שאלה/סקר+תהייה; מישהו כאן צם בה"ב? תודה.סבא גפטו

וא"כ כמה פעמים הוא החזיק בזה בשלמות. בלי לעשות הפסקות.

תודה.

מצפה לתגובות ענייניות.

[כשהמורה שלי היה אומר לי; **** ממך היו לי ציפיות יותר טובות... אז עניתי לו; בציפיות, מצפים כריות ]

ה"ב?מוריה
בס"ד

מה פירוש המילים.
תיקון; בה"ב ; ;לא ה"בסבא גפטו

צום.

בית-הא-בית

יום שני + יום חמישי + יום שני שלאחריו. יש בזה עניין גדול מאוד לצום באותם הימים. ואז [אם יש כוח] יום חמישי אח"כ לא צמים, ויום שני שלאחריו- עושים שוב בה"ב... מובן?

כן.מוריה
בס"ד

בחיים לא... בקושי ת'צומות שאני חייבת אני שורדת.. אז להוסיף עליי?!
לא. בטוח בנות פטורות מזה..=]תכלת דומה לים
זאת הנקודה החשובה שעלינו להפנים!סבא גפטו
זה סגולה/וורודה/חומרה/דרגה-נעלה וכו' וכו'.... זה עדיין לא חובה!

זה לא קשור לבנים בנות - גם נשים יכולות [מהבחינה שיתווספו להן המצוות וכו' שבדבר] לצום בה"ב
כמו שנשים יכולות ללמוד גמרא,תכלת דומה לים

ככה הן יכולות לצום את זה...

על אותו משקל..

הכוונה שלי, לבנות מותר ללמוד גמרא, רק אם זה לא פוגע להן בסדר החיים השוטף, ז"א בלהיות "עקרת בית", או לעזור בבית וכו'.

ונראה לי שעל אותו משקל זה הצומות הללו.

אני אישית לא שמעתי על אף בת שצמה את זה..

אם בכלל שמעת על הצום הזה...סבא גפטו
וזה לא אותו דבר.
לבת אסור ללמוד גמרא. לא שאין לה שכל - חלילה. ולא שמותר לה אם זה לא יפריע לה בסדרי-הבית כאשה הממונה עליהם בעיקר. - אסור! והיו מקרים שנשים כן למדו גמרא - והיו צדיקות! אבל עדיין אסור!

לעומת זאת, שהדגשתי! לא היכולת המנטאלית כאן מה שקובע אם אפ' או לא -כולנו יכולים! השאלה אם יש עניין בכך. והוספתי, שבעניין השכר וכו' - גברים שווים לנשים - ונשים שווות לגברים בקטע הזה.
מותר לנשים ללמוד גמרא אם זה לא מפריעתכלת דומה לים

לתפקוד שלהן כאישה, וזו עובדה.

אתה צודק שרוב הנשים לא יכולות לעמוד בזה, ולכן פטרו אותנו מזה..

למה נראה לך אנחנו פטורות משלוש תפילות ביום? ורוב מצוות עשה שהזמן גרמן? בדיוק בגלל זה!

אסור לנשים ללמוד גמרא - חד וחלק וזה לא משתמע לשלשהסבא גפטו
פנים! נקודה! נקודתיים:!!!

בנוסף, לגבי תפילת שחרית, ראיתי בכלל מישהו שכותב משהו אחר בעניין. כך שזה לא חד-משמעי. צריכים לעיין בכל חיוב/היתר לגופו!
מותר. פעם שאלתי את אבא שלי.תכלת דומה לים

ומה עם כל המדרשות?

בקשר לשחרית... תגיד את הדעה שלך. מעניין אותי.

מתוך ההלכה יומית של האריאלניקהנאמן:תכלת דומה לים
ערב אחד למדתי עם חברה שלי את "הדף היומי" במסכת עבודה זרה. אהבתי מאד את הלימוד, והתלהבתי מעצם העובדה שהתחדשו לי הרבה דברים והרבה הלכות רק מדף אחד... יש אצלנו באולפנא מסלול של לימוד גמרא, אך שמעתי בחצי אוזן על כך שיש בעייה בכך שבנות ילמדו גמרא. רציתי לברר את דעת ההלכה המדוייקת לגבי לימוד גמרא לבנות.

תשובה:

בס"ד

אשריכן שאתן שמחות בלימוד תורה שלכן. התורה בונה קשר נכון ואין ספק שהיא נותנת עומק ומשמעות ונופך לחברות.

ככלל לימוד גמרא שיש בו נגיעה להלכות נשים או לעניינים רוחניים של נשים מצווה ללמוד ביחד. אבל לימוד הגמרא אינו התחום של הנשים הוא נקרא "מלחמתה של תורה" ויש בו מימד של "התנצחות" שבסופו באה השלמה ושלמות.
סגנות שכזה של מלחמה - לא מתאים לנשים. לנשים מתאים יותר ללמוד הלכה פסוקה, מוסר, אמונה.

גמרא על דרך הפלפול היא תחום יותר לגברים. עולמם הרוחני והתורני של הנשים לא זקוק לשקלא וטריא של אנשים.

לכן אין לראות בסדר "דף יומי" יעד ללימוד תורה לנשים. לעומת זאת אם יש "נושא" מסויים שאתן יכולות ללמוד מדף גמרא זה או אחר – תבוא עליכן ברכה.

לעומת זאת טוב וישר שיש לכן שמחה בלימוד וכל לימוד שאתן שמחות בו טוב שתעסקו בו "פקודי השם ישרים משמחי לב". תצליחו בתלמודכן שמביא לידי מעשה.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
מה אתה אומר?
דברי הובנו לא נכון!!האריאלניקהנאמן

לבנות אסור ללמוד גמרא!

הרב אליהו כותב שם אם בגמרא הזאת יש דברים שישמשו אותך בתור בת (לא הלכות תפילין וכד') ואת לומדת את זה תוך הכוונה רק אז מותר

ואל תביאי את ה"דעה" של ר' יובל שרלו כי לא מתחשבים בדעתו

אבל תתן לי הסבר הגיוני אחדתכלת דומה לים

למה לבנות אסור ללמוד גמרא?!?!?!

ואני עדיין מחזיקה בדעה של אבא שלי. <שהוא מחזיק בדעתו של הרב מרדכי אליהו, דודו..>

השניה שאלתי את אבא שלי, ומותרררר!תכלת דומה לים

גם לפי דעתו של הרב אליהו! <אולי לא באופן עקבי, נושא פה ושם.. לא יודעת! אבל עובדה שמותר!>

שובניסטים, היזהרו בדבריכם!

הוא אשר כתבתיהאריאלניקהנאמן

בכללי לנשים אסור ללמוד גמרא באופן קבוע ובהתעמקות וכך כתב גם הרב שמואל אליהו אך בנושא שקשור לנשים פה ושם ובשיעור אזי יהיה מותר

אגב  יובל שרלו כתב שמותר בכל מצב אז זה אומר שהוא צודק? לא אני די בטוח שגם על הרב אליהו יש חולקים בנושא , עשה לך רב והסתלק מן הספק

הרב יובל שרלו..תכלת דומה לים

אתה לא בית דין שתקבע אם הוא רב או לא..

ילדונת,סבא גפטו
יש כללים בהלכה מיהו רב.
למשל, צריך סמיכה.
בנוסף, אם הוא סרח, אז חובה להוקיע אותו!
ועוד.

לא זה וכן השני - אצלו.
ר' יובל שרלוהאריאלניקהנאמן
הוא רב מוסמך אבל לא הסמיכה קובעת אם הוא רב או לא
נכון. לא כתבתי את כל הגדרים. אתה רוצה שאאסוף?סבא גפטו
בכללי, אכתוב זאת כך. אישית, קורה לי, שיש אנשים שאני מכיר אישית, תלמידי-חכמים באמת! שאני מחזיק מהם, יותר מהרבה רבנים! שנחשבים בציבור, אע"פ שאין להם תעודת סמיכה.
תעודה? קשרים כל מיני זוטות. יש דברים הרבה יותר חשובים. הבנאדם עצמו.

שרלו, ההתנהוגיות שלו, זה ממניעים שמגדירים אותם כ"נוצריים"!!!
הגזמתהאריאלניקהנאמן

ר' יובל שרלו הוא אדם חכם שלפעמים כותב דברים נכונים אבל רב הוא לא, לא כי אני לא מכבד אותו או משהו פשוט הוא לא רב, כמו שברוך מרזל הוא אדם חכם אבל לא רב

(בנוגע לר' יובל שרלו יש עוד כמה דברים שאני לא קורא לו רב: הוא כותב שטויות כגון: חברה מעורבת לכתחילה בגלל זה ועוד כמה דברים הוא אינו רב אבל זה לא סותר שלפעמים הוא כותב גם דברים נכונים אך זה לא אומר שהוא רב)

(כל מי שמכיר אותי יודע שביני לביני אני לא קורא לר' יובל שרלו אפילו ר' אך מכיוון שיש כאן תלמיד שלו ועוד כמה אנשים שירצחו אותי אם אני ארד על אנשים שלדעתם הם רבנים אז כדי לא לפגוע ברגשות הציבור אני כותב ר' יובל שרלו, מה עוד שהר' יכולה להתפרש בעוד כמה מובנים <ב>)

לא הגזמתי ולא נעליים.סבא גפטו
ברוך מרזל? אני מתאר לעצמי שהוא חכם. ואני לא אדון כאן באיזה נושאים. אבל שנינו נסכים, שהוא לא רוב היום לומד תורה! נכון? [וזה מהיכרות. וחלילה אני לא כותב את זה לקטרוג עליו! חלילה!!!]

הוא אדם עם הרבה הרבה זכויות. פועל למען עמ"י בהרבה מישורים! לא רק בשמירה על הציוויון - ומאבק בשלטון הרשע וכו'.. עוד הרבה דברים!

שרלו, אני בספק אם הוא הוסמך, אבל מכיוון שבציבור הוא ידוע כרב, לכן אין להרהר. אבל! כשבאים מקרים, שהוא ממש הולך נגד ההלכה, במודע, במזיד, בפהרסיה- להכעיס! צריכים לצאת נגדו גם אם הוא היה רב! ייתכן שלפני זמן מה, הוא היה בגדר רב, אבל הוא סרח - ושהקב"ה ישמור אותו אצלו!

וצריך להבין! חז"ל דיברו בעניין! ולכן סתכל באתר אבינר נט - בחוברת יש שם מכתב של הרב קאפח זצוק"ל! הוא כותב לזרוק את כל הספרים שלו! למה??? למה?? כי כשאדם כותב דברי אמת, דברי תורה, וגם דברי שקר, דברי נצרות! דברי מינות, אז אסור להקשיב לשום דבר שלו! למה? כי גם הדברים הטובים באים ממניעים לא טובים! מבין? אני בטוח שכן. אז תפנים זאת בבקשה! תודה.

אתה מפחד מבנ"א? תתבייש לך! הרה"ג הירש דיבר על אנשים כמותך! והנה התשובה בשבילך. תקרא, תבין - תפנים!

קטע מדבריו של הרב שמשון רפאל הירש:
" מי שמשוכנע שדעותיו אמיתיות וצודקות, חייב להביע אותן ללא הרף, ובכל הזדמנות בגילוי לב, בלי להתחשב במידת התמיכה שיש לו, או ברמת ההתנגדות שיפגוש. רק לשקר דרושים תומכים כדי להצליח... האמת, לעומת זה תמיד תנצח בסופו של דבר, אפילו אם הדבר ייקח זמן... האמת היחידה שהלכה לאיבוד בלי כל אפשרות להחזירה, היא אותה אמת שאין למחזיקיה האומץ לדבר בגילוי לב עבורה, האמת לא הובסה מעולם מכוח ההתנגדות, היא הובסה רק כשחבריה היו מדי חלשים להגן עליה."
גם ר' יובל שרלו פועל למען עמ"יהאריאלניקהנאמן

וגם לו יש כמה זכויות (וזה לא התפקיד שלנו לספור כמה זכויות יש או אין לו) לבזות אותו? בעיה, לא כל אחד שאומר שטויות מותר לבזות, זה שהוא קורא לעמו רב שיבוסם לו, הוא לא רב!!! לא בגלל שהוא לא הוסמך או בגלל שאני מזלזל בו אלא בגלל שהוא כותב ואמר שטויות

חוצמזה יכול להיות שהוא יכתוב דברים חכמים

אני מכיר את האתר שהזכרת על "ההוא" מעטרת בנוגע לדברים שהוא כותב ואומר בעיה גדולה (כבר אמרו לי כמה אנשים שלא קשורים לכל המחלוקות האלה של ממלכתים פנאטים שדבריו הם דומים לנצרות) אבל כבר נמאס לי לדון עליו אין לי כח

אני לא מפחד מאף אחד (רק מה')

מה הרב שרלו פסק "נגד היהדות, ובשיטה נוצרית"? (משהומוח קודח
כזה.
אני מבקשת ממך לא לקרא לי ילדונת!! ו..תכלת דומה לים

בלע.. אבל אם הוא קיבל סמיכה של רב, אתה לא יכול להגיד שהוא לא רב, למרות שלדעתך הוא לא! עד שבי"ד לא יחליט כך...

ומה זה המשפט הזה? "לא זה וכן השני - אצלו."

טוב. בקצרה-נמרצת.סבא גפטו
אפסיק. סליחה.

המשפט היה בקשר למשהו אחר לדניאל. לא משנה.

את טועה.

ניקח דוגמא - איך ח"כ מג' מכרו את גוש"ק? או איך הרב עובדיה תמך בהסכמי אוסלו - ובכך גרם למעשה רצח של הרבה יהודים! - אבל זה לא עליו יהיה העונש! למה? תמוה הדבר!

באו אליו, אל הרב עובדיה, ואמרו לו שהמצב ככה וככה... - הם שיקרו לו. הרב עובדיה, ע"פ הנתונים שלו, וע"פ הידע המעמיק שלו בתורה, פסק שבמצב X אכן מותר למסור שטחים [לגבי עצמי, זה לא נכון. לעולם אסור! וגם חלופת השטחים שעשה יפתח - היתה פסולה!!!]

ומשהו יותר ברור- באו לרב אלישיב. הרב אלישיב הוא גדול בתורה! רק עם כל הכבוד לו, הוא לא יודע מה קורה עכשיו בכנסת! יש לו אנשים שמדווחים. עד שלא מדווחים הוא לא יידע. ומכניסים לו דברים לא נכונים! ולכן הוא אומר שמותר. וכו'....

בקיצור מה שאני מנסה לומר, שעם שרלו, זה לא נכון. אז שלושה רבנים נתנו לו סמיכה. אז יש הלכות שרב כבר לא נחשב רב! ובנוסף זה לא יגיע לבי"ד לבד! הם לא ידעו על זה לבד - הם לא נביאים! צריכים לעשות התעוררות - כך, שאם זה היה להר"ע, זה היה לתועלת - אבל גם שזה לא להר"ע - זה להסיר מכשול! זה ביערת הרע מקרבך ועוד הרבה! ואז זה יגיע אליהם הבי"ד, והמצב בעז"ה יסתדר.

כמובן, שההודעה ממש לא ברורה עכשיו כי אני ממש צריך לזוז. עוד מעט.
דווקא את ההודעה הזו הבנתי..תכלת דומה לים

אמ.. ואני ממש לא מסכימה איתך! אסור להוציא להר"ע על אף אדם. כי זה לא בטוח נכון.

ואם אתה יכול לקרא לו הרב יובל שרלו- אני אודה לך מאוד!

הוא רב, ועדיין רב, ואין לך שום זכות לזלזל בכבודה של תורה!

את הסברת את עצמך בצורה הכי טובה!סבא גפטו
את לא מסכימה איתי!
היהדות כן!

קודם כל, זה המוטו!!!

קטע מדבריו של הרב שמשון רפאל הירש:
" מי שמשוכנע שדעותיו אמיתיות וצודקות, חייב להביע אותן ללא הרף, ובכל הזדמנות בגילוי לב, בלי להתחשב במידת התמיכה שיש לו, או ברמת ההתנגדות שיפגוש. רק לשקר דרושים תומכים כדי להצליח... האמת, לעומת זה תמיד תנצח בסופו של דבר, אפילו אם הדבר ייקח זמן... האמת היחידה שהלכה לאיבוד בלי כל אפשרות להחזירה, היא אותה אמת שאין למחזיקיה האומץ לדבר בגילוי לב עבורה, האמת לא הובסה מעולם מכוח ההתנגדות, היא הובסה רק כשחבריה היו מדי חלשים להגן עליה."

(4) רמב"ם הלכות תלמוד תורה פרק ד הלכה ב' "וכן הרב שאינו הולך בדרך טובה, אף על פי שחכם גדול הוא וכל העם צריכים לו, אין מתלמדין ממנו עד שיחזור למוטב שנאמר: 'כי שפתי כהן ישמרו דעת ותורה יבקשו מפיהו כי מלאך ה' צבאות הוא'. אמרו חכמים, אם דומה הרב למלאך ה' צבאות, תורה יבקשו מפיהו, ואם לאו אל יבקשו תורה מפיהו".

(5) רמב"ם הל' מלכים פרק א הלכה ז' "כל מי שאין בו יראת שמים אע"פ שחכמתו מרובה, אין ממנין אותו למינוי מן המינויין שבישראל".

(6) שולחן ערוך יורה דעה רמג, ג "תלמיד חכם המזלזל במצוות ואין בו יראת שמים - הרי הוא כקל שבצבור".

(7) ספר ליקוטי מוהר"ן - מהדורא קמא סימן סא
"וְעַל יְדֵי שֶׁמַּסְמִיכִין רַבִּי
שֶׁאֵינוֹ הָגוּן, עַל יְדֵי זֶה נֶחֱלָשׁ
כְּתַב יָדֵנוּ, וְאֵין לוֹ שׁוּם
תֹּקֶף, וְנוֹתְנִין כֹּחַ בִּכְתַב יָדָם.
וְעַל יְדֵי זֶה הֵם גּוֹזְרִין שֶׁלֹּא
יִהְיֶה תֹּקֶף לַכְּתָבִים שֶׁלָּנוּ,
כִּי אִם לַכְּתָבִים שֶׁלָּהֶם,
וְיִשְׂרָאֵל יִהְיוּ מֻכְרָחִין לִלְמֹד
כְּתָב שֶׁלָּהֶם. וְעַל יְדֵי זֶה גּוֹזְרִין
גַּם כֵּן לְגָרֵשׁ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל
מִמְּקוֹם הַיִּשּׁוּב,
שֶׁנִּתְיַשְּׁבוּ שָׁם יִשְׂרָאֵל כְּבָר, אֶל
מְקוֹמוֹת שֶׁלֹּא הָיוּ שָׁם יִשְׂרָאֵל
מֵעוֹלָם". עיין שם באורך.

(8) היכל הברכה לאדמו"ר מקומרנא "כגבר יעזור חלציו" עמ' קע"ו "וכן להמון ישראל שיבקשו רחמים מבעל הרחמים, שיעורר ליבן להתחבר לצדיק אמת מן הקדושה ולא יהיה להם שום התקשרות עם ראשי ערב רב, המראין עצמן צדיק, פרוש וקדוש, יושב ומתענה בטלית ובתפילין ולומד כל היום. מראה עצמו שאינו יודע כלל מטוב העולם ואינו נהנה מהעולם הזה בשום דבר. וה' יציל אותנו מכל אלה נגעי בני אדם, והם ראשי הדור. ובאמת, כל כך הוא מן השמים, כדי שיהיה בחירה חופשית עד שאין להם היכר בשום דבר", וכו'.

(10) מרן הרב קוק זצ"ל - שמונה קבצים, קובץ ה' פיסקה ז' "המשתמש בחכמה ובינה להרע, על זה נאמר בספרא דצניעותא: וי ליה למאן דגלי ערייתהון".

וזה, עטרה, מהחפץ חיים- משהו שאת אמורה לשנן! החובה לפרסום!!!!!!

החובה לפרסם

(1) חפץ חיים הל' לשה"ר, כלל ד': "אבל אם יראה להן שהחוטא ידע את עצם אסורו וגם במתכוון עשה את החטא... שנתפשט ידיעת איסורן בישראל, תלוי בזה... וכל שכן אם הוא איש ת"ח וירא חטא אך עתה גבר יצרו עליו...בודאי עשה תשובה. וכל אלו הדינין שכתבנו הוא דווקא באיש אשר מנהגו ודרכו להתחרט על חטאיו. אבל אם בחנת את דרכו, כי אין פחד אלקים לנגד עיניו ותמיד יתיצב על דרך לא טוב, כמו הפורק מעליו על מלכות שמים או שאינו נזהר מעברה אחת, אשר כל שער עמו יודעים שהיא עברה... עשה החוטא במזיד או שעבר במזיד כמה פעמים עברה אחת המפרסמת כל שהיא עברה - אם כן מוכח מניה שלא מחמת שגבר יצרו עליו עבר על דברי ה', כי אם בשרירות לבו הוא הולך, ואין פחד אלקים לנגד עיניו. לכן מותר להכלימו ולספר בגנותו בין בפניו ובין שלא בפניו. ואם הוא יעשה מעשה או ידבר דבר, ויש לשפטו לצד הזכות ולצד החוב - צריך לשפטו לצד החוב, אחרי שנתחזק לרשע גמור בשאר ענייניו... ואשר לא שת לבו לדבר ה', מותר להכלימו במעלליו ולהודיע תועבותיו ולשפוך בוז עליו. ועוד אמרו: מפרסמין את החנפים מפני חילול ה', וכל שכן אם הוכיח אותו בזה ולא חזר, דמותר לפרסמו ולגלות על חטאיו בשער בת רבים".

תסתכלי לקראת הסוף!!!!!

תנאים (בבאר מים חיים, שם): יראה אותן בעצמו (לפי הח"ח גם דברים הניכרים, ולפי ראשונים ואחרונים אחרים - גם נאמן כבי תרי ומסיח לפי תומו). שיכווין לתועלת - כדי להשניאו שיתרחקו ממנו ולא ילמדו ממעשיו. שיספר בפרסום ולא בסתר, אא"כ מפחד ממנו או מחשש מחלוקת.

"אם רואה אדם באחד מדה מגונה, כגון גאווה וכו' נכון לו לספר דבר זה... שלא יתחברו עמו, כדי שלא ילמדו ממעשיו... אם כוונתו לשמור את חברו שלא ילמוד ממעשיו - פשוט דמותר ומצווה נמי איכא".

(2) פתחי תשובה - אורח חיים סי' קנו "כל ספרי המוסר מרעישים עולם על עוון לשון הרע, ואני מרעיש עולם להפך, עוון גדול מזה וגם הוא מצוי יותר, והוא מניעת עצמו מלדבר במקום שנצרך להציל עשוק מיד עושקו".

(3) רבנו יונה - שערי תשובה, שער שלישי, רכא "ודע כי בדברים שבין אדם לחברו, כמו גזל ועשק ונזק וצער ובשת ואונאת דברים, יכול לספר הדברים לבני אדם, גם היחיד אשר יראה יגיד, כדי לעזר לאשר אשם לו לקנא לאמת. והנה אמרה התורה שיעיד עד אחד בבית דין על תבית ממון לחייב את הנתבע שבועה, אמנם יש עליו להוכיח את האיש תחילה".

הבנתי. אבל עכשיו השאלה הגדולה--תכלת דומה לים

מי אמר שהוא חטא?! יש 70 פנים לתורה! ואל תעשה עלי עכשיו אמבוש...

כי אתה יותר גדול ממני בתורה, ויותר מבין. אז תביא ציטוטים!

הוא חטא!סבא גפטו
אמנם, יותר ברור הדבר אצל סולימאן אבו נור שר"י!

אבל יהודי שאומר שלכתחילה יש עניין - ושאין שום בעי'ה בתנועות מעורבות!

שבכלל תומך במוסדות השלטוניים - באופן פעיל, ויוצא באופן תוקפני ביותר נגד מי שרק מעיז לעשות הפגנות נגדם!

שיוצא נגד התורה וגם רבנים שאמרו לסרב פקודה!

יהודי - נוצרי!

70 פנים לתורה....
זה מזכיר לי...
לכאורה, משאל-עם, זה מנוגד לתורה! כי זה דמוקרטיה- ודמוקרטיה היא בניגוד לתורה! [והקב"ה התרחט שהוא יצא את הדמוקרטיה! יש לי הוכחות!!!!]
אבל למה יש מצבים שכן עושים כזה דבר? כי כשכל הצדדים וגם בבי"ד - באים מאותו מקור - מאותה תורה, ללא נספחים חיצוניים! שדומים לנצרות! להפנות את הלחי השלישית....

אז זה מותר! כי אני, והוא, באים מאותם מקורות, אז אמנם, גם אם עדיין יש חילוק, שני הדעות מתקבלות.

כאן, וגם אצל החסידות, כשאין מקורות, והמקורות שיש, הם סתומים, וחלקם נוצריים, וכשהראש שלהם, והבהרתי את זה היום לדניאל, יכול לבוא מישהו ולומר דברים טובים. אבל גם דברים רעים אחרים - אז חז"ל פסקו שאסור להקשיב לשום דבר שלו! כי גם הדברים הטובים, באים ממניעים לא טובים! את מבינה? לכן אסור!

הוא לא צד בשבעים!

טוב. אני אזוז עוד דקה. אולי אחזור.

שב"ש - ובהצלחה יהודים יקרים!!!
לא השתכנעתי.תכלת דומה לים

עד שאני לא אראה הוכחות.. וזה כבר אולי להר"ע..

אמ.."והקב"ה התרחט שהוא יצא את הדמוקרטיה! יש לי הוכחות!!!!]"

תביא!

תקשיבי, בבקשהסבא גפטו
תרכזי את זה, ועוד את הקטע של יהודים שנשבו, ועוד משהו שהיה - תזכרי, תרשמי, בה"פ - ומוצ"ש אביא.

אילללללללללללללללה באמת סוף!
בהצלחה.
חבר'ה.
מה אני, מזכירה?תכלת דומה לים

למה נראה לך שיש לי זמן? יום שישי היום..

במוצ"ש אדוני, יש מוצ"ש אירגון.. אני בסניף, בע"ה!

ועוד משהו, אני ממש מעדיפה לא לדבר במסר"ש..תכלת דומה לים

תפתח כאן נושא חדש על זה אם אתה רוצה, או שנמשיך בשירשור הזה..

שבת שלום!

התכוונתי שתעשי לי תזכורת.סבא גפטו

לא מזכירה ולא מסרישי. אבל שיהיה.

זכרתי לבד. אשתדל עוד הערב לפתוח כאן משהו בנידון.

70 פנים כן 71 לאהאריאלניקהנאמן
צום שני וחמישיהלל92
לא. זה שטויות! בה"ב. מזה ה"ב? זה המצאה חדשה חסרת עסבא גפטו

ערך יהודי כלשהו.

אמר הרב הגאון והדגול...הלל92

אבל למה לזלזל??? מי אמר לך שאין לזה ערך יהודי???!!!

יש רבנים שנראה לי שהם יותר גדולים ממך בתורה, שהחליטו שיש לזה ערך יהודי. אז למה אתה אומר שאין?

קודם כל... ושנית כל...סבא גפטו

למה הפסקת?

הרב הגדול והגאון - המקובל האלוקי - המלומד בניסים - סבא דמשפטים - הר סיני עוקר הרים - מרא דאתרא דארץ ישראל - ראש בניהם של כל בני הגולה .... וכו'.......

וברצינות; מי שהמציא את המושג של לצום בשני וחמישי - ולא בה"ב אלא כל שני וחמישי - אלה אנשים לא ת"ח באמת. אלא אנשים שאוהבים להיות שונים. ועובדה שיצאו נגדם.

חבר'ה... לא יודע איך נזכרתי - שיר כ"כ יפה;

"מחפש... את הדרך לליבך...."

מה ההבדל בין בה"ב לצום שני וחמישי??צביקה
הנה :סבא גפטו
תראה:

שני וחמישי זה:

יום ... שני-צום .... חמישי צום ... ..... שני צום... חמישי צום.... .. שני צום... חמישי צום....

בה"ב זה:

יום שני צום..... חמישי צום..... שני צום.... חמישי-אין צום! ..... שני צום... חמישי צום.... שני צום.... חמישי אין צום!!! ... שני צום... - כשמו כן הוא בה"ב! ולא ב"ה או בהב"ה - הבנת....?

מצויין!!

מחרתיים בוחן!
תודה...צביקה
אני מכיר מישהו שעושה תענית דיבור בער"ח...
אשריו ואשרי חלקו....סבא גפטו
ואשריך שאתה מכיר צדיק כזה....

אני מכיר מישהו שעושה תעניות דיבור - בטרמפים... וזה ממש טוב בשבילו... ובמקרה או שלא -זה אני..... שיעור שתיקה! כי בכל זמן נתון אחר - כמעט - אני מדבר... כמו שחברים שלי אומריO: אני משמין מדיבורים.
שאלה למרן,גאון הדור,טוחן הרים וכו' וכו'יונה

מה הקשר בין הפסקה הראשונה ,לבין האחרונה ?

(האמצעית,כמדומני,עוד איכשהו קשורה לענין...)

טוב,אני בטח לא הבנתי בגלל שאסור לי ללמוד גמרא,נכון?

ולעניין? תודה.סבא גפטו
תשובה לענין,בבקשהיונה

כמו שאמרת,בציפיות מצפים כריות,והתשובה שלי שונה מאד מהציפיות שלך.

בבקשה:

למרות שאתה סבא ואני לא,יש לי קצת יותר וותק ממך בעולם הזה (ברוך ה' יום יום).

ואני יודעת שבניגוד לשיטה של סבא ג'פטו, ילדים לא מיוצרים מחתיכות קרש ישנות.

את הצום של בה"ב אף פעם לא צמתי ואין לי שום ידע בענין.

מה שאני כן יודעת שנשים בהחלט הרבה פחות צריכות (ולכן הרבה פחות חייבות)

את כל הסיגופים למיניהם.

במשך הרבה  שנים בכלל לא צמתי את הצומות ה"קלים" (עשרה בטבת,צום גדליה וכו')

מהסיבה הפשוטה שבאותו זמן ,או שהייתי בהריון ,או הנקתי או שהתנוקת עוד לא היתה בת שנתיים.

כרגע אני לא במצב הזה ואני מנסה להתרגל שוב לצומות האלה.

לפני שלוש שנים גם אכלתי בתשעה באב.

זה קרה מפני שבשבעה עשר בתמוז (שלושה שבועות לפני כן) עיניתי את נפשי (או יותר נכון התעניתי בלי שאף אחד שאל את דעתי) בהתעלות רוחנית מסוג אחר לגמרי.

עזרתי לנשמה טהורה של יהודיה לרדת מהעולם העליון אל תוך העולם הזה.

זה לא היה קל,וזה היה מאד כואב,גם לי וגם לה.

(בנים,אין לכם מושג בכלל)

לצערי,זאת הפעם האחרונה (בנתיים) שעשיתי את זה.

אני מקווה,סבא'לה, שתתאושש מהתשובה שלי בהקדם.

כל טוב.

אני לא.שירה חדשה

ספרדים לא נוהגיםהאריאלניקהנאמן
אשכנזים! נדפקתם חחחח
זה לא קשור למי שמחליט לקחת את זה על עצמו?תכלת דומה לים
למה לצום??? ואנלא פסיכית שאני יעשה את זה!!!נחמן מאומן
מה זה בה"ב??רוחמה הקראסיבה
את לא יודעת לקרוא? סתכלי בראשית השרשור. סבא גפטו
אני לא צמה...[:HoDi
ואני גם לא יצום...
תיקון: אצוםסבא גפטו
שונאת שמתקנים אנשים!!!הדר200
גמני![:HoDi
האמת- זה התחביב שליהאריאלניקהנאמן
לתקן אנשים
אויש!!!הדר200
תמצא תחביבים אחרים ודחוף!!
אצלי זה לא תחביבעינב
זאת אובססיה
האמת שגם אנירוח חדשה
חשבתי לתקן אותה, אבל ראיתי שכבר תיקנו.. זה מציק כזה בעין..
מי שישמע..[:HoDi
אצום ויצום...
זה באמת הבדלעינב
=) אחרי שמתרגלים לדבר נכון..רוח חדשה
זה באמת נשמע מוזר..
את חוטאת ומחטיאה את הרבים! תתביישי לך!סבא גפטו

אדם בא לעולם כדי:

לתקן את עצמו. ותוך כדי! לא לפני. לא אחרי. תוך כדי! את האחרים, ואת המצב.! כל אדם. לא משנה בן/בת. ולא שום הבדל אחר! וזה "אדם" - יהודי!

אני לא עושה את זהמחורפנת
...*בהסתייגות*
אני צםאיש-זאב
פשוט-כי אני לא אוהב לאכול
אז לא בה"ב,אלא אבגד"ה,לפעמים גם ו"ז(ואז אני לא צם אבגד"ה)
וזה לא קבוע
לא בריא (בולמיה)האריאלניקהנאמן
אם כבראיש-זאב
אנורקסיהוזה לא זה,,זה לא שאני נתקף בולמוס של אכילה,זה מין ראמדן,אבל כל השנה,אני אוכל מדי פעם,מתעמל ועובד הרבה,אני פשוט לא רעב,כשאני רעב,אני אוכל.
אני יותר ויותר מתפעלת ממך...יונה
גם אניעינב
ממה בדיוק?איש-זאב
בדיוק מזה:יונה

"אנחנו הגאונים צנועים"

"ממה בדיוק?"

"אני לא אוכל כי אני לא רעב"

אשרייך ! הלואי עלי. 

ושכחתי עוד אחד :יונה

"אני מתעמל ועובד הרבה"

זה בכלל דבר בלתי אפשרי בשבילי.

עם קצת רצון וכוח יכולתאיש-זאב
(מה שלרוב אין לי) אפשר לעשות הרבה
מה???ארגמן
מי עושה דבר כזה??? אלוקים אדירים, משעמם לכם?? אתם בדיאטה?? מה???
למה לי??זנב לשועלים
חח, נראה לך? בקושי אני צם שעה ביום... חח.
אלוהים יודע למה לךאיש-זאב
אולי בשביל לחשל את הגוף והנפש,וכדי לטחון הרים וסלעים וג'וקים תמימים שנכנסו למקלחת
ממש יחשל אותי....זנב לשועלים

אני אתמוטט תוך שבוע...

למרות שזה בטח היה משמח את אמא שלי..

מה אני נראת לכם?עינב
לצום? אני? בגילי? השתגעתם?
לא יודע בת כמה את, ולמען האמת, לא מעניין אותי.סבא גפטו
אבל יש לך בעי'ה קשה! אני בטוח שאת מודעת לה, כך שאני לא אכתוב אותה. - הבעי'ה קשורה למשפט הבא, אבל היא כלל לא זאת! תפסיקי להידחס לדיונים של השניים הנ"ל.
היא לא נדחסת,ארגמן
אתה לא מכיר אותם? השלושה הנ"ל תמיד מנהלים דיונים א-ר-ו-כ-י-ם ביחד ואני לא חושבת שמפריע להם שמישו מצטרף.
נכון...זנב לשועלים
מישמדבר.
ומה איתי?מוח קודח
למה אתם מדחיקים אותי החוצה? למה, עשיתי לכם משהו?
שאלהליאתי בטורקיז

בס"ד

מה זה בה"ב?

תודה על כל תשובה,

ליאת.

צומותאיש-זאב
יום שני-חמישי-שני שאחריו צמים,בחמישי לא צמים וחוזר חלילה
תודה על המידעליאתי בטורקיז

בס"ד

תודה על המידע,

ליאת.

למה כתבתאנונימי (פותח)
פעמים-"תודה על המידע" ?
הייליאתי בטורקיז

בס"ד

בדקתי את ההודעה שלי, והיא מופיעה רק פעם אחת, מוזר.

ליאת.

לא..אנונימי (פותח)
כתבת גם בכותרת וגם בתוכן!
בה"ב? ניסיתי פעם.פליץ

נשברתי ביום חמישי...

מה אתם מתפלאים? אני אחת שחייבת לנסות הכל... תראו מה יצא מזה: פעם ניסיתי לאכול פלפל חריף שלם בביס, ומאז אני לא מפסיקה...

אמאל'ה... למה??זנב לשועלים
אני מתה על זהעינב
עשינו תחרות של מי מעיזה לאכול פלפל חריף בביס. הייתם צריכים לראות איך חברה שלי האדימה...
חחח אתן לא נורמליות!![:HoDiאחרונה
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך