זו הפרעה מאוד מאוד מאוד נפוצה...
ומיכל, גם במועדונית, או אולי בעיקר במועדונית, צריך להתמודד מול גילויי אלימות. פשוט זה מה שהילדים לומדים בבית, ואז לכל מקום שהם הולכים זה הולך איתם.
בהזדמנות זו יש לי טיפ להתמודדות עם ילד אלים, מוריה- אולי זה יעזור לך.... במקום לכעוס עליו שהוא מרביץ לך וכו', או במקום לברוח ממנו מחחש לספיגת מכות, או במקום כל הדברים שעולים בנו ספונטאנית- אפשר פשוט לנסות להחזיר לו בחזרה, אבל בקטע של צחוק ומשחק. נגיד אם הוא מתחיל לצבוט אותך- אז אפשר להפוך את זה למשחק מצחיק של 'צבוטותי'... ובכלל- אפשר להפוך את זה לדיגדוגים, וכמובן לצחוק תוך כדי- הכי חשוב לשלב בכל מה שעושים צחוק והילד פשוט ממשיך איתך, הוא רואה ש'פנייך אינם למלחמה...' ושכמה שהוא ינסה להשיג צומי, לעצבן, או ענארף- לא ילך לו כי את אוהבת אותו ולא רוצה לריב איתו. נכנס בזה גם העניין של 'חנוך לנוער עפ"י דרכו'- דהיינו לא להדוף את ההתנהגות שלו, אלא להיכנס לתוכה ולהמשיך אותה. וזה בכלל שיטה טובה לכל ילד שהוא קצת מרדן וקצת לא ממושמע, זה הלך לי כבר עם כמה ילדים.
אלה היו 60 שניות על התמודדות עם ילד אלים...... סליחה על הפלספת.. אני ניסיתי המון שיטות, עד שגיליתי את זה, וזה פשוט קסם!