שאלה ממש חשובהאנונימי (פותח)

אני בדירה עם בנות, לא הכי דוסיות... (בלשון המעטה)

אתמול הלכנו לחגוג יומולדת, ואחת הבנות ביקשה שאני אעזור לה לבחור בין חולצה לא צנועה לחולצה עוד יותר לא צנועה... מה אתן חושבות שאני צ'כה לעשות? (אתמול פשוט אמרתי שאני לא יודעת וברחתי לחדר אחר אבל אי אפשר לברוח תמיד...)

ועוד שאלה- מה לעשות אם מישהי מבקשת ממני חולצה קצרה\ פתוחה ואני יודעת שהיא לא תלבש אותה עם חוצה אחרת מתחת...

זה בעייתי כי אני רוצה להתחבר עם הבנות.. (גם ככה הן מסתכלות עלי כמו על חיזרית..)

תודה צדיקות!! 

אנשות תגיבו!!! יא יבשות!!אנונימי (פותח)
אם הבנות לא מגיבות אז אני אגיב...שומרוני

זה תלוי אם זה מפריע לך או לא.

אם זה מפריע לך - אין לי מה לומר. תתמודדי, לכי לפסיכולוגית, קפצי מהגג.

אם זה לא מפריע לך ואת שואלת מה מותר לך לעשות -

במקרה הראשון שהבאת - פשוט תאמרי לה מה נראה לך יותר יפה. זהו. בלי להסתבך.
אם הייתי רב הייתי אומר "ותנסי לרמוז לה, אולי לשאול 'לא נראה לך שזה קצר מידי'??" אבל אני לא רב ויודע שזה די לא מעשי, אז תרדי מזה.

במקרה השני - זה כבר יותר מורכב. גם מבחינת ההלכה, וגם מבחינה חברתית, בשבילך.
אז... תשאלי איזה אבא או איזה רב שכונה. ואם זה קורה לך בינתיים שוב, אז תני לה. - שוב, אם זה לא מפריע לך... אני לא חושב שאת צריכה להיות אחראית על מעשי הזולת. אם שכנה מבקשת ממני קומקום, אני לא אשאיל לה כי אני יודע שהיא תשתמש בו בשבת? לא נראלי. זה חשבונות שלה אם אלוקים, ואת תעשי מה שנראה לך לנכון.

מקווה שהועלתי, עוזיה.

לי קורה דבר דומה עם בת דודה שלי.שובל אור

הילדה החליטה שהיא נועדה להיות שחקנית והיא נרשמה לכלמיני אודישנים של תוכניות טלוויזיה.

כל פעם שיש איזה אודישן, הארגון שהיא נרשמה דרכו ("במרום הפקות".. יש לה ציפיות לילדה..) שולח לה SMS ואז היא צריכה להירשם דרך האינטרנט.

הבעיה היא.. שאין לה אינטרנט... אז היא תמיד מבקשת ממני לרשום אותה... והיא כבר כמה חודשים לוחצת עליי לבוא איתה לאיזה אודישן 'נורא חשוב' בת"א...

אני מנצלת את הבמה להתייעץ איתכם.. מה אני אמורה לעשות איתה??

היא דתייה להגדרתה וברור שאני לא רוצה לסייע בידה בדרכה ל'עולם הזוהר', כי כמה שהיא טוענת שתשחק בבגדים צנועים וסצנות צנועות וכו',אבל היא לא קולטת שיש עוד המון מורכביות בעולם הזה, והיא גם עלולה להידרדר..

מזל שהבנות שלי בדירה, אחת אחת מבית טוב.. זה באמת נס..

לילדונתקופיקו

בקשר לשאלה הראשונה- לשאול רב

בקשר לשאלה השניה-את גם יכולה לשאול רב

וגם להתחמק ע"י שתגידי שאת לא מעבירה בגדים מאחת לשניה

אני חושבתעמית-טליה

שתגידי לה את מה שנראה לך וזהו..מומלץ שזה יהיה היותר צנוע

ובקשר לדבר השני אממ זה קצת יותר מסובך אבל אני גם הייתי נותנת

סה"כ היא בחורה בוגרת יש לה בחירה חופשית..זה לא שאת ממליצה לה ודוחפת אותה ללבוש את זה היא שאלה את עונה..

גם לי יש את הקטעים האלה עם החברות הטובות אני קונה חצאיות והיא מכנסיים אבל פעם אחרונה שהלכנו לקנות ביחד היא קנתה חצאית ארוכה וחולצת שלוש רבעי..תנסי למשוך לה את העין לדברים צנועים ויפים..כי באמת הרבה אנשים חושבים שאין דבר כזה..ואז הם רואים אנשים והולכים לקנות איתם ורואים שיש והמון..ולפעמים זה נראה הרבה יותר טוב

תעשי את החשבונות שלךפנאט 2המשודרג

תנסי להשפיע עליהן לטובה (אם את יודעת שאת לא תתקלקלי)

אך אם יש סיכוי אפילו הכי קטן שאת תתקלקלי אני במקומל הייתי בורח (אני לא יודע אם יש את האפשרות הזאת...)

בקשר לשאלה השניה-מיכל160אחרונה

לדעתי זה ממש תלוי בחברה וכל מקרה זה לגופו. אם יווצר מזה שלא תביאי לה חילול ה' או שהיא תלבש חולצה שלה שלא צנועה אותו דבר אז זה נראה לי פחות בעיה ואם היחא תקבל אתזה יפה אם תסבירי אז מצוין!~!!!

הרבה פעמים שירות לאומי זה גם צשליחות בדירה...

פולים בהצלחה!!!

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך