמות על כלי הכתיבה שלהם

נכון שזה חלק מהגילytrewq

אבל זה מעצבן.

היום למשל הבת שלי לא מצאה את המחק. אמרתי לה שתחפש טוב. אחרי שהיא התייאשה מצאה אותו במקרה בתוך הקלמר...

שניה אח"כ מצאתי טוש שלה על הרצפה. אמרתי לה שתיקח אותו. כמובן שהוא נזרק בתיק ולא הוכנס לקלמר

מאוד מעצבן. גם אצליבאתי מפעם

אני מרגישה שחוץ מזה שהילדים שלי רחפנים, ואין לי מה לעשות עם זה, הם מאוד מזלזלים בציוד בגלל השפע שקיים.

מחקים לפעמים לא שורדים שבוע, והמחיר שלהם הוא אפסי אז לכאורה לא נורא, אבל מבחינה חינוכית זה גרוע בעיני, אז משתדלת להיות 'על זה' , לתזכר , להרים בסיום של.ב, להגיד להם שחיפשו, להגיד שאסור לזלזל ברכוש וכו'... נקווה שזה יטמע...

כנראה כי הם יודעים שיש הרבה מהחדשהמקורית

אז הם לא מתאמצים

גם לילדים שלי זה קורה כשהם יודעים שיש שפע האמת

הבן שלי בכיתה ב'השם שלי

עם קשיי התארגנות, וכמובן מאבד חפצים.

אני מנסה לעשות מה שאפשר כדי לעזור לו לשמור על הציוד.

כתבתי שם על כל פריט.

באמת על מחק פחות אפשרי. אם זה מה שעוזר, אפשר לקנות מחק שמגיע עם מחזיק או כמו עט כזה של מחקים. זה הרבה יותר קטן, אז כדאי רק אם לא יאבד כל שנייה.

קניתי לו קלמר עם סקוץ' בפנים. (עם תא אחד שיכול להתחלק לשניים עם סקוץ').

וחיברתי לו בסקוץ' דבק סטיק, מספרים, סרגל ומחדד. זה עוזר להחזיר כל דבר למקום.

כתבתי על הרוכסן של כל תא מה צריך להיות בפנים, ואני עוקבת כל כמה ימים לראות שיש לו כל מה שצריך.

הכנתי לו קלמר נוסף לבית, כדי שבבית הקלמר ישאר כל הזמן בתיק, והוא לא יוציא אותו בשביל להכין שיעורי בית ולא יחזיר לתיק.

בקבוקים הוא משתמש בבקבוק פשוט של מים מינרלים, ואם נאבד זה לא נורא. דואגת שיהיה מלאי בבית.

לכתוב שם על סוודרים, מעילים וכד'.

וגם על ספרי הלימוד.

צריך לראות אם ילד מאבד הרבה חפצים בגלל קושי, ואז לנסות למנוע אבדות ולדאוג למלאי לתחלופה.

או שזה יותר בגלל עצלות וחוסר אחריות, ואז אולי יעזור להעביר לילד את האחריות ולתת להם להתמודד עם ההשלכות, ולא מייד לתת להם חדש במקום.

זה תלוי גם בגיל של הילד.

איך לדעתך אפשר לתת להם להתמודד עם ההשלכוץytrewq

לשלוח אותם בלי ציוד זה סתם מפריע ללמידה שלהם

אפשרהשם שלי

לדרוש מהם לחפש טוב לפני שמחליטים שאין.

ללכת לקנות לבד ציוד חדש/ לקנות מכסף שלהם.

אם זה לא משהו שחייבים, שיסתדרו בלעדיו.

ואם זה משהו הכרחי אפשר לתת תחליף יותר פשוט.

אם יש להם כסף. אולי שילמו סכום סמלי על כל דברפרח לשימוח🌷אחרונה

מזדההבוקר אור

הבת שלי בכיתה א שנה שעברה איבדה די הרבה. לדעתי זה כן קצת התמתן בהמשך השנה (ובכל זאת מתחילת שנה השנה היא כבר איבדה דברים)

מאמינה שעפ יותר ילדים בבית ספר יש יותר הוצאות, אבל אני באמת קענה סטוקים (ובודקת קודם בקלמר ובתיק שהיא לא פספסה את זה)

אפ יתאים לכם, אולי תקני דברים פחות שווים ואיכותיים שמי שמאבד לוקח מהם. ככה יעלה פחות כסף ואולי גם להם יהיה יותר אינטרס לשמור (לא יודעת באיזה גיל הם..)

טיפים לזכור לתת ויטמין d וברזל יתקבלו בברכה.מוריה

לא מצליחה לזכור להקפיד. 🤦‍♀️

בזמן האחרון קשה לי להתמידהשם שלי

עם ילד שמקבל ברזל מאז שהוא נולד עד עכשיו, כשהוא כמעט בן 3.

עוזר להצמיד לפעילות קבועה, או לתת בזמן קבוע.

במקלחתעבריה*

לי זה עוזר לתת את שניהם במקלחת (מקלחת כמעט כל יום ואם יום מתפספס אז לא נורא)

זה לא בעייתי להכניס אוכל לשירותים?השם שלי

לילד קטן?נעמי28

תמיד נתתי באמבטיה או תוך כדי שמלבישה.

מבחינתי שמכינה טיטול, בגדים, מכינה גם את זה.

רק תזכורת בטלפון עוזרת לי... בזמן שבטוח אתם בביתיעל...

להצמיד לפעולה קבועה..טארקו

תודה לכולן. לתינוקות. ושאלה נוספת.מוריה

רעיון להצמיד לפעולה קבועה.

תודה!

ואפשר לתת ברזל וויטמין די ביחד?

כן, אפשריראת גאולה

אני אפילו אוהבת, כי השומניות של הויטמין די על הכפית, עוזרת גם לברזל להחליק (שמה על הכפית קודם ויטמין די ומעליו ברזל ונותנת ככה).

תודה !מוריה

כן בטחנעמי28

ובגלל שהברזל מאוד מלכלך אני אוהבת לתת באמבטיה את הכל.

אם אין לך יד פנויה לזה, אולי כדאי לקנות פלסטיק פשוט כזה שהם שוכבים עליו באמבטיה.

תודה.מוריה

יש להן על מה להיות במקלחת.

רק שלא רק אני מקלחת. 🫣

אפשרשיפור

תודהמוריה

לשים על השולחן ולתת בזמן קבועים...

למשל כשמכינה סנדביצים בבוקר, ובמקרה זה גם ממש ליד...

או בערב כשמארגנים ארוחת ערב

תודהמוריה

זה מה שעשיתי אצל הגדולההשם שלי

אחר כך כבר לא התאפשר.

כי אם זה קבוע על השולחן, הילדים יתעסקו עם הבקבוק וישברו אותו.

גם נכון.מוריה

תודה

בשעה קבועה עם התראה בפלאפוןקל"ת

בה אני לוקחת כל מה שצריכה- ויטמינים, גלולות, קפסולות להגברת חלב..

מרגישה שצריכה את הקופסאות האלה של הזקנים לאחסנת כדורים באופן יומי😅

תודה. לתינוקות. 🫣מוריה

ברזל נותנת במקלחת (זה מלכלך) וויטמין Dסטודנטית אלופה

יש לי בשידת החתלה ונותנת לו כל בוקר

תודהמוריה

אני נתתי קבוע במקלחתמתיכון ועד מעון

ככה זה לא התפספס

תודהמוריה

ברזל באמבטיה ככה לא מלכלךDoughnut

ומרצ אותו שם עם כפית שיהיה מוכן.

ויטמין די בשידת החתלה כל בוקר נותנת כשמארגנת

תודהמוריהאחרונה

מחפשים ישוב תורני כייפי,קהילתי וחם לגור בו.מכירות?עינב66

אחרי כחמש שנים, שגרים במקום שלא ממש שמחה בו, מחפשים את המקום הבא..

רוצה מאד ישוב, חם, קהילתי, מחבק.

תורני

עדיף באזור לא מאותגר מידי ביטחונית

לא צפון.

חשבנו על מבואות יריחו, עשהאל...

אבל רוצים לחשוב על עוד כיוונים בסגנון.

יש לכן רעיונות?

אשמח מאד שתחלקו איתי, ואולי תרוויחו שכנה כייפית;)

לא כזה מכירה...אבל נראה לי כיוון שומרון יותרממתקית

לא בפנים ששם מאתגר יותר

יותר לכיוון ראש העין, פתח תקווה

אחיה נשמע לי בסגנון, לא יודעת אם מתאים בטחוניתשיפור

אחיה מאוד מאותגר בטחוניתוהרי החדשה

למה יותר מיישובים אחרים ביוש? לא מסכימה..אמא לאוצר❤

היא לא דיברה על יישובים אחרים ביושוהרי החדשה

פשוט כתבה לא מאותגר בטחונית. אז זה כן.

אבל הם מחפשים יישובאמא לאוצר❤

והיא לא כתבה בכלל לא אלא לא מאד

אני לא חושבת שאחיה עונה להגדרה מאד מאותגר בטחונית

יש יישובים ככ ככ ככה יותר..

הכל יחסי😉שיפור

כן מאד? בעלי העלה את הכיוון הזהעינב66

ממה שאני מכירה הוא די סטנדרטי ביחס ליו"ששיפור

לא עוברים דרך כפר ערבי בדרך, והוא בתוך גוש של יישובים יהודיים

בדיוק. בכלל לא מאדאמא לאוצר❤

הכול יחסיוהרי החדשה

בסוף כל הארץ מאותגרת בטחונית אבל יש יישובים שיותר ויש שפחות. ראיתי שכתבה עשהאל אז אחיה לא נראה לי יותר מאתגר מעשהאל. אבל כן יש יישובים שיותר קרובים למרכז ולצפון נניח שהם פחות מפחידים ביום יום.

(כמובן שבסוף מי שגר שם מתרגל ולא מפחד אבל זה תלוי כל אחד מאיפה באה וממה מפחד)

כתבי לי בפרטיאמא לאוצר❤

לא מכירה ממש אז לא יודעת אם עונה בדיוק להגדרותהשקט הזה

אבל אולי שווה לברר על מבוא חורון

שמעתי על אדוריים. אבל לא באמת מכירה.ממליצה לך לבררשש וארגמן

עשהאל נשמע מה שאתם מחפשיםדפני11

בהצלחה!

אם את בעניין של להצטרף למקום חדשהרקולסית

ליד יריחו מקימים יישוב חדש בשם אלישע ומחפשים עבורו משפחות עדיין.

הבנתי שהוא מובלעת בתוך יריחוכל הישועות

נשמע כן מאותגר ביטחונית.

לפותחת- אולי שבי דרום?

שבי דרום זה ישוב מהמם.פרח לשימוח🌷

הוא מאותגר בטחונית מאוד, נמצא צמוד ליריחו...שם שכזה

אולי קהילת נצרים באריאל?כורסא ירוקה.אחרונה

לא מכירה אישית אבל ממה ששמעתי עונה על מה שאת מחפשת

עד מתי אכפת לנו מצירים?חמדמדה

שאלה כללית שחשבתי עליה

הרי עד שבוע 27 העובר לא ככ בר חיות מחוץ לרחם, לכן כל מקרה של התכווצויות או ווטאבר- צריך ללכת לנסות להרגיע לפעמים תופרים את הצוואר לפעמים מלא נוזלים לפעמים שמירה, סבבה.

27-34 עובר בר חיות אבל עדיין לא בשל ולכן כל האמור לעיל תקף גם כאן, מקבלת

אחרי 37 זה כבר לידה במועד ברוך הבא ילד

אני מדברת על 34-37 (הלו זה מצבי אי לכך עלתה מחשבה לפני כיסא כבודי😁) נניח יש התכווציות כואבות

סבבה מה יעשו לי במוקד? מקסימום יגידו לי לנוח או יחברו לנוזלים…

זה לא שלב של תהליכים מורכבים כדי להשאיר בבטן ניראלי

אני טועה?

כאילו, נניח ומתחיל התכווצויות אבל וואלה לילה ואין איך לנסוע וזה רק מיון ולא מוקד ובלאגן

מה להתאבד עד זה למרות שתכלס זה כבר תינוק דיי בשל (אם כי במשקל נמוך כנראה) ואני באמת תוהה חוץ מהבשלת ריאןת מה יש לעשות בכזה מצב?

סתם מסקרנות

בעז"ה לידות בזמן לכולנו חח

ברור שכן! כל רגע נוסף בתוך הרחם בשבועות האלההתייעצות הריון

משמעותי להתפתחות! הרי עד שבוע 36 העובר נחשב לפג, ויש לזה משמעויות והשלכות. לי בשלוש הלידות האחרונות היו צירים מוקדמים בשבועות 32-35, כל תינוק בשבוע אחר, והתאמצו מאוד למנוע אותן בביהח. כולם נולדו בסוף בשבוע 39 פלוס

איך מתאמצים למנוע בשלב הזה?חמדמדה

חוץ מלנוח ולשתות…

לכן אני אומרת

אחרי שבוע 34שלומית.

כבר לא נותנים זריקות להבשלת ריאות.

אנ חשבתי 36, נו אז זה מחזק את השאלה שליחמדמדה

נותנים מניסיוניבוקר אור

לי נתנו ב36.. תלוי מאוד בבית חולים

אני יודעת שמנסים למנוע לידה ככל שאפשרדיאן ד.

עד לשבוע 36-37

כי בכל זאת זה לידה מוקדמת ועלולים להיות סיבוכים.

לא הייתי משחקת עם זה.

אני חושבת שעד 36-37עדיין טרייה

כן מנסים לעצור לידה.

אם יש ציר פה ושם הייתי פשוט נחה ושותה מים אם זה ממש הופך לסדיר אז צריך להיבדק בהקדם לפחות עד שבוע 36.

בשבוע 34 לא כדאי ללדתשמש בשמיים

לי היה צירים בשבוע 34 כל שתי דקות, צפופים וכואבים, ברמה שהייתי בטוחה שאני יולדת באותו לילה (זה היה ברמה שבלידות הקודמות היה לי ככה בפתיחה 7-8) וברוך ה' עצרו אותם במיון יולדות ונולד חודש וחצי אחר כך.

אני הייתי ממש בלחץ מזה, כל הדרך לבית חולים רק בכיתי "אני לא רוצה ללדת עכשיו"

ולא הייתי מיובשת בכלל, שתיתי מלא באותו יום אבל בכל זאת הנוזלים בבית חולים עזרו, האחות גם אמרה משהו על איזה חומר ששמים ביחד עם הנוזלים אבל אני לא זוכרת מה זה היה.

ברור שלא כדאיחמדמדה

ברור שללכת להיבדק

אני בתם ככה חושבת לי להנאתי😅

מעניין מה שמים בנןזלים

אני אשאל אץ הצט!

שבוע 34 זה בהחלט בסדר גמור אבלמולהבולה

מכירה כאלה שהסתבכו וכן הגיעו לקשיי נשימה ואפילו נקזים בריאות של התינוק

זה שבוע שלא אמורים ללדת בו

הבן שלי נולד בשבוע 34השם שלי

והיה מונשם.

ב"ה לא היה נזק לטווח ארוך.

אז לי רופא אמרכל היופי

כשהלכתי עם צירים מסודרים והתקצרות צוואר "את שבוע 34, כבר לא עוצרים לידה, אנחנו יודעים איך לטפל בתינוק"

יופי שיודעים, עדיין עדיף לתינוק להיוולד מאוחר יותר...

מזל שרופאת הנשים חשבה כמוני והוציאה לי את כל המכתבים והמסמכים שיכלה כדי שיאשרו לי שמירת הריון (שבאמת אישרו) ונחתי ממש ממש ממש וב"ה נולד בזמן.

מנוחה ושתייה משמעותיים מאוד, וכל יום נוסף בבטן שווה לתינוק פחות מאבקים בריאותיים בחוץ.

אם הציריםתקומה

מובילים ללידה, לא עדיף שזה יקרה בבית החולים?😅

בטח בשבוע כזה

נראה לי סיבה מספיק טובה ללכת להיבדק

נקודה טובה😂😂חמדמדה

בטח שמנסים לעצור לידה בשבוע 34מתואמת

או לפחות לעכב אותה כמה שאפשר. בעיקרון כבר לא נותנים בשלב הזה זריקה להבשלת ריאות, אבל אולי יש סיכוי שיחליטו שכן. (אני הגעתי בשבוע 33+6 ונתנו לי את הזריקה. בפועל ילדתי יום אחר כך, כשכבר היה שבוע 34)

בכל אופן, אולי צריך גם לבדוק למה יש צירים בשלב מוקדם יחסית. ואולי מכיוון שהעובר עדיין קטן, רוצים לעקוב יותר ולראות שהוא לא נכנס למצוקה.

בקיצור - בהחלט ללכת לבדוק בשלב כזה של ההיריון.

העיקר שיהיה בקלות ובבריאות ובידיים מלאות!

לי בשבוע 33שומשומונית

עצרו את הלידה עם אוטיסיבן והייתי מאושפזת שבועיים.

שחררו אותי ב35 הביתה ותוך 3 ימים חזרתי ללידה עם צירים. הם אמרו שבשבוע כזה לא מפסיקים את הלידה אבל גם לא עוזרים לה ( כלומר לא מוסיפים זירוז). פתאום הפסיקו הצירים אחרי 12 שעות. השאירו אותי להשגחה ללילה במטרה לשחרר בבוקר. אבל בבוקר התחיל ציר אחד חזק שאחריו כבר הייתי פתיחה מלאה ותוך כמה דקות ילדתי (מזל שהייתי כבר בביח)

מעניין מאודחמדמדה

ממש לא מסכימהאורוש3

34 זה פגיה עדיין.

הריאות עוד לא בשלות, יש עוד דברים שמתפתחים בסוף. לידה בשבועות האלה מעלה סיכון לקשיי התפתחות, תקשורת, קשב ולמידה. לדעתי לאחרונה יצא מחקר שמשבוע 37 ואחורה, כל שבוע מעלה יותר סיכון סטטיסטי לקשיים הללו. יותר קשיים בהנקה כי עוד לא סיים להתבשל רפלקס המציצה ועוד.

ב''ה הרפואה מפותחת וניתן לטפל היטב בתינוקות והכל עשוי להיות כמובן ובע''ה בסדר גמור, אבל זה לא דבר חיובי ולא דבר להקל בו ראש בכלל.

עשויות להיות לזה השלכות לכל החיים.

אם יש צירים לגמרי ללכת להיבדק, לקבל עירוי או מה שצריך ולנסות לעצור אותם ולדחות את הלידה. כל יום ברחם הוא מתנה.

אם זה ציריםהשם שלי

שיכולים להוביל ללידה, צריך בכל מקרה להגיע להיבדק. כדי בשלב מוקדם ינסו לעצור את הלידה, ובשלב יותר מאוחר יילדו בבית חולים.

אם זה צירים שלא מובילים ללידה, ואין מה לעשות, אז אין טעם ללכת.

ואם לא יודעים, אז בכל מקרה צריך לבדוק.

כמה סיבותתותית11אחרונה

ברור שללכת להיבדק -

1. נותנים תרופה לעצור צירים, הבשלת ריאות וממש חשוב - מגנזיום ששומר על המוח של העובר בשלבים האלו, בעיקר מפני שיתוק מוחין. ממש קריטי לקבל אותו

2. בשלב כזה בגלל שהעובר קטן לידה יכולה להתפתח ממש מהר ואז העובר שהוא פג חייב עזרה ולא כדאי ללדת אותו מחוץ לבי"ח

3. בשלב הזה הם עוד מחליפים מנח ומתהפכים ואם העובר לא במצג ראש זה ממש מסוכן

אולי יעניין אותך