כדאי לגלוש לכתובת הבאה
http://www.kipa.co.il/community/all.asp?id=13
מתנהל שם דיון מרתק בנושא תביעה שהוגשה נגד הרב אבינר.
כדאי לגלוש לכתובת הבאה
http://www.kipa.co.il/community/all.asp?id=13
מתנהל שם דיון מרתק בנושא תביעה שהוגשה נגד הרב אבינר.
מאשר להתעסק עם בעיות כאלו. לפחות לנו.
אף אחד לא שאל אותנו - ולכן אין לנו מה לפתוח את הפה.
מי שבוחר את הרב אבינר כרבו - יכול לברר את הענין - אבל בטח שלא בפורום כזה.
והיא הוגשה בעקבות כתבה שפורסמה נגד הרב אבינר במעריב לפני כארבע שנים על מעשים שיש בהם לכאורה הטרדה מינית.
בבית הדין עלו נגדו תלונות נוספות על זיופי מסמכים ומעשי מרמה.
כשלוש וחצי שנים מתנהלת התביעה ללא הכרעה. כעת מונח התיק בפני דייני בית דין הרבני הגדול בירושלים.
אני מוחה על כך שכבוד הרב והרבנית מלמד החליטו לא לפרסם שום פרט על הפרשה באתר ובעיתון בשבע, הציבור רוצה לדעת את האמת! זה חשוב הרבה יותר מההאשמות נגד הנשיא!
שכשאתה מביא את זה אתה מסתבך בביזוי התורה, ביזוי ת"ח (ולא משנה אם הם חכמים או לא) לשון הרע, הוצאת שם רע,
ומה לא.
לכן זה לא נעשה.
כשהנשיא הוא סתם בנאדם, לא קשור לשום רבנות ושום תורה.
הבינות? (אני לא בעד הרב אבינר אבל בעד לחשוב קצת..)
אבל זה לא שייך אלינו בכלל - וזה הרבה יותר מסובך ממה שנראה לכם.
לכן אני ממש ממש לא אוהבת את מה שנעשה פה.
בחוצפה ובחטטנות..
יש דברים מאוד ספציפים שביקשו מהרב לא לפסוק..והוא פירסם זאת לנשות בית אל בלבד..
לבוא ולהתחיל לשוחח עליו זה להכנס למקום שלא לך..אתה לא רב מוסמך שיכול לדעת מה האמת..תיתן לרבנים לעשות את העבודה הזאתי..
סתם כי היית תגובה אחרונה..
את נקיה ;)
הנה ציטוט מפורום אקטואליה באתר כיפה הבוקר
עמית יקרה
בוקר טוב ומועדים לשמחה
אני עצמי אחת המתלוננות שפנו למעריב לפני כארבע שנים. אינני מפרסמת את שמי המלא בפורום אבל בהחלט אינני מסתתרת ורבנים רבים שהיו מעורבים בטיפול בתלונתי יודעים מי אני. אינני תושבת בית אל וגם המתלוננת השניה כבר עזבה את בית אל בגלל יחסם המחפיר של תושבים מסוימים בבית אל כלפיה. אני בת של רב, נכדה של רב ואשת רב ודעי לך שכל מה שעשיתי בענין התלונה היה למען עתיד טוב יותר לעולם התורה ולא להיפך.
אני לא מרגישה מסכנה בכלל למרות שאני נרדפת על ידי "הרב" אבינר ומקורביו שהחליטו למחוק את עדותי בכל מחיר.
לפני כשלוש וחצי שנים תבעתי את הרש"א בבית דין רבני. בתמימותי ציפיתי שתינתן לי הזכות להשמיע את טענותי נגדו ולהגיש חומר ראייתי (הקלטות ומכתבים בכתב ידו) כדי שהדיינים יקבעו האם טענותי נגדו צודקות - כן או לא.
היום אני יודעת שהייתי תמימה מאוד ולא היכרתי כלל את חולשותיה של מערכת בתי הדין. הרש"א הצליח לטרטר אותי מבית דין לבית דין ולמעשה עד היום לא שמעו את עדותי בבית דין אפילו פעם אחת. אבל זה לא הכל - בבית הדין העז הרש"א להגיש לדיינים מסמכים מזויפים (באמצעות בא כוחו). הוא הגיש לבי"ד הרבני הגדול מסמכים שלטענתו הוגשו בעבר לבית דינו של הרה"ג דב לוין (בית דין פרטי שאינו קשור למוסדות המדינה), אך לבית הדין של הרב לוין הוגשו מסמכים שונים לגמרי. הצגתי בבית הדין את המסמכים המקוריים עם חותמת בית הדין של הרב לוין. ציפיתי מהדיינים להעניש את הרש"א על מעשה המרמה החמור הזה אך הם פשוט התעלמו מתלונתי. בפעם הראשונה בי"ד הגדול התעלם מהתלונה. אח"כ התגלגלה התלונה לבי"ד האזורי והם אמרו לי בפירוש שהם מסרבים להתיחס לתלונה על זיופי המסמכים (למרות שבאותו דיון בא כוחו של הרש"א הודה שהוא עשה את מעשה המסמכים המזויפים. דבריו רשומים בפרוטוקול).
ולגבי גוף התביעה. תבעתי את הרש"א על עברות בדיני צניעות והוראת הלכה שלא כדין. הדיינים בבי"ד האזורי לא אפשרו לי לקיים חקירה של הרש"א בענין ההאשמות נגדו וקטעו את החקירה דקות ספורות לאחר שהחלה. בסופו של דבר אני לא עליתי על דוכן העדים בבית הדין ולא נחקרתי, הרש"א לא נחקר על ידי הדיינים ואנו חקרנו אותו דקות ספורות בלבד. בכל זאת ניתנה "החלטה" והדיינים קבעו שהוא צדיק מאה אחוז ואני חייבת להתנצל בפניו. בהחלטתם הדיינים התעלמו במתכוון מחומר ראייתי חשוב מאוד שהגשתי לבית הדין. מדובר בהודאות של הרש"א בחלק מההאשמות שבהן האשמתי אותו ואביא דוגמא אחת קטנה. הוא אמר לי בעבר שמותר לו לומר לאשת איש "נשיקה על מצחך". הקלטתי את דבריו והגשתי את הקלטת לדיינים. הרש"א כלל לא הכחיש שאכן אמר לי שהביטוי "נשיקה על מצחך" כלפי אשת איש הוא ביטוי מותר (למרות שהוא מפרסם בכתביו שחיבה כלפי אשה אסורה. אז מה - "נשיקה על מצחך" זה לא חיבה?). בהחלטת בית הדין אין זכר לכך שההקלטה הוגשה. והרי להקלטה זו יש חשיבות עצומה. רב הנחשב אצל רבים "גדול הדור" מתיר ביטוי חיבה מובהק נגד השו"ע - ואת דייני בי"ד האזורי שדנים אותו על הוראת הלכה שלא כדין זה לא מעניין?
בלי התיחסות לחומר הראייתי שהגשתי אין להחלטת בית הדין כל ערך. הדיינים גם התעלמו מהקלטה של הרה"ג שפירא שהגשתי. הרה"ג שפירא אמר לבעלי דברים קשים על התנהגותו הלא צנועה של הרש"א כלפי אשת איש. דבריו הוקלטו והקלטת הוגשה לבית הדין. הדבר שהכי קומם את הרב שפירא היה העובדה שהרש"א הזמין אותי כאשה נשואה לביתו לשבתות בלי בעלי, כאשר בעלי נותר לבדו. הרש"א הודה בעובדה זו בבית הדין ודבריו נרשמו בפרוטוקול. כל עניין ההזמנה לשבתות בלי הבעל ותגובתו של הרה"ג שפירא שכעס על כך מאוד הושמטו לגמרי מהחלטת בי"ד האזורי!
בשורה התחתונה הדיינים בבי"ד האזורי רימו אותי. במקום לעשות את עבודתם ולדון בתביעה הם התעלמו מעובדות שאותן הוכחתי ללא ספק, וממעשי מרמה שעשה הרש"א בבית הדין. הגשתי ערעור לבי"ד הגדול והתיק נמצא אצלם כשנה וחצי בלי שום התקדמות. פעם אחר פעם מתחמקים דייני בי"ד הגדול מהכרעה סופית בעניין התביעה.
מכל מה שקרה בבית הדין למדתי שעשיתי צעד נכון מאוד כאשר פניתי לעיתונות החילונית. לא היתה שום דרך אחרת להזהיר את הציבור מפני הרש"א.
האדם הזה אין תוכו כברו. הוא מפרסם פסקים מחמירים בדיני צניעות אבל בסתר הוא מתיר את האסור בלי נקיפות מצפון. הממסד הרבני צריך להתנער ממנו כמה שיותר מהר.
(אגב, המתלוננת השניה הגישה תלונה במשטרה, מהמשטרה פנו אלי וחקרו גם אותי אך לא הוגש כתב אישום בגלל התישנות ובגלל שלדברי הפרקליטות על פי החוק החילוני (שאינו מחשיב את חוקי התורה) אין כאן אשמה פלילית).
נראה לי אם הרב מלמד החליט משהו - יש לזה סיבה מספיק טובה לעשות את זה.
הוא לא מפחד מבלגנים כ"כ...
בכלל בכלל לא שייך מה שהולך פה.
לפרסם ולהשמיץ בראש חוצות.
זה בקצרה.
הם מחותנים..
אבל אשריו
בתוך עמי אנכי יושבת..
אני פשוט גרה בבית אל.
כי חברה שלי מכירה מישהו משמה והוא אמר לה שהם עושים שבתות אחד אצל השני...
טוב אני אברר שוב..
ואיזה בית אל את גרה?א ב ג ד ה ו' סתםם..
א או ב?
זה גורם לי להקיא.......מה אתם מדברים בכלל?!?
תתנו למי שצריך לטפל בזה שיטפל ויותר מזה -כלום!!!!!!!!!!!!!!!!!
אתם יודעים איזה שנאה אתם גורמים שאתם פותחים שרשור כזה קטן עם 5 מילים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????.!?!??!?
לאיפה אתם רוצים שנגיע עם כאלה פטפוטים........ואני לא מתווכח עכשיו אם זה בסדר או לא...
מקווה שתגיעו להבנה שזה מטומטם ולא שייך!!!!
בציפייה לבניין גואל!
נריה.
פלפלתי לא מפחדת לצאת בחריפות ובעוז נגד הרב אבינר ושאר הרבנים הממלכתים שהביאו אותנו אל פי תהום-
אבל אני לא מוכנה לקבל את העובדה שנושא כזה מורכב מביאים לחבר'ה צעירים מאוד שלא מבינים בזה כלום
ודורשים מהם להשמיץ סתם. רוב החבר'ה לא מבנים כלום בהלכות האלה, ואין צורך להכניס אותם לפסוק נגדו.
אבל אף אחד לא ביקש מהם לקבל את דרכו..
אני לא קוראת ספרים שלו, לא שיעורים שלו, הוא לא רב שלי ואפילו העלונים שלהם בקושי נכנסים אלינו הביתה.. (לא נראה לי שקוראים אותם אפילו).
יש לי בעיה אחרת. יש לי בעיה שנותנים לנוער לפסוק ולצאת בנחרצות נגד משהו מסובך שאם הוא כ"כ נכון, הרבנים הגדולים היו צריכים לארגן חומה בצורה ולצאת נגדו. וכמו שחברה אומרים שויכחי הממלכתים או לא- לא צריכים להתבצע על גבו של הנער שעומד על הגג בעמונה - ככה אני חושבת שבענין הזה אין צורך להכניס נוער במקום רבנים גדולים.
והתורה - איה כבודה??
(הרב אבינר לא נקרא אצלי כבודה של תורה, אבל שאר הרבנים הגדולים כן. למרות שאף רב הוא לא הרב שלי.)
- מצויין. גם לי אין רב. אני עדיין מחפש. כל מי שאני "מוצא", אני רואה שאני לא מתאים לו. בעז"ה בקרוב.
- בעיקרון, אני מסכים. אבל אולי לא שמת לב לנקודה שהדגשתי. כשאותו גורם במקרה שלנו סולימאן, עוסק בעוד דברים שהשלכותיהם בציבור גדולות! 1 מי שדיעותיו כאלה, וחוקרים אחריו, מבינים למה... 2 ילכו אחריו ויחטאו בעוד דברים. כמו הדברים הראשונים עליהם יצאו נגדו! וכאן... איה כבודה של תורה?
- אכן. להכניס חבר'ה למה אסור פה, ומה מותר, זאת לא הנקודה. אבל (וזה מתקשר לעוד תווית שרציתי להכניס) :
איך הרבנים הגדולים לא יצאו נגדו בגדול? א, כי הוא מוכר כרב ולכן נזהרים פחות. ב, חלק עדיין לא יודעים. ג, חלק כמו שכתבתי, עדיין בשלבים ורוצים להיזהר. אבל גם הגדולים! יצאו בפסק. ואיך זה לא התפרסם תשאלי?
את יודעת שלאלי סדן, הצבא מימן את החוברות? למה? כי זה תומך בהם. וגם אבינר. כשזה נגד אנשים שהממסד תומך בהם, הממסד יודע להעלים את אותם "חומרים"! אז צריכים אותנו, היהודים הקטנים, (במחילה מכבודך) כל אחד לעשות השתדלות. וכמובן היכן שצריך אותו.
עובדה, שגם הרבנים הגדולים, ובלי לזלזל בהם, לא יודעים עד שלא אומרים להם! למען ה'! אנשים חושבים שרב יודע הכל! לא נכון! יש הלכה שרב שנותן שיחה בשו"ת בעניין מסויים, אסור לשאול אותו בעניין אחר. למה? כי אולי הוא יחשוב רגע, כי הוא בכלל בנושא אחר, ועד שהוא יעלה על התשובה, התלמידים יתחילו לגחך. ולא שהוא חלילה אינו יודע, פשוט אדם שנוסע בכביש עמוס ימינה, שמאלה וכו'... ומישהו מתקשר אליו לדעת איך לנסוע למקום אחר.. .הוא עכשיו עשה ימינה, וצריך לומר להוא, לעשות אחורה שמאלה, הוא בטעות יתקע באנשים.... מבינה?
לכן צריך להכניס את הנוער למודעות הזאת. כמובן, במינון הנמוך.
ותראו מה קרה ביפן, שם כל המשפחות המלוכה שלטו, עד שהם "בטובם" עשו כמה אוניברסיטאות... הסטודנטים התפתחו מהר - כל דבר אצליהם טכנולוגי, משקפיים עם ווישרים, אבל יותר מכך - יש להם מודעות פוליטית גדולה! הנוער (ולא רק הסטודנטים) שולט בכל מה שהולך במדינה! יוצא להפגנות, לשמחות, לכל דבר!
אני חושב שסיימתי.
בתקווה ובתפילה שפרשייה זאת תסתיים במהרה.
ששלוימל'ה שלנו ייכנס לנבצרות סופית. בעז"ה בקרוב.
ובא לציון גואל.
והוא רחום...
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
אתה צודק לא ידעתי אני חדש
איך אני מוחק
בואו נחיה אותו
למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?
גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7
גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,
וגם עם שלושת הנערים הי"ד
זה חדש יחסית
עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית
(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)
מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?
כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?
פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"
כל הפרטים, להאזנה>>
קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>