שאלה..רוח חדשה

כל אחד שמתאבד כותבים עליו בתשקורת?

אם כן.. אז זה קורה ממש מעט!

שלא נדע..

נראה לי שבארץ כן....צרי
אבל ב"ה שזה קורה מעט...
לא. ממש לא. יש מתאבדים, ולא מדווחים עליהם.סבא גפטו
רק אירועים "חריגים" - שידועים. וממילא מודיעים על כך גם בתשקורת הארצית.

רוצה דוגמאות? אני בעוד חצי שעה מתאבד. יכתבו על זה...? סתם... חלילה!
לא הבנתי..רוח חדשה

זה כן היה נחשב מקרה חריג?

אני באמת שואלת, לדעת אם במחשבה לאחור הייתי יכולה להיות מפורסמת.. [רציני. אבל במילים אחרות..]

כי פה בצד, במבזקים, כתוב על ילד שירה לעצמו בראש, בטקסס..

תגובהסבא גפטו
ההתאבדות עצמה, תלוי איך היא נעשתה, ואיפה. (למשל: כמו שקרה לפני כמה זמן בירושלים. בתחנת משטרה, זה קרה לאחר שהילדה נעצרה - והתאבדה שם. זה מקרה מיוחד - בשל המיקום. מפרסמים).

במחשבה לקדימה, את יכולה להיות מפורסמת, בלי דברים פסימיים.

לא מעניין אותי ילדים בטקסס.

לרוב, מההתאבדויות שמציינים, יותר יציינו את הילדים, כי זה יותר מזעזע.
אבל יש גם לא מעט מבוגרים שמתאבדים.
וגם לא כל הילדים שמתאבדים, מגיע סיפורם לתקשורת. ממש לא.
אתה לא בנאדם!איש-זאב
לא אכפת לך שמישו התאבד????
טעות. הילדים שם, לא מעניינים אותי.סבא גפטו
וחבל שכךאיש-זאב
הוא גם בנאדם,אפילו שהוא גוי,מה זה משנה אם הוא "ילד" או "מבוגר",הוא בנאדם!
אתה נשמע כ"כ.. שמאלנירוח חדשה
גם בן דוד שלך הערבי מאום אל פאחם בנאדם..
שטויות! (וסליחה על הבוטות. היא נצרכת. ולא אישית)סבא גפטו
כתוב ביחזקאל: "ואתן צאני צאן מרעיתי, אדם אתם!" רש"י הקדוש, ועוד פרשנים קדומים וגדולים פירשו: אתם קרויים אדם, ואין הגויים קרויים אדם".

וכן. מי שלא יהודי, הוא לא אדם.
הוא "מדבר".
הוא לא חיה, הוא לא שום דבר אחר.
יכול להיות שהוא מתנהג כמו חיה... אבל הוא "מדבר" (לא מדבר מלשון - מדבר יהודה... אלא מדבר, בערך כמו שאני כותב הרבה.. מדבר הרבה..).

אין לי במחשב ניקוד . במחשבה הזה (לינוקס)
אל מי התגובה..?רוח חדשה

אלייך. מי כתבה שהבנדוד שלנו הוא "בנאדם"? את (ל"סבא גפטו
אמרתי לפי תפיסה שמאלנית..רוח חדשה

ככה זאב היה נשמע..

זה ממש לא קשוראיש-זאב
הערבי מ"אום פאחם" רוצה להרוג אותי,הילד מטקסס לא
ותגובה אליי, יש לך? תודהסבא גפטו
וטעות.

וכתבו על כך גדולי עולם, רבנים תורניים, ואם תרצה, אביא לך ציטוטים.

וידוע ש"עשיו שונא ליעקב" - עשיו. הלא הם "בעלת בריתנו" וידידתנו ארה"ב הברית.... והם שונאים אותנו, לא פחות מהערבים. ומהערבים המוסלמים. הם בתוך תוכם שונאים אותנו יותר מהערבים.

וידוע, שצריכים יותר להיאבק בנוצרים, מאשר בערבים. חוץ מזה שבמשך הדורות, דווקא מצד הנוצרים סבלנו, אנו היהודים , הרבה יותר מאשר הערבים. (ולא רק בגלל זמן ההמצאה של הדת שלהם) וקשה יותר, הרי שהנצרות היא, עבודה-זרה לכל הדיעות.
והמוסלמים, הרוב סוברים שלא.
וכידוע צריך להיאבק בעבודה זרה..... במיוחד כשיש לה נציגים בארץ הקודש. מבנים. וכתוב לנו בתורה שצריכים לשרוף ולנתץ את כל המבנים האלו. ואחרי כמה פסוקים כתוב, שאם לא נעשה את זה. יהיו לנו פיגועים! אני קיצוני, או התורה קיצונית?

גם לזה אני מצפה לתגובה עניינית. תודה
אתה טועהאיש-זאב

אולי לא לתת להם לגור בארצנו,אבל להתחייס אליהם אפילו יותר גרוע מחיות,הם בני אדם,וזה לא משנה אם הם נוצרים/מוסלמים (כל עוד הם מוסלמים אמיתיים,ולא כמו עכשיו,כשהם משתמשים באיסלאם לקדם את השמדת עמ"י)/בודהיסטים או כל דת אחרת

הנוצרים-אנגליה וארצות נוספות נלחמו בנאצים וכך בדיעבד הצילו את עמ"י

מוסלמים-עות'מאנים שקלטו לארצם את בנ"י ונתנו להם תנאים טובים (למרות שזה היה למטרות אישיות/לאומיות)

בודהיסטים-החזירו אנשים רבים בתשובה (ואם אתה רוצה פרוט:אתה זוכר את האחד שסיפרתי לך עליו?זה שלימד אותי כל מיני אומנויות לחימה?אתה חושב ש"סתם ככה" הוא פתאו החליט שהיהדות היא הדת האמיתית ולא אף אחת אחרת?זה בגלל המורה שלו,שהיה בודהיסטי,החבר שלי רצה להיות בודהיסטי (אל תשכח שהוא גדל בתרבות המזרח הרחוק,גורו זה כמו רב)אז אותו אחד שאל אותו "למה אתה צריך את הבודהה אם יש לך יהדות?" אחרי כמה זמן (הוא היה בן 17)חזר בתשובה (בגיל 19))

אז תן קצת כבוד,כי בכל זאת הם עושים גם דברים טובים ולא רק רעים

אני יודע.סבא גפטו
ובקשר לחזרה לדת דרך סיי-פו למיניהם (סיי - מורה פו- רוח/דת) שמעתי על כך לא מעט. אשריכם "בודהיזם"....

לא כתבתי שהם גרועים מחיות וכו' - הם לא בני אדם, כי הם לא יהודים.

הם גם לא חיות!

הם בדרגת - מדבר. (לא מדבר - שממה - אלא מדבר, כמו שאני משוחח איתך).

- זאת התורה. לא נוח לך? אל תצעק עליי. התורה לא מגדירה אותך כבני אדם. ממש לא).

- האמריקאיים, האנגלים, אם הם היו מפציצים בזמן, המצב של היהודים היה הרבה יותר טוב!

- "עשו שונא ליעקב" וכתבו על כך גדולי עולם במשך הדורות!

"כל עוד שהוא לא מוכיח לך שהוא לא רוצה להרוג אותך, ***** **** **** (מפאת קיצוניות הדברים) - חובת ההוכחה מוטלת עליו".

ואני יודע שיש מושג של "חסידי אומות העולם".

וכו' וכו'... אבל צריך לדעת להבחין. וקודם כל, תדאג ליהודים. אח"כ למי שלא יהודי. כי יש סדרי עדיפויות ביהדות!

ואגב, אח אימי, נשוי לגויה. אני לא מדבר איתה? לצערי כן.
בסדראיש-זאב

אני לא צעקתי

האמריקאים והאנגלים בכלל לא היו חייבים להפציץ,ועל "הצלב האדום" לא הייתה מוטלת חובה לעזור לאלה שנשארו בחיים (כל מיני טיעונים נחמדים כמו"הוא בכל מקרה כבר הלך למות"או"הוא כבר שלד מהלך,הוא לא יחזור להיות מה שהוא היה פעם,בעיות נפשיות וכול זה,אתה יודע....")

עשו אינו כל אומות האולם,הוא אומה אחת(=אדום)כמו שישמאעל הוא אומה אחת (=ערבים)

איזה חובת הוכחה?לא כ"כ הבנתי (כן,כן,אני יודע,אני מפגין כעת את טיפשותי כי רבה היא) אנא,הסבר

אני דואג קודם כל ליהודים (אם כי זאת שאלה קשה) ,אבל כשאני שומע על ילד (ולא אכפת לי איזה דת/לאום/צבע/מין הוא) עצוב לי (כמה שזה נשמע דבילי),כשילד יהודי מת?גם אז עצוב לי

בקשר לאח אימך וכו',גם אח אימי חי עם גויה ואחות אבי(ז"ל) התחתנה עם גוי,זה לא אומר שאני שונא מישו מהם(אם כי אני לגמרי לא מסכים לנישואים/חיים האלה)

קראתי. ורק אמחיש לך משהוסבא גפטו
כדי שתבין. מה היחס - הרמה ביניניו היהודים, לבין אלו שלא.

אולי גם אסור להרוג את הילדים של האויב? הם לא נלחמים בנו!

אביא לך שתי דוגמאות:

ענישה קולקטיבית:

מתוך המהר"ל מפראג - הקטע האחרון:
http://www.revava.org/hebforum/index.php?action=dlattach;topic=1281.0;id=83;image

כולל פירוש.

תהילים קל"ז:
בת בבל השדודה אשרי שישלם לך את גמולך שגמלת לנו, אשרי שיאחז וניפץ את עולליך אל הסלע"

תהילים - פרק קל"ז
מצודת דוד תהלים פרק קלז (א) על נהרות בבל - דוד צפה ברוה"ק אשר יגלה נ"נ את ישראל לבבל ואמר בלשון הלוים אשר יקוננו ויספרו את הקורות אותם בדרך ויאמרו הנה בהיותינו על נהרות בבל שם ישבנו ישיבה הראויה לגולים מוטה לארץ וגם בכינו על כי זכרנו את ציון החורבה והשוממה: (ב) על ערבים - על אילני ערבים שבנחל תלינו הכנורות שהיינו מנגנים בהם בבה"מ וכוונתם היה להעלימם מן העין תוך ענפי האילנות למען לא יראום האויב: (ג) כי שם - ר"ל טעם העלמתם היה כי שם שאלו השבאים מאתנו לנגן על הכנורות דברי שיר: ותוללנו - המהתלים והמלעיגים בנו שאלו דברי שמחה ואמרו לנו שירו לנו מן השיר אשר שוררתם בציון: (ד) איך נשיר - ר"ל אמרנו אז בלבנו איך נשיר את שיר ה' על אדמת נכר שאינו מקום המקדש לפי שפחדנו פן יכופו אותנו לשורר לזה העלמנום מן העין ואמרנו שנאבדו בדרך: (ה) אם אשכחך - ידבר בלשון בני הגולה שיאמרו אם אשכחך ירושלים אז הימין שלי תשכח את כוחה ואת תנועתה: (ו) תדבק - תהיה לשוני דבוקה לחכי לבל אוכל לדבר אם לא אזכיר אותך תמיד ואם לא אעלה את זכרון ירושלים בראש שמחתי ר"ל בתחילת השמחה אשים לה זכרון לבל אשכחה בעת תוקף השמחה: (ז) זכור וגו' - לשלם להם גמול על זה: את יום ירושלים - מה שעשו בעת חורבן ירושלי' אשר אמרו לבבלי' החריבו והשחיתו עד שתגלו היסוד אשר בה והסיתו אותם לעקור את הכל: (ח) השדודה - אשר סופך להיות שדודה על ידי דריוש המדי: אשרי שישלם - משובח ומהולל יהיה זה אשר ישלם לך את גמולך הראוי לך כפי אשר גלמת /גמלת/ לנו: (ט) אשר שיאחז - משובח ומהולל יהיה זה אשר יאחז בידו את עולליך וירצצם על פני הסלע

אין סיבה! אבל זאת חובה!
אמממממ....מה אני אגידאיש-זאב

קצת קשה לי להבין טקסטים כאלה,במיוחד כשהם באים במחשב,ובבקשה,את הקישורים עשה כך:קישור

לפי מה שהבנתי מדובר פה על שונאינו,אלה שבאו להרוג אותנו,ויש הבדל בין שונאינו למיטיבינו

מותק, אני יודע איך עובדים במחשב.סבא גפטו
שולט במערכת הפעלה ווינדוס. בלינוקס, המחשבים שלנו הועברו לזה. בין היתר, מאובטחים פי כמה מונים. לא משנה למה, אבל אצלינו צריכים להיות מאוד מאובטחים. אבא שלי טס בין ארצות. וב"ה זה חייב להיות מאובטח. בלינוקס, הוא עוד לא שם את כל העידכונים שהוא רוצה. בין היתר, אין לי את התוויות שיש לך. כל התוויות. בהזדמנות בעז"ה כן.
אז למה לא עשית את הקישוראיש-זאב

אם אתה כזה גאון?

אתה לא יכול לענות?איש-זאב
אני יכול סבא גפטו

רק ש:

בלינוקס אני לא שולט. א"כ זה אפשרי.

בדקות אלו ספציפית אני במחשב הווינדוס.

אני? לא גאון. אבל קצת מבין.

עכשיו הבנתי משהו!רוח חדשהאחרונה

"על חטאים שאנחנו חייבים עליהם גילגול בחי מדבר, וחי בלתי מדבר.." [-אולי לא מדוייק, מה שאמרנו ביום הכיפורים]

אבל ברור שהם בני אדם אם לא, מי ברא אותם?!

אתה יודע מה? זו הבעי'ה שלכם!סבא גפטו
ברור! זה אמור להיות איכפת לי, כבן אדם, צרתו של האחר.
אבל כשיגמרו - או לפחות שיתחילו לטפל בבעיות שלנו!
"עניי עירך קודמין". וזה לגבי הרבה מושגים!

