תאמרנה לי, גם אצלכן זה ככה??שובל אור

אז כל סופשבוע חוזרים הביתה. איזה כיף, קצת החלפת אווירה, קצת נשימה מלטפת של משהו מוכר, וקצת מנוחה, סופסוף, אחרי שבוע עבודה אינטסיבי..

אבל כאן מגיעה הבעיה. חלקנו נוחתות בשעות המוקדמות של יום חמישי, חלקנו בשעותיו המאוחרות (ואני ביניהן), וחלקנו ביום שישי, אבל כולנו ללא ספק נוחתות הישר לתוך המולת יום שישי הסואנת שמאפיינת את רוב הבתים היהודיים..

ואז.. אין טיפת זמן למנוחה שחלמנו עליה! כל הזמן עובדים עובדים עובדים ועובדים, לכבוד שבת.. ולא רק שאין טיפת מנוחה, בסדר, את זה איכשהו אפשר לעשות בשבת, אבל גם אין זמן!

נגיד אצלי, אני מחכה להגיע הביתה בשביל לעשות דברים שאין באפשרותי לעשות במהלך השבוע כשאני נמצאת בשרות, אבל כשאני מגיעה, ישר אומרים לי 'שירה, בואי טאטאי את המסדרונות' 'מה את עכשיו יושבת ומציירת?! את נורמלית?!? יום שישי היום!'...

וככה מנחיתים עליי עוד ועוד דברים (לאט לאט מורישים לי את התפקידים של אחותי שבקרוב מתחתנת), ואין לי טיפת זמן לעשות דברים אחרים!

והכי מעצבן אותי, שמתייחסים אלי בתור כוח עזר חיוני, ולא בתור בת אדם שמשתייכת למשפחה.. נגיד אם אני מכריזה שיום שישי הבא אני לא אהיה בבית, מייד מתחילים לטכס עצה, מי יעשה את מה שהמכונה שירה תמיד עושה...

עד כאן במת התיסכול שלי.. ועכשיו נשמח לשמוע את שלכן.. וגם לקבל עצות ועידוד.. אבל קחו בחשבון שעם אמא שלי זה לא ממש הולך להסביר, כי כשאמרתי לה היא אמרה 'מה את רוצה ידוע שבשנת שרות אין זמן לעשות הרבה דברים וזו שנה אינטנסיבית במיוחד, ואל תשכחי שכמה שאת בשרות לאומי, יש גם שרות לאימי....'

ראיתי פעם איפשהו שלבנות ש"ל מתייחסים שונה מחייליםמשה
חייל (למשל - טירונים) שמגיע ביום חמישי/שישי הביתה ישר נזרק למקלחת וכמה שעות מנוחה, בעוד שמבנות שירות מצפים לעבוד.

אם חיילים עובדים באמת קשה יותר ? הקרביים בטוח, הטירונים בטוח, ג'ובניקים בטוח. שלא.
לא ניחמת אותי...שובל אור

אם ניסית..

אני מתוסכלת עד מוות..

מה שנותנים לי זה רק הפסקות קצרצרות, והדבר היחידי בערך שאפשר לעשות בהם זה מחשב.. כי כל שאר הדברים דורשים זמן רצוף וארוך...

אז אני יודעת ששוב מה שרציתי לעשות היום יידחה לשבוע הבא, וכך הלאה, וכך הלאה, ורק יתווספו לזה עוד דברים, עד שבסוף השנה אני אמצא ת'צמי עם הר של דברים (אני רושמת הכל.. יש לי רשימה של כל הדברים שאני רוצה לעשות בכל יום, ואם לא עשיתי היא עוברת ליום הבא), ואז כבר אני אהיה מותשת מלממש אותם...

דרוש עידוד! ורעיון איך לדבר על לב ההורים...

תשאלי אותם מה הם היו חושביםמשה
אם מדובר היה באח שלך שחוזר מהצבא ולא בך שחוזרת מש"ל...

ואולי הפיתרון לעשות מה שעשיתי פעם כשהייתי מתוסכל - פשוט עשיתי הצגה של נפילה ושל התמוטטות באפיסת כוחות. זה עבד לא רע.
אצלי זה לא יעבוד כי כשאני חוזרתשובל אור

אני מתחילה לספר במרץ את כל קורות השבוע החולף ואז הם מבינים שכוחי במותני..

מה שמעצבן זה שמאח שלי שבא אחריי הם לא דורשים בקושי לעזור ואין להם בעיה שהוא כל יום שישי לא נמצא, וזה לטובת הסניף המהולל שלו.. נראלי זה בגלל שא"א לשחק עם המילה הדרכה כמו שאפשר לשחק עם צמד המילים 'שרות לאומי'-'שרות לאימי'... 

לא מצפים מבנים שהם יעזרו בבית.משה
ואם תשאלי את הטבחים במטבח מפח"ט 933 או מטבח צלמון, אף אחד לא היה ממליץ עליי לעבודות מטבח.
כלים לא נקיים, בזבוז סיטונאי של מים וסבון, שטיפת כלים בצינור וכו'.

אמא שלי שומעת את סיפורי הזוועה האלה ומעדיפה לא לראות אותי במטבח אף פעם.
והכלים ?

פשוט מאוד, הכל חד פעמי.
אצלי ב"ה זה ממש אבל ממש לא ככה ;-מיתנחלת בכתום

אני מגיעה הביתה הכל כבר מוכן, מפנקים אותי באוכל האהוב עלי, ואני זוכה ליחס מועדף...

כי אמא שלי כזאתי.... אין עליה!!! בכל העולם לא תמצאו כזאתי... [איזה פרסומות אני עושה לה....]

טעות בידייך.. אני אגיד לך מי ימצא...שובל אור

הילדים שלי!!!!!

(נראלי בערך כל בת לא נשואה חושבת ככה.. אבל מובטח לכם שאצלי זה כן יהיה ככה! תעקבו אחריי...)

חח...מוריונתאחרונה

אז יש כמה יתרונות לקומנריות..

אני חושרת במוצ"ש אחרי כל הבלאגן או במקרים היותר עצובים ביום ראשון כששומם בבית...

יהיה טוף ואני היתי ממליצה לך שאם זה באמת מפריע לך דברי עם המשפוחה על זה...

חיים ארוכים!חודש טוב!
בצפייה!!!

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך