זה יכול להיות בגלל שקנו במיוחד משהו יותר חגיגי, או ממותג לכבוד החג. זה יכול להיות בגלל לחסוך בשטיפת כלים,
אם לא קריטי למארחים באיזה כלים להשתמש, למה לא להביא?
למה כל דבר מתפרש כהתערבות בוטה ולא טבעית?
אותי מזעזע רמות הזעזוע פה כאילו אין שותפות טבעית בין הילדים המתארחים להוריהם.
אצל ההורים שלי ברור שאנחנו שותפים לאיזה כלים לאכול ולא בגלל שהכלים לא נקיים.
כשהייתי רווקה ערכתי שולחן ובחרתי במה לערוך, וגם כנשואה והיום הנכדים עורכים שולחן ובוחרים בעצמם.
להיכנס לבית שהוא משפחה וללכת על ביצים כדי לא להתערב כאילו אני אורחת זרה בעיני זה יותר גרוע, אבל בסדר.
ואני מדברת גם על הצד כשמארחת.
למשל אבא שלי בא עם זר פרחים, הוא צריך לבקש רשות להשתמש באגרטל? זה הזוי. הוא אבא שלי. וגם חמי ואחים שלי וגיסים שלי.
הוא בא, מחפש מה מתאים, מסדר עושה, אם יש משהו שהוא לא יודע איפה הוא שואל את הילדים, וכן הוא מחליט איפה לשים את האגרטל. או כל דבר אחר שהוא מביא כמו פיצוחים או קפה שחור שהוא אוהב או כל דבר שנחמד לו.
לי אישית לא אכפת לאכול מכלים שנפלו על הרצפה, לגיסתי זה כן מפריע, כשהייתי רווקה היא העירה לי שאני עורכת בסכום שנפל על הרצפה (היא עשתה את זה בטאקט לא לדאוג)
ובעיני זה הזוי אם לא הייתה מעירה ובגלל זה נגעלת מלאכול אצל ההורים שלי, כי אין לדעת אם ערכנו בכלים שנפלו.
ובתור דודה נערה שממש ספרה את הימים עד שיבואו זה הזוי אם בגלל דבר כזה פעוט שפותרים בשניה וחצי אז לא הייתה מרגישה בנוח, וגם היום אם יש גיסות/ אחיות שפחות מרגישות בנוח בגלל רמת הניקיון אצלי או שלא שמה לב למשהו שלהם כן מפריע וזה משהו קליל ובר פתרון, הייתי מאוד מאוד שמחה אם היו פותרים את זה ולא מתארחים בתחושת התכווצות אצלי או נמנעים מלהתארח.
להורים שלי למשל קשה לעלות אלי הביתה בגלל המדרגות, אין לי ממש איך לפתור את זה. ובכל זאת שמחה שהם שיתפו.
אבל מיטות ומזרונים למשל, קנינו מיטת היירייזר עם מזרונים שההורים שלי אוהבים ונוח להם. וככה גם כל האחיות שלי העברנו בהתלהבות את ההמלצה אחת לשניה מרוב שברור לנו שנעשה הכל להקל על ההורים להתארח אצלנו.
אז עלה 4 אלף ולהורים שלי (ושל בעלי) נוח לישון אצלי. אין מאושרת ממני.
אוי ואבוי אם לא היו מרגישים בנוח להגיד לי מה יעשה להם טוב במיוחד כשיש לי אפשרות להקל.
אין שמחה כמו לארח משפחה ולהרגיש שנעים לכולם.
ממש לא אכפת לי אם יחליפו מפה/ יקנו כלים/ יביאו מה שטוב להם הכי הכי בעד!!
אחותי פעם העירה לי שאין לנו פח בשירותים. אמת, הילדות שלי היו קטנות ולא היה צריך פח ולא עלה בדעתי, עד היום אני מודה לה שהפנתה את תשומת הלב!
גיסתי התארחה והייתה בעיה עם הנעילה של הדלת, אח"כ הילדים אמרו שהם מכירים את הבעיה, ורק אני לא ידעתי. ב"ה מודה לה' שיש לנו משפחה שלא מפחדת לדבר ולשים לב מה נעים. כמובן הכל בטאקט ובכבוד ההדי ❤️
כשמדובר בהורים שקשה להם לעמוד בכל המטלות השוטפות, עוד יותר חשוב להמשיך להגיע ולתמוך ולא להשאיר אותם לבד חלילה גם אם זה כרוך בטרחה רבה מאוד לפני ואחרי, מבחינתי כמעט הכל כשר על מנת שיהיה נעים ונוח, כולל שאחוצי נכנסת לחדר השינה הפרטי שלי לקחת שמיכה שיותר אוהבת. זה ממש ממש לא כמו שמעשהו זר פותח ארונות נוציא דברים.
העיקר שהלב יהיה במקום הנכון ונמשיך להתארח ולארח, לכבד ולהתכבד ולשמור על קשר חם, ולמי אכפת אם להשתמש בכלים שלי או בכלים שהאורחים מעדיפים, בשמחה ובאהבה. מה שטוב להם טוב לי.
ב"ה שזכינו!