זק"א - בצונאמי - החליט לשלוח לשם עזרה.. מה עם יהודים כאן?

דוד המלך - היתה עליו צעקה משמים, למה הלך לארם נהריים לכובשה- ואת ירושלים הוא לא כבש?

עם כל הכבוד, ויש, יש סדרי עדיפויות ביהדות!

קודם אצלנו, ואח"כ אצליהם

אולי גם נחכה עם הגאולה? כי יש עניים בזימבבואה, ויש איזה אחד בכפר שאין לו אוכל ליענים שלו.. כתוצאה מכך, ילדיו ישארו בני 30 קילו, ולא 30.0000000000001.....
חחחח.. הצחקתני..רוח חדשה
ומה בתגובה שלי, גרם לכך?סבא גפטו
העניים בזימבבואה..רוח חדשה
תראה איזה אנשים טובים הזימבבואים! בזכותם צחקתי..
אנשים כ"כ טובים......סבא גפטו
שכשההולנדים מביאים להם רכבים (בגלל שהם שיעבדו אותם במשך 300 שנה)
והם כבר לומדים לנהוג! (אם כי, באמת שבזימבבואה זה קצת פחות)
אז הם נוסעים ונוסעים ונוסעים.... כבר שאין דלק - הם גורמים לרכב לנסוע לקיר ולהתפוצץ...

אכן. צדקת. אנשים מדהימים

ומוזרים כאחד.
חוץ מזה... שימחתני. סתם סתם...סבא גפטו
בדיעבד..רוח חדשה

עכשיו הייתי יכולה להיות "מפורסמת"

לא שלזה ייחלתי..

וטוב שעמדת בניסיון.סבא גפטו
לא תמיד כתוב..מוריה
בס"ד

בנתיבות.. היו 2 התאבדויות.. בהיפרש של 3 ימים, יום ראשון ושלישי, זאת מיום ראשון כתבו עליה.. רק אחרי שההוא מיום שלישי התאבד.. (הוא נפטר ביום רביעי, ויום חמישי הייתה ההלוויה שלוץץ)

זהבה ז"ל.
אריאל ז"ל.
ידועה הסיבה שגרמה להם לעשות את המעשה?סבא גפטו
לא מהתירוץ שלהם. כאילו, החיים סביבם? משפחה? חברים? תודה.

אני עושה מחקר בעניין.
ואת התוצאות אביא לביקורת פיצוליי התומכים ;סבא גפטו
חחח[:HoDi
אני אל מכירה את שניהם..מוריה
בס"ד

אבל אצל ההיא שהתאבדה.. היו סיפורים מפה ועד להודעה חדשה, על השני הכל שיקרי!!

הוא היה אדם מאושר, הכל היה לו טוב, הוא היה טוב בלימודים, ולא הייתה סיבה שנראית לעין על הניסיון התאבדות והמוות בסוף.

השניה.. אחותי אמרה, ויש בזה הגיון.. בגלל שהיא אתיופית.. אולי היה להם בעיות במשפחה.. כי באתיופיה הכל התנהל אחרת.. אז לכו תדעו..
כן יש בזה משהו. ועצוב.סבא גפטו
כי שם, הם לא היו רגילים לכל הווי-החיים המערבי הזה, למשל: היו עובדים. היו בריאים. לא היה להם זמן, ולא היה להם המקום לפתיחות המערבית, הממש לא כיפית הזאת.
עובדה: שם לא נראה לי שהיו מוצאים אנסים/רוצחים והיו מקרים של התאבדויות. - כאן זה ממש נפוץ.

למה? חוסר חינוך. ומסרים "מתקדמים".

ובכלל, מזעזע היחס של השלטון אליהם.
יש כאלו (והרבה) שאבא שלהם שם, ואין להם תומך.
או בכלל, שהמשפחה עלתה, ובגלל שלילדים יש פתיחות-יתר לקליטה של שפות, אז כל הנטל - יורד עליהם.
האימא מבקשת מהם הכל....
אז אולי זאת הסיבה..מוריה
אז אולי זאת הסיבה..מוריה
לא.ארגמן
כמו שאמרו, רק המקרים ה"מעניינים"...
בצבא מתאבד חייל כל שבוע. כללמשה
כל שבוע יתאבד חייל. זו סיבת המוות הכי נפוצה בצה"ל, יותר מתאונות דרכים (25 חיילים בשנה), מלחמות ופיגועים ביחד.

אם הם לא מצליחים זו עבודה של חיל רפואה, אם הם כן מצליחים זו עבודה שלי ושל המפקד שלי אחר כך לגרד אותם מהקירות כדי להביא אותם לקבורה.
רגישות ונחישות.....יונה
אוי...ארגמן

אני רגישה לגבי צבא עכשיו...

אח שלי חוזר מחר פעם ראשונה.

פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך