......רעות =)

בס"ד.

לא נתתי לזה כותרת, כי פשוט אני לא יודעת איך להגדיר את זה!!! מזעזע, טימטום...

יהודי תקע בשופר בכותל ונעצר

שנות ה-20 חוזרות: משטרת העיר העתיקה בירושלים עצרה יהודי שתקע בשופר במהלך תפילות ראש השנה באזור המכונה 'הכותל הקטן'.
הלל פנדל

התקרית אירעה סמוך לשעה 7:30 בבוקר היום השני של ראש השנה (יום א'), בחלק הצפוני ביותר של הכותל המערבי אליו ניתן להגיע. המקום הזה נקרא 'הכותל הקטן' ומיוחסת לו קדושה מיוחדת בשל העובדה שהוא ממוקם בדיוק מול המיקום של קודש הקודשים בבית המקדש.

המתפלל שנעצר, אליהו ק' בן ה-20, בא לכותל הקטן יחד עם קבוצה של תשעה אנשים נוספים ושתי נשים כפי שנהגו לעשות בראשי השנים שעברו לתפילה מוקדמת בבוקר. לקראת סוף הסבב הראשון של תקיעות השופר בתפילה נכנס למקום שוטר מג"ב, סימן בידו שהוא מעוניין לדעת 'מה קורה כאן' ועזב מבלי להגיד מילה.

זמן קצר לאחר מכן תקע אליהו ק' בשופר שנית באמצע תפילת העמידה. מיד לאחר התקיעה נכנסו למקום שוטרים וניסו להוציא אותו, אך הוא סירב לזוז מכיוון שהיה באמצע תפילתו.

רב הכותל והמקומות הקדושים: "הדבר מזכיר לנו את ימי המנדט הבריטי כאשר יהודים נאלצו לעשות מאמצים על אנושיים על מנת לתקוע בשופר בכותל המערבי".

כשראו שאליהו מסרב לזוז הודיעו השוטרים למפקדיהם במכשיר הקשר כי הוא מתפלל ומסרב לזוז. בעקבות הודעה זו נשלחה תגבורת של שוטרים למקום שכללה לפחות 20 שוטרים, על פי עדי ראיה.

השוטרים שהגיעו לא חיכו זמן רב והחלו לגרור את אליהו. הם הפסיקו את מאמציהם לשניה, ואליהו ניצל את ההפוגה ושב להתפלל. כך מספר פעמים עד שהשוטרים נכנעו ואפשרו לו לסיים את תפילתו. בינתיים ניסו שאר אנשי החבורה שהתכנסה בכותל הקטן לתפילה למנוע מן השוטרים לקחת את אליהו. בתגובה הניפו השוטרים את האלות שלהם והחלו להכות במתפללים. איש מן המתפללים לא נזקק להתפנות לבית חולים.

אליהו נלקח לתחנת המשטרה ברחבת הכותל מלווה במספר חברים. כאשר ביקשו לעלות במדרגות לתחנת המשטרה ודרשו לקבל חזרה את השופר שהחרימו השוטרים ירדו שוב השוטרים עם האלות. משם נלקח אליהו ברגל לתחנת הקישלה משם שוחרר בשעה 11:30 לאחר שהואשם בתקיפת שוטר, בהפרעה לשוטר במילוי תפקידו ובהפרת הסדר הציבורי.

"לא רק שהם הפריעו לו לתקוע בשופר, אלא שהמשטרה גם הרביצה לנו בחוזקה", אמר אחד מעדי הראיה לאתר ערוץ 7 באנגלית. "הייתי בדרכי לכותל כשראיתי בין חמישה לשבעה שוטרים שומרים צמוד על אליהו. הלכתי אחריהם וכשמספר מחבריו הגיעו החלו השוטרים לנהוג באלימות. ביקשנו מהשוטרים להחזיר לנו את השופר והם בתגובה בעטו בנו ודחפו אותנו".

אחד מתושבי הרובע היהודי אמר לערוץ 7 כי באופן אירוני החתונות הערביות הקולניות וקריאות המואזין לפנות בוקר אשר מעירות את בני הבית משנתם לא מופרעים על ידי המשטרה בטענת הפרת הסדר הציבורי.

רב הכותל והמקומות הקדושים, הרב שמואל רבינוביץ' אמר בתגובה לערוץ 7 כי מדובר בתקרית מצערת ביותר. "שאלתי את מפקד תחנת המשטרה, יוסי פריינטה, לבדוק מה אירע שם, גם את האלימות וגם את מניעת האפשרות לתקוע בשופר. הדבר מזכיר לנו את ימי המנדט הבריטי כאשר יהודים נאלצו לעשות מאמצים על אנושיים על מנת לתקוע בשופר בכותל המערבי".

פניית ערוץ 7 למשטרת ירושלים בשאלה האם מדובר בהתוויית מדיניות חדשה ביחס לתקיעת שופר בכותל המערבי נענתה בתשובה: "אין לי תשובה לתת לך, אחזור אליך מאוחר יותר". כל תגובה נוספת לא הגיעה מאז.
מה.????[:HoDi
תגידו הם בסדר???
מה??????????איש-זאב
שפוים?מה הולך פה?
טוב ת'אמ שאני לא מופתעת...[:HoDi
משטרה-בעעעעעעעעעעע
זה לא חידושאיש-זאב
אבל לכזאת רמה?
מה אתם רוציםדב
אנחנו לא מדינת יהודה אנחנו תחת שלטון שהוא נגד התורה
הם רוצים אוליפלפלתי

גם לתלות אותו בגרדום שבקישלה??

כי נורא מתאים להם כבר..

חבורת אמסטפים... שלא יזכו לראות אור יום ולו לשניה אחת..

אמסטפים זה כלוםאיש-זאב
אתה צודק. זה היה בשיא העדינות...פלפלתי
קצה המזלגאיש-זאב
קצה המזלגאיש-זאב
הוא עוד יתקע
זה יכול להרתיח!!!רעות =)

בס"ד.

למה דבר כזה, לא מתפרסם בכל התקשורת?! (זה די ברור למה...) למה רק בערוץ 7?

צריך שכולם ישמע על דבר כזה!!!!!!

כולם לאאיש-זאב
רוצים לשמוע על דבר כזה,שכל החומות שלהם יתמוטטו,כי לזה,לזה באמת קצת קשה למצוא הסבר
צודק. אבל צריך עכשיופלפלתי

להעביר את הקטע הזה לכל תפוצת האימיילים שלכם ולבקש להעביר את זה -

והלוואי זה יעזור כמו שעזר לתרצה לצאת מהכלא..

בסוף זה יחלחל אם לא יעזור..

ואם לא יועיל - לא יזיק..

כן, תעבירו את זהרעות =)

בס"ד.

לפחות ברשימת תפוצה שלכם.

לפלפלתי - את חושבת שזה מה שעזר לתרצה להשתחרר?

כן. בלגן ציבורי.פלפלתי

יידעו את כל העולם, הם לא הצליחו לטאטא את זה, ובנוסף הם הפעילו את החכים הבטלנים שיזיזו את עצמם קצת..

ביחד זה עוזר.

בד"כ הם מפחדים שיצא להם שם שחור מידי.. כי הוא כבר שחור. זה רק משחיר אותו עוד..

מיזה תרצה?איש-זאב
הילדהפלפלתי

מאלון מורה שהיתהעצורה כמה חודשים ולא הסכימו לשחרר אותה.

אין עליה! אני אביא לך קטע על מה שהיא עשתה.

שניה..

היא הרימה את כל מערכת המשפט על טיל..

הנה בשבילך..פלפלתי

צידוק הדין

מערכת שלמה בפאניקה.

נערה בת 15, איתנה בדעתה לא להכיר בסמכות בית המשפט.

השופטים מתפתלים וכבר קרובים ליאוש. שוב אין הם מבקשים ממנה דבר – לא התיצבות בדיונים (למעשה, העילה למעצרה), לא מעצר בית, לא הגבלת תנועה ולא שום דבר אחר. גם לא אכפת להם מי יחתום ובלבד שיחתמו על ערבות של 1500 ₪ עבורה.

כלומר, דמי פדיון שבויים שלא ימומשו לעולם משום שאין שום צו שיכול להיות מופר כאן...

אין דרך אחרת להסביר את התנהלות בית המשפט מלבד פאניקה.

תרצה שריאל מאלון מורה, מוחזקת בלא דין במעצר, בניגוד לחוק עליו אמונים ולשמו נשבעו השופטים עצמם, והם עושים הכל כדי שהיא תכיר בהם. הם מוכנים ללכת לקראתה עד הסוף. ובלבד שהיא תתן להם את הגושפנקא שהם אכן מקום ממנו יוצא הצדק לאור.

על מה שהנערה המדהימה הזאת, כמו גם אחותה הגדולה לפני כשנה וכמו עוד כמה וכמה עלמות חן רבות עוז עוברות תחת מכבש מערכת שלמה – עוד יבוא היום בו יתנו האחראים על כך את הדין.

אולם מה שהן עושות למערכת, הכמהה להצדקת קיומה, זאת יזכר כנס בתולדות ישראל.

בשורה חדשה יצאה מירושלים – דרישת דין צדק על פי סנהדרין ודיני תורה.

והמערכת כולה קורסת לרגליה של עלמה צעירה ועדינה ומשוועת בתחנונים "אנא, תכירי בנו, תחתמי ולו על משהו. לא משנה על מה, לא משנה מה תעשי – ובלבד שתחתמי על הכרה בקיומנו."

שהרי זו המשמעות היחידה היכולה להיות להחלטת השופטת לחתום על ערבות בלי שום הגבלות על הנערה.

חתימה על ערבות כאן פירושה – רק הכרה במערכת הקיימת.

ולמען ההכרה הזאת, המערכת מוכנה לשפוט עוול, אפילו על פי החוקים שלה, היא מוכנה לעבור על כמה וכמה חוקים שהיא ייצרה, כמו הוצאת לשון הרע על ציבור שלם ("אתם רק לוקחים מהחברה ולא נותנים לה דבר") כמו חוק חינוך חובה, כמו פגיעה בזכויות הפרט, כמו פגיעה בזכויות הילד ומעל הכל – זילות בית המשפט.

מערכת מעוררת רחמים...

כבר חדשיים שתרצה יושבת במעצר.

תנאי מעצרה הם תנאי מעצר שניתנים לרוצחים מסוכנים. הפגיעות בה מגיעות לרמות בלתי אנושיות בעליל. מתנכלים לה במעצר ועל כל דרישה צודקת שעולה עבורה (כמו ביקור פתוח) היא סופגת התנקמויות קטנות וקטנוניות ביותר. מציקים לה לשם הצקה.

רק אתמול לאחר הדיון הועברה תרצה לכלא "נווה תרצה" ושם נשללו ממנה כלי הכתיבה ורשימת הטלפונים שלה. שללו ממנה פשוט את האפשרות אפילו להעסיק את עצמה במעצר.

עד כמה הם עוד ירחיקו לכת? מה הם עוד מסוגלים לעולל לעלמה בת 15?

הם רוצים ממנה רק משהו אחד. דבר אחד ויחיד. עבורו הם יהיו מוכנים לנקוט נגדה כמעט בכל אמצעי פלילי. הם דורשים שהיא תודה ש"הדין דין אמת", והכל מתוקן לסעודה...

תרצה יודעת שבינה לבין החופש מפרידה רק החתימה חסרת המשמעות הזאת. גם השופטת יודעת זאת. והשופטת, כמו השופט שהיה בדיון הקודם, מוכנים לשלם כל מחיר משפטי וללכת לקראתה כמה שאפשר בשביל שהיא תחתום על החתימה חסרת המשמעות הזאת, לכאורה.  אולם, היא יודעת שהחתימה הזאת היא לא חסרת משמעות כלל ועיקר. היא יודעת שהיא צריכה להעיד פה על שקר שהוא אמת ועל עוולה שהיא צדק.

ונערה כמו תרצה לא מסוגלת לשקר. היא לא תפרוק את נזמיה בשביל עגל הזהב המשפטי הזה הגועה מולה בחוסר אונים משווע.

הבעיה המרכזית פה היא שתרצה לבד. שאנחנו מחרישים...

אבל החוסן הזה של תרצה, חייב להקרין החוצה.

לא יתכן שנערה בת 15 תלחום לבדה את מלחמת הצדק והאמת וכולנו נעמוד בצד ונחריש.

לא יתכן שמערכת שלמה תתעמר בנערה ותשחק עימה ב"הורדת ידים" תוך פגיעות מתמשכות ועיוות הדין ואנחנו נתבונן בה באדישות בלי להצטרף אליה ככל יכולתנו.

לא מספיק להסכים עמה הסכמה שבשתיקה.

לא מספיק להימנע מחתימה על ערבות כפי שהיא דורשת ובצדק.

צריך להתייצב לצידה. להאבק במערכת המרושעת עד שחרורה ללא שום תנאי וללא שום חתימה או הכרה שבכתב ושבעל פה.

תרצה חייבת לצאת לחופשי עכשיו!

מה עוד צריך לקרות כדי שנלחם בתועבה הזאת?

ומה הם עוד יהינו לעולל לה?

האם כל דבר אפשרי? האם הכל פרוץ?

האם האזניים מסוגלות עדיין לקלוט את גודל העוולה?

הדרישה הזאת חייבת להיות נישאת בכל פה, בכל מקום ובכל זמן.

לשחרר את השבויה תרצה בת רות שריאל משביה במגרש הרוסים.

גיבורה!איש-זאב
מילה קטנה על ילדה גדולה..!פלפלתי
ואת אלה אסור לקלל?מוריה
בס"ד

לכל המלכתיים.. נקודה למחשבה..

פשוט ימח שמם!! ככה להפריע ליהודים ביום הקדוש שלהם?! ימח שמם.. פשוטו כמשמעו!
זה פעם ראשונהפלפלתי

שאת אומרת את זה?

כי לי יצא כבר כמה פעמים..

לא.מוריה
בס"ד

זה רק בשביל הממלכתיים.. החסרי חיים שלא מבינים..

סיבה יחידה שאני אשמור פי מלקלל אנשים.. זה כדי שזה לא יהפוך להרגל ואני אתחיל לקלל את כולם.. אבל אני מקללת.. את הרשעים..
זה הדבר היחידפלפלתי

העדין שמתאים לאמסטפים האלו - אז זה תמיד מגיע אלי עם ההקשר שלהם.

אבל כדי שאני לא אגזים פה - אני שותקת.

עכשיו!

ימח שם הכופרים הציוינים ;פנאט 2המשודרג
תפסיק כבר לדבר שטויותפלפלתי

בלי חשבון..

זה לא עושה טוב לרעיונות שלך..

שלטון זר...משה
גם לי אין כותרת לתגובה...רומ"י

לא קראתי הכל, כי זה ארוך.. אבל זה מזעזע!! אני לא מבינה, הם לא יודעים מה זה ר"ה?!

והמקום שמוסבר זה במנהרות הכותל, נכון?

לא, זה לא במנהרות.הלל92
זה איפה שהולכים בסיבוב שערים, השער הראשון שמגיעים אליו.
אבל במנהרות זה הכי קרוברומ"י
לקודש הקודשים..
נו אז מה??פלפלתי
אז היה כתוב..רומ"י

שהם היו במקום בכותל שהכי קרוב לקודש הקודשים..

עזבו, אני קשת הבנה..

זה לא משנה איפה. משנה העיקרון..!!פלפלתי
הבנתי,רומ"י
רק שאלתי איפה הוא היה..
חזרנו לשלטון הבריטים?שירה חדשה

בס"ד.

לאן הגענו?

ימח שמם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ממלכתים- נדפקתם. לכו לכו תחבקו את השוטרים המסריחים האלה....

מה קשור ממלכתים?פלפלתי
והם לא חושבים שהם נדפקו..
מה לא הקשר?שירה חדשה

בס"ד

שוטרים- ממלכתים- חיבוקים ונשיקות.

אז אמרתי להם שהם נדפקו- כולם גילו את הפרצוץ האמיתי של החברים שלהם...

כאילו שהם גילו את זה עכשיו..פלפלתי
הם גילו את זה קודםאיש-זאב
אבל לא רצו האמין
כנ"ל עכשיו..פלפלתי
הצילו!!!!!!!!!!!!!!!!!!! חזרנו לשנות קום המדינה??? (ל"תיהודה
תשאל את הרבנים הממלכתים איך קורים לזה?מכאל 2 3
אהההאיש-זאבאחרונה
וצריך להכריח אותם להבין את זה,אי אפשר לחיות תמיד באשליה (מי שמדבר)
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך