קבוצת חיילים בני ישיבות הסדר טוענים כי מפקד הגדוד בו הם משרתים מתנכל להם על רקע דתי. במכתב ששלחו החיילים לראש הממשלה ולשר הביטחון הם טוענים כי המג"ד, סא"ל דוד (דידי) סדן, בנו של הרב בעל ההשפעה בקרב אלפי קצינים אלי סדן, גרם להם לחלל את השבת ואת יום הכיפורים - ללא הצדקה מבצעית.
במכתב, שעותקים ממנו נשלחו גם אל הרמטכ"ל ואל הרב הצבאי הראשי, מתואר רצף התבטאויות קשות שלטענת החיילים נאמרו להם על ידי סדן, מפקד גדוד החי"ר לביא. תלונות החיילים עוררו סערה בעולם הדתי, מפני שהמג"ד הוא בנו של ראש המכינה הקדם-צבאית בעלי, הרב אלי סדן, שנחשב לסמכות תורנית בעיני אלפי קצינים וחיילים דתיים בצה"ל.
בין היתר טוענים החיילים כי המג"ד אמר להם: "נלחמתי כדי לא לקבל בני"שים (בני ישיבות, ר.ש) לגדוד, כי הם תוקעים את המערכת, אך לצערי נחלתי כישלון. אני שונא בני"שים, אך לא אכפת לי מכם כי אני עוזב בקרוב את הגדוד. אתם גרמתם לכך ששישה מטומטמים (רב פיקוד מרכז, רב אוגדה ,162 רב אוגדת איו"ש, רב חטיבת יהודה, רב חטיבת כפיר) ישבו אצלי במשרד."
בנוסף, מספרים החיילים במכתבם כי הם "חשים שדורכים עלינו ורומסים את זכויותינו." לדבריהם, "בערב יום כיפור הפלוגה נסעה לחברון לצורך פעילות מבצעית. אף שהפעילות הסתיימה באותו בוקר ב7- וחצי, לא הורשנו להתפלל תפילת שחרית עד השעה 11 וחצי. חשוב לציין שבינתיים לא עסקנו בפעילות מבצעית, אלא המתנו באוטובוסים. בהמשך היום טען המג"ד כי הצום מבוטל וחייבים לאכול ולשתות."
פורסם במעריב